אני צריכה עזרה..-Rעות-

בס"ד

לחברי הפורים היקרים-

אני מסתובבת פה כבר הרבה זמן, קוראת ומגיבה. אני בד"כ לא משתפת אתכם בבעיות שלי, אבל באמת הגיעו מים עד נפש, ואני חייבת עזרה.
העניין הוא שאני מתביישת לספר לחברות שלי.. זה כ"כ מביך! אני הבחורה הדוסה של השבט, לא מדברת עם בנים וכו'. אבל כן, גם לי זה קרה. התאהבתי. אני יודעת שנמאס לכם לדוש בנושא, ושכל שני וחמישי נפתחים על זה שרשורים, אבל באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות.
הוא ואני בהתחלה היינו רק ידידים, נפגשים פעם בשבוע- שבועיים.. אבל מאז תחילת אדר, הקשר התקרב.. הוא כ"כ מתוק.. לפעמים הוא קצת מריר או קפוא, אבל בד"כ הוא פשוט מדהים, ומפנק.. לפעמים כשהוא בא אלי הוא מביא גם תותים, או עדשים.. פשוט.. אין לי מילים.. והכי אני אוהבת שהוא נמס מולי, זה עושה לי הרגשה כ"כ משכרת..
אתמול בפורים, כשהוא בא אלי עם המשלוח מנות, הגענו לשיא, ממש לא יכולנו להפסיק להיות ביחד! אני כ"כ מתביישת לספר.. איך, איך, אני- הדוסה שכולם מעריכים, נפלתי בזה??
עכשיו עזבו את זה שכל פגישה יוצאת לנו ממש יקר כספית.. הבנתי שזה פשוט כ"כ חומרי ומזיק לנשמה, ואולי גם לגוף..
החלטנו להפרד ב"ה.. אני כ"כ שמחה על האומץ.. אבל אני פשוט לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו!! איך אפשר להפסיק? כל פעם שאני מנסה לא להסתכל עליו או לחשוב- אני נתקפת געגועים, והבטן כואבת לי.. אני מנסה להתנתק לו לחשוב עליו בכלל ושאחים שלי מזכירים לי אותו אני פשוט סותמת את האוזניים אבל הוא כ"כ מתוק!!! אין בחיים לא נתקלתי בדבר כ"כ מתווק..
כל פעם אני מנסה לעלות ולהתחזק, אבל ישר כשאני רואה אותו אני שוכחת את כל ההחלטות ונשברת..
בבקשה, עזרו לי! מה לעשות?

כל מי שנתקל בו אמר לי שהוא כ"כ מתוק וחתיך..אוף!!..

תאמינו לי הרבה יקפצו עליו המון לא רוצה להפסיד אותו..

אחים שלי ממש רבים עלזה להיות איתו.!..אחיינית שלי בת שנה אבל שהיא איתו היא ישר נרגעת לא בוכה הוא פשוט מדהים!

אחיינים שלי יעשו הכול יאספו את כל הצעצועים ארוחת ערב תיגמרעד הסוף מקלחות הכול..רק אם הם יפגשו איתו..

אבאמא לא כ"כ מתים עליו והם טוענים שזה מזיק וכו'..אבל הם גם חושבים שהוא מתוק במיוחד..

[נ"ב- אני לא יודעת אילו פרטים יוכלו לעזור לכם לעזור לי.. אני בת 17, והוא- אני לא בטוחה.. והקשר הזה הוא למטרות רציניות.. אה, וקוראים לו שוקולד..]

חג שמייח(:

חחחח....חזק!!!)מיכלוש!
כל פעם->תמנון רעב
שהוא קופץ לך למחשבה, תחשבי אם זה מה שה' רוצה ממך!
תחשבי שאת עכשיו מוסרת את הנפש למרות כל הקשיים בשביל כל עם ישראל, לא רק בשביל עצמך.
אם זה מזיק לך זה גם מזיק לכל החברה שמסביבך (חברות משפחה וכו').
לכן צריך מסירות נפש גדולה דווקא בדברים הקטנים של היום-יום, ולא רק לקפוץ על רימון. !
ואולי כדאי גם ללמוד מסילת ישרים ואורות התשובה.
ואי, נשמה.. זה נסיון כ"כ קשה.הסנה-בוער
בס"
וואו, אנשים אתם לא הבנתם....מיכלוש!
זה לא באמת... תקראו את הנ"ב ואז תבינו...
אני הבנתי וחצי..הסנה-בוער
בס"ד
[רעות, תגידי להם כמה שהבנתי ]
פשוט כשאתם כותבים בכותרת את זה ככה זה הורס..
חחח..-Rעות-
בס"ד

לידור ה-איש..
חביב אבל חרוש מידיי....רץ יותר מידי בפייסבוק...The yehudi
הנה עוד קטע קצר וחביב:

אהובתי, חזרתי אליך אני יודע שאת שם רחוק בבית מצפה לבואי, אני לעולם לא אשכח אותך, איך שאת אוהבת שאני מדליק אותך כל פעם מחדש כאשר אנחנו נפגשים תמיד נאמן לך טלוויזיה שלי!

או עוד אחד:
מתוקה שלי, אני חייב פשוט חייב להגיד לך דבר שיושב לי על הלב כל כך הרבה זמן, תמיד היה בינינו חיבור כזה שלא היה ניתן להפריד בינינו אני לא אשכח את ימי החורף שבהם היה לי הכי כיף איתך אי אפשר להחליף אותך באף אחת אחרת... ואני תמיד תמיד אוהב רק אותך ואני יודע שתמיד תהי שם בשבילי אוהב אותך לעד מיטה שלי.

או אחר:
יקרות שלי, אני כותב לכן סופסוף את מה שאני מרגיש כלפייכן, אני באמת רוצה שתדעו שאני אוהב אותכן ממש אוהב אותכן אני לא מסוגל לחשוב מה הייתי עושה בלעדייכן, ליוותן אותי בכל צעד שעשיתי שלושתינו יחד היינו שלישיה מנצחת! תמיד התאמתי לכן ואתן התאמתן לי ותמיד הייתן נוחות בשבילי. היינו כמו כפפה ליד אני באמת אוהב אותכן ותודה על כל מה שעשיתן עבורי.. אבל אני כבר אקנה נעליים חדשות בקיץ......
מה חרוש מדי?! אנחנו כתבנו את זה בעצמנו.. :0הסנה-בוער
על שוקולד - לא מוותרים !! בחיים!ליאור 1
-המשך-ליאור 1
עדיף להיות שמן ועם חצ'קונים אבל לא לוותר על הדבר הכי טעים בעולם
ליאור יא מגעיל!דוסית גאה!
'תה מייאש!!!!
למה מייאש, הוא אומר את האמת...!תמנון רעב
פורים שמייח!
מה זה, כלב?? או שזה באמת?תודה ה'
תקראי עד הסוף ואז תביני...נדנדה כתומה.
זה ממש חמודיי

רעות, ישלך אתזה...

ואת צודקת, זה באמת ממכר...
תעשי לך מנהג להפגש איתו רק בשבתותדגיגת זהב
להכין אותו מראש ולקבוע את גודל המפגש.
ולא לשכוח לצחצח שיניים
קרעת..קרעת אותי..........חיים שלמה
חזק ביותר!!!!!!!!!!!!!!!
חחחחחחחח..... קרעת אותי!!=](=א.ש=)
חחחחח חזק אהבתי......!!!!!!!!~H.L~
חמווווווווווווד!!!חיים מנחם
דייי.. אני בשוק!שלבוקית
הייתי כ"כ רצינית..
ואיי קרעתותי!!
חח.. רעות!! גדול!!
אפשר להעתיק?!
ואיי אדירר!!
אמממtompak
אני מדבר מהצד השי שגם אני עשיתי את זה.... וזה לא יוצא לי מהראש אבל אין משהו שמקבלים ואי אפשר להתמודד הקב"ה מביא נסיונות לאדם לפי כוחותיו בלבד אז אני אומר גם לך וגם לעצמי שאני גם הייתי ה"דוס" בעז"ה נעשה ונצליח
עד שהבנתי...אנונימי (פותח)
חחח זה חמוד...

אוי חמוד עד שהבנתי!! חשבתי שסתם רשמת שוקולדטלט!ש=]
כדי לא לרשות תשם האמיתי שלו1!! וואי ממש מתוק!!!
-Rעות-
בס"ד

יכולים להתעיקק ולהפיץ אם באלכם!!.

נכון לידורי?!..
כמה שיותר לשמח! הסנה-בוער
שאףאחד מחריש לא יכנס! פרטי!!!!!טל!=)
מזדהה,רק שלי זה קורה הפוך
אני השוקולד!טל!=)
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מכירים את הקטע שקוראים רק את הכותרתליאור 1
מכירים את הקטע שקוראים רק את הכותרת ואת השורה הראשונה וכותבים תגובה

חח..נראלי זה קרה לכמה אנשים..-Rעות-
בס"ד

אני והיא שעשענו אותכם..

ואתם אותנו..
חמוד ממש!ד"ר אריק
בס"ד
צר לי לבאס אותך אבל...זה לא קל בכלל...
אני מדברת מנסיון אישי בדבר!
אבל יש לי טיפ...שאת רואה את חברות שלך או את האחיין או מי שזה לא יהיה אוכל שוקולד וממש בא לך גם...את יודעת מה תגידי לעצמך בראש? "זה בשבילם, לא בשבילי".
עוד טיפ, שלדעתי לא עוזר אבל חברות שלי אוהבת אותו..."אסור לי לאכול שוקולד, זה עושה חצ'קונים!"
ב"הצלחה!

רעות, אל תקראי...
ת'קלטו כבר, שוקולד לא עושה חצ'קונים!בסדר, לא הכי בריא אבל הוא לא עושה חצ'קונים!
וואו! חזק!!שיראל:)
וואו! את ממש טובה ..=]
וכן, הצלחת ובגדול לבלבל אותי!

זה היה נראה/נשמע כל כך אמיתי, {האלה שבאים מעומק הלב=] }
עד שלא הבנתי ששוקולד זה לא שם חיבה מתוק אלא שוקולד {שם עצם..}
הייתי בשוק שמיכלי הגיבה ככה...=]=]=]....

תנחומי הכנים מעומקא דליבא~~אני~~
לאדמור"ית רעות תליט"א, שלומות ואור!
ראי נא, נגעת פה בכמה עניינים העומדים ברומו של עולם ומעניינים כל בן ובת, ובגיל ההתבגרות בפרט. אין זו בושה להעלות על הכתב תהיותייך, שאלותייך, וקושיותייך. האם עלי להזכיר לך שבגיל ההתבגרות זה טבעי שעולים במוחם הדל של המתבגרים תהיות על עולמינו, ובפרט כאשר נתקלים בחיים עם מתוקים וחתיכים שכאלו כמו שהזכרת לעיל, אז הבטן הופכת תהפוכות והמוח משתנה מן הקצה אל הקצה. אין מה לעשות.
כעת חושבתני שעליי להזכיר מעט מן הלכות ה'ייחוד' וה'קרבה' למתוקים שכאלו, ובכך אולי זה יהיה לעזר ולהקל מהמתבגרים פה קצת ספקות כיצד להתנהג עימו ואולי אף להיפרד ממנו לגמרי (ובכך גם לעשות חסד לדיאיטה ולחצ'קונים.)
א. "מראית עיין" - עלי להזכיר שכמו שיש באיסור הנודע ''בשר בחלב'' 'מראית עין'- שאסור לאכול נניח גבינה צהובה העשוייה מטופו מגעיל או מיני כימיקלים (שהם לא באמת גבינה צהובה ואף לא נכללים בגדר 'מאכלות חלביים'), אסור לאוכלה יחד עם בשר, זאת משום שבני התמותה הרואים אותך בשעת אכילתך לא יחשבו חלילה וחסה שאת הינך גורסת עתה בשר בחלב. (וזה יגורם לכך שאם יש אנשים המחזיקים ממך בתור 'רבניתם' וכד'- ינהגו גם הם כך אך עם גבינה צהובה אמיתית לא עלינו!) [וכאן עלי להזכיר שיכול להיות שאין זה איסור משום שמרוב השומן השוכן באמתחתא של הגבינ"צ יכול להיות שהכימיקלים החלביים אינם מהווים60\1 ממנה.. אך מחקר זה אשאיר לך, המתמטיקאית הדגולה)
כך כאשר אינך מתגברת על חולשותייך ואוכלת אותו לשובע ולספק רצונותייך, עלייך לעזות זאת בצנעה ובשקט ע"מ שלא יחשבו האנשים שזהו מעשה שמותר לעשותו ללא כל ספקות ומבחינה מוסרית כנגד הדיאטה והפגיעות בה ויעשו אותו גם בראש חוצות ובפרהסיה.

אח"כ אמשיך עוד כמה הלכות. בינתיים בהצלחה והיי שלום! ואולי אקים גם מוסד גמילה מהמכרויות לדברים מעיין אילו. או שפשוט התחילי להשתמש בעסק הסמים שלי ותשכחי במהירות מאותו חתיך הורס מתוק, נורא תהילות, נשגב וגו'.. עליי!

ב. דבר שני הוא
גדולה! הסנה-בוער
רעות את תותחית.. (~~אני~~)-Rעות-
C המסכימה איתך..~מתנחלת מתלהבת~
רעות נשמהרננה=)
שתדעי לך שה' שולח לנו נסיונות ועלינו לעמוד בהם. קשר רציף בגיל הזה פוגע, ומזיק. שניכם יודעים (אוקיי, אולי הוא פחות) כמה  זה לא טוב, ופוגע בעתיד. אני מאמינה שאם זה נכון זה יקרה בשלב מאוחר יותר על אש קטנה יותר. ככה שתגיעו למצב מאוזן בשלב ובמקום הנכון. כדאי לדעת שלפעמים בגיל הזה אנחנו מתעניינים בדברים שונים מאשר בגיל מאוחר יותר, בו אנחנו מתיישבים ומתעצבים. ההמתנה תשתלם, אני בטוחה שתראי תוצאות. בינתיים היי חזקה. איתך לאורך כל הדרך או... בשפתינו... תמיד איתך =)
אוי רננה,לא הבנת תקראי שוב את הנ"ב..חח חמודה [:אנונימי (פותח)
הבנתי וחצירננה=)
תחפשי, יש כמה רמזים לאורך התגובה, אבל העיקר בסוף =)
חחח נראלי היא הבינה..היא פשוט זרמה עם הענייןואחת עם חצאית
הרבה שבחים ושאלה אחת...ההוא מהנוף
לצערי לא היתה לי סבלנות לקרוא הכל עד הסוף, אז הבנתי את הקטע רק בזכות התגובות.

רק אח"כ קראתי מחדש, ונהניתי מאד!

Rעות, זה קטע אדיר, ומעולה!!!  יישר כח! המשיכי וכתבי עוד!

ועכשיו לשאלה: העלית בעבר יצירות לפסיפס, אז למה מקומה של זו נפקד?

אם זו איננה יצירה אז מהי יצירה?

אני משוכנע שהעורכת תשמח לראות את הקטע הנ"ל באשר"צ.
(ואגב אם יהיו בעיות אני אנסה לדבר איתה, נראה לי שהיא יודעת מי אני...)

בהצלחה!
אוי, חמווווד!!!!!!!!!!!1---תי"ש---
גמני מאוהבת בו!!!!! כפרה עליו!!!!!!!---תי"ש---
רעות, את קורעת!! בדיוק קראתי את זה בלקראת נישואין~מתנחלת מתלהבת~
וזוגיות..
רעות, קרעת אותי, בדיוק קראתי את זה בלקראת נישואין~מתנחלת מתלהבת~
וזוגיות..
סורי שלחתי פעמיים!! חשבתי שלא שלח..~מתנחלת מתלהבת~
חחחחח.. אין פשוט חחזק..אנונימי (פותח)
ח-ז-ק!אור-אל!!!
!
גם אני דלוק עליו..דאץ
ואין לי נטיות הזויות או משהו
חחחחחחחחחחחחחהודי'ה
WOW!! איזה טוב!-נiעם-
-Rעות-
בס"ד

פירגנו לך (:הודי'ה
גבירתי בת ה17אנונימי (פותח)
את כבר לא ילדה קטנה תזרמי זה גיל שאפשר להמשיך
אגבאנונימי (פותח)
כתבת שקוראים לו שוקולד אבל ספרת שהוא מביא דברים תותים וכו' אני אף פעם לא הגבתי בפורום רק קראתי תגובות על כל פנים מה שלא יהיה על שתי המשמעויןת תוכלי להתגבר כי אין דבר העומד בפני הרצון ..או רזון.....
חחחח...בהתחלה חשבתי שזה אמיתי ושסתם קוראיםשירס
לו שוקולד יענו שם רגיל ורק מקריאת התגובות הבנתי...חחחח
חח הרגת אותי מצחוק!דניאלה .ד.
קצת פסיכולוגיהאנונימי (פותח)
אני רוצה לענות לך מנקודת מבט פסיכולגית, למרות שאין לי ניסיון רב (בן 24) למדתי משהו בחיים.
על פי הפסיכו-אנליטיקאי אריך פרום חווית ההתאהבות איננה אהבה. חווית ההתאהבות היא הרגע בו ברגע אחד נופלות המחיצות בין זוג אנשים שחיו עד אז את חייהם בבדידות.
הוא כותב שככל שבן אדם חי בבדידות גדולה לפני כן, כך חווית ההתאהבות תהיה חזקה יותר בשבילו.
זו חוויה בה מספר ימים אתה ממש לא יכול לצאת ממנה, והיא ממש כיפית.
לדעתו זו לא אהבה (אפשר לקרוא הכל בספר אומנות האהבה).
אהבה לדעתו זה השקעה, זו אומנות של נתינה ואפשר לבחור את מי לאהוב. אהבה זה תהליך, אהבה זה בניין, אהבה זה הרבה יותר עמוק מחוויה זו.

אני מציע לך לשמוח שהתאהבת. אבל את הבחירה את מי לאהוב לא לחבר כל כך מהר.
וכמו שהוא אומר, זה מופיע דווקא לאלו שהכי בודדים. בחברה הדתית בה הרבה בני נוער משאירים הרבה חוויות בינם לבין עצמם ולא מספרים הכל, זה הגיוני מאוד שיהיו חוויות כאלו.
לדעתי, מה שצריך ללמוד זה להיות פתוח יותר עם עצמך, גם כלפי עצמך, להודות בטעויות. לא להגדיר את עצמך בהגדרות כמו "הכי דוסה בשבט" כי למרות שזה טוב להיות דוס, כל אחד מאיתנו הוא עולם שלם.
ובעז"ה בגיל המתאים תמצאי מישהו מתוך אהבה, ולא מתוך התאהבות.
איתי.
אה...1hadar1
קראת את הנ.ב.?...(:
ח.. ענק!!!! XD!ה!2ה 2!2ה
****אוסקר
עשית צעד מאוד נכון, וגם אם הוא קשה, זה צעד חשוב מאוד.
התחושות שלך הגיוניות, אך זה עובר, וחשוב שלא תיכנעי לתחושות האלו. חשוב שתדעי
 שהתחושות האלו מתכהות במשך הזמן וחשוב להיות חזקים.

*תנסי כמה שיותר להתרחק ממנו וככה יהיה יותר קל לשכוח.

כל טוב.
חח... חשבתי ששוקולד זה הכינוי שלו בפורום..רננ!ש
אמממ...-אנונימי (פותח)
אני כתבתי משהו דומה לפני חודשיים בערך...רק שאני לא בידיוק מתכוונת לפרסם-כי הוא ניראה מאוד חילוני-עד, שבסוף מגלים שזה נכתב על...(לא משנה...-(אם אני בכל זאת אחליט לשלוח?!..)
טוב עיזבי..

אבל כישרון!!!
כתיבה מהממת!!!
איזה שנינויות!
כמה תגובות...פפשיה!!!
 יומוצלח הכי שאפשר!!
לדעתי-אביה =)
תשבי עם עצמך ותחשבי טוב אם הקשר הזה טוב לך או לא.
אם הקשר למטרות רציניות- באמת נראה לי שתשארו ביחד...
אבל אם זה גורר אותכם לדברים קיצוניינם מדי (עדיף שלא לפרט) ושזה מפתה את היצר (והלשון) יותר מדי, אולי כדאי שתצמצמו קצת בפגישות...
זה ממש קשה, אני יודעת מניסיון...   (שאני  לא עומדת בו...)

שוקולד!!!!!
אהוב נפשי!!!!!!

איזה חמודות אתם.....

ולכל המכורות--

אותה תשובה כמו בפרטי . כי צריך לשים דברים בפרופורצאנונימי (פותח)
אז ככה.
אני כבר לא דתי אז ברור שהדעה שלי לא 100% תתאים אבל יש לי כמה דברים חשובים לומר.
א) חבריי מהתיכון שהיו ונשארו דתיים נשואים לאותן חברות מכיתה י לקח זמן אבל היה שווה להם לחכות.
ב) גיל 17 זה מוקדם להתחתן אבל אין בעייה להתחתן אחרי שנה וחצי באמצע השירות הלאומי
 אין כזה איסור גיל זה רק עניין של תרבות ומסגרת חברתית.
ג) יש הבדל בין אהבה להתאהבות. התאהבות נשמעת כמו שאת מספרת זה מצב כימי (צר לי להרוס) שעובר עם הזמן ואז ניתן לפקוח עיניים ולבחון באמת במה מדובר. כן התאהבות זה הכי כיף והכי סיבה גרועה לבחור בנזוג לחיים. אבל אהבה זה כבר יותר מעמיק שקול ועם עתיד . צריך להבדיל , להחליט מה את מרגישה , ולא לפספס בעל פוטנציאלי בגלל שתצטרכי להתאפק איתו שנה וחצי.
ד) כתבו על נסיון. לדעתי הנסיון שלך הוא לא היות פנאטית וכן לצאת עם הפוטנציאלי מספיק כדי שתדעו אם תרצו להתחתן. אם תוך שנה תחליטו שכן (זמן סביר לא??) תוכלו טכנית להתחתן אחרי +- שנה או שנתיים נוספות.
ה) בידקי עם עצמך ובכל מקרה להחליט לצאת זה לא אומר להחליט להתחתן אתם בקושי מכירים לאט אל תרוצי למסקנות מהפכניות
יש פה כל מיני דרמות שאני נגדן זה לא ניסיון את כבר מספיק בוגרת לבדוק אופציות , האם בכל פעם שאת אוכלת בשר את זורקת את כל החלב שלא תתפתי?! לא את שומרת אותו למתי שיהיה מותר ואפשר ואז גם מברכים ואפילו יש עוד מצווה
בקיצור תיפסי חברה טובה ודברי חבל לשמור בבטן ..כולם/ן מתאהבים/ות וגם את. אם פעם התחשק לך נס אחרי ארוחת שבת אני בטוח שלא היית נבוכה ולא התביישת לדבר על זה. מותר לרצות הכל אבל לא הכל אפשר לקבל ובטח שלא מייד.
בהצלחה.
נהה..לא מצחיק..-Rעות-
תגובה לעצמיאנונימי (פותח)
אחרי שקראתי בשנית . אבל הפעם עד הסוף ולא ידעתי אנה אוליך את הבושה(:
לונורא(:1hadar1
קרה כמעט לכולם פה(:
תצחקו תצחקו..אנונימי (פותח)
אבל זה לא כיף להיות מאוהבת! מנסיון..
גם בשוקולד וגם באנשים..

נ.ב
אל תשימו תמונה של שוקולד בכותרת, אל המשפט עם המריר
עשיתי אחד ועוד אחד וקלטתי שזה שוקולד..
מבאס..
אמלה!!~אעירה שחר~אחרונה
זה היה כ"כ ניראה אמיתי!! זה כתוב כזה טוב!!וואי את פשוט גדולה!
המחשת את הרעיון ממש טוב!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך