החופש בפתח! חומרי יצירהטל..

לקראת הקיץ, רוצה לקנות לבת ה3 חומרי יצירה שיהיה בבית

(פשוטים: מדבקות, חוברות צביעה, טושים, פלסטלינה) שיהיה בשפע.

תהיתי לעצמי האם באליאקספרס יצא יותר זול, אבל מסתבכת עם החיפוש.

אז אשמח לקישורים למי שיש

ולרעיונות ליצירות קלות (בעיקר הא מעדיפה עבודה עצמית) לגיל שלה.

תודה תודה מראש!

ממליצה ליסוע לסניףזמני לשליש1
גדול של מקסטוק
זול ממש, מהיר ותוכלי לבחור ממש צה שאת צריכה בלי ליפול..
תודה!טל..

מתלבטת אם באמת יותר נכון ללכת

ולהשלים דברים מיוחדים בהזמנה.

אני קבוע קונה במקסטוקאופק המדבר
בגרושים, מדבקות ממש חמודות, צבעי ידיים, צבעים מיוחדים
אם את בקטע אפשר גם יצירות מחומרים נפסדים,
לצבוע אבנים קטנות בגואש, לצייר גזע וענפים וללקט עלים ולהדביק או לטבול עלה בצבע ו"להחתים" על הדף
או סתם לגזור מעיתונים ולהדביק ולספר סיפור...
בהצלחה ותהנו🙂
מסכימה. כיף וממכראורוש3
אני אוהבת לקנות חומרים כאלה במקסטוק או דן דילטארקו
ממה שראיתי בעליאקספרס לא יצא זול יותר.
מה שכן קניתי מעלי אקספרס וממליצהטארקו
זה יצירות קלות חמודות לעבודה עצמאית

למשל קנינו ציור שצריך לשבץ בו מדבקות יהלומים
פרצופים ריקים של חיות שמגיעים עם דף מדבקות של חלקי פנים
חוברת "צביעה" במים- שעוברים על הדפים עם מכחול מים ואז הציור מתגלה.

גם במקסטוק לפעמים יש דברים יפים בסגנון הזה בזול
ממליצה.
תודה!טל..

זה עוזר לי לדעת שלא בהכרח יצא שם יותר זול.

יש לך קישורים לדוגמא ליצירות שכאלו?

אחפשטארקו
קניתי לפני כמה זמן אז לא בטוחה שזה בתוקף
תכתבי יצירות לילדים diyיראת גאולה
אני כבר כמה שנים מזמינה כאלו,
לא בהכרח יוצא זול במיוחד,
אבל בערך במאה שקלים יש לי שקית מלאה יצירות שאני מוציאה אחת ביום או ביומיים.
אם זכור לי נכון, שנה שעברה קניתי ב4-7 ש''ח ליצירה.
אלו יצירות פשוטות, אבל יותר שוות מהאלו שקונים בחנויות השקל.

את חומרי היצירה הפשוטים באמת נראה לי שזול יותר לקנות בסטוק, וגם שווה יותר כשאת רואה בעין מה את קונה (בעלי אקספרס אני לוקחת בחשבון אחוז מסוים של טעויות כמו לדוגמא ציור לא מתאים שלא שמתי לב אליו, ופשוט זורקת לפח).
תודה על המילות חיפוש! אנסהטל..
זה עולה שקל בחנויותזמני לשליש1
בבני ברק..
לא תמיד עליאקספרס זול יותר
פסדר זה גם עניין של נגישות...טארקו
וקניתי 5 בדולר וחצי
זה דיי מקביל ובחנויות באיזור פה אין במחיר הזה.
טוב לדעת! אדע לחפשטל..
באלך לשלוח קישורים?🙏דפני11
מוסיפה לרשימה שלך דבק סטיק, דבק פלסטיק, מספרייםמנגואית

אתמול נתתי לבן שלי דף לבן, דף כחול, צבעים , טושים, מספריים, דבק פלסטיק ואמרתי לו לעשות יצירה שהוא בוחר

הוא יותר גדול מהבת שלך (כמעט בן 4)
זה העסיק אותו כמעט חצי שעה בשקט בזמן שאני עבדתי בחדר אחר. היה מושלם

רעיון ליצירה שאת מפעילה - לקרוע עיתון צבעוני , לגזור מלבן מקרטון קורנפלקס, למרוח דבק פלסטיק ולהדביק.
אפשר לצייר פרפר בגדול ולחלק לחלקים וכל חלק להדביק חתיכות בצבע אחר
*נתתי לו דבק סטיקמנגואית

(דבק פלסטיק אני לא נותנת לו בלי השגחה שלי)
מדהים!טל..
תודה על הרעיונות, זה מעולה לי.
ממש בעד יצירה חופשית אבל שיהיה גיוון בחומרים או בכיוון אחרת תשתעמם אחרי יומיים
עוד רעיון ליצירהריבוזום

וואשי טייפ - לצייר \ לכתוב משהו בקווים ישרים, ואז הילדה יכולה לגזור ולהדביק על הקווים. אם יש כמה סוגים של וואשי טייפ זה יכול לשדרג כי היא יכולה גם לבחור ולגוון בצבע \ דוגמא.

הבת שלי עכשיו בת ארבע וחצי, והיא עשתה יצירות כאלה לדעתי לפני שנה בערך, אבל אני לא זוכרת בדיוק מתי. יכול להיות שממש בגיל שלוש זה גבולי (ואולי לא... אני פשוט לא זוכרת)

רעיון יפה!טל..
כרגע אם אתן לילדה וושי טייפ היא תפתח את כל הגליל ותשחק איתו, לחילופין תדביק אותו על עצמה ולא תבזבז אותו על דף נייר ;)
אבל זה בהחלט רעיון לקנות לה וושי טייפ אם אמצא בזול. למה לא, שתהנה
לפני כמה ימיםריבוזום

החמודים שלי הדביקו "מסלול" של וואשי טייפ על הקיר של הסלון, עבור דרך המסדרון + המראה, ועד החדר שלהם הלך הוואשי טייפ שלי (לא קניתי אותו במיוחד בשבילם...), אבל הם ממש נהנו, ועבדו ביחד. היה לי שווה (והיינו בבידוד גם)

באמת בקיץ שעבר ציירתי לילדים מסלול על הרצפהלפניו ברננה!
בעזרת ואשי טייפ
ואז אמרתי להם ללכת עקב בצד אגודל, ללכת אחורה, בקפיצות.. החזיק כמה ימים וירד בלי להשאיר סימן
זה מזכיר לי רעיון חמוד שפעם ראיתיבארץ אהבתי
לקנות וואשי טייפ של כביש, ולעשות כביש על הרצפה, ואז אפשר לשחק עם זה בהרבה דרכים (או כמסלול לילדים עצמם, או למכוניות, אפשר גם לבנות עוד דברים מסביב...).

עדיין לא יצא לי לנסות, אבל הזמנתי עכשיו, מקווה שיהיה מוצלח..
2.75₪ 18% OFF|Creative תנועה רכבת כביש כתב עת Washi קלטת דבק מיסוך קלטת DIY רעיונות מדבקת תווית לילדים מכונית צעצוע לשחק|Office Adhesive Tape| - AliExpress
תגידודפני11
מה זה וואשי טייפ?
פדיחות אין לי שמץ
וגם מהקישור ששמת לא הבנתי...
זה סלוטייפ ?
זה סלוטייפ צבעונילפניו ברננה!
שמשמש לקישןט
וואי זה מגניב!פה לקצת
יש לך מושג מה הרוחב של זה? צריך בשביל זה את המכוניות הקטנות ממש?
לא ראיתי שכתוב שם הרוחבבארץ אהבתי
אבל לפי התמונות בתגובות זה נראה בערך ברוחב כף רגל של ילד. אם נוסעים לפי הנתיבים המסומנים, מן הסתם צריך את המכוניות הקטנות ממש. אבל נראה לי שהילדים שלי ישתמשו גם בכלי רכב גדולים יותר, בלי הקפדה יתרה על הנתיבים או הגבולות המדוייקים של הכביש.
עוד רעיון ליצירהריבוזום

שבלונות: להדביק צורות על דף בהדבקה יחסית חלשה (אפשר מדבקות \ טפט), ואז לצבוע עם ספוג וגואש את הכל, ואחר כך להוריד את המדבקות ולראות את הצורות שנשארו לבנות.

אפשר סתם צורות ואפשר לעשות תמונה. למשל, עננים בשמים ולעבוד עם גואש כחול.

אפשר גם לצייר עם נר שעווה על דף, ואז זה נהיה "דף קמאוהבת בילדי

סם" מכירה?

שצובעים בצבעים את כל הדף ואז מה שציירת בשעווה- נשאר לבן

וואו נחמד!קמה ש.אחרונה
תתחילי בחנויות של הכל בשקל...מאוהבת בילדי

יש שם את הסלוטייפ הצבעוני ועוד דסברים...

מוסיפה כמה רעיונותבארץ אהבתי
אצלנו טושטושים זה ממש נחמד, בעיקר לבן השלוש וחצי שלי. הרבה פחות מלכלך מגואש, אבל יותר מרגש ומיוחד מאשר סתם טושים וצבעים.
וגם דבק נצנצים - בתוך שפופרת, מוסיפים בסוף היצירה כדי שנוכל להניח בצד להתייבש.
וסלוטייפים מיוחדים זה ממש להיט אצלנו. יש גם במקסטוק וגם אפשר להזמין בעליאקספרס כל מיני סוגים. הילדים אוהבים לעשות עם זה מסגרת לכל היצירות, וממש נהנים מזה.
מדבקות אני ממליצה כן להזמין מעליאקספרס - אפשר לקנות הרבה מדבקות מיוחדות יחסית בזול. (אני יכולה להעלות קישורים בהמשך. זו הזדמנות טובה גם בשבילי להזמין, תודה שהזכרת לי...).
הילדים שלי גם אוהבים שאני קונה כל מיני דפים מיוחדים שאפשר לגזור מהם ולהדביק על היצירה - דפים זוהרים, דפי אוריגמי קטנים צבעוניים, ריבועי לבד בכל מיני צבעים (יש כאלו שהם כמו מדבקה, ויש כאלו שמדביקים עם דבק סטיק).
וגם אפשר לקנות צורות מוכנות שאפשר להדביק - של סמיילים, פרחים, פרפרים וכדו'. אצלנו מאוד אוהבים להוסיף אותם.
אפשר גם לקנות צבעי מים ומכחולים. הילדים שלי ממש אוהבים. אני לא נותנת להשתמש באופן חופשי, אבל מידי פעם מציירים ביחד בצבעי מים וזה ממש כיף.
ואצלנו ממש נהנו שקניתי בלוק ציור גדול (בחנות חומרי יצירה, זה לא יקר, כ-10 ש"ח ל-12 דפים גדולים). לא משתמשים בזה לכל יצירה. אבל לפעמים לכבוד החגים או חגיגות משפחתיות (יומולדת של מישהו וכדו') מכינים יצירה גדולה משותפת על דף של הבלוק ציור ותולים על הדלת, או שמכינים קישוט גדול לסוכה.

לנו ממש נוח שיש לנו סלסלה גדולה של כל חומרי היצירה, ובתוכה עוד סלסלות קטנות לפי נושאים.
הסלסלה הגדולה נמצאת במדף גבוה בארון בחדר שלנו, וכשרוצים לעשות יצירה אני מוציאה את כל הסלסלה והכל נתון לשימוש חופשי. ובסוף מחזירים הכל למקום.
ובלי קשר יש תמיד דפים זמינים וקלמר עם טושים לכל אחד, שהם יכולים להשתמש בהם חופשי בלי צורך בעזרה ממני.

ולגבי רעיונות ליצירות - הילדים שלי יותר גדולים, אבל כותבת כאן כמה מהדברים שעבדו לנו טוב.
קודם כל - ממש כיף להכין בחופש קישוטים לסוכה. זה נחמד שבסוף משתמשים ביצירה שעשינו למשהו שכולם רואים. היתה שנה שבמהלך החופש צבענו הרבה מנדלות שהדפסתי, ואז לקראת סוכות עשינו כמו קולאז' מכל המנדלות (על קרטון גדול) והוספנו אותיות גדולות של 'ושמחת בחגך', ויצא ממש יפה. (לצביעת מנדלות אני ממליצה צבעי עיפרון - גם זה תמיד זמין אצלנו לשימוש חופשי).
היו שנים שהכנו הרבה כרטיסי ברכה של שנה טובה, להרבה בני משפחה, ואז שלחנו בדואר (אפשר גם להביא כשבאים, אבל זו היתה גם חוויה לילדים לשלוח בדואר🙂).
זו גם הזדמנות לתרגל כתיבה ('ל--, שנה טובה, מ--'). לקטנים ממש אני כותבת והם עוברים מעל איך שהם מצליחים, בגיל גדול יותר אני כותבת על דף נפרד והם מעתיקים (עד השלב שכבר לא צריך עזרה...).
היתה שנה שהכנו הרבה פתקים קטנים וכל פעם קישטנו אותם, ואספנו בסלסלה. כל פעם כשהם עשו 'מעשה טוב', כתבנו על אחד הפתקים המקושטים, והדבקנו על הבלוק ציור הגדול שהיה תלוי על הדלת. קראנו לפתקים 'אבנים של בית המקדש' ובעצם עם המעשים הטובים בנינו קירות לבית המקדש. כל פעם כשסיימנו למלא את הדף, קישטנו מלמעלה עם כתר כזה כמו של בית המקדש, ובסוף תלינו הכל בסוכה.
וכל שנה בתשעה באב אנחנו עושים יצירה של בית המקדש, מכל החומרי יצירה המיוחדים והנוצצים, ושומרים לסוכה (יש לנו קיר בסוכה של 'בית המקדש' שכל שנה מוסיפים לו את הקישוט החדש). יהי רצון שהשנה נזכה לבנות את בית המקדש האמיתי...🙂

בהצלחה!
מצרפת קישוריםבארץ אהבתי
סלוטייפ מיוחד:
4.51₪ 13% OFF|6 יח'\חבילה נצנצים Washi קלטת סט יפני מכתבים רעיונות דקורטיבי קלטות דבק קלטת Kawai Fita Decorativa|Office Adhesive Tape| - AliExpress

קצת יותר יקר אבל יותר מיוחד (אני אוהבת כאלו גם בשבילי - כשכותבים איזה ברכה יפה או משהו בסגנון, ממש מוסיף לשים בצד הדף פס מהסלוטייפ המיוחד) -
23.71₪ |12 יח'\סט כוכב כוכבי Washi קלטת נייר זהב מיסוך קלטת Kawaii דקורטיבי דבק קלטת מדבקת רעיונות יומן מכתבים|Office Adhesive Tape| - AliExpress

או זה (בכמות יותר גדולה):
17.72₪ 29% OFF|18 יח'\סט זהב רדיד Washi קלטת חמוד צמח פרח מיסוך קלטת דקורטיבי דבק קלטת מדבקת רעיונות DIY יומן מכתבים|Office Adhesive Tape| - AliExpress

מדבקות:
(מיוחדות, יחסית זול למה שראיתי בארץ)
6.98₪ 50% OFF|חדש 12 גיליונות/הרבה פופולרי מיקי מיני מאוס בית מדבקות 3d ויניל קיר מדבקות לילדים חדרים קישוט קריקטורה|Wall Stickers| - AliExpress

5.95₪ 20% OFF|8 גיליונות/סט עמיד למים קריקטורה גן חיות בעלי חיים מדבקות ילדים נייד קישוט Scrapbook מדבקת צעצוע לילדים בני בנות|Stickers| - AliExpress

אלה קצת יותר זולות אבל אין בחירה איזה סוג מדבקות-
6.31₪ |10 גיליונות שונים שונים חמוד לחיות מחמד חיות קינוחי חטיפי DIY קריקטורה מדבקות Scrapbook צעצועי לקנות 2 לקבל 1 משלוח Flatback מתנות|Stickers| - AliExpress

ואלו יותר פשוטות אבל זה גם נחמד
3.1₪ 39% OFF|10 גיליונות/400Pcs סמיילי פנים כוכב מדבקות מדבקות בית ספר חמוד ילדי מורה גמול מדבקת תווית DIY יומן מדבקה יומי מתנות|Assorted Stickers| - AliExpress

או כאלו (יותר אפשרויות בחירה)-
2.85₪ 25% OFF|10 גיליונות/חבילה של ילדים זהב מצופה פרס גליטר מדבקות אמא מורה שבחים תווית הפרס מחומש כוכב אהבת מדבקה|Assorted Stickers| - AliExpress

צורות להדבקה:
4.26₪ |100 יח'\חבילה אקראי מעורב צבע רב צורות הרגיש תיקון applique הרגיש רעיונות מדבקת DIY הרגיש רפידות|felt pads|felt patchpatches appliques - AliExpress

7.65₪ 25% OFF|70 יח'\אריזה 3D לערבב צבע גליטר קצף דביק EVA כוכב מדבקות רעיונות DIY גן מסיבת ילדים קישוט| | - AliExpress

דפים מיוחדים:
לבד-
9.83₪ 30% OFF|40PCS לא ארוג רקמה הרגיש בד בד בית תפאורה צרור תפירה תפירת בדים הרגיש בד DIY טלאי מלאכות 10*10cm|Fabric| - AliExpress

דפי אוריגאמי (כמה גדלים לבחירה)-
3.45₪ 21% OFF|100pcs כיכר אוריגמי נייר כפול צדדים מוצק צבע מתקפל נייר ססגוניות ילדים בעבודת יד DIY רעיונות קרפט דקור|Craft Paper| - AliExpress

דפים זוהרים-
4.19₪ 40% OFF|גיליונות כיכר אוריגמי צדדי אפקט לייזר נייר הניצוץ ניירות DIY ילדים מקופל נייר קרפט רעיונות קישוט 50 pcs|Craft Paper| - AliExpress

6.48₪ 32% OFF|50 יח'\סט כיכר אוריגמי נייר אחת צד הניצוץ מתקפל מוצק צבע ניירות ילדים בעבודת יד DIY רעיונות קרפט קישוט|decorative decorative|kids kidskids diy - AliExpress

ואפשר גם כאלו, עם ציורים:
14.06₪ 45% OFF|60Pcs חלל כוכב פרח אוריגמי נייר דו צדדי מתקפל DIY ניירות קרפט מלאכת Diy חומרים ספקים מסיבת אספקת| | - AliExpress

ויש גם ערכות יצירה מוכנות. אני לא קונה הרבה כי אני אוהבת לתת לילדים להמציא מהיצירתיות שלהם (וזה גם בדרך כלל יקר יותר), אבל לפעמים זה גם נחמד.
עכשיו הזמנתי לילדים שלי ערכה להכנת כתרים (פעם הזמנתי והם אהבו, והשנה ביקשו שוב). היתרון בזה הוא שאחר כך זה גם משמש למשחק, כל עוד זה שורד..
7.4₪ 31% OFF|Creative כתר DIY מלאכות צעצוע נייר פאייטים כוכבים דפוס ילדים צעצועי המפלגה דקור DIY צעצועים|Craft Toys| - AliExpress
תודה ענקית!טל..
על כל הרעיונות והקישורים
ממש יעזור לנו
יאו איזה אלופהההה תודה רבה!!דפני11
וואו, תודה רבה!~מרמלדה
תודהאבןישראל
עזרת גם לי
רעיונות מהממים!מנגואית
ממש יכול להתאים עם הגדול שלי

תודה!
איזה כיף, תהנו!בארץ אהבתי
וואו תודה על הפירוט והקישורים!!!אוהבת את השבת
שומרת לעצמי! ממש עוזר!!
חפשי בדן דילמתחדשת11
השחלה
בריכה/ים
הדבקה של פונפונים/ מקלות ארטיק
צביעה של ציורי קיץ למיניהם
הדבקת חול על ציור
הכנת שרשרת מצדפי ים
הכנת לחמניות/ עוגיות/ כדורי שוקולד
הדבקת מדבקות. יש דפים בהם התמונה מורכבת מנקודות, ועל כל נקודה מדביקים מדבקה.אפשר בגדלים שונים, בצבעים שונים
אמנות קיר לאמיצותאורה שחורה
היה לי מנהג בקיץ לקנות גליל נייר ו"ריפדתי" איתו קיר בין החדרי שינה בבית
פעם אחת ציירנו על זה יער והוספנו מדבקות והדבקנו עלים ועלים של פרחים שקטפנו
פעם ציירנו אוקינוס וציירנו צוללן, דגים, צדפים וסירה
פעם כפר
בגלל זה במשך חודש עמד סולם במסדרון
אח"כ עשינו אחד כזה גם בסלון
עכשיו כשקצת גדולים יותר הרשתי לצייר ממש על הקיר
אחת כתבה פסוק אחת עשתה מנדלה ועיטורים ערבסק כמו ציור חינה ארוך.
חשוב להשתמש בצבעי מים או צבעים רחיצים.

אם רוצים להיות פונקציונלים אפשר לעשות קישוטים לסוכה

מגניב תשמעידפני11
לגמרי לאמיצות!!
מגניב וכיף🌼אורה שחורה
זה לא כזה מפחיד כמו שזה נשמע

אני תליתי נילון עבה על הקיר וציירנו עליויעל מהדרום
לק"י

מאיפה קנית גליל נייר?
איך היה עם הניילון?אורה שחורה
פעם קניתי בחנות באזור נחלאות ופעם באיקאה במחלקת ילדים
אפשר לצייר עליו בגואש, בטושים זה קצת נמחקיעל מהדרום
לק"י

אפשר מדבקות
אני פשוט לקחתי שעוונית שקופה ישנה והשתמשתי בה.

אולי שווה לי להגיע לאיקאה בהזדמנות.
לא הבנתי, צבעי מים יורדים מהקיר?מכחול
קודם כלאורה שחורה
קניתי גליל נייר לבן ועשיתי איתו מקום לציור ענק על הקיר. זה דרש קצת הכנה עם נייר דבק להכין נייר גדול גדול ואז להדביק לקיר.
שנית כל, אצלינו יש הרבה מאוד אקריליק מסתובב בבית וצבעי שמן וחומרים שנחשבים "בעייתיים" . להתרחק מכאלה. אז כדי למזער נזקים ועל מנת שלא לחטוף התקף לב חלילה, מי שחוששת עם קטנים אני מציעה להשתמש בצבעי שמן פשוטים ומי שמוכנה גם צבעי מים וצבעי ידיים.
יש אינספור אפשרויות. אפשר יום אחד להכין פרחים מאוריגמי או פרחי קרפ (תחפשו בפינטרס) ולקשט עם זהב ואותם להדביק אפשר יום להכין אנשים מנייר ולהדביק. זה משהו שהם מתחילים וזה בלתי נגמר.
שלישית כל...
לא לשכוח בסוף החופש לפני שמורידים לצלם את זה למזכרת.
ואז- אם נשאר כתם על הקיר אז לנסות עם ספוג הפלא, בד"כ הכל ירד לנו. אם לא, אז צובעים קצת. לנו זה היה שווה את זה.
מקסים ממש!מכחול
פשוט מהמםדפני11
באלך להעלות תמונה🙏
לא ראיתי אם כתבו פהלפניו ברננה!
לוח וטושים מחיקים!
אפשר לקנות במקסטוק
עדיף טושים מחיקים בכמה שיותר צבעים.
הילדים מתים על זה, יכול להעסיק אותם שעותתתת.
רק מזהירה שהם לא יורדים בכביסה 😬יראת גאולה
נכוןלפניו ברננה!
חולצת שבת אחת של הבן שלי נהרסה מזה קצת 😏
תוספת למיטיבות לכת -לפניו ברננה!
לצייר על החלון
מתנקה בקלות
וזה עוד יותר עושה להם את היום מאשר על הלוח 😅
אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.

זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.

לא כתבת באיזה גיל התינוק.

תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

אולי יעניין אותך