הלוא תדעו כי שר וגדול נפל היום בישראל! 😥רפרם בר פפא
הגאון, הצדיק, הקדוש, המתוק... הרב ר' שמחה בן הג"ר רפאל הכהן קוק. זכר צדיק וקדוש לברכה.

רציתי לכתוב עליו, ואני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל...
מהגדלות שלו בתורה, בידיעתה, באהבתה, בעמלה ובהתמדתה?
מההשקעה הרבה שלו למען "העם שבשדות" להרבות תורה ויהדות לאנשים פשוטים?
מהאצילות שקרנה ממנו ואורחותיו המדהימות?
מעמידתו האיתנה על משמר הכשרות, חיזוקה והידורה?
מאהבתו העצומה ומסירותו לארץ ישראל ושלמותה?
מהצער הגדול שהצטער כל ימיו על גלות השכינה וחורבן הבית?
מאהבת ישראל האדירה ששפעה ממנו, כמעט כמו ר' אריה לוין של דורינו?
מהמסירות וההשקעה שלו למען לומדי תורה, שיצליחו, שיפרחו, שיתרבו?
מהבן אדם לחבירו שלו, היחס היפהפה שהעניק לכל ילדון?
מקשריו החמים והקרובים עם גדולי ישראל מכל המגזרים, שחיבבוהו כל כך?
באמת שאי אפשר לדעת ממה לפתוח... תראו איזו רשימה ארוכה רק הכותרות של הנושאים... איזה איש ענק הוא היה! איזה שלמות בכל נושא ונושא!

אבל בראש וברשונה הוא היה "רב"! בכל נימי נפשו, בכל אופיו, בכל כולה של מהותו.
ומתוך כך יצאו הנקודות הייחודיות שלו, שהאירו באור כל כך גדול.
רבים האנשים שמכהנים כרבנים. אבל מועטים הם אלו שמהותם העצמית היא "רב", וכזה הוא היה.
בהלוויה אמר הגרב"מ אזרחי, חבירו מילדות - שהוא היה סמל של רב, כמו הרבנים מדורות קודמים. וכששמעתי את זה אמרתי - וואי, כל כך!
כשחושבים, הוא באמת מזכיר את התיאורים של הרבנים מפעם.
רב שידע ביד אחת לעמוד איתן כחומה על משמר תורה מבלי לתת אופציה לשום סטיה קטנטנה בשום תירוץ, ומצד שני, בידו האחרת - להרעיף אהבה גדולה וחמימות עצומה כל כך, שכולם התלהטו באישו ושמעו לדבריו.
רב שידע לפלפל פלפולים עצומים ולשדד מערכות יחד עם בני תורה ובחורי ישיבות מופלגים ולמדנים, ושעה אחר כך לעמוד מול בעלי בתים עמלי יום, ולדבר איתם בגובה העיניים, דברי חיזוק, אהבה, תורה ועבודת ה', בפשטות קורנת כל כך, שהשפיעה עליהם עד מאוד.
רב שהגיע חמוש באמביציות לייצר מהפכות. מהפכות לצד הנכון... רב שהחליט שהוא יקפיץ כמה דרגות קדימה את מערך הכשרות תחת אחריותו - והצליח לעשות זאת! הוא הפך את כשרות רחובות לכשרות מהודרת כל כך, שאפילו "חרדים" ששומרים תחום שבת מכל מה שה"רבנות" חתומה עליו, סמכו על הכשרות בעירו. והכל בחכמה ובתבונה נפלאות כל כך. חכימא דיהודאי, מחכמת אנשי ירושלים שנשתיירה, אצל המיוחדים האלו, שנולדו בירושלים וממנה ינקו והפיצו לכל התבל כולה.
אחרי הלוויה שמעתי, שלא רק הגרב"מ אזרחי מעיד על הרבנות המיוחדת שלו. כבר רבם-של-הרבנים, מרן הגר"א שפירא זצ"ל, התבטא עליו שהוא "רב אמיתי" ורצה מאוד שהוא ייכנס תחתיו לכהן כרב ראשי לארץ הקודש.

הוא היה בן אחיינו-ותלמידו של מרן הרב זצ"ל, מרא דארעא דישראל, אשר עליו כתב החפץ חיים לחותנו האדר"ת שהוא האדם המוכשר והמתאים ביותר להנהגת רבנות בישראל.
ומי יודע, אולי משום כך הוא זכה. הכבוד וההערצה שהוא רחש לדודו זקנו מרן הרב זצ"ל בלתי ניתנים לתיאור, אולי משם הוא ינק את הסגוליות המיוחדת הזו, ההנהגה הרבנית בשלמותה ובטוהרה, כעצם השמיים לטוהר.
הרבנית של מורינו ורבינו ר' אברום זצ"ל, שהייתה אחותו של ר' נתן רענן חתן מרן הרב, והייתה בת-בית בבית הרב זצ"ל, הייתה אומרת שר' שמחה הוא האדם שתואר פניו מזכירים באופן הכי קרוב את פני קדשו של מרן הרב זצ"ל, מכל משפחת קוק המורחבת...
ובאמת, איזה פני מלאך היו לו... כתינוק שלא טעם טעם חטא.

יש עוד המון לכתוב, לא כתבתי כמעט כלום מתוך כל הרשימה שכתבתי לעיל. אבל זה נהיה ארוך כל כך ובסוף אף אחד לא יקרא... אז אחלק את זה לשלבים, זה יהיה החלק הראשון, ואוסיף כתגובות קטעים נוספים.
המשך, #2רפרם בר פפא
כתוב על יואב שנקבר "בביתו במדבר", ודורשת הגמרא - שהיה ביתו כמדבר, מופקר לכל, שכל כולו היה בשביל לעשות חסד עם אחרים, שום דבר לא לעצמו...
התיאור הזה כל כך הולם את ר' שמחה זצ"ל. שבאמת כל חיותו הייתה למען האחר, להיטיב עם הזולת... וביתו גם היה כמדבר בכך שהוא לא השקיע בו כלום, הבן סיפר בהלוויה שהיו צריכים לשכנע אותו כל כך שיקנה לעצמו כסא טוב, אחרי שהכסא שלו נהיה כבר מרופט לחלוטין...
הנוחות של עצמו לא עניינה אותו. רק האחרים, שעבורם טרח ויגע והתרוצץ בלי סוף.
הבן גם סיפר על פעם אחת שהיו צריכים ליסוע לחו"ל בשביל לסדר איזה עניין, ובמקרה לגמרי נתקלו בו ברחוב שני יהודים שסיפרו שבאו לאסוף כסף לחתונת הילדים שלהם, ולא הצליחו. הם סיפרו סתם כדי לשתף את הצער ולפרוק, אבל זה נגע לליבו, והוא הקדיש את שהותו שם כדי לדאוג להם, שיחזרו עם סכום מכובד! למרות שהגיע בכלל לדברים אחרים.. ומדובר באנשים שהוא לא הכיר בכלל! לא פגש בהם מעולם, ולא היו בכלל מ"איזור החיוג" שלו...
וגם לא הסכים לטייל בחו"ל, אף פעם, למרות שנסע המון פעמים לצורכי עם ישראל, סירב אפילו ללכת "על הדרך" לאתרים מפורסמים וכדו'.
אבל זה לא שהוא לא אהב לטייל.. אהב ועוד איך, לטייל - בארץ ישראל! הארץ שהוא כל כך אהב וחיבב, אהבה פשוטה, תמימה, יוקדת... לראות את נופיה - הוא רצה. להסתובב בה, לשאוף את אוירה, להתפעם ממרחביה... את זה הוא אהב!

והדאגה שלו לאחרים לא הייתה רק ברמת הפרט, לעזור לבנאדם שיש לו קושי והרחמים מתעוררים עליו... אלא לעזור לעם ישראל, ככלל. לעולם לא נדע כמה שליחויות הוא ביצע, כמה פגישות הוא נפגש, כמה שכנועים הוא שכנע, למען עם ישראל וכל צרכיו, ברוחניות ובגשמיות. בלי סוף, שליח ציבור מאין כמוהו!
הוא כל כך אהב את עם ישראל. את העם ככלל, ואת כל יהודי ויהודי כפרט. ועשה כל שביכולתו למענם - הן בצרכי החומר, והן ברוח- להרביץ תורה, לחזק, להפיח רוח אמונה ועבודת ה', לקרב יהודים לאביהם שבשמיים... ואיזו הצלחה הוא נחל!
לא סתם הוא הצליח כל כך, גם בחיזוק של יהודים פשוטים, גם בהכנעת לבבות עקשנים ומרדניים, גם בסלילת מסילות לליבם של אנשי שלטון, בארץ, ובעולם כולו. לא סתם.
באמת לא היה אפשר לעמוד מולו ולא לימס. איזו מתיקות, איזו אהבה, איזו מסירות. ואיזו אמת שפעפעה מתוכו ונשפכה לכל עבר! לא היה אפשר להישאר אדיש. אנשים פשוט נשבו בקסמו.
והוא? הוא לא ידע בכלל... הוא היה צנוע ופשוט, לא חיפש כבוד, לא רדף שררה, לא נהג בגינונים... יהודי פשוט, שהולך לאן שמבקשים, מלמד תורה איפה שאפשר, ומנסה לבקש ולהשפיע איפה שצריך... בענווה, בפשטות, בלי לנצל עשירית ממה שהוא יכל להשיג עם התכונות האלו... ודווקא מתוך כך - גברה ההשפעה שלו וההערצה אליו עשרות מונים! בעוד שהוא ממשיך ומהלך בצידי דרכים...
...רחל יהודייה בדם
לא הכרתי . נשמע באמת אדם גדול ואבידה גדולה.

תודה שהעלית. מאמינה שיש אנשים שכולנו צריכים להכיר.

ברוך דיין האמת.
המשך, #3רפרם בר פפא
ואיזה מידות נאצלות... לא רק במה שתיארתי - האהבה הגדולה והנעימות שהשרה כל כל סביבותיו, ההשקעה והמסירות הרבה למען הזולת... אלא גם בעניינים שנוגעים אליו בעצמו: כשאנשים פגעו בו - והוא שתק. כשאנשים הציקו לו - והוא פשוט נעלם בדממה... כמה הוא ברח ממחלוקת!
רק כדוגמה קטנה, כשנפטר אביו הגדול הגאון רבי רפאל שהיה רבה של טבריה, רבנים רבים ואישי ציבור ביקשו ממנו ולחצו עליו שיציג את מועמדותו, ידעו את יכולתו וכישוריו כמו שתיארתי, וממש רצו שיירש את כסאו של אביו וימשיך את דרכו. הוא אכן הגיש מועמדות והיה אמור לזכות בוודאות, אך היו כמה קנאים שעינם היתה צרה בו בגלל שדעותיו לא נעמו להם. הם הגישו בג"ץ נגד ההתמודדות שלו. הוא יכל להתמודד מולם, לזכות במשפט, ולנצח בבחירות. אבל בשניה שהוא שמע על זה הוא פשוט הודיע שהוא מושך את מועמדותו. לא רוצה להכנס למחלוקת.
והייתה עוד סיבה, שכל כך מעוררת ערגה בדורינו: הוא לא רצה להוזיל את כבודה של הרבנות. להביא את זה לידי דיון בבית משפט... כבוד התורה!

במקום ללכת להיות רב בטבריה, הוא פשוט המשיך ללמד בישיבה תיכונית... כשגם זו ענווה לא קטנה.. מדובר באדם משכמו ומעלהב גדול וענק בתורה, ממשפחה מיוחסת וחשובה.. והוא לא חושב שהוא צריך דווקא איזה תפקיד חשוב. טוב לו ללמד נערים. והפוך: הוא שמח בזה, עדיף לו יותר מאשר להיות רב... הוא שואף כל כולו לגדל עוד ועוד נערים לתורה ויראת שמיים. לחנכם לאהבת תורה ונאמנות מוחלטת אליה! כך כתבו עוד אז, כשתיארו את דרכו ומטרתו בישיבה.

והאמת שעוד לפני הישיבה בנתניה, כשהוא היה מנהל "קרית נוער" בירושלים, כמה מסירות והשקעה היו לו, להצמיח - כמו שהוא תיאר בעצמו: יהודים!! להצמיח יהודים! שייצאו בחורים עם צורה יהודית, עם חיבור עמוק לשורשים, למסורת, להלכה. והוא ישב והתמסר להכווין אותם לישיבות, מתוך הכרה ברורה: יהודי חייב ללמוד בישיבות, לצמוח תלמיד חכם! ואחרי כמה שנים בישיבה - שיילך לעבוד בעבודה המתאימה לו, כשהוא מגיע אליה מתוך עולמה של תורה וערכיה! ובשנות כהונתו שם - שמונים אחוז עלו לישיבות גבוהות! שמונים אחוז! ואנחנו מדברים על תקופה של לפני שישים שנה! ולא מדובר באיזה ישיבת ליגה... מדובר בסכום הזוי! אבל האישיות הזו כל כך השפיעה על התלמידים, אז אין פלא...

אגב, מרגש לגלות שעוד לפני שהוא ויתר על המועמדות לרבנות טבריה, ראש עיריית נתניה - שבה הייתה הישיבה התיכונית שהוא לימד בה - כינס את מועצת העיר והעבירו "החלטה" הקוראת לרב שלא יעזוב את נתניה, כי "פועלו מהווה תרומה מכרעת לקידום החיים התורניים ולקירוב הלבבות בין כל חוגי האוכלוסיה בעיר". תחשבו איזה דבר נדיר זה, ומה זה אומר באמת על מה שהוא השרה סביבו. אוהב את הבריות ומקרבן לתורה, כפשוטו ממש. אהב את כולם וכולם אהבו אותו, ומתוך כך אף זכה לקרב את כולם זה לזה - ואת כולם יחד לאביהם שבשמיים.
פעם פגשתי אותו בהכנסת ספר תורה ואמר לי למסור ד"שחסדי הים
ל-ר' אברום. ר' אברום שמח מאוד.
הכרת את רב אברום? כלי פשוט
הוא הרב אברוםבנות רבות עלי
המשך, #4רפרם בר פפא
הזכרתי קודם את אהבתו לארץ ישראל. ובכן - זו לא הייתה רק אהבה בגדר האידיאה, המרחפת, המתרפקת על החלום שבארץ ישראל... זו הייתה מסירות אמיתית לכל רגב ורגב!
הוא כיתת את רגליו, בחום, בצום, במה לא... מרב לרב, מאדמו"ר לאדמו"ר, מפוליטקאי לפוליטקאי, ללחום מלחמת חרמה בהרהורים על נסיגות! אני לא יודע מי עוד בציבור החרדי השקיע כמותו וכמו הרב יעקב יוסף זצ"ל למנוע את פגעי אוסלו והגירוש מהגוש.
לא יודע מה מותר לספר ומה לא, לא ארחיב. אבל הוא ממש טרח ויגע ביגיעה שאין כמוה כדי לנסות למנוע את המהלכים המרושעים האלו. זכרה לו אלקינו לטובה.

הוא היה ממייסדי העמותות "עטרה ליושנה" ו"עטרת כהנים" וכיהן בנשיאות של אחת מהן. מתוך שאיפה עזה לזכות ולגאול עוד ועוד בתים בירושלים שבין החומות ובמזרחה, אי - אז, לפני שזה היה טרנד סוחף, ובטח שהעולם החרדי לא ממש זרם עם זה... אבל מה שעניין אותו היה האמת, וארץ ישראל, וירושלים... והוא התמסר למענן.
המשך, #5רפרם בר פפא
כשקוראים את כל מה שכתבתי עד עכשיו, וזוכרים שמדובר באדם משכמו ומעלה - גדול בתורה, גדול במידות, גדול ביראת ה' - מבינים מדוע הוא היה אהובם של גדולי ישראל, מכל הגוונים, מכל החוגים.
ר' אברום אהב אותו אהבת נפש, הרב אלישיב העריכו עד מאוד ונתן בו את אמונו המלא, הרב עובדיה קירב אותו וחיבב אותו כל כך... לא פלא. ואיזו זכות...

ולא מדובר באדם שבשביל כל פעילותו הפך להיות "ארצי"... את כל זה הוא עשה בירידה מההר אל העם, אבל הוא עצמו? משכמו ומעלה גבוה מעל גבוה! בעולם האצילות הוא חי...
כשהוא היה בכוחו במתניו, הוא ידע לשלוט בעצמו ולהסתיר את צפונות ליבו הטהור... אבל כשהגיעו שנותיו האחרונות, שבהן לצערנו הרב הוא לא היה בדיוק "פה", פתאום זה נחשף... ימים שהוא כמעט לא זז ולא תקשר, אבל כשראה ילדים קטנים, תינוקות של בית רבן שלומדים תורה, פתאום הוא התנער בהתרגשות... קירב אותם אליו, חיבק ונישק, באהבה גדולה שהתפרצה וחשפה את אוצרות הלב. את היחס לתורה, את היחס ללומדיה, את היחס לילדים יהודים... ממש להרגיש בכל מאודו את "כל חפציך לא ישוו בה". איזה רגש טהור...
ובזמנים שהוא לא היה מסוגל בכלל להוציא הגה מהפה, אבל באמצע הלילה, תחך כדי שינה, שמעו אותו פתאום זועק "אמא! אמאאא!! מתי כבר יבנה המקדש???"
לבכות כשמדמיינים את זה.. איפה הבנאדם חי, מה העסיק אותו כשהוא כבר חולה עמוק עמוק באלצהיימר, מה הטריד את שלוות נפשו וחילץ ממנו זעקות שבר וכמיהה באמצע השינה!
לא פלא, כשמבינים איזה לב היה לו, ומה הוא הקרין סביבותיו. כשמבינים מה היו התחושות שקיבלו ממנו ילדיו, מה הם ספגו והרגישו בבית כזה... לא פלא שזכה להעמיד כזה דור ישרים מבורך, צדיקים, גאונים, עובדי ה' ופועלים למען שמו באהבה..

עוד הרבה הרבה יש מה לכתוב על האדם השלם הזה. אבל בנתיים נסתפק בזה.
מקווה שהוספתי קצת לזכרו הטהור, ושנזכה כולנו ללמוד ממנו, להתרגש ולחקוק בלבבינו פנימה, חקיקה שתשפיע קדימה, לא הרגש זמני שיחלוף... שנזכה ונתעלה ולו במעט על פי מה שניתן לקבל מהדמות המיוחדת הזו, נהיה גדולים יותר, טובים יותר, יראי שמיים ועובדי ה' יותר, אוהבי תורהיותר, מרוממים יותר, משפיעים יותר לטוב.
יישר כח!חתולה ג'ינג'ית

מחזק ומעורר השראה.

אנשי אמונה אבדו...

תודה שכתבתברוקולי
מה שהרבנית רענן אמרה, זה נכון. הבחנתי בזה גם.נפש חיה.
הרבנית שפירא, אחותו של הרב רענןרפרם בר פפא
ויפה שהבחנת!
תמונות מדהימות שלו. אחרינו שזכינו לגדול כזה.נפש חיה.
הוא נתן לי ברכה.
וואו. תודה רבה על השיתוף. מאוד מחזקנוגע, לא נוגע
איזה צאצאים גדולים העמידו הרב שלמה זלמן קוק ורעייתו
תודה שכתבת. וקרוב משפחה שליכתר הרימון
מעניין אם יש לי את הברכות ששלח לי לבת מצווה/לחתונה.
תודה שכתבתאוי טאטע!
עצוב שמכירים באמת את כל הענקיות של התלמידי חכמים בדורינו רק אחרי שהם נפטרים...
שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך