באופן כללי אין אצלנו ממתקים קנויים.
יש בייגלה בארון, יש עוגות/עוגיות שאני מכינה (בד"כ סוג אחד כל פעם. אני מכינה 4 עוגות, משאירה 1 בחוץ והשאר במקפיא, וכשנגמר המלאי אני מכינה נגלה חדשה. עוגות פשוטות בחושות, בלי להסתבך…). ויש הרבה פירות.
בליל שבת אחרי הארוחה הילדים מקבלים שקית 'ממתקים' - קצת בייגלה, כמה שוקולד צ'יפס, כמה חמוציות, חתיכת אננס מיובש קטנה, לפעמים עוגיה שלי, ואם יש ממתקים שהם קיבלו בגן ושמרו לשקית ממתקים, או ממתקים שסבא וסבתא הביאו להם - אז מחלקים גם אותם.
ובבוקר אני עושה עם הילדים קידוש לפני שבעלי מגיע, וגם שם אני מחלקת לכל אחד 'ממתקים' כמו שהזכרתי בערב.
ובמשך היום וגם במשך כל השבוע הם מבקשים חופשי פירות, לפעמים מבקשים גם עוגה (אני לרוב לא נותנת יותר מפעם ביום, לפעמים פעמיים), ולפעמים גם מבקשים צלחת/שקית בייגלה (גם לרוב לא יותר מפעם ביום).
ויש לנו הרבה שיח על הנושא.
כשאוכלים פירות טעימים, אז אנחנו מדברים על איזה כיף שה' ברא לנו פירות כאלו טעימים, שהם כמו ממתקים אבל בלי שום דבר שמזיק לנו, ורק טובים בשבילנו.
כשמקבלים מהגן טופים, גומים, חמצוצים, סוכריה על מקל וכדו' אז אנחנו מדברים על זה שזה מזיק לגוף שלנו. אני כן מרשה לטעום, כי זה מאוד מגרה, אבל אנחנו לא רוצים להזיק לגוף שלנו אז אנחנו לא אוכלים הכל אלא רק קצת, ואז משלימים עם משהו שהוא גם מתוק אבל פחות מזיק לגוף שלנו (חמוציות או שוקולד צ'יפס).
כשקשה להם להפסיק לאכול מהמתוק, אז אני מספרת להם כמה זה חשוב שהוא מתרגלים לזה כבר עכשיו, כי יש אנשים מבוגרים שלא התרגלו לזה, וכבר מרגישים את ההשפעות הלא טובות של הממתקים על הגוף שלהם, ועדיין קשה להם להתגבר ולהפסיק. ולכן אנחנו משתדלים להתרגל כבר כשהם ילדים לדעת לעצור את האכילה של מה שמזיק לנו למרות שאנחנו רוצים עוד, וליהנות מהמתוק הבריא שה' נתן לנו (פירות).
לא יודעת אם השיתוף שלי יעזור לך.
לכל בית מתאים משהו אחר, ולשנות הרגלים זה בהחלט לא תמיד קל.
אני חושבת שכן אפשר לשנות, וכשאת מרגישה שמה שקיים כרגע לא מתאים, אז זה בהחלט המקום לשינוי.
אבל באמת צריך להתאים את השינוי למה שנכון לכם, ומה שתצליחו לעמוד בו. להחליט איך אתם רוצים שהדברים יתנהלו מעכשיו, להגדיר קודם כל לעצמכם מה יהיו הכללים, ואז להודיע על זה לילדים (ולשתף אותם גם במחשבה מאחורי, למה זה חשוב לכם לשנות, ולמה זה טוב גם בשבילם).
בהצלחה רבה!