בס״ד
חיבוק יקרה!!!
החלק הזה שכתבת,
על כל התפילות שהתפללת,
כשבסוף התוצאה הייתה אחרת כל-כך,
וכל השבר שאת חווה סביב זה מאז -
זה פגש אותי במקום מסוים שאני מתמודדת איתו בתקופה האחרונה... ומתוך המקום הזה רציתי לכתוב לך.
אני מרגישה שלקבל ״לא״ מריבונו של עולם,
כשמדובר במשהו שהוא באמת בנפשנו,
זה אחד הדברים הכי מטלטלים שיש.
וברור שבשכל אנחנו יודעות שה׳ לא חייב לנו כלום.
אבל הרגש לא תמיד נמצא במקום של השכל.
לרגשות יש את הקצב ואת הדינמיקה שלהם...
ככה ה׳ ברא אותנו...
אז אנחנו מרגישות כל מיני דברים...
כמו...
תחושה של סתירה בלחי...
תחושה שהאמון שלנו נבגד...
תחושה שאם ככה אז אולי מוטב להפסיק לבקש בכלל...
תחושה של שבר בקשר בינינו לבין הקב״ה...
תחושה של זעזוע של עולם האמונה שלנו...
תחושה של פחד - הנה, פגשנו סבל. הנה, פגשנו כאב. הנה, חווינו ניסיון. ומי ערב לנו שלא יהיו עוד אחרים כאלה? ומה עוד צפוי לנחות עלינו ככה? מאיזה סבל עוד נסבול בעתיד? וקשה לעצור לדמיונות ולתמונות העצובות שיכולות לרוץ לנו בראש...
והדברים האלה, הכאב, הפחד, האכזבה והבלבול עלולים להביא אותנו לעוד כל מיני רגשות לא קלים -
- של ניכור ו/או כעס כלפי הקב״ה
- של אכזבה מעצמנו ותחושה שאנחנו לא ״עומדות בניסיון״ ושבעצם האמונה שלנו לא כמו שחשבנו שהיא...
זה יכול להשפיע על הדימוי העצמי שלנו מול עצמינו,
מה שבעצמו משפיע על הכוחות ועל האנרגיות שלנו ביום-יום,
וזה יכול גם להשפיע על היכולת שלנו להמשיך לעבוד את ה׳ כפי שהיינו רגילות...
וזהו.
זה מה שרציתי להגיד לך.
שאני שומעת את השבר הזה שלך.
שזה שבר אמיתי.
שבשבילך, זה באמת ניסיון.
שזה נוגע בדברים מאד עמוקים בך, בעבודת ה׳ שלך, ביחס שלך להקב״ה, בעולם האמונה שלך...
אלה דברים קיומיים ממש...
זה בעיקר מה שרציתי להגיד לך, מהלב שלי.
(חשבתי להגיד לך עוד 2 דברים, אם מתאים לך.
1. זאת תקופת מעבר. את בדרך לרמה אחרת. להבנות חדשות. לאמונה מחודשת ולחיבור מחודש ועמוק יותר לקב״ה. תקופות המעבר האלה הן דבר מייסר הרבה פעמים. כותבת את זה ממקום של חוויה של מעבר מייסר מאד גם. אבל להסתכל על זה ככה עוזר להיות עם מספיק אוויר כדי לעבור את הקטע הזה. את לא תרגישי ככה תמיד בע״ה. בע״ה יום אחד שוב תצליחי לראות שה׳ איתך, ושלמעשה הוא לא באמת עזב אותך, כמו שזה מרגיש היום.
2. אחד הדברים היפים שניסיונות של היום עשויים להעניק לנו, זאת היכולת שלנו מחר לסייע לאחרים. הניסיון (במובן של אתגר וסבל) מעניק לנו ניסיון (במובן של כישורים ויכולות) שיכול לחולל כמויות בלתי נגמרות של טוב סביבנו. למה זה צריך להיות ככה? אני לא יודעת. אני לא מבינה חשבונות שמיים. אבל זה משהו שאני רואה בחוש. הניסיונות של היום מכשירים אותנו לא פעם להיות השליחות של מחר. ואז מתגלות המון משמעות ושמחה - כי אין כמו להיות האדם הנכון עבור מישהו שזקוק לתמיכה או לעזרה.
אני מקווה שזה נותן לך טיפה אופק.
ואם את לא שם,
אם אין לך שום אפשרות להתחבר למילים האלה,
אז אני פשוט אחזור להתחלה:
אני מבינה אותך.
ואת צודקת - זה פשוט כואב.
וחיבוק גדול.
ויהיה טוב נשמה, את עוד תראי ❤️)
שיהיה לך רק טוב אהובה ❤️❤️❤️❤️❤️❤️