בס''ד
קראתי את מה שכתבת לי וגם את מה שכתבת ל@המקורית ול-@oo.
ואני ממש, אבל ממש, מבינה את מה שאת מעלה ומתחברת למקום הזה.
אני מבינה את הלחץ ואת הפחד שזה עלול ליצור.
אם אני לא מספיק - סימן שהילד שלי יותר בסיכון?
אבל מה אני אעשה שיש גבולות למה שאני מסוגלת?
על זה אני רוצה לכתוב לך כמה דברים:
1. גם גבולות (ואני מדברת על המעשה עצמו של השמת הגבול), אפשר להציב מתוך אהבה גדולה ותוך כדי שהילדים מרגישים אהובים מאד. זאת אומנות של ממש, זה דורש ניסוי וטעייה, זה מסע להצליח להגיע לזה (למי שלא ינקה את זה מילדות לפחות). אבל זה אפשרי. זה באמת אפשרי.
אתמול היה לנו משהו גדול מול הבן שלנו. הוא עשה משהו שסיכן אותו. והיינו צריכים להציב גבול מאד-מאד ברור. חיכינו יום, ביררנו את הסיטואציה שקרתה לעומק, בחרנו זמן שיתאים לשיחה ארוכה, חשבנו על מה העמדה שלנו. לפני השיחה התפללנו תפילה קצרה והתכווננו: לקחנו רגע להיזכר כמה אנחנו אוהבים אותו, כמה הוא טוב, כמה מעלות יש בו. וגם להיזכר במה שלמדתי מ-oo היקרה (וחבל שאני לא מצליחה לתייג אותה אף פעם) - שצריך להשאיר לילד מרחב לטעויות גדול יותר משל המבוגרים. השיחה הייתה שיחה לא קלה, ואנחנו התקדמנו בה לאט-לאט. עמדנו על העקרונות שלנו אבל תוך כדי ששידרנו לו מלא אהבה ואמון. וזה פעל ב''ה.
2. לעומת זאת, היום הרגשתי ממש כישלון עם בן ה-4 שלי. כבר תקופה שאני מרגישה שאני פחות מצליחה מולו, בעיקר מתעצבנת ולא מספיק בבנייה של משהו טוב. ברור שאת לא מלאך! וגם אני ממש-ממש לא מלאך! בסופו של דבר, זה לא קל לגדל את היצורים המתוקים האלה... ואנחנו מה זה אנושיות!
אבל, וזה אבל גדול - אפשר להיות עם ווייז. לכל הפחות לדעת לאן אנחנו חותרות. וזה כבר משמעותי מאד. אני יודעת שאני רוצה שההורות שלי תהיה עם כמה שיותר סבלנות ונוכחות, עם כמה שיותר כיף ועם כמה שפחות ביקורות ועצבים. בין השאר בגלל שאני מאמינה שזאת השתדלות טובה לשמור עליהם.
אני מאד מאמינה ששם המשחק הוא - מינונים. הרוב הוא מה שחשוב. שהרוב יהיה טוב. תמיד יהיה מיעוט של לא מושלם ולא מספיק. השאיפה היא לא להגיע לדרגה של מלאך. השאיפה היא כל הזמן להגדיל את הרוב הטוב וכל הזמן להקטין את המיעוט הלא מוצלח. ואת זה עושים צעד-צעד, לאט-לאט, עם הזמן, עם הניסיון ועם הרבה רצון ודבקות למטרה.
ויש זמן. באמת שיש זמן. זה חלק מהחסד של הילדים, שנולדים קטנים ותלותיים מאד, כך שבהתחלה, יש לנו אפשרות להשגיח עליהם ולשמור עליהם (פיזית) בחלקים מאד גדולים של הזמן. עד שהם גדלים ונהיים עצמאיים יותר, יוצאים לבד יותר וכו' - גם אנחנו גדלים בהורות שלנו וביכולת שלנו לנהל את הדברים בצורה טובה יותר.
3. ואחרי כל זה... כן, הבנת אותי נכון - זה מחייב. אם אני רוצה להרגיש שעשיתי את המקסימום שלי כדי להגן על הילדים שלי מהרוע שנמצא בחוץ, אני מחוייבת לעשות *הכל* כדי להיות ההורה הכי טוב שאני יכולה להיות. לדוגמה, אני צריכה לעבוד יותר על מערכת היחסים שלי עם בן ה-4. (ברור שלא רק בגלל זה. אבל גם בגלל זה).
לא מתוך לחץ. אלא מתוך תחושת אחריות - כי ברור לי שקשר טוב איתם היא דרך חזקה להפוך אותם לאנשים שידעו להתמודד. וגם מתוך רצון - כי זה מה שאני הכי רוצה בסופו של דבר: ילדים בריאים ומוגנים, כמה שיותר.
אז כן, זה מחייב אותי ללמוד, להשתפר, לקום מנפילות ולהמשיך לגדול. אבל כתהליך מתמשך, בלי לחץ שהכל כבר יסתדר לי היום או תוך חודש או שנה. כי כאמור, יש לנו זמן. יש לנו זמן לגדול לאט-לאט. במילים אחרות, יש לי מצפן, והוא ברור מאד. אבל אני מודעת שהדרך יכולה לקחת זמן. וכאן, בפער הזמן הזה שיש בין מי שאני היום לבין מי שאני שואפת להיות -- אני מפעילה אמונה: שמה שיש לי כרגע, זה ההכי טוב שלי כרגע, ושעם זה ננצח בע''ה. שאם אלה הנתונים כרגע, זה כי ככה בדיוק ה' רוצה שיהיה. אני עושה את הכי טוב שלי. השאר, זה כבר בידיים של הקב''ה, כמו ש@תוהה לי כתבה היטב.
מקווה שזה מפיג קצת את הלחץ שזה העלה אצלך.
ואגב - אני בטוחה במיליון אחוז שאת אמא מהממת! ולא סתם אני כותבת לך. אני ממש מאמינה שאת כזאת, מתוך ההכרות שלי אותך כאן ❤
מברכת את כולנו - שבע''ה נעשה ונצליח.