גיליתי שבעלי צופה בתכנים. שבורה לגמרילבנת100
יש לנו זוגיות מדהימה וטובה, כן יש קשיים..
אבל הטוב תמיד מנצח, יש לנו תינוק מושלם! תכף בן שנה.
גם היחסים שלנו טובים ברוך ה'.
באמת חשבתי שאני מספיקה לו, שאני טובה לו.
הוא עמוס בעבודה, ולכן לא חשבתי אף פעם שהוא יחזור לזה.
שהיינו חברים הוא היה צופה, כך סיפר לי אחרי החתונה.
ומאז הוא עבר שינוי מטורף, והתחזק לאט לאט.

בנישואים שלנו הוא מעולם לא צפה, כך הוא טוען ואני מאמינה לו.
כי הוא בדרך כלל משתף, אומר לי את האמת גם אם נפל.
כמו הפעם הזאת..
חיפשתי קישור אצלו בטלפון, לאתר שגלשתי בו דרכו
אני מחפשת ופתאום אני רואה בחיפושים תמונות של ***
הוא אשכרה כתב את זה בחיפוש, ונכנס לסרט מסוים.
הלב שלי כאב לי, הרגשתי שהראש מסוחרר
אני בדרכ קוראת כאן נשים שהסיטואציה הזאת קרתה להן, אבל לנו????
איך?
הערתי אותו משינה ושאלתי אותו , מזה אמור להיות?
הוא ישר התוודה שהוא נפל.

איך ממשיכים מכאן? מרגישה שאין בנינו אמון יותר.
קשה ממש!סמיילי12
אין לי עצות רק להגיד לך שזה לא קשור אלייך בכלל.
זו התמכרות לכל דבר.
אין קשר לזה שאת מספיקה או לא מספיקה לא.
אז תוציאי את זה מהראש 🙏
שימי לו סינון. או שתגידי לו לשיםEliana a
ככה זה שהפון פרוץ.. אין אפוטרופוס
לשים גדרים . לו יהיה טוב יותר וגם לך
יכולה לתת לך שם לסינון באישי
יקרה במקרה הזה לא נשמע שזה קשור אליךבתי 123
זה נסיון מאוד גדול של גברים לפעמים זו ממש התמכרות.
תסתכלי על הצד השני שיכול להיות שהוא היה מכור לפני החתונה כמו הרבה צעירים ועד עכשיו בזכותך הצליח להתאפק.
הדבר היחיד שיכול לעזור זה סינון טוב של האנטרנט וזה צריך לבוא ממנו. את יכולה רק להציע בצורה נעימה.
לא כדאי לך לעשות מזה עניין בטח לא לקחת את זה למקום של חוסר אמון. להיפך תשדרי לו שאת סומכת עליו
כתבת נכון, אבל לא רק במקרה הזה!מיקי מאוס
שח"ו לא תקרא פה מישהי ותרגיש אשמה...
זה-שלו!
ורק שלו!

מובן שזה כואב לך ומשפיע עליך.
קחי את הזמן לעכל , להרגע, ותחזרו לדבר על זה..
אבל זה לא אומר שום דבר לגבי הזוגיות שלכם או הנאמנות אליך.

התכנים האלה מציעים לבנאדם משהו אחר מחיים זוגיים בריאים, זה כמו להשוות בין בילוי טעימות בירה לארוחת ערב. זה משהו אחר....
וזה חזק וזה מפתה וזה ממכר
ולרוב הנשים קשה להבין את זה כי אצלנו זה שונה (יש כאלה שזה מפתה גם אותן, אבל פחות מגברים)

אני לא אומרת שאת צריכה להשלים עם זה שימשיך לצפות.
צריך לדבר ביניכם ולגיטימי שזה קו אדום מבחינתך , אבל שינוי צריך לבוא ממנו, וכדאי מאוד להעזר בנסיון של אנשים אחרים.
את יכולה לתמוך ולעזור במה שהוא יגיד שיכול לעזור..

בהצלחה!!!!!
למה זה לא אומר שום דבר על הנאמנות?מחשבה טובה מצ

אם כן אז מה זה נאמנות?

לא יכולה לקבל את ההכלה הזו.

די איתה.

כן, זה פגיעה בנאמנות ובאמון של האישה, נקודה.

וכשבעל מהרהר אחרי חצי ערומות ברחובלמה לא123
אז הוא פוגם באמון?
מספיק עם ההקצנה הזו
היום הרחוב נמצא במחשב.
זו לא הכלה, זו מציאות..
היום כמעט כולם נופלים בזה, אז הם בוגדים?
יש הרבה הבדל אם גבר הולך ברחוב ונתקל במישהימחשבה טובה מצ

והיא חולפת לו מול העיניים, לבין הוא מתבונן בה ארוכות לבין אם הוא מחפש את באינטרנט במודע וחופר על זה.

הרבה הרבה הבדל.

ואני לא חושבת שצריך להכיל את המציאות הזו, לפחות לא בריש גלי.

למה בדיוק את חושבת שיש פה פגיעה באימון של האישה?כמהה ליותר

באמת מנסה להבין....

יש פה בעיתיות הלכתית מבחינתו, באותה מידה של כל עבירה אחרת, אבל איפה את רואה פה פגיעה באימון???

אז לטעמי לאלמה לא123
היום בלחיצת כפתור נמצאים במקומות הכי גרועים.
ואם בן אדם טיפה חלש הוא נופל לשם.
הכי קל לשפוט כשאין לנו את הנסיון הזה,
ומה זה להכיל בריש גלי? אף אחת פה לא נהנית שבעלה עושה את זה, אבל אם תצעקי עליו, הוא שוט יסתיר את זה ממך יותר טוב, היצר לא מפחד מצעקות.
אם תביני אותו ותחשבו יחד איך לפתור את זה, הוא לא יהיה עסוק בלסתיר,אלא בלפתור את הבעיה
לגמרינגמרו לי השמות

ובאמת לצערנו זה לא שהוא צריך "לנבור" או "לחפור" כדי להגיע אלא זה הכי פשוט וקל ומהיר שיש בעולם... פשוט תעשייה נוראית ומילארדרית שעושה שמות בכל החברה שלנו... מציאות עצובה אבל קיימת לצערנו

גם אני לא חושבת שצריך בהכרח "להכיל" את המציאות הזומיקי מאוס
אבל היא קיימת.
ולא תצליחי להעלים אותה
וצריך להסתכל עליה בעיניים הנכונות כדי למזער את הנזקים שלה ואפילו להצליח להקטין אותה...

נאמנות היא לקיים מיניות רק עם אשתו.

צפיה או אוננות היא לא פגיעה בנאמנות כי זה לא שהוא מחליף את אשתו באחת אחרת אלא במשהו אחר שהוא בקטגוריה אחרת- זו לא זוגיות! זה אפילו לא קיום יחסי מין. אלא תחליף זול וממש ממכר שגם נוגע במקומות אחרים בנפש לעומת זוגיות...
(כן גם אצל מתירנים שלא רואים שום פסול בתכנים ואוננות יש שאיפה ומאמץ לקיים זוגיות. כי זה לא תחליף לא יעזור כלום...)
לכן גבר שיש לו את הקושי הזה יימשך לצפיה בתכנים גם אם הוא מקיים יחסים סדירים עם אשתו פעמיים ביום

אני לא אומרת שזה דבר לגיטימי. בעיני זה לחלוטין לא. אבל זה לא בגידה ולא קרוב.
וזה לא בעיה זוגית אלא בעיה של מי שצופה, שכמובן משליכה על המרחב הזוגי אבל לא שונה מעישון או התמכרות אחרת שיש לה השלכות שליליות

זה שלילי בעיני כי זה קודם כל אסור ובעיקר כי זה מוזיל את המיניות ומשפיע לרעה על המרחב האינטימי הזוגי. ולכן גם לאישה יש מניע חזק לנסות לעצור את זה אבל כעזר לצידו לא לזרוק אותו לכל הרוחות כבוגד
מסכימה עם כל מילה שכתבתשירה_11

ומחדדת את העניין שהצפיה היא תחליף זו.. שנוגע במקומות אחרים בנפש,

אולי ישמע מוזר 

אבל זה נובע מהנפש, ממקומות שאפשר לטפל בהם,

כל מעשה שאנחנו עושים נובע מחיסרון מסוים שיש לנו ואנחנו רוצים למלא,

כשגבר (לצורך העניין) צופה בתכנים האלה, הוא ממלא חיסרון,

ולא זה לא בהכרח חסרון במיניות.)

מקווה שהובנתי,

בדרך הזו אפשר לטפל ולהשלים ולמלא הרבה דברים

ולהקל מהחיים

אני לא חושבת שזה תמיד תחליף או נובע מחיסרוןכמהה ליותר

זה פשוט גורם להנאה, כמו שלאכול אוכל מאוד טעים שהוא לא כשר - זה גורם להנאה ואדם מתפתה לאכול. 

וצריך גם להתייחס אל זה כאל בעיה של עצמו עם עצמו ולא לקשר את זה לכל מיני דברים לא קשורים, כמו אהבה או נאמנות לאישתו - כי אין לזה שום קשר!!!

סליחה אם זה נישמע תוקפני, אבל מפריע לי, כי על אדם שאוכל לא כשר או מחלל שבת, לא היית אומרת שהוא צריך טיפול, אז למה אם תחום הקושי שלו הוא בתחום הצפיה בתכנים - את כן אומרת שצריך טיפול?

לא קישרתי את זה לנאמנות לאישהשירה_11

אני כמוך לא חושבת שזה בגידה על אף שאבין מאוד אישה שתרגיש ככה,

וכשאני אומרת טיפול אני לא מתכוונת שיש לו איזה בעיה נפשית, ממש לא,

גבר שיושב ומתבטל, ב"ה שומר תוצ העבר של הצפיה בתכנים אסורים והוא נפל לזה שוב, זה לאו דווקא כי הוא ממש רצה לראות, אם הוא לא היה מתבטל שעות זה לא היה קורה,

הדוגמא הזו לא מספיק טובה.. אבל אולי תסביר טיפה יותר טוב,

אולי אנסה דוגמא אחרת,

אנחנו מונעים מהגנות, כלומר אם תבוא מורה לכיתה ותשאל מי קרעה את הקישוט, מי שתענה "אני לא קרעתי" זו תהיה הגנה, יש לה חסרון פחד והיא ממלאה אותו מגינה עליו,

מסתכבת קצת בלהסביר בכתיבה,

ולעניין המחלל שבת או אוכל לא כשר, אם הוא חילוני לא שומר תוצ, את צודקת,

אבל אם הוא דתלש, ועושה את זה בכוונה, או סתם כי לא מתאים לו להיות דתי, זה כן יושב על משו, אם הוא יעשה תהליך עם עצמו הוא בהחלט יגיעו לנקודות האלה שמהם חל המפנה,ף

ואני לא רואה פה תוקפנות, אני רואה פה דושיח ודיון עם נסיון להבנה :I)

יש הבדל בין אדם שבוחר לחטוא לאדם שנופלבארץ אהבתי
ואדם שרוצה לאכול כשר אבל לא מצליח להתאפק ואוכל לא כשר, או אדם שרוצה לשמור שבת אבל לא מצליח להתאפק ועושה דברים אסורים בשבת - אולי יועיל לו טיפול כדי להבין מה השורש מאחורי הקושי שלו להתאפק, ואיך הוא יכול להתגבר על זה.

ונכון שלכולנו יש הרבה תחומים שאנחנו לא תמיד מצליחים לפעול בהן כמו שהיינו רוצים.
אבל במקום שיש לנו רצון גדול, ואנחנו לא מצליחים בו - אז יכול להיות שטיפול בהחלט יכול לתת מענה.

(אני לא עברתי טיפול פסיכולוגי או רגשי, אז לא באמת יודעת איך זה. אבל האימון האישי שעברתי עזר לי מאוד לשנות את ההתנהלות שלי בנושא של כעס על הילדים, ובעוד כמה תחומים שהיה לי קשה איתם. לא שעכשיו הכל מושלם, אבל בהחלט השתנו דברים לטובה. ואני חושבת שלדברים גדולים יותר - טיפול בהחלט יכול לתת מענה).
התדירות שבא עולים שרשורים כאלה בפורוםהשקט הזה
מלמדת כמה זה נפוץ. אני רוצה להאמין שלא כל הגברים הם גברים בוגדניים ולא נאמנים לאשה שלהם, אלא שזה באמת נובע ממקום אחר.

האם זה פוגע ומערער את האמון של האשה לגלות את זה? כן
האם זה מעיד על נאמנות של הבעל אלייך? לא. הוא נאמן אוהב מכבד מעריך ורוצה לחיות את חייו רק עם אשתו.
ויחד עם זה באופן כואב ומצער מאד מאד הוא נפל קרבן לתעשייה שעובדת טוב טוב כדי להפיל אותו ולמכר אותו לתועבות כאלה.

האם צריך להכיל את זה בפומבי?
אני חושבת שהתדירות של השרשורים על זה נותנת את התשובה.
זו מגיפה ציבורית וגם היחס אליה צריך להיות ציבורי כדי שהאשה הבאה תתערער קצת פחות.
הגברים כבר שם, להכיל את זה או לא, לא ישנה את המצב.

הדברים נכתבים בכאב גדול, אני לא אדישה למציאות או חושבת שטוב, בסדר, שכל אחד יצפה במה שבא לו. הלוואי וכל הרשעים שמייצרים את הזבל הזה יחטפו את העונש שלהם משמיים. והלוואי שהמציאות הזאת תפסק. אבל כל עוד היא ממשיכה אז צריך לחשוב על היחס אליה.
כל מילה ממש, כתבת כ"כ חזק ונוגענגמרו לי השמות

מצטרפת לכל מילה 

תודה לך💕השקט הזה
נאמנותoo
זה לא לנהל קשר רומנטי עם אישה אחרת.

איך נאמנות קשורה לצפייה בתכנים?
רבי עקיבא אומר שאם אדם מצא אישה אחרת שיותר יפהאני10
בעיניו מאשתו זו עילה לגירושין. (מצידו, לא מצידה)
עצם העובדה שהוא הולך ומסתכל זה כבר הפרת ההתחייבות ביניהם להיות יחידים זה לזו.
נכון, פעם לגבר היו יכולות להיות הרבה נשים, אבל אנחנו לא חיים במציאות ובתרבות הזו, והעובדה היא שאיש ואישה שמתחתנים, בטח אם הם דתיים, מתחייבים להיות יחידים אחד לשניה. ואם מישהו הולך אקטיבית (גם לחיצת כפתור היא אקטיבית) לצפות בנשים אחרות אז הוא מועל באמון.

אני פשוט לא מצליחה איך אפשר להשוות את זה לעבירות של אדם עם עצמו כמו חילול שבת או משהו כזה. גם אם הוא יבגוד בה פיזית זה קשור אליו ולא אליה? הרי מותר לו טכנית להיות נשוי לעוד אישה..

אני חושבת שהנסיון דווקא מהכיוון היותר שמרני ואדוק להסביר כמה קל ליפול לזה וכמה זה נסיון שאי אפשר לעמוד בו אמנם הגיע במקור מכוונה טובה - לגרום לאנשים להישמר עוד יותר, אבל בפועל יצר מצב הזוי שפשוט נותן לגיטימציה לבגידה באמון.
פעם אחר פעם יש פה שרשורים שלמים שמסבירים למה זה ממש סבבה והגיוני שאברכים ובחורי ישיבה צופים בתכנים פרוצים ובוגדים באמון של נשים שלהם.
זה פשוט מצב מטורף..
בעלי רחוק מלהיות אברך ומעולם לא למד בישיבה אבל בחיים שלו לא מסתכל בתכנים האלה (כן, אני יודעת בודאות) ובחיים לא מסתכל על אישה אחרת.
והוא לא נדיר.
לפני שזה ענין דתי זה ענין אנושי.. איך איבדנו את זה?
מעניין אותי לדעת איך הלכו הנשים בזמן רבי עקיבאשירה_11

אם בזמן הבן איש חי, אישה עם 3 כפתורים פתוחים הייתה נקראת פרוצה, היום היא רבנית

אז אם נצא מנקודת הנחה שבזמן רבי עקיבא למצוא אישה יותר יפה זה לא רק להסתכל אליה אלא מצריך יותר עבודה ומינמום של קשר אם אשתו אז אני יכולה להבין,

אם הנשים בזמנו היו הולכות לא צנוע כהיום אז הנ"ל לא רלוונטי

לא מצאתי שרשור או מישי שמנסה להסביר שזה סבבה,

אפשר לקרוא שוב,

מאמינה שקיימים גברים כאלה,

אבל בשביל לא להסתכל על אישה אחרת הוא צריך ממש למשור עניים,

רהחוב מפוצץץץץ היום ללכת עם ביקיני "ליד" הים זה נורמלי...

או שאת מתכוונת שהוא לא מסתכל מלכתחילה באישה אחרת ב"ה

וגם תרימי לעצמך, הרבה פעמים גבר שמסופק מאשתו לא מחפש את זה בחוץ,

ומסייגת שיש הרבה מסופקים, עיין בשרשור הנ"ל וזה נובע מעניין אחר כמו שציינתי 

גם אם נניח שיהודיות התלבשו בצניעות מרובה בזמנואני10
גרו כאן בארץ גם הרבה גויות שבהחלט לא התלבשו כך. אז אני בספק שהיה ממש צריך להתאמץ בשביל זה.

ותעשי הפרדה בין איך שרבנים קראו להם לכמה זה היה נפוץ. גם היו הרבה רבנים יכולים לכתוב שלבוש מסויים הוא לבוש של פרוצה וזה בשום אופן לא אומר שקשה למצוא נשים שלבושות כך
התכוונתי שאומרים שזה סבבה במובן שזה נורמלי.

הוא לא "שומר עיניים" במובן המקובל. אנחנו חיים בחברה מעורבת והוא גם עובד עם נשים, מדבר איתן ומישיר מבט. זה פשוט לא הענין אלא שהוא לא מסתכל עליהן על מנת להנות ואם יש משהו מיני בלבוש של מישהי אז הוא יעשה מאמץ גדול (במקרה הצורך) כדי לא להסתכל.

ממשששששש לא חושבת שזה קשור לסיפוק אלא להחלטה. יש גברים עם הנשים הכי יפות בעולם שככהנ מספקות אותם ועדיין הם מחפשים בחוץ וגברים שלהיפך. זה קשור אך ורק להחלטה אישית של הגבר. קשה ככל שתהיה
גם הגוייםשירה_11

לא היו שטופים בזימה כמו היום,

כמו שר' עקיבא אמר כך,

בטוחה גם על מלא שחלקו אחרת,

והעניין עם הפרוצה, זה הסבר לעניין מה היתה הנורמה, תהיי בטוחה שפעם לא חלמו שנשים יסתובבו כמעט ערומות ברחובות, אני אתמול יצאתי עם בעלי לסיבוב, לא ספרתי כמה בנות ראיתי עם שורט שממש ממש לא כיסה להם... חצי בקושי.

ובעניים הסיפוק רשמתי "הרבה פעמים" כי אני לא מכלילה מכל הסיבות שבעולם, ום ממה שאמרת 

על סמך מה את מחליטה את זה?אני10
יש הלכות צניעות שנאמרו בזמנם שבימינו נראות הזויות!!!
הם פסקו שאסור לשני *תלמידי חכמים* להיות בייחוד (במקום לינה כמדומני) שמא יגיעו למשכב זכר!!
הם פסקו שאסור אפילו לתלמיד חכם(!) לישון לבד במקום שיש בו בהמה שמא יגיע לקיים איתה יחסים!!!
זה משהו שאת רואה קורה היום?
בתרבות שלנו זה דבר הזוי ומופרך. אצל אנשים רגילים. קל וחומר אצל תלמידי חכמים.
יש איזו רומנטיזציה מטורפת של תקופת חזל. זה ממש לא היה כזה מזהיר כמו שזה נשמע. כן, חזל היו אנשים גדולים אבל הם חיו בתקופה שטופת זימה ממש לא פחות מאיתנו ואולי גם יותר (או לפחות לגבי דברים שונים).

תסתכלי על ציורים שיש מאותה תקופה, או פסלים. עירום היה משהו ממש נורמלי אצלם, שלא לדבר על זה שלא בדיוק היו מתקלחים במקלחת בבית, וכשאתה הולך למעיין יש סיכוי סביר שתפגוש שם אישה עירומה, עע הסיפור על ריש לקיש ורבי יוחנן.
אתמול בדיוק נתקלתי בסיפור על ר יהודה אאלט שהיה הולך לבית מרחץ מסוים והעמידו שם פסל של אפרודיטה - אחת האלות שלהם, כמובן פסל בדמות אישה כן? והוא אמר שזה בסדר עדיין לרחוץ שם.

בקיצור זו ממש לא היתה תקופה צנועה ותמימה כמו שאת מתארת אותה
נכוןשירה_11

את צודקת שזמן חזל לא נשמע כמו שזה נשמע היו שם גם מציאויות קשות,

לכן כשכתבתי על זמן הנשים ברבי עקיבא הסתייגתי בדבריי כי איני יודעת  בוודאות מה היה שם,

אבל עדיין קשה לי הדברים של רבי עקיבא נשמע לי קצת תמוה, גיגלתי קצת ומצאתי הודעה ש@שוקולד לבן המהממת  רשמה בשרשור שנפתח בדיוק בנושא הזה,

מצרפת אותו פה, את חייבת לקרוא

מצא אחרת ממנה - יכול לגרשה? נעלבתי. | ערוץ 7

מסכימה מאד עם מה שהיא כותבתאני10אחרונה
זה מה שניסיתי להגיד גם לא זוכרת למי, שעצם זה שאתה מסתכל על מישהי אחרת זה כבר מעילה בזוגיות שלכם
בטח שהיו שטופים בזימהאחתפלוס

בזמן רבי מאיר בעל הנס הייו בתי זונות

בכל זמן.. יהודה ותמר?אני10
צפייהoo
בתכנים אינה כמו בגידה פיזית, זו צפייה בלבד. אני לא חושבת שצפייה בנשים אחרות זו מעילה באמון, זה קצת דומה לצפיה בסרט שיש בו סצנות מסוימות.

התכנים בעייתים, אין בכלל ספק, אבל מפה עד בגידה/ מעילה באמון/ בעיה אנושית? בעיני זו הסחפות ממש
אולי מתוך הרגשה שלשירה_11

מה אתה מסתכל ונהנה מאישה אחרת שהיא לא אני?

אולי קשה לנתק את הרגש פה, זה לא שהוא נהנה מלסהתכל על הבית של מישו אחר ואז הוא לא בוגד בבית שלו ובעיצוב של אשתו,

מסכימה איתך ומנסה להבין את הצד השני

כי הגיונית את צודקת 

הגיוניoo
שיש רגש של פגיעה. ועדין פגיעה היא לא בגידה.
השאלה מה כל אחת מחשיבה בגידההמקורית
אני לא מצליחה לחשוב על לנתק הנאה מאישה אחרת מבגידה פיזית כי בשני המקרים זו הנאה מאישה אחרת ברעיון.
אבל זה מאוד מורכב מעבר לפשטנות הזו כי המציאות היום לא אידאלית
נראלי שמה שכתבתשירה_11

זה מה שאני חושבת,

היטבת להסביר תודה

ולצחוקoo
עם אישה אחרת? לשוחח עם אישה אחרת? יש כאלו שזה גם מפריע להם. אפשר שיפריע מה שרוצים, אבל להשוות דבר פיזי לדבר שאינו פיזי, זה לא נכון ומעוות את המציאות.
בעינייך אולי ולכן אני אומרת שזה אינדיבידואליהמקורית
הנאה מאישה אחרת, בין אם בשחוק וקלות ראש, ובין אם בלהרבות דיבור, בהחלט מפריע לי. זה מביא לקרוב דעת וזה המקום שאני אמורה לתפוס בחיים של בעלי בראייה שלי.
אזoo
את שמה בשורה אחת דיבור עם מגע פיזי?
לא בדיוק אבל זה מפריע ליהמקורית
כי בגידות מתחילות מזה ואין מה להתמם בנושא
וגם גברים שלא בוגדים כשהם מרבים שיחה וקלות ראש עם נשים, אני מאמינה שזה הולך איתם גם אחרי במיוחד אם זה תדיר
אני מאוד מאמינה בגדרים שגדרו לנו חזל בנושאים האלה
בגידותoo
מתחילות באדם שמחליט לבגוד. אם יש ידיעה בראש ברורה שלא בוגדים, אז שום דיבור/ צחוק/ צפייה לא יביאו לבגידה.

ואת גם עשית פה את ההפרדה בצורה ברורה- יש גדרים ויש בגידה.
גבר לא צוחק עם אישה אחרתשירה_11

כי עובר לו בראש באלי לבגוד... (ברוב המקרים)

גבר צוחק עם אישה אחרת כי הוא אומר מה כבר יצא מזה כולה אמרתי ככה ועשיתי ככה....

יותר אישה אחרת פחות אשתו...

משוואה ברורה מבחינתי,

גם רוב הסיפורים מתחילים ככה,

לא צריך לרצות לבגוד בשביל לבגוד,

ושוב אני לא אומרת שכל מי שצוחק עם אישה אחתר מסיים בבגידה ממש ממש לא 

לא סתם חזל הביאו גדרים, כי הגדר הזאת מונעת את הבגידה בסוף 

גםoo
אם בגידה התחילה מקשר רגיל, זה הגיע לבגידה כי הם רצו. יש מלא אנשים שנמצאים בקשר קרוב עם בני המין השני ובחיים לא חושבים לבגוד.
ויש גם הרבה אחרתשירה_11

הוא לא צריך לרצות

שוב,

גם  אם הקשר התחיל בשחוק וקלות ראש זה עלול להתדרדר לבגידה כי הם יצחקו ואז הוא ייגע בה כי הוא לא שומר על הגדרים האלה

והוא יכול ליפול איתה ובאותה נשימה להצער אלף פעמים על הטעות הזאת שהוא עשה,

הוא לא צקיך למחוק את אשתו בשביל לבגוד בה,

בגידה זה לא רק בשכל

אז למה להתחיל עם זה מלכתחילה? אם עד לשם זה עלול להדרדר אפילו אם זה נשמע רחוק

וישoo
כאלה שלא מסתכלים בכלל על נשים כגדר. כל אחד והגדרים שלו.
ואז הם פחות יפלושירה_11

ככל שהגדר יותר גבוהה,

לא שאצלינו עומדים על כל הגדירות כן

מה זה אומר ליפול?אני10
מישהו נופל לרצח? נופל להכניס את היד לארנק של מישהו אחר? אז גם לא נופלים באונס או בגידה.
זה מזכיר לי את השיר אדוני השופט, אם את מכירה..
לא נופלים. עושים מתוך החלטה. אנחנו בני אדם ולא חיות והבחירות שלנו מודעות.
אוקיי הגענו למקום שלא חשבנו שנגיע אליו, אבל הבחירה להיות עם מישהי אחרת, לצפות בתכנים כלשהם או כל דבר אחר היא פשוט כך - בחירה
מסכימה, לגמרי בחירהoo
ליפול המשמעות שהוא חטא בשירה_11

בדבר אסור שהוא לא הסכים לעצמו,

מזה "נפל לסמים"???

בטח שנופלים, ולא כל מה שעושים הוא מתוך החלטה, גבר שמשחק עם אישה ויושב איתה בהפסקות וכו והקשר נהיהה יותר קרוב ויותר אינטימי והוא חלילה הגיע איתה למגע אסור לצורך העניין, הוא נפל! הוא לא רצה את זה הוא אוהב את אשתו ואשתו מספקת אותו וכו וכו , יחד עם זאת הוא היה בקשר אחר עם אישה אחרת, הוא לא החליט לעשות את זה ומה שהוא עשה זה נתעב ומכוער

אם זה היה עניין של החלטה חזל לא היו שמים גדירות, כי מה הבעיה. שיחליט שלא וזהו...

מזה "שבע יפול צדיק וקם, מזה נפל? לא רצה וחטא

אם זה היה עניין רק של הלחטה לא היינו צריכים כל כך לפחד מהיצה"ר ולהגיד שאין אפוטרופוס לעריות וכל המשפטים האלךה,

היינו פשוט מחליטים וזהו,

ומכיוון שלא כך הדברים,זה לא מתחיל ונגמר בהחלטה, גם מי שמחליט עלול ליפול,

כמה פעמים החלטת שהוווו מעכשיו את מצתחילה דיאטה, מעכשיו אין יותר מתוקים!! זה לא בריא זה מסוכן, הרופא אמר לך שהסוכר שלך גבוה גם ככה, ולמרות זאת אכלת, למרות זאת נשברת ונתת ביס בקליק שוקולד,

אבל החלטת לא???, נכון החלטת,

אבל הקושי היה גדול אז נפלת ואכלת,

אם הייתי חכמה יותר הייתי מוציאה את השוקולד לגמרי מהבית, מציבה לעצמי גדר ואז אני לא יכולה ליפול בקלות כזו,

תגידי יש סופר? אני עושה מה שאני יכולה, לעבור דירה רחוק מהסופר לא שייך,

בדיוק כמו שלא שייך להגיד לגבר אל תצא מהבית יש נשים בחוץ, אבל כן שייך לו לסנן את הפלאפון שלו, להמעיט בידבורים עם נשים אחרים כדי להרחיק ממנו את מה שקשה ועלול להביא לנפילה  

שמים גדרותoo
כי זה עוזר, אבל הגדר לא מחליפה את הבחירה של הבנאדם.
וכן אנשים מעדיפים לזרוק מעצמם אחריות למעשיהם.
דוגמא מעולה להגדרה שמסירה את האחריות מהאדם למעשיואני10
לא משנה אם הוא מגדיר את זה ככה או הסביבה שלו. אבל אין נפילה לסמים. אין אדם שלא רצה להכניס סיגריה לפה והכניס אותה בטעות.
יש אדם שנכנע ללחץ חברתי, אדם שהידרדר כל פעם עוד קצת, אדם שהתיר לעצמו לשניה ואז חזר ושנה ונעשה לו כהיתר.
אבל כל אלה אנשים שהחזיקו סיגריה או סם או וואטאבר ביד ומתוך החלטה מודעת (אלא אם הם שיכורים) הכניסו אותו לפה.
אין פה נפילה.

לא לא לא. אדם שנגע באישה אחרת, אף אחד לא לקח את היד שלו ושם על האישה השניה. הוא עשה את זה. הוא ולא אחר. יכול להיות שהוא עשה את זה בקלות דעת. אבל הוא עשה את זה מתוך החלטה. פעם מצאת את היד שלך במקום שלא התכוונת שהיא תהיה בו?
אני לא.

הגדרות הם כי זו החלטה קשה! ברור שהיא קשה. אבל - זו החלטה!
ערכתי את התגובה שלי קראת?שירה_11

גם שם דוגמא עם אוכל?

אדם שמעשן כי נכנע ללחץ חברתי הוא נפל, הוא מעשן ולא כי הוא רוצה לעשן,

יכוליות שאנחנו משדרות על אותו גל במילים אחרות,

הוא בחר לעשן נכון אבל הוא לא רוצה את זה לכן הבחירה הזו היא נפילה בשבילו, זה שהוא בחר בזה לא אומר שהוא רצה את זה,

אם היה יכול, אם היה מתרחק מחברה רעה (שזו גם גדר) הוא לא היה "בוחר" בהחלטות הגרועות האלו, כלומר לא היה נופל בהם,

גם בחזל, חברה רעה לא טובה לאדם כי היא משפיעה עליו!!! 

את יכולה להגיד את זה ככה,

השתמשתי כאן במילה "בוחר" אבל המשמעות היא לגמרי נפילה,

@המקורית אנחנו באותה דיעהבעניין הזה של גדירות ונפילה ותקראי גם את את עניין ה"בחר ליפול" זה אותו רעיון לא?!!!

קראתי עכשיואני10
אני מרגישה ששתינו חוזרות על עצמנו, אז אענה בקצרה ולא אתייחס לכל דוגמא למרות שאני מעריכה את ההשקעה שלך.

אני מגדירה כל מעשה של אדם שנעשה מתוך צלילות כבחירה. לא משנה כמה קשה לבחור אחרת, לא משנה כמה לחץ היה עליו.
נכון, גם אני עושה דברים שאולי קיוויתי לא לעשות, אבל אני מודעת לזה שזו אחריות שלי ובחרתי במודע לא לעמוד ליעד שהצבתי לעצמי. לא משנה אם מדובר בדיאטה, לשו"הר או על דבר אחר.

אני מבינה שאת קוראת נפילה למה שאני קוראת "בחירה לא לעמוד ביעד שהצבתי לעצמי". לא יודעת אם הפער בהגדרות הוא מהותי או סמנטי, נראה לי שזה בעיקר תלוי בנאדם. מה שחשוב בעיניי הוא לא איך אתה קורא לזה אלא האם אתה לוקח אחריות למעשים שלך.
בעיניי המילה נפילה היא הסרת אחריות כי זה כאילו קרה לאדם באופן פסיבי, אבל כל עוד האדם לוקח אחריות זה לא כזה משנה בעיניי המונח.
^^ כל מילהoo
בדיוק ♡שירה_11
אונס זה לא בגידה במחילההמקורית
וגם גניבה לא אם כי יש מושג שנקרא קלפטומניה
להגיד שזו נטו בחירה זה להתעלם מהמציאות של היצר הרע בעולם ומ'התבלין' שהשם נתן לנו, שהוא ההלכה והגדרות שנתנו לנו חזל לעניין.
ואני לצערי מכירה כמה מקרים שבשם המתירנות והזלזול בדברים האלה אנשים הידרדרו לדברים חמורים. והיו מקרים גם שגברים מנצלים חולשות של נשים במשבר מתחילים בשיחה וגוררים אותם למעשים. האם גם זה בחירה של אותה אישה?
האם גבר שנקלע לסיטואציה אינטימית עם אישה שהתחילה משיחה פשוטה והתפתה בחר? אולי במושגים יבשים כן. אבל זה כל המהות של היצר הרע, לטשטש את הבחירה שלנו.
כמו שאת באה לכעוס על משו, האם תמיד את יכולה לעצור את עצמך? זה גם בחירה, לא?
בוודאי שזו בחירהoo
כל מעשה שאנו עושים זו בחירה, אם טעינו, יש את הבחירה האם לתקן או לא, והאם לחזור שוב על הטעות.
אז שוב נסכים שלא להסכיםהמקורית
את מדברת תאוריה כשהמציאות בשטח היא אחרת והתורה אומרת לנו דברים אחרים גם כן.
הבחירה אכן נתונה אבל שוב, היא מיטשטשת אם אדם מעמיד את עצמו בניסיון. זו כנראה מציאות שלא ככ ברורה לנו אבל ברגע שבן אדם מתיר לעצמו כל מיני דברים הסיכוי להידרדרות גבוה, ולא רק במעשה. גם מחשבה של גבר או אישה על בני המין השני שנובעת מתוך קרבה היא לא טובה.
וליצור קשר קרוב עם אישה או גבר זה להעמיד את עצמך בניסיון. וגם זו בחירה
לאoo
הייתי קוראת לזה להעמיד בניסיון, אבל זו בהחלט בחירה לבחור איזה גדר לשים ואיזה לא
אז מי שלא שם לו גדרהמקורית
שלא יתפלא שעשה 'בחירות' לא נכונות. זה כל מה שבאתי להגיד.

אוoo
שבנאדם בוחר איזה גדר לשים, ומה לעשות או לא לעשות, עם או בלי גדר.
אשליה בעיניי. אבל כבר הסכמנו שאנחנו לא מסכימות המקורית
לא אמרתי שזה אותו דבר אלא ששניהם בחירהאני10
והעובדה שיש מונח של קלפטומניה בדיוק אומר שכל גניבה אחרת שלא במסגרת ההפרעה הנפשית הזו היא מודעת ומבחירה.

ובנוגע להמשך דברייך - גם לעשות משהו שפיתו אותנו אליו, לא משנה אם המפתה הוא היצר או אדם אחר, זו בחירה. בחירה קשה אמנם. לפעמים קשה מנשוא. אבל בחירה.
הבחירה היא להכנס לניסיוןהמקורית
מתלכתחילה בלהורות לעצמך היתר בכל מיני דברים שעלולים להוביל אותך לסיטואציה שלרוב תסתיים בתוצאות לא טובות. ומשם כבר אין הרבה בחירה בעיניי.
הפוך לדעתי.אני10
דווקא מסיפור אדם וחוה אנחנו לומדים שלהורות לעצמך איסור בדברים שמותרים לך ואז להגיד "נפלתי" זו הבעיה, ואם היה לך ברור ומוגדר מה מותר ומה אסור אז לא היו לך תירוצים לעצמך למה זה בסדר.

ובכל מקרה - ככה או ככה הם קיבלו על זה עונש.
לא מענישים אדם שלא אחראי למעשיו, מכאן שגם אם תתרץ את זה בנפילה עדיין זה תירוץ להרגעת המצפון שלך בלבד ולא לשום דבר אחר
מה פה בדיוק מוגדר עבורךהמקורית
כהוראת איסור שהיא לא נכונה? שמירת נגיעה? לא להרבות בדיבור ושחוק וקלות ראש? לא להגיע לידי ייחוד?br />אני מדברת על גדרי חזל הקדושים ועל זה שמי שלא שומר אותם עלול ליפול לעבירה. ומי שבוחר לא לשמור אותם נותן רשות ליצר הרע שהוא מאש ואנחנו בשר ואדם.
זו הוראת איסור שאיננה נכונה? זו מציאות כואבת.
עולם הפוך ראיתי
דיברת על סיטואציה שהתפתחה משיחה פשוטהאני10
לאסור דבר כזה זה בעיניי לא נכון.
יש הלכה וגם בה יש דרגות, ויש מעבר. שמירת נגיעה זה הלכה.
לא לדבר עם אישה זו דעה הלכתית, לא משהו שמקובל על כולם. לא תרבה שיחה עם האישה זה לא הלכה זו המלצה ולא סתם זה מופיע במסכת אבות ולא במקום אחר.
עושה לך טוב? מעולה. תשמרי את זה, רק תזכרי שזה מותר.
עושה לך רע? תתמקדי בלשמור על ההלכה עצמה. זה הכל
טובהמקורית
כל אחת ואיך שהיא רואה את הדברים.
אם יצר הגניבה היה כמו יצר המיןהשקט הזה
יכול להיות שהיינו "נופלים" בגניבה.

אין מה להשוות בניהם.
ואני גם לא חושבת שאפשר להעמיד באותה שורה בגידה וצפייה בתכנים.
זה לא אותו הדבר. נקודה.

ממש לא מסכימה איתךאני10
אבל לא ככ העלית טיעון חוץ מ"זה לא נכון"..
הטיעון שלי הוא שיש יצר מין. והוא חזקהשקט הזה
ואי אפשר לבטל אותו כי בעלדיו העולם לא יתקיים.

ואין יצר כזה לגניבה. ולכן לא נכון להשוות בניהם ולהגיד שכמו שאנשים שלא נופלים בגניבה אז שלא יפלו בראייה אסורה.

מסכימה שזה יצר חזק יותראני10
עדיין כל בחירה היא בחירה.
אז בואי נאמר שיש בחירות שיותר קל לעשותהשקט הזה
ובחירות שמישהו עובד קשה כדי שלא יהיה לך קל לעשות אותם

ובטח כשהחשיפה הראשינית לתכנים כאלה היא לרוב לא מבחירה ומגיעים אליה בטעות (תמונה שקופצת, לחיצה שמובילה לאתר שלא תכננת להגיע אליו וכו'. כמו שכבר ציינתי, עובדים קשה בתעשייה הזאת כדי לפתות אנשים) ומשם הבחירה לצאת או לא לחזור על זה הופכת לעוד יותר קשה.

מסכימה שזה קשה בהרבהאני10
לאף אחד אין תאווה לרצח או לגניבהלמה לא123

לא מבינה את ההשוואות המגוחכות האלה

אז נסכים שלא להסכיםהמקורית
לא חסרים מקרים של נפילות לבגידה שלא היו מתוכננות מראש, 'סתם' כי לאדם יש יצר הרע והוא נפל ברשתו.ושוב, בגידה היא סובייקטיבית. בעינייך בגידה היא רק הנאה פיזית אבל בעיניי יש סוגים אחרים של 'בגידות', מעילות באמון נקרא להן אם יותר נח לך. וזה נכון לנשים גם לא רק לגברים, הרי יש בני תשע מידות
אי אפשר להמעיט בכח של היצר הרע בנושא הזה
ובעיני, כמו שחזל הגדירו, הגדרים עוזרים לנו לא ליפול בדברים האלה
וההכרה שלנו בכך שהא בהא תליא צריכה להיות ברורה כדי לדעת איך להתמודד עם הקושי הזה.
דיבור מתוך הנאה?שירה_11

הוא נהנה ממנה כשהוא צוחק איתה, סבבה לו וכיף לו לצחוק עם אישה אחרת,

לא אצלי 

וזה שוב עניין של הסתכלות לדעתי 

כל הנאה בכוונה תחילה מאישה אחרת היא בגידה באמוןאני10
לא משנה אם מדובר בצפייה בתכנים או משהו אחר
לא יודעת איך להסביר את זהכמהה ליותר

אבל כן, זה בדיוק כמו לחלל שבת.

לכל אדם בעולם יש את התחומים שבהם קשה לו ושבהם הוא נופל - אז זה התחום שלו.

אין לזה שום קשר לאישתו ולא לנאמנות או לאהבה אליה, וברור שלא בגידה- 

זה כל עוד שלא מדובר על משהו מעבר לצפיה בתכנים, אבל נניח קשר אמיתי עם אישה, אפילו סתם קלות ראש וצחוק עם אישה אחרת - בעיני זה כן פגיעה מסויימת בנאמנות - כי זה באמת פגיעה ב"להיות יחידים אחד לשיני" כמו שהגדרת. צפיה לעומת זאת לא ניכנסת להגדרה , קשה לי לפרט אבל הנאה מצפיה לא באמת קשורה למה שרואים - אין פה שום קשר עם אישה אחרת.

זה ברור שזה לא בסדר!!!! ברור שצריך לשנות את זה, ברור שזה לא אנושי\מוסרי וגם הילכתית זה לא בסדר. אין פה שום ספק!!!

אבל זה בדיוק כמו כל שאר המידות הלא טובות שהוא צריך לעבוד עליהם, חלק מהעבודה שלנו בעולם הזה...

כמו שאמרתי בהמשך זה באמת לא קשור לאישהאני10
חס וחלילה לחשוב שאם גבר בוגד באישתו זה קשור אליה או באשמתה. וכמובן להיפך.

אבל, וזה אבל גדול! זה לא אומר בשום צורה שהוא לא בוגד בה אם זו עבירה שלו ולא באשמתה..
הבגידה היא בגידה באמון! ולא משנה למה עושים את זה.
סליחה שאני חריפה, אני מבינה שזו נקודה שקשה לך, אבל נראה לי נורא למסגר את זה באופן הזה.
אם לאחד מבני הזוג ממש ממש קשה בתחום הזה והוא מרגיש צורך במיניות גדולה יותר אז אני מאמינה שאפשר למצוא לזה פתרונות בתוך המסגרת הזוגית הטהורה.
ברוך ה לא נתקלתי בנסיון הזה ובאמת שבעומק אני לא מבינה מה עובר אדם כזה, ואין לי מושג אם אפשר למצוא לזה פתרון, כמו שאני לא חושבת שאפשר למצוא פתרון במסגרת ההלכה לאנשים שנמשכים לבני מינם. כי יש דברים שהם אסורים וזהו..

אבל זה שזה ממש קשה, וגם לא קשור לבן/ת הזוג לא הופך את הדבר לפחות בגידה באמון, וזה מה שניסיתי להבהיר.
זה גם לא קשור לנאמנותכמהה ליותר

וזה גם לא "צורך במיניות גבוהה" שלא ממומש, פשוט לא! זה לא קשור לזה.

אין שום קשר לזוגיות ביניהם או לחוסר סיפוק מיני.

זה הנאה מיסוג אחר. ואין שום צורך למצוא לזה "פתרונות בתוך המסגרת הזוגית הטהורה" כי בדרך כלל אין שום בעיה במיסגרת הזוגית. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר.

ומה זאת אומרת "אין לי מושג אם אפשר למצוא לזה פתרון"??? לא צריך "למצוא" פיתרון, אדם אחראי למעשיו והוא חייב לעבוד על עצמו, ושום דבר שאישתו או אחרים יעשו - לא יעזור לו להתגבר על היצר, כי אין לזה שום קשר לאישתו. באנו לעולם עם מידות לא מתוקנות ועם משיכות לא תמיד טובות, והעבודה שלנו זה לעבוד על עצמינו, ואדם רגיל אמור להיות מסוגל לעבוד על עצמו ולהצליח לפעמים להתגבר על היצר שלו, וכמובן שלפעמים לא מצליחים ונופלים.

אין לך גם מידות לא טובות שאת צריכה לעבוד עליהם?

את אף פעם לא נופלת בכלום?

בגידה זה קשר עם אישה אחרת. צפיה בתכנים זה לא אותו דבר!

כמו שכתבתי אין לי מושג איך להסביר אבל ההנאה לא קשורה למה שרואים, יש פה הנאה, אבל אין קצה של קשר עם אישה אחרת, והוא אפילו לא יזכור אחר כך מה בדיוק הוא ראה, אלא רק יזכור שנהנה.

לא אמרתי שאשתו או אחרים צריכים למצוא את הפתרוןאני10
ברור שזה הוא שצריך. המעשים שלו, האחריות שלו.
אני לא בטוחה שהבנתי מה בדברים שלי הפריע לך. שתינו מסכימות שזה לא בסדר, שתינו מסכימות שזו אחריות האדם, שתינו מסכימות שאין קשר לאשתו או לסיפוק בחיים האישיים שלו, שתינו מסכימות שזה תפקיד האדם להתגבר על היצר שלו גם אם זה קשה, שתינו מסכימות שגם אם זו לא בגידה פיזית זו מעילה באמון הזוגי ובמיוחדות של הקשר למרות שאין קשר קונקרטי עם אישה אחרת..
אני טועה? כי מרגישה שפספסתי משהו.
זהו, שאני לא מסכימה עם זהכמהה ליותר

שזה מעילה באימון הזוגי ובמיוחדות הקשר.

ממש לא!

באותה מידה שאדם עם מידת קמצנות או קנאות או כל בעית מידה אחרת לא מועל באימון הזוגי.

אין לזה שום קשר לחוסר נאמנות. זאת הנאה רגעית שלא קשורה אפילו למה שהוא רואה, והוא אפילו לא יזכור מה בדיוק הוא ראה. אין שום השוואה בין זה לבין קשר עם אישה אחרת, לבין צחוק וקלות ראש עם אישה אחרת, או גרוע מזה.

אם הוא עושה דברים בסתר הוא מועל באמוןאני10
אם אין לו בעיה לספר לאשתו שהוא קמצן וקנאי זה משהו אחד, אבל אם הוא מסתיר ממנה זו בהחלט מעילה באמון.
אם האישה יודעת שהבעל צופה בתכנים האלה והוא שקוף איתה והיא מסכימה לזה מראש לפני החתונה ומתחתנת על דעת זה שזה המצב וזה לא הולך להשתנות זה משהו אחד ואין מעילה באמון.
אם הוא מציג מצג שווא של אדם שומר עיניים/מתרחק ממראות אסורים או אפילו לא מתנהג בצורה מיוחדת אבל סתם לא מוכן לספר לה שהוא צופה בתכנים האלה, *בידיעה שזה יפריע לה* אז כן הוא מועל באמון שלה
נכון וזה גם אונאת דברים למיטב ידיעתיהמקורית
מה הונאה??כמהה ליותר

ולא היה שום מידה רעה בך שבעלך לא ידע עליה מראש???

כולנו מציגים מצג של אנשים טובים, ולכלנו יש חולשות.

הסכמתם לפני החתונה על כל מידה רעה שיש בך?? עשיתם חוזה שכל אחד אמר בדיוק איפה החולשות שלו ובמה הוא לא טוב???

בעלי חשב שאני אישה מאוד מסודרת, וובסוף הוא מגלה שאני לא כזאת, אז מה? זה הונאת דברים? אני מעלתי באימון שלו??

לא מבינה מה זה כל הדיבורים האלו...

כולנו אנשים שמנסים להיות טובים ולקיים מיצוות וזה אמור להיות ברור מאליו שלכל אחד יש מצוות\מידות שבהם הוא פחות טוב.

לא חשבת שהתחתנת עם מלאך, נכון?

לא תמיד נעים לנו לספר מייד בזמן הנפילה או החולשה שלנו.

בעלה של הפותחת מיד התוודה בפניה, כשהיא שאלה אותו על זה, הוא לא ניסה להסתיר! 

אם יוצאים מספיק זמן מכירים את החסרונותאני10
ואם לא אז שומעים עליהם בבירורים.
אבל אם היה משהו שאת חושבת שיפריע לו אם הוא יגלה אז כן זה אחריותך לספר לו.

תודה רבה באמת שהוא הודה אחרי שהיא תפסה אותו! זה היה די מטופש מצידו להכחיש במצב כזה..
אבל זה לא העניו פעמיים הוא עשה משהו שהוא ידע שתהיה לה בעיה עם זה ופעמיים הוא הסתיר והיא עלתה עליו.
אז זה ממש לא דומה לכל חיסרון אחר שכנראה עולה בצור כזו או אחרת בשלב ההיכרות. הוא ממש הסתיר את זה אקטיבית.
ואם הוא היה מסתיר אקטיבית תכונה כלשהע אז זה בעיה באותה מידה
יצאתי עם בעלי חצי שנההשקט הזה
ועדיין יש דברים שגיליתי עליו רק אחרי החתונה.
כמו דרך ההתמודדות שלו עם מריבות ומתחים.

האם הוא הציג לי מצג שווא של אדם מקסים שמתמודד מושלם עם כל משבר?
לא. פשוט זה משהו שרק כשהזוגיות שלנו עלתה שלב לרמה של זוג נשוי גילינו יחד.

ובכלל, אני שמחה לגלות על בעלי דברים בחיים המשותפים שלנו, היה לי משעמם אם הייתי יודעת הכל מראש.

(אני מתייחסת פה רק לטענה שמכירים את כל החסרונות כבר לפני החתונה ואם לא אז יש פה איזה הונאה או פגיעה באמון)
יש הבדל בין לא להיות מסודרהמקורית
לבין צפייה הפורנו. ויש הבדל בין צפייה סדרתית כהרגל לבין משו חד פעמי.
ויש הבדל בהסתכלות שלנו על העניין הזה כי בעינייך זה לא מעילה באמון ובעיניי יש דברים ובגו אז לכן. לא התכוונתי בהכרח לבעל של הפותחת כמובן אלא באופן כללי
מסכימה איתך מאד מאדאני10
2 דבריםלמה לא123
1. את חשובה לו מאוד. וטובה אליו.
את מפרשת את הסיטואציה כאישה, ולא כפי שהוא רואה אותה, אין שום קשר אליך!!!!
2. אם את רוצה שישתף אותך בעתיד, תגיבי באיפוק ותצליחי לראות גם אותו ואת הקשיים שלו. אחרת הוא לא ישתף אותך בעתיד,אם ידע שהמחיר גבוה.
וזה גם יצליח לעזור לו לצאת מהמקום, אם ידע שיש לו תמיכה.

למה אין אמון? הוא נפל במשהו, נכשל, לא עשה לך דווקא..
בהצלחה
תקראי שרשורים קודמים בנושא
כואב מאוד וכן זה מרגישאני זה א
נורא.
זה באמת ניסיון לא קל עבורך אבל גם עבורו ונשמע שדוקא לגבי האמון שהוא הוד בפנייך ולא ניסה לשקר או להתחמק אז אולי דוקא מהנקודה הזו שהודה שנפל אפשר לצמוח.
תני לו חהרגיש שאת איתו בזה ואני בטוחה שהוא גם יודע שזה כואב לך ולא פשוט לך אבל הוא יעריך את זה מאוד וזה רק יצמיח אותכם
הטייק שלי בנושאתוהה לי
זה נורמלי, זה קןרה כמעט לכל הגברים, וגם לחלק מהנשים, זו לא נפילה אלא התמודדות תמידית. זו לא התמכרות אם זה לא משתלט על התפקוד והתודעה.
זה לא אומר עליו כלום, עלייך כלום, על הקשר שלכם, על כמה את מושכת אותו ואהובה בעיניו.
זה אומר על תעשיית הפורנו כמה היא עשירה, חזקה, מניפולטיבית. זה אומר על מערכת הדופמין, זה אומר על איך שהעולם עובד..
וזה שיש כזו אשמה שמיוחסת.לשימוש בפורנו ואוננות, זה מעגל שרק מגביר את השימוש..
אז הפתרון בעיניי כחברה זה קודם כל לתת מידע לנוער על פורנו, מזה פורנו, מי עומד מאחורי זה,מה ההשלכות של השימוש מבחינה מינית ופסיכולוגית, ולנרמל ולצמצם את האשמה של הצופה. לא להכשיר,לנרמל.
חיבוק גדול יקרה ❤ ורוצה לצרף לךנגמרו לי השמות

תגובה ארוכה שכתבתי על הנושא בעבר:

קודם כל חיבוק גדול על ההלם והתחושות הקשות המתלוות 

אני רוצה לכתוב לך, שכאשר אני קוראת אותך אני קוראת אישה שמאוד מאוד מעריכה ואוהבת את בעלה.

אישה שמעידה על בעלה, אפילו בתוך תוך הקושי שלה וההלם הראשוני, 

שהוא אדם מאוד ישר

מאוד אמין

שהוא העוגן שלך

שהוא היה שם לצידך בכל פעם שהיית זקוקה לו

שעברת הרבה בחיים - והוא היה שם כדי לתמוך ולחזק

שהוא האי היציב שלך כשהכל קשה ומאתגר

וכל הדברים הללו הם כל כך, כל כך כל כך כל כך לא מובנים מאליהם, מדהימים, חשובים, הם פשוט מחיים את הלב ואת הנשמה!

זכית ממש ב"ה

זכיתם ❤

זה יקר כל כך כל כך.

וזה הבסיס.

זה העיקר

ואת מבקשת עזרה בלהבין יותר,

באיך לקום,

באיך דווקא מתוך הקשר הכה חזק וייחודי ואוהב וקרוב שיש ביניכם - איך לשמור עליו, איך לגרום לעצמך לא לנטור לו, איך לגרום לעצמך שלא יהיה מחסום ביניכם,

את בעצם מבקשת שלמות בקשר ביניכם, לתמיד. גם אם קשה. גם אם יש נפילה.

אז דעי יקרה, שהאהבה *הזו* היא היא העוצמה הכי חזקה שלכם

והיא היא מה שגם תעזור לכם לעבור את המכשול הזה

והיא היא מה שילווה אתכם וילך איתכם לאורך כל החיים ב"ה!!!

לגבי הנפילה/הצפייה עצמה, כתבתי על כך בעבר בהרחבה, מצרפת לך את הדברים:

יקרה,

אני רוצה להתייחס לשתי נקודות עיקריות בהודעתך -

הראשונה היא באמת הנגיעה בכאב הגדול גדול,

והשנייה היא לראות איך דווקא מתוך הכאב והשבר הזה אפשר אולי לצמוח.

1. בכאב:

עכשיו קשה לך מאוד, את ממש בעיצומו של הקושי,

בתוך המקום הכואב והשחור הזה - קשה מאוד לראות מעבר.

אבל זה ב"ה מצב זמני.

את לא תמיד תהיי בחושך הגדול הזה.

גם אם כרגע זה נראה שכן - זה באמת באמת לא.

כתבת הרבה דברים, בסוג של מוצפות רגשית מאוד גבוהה

וענו לך כאן בחוכמה רבה 

גם אני הקטנה מצטרפת לדברים שנאמרו -

גם להבין עם *עצמך* איפה הייתה כאן הפרת האמון מבחינתך,

מה זה אומר מבחינתך,

ואח"כ מבחינת בעלך

ואח"כ מבחינה זוגית.

בנוסף, צריך באמת להבדיל בין ההרגשה שלך והתפיסה שלך, שבצדק היא קשה מאוד, פגועה מאוד, נגעלת מאוד

לבין המציאות עצמה שלצערנו כוללת בתוכה כמעט 99% של צפייה לפחות פעם אחת בפורנו בעבר/הווה/עתיד של כל גבר באשר הוא גבר...

זו מציאות עגומה, אני יודעת - אבל היא כבר בגדר נורמה...

כן, גם גבר חרדי, דתי, חילוני, רווק, נשוי - כולם כולם.

האחוזים ממש זהים ודומים אצל כולם לצערנו.

הקב"ה אכן ברא את האנשים בעולמו עם יצר מין חזק מאוד, כדי בעיקר לפרות ולרבותף יצר ההישרדות, ואכן אצל גברים (בהכללה, יש גם אחוזים מטורפים של נשים שצפו/צופות) - היצר יותר חזק.

ולתכונה הטבועה והבלתי נפרדת הזו באנושות - נוספה הקידמה, והזמינות הבלתי נתפסית.

העולם השתנה, הזמינות השתנתה - זה כמעט בלתי אפשרי שאדם יעבור חיים שלמים בלי ליפול לדבר הזה אפילו פעם אחת...

ויצרני התעשייה הזו משקיעים מיליונים ומילארדים כדי לגרום לאנשים להתמכר, להקליק שוב ושוב ושוב,

זה כמעט חזק מהם!

זה לא אומר בשום צורה שזה בגללך או שזה קשור אלייך - זה לא!

אולי חלק מתחושת הנבגדות, משבר האמון, הגועל והסלידה שאת חשה כרגע נעוץ בעובדה שאת מרגישה שזה קשור גם אלייך, שהוא בגד בך אישית כשהוא צפה בפורנו,

שאת לא מספיקה עבורו או מספקת אותו, שאת לא מספיק יפה בעיניו, ובגדול שאת לא *מספיק*.

זו הרגשה מאוד קשה להיות בה.

ומאוד חשוב להבהיר - צפייה בפורנו *לא* אמורה להתקיים בגללך.

זה שני דברים שונים לגמרי - כמו שני קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו - זה שלו. בלי בדל קשר אלייך.

את טובה. כן, גם בעיניו.

את יפה ומושכת, כן גם בעיניו

הוא לא מחפש להחליף אותך

הוא אוהב אותך והוא רוצה בך וחושק בך.

הוא ממש לא משווה חלילה *אותך*, לאותן זוועות שהולכות שם, 

זה בכלל לא בר השוואה,

זה לא שהוא "רואה בנות ומלא עירום" ובא אלייך ומשווה וזה כאילו "עוד בת, עוד עירום" - זה פשוט לבל אחר לגמרי!

כמו שכתבתי - כמו שני קווים מקבילים שלא יםגשו לעולם. 

שם זה לא אמת, זה רק רק פנטזיה מכוערת ומלאכותית ודוחה ובריחה מהמציאות לשנייה,

בלי שום קשר לאהבה עמוקה שלו אלייך

לתשוקה האמיתית והגדולה שלו אלייך,

ליופי האמיתי והענק שהוא רואה בך, פנימי וחיצוני!!!

אז מה הוא כן?

[זה *ממש לא* נשמע המצב כאן, אך אם יש מצב בו הוא מכור - אז במקרה כזה כמו בכל התמכרות - צריך לטפל]

ואם הוא לא

אולי הוא סקרן, והכל זמין וחינמי ואנונימי עד להכעיס

זה גם לא נכון שגברים לאחר הנישואין מפסיקים לצפות בכך - יש אנשים שאחרי החתונה המשיכה שלהם לפורנו רק הולכת וגדלה.

אם מבינים את השורש למה אנשים צופים בזה - מבינים שזה כלל לא קשור לנשוי או לא.

בפורנוגרפיה יש עולם שלם של פנטזיה - ולפעמים יש רצון לברוח לעולם מושלם ובלי התמודדויות כפי שיש בחיים האמיתיים,

בפורנוגרפיה גם המין ללא משמעות, ללא מאמץ - הוא לא צריך להתחשב בעוד אדם, לא צריך זמן ועבודה מנטלית/פיזית

ובנוסף אין שום משמעות - לעיתים דווקא במין נטול משמעות יש משהו יצרי שיכול למשוך גברים (ונשים),

בפורנוגרפיה יש גם הרבה מאוד גיוון,

והיצר והסקרנות, בשילוב עם הזמינות הבלתי נסבלת שזה פשוט בכל מקום - יוצר לך את התוצאה העצובה מאוד ואת האחוזים העצובים מאוד...

עוד דבר חשוב -

זה לא אומר בשום צורה שזה טוב ושצריך "להחליק" את זה בגרון ואין ברירה - כמובן שצריך להילחם כל יום מחדש! להתקין סינון ראוי וחזק, לעבוד על עצמנו, על המידות, על היצר, על הנפילות.

וכמובן לשים לב לנשק הכי חזק של הנפילות - היאוש.

ישנו מעגל מאוד מתסכל של אדם שצופה בפורנו ומלקה את עצמו על כך-

הוא צופה-

הוא מתוסכל מעצמו ומתבייש בעצמו ובמעשיו -

היאוש הזה מחליש אצלו את האנרגיות הטובות לבחור בשינוי ולעלות מעלה-

ואז שוב הוא צופה - וחוזר חלילה.

צריך לשבור את המעגל הזה,

ודבר ראשון צריך לטלפל ביאוש!

זה שבעלך לא מיואש ומוכן לעבוד קשה - זה מבורך.

אסור לוותר וצריך להילחם - ולי זה נשמע שבעלך זועק לעזרה ורוצה להילחם 

ואולי עםפ עצמו הוא כבר נלחם אלף פעמים

אבל זו ממש בגדר מלחמת התשה

והוא פשוט מותש.

ואולי אין לו כלים,

ואולי הוא פשוט זועק לקבל את הכלים הללו.

אם הוא אכן מכור - יש בעלי מקצוע שזו בדיוק ההתמחות שלהם - התמכרויות.

אפשר לפנות אליהם.

התקווה המאוד גדולה כאן - שבעלך מוכן להשתנות!

מוכן להילחם!

מוכן לעבוד קשה!

כי זו באמת עבודה מאוד קשה.

וזה הרבה. הרבה מאוד.

יש גם הרבה כאלה שלא היו מוכנים לעשות עבודה עצמית, והיו אומרים "הכל בסדר אצלי. תשתני את".

אז זה כבר אומר שיש בו ענווה, ולב נכון, ורצון מאוד טוב.

אל תראי אותו, את כל המהות שלו כשחורה וכרשעה וכחוטאת, הוא אדם שלם, עם טוב שלם שאת מכירה ויודעת והכרת כל השנים והכרת לפני שהתחתנת - הוא נשאר שם. הוא האמיתי. הוא לא השתנה.

אותו אדם טוב, בתור היותו אנושי ומועד לטעויות ולנפילות ("אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"), אכן חטא. אכן נפל.

עכשיו הוא רוצה לקום. הוא רוצה לחזור בתשובה.

הקב"ה רוצה ומוכן לחכות עד יום המיתה לתשובה. את מוכנה? יש בך את הכוח?

אם יש - גייסי את כולו.

נסי להפריד בין האדם עצמו לבין החטא והנפילה.

ההפרדה הזו קיימת.

נסי לראות את בעלך ללא הנפילות. איזה אדם הוא?

מה טוב בו?

איפה הוא עזר ונתן לך בחיים?

על מה את כן יכולה להוקיר לו תודה?

איפה הוא תמך בך בחייכם המשותפים שאת היית למטה והיה לך קשה?

מה זה עשה לך?

איפה כן כיף וטוב לכם ביחד (גם אם לא עכשיו - בעבר?)

- ולגבי השיתוף - עד לכאן שומעים ורואים את הכנות שלו, את האהבה שלו אלייך, את הצער והבושה שלו מהמעשה, את החרטה הגדולה

נשמע שהוא ממש משמ עשה את כל השלבים של החזרה בתשובה

של וידוי

חרטה גדולה

קבלה לעתיד

ואם הקב"ה סולח לנו ביום הכיפורים ובכל יום על דברים יותר חמורים שעשינו מי אנחנו שלא ניתן לאדם פתח של תשובה?

"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"!

גם גדולי וענקי עולם חטאו!

אין אדם שלא חטא. אין. רק הקב"ה לבדו מושלם.

יהודה הצדיק שהודה - עם תמר.

דוד המלך

משה רבינו!

הסיפור בגמרא על האמורא שצעק "אש בבית אש בבית!" כי רצה לטפס בסולם ולעשות עבירה עם אישה,

ועוד שלל סיפורים על צדיקי עולם, שאחד מהם אפילו הלך לכל זונה בעולם כדי לחטוא ובסוף בכה וחזר בתשובה ונקרא רבי ומוזמן לחיי העולם הבא!

חז"ל רצו לבטל בעבר את יצר הרע מרוב כל מה שהוא גרם לחטוא

ואז באמת ביטלו

וראו שהעולם לא מתקיים. אין התרבות אפילו של תרנגול ותרנגולת. ממש פחדו שהעולם יחרב! אז החזירו את היצר.

זה יצר כ"כ כ"כ בסיסי! צר החיים, יצר ההמשכיות.

נכון. הוא חזק מאוד מאוד

אבל כמו כל דבר חזק ועצום - יש לו גם את הכוח הניגודי שלו.

כדי שתהיה לנו יכולת בחירה.

"ראה נתתי לפניך את הטוב ואת הרע 

ובחרת בחיים!"

אם הטוב היה יותר מהרע בעוצמה - איפה כאן הייתה הבחירה? לא הייתה.

אז זה באותה עוצמה.

אותו כוח חיים בדיוק טומן בחובו גם את פוטנציאל ההרס והחטא הכי גדול - כדי שתהיה לאדם בחירה.

אז בעלך הצדיק נפל. נכון.

אבל הוא קם!

הוא עשה תשובה!

ומאהבה ולא מיראה!

אז הוא אפילו במדרגה שהעוונות נהפכו לו לזכויות!!!

ואם הוא יפול שוב? יכול להיות. הוא בנאדם יקרה.

הוא יכול הכי לרצות בעולם לא ליפול -אבל פעם, מתישהו, שהיצר יתחזק, והוא יהיה מדוכדך וחלש ועצוב - הוא יכול ליפול. כי הוא אדם.

כמו כל גברי העולם. באמת האחוזים הם מטורפים - 99%!!!

וכמו כל נשי העולם - שאולי לא בזה, אבל בדברים אחרים. כל אדם וההתמודדות שלו.

אפשר להבין שזו המציאות, להבין שזה טבע האדם,

שהקב"ה ברא אותו כך. 

שהוא לא מצפה ממנו להיות מושלם כי אין מושלם - אלא להיות *בהשתלמות*, ואם נפל -לקום

שבע יפול צדיק וקם!

על ההתרוממות הזו

על הקימה מתוך הנפילה

על התשובה

על זה העולם עומד!

כי אנחנו בני אדם לא מלאכים ובטח ובטח שלא הקב"ה!!!

כל העולם הזה הוא התמודדות אחת גדולה. זה טבע האדם.

אם מבינים את זה יותר קל להבין גם כאן את התהליך בנפילה הזו ספציפית.

דבר נוסף-

באמת באמת יקרה שזה לא קשור בטיפה אלייך ולגוף המדהים שלך בעיניו!

זה באמת שני דברים אחרים לגמרי, שני דברים מקבילים שלעולם לא יפגשו.

לפעמים צריך גם לתת גם לזמן לעשות את שלו.

כרגע את בתוך ההלם והשוק והכאב הכי גדול.

כרגע חווית אובדן של החלום כפי שראית אותו.

באמת ובתמים חשבת וחלמת שלך זה לא יקרה.

היה לך חלום כזה.

וכאשר זה התנפץ זה ממש כמו אובדן - אובדן החלום שהיה,

ובסליחה שלך את בעצם "מוותרת" על עבר טוב יותר בעצם הסליחה. ואת הרי לא מוכנה שהעבר הזה יקרה כי את לא רוצה בו - אז זה ממש מעגל שמזין את עצמו וגורם לכל הרגשות הקשים והכואבים הללו לצוץ.

כמו בכל אובדן, יש אבל.

ושלבי האבל כוללים

הכחשה

מיקוח

כעס

צער ועצב גדול

ורק אח"כ השלמה וחזרה לחיים.

נשמע שאת עדיין בתוך תהליך האבל - וזה ממש טבעי ולוקח זמן לדברים להתעכל ולעבד את הדברים.

בתוך כל זה, 

ואחרי שנותנים לדברים קצת להירגע, וזמן לעצמך לעכל ולהרגיש את כל מה שאת מרגישה, כן חשוב לזכור שהיחס לכל הדבר הזה אצל בעלך היקר הוא ממש ממש *לא* במקום הזה של מישהי שהיא "ברת השגה" ובוא נראה אותה בלבוש מינימלי ונשווה אותה לאשתי או ננסה לעשות משהו בעניין או משהו בסגנון,

וגם הצפייה/הנפילה *לא* מגיעה אצלו מתוך השוואות או חוסר אהבה/תשוקה אלייך אשתו האהובה והיחידה,

אלא לרוב ממקום של יצר, סקרנות, אי-שימת לב לשבריר שנייה, טבע שיותר קשה לגברים להתגבר, והמציאות של כל המדיה וכל מה שקורה בעולם - הופכים את ההתמודדות הזו שלהם (גם של נשים, אגב) לכמעט בלתי אפשרית. הם יכולים לנסות מאה פעמים, ולהצליח 99, והם גיבורים! והפעם הזו שנפלו? לקום, להתגבר. מאוד מאוד מאוד קשה לעבור חיים שלמים בלי לעולם לא להתבונן אפילו במראה לא צנוע, בטח בעולם כמו שלנו...

שולחת לך המון כוחות ותמיכה,

אתם נשמעים זוג פשוט מדהים

יש לכם כוח-על בזוגיות המדהימה ובאהבה המדהימה שלכם!

אתם תצאו מזה מחוזקים ב"ה!

פתחתי אנונימי כדי להגיב לך...הריון ולידה

"אבל לנו?????" כן, גם אני חשבתי על זה,

ואני רק מבינה כמה בנות חושבות שהן חסינות והן לא,

כי אצלינו כממו אצלך הזוגיות מהממת ב"ה הלוואי על כולן,

גמני כמוך ידעתי שאני מספקת אותו והוא אוהב אתץ הגוף שלי, ויעידו על כך משפטיו הבלתי פוסקים והמחמאות שלו על איך שאני נראית

והוא נפל, כי השעות של הבטלה היו רבות מידיייי, ומסתבר שהיה פלאופן פרוץ בהישג יד (לא שלךו כמובן!!!!!)

אז הוא נכנס רק לערוץ הספורט ורק לקרוא חדשות ורק ורק... 

כל כך הרבה זמן מול אינטרנט פרוץ, גמני לא הייתי נשארת רק באתרי חדשות, מודה,

אז גיליתי את זה שנכנסתי לחדר והוא נבהל ממני, ומהפחד התחיל לבכות ולא הבנתי למה...

והוא בכה ובכה שאני חשובת שהוא טוב אבל אני לא מכירה אותו וכו' וכו', והוא התוודה 

אז זה שסבעלך הודה זה כבר הליך ריפוי, הוא ל מסתיר מימך, תחמאיאי לעצמך, שאת אישה כל כך מהממת ומכילה שהוא לא מפחד מימך... כלומר מהתגובות שלך,

יחד עם זאת לדבר לראות איך יוצאים מזה,

אנחנו הלכנו לטיפול רגשי, כי לכלמעשה, כלל ראיה אסורה יש מקור ממנה זה נובע, לקח לי זמן להעביר את זה... ולהבין שאני לא הבעיה והו חולה עלי ולא יגול בלעדי ועדיין חושב שאני הכי יפה, וההסתכלות שלו לא הייתה כי לא סיפקתי אותו...

אז כמובן שהפלאפון הפרוץ זהה (שלא ידעתי על קיומו, כי אם הייתי יודעת זה לא היה קורה, ולמען הסר ספק זה אל שהוא קנה פלאפון בשביל זה, זה פשוט היה שם...)

ועוד משו, מה למען השם???? מצפה אישה מבעלה שברשותו פלאפון פרוץ וכל הבלי העוה"ז כל הסירחון בעולם, כל הזימה והתועבה נמצאים בכף ידו, שמה?????? שהוא לא יראה????

ברצינות!!

גם אם זה עדיין לא קרה, יגיע רגע משבר יגיעו שעות בטלה או כל דבר אחר הוא יראה,

אין גבר שבידו סמרטפון ולא ראה מראות אסורים,

אז מאנונימי \זה אני פונה לכל הנשים שבעליהן עם פלאפון פרוץ, תעשו הגנה שלא תזכו לפתוח את השרשור הבא,

וזה לא שאני מצדיקה את הגברים או מצדדת בהם, ממש ממש לא,

אני כמו כולן רואה את מציאות הדור ואת התדירות בה נפתחים השרושרים האלה, מיש א  מספיק לה שתפנה לפורום נשואים ונשואות... יש שם עוד הרבה

מניחה שיחלקו עליי פה,

חזורת לניק שלי

ו הלוואי שיהיה עוד גבר שיסנן את הפלאפון שלו ויימנע ערימותש ל עוגמת נפש מה' מעצמו ומאשתו 

וואי נשמה חיבוק💕השקט הזה
רק חייבת להגיד שגם בטלפון מסונן אפשר לצערנו להגיע לכל מיני דברים..
כמובן שחייב לעשות מקסימום של השתדלות אבל כמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי, יש אנשים רשעים שעובדים קשה כדי להפיל את היקרים שלנו בפח והם מצליחים לעשות את זה גם דרך הגנות.

(היה לי חשוב להגיד את זה כדי שאף אחת לא תחשוב שאם לבעלה יש סינון ובכ"ז זה קורה אז הוא ממש התאמץ, או שאם לבעלה יש סינון אין מצב שזה יקרה להם)
נכון מסכימה איתך לגמרישירה_11

גם עם סינון אפשר להגיע, וגם מקבוצות בוואצפ,

גיסתי מספרת לי על קבוצות וואצפ של חברים של בעלה, תמיד יהיו את המשועממים האלה,

ששולחים אישה עירומה עם ברכת בוקר טוב,

ולא הגזמתי,

אני לא אגיד לעבור לפאפון כשר, אני הכי בעד,

אבל מבינה שזה לא מתקבל בכל המגזרים, זה הכי טוב.

דווקא מסכימה איתך מאודהמקורית
אבלפרצוף כרית

נניח גבר שיש לו סמרטפון

עם הגנה

הוא יכול להוריד את זה  - לא? (חס וחלילה)

ובסופו של יום אין לנו שליטה עליהם...

והאם בהכרח כל גבר עם פלאפון חכם צופה? נקווה שלא........

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך