אולי שאלת כפירה - למה אנחנו רוצים ילדים?אנונימית בהו"ל
קיבלנו היתר למנוע בשנה הראשונה. זוג סטודנטים לתארים עמוסים וקשים. אני ממש לקראת סיום, הוא רק בהתחלה. שנינו לא עבדנו השנה אלא רק מלגות, והוא ימשיך כך גם שנה הבאה. אני התקבלתי למשרה מלאה בתפקיד מאתגר, מתחילה עוד חודשיים בערך. לא גרים ליד ההורים, יש לנו פה כמה חברים ברמת הלעשות איתם קידוש ולקחת סוכר, לא שיחות נפש ועזרה הדדית מטורפת, לא מקום קהילתי כ"כ. עוד מעט יום נישואין שנה, ואז מה?
אני קוראת פה הרבה בחודשיים האחרונים, כביכול כדי להתכונן נפשית, פיזית, לחזק את הרצון... ונשמע שעולה פה (מטבע הדברים, כן? פורום זה להתייעצות ופריקה בד"כ.) בעיקר בעיקר קושי. ולכל אחת הקושי שלה. לאחת הריון קשה, לאחת לידה נוראית, לאחרת דכאון אחרי לידה, ולבאה אחריה ההריונות-לידות שיבשו את הזוגיות, ולהיא תקעו את הקריירה.
אני מרגישה נוראית ולא מחוברת למהות ולנשיות שלי. אבל פשוט לא מצליחה להבין, למה לי? באמת למה לי.
אני צעירה יחסית (23), לא מרגישה שזה בוער בי. כלומר, בעבר זה כן בער בי... אבל מאז שחברות שלי התחילו ללדת זה פתאום נראה הרבה פחות קוסם וחמוד.
למה שהגוף שלי יתפרק וישתנה? למה שעד שמצאתי את בעלי הכל בינינו יתערער? למה שאני לא אצליח להתפתח מקצועית ורק אניק, אקום בלילות, אחליף חיתולים ואקח לטיפת חלב?
אני יודעת שזה נשמע נורא, וכביכול אמור לבוא טבעי.
זה רגש שהיה בי וכבה, אולי פחד? אולי הכרות עם המציאות יותר מקרוב?
טוב לי עכשיו. אני סוף סוף יוצאת לשוק העבודה אחרי 4 שנות לימודים מתישות, סוף סוף יש לי בעל שאני אוהבת, סוף סוף קצת יציבות בעולם הזה. למה לי ילדים עכשיו?
בבקשה אל תשפטו אותי, אני באמת רוצה להכנס להורות מרצון, בשבילי, בשביל בעלי, בשביל הילדים שעוד יהיה בע"ה.
אפשר שתאירו את עיניי? אשמח לתגובות שמפרטות יותר מ"ילדים זה שמחה" ומ"זה טבע העולם" ומ"זה רצון ה'".
תודה רבה לכן, אשתדל לכבד כל תגובה. אשמח אם תהיו מכבדות גם כלפיי. אני באמת ובתמים רוצה לרצות את זה.
פשוט (נראלי, כן?) כמה דבריםנפש חיה.
כי כל עוד המערכת שלך עובדת בצורה תקינה עם סיכויים טובים ללידת ילד בריא ושלום בבריאות
ואת מסוגלת לחשוב על המשך ועל הקשר שלכם
את מסוגלת להתחבר לתינוק שיהיה שלך, שתדאגי לו ותאהבי אותו....

ולאט לאט תרגישי אהבה הורית אמיתית ורצון אמיתי לתת שיוליד לך עוד אהבה
לתינוק
ולעולם כולו
אם את מתחילה עבודה חדשה עוד מעטים...
עם כל הכבוד, מציעה לך לחכות לפחות חצי שנה ובעדיפות שנה נוספת.
במיוחד אם את לא שם כרגע, פשוט קחי את הזמן.
את מאוד צעירה , אפילו הייתי אומרת ילדה- בלי להעליב.
פשוט קחי את הזמן, תגדלי, תבני את הקריירה שלך ואת הזוגיות שלך עוד קצת. יש לך מספיק זמן גם לילדים ומשפחה, כשתהי יותר בשלה לזה.
זה לא קל וצריך לדעת למה נכנסים, גם כלכלית וגם בכלל אבל בכל אופן כשמתחילים עבודה חדשה לדעתי כן צריך/כדאי לחכות קצת עם כניסה להריון.
לא לכולם יש רצון לילדים שטבוע בהםהמקורית
לי לא היה כזה. מודה.
והבכור שלי שינה לי את העולם לטובה. הייתי מוארת ושמחה.
זה לא מחייב שהכל שחור, קשה ומעיק אבל כן צריך הרבה ראש פתוח וגמישות מחשבתית ופניות רגשית וכן, גם לדעת שזו אחריות ושזה לא בהכרח הופך את החיים לקלים יותר אבל כן נותן להם משמעות ומביא שמחה עצומה ששום דבר אחר לא יכול לתת. ולשם כך צריך זוגיות בריאה, לא לפחד לבקש עזרה כשצריך ולשאול את עצמך כל הזמן מה יעשה אותך שמחה. לא לפחד להיות 'אגואיסטית'.
אני מדברת בתור אחת שמתקשה להבין למה צריך יותר משניים אז לא יודעת כמה אני עוזרת לך (ויש פה נשים שיגידו לך להיפך) אבל מכל מקום, לא נשמע שאת בשלה לכך כרגע. אני כן חושבת שכדאי שתממשי את עצמך קצת מבחינה מקצועית כדי שלא תרגישי פספוס. תחפשי עבודה, תצברי קצת ותק ולאט לאט. גם לא חייב המון ילדים, תלכי בקצב שלך עם מה שמתאים לך ולמשפחה שלך ולכוחות שלך.
לדעתיEliana a
החשיבה צריכה להשתנות
אם את רואה כרגע שעבודה. יותר חשוב להתבסס בקריירה וכו' אז כאן את עוצרת כרגע.
כדאי להתחיל אמהות כמה שיותר מוקדם .
האושר בגידול ילד הוא עצום , למרות כל הסיפורים שמסביב, לא כל מה שאת שומעת יקרה גם לך
כל אחד ומה שה' קובע לו
אפשר גם להיות עם קריירה וגם להנות מגידול ילדים וגם להיות ב זוגיות טובה .
דבר אחד צריך
סיעתא דשמיא
משפט אחדאהבתחינם
בסוף היום אמא אני אוהב אותך
ןתרצי ילד כל שנה..
זה האנרגיות, זה הכוח, זה הלב
אבל החששות שלך מובנות בהחלט!
בחירות נכונות
❤️
את רוצה ילד כל שנה בגלל זה?המקורית

לא באמתאהבתחינם
אבל זה נותן הרבה כוח ואנרגיה וממלא את הלב
יותר מכל לימודים
עבודה
וכו..
מדברת על עצמי!
נכון. מסכימההמקורית
מסכימה ממשמצטרפת..
אמנם הילד שלי עדיין לא בגיל של לדבר
אבל אפילו רק לראות את האושר שלו, לשמוע את הצחוק המתוק, לראות את הכיף שלו כשאני מחבקת אותו.. וזה פשוט ממלא את הלב
נותן הרגשה משמעותית
הדברסליל

הראשון שבגללו אני רוצה ילד, זה כביטוי לאהבה.

הרגש של אהבה גדולה והשתוקקות לילד באים אצלי הרבה פעמים ביחד, וזה מה שמוביל את הרצון.

אחרי זה מגיעות גם סיבות שאותם אני יכולה לנמק ולהסביר בצורה שכלית.

משפחות אלו אבני הבניין של העולם ושל עם ישראל בפרט, אני רואה חשיבות בלהגדיל את עם ישראל וללדת ילדים.

עכשיו שכבר יש לי ילדים אני יכולה להגיד שעם כל הקושי זה ממלא גם באושר גדול.

אני גם סטודנטית לתואר אינטנסיבי מאוד, אבל בסוף המשפחה זה החיים שלי. הילדים הם החיים שלי. היו חמש שנים ממש מאתגרות, ולרוב בבחירה בין לימודים לבין ילדים, בחרתי בילדים. זו בחירה שיש לה מחיר. אני לא סטודנטית מצטיינת. אבל בעיניי משפחה זו המטרה, ילדים שמחים זו השליחות זה טעם החיים וכל השאר זה כלי בשביל זה.

עם זאת, באמת אין בי רצון כל הזמן לעוד ילדים. ואני לוקחת את הזמן מבחינת הכוחות שלי. כי הכי חשוב לי זו אמא רגועה ושמחה, ולפי זה אני מחליטה מתי להפסיק למנוע

מהממת מהממת ❤️ מצטרפת אלייך לנושא של המניעההשלך על ה' יהבך
מתחילה להרגיש שבא לי להתרחב משפחתית (כמעט שנה מהלידה ) אבל עדיין לא בשלה נפשית וכוחנית לעוד ילד אז כרגע עוד מונעת באמת בלב שלם
היי יקרה יכולה להגיד לך שאני גם לקראת סיום תוארהשלך על ה' יהבך
די קשוח, והתחלתי עבודה בתחום ממש לאחרונה בשילוב עם תקופת מבחנים, ועם כל הלחץ , מגיעה הביתה לבן שלי ומוצאת אנרגיות מטורפןת מהשמחה שלו ומזה שיש מישהו שקשור הכי הרבה אליי וזקוק לי, זה ממלא בעוצמות שאין לתאר ואשכרה לפני שעה חזרתי מהעבודה ויש לי פשוט ים כוחות ללמוד מהשעה הזאת שהייתי איתו עכשיו והתחבקנו וצחקנו ביחד . אגב זה ממש מעצים את הזוגיות למרות שכביכול יש פחות זמן להיות רק יחד וכו אבל היחד הזה כולל משהו גדול ששניכם יצרתם וזה פשוט גורם לי להתאהב בבעלי עוד יותר מהידיעה שהיינו ביחד שותפים ליצירה המדהימה הזאת שמשמחת אותנו בכל יום מחדש . יש הרבה קשיים אחרים שאני חושבים שללא הבן שלי איתנו היו לנו יותר קשים כזוג
לא מביאים ילד שלא רוצים!לא מחוברת
אל תעשי את הטעות הזאת. אני חושבת שאת פשוט מרגישה שזה לא הזמן ובעיניי את ממש צודקת.
חכי קצת תעבדי כמה חודשים חכי שדברים ירגעו ומאמינה שאם פעם זה בער בך זה יחזור.
אני מאוהבת בקטנה שלי עם כמה שזה קשה באמת הכל בשביל החיוך הקטן הזה. לדעת שאני מגדלת ילדה שבאמת עוד כמה שנים תיהיה בן אדם ואוו עם אישיות חזקה ובריאה זה שווה הכל . נתינה אין סופית וסיפוק אדיר אדיר
אבל נשמע שכרגע את לא בראש אז תחכו
כדי לא להסתבך עם מניעהכבתחילה
סתם.. ברור שלא.

הסיבה שהיתה לי בזמנו, אחרי החתונה, לרצות ילד היתה ההפיכה מזוג למשפחה.
בסופו של דבר- ילד זה משהו שיקשר בינכם לכל החיים. אז נכון שיכולות להיות ירידות בזוגיות אבל סך הכל אם עושים הכנה טובה ומספיקה זה יכול לעבור בסבבה..
אני אישית לא מרגישה שהילד גרם לזוגיות שלנו משברים. סיכמנו תחומי אחריות ולשים לב לצורך של השני וזהו..
בסופו של דבר זוג זה נחמד והכל, אבל במשפחה יש משהו שהופך את הזוג ליותר שלם. כי יש את פרי האהבה שלהם פה איתם.

זיהיתי כמובן
ואם את לא חושבת שאת מוכנה אז סבבה.. בלי לחץ. בלי לחשוב מה הסביבה מצפה/משדרת.. זה לא העניין שלהם.
קחי לך כמה שנים שתרצי עד שתרגישי מוכנה.
אתם עוברים עכשיו כל מיני שינויים וטבעי ונורמלי שלא תרצי עוד שינוי(הריון/ילד).

רק חשוב לי להגיד שכל מה שכתבת זה נכון.
יש המון המון המון קשיים בלהיות אמא. שלא יסבנו אותך..

בהצלחה!
רק נקודה קטנהבתנועה מתמדת
נראה לי שכשמישהי כותבת מאנונימי זה לא כזה משמח לשמוע שזיהו אותה.. אחרת הייתה כותבת מהניק שלה🤷🏻‍♀️
רק מעלה נקודה למחשבה אולי להיות יותר רגישים עם זה
^^^כבר ביקשנו בעבר שמי שמזהה אנונימיתטארקו
תשמור את זה לעצמה.
תודה.
מעניין שזיהית כמובןאנונימית בהו"ל
מה שבתנועה מתמדת כתבה נכון, למרות שיש צד שהייתי מעדיפה לדעת ולא להחשף ושימשיכו לחשוב עליי דברים מבלי שאדע שיודעים עליהם.
עכשיו ספציפית אני משועשעת מזה כי אין לי מושג מי את.
אלא אם את מכירה אותי בחיים האמיתיים, וגם אז סביר להניח שלא, כי סיפרתי על כל זה רק ל3 חברות טובות ויאכזב אותי מאוד לגלות שאת אחת משלושתן ולא כתבת לי את זה בווצאפ אלא כאן כשגם את אנונימית ואני לא יודעת מי את
תקשיבי זה כבר ממש לא נעים, באמתחגהבגה
ניסו לכתוב לך בצורה עדינה, פחות או יותר כמה פעמים
זה ממש לא נעים שכל אנונימית את טוענת שזמהית.
מה המטרה?
אם היא הייתה רוצה שיזהו אותה הייתה כותבת מהניק שלה עם פרטים מזהים,
לי אישית זה ממש מפריע כי עכשיו גם מאנונימי אני מתלבטת אם לכתוב ולשתף דברים אישיים.
גם אם את חושבת שזיהית (למרות שלא כל כך הגיוני לי שאת באמת מזהה כל אנונימית שניה פה) תשמרי לעצמך, נשים חושפות את רזי ליבן ונשמתן לא כדי שתזהי אותן!!
לדעתימחכה להריון

כי זה המשכיות של אהבה

זה ממלא לי את הנפש

להביא עוד חיים לעולם

את תביני את זה שתראי אותו באולטרסאונד

ושתרגישי את הבעיטה הראשונה שממיסה לך את הלב

ואחר כך שהוא יוצא ממך

אין דבר שמשתווה להולדת ילד

שאת רואה את בעלך עם דמעות בעיינים יושב ומחזיק אותו

והוא של שניכם

אין יותר אהבה מזה

יצירה מדהימה

אבל כמובן שהכל בזמן שלך

זה נורמלי להרגיש ככה

האמת שאני מבינה אותך.סמיילי12
אני מכורה לילדים שלי. הם הכוח שלי והאור בחיים שלי. במובן הכי פשוט. הם הכל.
קל זה לא.
אבל, זה אבל גדול, זה פשוט שווה את זה.
החיוך האהבה השמחה הגוף הקטן והמתוק הזה. אין דבר שמשתווה לזה. אין אהבה כזו. לא הרגשתי סוג כזה של אהבה בחיים.
אני מחזיקה את התינוק החדש שלנו וחוששת מהרגע שאבין שזה התינוק האחרון שאביא.

מה שמחזק אותי ברגעים קשים זו ראיה לטווח רחוק. עוד 20 שנה. אנחנו מוקפים במשפחה. יהיו לנו בעתיד בע"ה נכדים ונינים וכיף גדול.

לא הייתי מביאה אם אני לא רוצה.
אם אני לא מוכנה פיזית ונפשית יחד. ככה אני מתנהלת.

ילדים ממלא את חייך באמת, פירוט בפניםפרצוף כרית
עבודה, מוצלחת ככל שתהיה,
תחביבים או הישגים
הצלחה מסחררת בכל תחום כזה או אחר-
מהר מאוד נמאס ומרגיש ריקני ולא מספק דיו.....

למה חילונים בודדים מגדלים כלב? כי כמהים לאנושיות חיה ובועטת
עכשיו, ילד הרבה יותר נותן סיפוק מאשר כלב, הוא מחזיר לך אהבה בכמויות מטורפות,
תולה בך עינים מעריצות ומעלה לך את הבטחון עצמי מ-0 ל-200...
את רואה אותו גדל ומתפתח, וזה מרגש ומדהים כאחת
כשאת מזדקנת, הוא הילד שלך, ההמשכיות שלך, נכדים וכו 'בעז' ה כשכבר את לא בגיל ללדת.....

ילד הוא כמובן הרבה יותר אחריות מאשר כלב, כי איאפשר פשוט לזרוק לעמותת בעלי חיים כשנמאס, וזה מחייב, אבל גם ממשממש מפתח אחריות! אני מרגישה שאני מבינה את החיים ואת מהותם יותר לעומק-בזכות ילדיי
אני מעריכה דברים בחיי- בזכות הילדים
מבינה מה עיקר ומה טפל - בזכות הילדים
ליבי נמס מהם
כמה שקשה לפעמים לדאוג להם, אבל בסחף זה כיף וטוב וממלא...
אם תרצי עוד פירוט, בשמחה!
מנסה לחשוב תוך כדי כתיבה...מתואמת
החיים מעצם טבעם מועדים לשינויים. גם אדם שמעולם לא נישא ועובד כל חייו בעבודה קבועה עובר שינויים בחייו. לפעמים שינויים טובים ולפעמים שינויים לטובה (כלומר, כאלה שנראים רעים).
אז לחשוב שאם לא יהיו ילדים שעלולים לערער את המערכת הכול יישאר יציב לנצח - זו טעות.
אז אם כבר החיים מועדים לשינויים - לא עדיף שיהיו אלה שינויים מתוקים ומלאי חיים כמו ילדים שנולדים?

עוד נקודות, שלא יודעת אם יתיישבו לך על הלב:
אני מרגישה שהילדים הם ההמחשה הכי גדולה לאהבה בין בני הזוג. חוץ מזה שהם משהו ששייך לשניהם באותה מידה - גם הטיפול בהם מחבר ויוצר קרבה. היא מיניקה אותו, הוא מחזיק אותו להוצאת גרפס. הוא מחליף לו חיתול, היא מביאה לו בגדים להחלפה. מקלחת לתינוק שעושים ביחד, טיולים בחוץ שעושים לו כדי שיירדם... כל אלה ממש פעילויות זוגיות שמחברות.
וגם בגילאים הגדולים - כשדנים ביחד על קושי שיש לילד או על עניין חינוכי כלשהו - זה גם מחבר ויוצר שפה משותפת ואפילו בדיחות פנימיות.

ויותר עמוק מזה - באנו לעולם כדי לעבוד. לא בעבודה ובקריירה (לא רק) אלא בעבודת המידות.
בזוגיות נדרשים הרבה לעבודת המידות, אבל ילדים מזמנים הרבה יותר עבודת המידות, כי הם הרי קטנים ועוד לא עובדים בעצמם על מידותיהם אז לא יודעים להתאפק וכדומה.
אני אישית מעדיפה שהאתגרים בעבודת המידות יגיעו מהילדים המתוקים שלי, מאשר מכל מיני זרים שאפגוש בחוץ. והאתגרים האלה הרי יגיעו, כי אלה החיים ולעמל הזה נולדנו...

אני יכולה, כמובן, לתאר לך גם את האושר שבחיוך ראשון של תינוק, שבצעדים הראשונים שלו. את השמחה כשרואים שני אחים משחקים ביחד ודואגים זה לזה. את העונג שבשמיעת החוכמות והפנינים שלהם. את ההתפעלות כשרואים אותם הופכים לאנשים קטנים, כאלה שבעצמם עובדים על מידותיהם.
אבל נשמע לי שאת לא שם עדיין...
אני יכולה גם לדבר על העניין ההלכתי והצורך היהודי ללדת ילדים, אבל זה באמת לא תפקידי.

אני לא אומרת שילדים זה לא קשה ולא מערער ולא מלחיץ ולא מעייף ולא כואב. זה כן. גם. כי בסופו של דבר, למרות כל הקשיים שעברתי ושאני עוברת סביב הילדים שלי - הם באמת אושר שלא הייתי מוותרת עליו לעולם.

מאחלת לך בחירות טובות!
מהממת.סמיילי12
כתבת מהמם, ממש מזדההאביול
אתן מקסימות ממש, תודה על חוסר השיפוטיות 💚אנונימית בהו"ל
אני אנסה לחדד -
מאוד לא מקובל בסביבה שלנו למנוע, הלכנו לקבל היתר די בשושו. אבל באופן כללי אנחנו די חריגים בסביבה שלנו, בעלי לא אברך, אני לא עו"ס... אין לי מושג מה אנשים חושבים, אבל יש כבר קצת הערות סמויות... אולי אפילו חושבים שיש לנו קשיי פוריות (לא סיפרנו שאנחנו מונעים) אין לי מושג. בכל אופן, ברור לי שזו לא סיבה מספיק טובה להכנס להריון.
כמו כן, אצלנו 23 זה בכלל לא נחשב צעיר, רוב חברותיי עם ילד, וחלק מכובד מהן כבר עם שני ילדים, חלקן אפילו השלישי בדרך.
קשה לי להאמין שהרב יתיר, הוא התיר לנו לחצי שנה והאריך לשנה עם קצת פרצופים, כביכול כדי שאסיים את התואר. סוף תקופת מבחנים נחגוג יום נישואין.
שנה הבאה יהיה לי איך לפרנס תינוק, תהיה לי חופשת לידה נורמלית, אנשים עושים את זה. חברות שלי ילדו פעמיים תוך כדי תואר עם חודש חופשת לידה בקושי. אני לא חושבת שאני פחות מוצלחת מהן. אז מה "מקולקל" בי?
יש לנו זוגיות טובה באמת ב"ה, אני יודעת שגם אם תהיה תקופה קשה אז נצלח אותה.
יש לי חברות ובנות דודות להתייעץ איתן (האימהות של שנינו יחסית מבוגרות).
אז למה לא? מה חוסם אותי?
אני מנסה לדייק את זה ועולות לי שתי נקודות:
מחיר נפשי - אין לי יותר חופש. לעולם. יצור קטנטן וחסר ישע תלוי בי 24/7. אני לא ישנה נורמלי, יש פיצי להתחשב בו בכל יציאה מהבית, כל חופשה, ואפילו הליכה בערב או רביצה מול סרט על הספה עלולה להיות מאתגרת וכוללת קימות לתינוק. עכשיו, הוא לא תינוק לנצח, אבל אחריו יבואו עוד כנראה... וגם כשהם גדולים יותר זה דורש. רק מלכתוב את זה נהיה לי חנוק בלב ובגוף ברמות. אני אדם שסופר צריך חופש ופרטיות, נשמע לי הכי מעיק בעולם שתינוק קטן או גדול יהיה תלוי בי.
מחיר פיזי - הריון על שלל אתגריו, לידה וכל הנלווה אליה, שיקום מהלידה, הנקה. פיקניק של כיף ואושר שיחזור על עצמו בלופ כזה או אחר מהרגע שנחליט להכנס אליו למשך 20 שנה בהתאם לגיל ולמגזר, נגיד ואהיה נחמדה מאוד עם עצמי - 10 שנים ולא כי צפופים אלא במידה ונבחר להביא פחות ילדים מהנורמה סביבנו. נשמע לי מעייף, מתיש, שוחק, שובר את הגוף.

בגדול, ללדת נשמע לי שיעבוד אחד גדול. אוף, זו מילה קשה. אני כן רוצה להיות אמא נראה לי, אבל קשה לי לחשוב על המחירים של זה. נשמע לי גדול עליי.

זה יצא קצת מבולבל, מקווה שאני מובנת בכל זאת.
אתoo
לא אמורה להביא ילדים לפי הנורמה מסביבכם, אלא לפי הרצון שלך.
אם הייתי עושה כפי הנורמה מסביבי, המצב הנפשי שלי היה עלול להיות ממש גרוע.
אם את מרגישה שמשהו "מקולקל" בךמתואמת
אולי שווה ללכת לטיפול, כדי שתצליחי להבין את עצמך?
ללכת למישהי לא שיפוטית (משני הכיוונים) שתקשיב לך ותברר איתך את הרגשות שלך.
בגלל שהרב לא הולך לגדל לך את הילדיםתוהה לי
ולטפל בקשיים שיצוצו אולי בעקבות כך,בעיניי זה סופר לא אחראי ומסוכן מרב לפסוק כך..
לגמריDove
מסכימה!יערת דבש

אני חושבת לחלק נכבד מאיתנוlizi
האתגר הגדול הוא מעבר להריון ולידה (שגם הם יכולים להיות קלים / מאתגרים מאוד), הגידול בעיני הוא החלק הקשה ביותר.
תשעה חודשי הריון, לידה שאורכת לכל היותר מס׳ ימים, התאוששות שלוקחת זמן אבל אז ילד זה לכל החיים.
גם אחרי שהוא מתחתן.
לא חלילה במובן הרע של המילה. יש פה עול פיזי של גידול ועול מנטלי שלדעתי אף פעם לא יסתיים.

ילדים זה קשה. זה קשה מאוד.
יש ימים שאני מרגישה שאני קורסת (לומדת ועובדת בעבודה תובענית) אבל,
וזה האבל הגדול,
זה מדהים.
אני גם הרגשתי שזה פרי של אהבה בינינו. יצירה משותפת. רצון הישרדותי עמוק.

אם את לא מוכנה אז את לא מוכנה.
אולי תחכי קצת שתתייצבו.
לגבי היתר למניעה, קשה לי עם הנושא הזה מבחינה הלכתית. אני מרגישה שאוקיי, הרב אומר שאי אפשר למנוע עוד, אבל אנחנו כזוג נתמודד עם ההשלכות של גידול הילד, לא הוא.

לגבי מה שהסביבה חושבת זה לא מצדיק את הקושי בעיני.

אני לא יודעת אם יהיה שלב שתרגישי מוכנה כי זה משתנה מבן אדם לבן אדם. אבל יתכן מאוד שיגדל הרצון (של שניכם), תתבססו כלכלית, תבססי יחסי עבודה טובים.
תני לעצמך מרחב לברר מה את מרגישה לגבי זה
עוד חודש, חצי שנה שנה וכו׳
יש שיקול נוסף שצריך להביא בחשבון שככל שאת צעירה יותר כל ההליך קל יותר, להרות ללדת וכו׳
האמת, שום דבר לא ״לא נורמלי״ בךמיואשת******
ההיפך את מאד נורמלית
החששות שלך נורמליים
הסיבות מצוינות הגיוניות, מנומקות
יש לי דבר אחד לומר על זה, רצון לילדים זה לא מגיע מהשכל אלא מהלב
ולכל אחת יש זמן בשלות שונה.
מישהי בת שלושים אין לה זמן לחכות וכדאי שתביא ילד מהשכל אם עוד לא הגיע הרצון
אצלך לא כזה נורא לחכות קצת ולרצות

לא נכנסת בשום אופן לכל הענין ההלכתי והדתי של הנושא כי זה לא ענייני וזה אינדיבידואלי וממילא תעשי מה שמתאים לך.
רק חשוב לי לומר שאת נורמלית ולא מקולקלת או משהו. לא כולם בשלים להתחתן באותו גיל ולא כולם בשלים ללדת באותו גיל ואם לא ענין ההלכה גם היית רואה את זה במציאות סביבך.
^^ כשזה יגיע זה יגיעיערת דבש

כמו שאומרים על מציאת בן זוגקורץ

אפשר להתפלפל פה בשרשור על 1001 סיבות טובות מנומקות ומקסימות להבאת ילדים לעולם

זה לא ישנה כלום!!

כל עוד הלב שלך לא מושך לשם. נקודה.

אתם צעירים. החיים לפניכם. שום דבר לא מקולקל בך.

לדעתי הלחץ שאת מצויה שיש דד ליין וכביכול את 'חייבת' ללדת בקרוב

זה רק מרחיק ממך את הרצון האמיתי ואת קול הלב 

תרפי. באמת. 

זה יגיע.. בזמן שלו בקצב שלו.

בצורה שלו.

ואגב לא לכולם מתאים ללדת יותר מ2\3 ילדים

זה גם נושא אבל קצת אחר.

(ואני כותבת בתור אחת ששניה אחרי החתונה רצתה מאוד מאוד הריון וילד. אבל לגמרי מבינה ויודעת שלא לכולם זה מתאים! וזה בסדר גמור. שום דבר לא מקולקל בך! ושלא ימכרו לך אחרת!!)

מוסיפה-שכמו שכבר הזכירויערת דבש

כשיש רצון אמיתי וחזק

זה עוזר לצלוח את כל הקשיים והאתגרים!!

אני ילדתי תוך פחות שנה מהחתונה והייתי צעירונת ממש

והייתי סטודנטית בעיר רחוקה

והלידה היתה קשה מאוד מאוד

והכל היה שווה לי ומאיר לי

כי ! רציתי את ההריון הזה

רציתי את התינוק

רציתי להיות כבר אמא

זה הבדל שעושה את הכל.

חכי זה יגיע.

ואם רוצים לברר את הרצון אפשר תמיד להתייעץ ולברר ולשוחח

אבל מותר לך

גם להרפות

לנוח משנות העמל

והרצון יצוץ.. יצמח לו

רענן יפה ומאיר כמו שתיל ירוק טרי אחרי הגשם.

ככה לענ"ד

ויצאתי פיוטית משהו בסוףחושבבוכה/צוחק

ילדיםשירה לב
צריכים לבוא לעולם כי רוצים אותם ולא עם לב מלא חששות. קשה לי לקרוא שהרב התיר לחצי שנה ואז האריך- אני לא חושבת שרב צריך להיות מעורב עד כדי כך בחיים של זוג/משפחה. כמובן שהוא מתווה את הכיוון, את הערך שבחיי משפחה הכוללים ילדים, ולא רק להשאר בכיף שבזוגיות ובעצמאות האישית, אבל לא ברמה של מתי בדיוק להפסיק מניעה... וכמו שהרבה פה כתבו- את כ"כ צעירה, ועם עבודה חדשה, כמה חודשים של התייצבות נשמע בריא יותר.
ואולי גם יגרמו לרצון להתעורר בטבעיות. העיקר בלי לחץ...
רק לגביסליל
חופשת לידה.
זכאים לחופשות לידה רק אם עובדים מספר חודשים מסוים לפני כן, אז קחי את זה בחשבון.
אם את לא עובדת עכשיו, ייקח זמן עד שתהיי זכאית לחופשות לידה
משהו קצת שונהאיזמרגד1
זה נראה לך משהו שיעבור עם המוכנות להריון, או שזה פחד שפשוט יהיה שם תמיד ואם את רוצה ילדים באיזשהו שלב פשוט תצטרכי להתגבר על זה?
את פשוט כותבת אחת לאחת את המחשבות שהיו לי לפני ההריון. וידעתי שזה לא משהו שהולך לעבור עם הזמן אז בחרתי שלא לחכות וב''ה אני שמחה עם ההחלטה הזאת למרות שהיה לא קל.
לא יודעת מה נכון לך, מקווה שעזרתי עם כיוון מחשבה...
ואולי יעודד אותך לדעת שאחרי שעבר הקושי הראשוני (הנסיכה שלי בת 4 חודשים עכשיו) אני ממש לא מרגישה מוגבלת או כל הפחדים שהיו לי וכתבת פה...
בהצלחה💜
וואו וואו וואו תודה על התגובה הזאתאנונימית בהו"ל
מילות חכמה, נגעת לי בלב ממש. נראה לי שזה הסיפור, ולכן אני קצת דוחקת את עצמי להתגבא על זה.
(גם יש רצון, אבל יש יותר פחד כרגע)
אל תתחשבי בסביבהים...
ברגע שתשתחררי ממה יגידו וההשוואות לאחרים, ירד לך סלע מהלב.
מעבר לזה, את לא מוכנה כרגע וזה בסדר.
את לא חייבת להביא ילד בכלל...
ילד זה המון אחריות ואפשר להגיד מגביל, אבל כשיהיה לך ילד כבר לא כזה יהיה לך עניין בהבלים כאלה ואחרים שעכשיו ממלאים אותך (הכוונה לחופש לצאת וכו).
אבל תעשי את זה כשאת מוכנה.
ושוב גם אם תחליטי להביא עכשיו ילד זה לא בהכרח מכניס אותך ללופ שלא תצאי ממנו ב 20 השנים הקרובות.
קודם כל ילד אחד לא ממש מגביל כמו שנוטים לחשוב. במיוחד אם יש לך עזרה מההורים, אז בכלל אין לך מה לחשוש מזה.
וניתן לרווח בין ילד ולילד במיוחד שאת צעירה ויש לך עוד קרוב ל 20 שנות פוריות לפניך.
אני לא חושבת שזה נכון להביא ילד כשאת לא שלמה עם זה מלא אם זה פשןט בא... ולדעתי לחכות לפחות לחצי שנה עבודה במקום החדש.
תשמעישלומית205
את מדברת על להיכנס ללופ הזה..
ונשמע שיושב לך לא הילד האחד שיוולד אלא כל החמישיה ביחד..
בהחלטה להיות בהריון, בסופה עומד בעזה ילד אחד. לראות מלא ילדים שדורשים ממך ומרוקנים לך את כל האנרגיה זה מאוד מאיים.
תסתכלי רק על האחד המתוק שלך.
אחריו, תחשבי מחדש מתי הלאה. זה לא לופ.
תודה, כתבת חכם ממש והצלחת לקרוא אותי בין השורותאנונימית בהו"ל
הסברת לי משהו שלא הצלחתי לדייק לעצמי, תודה גדולה💚
תנסי לדמייןאחת פשוטה
מה זה לחיות רק כזוג.. המון המון שנים בלי ילדים.. לחזור על יום מהעבודה לבית ריק ומאוד מאוד מאוד שקט..
כמה שנים כבר אפשר לחיות ככה בכיף?

באמת תנסי לדמיין את זה ותראי מה התחושה שהדמיון הזה מעורר בך, תחושה של עצבות מסוימת או אולי תחושה של נעימות?
וואי יקרה ❤❤חדקרן
מזדהה מאוד עם הדברים שכתבת
הלוואי ולי היה אומץ לשתף מישהו בכל התחושות האלה כשהרגשתי אותן...
מאוד מאוד חששתי להיכנס להריון מיד בתחילת הנישואין. לא מנענו, על פניו לא הייתה סיבה (שנינו עובדים...) אז כל חודש מחדש הייתי בלחץ היסטרי ש... אני לא אקבל מחזור. פחדתי מזה מאוד.
המעבר מרווקות לנישואין היה עבורי לא פשוט (פתאום אחריות לבית ולתפקוד שלו, פתאום להתרגל לחיים עם בן זוג, פתאום להכיר את העולם החדש של המיניות...) זה היה הרבה שינויים בבת אחת וחששתי משינוי נוסף. אני חושבת שזה היה מערער אותי מאוד.
ואחרי כמה חודשים גילינו שיש עניין של פוריות... וכותבת לך כאן בגילוי לב ממש - זה עוד הוריד לי את טיפת הרצון שהייתה בי. כעסתי מאוד - למה אני צריכה לעבור כזה סבל בשביל להביא ילדים לעולם? אז לא צריך. טוב לי, יש לי בעל טוב, משפחה אוהבת עבודה וחברות. מה בוער ילדים?

וכשקצת נרגעתי מהתחושות האלה (אחרי כמה חודשים, כן? לא יום יומיים לצערי...) הבנתי שמה שעומד מאחוריהן זה פחד. הפחד מהסבל והקושי של הגוף, הפחד מערעור היציבות בדבר שהןא כלכך גדול ובלתי הפיך, מאחריות גדולה - ומכך שאני לא אהיה מסוגלת לעמוד בה...
וכשאנחנו מפחדים מנגנוני ההגנה שלנו פועלים ביתר שאת ומדגישים לנו את כל החסרונות בדבר שממנו אנחנו מפחדים - ומסתירים את היופי שבהם ואת הצדדים החיוביים.
אצלי מה שעזר זה הזמן שעבר ושיכך את התחושות הקשות, והרצון להמשכיות מבעלי. אני רוצה שלאהבה שלנו יהיה פרי ממשי, אני רוצה לראות את העיניים והחיוך שלו בגוף קטנטן, רוצה לגרום לו אושר ולשמח אותו - אני יודעת כמה הוא רוצה להיות אבא...

זה נהדר שאת יודעת לדייק ולהגיד מה מפחיד אותך בצעד הזה. אני לא יודעת מה יכול לעזור לשחרר את התחושות הקשות (אולי באמת עוד זמן? כי כמו שכתבת, מתישהו בע"ה תרצי להיות אמא, זה טבעי לנו.. אולי לדבר על זה גם בחיים האמיתיים.) רק רציתי להגיד שהתחושות שלך מאוד מובנות ולגיטימיות, ושאת לא היחידה שמרגישה אותן
וגם - להתפלל. להתפלל לה' שיכוון אותך נכון, שיתן לך את הכוחות המתאימים, שיחזק לך את הרצון, ושישלח לכם את המתנה הנפלאה הזו בזמן המדוייק.
בהצלחה!!
זו שאלהoo
ששאלתי את עצמי שנים רבות, גם שהיו לי שלושה ילדים, הרגשתי שילדים זה יותר קושי ועול ופחות שמחה. רק שהם גדלו והקושי פחת באופן משמעותי, הצלחתי להרגיש שמחה ונחת.

אני מבינה את התחושות שלך וחושבת שאת צודקת שאת לא רוצה עכשיו. אצלי הרצון לילד התעורר אחרי ששלושת הילדים גדלו והייתי בעבודה מסודרת ומצב כלכלי/ נפשי/ זוגי טוב.
ובאמת התזמון הנכון גרם לכך שפעם ראשונה נהנתי מהגידול שלו מגיל אפס.
נשמע שאת פשוט עוד לא מוכנה ורוצהתוהה לי
הכי לגיטימי בעולם
בעיניי ועל פי נסיוני האישי, הרצון לילדים מאד עוזר לשאת את המורכבות בגידולם. כמובן שיש עוד דברים שעוזרים.. סמן,פניות פיזית ורגשית, כסף, בריאות הנפש והגוף, תמיכה משפחתית וחברתית ועוד.ת
קודם כל, מבינה אותך.שלומית.

אני התחתנתי צעירה מאוד וילדתי צעירה מאוד. (ילדתי לפני כמה חודשים בתוך תואר תובעני)

בהחלט קשה לי. מה שמחזק אותי, וגם גורם לי לדעת שאני ארצה בע"ה עוד הרבה ילדים זה ה"מעבר".

לא יודעת אם זה ידבר אלייך, אבל בשבלי הידיעה שלהיות בהריון, ללדת ילדים ולגדל אותם זו השתתפות של ממש עם הקב"ה בבניין העולם ותיקונו נותנת כח. האמונה שזה מה שה' רוצה ממני, ושאם הוא בחר בי למצוא יחסית בקלות את בעלי ולהכנס להריון מהר ובקלות (2 דברים ממש לא מובנים מאליהם) כנראה הוא ממש אבל ממש מאמין בי ובטוב שאני יכולה להוסיף לעולם. רואה אותי ומחליט שאני מסוגלת, למרות הגיל שלי ולמרות הקשיים שלי להיות אמא טובה. (כמובן שמי שלא זה לא אומר ח"ו שהקב"ה לא מאמין בה אלא שבנקודה זו התפקיד שלה שונה...)

אז משתדלת, גם בתוך הקושי, כשאני פותחת עיניים בבוקר להגיד לעצמי שאם הקב"ה כל יום מעיר אותי ולא מתייאש אז מי אני שאתייאש מעצמי...

כמובן שהילדים מפתחים בנו עוד הרבה מידות טובות ויש גם הרבה שמחה בגידול אבל בזה כבר אחרות הרחיבו...

בהצלחה רבה!

כתבת יפה ומתיישב על הלב...מתואמת
תודה!שלומית.

ומוסיפה לגבי החשש ממשבר בזוגיותשלומית.

שזה ממש לא חייב להיות ככה. זה אמנם נפוץ, אבל לא הכרחי. לי היה ממש חשוב להכניס לראש לפני הלידה שזה לא אני מול הבעל או משהו כזה אלא שנינו ביחד עם האתגר והשמחה שלנו, שהיא של שנינו במידה שווה. ובאמת תחושת ה"יחד" החזקה עוזרת לצלוח הכל וכך גם לדלג על המשבר המדובר (לפחות במידה מסויימת)

כתבת מתוק ואמיתיבוקר אור
בכנות, לדעתי זה משהו שאי אפשר להסביר עד שיש לך ילד. ויכול להיות שאם תורידי ממך את הלחץ של אני חייבת להפסיק מניעה תצליחי להרגיש אותו. זה נשמע שהלחץ חוסם אותך. וגם אם לא , בנחת (ולא באה לפסוק כאן הלכה)
המון הצלחה. בטוח תהיי אמא מהממת♥️
אני רוצה להגיד לך תודהגברת מכנרת123
תודה על ההזדמנות לשבת בערב אחרי שבוע עמוס ומאתגר בעבודה בזוגיות ובהורות ובזכותך להעלות על הכתב את הטוב ש"יוצא לי מזה"
אני חושבת שבעומק הכי עמוק של זה , הילדים מגדלים אותי לפחות כמו שאני מגדלת אותם, לומדת להכיר את עצמי מחדש, לראות בעיניים בלי רחמים את החסרונות הכי מביכים שלי, ולחמול עליי ולאהוב אותי גם שם .
זה בדם יזע ודמעות ולא תמיד מרגיש גדילה אבל שאני חושבת מי הייתי לפני הילדים אני מרגישה ככה הרבה יותר אישה ככ יותר בשלה , ככ הרבה יותר מחוברת לעצמי...
כן מתייחסת גם למקום שלך ומשתפת שהיה לי שלב שלקחתי הפסקה ארוכה בין ההריונות כי הרגשתי שפשוט אין לי כוחות לצד העמוס והקשה של הסיפור אז מבינה אותך, ויכול להיות שבאמת את עוד בשלב של להתחתן ולהכיר את עצמך ואת נשמעת מאוד בריאה וקשובה לעצמך אז מן הסתם הרצון יגיע באופן טבעי כתהיה לך יותר פניות ...
בהצלחה ושבת שלום ושוב תודה ;)
עונהשירה_11
אני הכי רוצה ילדים בעולם וכל חיי נסובים סביב זה כרגע
אבללללללל

זה לא אומר שכל מי שהתחתנה צריכה לרצות ללדת
את בזוגיות שלך טוב לך, את בלימודים, לא הכל חייב להיות לפי הספר, לפעמים אנחנו כל כך משווים את עצמינו לחברה (כולל אני כמובן) שאנחנו מרגישים לא בסדר ביחס אליהם
וזה לא נכון כי אין פה שום יחס
קבלי את עצמך ותכילי את עצמך ואת הרגשות שלך
זה שהרוב רוצות זה לא אומר שאת לא בסדר

ומבטיחה לך שאת עוד ממש תרצי, בע"ה שאיך שתרצי זה יגיע!!! 🙂
ולא תצטרכי לחכות אפילו רגע🙂
את באמת צעירה, ובעיני מאד לגיטימי לחכות עד שתרגישיסופי123
רצון ומוכנות. זה בסדר גמור להתחיל בגיל 26 ולא 23, זה נכון בעיני להתבסס במקום עבודה לפני שמתחילים במרוץ הזה, ובאמת יש יתרונות רבים להיות זוג ולא משפחה בתחילת החיים המשותפים.
קיצר, זה בסדר לרצות דברים בדרך אחרת מהרוב, זה בסדר ללכת בקצב שלך. בעיני ילד צריך לבוא לעולם מתוך רצון ולא מתוך אידיאולוגיה. הורות היא באמת המשימה הכי ארוכה שאדם יכול לקחת על עצמו, במיוחד שאשה יכולה לקחת על עצמה, וזה ממש אחלה בעיני להגיד בגילך וואלה, נכון לי לחכות. למה לא?
יקרהאביול
עבר עריכה על ידי אביול בתאריך כ"ד בסיון תשפ"ב 22:06
הילדים שלנו זה המהות שלנו בחיים. מה יש לנו בלעדיהן? קריירה ולימודים זה דברים שחולפים. אבל הילדין שלנו זה ההמשכיות שלנו בעולם. זה מה שיישאר אחרי שאנחנו נעלה לעולם שכולו טוב .
גם בהסתכלות על כאן ועכשיו ,מהילדים שלנו מפתחים או נו, גורמים לנו להגמיש את עצמנו, לגלות בעצמנו כוחות חדשים. וזה קשה לגלות בעצמך כוחות חדשים. בכל תחום, לגלות כוחות זה דורש. אבל בסופו של דבר אנחנו יוצאים מזה חזקים יותר, טובים יותר .
יש משהו גדול מאוד בללדת חיים חדשים לעולם .

ועם זאת, יכול להיות שלא מתאים לך עכשיו. לא צריך בכוח. תתחילי את העבודה , ותראי לאט לאט אם מתעורר בך הרצון.
ועוד דבר, ללמוד מהפורום זה לא הכי מוצלח הייתי אומרת. כמו שאמרת, זה מקום של פריקות וקשיים... זה לא מדד
בנוסף לכל דברי החכמה שכבר כתבו פהבארץ אהבתי
רוצה להאיר צד נוסף, שגם @אביול הזכירה.
נשמע שהרבה מהחששות שלך זה בעקבות קשיים שאת שומעת מאחרים וקוראת פה בפורום.
ואני חושבת שאם זה המקור לחשש, אז צריך קודם כל להבין שמה שנכתב פה זה ממש לא משקף.
גם בפורום 'נשואים טריים' מידי פעם עולה שאלה דומה - רווק שנכנס לשם לקרוא כדי להכיר יותר מה זה חיי נישואין, ונבהל מכל הדברים שהוא רואה שם.
וזה לא שמה שנכתב הוא לא נכון. הכל נכון. אבל זה לא משקף בכלל את המציאות. כי מטבע הדברים - בפורום לרוב שואלים או משתפים בקשיים. כי זה המקום בו הדברים יכולים לעלות. אבל הם אף פעם לא כל התמונה.
וכמו שנישואין דורשים עבודה, אבל אין שום ספק שזו עבודה ששווה את האושר שבזוגיות (כשהיא טובה ובריאה), ובטח שלא היינו מעדיפים להישאר רווקים כדי לחסוך את הקשיים האלו, כך זה גם עם ילדים. זו עבודה, וזה השקעה, וזה משנה אותנו באמת, אבל זה משנה אותנו כל כך לטובה. והעבודה הזו שווה את זה. והאושר שילדים יכולים לתת הוא מעבר למה שאפשר לקבל מכל מקור אחר.
ואולי שווה לחכות קצת עם הקריאה בפורום לשלב שהוא באמת יועיל לך, כדי שזה לא יגרום לך לחשוש בעקבות התמונה החלקית שהוא נותן, שמדגישה ומעצימה את כל הקשיים. (בינתיים את מוזמנת לקרוא את השירשורים של פניני ילדים שנפתחים פה מידי פעם…).
היי יקרה איזה שאלה חשובהלראות את האור
אענה לך את דעתי- אני באופן אישי מאוד אוהבת ילדים ואת הטיפול בהם כוללל לקום בלילה ולהחליף, גם אני עייפה לפעמים או עצבנית אבל סה"כ אני אוהבת את זה. יחד עם זאת שאלתי את עצמי - למה להביא ילדים לעולם בכלל? הרי החיים של אף אחד אינם דבש כל הזמן אז למה? זה נתן לי תחושה של אשמה, ויסורי מצפון שאני מביאה אותם רק בגלל אגואיסטיות שלי- בלי שאוכל להבטיח להם אושר בריאות אהבה פרנסה וכולי..מה שנתן לי כח כן להמשיך להביא ילדים זה הידיעה שזה רצון השם בסופו של דבר. " פרו ורבו ומלאו את הארץ" השם ברא את העולם לשבת בו.
בעז"ה שכולנו נראה רק נחת ושמחה מהילדים שלנו
נשמע שהפחד שלך -זה כי גזרת מלא ציורים מפחידים שראיאני נונימית
אצל חברות..והדבקת את כולם כולם על המילה 'ילדים'

כל אחת חיה בעולם הזה
רק את החיים- שלה
את הסיפור- שלה

זה לא רכבת הרים שאם נכנסים זה בהכרח אומר-
הריון סיוטי
ורידים ברגלים
לידה טראומתית
הנקה קשה
שוק של החיים בילד ראשון
אין פרטיות
אין חיים לעצמך
אין זוגיות
תוך שניה ואפצ'י הריון שני
ואז שלישי
ואין שינה בלילה
ומריבות וצרחות ביום
והופ בלי לשים לב את עם 7 ילדים עיגולים שחורים מסביב לעיניים וחלוק מוכתם בנזלת😑(סליחה על ההקצנה )

אגב לרובנו לא כל הנ''ל זה הסיפור שלנו..גם למי שיש 7 ילדים

המחשבות שלך מספרות לך סיפור מאיים וחונק
ברור שלא תרצי!!
גם אני לא הייתי רוצה ילדים עם ציור כזה מפחיד

אבל זה לא הציור האמיתי
זה פשוט קרעי דפים שאספת

שמעת את החברה מתלוננת על חוסר שינה או הריון סיוטי
ונבהלת.
אבל-
א. לא מחייב שככה זה יעבור עליך ..אולי בכלל יהיה לך הריון קל?( יש כאלו!)
אולי ילד שלך ישן לילה שלם?( יש כאלה מסתבר..לא מנסיון אישי)
אולי הלידה תהיה חוויה מדהימה?
אולי זה לא יהיה כזה שוק ותלמדו את זה יחד, והאהבה שתגלו לילד תמלא לך את הלב וגם תתני לעצמך זמן לעצמך ומנוחה וחופש מדי פעם?מי אמר שזה לא אפשרי?(לגמרי אפשרי!!)

ב. ומה שהחברות האלו לא גילו לך
זה את העומק עומק עומקים של אהבה.
של כמה כוחות אינסופיים זה מגלה בנו.. מבחינתי אין דבר כמעט שאני באמת חושבת ש'אני לא יכולה'..
כוחות, איכויות, יכולות נתינה, יצירתיות..התחדשות..
אני לא משועבדת למה שבא לי או קל..
לידה מבחינתי זה שמיימי..זה החוויה הכי מטורפת עלי אדמות על אף הכאב.. איך אני אסביר

לא יכולה להסביר
מה זה הריון ולידה ותינוק קטנטן וילד מתוק ו..לראות אותם גדלים..להיות שם עבורם
להבין שזה נצחי..שאני אהיה החיבוק שלהם ,השייכות הבסיסית שלהם..
אז כן גם אני מקטרת לפעמים.. ולפעמים זה קשה אפילו מאוד

אבל את הדבר הזה..האמיתי ..את זה את לא יכולה להבין ..כי זה מעבר למילים
ו..לכן העבודה פה היא פשוט
לשחרר את המחשבה
שאת יודעת לאן זה יקח אותך ומה זה אומר

את יכולה קצת לחכות
ואולי שווה ללכת לטיפול קצת לברר את הפחד
אבל בכל מקרה
אחרי שתתבררי מול המחשבות
הסוד זה לחזור להיות קצת ילדה בעצמך
ולהס.קרן מחדש על החיים שלך
לראות אותם פתוחים..מאפשרים..פשוט שלך.
בקצב שלך. בשמחה.

איך ניתחת את זה יפה...מתואמת
אני במקומך הייתי ממשיכה למנועDove
הריון לידה ובעיקר גידול של תינוק זה קשה, דורש, מאתגר ומתיש (וגם מתגמל אבל לא כדאי לבנות על זה) ולפי מה שאת מתארת את בשלב אחר עדיין וזה בסדר גמור.
יכול להיות שבעוד חצי שנה או שנה פתאום תרגישי אחרת ותרצי לחוות את זה ויכול להיות שתרצי עדיין לחכות.
אבל עדיף לדעתי לחכות ולא להיכנס להריון מתוך לחץ או סיבות חיצוניות כי ההשלכות וההתמודדות אחר כך יכולות להיות קשות
אני גם הייתי מונעת עוד תקופהנגמר לי הכח

ילד זה אל חזור, והתקופה הזו הטובה שאת נמצאת בה היא לא תחזור.

רק דבר קטןאוהבת את השבת
לפני ההריון האחרון דווקא שאבתי מכאן את הרצון להריון.. הייתי גם תקופה במחשבות של למה אני צריכה עוד ילדים, ריחמתי על משפחות שראיתי עם הרבה ילדים ונשים שאמרו לי שהן בהריון כמעט נפלט לי וואי מסכנה

כי היה לי הריון ולידה לא קלים..

אבל דווקא מהקריאה כאן התעודד בתוכי הרצון הפנימי לעוד הריון.. אז מצחיק שכל אחת לוקחת מכאן משהו אחר..
ובאמת יש כאן יותר פריקות.. כי פחות נוהגים לשתף בדברים הטובים בחיים ככה זה... אבל במחשבה שנייה אולי זה תלוי בעיני המתבונן..

אני דווקא רואה כאן כמה בנות מאושרות באימהות שלהם, לומדות ממנה ושמחות למרות כל האתגרים ..
עונהרק טוב!
1. טבעי שבפורום תראי יותר את הקשיים. בזה לרוב מתייעצים במקום כזה. רק תסתכלי על רשימת החברות כאן בפורום, ותחשבי בצורה גסה את כמות הילדים לטותם הנשים. תראי שיש כאן אלפי לידות שלא שמעת עליהן שום תלונה או כאב. אז נכון, יש הריונות קשים יותא, יש ילדים מאתגרים יותר, יש לידות קשות. אבל החיים ממשיכים אחרי. ואם צאיך נעזאים באנשי מקצוע והכל טוב.

מניחה שאת לא חושבת שבעבודה שאת הולכת לעבוד הכל הכל יהיה טוב. גם הקולגות, גם התנאים, גם השעות, גם כל פרטי העבודה, גם הלקוחות, גם העומס וכו. ובכל זאת למרות שאת יודעת שהולך להיות קשיים ואתגרים את בוחרת להתחיל לעבוד. כי את יודעת שזה משהו משמעותי. כי את אוהבת את זה כי זה מעניין אותך. כי את רוצה להרגיש משמעותית. כי את רוצה שיהיה פרנסה לחיות ממנה. וכו.

כך גם עם ילדים. נכון. יש קשיים. אך אחד לא מבטיח שהכל יזרום על מי מנוחות. אבל עושים את הצעד הזה (חוץ מהאמונה ברבש"ע) בגלל שאנחנו אוהבים את הילדים שלנו שיוולדו לנו, כי אנחנו רוצים לתת ולהעניק טוב ואהבה, כי יש כאן משהו משמעותי ששום דבר בעולם לא ישווה לו- לבנות בן אדם מאפס- גוף ונפש. וכו'. ותחושת המילוי של החיים כשיש ילדים היא חוויה הרבה יותר משמעותית וממלאת מאשר לחזור אחרי העבודה להית ריק ולאף אחד שלא מחכה לך חוץ מהבעל שלא תמיד רק ישב ויחכה לך כי גם לו יש את העיסוקים שלו.

2. קשיים בונים אותנו. יפה שיש לכם זוגיות טובות. אבל זוגיות ומשפחה שנבנתה מתוך התמודדויות, בחירות, מחשבות על חינוך הילדים, נתינה, השקעה אין סופית וגם מתוך כאב, קושי, הריון מורכב וכו תיהיה בעז"ה חזקה יותר. כשהחיים זורמים על מי מנוחות אין מה שידחוף אותנו לעוצמות גבוההות יותר. נבראנו לעולם של עמל והתמודדות. ואנחנו לא מפחדעם מזה. במיוחד שזה חלק מהחיים.

לא קראתי את כל התגובות,רות א

אז אולי כבר אמרו לך את זה- לדעתי אם את לא רוצה עכשיו, אז לא!

ילד צריך לבוא מתוך רצון והרגשה של מוכנות.

אני באופן אישי גם לא רציתי ילדים בהתחלה מכל מיני סיבות, והבכורה נולדה כמה שנים אחרי החתונה ואני הכי שלמה עם זה. (כן צריך לקחת בחשבון שיש גם משמעות להתחיל ללדת בגיל מאוחר יותר).

שיהיו החלטות טובות!! הכי חשוב שתעשי מה שמתאים לכם ולא להילחץ מהסביבה.. 

הלוואי שתכתבי לי בפרטי. יש לי ממש מה לומר לךאני10אחרונה
ומעדיפה לא בפורום פתוח..
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרוםאחרונה
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושיאחרונה

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוניאחרונה
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
איפה ממליצות לקנות מתנות לילדים דרך ביימי אול?תודה לה''

מצאתי רק את טויסאראס והם יקרים פחד...

יודעת שיש את צומת ספרים...

אשמח לעוד רעיונות..

סטימצקי אם מקבליםכורסא ירוקה

ושילב נראה לי גם מקבלים.

לנשים בהריון נותנים מועדון מתנה בשילב לכמה שנים, הגענו בשבוע של מבצעים וקיבלנו מועדון מתנה, וקנינו דברים שווים בממוצע של 35-40 לאחד.

גם לגולף יש לפעמים ספרים ואולי משחקים.

אפשר לשמור לפורים ולקנות תחפושות בפוקס.. 

אגב לסטימצקי וצומת יש גם משחקיםכורסא ירוקה
מהמון סוגים - בובןת, משחקי קופסה הרכבה וכו 
רעיון מעוללההתודה לה''
תודה רבה!! רוצה לקנות להם דמי חנוכה..תודה לה''
אולי yolo,ביגודחילזון 123
אגב את יכולה אולי להתקשר אליהם ולבקש להמיר את זה לשובר שלהם מסוג אחר
מה התכוונת שובר אחר? ותודה!תודה לה''
יש לביימי כמה סוגי שוברים תראי באתר שלהםחילזון 123
כאילו ביימי אול וביימי בייבי וכזה?תודה לה''אחרונה
פחות יש שם חנויות צעצועיםהשם שלי

חוץ מטויסאראס.

יש יותר חנויות של בגדי ילדים.

אפשר להשתמש בזה לאטרקציות, אם רלוונטי מבחינתך.

את יכולה לעבור על הרשימה של בתי עסק מכבדים, ואולי יהיה לך רעיון למשהו מתאים.

או בכל זאת להשתמש לחנות יותר יקרה, אם אין לך משהו אחר לעשות עם השובר.

יש לי הרבה שוברים של ביימי, שלא תמיד יש לי איך לנצל.

משתמשת בהם בעיקר בחנויות בגדים, שלרוב אני פחות קונה בהם, כמו פוקס וגולף. 

ממש תודה על הפירוט!תודה לה''
ואני צריכה לקנות סידורים ולהבדיל תחבושות רב פעמיותתודה לה''

חח סליחה על החוסר קשר...

יש חנויות ביימי שאפשר למצוא בהם?

סליחה שאני חופרת 🤭

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

עכשיו הבנתי אין לי הסבר

בד''כ זה לא ''את נראית טוב'' אלא הערות על המשקל עצמו...

תודה שהבהרת את כוונתך❤️

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שראחרונה

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

למה לא לחשוף ילדים למסכים?אנונימית בהו"ל

אשמח ממש לתובנות..

למאמרים, להכל.

אני שמעתי שזה גורם לקשב וריכוזכבתחילה
אלימות, שיעמום מדברים אחרים/מיצוי מהר של דברים אחרים. 
ממש לא בריא למוחDoughnut
זה גירוי חזק מדי למוח וגורם לנזקים מגוונים. יש הרבה מידע ברשת אם מעניין אותך.
ציפייה לא ריאלית למענה שיתן לך כאן רשימות וקישוריםאלישבע999

לים המידע שקיים בנושא, מאמרים ומחקרים.

זו באמת ובתמים שאלה קלאסית למנועי החיפוש באינטרנט, ולא לפורום בו התשובות לשאלות הן קצרות ותמציתיות.  

בגדול - מאוד תלוי גיל.  

0-2, 2-5, 6 ומעלה.  

כל טווח גילאים עם המלצות רלוונטיות גיל.  

בנוסף, לכל הגילאים:

1.ללא מסכים לפני השינה: יש להימנע ממסכים 60 דקות לפני השינה ולהרחיק אותם מחדר השינה.

2. ללא מסכים בארוחות: המסך לא צריך להיות מופעל בזמן ארוחות משפחתיות או אינטראקציות חברתיות.

3. תיווך ובחירת תוכן: כאשר צופים, ההורה צריך להיות מעורב, לבחור תוכן מתאים ולשוחח עליו עם הילד.

4. דוגמה אישית: ההורים צריכים לשמש דוגמה אישית טובה בהתנהלותם עם המסכים.

אני רק אגיד שאני ממש רואהואילו פינו

שהילדים שלי אחרי שרואים סרט הם לא רגועים.. זה מוציא אותם מאיזון ממש..

הם רואים פעם בשבוע לפני שבת. ולפעמים בעוד סיטואציות קצה שלי שזה עוזר לי שהם עסוקים בלי שאני צריכה להיות צמודה ותמיד מתחרטת על זה כי אחרי זה הם מחורפנים.. 

בול!שושנושי

גם אצלי ככה

אחרי צפייה הילד מאבד את זה לגמרי.

מצרפת קישורoo

של משרד הבריאות שמתכלל את הנושא

לא שאני מסכימה עם כל מה שכתוב שם

אני כן נתתי מסך מגיל צעיר ולא מגבילה זמנים ומסננת תוכן בצורה אחרת

אבל עדין המידע שם יותר טוב מסתם הפחדות

חשיפה למסכים ובריאות הילדים

מצרפת מצגת שהכנתי באיזה קורסתודה לה''
ואפשר גם להקשיב לפודקאסט של לוקחים אחריות בספוטיפיתודה לה''
זה הנושא שהם עוסקים בו- מסכים
אני לא רוצה שיהיה לי טריגר לעימותים מולםדיאן ד.

רואה בסביבתי שילדים שיושבים מול מסך ממש קשה לנתק אותם

בעיניי זה ממכר ולכן לילדים קשה להתנתק מהמסך

אז אצלנו זה פשוט לא וזהו.

לא רואה שום יתרון למסך לילד

זה רק להורים שיהיה להם יותר קל (שזה לגיטימי)

אבל אני בשיקולי עלות מול תועלת מעדיפה שלא יהיה וזהו.

אני רוצה להגידתקומה

באופן כללי

שכן, מסכים זה ממכר.

ובאמת בגילאים צעירים, אני רואה שהרבה פעמים לילדים מאוד קשה להתנתק ואחרי צפייה במסך הם הפוכים.

אבל,

העולם שלנו הוא עולם עם מסכים.

ויש גם הרבה דברים טובים שאפשר ללמוד ממסכים

וההנחה שלי אומרת, שבמוקדם או במאוחר הילדים שלי ייחשפו למסכים, אז אני רוצה גם להכין אותם וללמד אותם לשלוט בזה ולהשתמש במסך בצורה נכונה.

ולכן, אנחנו כן נותנים ובכיף, עם גבולות ברורים. וראיתי שדווקא שמקפידים על גבולות, בסוף הילדים מפנימים יודעים גם לעזוב את המסך בנחת כשנגמר הזמן.

אז אני לא בעד כפלסטר, ואני דווקא מעדיפה יזום כפעילות נחמדה ולא ברגעי משבר, כי דווקא אז זה מאפשר ללמד להשתמש בצורה נכונה.

נגיד איך כן?

אצלנו מותר רק ביום שישי, אחרי הכנות ועזרה לשבת

הם יכולים או לראות סרט או לשחק. משחקים אנחנו משלמים לאפליקציה, כי מעדיפים תוכן איכותי.

הם לומדים ככה חשבון, אנגלית ועוד כל מיני דברים.

אגב, משחק עדיף בהרבה על צפייה, כי הם אקטיבים ולא מתנוונים מול המסך.

מאוד ברור אצלנו כמה זמן מותר לראות, ברור שיש תורות בין הילדים, ברור שכשאנחנו אומרים אז צריך לעצור.

בקיצור, בעיניי דווקא נכון לאפשר חשיפה מגיל כלשהו, ואפילו יחד איתנו ההורים.

מעניין ממש. תודה!תודה לה''אחרונה
בדיקת NIPT- כן או לא?בידיים פתוחות

מתלבטת אם לעשות..

אשמח לשמוע את דעתכן על הבדיקה הזו

שיקולים בעד- לא מעוניינת לעשות מי שפיר/ סיסי שליה אבל בכל זאת רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר

שיקולים נגד- יקר, לא אבחנתי, אני פחות אוהבת לבדוק אקסטרה כשאין צורך ספציפי, כי גם זה מכניס אותי ללחץ.. 

בעיני תוסיפי שיקול של גיל + הסטוריית הפלות אם ישירושלמית במקור

למשל אני הייתי עושה אם לא הייתי חוששת כי זה בשבוע מוקדם מדי כשעדיין יש חשש להפלה, ואז הכסף ירד לטמיון. היו לי 2 הפלות.

אבל אני ממילא רוצה לעשות מי שפיר, ולא רק בגלל הגיל היחסית מבוגר שלי.

אז זה משתנה בין נשים...

רוגע עם ניפט זה אינדיבידואליכורסא ירוקה

הרי זה סטטיסטי ולא אבחנתי אז תמיד יכול להיות סיכוי קטן.

זה גם בודק פחות דברים ממי שפיר לפי הבנתי. לא שמי שפיר יכול לחזות כל דבר אבל זה כן יותר רחב.

בעיני השאלה היא תמיד מה יקרה אם התשובה שיש בעיה, אם התכנון במצב כזה להפסיק את ההריון אז ברור שלעשות אפילו אם זה לא מי שפיר, אבל שתהיה לך אינדיקציה. אם בכל מקרה להשאיר אז נראה לי פחות קריטי, יותר מה שמרגיש לך

כותבת נקודה למחשבהאנונימית בהו"ל

לגבי המשפט שכתבת על זה שאת 'רוצה רוגע נפשי שבע"ה הכל בסדר".

שום דבר לא יכול להבטיח לנו שהכל יהיה בסדר.

גם אם כל הבדיקות תקינות.

אצלנו בהריון האחרון עשינו מי שפיר (בדיקת שבב) ויצא תקין (בעקבות שקיפות עורפית מוגברת).

בסוף יש לנו מורכבויות רפואיות שלא ראו בהריון (ולא יכלו לראות).

אם היינו משלמים הרבה יותר על בדיקת אקסום כבר במהלך ההריון, היינו מגלים את המוטציה שגילו לנו אחרי הלידה (בבירור הגנטי שעשינו בעקבות המורכבויות הרפואיות).

ועדיין זה מן הסתם היה רק מבלבל, כי המשמעות הקלינית של המוטציה הזו מאוד משתנה (יש כאלו שזה בקושי משפיע, יש כאלו שיותר. אבל סה"כ לרוב אפשר לחיות איתה חיים טובים).

לא רוצה לכתוב את זה כדי להלחיץ.

רוב התינוקות הם בריאים ומתפתחים מצוין והכל בסדר איתם.

ואני כן בעד לעשות את ההשתדלות שלנו בבדיקות בהריון כדי לעלות על דברים שחשוב לעלות עליהם בזמן (אם זה בשביל לדעת להפיל במקרים חמורים, או לדעת לטפל במקרים שאפשר, או רק לעשות הכנה נפשית במקרים רלוונטיים).

אבל אני באופן אישי לא מאמינה בלהשקיע המון כסף בבדיקות שלא בסל, רק בשביל 'לדעת שהכל יהיה בסדר', כי את זה אף אחד לא יכול להבטיח לנו. עדיף בעיני להשקיע בתפילות... 

תודה על התגובה 🙏בידיים פתוחותאחרונה
לגבי הפיסקה האחרונה, זה לגמרי אחת הסיבות שאני פחות רוצה לעשות..

אולי יעניין אותך