חוסר חשק בהריוןאנונימית בהו"ל
אני שבוע 8, כבר שבועיים לא קיימנו יחסי אישות. זוג טרי יחסית, נשואים כמה חודשים בודדים. קשה לו מאוד... מעבר להתמודדות עם היצר והרצון שלו, הוא אמר לי שהוא גם ממש מרגיש דחוי אני לא מתכוונת, אבל עם הבחילות קשה לי בטירוף, אפילו חיבוק.. מלא ריחות משגעים אותי, אני לא מסוגלת לחבק אותו אם הוא לא מייד אחרי מקלחת. והוא נעלב ניסינו בשבועיים האלו כמה פעמים, אבל תמיד זה מגביר לי את הבחילה עד כדי להקיא ואז אני סחוטה פיזית ואין לי כח ופירורי החשק שגייסתי בקושי נעלמים גם הם. הוא ממש נפגע ממני והודיע לי שעד שאני לא באמת רוצה, פשוט לא ננסה וזהו. מה אני יכולה לעשות? פשוט בוכה פה במיטה. הוא הלך לישון, וכל ויכוחון קטנטן יוצא מפורפורציה כי לי קשה מגע והוא ממש זקוק לזה, וכנראה שאני גם הורמונלית בנוסף להכל... כמו הורמונים של מחזור, אני רגשי כזו וכבר נגמר לו הכח להכיל אותי ואת הקריזות...
מה עושים? יודעת שאומרים שזה יעבור בסוף שליש ראשון, אבל יש לנו עוד כמה שבועות עד אז... והשבועיים האלו לגמרי הביאו אותנו לקצה. לא בקטע רע רח"ל, זוגיות נהדרת ברוך ד' פשוט לופ של נפגעים אחד מהשני וקשה להתפייס כי יש צד שמעוניין במגע וצד שלא.. וזה קצת שונה מאסורים שזה גם מוגבל בזמן, וגם הוא לא מרגיש דחוי, אלא אסור וזהו... להפך - מרגיש ממש את ההשתוקקות שלי אליו וכמה קשה לי להיות אסורים.. ועכשיו חוץ ממסאז'ים לא בא לי שהוא יגע בי בכלל... בחילות נוראיות
וואו. זה כל כך מובןאחת כמוני
בטח יגיעו חכמות ממני בהמשך.
אבל בינתיים, עצבץה קטנה.
חשוב לדבר איתו ולהסביר לו.
לומר לו שהוא אהוב מאד, ושאלה הההורמונים שמשפיעים. שהיית ממש רוצה לרצות, אבל כרגע זה חזק ממך.

שולחת חיבוק

אני לא מבינה איך לא מכינים נפשית לזה בהדרכת חתניםלא מחוברת
זה ככ ככ נפוץ.
פעם חמותי אמרה לי שככל שזה יותר קשור לבית ככה זה יותר מסריח.
את צריכה להסביר לו שזה לא אישי, אני חושבת שרוב הנשים סובלות מזה מתישהו במהלך ההריון.
ובסוף זה יכנס לו והוא יבין.
דיברנו והסברתי לו, ואפילו קראנו ביחד באינטרנט שזהאנונימית בהו"ל
נפוץ... והוא נרגע ולא לוקח אישית, ועדיין ברגע האמת קשה לו... זה לפעמים מגיע לרמה שאחרי שיופ שלם לא ראינו אחד את השני (מעל 12 שעות) אני באה לתת חיבוק ולא מסוגלת. מרגישה רעה, אבל פשוט נגעלת. והקיץ של מדינת ישראל רק מקשה על המצב
ההדרכת חתנים שלו הייתה גרועה באופן כללי, לא דיברו על דברים פי אלף בסיסיים... מזל שיש לנו תקשורת נהדרת ושלי הייתה מדריכה מעולה, אלף פעם תודה לה'
אז שוב ושוב עד שיכנס.לא מחוברת
מבינה שברגע האמת זה קצת קווצ ,אבל זה אמור להיות לא יותר מזה.
תזכירי לו פשוט.
וזה גם הזמן לעבוד על המילים. איך שהוא נכנס הביתה *להגיד* ואו איזה כיף לראות אותך אחרי ככ הרבה זמן.. יאלה רוץ למקלחת כי מחכה כבר לחבק אותך.
אויש וחיבוק על בהדרכת חתנים, גם זה היה אצלנו.. פשוט נורא
פשוט אני ממש דאגתי להכין את בעלי נפשית שהכל יהיה מסריח.
לא נעים אבל פשוט לא הייתי מסכימה לו לעשות שירותים בבית 😬
ותזכירי לו כל הזמן שזה עובר
בעלי פשוט התקלח 3-4 פעמים ביום.הריון ולידה_פצ
הייתי מסוגלת להתקרב אליו רק אחרי מקלחת, ורק עם שמפו מסויים. אז הוא עשה את ההשתדלות שלו, ואני עשיתי את ההשתדלות שלי בלנסח בעדינות את הקושי שלי עם הריח, בלא להקיא לו מול הפרצוף אלא להתאפק שניה וכו.

זה קושי אמיתי... והלוואי שיהיה לי זמן לפרט לך יותר מחר. אבל לא מעט מתמודדות עם זה.
יעזור אם בנות כאן ישתפו כמה זה נפוץ?ריבוזום

בהריון הראשון אצלי זה היה בהכי מעליב... איך שבעלי פתח את דלת הבית כשחזר מהעבודה - גם אם הייתי בכלל בחדר... - זה גרם לי להקיא מיד

ככה זה, זה לא בשליטתך. תספרי לו שוב ושוב. את סובלת מזה מספיק הרי. מאחלת לך שיעבור עם סיום השליש הראשון ותשכחו מזה - לרוב באמת זה ממש ממש משתפר סביב שבוע 12-13. נכון שזה נראה כרגע רחוק, אבל זה אופק. באמת זה לא קל

וואי איזה קטע. חשבתי שרק אני ככה.rotem12אחרונה

והנה אני עכשיו, בשליש השלישיחמדמדה

מנסה להסביר לבעלי שיש לו ’ריח של בחוץ’ והוא לא מבין מה אני רוצה

הוא רק הלך היום לסבתא שלו, לקנות דגים, לחנות עם אמא שלו, ולחתונה!!

מה יקרה אם הוא יתקלח עוד שעה?!?!

יאוווו אישה לוחצתתתתת🙄🙄🙄

והוא בעיקרון אחד הגברים המכילים...

לפעמים הם פשוט... בנים....

מסכן, בהתחלה הוא רק היה יוצא מהמקלת ואני הייתי כמעט מקיאה את חיי... הריח של השמפו כשהדלת של המקלחת נפתחת והכל אדים, בררררררר

זה עובר יקרה...

גם בשליש שלישי הזוועה הזו נמשכת? אנונימית בהו"ל
עלתה לי בחילה רק מלדמיין את הריח של הדגים והזיעה, איכסקק 🤢
לי זה חזר עכשיו קצת...חמדמדה

שליש שני היה לי רגוע ממש

גם מבחינת חשק היה אחלה ברוך ה’ (גם אנחנו זוג צעיר והיה לו קשה שנגעלתי ממנו, ולא הבין מה הוא יכול לעשות וזה) 

שליש שלישי קצת יותר מורכב אבל הרבהההה יותר טוב!!

גם המצבי רוח קצת יותר מאוזנים בשליש השני, הגוף כאילו מבין מה קרה לו פה ומתחיל להתרגל🤣

ריח קצת מפריע (הוא יצא הרגע מהמקלחת, השמפוווווווו אמאאאאאאאא)

וחשק בעיקר כי הדימוי גוף שלי עם הבטן שואף למינוס 🤓

אבל זו רק אני, לגמרי מאמינה שאת צריכה לעוףףף על המראה של הבטן היפה וההריונית שבעזרת ה’ עוד מעט תצוץ!!😍

חלחל גם אותי הגעיל ריח של אחרי מקלחת עם כל האדיםPandi99
אמאלה האדים עם הריחמישהי מאיפשהו
מרגישה בהריון שוב רק מלחשוב על זה
יו ואחיות של מזה צחקו עליי, טוב לשמוע שזה נפוץ😅😅חמדמדה

וואו זה עוזר שאתן מנרמלות,אנונימית בהו"ל
הרגשתי ממש אישה גרועה ולא נעימה ומוגזמת עם התגובות שלי... אז תודה לכן💙
סליחה על השאלה, מתלבטת עדיין אם היא לגיטימית.. אבל זה לא באמת פרקטי לא לקיים יחסים בכלל במשך חודשיים.. מה עושים? ניסינו בצהריים כמובן כשהחדר מוחשך והכל... (הבחילות שלי יותר חזקות בלילה) וברור שרק ששנינו מקולחים וזה לא עוזר
יש לכן עצות?
בסוף ברור שהבחילות סיוט, וההקאות מתישות, והסחרחורות והחולשה גומרות עליי... אבל זה לא שרק אני צד בסיפור הזה. הוא עושה כמעט הכל בבית בשבועיים האחרונים כי אני רוב הזמן סמרטוט, ומשתדל ככל יכולתו להכיל את הקריזות שלי ולהיות סבלן ורגיש אליי... ובאמת שאני רוצה לבוא לקראתו בחזרה. אני גם יודעת שזה עושה לנו טוב זוגית ויפשיר את המתח הקטן הזה שיש בינינו כרגע. לא יודעת אם מתח זו המילה הנכונה, אבל אישיו טעון כזה באוויר.. פחות מוגזם מאיך שזה נשמע, לא יודעת איך להסביר. חשוב לי לומר שהוא הכי עדין ומתחשב ולא לוחץ עליי . ועדיין הסיטואציה מורכבת.
יש מה לעשות? יש איך לעורר חשק בכל זאת? לא בתדירות של 3 פעמים בשבוע.. ברור.. אבל אפילו פען בשבוע, זה יעשה לו ולנו טוב.
את נשמעת מהממת שאת ככה רוצה וחשוב לךחמדמדה

לרוב הגברים, עצם הלשמוע אותך אומרת שאת רוצה אותו ירגיע אותו

אפילו לכתוב לו בפתק על הכרית אם זה עוד בשלב שמתביישים

אבל לשאלה עצמה- לי עזר שקבענו יום, אמרנו נניח יום שלישי, שהיה לי חופש מהלימודים, ואז בבוקר קמתי בנחת, הייתי יותר רגועה, לא בישלתי באותו יום כדי לא להגביר את הבחילות, עשיתי באמת רק בנחת

ואז אם בערב ניסינו. אם הרגיש לי עמוס, הייתי אומרת לו ’חיים שלי, קשה לי, אני ממש מצטערת, זה לא אתה בכלל פשוט התחיל לי בחילה/ סחרחורת/ שאר מעין בישין ואני צריכה לנוח’

לפעמים הפסקנו והכלנו לישון, לפעמים חיכינו קצת ועבר...

אבל זה נתן הרגשה טובה🙂

אבל אני חושבת שהיה לי פחות גרוע מלך, הצלחנו להיות יחד נגיד פעמיים, 3 בשבוע 

אז אולי אצלך זה אחרת, וזה בסדר, מה שטוב לך🥰

רק לנרמל לאחרות..אוהבת את השבת
לדעתי יחסית לחוסר חשק להצליח פעמיים שלוש בשבוע זה הרבה!
אפילו פעם בשבוע בחוסר חשק זה יפה להצליח..

סתם כדי שלא יצור תחושת כישלון..
^^^ממש ממש...הלוואי עלינו..אמא לאוצר❤

כןכן בטח, כתבתי שניראלי הה לי יחסית בסדר...חמדמדה

ממש..באר מרים
הרבה זוגות גם בשגרה לא מגיעים לפעמיים שלוש בשבוע על בסיס קבוע..
את מקסימה ממש!ואילו פינו
אצלינו עזר לנסות בבוקר שהיה לי פנוי. וגם אם הקאתי הייתי יותר עירנית וזה לא היה גורם לי להיות שפוכה בטירוף. חיכינו קצת והמשכנו.

ומציעה הצעה- שהיא לא טובה לטווח ארוך אבל יכולה לעזור מידי פעם.
אפשר גם לקיים יחסים בלי כל המסביב, בלי שיענג אותך אפילו חצי לבושים, בתנוחה אחרת. שהבעל יכנס, יצא לו וזהו. זה נותן מענה לבעל, זריז ולא מעייף.

ואם כבר העלתי את התנוחות- ממליצה לחשוב על תנוחות אחרות כמו כפיות וכדו'. לי זה עזר כי יכולתי להרחיק את הראש ולא להריח.

ועוד רעיון שעולה לי עכשיו זה לשים בושם סבון או ריח שעושה לך טוב על מגבת קטנה ופשוט לנשום מזה ולנסות לא לחשוב על דברים אחרים.
רעיון קצת מסוכן, בטח בשלב כל כך מוקדם של הנישואיםרקלתשוהנ
ובמיוחד שזה כנראה לא יהיה חוויה נייטרלית מבחינתה אלא שלילית בגלל הריח והקרבה.
זה לא סתם אישה שלא מתחשק לה זה אישה שלצערה הרב מרגישה דחייה.
לדעתי בכללי רעיון מסוכן.. אבל אולי יש כאן חכמות ממאוהבת את השבת
בסוף זה משאיר תחושה שאת חפץ, וראיתי שתחושות שמרגישים בזמן הכניסה פנימה הם עמוקות ונשארות להרבה זמן.. ויכולות להעיב על הנפש לזמן רחוק..

דבר ראשון לתמלל כמה שיותר , לבקש ממנו לקרוא, לדבר על זה להסביר כמה את מרגישה סיוט, כמה את אוהבת אותו אבל לא מסוגלת לקירבה פיזית, שתשמחי שתעשו דברים אחרים בחוץ שיקרבו ביניכם ולהראות לו שאת משקיעה בו בדברים אחרים- אפשר לנסות פתקים חמודים, משהו קטן מהמכולת, ושקשה לך שזה קשה לכם אבל את פשוט במקום הורמונלי כ"כ קיצוני.. לשנות את הנקודת מבט כמו שכתבו לך מ "כמה הוא סובל" להסתכלות על שניכם כזוג שאין פה צד מרוויח וצד מופסד. אם לך לא טוב יחסים אז לא יהיה טוב לשניכם שתנסו כשרע לך, גם אם הוא ידע רק אחרי.. היחסים בנויים בצורה כזו עמוקה וגאונית שהם מיטיבים רק כשזה מיטיב לשניכם. אם לך זה רע אז בסוף זה רע לשניכם..

לדעתי משמעותי לנסות בזמנים אחרים ביום, להשתדל אחרי מקלחת וכזה.. לשים לך סבונים מוצקים במיטה זה ממש עושה ריח טוב, לשים לך אפילו מגבת קטנה עם ריח טוב שתסניפי אותה..
אבל עם כל זה רתצריכה גם להרגיש שרת לא עושה בכוח אלא שיש ביניכם קירבה אמיתית ובשביל זה כדאי בינתיים לטפח את החוויות הזוגיות מחוץ לבית ובמקומות אחרים מהמקום של היחסים.

אפשר להתייחס לזה כמשהו שיהיה איתכם עוד שבועיים- שלושה, ככה קל יותר לעבור את זה..
ויכול להיות שזה באמת יעבור פתאום סביב שבוע 14..

ממה שראיתי בהריון ראשון הכל הרבה יותר קיצוני בגוף כי הגוף קצת בשוק לחוות את הטלטלה הזו פעם ראשונה.. אחר כך דברים מתאזנים..

בהצלחה!!
ממש לא ממליצה - מניסיון מר ועצובאנונימית בהו"ל
גם אני התפתיתי לזה כמה פעמים. זה פשוט גרם לי להרגיש נורא. כאילו אני חפץ.
וגם בעלי לא הרגיש עם זה טוב אחרי כי ראה כמה רע זה גרם לי להרגיש.
ממש ממש ממש לא ממליצה ולא מתכננת לעשות את זה יותר בעצמי.
לטפל בבחילותאפונה
ויטמין B6 בכמות גדולה (יחד עם B קומפלקס)
או לקחת דיקלקטין/בונג'סטה (מכיל B6 עם חומר מרדים).

הייתי מנסה גם מח אחד.
ניצלוש. מכירה מישי עם בחילות רציניות שB6 עזר לה?אמא לאוצר❤

אני עם היפראמזיס וכששמעתי על זה קצת לפני ההריון הזה התלהבתי שאולי הפעם לא אצטרך לחיות על תרופות במינון גבוה 9 חודשים...וממש ממש ניסיתי ולא הרגשתי שיפור בכלל...
רק דקלקטין עוזר ליחושב

דיקלקטיןקצתצפוף
זה בי6 פלוס כדור שינה
להוזלת העלות ניתן ליטול בי6 עם גודנייט זה אותם חומרים בול.
אולי המינון שנטלת היה שונה?
ובכל מקרה דיקלקטין זה לא תרופה ממש כאמור.
זה שונה מזופרן מהותית.
לא בטוחה שזו הבעיה המרכזית...אנונימית בהו"ל
תראי מה כתבתי בהמשך השרשור: חוסר חשק בהריון | ערוץ 7

עדיין את ממליצה? עשיתי בדיקות דם והכל תקין ב"ה
את אישה נהדרת. שום גרועה ושום מוגזמתציפיה.
לא להיות יחד חודשיים זה לא נעים, אבל אם את סובלת, זה אפשרי. (וזו יכולה להיות הכנה לאחרי הלידה. יש הרבה נשים שאין להן חשק במהלך החודשים הראשונים. אם בגלל ההנקה, העייפות, הטלטלה שהחיים עברו וכו. הוא צריך להבין שזה קיים ונפוץ ולגיטימי ושלא את ולא הוא "תכריחו" אותך)
יעזור אם הוא ידבר עם רב/דמות שיש לה ידע והבנה בתחום כדי שיבין מעוד כיוונים שזה נפוץ וקורה?
תודה! הוא ממש מבין ממש ממשאנונימית בהו"ל
פשוט רגשית זה לא קל לו... זה קצת לעבור מ100 לאפס... אנחנו כלום זמן אחרי החתונה, ובתקופה האחרונה היה לנו מאוד טוב מהבחינה המינית.. אז מאמינה שזה גם מעצים את הקושי. אבל ממה שהבנתי ממנו, רוב הקושי הוא בעיקר רגשי, הקטע של "להרגיש דחוי". אני אנסה לעבוד על השדר שלי... ואולי גם להסביר לו שמקלחת קצרצרה כמה פעמים ביום יכולה להועיל יותר משהוא מדמיין..
פתאום אחרי השרשור הזה מרגעשה לגיטמציה לבקש שהוא יתקלח 3 פעמים ביום חחח
משהוסליל
חשוב שלא ראיתי שכתבו.
עם כל הרצון לגרסה ואינטימיות, אני חושבת שהדבר הכי חשוב זה שזה יהיה ברצון של שני בני הזוג.
לא מספיקה הסכמה, אלא רצון.
אז נכון שבתוך רצון יכול להיכלל רצון - משיכה, ויכול להיות רצון - רצון לשמח את בעלי. אבל את לא יכולה לסבול מזה.
זה קו אדום. כי לא רק שאת לא תהני עכשיו, זה גם יכול להשפיע על הפעמים הבאות וליצור אצלך רתיעה באופן כללי.
אז עם כל הרצון הטוב, וכל העצות כאן יכולות להיות נהדרות, אם הם באמת גורמות לך להרגיש עם זה בטוב. אבל אם זה הופך את כל הדבר הזה מבלתי נסבל לנסבל בקושי ורק שנסיים עם זה, זה לא שווה את זה.
וכן, זה קשה. אבל זה חלק מבקשים שההריון מעלה איתם.
וחשוב ממש, שלא תרגישי אשמה מזה. אני כותבת את זה כי אני רואה את העניין הזה מועלה הרבה פעמים סביב הנושא הזה (לא רק אצלך). את מתארת כאן קושי אמיתי על כך שאתם רוצים אחד בקרבת השני ולא יכולים. את לא צריכה להוסיף לזה רגשות אשם על ההתמודדות של בעלך עם היצר.
ההתמודדות הזו לא קשורה אלייך.
ולכן אני גם נגד פתרונות של להיכנס לצאת וסיימנו. אם זה בא לך באמת בטוב ואת מרגישה לגמרי שלמה עם זה, זה בסדר. אבל אם לא, אז לא.
קשר בין בני זוג הוא לא קשר לסיפוק צרכים וזהו, לא במובן הטכני של זה. זה הרבה מעבר לזה.
לא כתבת את זה בפה מלא, אבל זה נשמע קצת בין השורות ולפעמים אנחנו תופסות את זה קצת כחלק מהמחוייבות שלנו ומרגישות אשמה כשאנחנו לא שם.
מסכימה ממש!נשימה עמוקה
כמובן גם אני בעד לנסות למצוא פתרונות, אבל לא בלחץ.. חשוב לזכור שיש הריונות שבהם באמת אי אפשר להיות ביחד גם עם כל הרצון הטוב וב"ה לרוב הבעל שורד גם את זה אם צריך... לפעמים יוצאת גם תקופה ארוכה יותר אם מדובר בשמירה+אחרי לידה..
מה כן חשוב?
לשמר את הביחד גם בדרכים אחרות. על הדרך זה יהיה אימון טוב לאחרי הלידה. לפתח ולשכלל דרכים אחרות להראות אהבה. לנסות לבלות מחוץ לבית זה גם עוזר עם הבחילות וגם אפשר להנות מלהיות ביחד לדבר ולחוות חוויות נעימות אחרות.
לזכור שזה למטרה חשובה ולכן אם צריך שניכם מגוייסים, כל אחד עם ההקרבות שהוא עושה, אבל זה לא הופך אתכם לאומללים, אלא לחזקים ואתם שם אחד בשביל השני כדי לחזק ברגעי קושי..
ואחרי הכל.. גם זה יעבור!
ברור לי לגמרי... לכן ניסינו לבשם את החדר, שעה אחרתאנונימית בהו"ל
ביום... ומרגיש לי שכלום לא עוזר... וגם לחכות חודשיים נשמע לי לא שפוי
תודה לכן💙
דבר ראשון הוא הגיע למסקנה הנכונה והמתבקשת-סופי123
עד שאת לא רוצה אז לא. אני מאד מאד נגד קיום יחסים כדי לרצות, זה המסלול המהיר לחיסול סופי של החשק.
הוא ילד גדול והוא צריך להבין, עליתם על הדרך להורות וזו אכן דרך רצופה הקרבות ושינויים של הרגלים. את מקיאה, חלשה וסובלת, והוא צריך להתמודד עם מחסור ביחסי מין. וזו רק ההתחלה, באמת, בשורה של "הרעת תנאים" שהוא יצטרך להסתגל אליה בתור אבא.
במקומך לא הייתי נכנסת איתו למוד של התנצלות כי באמת אין לך על מה. כן הייתי מתווכת לו באהבה את מה שאת מרגישה ועוברת, שזה נורמלי לחלוטין וחושבת איתו איפה אפשר להתקרב ולחזק את הזוגיות בתקופה המאתגרת הזאת.
תרגישי טוב ובשעה טובה!
אוי, זה באמת קשהמישהי מאיפשהו
וכל כך מוכרררררר.
אל תרגישי דפוקה, זה הכי נפוץ בעולם
בעלי היה צריך להפסיק לשים בושם, ולהחליף שמפו כדי שאוכל להמשיך להיות בבית 🤣 אמיתי. עד היום יש לו איזה בושם שאני לא מסוגלת להריח, ואני לא בהריון...
ובכללי היה לי ממש קשה להתקרב אליו, זה עשה לי בחילות מטורפות.
בשליש השני זה כבר בעז"ה מתאזן, זה יכול לחזור בסוף כשהכל כבד ולוחץ וחונק...
אין לי עצות פרקטיות, רק לנשום עמוק ולהבין שזה נורמאלי!!! ולהגיד לו שוב ושוב שזה לא אישי, ושיבין וידע שאת משתתפת איתו בצער ושאת סובלת מזה גם (חוץ מהסבל של הגועל), הרי גם אותך זה מעציב, נכון? הוא באמת לא היחיד שסובל מזה... אתם ביחד בבאסה הזאת. זה לא שאת לא רוצה. את לא יכולה.
ברגע שתביני שאת לא דפוקה, ולא אישה גרועה, ושאין לך שליטה על זה, אני חושבת שזה יגרום לך לשחרר מלחשוב על זה ופשוט תזרמו עם זה ואולי ככה גם יהיה יותר קל ופחות מגעיל.
תגידי, ניסית לקחת דיקלקטין? זה ממש עוזר לבחילות ולהקאות וגם יכול להקל קצת מהגועל.
אני לא בטוחה שהבחילות שלי נחשבות כלכך קשותאנונימית בהו"ל
אם אני לא נחשפת לריחות שממש מגעילים אותי, אז אני בסדר. חיה על קרקרים ותפוחים ומקיאה פעם ביום-יומיים... זה נחשב קיצוני? יש לי רופא רק עוד כמה ימים.. אם זה לא תקין, אבקש ממנו מרשם. אבל חשבתי שתקין ונפוץ בהריון
(חוסר החשק הוא גם בגלל עייפות וחולשה וסחרחורות... לא רק הבחילות זה הנקודה😅)
ותודה על הנירמול💙
דווקא סחרחורות חשוב מאוד לבדוק.הריון ולידה_פצ
גם המוגלובין ופריטין (מאגרי ברזל) וגם לחץ דם.
זאת תופעה שכיחה בהריון, אבל יכולה להעיד גם על חוסרים או לחץ דם לא תקין.
גם הבחילות שלי לא היו כאלה קשותמישהי מאיפשהו
ובכל זאת לקחתי וזה ממש עשה את ההבדל.

תקין זה תקין, זה פשוט פוגע באיכות חיים, ואם יש איך לעזור אז כדאי לדעתי
יקרה, אני אנסה להתנסח בעדינות:קופצת
את מתארת מערכת יחסים של קורבנות. בעלך האומלל צריך להכיל אותך ואת שגעונותיך, ובנוסף - הוא לא יכול לספק את צרכיו המיניים כמו שהיה רוצה.

מי אשם בזה? קל מאוד - אשתו שנכנסה להריון.

ועד שהיא לא "תתנרמל" ותראה כמה הוא מסכן, תבוא לקראתו, תצהיר בפה מלא שהיא מעוניינת לקיים יחסים - הרי הוא בגדר נפגע, נעלב קורבן.

והנקודה היא שאת משתפת פעולה עם הדפוס זה. את מרגישה אשמה. את לחוצה מתי זה יגמר. "ומה עושים? מסכן. אין לו מיניות..."

אז ברוכים הבאים למוסד הנישואין.
האמת שממש בא לי לכתוב לו ולא לך. אבל אין לי אפשרות. אז פונה אליך - אולי לפחות תשתנה הגישה שלך..

אתם יוצרים עכשיו ביחד ילד.
משימה משותפת של שניכם.
את מקריבה את גופך ונפשך לענין. נכנסת לסכנת חיים של ממש.
הוא מקריב אי קיום יחסים והכלה של אשתו.
זה דיל. אין פה אשמים או קורבנות.
ואל תיכנסי למשבצת של אשמה ושל צורך לפייס.
בעלך יהיה חייב לגדול ולהבין אותך. ולא ההיפך.

יש הריונות בסיכון שנאסר על בני הזוג לקיים יחסים במשך כל ההריון. מה אז?
הבעל יישב פגוע בחדר עד להודעה חדשה?!

ויש הריונות, כמו אצלי, שקיום היחסים וכל מגע שהוא - נעשה אך ורק בקצב ובתדירות שלי.
אם במצב רגיל - קיום יחסים הוא מן ריקוד זוגי של תשוקה. ובהחלט יש מקום לבוא אחד לקראת השני. במצב של הריון זה משתנה! ולא בגללך, אלא בזכותך!!!
כל מגע מכל סוג תלוי בכך אם את מעוניינת ויכולה להכיל/ להנות ממנו עכשיו, או לא.

חד וחלק.

אסור לך להרגיש אשמה!! פשוט אסור! כי זה בדיוק מה שמזין אצלו את הרגשת הקורבנות והעלבון.

מה כן?
דחוף דחוף שישב לשיחה עם כל גבר מצוי שהביא ילד או שתיים לעולם - ויבין שלא הוא המציא את הגלגל...
הוא עכשיו על תקן של תומך נטו "ורק מה שיעשה לך טוב"!

ואת - ממליצה לך לזרוק רחוק רחוק את רגשות האשמה. ממש לבער אותם מבפנים!!
את עדיין לא יודעת להצדיע לעצמך, כי זה הריון ראשון. אבל תעברי את זה, מקווה שבעלך יתבגר גם ותלמדו ביחד לשים את הצרכים שלך במהלך ההריון במקום הכי גבוה שקיים בהיררכיה המשפחתית והזוגית.

ממש כל מילה זהב, חותמתמק"ר
לפותחת-שירה לב
חשוב לי לעדן את התגובה שמעלי של קופצת. כמובן שאין שום סיבה שבעולם שתרגישי אשמה. אבל גם אין סיבה להאשים את בעלך שכחתן חדש מתמודד עם משהו שלא מוכר לו. תחום האינטימיות והמיניות הוא כל כך מורכב ואינסופי, ויוצר הרבה בלבול ותחושות מורכבות, ופתאום כל כך מהר אחרי החתונה הכל משתנה בקיצוניות. נכון שהתחושה שלו שהוא דחוי לא מוצדקת אך וודאי שהיא מובנת.
את צודקת.קופצת
פשוט הודעת הפתיחה של הפותחת וגם בהמשך השרשור - כ"כ קיצוניים לצד השני והלא נכון.
שהרגשתי צורך "להקצין" לצד השני.

כמובן שאם הפותחת יכולה לשמור על הבנה של בעלה *תוך אפס רגשות אשמה!!!* - זה הכי טוב.

ובכללי - צורם לי מאוד לקרוא פה בפורום על נשים בהריון, ותתפלאי - גם הריונות חוזרים אחרי כמה וכמה שנות נישואין, שהאיש מרגישה אשמה ומלקה את עצמה בלי סוף.
ממש בנפשי הדבר.
עיוות המציאות!!

והרבה פעמים זה יכול להסתדר/להתמתן - עם שינוי הגישה של *האישה* כלפי עצמה.
וואו וואו וואו. התגובה הזאת כואבת לי ממשאנונימית בהו"ל
ברור לי שהתכוונת להיטיב איתי, אבל תארתי אספקט מאוד מסויים של הזוגיות שלנו, ודיברתי רק על השבועיים האחרונים וגם זה לא פרטתי מאוד.. ואז החלטת שאני נמצאת בתוך מערכת יחסים של קורבנות?
קשה לו, נכון. והגיוני שקשה לו. ואני לא מתעלמת מזה שקשה לו... הוא כ"כ רגיש ועדין איתי!! במהלך השבועיים האלו היו פעמים שניסינו ואמרתי לו אבל שלא באלי שהוא יענג אותי כי אני בלי חשק.. והוא שאל אלף פעם אם אני בטוח רוצה שנקיים יחסים עכשיו ולא בכח וכו וכו'. וגם תוך כדי, אמר לי כמה וכמה פעמים שאני לא אתבייש ושאם אני רטובה ומתחרטת אז שאני אגיד לו והוא רוצה שאני אהנה ושזה לא יהיה חד צדדי ושזה אפילו פחות כיף לו שזה חד צדדי וחלק מההנאה שלו, זה שאני נהנית... ואחרי שבועיים של נסיונות כושלים, הוא הציב את הגבול שזהו, מעכשיו רק כשיש לי חשק. אז נכון שהוא נפגע, ושיתף אותי שהוא מרגיש דחוי, אבל הוא לא האשים!!! הוא אמר לי שההריון הזה של שנינו ביחד, ועושה לי מסאז' כל פעם שאני מבקשת. מכין לי אוכל אם אני לא מסוגלת להכנס למטבח מרוב ריח. מתקלח בשבילי (טוב, על זה הוא קצת עושה פרצופים ) הוא היחיד ששוטף כלים בבית כי אני לא יכולה, פשוט נגעלת... אני חלשה ועם סחרוחורות ככה שרוב מוחלט של מטלות הבית הוא עושה. כביסה, כלים וכו'. כשהיינו אצל ההורים שלו והתביישתי להקיא אצלם הוא הלך איתי לאיזה מקום נטוש כדי שארגיש בנוח ולא הטיף לי שהם יודעים על ההריון ואין מה להסתיר ומה לצאת עכשיו מהבית והאחים הקטנים קטנים ולא ינחשו אלא היה הכי סבלן ורגיש. רציתי לקחת עבודה לקיץ קייטנה. והוא אמר לי לא לקחת ושהוא יקח שעות נוספות בעבודה כי זה לא נכון שאני אדריך בקייטנה כי זה שמש ולהתרוצץ אחרי ילדים קטנים ומופרעים ואני חלשה ואנחנו לא יודעים איך אני ארגיש עד אז.. הוא בודק כל הזמן אם אני שותה מספיק, נוהג בעדינות ובזהירות ועושה עצירות כל פעם שאני מבקשת גם אם זה מאריך את הנסיעה. מאחלת לכל אחת בעל רגיש, עדין ומתחשב כמוהו!!! אין לי מושג איך השחרת את מערכת היחסים שלנו. הגיוני ולגיטימי שקשה לו, מותר גם לו לשתף בקושי. כמו שלי מותר לשתף בבחילות. ואני בטוחה שיש דברים שהוא עושה למרות שהוא לא נהנה, כי אני בהריון ומלא דברים נופלים עליו... ומותר גם לי לרצות לבוא לקראתו. לא אמרתי להתכחש לגוף... אבל וואלה גם לא לקיים יחסים בכלל חודשיים רצוף כשמותרים ואין סיבה רפואית, ובטח שחודשים ספורים אל תוך הנישואין - נשמע לי לא תקין בכלל. מותר לי לרצות לבוא לקראתו, זה לא הופך אותי לאשמה ואותו לקורבן.
וכן, גם אני הייתי נפגעת אם כמה פעמים במשך שבועיים הייתי מרגישה דחויה ולא רצויה ולא נחשקת. הוצאת אותו מינימום מניפולטור. סליחה שאני מגיבה בעצבים, אבל זו הייתה תגובה שיפוטית ממש... היה אפשר לקרוא את בין השורות אחרת לחלוטין מאיך שבחרת לפרש את זה. אמרתי כאן שבשכל הוא מבין, אבל ברגש קשה לו... נראה לי שזה סופר טריוואלי ולגיטימי. כמו שאני בשכל מבינה שאני צריכה להרפות, אבל ברגש קשה לי.
קודם כל - אני באמת באמת באמת שמחה לקרואקופצת
שהוא ככה מתנהג אליך! באמת!!
כ"כ קשה לי לקרוא על נשים בהריון שסובלות ועוד צריכות לרצות את בעליהן.
איזה כיף שזה לא ככה!

וטוב שפירטת עכשיו. כי בהודעות הקודמות שלך ממש לא היה נשמע שזה המצב מבחינתו...

ואם ככה יקרה, נשאר לך רק לכבד את עצמך כמו שמגיע לך. לשחרר את רגשות האשמה, להכיל את עצמך. לכבד את הקושי שלך.
נכון שקשה בלי מיניות. נכון שעוד יותר קשה כשזה קורה חודשיים אחרי נישואין. הכל נכון.

אבל הכי נכון - זה שעכשיו קשה לך! ובעלך ב"ה אלף פעמים קשוב אליך - אל תדחקי את עצמך. תביני אותך.
זה בסדר שקשה לך עכשיו ואת לא יכולה. וזה בסדר לא לקיים יחסים חודשיים - כן, קורה הרבה בהריון.

קחי את הזמן, כמו שבעלך נשמע שלוקח. לאט לאט רק מה שעושה לך טוב ובקצב שלך.
סליחה על החריפות... בטוחה שרצית לעשות לי טובאנונימית בהו"ל
וממש תודה על התגובות המושקעות.. פשוט כאב לי לקרוא
תודה לך!
לא הרגשתי חריפות. הכל טוב🤗קופצת
וסליחה שהכאבתי לך.
הודעת הפתיחה שלך הציגה מצב שונה לחלוטין ומאוד מקומם....

שיהיה לכם בהצלחה והריון קל.
יש לך בעל מהמםמישהי מאיפשהו
ממש.
אני פשוט חושבת שאם את מסתכלת על זה כ"לא תקין" זה הרבה יותר מלחיץ וגורם לך להרגיש קצת אשמה.
אין בזה תקין או לא תקין, זה אולי מבאס, לא נעים, לא כיף.
זה הריון, וזה תקופה מורכבת ומתישה, הכל תקין...
זה פשוט הגדרה קשה קצת שמקשה עלייך
מקווה שהבנת את הדיוק שלי
רק משפט אחד...קפה הפוך

צרם לי קצת
"אבל וואלה גם לא לקיים יחסים בכלל חודשיים רצוף כשמותרים ואין סיבה רפואית, ובטח שחודשים ספורים אל תוך הנישואין - נשמע לי לא תקין בכלל. מותר לי לרצות לבוא לקראתו, זה לא הופך אותי לאשמה ואותו לקורבן."

זה תקין, זה הגיוני, והריון זה מצב רפואי. לא מחלה, אבל מצב רפואי.

גם אחרי לידה מאד מאד הגיוני אם תהיו אסורים חודשיים ויותר ואח"כ גם מותרים -תפחדי שיתקרב לאיזור אם יש תפרים וכו' ויעבור זמן עד שתחזרו להיות ביחד.

נכון, זה קשה (לשני הצדדים! נפשית וגופנית, כן גם הרצון להעניק לו אבל הגוף שלא מרשה ולא נותן זה קושי), אבל זה לא אומר שזה לא תקין - זה אומר שיש כאן אתגר, וקושי ואפשר להתמודד איתו בדרכים שונות, שכבר כתבו לך כאן...

ואיך בעלי אמר לי אחרי הלידה? התאפקתי 20 ומשהו שנים, 3 חודשים ואפילו 5 חודשים לא יהרגו אותי....

בהצלחה רבה והרבה חיבוקים תחילת הריון זה באמת להרגיש סמרטוט וחסרת אונים מול הגוף ומול מי שאת מכירה שאת,

אבל לזכור תמיד שזאת הדרך להביא ילדים לעולם - פיזית ונפשית לך ולבעלך. אתם ביחד בזה! 

נכון אבלשירה לב
ממש חשוב לזכור שיש כל כך הרבה דרכים להביע אהבה וקשר וגם אפשרויות שלא כוללות מגע באיזור הרגיש שאפשר ללמוד אותן, וכל זוג לומד בהדרגה מה טוב לו ומה לא. גם התקיפות בה כתבו קודם לא לנסות משהו זריז- גם זה משתנה בתקופות שונות בחיים ובין זוגות שונים, וכן, גם הקושי שבהימנעות מוחלטת מיחסים שונה בשביל אנשים שונים.
בקיצור ממליצה לפותחת- להקשיב למה שדיבר אליך מתוך כל השרשור ולא להבהל ממה שנראה לך שלא מדבר אליך, ולא לנסות להתאים את עצמכם למה שנראה סטנדרט, ולתת לעצמכם את הזמן ללמוד כל תקופה את הביחד המתאים לכם, זו למידה לכל החיים...
מניסיון של מעל 15 שנים הלמידה הזאת לא תמיד קלה וכייפית, כמו שאת מרגישה עכשיו, אבל במצטבר מתקרבים אחד לשני יותר ויותר ויותר. וזה שווה את המאמץ... בעז"ה כמובן
את אישה חכמה🙂 כתבת יפה ומדויקשחרית*
מזדהה לגמריrotem12

אני לא יודעת אם מה שאגיד יתקבל פה, אבל נשמע לי מאוד נורמלי לא להצליח להנות מחיי אישות בהריון. הראש שלי לא שם, מבחיל או מסורבל לי וכו'.. אני שמחה בחיבוק הפשוט, בנחת של הביחד ובקרבה. חשוב לי לומר לך שזה בעיני ממש טבעי והגיוני. 

קצת עצות שעוזרות לי להתבחל פחות ואפילו להנות:

- שבעלי ישתמש בשמפו שלי (הוא נטרלי בריח), ככה שאני לא סובלת מהריח החזק של השמפו הגברי.

- מזגן. משעשע אבל לי זה קריטי. אחרת בכלל לא בא לי שמישהו יתקרב.

- אם נעים לך מסאג' אז אפשר לצמצם את המגע לכיוון הזה בעיקר.

- יוצא לי הרבה לומר ' בוא ננוח אחד ליד השני' להניח ראש, לתת יד, להסתכל ממרחק קצר. כאילו לתת מקום לאהבה שלנו ולקרבה באופן שהקרבה תהיה הדרגתית ונעימה לי, לא ישר מגע קרוב. וגם תוך כדי אם קשה לך אז לחזור רגע למצב הזה. 

ושוב, אני הרבה פעמים בהריון לא מגיעה למקומות שבד"כ אני מגיעה אליהם, אין לי ציפייה שזה יקרה אז. חשוב לי לתת לבעלי את המקום שלו, הוא כ"כ שומר על עצמו בשבילנו שחשוב לי לעזור לו גם, ולפעמים אני קצת מחזיקה את הבחילה בבטן בשביל זה. (אני מניחה שיש מי שתתקומם, זה בסדר. אני ממש חושבת ככה, שכל אחת תעשה מה שנכון לה). 

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך