אבל אף אחד לא יודע מה הסטטיסטיקה המדויקת
נתונים שידועים לי בוודאות:
1 יצא לי לקלוט מדיבורים עם יותר מאדם אחד - ומדובר בבחורים שהכרתי כאנשים יראי שמיים ממש - שהם ממש עברו מלחמה בנושא, בלי קשר לזוגיות.
אני מניח שעם זוגיות המלחמה היתה נחסכת או לפחות מצטמצמת, כך שבפועל יכול להיות שאת לא היית חווה שום דבר מזה.
2 את בטח יודעת לבד שכל הסתכלות על חוסר צניעות - ברמות שונות - זמין מאד, חלק אפילו סתם בהליכה ברחוב, לצערנו. וגם התסכלות מכוונת אפילו על דברים ממש חמורים, זה מאד זמין. ולכן קשה להשוות לבגד לא צנוע, שזה משהו שאת קונה ונשאר אצלך להרבה זמן. זה יותר כמו לעבור ברמזור אדום או לעבור על המהירות המותרת - יש יצר חזק, יש אפשרות לעבור, ויש איסור.
3 אני מבין את הרצון שלך בקשר עם מישהו שהוא "נקי", אבל לדעתי כדאי שתעבדי בשני כיוונים - האחד בכיוון של למצוא מישהו שהוא כמה שיותר "נקי", והשני לקבל ולהבין שגם אם מישהו נכשל זה לא אומר עליו שהוא לא נלחם, זה לא אומר שהוא לא עומד בנסיונות, זה לא אומר שהוא לא רוצה (ומאד יכול להיות שהוא גם יכול!) לבנות בית קדוש.
4 אני כבר כמה וכמה שנים לא מסתובב בחברת בחורים כאלה, אבל יש הרבה בחורים שאפילו מורידים משקפיים ברחוב כדי שלא יתקלו במה שאסור לראות (אולי הם יתקלו בעמודים וקירות, סיפור אחר). והם באמת צדיקים, ואני יכול להאמין שאם הרגש שלהם לחוסר צניעות לא היה חזק, הם לא היו מקפידים על זה - ומכאן אני יכול לנחש שהם זהירים גם בתחום הזה. כמובן שום דבר לא מובטח - עייני שוב בסעיף 1.
אבל שוב, הנקודה החשובה היא 3:
תתמקדי בשילוב של חיפוש של בחור "נקי" יחד עם עבודה עם עצמך להבין שזה לא שולל את הדבקות בה' של אותו בחור.
אין טעם להתמקד בשאלה מי יותר מתאמץ או עלבון על השוואה או משהו. זה לא רלוונטי. השאלה היא מה זה משקף בפועל על הבחור, והתשובה היא שיכול להיות בחור עם רצונות טובים אבל שילוב של סיטואציות הוביל אותו לכשלונות שלא בהכרח ימשיכו. יכול להיות שאת באמת לא תוכלי להבין איך זה יכול להיות אבל זה כך.