חרדה חברתית, מכירות?אנונימית באהב"ה

כותבת מהניק האנונימי מחשש לאאוטינג. יש לי ילדה בת 7 עם מאפיינים של חרדה חברתית.

תודה לה' עם השנים יש שיפור אבל יש עדיין כל מיני מצבים בהם היא נמצאת בקושי גדול... וגם אנחנו.

אתן דוגמה: קרה שנקבעו לה תורים רפואיים בבקרים. במקרים כאלה היא כמעט לא מסוגלת להיכנס לבית הספר מאוחר, מפחד שיסתכלו אליה. היא יכולה ממש לבכות בהיסטריה ולהתחנן שנשמור אותה בבית.

עכשיו היא שברה את היד ויש לה חבישה והיא ממש מפחדת להגיע לקייטנה ושיסתכלו אליה...

בעבר החדרה הזאת גם מנעה ממנה להיות משוחררת בגינה ובמקומות כאלה אבל היום תודה לה' זה כבר לא מפריע לה. 

המורה שלה מספרת שהיא יחסית נמנעת מלהצביע בכיתה כדי לענות על שאלות או לשתף חוויות.

חוץ מזה, היא ילדה מהממת, מקובלת בכיתה ומוקפת חברות, תודה לה' ממש.

היא נמצאת בטיפול רגשי, שלא ממוקד בחרדה החברתית באופן ספציפי אבל גם נוגע בזה.

אני ממש אשמח שתשתפו אותי אם זה משהו שמוכר לכן, מכן או מלידכם, ומה עושים עם זה. מה עזר לכן? מה לא עזר?

נגיד יש פעמים שהדבר היחיד שעזר לנו היה לקחת אותה בכוח בכל זאת לבית הספר, למרות כל התחנונים שלה. בסוף זה ניצח את ההתנגדות שלה והיא ננכסה והיה לה יום טוב. אבל זה היה מאד לא קל לביצוע וחלק בתוכנו לא היה שלם עם זה. מצד שני, פחדנו שלתת לה להישאר בבית (כי היא מפחדת להגיע באיחור / כי היא לא רוצה שנראה שיש לה עיניים אדומות או כל דבר אחר כזה) בסוף רק יזין עוד את החרדה שלה.

וגם אני מרגישה שיעזור לי מאד שתסבירו או תתארו לי מה ילדה כזאת מרגישה. אני חשה שעם כל האמפתיה שלי אני לא מצליחה להבין את ההתמודדות שלה וכתוצאה מכך אני מתקשה להגיב לזה בהבנה ובסבלנות (לפחות בפנים, בתוכי). יש כל מיני מצבים שזה משבש לנו תוכניות וגורם לנו לאיחורים וזה מאד קל לגלות הבנה במצבים כאלה. 

תודה ענקית מראש על העזרה!פרח

מנהלות, @יעל מהדרום @לפניו ברננה ו@מתואמת, יש מצב שתפרסמו גם בהו''ל כדי שיגיבו לי גם בנות משם בבקשה? (אוף, לא מתייג לי..)

מה שאני עשיתי בזמנו (אתם יכולים לבקש סיוע פרטני)נפש חיה.
א. בתור סייעת לילד כזה , ועם הנחייה מהמורה-לבנות תכנית עבודה עם משימות מותאמות לה, שהיא צריכה לעשות (ש.ב, למלא דף, ליצור משהו, לשחק עם חברה קרובה בתיווך מבוגר)
הרבה חיזוקים ואיסוף הצלחות, ממש להנכיח ולתעד את העובדה שהיא הצליחה במשהו אפי' קטן, כדי לבנות לה את חוויית ההצלחה, בדרך כלל זה נותן מוטיבציה להמשך שיחזור חוויית ההצלחה וחיזוק הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות.

ב. לבקש ממנהל בית הספר אולי בחופש או בתחילת שנה הבאה ישיבת צוות עם גורמים מקצועיים (מנתחת התנהגות, פסיכולוגית, מחנך, את-האמא, צוות פרא רפואי מטפל אם יש) כדי למצוא פתרונות ודרכי עבודה.
אני אשלח קישור להו"ל.טארקו
וחיבוק גדול
וואו נשמע ממש קשה.דיליה

דבר ראשון אני רואה שאת מתארת שיפור בגינה וכד' שזה דבר ממש נפלא ואומר שאתם עושים דרך נהדרת.

הדרך הכי טובה באמת לעזור לה זה אמפתיה.

אני ינסה לתאר לך מה היא מרגישה: למשל תדמייני סיטואציה שבה את אמורה לעבור בדיקת פאפ מול 10 סטודנטים. זהו זה מה שעלה לי לראש קיצוני קצת אבל נראה לי שזה מתקרב לחוויה של חרדה חברתית תחושה שאת מעורטלת מול אנשים זרים ...

פשוט כשאת שולחת אותה לבית הספר להחזק את החוויה הזאת בראש.

כי זה התחושה רואים לך מסתכלים עליך וכד'.

מעבר לזה ממש להסביר לה כמה את רואה שקשה לה ואיך קשה לך ונגיד אם הולכים לרופא אפשר לומר לה אחרי הרופא:

עכשיו אנחנו הולכות לעשות דבר שנורא קשה לך. אנחנו הולכות להיכנס לבית הספר ואת תרגישיש שכולם מסתכלים עליך.מפעמים קודמות אני כבר יודעת שזה נוראי עבורך. וגם יכול להיות שבאמת יסתכלו, תחבושת כזו הא דבר בולט ומסקרן....

להגיד לה שלא תמיד את יכלה להבין עד הסוף מה היא מרגישה אבל בעיקר את רואה שקשה לה ושהיא תצטרך להתגבר אבל בסוף את בטוחה שיהיה לה טוב...

וחיבוק זה קשה אבל רואים בעזרת ד' תוצאות נפלאות וטוב שאתם מטפלים בגיל צעיר.

מומלץ בהמשך טיפול רגשי קבוצתי.

אולי שיחה עם אנשי המקצוע בבית הספר תוכל לעזור?נגמרו לי השמות

ממש לבקש מהם הכוונה ספציפית לכך, לבקש כלים לכם ההורים בהתמודדות מול זה.

בנוסף, אולי כדאי לחשוב רגע *יחד עם הילדה*, וממש *להיכנס רגע לעולם שלה, לראש שלה, ללב שלה*, ולראות - מה מפריע לה שם בעצם?

למשל אם אני היא לרגע,

ואני נכנסת לכיתה

ואני יודעת שכולם הגיעו לפניי

ואז אני צועדת

ויודעת שכאשר אפתח את הדלת

כל העיניים יהיו נעוצות בי

אולי יהיו אמירות של ליגלוג או צחוק מצד ילדים

אולי יהיו הערות מצד המורה והילדים

אולי ארגיש שכל הפוקוס עליי

שכל העיניים אליי

ואז ממש לא יהיה לי נעים.

ואני לא רוצה את זה.

אז אני מעדיפה לא ללכת בכלל לבית הספר1

כי ככה לא אצטרך לעבור את כל זה

וארגיש טוב עם עצמי.

ז"א, שההבנה העמוקה שהילדה בעצם בעד עצמה.

היא עושה דברים שבעיניה יעשו לה טוב, ולא עושה דברים שבעיניה יעשו לה לא טוב.

ואז אם נרד רגע לגובה העיניים שלה ברמה שאנו יכולים להזדהות איתה ממש

ולהיות איתה

"באשר היא שם"

ממש בתוך הקושי

ואז לתת לגיטימציה לקושי הזה

ודיברור שלו

ושיקוף 

ותיווך

וכמובן אחר כך גם לשמוע אותה עד הסוף

ולנסות למצוא יחד פתרונות איך להגיע למצב שהיא תרגיש בנוח.

למשל, תרצי שאני אכנס איתך?

תרצי להיכנס עם חפץ כלשהו ולתת למורה?

תרצי לחלק לילדים צ'ופר קטן ואז כולם יתלהבו?

תרצי שהמורה תשוחח עם הילדים לפני שלא יהיה זלזול וכו'?

תרצי להיכנס אחרי ההפסקה שכולם כבר נכנסים גם ככה ואת לא במרכז העניינים?

משהו אחר?

ממש לחשוב יחד על רעיונות

אם הילדה תרגיש שזה לא כ"כ נורא, אולי ההתנגדות תפחת

ב"הצלחה רבה יקרה

אני קצת כזאתאור123456
מה שחשוב זה להסביר לה שככל שהיא נכנעת לפחד הוא יגדל וחשוב מאד שתתגבר גם אם מאד מאד קשה לה וזה ילך ויהיה קל יותר.

לדעתי תקראי על זה הרבה ויש ספרים מומלצים
וככה תדעי איך לנווט אותה

בהצלחה ( לא קל לראות את זה על הילדים שלנו 🙁)
אני ממש מבינה את הבת שלך…בארץ אהבתי
בתור ילדה הייתי גם לפעמים ככה.
זה התבטא אצלי קצת אחרת, אבל בהחלט הייתי יכולה להימנע מדברים מהחשש שיסתכלו עלי.
לקח לי הרבה שנים והתנסויות כדי להשתחרר מהמקום הזה.
מה שמאוד עזר לי היה לדמיין את הדברים מהצד השני. למשל - אם הייתי חוששת להגיע מאוחר לכיתה, אז הייתי מנסה לחשוב 'אם אני הייתי נמצאת בכיתה ומישהי אחרת היתה מאחרת, איך זה היה נראה לי?'. החשיבה הזאת עזרה לי להבין שגם אם מסתכלים או אפילו אומרים משהו, לאחרים זה לא משהו מהותי, זה סתם עוד משהו שעובר מהצד שאפילו לא זוכרים רגע אחר כך, ולכן גם לי אין מה לחשוש מזה.
הגעתי לזה כמובן בגיל הרבה יותר גדול מהבת שלך. אבל לדעתי זה משהו שאפשר לנסות לדבר איתה עליו, כדי לעזור לה להפיג את עוצמת החשש.

כמובן, קודם כל ולפני הכל חשוב שתהיה אמפתיה. להבין שהיא באמת חוששת ולא סתם מנסה להתחמק. להבין את הקושי שלה, כמו ש@דיליה הצליחה להמחיש כל כך ברור.
אבל מתוך האמפתיה וההכרה בקושי שלה, חשוב לעזור גם לה להבין שאלו דברים שחשוב שהיא תלמד להתמודד איתם. יד ביד ולאט לאט, כי אתם לא תזרקו אותה למים. אבל אתם עושים את זה בשבילה, כדי שיהיה לה יותר טוב, כשהיא תהיה יותר משוחררת ולא תצטרף להימנע מדברים בעקבות הפחד שלה.
ואז אולי יכול לעזור לה אם לכוונו אותה להסתכל כמו שכתבתי - לדמיין את מי שמסתכל עליה, ולחשוב מה באמת קורה לו. לחשוב מה היא חושבת על אחרים בסיטואציה הפוכה. אולי זה יעזור לה.

בהקשר הזה, עולה לי גם הרצאה של אודליה אלקובי ששמעתי פעם, שמאוד עשתה לי סדר בנושא הזה.
היא דיברה על כך שבהקשר החברתי, יש כמה פרמטרים שהם מולדים ושונים אצל אנשים שונים, וזה בסדר להיות בהם בכל מקום על הסקאלה.
הפרמטרים שהיא דיברה עליהם היו *צורך חברתי - רמת הצורך של האדם להיות בחברה (יש אנשים שזה צורך בסיסי ומהותי אצלם, ויש אנשים שמידי פעם לראות אנשים ואפילו רק לצפות בהם מהצד יהיה להם מספיק לגמרי), ו*טמפרמנט - קצב התנהלות, חום (בהקשר האנושי), אנרגיה, וכו'.
לפעמים טועים לחשוב שמי שיש לו צורך חברתי חזק וטמפרמנט גבוה הוא אדם עם מיומנויות חברתיות טובות, ומי שעם צורך חברתי נמוך וטמפרמנט נמוך הוא אדם עם קושי חברתי. אבל זה לגמרי לא המדדים של יכולות חברתיות. אלו פרמטרים מולדים. ויכול להיות אדם עם צורך חברתי גבוה וטמפרמנט גבוה שכל הזמן יגיע למריבות, כי חסרות לו מיומנויות חברתיות. ויכול להיות אדם עם צורך חברתי נמוך וטמפרמנט יותר רגוע, שלא נמצא הרבה בחברה כי הוא פחות זקוק לזה, אבל הוא מסתדר מצויין בחברה, וכשהוא רוצה להיות שותף - הוא עושה מה שהוא רוצה בלי להימנע, וזה מצוין.

ובהקשר של חרדה חברתית - יש רמות שונות של שותפות בחברה. כל עוד לאדם טוב עם עצמו, והוא לא נמנע משום דבר חברתי כשהוא רוצה, אז גם אם מבחוץ זה נראה לנו מוזר, או שונה ממה שאנחנו מכירים וחושבים שהגיוני, אין סיבה או צורך לשנות אותו, אם לו טוב עם זה.
אבל כמובן ברגע שיש הימנעות - זה המקום עליו צריך לעשות עבודה. כי אדם צריך שיהיה לו טוב בחברה, שהוא יוכל לעשות מה שהוא בוחר, מתוך ביטחון.
והדרך ללמד את זה היא הכי בהדרגה - ממש יד ביד. להבין שעצם זה שניחשף לדברים, יפחית את החרדה. אבל בהתחלה נעשה את מה שמפחיד אותי ביחד עם מבוגר שמלווה אותי, ובהדרגה נפחית את רמת התיווך וההתערבות.

והאמת שיכול להיות שווה לפנות למרכז תעצומות (המרכז של אודליה אלקובי, שמטפל בכל הנושאים האלו של מיומנויות חברתיות, וביניהן גם בחרדה חברתית). יש להם כמה סניפים ואפשרויות התערבות שונות. אם אתם בעניין, ויש סניף באזור שלכם, זה נשמע שהעבודה שם היא מאוד מקצועית ואולי תוכל לעזור לכם.
הקליניקות שלנו - תעצומות
החכמתי, היה מעניין לקרואדבורית
ובאמת גם אני שמעתי המלצות על תעצומות אז מצטרפת להתייעץ איתם!
עונהפליונקה
אני גם הייתי כזאת כי פחדתי מתגובות של אנשים שהיו לא תמיד נחמדות. והייתי ילדה רגישה.
גם היום יש מורות צועקות על מאחרים, גם בכיתה א'. או לא מתחשבות עם פציעה, יש מורות עם בדיחות לא מוצלחות , יש ילדים מציקים.
אז לדעתי צריך לתת לה להעיז וכן להביא למקומות עם אנשים אבל מצד שני לא לשפוט ולתת לה גב במקרה הצורך.
איזה שאלה טובהתיתי2
כמה הצעות
א. כדי להבין את החוויה שלה מבפנים, הייתי מבקשת שיחה בנושא עם המטפלת הרגשית. משחררת רגע את המושג "חרדה חברתית" ומנסה להתחבר למה שעולה בטיפול. סביר להניח שיש קשר למה שאת רואה.
ב. שמה רגע סימן שאלה על המושג "חרדה חברתית" כדי לנרמל קצת את מה שאת מתארת. אם יש לה חברות והיא מקובלת ואהובה, גם אם היא מופנמת קצת בחלקים מסויימים, המצב סה"כ בסדר.
היא מעצמה תחפש דרכים להשיג מטרות על אף הקושי בניראות (שיראו אותה, שישימו לב אליה). יש אנשים ששוברים את מסך המופנמות, יש אנשים שמוצאים דרכים אחרות, מאחורי הקלעים, להתקדם, להביא את עצמם לעולם, להתבטא.
מה שאנחנו ההורים יכולים לתת, זה אמון ביכולת, בטחון ואהבה במי שהיא, ורצון לראות אותה פורחת ולא מוותרת על עצמה. תסמכי עליה שהיא קשובה לליבה, צועדת בקצב שלה, ובלי לחץ. הלחץ, הציפייה החזקה מדי, רק מחלישה את הרצון הפנימי להתגבר, ממלאת את הלב באשמה על היותי מופנם.
(אלא אם את רואה *נסיגה* בתפקוד החברתי)
ג. שווה להכיר את עמותת "רקפת". תעשי גוגל.
חוזרת להגיב במרוכזאנונימית באהב"ה

@נפש חיה. זה רעיון ממש טוב, ליזום חשיבה משותפת עם צוות ביה''ס. אחשוב על הדברים, תודה רבה!

@דיליה תודה על התיאור הזה. (אפשר לשאול אם את מדברת מניסיון קרוב?). הבעיה היא שאמפתיה לא מביאה לשום דבר במקרים כאלה. אני כן רואה שהיא חווה הקלה מסוימת מזה שאני מבינה אותה. אבל אז התחושה היא שזה בסופו של דבר מעודד את הדפוס הזה. זה כאילו משאיר אותה אסירה של ההימנעות. אם נזרום איתה כל פעם שקורה משהו, היא תישאר בבית כל פעם. מזל שזה קורה לעיתים רחוקות, אבל בכל זאת.. וחבל, כי בסוף היא נהינת מלהגיע לביה''ס. 

@נגמרו לי השמות תודה רבה. ננסה... אולי כדאי כשזה לא בזמן אמת כי בזמן אמת, אין הרבה מה לתקשר איתה :/. עכשיו בעקבות מה שכתבת עולה לי רעיון של סימולציות.. אולי זה יעזור.

@אור123456 תודה רבה על התגובה. יש לך ספרים מומלצים? זה מעניין כי זה קצת ההיפך ממה שדיליה כתבה.. אולי כל אחד מגיב קצת אחרת...חושב

@בארץ אהבתי התגובה שלך עזרה לי מאד. אני רוצה לבדוק את הכייון של מרכז תעצמות. תודה רבה.

@פליונקה עזרת לי להבין עוד קצת. תודה רבה.

@תיתי2 תודה על מה שכתבת. לגבי רקפת, ראיתי פעם תוכנית על זה. נראה לי ששם מטפלים במקרים חמורים הרבה יותר. 

מלחץ להצלחה, ולהפחיד את הפחדאור123456
שניהם ממש עוזרים לי ומונחים בשידה לייד המיטה באורח קבע
קודם כל זה נהדר שאת יודעת לשים את האצבעדבורית
על הקושי של הילדה
וזה כבר נקרא "לראות אותה"
זה בהחלט קשה, ולפעמים משבש תוכניות
ובעיקר מצריך הרבה פניות ומשאבים כדי להכיל ולתווך
מצטרפת להמלצה של @בארץ אהבתי לפנות למרכז תעצומות כדי לקבל תמיכה וכלים ❤️
תודה רבה!אנונימית באהב"האחרונה

ילד רוצה מוסד לימודים שאתם לא הכי מתחבריםפילה

האם אתם זורמים עם ילד? או כל מקרה לגופו?

בן כמה הילד?חושבת בקופסא

למה הוא רוצה את המוסד הזה?

למה אתם לא?

אי אפשר לענות על שאלה כל כך ספציפית באופן כללי.

אם ילד בן 5 רוצה להירשם ליסודי הדו לשוני כי הוא רוצה להיות חבר של ילדים ערבים, זו תגובה שונה לגמרי מבחור בן 18 שנרשם לישיבת הסדר חסידית לעומת ישיבת הסדר יותר פלפלנית- בריסקאית כמו שאבא לו היה.

כל מקרה לגופו124816אחרונה

בגיל חטיבה והלאה,

אם חשוב לכם מקום אחר, כדאי להסביר לילד למה ההורים מעדיפים אפשרות אחרת, להמליץ לו לנסות בכל אופן לתקופה את המקום שאתם מעדיפים אבל בסופו של דבר עם הילד מתעקש, לזרום איתו (כמובן אם מדובר במקום שאתם לא הכי מתחברים אליו, ולא במקום שאתם ממש מתנגדים לו עקרונית).

ילד בגילאים האלה שיהיה במקום שהוא לא רוצה להיות בו, ככל הנראה לא יהיה פתוח לקבל את מה שיש למקום להציע.

אצרקציות במחיר נורמלי לבן 11, למי יש רעיון?בת אל123

מחפשת לגילאי 11-4, באזור המרכז במחיר שפוי או שיש הנחה למחזיקי כרטיס אשמורת.

תודה.

תיכנסיעוד מעט פסח

לאתר אשמורת ותראי מה הם מציעים...

נראה לי שאי-ג'אמפ לסוגיו יכול להיות מושלם בגילאים הללו (ומין הסתם יש הנחה יפה לאשמורת).

מה זה מחיר שפוי ואיזה סגנון של אטרקציות?חילזון 123אחרונה

מעבר דירהקרובה
עבר עריכה על ידי קרובה בתאריך א' באב תשפ"ו 9:54

שלום. אשמח לעצתכן..

אנחנו זו''צ, עוברים עוד מעט דירה ומתלבטים בין 2 אופציות...

א. דירה קטנה וחמודה, היתרון שזה קומת קרקע, החיסרון שזה חדר וסלון.

ב. דירה גדולה, 3 חדרים, חסרון שזה קומה 3...

מבחינת הריון עצמו ואח''כ ותינוק, מה עדיף? לסבול קומה 3 בלי מעלית אבל יהיה עוד חדר או להסתדר כמה שאפשר עם תינוק בחדר ובלי שידת החתלה וכו'?

או שיש עוד נקודות שלא חשבתי עליהן?

ואם הדירה של החדר וסלון- עד איזה גיל של התינוק זה עדיין אפשרי ואם יש טיפים איך לסדר את זה...

תודה!!

נקודות למחשבה124816

כמה זמן אתם מתכננים להשאר בדירה? אם בכל מקרה סביר שתעברו תוך שנתיים-שלוש או שאתם בשאיפה להשתקע לזמן ארוך?

מה ההבדל במחיר בין הדירות?

בדקתם האם אין חסרונות לדירת הקרקע שלא ידועים לכם? (לדוגמה: נמלים וחרקים אחרים, הצפות ביוב, חלון על הרחוב), כדאי לוודא עם הדיירים הנוכחיים אם אפשר.

שידת החתלה נראית לי אביזר מיותר, לא היתה לי אף פעם והסתדרנו מצויין בלי, בגדים אפשר לאחסן בארון שלכם או במגירות פלסטיק ולהחליף יותר נוח לי במיטה. אבל אם רוצים ואין מקום בחדר אפשר לשים בסלון.

לדעתי, עד גיל שנה וחצי לפחות, חדר וסלון אמור להספיק, אם אין לכם תוכניות לארח לעיתים קרובות.  

מכירה גם משפחות שבאופן קבוע הסלון שימש אצלם כחדר ילדים גם בגילאים גדולים, אבל זה נראה לי פחות רצוי.

.

רוצים להישאר באזור בשאיפה הרבה זמן...קרובה

אבל קלילים בהחלטות וגם במעברים...

הקטנה בקומת קרקע יקרה ב300 שח.

בגיל שנה וחצי מסתדרים כי התינוק בחדר או בחוץ?

בהתאם אליכם124816

אפשר אתכם בחדר, אפשר לסדר לו פינה משלו בסלון.

ואפשר שתהיה לו מיטה בחדר שלכם וגם לול בסלון וכל פעם תחליטו מה מתאים לכם, נגיד אם אתם רוצים לארח או סתם לעבוד בסלון עד מאוחר אז ישן בחדר ואם בערב אחר אתם מעדיפים פרטיות בחדר אז ישן בסלון.

קומה שלישית בלי מעלית עם תינוק זה סיוטאורי8אחרונה
במיוחד אם את צריכה גם לעלות את העגלה. אני ברחתי כשהתינוקת היתה בת חצי שנה, אי אפשר היה להשאיר עגלה למטה .  מבחינת תינוק בחדר הורים. אני משאירה המון זמן, הנקתי עד גילאים מאוחרים( שנה וחצי) וכל עוד התינוק ינק הוא היה בחדר,שלי, ככה ישנתי טוב יותר. וגם אף םעם לא היתה לי שידה. אבל לתינוק יש ציוד, בגדים, כשגודל קצת, משחקים, עגלה, השאלה אם יש מקום בדירה הקטנה? 
מוזמנת לכתוב בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
לק"י

הפורום הזה מיועד לשאלות לגבי גילאי בית ספר ומעלה.

אובדת עיצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

מתואמת

אני חושבת שכדאי לפנות להדרכת הורים ובמקביל לאבחון. נשמע שהיא לא עושה את זה מ"רוע", ויכול להיות שזה יושב על קושי ממשי כלשהו.

לא מכירה מקרוב את התחום הזה, אבל נראה לי שהכתובת הראשונה לאבחון היא רופא הילדים, בתנאי שהוא מבין וקשוב.

בהצלחה, יקרה❤️

מנסה לענותפילה

מצד אחד לשדר לה שאת שם בשבילה , מוכנה לעזור לה. לבדוק שהיא מקבלת מספיק הפתעות , חטיפים.

מצד שני כן להציב גבולות. שכן תהיה תוצאה כלשהי למעשה. האחריות עדיין צריכה להישאר עליה.

לבדוק מה קורה במעגל חברתי שלה. לפעמים ילדים גונבים כדי להרגיש גבר-גבר או חסר להם ריגוש או מישהו יותר חזק ( חברה חזקה) מכריח אותם.

גם אבא צריך להיות חלק מהתהליך. אמא לא יכולה להיות במצב הזה לבד. רק שתחליטו על קו אחיד לפני השיחה עם ילדה

לפני הכל שולח חיזוקזיויק

חשוב לדעת שזה יכול להיות משהו פסיכולוגי קל מאד,

ראיתי מקרים כאלה, וכרגע הדבר שצריך להיות הכי חשוב לך כאמא, זה שהיא לא תתייג את עצמה כילדה רעה או עבריינית חס ושלום.

אל תשדרי לחץ ותטפלי בכלים מקצועיים ועניינים ועם המון המון אהבה כלפיה.

זה פורום לאמהות. בבקשה לא להגיב פהיעל מהדרום
ממש קשה כאמא5+אחרונה

ולא נעים כשהילד שלך נכשל במשהו כזה.

אבל כדאי ממש לברר את שורש העניין. מה מהות הגניבה? מה עומד מאחורי זה. לבדוק אם זו לא דרך למרוד/ להשיג תשומת לב שהיא צריכה אותה. או שאולי בכלל היא בבעיה אחרת וזו זעקה לעזרה. ללכת לטיפול מתאים. ממליצה ללכת לטיפול מחוץ למסגרת ביה"ס בינתיים, כדי שלא יתייגו אותה. אם יעלה בטיפול משהו שחשוב לידע את ביה"ס אז לשתף.

כמובן כל זה אם זה אכן לא פעם ראשונה. 

פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
בשומרון יש הרבה מעיינות5+אחרונה

פארק הצנירים בקדומים

יש באלון מורה איזה מעיין ומנהרה עם מים.

יש עוד הרבה

ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

אולי יעניין אותך