ותגידו למה היא קשורה ללנ"ו
יאללה שרשור אווירה
חיים של
ותגידו למה היא קשורה ללנ"ו
אני ראשונה
חיים של
חחחח ה' ירחםחצילים
גמל שלמהחמדת66
חשבתי שאת מאחלת לך למצוא מישהו שיהרוג אותם
מיונז
או לפחות יוציא אותו החוצה..חיים של
חס וחלילה !בסדר גמור
יאססס אחלה שרשורחצילים
מגניבחיים של

חחחחח טובשלךחצילים
יש כמה מאנטגות אז טיפה הלכתי אחורהאם רק נאמין
מה אתה לומד?חדשכאן
זה ספציפית עזרתי למישהו אחראם רק נאמין
בהצלחה!ultracrepidam
יפפה אהבתי
חיים של
חח👍אם רק נאמין
קשר בין מומנט כוח למומנט התמד(ה)נפש חיה.
שירשור מקסים!ekselion
אין עליך
יו0י
אמןחיים של
אמן ואמן!ממלא כל עלמין
תמונה לפני שבועותכיסופי לילה
לפי איך שיצא לךבנות רבות עלי
אמן כבר לסוכות
חיים של
אווירהיו0י
וואוו כתבת יפה!!חיים של
שרשור כיפי!!אנמונימי
וואו נראה מהמםאם רק נאמין
יאוו מושלםחיים של
נהניתי מהחשיבה!הָיוֹ הָיָה
איזה סטיילהפי
למה הוצאת נעל חדשה וצילמת אותה באמצע אוטובוס?חושבת בקופסא
בקצרה...ultracrepidam
צילומסך עם ובלי עדכון תוכנה,
של הדרכים להגיע לירושלים
ההקשר -
צריך תפילות
ולפעמים צריך גם לרענן את התוכניות שלנו
מגניבחיים של
תהיו צנועותחופשיה לנפשי
זה כל כך מטופש שזה יכול להופיע בחוברות צניעות האלוחושבת בקופסא
רק חסר שבסוף כשהיא שרפה את הבגדים הלא צנועים ושבה בתשובה שלימה אמן סלע, החתול הסכים לקבל את הבן שלה לישיבה.
(אם אי פעם נתקלים בחוברות כאלו זה ישמע לכם מתבקש)
למה זה כזה מופקע בעינייך?הָיוֹ הָיָה
ואנחנו יודעים, אלפי שנים לפני שהמציאו את החוברות צניעות האלו, שאירועים שאדם נתקל בהם אמורים לעורר אותו לעבודת ה' לפי כל מיני קשרים ביניהם לבין המצוות וכדו'.
אז ברור שזה לא ש"החתול רצה לעורר אותה", אבל שבת תגיד "משמים גרמו לי לכזה מקרה כדי להיזכר להתחזק בצניעות" - זה הגיוני ממש, אשריה ואשרי חלקה.
"למה נסמכה פרשת נזיר לפרשת סוטה? ללמדך - שהרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין".
צריך להיזהר שהחוברות המטופשות והילדותיות לא יגרמו לנו לאנטגוניזם לכל דבר שעלול להזכיר אותן איכשהוא. לא צריך להקצין לכיוון השני אלא ללכת בדרך האמת.
^^אני:))))
מה שמפריע לי הוא החפירה האובססיבית בנושאחושבת בקופסא
אני מתלבשת צנוע ואף פעם לא הייתה לי שום בעיה לעשות את זה, אולי בגלל זה אני לא מבינה את כל הדיבור וההתעסקות האין סופית הזאת.
אבל אולי זה רק קטע שלי, ויש בנות שאילולי הסיפור הזה היו יוצאות מהבית בחצאית קצרה שמשום מה יש להן ברשותן אפילו שהן מגדירות אותה כלא צנועה. אני לא מבינה את ההיגיון, אבל בסדר. כל עוד הסיפור הוא לא על איך כל מי שלובשת חגורה עם פפיון מתה במגפה (סיפור שבאמת קיים), שיהיה.
בכל מקרה לא הולך לגרום לי להתרגש ולדמוע.
א. את צודקת. ב. מצד שני: מה נעשה שזה הדבר הכי פרוץהָיוֹ הָיָה
אני לא חושב ש"לולי הסיפור הזה היו יוצאות מהבית בחצאית קצרה". ואני דווקא חושב שאם מישהו היה מציג את הדיכוטומיה הזו בויכוח מולך, היית עושה מזה קציצות, בכישרון שלי אין אותו... אבל את בטח מבינה לבד את כוונתי...
זה בדיוק מה שניסיתי לומרחושבת בקופסא
לי זה נראה לא הגיוני, מיותר, אובססיבי ובמקרים קיצוניים גם יוצר נזק ממשי.
אבל יש בנות שזה משום מה מרגש ומחזק אותן, וכל עוד עוד לא מדבר בדברים המזיקים של החוברות המטופשות האלו, שיהנו להן עם חוסר ההיגיון שלהן.
אני גם כן לא חושבת שזה באמת מונע ממישהי ללכת עם חצאית קצרה, אבל אם לאחת אחרת נחמד להרגיש ככה והקציצות האלו לא מצליחות, אני פשוט מוותרת על לנסות לשכנע אותה.
(אגב אני חושבת שאתה הרבה יותר.. נקרא לזה "חדור מטרה" בוויכוחים ממני. הרבה הרבה יותר)
רק שלא יצפו שזה ירגש אותי. והייתי במספיק טישים אולפניסטיים עם סיפורי חיזוק מרגשים (לא בנושא צניעות) כדי לוותר מראש על להסביר למי שבאורות מזה למה זה לא קונה אותי, קל וחומר לשכנע אותן.
אבל זה כן הגיוני, זה מה שכתבתי לך בתגובה הקודמת.הָיוֹ הָיָה
אמרת שלא הגיוני.
אמרתי שכן והסברתי למה: יאללה שרשור אווירה
| ערוץ 7ענית שמה שמפריע זה החפירה והאובססיה.
אמרתי שהמצב באמת גרוע
חזרת ואמרת שזה לא הגיוני...
???
על שאלת ההיגיון כבר עניתי. ולא היה נשמע שאת מעלה טיעון להתווכח עם מה שכתבתי.
ולא הבנת את כוונתי לגבי הקציצות. התכוונתי שמהטיעון *שלך* ראוי לעשות קציצות.
את לוקחת לקיצון כדי להגחיך - כאילו מישהו טען שבנות תלכנה בביקיני עד שתראינה את הסיפור הזה, וברגע שתראינה - בשאלים...
וזה מגוחך. וזה סגנון שאת נוטה בעצמך להוכיח את הבעייתיות שלו.
אף אחד לא חושב שאלו הפערים. אבל כן, דבר כזה יכול לחזק, יכול לעורר, יכול לעזור להתגבר בניסיון.
(ולכן אין קשר לחדור מטרה. אני אכן חדור מטרה, אבל אני פחות טוב ממך בלפרק לגורמים טענות לא מתודיות.
וכיוון שטענת בעצמך טענה לא מתודית, את צריכה להתייחס אליה כמו שאת מתייחסת לטענות אחרות כאלו)
ראוי לדבר על צניעות בצניעות.בנות רבות עלי
אין פה ממש ויכוחחושבת בקופסא
כמו שסיכמת מצויין, אין לי בכלל טענה נגד מה שאמרת.
סבבה, הדוגמא הזאת לא משהו. ולא הגיונית. מקבלת.
לא יודעת איך הגענו לוויכוח פה.
אנחנו לאחרונה מסכימים הרבה, זה מעניין 😊הָיוֹ הָיָה
יא הסיפור עם החגורה והפפיוןחופשיה לנפשי
מספרים את זה לילדות בבית ספר?!חושבת בקופסא
אני שמעתי את זה מאיזו ניקית שהייתה בעד נשות הטאליבאן בשרשור כלשהו לפני מלא זמן.
בנות כמה הילדות המסכנות האלו?
להאשים אותן בחטאים של אנשים זרים זה משהו גועלי אחד, אבל להאשים אותן במוות על דבר שהוא לא כתוב בשום הלכה ולא משדר שום מיניות זה הזוי ברמה אחרת.
אני די בטוחה שסיפרו לנו אותו ביסודיחופשיה לנפשי
..אלפיניסטית
*ערכתי כי היו לי נקיפות מצפון על ניצלו"ש*
מה זה הצורה שהן חושבות?חושבת בלב
יש הלכה,יש דינים מדוייקים, יש רבנים. תמציאי לי רב אחד שחושב כמותן
חחח הספקת לקרוא אז אנצל"ש בכל זאתאלפיניסטית
מי זאת אומרת מי, הרב שלהן חושב כמותן.
יש בהלכה מחלוקות ופסיקות שונות,
לדוג' הרבנים שאני הולכת לפיהם הורו לי שללכת בצניעות פירושו חצאית אמצע רגל ומעבר, מרפקים מכוסים וכן על זו הדרך,
אני מכירה כאלו שמקפידות על ידיים מכוסות עד שורש כף היד, חוץ מזה שיש את עניין הוספת גדר והידור.
את צודקת שיש פסיקות שונות
חושבת בלב
אבל כמדומני שאין רב לנשות הטאליבן
וגם אם יש הוא חד בדור.
את ההחמרות צניעות שלהן נשים קובעות בעצמן ואף לפעמים עוזבות את הבית ואת הבעל בעקבות כך..
נשות השאלים – ויקיפדיה
אין להן רבפשוט עייף
הן פורצות גדר.
הן מסתמכות על מקורות בהלכהאלפיניסטית
איזו גדר הן פורצות?
הן לא מסתמכות על כלוםפשוט עייף
חוץ מעל מה שעובר להן בראש. אין להן רב, תלמידי חכמים אמרו להן לא לנהוג כךאבל הן יודעות יותר טוב.
זה חוסר הבנה של מהי תורה, צניעות ,חסידות, מסורת וכבוד תלמידי חכמים. שחיתות מוחלטת.
בטח שהן מסתמכותאלפיניסטית
בחז"ל יש הרבה מקורות על חשיבות הצניעות.
אפשר ציטוט של רב שאמר לנשות השאלים לא ללבוש שאלים?
אז תורה צניעות חסידות מסורת וכבוד תלמדי חכמים זה רק איך שאתה מפרש את זה? הן החליטו להוסיף בצניעות, אתה חושב שזה מוגזם ולא נצרך. אבל משם ועד לקרוא לזה שחיתות מוחלטת..
בחז"ל יש גם מקורות על חשיבות שמירת שבתהָיוֹ הָיָה
נורמלי, לא?
אוי לך אם תגידי שלא. זה יוצא שרק את מי שבמעגל שלך את מקבלת כנורמלי.
הייתי אומרת שאתה אמשינובעראלפיניסטית
והנה חברי דמגוגיה למופת 👌
האנלוגיה שלך הייתה נכונה אם נשות השאלים היו קבוצת נשים שמכסות טוסטרים בשאל ואומרות שזו צניעות.
זה נראה לי יותר דומהחושבת בלב
ללהגיד שלחומרה אני מוקצה אז אני לא מזיז את עצמי בשבת
כי זה חומרה בתוך העניין עצמו
אותו רעיון, שיהיה.הָיוֹ הָיָה
הנושא הוא שאנחנו מחוייבים לחז"ל ולמסורת ההלכה. לחומרא ולקולא. כמו שמי שהולכת ברחוב עם ביקיני לא יכולה לטעון שזה "דרך בהלכה", כך מי שהולכת עם חיג'אב לא יכולה לטעון כך.
לא כי יש איסור ללכת עם חיג'אב כמו שיש איסור ללכת עם ביקיני, אלא כי יש איסור להמציא הלכות. איסור בפני עצמו, חמור בפני עצמו.
הארכתי כאן, מדם ליבי:
יאללה שרשור אווירה
| ערוץ 7בידיקלאצ', אני נהניתממלא כל עלמין
מה? לא הבנתיחושבת בלב
דוגמה מעולהממלא כל עלמין
מסתמכות על ההזיות שלהןפשוט עייף
משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע,זקנים,תנאים, אמוראים,גאונים... עד אלינו.
לא להפרעות נפשיות של הוזות למינהן.
איפה הגדר?מבקש אמונה
כל מה שמעבר?
הרי זאת שלא ראו קורות ביתה שערות ראשה, שאין בזה איסור וחז"ל לא אמרו להתנהג ככה
היו צריכים להגיד לה שהיא פרצה גדר לפי דעתך.
אולי די עם הדמגוגיה?פשוט עייף
כיסוי ראש עצמו הוא חובה והיא הקפידה עליו (בשקט) גם בבית.
הוספה של דברים שלא היו ולא נבראו נגד דעת חז"ל והנורמליות האנושית היא כבר יציאה מגדר של חסידות של שטות למרידה בתורה ובת"ח.
אבל זה לא נגד, וגם היו ונבראומבקש אמונה
איפה חז"ל אמרו לא להוסיף בצניעות? לא לכסות מה שלא כתוב?
תמר לדוגמא כיסתה פניה כל זמן שהייתה בבית חמיה (כך מפורש בגמרא וזה מוזכר לשבח)
אם אתה אומר שיש בל תוסיף בצניעות תפנה אותי למקור אני אשמח
אנסה שובפשוט עייף
יש שולחן ערוך ופוסקים. נשים שממציאות לעצמן דרך משל עצמן נגד שולחן ערוך והפוסקים יוצרות לעצמן דת חדשה ובועטות בתורה.
להשוות אותן לצדקניות (יחידות) שמוסיפות צניעות זה חוסר הבנה מינימלי מהי הלכה ומהי מידת חסידות.
עיין חסיד שוטה ואישה הטובעת בנהר.
זה לא נגד, זה חומרה בדרך קבע ומי אמר שאסורמבקש אמונה
אם זה דרך משל עצמן אז גם אותן צדקניות חטאו? או שזה חומרה בתוך המסגרת,
תוכיח שאסור להן ומותר רק ליחידות סגולה. לא ברור לי מניין החילוק
לפי דעתך יוצא לכאורה שגם בפסח מי שמחמיר דרך קבע הוא בועט בהלכה?
חסיד שוטה זה עניין אחר, היה לו חיוב להציל והוא נמנע בטענת חסידות
אין לאשה חיוב לגלות פניה או כל איבר אחר
אני את שלי אמרתיפשוט עייף
תקרא שוב את התגובות שלי, הכל כתוב שם. להסביר יותר מזה כבר לא יעזור.
אוקיי. אפשר להגיד, אבל צריך גם להוכיח
מבקש אמונה
ממש לאפשוט עייף
אני לא מתווכח איתך או עם כל מישהו אחר בשרשור הזה, אני כותב לאלו שעוקבים בדממה כדי שלא יתבלבלו מהרוחות שנושבות כאן.
גם הם צריכים ללכת לפי התורה - לא לפי כל אחד שכותבמבקש אמונה
אם אתה בעצם אומר שאתה פה הקובע מה דעת תורה גם בלי ראיות
מה הטענות שלך כלפי אותן נשים. לא ברור
הבנתי שדווקא יש איזשהי בעיה לאישה לכסותממלא כל עלמין
את הפנים... כך זכור לי
אשמח לשמוע מאיפה הבנת..מבקש אמונה
יש דינים מדוייקים בצניעות כמה מותר להחמיר?מבקש אמונה
אני לא ת"ח, אבל לא זכור לי ששמעתי משהו כזה אי פעם.
הבנתי שזה כמו פסח... יש רק למטה, אין גבול למעלה
רק למי ש"והיית משוגע" לא נמנה אצלה במנין העשין...הָיוֹ הָיָה
..אלפיניסטית
רוב הנשים היום הולכות בלבוש חשוף אם כך זוהי הנורמה בעצם, אז אני גם הולכת לא נורמלי.
תמיד יהיו הקיצונים יותר והקיצונים פחות ממכם. הבעיה מתחילה בזה שחושבים שאף אחד לא נורמלי חוץ מהמעגל שלכם.

הָיוֹ הָיָה
שמי שחושב
שהליכה עם חיג'אב
היא שגעון לא הלכתי
אומר את זה
כי "אף אחד לא נורמלי חוץ מהמעגל שלו"
???
רק ב"מעגל שלי" נשים לא הולכות עם חיג'אב?
זה שאני מחשיב כ"נורמליות" את נשות גבעת שמואל וקרית יואל, רעננה ורשב"ם, קרית משה וחסידות ויז'ניץ, יצהר ועופרה וכפר סבא וברוקלין - לא מספיק נמצא מחוץ למעגל שלי עד שאני אצהיר תחת שבועה שגם ה0.001% שהולכות בחיג'אב זה עמדה שיש לה מקום בהלכה?
ברור שיש קיצונים יותר ממני וקיצונים פחות ממני, ולכל אחד מהכיוונים יש את מה שבגבול הטעם הטוב ונורמלי לחלטוטין גם אם זה שונה ממני, ויש את מה שמעבר לגבול.
אם את הולכת עם שרוול אחרי המרפק ויש מישהי שהולכת עד פרק כף היד - זה נורמלי. אבל אם היא לא מוכנה ללכת בלי כפפות - זה לא.
אם מישהי הולכת עד שורש כף היד - היא אמורה להבין שגם ללכת כמוך זה נורמלי. אבל עדיין אמורה להכיר בכך שלהסתובב בבגד ים מינימלי - זה לא.
את באמת לא הבנת את זה, או שסתם בחוסר הגינות משווע בחרת להשתעשע בקצת דמגוגיה לארוחת ערב?
...אלפיניסטית
כנראה אתה מסוגל להבין את האנשים שנמצאים במעגלים קצת יותר רחוקים מאיפה שאתה עומד, אבל לא מספיק רחוק בשביל להגיע לנשות נשות השאלים.
מזכיר לי קצת את פרדוקס הערמה, כאילו מאיזה שכבה זה כבר לא שפוי ולא נורמלי, העוד חתיכת בד מהמרפק לשורש כף היד זה נורמלי, אז למה לא עוד חתיכת בד פה ועוד שכבה. ולא, זו לא דמגוגיה ואני לא משתעשעת בחוסר הגינות. אני באמת חושבת ככה.
האם אני מסכימה איתן שזה מה שנקרא צניעות ביהדות? לא.
אבל אני יכולה לנסות להבין מאיפה זה הגיע להן, למה הן חשבו על זה וכן הלאה, וזה לא חוסר שפיות, זה כן קיצוני לדעתי, לדעתן לא. וכן אני יכולה להעריך אותן על זה שהן מבחינתן מרגישות שהן עושות את מה שצריך
...הָיוֹ הָיָה
מבחינתם - "רב" שהתיר יחסים חד מיניים, זו עמדה לגיטימית.
ואם אני אומר שלא - סימן שאני פוסל כל מי שלא כמותי.
וכשאני אומר שיש מספיק שלא כמותי ומקובלים עלי - הם עונים "כנראה אתה מסוגל להכיל חשיבה שונה משלך עד גבול מסויים".
זתומרת: לדעתך, ההנחה שיש "גבול" היא הנחה פסולה. צריך לקבל הכל כלגיטימי. הכל. אין לנו שום מחוייבות לשום דבר.
אז לא. גבירותיי ורבותי, מימין ומשמאל, מעוקרי ההלכה לקולא ומעוקרי ההלכה לחומרא. פשוט לא. מודעא רבה לאורייתא:
הנושא הוא לא "להכיל" אלא מה נמצא במנעד ההלכתי שבתוך גבולות השולין ערוך, ומה מחוצה לו.
מי שוזרם עם עקירת ההלכה "לחומרא" כביכול, לא עדיף ממי שעוקר אותה לקולא.
הצדוקים, שחז"ל רדפו כל כך. היו באופן עקבי מחמירים יותר מחז"ל.
הם לא היו לייטים שחיפשו חיים קלים, הם היו א גרויסע ערלאכערס.
הם ישבו כל השבת בלי לזוז.
ובחושך מוחלט.
ובקור.
ואכלו אוכל קר.
מתוך "יראת שמיים", מתוך "דקדוק הלכה", מתוך "חומרא".
מתוך מסירות אמיתית לאמונה שלהם!!!
את "היית יכולה להעריך אותם שהם עושים מה שהם חושבים שצריך"...
אבל.. הם היו צדוקים.
זה שזה היה "לחומרא" לא נתן להם נקודת זכות.
כי אנו יהודים מאמינים בני מאמינים.
מאמינים בתורה.
ומאמינים במוסריה!!! במנחיליה!! במעבירי המורשת!!
כי יש אמת. יש! ויש שקר! ואנחנוו מכירים בו!
ואנחנו לא פוחדים לומר על שקר שהוא שקר, כי צריך "להכיל".
ולא באנו לעולם כדי "להבין את האנשים במעגלים הרחוקים".
באנו כדי להיות נאמנים לתורה, לנותנה, ולמוסריה!
ומי שלא מוכן לקבל שיש גבולות להלכה. הוא אפיקורס.
הגהינום על בל תוסיף הוא אותו גהינום שעל בל תגרע!
מי ש"מחמיר" נגד דברי חז"ל - פוסל את העירוב, ויינו יין נסך!
לא pc להגיד את זה? אז שלא יהיה!
כואב הלב שהשקר הנאלח הזה, פסגת החורבן הפוסטמודרני של "אין אמת אחת", הגיע כבר לתוככי תוככי שלומי אמוני ישראל.
שאנשים חושבים שכל המצאה שמישהו המציא זה צדקות. והשולחן ערוך לא מחייב, וחז"ל לא מחייבים, ו"צריך להכיל" את כוווווולם.
ועל כן נקווה לך ה' אלוקינו, להעביר גילולים מן הארץ, והאלילים כרות יכרותון. עד שיהא ה' אחד ושמו אחד.
די, כמה אפשרultracrepidam
אם מישהי מרגישה קדושה בלהתעטף בעורות גמלים - אין בזה שום איסור
חז"ל לא אמרו שחובה על אשה ללכת בפנים גלויות. חז"ל פשוט לא אסרו את זה.
לנשים שחיות בערב חז"ל התירו.
נראה לי שבמבחן ה"בל תוסיף", אתה זה שמוסיף כאן איסור, להחמיר במקום שהרב של רפרם בר פפא מתיר.
עד שאתה מבין שצריך לרחם על החוטאים, תדע לכבד ולהערך את המחמירים על עצמם.
אם זה בא מתוך אפיקורסות זה משהו אחר, אבל אם זה בא מתוך אמונה, זאת תוספת קדושה מבורכת (ובעייתית)
צניעותחושבת בלב
זה נושא שמורכב ממנהג המקום
אישה שמבליטה אותה ביחס למקום גם אם היא מסתירה ע"י זה משהו זה יכול להיות מאוד בעייתי.
במיוחד שכאן יש חשש של "לא תוסיפו"
אם הן מחמירות עדיף שלא תצאנה מהבית מאשר שתלכנה ככה ברחוב
לא, אתה טועה.הָיוֹ הָיָה
אם היא מרגישה קדושה בלהתאמן על להגיע אל קצה האף עם הלשון - שתעשה את זה כל היום.
אם היא מרגישה קדושה בלעמוד עמידת ראש כל יום בדיוק בין השעות 9:30 ל10:45 ו22 שניות - שתעשה את זה דבר יום ביומו.
אבל אם היא אומרת ש***כך צריך*** - זה בל תוסיף.
אם היא טוענת שזו ההלכה, וללכת אחרת זה איסור - היא כופרת בדברי חז"ל, בדיוק כמו מי ש"לא יוצא ממקומו ביום השביעי",שת"ח כמוך בטח יודע מה דינו.
חז"ל התירו ללכת ככה בערב, לא התירו לנשות ערב לטעון שזו ההלכה.
גם ללבוש חולצה ירוקה זה לא בל תוסיף. אבל לומר שזו ההלכה ואין בלתה - זה כן.
אז פליז, אני מכיל ומכבד את התחביב שלך לחבוט בי, אבל תשתדל לעשות את זה בשרשורים קלאסיים, ולא במקומות שבשביל זה צריך לעקור את יסודי האמונה.
יסודי האמונה אינם שכנים שלי, אז אין סיבה שיהיה להם "אוי" בגללי. סגור?
רד עלי, עזוב אותם.
מי אמרה כך?ultracrepidam
הן אומרות שעל פי ההלכה מי שעושה אחרת עושה איסור?
אם היא סתם אומרת "לבוש אחר הוא לא צנוע", זה לא נקרא. כי זה באמת עניין של שיקול דעת.
הרי ר' יוסי התפלל על ביתו, כידוע לך בוודאי, שלא יכשלו בה בני אדם - האם היום אתה מכיר רב שהיה חושש לזה?
הכרתי מישהי שטענה שללכת בבגדים שהצבע לא מתאים זה לא צנוע כי זה מושך את העין - אז אני חושב שהיא טועה אבל זאת לא כפירה
ובאמת אני לא נהנה לחבוט בך. הייתי שמח אם היית כותב רק דברים שאני מסכים איתם ורק בסגנון שאהוב עלי.
כבודו מכיר את השאליסטיות מעבר לויקיפדיה?הָיוֹ הָיָה
אכן כן, למרבה הפתעתך, תגלה שהתפיסה בקרב הקהילה-וחצי הזו (ופרסומיה, המזוהים עם הכותרת "כך היו נראות אימותינו") היא שזו ההלכה. את מה שאתה חושב על מי שהולכת מעורטלת הם חושבים (ומפמפמים..) על מי שהולכת בלי החיג'אב.
מתקשה להאמין להצהרה בסוף, אבל בסדר.
יודע מה? עד שאתה כותב לי ללמוד להעריך ולכבד את המחמירים ולא רק את החוטאים, נדמה לי שברוב מקרי החבטות שלך בי זה סכיוון ההפוך.
אז תתאמן אתה על "להעריך ולכבד" את עמדותי המחמירות משלך, במקום לחבוט בי כל הזמן על מה שנראה לך כחומרא מידי, ואז לא לפספס את ההזדמנות לחבוט בי גם כשאני כותב נגד חומרא, תוך כדי גלדול עיניים צדקני של "להעריך מחמירים".
ובעברית: קשוט עצמך,או לפחות אל תנהג בצביעות ומוסר כפול.
ערב נעים
מכירultracrepidam
ואני חוזר ואומר שצניעות היא תלויה בשיקול דעת,
הבנתי שהחכמות שביניהן יודעות את זה, והטפשות - למה אתה כבר מצפה.
לגבי הפרופגנדה שלהן - נו, זו אותה פרופגנדה שאוסרת לגברים ללבוש מכנסיים (ומביאה הוכחות מגמרא...), שאוסרת להשתתף בבחירות... אני לא חושב שהם חשבו על הכל עד הסוף
לא כואב לי שאדם מחמיר יתר על המידה. להיפך.
כואב לי שאדם צועק וכועס וזועם על אנשים שבסך הכל עשו דבר מותר או במחשבה שהוא מותר ומתוך רצון לעשות טוב. בין אם מדובר בחומרא יתירה או בקולא יתירה.
אז לא מספיק.הָיוֹ הָיָה
וכן, אני באמת נוטה להבין שהנקודה היא שבעיניך אין אמת ופשוט צריך להבין שזכוותו של כל אחד לחשוב מה שהוא רוצה ולנהוג כפי שהוא רוצה.
צר לי, אבל בתור אורתודוכס לא אוכל למלאות את שאיפתך. גם אם תמשיך לחבוט בי בכל פעם שיהיה ממני ריח של דוסיות-יתר.
אבל הטענה "כך נראו אימותינו" די נכונהמבקש אמונה
כמו שכתבתי פה קודם לגבי תמר שכיסתה פניה בבית חמיה
ונשות התנאים והאמוראים מה היו? פרוצות?הָיוֹ הָיָה
"כך נראו אימותינו" לא אומר שהן טוענות שזאת ההלכהמבקש אמונה
אבל זה נכון..
אגב, אולי גם נשות התנאים כיסו.. לך תדע
אין נפקא מינה
מה שלא ראו להן את הפנים?חושבת בלב
יש לך מקור על כך?
הן לא כיסו. משנה מפורשתהָיוֹ הָיָה
אבל זה בטח כי הן היו לא מספיק צדיקות. לפי אלפניסטית ואולטרא...
השאלה אם הן טוענות שבלי לכסות את הפנים זו פריצותמבקש אמונה
או שרק טוענות "כך נראו אימותנו" ואנחנו שואפות לשם... ואם כך מה הבעיה
נשות התנאים או אמוראים לא בהכרח מקור ללימוד להלכה אגב.
כן, הן טוענות.הָיוֹ הָיָה
אם אתה באמת ובתמים חושב שהגיוני שממתן תורה ועד מאה שערים הלכו לא לפי ההלכה כי "זה לא מקור". אז הנחות היסוד שלנו כל כך רחוקות שאין לנו מה לדון.
(ואגב, הן לא מקור פחות מסיסמת "אימותינו". הנקודה היא גם עצם זה שכנראה אימותינו בשבילם זה לא כולל את נשות התנאים... אוי לה לאותה כלימה)
אם כך זו בעיה.. אבל אשמח להוכחה כלשהימבקש אמונה
אתה יודע, בכל מקרה, שלא בטעות יצא שהוצאנו לעז או חשדנו בכשרים וכו' וכו'
אז לא הבנת אותי אחי, אני באמת ובתמים חושב שגילוי פנים הוא וודאי על פי ההלכה
אלא שחומרה זה סבבה לגמרי.
(אדרבא אולי בדור מלא זימה כמו שלנו זה לא כמו דור התנאים שגם ככה היו קדושים.
ישנו מעשה שר' נחמן אמר לבת שלו שתזיז בגד שלה מהכסא כי באים אורחים, ואמר שאף על פי שזה רחוק מאד מלעשות הרהורים אבל מכיוון שהדור פרוץ בזימה ולכן גם דברים כאלה יכולים לגרום הרהור ולכן הוא מבקש.)
אבל אגב,
א. אני לא בטוח שהמשנה מוכיחה מי לבש מה, אלא שדיברו בכללי
וב. לא חושב שנשות תנאים ובכלל צדיקים הם מעשה רב אלא אם כן מוזכר במפורש ללמד.. הרי היה צדיק שאשתו הייתה אשה רעה, ובנותיו של ר' נחמן עסקו בכשפים. היו גם פאדיחות ודברים שלא כדאי ללמוד
אני באמת לא מבינה את ההגיון של טיעוני "הדור פרוץ"חושבת בקופסא
הסיפור הזה גם כן לא הגיוני. כשהדור פרוץ זה לא שדברים רגילים יוצרים מחשבות, אלא בדיוק להפך ורף הגירוי עולה. באזורים חילונים בגד בלי שרוולים נחשב רגיל לגמרי ולא מעורר כלום.
סוטים עם מחשבות יש תמיד, לכבודם נשנה ונמציא הלכות? על מי מוטלת האחריות להתמודד איתן?
כמובן שצריך להתלבש בצניעות *לפי גדרי ההלכה*. מי שמתלבשת בשביל מחשבות של גברים זרים, לפריצות או להסתרה- יש לה בעיה.
הכוונה שיש יצר חזק בעולם בגלל עוברי עבירותמבקש אמונה
וכמובן שאותה אשה לא חייבת, אבל זה מאכפתיות...
דור פרוץ לאו דווקא הכוונה למי שעובר עבירות אלא בגלל שיש עבירות בעולם זה משפיע יצר הרע חזק יותר גם על מי שלא עבר עבירות.
תאמיני לי, הסתובבתי עם אנשים פרוצים בעבירות (כחילוני) ודיברתי עם גברים שהיו מונחים חזק בתאווה, וזה הכי הגיוני ומדויק שיש. אני אסביר איך זה עובד
כשהרף של איך נאמר..."חיפוש התאווה" חזק גם משהו קלוש כמו בגד יזכיר לאדם את התאווה.
אצל אלה שמונחים בעבירות זה אותו דבר ואפילו גרוע יותר
רק שאצלם גם רף הריגוש עולה, כך שעל סתם אשה בלי שרוולים הם פשוט לא מרגישים צורך להסתכל אבל מבחינת אסוציאציות... שלא תדעי מצרות. זה בטח לא בשבילם כי פה כבר זה מקרה אבוד אין סיכוי
שוב, לא ממציאים הלכות, וזה בטח לא חובה.
אבל יש כאלה שבכל זאת רוצים לדאוג שיהודים לא יחטאו והקב"ה לא יהיה בצער - בטח לא בסיבתם.
אני חושב שזאת דרגה של יראת חטא (שזה גבוה מאד, עייני מסילת ישרים) כפי אני מבין ממסכת סוטה כב א' שמובא שם "למדנו יראת חטא מבתולה וכו'..." עייני שם
אם איזה סוטה מדמיין על בסיס לבוש שהוא במסגרת ההלכהחושבת בקופסא
הבעיה היא לגמרי שלו.
אותה בחורה שעושה הכל לפי הספר לא אשמה בגועל נפש שעובר לו בראש, ואם אתה טוען שזו איזו מעלה שהיא תעשה מאמצים אדירים נוספים כדי לשמור על העולם הבא שלו, אתה לא באמת לא מבין על האחריות פה מוטלת. ההתעסקות האובססיבית בראש של סוטים יכולה להיות קרובה לסטייה בפני עצמה. לחשוב כל היום על דברים לא צנועים- לחשוב כל היום על איך לכסות אותם ולצפות את המחשבות של הסוטים.
מי שלבוש שבגדרי ההלכה מעורר בו מחשבות צריך לעבוד על עצמו. לדרוש שכל הבנות יתחבאו ממנו נותן לגיטימציה לסטיות שלו ומתעלם לגמרי מההלכה.
אתה גם מציג את זה כרמה גבוהה יותר שהיא לא חובה. מה זה אומר שהאידאל הגבוהה מכולם בשבילך? שמעתי מ @שפרינצא בוזגלו שיש אנשים שאומרים שאסור לאישה לצאת בשיער רטוב כי אז אנשים ידמיינו אותה במקלחת. עד איפה זה נגמר? האישה האידאלית והצדיקה מכולם יושבת כל היום בחדר חשוך מכוסה באלף שמיכות עבות שחורות? כמובן שזאת לא חובה, אבל יופי של התחשבות כי יש כאלו שהשכבה השמינית עדיין לא מספיקה בשביל לעצור אותם.
אני בכוונה מקצינה כי אין שום מעצור מלהגיע לדברים כאלו כשלא לוקחים בחשבון את ההלכה שמגדירה בדיוק מה נחשב מספיק מכוסה ומה לא.
..עברי אנכי
לא קראתי את כל הדיון, אין לי באמת מושג מי נגד מי פה.
מתנצל על זה שאני מתערב באמצע. אבל רק הערה קטנה..
כתבת
"מי שלבוש שבגדרי ההלכה מעורר בו מחשבות צריך לעבוד על עצמו. לדרוש שכל הבנות יתחבאו ממנו נותן לגיטימציה לסטיות שלו ומתעלם לגמרי מההלכה."
אוקי,
אני חוזר, לאיודע נגד מי פה. לא נוקט שום צד ולא קראתי את השרשור בכלל.
אבל רק שתדעי שזה לא נכון. גם בחורה שלבושה עפ גדרי ההלכה ואפילו צנוע יותר, יכול לבוא יצהרע למישהו בגללה. לא באשמתה בכלל, והיא בסדר גמור, אבל זה קורה וזה הגיוני.
וכמו שכתבו חז"ל
(עירובין יח) "תנו רבנן המרצה מעות לאשה מידו לידה או מידה לידו בשביל שיסתכל בה אפילו דומה למשה רבינו שקיבל תורה מהר סיני לא ינקה מדינה של גיהנם"
(ברכות כד) "כל המסתכל באצבע קטנה של אשה כאילו מסתכל במקום התורף"
מה? הוא סהכ מעביר לה כסף! מה? הוא ראה סה"כ אצבע.
מה את רואה מכאן? שכן. מסתכלים. כן. יש יצר הרע. רוצה להרחיב בזה? כאן זה לא המקום. אבל יש.
ובאמת שאני לא איזה צדיק מתייפיף, באמת. אבל.. קצת כואב לי לשמוע שעל אותו יצר הרע שטבוע בטבע שלי, שאני נלחם בו ללא הרף, לפעמים מנצח לפעמים נכשל. לקרוא ליצר הרע כזה שלא עוזב "סטיות" - סליחה. זאת דמגוגיה זולה. [ובנימה כנה? זה גם כואב לשמוע. שיש איזה זלזול בטבע שלי. במלחמה הזאת.] תתיחסי לטענות של החולקים עלייך בלי להכניס בכל מילה שלישית שלך את השורש ס.ט.ה. אלא כיצר הרע לגיטימי ונורמלי שקיים בכל אדם. שגם חז"ל התייחסו אליו כי הוא קיים.
לאיודע מי חולק עלייך, למה, במה אתם חולקים או מה זה משנה למעשה.
רק אומר, שכואב לי לשמוע את הזלזול הזה. בפרט שזה לא נכון. זה יצר הרע והוא קיים.
אם זה "באשמתה" או "באשמתו" זה כבר הדיון שלכם, שאני לא חלק ממנו (אולי אני אצטרף אם יהיה לי כח). אבל באמת באמת כואב לי לקרוא מה שכתבת.
מחזק אותך, צדיק!ultracrepidam
מצטערת אם יצא ממה שכתבתי חוסר רגישותחושבת בקופסא
אבל הכוונה שלי היא לא למי שנלחם ביצר הרע שלו ועושה מאמצים, אלא למי שמצפה שבנות זרות יעשו מאמצים להילחם עם היצר שלו במקומו ויחמירו על עצמן דברים שלא כתובים בהלכה במיוחד בשבילו.
וגם למה אתה מתכוון במילה לגיטימי? שהיצר עצמו לגיטימי או שהמלחמה בו? (אם המלחמה, אז לא רק לגיטימי אלא גם טובה ומבורכת והכל)
אני מבינה שזאת סיטואציה שיכולה לקרות, אבל האחריות עליה היא לא על הבחורה המסכנה שעושה הכל לפי ההלכה, ומי שמאשים אותה בהחטאה הוא הבעייתי. יצאתי בחריפות נגד ההאשמה הזאת.
אולי הניסוח יצא לי יותר מידי חריף ואיכשהו נשמע מכוון לאנשים הלא נכונים.
..עברי אנכי
אוקי, נו, אז הדיון הוא מי אשם.
מה זה משנה מי אשם? יש הלכה שהיא מחייבת, ויש מי שרוצָה "לעשות חסד" ו"לעזור" למי שקשה לו. כי קשה.
ואגב, הניסיון בדור שלנו קשה יותר מדורות קודמים. אלו דברים ידועים.
היצר התחזק ולכן הפריצות (בת"א וכו') התרבתה.
לכן כן יש מקום למי שרוצה לחפש חומרות דווקא בנושא הזה. כי זה באמת נושא חשוב מאוד בימנו.
והגמרא מביאה תפילה
רבונו של עולם בראת גן עדן ובראת גיהנם בראת צדיקים ובראת רשעים יהי רצון מלפניך שלא יכשלו בי בני אדם
כן יש מקום לתפילה כזאת לאישה. זה לא אומר שמפילים עליה כל האחריות וזה לא אומר שהיא אשמה בכל והגבר יעשה מה שבא לו. אבל כן.. זה לא דבר כזה מופרך..
"מה זה משנה מי אשם"חושבת בקופסא
מדובר על סיטואציה שבה הבחורה עושה הכל לפי ההלכה ומישהו מסתכל עליה וחוטא. אתה באמת חושב שזאת שאלה מי אשם? מי צריך להתחזק ולשפר את עצמו?
הגבת לתגובה הלא נכונה. שאלתי אותך מה אתה חושב שהוא לבוש האידאלי לאישה אם אתה חושב שזה טוב להחמיר עד בלי סוף בגלל שאנשים אחרים מקלים עד בלי סוף. איזה סגנון לבוש אישה יכולה לסמן וי ולומר שהיא עשתה את כל מה שהיא יכולה? שוב, להינעל בחדר סגור מתחת לעשרות שכבות? או שגם זה לא מספיק ועצם קיומה הוא מכשול לעולם הבא של מיעוט של הזויים.
ברור שאף אישה בריאה בנפשה לא רוצה שגברים יכשלו בה. זה לא אומר שהיא צריכה לקחת אחריות על חטאים של אחרים כשהיא לא עשתה שום דבר מחוץ לגבולות ההלכה. ועוד יותר הזוי שגברים באים אליה בדרישה שהיא תיקח אחריות על העברות שלהם ו"שתתחזק בצניעות, כמובן שלא חובה, אבל זה רצוי ומומלץ וכדאי"
כנראה שכחת שהמטרה העיקרית של צניעות היא ממש לא להסתתר מגברים.
את מערבבת בין דרישה לבין הערכהultracrepidam
אני לא חייב לסיים ספר תהילים כל יום. אבל האם לעשות את זה זה דבר שלילי?
אותו דבר לגבי צניעות - יש גבול שמעבר לו האשה לא מחויבת. אבל מי שתחמיר על עצמה - בגבול הסביר זה בוודאי מבורך וחיובי וראוי להערכה, ובגבול הלא סביר - זה רצון טוב שמבוטא בהגזמה. אבל זה לא דבר רע.
הסלידה שלך נובע מההבנה ש"אם זה דבר טוב, אז דורשים ממני, ולכן בהכרח זה שלילי"
דרך מחשבה מאד נפוצה ומאד בעייתית
..עברי אנכי
תקשיבי, יש פן של צניעות גם בכך שלא לצאת מהבית. כן.
גם לא לצאת סתם מהבית זה מובן של צניעות. במדרש כתוב שמה שקרה עם דינה זה כי היא הייתה יצאנית. וכי היא הייתה אשמה במה שקרה לה?? לא. אבל המדרש כותב שזה כי היא הייתה יצאנית. מפה ועד להאשים אותה במה שהיה.. קשה. להגיד שאין עליה אחריות? לא לגמרי.
הדברים האלו מסובכים ומורכבים, ואני קורא בין המילים שלך (תקני אותי אם טועה, יכול להיות..) שאת שבעת חפירות על ענייני צניעות, וזה מתיש ומעצבן שיש הרגשה שכל האחריות היא עלייך. אני אגלה לך סוד, כשבחור בטעות מסתכל על מישהי ברחוב, אפילו אם היא הכי פרוצה שיש, הוא מאשים את עצמו, לא אותה. המצפון נשאר איתו, ואוהו כמה שהוא נשאר. שהוא האשם. פשוט זה לא יוצא לבחוץ, זה נשאר בשקט בפנים. אז כן - כשמדברים על אחריות ולפעמים נוצרת ההרגשה שהגברים מאשימים את הנשים הכל - תדעי שזה לא נכון.
לעניינו,
יש מקום בהחלט גדול לחומרות עם בסיס הלכתי, ואני אומר את זה למעט "שאל" ודברים כאלה, שזה דברים שמעולם לא שמענו עליהם בכלל. וזה סוג של יוהרא אם לא גרוע מכך [קראתי פה קצת, לא, אני לא אומר כלום לאישה שהרב שלה אמר לה ככה. אני אומר את המילים האלה לרב שאמר דברים כאלה].
שאלת מה אישה יכולה לסמן וי ולהגיד אני לא אשמה?
במדרש כתוב שיש קפידה על דינה על כך שהיא הייתה יצאנית. כן. יש מובן של צניעות של להישאר בבית. חזל דורשים את הפסוק בתהילים ואומרים, שאשתך כגפן פוריה, אמתי? כשהיא בירכתי ביתך.
לא אני, ואני מניח (למרות שלא קראתי פה הכל) שגם לא באו אלייך בדרישה מוגזמת לקחת אחריות על דבר שלא עשית. אלא הדיון פה הוא על העצם הנקודה על האם ראוי להחמיר בנושא כזה חשוב, בפרט בדורנו (כמו שהסברתי קודם, שבדור שלנו היצר התחזק). אני חושב שכן. וזה בדיוק הנקודה - זה לא משנה מי אשם. כן. בדיוק. המטרה היא להתחזק וזהו.
האם אני אבוא ואגיד שמישהי אשמה בחטא של מישהו כי היא יצאה מהבית? לא. אבל יש מקום כזה ולכן יש מקום לחפש ולהחמיר ולהתפלל על זה. ודאי שההלכה היא המחייבת, ויש חומרות גם בצורת לבוש וכו'. התנהגות והכל.
מקוה שהייתי ברור, ומקווה שלא פגעתי איכשהו. אני יודע שהרבה פעמים זה נושא רגיש. אז מתנצל אם כתבתי משו שקצת לא לעניין
רק מאירהחושבת בלב
שאין לנשות השאלים רב, הם עושות את זה על דעת עצמן.
לא ידעתי את זה.עברי אנכי
לא מפליא אותי בכלל.
אני חושב שיותר גרוע מהחוסר צניעות שבזה, זה הגאווה העצומה והיוהרא האדירה שאנחנו יותר טובות מכל הדורות שהיו עד היום, שאנחנו ממציאות את הגלגל.
יש לנו מסורת של תורה, ומי שרוצה לקבל תורה צריך לראות איך עשו הזקנים. ואלו שלפניהם. מעשה רב.
גאווה?:)(:
חוסר צניעות?
זה בדיחה כאילו?
וואו תחזרי בך!:)(:
מאיפה הגעת לזה?
אדרבה, אני אשמח לשמוע שטעיתיחושבת בלב
מכירה את הרב שלהן שפסק להן ללכת כך? מי הוא?
טוב תקשיבי:)(:
הרב רצבי, הרב מוצפי,הרב חיים רבי, האדמור מפוריסוב רבי עקיבא רבינוביץ,הרב אהרון אבוטבול אומר שדעת הרב עובדיה יוסף היתה בעד, ועוד לא הזכרתי רבנים ברסלבים והרשימה עוד ארוכה
..עברי אנכי
ברשותך,
הבאת בשם שפרינצא על זה עם השיער הרטוב.
כן. ראיתי את זה.
להגיד שזה דבר מטומטם? אני באמת באמת לא חושב.
אפשר לכתוב עוד פעם תגובה עם שימוש מלא פעמים בשורש ס.ט.ה אבל זה לא תגובה עניינית.
אני בכללי חושב שהחוברות האלה רדודות ולא יודעות להתנהג עם בנות מהציבור הדתלי. צורת הדיבור, הסגנון, הדברים שמחזקים שונה לגמרי.
ואולי זה לא המקום לפרט, אבל למסקנה, הרבה פעמים חוברות כאלה שנכתבות בשפה הלא מתאימה - יכולות ממש להשניא ולהכאיב לקוראת את זה. ממש.
לצורך הדוגמא, לפני בערך 100 שנה הרבנים בחאלב הודיעו לנשים שבשעה שנגמרת התפילה שלא להיות במפרסות כי כולם חוזרים מהבית כנסת. היום אם רב יגיד דבר כזה לנשים שמתאספות אחרי התפילה מחוץ לבית כנסת (כמנהג הבתי כנסיות) יכולים להיפגע מזה ולהתחרפן. אם כי התוכן באמת נכון (ואותי למשל זה מחרפן ככ. וזה מפריע לי. וכמובן שאני שותק).
צריך לדעת איך להעביר את זה.
החוברת הזאת שהיא ראתה - נכתבה בלשון שלא מתאימה לה. או לך. או לי.
זה לא הופך את מי שכתב אותה למטומטם.
לא כזה כמובןפשוט עייף
באמת שלא מבין למה לא יוצאת הוראה שלא לעמוד ביציאה מבית הכנסת.
זה צועק לשמים וממש בהגדרה של יצא שכרה בהפסדה. וזה בלי לדבר על הלבוש שמעיזות להגיע איתו.
הסיבה האמיתית שזה לא קורהעברי אנכי
כי גם אם זה יקרה זה לא יעבוד
וזה יגרום "שנאה" או "סלידה" מדעת הרבנים בעניינים כאלה
כי מה רבנים מבינים בצניעות בכלל
והם חסרי רגש
והם רוצים שנהיה רק בבית ולא נצא
והם מפילים עלינו כל האחריות
ועוד מלא, ובאמת מלא דברים שאנשים לא מבינים.
לגמריחושבת בלב
אפילו על מחיצה בבית כנסת יש דיונים בכל מיני מקומות
זה ערבוב של שני דברים שוניםחושבת בקופסא
אלו שלא אכפת להן מההלכה ושמות חצי כיסוי וחצאית קצרה וכולי, לבין מה שאני מתכוונת אליו שהוא לבוש והקפדה על ההלכה רק בלי החמרה מעבר למה שצריך.
אי אפשר לערבב את הקבוצות האלו ביחד ולערבב בין חומרות חסרות בסיס להלכה אמיתית כמו מחיצה בבית כנסת.
לדעתי?עברי אנכי
לא להתאסף מחוץ לבית הכנסת זה די נוגד שו"ע מפורש
של להתרחק מהנשים מאוד מאוד
זה פשוט תופעה שבוודאי גורמת קלות ראש בין גברים לנשים.
לא אולי, לא ספק, לא שמא. בוודאי. קלות ראש ושטויות. מחוץ לבית הכנסת.
אני לא מדבר על האם יש שם צניעות כללית. לא.
נו ברור שזה אסור לגמרי.
אבל לפעמים ההנהגה היא לסתום - לא כי זה נכון אלא כי אין מה לעשות
מה שהוא אמרחושבת בלב
זה לא חומרה יתרה. חומרה יתרה זה נגיד לכסות את הפנים.
ברור אבל שאת צודקת וזה לא כמו בדיון על מחיצה, ובדיוק לכן כתבתי אתזה
שאם על מחיצה יש אנשים שמפריע להם אז כל שכן וקל וחומר מעל מה שהוא כתב
זה ממש לא החשבוןפשוט עייף
לא סתם תלמיד חכם שלא "שונאים אותו בני המקום" לא עושה עבודתו נאמנה.
יש שישנאו אותו בני המקוםעברי אנכי
ויש שמתוך השנאה שלהם לא יקשיבו לו בכלל
ויתעלמו ממה שהוא אומר
פעם רב היה אומר משהו - עושים ואולי כועסים עליו אולי לא
היום לא ככה
עדיין לא משנהפשוט עייף
על גדולים יש חובת מחאה. גם אם הציברו לא יקשיבו זה נותן 3 דברים:
1. יכול למנוע התדרדרות נוספת.
2. מונע השתקעות הדבר ל"מנהג".
3. כשתתעורר בהם חרטה יהיה איך לחזור בתשובה.
מה גם כמובן שממש לא רחוק שיקשיבו, לפחות חלק מהציבור.
זה כמו בחינוךחושבת בלב
יש גזירת שהציבור לא יוכל לעמוד בהן.
ולכן עדיף לא לצאת נגד ודעת הרבנים תתבזה.
יש פעמים(כמובן שזה לא רמת סכנת חיים)
שעדיף לאבא לשתוק ולא להעיר/למנוע מהילד,
ברור שזה לא ככלל
ובאמת יש קצת אמת בדבריך, היום, בשם השתיקה הזאת
יש כל מיני דברים מזעזים שאנשים עושים בשם הדת
ואף רב לא מעיז לצאת נגד וזה כואב
תקראי את התוכןפשוט עייף
גם אם הציבור לא יוכל לעמוד בהן (ומי אמר שלא) עדיין תהיה תועלת.
מלבד זאת שלא מדובר על גזרה חדשה על על עמידה על חובה גמורה קיימת.
שאלו פעם את ר גרשון אדלשטייןעברי אנכי
הרב הבן שלי לא קם לתפילה, וזמן קריאת שמע עובר.. לצערי הגעתי למצב כזה שאני כבר מעיר את הבן שלי והוא לא רוצה לקום. למרות שזמן קריאת שמע עובר.
אז הרב ענה לו לא להעיר את הבן. "מה? אתה רוצה להשניא עליו את התפילה??"
אלו עניינים דקים, ואני לא אומר לעשות כך בכל מקום.
אבל עובדה שכך הרבנים נוהגים. מי יותר מי פחות, כל קהילה לפי עניינה.
תפסת מרובה (אפילו אם הוא מחייב) - לא תפסת.
הכל זה תהליך.
עכשיו נכון, באמת יש רבנים שויתרו. יכולהיות. אבל זה לא הוורט.
בהכל צריך להתנהג בחכמה ולדעת שבחיים זה לא הכל שחור ולבן אלא יש גם אפור וצריך בשביל זה להיות חכם ולחשוב מה לעשות...
אתה באמת חושב שזה שזה נכון לימינו?חושבת בקופסא
גם התגובה שלך על מיעוט היציאה מהבית, אפילו אם תביא את המקור ברמב"ם על כך, כל אלו מתאימים לזמן ולמקום בו נכתבה כשאישה ברחוב היה מראה יוצא דופן ומושך תשומת לב.
בימינו גם הנשים הצדיקות והרבניות יוצאות מהבית בלי בעיה, וכמו שאתה אמרת בתגובה זו יוהרה להחמיר יותר מהן. קרדיט @נשמה כללית
זאת לא השפה שלא מתאימה לימינו אלא גם לא החומרה עצמה. וההשנאה נגרמת מהחומרות הלא מתאימות האלו וההפחדות איומי הגינום שמעוותות את מונח הצניעות.
אמרתי כבר שהניסוח של התגובה הזאת לא טוב. אפשר לעבור הלאה. הנקודה היא עדיין שלהחמיר בלי סוף זאת לא הדרך הנכונה. במיוחד כשזה דיבור על כמה אנשים אחרים צריכים להחמיר על עצמם. קבוצת בנות שתתדיין כמה חשוב בימינו שבנים יתפללו רק ותיקין תהיה מנותקת ולא הגיונית בכלל בדרישותיה.
..עברי אנכי
אוף כתבתי משהו ארוך זה נמחקקקקק בעע.
הרב אוירבך רצה להתיר בימנו ללכת ברחוב מאחורי אישה נגד גמרא מפורשת. כי היום "הנשים השתלטו לנו על הרחוב" (ציטוט לא מדוייק). יש יותר בנות מבנים ברחוב.
אז נכון, הרמבם ההוא לא שייך, וזה לא שייך. הבאתי את זה כדי להבהיר נקודה ולתת פרופורציה.
אגב, נשות הרבנים יוצאות. אבל אולי זה רק כשיש צורך. קניות וכיוצב. אז נכון שלפני 200 שנה אישה שעושה קניות בקביעות היא חצופה. אבל היום לא. העניין הוא שכן יש את העניין להיות בבבית. להגיד לך שזה כמו פעם? בוודאי בוודאי שלא.
ההשוואה לותיקין נכונה מאוד, וזאת השוואה שצריכה להאמר. אם כי יש הבדל.
בסוף רבנים הם השיקול דעת בנושאים הלכתיים, והם קובעים גם בנושאים שלא נוגעים אליהם בכלל. אם רב רואה צורך הוא יחמיר בהלכות צניעות, בהלכות נידה ובעוד כל מיני דברים שלא נוגעים אליו. רב נאלץ לפסוק בדיני ברכת כהנים למרות שהוא לוי בכלל. שיקול דעת הלכתי תורה זה דבר שמנחה אותנו.
אז אמנם נכון שחבורת בנים בסניף שיגידו שקשה להם והם רוצים חצאית ארוכה יותר זה חמוד, יפה, והאמת שזה גם משמח מאוד. אבל.. זה לא המקום והדרך. כנ"ל.
הדברים שנאמרו כאן בערוץ - הם לא הומצאו כאן ועכשיו.. רבנים אומרים לעשות דברים כאלה. רבנים אומרים שראוי להחמיר בנושאים כאלה. רבנים גם לא מחייבים הכל.
וכו'
מה שרבנים אומרים בהחלט מקובל ונכוןחושבת בקופסא
על ידי האנשים הולכים לפי הרבנים האלו. לכל אדם יש את הרב שלו, והוא הולך לפי פסיקותיו. באמת מעניין אותי איזה רב בציונות הדתית פוסק שיש עניין לאישה בימינו לא לצאת מהבית.
ובהצלחה לך באמת למצוא אישה שמסכימה איתך וחוסר היציאה שלה מהבית לא נגרם מאיזה חוסר נפשי.
לשבת בצד עם רשימת שהן לא עיקר הדין דרישות למין השני, זה לא מידתי בעליל. קל מאוד לשבת ולומר לאחרים "ראוי להחמיר" כשזה לא מחייב אותך ואתה לא רב, ולא רק שזה גורם לדברים שלך לא להישמע אלא מראה שאתה מתעלם לגמרי מכך שהדברים עצמם תלויים אך ורק ברצון טוב כי זאת *לא חובה*.
זה לא פסק.עברי אנכי
זה כיון מחשבה. ורעיון.
ואני בכלל לא מדבר על למעשה מה עושים, אלא רק ברעיון. לדעת שהמקום זה בבית.
זה בא לידי ביטוי בכל מיני דברים - מה המקום העיקרי שלי. בבית או בחוץ? קודם אמא או קודם משהו אחר?
את מציגה את זה בצורה מאוד שונה מאיך שאני הצגתי את זה.
"קודם אמא או קודם משהו אחר"חושבת בקופסא
חכה שאני אתחתן קודם, אחר כך נדבר על אימהות 
וברצינות, באמת איך רלוונטי לרווקות בדיוק? או לנשואות מאותגרות פוריות? ולמה להיות אמא צריך לדעתך קודם ללהיות אישה (כאילו, אישה לבעלה)?
גם לא ענית איזה רב בציונות הדתית אומר שצריך שאישה תמעט ביציאה מהבית. שם או ציטוט, או משהו.
פיזית להיות נעולה בחלל סגור אחד זה משהו אחד, ושתהיה חשיבות לבית במובן הרוחני שלו זה דבר אחר. אתה לא יכול להחליף פתאום את הנושא.
יש לך תפיסה מסוימת ל"איך צריכה להיות אישה" ולא ממש עצרת לבדוק על מי ואיך היא אמורה להתבטא במציאות.
..עברי אנכי
להיות אמא לא קודם בהכרח ללהיות אישה לבעלה
העניין הוא שהבית קודם למה שמחוץ לו.
וזה לא רק עניין של השקפה דתית - בכל העולם יש המון נשים שככה חושבות ועושות.
מה ששאלת על רב מהציונות הדתית. זה בדיוק מה שאני אומר
זה לא פסק, זה הדרכה וכיון ורעיון שהבית הוא במקום הראשון. ולכן אשתך תמיד בירכתי ביתך וכו'. שזה ה-מקום.
והקדמתי ואמרתי לגבי הפסק של הללכת מאחורי אישה ברחוב, וכמו שאמרת זה לא באמת רלוונטי ככ היום. וגם מה שהבאתי את המדרש - זה לא כי אני מכריח שכך צריך לעשות היום. באתי להבהיר נקודה למחשבה, להבהיר כיון. לא להגיד שזה פסק. ממש לא.
ונראלי שגם אם זה נכון, לא חכם לפרסם פסק כזה כי זה ייצור אנטי..
לא הבנתי את המשםט האחרון
שוב, אתה החלפת נושא פתאוםחושבת בקופסא
עד עכשיו אמרת שיש עניין הלכתי לאישה לא לצאת מהבית הפיזי- 4 קירות שיוצרים חלל סגור, ולא ללכת ברחוב בגלל צניעות. אני רוצה שתראה לזה מקור בן זמננו.
עם הדברים הרעיוניים של חשיבות הבית אני מסכימה מאוד, רק שזה לא מה שדברנו עליו.
זה בדיוק מה שאני מדגיש, לא החלפת נושאעברי אנכי
מה שפעם היה ממש הדרכה מעשית. הלכה למעשה לא לצאת מהבית, היום זה בא לידי ביטוי ברעיון מאוד גדול..
וכמו שכתבתי בהתחלה, בואי ונניח יש מישהי שלא רוצה לצאת מהבית סתם?
טוב
פעם אישה לא הייתה יוצאת מהבית כמעט בכלל. פעם ב.
אישה שהיום יוצאת לקניות זה נשמע אחלה צורך, פעם אישה לא הייתה עושה דבר כזה, אולי פעם ב..
המציאות שונה.
כתבתי את זה, זה לא הדרכה מה שכתבתי, והדגשתי את זה כמה פעמים.
וואי את מגזימההָיוֹ הָיָה
אבל תקשיבי לו, הוא מתנסח בזהירות ועדינות. לא צריך לחתוך את כל המנעד העדין לשחור לבן גסים ומכוערים.
(אני לא רוצה להכנס לעומק הדיון, אבל עיקר הנקודה שמציקה לי - הוא לא נותן הוראה לאשה להיסגר בבית, תקשיבי, הוא מדבר על תפיסה, על השקפת עולם, על קניית אופי צנוע ולא חיצוני)
כמה דברים...מבקש אמונה
א. כמו שאמרתי קודם, אין שום אשמה על הבחורה היא יכולה ללכת לפי ההלכה וזה לא בעיה שלה.
אז מה העניין, אכן יש דרגה כזאת לדאוג שיהודי לא יחטא גם אם מצידי הכל בסדר.
כתוב במסכת בבא קמא סט א'
"תנן כרם רבעי היו מציינין אותו בקזוזות אדמה...וכו' אמר רבן שמעון בן גמליאל במה דברים אמורים בשביעית דהפקר נינהו אבל בשאר שני שבוע הלעיטהו לרשע וימות והצנועין מניחין את המעות ואומרים כל הנלקט מזה מחולל על המעות הללו"
פירוש בקיצור, בשנת שביעית צריך לסמן כרם רבעי (שאסור לאכול בלי פדיון) כדי שלא יכשלו אלו שבאים לאכול מהשדה המופקרת,
אבל בשנה רגילה הרי מי שלוקח הוא גזלן אז אין צורך לסמן. אם הוא גזלן שיכשל גם בזה - בעיה שלו! "הלעיטהו לרשע וימות" זה עיקר הדין ומי שעושה ככה אין עליו שום טענה.
אבל הגמרא מוסיפה שיש צדיקים בדרגה גבוהה יותר שהיו עושים פדיון על המעות שלהם כדי שאפילו הגזלנים לא יכשלו. (אגב, זה מעניין שאפילו שזה עניין אחר לגמרי חז"ל קוראים לאותם צדיקים "הצנועים")
אז ברור שתכלס אין לאף אחד אחריות לדאוג לאדם שגזל אותו שלא יכשל בחפץ שהוא גזל. זו פשוט דרגה גבוה של אנשים שכואב להם על החוטא ועל צער השכינה.
כמו אדם שאיבד מישהו אהוב באסון, ומסתובב עם המחשבה "אולי יכלתי להציל אותו". זה כיוון המחשבה בדרגה הזאת - לא "מי אשם" אלא "אולי אני יכול להציל אותם"
מה הגבולות זו כבר שאלה אחרת.. אולי הלב יודע אין לי מושג.
אם כבר הזכרת עוד שכבה ועוד שכבה, כגבר אני יכול להגיד די בוודאות שאשה שלא רואים אצלה את צורת הגוף גם אדם עם יצר חזק לא יהרהר בה. פשוט אין על מה...
בכל אופן, אני בא להגיד שאכן יש דרגה כזאת - אצל נשים ואצל גברים כל אחד בעניינו.
מי שלא שם לא צריך להרגיש כאילו הוא לא בסדר. ממש לא.
ההבדל הוא אם זה עיון או בקיאות.שפרינצא בוזגלו
..אלפיניסטית
איגרת התשובה (סימן קנ"ט): "וצריכה האשה שתהא צנועה ונזהרת שלא יסתכלו בה בני אדם חוץ מבעלה שהמסתכלים בפניה או בידיה יורדין לגיהנם, ענושה בעונש כל אחד ואחד מהם מפני שהחטיאה אותם ולא נהגה צניעות בעצמה ונכשלו בה".
נו, כתוב: מפני שלא נהגה צניעות בעצמה.הָיוֹ הָיָה
וכבר שנינו-
מי חשיד קוב"ה דעביד דינא בלא דינא?!
רק מציין...מסתבר שהן לא טוענות כךמבקש אמונה
כששומעים את הרבנית שמרצה להם בתחקיר שהעלו כאן
ברור שאותה רבנית רואה בכל זה רק תוספת צניעות ובכלל לא עיקר הדין.
בטח ובטח כשמדובר על כיסוי הפנים - שהרי היא מוותרת עליו רוב הזמן בגלל שלום בית
עצם זה ש"שומעים רבנית שמרצה להם" מוכיח את הטעותהָיוֹ הָיָה
קל וחומר בן בנו של קל וחומר, כשמדובר במישהי שמאשרת לוותר על זה לפעמים. זה באופן ודאי "איזור דמדומים" ולא ליבת התנועה.
לא יודע, לא מכיר. אני מתייחס למה שראיתימבקש אמונה
שאלה:)(:
(אני רוצה לציין גם שפעם נשים לא היו יוצאות הרבה מהבית אז ככה שרוב הזמן בכלל לא ראו אותן וזה הרבה יותר קיצוני מרק כיסוי פנים.)
לא. פשוט לא.פשוט עייף
חטא שמגיע מתוך "יראת שמים" חמור (ועמוק) פי כמה וכמה מ"סתם" חטאים של יצר.
מי שיצרו תוקפו יש לו סיכוי לחזור בתשובה. מי שחושב שעושה נכון לעולם לא יחזור.
ככל שהחטא יותר קרוב לקודש הוא גם משפיע יותר ומבלבל יותר (ראה הבלבול המוחלט בדיון הזה).
וברוח פרשת השבוע - המרגלים היו צדיקים. גם אחרי שחטאו! בשולחן ערוך מובא להתענות ביום מיתתם! דווקא בגלל צדיקותם החטא (ועונשו) היו נוראיים כל כך.
(למותר לציין שאני לא משווה את הליצניות הנ"ל בשום אופן לצדיקותם של המרגלים, רק הבאתי דוגמא לחומר החטא הסמוך לקדושה).
אני לא רואה כאן חטאultracrepidam
האם להתענות שני וחמישי כל השנה כתיקון תשובה זה מוגזם? הנודע ביהודה כותב את זה
תיקוני תשובה של תעניות כתובים בגמרא והם לאין ערוך "חומרה יתרה" מאשר ללבוש עוד צעיף וחצי
אבל... הם כתובים בגמרא ובפוסקיםפשוט עייף
ויחידים נהגו אותם. זו בדיוק הנקודה.
ומאיפה הם ידעו שמותר? ברוח קדשם? או כי אין איסור?ultracrepidam
אתה ממציא איסור על צניעות יתרה וטוען שזה חטא
..אלפיניסטית
עריכה- כתבתי את זה לתגובה עם הצדוקים, פשוט כל הענפים האלו בשרשור בלאגן אחד גדול.
איך הגעת משם לפה? אנחנו דנים על מקרה ספציפי, לא כתבתי או אמרתי שאמורים לקבל כל דבר כלגיטימי, ספציפית המקרה הזה, למרות שאתה יוצא מנקודות הנחה שהן חוטאות, ללבוש עוד שכבה זה לא כמו לשים תפילין גם בשבת וחג וזה לא כמו לשמור שבת גם בשני. אין פה עניין של עקירת הלכה לחומרא.
לדעתי ולדעתך תוספת הצניעות שלהן מיותרת ולא נצרכת לשמירה על מצוות הצניעות, לדעתן כן, ואין שום חטא בלבוש עוד רדיד.
דיברת על השולחן ערוך, שלא רק שאין שום איסור ללבוש שאל או רדיד, יש סעיפים שנוגעים לשמירת עיניים אצל הגברים והן יכולות לומר שהן רוצות לעזור להם ולהוסיף קדושה.
אני כן חושבת שאפשר לנסות להיכנס לנעליים של כל אחד ולראות מה המניע שלו, גם לנעליים של חוטאים (למרות שזה לא המקרה הנידון כאן). זה לא אומר שאני מקבלת את החטאים.
הצדוקים. האמונה שלהם התנגשה עם עיקרי היהדות, הם כפרו בעיקרים בסיסיים. זה לא דומה ולא כמעט לנשות השאלים.
על איזה שקר אתה מרצה בפאתוס? ללבוש בגד שלדעתן עולה על גדרי ההלכה?
יש גבולות להלכה, בעניין זה זה לא רלוונטי. אתה פשוט סוטה לגמרי מהנושא, ומתחיל להכניס לפה דברים שלא אמרתי כמו "אין אמת אחת" ו"כולם צודקים"..,
נ.ב. התלבטתי אם להוסיף. אבל הוספתי בכל זאת. זורקת לחלל האויר.
גברים, אתם מסתובבים ברחוב, נכון? אתם יכולים להבטיח שמעולם לא יצא לכם להיכשל במחשבה לא מתאימה בעקבות אישה שעברה שם? אם היא הייתה לבושה בשכבות שאלים זה לא היה קורה. אם אותה אחת הייתה לובשת שאל היא הייתה מונעת ממישהו לחטוא. לא ככה?
..אלפיניסטית
בתגובה שלך אין שום טיעון מלבד עלבונות.
בחצי מהשרשור אתה טוען שאני פרוגרסיבית ליברלית כופרת שמעוניינת להכיל את כולם. דבר שלא נאמר או נידון בשרשור הזה, למרות שפעמיים בקשתי ממך לצטט את האמירה שאתה טוען שאמרתי אתה מתעלם מכך.
ב. *כאן היה נכתב מה שאני חושבת שאתה*
אין כאן אמירה קונקרטית ורלוונטית שאני יכולה להגיב עליה, זה סתם עלבונות
ג. ברוכים הנמצאים. איפה הן חולקות על חז"ל, אשמח אם תצטט אותן? הן הולכות בצניעות לדעתן. ומעודדות צניעות. יש גם נשים שמעודדות ללכת עם חצאית אמצע רגל למרות שאין לזה מקור בחז"ל. גם קמחית הוסיפה על צניעות מעבר למה שנדרש מחז"ל וזכתה לבנים כהנים.
מי אתן, נשות השאלים? - כיכר השבת
אתה מוזמן לשמוע אותן מדברות על הצניעות, אני לא שמעתי מחלוקת על חז"ל.
ד. חז"ל גם לא טענו שצריך ללכת עם חצאית אמצע רגל ועדיין יש נשים שמוסיפות גדר לאיסור גילוי ברך.
ו. אתה זה שמתחמק בפעם השלישית מלצטט אותי שאני אומרת שצריך להכיל את כולם.
וגם פה, עוד עלבונות שאין מה לענות עליהם תשובה קונקרטית
כנ"ל כנ"ל
אעעע אחיי זה לא מוסיףekselion
מציע לך לערוך
>>הָיוֹ הָיָה
ואם האמירה הכללית שלך זה שיש בעיה בלשלול משהו מעבר לגבול "כלשהוא" - אז זו הבעיה ש"אליה הגעתי" בקלות.
ואם כן מקובל עלייך להציב גבול - אז מה את רוצה מהחיים שלי בנאומים על המעגלים? מה זה עוזר ל"מקרה הספציפי"? הרי לפי זה גם את שוללת דעטת ממעגלים מסויימים...
ב. אין שום איסור בלשים רדיד, או שניים, או מאה. מסכים לגמרי.
יש איסור בלטעון שזו ההלכה מעיקר הדין. נגד דברי הש"ס והפוסקים.
לא מבין כמה פעמים נצטרך לכתוב את ההבדל הזה כדי שיקלטו, ויפסיקו לחזור על המנטרה הלא קשורה בעליל "אין איסור בשאל"
ג. עיקרי האמונה שהצדוקים התנגשו בהם היה האמונה בדברי חז"ל.
וראינו, שמי שעוקר דברי חז"ל, גם לחומרא - הוא צדוקי.
מי שכופר בהיתר של חז"ל ללכת בגילוי פנים, הוא בדיוק כמו מי שכופר בהיתר של חז"ל להדליק אש מערב שבת לשבת.
ד. האמירה שלהם שהשאל הוא חובה הלכתית. היא השקר, כמבואר לעיל.
ה. ראי הסעיף הראשון. אם מקובל עלייך שיש אמת, ולא "מכילים את כולם", ויש גבולות, אז אל תטיפי לי על "לקבל אנשים במעגלים רחוקים". המדד שלי הוא ההלכה וגבולותיה, נקודה. אם יש טיעון הלכתי - מוזמנת לכתוב, אם אין טיעון הלכתי - רדי ממני.
דווקא כשאני לא נמצאת יש דיונים מעניינים!!:)(:
בקיצר מי שהולכת עם שאל/רדיד היא צדיקה ואשריה ואשרי חלקה והלוואי על כולנו!
ואומרת את זה אחת שלמדה את העניין ומכירה נשים כאלה מקרוב.
@אלפיניסטית
את אלופה!
השתכנענוהָיוֹ הָיָה

יופי:)(:
יש לי משהו חובבני שהכנתי:)(:
לדעתך זה שיגעון לדעת השני לא. מבקש אמונה
אני יכול להגיד גם על פסח אותו דבר, אבל עובדה שגם שם אין גבול לחומרות.
לי לא ידוע על גבול בצניעות
אני שואל האם זה נכון שיש דינים מדוייקים כמה להחמיר?
אני רוצה לדעת
לא ברור לפי מה אתה קובע איפה הגבול
זו טעותחושבת בלב
ורואים איך בקהילות שלהם מהמחמרות בענייני צניעות/פרישות מגיעים רק למטה.
גם חומרה צריכה להעשות באיזון הנכון.
וגם בפסח, אתה ברסלבר,לא? תראה מה רבנו אומר על זה
לא מוכיחים הלכה לפי מה קרה להוא שניסהמבקש אמונה
אני אביא לך עוד מגזרים עם נושרים ואוכיח שהם כנראה צריכים להקל.. לא ככה מוכיחים
אמרת שיש דינים מדוייקים, אני אשמח לראות.
נכון, ר' נחמן אמר לא להחמיר בפסח, אבל לא אמר שזה אסור
זה לא קשור לנושריםחושבת בלב
בא. זה קשור לבגידות וניאוף ופרשיות מגעילות
שיהיה.. זה עדיין לא ראיהמבקש אמונה
בטח לא להלכה.
ואולי הם טועים במשהו אחר
גם בפסח בעיה להחמירממלא כל עלמין
וזה שהתרגלו לאבד את הכיוון בפסח זה סוג של חמורו של גלות
מקור? צדיקים החמירומבקש אמונה
להאשים את הגלות נראה לי לא קשור בעליל
*צדיקים* החמירונוגע, לא נוגע
בד"כ לא מתוך מניעים של צדיק.
מהיחס לנזיר אפשר ללמוד שיש מקרים שחומרא זה טוב (אדם שחושש שיכשל אז הוא מחמיר מעבר לעיקר בדין באותו נושא) ויש מקרים שחומרא זה לא טוב (לא דייך מה שאסרה תורה..).
בנוסף לכך, חומרא יכולה להביא לידי אם כל חטאת, הגאווה. וכן לפגיעה בבין אדם לחבירו.
מעבר לכך, כוחותיו של אדם מוגבלים. עדיף שישקיע אותם קודם במצוות עשה דאורייתא (גמילות חסדים בגופו ובממונו, כיבוד הורים, חינוך הילדים באהבה וברוגע, לשמח את אשתו) במקום בחומרות באיסורי דרבנן.
אם הוא תיקן את עצמו בעניינים האלה וזה לא יבוא על חשבונם והוא מעוניין להוסיף, שיבורך.
עוד נקודה. המטרה של חומרא היא לא רק יר"ש אלא גם רצון להתעלות.
כדי להתעלות יש דרכים טובות ומהירות הרבה יותר. התמדה בתורה, תיקון מידות, עזרה לזולת, שבירת התאוות. אז כדאי קודם להשקיע בהם.
עקרונית לגבי פסח אפשר לחלק, בגלל דברי האר"י על כל הנזהר במשהו חמץ וכו' ובגלל שזה בסה"כ שבוע, אבל גם שם לא צריך להיות חסיד שוטה.
אני מכיר משפחה של ספרדים, שהחליטה להחמיר ולא לאכול קטניות (הם במקור מארץ שלא היה בה מנהג כזה).
עכשיו, מן הסתם הם לא נשארים רעבים..
הם בטח אוכלים יותר תפו"א, בשר ומצות.
במצות ובשר (גם בהכשר מהודר) יש סיכוי הרבה יותר גדול להיכשל באיסור מאשר בקטניות..
יתכן.. אבל אני שואל מבחינה הלכתית אחימבקש אמונה
זה כל הנושא שלי כאן..
טענו שיש כלל שאסור להוסיף על ההלכה שכתובה, ומי שמוסיף הרי זה משוגע וכו' וכו'
ואני אמרתי שלא נכון כי הרי פסח יוכיח שידוע בחומרות מעבר להלכה.
ואז באה התגובה הנ"ל גם בפסח בעיה להחמיר ועל זה אני עניתי.
אבל גם לגבי פסח, מי אמר שלכולם זה בסדר להחמיר?נוגע, לא נוגע
ובמקרים שמהחומרא יוצאים דברים לא טובים, פשוט שאסור להחמיר.
לגבי הטענה של יוהרא- זה כבר כן מובא בפוסקים. גם בשו"ע, בכמה מקומות. כשעושים בפרהסיא משהו שרוב הציבור לא נוהג בו, בעקרון זה יוהרא (יש כמה מקרים יוצאי דופן)
מקורות:
תסתכל פה בסעיף 3
לזיהוי התכלת בציצית - חלק ו' | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
ופה בתשובה השלישית גם כדאי לראות (זו של הרב אהרון אייזנטל):
https://www.yeshiva.org.il/midrash/5289
עם כל הרפש שמטילים על זה, כבר אין חשש יוהראultracrepidam
אני לא מייעץ לאף אחד מתי להחמיר ומתי להקל.
אבל הגישה של כולם פה להילחם בכל מי שמחמיר במה שלא מקובל היא מוזרה בעיני, מה כואב לכם שיהודי מנסה להתקרב לקב"ה בדרך שאתם לא רגילים אליה?
ומה הקשר למה שכתבתי?נוגע, לא נוגע
וזה גם לא קשור ל"מה כואב לכם". עניתי עניינית לשאלה הלכתית וערכית. חבל שאתה רואה את זה כתשובה אינטרסנטית, ואני גם לא מבין איך הגעת לזה. אבל זה כבר עניינך.
הגבתי ליוהרא. אתה כתבת על זה. לא?ultracrepidam
ונכון, הגבתי לאחד משני הקווים שהיו כאן בדיון.
הדיון כאן הוא לא אם מותר להחמיר ובמה, אלא איך להתייחס למי שמחמיר במה שלא נצרך - האם לחרף ולדף ולבזות, האם הוא עובר איסור חמור, או שיש לו כוונות טובות וכך צריך להתייחס אליו
אני גם לא מבין איך הנחת שאני רואה את דבריך כתשובה אינטרסנטית.
שאר התגובה הייתה לא ענייניתנוגע, לא נוגע
לגבי הסוף- כי כתבת "מה כואב לכם". לא כואב לי כלום, עניתי עניינית ולא מתוך איזה רגש או אינטרס.
לא בקיא בעניין, אבל לא ראיתי שמוחים ביד אנשיםמבקש אמונה
אבל גם אם נאמר שמותר רק לת"ח ורק אחרי בדיקת ההשלכות
עדיין זה מוציא מדעת מי שטען שאסור להוסיף כלום על הגבול של ההלכות והמוסיף הוא סתם משוגע.
לא ככה?
לגבי יוהרא אני צריך לקרוא יותר בישוב הדעת..
אבל ממה שקראתי עד עכשיו, הבנתי (לענ"ד) שהבעיה מתעוררת כשאותה חומרה מרמזת על האחרים שהם לא בסדר כשהם לא עושים אותה. ולא ראיתי שחוששים בפסח לדבר הזה.
אני לא בקיא אז לא יכול להביע דעה.
בכל אופן, יוצא שאין בעיה בעצם רק זה תלוי מי ומתי
לא מוחים היום זה לא ממש ראיה..נוגע, לא נוגע
לא עקבתי כ"כ אחרי הדיון אבל מן הסתם זה נאמר בדרך גוזמא.
בכל אופן, העיקר פה זה הדיון הענייני של מתי זה בסדר להחמיר.
אני מבין שיוהרא זו בעיה שלא קשורה בהכרח לזה אחרים לא בסדר, אלא גם במה שהאדם עצמו חש כשהוא ליד הציבור.
ולא דיברתי לגבי פסח אלא בכללי.
לגבי פסח כתבתי ששם כן נוהגים להחמיר וזה מקובל ובסדר.
פעם הבאה אני לא נדחף באמצע שרשורים חח
שמע, אני אענה בהמשךמבקש אמונה
הולך לאכול חלה מתוקה עם חומוס... מסורת של שנים ביום שישי שאני מאד מחמיר בה
מקווה שזה לא יוהרא חח ![]()
נוגע, לא נוגע
אם יש למשהו מקור בהלכה:)(:
בכול מקרה,במקרה הזה הדבר האחרון שאפשר להגיד זה שזה בא מתוך יוהרה ורצון לקבל כבוד הרי ידוע לכול כמה ביזיונות וניסיונות הן עוברות.
שאלה:אם בת נגיד מרגישה יוהרה להתפלל שלוש תפילות זה אומר שהיא צריכה להפסיק עם זה?
משום יוהרה, אבל אני לא בקי בזה מספיקנוגע, לא נוגע
(מה המניעים להחמיר בדבר שגורם הרבה צער ובזיונות?)
לגבי בת שמתפללת שלוש תפילות- לא. כי אין יוהרה כשעושים משהו לא לפני אנשים. ואני גם לא חושב שלהתפלל נכלל בתוך יוהרה בכלל.
אוקי:)(:
(: בתאריך א' בתמוז תשפ"ב 22:43"מה המניעים להחמיר בדבר שגורם הרבה צער וביזיונות?"
כנראה שהצניעות והקידוש ה' חשובה להם עד כדי כך שמוכנות לקבל את זה.
בנוסף עצם הביזיונות והצער זה כפרת עוונות שאין כדוגמתו. אולי יש עוד סיבות.
ואם מתפללת לפני אנשים?
למה לא?
לא טענתי שכל חומרא מגיעה מתוך יוהרהנוגע, לא נוגע
לגבי הצניעות, אני לא יודע מה בנות מרגישות, אבל אני לא בטוח שאישה בטבעי תחשוב שאם היא לא שמה שאל היא פחות צנועה.
אני גם לא יודע אם לקבל בזיונות כדרך חיים זה רצון ה' מהאדם.
כי תפילה זו מצווה שבמהותה היא עבודת הלב שרק אחר כך הכניסו אותה לגדרים הלכתיים של שלוש תפילות וזמנים וכו'. אז אם מישהו מרגיש צורך להתפלל יותר, זה נכלל בתוך "ולעבדו בכל לבבכם". ג' תפילות זה רק המסגרת (שגם עליה אפשר להוסיף. תפילות נדבה).
הזכרת יוהרה בקשר לשאלים:)(:
לא יודעת אם כדרך חיים אבל פה אין להן אפשרות אחרת.
(וגם סתם בכללי לאדם תמיד יהיו ייסורים אז שלפחות זה יהיה יסורים של מצווה שגם יקבל על זה שכר)
לא נראה לינוגע, לא נוגע
(כל זה כמובן לא סותר הערכה למסירות הנפש הגדולה של אותן נשים. אדרבה.)
למה אין אפשרות אחרת? כי זה מה שעושים באותו מקום?(לא עקבתי אחרי כל השרשור)
לגבי הסוגריים- נכון. אבל השאלה היא האם זה פוגע בשמחה של האדם ובעבודת ה' שלו ובעוד דברים. ואז זה חוזר לשאלה הראשונה, מאיפה בנפש החומרא מגיעה.
לא הגבתי לך סתם:)(:
גם יכול לבוא ממקום של יראת חטא ורצון לעשות לכתחילה והכי מובחר במיוחד במצווה המיוחדת של הנשים שרוב שכרה לעולם הבא תלוי בזה והמעלות שלה הן כ"כ חשובות.
אין אפשרות אחרת כי המצב הוא שרודפים נשים כאלה.
דווקא חוץ מהביזיונות הצניעות דווקא משרה שמחה ורוגע נפשי.
לגבי השאלה ששאלת איזה קידוש השם יש בזה אז כשהולכים בצניעות כ"כ גדולה ובמיוחד בזמן כזה שהפריצות גדולה זה קידוש השם גדול כול רגע ורגע.
הינה בדיוק התפיסה המעוותת הזאתחושבת בקופסא
רוב שכרה של האישה לא תלוי בצניעות וזאת לא כל הבשורה שלה לעולם. זאת סתם שטיפת מוח של מורות בסמינר. כאילו- קמת בבוקר, התלבשת- מלאת את תפקידך בעולם! ועוד "חשוב" להחמיר עוד ועוד, כמו שאמרתי, להיות נעולה בחדר סגור מתחת לשכבות על שכבות של שכבות של בדים עבים שחורים לעולם לא יהיה מספיק.
זאת גישה כזאת שרואה באישה מין ותו לא, וכל הערך והמעלה שלה זה כמה היא מסתירה את הגועל הנורא הזה שהוא עצמה למען העולם הבא של הגברים (שאליהם מתייחסים כחולי מין חסרי שליטה- גם כן ממש לא מחמיא)
ללכת בסחבות זה ממש לא קידוש ה' כי זה לא כתוב בשום הלכה וזה עיוות גמור שלה. אולי אפילו יכול להיות חוקות הגויים מהמוסלמים שגם כן חולקים את הגישה הנאה הזאת ביחס לסיבה לצניעות.
הביזיונות האלו לא עוזרים לאף אחד כי עודף צניעות ממש לא מתקן חוסר צניעות. לא משנה כמה שכבות תשימי זה לא משנה איך בחורה חילונית יוצאת מהבית, ככה שלא תיקנת כלום.
אם היית יוצאת בקמפיין שמצליח לשכנע את אותן חילוניות להתלבש יותר צנוע (אפילו רק נגיד מכנס ארוך) אז היה פה תיקון של בעיית הצניעות בדור ובהחלט קידוש ה'.
ככה זאת סתם תפיסה מעוותת לגבי הלכה וצניעות שעושה המון המון נזק.
חחחח פשוט אין לך מושג אה?:)(:
את לא טרחת בכלל לענותחושבת בקופסא
בואי לפרטי אני אשלח לך דף מקורות:)(:
מעוניינת?
שני סוגים של קיצוניותפשוט עייף
אחת מציגה אובדן טבעיות, זלזול ברבנים ובמסורת והזיות כלליות כ"צניעות".
השניה כותבת היישר מתוך דף המסרים של התנועה הפמיניסטית (מהזן היותר מורעל).
מקווה שהקוראות יודעות להיות במקום הנכון - צניעות היא אכן המעלה הגדולה של האשה ומקבילה ללימוד תורה (הגר"א באבן שלמה) כאשר היא נעשית על פי ההלכה והמסורת .
דף מסרים של התנועה הפמיניסטית?
חושבת בקופסא
זה לא אומר שאסור לבקר תפיסות מעוותות שכאלו שמורידות את האישה ואת הגבר לדרגה כל כך נמוכה ובהמית.
אני מאמינה שצריך להתלבש בצניעות לפי ההלכה- חצאית שמכסה ברך בכל מצב, שרוול מכסה מרפק ופתח צוואר סגור (וגרביים למי שפוסקת ככה)
אבל זאת ממש לא מהות הקיום של האישה. קמים מתלבשים כמו שצריך, וממשיכים הלאה בחיים. המורות בסמינרים מגזימות בחשיבות המצווה הזאת מעל לכל גבול סביר ובסופו של דבר זה מה שעומד מאחורי ההגזמה הזאת.
כנראה שאת לא רואה את הדבשת שלךפשוט עייף
התוכן, הסגנון והניסוח מגיע היישר מ"זה הגוף שלי ואני אתלבש איך שאני רוצה".
תחפשי את הטיעונים שלהן ותשווי לשלך. את פשוט מעבירה את הקו במקום אחר, זה הכל.
לגבי החשיבות - כן, זה הדבר החשוב ביותר, לא היחיד אבל העיקרי.
בדיוק כמו שלימוד תורה הוא החשוב ביותר אצל האיש, לא היחידי אבל העיקרי.
אל תשימי לי מילים בפהחושבת בקופסא
צניעות זה דבר חשוב, אבל לא החשוב ביותר.
תלמדי לקרואפשוט עייף
ב. זה אכן הדבר החשוב ביותר שממנו נגזר השאר.
ג. עכשיו אני רואה שאת בת 18. מקווה שכשתגדלי תצאי מהגישה הזו.
אולי מספיק?חושבת בקופסאאחרונה
אם להאמין שיש לחצי מהמין האנושי תפקיד יותר משמעותי מללבוש בגדים זה פמיניסטי מידי בשבילך, שיהיה לך בהצלחה.
לא רואה עוד סיבה להמשיך את הדיון הזה שמזמן יצא משליטה.
..אלפיניסטית
סתם מעניין אותי, איפה כתוב שרוב שכרה הוא על צניעות? דווקא אין כל כך הרבה התייחסות לצניעות באישה בתורה, בגמרא יש אבל לא ברמה שאפשר לפרש שרוב שכרה על הצניעות, אשמח למקור.
בשמחה
:)(:
תודה!אלפיניסטית
יש גם את הגמרא בברכות (נראה לי) של נשים במה זכיין...וכו'
בתורה ובגמרא פעמים שלכאורה יש סתירות ואומרים על מצווה אחת שהיא עיקר ואז על מצווה שניה שהיא בעצם העיקר, ועניין הוא שכל זה נועד כדי להדגיש את חשיבותה של המצווה המסוימת. אבל זה לא אומר שבסופו של דבר המצווה היחידה והשליחות היחידה של אישה זו צניעות
עברתי על התגובות שובנוגע, לא נוגע
יישר כח על הדברים.
אני מבין שעל הבסיס אנחנו מסתכלים אחרת ומשם נובע השאר. את כתבת שאין דרך אחרת, כלומר שאל מבחינתך זו דרך חיים ואי אפשר לחיות את הדרך הזו בלי בזיונות.
אני שאלתי למה להחמיר בדבר שמביא בזיונות, כלומר מבחינתי זו לא דרך חיים אלא חומרא שצריך לשקול אם היא שווה את זה.
בכל אופן, כשהיחס של אישה לזה הוא כמו שאת מתארת, זה באמת נשמע דבר מיוחד, בנוסף לזה שזו באמת מסירות נפש ראויה להערכה.
יש בעיה להחמיר בכל מיני דברים כמו שכתבו להלןחושבת בלב
זה לא כזה פשוט, תבררי את זה הלכתית זה כל מקרה לגופו.
לדוג' בת שמחליטה ללבוש ציצית או להניח תפילין זו וודאי יהורא
אוקי:)(:
הדגמה יפה למה התכוונתיממלא כל עלמין
בחמורו של גלות
עוד לא זכיתי להבין מה הקשר לגלות
מבקש אמונה
טוב, אם אתן לא מתכוונות להגיד משהואלפיניסטית
מלבד להמשיך לדבר במסתוריות על הסיפור עם הפפיון והילדה...אז אני אצטרך לבקש תקציר על הסיפור, מי מתנדבת?
ניסיתי למצוא אותו בגוגלחושבת בקופסא
וכבר על ההתחלה לפני שלחצתי על חיפוש, ההשלמה האוטומטית מראה על התפיסה ההזויה הזאת:
אוי אוי אוי. אחד הטובים. ה' ירחם.חתולה ג'ינג'ית
ולגבי הצניעות שלמדנו מחתול... נו שוין.
שכוייח על החיזוק!חדשכאן
חיזוק?הפי
בהחלט!חדשכאן
לא נעים לי להרוס את החגיגההפי
יכול להיות אלפי מקרים
והסיפורים האלה פוגעניים ולפי מה זכור לי על התנשאות ועל בין אדם לחברו אין מחילה
כאשר מישהי מספרת את הסיפור הזה כביכול ממקום גבוה השדר שלה זה "אני יותר טובה ממך " וזה מגוחך עד מחריד
כאשר אדם חושב שצריך לשמור הלכה זו התנשאות?הָיוֹ הָיָה

אם אתה אומר לוהפי
כלומר - אסור להעיר?הָיוֹ הָיָה
צריך לדעת איךהפי
סבבה לגמרי, אני זורם.הָיוֹ הָיָה
אין לי כל כך מה להגיבהפי
זה שלך
לגבי מה הקשר להתנשאות .. יש מוטיב חוזר בסיפורים האלה של מי שמספר.. אני טוב כי אני עם x ומי שרוצים לעורר אותו מתוך יראה הוא "גרוע".
המדרגות האלה לא טובות לא מחזירים מתוך העצמה לחיסרונות
יש מי שאומר שמצוות תוכחה לא חלה היוםממלא כל עלמין
כי אין מי שיודע לקיים אותה באמת
אני נוטה לזה
נכוןהפי
זה לא אומר לתת להפקרות לחגוג.פשוט עייף
זה כן אומר שהתוכחה כפי שחושבים עליהממלא כל עלמין
כל מיני אנשים היא לא רק של חובבנים, היא הרסנית.
ובאנו לבנות עולם ולא להחריב
אין שמץ של קשרפשוט עייף
^^הָיוֹ הָיָה
תתחילו להפסיק להוכיח את מי שמוכיח.
מי מקבל על עצמו?
זה באמת כלול בענייןממלא כל עלמין
מי שבאמת מבין את המשמעות של תוכחה לא ראויה גם לא יוכיח את המוכיחים.
בסה"כ צריך הרבה עדינות ושיקול דעת כשניגשים לנושא הזה
וזה בדיוק הנקודה..הָיוֹ הָיָה
לא, אני אומרת משהו אחרממלא כל עלמין
שזה שהוא בא ועושה בעצם את מה שהמוכיחים עצמם עושים, אולי מראה שהוא מבין בפנים את הקשר שיש לו עצמו לתוכחה לא ראויה
ופשוט התגובה שלו בפועל לא מיישמת עד הסוף את מה שהוא מבין בינתיים בתת מודע, אבל יום אחד זה גם יגיע למודע
ועם ובלי קשר ב"ה זכיתי קצת לגדול בין החכמים שאני עפר לרגליהם ומה שבולט באנשים הגדולים האלה הוא שמעולם לא ראיתי מהם תוכחה. בפרטיות קיבלתי תוכחות כאלה ואחרות והצורה שלהן לא היתה תוכחתית בכלל, והיא זו שגרמה לי להוריד את הראש ולומר טעיתי
ניסיתי להבין, לא הצלחתיהָיוֹ הָיָה
ההבדל מובן.
(ודווקא מרב לתלמיד תמיד יש תוכחות וכך צריך להיות. לא יודע בין מי גדלת, אבל מזל שכן הוכיחו אותך, בצורה מתאימה.
מאוד מאוד לא הייתי רוצה לגדול בצילם של רבנים שלא יוכיחו אותי על שום דבר
וד"ל ואכמ"ל)
להרוס את החגיגה זה לקרר את האמבטיהחדשכאן
..הפי
מקווה שלא
+1חדשכאן
מה?הפי
תגובה כלליתחופשיה לנפשי
היה בפורום(לא זוכרת אם בזה או במתחרה שלו) כבר דיון בנושא ובקצרה: כל חומרה צריכה להגיע ממקום פנימי ורצון טהור, זה בסדר ללבוש שאל כמו שזה בסדר שאני מוציאה פוני מהמטפחת, השאלה היא האם כאשר היא לא לובשת שאל היא מרגישה שהיא עוברת על ההלכה בצורה חמורה או לא, כי אם כן אז יש פה בעיה רצינית, אם היא חושבת שאני מתנהגת בפריצות בגלל שאני לובשת בגדים צבעוניים אז כן יש פה בעיה
ekselion
ברוכה הבאה לשירשורפלצת החודשי
שירשור שלכאורה נראה תמים עם תמונה של חגב: יאללה שרשור אווירה
| ערוץ 7
יכול להסתיים בדיון מפולפל וסוער העוסק בסוגיית השאלים![]()
ואני בסך הכל רציתי להשתתף בהפעלה😔חופשיה לנפשי
יפהההרמוניה
😂וואי וואיאם רק נאמין
קרעת אחותנוממלא כל עלמין
גולנצ'יק עטוף מדים וציצית בדרך אליך
הכל אצלי מאנטג רצחאיכה
אמןהפי
אז אחרי דפדוף ארוך... כי הכל היה מאנטג- הנה לפניכםחתולה ג'ינג'ית
ונראה לי שאין שום צורך להוסיף מילה על הקשר ללנ"ו- שמן מגד, סגולה בדוקה.

וואולמה לא123
חחח פעם היה פרסומות לענייןאלפיניסטית
שלי
בינייש פתוח
אמןחיים של
מי מנחש איפה זה צולם?חושבת בקופסא

נראה כמו הכינרתכבר לא ישיבישער
האמת בהתחלה חשבתי שזה גם יכול להיות באילת - ים סוף, אבל אז זה קשור ועוד איך ללנ"ו 
מה גורם לך לחשוב שזאת הכנרת?חושבת בקופסא
רואים הרים באופקכבר לא ישיבישער
או שמרוב עייפות התחלתי לדמיין?
חוף ממש בצפוןבינייש פתוח
חוף כינר? או קרוב אליו?חצילים
ויש לנו זוכה!!חושבת בקופסא
עכשיו קרדיט לחברה שלי שצלמה את התמונה בטיול חברות בצפון לפני חודש.
אבל השם שלה לצערכם הרב חסוי.
אוי אני מקצועןןןחצילים
והקשר ללנ''וחצילים
ובעז''ה שבקרוב לא תהי יותר נםרדת לעולם
ניסיתי לחשוב על משהו כזה, אבל לא הצלחתי לנסחחושבת בקופסא
אני מקווה שעשיתי את זה טוב חחחחחצילים
צפון בטוחממלא כל עלמין
נראה כמו חוף חיפאי כזה
אהבתי את הקונספטארץ השוקולד
חחחנוגע, לא נוגע
אבל מה עדיף שיגידו?
נפילה נעימה? נחיתה רכה?
שלא תקבל נקע?
שתיפול על מקום עם הרבה בשר ולא על העצם?
רק לא בשמחות?
שלא תיפול ככה בדייט?
זה בגלל שבחרת בבנט?
תזהר על הכיפה?
איזה קורע אחי עשית לי את היום?
הם מתלבטים אז יוצא להם רק זהירות.. גם זה טוב
אהבתי את הרעיונות לתגובה אפשרית וראויה
ארץ השוקולד
בסוף האוירה הפכה לרוח סערה חחחמבקש אמונה
פלאפון מנופץממלא כל עלמין
שזה בעומק מה שקורה אצלי בנושא של לנ"ו עכשיו
אבל בקטע הטוב
לא מאמין שככה חירבו שחטו ורצחו את השרשור הזה..חצילים
ממש
חיים של
הוא מזמן יצא משליטה 
וואי חדמש....ממלא כל עלמין
כתבת אתזה ואז גיליתי שעוד כתוב למעלה שרשור אווירה
who cares אם כותבים אתזה כך
זה אפקט הפרפרמבקש אמונה
ואי ממשSelf Love.
זה היה שרשור ממש יפה 
באסה שזה הסתיים ככה.
(האמת ממש רציתי להגיב,
אבל אז ראיתי שכבר לא מדברים על הנושא של השרשור).
יש כמה דבריםהפי
שממש סוגרים אותי
זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.
וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.
גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .
אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות
הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .
מה כן?
אמיתיות
יציבות הובלה ..
הקשבה .
הערכה
להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי
אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב
זה א. ב. של בן אדם לחברו
ואנשים טובים מתווכים
פשוט
אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי
לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות
תן לי כנות עדינות יציבות זהו
עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם
איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)
חד משמעיתהפיאחרונה
חברה מתארסתתתתאושריתו
שלום כולם
חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת
וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה
אבל אני רוצה אחרת!
אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..
איך לעבור את זה בהכי טוב
כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד
בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת
וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש
יש לי עצהאביעד מילוא
תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו
למה בעצם זה דורך עלייך?משה
היא כן ואת לא ?
כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה
לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך. התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)
ואני מציע משהו אחר
איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.
ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))
פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.
מובן מאודבחור עצוב
אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.
להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.
לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח
כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.
עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.
ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.
איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל
התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.
נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.
אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?
מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.
האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?
ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.
תבורכו
מרגיש לימשה
שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?
דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb
לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.
אולי אני המוזר?
אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה
אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".
אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה
יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ
לבין הודעות בש.א בפורום או סמס
הרבה הצלחה!advfb
אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..
אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.
קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז -
איך את מרגישה ביחס לקשר?
במידה והכל טוב, אז שואל -
איך מפה ממשיכים?
ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.
בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת.
^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?
אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.
מפריע לך שהיא לא יוזמת?
תגיד לה את זה.
מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.
סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.
צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -
עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.
בהצלחה!
איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו
נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁
מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ
כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...
אחי היקר!
לכל אחד יש סיכוי!
חזק ואחוז עצמך!
כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...
רק עוד קצת סבלנות...
הישועה כבר מעבר לפינה...
האופטימי
אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?
וברצינות:
התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.
לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).
בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.
אם תסתכל סביבדרייב
תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉
תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.
עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת
הבהרהאנונימיכלשהו
אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.
לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום
לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.
"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק
כאן לומדים איך לאהוב את זה
ואני עובד בזה
עד שהפחד בי יצחק"
כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק
Short קצר ויפה שלו בנושא:
בהצלחה!
למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה
אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן.
וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.
אפשר גם וגםהודיה לה':)
גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים
ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו
צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+
אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!
אם אין לך דאודורנט טוב..
אתה לא מרים ידיים, אחי!!
בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.
לא צנועקעלעברימבאר
בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה
הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.
עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש, יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.
או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.
עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום.
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.
תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.
דבר אחד בטוח :
כשעייפים ממאמץ בריא במהלך היום, אז בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד. זה מדע בסיסי ופשוט.
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.
למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.
בהצלחה.
כמה זמן לחכות לרגש?איזו
נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...
היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.
השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?
כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד
זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.
אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.
אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע
אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.
תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?
אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?
אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?
מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו
הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.
לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים
מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
קוראים לזה ידידהמשה
אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.
שאלת השאלותדרייב
מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?
יש משיכה כלשהי גם אם קטנה?
מראה בסדר בעינייאיזו
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
>>100
דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?
לנסות להגיע לקומה הבאה..
יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..
וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..
לאסוף אותה. /ללוות לתחנה
לשאול אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..
להחמיא (ברמה המתאימה)
לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'
כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות
דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.
בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,
לשוחח על חלומות, שאיפות,
וגם על קשיים או כאבים,
זה יכול יותר לחבר.
ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.
לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,
אלא לשהות
להיות ברגע
בנוכחות
ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.
וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד
ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).
אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה
והמקום ללב להיפתח
בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר
בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק
וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".
וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.
המון ברכה והצלחה ב"ה 
זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb
דיברתי על נושאים יותר אישיים?
התקדמתם קצת בשיח?
גם לי זה קרההאופטימי
אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..
היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..
אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.
נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.
בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.
אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.
שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).
מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו
מה עוזר לייצר רגש מאפס?
לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.
נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.
אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?
נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?
ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?
הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי
כרגע מה שעולה לי לראש:
עשיית מעשים למען האחר,
חשיפה של נושאים רגישים,
צבירת חווייות משותפות
ויש כמובן עוד..
הסדנא מתחילה בהיכרות,
היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.
כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.
אני הגעתי אליה עם 2 בנות.
עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).
היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.
בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).
עם אשתי,
היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.
וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.
לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.
אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).
לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.
אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.
לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..
עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.
עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.
רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.
(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך)
תודה רבה על הפירוט!!איזו
מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.
אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.
הבנתי נכון?
נכוןהאופטימי
רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.
אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.
*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..
בעיניי,לגיטימי?
שווה להתייעץ עם איש מקצוע.
מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb
זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.
ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?
תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
גם אם היית אצל כמהadvfbאחרונה
לא הייתי ממליץ להכליל
לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020
האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.
אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.
אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.
הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.
החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,
כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.
בהצלחה.
נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1
ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.
טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.
למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?
תהיה מתוך יאוש
נוצר לי הרושםintuscrepidam
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב
גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...
זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה
התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב.
התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.
כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו
לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע
כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.
בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.
ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.
וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב
כי זה פשוט עוזר...פצל"פ
אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים
אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה
וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך
אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית
הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה
לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב.
כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.
הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.
זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר
אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.
מסקנה מעוד דייט כושל:קנולפ
גבר רוצה אישה יפה (עם מידות טובות ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)
אישה רוצה גבר יציב (עם שלוש תפילות ביום ויראת שמיים חלב ביצים סוכר)
המכוערות והבלתי יציבים רוקדים יחד אל הרווקות המאוחרת
זה לא הגיוני כי אני עדיין רווקההפי
דבר שני די כבר עם האין
יש הכל גם גברים יציבים
מצד מי הדייט היה כושל?מבולבלת מאדדדד
אם מצידך, אז זה מזעזע שאתה כותב את זה. רוצה להוריד כי היא לא יפה בעיניך? עניין שלך. אבל לכתוב שבגלל שהיא מכוערת היא רווקה, זה לא לעניין.
אם מצידה, זה עדיין לא בסדר שאתה כותב ככה על עצמך.
(וסליחה על ההבדל בין איך אני מגיבה כשזה קשור לבנות או לבנים. פשוט יופי זה משהו מולד ושאפשר טיפה לשחק איתו עם איפור וכדומה, אבל כמה תפילות אתה מתפלל ביום זו לגמרי בחירה שלך, וזה פשוט אומר שאתם לא באותו מקום ולא מתאימים)
ויש הרבה מאד בחורות יפות שהן רווקות, וגברים יציבים שהם רווקים. וכמובן מכוערות וגברים לא יציבים שנשואים. אז לא להכליל.
ואל תדאג, בע"ה שלך תגיע בקרוב🙏 המושלמת שלך☺️
(יופימשה
ועדייןמבולבלת מאדדדד
אנחנו מדברים על המקרה הסטנדרטי.
ואני מבינה שעל השאר אתה מסכים איתי, אם לא הגבת על זה?
נכוןמשה
בכל מקרה לא מדברים ככה לא על הצד השני ולא על עצמך.
יכול להסביר מה הכוונה?שפלות רוח
את הכי יפה כשנוח לך😉מבולבלת מאדדדד
מילים כדורבנות אני בעדשפלות רוח
בואו נוריד לרמת הפרקטיקה..
אני אתחיל
די לאיפור
מוזמנים להמשיך
להגיע עם פיג'מהמבולבלת מאדדדד
אנרגיהמשה
אנשים עוד לפני שהם קולטים מראה חיצוני הם קולטים עם איזו אנרגיה הגעת לפגישה. מכיוון שאנחנו לא באמת מצליחים להגדיר "אנרגיה" (למרות שהגוף קולט אותה נהדר) אז אנחנו אומרים דברים אחרים.
למשל "היא מכוערת" או "לא היה לי חיבור איתה" או "אני מרגיש לא נעים לידו". זה הכל שמות של אותו דבר. הצד השני לא עשה שום דבר רע במודע אבל אנחנו לא רוצים להיות שם. אז אנחנו צריכים להסביר לעצמנו משהו אחר.
מבין מה אתה אומרשפלות רוח
רק לא הצלחתי להבין איך זה קשור ליופי כל כך, אם מישהי יפה בעיניי אז היא יפה ואם לא אז לא, בלי קשר לאנרגיה שלה, יכולה להיות מישהי עם אנרגיה וואו אבל לא כזאת יפה-נכון שפה יש כאלו שיגדירו אותה כיפה כי היה להם כיף איתה וכו על זה אתה מדבר?
'כיף איתה'משה
אנרגיה זה מרכיב כל כך חשוב?הודיה לה':)
ה- דברמשה
וכל השמות האחרים שלה. של אנשים שנותנים לתחושה הזו שמות אחרים.
כן את זה הבנתי דודשפלות רוח
אבל יש הבדל בין "היא יפה" שהכוונה שהיא באמת יפה בעיניי לבין להגיד שהיא יפה כי אני לא יודע איך לתאר שכיף לי איתה..לא חושב שיש בחור שיתאר ככה מישהי אבל איני מכיר ויודע כל אז יכול להיות שאנוכי טועה.
ולכן, וכו.
לעניות דעתי הרישא נכונה במידה מסוימת והסיפא לאintuscrepidam
אבל גברים יציבים, לא חושב שזה כל כך נכון…