ולצערך, התשובות שכתבו בעניין עלולות ממש להוריד לך. אז תישארי בתמימות

(והרי לנו עוד סיבה...)
הקישורים מויקיפדיה מיותרים. כי בתור בן (

) אני מכיר מקרים כאלו מהאחרונים עצמם, ולא צריך להחכים בנושא על ידי ויקיפדיה. אבל כמו לגבי דבורה - אני מכיר גם את ההתייחסויות והפרשנויות לזה. מה שויקיפדיה לא מביאה, ושבנות שמרימות לעצמן על ידי ויקיפדיה לא מכירות...
זה אנקדוטה מעניינת לדעת ש"את בטוחה", אבל בנתיים אני משתדל לקבל את תורת משה ולא את "תורת לגיטימי", ובמסגרת תורת משה - הביטחון של לגיטימי הוא לא הערובה הכי מושלמת. למרבה אכזבתך.
להמשך דברייך: תתפלאי, אני דווקא מסכים עם הרבה ממה שכתבת. אבל כנראה בתור בייניש שהתמחה קצת יותר בדרכי חשיבה לוגית, הבאת ראיות ופריכתן, וכו', אני מתקשה לראות איך הטיעונים האלו (אמוראים מול האח הגדול...) מובילים אותנו לחשוב שאשה שתלמד כל חייה תהיה למדנית כמו הרב ליכטנשטיין...
אגב, לא צריך ספקולציות - אנחנו מכירים כמה וכמה בנות שלומדות רוב חייהן. ולא מתקרבות לרמה המקבילה אצל בנים. אם הזכרנו את הרא"ל - תשווי את רמת הלמדנות של בתו אסתי רוזנברג, שכבר עשרות שנים לומדת ומלמדת גמרא ב"עיון", לרמת הלמדנות של אחיה - הגאון הרב משה, ותיווכחי שהיא נופלת ממנו עשרות מונים. (או שלא תיווכחי, כי אין לך את הכלים לעמוד על ההבדל... )
אני מבין שקשה לך עם האמירות האלו. אבל גם לצום ביום כיפור קשה. אנחנו לא משנים את התורה לפי רמת הקושי להכיר באמיתותה.
להגיד "ואם זה כן הכישרון והייעוד שלי, מי אמר לך שלא" זו אמירה מלאת חן כשהיא נאמרת מפי ילד בן עשר. אך מעוררת רחמים כשהיא נשמעת מפי אדם מבוגר. שמעדיף לטמון ראשו בחול ולבטוש ברגליו בעפר, במקום להתבונן בעין פקוחה וכנה על המציאות והתורה.
ולסיום: אני מכיר מלאאאא בנות שלא בקיאות בשמות של אמוראים, אבל גם לא יודעות כמעט מה זה האח הגדול.
הן בקיאות בשמות של תנאים, ובדבריהם במשנה. הן בקיאות בדברי ימי עם ישראל, ובשושלות פוסקיו ומנהיגיו. הן בקיאות במהר"ל, בכוזרי וברב קוק, בחובות הלבבות, במסילת ישרים, וברב דסלר. והן שולטות שליטה ללא מצרים בהלכות שבת. אלו הן סמל, לא צריך להביא את האח הגדול כראיה לצורך דווקא ביינישי.
ויותר מזה, גם בנות שאכן מכירות שמות של אמוראים, זה לא כי הן הקדישו את חייהן ללימוד גמרא אינטנסיבי.
ואחרון חביב: גם אם נניח מהטיעון שלך שחובה ללמוד גמרא וכו' וכו', זה עדיין לא מוכיח כלום לגבי העובדות שציינתי: הכישורים של בת שונים, וגם לימוד של מאה שנה לא יהפוך אותה לבן. הוכחתי לעיל מדוגמאות במציאות, וד"ל.
בקיצור, במקום להכות בילדותיות על גבי המציאות ולחיות בתסכול, אפשר להתבגר, להכיר בה, ולהתמלא סיפוק מכל כך הרבה דברים שמתאימים, ראויים, ומועילים יותר.
בהצלחה לכולכן. ולכולנו...