מה דעתכם על הסיטואציה הבאה:
יושבים בבית קפה בדייט שני, מדברים, וכל אחד אוכל גלידה בכוס שלו. אחרי כמה דקות אני שואל אותה האם טעים לה, והיא כזה: "קח, תטעם גם משלי"... (בנימה רצינית, לא כבדיחה או משהו!).
זה נורמלי?
מוזר?
אומר משהו?
מה דעתכם על הסיטואציה הבאה:
יושבים בבית קפה בדייט שני, מדברים, וכל אחד אוכל גלידה בכוס שלו. אחרי כמה דקות אני שואל אותה האם טעים לה, והיא כזה: "קח, תטעם גם משלי"... (בנימה רצינית, לא כבדיחה או משהו!).
זה נורמלי?
מוזר?
אומר משהו?
אני לא חושב שזה מותר הלכתית סיטואציה כזאת..
מה שכן, זה מראה שהיא מרגישה מאוד בנוח איתך
לא שאני שם, אני גדולת האיסטניסטיות. אבל לרגע לא הייתי חושבת שזו הסיבה לאסור הלכתית.
(חשבתי שהוא מתכוון למשהו בהלכות סעודה... שאדם לא יציע לחברו מהכוס שלו בגגל הסיבה הזו של איסטניסטיות. יש הלכה כזו לא?)
העניין של האיסטניסטיות זה משום דרך ארץ
והעניין השני זה כאילו גילוי קירבה זה כמו לשתות מאותו כוס עם 2 קשיות - זה מקרב
ואני דיי בטוח שזה שזה אסור, אבל לא סגור על זה.
וגם אם זה לא אסור, יש דברים שהם פשוט לא ראוים
וזה לדעתי (עם כמה שזה חמוד) זה נראלי פחות מתאים לזוג דתי
אז גם אם קונים חבילה של משהו (נגיד פריכיות עם קוטג'... קמצן
) זה כאילו קרבה יתריה לאכול מאותה חבילה?
או מאותה צלחת מרכזית במסעדה?
בחיי, חשבתי שאני פנאטית. אני מגלה שיש הרבה יותר ממני.
(ולא, לא מחזיקה עלי... זה מונח על הספסל או על המושב או לא יודעת מה)
אבל ממש ממש ממש לא הייתי מודעת שיש הלכה כזו. זה בעצם מטיל וטו על כל הנושא של אכילה ביחד?
אל תקחו ממני כאילו אני איזה סמכות הלכתית אני לא בטוח לגבי מה שאמרתי למעלה, פעם שמעתי משו על זה, אז נראלי שכן יש מקום לחשוש אבל שוב - אני לא סגור על זה.
צריך לברר
נראלי לגבי הפריכיות זה שום דבר כי זה לא מאכל שהוא כבר טעם מהפה
כמו הדוגמא שנתתי מקודם עם מילקשייק ששותים ממנו ביחד
בכל מקרה, כל מי שהאשים אותי אי פעם באיסטניסטיות יתר, או באשכנזיות יתר... לפחות יש לי עכשיו גושפנקא הלכתית מולו.
(ובכנות, אני לא אשכח את תחושת הגועל שתקפה אותי כשפעם בחור הכניס את המזלג שלו לצלחת שלי, כי אני אוכלת לאט, אז הוא כבר סיים ולי נשאר, אז הוא הרגיש בנח...רק אז הבנתי כמה באמת אני נגעלת ממנו...)
איזה חוסר טאקט
דברים כאלה עושים רק במשפחה או עם חברים
לא עם מישו שהכרת לפני רגע
באמצ לפעמים אני לא מבין איפה המוח של אנשים
אתם יכולים להבין לבד שהיו שם עוד הרבה מאד פערים תרבותיים...
אתם חרדים לא?
לא לימדו אתכם איך לנהוג בדייט (לא רק מבחינת נוהג)
אלא הלכות וזה..? ז"א זה נראלי דיי בסיסי ואפילו היגיון דיי פשוט שזה אסור
כל החרדים הם מקשה אחת?
חרדי בן 18 וחרדי בן 30 הם אותו דבר?
וחוצמיזה, הלוואי שרק בזה היתה מתבטאת העבירה על ההלכה בענייני לנ"ו. (אם זו אכן ההלכה)
נראה לי לא ראית את השרשורים המתוסכלים שלי.
לא יודע, פשוט היה נראלי הגיוני שמגזר שכביכול מרים את הדגל של הצניעות וזה אז דווקא שם עניינים כאלו אמורים להיות פשוטים.
אבל כנראה שכמו שאמרת שבגילאים יותר מבוגרים בגלל שכבר לא כ"כ מחוברים כמו פעם לתורה
אז אולי יש נטייה להפוך להיות יותר לייטים
העניין בגדול הוא שלא מכינים אותך למציאות שהיא לא לפי הספר (שלא קיים).
ואז- אם בגילאים הצעירים פשוט נפגשים בבית מלון, ומזמינים רק שתיה- כי זה מה שמקובל,
ובגילאים המבוגרים- לא מסתפקים בזה.
לפעמים זה חוסר מודעות. (במקרה הזה למשל. כאילו , מאיפה לי לדעת שיש בזה בעיה? ובמקרים אחרים ורבים זו פשוט מותשות, או ייאוש, או פריקת עול לדבר אחד או יותר)
שקיבלתי מהרב שלי
כי זה באמת מעניין ואני לא אוהב לומר דברים שאני לא בטוח בהם.
אז הנה: " בביסלי מאותה שקית נראה שמותר כי דרך אנשים לאכול כך משקית אחת ואין כאן חיבה יתירה אך מאותו מאכל כמו מאותה גלידה זו השאלה לפי שבהלכה אסור לאדם לאכול עם אשתו כשהיא לא טהורה מקערה אחת(רמב"ם) כנהוג שהיו מטבלים מאותה קערה או אפילו בשולחן אחד אא"כ יש היכר(שו"ע) ולכאו' דווקא באשתו כיון שלבו גס בה ולא בסתם אישה וכן כל הלכות הרחקה בעניין זה הן באשתו כשהיא לא טהורה, מאידך נראה לכאו' שיש מקום לגדור גם בפנוי ופנויה כי ביטויים של קירוב דעת לפני החתונה הם טובים וראויים(אוירה רומנטית וכו') שהרי הם מקדמים את הקשר אל תכליתו- ולכן רצויים. מצד שני יש בזה קירוב דעת שעלול להביא לידי עבירה, ולכן תשובה ברורה קשה לי לתת לך ונראה שלאכול מאותה צלחת סלט בשלב מתקדם של הקשר כשהיא צלחת גדולה שנועדה ליותר מאדם אחד למשל זה בסדר אבל מה שאין דרכו בכך כמו לשתות מאותה כוס שוקו גדולה בקש נפרד זה קירוב דעת שעלול להביא להרגל עבירה והרהורים לכן יש להימנע. וכן לבצוע מאותו לחם זה בודאי מותר אבל לאכול עוגה קטנה מאותה צלחת זה יותר בעייתי.בביסלי מאותה שקית נראה שמותר כי דרך אנשים לאכול כך משקית אחת ואין כאן חיבה יתירה אך מאותו מאכל כמו מאותה גלידה זו השאלה לפי שבהלכה אסור לאדם לאכול עם אשתו כשהיא לא טהורה מקערה אחת(רמב"ם) כנהוג שהיו מטבלים מאותה קערה או אפילו בשולחן אחד אא"כ יש היכר(שו"ע) ולכאו' דווקא באשתו כיון שלבו גס בה ולא בסתם אישה וכן כל הלכות הרחקה בעניין זה הן באשתו כשהיא לא טהורה, מאידך נראה לכאו' שיש מקום לגדור גם בפנוי ופנויה כי ביטויים של קירוב דעת לפני החתונה הם טובים וראויים(אוירה רומנטית וכו') שהרי הם מקדמים את הקשר אל תכליתו- ולכן רצויים. מצד שני יש בזה קירוב דעת שעלול להביא לידי עבירה, ולכן תשובה ברורה קשה לי לתת לך ונראה שלאכול מאותה צלחת סלט בשלב מתקדם של הקשר כשהיא צלחת גדולה שנועדה ליותר מאדם אחד למשל זה בסדר אבל מה שאין דרכו בכך כמו לשתות מאותה כוס שוקו גדולה בקש נפרד זה קירוב דעת שעלול להביא להרגל עבירה והרהורים לכן יש להימנע. וכן לבצוע מאותו לחם זה בודאי מותר אבל לאכול עוגה קטנה מאותה צלחת זה יותר בעייתי,ובאמת תשובות של הפוסקים בעניין זה של פנוי ופנויה שאוכלים מאותה צלחת אינני מכיר, ונראה שהיה פשוט להם שאין אוכלים כלל ובכלל אכילה משותפת של פנוי ופנויה כלל לא היתה מקובלת והזמנים נשתנו בזה לכן יש לשקול.ובאמת תשובות של הפוסקים בעניין זה של פנוי ופנויה שאוכלים מאותה צלחת אינני מכיר, ונראה שהיה פשוט להם שאין אוכלים כלל ובכלל אכילה משותפת של פנוי ופנויה כלל לא היתה מקובלת והזמנים נשתנו בזה לכן יש לשקול."
ולגבי חשש מאיסטניסטיות : "איסטניס בודאי שלא דיברתי אם צד אחד נגעל מכך אין פה שאלה וזו דרך ארץ בסיסית ההנחה של הנ"ל כשזה לא מגעיל אף צד. בהלכה ובהל' דרך ארץ ופוסקים מובא שיש לחוש שלא לבוא במגע עם רוק של אדם אחר כגון ששותה מאותה כוס וראו בזה סכנה לחלאים לכן למשל הקפידו בני תימן כשאכלו מאותה צלחת חילבה שלא לנגוס ולהחזיר את המקום הנגוס לטיבול בקערת החלבה כי אז הרוק שלך בתוך החילבה ובוודאי שזה מאוס ביותר בעיני שאר האוכלים והקפידו בזה מאד מאד גם מסיבות של בריאות והגיינה אבל בין איש לאשתו או אדם עם ילדיו לא הקפידו כיום איננו יודע אם יש רופא שיאמר לך שזה מסוכן לשתות מאותה פיה של בקבוק למשל שחבר שלך שתה ממנו. בכל אופן גם בצבא נהוג קצת לנקות הפייה ואז לשתות. ויש בזה דרך ארץ והגיינה איסטניס בודאי שלא דיברתי אם צד אחד נגעל מכך אין פה שאלה וזו דרך ארץ בסיסית ההנחה של הנ"ל כשזה לא מגעיל אף צד. בהלכה ובהל' דרך ארץ ופוסקים מובא שיש לחוש שלא לבוא במגע עם רוק של אדם אחר כגון ששותה מאותה כוס וראו בזה סכנה לחלאים לכן למשל הקפידו בני תימן כשאכלו מאותה צלחת חילבה שלא לנגוס ולהחזיר את המקום הנגוס לטיבול בקערת החלבה כי אז הרוק שלך בתוך החילבה וובדאי שזה מאוס ביותר בעיני שאר האוכלים והקפידו בזה מאד מאד גם מסיבות של בריאות והגיינה אבל בין איש לאשתו או אדם עם ילדיו לא הקפידו כיום איננו יודע אם יש רופא שיאמר לך שזה מסוכן לשתות מאותה פיה של בקבוק למשל שחבר שלך שתה ממנו. בכל אופן גם בצבא נהוג קצת לנקות הפייה ואז לשתות. ויש בזה דרך ארץ והגיינה"
אני יכול להפנות את הגב לרגע ולגלות שנעלמו עקבותיה של הביצה החומה ששמרתי לסוף![]()
(כי זה החלק ההכי טעים בחמין)
אבל אל תדאגי אני נוקם בבוא היום
)
בין לחלוק שקית אוכל לבין לחלוק כוס - שזה רוק מהפה.
הראשון זה מראה שאין בעיה להיות יחד כרגע
אבל בשני זה ממש קירבה אם לא נגעלים מהרוק אחד של השני.
מרגיש כמו להתנשק מרחוק או משהו כזה
(אלא אם כן מדובר כאן על להביא כפית חדשה וכו')
חדשכאןזה לגמרי בכיוון...
בחור ובחורה שאוכלים/שותים יחד בלי להיגעל מהרוק של השני - זה אור ירוק לשלב הבא
הוא היידה חתונה?
בתחום המשיכה הרומנטית
חתונה זו כבר בחירה יותר בשכל
הדבר היחיד שאפשר להבין מכאן
זה שהיא נחמדה/זורמת אולי יותר מגדר הרגיל
מכאן ולקפוץ מעל הפופיק שהשלב הבא הוא חתונה![]()
יש הרבה אנשים שלא מזיז להם הקטע של ההיגיינה מאחד לשני
ז"א שאין פו בכלל קטע של משיכה
אבל, הסיבה שמצבים כאלה יכולים להיות לא ראויים כי זה סוג של שובר את הדיסטנס ואז הגדרות יכולים להתערער וכו וזה מה שאמרתי כבר לפני כן לגבי הפן ההלכתי.
שהן רעבות.
ועש"ש ודו"ק ואכמ"ל ודל"ב.
מבקש אמונהכתבתי "יתכן גם" הכוונה שאולי בסוף הם יתחתנו.. אבל הבהרתי שזה בחירה בשכל ולא קשור לזה.
אני אמרתי שזה אור ירוק לשלב הבא באינטימיות
שמע, פחות מכיר בנות שלא אכפת להן הגיינה..
לא נתקלתי בזה אז נוציא את זה מהמשוואה. אני מדבר על אלה שכן היו נגעלים..
אבל זה היה בצחוק כי אמרת "אפשר כבר להתקדם לשלב הבא"
וזה הצחיק אותי כי כולה מדובר ברגע תמים בדייט ראשון
שמע, הכוונה שלי שאם בחורה שבדרך כלל תיגעל מרוק של מישהו אחר
פתאום משנה ממנהגה עם בחור כלשהו... זה אומר שהיא נמשכת אליו ונותנת לו אור ירוק שהיא רוצה להתקרב אליו
ואז מה שאמרתי לא רלוונטי..
אבל אם היא באמת נמשכת אליו, זה משהו רע? למה זה הורס את התמימות..
אנחנו לא ילדים כאן
אמרתי את מה שאמרתי לגבי הדיון כאן - למה זו קירבה יתרה לשתות מאותה כוס
כשזה קורה בפועל...
אם מישהי רק שאלה את הבחור אם בא לו לטעום
לזה אני לא נכנס מה המניע שלה ומה היא התכוונה (תגובה קודמת לא נוסחה כראוי)
איך אתה הרגשת כשאכלת מאותה צלחת עם מישהי?
יש בינינו אי הבנה.. בוא נעזוב את זה וזהו 
זה לא המקום לפתוח את הדברים האלה אז נרד מזה
למרות שהמילים אותן מילים..
אולי הניסוח יצא מוגזם (למרות ש"בנות רבות עלי" ראה אותה כמדוייקת)
איך אתה היית מגדיר את הרגשת הקירבה מדבר כזה?
אתה בטוח שזה מה שזה מצביע עליה ולכן אתה מרגיש רק נחמד?
לוודא שהבנתי
למה אתה חושב שזה רק כי נוח ונעים..?
הרי אצל רוב האנשים (מאמין שכל שכן בנות) נגעלים מלאכול ממשהו שהרוק של השני נמצא שם
גם אם נוח ונעים איתו..
או שאנחנו חיים בחברה שונה ![]()
מבקש אמונהאני כבר לא יודע כבר מה להגיד
נראלי כי אף אחד לא מבין מה הנושא.
מהצד זה נראה כמו עוד ויכוח מיותר של בינישים על הבדל של מילימטר באיזה משהו
מבקש אמונההיא מן הסתם הרגישה רעבה

יש אנשים שהם לא איסטניסטיים.
אבל לחלוטין לא מעורר סימני שאלה.
בחורה זורמת, זה הכל.
אם כבר בזבזה עליך ערב, לפחות שיהיה משתלם ![]()
תודה לכולם על התגובות!
משהו מעניין ששמתי לב אליו: בהתחלה כולם הגיבו שזה מוזר ולא שגרתי, וברגע שהיתה תגובה שאמרה שה בסדר פתאום הסכר נפרץ והיו עוד מגיבים שצידדו כך. מישהו אמר לחץ חברתי?

אנונימי בלנ"ואבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?