חממה או הפצה?נעה ונדה

היה לי דיון מעניין בשנה שעברה (אולי העליתי את זה כאן פעם, אבל לא נורא) על מה עדיף: 

לגור במקום שבו כולם כמוני, דתיים חמודים, חיים קלים והכל טוב, מה שנקרא "חממה"

או ללכת למקום חילוני ולהפיץ, לקדש שם שמיים ולהסתכן בהשפעה רעה עלינו ועל הילדים שלנו?

מישהי כאן הגיבה משהו שהזכיר לי את הנושא הזה ורציתי לשמוע את דעתכם

שאלה מורכבת..היי זה אני

יש יתרונות בשניהם ובתכלס זה תלוי בכל בנאדם ובאופי של ההורה..

יש כאלה שסביבה דוסית תכניס אותם לבועה רעה והם סתם יצאו פוצים[סוגשל תקועים..(משו לא טוב)]

ודווקא סביבה פתוחה תביא אותם להבנה בערך של היהדות מול החילוניות.. וההפצה של התורה תביא אותם לתחושת גאווה בדתיות שלהם

ויש כאלה שסביבה דוסית תשמור אותם דוסים וקרובים לה' ואם הם יהיו בסביבה חילונית הם יושפעו לרעה וירגישו רע עם זה שהם דוסים ושהם "שונים" מהשאר ויתדרדרו לדרך לא טובה...

קיצר אין תשובה חד משמעית...

צודקנעה ונדה

אבל יש בעיה, שאנשים יכולים לחשוב שהם מהסוג הראשון שהזכרת ולמעשה הם מהסוג השני ואולי גם הפוך..

בגלל זה זה מורכב..היי זה אני

כי אי אפשר לומר שאם אתה A תעשה B

ואם אתה C תעשה D..

בגלל שאי אפשר לדעת באמת אם אתה A או C עד שמנסים...

סורי על השימוש באותיות באנגלית.. הם משמשים כנעלמים... מקווה שהבנתם..

אני חושבתא.י.

שכשגרים בגרעין זה מסביר מאוד מה לא עושים. כי יש הבדל בין - זה אנחנו וזה הם.

מצד אחד זה קשה לגור בגרעין כי זה מעייף. כל הזמן להילחם על העקרונות שלי ועל הערכים שלי ועל מה שחשוב לי.

מצד שני זה מתמרץ כשרואים את כל הנשים שמקבלות בשמחה נרות שבת, ואת הגברים שמניחים תפילין באמצע הרחוב. 

אם זה מה שהם חושביםהחיים מאושרים
כנראה שזה לא מתאים להם...
מה זאת אומרת?נעה ונדה

אם אנשים חושבים שהם מהסוג הראשוןהחיים מאושרים
אז זה אנשים כנראה שלא באמת מוכנים לזה כי זה ממש הבדל אז אם הם מתלבטים הן בסוף סתם יבוא כי אולי זה מה שטוב והם מהסוג הזה...
הקטע זה שאתה רוצה שאתה בוחר...
הבנת?
זה חכם.נעה ונדה

זה תלויהילת ההילות

אם את דואגת לנוחות *שלך* ולילדים *שלך* עדיף לך לגור במקום דתי מתוך דאגה עצמית אבל אם את מעונינת להשפיע על החברה ולהפיץ זה לגור במקום חילוני וזה התמודדות מנסיון (האמת שבתור אחת שגרה במקום לא דתי מגיל 0 לא ראיתי את זה בתור התמודדות עד שהגעתי לתיכון ופתאום אני קולטת שלבנות יש חי חברה זמינים ליד הבית כשאני צריכה לחברה הקרובה ליסוע מרחק מסוים...לא יודעת אם קשור אבל שיתפתי)

כן. כשלך לוקח בין 40 דקות לשעה ורבע להגיע לסניףא.י.

ולכולן זה מתחת לבית 

אז זאת אנוכיות לגור בחממה?נעה ונדה

אני לא חושבת. זה תלוי באופיא.י.

יש אנשים שצריכים לגור ביצהר/ירושלים/קידה וזו השליחות שלהם.

ויש אנשים שצריכים לגור ברמת גן/גבעתיים/חיפה כי זו השליחות שלהם

ואיך נדע מה נכון לנו?נעה ונדה

לא רוצה להרוסהחיים מאושרים
אבל היום רוב הישובים הדובים מתחילים לקבל קצת כאפות לפרצוף...
כל הנוער מתחילים (במילים עדינות) לא להיות כמו מה שההורים שלהם רצו...

הבנתם??
הדובים?נעה ונדה

הסגורים***החיים מאושרים

לפעמים כן, לפעמים לא הָיוֹ הָיָה
אני לא מכירה בכלל ישוביים כאלה ואני גםהחיים מאושרים

די בטוחה שאין אבל נגיד ויש בגלל זה אמרתי רוב...

לא הבנתי מה כתבתהָיוֹ הָיָה
......החיים מאושרים

אני לא מכירה שום ישוב דוס שאין בו כאלה שבגדו באיזה משהו.

אבל יכול להיות שיש כאלה ישובים פשוט אני לא מכירה.

והוספתי להגיד שאני 98% אין שום ישוב כזה שאין בו כאלה שבגדו הבנת?

ברור שבכל מקום יש כאלו שנושרים. מה זה קשור?הָיוֹ הָיָה
גם בכל שכונה חרדית יש, וגם בכל יישוב לייטי, וגם בכל עיירה באירופה. בכל דור ובכל מקום יש כאלו שלא ממשיכים כמו שחינכו אותם.

אבל את כתבת, ואני מצטט: "כל הנוער..."

אז הגבתי לך: לפעמים כן ולפעמים לא. זה הכל.

הבנת?
הסטטיסטיקות לרעתנו. אי אפשר להתכחש לזה.עברי אנכי

מה מה מה?הָיוֹ הָיָה
הסטטיסטיקות אומרות שב98% אחוז מהמקומות הדוסים "כל הנוער" מתדתלש?

תקרא רגע למעלה ותבין איפה אוחז הויכוח...
...החיים מאושריםאחרונה

אוייי זה היה בטעות ברור לא התכוונתי ''כל''... צודק...

תלוי14
כל אחד צריך שיעשה מה שהוא מרגיש שטוב לו.. אין תשובה... אחד מתאים לו לגדל את הילדים שלו ולגור בסביבה מסויימת.. אחד אחר בסביבה אחרת.. מזל שיש ביימנו מבחר ענקק של מקומות מגוונים..,🙃
....באולפנה...
נגיד האולפנה שלי, במקום מסורתי ובקושי יש בעיר הזאת דוסים. אז הבנות של האולפנה מרגישות ממש מיוחדות, ושזה הכי יפה בעין להיות דוס. אני חושבת שזה ממש גאוני להקים מקום לימודי שיש שם אנשים שונים ממך, כך אפשר גם להשפיע על עמי, וגם זה יותר מיוחד. מגורים - אני חושבת שבכול מקום צריך להגדיל את כבוד ה' בעולם, בין אם זה גרעין תורני, או גבעה בשומרון. ולהנחיל חינוך בבית שאנחנו עובדי ה', ולעבוד את ה' זה הכי כיף שיש, לא משנה איפה ניהיה. לפעמיים זה לא טוב ביכלל לחיות עם אנשים כמוך זה עלול להביא לתחרות, ולהרגיש רגיל כזה. ולפעמיים צריך שילדים יראו שיש אנשים צדיקים בעולם, זה ממש תלוי מה מחנכים גם בבית, ואיפה שולחים את הילדים ללמוד.
או שאתה מושפע מהם..היי זה אני

סיפור מורכב...

אני חושבתהחיים מאושרים
שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
לא בהכרח זה אומר שזה נכון כי אני חושבת שצריך פשוט לדעת כן לחיות אם אנשים שהם לא כמוך אז כאילו בר לי להגיד שלא אבל שכל אחד יעשה מה שבאלו...
(אני כותבת דברים וזה מסובך... אבל אני גרה בעיר...)
חב"ד או סאטמר?בייניש אנונימי

זו אותה שאלה...

חלקו בזה גדולי עולם, כל אחד ישאל את רבותיו מה יותר נכון לו...

יפה אמרת בייניש! אלה ואלה דברי אלוקים חייםהילת ההילות

אפשר להבין את ההקשר שעשית,קולמוס הנפש.

אבל לא נראה לי בדיוק שזו ההשוואה..

בגיל ההתבגרות ההורים כבר בחרו לךהיום הוא היום
אבל האמת שגם ביישובים הכי דוסים יש אפשרות להפצה והשפעה, כי תמיד יש אנשים ברמות רוחניות שונות.

לדעתי השפעה אמיתית אפשר לעשות אחרי שעשית שירות צבאי/לאומי לבנות. ואחרי לפחות שנתיים שלוש שבחור למד בישיבה.
שירות צבאי לבנות זה כבר נושא לשרשור חדש..נעה ונדה

נחסוך.

נכוןהיום הוא היום
הכוונה שלי שירות לאומי לבנות.

לבנים שירות צבאי.

מחדד שיהיה ברור
אה הבנתינעה ונדה

נקודה שחשוב להבהירעברי אנכי
בשביל להשפיע טוב
צריך קודם להתמלא בטוב.

רצון טוב יש הרבה. אבל המון אנשים הולכים להשפיע ומתקלקלים. זה לא אחד או שניים. זאת מציאות. וזה קורה כואב.
הכלל ברזל הוא שאם משהו מפריע לך ברוחניות אתה לא עושה אותו. נקודה. העולם יתפוצץ. מישהו אחר יבוא לחזק שם. אתה לא יכול. לא יכול. אם אתה בא בשביל להיות מחזק בזמן שאתה בעצמך נפגע - לא רק שתיפגע, אתה גם לא תצליח לחזק.
מחזקים כאשר זה אולי מונע התקדמות, אולי מוסיף קשיים, ועוד המון דברים. אבל כתוב בפסוק "כל אשר לאיש יתן בעד נפשו". וכן. גם על אידאלים מוותרים בשביל זה. הגישה של "מחובתך להצליח, תיזהר לא להתקלקל" הוכיחה את כישלונה.

אגב, הגרעינים התורניים למדו מזה ולכן ברעיון של הגרעין מגיעה קהילה לעיר, קהילה. ככה הם שומרים על עצמם שלא להתקלקל. הם חברים של אנשים כמותם, ובו בזמן הם חלק פעיל ומעורה בעיר. צריך למצוא את האיזון. אדם שרוצה להיות חלק מהעיר ממש ולהשפיע הכל - הוא יכול בעצמו, וגם לא יצליח להשפיע.

את הרעיון החשוב הזה הרב קוק כותב בתחילת אורות התחיה. הוא ממש לא אמר את זה ככה כמוני, אבל הרעיון בהחלט משם.
ממשיךעברי אנכי
כמובן שחשוב לא להתנתק כי מי שרוצה להשפיע חייב להיות חלק מהכלל.
זה ברור. לא הדגשתי את זה כי זה ברור.
אבל חייב להיות משהו שמבדיל אותך מכולם כדי שתישאר אתה ולא תתקלקל
ואם אדם לא רוצה להשפיע, זה חיסרון?נעה ונדה

הקבה חנן כל אחד בכישרונות שוניםעברי אנכי
יש תפיסה מקולקלת מאוד היום, שאדם שיושב בבית במדרש הוא מתנתק מעם ישראל ולא משפיע
טעות חמורה
הוא חלק מהכלל והוא משפיע על הכלל המון

יש אנשים שהקבה חנן אותם בכשרונות ככה שהדרך שהם משפיעים על עם ישראל זה בבית המדרש. מול הספר. בכתיבת ספרים. לא משנה.
הם ישפיעו על עם ישראל יותר מאשר בצבא. עדיף שלא יהיו שם בכלל. שילמדו.
יותר מגרעינים וישוביים.

אדם צריך תמיד לשאול את עצמו מה הקבה רוצה ממני עכשיו. ע"פ כישרון שלי ע"פ הגיל שלי, ע"פ מה שאני אוהב רוצה ומסוגל לעשות. לכל אחד תהיה תשובה אחרת.
יש אנשים שיעדיפו להישאר בבועה, וכך באמת עדיף להם.

איך יודעים את זה?
יש 3 תפילות, כל יום. לא לפספס אותן. הן כ"כ יקרות וחשובות. רק ככה.
תודה רבה!נעה ונדה

מה נחשב שאתה מלא בטוב?כיפת ברזל-סרוגה
איפה עובר הגבול שבו אני יודע " אה, אחלה עכשיו אני יכול לעבור לעיר מעורבת!"?

חוץ מזה, אם אני מלא בטוב- מי אמר שאשתי מלאה בטוב? והילדים?
בתור אחד שגדל בשני סוגי היישוביםפשוט אני..

וגם הילדים שלי עברו בשני הסוגים ("חממה" וגם מקום מעורב).

השאלה שלך מניחה הרבה הנחות שלדעתי הן שגויות מהיסוד.

השפעה רעה יכולה להיות בכל מקום, ולפעמים דווקא במקום שבו אתה לא דואג כי כולם "בני טובים" ההשפעה יכולה להיות הכי גרועה.

למשל דווקא בכמה התנחלויות מאוד מאוד נחשבות יש בעיות של סמים עם הרבה מהנוער שם.

תאמין לי שחבר שמנסה לשכנע אותך להשתמש בסמים, יכול להשפיע עליך בצורה הרבה יותר הרסנית מאשר שכן שגר בבניין ממול ונוסע בשבתות לחוף הים (להתנסות בסמים בהשפעת חבר זה כנראה יותר "מושך" מאשר לנסוע בשבת כי ראית איזה מישהו נוסע בשבת). 

דווקא דתי שגדל בעיר יודע לעשות את החלוקה, מי יכול להיות חבר שלו ומי לא. ילד דתי בדרך כלל לא יהיה חבר של חילונים פשוט כי אין לו כ"כ איפה להכיר אותם, וממילא הוא גם לא יושפע מהם.

כלומר הסכנה בשני המקרים היא זהה - השפעה רעה מהחברים שלך, כי גם ביישובים הכי טובים אין ערובה לכך שכל החברים יהיו מל"ו צדיקים.

בפועל,

לא ראיתי שום מדד שבו מי שגדל ביישוב דתי יוצא "מוצלח" יותר מבני העיר, לא בדת ולא בהשכלה ולא בשמירת חוק או בכל נושא אחר.

אני מכיר שכבת גיל אחת ביישוב דתי בדרום שבה רק אדם אחד נשאר דתי אחרי הצבא, ושכבת גיל אחרת ביישוב דתי בגולן עם סיפור דומה.

כנראה שה"מתכון" לילד טוב לא עובר דרך מקום מגורים זה או אחר, אלא דרך חינוך טוב וחברים טובים.

חשוב. תודה!נעה ונדה

איזוהי דרך טובה שיבור לו האדם..

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך