סקר קטןלפניו ברננה!
1. באיזה גיל הילדים שלכם התחילו לנעול לעצמם את הדלת כשהן נכנסים לשירותים?
2. האם אתן חושבות שיש בזה משהו לא בטיחותי, ואם כן מה...

(הבן שלי בן חמש התחיל לנעול את עצמו, ואני לא מרשה כרגע, כי אני מפחדת שינעל שם ויתקע. בעלי לא מודאג מהעניין אומר שאם הוא ייתקע נשחרר אותו.)
בת 5 הנוכחית לא בכיוןאור123456
זאת שלפניה שבת 9 כבר שנים נועלת
זה תלוי באופי הילד וכמה ילחץ כשינעל..
זהו שהוא ילחץ מאוד לדעתי ⁦לפניו ברננה!
האמת שאצל ההורים שלי עדיין אין מנעוליםבוקר אור
בחלק מהשירותים.
אני התחלתי אולי בגיל עשר, בטח לא לפני
מעניין.. תודה!לפניו ברננה!
לנוהמקורית
זה עוד לא קרה
אבל יש לנו מפתח פנימי מובנה בדלת
ומפתחות חיצוניים למקרה שננעלים
אז לא יודעת אם זה היה מפריע לי
אצלנו זה מפתחות 0.. לכן ההתלבטות.לפניו ברננה!
ברמת מפתח מובנה פחות מלחיץ אותי
זה בא ממנו הרצון לנעול?המקורית
כן. לדעתי זה קשור לזה שהוא פשוט רוצה למנועלפניו ברננה!
מאחיו הקטן להיכנס..
שזה רצון טוב חיובי והגיוני מצד אחד, ומצד שני - איך שזה נראה בעיני זה קצת קשור להדרה של האח ולא באמת שאכפת לו מהצניעות..
והוא לא סומך עלי שאשמור שהוא לא יכנס (בצדק, כי לפעמים אני באמת לא יכולה לגשת אם אני נגיד מניקה או משהו..)
בעינייהמקורית
אם אי אפשר למנוע מהאח הקטן להיכנס וזה מפריע לו אז צריך פתרון.
ובלי קשר לזה, אם היחסים ביניהם לא משו אז גם על זה צריך לעבוד בנפרד
חד משמעית 😉לפניו ברננה!
ואני שואלת את עצמי אם הגיוני שהפתרון הוא דווקא נעילה או פתרון אחר גם יכול להתאים (לדוגמה לקחת את הצעיר לקרוא סיפור בחדר כשאני מניקה...)
חושבת שזה לא קשור ליחסים לא טובים כמו שהוא מתעצבן על זה שאח שלו רוצה להיות כמוהו בכל דבר כי הוא כבר מרגיש גדול ורוצה להיות גדול. (שאין מה לעשות, זה טבעו של העולם...)
מבינההמקורית
ועם זאת, שירותים אצלנו לפחות זה עניין פרטי של כל אחד
אז להסביר לקטן שלא נכנסים
או להסביר לגדול איך נועלים ולתרגל איתו
מה שמתאים לך

אצלנו בן 4
לא נועל ולדעתי גם לא ינעל בקרוב
כן עובדת הסחת דעת של אחותו
כל היום מסבירה והוא באמת כבר פחות מגיעלפניו ברננה!
אבל הנעילה מטרידה אותי.
אז אל תשתמשי בזההמקורית
אם את מרגישה שזה לא נכון
אני איתך בזה

אם ההסברה והסחת הדעת עובדות, גם אם לאט, לא הייתי מרשה לו לנעול
תודה!לפניו ברננה!
בעצם מטרת הסקר שלי היא באמת לבדוק אם זה נשמע הגיוני לכן שילד בן חמש כבר נועל, והייתן לחוצות מזה, או שזה נשמע לכם נורמלי ולגיטימי (כמו שבעלי חושב) וזה אומר שיש פה עבודה של שחרור שלי, ולא אכיפה של החלטה שאני לא מרשה לו לנעול.
אז התשובה שליהמקורית
היא שזה לא הגיוני לי והייתי נלחצת מזה
אצלינו בת קרוב לחמשריבוזום
לפני כמה שבועות היה זמן שהיא רצתה באמת לנעול, אבל לדעתי בעיקר כי היא התלהבה שהיא יודעת לנעול ולפתוח בעצמה והיא גדולה וכו'. לא הרשתי אם היא לבד בפנים - אם היא לא מצליחה לפתוח היא תקועה וזה יהיה לה מפחיד ומאוד לא נעים.
(מובן שאם אפשר לפתוח מבחוץ זה סיפור אחר לגמרי, אבל זה לא המצב אצלכם, וגם אצלנו)
דווקא אפשר, אם הוא מוציא את המפתחלפניו ברננה!
אני יכולה להביא מפתח אחר
גיל חמש מלחיץ גם אותיאחתפלוס
לילד בן 6אני מבקשת שלא ינעל. מפחדת מההיסטריה שלו במידה ויתקע.
הילד בן 9נועל כמובן
סקר מעניין! אצלנו עדיין לא נועלים (אלא אם כן ישקמה ש.
בס״ד

אורחים, אז מבקשים לנעול ואנחנו מרשים)... גילאי תחילת/אמצע יסודי...
אצלנו לא נועלים בכלל...מתואמת
אם הדלת סגורה - אז פשוט יודעים שצריך לדפוק. (וקרו טעויות בזה אבל לא נורא...)
בן החמש שלי בכלל לא סוגר את הדלת...
וזה בהחלט מלחיץ בגיל כזה לתת לילד לנעול את עצמו! אני הייתי מחביאה את המפתח, ומלמדת את כולם לדפוק כשהדלת סגורה...
תודה!לפניו ברננה!
איזה כיף שכולכן מנרמלות אותי ולא גורמות לי להרגיש לחוצה בהגזמה...
רק כשהוא במצב רוח של השתוללותמתמטיקס

אני לא מרשה בעיקרון

אבל לא נלחצת מזה כי אפשר לפתוח את השירותים אצלנו מבחוץ

לנו יש מפתח מובנה שאפשר לפתוח מבחוץ עם סכיןדיליה

לכן מרשה חופשי לנעול.

אממממ

בת ה12 גם לפעמים לא נועלת כפה עליה.

אז לא נדבר על האחרים....

😂🤦🏼‍♀️לפניו ברננה!
אצלנורק טוב!
גילאי 6-9 לא תמיד נועלים. דוןקא במקלחת הם יותר מקפידים לנעול. אבל הם מקפידים שלא יכנסו להם. ודווקא בגלל זה אני מבקשת מהם כן לנעול. כי קורה לי לפעמים שאני פותחת להם בטעות ואז מגלה שהם שם. וכל פעם שואלת אותם מחדש למה את/ה לא נועל/ת אם את/ה לא רוצה שיכנסו?!

השרותים אצלנו כרגע במקום מאוווד מרכזי בבית. יותר מידי... כך שאם ינעלו, מיד נשמע אותם ונפתח.

וסיפורים לסיום- כשהיינו חולי קורונה, סיימנו כולנו והשתחררנו מהבידוד הארוך ורק אחד הילדים בן 9 וחצי עוד היה צריך להישאר בבידוד. הלכנו כולנו למקום מסוים ביישוב, והיינו אמורים גם לחזןר תוך פחוץ מחצי שעה. אפילו רבע שעה. בדיוק בזמן הזה הבן שבבית נכנס לשרותים ונתקע. בתבונתו ותושיותו, עלה על האמבטיה, הסתכל בחלון, וראה את השכנה עוברת. קרא לה: סליחה את יכןלה לעזור לי? כשהיא קלטה מי קורא לה ומאיפה ומה קרה, התקשרה אלינו וגם קראה לבעלה. שניהם לא הצליחו לעזור לו. אבל בעלי חזר בעקבות הטלפון, פירק את המנעול שבאמת היה תקוע והוציא את הילד לחופשי...
המעניין הוא שהוא לא נלחץ בכלל מהמצב.

לעומתו, אמא שלו: נתקעתי בשרותים של חנות גדולה כשגילתי להפתעתי שאין ידית מבפנים ואין אפשרות לפתוח את הדלת גם כשהיא לא נעולה. ממש נלחצתי. לא היה לי דרך לדפוק או לצעוק ושמישהו ישמע. לא היה שום חלון או פתח מעל או מתחת לדלת. מזל שהפלאפון היה איתי והתקשרתי לכיבוי אש שיבואו לחלץ אותי. הכמה דקות שחיכתי להם היו מאוד לא נעימות עבורי.
תודה רבה!לפניו ברננה!
ואוי על הסיפור שלך 🤯
ואייי מדהים שהוא לא נלחץ.לא מחוברת
גם לי יש סיפור כשהייתי בכיתה ד בערך הלכנו לפארק גדול והיו שם שירותים מאוד ישנים כזה עם חלון קטן בדלת.
היו שם המון אנשים וחברה שלי נכנסה וננעלה היא ככ נבהלה התחילה לדפוק באגרסיביות ממש על הדלת ושברה את החלון.
בסוף אמא אחת הצליחה לסובב מבחוץ, אבל ממש זוכרת את הלחץ שלה.
וואו, איזה סיפורים!בארץ אהבתי
אני גם ננעלתי פעם, בחדר פצפון בעבודה, עם תלמידה (חנ"מ, גדולה וחזקה אבל בלי בלי הרבה הבנה) ששברה את המפתח בתוך החור של המנעול.
ב"ה הייתי עם פלאפון, והיתה לי קליטה, והאב בית ענה מיד והגיע להחליף את הצילינדר די מהר. אז סה"כ לא היה מפחיד מידי. אבל זו לא חוויה נעימה.
בדיוק תהיתי על זה השבועמכחול
הילדה בת כמעט שש, בבית עוד לא סוגרת את הדלת לגמרי.
אבל בעצם - מה היא עושה בגן? מה תעשה בבית ספר?
לא הגיוני שלא תנעל, ואם ככה עדיף לתרגל בבית ולא במסגרת, לא?
בבתי ספר הרבה פעמים יש מנעול בטיחותי..לפניו ברננה!
כזה בריח גדול מפלסטיק.

(המשך לסיפור
אתמול בן החמש המתוק לא טרח לסגור את הדלת, והקטן עבר ליד.. חצוף!! לך מפה!! למה אתה בא לכאן?
אני - אממממ.. אולי כי לא סגרת את הדלת?)
זה נשמע באמת יותר קושי מול האח הקטן...מתואמת
לגמרי.. ידוע 🤯לפניו ברננה!
ןאגב אחותי הקטנה ננעלה בשירותים האלה פעםבוקר אור
ונלחצה נורא
הייתי איתה והצלחתי להסביר לה איך לשחרר אבל זה באמת בעיה
באמת מלחיץלפניו ברננה!
גם אני פעם ננעלתי בשירותים.. של בית הכנסת 🙈
מאוד הגיוני שבגן היא כן סוגרת, תשאלי אותהיעל מהדרום
הגיוני, אבל אז למה שאני לא אגיד לה לסגור גם בבית?מכחול
אני בעד לסגור גם בביתיעל מהדרום
לק"י

אני גם בבעיה כזאת עם בת ה4.5.

לא צריכה שתנעל, רק שתסגור.
תודה!מכחול
עונה אחרי שקוראת את התגובות פהרק טוב!
1. תלוי איזה מנעול- לא דומה למנעול של דלת חדשה שאפשר לפתוח בקלות מבחוץ, לדלת ישנה שננעלת עם מפתח שתקוע בדלת ורק מי שבפנים יכול לפתוח.

2. מיקום של השירותים- האם הם במקום שאפשר לשמוע אם מישהו נתקע או שהם בקצה הבית ולא תשימו לב שילד נכנס לשרותים ולא שהוא צועק ותקוע שם.

3. האם יש סימן לדעת שמישהו בפנים חוץ מנעילה? אור? דלת סגורה? אצלנו כילדים בשרותי ילדים לא היה מנעול בשרותים. דלת הזזה בלי מנעול כלשהוא. אבל הדלת היתה תמיד פתוחה. ואם היא היתה סגורה סימן שמישהו שם. וזה עבד. עד שבאו הגיסות שהתקשו לקבל את הרעיון (מובן) ובשבילן הוסיפו מנעול.

תודה רבה!לפניו ברננה!
על התייחסות כזאת מפורטת
אצלנו עדיין לא נועלים בשירותיםבארץ אהבתי
המנעול שם טיפה בעייתי אז אני מעדיפה שלא.
אבל השירותים מספיק קטנים שאפשר לדחוף את הדלת אם מישהו מנסה להיכנס. וגם בני המשפחה בעיקרון יודעים שאם יש אור בשירותים, זה סימן שיש שם מישהו (רק שבשבת זה לא עובד. והקטנים לא תמיד מתחשבים, אז זה לא ממש מספיק).

זכור לי כשהייתי ילדה, שהייתי בשירותים שלא היה בהם מפתח ולא היה לי איך לנעול, והשירותים עצמם היו די רחוקים מהדלת, והייתי ממש בלחץ שאולי מישהו יכנס לי באמצע.
אז אני חושבת שאם יש לו אפשרות לעצור את הדלת באופן ידני אם האח מנסה להיכנס, זה אמור להיות לו מספיק. אבל אם באמת אי אפשר, וזה מפריע לו שנכנסים לו ואין לו שליטה על זה, אז צריך לעזור לו למצוא פתרון. זה ממש לא נעים שיכולים להיכנס לך באמצע.
אולי אפשר לחשוב על פתרון יצירתי שהוא לא מפתח. כמו לשים משהו כבד ליד הדלת (שאין סיבה שפתאום הוא לא יוכל להזיז, אז זה לא יכול לנעול אותו בפנים).
או להבריג למשקוף משהו בצורת ר' (כשהזווית שלו בכיוון שלנו), ואז הוא יכול לסובב את זה כדי לנעול ולפתוח, וזה ממש פשוט לתפעול, אז אין ממה לחשוש שהוא יתקע.
(הבעיה היחידה בפתרון הזה היא שבגלל שזה בולט, לפעמים נתקעים בזה וזה לא נעים, עד שמתרגלים ולומדים להיזהר).
תודה רבה!!לפניו ברננה!אחרונה
האמת את מזכירה לי תחושה שהייתה קיימת גם אצלי..
ועד היום במקומות אחרים גם אם נעלתי אני הרבה פעמים מרגישה צורך לוודא ולפעמים עדיין מרגישה בחוסר נוחות.
הפתרונות שאת מציעה מעולים!!
תודה.
אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

אולי יעניין אותך