בחור/ה ששולפים מילים פוגעניות בסיום קשר😳ABCP
אני מנסה להבין עד כמה זה משהו נפוץ או שלשמחתי זה תופעה שולית וזניחה הסיטואציה שבה בחור/ה בסיום קשר מרשים לעצמם לשלוף מהמותן מילים הרסניות כלפי הצד השני, נתקלתם? כי אני כן.

למשל (תנשמו עמוק לפני שאתם קוראים, רוח הדברים נכונה): "אף אחד לא ירצה להתחתן איתך", "עדיף לא להתחתן מאשר להיות איתך", "אני מלא בתודה לאלוקים שאנחנו לא בקשר יותר" וכדו'..

בחור ובחורה רגילים ורנדומלים שיפגשו במציאות כזאת של משפטים לא יצליחו להתנער ממנה בקלות,
מה יעשו כאלה שרגישים פי כמה,
ומה יעשו כאלה שנתנו אמון מטורף בבן אדם הזה שעכשיו יורה מולם את המשפטים האלה?

זה מסוכן!!!

מילים יכולות להרוג!

לצערי זאת לא קלישאה!
יש לדברים שאנחנו אומרים השפעה, אנחנו בני אדם חיים ונושמים! האדם שמולנו הוא לא בובה! הוא מרגיש!

יש מילים שפוגעות לטווח הקצר (שלצערנו לכולנו יש מה להתחזק בזה) אבל יש מילים שפוגעות לטווח הארוך! לדורי דורות! (כן...)
מי מוכן לקחת על עצמו את האחריות למילים שהוא אמר? מי מוכן להסתכל לעצמו בעיניים בלי לבקש סליחה, לומר שעם כל הכעס זה משהו שלא עושים. מי מוכן עוד כמה דורות לראות שההשפעה שלו דירדרה בחור/ה לתהום? הן מבחינה גשמית או הן מבחינה רוחנית.

תודה למי שקרא🤗

ולמי שחווה דבר כזה,
את הסליחה האמיתית לא תקבלו מאותו אדם / אישה
אלא מעצמכם, מהחמלה כלפי הדבר הלא פשוט הזה, אמונה בעצמכם ובעיקר בקב"ה שבכוחו לרפא כל סיטואציה.
וואי וואי מזעזע!אנונימית~

..ABCP
אכן.
יצא לי פעם להגיד לבחור משפט כזהאהבה.
וואי וואי. אמרתי לו שאם הוא ממשיך ככה אף בחורה לא תרצה אותו. ואני חייבת לציין שאולי היום לא הייתי אומרת לו את זה אבל אני עדיין מסכימה שזה נכון.
אולי הייתי צריכה להיות יותר עדינה.
הסיפור הןא בחור שיצאתי איתו שלושה חודשים שזה המון זמן בשבילי, מבחינתי היה לסגור, באתי המון המון לקראתו בקשר הזה ובאמת שנלחמתי על מלא דברים ובסוף כשמבחינתי לסגור הבחור אומר שהוא מרגיש שאני מחייבת אותו, הסברתי לו שאני לא מחייבת אותו כיום, אבל אם מחר אנחנו מתארסים אז כן, ברור שיש התחייבות זה כל הקטע של חתונה. אז הבחור דנן אומר שזה לא בטבע שלו והוא לא בנוי למחוייבות. ושהוא צריך מרחב ברמה כזאת שהוא מרגיש מספיק בטוח לעזוב לכמה ימים או תקופה בלי שהוא חושש לי

אני באמת חושבת ששום בחורה לא תגיד כן בעיניים בורקות להצעה הזאת.
בואי נתחתן אבל יש מצב שעוד חודש אני אעזוב ואחזור מתישהו, אל תדאגי…
אני חושבת שהפותח תאר מצב שונהתפוחית 1
(אומרת את זה כדי שלא תרגישי אשֱמה)
תודהאהבה.
אני כתבתי כדי להראות שזה לא שחור לבן..
שימי לב שהאמירה שלך היא במטרה להוביל למקום טוב אתABCP
הקשר - את רצית להתקדם לקראת חתונה,
האמירה שלך אליו "אף בחורה לא תרצה אותך ככה" היא שונה לחלוטין מבחור/ה שאומרים למי שמולם "אף בחור/ה לא תרצה אותך" ומתכוונים לזה, והמטרה לפגוע.
ממ נכוןאהבה.
מה??? אני בוכה.. מה זה הדבר הזה?!כלי פשוט
אשריך על הרגישות.ABCP
זה באמת מסוכן!תפוחית 1
וחשוב לי להגיד שזה נדיר
בחורה יראת שמיים לא תשלוף ביטויים כאלה בכזו קלות ראש.
תופתעיפשוט עייף
הרבה פעמים זה בא ממקום של "לעזור". זה רק עושה את זה גרוע יותר.
אתה מתכווון שהבחור/ה במשפטים הפוגעים האלהABCP
מטרתם היא לעורר את הבחור/ה שיחדלו מדברים מסויימים שגרמו למשפטים האלה להאמר?
כמו שבעצמך כתבת, זה עושה את זה גרוע יותר, במיוחד שאין סליחה והתפייסות אחר כך.
אכן.ABCP
אלו אנשים בעייתייםהפי
טוב שגלית את הפנים האמיתיות
אין מה להיפגע מהם
רק להתפלל עבורם
אז התבקשתי להרחיבהפי
ככה..
הרי הוא הרגע היה איתך בקשר איך פתאום מאוהב הוא שונא?
זה הרי פוגע באינטליגנציה שלו
הרי אם כביכול את כל כך הרסנית אז למה הוא היה איתך?
איפה העמוד שדרה שלו?יכולת הבחירה? ההבחנה שלו ?למה הוא מחפש?

דבר שני זה כמו ילד קטן שמנסה לפעמים מניפולציות רגשיות הכל הכל על מנת שתשארי איתו .
כן גם להכאיב במילים פוגעניות הרסניות
יש מילים שהן פוגעניות שהם בגבול הטעם הטוב
ויש מילים שבחיים לא אומרים .
לקחת את מה שכואב לך ו/או סמכת עליו ואיתו לחגוג- זה רעות כבר, זה אלימות רגשית לכל דבר.
מז"א לפעמים לעשות מניפולציה ..
נניח אף אחד לא יתחתן איתך או תודה רבה עכשיו נגמרו לי החיים .
זה מראה על בעיה ? את מבינה?
יש פה אי יציבות ואדם שמנסה לשחק לך ברגשות בצורה חולה שאומר סליחה צורח הצילו.

זה לא אומר שהוא בן אדם רע זה אומר שהוא צריך לעבוד על עצמו כי ההתנהגות שהוא מביא לעולם הרסנית בכל קנה מידה
וזה לא קשור אלייך בכלל זה יקרה לו בכל קשר
וואו, כתבת בדיוק מה שרציתי לבטא ולא הצלחתי..ABCP
דברי חוכמה. תודה עלייך 😘
בשמחה רבה ♥הפי
כואב מה שכתבת.מיונז

וכן, נפגשתי עם אחד מהמשפטים הללו.

זה נאמר אומנם לא בצעקה או בצורה מקללת, אבל גם כשזה נאמר בצורה 'יפה' זה לא לעניין.

ומסכימה לחלוטין עם ההשפעה של משפט כזה שנאמר ממישהו שהיית איתו בקשר ארוך. לי לקח המון זמן להשתחרר מאמירה כזו ועדיין לא בטוחה שלגמרי השתחררתי

❤.ABCP
חד משמעית לא לעניין.
גם אחרי הרבה שנות נישואין זוג רגיל לא יגיע למשפטים כאלו, אז קל וחומר אנשים רווקים.
זה באמת לא קל בהתחלה לשחרר מהדבר הזה,
זה כ"כ פוגע, ומעמיד אותנו מול כמה נקודות התמודדות במקביל.
אכתוב לך באישי מפורט יותר🤗
אני מניח שזה קרה לכולם.R33

למה הם עושים את זה? כנראה שכגודל הצפייה כך גודל האזבה. 

אותי דווקא זה ממלא בשימחה גדולה, ככתוב "איך נחפשו עשו נבעו מצפניו".

אשמח שתסביר את עצמך כי לא לגמרי הבנתי..ABCP
בשימחה.R33

לשיטתי, הסיבה שישנם המנסים לגלגל אשמה ריגשית בסוף קשרים (כשכלל לא אלו הם שחותכים אותם) היא בשביל לפגוע, כי אהבה ושינאה הם שני רגשות משלימים וממילא כשהאחד פג השני תופס את מקומו ( ע"ע מעשה אמנון ותמר, וכן ישנם פירושים אחרים אך אני בוחר להסביר בדרך זו ). 

אולם, יש דרך להתנהג ולהתנהל מול בין אדם בכלל ובין מי שהיית מיועדת בפרט, ולכן מאחר שנגלל המחסור המלאכותי שיש בזמן הפגישות להציג את עצמך בצורה המחמיאה ביותר ונגלאת הצורה המחליאה ביותר, ממלאת אותי שמחה גדולה! אני רק מדמה בנפשי ציור שבו הייתי נשוי לאחת כזו, והייתי עושה מעשה שלא יעשה, הייתי תולה את גליל נייר הטואלט הפוך [*אבוי*]  באיזו צרה הייתי מוצא את עצמי. הס מלהזכיר ציור ריאלי קצת פחות, שבמקרה של חוסר התאמה וגירושין ( לא עלינו ), אילו מדורי גיהנום אותה אחת היית מעבירה אותי!

והקב"ה בחסדיו הרבים הצילני מידה. 

כמה דברים:ABCP
עבר עריכה על ידי ABCP בתאריך כ"ג בסיון תשפ"ב 15:37

א. אנשים שמנסים לגלגל אשמה רגשית בסוף קשרים כשלא הם אלו שחתכו אלא חתכו אותם בשביל לפגוע - אדרבה, זה עוד יותר מחזק מה שכוונתי בדבריי, כשכתבתי על מישהו שחותך + פוגע במילים זה מאוד לא מוסרי. היה טוב? אחר כך פחות? תחתוך, בצורה מכבדת, בלי להשאיר צלקות לנצח לצד השני, ואם היית כעוס ושלפת משפטים - תדע גם לחזור ולהתנצל ולסיים את הקשר בצורה נקייה וישרה.

ב. יש דרך להתנהג ולהתנהל מול בין אדם בכלל ובין מי שהיה/הייתה בפרט - בהחלט!

ג. התגלות הצורה המחליאה ביותר (כלשונך) - אם בחור/ה הופך את עורו בצורה קיצונית זה אומר דרשני וזאת טראומה לא קלה לעומד/ת מולם, יש מקרים פחות קיצוניים מאיך שהתנסחת שבהם מתגלים גם צדדים פחות נעימים, אבל תקשורת בריאה יכולה להתנהל אלא שאחד מהצדדים בוחר לא להשתמש בה ורק לפגוע.

ד. חוסר התאמה וחלילה חתונה וגירושין - אכן יש שמחה ונחמה בכך שקשר לא התקדם והדברים התגלו לפני כן, זה חסד גדול של הקב"ה שמרחם על הבחור/ה ועל כל דור ההמשך שיכל לצאת מכך.

אכן.R33

לגבי ג', כמובן שזו טראומה גדולה, אך ככזו אנשים 'חמים' ורגישית לוקחים ללב הרבה יותר קשה מאשר אנשים קרים כמוני. לכן הדגשתי שאני כותב סובייקטיבית את החלק הזה. 

לגבי א,ב,ד, אני ממש לא מצדיק את ההתנהגות הנלוזה הזו, אלא הבאתי את דעתי לסיבותיה. 

פתחתי משתמש במיוחד ורציתי לומר שחוויתי משהו דומה.שקדימרק÷
מתייגת לך את-
@נגמרו לי השמות
שבטח יהיה לה דברים חכמים לומר פה לכולנו🙂
תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

קודם כל שולחת חיבוק גדול גם לך וגם לפותח/ת השרשור @ABCP

בהחלט יש למילים כוח גדול, לחיוב או לשלילה חלילה. וכולנו צריכים לשים לב אליהן עד כמה שאפשר.

גם אם בחור/ה מחליטים לסיים קשר, אפשר לומר זאת בצורה עניינית, מכבדת, אך אין שום מקום למילים הרסניות ופוגעות. חוץ מלהכאיב אין שום טעם בהן.

אם יש משהו קונקרטי שרוצים לומר למדויט/ת - ניתן לומר זאת בצורה שקולה ומכבדת, גם אם זה הולך לכיוון פרידה, ובטח אם כבר נוצר קשר כלשהו, כבוד בסיסי לאדם באשר הוא אדם...

והתחברתי לכל מילה בסיפא שלך @ABCP - כתבת מדהים, אכן להתחזק בעצמנו ובטוב שבנו, מתוך היותנו ילדיו של הקב"ה בכבודו ובעצמו שנתן לנו את החיים ואת כל הטוב שבנו, וללא כל תלות באדם כזה או אחר.

שיהיו רק בשורות טובות ב"ה

❤.ABCP
💐ABCP
הפגיעה שלך מובנתברוקולי

ונשמע שכואב לך אז תרגישי טוב.. 

אני מסכימה שמשפטים פוגעניים לשם פגיעה אין להם שום מקום. 

כתבו לך דברים יפים- 

אני רוצה להציג צד אחר ובוגר 

לפעמים משפט שנאמר בהקשר הנכון, בתוכן הנכון, בנימה הנכונה
גם אם הוא קשה הוא מאוד עוזר.. 

אני מסכימה איתך שצריך להרגיש את השטח, את הנכונות והמוכנות 

אבל זו ממש גישה לא בריאה שבכל מחיר צריך לשתוק 

בחור/ה שנפגשים אחד עם השני רואים כ"כ הרבה דברים ויכולים להועיל. 

לא צריך להיבהל מזה. 

אם הבנתי אותך נכון את באה לומר ש -ABCP
סגנון המשפטים שכתבתי בראש השרשור:
"אף אחד לא ירצה להתחתן איתך",
"תודה לה' שלא התחתני איתך" ועוד..

יש לו מקום?
(בהקשר, בתוכן ובנימה)

במחילה, זה נשמע לי לא תקין בכלל.

אף בחור/ה לא אמורים להיתקל במשפט כזה, לא בדייט 6 ולא בדייט 14.

גם בסיטואציות קשות אדם לא מאבד עשתונות, מה, לאדם אין משהו שהוא רוצה אז הוא הולך לגנוב? אז הוא מתיר לעצמו דברים?
מדובר פה במשפטים משמעותיים, לא משפטים של "זבנג" והמשכנו. זה הולך עם הבחור/ה לכל החיים!!!
אנחנו בכלל מבינים מה ההשלכות של זה?

אני לא חושבת שמשפט כמו "אף אחד לא יתחתן איתך" או "עדיף לא להתחתן מאשר להיות איתך" יכול להועיל, ואדרבה, בחור/ה בקשר, שכבר מכיר את הצד השני שמולו ושולף משפטים כאלה במטרה "להועיל" יוצר נזק הרסני לאדם שמולו, כמה שהוא כביכול מכיר, הוא לא, אין לו מושג מה האדם שמולו עבר, ומשפטים כאלה אין להם מקום בכלל, זה קו אדום.

אני דווקא מצפה מבחור/ה שהיה בקשר לדעת להתמודד בבגרות בזה שידעו לתקשר בצורה נכונה עם מי שמולם, שידברו על הדברים בכנות, בפתיחות, ברצון לשמוע ולהשמיע, בעין טובה כלפי הצד השני, לא בסגירות, בחוסר סבלנות ובשפיטה.

ראי מה כתבתיברוקולי

משפטים כמו שציינת מטרתם רק לפגוע
ולהם אין מקום
אז לא הבנתי מה כוונתך ב"צד אחר ובוגר" ?ABCP
>>ברוקולי

אני לא חולקת איתך שאמירות מכלילות שמטרתן לפגוע אין להם שום מקום. 

להגיד לבחורה "אף אחד לא ירצה להתחתן איתך" זה נטו רוע ורצון להשפיל ולהקטין 
וגם משפט לא חכם ללא אחיזה במציאות. 

אבל בין השורות התקבל פה גם מהתגובות קו מאוד ברור שתמיד צריך לשתוק 
ולעטוף בצמר גפן ואפעם לא להגיד כלום. 

כל זוג שיוצא מרגיש את הצד השני, מי שלא מסוגל שיגידו לו- הצד השני ירגיש בזה. 
(גם מאוד תלוי במה רוצים להגיד, אופי הקשר, איכות הקשר)   

אבל מהצד השני אפשר גם להסתכל על זה כהזדמנות ולהבין איזו מתנות אפשר לקבל ממפגש עם הצד השני. 

אני יודעת על עצמי כמה משפטים (שלא תמיד קלים לשמוע) קיבלתי 
ומשפטים שאמרתי 

וגם כמתבוננת מהצד כמציעה הצעות אני רואה איך לפעמים זה יכול להיות הצלת חיים 

אז טקט. הרבה טקט. עין טובה ולב טוב לדעת מה האיזון הנכון. 

צמר גפן? בפורום הזה???פשוט עייף

במציאותברוקולי

יש עניין לומר לצד השני, השאלה מה ובאיזה צורה.ABCP
לא תמיד אפשר לעטוף בצמר גפן, אבל אם בחור/ה לא מסוגלים לכבד את מי שמולם ולהתנהג במינימום של אנושיות זה בעיה.

את מציגה גישה אופטימית של לראות את מה שקרה כמתנה, כלימוד, זה חשוב, אבל זה לא המטרה העיקרית של השרשור שפתחתי, זו נקודה כללית שטוב לזכור.

קרה לי …גם קרה.דבש שלי
אני סיימתי את הקשר, כי לא הייתי בטוח בקשר וסבלתי רגשית בהתלבטויות.
וכמו שהזכירו קודם חוויתי את זה בצורה קשה מאוד, טראומה נוראית.
אמרה שתעשה לעצמה דברים, אחרי זה שהיא שונאת אותי, ועוד מלא מניפולציות רגשיות…חסימות, ועוד דברים שהם קורבים לסרט טורקי חולני…
אני כאדם חמים עם לב טוב ורגיש(לפחות רוצה להאמין) לקחתי את זה ממש קשה רדפתי אחריה לפיוס…כבר התחלתי לתהות אם עשיתי טעות כי היו לי רגשות…התהפכו היוצרות ומסע הנקמה שלה החל. היה נורא לראות איך אדם שחשבת שבאמת הייתה בניכם חברות והיא ״אהבה״ אותך הופכת לדבר כזה…שום רגישות, ובטח שלא לסיים יפה. אמנם גם אני לא יצאתי טלית שכולה תכלת כי בסופו של דבר פגעתי בה… אבל באמת שלא הייתה בי כוונה רעה. אבל בכל מקרה זה היה רחוק מכל פרופורציה..והיה יכול להגמר כל כך יפה ואחרת.

בסוף ברור ששמחתי שניצלתי מממנה, ושהיה פה חסדי שמיים, כי בסופו של דברים נפרדתי כי באינטואציה שלי לא הרגשתי טוב והרגשתי שהיא מסתירה ממני משהו, בעיקר ברמת האופי והפנימיות ומאיך שהיא דיברה על בחורים מהעבר…הייתי צריך קודם, אבל רגשות…
על כל פנים נבנתי מזה ממש… אבל אכן טראומה לא קלה…לא מאחל לאף אחד. ב״ה מאחוריי וסלחתי לה(לא בגללה, אלא כי זה הדבר הנכון לעשות כי הכל מלמעלה ואין מה לשמור בלב) אבל כנראה לעולם לא אשכח…
אבל כן יש כאלו, וכן הייתה דתיה. לפחות חיצונית ובהגדרה…
השאלה החשובה פה היא -ABCP

אם סיימת את הקשר בצורה מכבדת,

ובשביל המון העם אסביר שצורה מכובדת זה אומר לסיים בצורה שתהיה נעימה לצד השני, לומר מה היה טוב בקשר, לאחל בהצלחה, ולשדר לבן אדם שמולי שהוא טוב, שזה שאנחנו נפרדים לא אומר שאני יכול לדבר או להתנהג אליו איך שבא לי כי זהו סיימנו, להפך, זה שאני נפרד אני אתן לצד השני כוח להמשיך את המסע להקמת בית.

איזה הבדל זה בין קשר שמסתיים בצורה מזלזלת שאחד מהצדדים בורח ולא מתקשר ונותן לשני הרגשה מכאיבה להמשך המסע, לבין אדם שמכבד את הקשר שהיה ונותן הרגשה טובה, ככה בפשטות, בביטחון.

תשמע, אם רדפת אחריה לפיוס, אתה במצב טוב, יש אחרים שפשוט חותכים תיק תק 5 דק' ופשוט נעלמים, לא מוכנים לדבר עם הבחורה שעד לפני כמה ימים היו איתה בקשר טוב, לא רגישים לזה שגם היא צריכה סיום טוב לקשר הזה וכשהם בורחים ולא מסבירים הכאב צף כל פעם מחדש, והרי, מי היה רוצה לחזור כל רגע לקשר שהסתיים? אם בחור/ה היו מבינים שאם הם יסיימו קשר בצורה נעימה הם רק ירוויחו מזה, הם ירגישו טוב, הם ירגישו שחרור, הם אפילו ירגישו בנוח לפנות אם יצטרכו, זה כ"כ משמעותי וחבל שלא מבינים את זה.

המסע נקמה שלה נשמע מאוד לא נעים, על גבול הטראומתי והחונק, אבל זה מחזיר למה שכתבתי קודם - על איך הפרידה התבצעה. כי הכל חוזר לשם.

בחור/ה שחושבים שיהיה להם חיים קלים אם הם ינתקו קשר במהירות ולא יכבדו את מי שמולם ואת הקשר שהיה פה, מעבר לזה שהם מתנהגים בצורה לא מוסרית בעליל, לא תמיד החיים יהיו קלים כמו שהם חשבו.
ברור שיש בחורים ובחורות שיעבירו על המידות, ופשוט יבליגו על דבר כזה, אבל המודעות הלכתחילית צריכה להיות כזאת שמסיימת קשר בצורה נעימה, לא בושה לומר את זה, ככה צריך

ואני שמחה שאתה כן רצית לסיים אחרת, מהדברים שלך נשמע שאתה כואב על מה שהיה כאן ואשריך שסלחת למרות הכל, זה לא פשוט.

בהתאם לנסיבות אני השתדלתי..דבש שלי
בעקרון זה היה בתקופת הסגר של החודש פלוס..
התלבטתי המון (והיא ידעה על זה היו שיחות) ולא יכלתי להשלות אותה ולחיות עם התחושה הזו כאילו הכל טוב… ולא היה ידוע מתי הסגר יסתיים..וקרו לי עוד דברים מסביב…
אז התקשרתי ואמרתי לה…
ברור שבדיעבד אני חושב שזה יכל להתבצע טוב יותר. אבל שום דבר לא היה חס וחלילה במטרה לפגוע או לזלזל בה או משהו כזה. כאמור לא יצאתי טלית שכולה תכלת אבל מצד שני לא היה רוע או כוונה רעה ולא סיימתי את זה ברע. אחכ הייתה לנו שיחה נוספת ויצאתי קשר לפיוס יפה יותר אחרי הסגר(בסוף תוך שבוע קיפלו את הסגר) , ושם התחילה כל הצרה…

שוב בהתחשב בקשר שלנו ואיך שהתייחסתי אליה, ובחברות והכל, שזה הכי רחוק מרוע…עם כל הכאב שלה (גם לי כאב)היא לא התעשתה וזה החמיר…מבין שהיא הייתה כאובה….אבל הכל היה רחוק כל כך מפרופורציה או רגישות…
בקיצור שלא נדע. עבר וטוב שעבר. ויש עוד סיפורי המשך שעדיף שלא תדעי…

בכל מקרה אכן דרושה עבודת המידות ובגרות כדי לנהל את הכל בצורה יפה… רגשות לפעמים מעוותים מציאות(וגם חברות לא הכי ״טובות״) אבל חייב להתעשת מתישהו …וכשזה לא קורה…
ואצטט ממך את החלק הכל כך חשוב:
״ אחרים שפשוט חותכים תיק תק 5 דק' ופשוט נעלמים, לא מוכנים לדבר עם הבחורה שעד לפני כמה ימים היו איתה בקשר טוב, לא רגישים לזה שגם היא צריכה סיום טוב לקשר הזה וכשהם בורחים ולא מסבירים הכאב צף כל פעם מחדש, והרי, מי היה רוצה לחזור כל רגע לקשר שהסתיים? אם בחור/ה היו מבינים שאם הם יסיימו קשר בצורה נעימה הם רק ירוויחו מזה, הם ירגישו טוב, הם ירגישו שחרור, הם אפילו ירגישו בנוח לפנות אם יצטרכו, זה כ"כ משמעותי וחבל שלא מבינים את זה. ״

ולגבי השאלה שלך לא חושב שיש סיבה למישהו סתם להפרד ולהיות רע בפרידה…למה זה טוב?
שמעתי על סתם תירוצים כדי לא לפגוע אהל סתם להיות רע?
בקשר לפסקה האחרונה:ABCP
אכן, אני מאמינה שרובם ככולם לא יפגעו בבן אדם סתם לשם הפגיעה, זאת מדרגה נמוכה מאוד..

אז באמת יכול להיות שאדם שמתנהג רע בפרידה זה:
א. כי הוא כועס על מי שמולו ומוציא את זה בצורה כזאת - כלומר יש לו סיבה למה הוא פועל ככה, מתוך שהוא פגוע. (שזה לא מצדיק אבל זה כבר עניין לשרשור שלם אחר)
ב. לא רוצה לפגוע במי שמולו אז הוא מתנהל בצורה שלצד השני לא מובנת אבל השורש והכוונה שלו טובים, למנוע פגיעה במי שמולו.

מעניין אותי להבין (להתבוננות שלי עם עצמי) -כלי פשוט
כתבת

"תשמע, אם רדפת אחריה לפיוס, אתה במצב טוב, יש אחרים שפשוט חותכים תיק תק 5 דק' ופשוט נעלמים, לא מוכנים לדבר עם הבחורה שעד לפני כמה ימים היו איתה בקשר טוב, לא רגישים לזה שגם היא צריכה סיום טוב לקשר הזה וכשהם בורחים ולא מסבירים הכאב צף כל פעם מחדש, והרי, מי היה רוצה לחזור כל רגע לקשר שהסתיים? אם בחור/ה היו מבינים שאם הם יסיימו קשר בצורה נעימה הם רק ירוויחו מזה, הם ירגישו טוב, הם ירגישו שחרור, הם אפילו ירגישו בנוח לפנות אם יצטרכו, זה כ"כ משמעותי וחבל שלא מבינים את זה"

מה בעיניך נקרא "לחתוך קשר תיק תק 5 דק' ונעלמים" -
כלומר אני אשאל ככה:
יש הסברים כלשהם שלמרות שאני אומר אותם לצד השני הם עדיין נחשבים שאני חותך 'תיק תק'?

למשל אם אני אומר לצד השני-
אני לא יודע על מה אני חותך, אבל אני מרגיש משהו לא מוסבר וחשוב לי להקשיב לרגשות שלי.

או אם אני אומר לבחורה - זה משהו אישי ואני לא רוצה להגיד אותו.

זה לגיטימי לחתוך ככה קשר?
אני מנסה להסביר לעצמי ולהבין יותר טוב את הגבולות של סיום קשרים
תגובה:ABCP
מה שהתכוונתי באמירה "לחתוך תיק תק" זה לחתוך בלי לדפוק חשבון, לדאוג רק לעצמי ולא לראות את הצד השני ולא רק זה, גם אם בטעות התנהגתי ככה אני לא מתנצל ומתקן אלא ממשיך בדרך הזאת של התיק תק והמהירות.

הנקודה בשאלה שלך מעבר לתוכן, זה קודם כל הצורה שבה אתה אומר את הדברים, יש לזה הרבה השפעה על ההרגשה של הצד השני והיכולת להמשיך הלאה בצורה בריאה,
אז כשניגשים לחתוך קשר צריך להיות ברור לנו שהצד השני הוא אדם טוב, לנו הוא לא מתאים, אבל מישהו אחר יזכה בו, והשדר שצריך להיות לנו כשאנחנו נפרדים זה עין טובה על הצד השני, כבוד אליו, תחושה שהוא בסדר, שהוא לא אשם בזה שהוא לא מתאים לנו, שזה שאני חותך ממנו עכשיו אני לא מעליו ולא כלום, אלא פשוט חוסר התאמה, אבל כבן אדם הוא בסדר וטוב.

ועכשיו לתוכן של סיום קשר, כשנפרדים צריך לומר למה נפרדים, לתת הסבר לצד השני (כמובן שכל מקרה לגופו וכו') בשאלה שלך ספציפית זה תלוי מה איכות הקשר שהייתה ביניכם, ומה אורך הקשר שלכם.
כשיש סיטואציה של קשר שחותכים מהר, אז זה מצב שלא מרגישים קשורים אחד לשני, לא עוברים חוויות ביחד, ולומר "זה סיבה אישית אבל היא לא קשורה אלייך, את אדם טוב" וכו' זה לענ"ד בסדר.
אבל בקשר ארוך, זה יותר מורכב.

כמו שכתבתי, ה - נקודה זה איך מעבירים לצד השני את ההרגשה שגם אם אני חותך אותך אתה לא אדם רשע ובעייתי ח"ו, אלא שלי זה לא מתאים וככל שהקשר היה ארוך יותר מן הראוי לומר את כל הדברים הטובים שהיו בקשר, ולסיים בעין טובה ולא לתת לשני את הסיום הזה שהוא לא טוב ולא בסדר ולחשוב שזה יהיה לו נעים להמשיך ככה הלאה.

ובהמשך לתוכן של סיום קשר, אם אסכם את זה:
1. לומר למה זה לא מתאים
2. לומר מה כן קיבלתי בקשר
3. לתת חיזוק להמשך

זה רוח הדברים^ אין נוסחאות כמובן.

קרה גם לי, אחרי קשר ארוךסתרי המדרגה
הבחור רצה להתחתן תוך שבועיים, אני לא הייתי שם גם לא אחרי חודש וחצי, היו מיליון דברים שהפריעו לי והבהבו לי "לא" שלא שמעתי מרוב סינוור של כימיה מטורפת.
הוא ידע כל הזמן איפה אני עומדת, ואחרי שהודעתי לו סופית שלא וניהלנו שיחה פתוחה ורגישה כדי לסגור קצוות, הוא ביקש זמן לעכל ושנדבר שוב כשהוא יהיה רגוע יותר. הסכמתי, בתנאי שזה לא כולל מפגש אלא רק שיחה ויקרה בשבוע הקרוב, הוא נורא רצה מפגש, התפשרנו על שיחת וידאו. אחרי שלושה ימים מהפרידה, ישבנו לשיחת סיכום שהוא ביקש והוא רק הסביר לי כמה אני לא טובה עבורו, וטוב שנפרדנו כי אחרת היינו מבטלים אירוסין או מתגרשים ואיזה נס שה' גרם לזה שניפרד כי אני איקס וואי זד ופשוט אפס מאופס וגרועה וטוב שנפרדנו. היה לי קשה בטירוף לשמוע את זה, מבנאדם שהיה הכי קרוב אליי בצורה בלתי רגילה בחודש וחצי האחרונים (נפגשנו מאוד אינטסיבי, שעות ארוכות כמעט כל יום, כבר פגשנו משפחות.. זה היה קשר מאוד רציני למרות שהוא לא היה ארוך כ"כ באופן יחסי)
אחרי חודש הוא התקשר וביקש לחזור, והטחתי בו את כל מה שאמר לי באותה שיחה, ולמה הוא רוצה לחזור אליי אם אני כלכך גרועה בכללי ובטח שעבורו.
הוא הודה שזו הייתה הדרך שלו לעכל.
אמרתי לו שלום ולא להתראות, כמובן שלא הייתי מוכנה שנחזור למרות שהתערבלה לי הבטן כי באמת הייתה שם כימיה מיוחדת, או לפחות כך חשבתי.
תוך חמישה חודשים מהפרידה, ה' זיכה אותי להכיר את בעלי המדהים שאיתו הבנתי מה זו באמת באמת כימיה מיוחדת ומטורפת (2.5 שיחה שיחת טלפון ראשונה, 7 שעות דייט ראשון, דיברנו כל יום לפחות שעתיים גם אם לא נפגשנו) וכשזה היה אמיתי ושלי, תוך חודשיים החלטנו להתארס.
מניחה את זה כאן, כדי שתאמינו שגם אליכם יגיע בקרוב ממש מישהו שיעשה לכם טוב. כמו שאני זכיתי בבעלי שריפא ומרפא לי את כל שברונות הלב, מאחה את הסדקים ומגליד לי את הצלקות שבנפש.
אין לי מושג מה עם הבחור ההוא, מקווה שלא שרט עוד בנות רק מכיוון שהוא לא יודע לעכל פרידות.
ולכולכם, הלוואי שגם בזכות העלבון הצורב והכאב, ה' ישלח מהר את המיועד/ת.
וואו🙁🙁, ב"ה על כל הטוב. תודה ששיתפת❤ABCP
וואו איזה כואב.. ואיזה משמח לשמוע על הזכיה בבעלך!כלי פשוט
נשמע שזכית ממש
כואב לקרוא שנפגעתארץ השוקולד
ובאמת זה מאוד מורכב וממש קשה ואנסה להסביר מדוע:
מצד אחד, ברור שאמירות פוגעניות בסיום קשר יכולות לפגוע מאוד וצריך להיזהר מאוד לא לומר דברים כאלה.

מצד שני, לפעמים במצב כזה יש משהו שרצינו לומר כי חשבנו שזה יעזור לצד השני אבל התקשינו לנסח (או כי אנחנו מוצפים רגשית מעצם הפרידה או שהפרידה נבעה בין השאר מהקושי לשדר על אותו גל וממילא גם כאן יהיה לנו קשה לנסח.)
גם לצד שאמר את הדברים קשה להיפרד וממילא זה משפיע על הניסוח (כשאנחנו כועסים נכעס לפעמים גם על כאלה שלא מגיע להם שנכעס עליהם) ולפעמים הם חיפשו דרך לפרוק ויצא להם בדרך פסולה.

בנוסף, צריך לזכור שכל פרידה לאחר זמן מכובד תהיה מלוות רגשות ולכן יתכנו שייאמרו דברים בצורה קשה בגלל הרגשות שיש או הקושי לחשוב מה לומר נכון כי קשה לנו בפנים.

איך להתמודד עם זה הלאה?
1. לזכור שאנחנו אנשים מדהימים ואם נפרדנו כך אז טוב שלא המשכנו איתם, יש דמות אחרת שתתאים לנו יותר.
2. לפעמים הדברים שנאמרו הקצינו מאוד נקודה אמיתית שכדאי שנבחן אם ראוי וכיצד ראוי להשתפר בו.
3. יש לנו חברים שאוהבים אותנו ורוצים בטובתנו, אמנם הקשר הזה לא הוביל לחתונה אבל יש אחרים שאוהבים אותנו ואנחנו לא לגמרי לבד.
4. אולי כדאי לשתף חבר/ה בקושי ובמה שקרה, לפעמים זה יוריד קצת מהנטל.
5. להתפלל שנצליח במה שצריך.
כתבת חשוב. אהבתי תסיכום. דומה למה שכתב הרב הלל:ABCP
וואו זה ממש טרי..כלי פשוט
ודי, איזה באסה שזה עדיין קיים כיום 😖
שזה יהיה המקרה האחרון, אמן. 🙁🙏ABCP
תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
די דומה אבל מעט שונה
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגעאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך