.....החיים מאושרים

חברות שלי לא עלינו בעד הומוים לסבים וכל השטויות האלה. (אני לבנתיים באולפנה אזורית..)

עכשיו חברה שלי הביא איזה ספר קומיקס של הדבר המזעזע אבל מזעזע ברמות מגיעלות וכו'... אני היום אחרתי הגעתי בעשר ואז הבנתי שהחרימו לה את זה ממש כמה דקות ליפני שהגעתי קיצור אני ב''ה מאד אוהבת תכיתה שלי ואני באמת חולה עליהם ברמות ואוו עכשיו דיברתי איתה בכיתה היא קצת התעצבנה ואז היא אמרה לי כזה איכסה את נגד זה ודיברנו ואמרתי לה שאני נגד ונכון אבל בעיקר היא התעצבנה על זה שהאולפנה לקחה לה תספר אז בעיקר על זה דיברנו ואמרתי לה תשמעי מותר לאולפנה לקחת לך את זה והיא אמרה שאסור להם לקחת חפצים אישים...(היא בכללי ילדה קורעת היא נראה לי קראה את כל הספרים של החוקים מה אסור למורים לעשות לתלמידים...חח) עכשיו לא זה מה שרציתי לכתוב כאילו לא זה העיקר העיקר זה שאחר כך נכנסו איזה שתי בנות לכיתה הם לא הכי דוסות אבל הם כן הולכות צנוע והם דתיות באמת באמת קיצור הם נכנסו ואיזה אחת התחילה לצעוק עלי אסור להם לקחת לה תספר זכותה לקרוא איזה ספר שהיא רוצה והכי עצוב היה שהיא אחר כך התחילה להקשיב למה מסופר בספר ועוד חברה שלי אמרה לי חצי צחוק חצי רציני שאני אמורה לעודד אותה ולא להתווכח איתה.

קיצור ועוד חברה אמר לי שהחא ראתה תםפר הראו לה וזה ספר מזעזע ברמות ממש!

מתסכל שדתים לא מבינים שיש בזה בעיה.

וחוץ מיזה פעם הייתי איפה שהוא והיה לי חברות בחוץ ואז יצאתי אליהם והם באמת זיעזו אותי והם אמרו לי כזה אני לסבית יש לך בעיה אם זה אמרתי להם שכן ואז היא אמרה לי כזה איכסה וזה היא שאלה אותי אם אני לא בעד מצעד הגאווה אז אמרתי לה שאני מהאנשים שבאים לשם... כדי להפגין...חחח

קיצור זה משהו שהייתי חייבת לפרוק זה ממש מתסכל אותי ואם יש למישהו חיזוקים כי יש לי חברה שזה ממש אבל ממש מתסכל אותה והיא באמת פיזית בוכה לי שאין לה כוח והם משגעות אותה וכו'... קיצור פתוחה לחיזוקים והיעקר פה זה שיתוף ושאני חייבת לכתוב את זה כי זה משגע אותי אז אם לא הבנתם מה כתבתי אז לא באמת פספסתם אבל פתוחה לחיזוקים!

לא שאני חושבת שהם צודקות אבל כאילו לא יודעת...

ואם חס וחלילה הבנתם משהו לא נכון אני חולה עליהם והם אני אומרת לכם הילדות הכי מתוקות שקיימות בעולם הם באמת מתוקותת ואני יודעת גם שאם אני יעבור לפנימיה אז יהיה לי ממש קשה לעזוב אותם...

סופריקה...

לילה טוב ובשורות טובות ישעות ונחמות!!

לא יודעת מה להגיד... היו לי חברות כאלה... עובר עםתולעת ספריםם

הזמן

הלוואי שיעבור גם להם

שמעתי על ספרי קומיקס כאלוחושבת בקופסא
היה סיפור בארה"ב על הורים שדורשים להוציא את הספרים האלו כי הם כוללים תוכן לא מותאם לילדים. (שמות של אתרי פורנו ואיור מעשיים מיניים)
לבית הספר מותר להחרים תכנים לא ראויים כאלו, בדיוק כמו שהיו מחרימים ספר על נצרות או כל נושא שהולך ראש בראש נגד הערכים של המוסד.
רק להגידלמה לא123

כל הכבוד על הבגרות שלך

לא פשוט לעמוד ככה מול חברות, במיוחד שזה מאוד להיט עכשיו להיות בעד כל הלהט"ב

ומי שלא הוא חשוך ופרימיטיבי

אל תתני לאף אחד לבלבל אותך

חזקי ואמצי!

אני גם חושבת ככה14

סחטטיןן

הייתי אומרת לה לעבור לאולפנה שליבת סוד
(לא מחרימים אצלנו לפי מה שראיתי)
וגם לי יש לא מעט חברות טובות שבעד...
מה שחשוב זה לכבד את הדעה של שני הצדדים למרות שזה נושא שיאה טעון
ולהיות יציבה בדעה שלך

וכל הכבוד לך על זה🏅
הייהיי זה אני

האמת שלא כל כך הבנתי מה כתבת... כתבת מקרה ולא תיאור כללי...

אבל אני אענה לפי מה שהבנתי.. מקוונה שזה יעזור

דבר ראשון יש כיום הרבה בלבול בדברים האלה ואנשים קצת התבלבלו בהגדרות...

אז כל הכבוד שאת עומדת איתנה

דבר שני הם חברות שלך ולפי מה שהבנתי הם מקסימות רק שיש להם דעה שונה בנוגע ללהט"ב...

אז לא כדאי סתם לריב על זה.. אפשר להתווכח ולנהל דיון אבל חבל לריב על דעה כל עוד היא רק דעה..

ו..לפי מה שהבנתי הם די מושכות בנות לדעות שלהן שזה חבל וכדאי להפסיק את זה.. ובזה יש עניין "להילחם"

בכל אופן בהצלחה,

מקווה שהעולם יחזור להיות מקום נורמאלי

כתבתי משהו מאוד ארוך ונמחק לי...החיים מאושרים

כתבתי על עוד מקרה שאין לי כוח לכתוב שוב פעם..

וכתבתי בהתחלה שאנחנו ממש לא בריב והיה לנו אחר כך שיעור מדריכה ואני ישבתי לידה ולגמרי זה ויכוח...

תגובההיי זה אני

א) אז אם ככה אז אחלה רק חבל שהם מחזיקות בדעות לא נכונות, וכדאי שהם יבינו את זה..

ב) מה זה שיעור מדריכה?

ג) רציתי שתכתבי בכללי על האווירה בכיתה בגלל זה ולא על מקרה ספציפי אבל לא משנה...

שיעור מדריכה= שיעור עם המדריכה שלי מהאולפנה...החיים מאושרים

וואו! (חלק א)הָיוֹ הָיָה
הפוסט שלך עורר בי כמה וכמה דברים לומר. היות שזה נהיה ארוך עוד ועוד, אחלק את תגובתי לכמה חלקים, כל אחד בתגובה נפרדת. כך יהיה קל יותר.

חלק א: את.
א. את ראויה להערכה רבה על העמדות הישרות והנכונות שלך. שהולכות לפי התורה ולא לפי מה שבאופנה... בדיוק ביום האחרון חשבתי בעצב על כך שיש כל כך הרבה נוער שממש שומעים בדיבור שלו שכל הערכים שלו מושפעים מהסיסמאות המערביות שנמצאות בכל מקום. לראות מישהי שיונקת את הערכים שלה מהתורה זה ממש משיב נפש. חילך לאורייתא!

ב. נקודה בפני עצמה שראויה להערכה, זה שלא רק שאת מסדרת את הערכים שלך לפי התורה ולא לפי התרבות, אלא שאת מחזיקה בזה גם מול חברות טובות שחושבות אחרת, נואמות ומשכנעות אחרת, ואפילו צועקות עלייך בגלל שאת חושבת ככה! לא מובן מאליו.
לפעמים יש נטיה כזו בנפש, שאם מישהו שאנחנו אוהבים יאמר משהו, אנחנו נעבוד על עצמנו שהוא צודק, כי ככה יותר נעים. בטח אם הוא גם כועס עלינו שאנחנו חושבים אחרת, וטוען שזה אומר עלינו דברים רעים... אנחנו עלולים להתקפל ולרמות את עצמינו, כדי להרגיש שהכל טוב איתנו. זה שאת לא נוהגת כך אומר שיש לך עמוד שדרה רציני ועוצמתי. תמשיכי ככה! כל הכבוד!
חלק ב: מה עושים תכלסהָיוֹ הָיָה
חלק ב': מה עושים תכלס.
א. תראי, אנחנו לא מכירים אותך, לא את האולפנה שלך, ולא את אופי החברות שלך. אז קשה לענות תשובה נחרצת.
כדאי שתתייעצי עם מישהו שמכיר אותך ואת החברות.
יכול להיות שהתגובה הנכונה מצידך זה להתעלם, לברוח מהנושא. אולי הן לא בוגרות מספיק כדי להבין, כדי לדום ברצינות, כדי ללמוד מה התורה אומרת ואת האמונה שלנו בדבריה. במצב כזה - דיון איתם רק יזיק.
ויכול להיות הפוך: שהן מסכנות, מבולבלות, ושאם תסבירי להם בצורה ראויה - זה יעזור. ואם כן - אז צריך לדעת איך להסביר, ומה לומר, צעד אחרי צעד בצורה חכמה שיוצאת מהלב ונכנסת ללב.
צד נוסף שיכול להיות הוא שויכוח ודיון דווקא יזיק לך. בסוף - אף אחד לא חסין לחלוטין. כמו כן - יכול להיות שזה יזיק לך מבחינת החברה, גם זה מחיר שצריך לשקול בתבונה.
לכן צריך שתתייעצי ותקבלי החלטה חכמה.

ב. בכל מקרה, אל תחלישי את עצמך ואל תרגישי רע! הפוך! תשמחי שאת חושבת בצורה ישרה ועל פי התורה, ולא חיה בסילופים וסיסמאות שמנוגדים למה שהקב"ה אמר. תשמחי שאת מספיק חכמה ואמיצה להחזיק בדעתך גם כשזה לא נעים, גם כשכועסים, גם כשצוחקים...
החפץ חיים כתב במשנה ברורה: "ואל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'". תמיד היו מי שצחקו על מי ששמר תורה כראוי. תמיד. והוא קורא לנו: אל תפחדו! שזה לא יחליש אותכם!
הפוך. נשמח שזכינו, ונודה לקב"ה שזיכה אותנו להיות קרובים אליו ונאמנים אליו, ישרים ולא מבולבלים.

ג. נקודה שמאוד חשובה לחדד: כל הכבוד שאת אוהבת אותן ומתייחסת אליהן יפה. צודקת @בת סוד שהזכירה לשמור על כבוד. אבל צריך לדייק: לשמור על כבוד לשני הצדדים, לא כבוד *לדעות* של שני הצדדים. אנחנו לא איזה ליברלים שאומרים "כל אחד והאמת שלו". אמת יש רק אחת - והיא מה שכתוב בתורה. צריך לכבד את מי שטועה ודעתו אחרת, את הבן-אדם. אבל לא את הדעה. מקווה שההבדל ברור
חלק ג': מסקנות כלליות שאנחנו צריכים ללמוד מהסיפורהָיוֹ הָיָה

חלק ג: מסקנות כלליות שאנחנו צריכים ללמוד מהסיפור.
למרות שכולנו יודעים ושומעים את זה, אין כמו הדגמה חיה כדי להפנים את זה.
תסתכלי, ולא רק את - אלא כל מי שקורא כאן, איך התרבות הזרה מחלחלת ומשפיעה עלינו! איך נערות דתיות, בנות אולפנה, מסוגלות לדבר בצורה נוראה כזו. כאילו אין אלוקים, כאילו אין תורה..
הן לא מרשעות. הן פשוט "תינוקות שנשבו".. נשבו בידי התקשורת, נשבו בידי התעמולה הפוסטמודרנית, נשבו בידי התרבות המערבית. שבויות. מדברות את הסיסמאות שהכניסו להם. מסכנות.
מה אנחנו אמורים ללמוד מכאן?

1. כמה חשוב לא לשקוע בתרבות המערבית, הגויית, ולצערינו גם רוב זו החילונית. לא לרדוף אחריהם, לא להעמיד אותם כדמויות לחיקוי, לא להעריץ אותם, ולא למלא בהם את החיים...
2. עד כמה חשוב שגם מה שאנחנו כן שומעים, צופים, לומדים ונחשפים, יהיה באופן ביקורתי. אנחנו לא בור ביוב, ולא כל מה ששופכים עלינו אמור להכנס לתוכינו. תהיו ביקורתיים! תפעילו מחשבה עצמאית! "האם זה הגיוני? האם זה טענה נכונה? האם יש כאן תוכן אמיתי או שזה סיסמא חלולה? האם אני באמת מסכימ/ה עם זה או שרק כי אמרו לי אז אני לוקח/ת את זה כאמת?"
3. להשקיע בלימוד תורה, מתוך מחשבה וחיפוש - מה זה מלמד אותנו? מה זה אומר לנו? איפה זה פוגש אותנו בהתמודדויות הנוכחיות? מה התורה אומרת על כל מיני שאלות? מה עמדתה? מה היא שוללת? מה היא מקדמת?
4. לנהוג בענווה גדולה כלפי הורינו ומורינו, ורבותינו הגדולים! לשאול, לברר, להתייעץ... לזכור ולדעת שהם גדולים מאיתנו, מנוסים מאיתנו, חכמים מאיתנו, וכן הלאה. שמענו דעה מעניינת? אפשר וצריך לדון איתם עליה!
5. וכמובן כמובן, הדבר שממנו נובעים כל הדברים האחרים: חיזוק גדול באמונה! בלי גבול! תמיד להוסיף עוד ועוד! להתבונן ולהפנים ולהעמיק את התובנה והחוויה, על אמיתות התורה, על הנאמנות לה', על הידיעה שמה שהוא מסר לנו בתורתו זה האמת!! בלי לפחד, בלי נחיתות... מתוך אהבה ויראה גדולות, המביאות לזהות אמיתית ונאמנות עמוקה!
את קוראת מהר 😉הָיוֹ הָיָה
קראת מהתחלה או שהתחלת מהשלישי?
...רחל יהודייה בדם
כתבת יפה.

וכו'.
חזק וברוך!פלונטר19
כמו תמיד
עונה על הכל...החיים מאושרים

צודק במאה אחוז (פעם ראשונה שאני לא חולקת עליךחצי חיוך)חח

חברות שלי שלחו באיזה קבוצה בווצאפ (ראיתי מהטלפון של אמא שלי..) לא הבנתי מה זה זה היה כתוב באנגלית אבל היה שם את דגל הגאווה ואז הם כתבו ''*תשם של המדריכה* שלי זה בישבילך'' (כאילו בשביל לעצבן אותה כי היא גם שונאת את זה..) ואז כתבתי להם מה זה? הם כתבו לי ''משהו נגדך'' ואז כתבתי להם משהו בסגנון שזה לא רק נגדי זה נגד כל מי ששומר תורה כי זה נגד התורה אז מי שהוא ...''בעד'' התורה אז זה גם נגדו.. *המשך ועוד בפעם הבאה שאני יסתכל בווצאפ ..*

הזכרת פה משהו שאני נראה לי ישאל את זה בשירשור חדש כי זה סיפור בפני עצמו..

...הָיוֹ הָיָהאחרונה
בעזרת ה' לאט לאט תסכימי איתי גם בשאר הדברים

ועצוב מאוד מה שאת מספרת. מציענשבאמת תתייעצי עם אמא שלך או עם מישהו באולפנה (הרב?)
ה' ישמור מזעזע!! פשוט כואב לקרוא.נעה ונדה

אני חושבת שיש כאן שתי בעיות:

1. קושי בקבלת מרות, שזה מאוד נפוץ ומתסכל ברמות. תלמידים חושבים שהם יכולים לחנך את המורים שלהם ולהחליט מה מותר להם ומה לא. לרוב (לא תמיד) - זה שטויות! רוב מה שתלמידים אומרים בביטחון מוחלט שאסור למורים לעשות - הוא מותר. אני לא חושבת שזה שקר מודע ומוחלט, אלא יותר עיוות של לשון החוק והתעלמות מהדבר הבסיסי שיש לכל בית ספר נורמלי - תקנון (שהוא חוקי דרך אגב). יש היום תלמידים חצופים!!! דבר כמו זה הוא לא לגיטימי וצריך למחות נגדו בתקיפות, כמובן רק במקום שהדברים נשמעים. אם את יודעת שהן לא רוצות להקשיב לך, לא משנה כמה הגיוני תדברי - למחות זה לא יועיל אלא רק יזיק. החובה היא לשכנע רק מי שמוכן לקבל. שהן ימשיכו לחיות בטעות שלהן והעיקר שאת תהיי שלמה עם עצמך. וואו אשרייך! ודרך אגב, אין מה לנסות לדון אותן לכף זכות (ע"פ ההלכה, עייני כאן). צריך להתפלל עליהן שזה רק מרד נעורים שיעבור.

2. בלבול אמוני ועיוות מוסרי, שזה גם מאוד נפוץ ומתסכל אפילו יותר. נטייה הפוכה זאת בעיה נקודה. גם בלי קשר לאיסור הדתי - מזוגיות כזאת אין המשכיות. במונחים אבולוציוניים זאת יריית סרק אבולוציונית שדינה להיכחד. עכשיו כמו שאף ממושקף לא ייעלב אם אני אגיד לו שיש לו בעיה בראיה, ככה גם הגדרת הנטייה ההפוכה כבעיה לא אמורה להעליב. צריך לתמוך במי שמתמודד עם זה, ולנסות לעזור עד כמה שאפשר. לדתיים במיוחד זה לא קל בכלל, זה ניסיון קשה!!! מי שעומד בו ראוי להערצה! הזלזול בגישה השמרנית הבריאה הזאת הוא מקומם ולא מוצדק. הוא עמוס ברגש וסובל מהעדר קריטי של טענות ענייניות.

אני באמת מעריכה אותך על העמידה על העקרונות שלך! בהצלחה!

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך