המשולש המסוכן: ילדים, שבת וממתקים (התייעצות)מתואמת
בשבת האחרונה הגיעה יכולת בליסת הממתקים של הילדים לרמות חדשות... מהרגע שבעלי חזר עם הקניות ביום שישי בצהריים ועד מוצאי שבת, לא עברו חמש דקות בערך בלי שבא אליי ילד וביקש לאכול ממתק כלשהו. (וכמובן - אם אחד נצפה אוכל בעיני אחיו, מיד גם הם באו לבקש...) זה הגיע למצב שכבר לא יכולתי לסבול את זה, ופשוט אמרתי להם שכל שאלת ממתק תופנה מעתה לאבא ולא אליי. (הבעיה שבצהרי שבת אבא שלהם הלך לנוח, וכשסירבתי לאשר להם ממתקים במקומו - הם פשוט אישרו לעצמם וזללו בלי בקרה בכלל... )
בקיצור - חשבתי על רעיון לשינוי: בשבת הבאה לא נקנה *שום* ממתק. לא חטיפים, לא שוקולד, לא עוגות, לא מעדנים, לא ג'לים ולא שלוקים. רק פירות, קרקרים ויוגורטים, ונכין בעצמנו כמה דברים פשוטים שיהיו כמנות אחרונות בלבד, ודי.
הבעיה היא ששבת הבאה מחוברת לשבועות, ופתאום תהיתי אם זה לא יהיה שינוי קיצוני מדי, אם הוא יוחל בבת אחת על יומיים...
וכאן אתן נכנסות לתמונה: מה דעתכן? הילדים שלנו ישרדו יומיים בלי מיני מתיקה? הם יצליחו להרגיש את כבודם של השבת והחג גם בלעדיהם? יצליחו ליהנות ולאהוב אותם?
(קחו בחשבון שאני לא טובה כל כך באפייה וכו', ולכן תמיד אני מעדיפה שנקנה מנות אחרונות... אולי הפעם גם הבת שלי תכין - בתקווה שיהיה לה זמן - אבל שוב, מדובר ביומיים...)
אולי הצעת ביניים?חילזון 123
שתיושם גם בעזרת בעלך כמובן...

תקנו ממתקים. אבל לקבוע מראש בכתב, ככה שכולם ידעו, מתי אוכלים מה. ותקנו כמות *מדוייקת* לפעמים האלו, כדי להפסיק את הנישנוש המתמיד....

נגיד ממתק אחד אחרי הדלקת נרות
קינוח אחרי הארוחה
עוגה בבוקר כשקמים
צלחת ממתקים אישית בצהריים
קרטיב אחצ
וכו'
זה גם רעיון, תודה!!מתואמת
תשלחי אותם למכולת לבחור ממתק אחד לכל ילדמיואשת******
או שניים
שיבלו שם כמה שעות בבחירה ואז ידעו שמי שאוכל את שלו לפני שבת- לא יהיה לו בשבת.
בלי קשר הייתי מענישה מי שאכל ממתקים בלי רשות ומציעה לחשוב על כללים
אצלינו למשל אוכלים ממתק אחד בכניסת שבת ואחד בשבת בבוקר
ואין שאלות. לפני ואחרי , זה מה שמותר וזהו
אין סיבה שישגעו אותך ככה
זה רעיון טוב...מתואמת
מעניין אם הוא יוכל לעבוד על הקטנים... (בסעודה שלישית בת השלוש התעקשה שהיא סיימה את האוכל שלה כי כבר רצתה לקבל מנה אחרונה - אף שכולם יכלו לראות שהצלחת שלה מלאה... כלומר, יש בה עדיין את כל מעט האוכל ששמנו לה...)
להעניש אותם אני לא רוצה - גם כי זה יצטרך לכלול כמעט את כולם, וגם כי זו קצת אשמתי, שסירבתי לענות להם אם הם יכולים לאכול ממתק או לא...
(הבעיה היא שגם אני אוהבת לנשנש במהלך צהרי שבת, תוך כדי שאני קוראת... אז אני לא באמת יכולה להגביל אותם עד כדי כך...)
גם שלי מעדיפה ממתק על אוכלמיואשת******
ובכל זאת אני לא מרשה עד שהיא מסיימת
וכן היא גם למדה שיש ממתק בהדלקת נרות והיא אכן שואלת אותי ביום שישי פעם בשעה מתי אני מדליקה נרות 😅 אבל היא מחכה
כן, התעקשנו איתה ובסוף היא אכלהמתואמת
אבל זה היה מתיש...
וכשאני חושבת על התעקשויות כאלה כפול שבע וכפול מלא פעמים במהלך השבת - אני נהיית מותשת רק מהמחשבה...
בסדר, אז לצהרי שבת צלחת נישנושים מוגדרתחילזון 123
כללית או פרטית.
את גם לא חייבת להתנות את זה בעניין סיום האוכל. אני לא בטוחה שחייב להיות קשר.
פשוט שזה יהיה מוגדר ולא 'בלתי נגמר' כזה.
נכון, צודקת... תודה!מתואמת
ספציפית לגבי מנה אחרונהיראת גאולה
אני מחליטה מתי המנה הזו מתחילה, בדיוק כמו שאני מחליטה מתי מגישה כל מאכל אחר בזמן הארוחה,
אבל כשמתחילה מנה אחרונה, לא מתנה את זה בסיום אוכל כזה או אחר.
כן יש כללים שאכלו משהו, שהשתתפו בסעודת שבת ולא קראו בספה למשל, ואצלנו זה אחרי ברכת המזון. אבל אני לא מאמינה בבדיקה מה הילד אכל או לא, כי יש משהו במתח של 'אם תאכל תקבל' שבאמת לא מאפשר להם להיות פנוי לתחושת הרעב ולאוכל הנוכחי.
אוהבת את הגישה הזו...מתואמת
אבל כבר יותר מדי השרשנו אצלנו שרק מי שמסיים את האוכל (כל אחד והכמות שלו) מקבל מנה אחרונה...
איך אפשר לשנות את הגישה?
(כרגע המצב הוא שמי שמסיים לאכול הולך לקחת לעצמו מנה אחרונה, ואז הוא מגרה את אלה שלא סיימו. אז אולי צריך להתחיל בזה - לקבוע זמן לכולם לאכילת המנה האחרונה...)
אני ראיתי משפחה שרק אחרי ברכת המזון הגישו מנ"אנפש חיה.
מנה אחרונה.
ככה כולם אכלו כולל הילדים ששבעו
ורק ה"מתוקים" לסוף הוגשו לקינוח אחרי ברכת המזון, ואחרי פינוי הכלים וכו'.
כיוון יפה!מתואמת
גם אצל ההורים שלי ככה בערך - מפנים את השולחן, הולכים לשבת בספות ואוכלים מנה אחרונה תוך כדי דבר תורה (אבל ברכת המזון אחר כך).
אצלנו זה לא ממש ילך, כי אפילו פינוי השולחן תמיד נדחה עד לסעודה הבאה 🙈 (דואגת להחזיר למקרר רק את מה שדורש קירור)
אבל אולי זו גם הנהגה טובה שכדאי להנחיל אצלנו... ותהיה להם מוטיבציה ככה לעזור בפינוי השולחן אם המנה האחרונה תובטח רק לאחריו...
ההבדל הואנפש חיה.
ששם המנה אחרונה הוגשה אל שולחן הסעודה,
כשכולם ישובים במקומותיהם, כולל הילדים שעזרו בפינוי השולחן.

כשהמנה עוברת לשולחן הבא הילדים לא מקשרים בין המחוייבות שלהם לעזור לפינוי
לבין ההנאה מהימנה שהיא תוצר של מעשה העזרה שלהם (נהנית? תעזור לפנות. לא עזרת? לא קיבלת. פשוט מאד. לא כעונש אלא כתוצאה נלווית.... )
ומרגישים חופשי לבקש ממתקים כי יודעים שאין באמת כללים ושאין גבול שיאמר מה מותר ומתי.
כן, זה נשמע טוב... תודה!מתואמת
אצלינו אין מנה אחרונה (רק אם יש אורחים...)חילזון 123
אוכלים ממתק בכניסת שבת
בערב כבר עייפים...
מקסימום טועמים קצת עוגה באופן לא רישמי...
בבוקר בארוחת בוקר אוכלים בדכ עוגות נגיד. או משהו אחר טעים.
או שעושים קידוש עם 'מנה אחרונה'.
סעודה שניה אוכלים בצהריים
אחכ אין קינוח.
יש משהו טעים בצהריים, שזה יותר ב2-3-4 (תלוי מתי אכלנו את הסעודה)

לפעמים הם אומרים אם אפשר קינוח, אז אני אומרת שאכלנו סעודה, ונאכל ממתקים בצהרים.

תכלס לא בטוחה שאנחנו אוכלים פחות ממכם 🙈
פשוט רק לעניין שחייב מנה אחרונה....
אז אפשר לאכול את המתוקים בזמנים אחרים....
הייתי מעדיפה דווקא שהממתקים יוגדרו למנה אחרונהמתואמת
ולא גם יתפזרו לאורך כל היום...
נכון גם אצלנובוקר אור
לגביסליל
ממתק ולסיים לאכול, אולי כדאי לנתק את הקשר ביניהם.
פעם הבן שלי היה רגיל שבסיום כל ארוחה, מקבלים קינוח (עוגיה למשל). ואז הוא היה מסיים לאכול עוד לפני שהתחיל😅
אז ניתקנו את הקשר ביניהם.
במהלך השבוע, הוא מקבל כל יום עוגיה בדרך לגן וזהו.
בשבת, אפשר עוגיה בקידוש (אנחנו עושים בנפרד מהארוחה), ולפעמים גם מרשים לו גם כשאנחנו ישנים בצהריים והוא נשאר לשחק.
אין קינוח בארוחה, ואני גם לא מרשה לדבר על קינוח במהלך האוכל, כי אחרת הוא כל הזמן שואל ומראה לי כמה הוא אכל (שתי כפיות אורז, ביס שניצל). אבל הוא די למד שאוכלים כי רעבים ובלי קשר למה שמקבלים אחר כך, וזה עוזר בשני התחומים. גם אוכל כמו שצריך, וגם לא מבקש כל הזמן ממתקים.

ולגבי שאר הדברים, אין לי עדיין ילדים גדולים, אבל חושבת שעיקר העניין כאן זה לשים להם גבול ברור.
יש בבית x, אפשר לאכול את זה רק בזמן y, מי שיאכל בלי רשות, לא יוכל לקבל בשבת הבאה. (סתם דוגמה)
איך הצלחתם לנתק את הקשר בין האוכל למה האחרונה?מתואמת
תוהה אם יש סיכוי להצליח בזה עכשיו, אחרי שזה הרגל רב שנים...
במהלך השבועסליל
פשוט אין קינוח. פעם הוא היה אוכל בסיום כל ארוחה משהו מתוק, ועכשיו כבר לא. העברנו את זה לבוקר לפני שיוצאים וזה לא קשור למה הוא אכל או לא אכל לפני כן.

לגבי שבת, זה באמת קצת מאתגר.
אפשר באופן תיאורטי להגיד שאין קינוח בכלל, ואז בצהריים לאפשר לכל אחד ממתק אחד. אבל אני מבינה שיכול להיות שזה חלק מעונג שבת וזה באמת צעד קצת דרסטי.
אצל ההורים שלנו, מגישים מנה אחרונה רק אחרי שכולם סיימו לאכול. מפנים את הכלים, ואז מגישים מנה אחרונה לכולם. אז קודם כל הייתי מתחילה מזה שזה יהיה שלב נפרד בארוחה, ולא שכל אחד לוקח לעצמו מתי שהוא רוצה. אבל באמת כשמגישים, אני מרשה לבן שלי לאכול, גם אם הוא לא כל כך אכל בארוחה. אני מזכירה לו שזו ארוחת ערב / צהריים ואחר כך לא יהיה אוכל, והוא כבר יודע שזו אחריות שלו לאכול כדי שלא יהיה רעב, אבל זה לא קשור לקינוח. מה שכן, אני בכל אופן מגבילה *כמה* מותר לאכול. ככה שגם אם הוא לא אכל, הקינוח לא באמת יכול לפצות על הארוחה כי זה לא משביע, ואם הוא רוצה להיות שבע הוא צריך לאכול באמת.

בבית זה קצת אחרת, כי אנחנו לא כל כך אוכלים מנה אחרונה. הבן שלי בדרך כלל מבקש, אבל אני אומרת לו שלא מדברים על קינוח כרגע. אז הוא פשוט למד לאכול ולרוב בסוף גם מקבל משהו קטן, אבל זה לא משהו עיקרי והארוחה לא סובבת סביב זה
גם אצלנו באמצע השבוע אין מנה אחרונה בהגדרהמתואמת
(יש ממתקים סתם...)
אבל בשבת זה ממש חלק מובנה...
אבל אולי באמת נתחיל בזה שהמנה האחרונה נפרדת מהסעודה. תודה!
אני לא חושבת שזה המקום שדורש השקעהמיואשת******
בכלל כל הנושא פה זה גבולות ולהקשיב כשאומרים לא. זה ממש נטו גבולות.
הכח והמשאבים שלך אמורים להיות מושקעים בזה, לא בשינוי סדרי בראשית בבית שלך
להשקיע בגבולות זה השקעה קשה אולי אבל היא שווה ותבוא לידי ביטוי בעוד דברים
בעוד שאם עכשיו תפתחי במלחמה של אין מנה אחרונה אחרי הסעודה. גם יהיה לך את המלחמה הזו וגם לא פתרת כלום ב23 שעות האחרות של שבת
יש מלא בתים שיש בהם מנה אחרונה אחרי הסעודה (שלנו למשל) ועדין יש גבולות ויש החלטות מה מקבלים מתי
נראה לי שזה מצטייר לך כמשהו עול או פתרון טוב אבל האמת לדעתי האישית שזה רק יצור לך יותר בעיית ולא יפתור את הקיימות. זה שלמשפחות אחרות אין מנה אחרונה אחרי הסעודה סבבה, זה לא אומר שזה בהכרח נכון וטוב לכולם וזה ענין של מנהג ונוחות , איך זה פותר את זה שילדים רוצים מתוק בשבת אחרי צהרים למשל?
זאת דעתי בכל אופן
צודקת ממש, תודה!מתואמת
הו, גבולות... בזה מתחיל ונגמר הכול...
כן אה? איזה קשה זהמיואשת******
אני במצב כזה מדייקת לו מה הוא צריך לאכולטארקו
לרוב אמקד אותו לחלבון, שיסיים משהו אחד ספציפי ואז
כן, זה מה שעשינו בסוף... לקח זמן, אבל היא אכלה אתמתואמת
זה. (וזה היה תפוח אדמה הדבר היחיד שידענו שיש סיכוי שאכן תאכל...)
אנחנו קונים חטיף אחד לכל ילד וזהו!!אור123456
אין בבית שום חטיפים או מתוקים מעבר
מידי פעם יוצאים לגינה בימי חול ואני מפנקת אןתם באחזה גלידה אבל בבית אין כלום
זה הרגל מאז ומתמיד?מתואמת
אני תוהה איך אפשר להנחית הרגל כזה פתאום.
לכן חשבתי ללכת לקיצוניות השנייה, ואז להתאזן אט אט...
כבר שנים..לא זוכרת ממתיאור123456
אצליoo
אין מנה אחרונה גם כשיש אורחים, כשיש 2 מנות עשירות, למי יש מקום למשהו מתוק?

וגם אין ממתקים מיוחדים לשבת, ואין זמן שבו מחלקים ממתקים, מי שרוצה לוקח כרגיל מארון חטיפים מה שיש שם. נראלי הרגל רע לקשר שבת לממתקים, שבת יכולה להיות דבר מקסים בלי שום ממתק.
כנ"ל לפעמים יש אבטיח או פיצוחיםאור123456
יש גם גישה הפוכהבת 30

זו עוד דרך לייקר את השבת, שיש בה דברים שאין במהלך השבוע.

אצלינו אין חטיפים במשך השבוע, בשבת יש אחד בליל שבת ואחד בבוקר

אבלoo
מייקרים עם משהו שמייקר, לא עם דברים שהורסים את הגוף, ככה את מלמדת את הילדים שממתקים זה דבר מיוחד שמייקר את השבת, והאמת היא שממתקים זה זבל שמכניסים לגוף, לא יותר מזה.

אנחנו מייקרים עם בגדים מיוחדים, מפה, כלים נאים, אוכל מיוחד וכו.
הלוואי שנצליח ככה...מתואמת
לא קראתי הכל...אז סליחה אם אני ממחזרת רעיונותבת 30

מה עם הגדרת זמן לכל חטיף או ממתק.

נניח- אחרי הדלקת נרות- חטיף אחד.

אחרי הסעודה-קינוח מסוג אחד או שניים

בבוקר- אחרי שאוכלים משהו בריא יכולים לקבל ממתק קטן.

אחה"צ- עוד חטיף.

ננסה באמת לעשות משהו כזה... בתקווה שיצליח...מתואמת
אצלי זה ככהבת 30

אחרי הדלקת נרות- חטיף. אחרי גיל בת מצווה הן שומרות את החטיף לזמן אחר- אחרי הסעודה או מתי שבא להן.

בסעודה- מי שצייר ציור פרשת שבוע מקבל מנטוס אחד. בלבד..

קינוח- לפעמים יש לפעמים אין. לפעמים עוגה, פיצוחים. 

בבוקר- אוכלים יוגורט עם פירות וסילאן. והולכים לבית הכנסת, שם הקטנים מקבלים חטיף ומשחקים בחוץ, והגדולות מקבלות את החטיף אחרי שחוזרים ועושים קידוש.

אם אני מכינה קרטיבים- אז בצהריים כל אחד יכול לקחת מתי שהוא רוצה.

בקיץ, משתדלת שבסביבות ארבע יהיה אבטיח או מלון חתוך וכולם אוכלים. 

ואם מישהו מבקש עוגה או עוגיה- יכול לקבל, באופן מידתי. 

תודה!מתואמת
אצלכם רגילים לממתקים בריאים מאז ומתמיד... אצלנו לצערי אלה לא יעברו
אבל אולי קביעת הזמנים תעזור באמת...
אל תחשבי שהכל בריאבת 30

חטיף זה חטיף...

ואוכלים גם קרטיבים רגילים...

ואפילו מרשמלו בל"ג בעומר...

אבל עדיין - הכיוון הכללי בריא...מתואמת
נכוןבת 30

אבל אולי אם תתני להם להכין הם ירגישו שזה מענין ומגניב ויהנו לאכול מה שהכינו.

קרטיבים למשל, זה ממש בקטנה להכין. סוחטים מלא תפוזים, או מכינים מיץ מתרכיז טבעי, שופכים לתבניות סיליקון של קרטיבים, תוקעים מקלות ארטיק ולמקפיא. עשר דקות ותכל'ס זה טעים...

הגדולה שלך אולי תהנה להכין דברים מורכבים יותר- פצפוצי אורז עם שוקולד (לא מסובך בכלל) וכאלה. 

קרטיבים הם באמת מכינים הרבהמתואמת
לא כל כך אוהבת את זה, כי הם מעמידים אותם בצורה לא בטוחה במקפיא... אבל אולי אם אשגיח עליהם זה יצא טוב יותר...
ואל דאגה, הגדולה שלי כבר בונה מגדלים וחלומות לדברים המושקעים שהיא תכין לשבועות (רק נותר לקוות שיהיה לה זמן... ושהיא לא תלכלך יותר מדי כלים )
קודם כלהמקורית
לשאלה האחרונה שלך - בעיניי כן
אבל בלי קשר אליה, מצטרפת למה שכתבו לפניי שמגבילים את כמות הממתקים שקונים בדיוק לפי הצורך ( ויותר מזה אולי תשימי אצלך בחדר אפילו באופן שלא יראו) ולהגדיר זמנים לכך. גם אצלנו יש זמנים לממתק בשבת - ולא תמיד אני עומדת בהם כדי לא ליצור התניה אצל הילדים - בכניסת שבת לפעמים נותנת חטיף כי הם רעבים
אחרי סעודת שבת יש תה ועוגה (אוכלים מנה אחת עם סלטים אז זה עובר אצלנו) בדרכ או אם הולכים לסבא וסבתא אז יש גם שוקולד
ובשבת בבוקר יש עוגה חלבית מפנקת. זהו.
אבל האמת היא שהעוגות בבוקר ואחרי הסעודה הן עונג שבת גם שלנו ההורים ואם היינו אוכלים יותר מזה לא הייתי יכולה למנוע מהם
לשים אצלנו בחדר אני לא רוצהמתואמת
כי הרגלתי את הילדים שאין אוכל בחדרים בשום אופן (גם לא רק כדי לשמור עליהם שם).
ונראה איך נצליח את השאר...
אני יכולה לשתף איך זה אצלנובארץ אהבתי
באופן כללי אין אצלנו ממתקים קנויים.
יש בייגלה בארון, יש עוגות/עוגיות שאני מכינה (בד"כ סוג אחד כל פעם. אני מכינה 4 עוגות, משאירה 1 בחוץ והשאר במקפיא, וכשנגמר המלאי אני מכינה נגלה חדשה. עוגות פשוטות בחושות, בלי להסתבך…). ויש הרבה פירות.

בליל שבת אחרי הארוחה הילדים מקבלים שקית 'ממתקים' - קצת בייגלה, כמה שוקולד צ'יפס, כמה חמוציות, חתיכת אננס מיובש קטנה, לפעמים עוגיה שלי, ואם יש ממתקים שהם קיבלו בגן ושמרו לשקית ממתקים, או ממתקים שסבא וסבתא הביאו להם - אז מחלקים גם אותם.
ובבוקר אני עושה עם הילדים קידוש לפני שבעלי מגיע, וגם שם אני מחלקת לכל אחד 'ממתקים' כמו שהזכרתי בערב.
ובמשך היום וגם במשך כל השבוע הם מבקשים חופשי פירות, לפעמים מבקשים גם עוגה (אני לרוב לא נותנת יותר מפעם ביום, לפעמים פעמיים), ולפעמים גם מבקשים צלחת/שקית בייגלה (גם לרוב לא יותר מפעם ביום).

ויש לנו הרבה שיח על הנושא.
כשאוכלים פירות טעימים, אז אנחנו מדברים על איזה כיף שה' ברא לנו פירות כאלו טעימים, שהם כמו ממתקים אבל בלי שום דבר שמזיק לנו, ורק טובים בשבילנו.
כשמקבלים מהגן טופים, גומים, חמצוצים, סוכריה על מקל וכדו' אז אנחנו מדברים על זה שזה מזיק לגוף שלנו. אני כן מרשה לטעום, כי זה מאוד מגרה, אבל אנחנו לא רוצים להזיק לגוף שלנו אז אנחנו לא אוכלים הכל אלא רק קצת, ואז משלימים עם משהו שהוא גם מתוק אבל פחות מזיק לגוף שלנו (חמוציות או שוקולד צ'יפס).
כשקשה להם להפסיק לאכול מהמתוק, אז אני מספרת להם כמה זה חשוב שהוא מתרגלים לזה כבר עכשיו, כי יש אנשים מבוגרים שלא התרגלו לזה, וכבר מרגישים את ההשפעות הלא טובות של הממתקים על הגוף שלהם, ועדיין קשה להם להתגבר ולהפסיק. ולכן אנחנו משתדלים להתרגל כבר כשהם ילדים לדעת לעצור את האכילה של מה שמזיק לנו למרות שאנחנו רוצים עוד, וליהנות מהמתוק הבריא שה' נתן לנו (פירות).

לא יודעת אם השיתוף שלי יעזור לך.
לכל בית מתאים משהו אחר, ולשנות הרגלים זה בהחלט לא תמיד קל.
אני חושבת שכן אפשר לשנות, וכשאת מרגישה שמה שקיים כרגע לא מתאים, אז זה בהחלט המקום לשינוי.
אבל באמת צריך להתאים את השינוי למה שנכון לכם, ומה שתצליחו לעמוד בו. להחליט איך אתם רוצים שהדברים יתנהלו מעכשיו, להגדיר קודם כל לעצמכם מה יהיו הכללים, ואז להודיע על זה לילדים (ולשתף אותם גם במחשבה מאחורי, למה זה חשוב לכם לשנות, ולמה זה טוב גם בשבילם).

בהצלחה רבה!
תודה רבה! זה מעורר קנאה...מתואמת
אני מבואסת מזה שאצלנו לא הצלחנו להנחיל הרגלים כאלה - רק מצבעי מאכל מסוכנים אנחנו מונעים אותם.
זה קשור הרבה אליי, שאני אוהבת שוקולד ועוגות ולא אוהבת כל כך פירות (אם כי חטיפים - חוץ מבמבה - אני לא אוהבת והם משוגעים עליהם. לא יודעת מאיפה זה בא...)
וזה קשור גם לזה שאני לא אוהבת להכין אוכל, אז כל מה שאפשר לקנות - אני מעדיפה לקנות וזהו.
אבל אין ספק שצריך לערוך כאן שינוי...
לא התכוונתי לעורר קנאה..בארץ אהבתי
והאמת שזו לא ממש חכמה. אני כבר דור שלישי בנושא... (אצל סבתא שלי זה היה אחרת, הם עוד חשבו שמרגרינה יותר בריאה מחמאה אז אכלו מרגרינה, אבל כן היה ניסיון ומודעות לאכול בריא. ואני ממש גדלתי ככה, בלי ממתקים ועם הרבה פירות).

לשנות ממה שגדלנו עליו זה קשה.
ולשנות ממה שהילדים רגילים בבית זה עוד יותר קשה.
אני חושבת שבפועל זה צריך להיות שילוב של שינויים שאתם מחליטים עליהם ועומדים עליהם (ומסוגלים לעמוד בהם), ביחד עם שיח שעוזר לילדים להבין למה זה, ומה הם מרוויחים מזה.

אבל זה מובן שזה קשה. גם לי קשה לעשות שינויים. לרוב אני נוטה לדחות את כל השינויים הגדולים לקיץ, כי אז יש לי יותר כוחות להתמודד עם הקושי שזה גורם, בלי עומס של מסגרות ועבודה שלי בנוסף (כמו שעכשיו הבן שלי כבר בן מעל שלוש וחצי, ואני עוד מחכה לגמול אותו מהנקה רק בקיץ כדי שיהיה לי יותר נוח להתמודד עם השינוי...).
ההורים שלי דווקא אוכלים בריאמתואמת
אבל התחילו להשקיע בזה בעיקר בשנים האחרונות... (כשהייתי אצלם אחרי הלידה כמעט לא היה לי מה לאכול )
ואצלי הקיץ דווקא עמוס יותר כי אני צריכה לשלב עבודה עם ילדים בבית ופעילויות בשבילם...
אם לא גדלת ככה אז זה לא ממש עוזר...בארץ אהבתי
ונראה לי שבאמת הקיץ זה דווקא לא זמן מוצלח לעשות שינויים בהרגלי צריכת ממתקים.
מה שהתכוונתי להגיד זה ששינוי דורש אנרגיות והשקעה, כי לוקח זמן עד שהילדים מסתגלים לשינוי, ובינתיים זה יכול גם לעורר התנגדויות, וקושי לקבל את השינוי והכללים החדשים, וצריך להיות מוכנים עם פניות וכוח כדי להתמודד עם זה.
ולכן עם השינויים שאני צריכה לעשות אני מחכה לשלב שיהיה לי את הכוח להתמודד עם זה הכי טוב.
ואני חושבת שגם בשינוי שאת רוצה לעשות - כדאי לחשוב מראש מה יוכל לעזור לעבור את השינוי יותר בקלות - אם זה בבחירת הזמן להתחיל בשינוי, ואם זה בנתונים אחרים שיכולים להקל. כי להתחיל שינוי בלי כוח להתמודד עם הקושי שהוא דורש, עלול לגרום לזה שלא תצליחו לעמוד בזה, וזה רק ישחוק יותר את האמירה שלכם בנושא, ואז יהיה קשה יותר לעשות עוד שינויים בנושא שכן יעבדו.
אז אם נשמע לך שבשבת-שבועות יהיה קשה מידי לעמוד בזה, יכול להיות שלא נורא שיקבלו המון ממתקים עוד שבת, אם זה יאפשר לעשות בשבת שאחרי, שינוי באופן שבאמת יעבוד.
או שתתחילו בשינוי ממש קטן, שהילדים יכולים לעמוד בו (אולי אפילו לשתף אותם - לספר להם למה את רוצה לשנות, להגיד להם שאת מבינה שזה הולך להיות קשה, ולכן לא תעשו את כל השינוי בבת אחת, אבל בינתיים אתם רוצים להתחיל בשינוי אחד שהם יכולים לעמוד בו. אפילו אם זה יהיה משהו קטן. למשל - הם חייבים לשאול לפני שהם אוכלים ממתק, ולא לוקחים לבד. וזה שינוי קטן מספיק, כי בפועל את לא תכניסי לשם ויכוחים ותאפשרי להם לקבל בכל פעם שהם מבקשים. וככה רק הכנסת את ההרגל של לבקש לפני שאוכלים. אפשר גם לקנות קצת פחות מהרגיל ואז אין פה משהו שצריך 'לאכוף' שדורש ממך אנרגיות, כי כשנגמר אז פשוט נגמר ובאמת אין עוד. ואז אולי הם יכולים לתכנן יותר מתי הם אוכלים כדי שלא ייגמר להם מוקדם מידי...).

כמובן אני כותבת מדעתי, תקחי רק אם מתאים לך...
תודה רבה על כל הפירוט!מתואמת
באמת אנסה להתחיל בקטן...
(בעיקרון הם יודעים שאמורים לבקש רשות לפני שלוקחים ממתק, אבל אם אני לא מרשה הם מנדנדים נורא עד שכבר אין לי כוח לזה ולפעמים אני נכנעת או פשוט צועקת עליהם נורא...)
הבנתי...בארץ אהבתי
אז אולי להתחיל בכלל שכבר קיים זה לא הדבר הנכון.
אבל בטח אפשר לחשוב על משהו אחר שכן יוצר איזשהו שינוי, אבל תוכלו לעמוד בו.
אולי להתחיל בלקנות קצת פחות, ולתת להם להתמודד עם השינוי (כמובן - לשתף אותם מראש, ולתת להם את האחריות לחשב כמה הם אוכלים ולדאוג שלא ייגמר להם מהר מידי).
או להתחיל בזה שלכל אחד שמבקש ממתק - פעם אחת את אומרת 'לא' והוא צריך לקבל את זה.
או אולי שפעם אחת שרוצים ממתק - לוקחים משהו בריא במקום (פרי או ירק).
לא יודעת מה מתאים לכם. אבל נראה לי שהרעיון צריך להתחיל משיחה שבה הילדים מבינים לאן אתם שואפים, מתחברים (עד כמה שאפשר) לרצון הזה, מתוך הבנה של למה זה טוב להם, ואז חושבים ביחד על משהו שהם יכולים לעמוד בו (מתוך הבנה שזה רק שלב ראשון). נראה לי שבאופן כזה תהיה יותר אפשרות לקבל שיתוף פעולה.

(אני כותבת את כל זה מתוך ההיגיון שלי, ומתוך הדרך שאני עובדת עם עצמי כשאני רוצה לעשות שינוי בעצמי. אבל לא עשיתי משהו כזה עם הילדים, אז לא יודעת עד כמה זה באמת עובד בפועל.. בכל מקרה את תעשי את ההתאמות לפי מה שנכון לכם...)
האמת שעכשיו בעלי חתך להם ירקות לארוחת ערבמתואמת
והם התחסלו עוד לפני שהאטריות לארוחה סיימו להתבשל!
אז אולי זה באמת הפתרון - לחתוך מראש כמות גדולה של פירות וירקות, ולהגדיר שאלה הנשנושים בין הסעודות, וזהו...
(הבעיה שיש ילד אחד שלא נוגע בירקות ופירות הוא אוהב רק מסוימים מאוד... אז הוא עלול להתמרמר...)
ואי מהמם....בימבה אדומה

לקחתי!

אנחנו גם בשיח הזה אבל מרגישה שיש לי לאן להשתפר...

ישרדו. כשילד בא אליי עם משאלת נשנושסופי123
אני תוקעת לו ביד מלפפון. זה עובד גם בגיל 12
ואם אין אז אין. יאכלו טוב יותר הארוחות
תשקיעו בפירות קיץ טעימים ותראו ישועות
אישית אין לי בעיה עם ממתק פה ושם אבל אני שונאאאאת את המשא ומתן הבלתי נסבל סביב זה
מלפפון צריך לשטוף... כנ"ל פרי.מתואמת
זו אחת הבעיות העיקריות
אולי לשטוף במרוכז את הירקות והפירות אחרי קנייה?המקורית
לא רואה דרך להימנע ממאמץ כלשהו כדי לשנות, רק שיהיה לפי כוחותייך. ונראה לי שאין לך כח בכלל ❤️
זו אפשרות... אם לא קונים אותם ממש ביום שישי...מתואמת
טיפ! אנחנו ביום של הקניותבוקר אור
שמים את כלל הפרות והירקות בקערה עם מים וסבון, משרים שוטפים ופורסים הכל על מגבת גדולה, כשמתייבש מכניסים למקרר
איכות חיים! חוסך כל כך הרבה זמן
טיפ יפה! תודה!מתואמת
זה נכון...בארץ אהבתי
ופירות הילדים שלי גם לא אוכלים שלמים, צריך לחתוך להם.
כשהם מבקשים ממני אני אומרת להם שהם יכולים להוציא ולהניח על השיש, וכשאני אוכל אני אשטוף ואחתוך.
זה עדיין דורש ממני, אבל תכלס אני אוהבת מאוד פירות, אז מנשנשת לי תוך כדי שחותכת וגם אחר כך אוכלת איתם ממה שחתכתי, וככה גם לי נחמד...

ומלפפון אני מרשה להם לשטוף ולהוריד את הקצוות לעצמם (לא תמיד הם עושים את זה, אבל זו אופציה).
נכון, גם אצלנו חלק רוצים חתוך...מתואמת
תקדישי לזה 5 דקות, לשטוף ולחתוך ירוקות ופירות בקערסופי123
שתהיה נגישה לילדים. זאת בהחלט מטלה סבירה גם לילד בגיל 10 ומעלה, יש לך לא? תשימי פריכיות במקום נגיש כנל. וזהו, מי שרוצה שייקח מי שלא שיחכה לאוכל.
לפעמים במקום להתווכח הגבול הכי טוב זה פשוט זה מה יש.
פריכיות זה הכי מלכלך...מתואמת
אבל זה רעיון להפקיד את הגדולים על שטיפת הפירות והירקות. תודה!
אז מה? זה נשנוש מזין יחסיתלפניו ברננה!
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה (אגב לא בטוח שפירורים של עוגה וחטיפים שמתפזרים פחות מלכלכים)

טאטוא לפני הסעודה הבאה פותר את העניין(או כבר לחבר אותו יחד עם הטאטוא שאחרי 🤭)

שמעתי תובנה ממש משמעותית בנושא בפודקאסט בנושא חינוך. (לב ההורות, שתיתי2 ובארץ אהבתי גילו לנו עליו..) היא הביאה את זה בתור דימוי, אבל הדבר עצמו הוא מאוד משמעותי..
מכירה את זה שאת בחתונה הלכת רגע לשירותים ולקחו לך את הצלחת? במנה הבאה תהיי לחוצה לגמור הכל מהר מהר. לא תקשיבי לתחושת השובע שלך..
כשאוכלים נשנושים אוכלים יותר? למה? כי זה לא מזין לחלוטין את תחושת הרעב. אוכלים קצת, ועוד קצת, ועוד קצת והגוף אומר אבל זה לא מספיק זה ממש מעט. באותה סיטואציה אם היינו מתיישבים מול צלחת היינו אוכלים אולי חצי מהכמות (גם עוזר בדיאטות, תמיד אומרים לשים לב למה שאוכלים ולא לנשנש אלא לעשות ארוחות ביניים) .
אז לפי זה מאוד כדאי א' - מה שאת כן מחליטה לתת במאור פנים וברצון, כן גדול.. שירגישו שבעים ושהבקשה שלהם מולאה ברצון. (אפילו להציע מיוזמתך יכול לעזור.. כי הם מרגישים שלא צריך "להיאבק" מולך על קבלת ממתקים)
וב'- לעשות מזה עניין. שירגישו שיש שפע. עכשיו ארוחת חטיפים, ממתק שבת, כולם יושבים יחד לאכול.. אפשר גם לשים את החטיפים בקערה גדולה או משהו כזה.
הסתכלות יפה ממש!! תודה!מתואמת
רק לעודד אותך בקשר לממתקים-אחתפלוס

נשמע שהרוב פה אוכלות בריא וזה מהמם.

אצלנו יש חטיף  גדול לאחרי הדלקת נרות ועוד  2 חטיפים קטנים לשבת ביום.

קינוח כמו גלידה אחרי כל סעודה ועוגה ועוגיות חופשי כל השבת.

אני לא באמת אגביל ילד בן 9 כמה חתיכות עוגה לאכול.

מבחינתי זה עונג שבת אמיתי.

כן.אני אוהבת לאכול וככה מענגת לעצמי את השבת וגם לילדים יהיה כיף

אבל במהלך הצהריים של שבת - כמה פעמים מבקשים לאכולמתואמת
ממתקים? כי על זה בעיקר אני כובלת... שכל כמה רגעים הם באים לבקש לאכול ממתק, כאילו הם לא שבעים מזה לעולם...
האמת שזה מזכיר לי עוד משהו שאני מכניסה לשיחבארץ אהבתי
אחת הבעיות בממתקים וחטיפים תעשייתיים היא שהם קצת ממכרים. יש משהו בטעם שלהם שברגע שמסיימים מיד רוצים לאכול עוד (קצת כמו עקיצה שמגרדים וזה לא מקל אלא רק מוסיף לתחושת הגירוד).
אז אני גם מדברת על זה עם הילדים, שכשאנחנו אוכלים את הדברים האלו, הפה שלנו מיד גורם לנו להרגיש שהוא רוצה עוד. אבל בעצם אנחנו יודעים שזה רק מזיק לנו. אז אנחנו צריכים להגיד לעצמנו 'מספיק!', וליהנות מהטעם של הממתק בלי להתפתות לרצון לעוד (אני לא מצפה מהם לעצור בעצמם, אלא להבין מאיפה בא הקושי להפסיק, ולהיות מסוגלים לעצור כשנגמר בלי לבקש עוד).
(לפעמים אני טועמת חטיף שהם אוכלים, ואפילו שהוא לא טעים לי, אני מרגישה את הצורך הזה לקחת עוד אחד. אז אני גם מספרת להם את זה, שיהיו מודעים להרגשה הזו, ויבינו את זה שעכשיו מפסיקים למרות שזה קשה ויש רצון לעוד).

אבל חוץ מזה, רק אומרת בקשר למה ש@אחתפלוס כתבה - שבאמת רוב מי שהגיבה פה זה אלו שכן מקפידות על גבולות בנושא (כי לנו יש מה לשתף בנושא הזה, יותר קל לשתף במקומות שיש בהם יותר הצלחה...). אבל נראה לי שזה ממש לא משקף את מה שקורה ברוב הבתים.
זה עדיין לא סותר את זה שאם את מרגישה שמשהו לא נכוו אצלכם, אז כדאי וראוי לעשות שינוי. אבל זה צריך להיות לפי המידות שלכם, ולא לפי הרף שעלה פה בשרשור (כולל מה שאני כתבתי), שאולי קצת קיצוני ולא מתאים לכל בית...
נכון, זה באמת רעיון להכניס את זה יותר בשיח...מתואמת
הגדולה הכי מודעת לכל זה (ובאמת היא גם אוכלת הכי פחות ממתקים - עד כדי כך שהיא החבחאה לעצמה חטיף בודד כדי לאכול אותו בסוף השבת, אבל כשהיא באה לקחת אותו הוא כבר לא היה שם )
אבל אפשר בהחלט לדבר על זה גם עם השאר. לא בטוח שעל כולם זה יעבוד (יש כאלה אצלנו שהבטן שלהם עובדת מהר יותר מהראש ), אבל לפחות שזה יהיה בשיח... ואולי ככה תהיה הדרך סלולה לשינוי מקיף יותר...
קראתי חלק...דיליה

מגיבה כי אצלינו היה דומה...

אז באמת עשיתי שינוי.

ראשית דברתי עם הילדים באופן מאוד ברור שראיתי שאוכלים יותר מידי וכו'

ואז מסבירה את השינוי שהחלטתי עליו.

אצלי זה היה ממתק אחד בהלקת נרות עוגה קנוייה אחת לבוקר (ככה לא יהיה עוגות שאפיתי במקפיא לנשנוש אינסופי) אחרי הסעודה בבוקר יורדים לסבתא ואוכלים שם חטיפים

בקיף אפשר גם עוד קרטים או שלוק מתי שרוצים בצהריים.

וכשאני קמה אני חותכת פירות.

בסעודה שלישית עוד משהו.

השינוי היה ברור בהתחלה עמדתי עליו מאוד מאוד.

היום אני יותר גמישה לפעמים מביאה ממתק גם בצהרים הארוך או בליל שבת אחרי הסעודה בחורף כשאנחנו על גרעינים....

ביומחול ממש אין ממתקים.

לפעמים בסקויטים.

תודה רבה! אז בעצם עשית ממש שינוי קיצוני בבת אחת?מתואמת
זה לא נשמע כזה שינוי קיצונימיואשת******
יש שם איזה 4-6 ממתקים לאורך שבת אחת לדעתי זה אפילו הרבה
נכון, התכוונתי להחלטה הקיצונית.מתואמת
אצלי זה היה קיצונידיליהאחרונה

כי עדיף לא לדבר מה היה לפני

אבל סוג שהייתי יכולה לאכול לא. ערב חבילת במבה עם חבילת בסלי....

אני בכלל הורדתי ממתקים מעצמי לגמרי.... רק מהעוגת אני טועמת בשבת...)

(לסבתא הם יורדים בלעדי, אחרי ה. נרות אני לא אוכלת ככה שאת עיקר הממתקים זה לא בזמנים שאני בכלל נוגעת) 

איך נכון להגיב לדיבור עצבני של מתבגרים?אנונימית באהב"ה

הגדולה שלנו מתחילה את גיל ההתבגרות, ואני מרגישה שכהורים אנחנו לא תמיד יודעים להגיב לה נכון.

מרגישה שבעלי לפעמים קשה איתה יותר מידי. ולא בטוחה איך נכון להתמודד (איך נכון להגיב לה באופן אידאלי, וגם איך נכון להתמודד מולו כשהוא קשה איתה מידי).

הרבה פעמים כשאנחנו אומרים לה משהו, היא מגיבה בטון עצבני או מרימה קצת את הקול. לרוב המילים שהיא אומרת הן בסדר, אבל הטון עצבני או מזלזל (נגיד שאומרים לה שהיא יותר מידי זמן בפלאפון אז היא מרימה את הקול ועונה כזה 'בסדר' עצבני).

לבעלי זה מאוד מאוד מפריע כשהיא מדברת ככה. הוא כועס עליה ודורש ממנה לא להרים עליו את הקול.

אבל זה לא באמת עוזר ההערות שלו, בפועל היא ממשיכה עם זה, והוא כל פעם מתעצבן יותר (כי היא כבר 'היתה אמורה להבין' שככה לא מדברים להורים).

היום היא ענתה לו איזה 'בסדר' עצבני כזה (והוא היה עם עמוס בגלל דברים אחרים), והוא ממש כעס עליה וקרא לה בכינויים שממש לא אהבתי (נפלט לו מרוב כעס, זו ממש לא השפה שלו בדרך כלל).

אז קודם כל, אני אשמח לשמוע מאמהות מנוסות שעברו את הגיל הזה עם הילדות שלהן -

האם נכון להקפיד שלא ידברו ככה להורים? יש מקום לצפות שילדים בגיל ההתבגרות ילמדו לדבר תמיד בצורה מכבדת כלפי ההורים?

או שיש לנו פה עבודה להבין שלפעמים היא תדבר ככה, וזה חלק מהרגיל, ולהילחם בזה רק ירחיק אותה מאיתנו?

ואיך נכון להגיב מול בעלי כשהוא כועס עליה? (בעיני בצורה קשה ולא תואמת לסיטואציה. גם אם יש מקום להגיב, שגם על זה אני לא בטוחה - בעיני הוא מגזים בכעס שלו).

בעצםoo

הוא דורש ממנה יותר ממה שהוא דורש מעצמו

כי כשהוא עצבני הוא אומר כינויי גנאי

והיא לא יכולה לומר בסדר בטון שלא נראה לו

חסר הגיון לחלוטין

הרי הוא המבוגר והיא הילדה

באופן כללי אני לא מייחסת חשיבות לטון של מתבגרים

אחרי ההבנה שזה סגנון דיבור תואם גיל

וגם לא מייחסת חשיבות גדולה לתוכן כל עוד זה לא משהו חריג

וגם לא מחפשת כבוד מהילדים אלא קשר נעים וטוב

הכבוד מגיע לבד בלי שדורשים אותו

ע"י דוגמא אישית

אם מתנהלים בכבוד עם הילד הוא לומד להתנהל בכבוד

יש סיטואציות בין בעלי והילדים שאני מתערבת

משתדלת שזה לא יקרה לעיתים קרובות ושזה יהיה בצורה מועילה 

למעשה את צודקתאנונימית באהב"ה

ואני הרבה פעמים אומרת לו את זה כשהוא כועס עליה.

(וגם לא בטוחה שפועלת נכון בזה. כי להגיד לו ביקורת בפני הילדים זה גם לא הכי חינוכי, במיוחד כשאני בעצם מבטלת את מה שהוא אמר כרגע לילדה).

אין צורך להגיד לו מול כולםעל הנס

אפשר לדבר על זה ברגוע בהזדמנות אחרת אחד על אחד,בשום אופן לא מול הילדה,

גם אני לא מתייחסת לטון,אבל כמו שהייתי מדברת על זה עם בעלי בנחת ב4 עיניים גם איתה הייתי בהזמנות מדברת בארבע עניים,ואז יורדת מזה לחלוטין,

ונכון שככל שתדרשו כבוד זה פשוט לא יעזור אלא רק יחמיר את המצב.

כדאיooאחרונה

לדבר איתו בנפרד

לא בזמן אמת

לשקף לו שהדרישה שלו לא הגיונית ולבקש ממנו לא להתייחס לכל טון שלא נראה לו

ילדים מתבגריםתהילה 3>

זה דבר קצת מבלבל.

מצד אחד יש בהם משהו הודף, ולפעמים חצוף ומתריס, ומצד שני, לא פחות ואף יותר הם זקוקים לאהבה, לתחושה שהם רצויים, לקשר בריא

והקשר משנה צורה בגיל הזה וצריך להסתגל אליו מחדש ולהעביר אותו שלב.

לכן א:

פינוי המרחב הרגשי שלכם:

לדבר יחד או לעבד לבד את התסכול מההתנהלות שלה, ואצלך גם שלו.

כשמגיעים טעונים לסיטואציה די בקלות מגיעיל לשיח קשה ורחוק וחבל.

כשמגיעים נינוחים יותר, ניתח להעמיד גבול בצורה נינוחה.

לדוגמא; אני מבינה שזה קצת עצבן אותך, בבית שלנו לא מרימים קול/מדברים בחוסר כבוד להורים.

הרעיון הוא-

לתת שם להרגשה והכרה בתחושה שלה

להציב גבול- להגיד שזה לא מקובל עליכם

לעשות את זה באופן ענייני ובלי בעצמכם לדבר באופן לא מכבד.

בהחלט מאתגר וצריך ללמוד את זה.. בהצלחה

יש לך פה בעצם שתי שאלות:מתואמת

1. איך מתייחסים למתבגר שמדבר לא יפה.

2. איך מסבירים לבעל שצריך להגיב בצורה מותאמת ולא עצבנית.

אני מציעה שתשבו שניכם יחד ברגע של נחת, ותנסו *יחד* ליצור גישה מתאימה לגיל ההתבגרות שנכנס לפתחיכם. את יכולה בשיחה להוביל אותו בעדינות לכך ש"כמים הפנים לפנים", ושאם אתם תדברו בנחת, יכול להיות שגם המתבגרת תספוג את האווירה ותדבר בנחת. אבל גם אם לא - עדיין התפקיד שלכם כהורים הוא להראות לה איך מתנהגים ואיך מדברים בנחת.

בכל אופן, אנחנו לא עוברים בשתיקה רק כשמדובר בחוצפה ממש, מילים שלא אומרים להורים. על טון דיבור אנחנו יותר מחליקים, מקסימום אומרים: "לא נעים לנו לשמוע טון דיבור כזה, אולי תנסה לענות בנחת?"

(והאמת שגם אנחנו - בעיקר אני - לא תמיד מצליחים לדבר אליהם בנחת...)

לא יודעת את מי לשאול אז שואלת כאןכל היופי

הבת שלי בגיל ההתבגרות, כנראה על הרצף בתפקוד מאוד גבוה.

(לא מאובחנת רשמית עדיין כי התורים ארוכים מאוד)

סובלת מחרדה ספציפית (ועוד כמה חרדות נלוות בעצימות יותר נמוכה).

הייתה תקופה בטיפול רגשי כולל cbt שזה הטיפול הקלאסי לחרדות.

לא עזר בכלל למרות שהיא מאוד רצתה שינוי והמטפלת מקסימה.

הטיפול זלג לכל מיני נושאים אחרים, והיא גם מאוד נוטה לנבור שכלית בדברים אבל זה לא נוגע לרמת הרגש כמו אצל רוב בני האדם.

כלומר היא יכולה לנתח ולהסביר ולהבין אבל זה לא מזיז לרגש, זה מישור אחר לגמרי.

חשבתי על נוירופידבק, שזה כביכול עוקף את השכל ומאמן את המוח להתכוונן לגלי מוח אחר ופחות להיות בחרדה.

אחוזי ההצלחה הם 70-80 אחוז לפי מחקרים של כמה עשרות שנים, וזה ללא תרופות וזה נשמע לי כיוון טוב בשבילה.

הבעיה היא שמי שפניתי אליה אומרת שלפני שרואים שינוי צריך סביב ה10 מפגשים. וכדי שיהיה שינוי משמעותי צריך 30-40 מפגשים. ואולי היא מה20-30 אחוז שזה לא עוזר להם.

זו הוצאה מאוד משמעותית לפני שאני יכולה לדעת בכלל אם זה הכיוון.

אני מניחה שיש עוד אופציות אבל לא יודעת מה באמת יעזור.

מה הייתן עושות?

הייתי רצה מהר עם האבחוןעוד מעט פסח
עבר עריכה על ידי עוד מעט פסח בתאריך י"ג בכסלו תשפ"ו 20:57

אחרי האבחון תוכלי לקבל קצבה מבט''ל, שהיא מעל ל-3 אש''ח בחודש, ויהיה לך קל יותר להוציא עליה כספים...

חוץ מזה שבאבחון יעזרו לך לחשוב מה יכול להתאים לה.

אם תרצי המלצות למאבחנים פרטיים - מוזמנת בפרטי.

קודם כדאי לעשות אבחון נכוןמתיכון ועד מעון

ואז יהיה יותר קל למצוא את הטיפול המדויק עבורה

מצטרפת לקודמותיי - אחרי האבחון תוכלו להתאים להמתואמת

טיפול מדויק יותר, ואולי גם המאבחנים יוכלו להמליץ על סוג טיפול מתאים.

אם את מרגישה שהיא יכולה עוד "לסחוב" בלי טיפול, אז תחכו לאבחון בקופה. היתרון הוא שבדרך כלל הם גם מסדרים את העניין מול ביטוח לאומי, ואתם לא צריכים להתעקש על זה בעצמכם...

אבל אם את כן מרגישה שהיא חייבת כבר תמיכה, אז באמת כדאי ללכת לאבחון פרטי. זה לא זול בכלל-בכלל...

אני יכולה להמליץ לך על פסיכולוגית בירושלים שמאבחנת אוטיזם.

תודה לכןכל היופי

אז באמת זו גם המסקנה שהגענו אליה, לא לחכות לקופה אלא לחפש אבחון פרטי למרות שזו הוצאה.

אשמח להמלצות שלכן.

תודה

דינה זלזניק. אם לא תמצאי מספר ברשת אכתוב לך באישי.מתואמת
רק מדייקתמתיכון ועד מעון

אבחון אוטיזם במידה ואכן יש אבחנה דורש אבחון כפול-פסיכולוגי ורפואי.

ממליצה כמו @מתואמת להתחיל בפסיכולוגי

נכון.מתואמת
גם אם הולכים לפרטייראת גאולה
תדברי לפני כן עם המזכירות במרפאה, שיתנו לכם החזר כי אתם ממתינים כבר הרבה זמן.
תודה לכן, מחפשת מכון אבחוןכל היופי

כדי לקבל אבחון כפול כמו שהמליצה @מתיכון ועד מעון במקום אחד.

יש המלצה למישהי?

מעדיפה באזור השרון...

יש את המכון של ד''ר דיצה צחורמתיכון ועד מעון
נראה לי בבי''ח אסף הרופא שעושים שם אבחון כולל
אם אריאל רלוונטיעוד מעט פסח

אני יודעת שבמרכז התפתחות הילד שבאוניברסיטה עושים אבחון משולב.

ואמור להיות אפשרי דרך קופ''ח, או עם החזר.

שווה לברר.

וגם 'בית אחד'עוד מעט פסח
בכפר סבא מומלץ.
ממליצה לך לעבור על הרשימה הנ"לאנונימית בהו"ל

זה מתוך קבוצת הפייסבוק 'מרוצפות' של נשים על הרצף.

מאגר המאבחנים.ות המעודכן של מרוצפות - אוטיסטיות כותבות

אנחנו הלכנו מתוך הרשימה לפסיכולוגית ופסיכיאטר בנפרד, בחרנו רק לפי זמינות של תורים, ושניהם היו אנשי מקצוע מעולים ממש.

אני לא אמליץ לך ישירות עליהם בגלל שביקשת מקום שעושה גם וגם, אבל יש ברשימה גם מקומות כאלה.

התבלבלת בניק. לפורום הזה יש ניק אנונימי אחריעל מהדרום
זהב טהור שמת פהכל היופיאחרונה
תודה רבה לך!!
עזרה בטיפולים רגשיים מהקופהילד מתוק וטהור

יש לנו ילד עם קשיים רגשיים משמעותיים שהתפרצו בשנה וחצי האחרונות (ברמה שהוא מוגדר עם נכות 50% בבט"ל).

מזמן הומלץ לנו לפנות לטיפולים רגשיים, היינו בהמתנה דרך הקופה, היינו באבחון תקשורת דרך הקופה (זה לא תקשורת זה רגשי- הייתה המסקנה, אבל ההתנהלות בהחלט הייתה מזכירה בעיות תקשורת).

גם בתום האבחון נאמר לנו שיצרו איתנו קשר מהקופה והתפתחות הילד/בריאות הנפש לטיפולים רגשיים...

בינתיים אנחנו רק במעקב פסחכיאטרי בקופה, שזה יפה אך לא מספק... אין אף ספק שהילד זקוק להם, כולם הפנו אותו, אך אין מענה מהקופה.

בינתיים כמובן שלחנו לטיפולים שונים, והדרכת הורים פרטיים, והוצאנו סכומים גבוהים מאד....

נשמע לי ממש מוזר שאנחנו לא מקבלים מענה מהקופה, ואם אין להם תורות עבורנו, שנים, לפחות שיתנו לנו החזרים..

מישהי יודעת אם ניתן לקבל דבר כזה, ואיך?

הייתי מתחילהכל היופי

בישיבה מול המזכירה בקופה בניסיון להבין איך אפשר לקדם.

ואם היא לא יכולה לעזור ללכת לרופאת ילדים,להסביר לה את הדחיפות ושהיא תלחץ.

יש בקופות הרבה אופציות לטיפולים רגשייםמתחדשת111

באומנות

הידרותרפיה

ועוד..

אל תחכי שיצרו קשר. כדאי שתפנו לרופא המשפחה ותשלחו טפסים רלונטים

תיצרי קשר עם המזכירותאיזמרגד1אחרונה
של בריאות הנפש או התפתחות הילד, או גם וגם ותשאלי אותם... בדרך כלל הם יודעות איך אפשר לקבל החזרים. מניחה שזה תלוי בן כמה הילד ובאיזה קופה אתם.
גם אני בשאלות בת מצווהעוד מעט פסח

אשמח לעזרתכן בתכנון הלו'ז.

אנחנו רוצים לקיים אירוע אחד גם עם החברות וגם עם המשפחה, אבל שיהיה זמן בנפרד (מה שאני חושבת עליו כרגע זה שהחברות יגיעו מוקדם יוצאו מוקדם).

אשמח שתעזור לי לחשוב באיזה סדר לנהל את האירוע, כמה זמן בערך דברים לוקחים ומתי להזמין את החברות ולמתי המשפחה.

בתוכנית-

-יצירה (שאמורה להיות לחברות + אופציה לבני משפחה שרוצים)

- ריקודים (אפשר רק לבנות, דווקא יהיה לי יותר נוח מבחינת צניעות)

- טקס ברכות (שהילדה רוצה שהחברות *לא* יהיו בו)

- וכמובן אוכל, שעוד לא ברור לי כמה מנות יהיו ומתי.

הבנות יגיעו בזמן שנגיד (מגיעות מקרוב, רובן ברגל), המשפחה תגיע לאט לאט לאורך שעה בערך...

איך הייתן בונות את האירוע?

מנסה לחשובמתיכון ועד מעון

אולי להתחיל עם יצירה והרקדה לבנות ואז אוכל לכולם, שבזמן האוכל המשפחה מגיעה ואז החברות הולכות ונשארת המשפחה לברכות.

נשמע הגיוני?

זהו, שאני לא כל כך יודעתעוד מעט פסח

בגלל שהמשפחה תבוא ב'טפטופים', זה לא כל כך מסתדר לי עם האוכל המרכזי (באירוע רגיל עושים סוג של קבלת פנים בשביל זה. למשוך את הזמן עד שכולם מגיעים).

חשבתי אולי לעשות-

אוכל לבנות

הרקדה

יצירה - ואז בנות שסיימו הולכות הביתה, ומשפחה שרוצים באים מוקדם להשתתף

מנה ראשונה למשפחה

ברכות

מנה שנייה למשפחה

אולי זה גם יצא לי יותר זול, כי לבנות אפשר להביא דברים זולים, ולמשפחה אוכל ברמה יותר גבוהה.

אבל אין לי מושג איך זה יעבוד, ואיך לתכנן את הלו''ז.

באירועים שאני הייתימתיכון ועד מעון
משותפים לחברות ומשפחה אז החברות הגיעו לפני ליצירה אבל כל היתר היה משותף, אז נשמע לי שיותר נכון או להפריד לגמרי או לעשות ביחד אחרת זה ממש בלאגן (בעיני)
בטוח לא שווה להפריד?שלומית.
לא חושבת שזה יעלה ככ את העלות או את הכאב ראש... ממה שאני ראיתי אירועים נפרדים לחברות ומשפחה יותר מוצלחים לכל הצדדים 
שאלה טובהעוד מעט פסח

מעניין כמה זה באמת עוד כאב ראש.

בעלות זה בטוח מוסיף, כי זה לשכור אולם פעמיים.

ואיפור, ושיער לילדה...

לחברות בטוח צריך אולם?שלומית.

אולי יש לכם מקום בבית? אולי אולם בבי"ס? לפעמים יש עוד פתרונות חוץ מאולם ממש.

מודה שאצלינו לא מתאפרים לבת מצוה ( הן קטנות!) והשיער זו לא הוצאה משמעותית אבל כנראה מקובל אחרת אצלכם...

אם במקרה אתם בירושלים יש לי המלצה למישהי אלופה וזולה לתסרוקת (לא עושה איפור)

לי אישית נשמע שלעשות אירוע ארוך ומתגלגל זה המון כאב ראש ויותר קשה לדייק את הצרכים 

התכוונתי איפור ליעוד מעט פסח

ושיער לילדה.

קצת קשה לי לדמיין את המצב של אירוע לחברות בלבד, אבל אולי באמת כדאי לשקול את זה ברצינות.

לחברות זה לא "אירוע אירוע"שלומית.

אלא יותר בסגנון "ערב כיתה" ארוחה טעימה שמתאימה לבנות בגילן, יצירה, ריקודים, ואיזה משחק של ברכות לכלת השמחה.

הכי כיפי ומותאם

מה שעולה ליבורות המים

יצירה

אוכל וריקודים לחברות

ואס ארוע משפחה-

אוכל למשפחה

ברכות

ריקודים למשפחה

למה בעצם את רוצה להפריד?אר

אפשר להוביף יצירה או סדנא לחברות לפני שכולם מגיעים

אם חשוב לכם

אבל בדרכ החבאות נשארות עם המשפחה

לדרשה ברכות וריקודים

בסוף הן עושות שמח ..

שתי סיבות-עוד מעט פסח

1. היחס הוא בערך חצי/חצי. חברות עושות שמח אבל גם באלגן, וזה פחות מתאים לאופי של חלק מהמשפחה.

2. הילדה ממש ממש לא רוצה לומר דרשה בפני החברות. ומתפדחת ממש גם שישמעו את הברכות של הסבתות ושלנו ההורים. מבחינתה, היא מעדיפה שלא תהיה בת מצווה ולא לדבר בפניהן.

האמת שאני ממש מבינה את הבת שלךעל הנס

אני גם הייתי מעדיפה שלא יהיה ארוע מאשר לדרוש לפני החברות שלי.

אצל אחת הבנות שלי עשיתי בוקר על על חשבון בית הספר בשיתוף עם המורה,ארוחת בוקר יצירה פעילות שהמורה הכינה,ריקודים בסוף,הבנות יצאו מרוצות עד השמיים,

ולמשפחה עשינו משהו כמו ערב סופגניות בחנוכה.

לא מאד רשמי,יצא ממש מוצלח,

רעיון נוסף,לעשות שני ארועים באותו יום צהריים חברות ואז בערב משפחה זה יכול להתיש מאד לכן ממש חשוב לתכנן הכל בצורה נכונה.

לא חייבים לדרוש בכלל....יעל מהדרום

לק"י

אם זה השיקול המרכזי.

אם יש עוד סיבות, אז אולי באמת עדיף להפריד.

עוד אין לי ניסיון בנושא, אז אין לי כ"כ איך לעזור.

ומזל טוב!!

מוסיפה עוד אפשרות לחלוקת האירועים:מתואמת

כשאני חגגתי בת מצווה - לחברות עשיתי טיול/סיור עם עוד חברה. ריקודים לא היו, אבל זה התאים לי מאוד... וגם דרשה לא הייתה.

למשפחה עשינו אירוע בחצר, ואמרתי דרשה - אבל דרשה בחרוזים בליווי מצגת תמונות, אז זה היה קליל יותר. (אולי זה משהו שיתאים לבת שלך גם מול החברות?)

עונה לשלושתכן יחדעוד מעט פסח

לנו חשוב המעמד של הדרשה, דווקא בגלל שזו ילדה עם פחד במה, ואנחנו מאמינים שיעשה לה טוב להתמודד עם הפחד וכן לדבר, בסביבה מאוד תומכת ומחזקת.

מצד שני, אני לא רוצה לדחוק אותה מדי, וגם פחות בטוחה שהחברות יפרגנו, ולכן יהיה טוב בעיניי שהיא כן תאמר דרשה, אבל רק למשפחה.

אהבתי ממש את הרעיון של לשלב מצגת שתקל עליה. תודה!!

בהצלחה!!יעל מהדרום
רק הערה קטנה לגבי הדרשהעל הנס

אני עם פחד קהל וההורים שלי דרשו ממני לדרוש לא רק שזה לא עזר גם הבת מצוה שלי זכורה כדבר שלילי בעבורי,רק בגלל הדרשה הזו,

בסוף אתם ההורים ומחליטים.

אבל את הבת שלי ממש זרמתי איתה

תודה ששיתפתעוד מעט פסח
אקח לתשומת ליבי שתהיה לה חוויה טובה.
היא מבינה את הרעיון הזה?מתואמת

של הצורך להתמודד בדווקא עם הפחד?

כי אם זה לא בא ממנה - לא נראה לי שזה יעזור, אלא רק יגביר לה את הפחד...

בכל אופן, מעניין שדווקא המשפחה המורחבת היא סביבה תומכת ולא החברות זה אומר שיש לכם אווירה טובה במשפחה!

בגדול, היא מבינהעוד מעט פסח

היא עדיין מאוד מפחדת, אבל יודעת שמול המשפחה זה יעבור בטוב ולכן מוכנה להתאמץ לעשות את זה.

מול חברות לא מוכנה ויהי מה.

וכן, ב''ה זכינו במשפחות מפרגנות שירימו לה לא משנה מה יהיה (והיא יודעת את זה).

אז נשמע שזה באמת יעשה לה טובמתואמתאחרונה
רק שימו לב גם בזמן אמת שהיא מצליחה לזרום עם זה באמת ולא נסגרת ברגע האחרון...
אוכל למתבגריםרק טוב!

מחפשת רעיונות לאוכל שנוער אוהבים. לילדים שמחפשים כל הזמן מה לאכול... לאו דווקא שיא הבריאות... (מושקע או מהיר הכנה)

דברים מסוג:

פיצה

פלאפל

שניצל פירה/ציפס

קוסקוס עם מרק

פריקסה

תנו עוד רעיונות

בעיקר לארוחות ערב. אבל גם לדברים שאפשר לקחת לארוחת צהריים ללימודים (עדיף בלי מיקרוגל)

חזה עוף צלוי, קבב, המבורגרשופטים

בוריקיטס ביתיים

בורקס פיצה

פסטה/תפוחי אדמה מוקרמים

כמה רעיונות:שדמות בחולות

אורז

פתיתים

פסטה בולונז

פסטה עגבניות

פרגיות

שיפודי חזה עו

כנפיים קריספיות

סלמון בתנור

קציצות טונה מטוגנות

מלאווח עם ביצה ורסק

טורטיות ממולאות השר/ גבינות/ חביתה

חביתות עם תוספות

בוריקה

אצלי אוהביםכל היופי

מה שמשביע.

שזה אומר הרבה בשרי מבושל ולא ארוחות ערב קלות.

(ומתאים גם לצהריים כמובן)

עם עדיפות ללא עצמות...

שניצלים, פרגיות, קציצות עם או בלי רוטב, בקר בבישול ארוך (אם נשאר משבת), בורקס בשר, פאי רועים וכד'.

מניחה שיהיו מתבגרים שיזרמו גם על כרעיים ואז מאוד קל להכין בתנור עם אורז או תפו"א.

וכמובן פחמימות וירקות כמו פתיתים, פסטה, אורז עם ירקות, תפוחי אדמה ברוטב, אנטיפסטי, סלט כרוב, ירקות חתוכים.

אם לא מתחשק לי או שאין בבית בשרי, אני מכינה קציצות טונה כשבא לי להשקיע, או תבשיל מהיר ומשביע של טונה, חצילים, פלפלים, עגבניות או כל ירק אחר שיש בבית ומתאים. מתייחסת לטונה כמו כל דג מבחינת תבלינים וכו' (תחשבי למשל על חריימה או דג מרוקאי עם טונה)

גם שקשוקה הולך טוב, עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

הדגש הוא על כמויות ולא על אוכל הכי מושקע.

נגיד מלוואח פחות יהיה, כי יותר קשה לשחק עם הכמויות וזה הכנה אחד אחד (אני משווה להכנה של סיר אורז נגיד)

שלא לדבר על עניין הבריאות.

ועוד משהוכל היופיאחרונה
מי שפחות מתחבר לבשרי ובעיקר בנות, יזרמו יותר על חלבי כמו פשטידות, לזניה, פנקייקים, פסטה ברוטב שמנת וכו'
איך את נוהגת בנוגע לצורך של המתבגרותמתחדשת111

לקנות "שטויות"?

אסביר. ביתי לומדת באולפנא אקסטרנית. היא כמעט מידי יום שואלת אם תוכל לקנות ממתק/ מעדן/ גלידה וכו.. כמובן כל זה בנוסף לאוכל שהיא מביאה מהבית

לרוב אני מסכימה. אבל מרגיש לי שזה מוגזם.. וגם מאוד לא בריא

מנגד כמתבגרת יש צורך גם בזה, ורעב- כמעט תמידי וזה מה שזמין להן (מהשמיני וכו..)

מצד שני לפעמים זה איזשהי הסחפות חברתית. אבל גם לזה לא בטוח שנכון לסרב כדי שלא תרגיש "אווט"

איך אתן נוהגות?

אין לי בנות בגיל הזהלפניו ברננה!

וגם לא בנים..

הגדול שלי בן 8

אבל בפשטות הייתי נותנת לה תקציב חודשי (מה שנקרא דמי כיס..) לשטויות כאלה שתתנהל איתו בעצמה. זה יכול להיות חינוך טוב לכלכלה. ולדבר איתה על תזונה נכונה. שלא תוציא את כל הסכום על שטויות של אוכל אלא שתקנה לעצמה פה ושם גם תכשיט מטופטן או דברים אחרים שהיא *רוצה*.

באופן כללי בעיני הורים אחראים לתת לילד את כל מה שהוא *צריך* ויכולים לפרגן גם במה שהוא *רוצה* אבל פה יש להם גם אפשרות להתחיל לחנך אותו להתנהלות כלכלית נכונה.

השאלה היאמתחדשת111
האם להתנות את דמי הכיס במשהו? כי אם לא יוצא שזה בעצם הכסף שלנו כהורים. ובאופן הזה לא בטוח שיהיה חשוב לה לשמור ולהתנהל איתו נכון..
אנחנו נותנים לשני הגדולים (ביסודי) דמי כיס שבועייםיעל מהדרום

לק"י

אני כן אומרת להם (וגם לקטנים, שיש להם כסף מדמי פורים וכדומה), שגם אם זה הכסף שלהם, לא כדאי לקנות הרבה ממתקים.

אצלינו הם קטנים יותר, אז זה שונה. אבל בעיקרון פעם בשבוע אני הולכת איתם לקנות ממתק. ובעלי גם לפעמים לוקח פעם בשבוע.

בגיל גדול יותר הייתי משחררת כנראה. אבל כן מדברת על זה שלא כדאי וזה לא בריא לאכול יותר מידי שטויות (יש לנו בבית חטיפים ושוקולדים, ואני אומרת להם את זה. שלא יגזימו).

אישית חושבת שלא צריךלפניו ברננה!

כי היא יודעת שיש לה תקציב מוגבל.

והתקציב הוא כי זיהית אצלה *צורך* בכסף ל*רצונות*.

אז את נותנת לה מענה על הצורך. כמובן שאת גם יכולה לעודד אותה לעשות בייביסיטר כדי שיהיה לה יותר כסף לרצונות שלה.

אבל בסופו ש דבר האינטרס פה הוא לתת לה להוציא בתבונה. ואת ז היא תלמד ע"י ניהול התקציב הקטן שתתנו לה. ובחודששיגמר לה הכסף אחרי שבועיים היא תבין שפשוט אין עוד..

כמובן בשיח נכון שמלווה את התהליך 

מקסיםמתחדשת111
בעיני לאפלספנית

בעזהי"ת

זה לא כסף שהוא צ'ופר מבחינתי אלא צורך, וצורך אני נותנת לילדים שלי- כמו שאני נותנת להן אוכל, בית ובגדים ללא תמורה. וכמו שאני לא אגיד לבת שלי 'היום לא סידרת את החדר אז אין ארוחת ערב', אני לא אגיד לה 'לא עזרת אז לא תקבלי דמי כיס'. 

כן להגדיר מה הסכום שהוא צורך ולא אקסטרה.. אני כן חושבת שהיכולת לקנות מידי פעם פינוקים פה ושם בשליטה של המתבגרת זה צורך.

אניoo

מעודדת תזונה נכונה גם כשקונים משהו טעים (נניח להעדיף יוגורט מפנק)

כשהילדים היו ביסודי נתתי כסף מדי פעם כשהיו מבקשים

ילד אחד היה מבקש הרבה

לפעמים הייתי מפנה אותו לקחת חטיף מהארון ולא לקנות

כשהם יצאו לישיבות נתתי להם לנהל לבד את התקציב

כשהם הבינו את המשמעות של ניהול כלכלי ע"י כרטיס אשראי/ מזומן

הם גם למדו פחות לבזבז

הכסף היה שלהם?מתחדשת111

כתלות בעבודה/ משו אחר?

לא שלהםoo
אבל דברנו על תקציב הגיוני לשבוע/ חודש והם עמדו בתקציב
אני נותנת...חרות

לא יודעת אם זה טוב או לא...

כן מנסה להגיד לה לקנות אוכל, ולא כל יום ממתק... אלא מידי פעם.

אבל לא יודעת כמה מתוך זה עובד.

לא יודעת אם אני נוהגת נכון, ככה מרגיש לי...

אני נותנת סכום מוגדר פעם בפרק זמן קבועמתיכון ועד מעון

והם יודעים בדיוק מתי וכמה יקבלו, זה לא מותנה בשום דבר ובכסף הזה אני לא מתערבת במה הם קונים.

מעבר לזה משתדלת שבבית יהיה שפע של אוכל וגם של שטויות אבל דברים ביתיים כמו עוגות עוגיות ממתקים ביתיים שלפחות יהיה אפשר לנשנש דברים פחות גרועים 

אהבתי את הרעיוןמתחדשת111
היא קונה מהכסף שלהרוני 1234
היא עושה הרבה בייביסיטר אז יש לה כסף ויש לה חשבון פייבוקס יאנג שדרכו היא קונה.
ולפני שהיה לה כסף משלה, נתת לה?מתחדשת111
לא כל כך…רוני 1234
רק לעתים רחוקות.

היא עושה בייביסיטר מגיל מאד צעיר וגם יש לה כסף ממתנות וחגים.

לפעמים קונה אם זה לא מוגזם, אבל יש דמי כיסאור123456
של 100 שקל לשטויות כאלה ואז היא חושבת פעמיים אם היא באמת רוצה 
וואו זה המון..מתחדשת111
לחודש? זה יפה, אבל לא ככ המוןפלספנית

בעזהי"ת

מספיק שהן יוצאות פעם בחודש לאוכל שהוא יותר מפיצה וזה כבר רוב התקציב. 

הבת שלי עוד לא לגמרי בגיל (הגדולה בכיתה ו'), נתנו להן עשרה שקלים לחודש מתחילת כיתה א' אבל מודה שאנחנו לא ממש עומדים בזה כי לא זוכרים וגם להן אין ממש צורך בזה אז דיי הפסקנו, כשהן מבקשות הן מקבלות וזה עוד סכומים מזעריים אז זה סבבה לנו (נניח שני שקלים לקנות ממתק במכולת אחת לחודש, נו שויין). 

עכשיו למשל יש חודש ארגון ויש קיוסק בסניף, נתנו לכל אחת מהגדולות (ד' וו') 20 שקלים לכל החודש בתחילת החודש ולבחירתן מה לעשות עם זה ואיך לחלק. 

אני כן רואה שחברות של הגדולה מתחילות לרצות וכשהיא תגיע, בטח נתחיל מ50 בכיתה ז' אבל יש לה חברות שמקבלות הרבה יותר.. 

וואי, מוזר לי השרשורעוד מעט פסח

אצלי אני לא מביאה להן שקל לשטויות.

הבנות שלי עובדות, מרוויחות יפה, ומוזמנות להשתמש בכסף כראות עיניהן. אחת באמת קונה איתו מדי פעם גומי וכאלה- אבל זה נדיר למדי.

ויש בבית יש אוכל בשפע, וגם פינוקים שאפשר לקחת לאולפנא (ונקנו בזול בסופר/ב'משנת', ולא במחירים של השמיני...). אז למה שאביא להן כסף נוסף?

כשהגדול שלי למד בישיבה ולא היה מסוגל לאכול את האוכל של חדר האוכל, כן הייתי מציידת אותו בסכום קבוע מראש כל יום, שהיה אמור להספיק לאוכל- והוא יכל לבחור מה לאכול ואיך להשתמש בכסף- כי הישיבה היתה צמודה למרכז מסחרי.

אבל שוב, זה היה כסף לארוחת צהריים. לא ל'שטויות'. 

הבת שלי עוד לא בגיל שיכולה לעבודמתחדשת111

ובאולפנה יש את השמיני- שמוכרות כל מיני מתוקים. וגם חנות קרובה ולפעמים היא רוצה להתפנק. לא רואה בזה בעיה כשזה במידה. כילדה אני זוכרת שלא היה לי כסף מהבית וההורים סמכו על מה שאקבל באולפנא, והייתי ממש מרגישה קושי לראות חברות נהנות לקנות דברים בין הארוחות גם אם זה נחשב שטויות ולי לא היתה היכולות.

ובכלל כמתבגרת זכורה לי תחושת הרעב הגדולה..

כנראה אנחנו חיות בחברה שונה מאודעוד מעט פסח
לבת ה-11 שלי כבר יש חסכון של מאות שקלים מעבודה כבייביסיטרית.
מעולהמתחדשת111

אני לא מסכימה לה להכנס לבתים בגיל הזה..

גרים בעיר.

מבינה שאתם בישוב ולכן השוני

לפעמיםתהילה 3>

דווקא בתיכון, כשהלימודים עמוסים יותר, ובטח אם יש פנימיה הדרכה וכו יש פחות זמן לעבוד מבכיתה ו'.

לפחות אצלנו זה ככה

זה גילתהילה 3>

שכבר אפשר לעבוד בו, ומצד שני באמת ההוצאות גדולות.

בעיני 2 כיוונים:

1. מדי פעם לפנק באיזה שטר באהבה אבל לא כל יום..

2. לתת דמי כיס שמבחינתכם כוללים גם אופציה לקניות האלה, וככה היא תחשב בעצמה מה איך וכמה.

אישית כן מתחברת לאופציה א' שמאפשרת ככה לפנק בכיף כשמתאים, מצד שני יש צדדים לכאן ולכאן..

מוסיפהתהילה 3>
נזכרת שיש מצבים שבהם זה ממש האוכל בהגדרה ולכן נותנת סכום קבוע כל בקר לקנות אוכל לא מדי תעשייתי ודי מוגדר פלוס פינוק. אבל זה מצב קצה יחסית, וגם גיל צעיר יותר. 
כתבת מאוד יפהמתחדשת111
תודה יקרה❤️תהילה 3>אחרונה
מחפשת שדכן או שדכנית טוביםמתחדשת111

עבור אחותי.

לא דתיה

אבל מחוברת ועושה דברים חלקית.

אשמח להצעות

טיפול ב"טיק" לילדהפלפלונת

לבת שלי בגיל 6 יש "טיק" ואני מנסה להוציא אותה מזה.

הטיק זה שנוגעת באף וזה לא נעים וכבר איזה שנתיים לא עבר.

חשבתי אולי לק או מדבקת לק יעזרו, אבל זה קצת יקר ולא ידעתי אם לא מזיק לציפורניים (לא מבינה בזה בכלל) ואם יועיל בכלל. או איזה משחק לאצבע. אשמח לעיצות.

עד כמה שאני מבינה, הערות לא עוזרותיעל מהדרום
לק"י

אולי הפוך....

אכן ראיתי שזה לא מועיל. מה כן יכול לעזור?פלפלונת
נראה לי שנוירולוג הוא הכתובתיעל מהדרום
אני לא ממש מבינה בזההשם שלי

נראה לי מה שאפשר לעשות,

זה לנסות להחליף את הטריק, למשהו אחר שפחות מפריע.

לא יודעת איך עושים את זה.

אפשר לפנות לנוירולוג.

ננסה נוירולוג בע"ה. אם יש עוד עיצות, אשמח.פלפלונת
את יכולה לפרט מה הטיק? כי לא בדיוק הבנתיקופצת רגע

איך מדבקות על הציפורניים יעזרו לנגיעות באף?

נראה לי שיש הבדל בין הרגלים לא טובים (כמו חיטוט באף, כסיסת ציפורניים, גרוד גלדים וכדו') ובין טיקים ממש שהם הרבה פעמים נראים כתנועות לא נשלטות כל כך כמו מצמוצים בעיניים, העוויות מוזרות בפרצוף, תנועות חוזרות.

למה את מתכוונת?

כי אני חושבת שהטיפול שונה.

בהרגלים לא טובים ( כמו חיטוט באף), אפשר להסביר לילד את החסרונות של ההרגל( עושה פצעים בתוך האף ואז עוד יומיים מגרד, לא נעים להסתכל על זה וכו') ולהציע התנהגות חלופית או מקובלת חברתית( ללכת לכיור לקנח ולשטוף, להעסיק את האצבעות במשהו אחר כששמים לב).

אבל לגבי טיקים זה לא יעבוד, יש לי ילד שהיו לו תקופות של טיקים מתחלפים, לדעתי אצלו קשור לחרדה, אחר כך גם אובחן על הרצף אולי קשור. כאן שיחה ישירה לא תעזור והכי טוב להתעלם, ולנסות  להפחית חרדה ולעזור להרגע באופן כללי בלי קשר ישיר לטיק. ואולי באמת ללכת לנוירולוג להתייעץ...

אצלי הבן הנ"ל הצליח להפסיק או להפחית מאוד הרגלים לא טובים כשהבין את החסרונות שלהם והייתה לו מוטיבציה עצמית להפסיק. אבל טיקים לרוב עוברים מעצמם אצלנו אחרי תקופה... 

תודה על ההסבר והפירוט. אז אצלה זה הרגל.פלפלונת
הזמנתי כמה משחקים לידיים, מקווה שיעזור.
קודם כל - להתעלםחוזרתאחרונה

ככל שמתייחסים לזה יותר - זה יחמיר

אח''כ - בירור נוירולוגי

אם לא עוזר - פסיכולוגי / פסיכיאטרי

אולי יעניין אותך