הי הי. שאלה יקרה לליבישלוות עולמים

שומעת מכל כיוון "אין בנים שלא נופלים באינטרנט"

ומאמינה איפשהו שבטח יש בנים כאלו

שהם טהורים טהורים גם בגילאים של 25+ 

ולא ראו, ולא שמעו, ושמרו על עצמם. כמו שאני והחברות שלי שומרות על עצמנו

בגילאים האלו ויותר.

אני מציאותית? תחברו אותי

מצטער. אני יכול להעיד רק על עצמיבנות רבות עלי
משהו נוסף, לא הבנתי איך אפשר להגיד דבר מכליל שכזה? יש המון אנשים יראי שמיים בעולם. תחפשי אותם תמצאי..
...רחל יהודייה בדם
אי אפשר להשוות את הבנות מול הבנים לעניין זה.
אני לא חושבת שזה נכון לשפוט רק לפי זה את מדד הטוהר.
החיים מורכבים.

ולכתוב "כמו שאני וחברות שלי שומרות" זה לא להבין את העובדה שבנים ובנות זה לא אותו דבר.

כותבת לך כבת.

אני חושבת שהמפתח בכל דבר בחיים הוא לפעמים לפתוח הראש, הלב ולהכיר בכך שהחיים הם מורכבים יותר מ"לא, כן , שחור, לבן".

וצריך גם להדגיש ,זה שבנים ובנות זה לא אותו דבר זה לא נותן הכשר לכלום, זה פשוט להכניס לראש שבבסיס יש שוני וכשמכירים בכך שיש שוני בין מציאות אחת לאחרת אפשר לבחון דברים בצורה רחבה יותר.

בהצלחה...
אם את מאמינה כנראה ישהרמוניה
אני מאמינה שכל אחד מוצא את מה שהוא שואף אליו.
לדעתי מה שחשוב זה היה היחס לנפילה, נכון כולם נופלים פה ושם אבל כל עוד זה לא במכוון- חיים עם זה. ​
אם זה לא משהו חריג (ברמה שיכול להפריע לחיים תקינים) ואת רואה בחור שיש לכם שאיפות תואמות אז מה זה מעניין אותך הנפילות שלו בדרך וההתמודדות האישית שלו מול בורא עולם...
רק מניחה כאן את זהלגיטימי?

שאלת צניעות | ערוץ 7

(קישרתי לתגובה שלי, אבל אולי תמצאי שם תגובות אחרות מעניינות...)

זה נושא רגיש..ekselion

ולדעתי זה לא שייך לעשות את ההשוואה שלך עם חברות שלך

כי זו התמודדות שיותר נוגעת לגברים.

אני מסכים שהכללה הזאת היא לא לעניין. (כמו כל ההכללות)

אבל כמו שאומרים אין עשן בלי אש.. זה נסיון שהמון מתמודדים איתו

וצריך להכיר שאין מלעשות - זה קיים.

אני לא יודע אם יש מציאות של בחור בן 25 שלא היה לו איי פעם התמודדות עם ראייה 

כי במציאות של היום, זה בלתי אפשרי. אלא אם כן הוא גדל בגבעה מנותקת מגיל 0.

אני כן בטוח שיש המון שהתמודדו ולא נפלו שלדעתי זה מעלה הרבה יותר גדולה מכאלה שלא התמודדו בכלל.

תתפללי שהשם יזכה אותך להכיר את זה שכבר יודע לשמוע על עצמו.

אי אפשר לדעת מי אף פעם לא נפלאור וחיים

גם לא ברור מה זה "נפל"? גם בזה יש רמות. האם הוא אף פעם לא ראה מראה לא צנוע?

הדרישה שלך לשלמות מבטן אמו היא לא מציאותית. את מחפשת בחור שלאורך כל ימי חייו אף פעם לא מעד או נפל, בניסיון הכי קשה, שמקיף אותו בכל פינה (באינטרנט, ברחוב, בעבודה, כל יום). 

ומבחינתך אם בגיל 14 בטעות באוטובוס הוא הסיט את המבט לשנייה לאישה שהלכה עם שרוול קצר, הוא כבר נפסל, למרות שעבר מאז מעל עשור.

ברור שאין שום קשר בין זה לבין טהרה. אדם שעשה תשובה הוא נטהר. אדם שלומד תורה הוא טהור. זה לא תפיסה יהודית להדביק על אנשים תווית של טמא לכל חייהם בגלל נפילה אחת. 

לגיטימי לרצות להתחתן עם בחור שלא נופל בהווה. שגם אם נפל בעבר הוא כיום יודע להתמודד ונקי מנפילות והוא טהור לגמרי. אך זה לא הגיוני לבחון אדם לפי העבר שלו שלפעמים לא רלוונטי. 

אין שום קשר בין ניסיון של בנות לניסיון של בנים בנושאי צניעות. בטח שאין שום קשר בין התמודדות של שמירת העיניים להתמודדות של צניעות הלבוש, שזה עולמות אחרים לגמרי. ומבחינה פיזיולוגית בנים ובנות עובדים בצורה שונה בנושא הזה. 

לדעתי זה לא נורמטיבי שאת שומעת אמירות כאלה מהסביבה שלך. כלומר מי האנשים שמקיפים אותך שאומרים אמירות כאלה מלאות בחוסר צניעות, בעין רעה, בלשון הרע, בקטרוג, וייאוש. כדאי להקיף את עצמך באנשים עם מידות טובות, זה יותר בסיסי מטהרה. 

..אלפיניסטית

היה די ברור שהיא מדברת על נפילות באינטרנט.

מסכימה עם זה שלהדביק על אנשים תווית של טמא זה לא יהודי ולא נכון לעשות.

אבל כן, הגיוני לבחון אדם לפי העבר שלו. כן, אין ספק שמה שאדם עשה/ראה משפיע עליו, ואם לדעתה זה השפיע לרעה אז זכותה לבחור בחון בחור גם לפי העבר שלו.

נ.ב. בניגוד לדעה הרווחת, לגברים אין פטנט על היצר, אז אולי לא נכון להקביל שמירת עיניים לצניעות, אבל בסופו של דבר לכולם יש יצר ברוך ה'.

זה לאאור וחיים

קשור איפה הנפילה אם באינטרנט או בכל מקום אחר. התכוונתי שיש רמות בזה. גם באינטרנט וגם מחוץ לאינטרנט יש שלל רמות של חוסר צניעות, מדברים יותר קלים עד דברים יותר חמורים. הניסיון לא מתחיל ונגמר באינטרנט, יש הרבה חוסר צניעות בעולם. 

לדעתי אפשר לבחון אנשים על העבר שלהם בדברים שיש להם השפעה על ההווה. וכאן היא מחפשת בחור טהור. והתכוונתי שיש לראות את הטהרה הנפשית שיש לבחור כעת. ולא לנסות לתחקר את הטהרה הנפשית שהייתה לו לפני כמה שנים. הנפש היא מאוד דינמית, בטח ביכולת שלה לטהר את עצמה על ידי תורה ועבודת ה', ובטח שעבר הרבה זמן מאז הנפילה. עבירה לא משאירה רושם לכל החיים. וגם באופן מעשי מה שרואים נשכח מהזיכרון מאוד מהר. 

לא התכוונתי שלבנות אין יצר. גם בנות עלולות ליפול בנושאים של צניעות וטהרה. רק התכוונתי שיש הבדלים פיזיולוגיים בין בנים לבנות שיוצרים הבדלים בנושא הזה. לכן השוואה היא לא נכונה. אין סיבה לפרט מעבר, כי זה לא באמת חשוב לדעת. 

צודקת תודה ..שלוות עולמים

ולא הבנתי למה יש תגובות שמתקיפות את השאלה

אפשר יותר ברגישות

...ר ג

האם יש כאלה שלא נפלו? כן.

האם כאלה שנפלו הם טובים פחות ממי שלא? לא בהכרח.

השמירה בעניינים כאלה אצל בנים היא יותר קשה ממה שנדמה להרבה בנות, בלי להיכנס כמותית לרוב/מיעוט וכד'... זו שאלה רחבה, שללא מעט אנשים לא נעים לענות עליה ישירות. בעיקר זו שאלה שצריכה להישאל באופן פרטי יותר...

והדיבור הזה הוא בעיניי בעיקר בשביל אלה שנופלים ורוצים להתמודד טוב יותר, זה נותן להם תקווה מסויימת. ככה בעיניי לפחות

חידוד יפהאפרת???
לצערי לא.R33

גם אם היית את משנה את הגיל ל24 או אולי אפילו ל18. 

יותר עצוב מזה, גם אם היית מוחקת את האינטרנט מהמשוואה עדיין המצב לא היה מלבב במיוחד.

ואם עד כאן לא היה משהו, המצב עוד יותר מורכב כי אנשים משתנים ואין שום ערובה שמי שלא נפל לא יפול, שהרי אין אפוטרופוס לעריות.

אני לא יודע אם את מציאותית או לא.מי האיש? הח"ח!

אבל אני כן יודע שבמציאות - המציאותית והאמיתית - מגיעים אליי עם זעקות, בכיות וצרחות לגבי בנות ארבעים שלא מצאו, או חיפשו לא טוב, או התלבטו, או שלא באמת חיפשו, או שלא חשבו שיש.
ושאחרי עשרות שנים (ואלפי שנים במצטבר) של בררנות, אחר כך מתחילים עם שימורי הפוריות, וה"פתרונות" שגרועים פי אלף מה"בעיות" עם בנים, "טהורים טהורים" או "טהורים למחצה" ולשליש ולרביע "אשר לא טהור" שרק "העשירי יהיה קודש" (או אולי רק המאה או האלף).
די כבר.
מספיק עם זה כבר.
די.

מנסה לעזוראם רק נאמין
כדאי שתגדירי לעצמך מה פוגם בטהרה בעינייך. אם כל ראייה של מראה לא צנוע פוגם בטהרה של הבחור מבחינתך, חפשי לך בחור עיוור. ואם את מתכוונת לנפילה חוזרת ונשנית בלשבת ולצפות בפורנו לשמו, אז כן לדעתי יש כאלה שטהורים מזה. ואם זה משהו באמצע - אז באמצע.

עוד נקודה למחשבה שאני אומר בזהירות: האם גבר שחי במציאות הטכנולוגית של היום, וחי עם יצר בריא במשך 13 שנה (מגיל 12 נגיד עד גיל 25 שהזכרת) ולא נפל אף פעם בדבר כזה - מה זה מעיד על היצר שלו ועל דרכי ההתמודדות שלו..? זה היה מעלה לי סימני שאלה מהצד השני של המטבע.

וכמו שכתבו לפניי, ההשוואה בין גברים לנשים היא מוטעית. בואי תשאלי את עצמך האם את וחברותייך ששמרתן על עצמכן, הרהרתן אי פעם על אינטימיות עם גבר? תעני לעצמך, ותעשי את ההקבלה הא-סימטרית המתבקשת לעולם הגברי, ותחשבי שוב על הפרופורציות שצריכות להיות.
לדעתיאחות2
את צריכה לברר אם הבנאדם רוצה להשתנות, רוצה להיות יותר קדוש וכולי, ולא האם נחשף.
אדם גדול יותר זה אחד שנחשף ומתמודד עם זה. לא אחד שלא נחשף בחייו לדברים הנ"ל
כי באמת שאין כמעט סיכוי שהוא לא נחשף. ויותר מזה אם אחרי החתונה הוא יחשף איך הוא יתמודד אז?
אחרי בירור בנושא, זה ההתמודדות של הגברים. לנו יש דברים אחרים. וצריך להבין גם את הצד השני. חלביות מחוברת למציאות
תראיהפי
אפשר להבין אותך אני גם תהיתי לעצמי ..
אבל בסוף הגעתי למסקנה שאני באמת לא מבינה כלום
ועדיף לי לשחרר את זה ..
א. כי אני לא מבינה את הנסיון - ומה שלי אין קושי אני לעולם לא אבין לכן עדיף לי לסגל אכפתיות במקום תסכול שלא מוליד שום דבר חיובי.

ב. כי זה לא אומר שמי שיש לו אתגר כזה או אחר הוא אדם פחות טוב .

ג כי את לא יכולה לבדוק את זה בשום צורה

ד זה נושא רגיש גם אם את מעליו כביכול בנושא הזה יש נושאים אחרים שכנראה הוא מעליך שלאו דווקא קשורים לזה נניח לשון הרע.. את לעולם לא יכולה להכליל עליו רק בגלל זה

מה נשאר לעשות? להתפלל ולחפש בחור עם אנרגיה עדינה בחור טוב בסך הכל צנוע .

בהצלחה
ניקח לדוגמא בחורה צעירה שלא מודעת כ"כ לעניין הזהנוגע, לא נוגע
אצל בנים. יודעת בכללי אבל לא דיברו איתה על זה ולא סיפרו לה כל מיני דברים.
היא הולכת לדייט, פוגשת בחור נחמד, טוב לב, מחובר לתורה ולה', נאה בעיניה וכיף ביחד.
גם היא מוצאת חן בעיניו והם מתחתנים.

אחרי החתונה הם חיים יחד בכיף, בנפש ובגוף.
אחרי חודשיים, הוא מספר לה שברווקות הוא היה נופל מדי פעם באינטרנט וכו'.
מה היא תעשה עכשיו?
נראה לי שכולם יענו את אותה תשובה.
אז למה ברווקות זה שונה? למה צריכים לשאול יותר מדי שאלות ולהקשות על כל המסע הזה שבלאו הכי לא פשוט?

זו הגישה שצריך לבוא איתה לדעתי.
אחרי זה, אפשר קצת לחפש תשובות שירגיעו.
אבל הבסיס זו ההבנה שאנחנו יותר מדי מודעים בדור שלנו וזה חוסם את הטבעיות שאמורה להיות.
כתבת יפהאור וחיים

"אנחנו יותר מדי מודעים בדור שלנו וזה חוסם את הטבעיות שאמורה להיות" - מדויק.

אממ יש שלא נחשפולב אוהב
בוודאות חותמת על זה.
מצד שני יש כאלו שנחשפו נשמות גבוהות ויקרות.
אם יש בינכם חיבור ומציאת חן ומידות טובות
אולי יצא מכם צדיק גדול. חבל לפסול
דבר נוסף-
צריך להפריד בין חשיפה/נפילה לבין התמכרות. בחור מכור מומלץ שלא יתחתן עד שלא יעבור תהליך משמעותי של ריפוי...

המצב לא פשוטהיום הוא היום
אני בטוח שיש צדיקים וטהורים שלא נפלו אבל באמת הרבה נופלים.

אני חושב שבחיפוש שלך לא לחפש רק מישהו שמור אלא מישהו עם מידות טובות והתנהגות טובה.

בהצלחה
תאמיני בזה...רשום כבר
לי יש צדיק כזה ...
משתמש בפלאפון טיפש, אין לנו מחשב עם אינטרנט בבית, לומד בכולל..
למה את חושבת שכל הפרטים האלהחדשכאן
מצביעים על כך שהוא צדיק או לא?
ואי ואי רגע הבהרה שניהשלוות עולמים

לכל התגובות הפחות סימפטיות

ממש לא התכוונתי (ומהשאלה אני חושבת שזה גם היה ברור)

לבחורים שלא נפלו בכל ראיה ברחוב או איזה פרסומת שקופצת ביוטיוב. 

לא

אלא לבחורים שנכנסים מיוזמתם לאתרים אסורים

ונכון , זה ניסיון

זה ניסיון גם לשמור נגיעה בגיל 30

יש הרבה נסיונות בעולם מסכימה

השאלה שלי היתה על זה

בכינות, דייך אם תמצאי שומר נגיע בגיל 30R33

עצוב כמה שזה, בהקבלה לא סימטרית למציאת בחורה שלא לובשת מכנסיים. 

איזו הגזמהחדשכאן
ל2 הצדדים
צר לי שזה העולם שמסביבך
העולם שסביבינו*R33

אני כותב בכאב. 

אולי הגזמתי לכיוון הנשי? אפשר לבדוק דיי בקלות, תכנס לאתר הכירויות ידוע, שים את המסנן על " דתי לאומי \ תורני " מעל גיל 30 וכו' ותאשר או תדחה את מה שכתבתי (ספויילר בדקתי את זה ) .

לכיוון הגברי לצערי אפילו בקרב הקהילות השמרניות ביותר המצב לא דבש, נתונים אני מנוע מלהביא כיוון שאלו דברים בע"פ, אבל אני מאמין שאם תחפור מספיק אתה תוכל למצוא. 

יפה שאתה מכיר את הסביבה שליחדשכאן
בו נאמר שהייתי כאן ושם וגם באמצע.R33

דת"ל, חרדי חרד"ל, ליברלי.

I've been them all.

לא דיברתי על מגזרים..חדשכאן
כפי שכבר כתבתי פעםפשוט עייף
הכל תלוי בסביבה שלך. אני מכיר מספיק.
חוצמזה - קודם כל ששליש יאפשרו לסנן לפי לבוש וכיסוי ראש ואז נדבר. העיקר נותנים לי לסנן לפי כמות תפילות ביום...
לא יודע נתונים, אלא תחושה שליברגע קטן עזבתיך
נראה לי שכן יש שלא נפלו מעולם בצפייה לא צנועה כל שהיא באינטרנט, לא רבים אבל בכל זאת.
מאידך גברים שלא נפלו בניסיונות של צניעות באופן כללי- יחידי סגולה ממש.
סליחה יקירתיחגהבגה
אבל גם בנים שנפלו יכולים להיו טהורים טהורים.
וגם בנות דרך אגב.
למה את קוראת נפילה?
את יודעת ש35 אחוז מהבנות שנחשפות לפורנוגרפיה ממשיכות לצפות ומכורות אליה?
לא התכוונתי לצאת עלייך פשוט להסביר לך מה קורה בחוץ,
וזה לא אני אומרת
זה אומר בעלי האברך, שהוא באמת צדיק, וזה לא אני אומרת.
הוא אחד שמוריד משקפיים באוטובוס וממעט חהיכנס לקניונים על מנת לא להיתקל בנשים לא צנועות.
והוא אומר שאין דבר כזה 'בנים טהורים' לפי מה שאת מגידרה.
עכשיו זה צא אומר שכולם כולם צופים בהתמכרות.
זה אומר ש, 90 אחוז נחשפו לפורנוגרפיה עד גיל 12.
מה ששמעת.
חלקם נחשפו אחרי זה
הרבה מהם צופים
ואחוז לא קטן מכור.
זו סכנה אמיתית, וקשה.
זה לא אומר שאין טוב ושהם רוצים טת זה.
זה חא אומר שאין עבודה עצמית ותשובה.
אני חושבת שזה לא צריך להיות רלוונטי לך, אלא אם כן האדם מכור ממש וגם משם אפשר לצאת בס'ד.
והם בנים טובים, צדיקים, בעלי חסד ויראת שמיים, שיכולים להיות גם תלמידי חכמים גדולים.
אין אידיאל בלחפש את זה בבעל, לדעתי.

ובסוגריים אומרת, שכשאת אומרת כמו אני וחברות שלי, זה שונה במהות כי נשים פועלות אחרת ב180 מעלות, וגם אז, את לא באמת יכולה לדעת מה קורה..

מסכימה ממשרקלתשוהנ
ובעיקר עם המשפט הזה:

אני חושבת שזה לא צריך להיות רלוונטי לך, אלא אם כן האדם מכור ממש וגם משם אפשר לצאת בס'ד.
טהורים לא שווה ללא נפלו באינטרנטחצילוש
זו תפיסה נוצרית. שהטהור והקדוש הוא כומר מהותיקן שאין לו הרהורים או חיים חומריים וכל שאר העמרצים חיים חיי פריצות ובאים להתוודות מבעד לפרגוד מפעם לפעם. זו תפיסה ילדותית, ובעיני יכולה ממש לכאוב להרבה בחורים שקוראים כאן.

את טהורה? את יכולה לומר שאף פעם לא רצית שיסתכלו עלייך? שלבשת משהו קצת צמוד למרות שהיה ברור לך שזה פחות צנוע, רק כי זה החמיא לך? שתמיד את עוצרת את עצמך לפני שאת אומרת לשון הרע שממש פיקנטי ובוער לך לומר, קחי את הניסיון של שמירת הלשון, תכפילי באינסוף, ותגיעי לגודל הניסיון של צעירים היום (בעיקר בנים, אבל יש גם בנות, ולאור הנתונים המאוד מנופחים ומצערים, אולי גם חלק מהחברות הטהורות שלך) מול התמודדות עם תכנים לא צנועים באינטרנט. לדמות בנפשך שמשהו שאינך מבינה (ושגם אני איני מבינה, תודה לה') באמת מגדיר אנשים בצורה כזאת כטהורים או לא טהורים, נע בין חוסר מודעות ממש רציני לגאווה. סליחה. יצא חריף, אבל ברור לי שיש כאן בחורים שהם לגמרי טהורים ורוצים לגמרי לקיים את רצונו ייתברך, שהדברים שלך היו להם סכין בלב.
בוודאי שיש! לא אלמן ישראל..יהודי פשוט.
אבל זה לא נכון לקטלג את זה ככה לדעתי,
במקום שבעלי תשובה עומדים וכו'..מי טהור ומי יותר טהור נשאיר לה' לקבוע
תשובה קצת שונהחדשכאן
את לא מציאותית.
אז מה?
את מוכנה "להתפשר" על זה? על מה את מוותרת כשאת מתפשרת על זה?

אם את לא מוכנה "להתפשר" על זה, מה זה אומר? זה ישנה משהו אצלך כתוצאה מהבנה כזו?
לא.תילי חורבותאחרונה

מבחינת אחוזים זה בערך כמו לצפות לצאת עם מישהי
שמעולם לא הוטרדה.

מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך