פשוט רציתי משפחה גדולה, ככה, בלי הסברים שכליים, ותמיד,כשהתינוק גדל היה בא לי עוד אחד. זוכרת פעם שהפסקתי מניעה כי פשוט הרגשתי שיש נשמה שמחכה לי ואני מונעת ממנה לבוא.... (נשמע מיסטי ואנינלא כזו בדרך כלל...) באחרונים ריווחתי יותר, כי כבר היה לי קשה עם רווחים של שנתיים. ואחרי הקטן היה חי ממש קשה להפרד מהאופציה לעוד תינוק. בטוחה שאם היתי צעירה יותר( הקטן נולד,כשהיתי בת 40), לא היתי עומדת בפיתוי ... מבחינת התמודדות עם הגידול, ב"ה יש לי בעל שותף מאוד ואיש חינוך, אם היתי צריכה להתמודג לבד היו לי פחות ילדים . עכשיו כבר אין לי תינוקות וזה התמודדיות של גיל התבגרות, יסודי, וגם בוגרים, באמת מצריך הרבה , אבל זה מה שמענין בחיים, לא מחפשת לשבת רגל על רגל, אני אוהבת את זה, אם לא היתי עסוקה עם הילדים, היתי מוצאת עיסוקים אחרים, אולי עובדת יותר ... זה גם מענין ומרתק, המון עולמות שונים לגמרי בגילאים שונים.( הדבר היחיד,שמלחיץ אותי הוא הענין הכלכלי, בציבור הדתי לאומי החינוך מגיל על יסודי ומעלה עולה הון, וב"ה אנחנו לא מספיק ענים כדי לקבל הנחות משמעותיות, ב"ה שנינו עובדים במשרות מלאות++, וחשוב לנו לתת להם כמו שאנחנו קיבלנו( חתונה, תואר, סיוע בקנית דירה(. לא חושבים על זה לעומק כשהם נולדים. אבל גם אם היתי חושבת לעומק זה לא היה מונע ממני להוליד שום ילד, יש בי אמונה שיהיה בסדר, ושפרנסה מהקב"ה, ושבעזרת ה נעמוד במשימה.