2 שאלות.אביה14
טוב, אז...
כבר הרבה מאד זמן אני מתפללת על משהו מסויים, ואני מרגישה שזה ממש ממש עוזר לי.
אני מצליחה להתפלל הרבה הרבה הרבה יותר בכוונה ממה שפעם התפללתי.
אני מרגישה ב"ה קשר הרבה יותר חזק אל הקב"ה מאשר מקודם.
וזה כ"כ כיף לי... התחלתי להשתדל להוסיף לעצמי תפילות, כשאני יכולה. 
בכלל, האמונה שלי בה' התגברה בטירוף.
 אני ממש ממש ממש מרגישה שכיף לי להתפלל!
וזו הרגשה מהממת, באמת.
עכשיו, הבעיה היא-
כשבעז"ה, הקב"ה יחליט שהגיע הזמן לקיים את מה שאני מתפללת עליו כ"כ חזק [במהרה, אמן!], מה יהיה?
אני מפחדת שהתפילה המיוחדת שאני מצליחה להתפלל היום, כאילו תפגם.
ברור שתהיה בעז"ה בתפילה שלי הודיה ענקית, ואני אמשיך לבקש שעל דברים אחרים בלנ"ד, אבל... אולי בגלל שהדבר המיוחד שאני מתפללת עליו יקרה בעז"ה, פתאום אני ארגיש אי צורך להתפלל בכוונה ח"ו?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שאלה שניה...
בעז"ה בהמשך השבוע- יהיה לי יומולדת! 
אז... זה נכון שיום הולדת הוא יום סגולה שתפילות מתקבלות בלי מחסומים, שם, למעלה?

סורי על החפירות הארכיאולוגיות 
לחשוב גדול!אחת מהשומרון
בס"ד
1. לרצות מאוד מאוד מאוד גאולה שלמה! ורק טוב לכל עמ"י.. ואז כל התפילות חזקות.
לחשוב באיזה מצב נורא עמ"י נמצא! כ"כ אנשים שבויים בחוסר ידיעה, בשקרים, בתאוות!! אני עצמי רק הדוגמא למצב של עמ"י!! זה המדינה שאנחנו רוצים? ובית המקדש? ופולארד, ושליט?

2. קחי כל בקשה בשמונה עשרה, ותפרשי אותה בקשר אלייך. למלחמה ביצר הרע. לבעיות בבית.. לחברה טובה שקשה לה..

_ _ _ _ _ _ _
"ויחשוב קודם התפילה,
מרוממות האל יתעלה
ובשפלות האדם.
ויסיר כל תענוגי האדם מליבו" (קיצוש"ע)

ב"הצלחה!
ומזל טוב ליומולדת!!
עד 120 שנים של תפילה.. ("הנשמה היא תמיד מתפללת.." הרב קוק)
צדיקה אחת... ולמרות שלא שאלת אותי אני אענה =]הדריכני
בקשר לבעיה הראשונה -
אני חושבת שהקב"ה נותן לאדם מצבים לפי מה שיהיה לאדם הכי טוב בשביל לעבוד אותו כראוי.
ותסכימי איתי שאם תתפללי על משהו המוןןןןןן זמן ולא תעני, זה שובר משהו באמונה.. וגם אם לא - זה קשה לנו מאד וזה מצריך המון עבודה..
הקב"ה מכיר אותנו ויודע במה אנחנו מסוגלים לעמוד וגם רוצה שנתפלל אליו מכל הלב..!
אז הוא נותן לאדם מצבים כך שהאדם מתפלל מתוך כוונה עצומה והתלהבות, כי בוודאי שכשאדם צריך משהו זה עוזר לו להתפלל הרבה יותר! אבל בגלל שיש גבול (וכל אדם לפי הגבולות של עצמו) עד איפה בנאדם מסוגל להמשיך לבקש בלי לקבל עדיין, הקב"ה מסדר את המצבים כך שהאדם יוכל להגיע לעבודת ה' מקסימלית.. וכל עוד זה טוב לאדם - הקב"ה נותן לו את מה שביקש.

ולכן---- (וואי זה היה ח-ו-פ-ר)
את עצמך גם לא תרצי שהמצב הזה ימשיך, ולא רק מהבחינה שאת רוצה לקבל את מה שאת מבקשת עליו, אלא גם מבחינת התפילה..
אבל מה שאת מקבלת עכשיו - הנאה בתפילה, קירבת ה' וכו' - זה ממשיך לכל החיים! כ--ל החיים!! אחרי זה את תצטרכי לעבוד על עצמך ולהמשיך להתפלל בהתלהבות למרות הקושי.. אבל זה משפיע..
וכפי שציינו מעלי - אם רק פותחים את העיניים יש כ"כ הרבה על מה להתפלל  אם אינלך תתפללי עלי  (ובעצם גם אם יש ;)).

קיצעררר נשמה! היה חופר, ואפילו לא יודעת אם זה היה מובן---
אבל מקווה שעזרתי בקטע הזה... המון הצלחות! שתמשיכי להרגיש תמיד קירבת ה' אמיתית, ותמידדדד יהיה לך חשק עצום בתפילה! אמן!! באמת, מקווה בשבילך כ"כ...!!

בעניין היומולדת, אז כן - זה נכון.. לא יודעת מזה בלי מחסומים.. אבל ברור שזה עת רצון.
אני מעתיקה לך מברכה של חברה שלי: (זה מבוסס על מדרש כמה שהבנתי)
דוד בספרו תהילים, פרק ב':
"ה' אמר אלי: בני, אתה, אני היום ילדתיך, שאל ממני - ואתנה"
ביום הולדת האדם בכל שנה, נותפלת בחלקו הזכות ל"שאול ממני" - לבקש מהקב"ה את מלוא הבקשות שבלבבו. ולו מה מובטח? "ואתנה"!

נכון יפה?

היי ו--
מזל טוב!
לא נעים לומר...אוסנת
אבל זה בהחלט עשוי לקרות.
זה ממש משמח לקרוא את מה שכתבת על איך שהתפילה שלך נראית היום. ממש!
תנצלי אותה ותשאבי ממנה כוחות.
אבל כשיגיע היום (ואל תחשבי על זה הרבה עכשיו), שהתפילה כבר לא תהיה כל כך חזקה - תדעי שזאת עבודת ה'.
תפילה היא במובנים מסוימים כמו רגש. נשחקת עם הזמן.
אם לא עובדים עליה חזק, מתכוונים ומתאמצים - היא לא מתקדמת.
אז אחרי שהתפילה המרגשת שלך עכשיו, שבאה בעקבות מאורעות מרגשים, תרד מעוצמתה - יגיע הזמן להתחיל לעבוד על זה.

איך עובדים על זה? מכוונים, לומדים, מתרכזים.

אבל - יש לך בונוס. יש לך יותר כח רצון וכח בכלל לעמוד בזה, בגלל התפילה שכבר חווית ושעשתה לך הרבה טוב.

לשאלתך השניה - אני מהאנשים שלא מיחסים חשיבות ליום הולדת.
אבל יש אנשים שטוענים שזה יום סגולה שיש יותר משמעות לברכות ולתפילות.
מזל טוב!
ניסיון לתשובה..הוד':)
אני מקווה בשבילך שבאמת תזכי אחרי שה' יענה לתפילותייך שתצליחי להתגבר על יצר הרע ולהמשיך להתפלל בכוונה..
זה ממש תלוי בהישתדלות שלך..
אגב שתדעי לך..גם לי היתה תקופה כזאת שהתפללתי לה' ממש חזק ובכוונה וזה לא היה על דבר מסויים אבל איכשהוא..
ואז התקופה הזאת עברה לי...
ואני כל כך מתגעגעת לתקופה הזאת ומקווה מאוד שהיא תחזור אלי..
ותדעי לך-
כמעט לכל אדם שיש לו את התקופה הזאת היא עוברת לו וצריך ללמוד שלמרות שהתקופה עוברת..ואת כבר לא באורות אז תתגברי ותנסי בכל מאודך להתפלל..
ה' נותן לך תקופה שבה קל לך יותר להתפלל כדי שבעתיד כשזה יעבור לך תהיה לך ההשתוקקות לעוד תפילות כאלה!
ואז שתדעי לך..
אחרי התקופה הזאת כשאת מנסה יותר להתפלל,גם אם את לא מצליחה,אז התפילה שווה אפילו יותר!!
כי תדעי לך כלל שלימדה אותי מישי שעוזר לי מאוד:
העיקר ההשתדלות! ולא התוצאה גם אם את ממש משתדלת והתוצאה לא ממש מושלמת אז תדעי לך שה' מסתכל על ההשתדלות ולא על התוצאה! והעיקר זה ההשתדלות!
וככל שיותר קשה לך אז ה' עושה לך את זה יותר לזכותך!
תקחי את זה לחיים..
ותדעי-זה יעזור לך כל כך המון!!

לפעמים הקב"ה מזמן לאדם דבר שהוא צריך כדי שיתפלל,ד.
האדם חושב שבגלל הבעיה הוא מתפלל - אך הקב"ה סידר ההיפך: בשביל שיתפלל, הגיעה הבעיה..  כמו שנאמר: הקב"ה מתאוה לתפילתם של צדיקים. כלומר: זה עוזר לגילוי טובו וכבודו של ה' בעולם, כשיש בו תפילות כאלה. 
אז מה עושים? אחרי שהאדם ראה איזה דבר נפלא היתה התפילה, והוא מבין שיתכן שהקב"ה סיבב את הכל רק בשביל שיזכה לתפילה כזו - ההבנה הזו עצמה תעזור לו להבין ולהרגיש שה"רווח" של עצם התפילה הוא עוד יותר מהדבר שעליו התפלל, וכך לא יעזוב את הדבר היקר הזה גם כשמבוקשו יתמלא, אלא ימשיך לדבר אל ה', להודות להתפלל בשביל אחרים, בשביל עם ישראל, וידע שבעצם הקשר הזה עם הקב"ה הוא כבר עושה הרבה מאד, עוד לפני שהתמלא משהו מבקשותיו. זה קצת כמו ילד שמחפש תירוץ לדבר עם ההורים ("כואבת לי הבטן"...). ברור שגם הוא יודע שהעיקר זה הקשר עצמו...
ואם הפוך?!מתו"ש
בס"ד

התפללתי כ"כ כ"כ חזק ושעות וימים ושנים שבן דוד שלי יבריא וזה...והוא מת. גם אז תמשיכי להתפלל חזק חזק???
כן-טל!=)
לגבי השאלה השניה. [אבא שלי היה פעם חבדניק]
מתוקה שכזאת...האחת והיחידה!!
בסיעתא דישמיא

כשהיית קטנה והלכת לאחד ההורים שלך לבקש ממנו סוכרייה לפעמים הוא אמר כן ולפעמים-לא.

לאבא מותר לאמר גם לא.
וככה זה גם אבא שלנו.ישתבח שמו.
לפעמים האו אומר לא.
אחרי גוש קטי,ימית הפינוים ההקפאה...פולארד...השבויים...
וכ"כ הרבה אסונות שנשפכו דמעות ותפילות רבות אבא אמר לא.
יכול להיות שהתפילות של בנדוד שלך הלכו לדברים אחרים.
תמשיכי להתפלל שהקב"ה יתן לך הכל גם אם זה יראה רע בסופו של דבר שיעשה לך טוב.
ויתן לך את הכלים להתמודד עם המוות של בנדוד שלך.

אנחנו לא יכולים לדעת בשביל מה יש את הניסיון.אבל הקב"ה עושה הכל כדי שיהיה לנו טוב.
כי הוא אוהב אותנו...

וואי.. זה בדיוק מה שקרה לפני כמה זמן...אודי'ה
היה לי משהו שממש ממש רציתי והרגשתי בתפילות בדיוק איך שתיארת וברגע שהוא ב"ה התגשם
התפילות באמת ירדו בעוצמות שלהן...

לפי דעתי תנסי לחשוב על אותו הדבר שרצית ותתפללי מתוך שמחה שזה התגשם..=]]
גמלי זה קרה, שנה שעברה ..הודי'ה
תאמיני בקב"ה שייתן לך דבר שיעשה לך טוב מכל הבחינותשיר88
גם בהתקדמות הרוחנית שלך. וגם- תתפללי שתמשיכי  ל ה ת פ ל ל 
לא מסכימה!מתו"ש
בס"ד

כשאבא לא "רצה" (רצה במרכאות כי זה לא שהוא לא רצה בלי סיבה) לתת לי סוכריה הוא אמר לי "אני לא רוצה לתת לך" , ולא ייבש אותי בלהתחנן אליו!!!! ואמא שלי, בשר ודם, כשאני רוצה משהו והיא לא מסכימה אז אנחנו מנהלות משא ומתן עד ששתינו יוצאות מרוצות או לפחות מבינות אחת את השנייה, עם אלוהים זה לא ככה, אלוהים הוא לא אבא ולא אמא שלי, אי אפשר להשוות ביניהם!!!!! דימוי דפוק לדעתי ונמאס לי שבני עקיבא מוכר את זה לילדים. אני רותחת על אלוהים, רותחת ממש, ואם למישו זה מפריע או שהוא חושב אותי לכופרת שיבוא להיות בנעליים שלי ואז ישפוט אותי, אם הוא לא שם-שיסתום תפה. רוב תודות!!.

חס וחלילה...האחת והיחידה!!
בסיעתא דישמיא

אני לא חושבת שאת כופרת,וחס וחלילה לא שופטת אותך.
אי כל אחד הוא שונה וגם לי היו רגעים שפשוט לא אהבתי אותו.
אבל הקב"ה הוא אבא שלנו.
וכשהוא אומר לנו לא זה לטובתנו.
תזכרי תמיד תמיד שהכל לטובה...
ושאת כאן בזכות אחד ויחיד...
גם לי זה קרה אבל עכשיו אני מתפללת ושמחה על זה שזהטלט!ש=]אחרונה
קרה ושבבע"ה הכל ימשיך להיות בסדר...
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך