העצמת ילד בן 4 עזרתכןבשורות משמחות
הבן שלנו בן 4 הבכור, עדין מאוד פנימית וחיצונית
ילד שמח ואהוב מאוד! אוהב לעזור בבית ולהיות דוגמא אישית לאחים הקטנים (ואני לא משדרת לו שהוא בוגר ואחראי זה בא ממנו מבחינתי אני רוצה שיחווה את הילדות והתמימות הטובה והיפה).
מאז שהוא קטן זה אופי שלו הוא מאוד מנסה לרצות אחרים,
חושש/ מפחד להביע את רצונותיו (למשל חבר עשה לו משהו מעצבן או הרביצו לו, הוא לא יחזיר מכות או יידרוש בתקיפות שלא יגעו בו וזה לא נעים לו, הוא פשוט בשוק ברגע שזה קורה, נעלב, שומר בבטן ואז בבית אומר לנו החבר עשה לי ככה אבא שלי יבוא ויעשה לו כך וכך..)
מתחילת שנה אני בקשר עם הגננת, אבל עכשיו אני מורידה הילוך ולדעתי הוא חייב ללמוד להתמודד בעצמו כי לא כל הזמן אוכל לטפל בזה וזה גם לא נכון שאהיה ה'עו'ד' שלו מול כל מי שינסה לפגוע בו, הוא ילד ממש חכם ואחראי אבל חסר ביטחון עצמי.
למשל הוא פוגש חבר בגן שעשועים הוא קודם כל מציג את אחותו כדי ליצור תקשורת והחבר לא מבין מה הקשר, באותו רגע לקחתי את הבת הקטנה ואמרתי לו עכשיו הזמן לשחק עם החבר.
הוא לא במודע לא שם את עצמו בפרונט אלא הוא יחפש משהו, נושא, חפץ שייתן לו ביטחון ושע'י זה הוא ירגיש שהוא אהוב.
אגב הוא ילד ממש נערץ ואהוב בגן ויש לי ב'ה הרבה מאוד חברים.
הוא גם מאוד לא משוחרר בהתחלה במפגש וקשה לו במעברים (למשל בין המעבר בין גנים או בין שגרה לחופשת חגים), וגם הוא אדיש ונמנע מלעשות דברים עד ועושה רק ברגע האחרון (למשל בבוקר משחק בצעצועים כמעט לא מספיק לשתות ולאכול ולהתלבש ולהתארגן עד שלוחצים עליו שאין זמן וכבר אני בדלת לצאת לגן הוא ממהר ובבכי מתארגן).
הוא גם יחסית נמוך, והקול שלו שקט (אבל הוא אוהב לדבר הרבה ובגן הוא משתף פעולה עם החברים והגננת)
מעניין אותי לראות נגיד בגן אם יש משהו שהוא לא רוצה לעשות, משהו שהוא לא מרגיש בנוח לעשות הוא יגיד 'לא רוצה', בשגרה שלו בחיק המשפחה גם הוא מבליג ושותק/מתבכיין ולא מחזיר(למשל הוא הביא כיסא לעמוד לידי במטבח, אחותו באה ועלתה על הכיסא הזה 'לקחה לו' והוא פשוט לא עושה לה כלום רק מתבכיין).
מקווה שיצא מובן כי זה בליל כזה אבל אני מאוד רוצה לעזור לו להיות הוא מזכות עצמו ושהוא לא יסגל לעצמו דפוס התנהגותי שיקשה עליו בעתיד.

איך להעצים את הביטחון העצמי שלו? לתת לו הבנה שמותר לשבור את הכלים, לא לפחד לנסות ולטעות וזה דרך טובה לגדול ולמצוא את הכוחות שלו.
לא להתבייש ולפחד גם אם הוא יקבל תגובה שלילית כמו שיכעסו ויצעקו עליו.
פשוט שלא יחשוש להביע את דעתו כי 'אולי' זה לא מתאים וכל הזמן לבדוק ולבחון את הגבולות החברתיים.
ולהרגיש בטוח בעצמו ומשוחרר בחברת חברים ואנשים בין שהוא מכיר ובין שלא מכיר.

אשמח לכל תגובה שתמקד אותנו לעזור לו
מוסיפהבשורות משמחות
שהאופי מוכר לעצמי הוא מאוד דומה לי בנושא הזה.
וזה בהחלט נושא שכילד מאוד מתסכל.
אבל התובנות והשינוי דפוסים הוא תהליך שעברתי בגיל דיי בוגר 20+ ובעיקר מניסיון חיי והבנה בוגרת, ואין לי את הכלים איך להקנות ולרדד את זה לילד בגיל מאוד קטן.
לפעמים אני חושבת שרק ניסיון חיים יביא אותו לשינוי אבל ממש לא רוצה שזה יזיק לו בילדות שזו תקופה מאוד חשובה ומעצימה בבגרות. בילדות זה בסיס לשלב שמתבגרים.
חשוב לי שהוא יאפשר לעצמו להשתחרר וליצור בלי פחד לקבל ביקורת, בגלל כאלה שהוא לא בא להם בטוב עכשיו.
מנסהפליונקה
אם לא מתאים אל תשימי לב.
לדעתי חלק זה אופי. חלק נוסף בא מהבית. האם אתם מרשים לו לטעות, איך מגיבים על זה? איך הייתם מגיבים אם הוא היה מוציא את האחות מכסא ובגיל הזה יש להניח שהוא לא היה מצליח להוריד אותה בעדינות?
לתת לו גב. אם אחות לקחה לו , לדעתי נכון להוציא אותה משם ולהחזיר לו את שלו .
לגבי גן. כמה זמן הוא במסגרת? אם הוא היה בבית עד גיל שלוש הגיוני שעדיין לא התרגל. טוב שאת בקשר עם גננת...
לגבי התארגנות לגמרי תואם גיל . כדאי לכוון אותו, קודם לאכול ולהתלבש ורק אם יישאר זמן להרשות לשחק. להגיד לו אם יש לו קצת זמן או הרבה זמן. אולי להעיר יותר מוקדם כדי שיוכל להספיק לשחק.
מתייחסת לחלק מהנקודות שהעליתקמה ש.
בס״ד

הי יקרה, שבוע טוב!

1. זה מהמם שעברת כזה התהליך עם עצמך ❤️. אני מבינה שזה תהליך שהוביל אותך למקום יותר שמח, יותר בריא ויותר בהלימה עם מי שאת באמת. זה בטח דרש לא מעט מאמץ ויציאה מאזורי הנוחות שלך. כל הכבוד על המודעות ועל השינויים שהכנסת לחיים שלך!

2. על פניו, מקריאת הדברים שכתבת, יש לילד שלך אופי מתוק מאד, ומלא בחוזקות! הוא אהוב בכיתה, הוא נערץ!!! זה ממש מדהים בעיניי... זה כמעט הכל אפילו...
זה מצביע על הלב הטוב שלו, על המידות הטובות שלו, על החינוך הטוב שהוא מקבל מהבית ועל הכישורים החברותיים הגבוהים שלו!

3. בעיניי, הקטע שבגן השעשועים הוא קודם מציג את אחותו הוא דבר תקין ואפילו חכם! כנ״ל כשאת מוסיפה שהוא ״יחפש משהו, נושא, חפץ שייתן לו ביטחון ושע'י זה הוא ירגיש שהוא אהוב״. אני חושבת רגע על התחלות של מערכות חברתיות בין אנשים בוגרים, וזה לרוב עובד בדיוק ככה. מחפשים איזשהו נושא / דבר שמאמינים שדרכו השיחה תוכל להתפתח עד לכדי התחלה של קשר. בעיניי זאת דרך נורמטיבית, רגילה וטובה ליצור קשר.

את מוסיפה שהחבר לא מבין מה הקשר. השאלה מה קורה אחר-כך באמת. האם החבר נשאר באינטראקציה עם הבו שלך (משוחח איתו, משחק איתו) או שמא הוא מתרחק ממנו ועוזב אותו. כל עוד הוא נשאר באינטראקציה איתו, אני ממש לא הייתי דואגת ולא מתערבת בכלל. אם את מזהה שזה איכשהו מרחיק את הילד מהבן שלך, אולי אפשר לעזור לו לבחור ״נושא״ יותר רלוונטי. אולי לדאוג להביא לגינה צעצועים שהוא יוכל להראות לחברים? או חבילת עוגיות / פריכיות שהוא יוכל להציע להם?

4. לגבי ההתארגנות בבוקר, אני מסכימה עם פליונקה שזה על פניו פשוט תואם גיל. כך לפחות ממה שאני רואה בבית, כולל עם ילדים גדולים יותר. עד שהם לא רואים אותי ממש עומדת לצאת, קשה להם להבין שהייתי רצינית ושבאמת התכוונתי שהגיע הזמן לצאת...

5. לגבי הבכי כתגובה לסיטואציות מתסכלות... אני בדיוק צופה בקורס על אגרסיבויות בגישה ההיקשרותית-ההתפתחותית (של ד״ר גורדון נויפלד). שם טוענים שדמעות היא הדבר הכי בריא שיכול לקרות לילד מתוסכל! ודווקא כשאין דמעות, ילדים מגיעים לכל מיני התנהגויות קשות הרבה יותר - אלימות, התחצפויות, קושי לאהוב את עצמם וכו׳.

6. עם כל הנ״ל, אני מסכימה איתך שצריך גם שהילדים שלנו ילמדו לעמוד על שלהם. זה חשוב. איך עושים את זה? מנסה לחשוב איתך...

נראה לי שבגדול אם הוא יראה שאבא ואמא יודעים לעמוד על שלהם, אז לאט-לאט זה יחלחל גם אצלו. גם אם זה לא יקרה מיד אלא בעוד כמה שנים.

חוץ מזה, אני חושבת שנכון להתערב פה ושם, כמו להחזיר לו את הכסא שאחותו לקחה לו. זה עשוי ללמד אותו שלא צריך לעצום עיניים מול מקרה לא פייר, ושניתן לפעול כדי שהמצב יתוקן.

7. ציינת שיש לו צד מרצה ושיש לו צורך להרגיש בטוח שהוא אהוב. כאן עלו לי כמה כיוונים:

* ברור לי שאתם אוהבים אותו כל הזמן, אהבה ענקית של הורים!!! אבל לפעמים ילדים (ואולי עוד יותר ילדים רגישים) עלולים לפקפק בזה. לפעמים הן מבינים שאוהבים אותם כשאנחנו ההורים עושים X או Y; אבל לעומת זאת כל ה- א או ב שאנחנו נעשה מתוך אהבה אליהם לא כ״כ יחדור לליבם ולא ימלא את ״מיכל האהבה״ שלהם. ואז, מתוך צורך מאד גדול, קיומי, לחוש אהבה, הם עלולים לפתח צד מרצה כזה. מה שיכול לעזור, זה להתבונן בילד כדי לנסות להבין מתי *הוא* מרגיש אהוב (מה ״שפות האהבה״ שלו). ואחרי שמצליחים לזהות מה מתפרש אצלו כאהבה, להרבות בסיטואציות שגורמות *לו* לחוש אהוב באופן יזום. (מבוסס על ספר שנקרא ״5 שפות האהבה״. שם המחבר ברח לי כרגע. יש לו גם ספר על שפות האהבה אצל הילדים אבל אותו לא קראתי).

* עוד כיוון הוא באמת מה ש@פליונקה כתבה - איך אנחנו, בתור הורים, מגיבים לדברים ה״לא בסדר״ שהילדים שלנו עושים? תגובות נוקשות מדי בשביל ילד עלולים ליצור בהם או להזין אצלם צד מרצה. (קצת לא מצליחה להרחיב כרגע, מפאת הזמן ומפאת מורכבות הנושא, אבל אלא דברים שאני ראיתי מקרוב. אם תרצי, אנסה להרחיב כאן או בפרטי בל״נ).

* אני מאמינה שאפשר לעזור לילדים שלנו להתחזק בביטחון העצמי שלהם ולהתגבר על הנטייה שלהם לרצות אחרים על-ידי זה שאנחנו בעצמנו נתחזק באהבה עצמית, בביטחון עצמי וביכולת שלנו לחיות בהלימה עם מה שאנחנו באמת רוצים. הילדים קולטים איפה אנחנו קצת מתוסבכים עם עצמינו. (לכולנו יש קטעים כאלה, כן? וזה בסדר! זה חלק מהחיים ומהגדילה שלנו. רק שולפעמים זה עלול להשפיע גם על איך הם רואים את עצמם ואם אנחנו מזהים שזה המקרה, **אולי** זה איתות שיש לנו עוד קצת עבודה לעשות שם).

8. כמה שהילדים שלנו יכולים להיות דומים לנו לפעמים, חשוב לזכור כל הזמן שממש לא הכרחי שהמסלול שלהם יהיה דומה לשלנו ושהם יתמודדו עם קשיים דומים למה שאנחנו התמודדנו. כשאני מזהה משהו אצל הילד שלו שדומה למה שאצלי / היה אצלי, וזה דבד שמטריד ואפילו מפחיד אותי - אני משתדלת להחליף את הפחדים באמון. אמון שהוא יגדל מצוין בע״ה, אמון שאני אצליח לתת לו את הכלים המתאימים בע״ה. ואמון שגם אם קשיים יופיעו, הם יהיו חלק מהמסלול שלו ויהפכו מחרתיים למה שיצמיח אותו ויכשיר אותו להאיר את האור המיוחד שלו בעולם...

מקווה שהדברים התייחסו למה שכתבת ושזה עוזר... הוא באמת נשמע ילד חכם, מתוק ומוכשר. וגם את נהדרת שאת חושבת על הגידול שלו, מזהה נקודות מסוימות וחושבת בקול על גבי הפורום מה לעשות כדי שהוא יגדל בצורה הטובה ביותר בע״ה. בע״ה תצליחו בכל! 💕
הוא נשמע ילד מקסיםאין לי הסבר
ואין ספק שהתכונות שיש לו הן מדהימות.
אולי אפשר לתת לא לבחור יותר. לתת לו להחליט בכל מיני דברים.
דוגמאות-
מה כל המשפחה תאכל בארוחת ערב
איזה בגדים הוא ילבש לגן
לאיזה גן שעשועים ללכת
ועוד כל מיני דברים שיתנו לו להבין שהוא יכול להחליט ולפתח אצלו דעה עצמאית.
מה שאני חושבת על זההמקורית
בתור מי שהבן שלה היה בבית עד גיל 3 עם אחותו
זה שקודם כל, לא הייתי מתערבת אם הוא מציג את אחותו כדי ליצור קשרים. בעיניי זה מהמם שהוא מצליח לעקוף את הבושה בדרך למטרה, גם אם לא בדרך שנראית לי נכונה. אגב, גם אצלנו זה היה ככה שאחותו שברה את הקרח בשבילו. ולאט לאט עשינו איתו שיחות והוא יותר מסתדר.
בעיניי, ילדים שלא נמצאים במסגרת מגיל קטן משתלבים בהדרגה ולאט לאט צוברים ביטחון. זה לא מגיע מעכשיו לעכשיו, ולדעתי גם לא בתוך שנה אחת בגן.. זו מיומנות שהם צריכים ללמוד. והם כל פעם מנסים ובוחנים אופציות. ולכן, לדעתי את לא צריכה להוריד רגל מהגז. את צריכה להמשיך ללוות אותו בשיחות, לשמור על ערוץ פתוח ומכיל ומכווין כדי ללמד אותו איך להגיב. הרי עד לפני תחילת השנה הנוכחית הוא היה בבית אז פחות היה לו אינטראקציה עם ילדים אחרים, ובמסה כזו, בהקשרים של תחרות או מאבקים..
כן הייתי נותנת לו הרבה חיזוקים חיוביים, משבחת אותו המון, וממשיכה לתת לו לגלות את העולם מהמקום שלו עם הכוונה שלך. היינו עושים לו גם סימלוציות בבית לכל מיני תרחישים עם כל מיני פרשנויות, זה קרדיט ששייך לבעלי ואני חושבת שזה אחד הכלים שהכי חיזקו אותו

זה מה שאנחנו בכל מקרה עשינו, והילד ממש התקדם מאז. הוא היה חושש להתקרב לילדים שהוא לא מכיר, והיום ב"ה הוא מצליח להתחבר וליזום
2 נקודות;תהילה 3>אחרונה
הי בשורות משמחות יש לי 2 כיוונים שבעיני כדאי לבדוק.

1. לבדוק האם הוא רואה בבית מודל הורי של ריצוי, שממנו הוא לומד,
כמובן לא במודע את ההתנהגות הזאת?
לחילופין האם בבית יש טיפוח של ריצוי, שדר לילד שמקבל יחס טוב/אהבה/רצוי ואהוב רק כאשר הוא מרצה?
איך מתייחסים אליו בזמנים פחות פוטוגניים, כשהוא עצוב/בוכה/כועס?
2. להתבונן בעצמך, מה הנקודות שההתנהלות שלו מעירה בך.
הרבה פעמים יש לנו כל מיני שיעורים ללמוד דרך הילדים שלנו.
מגורים ליד אשדודשירה-

היי אנחנו זוג פלוס 1

כרגע גרים ברעננה

בעלי מתחיל לעבוד באשדוד ואנחנו מחפשים ישובים / קיבוצים / מושבים עם קהילות דתיות- מעורבות פתוחות לא משהו דוסי.  

אנחנו מאד פתוחים בסגנון שלנו.

ושלא יהיה מעל 20 דקות נסיעה לכיוון צריכים מקום מעורב אבל חשוב לנו ממש קהילה צעירה 

לא יודעת מה המרחק וכמה צעירים יש שםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש באזור את בני דרום וקבוצת יבנה.

וגם ניר גלים124816
תגובה שקיבלתי בפרטי (מגבר)יעל מהדרוםאחרונה

רוצה להוסיף המלצה על היישוב ניצן, שנמצא מעט דרומית לאשדוד, יישוב דתי לאומי בעל אופי פתוח וליברלי, כמו שהכותבת מחפשת. יש משפחות צעירות, ואוירה קהילתית נחמדה.

ההיכרות שלי עם המקום מתוך 2 קולגות בעבודה (אני עובד בתל אביב) שגרים בניצן.

על אחד מהם אני יודע שאישתו עובדת באשדוד, זוג עם ילדים די קטנים (תאומים…)

אם צריך אני יכול לחבר למידע דרך הקולגות שלי בעבודה.

מחפשת המלצהכל היופי

לפסיכיאטר לצורך אבחון אוטיזם לנערה.

כלומר צריכה פסיכיאטר שזו המומחיות שלו

תודה מראש ❤️ 

בתל אביב עוזר לך?מתואמת

ממליצה על ד"ר ליאור אדלר.

אגב, בשביל לקבל אבחנה מלאה צריך גם אבחון אצל פסיכולוג (זה אפילו נצרך יותר).

אז אם עוד לא עשיתם, ממליצה על דינה זלזניק בירושלים ועל אליעזר סוקניק בבית שמש.

כן, עוזרכל היופי

אנחנו אחרי אבחון פסיכולוגי, מסתבר שיותר קשה למצוא פסיכיאטר מפסיכולוג (לפחות במומחיות הזו)

תודה על ההמלצה, אנסה

נכון... בהצלחה רבה!!מתואמתאחרונה
(ד"ר אדלר לא דתי, אם זה משנה לכם. אבל הוא הצליח להבין את הבן שלי, שחלק מהתסמינים שלו קשורים בפן הדתי.)
אשמח לטיפים איך להרגיל מתבגרים להחזיר את החפצים1112
שהם משתמשים בהם למקום.

גילאי 12-18

תודה רבה רבה 

כשתמצאי תספרי לי🤭מתואמת

אבל כנראה שבשביל באמת להרגיל למשהו צריך להתחיל בגיל צעיר, וכך זה הופך להרגל טמוע...

אני לא עשיתי את זה, ועכשיו אוכלת אותה

גם דוגמה אישית עוזרת. אבל אוחי צריך דוגמה אישית משני ההורים🙈

וחוץ מזה אני חושבת שזה בעיקר אופי...

אנחנו בגיל יותר קטןנירה22אחרונה

עשינו מבצע שנקרא מבצע נעליים על החזרת הנעליים למקום

אבל לא יודעת אם יעבוד בגיל הזה

מוסדות על-תיכונייםפילה
כל מיני מדרשות , ישיבות , מכינות. איך מממנים את זה? ואיך אמורים לחסוך לחתונות במצב כזה? 
חיסכוןמדברה כעדן.

זה מעבר להוצאות השוטפות... יש לנו קטגוריה של חיסכון...

וגם אפשר למשכן חלק מהבית אם יש בבעלותכם....(לחתונות)

בעיניי זה לא קשור למדרשות וכו'...

וגם אם אתם יותר חיים על הקשקש אפשר להגיש מלגות וכו'... 

כמו שמממנים ישיבות תיכוניות ואולפנות...אר

באמת לא קל

הציבור שלנו מוציא הון על חינוך

מעצמךהפי
אני חושבת שמי שרוצה ללמוד תורה יש עניין שהוא בעצמו ייממן אם את נתקעת הורה או אדם אחר שיכול לעזור . 
זה באמת הוצאה ממש גדולהgggאחרונה

אם מתקשים לשלם על הכל אז כדאי לבקש הנחות. 

יש אולפנות וישיבות שיש בהם פנימיה שיש להם סבסוד של עליית הנוער להורים שלא מסוגלים לשלם. (יש שם בירור רציני מה רמת השכר וכו', אבל אם מקבלים הנחה היא יכולה להיות מאוד משמעותית)

ישיבות גבוהות או מדרשות ללימוד תורה יש אנשים שמשלמים את זה ממעשר כספים. חוץ מזה בגילאים האלה נראה שכבר אפשר לבקש מהילדים שיעבדו בימי שישי או בבין הזמנים ויעזרו קצת במימון.

כדאי תמיד לחסוך משהו, גם אם לא סכומים גדולים ולהפקיד את זה בתוכנית חיסכון טובה. יש גם את התוכניות חיסכון לכל ילד של הביטוח לאומי. כשהן משתחררות, אפשר להגיד לילדים לשמור אותם לחתונה בעז"ה. 

ויש כאלה שגם משלמים לת"ת...

בהצלחה לכולנו

אשמח לעזרתכן בתכנון בת מצווהחולמת להצליח
עבר עריכה על ידי חולמת להצליח בתאריך כ"ז באייר תשפ"ו 18:34

התחלתי לברר מחירים ונראה שהכל ביחד יוצא יותר מהסכום שתיכננו, חשבתי שיעלה 15,000 ש''ח ונראה שיצא יותר.

מדובר באירוע של 100 איש (חברות ומשפחה)

בינתיים סגרתי אולם ב1900

המעצבת בלונים ושולחנות ב1800,

התיכנון גם קייטרינג,

צלם/ צלמת,

דיג'יי,

קייטרינג

איפור לי ולבת מצווה ותסרוקות ל2 בנות,

בגדים ואם צריך גם נעליים,לכל המשפחה.

כמה כל דבר עולה בערך?

קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
קייטרינג חלבי או בשרי?לפניו ברננה!
בשרי, הגיוני שיעלה בערך 7000?חולמת להצליח
ואי זה לא ערך לילפניו ברננה!

כתבתי לך עוד דברים בתוך ההודעה..

האמת שאני לא הכי בקיאה במחירים. עשינו ברית השנה אבל ממש לא זוכרת 😅

7000 נשמע לי כן הגיוני ל100 איש.

בכל מקרה הייתי נעזרת בai לעשות את התכנון הזה.

דברים כמו בגדים למשפחה זה תלוי מאוד מה הגילאים ואם זה בנים או בנות, וגם תלוי בתקציב באיזושהי רמה.. ואם יש אפשרות להזמין מחו"ל.

וגם אפשר לחשוב מה את יכולה להעביר אלייך/לקרובות משפחה ולהוזיל ככה עלויות. לדוגמה - קינוחים - לשאול אחיות וגיסות אם יכולות להביא. דוגמה נוספת -  קשת בלונים אפשר להזמין אביזרים משיין ולעשות בעצמך. הבעיה העיקרית שזה לוקח הרבה זמן. אז אולי לשלם לנערות שיעשו את זה? זה עדיין זול משמעותית מהבאת בלונאית.

*אין לי ניסיון בעצמי.. חחח הגדול שלי בן 9...

בדקתי לך.לפניו ברננה!

ההצעות מחיר שקיבלנו לברית נעו בין 60 ל70 למנה בשרית.

אז 7000 לקייטרינג זה הגיוני.

אנחנו הלכנו על הצעה של 60 בלי קינוח, הבאנו אבטיח ומלון ועוד קצת שהכנו בבית.

מאיפה הקייטרינג שלקחת? אשמח לפרטיםחולמת להצליח
כן. לנו לקחו לברית 70 שקלים, כולל חד"פ, לחמניותיעל מהדרום

לק"י

ושתיה.

קייטרינג ידיד מבאר שבע.

מזל טוב!!

כותבת מה שאני מכירה-עוד מעט פסח

מעצבת- לא לקחנו. השתמשנו בגמ''ח אירועים, ויצא מהמם. תרמתי להם 200 ש''ח מיוזמתי (רשמית זה חינם).

קייטרינג- תלוי ממש מה הרמה, כמה מנות, צורת הגשה וכו'. לדעתי עלות סבירה זה 70 עד 120 למנה. וזה טווח רחב מאוד.

אפשר להוזיל עלויות אם למשל לוקחים מגשי אירוח, וקונים בנפרד שתייה וחד''פ.

צלם- סביב ה-1500 ש''ח. אם תרצי, יש לי המלצה לצלם שעשה עבודה מדהימה ב-1200 (כולל מגנטים).

דיג'יי- 2500-3000. שוב, יכול להשתנות אם את רוצה תאורה מיוחדת, ציורי פנים, ג'אסט-דאנס. אביזרים לריקודים...

לדעתי אפשר לוותר פה על הרבה דברים...מתואמת

אצלנו היה רק אולם (קטן) וקייטרינג (חלבי, בבופה). בגד חדש היה רק לבת המצווה (כל השאר לבשו בגדים שנקנו לחתונה של אח שלי שהייתה כמה חודשים לפני).

אח שלי (נגן מקצועי) ניגן - אבל אם לא היה לי אח כזה, היינו פשוט מפעילים מוזיקה במערכת.

תסרוקת לבת המצווה - אחותי עשתה (אם לא היא הייתי משלמת לנערה מוכשרת סכום יחסית נמוך).

צילומים - עשינו בעצמנו...

כן שילמתי יחסית הרבה כסף על חומרים ליצירה (ציור על תופי מרים), אבל אפשר למצוא משהו זול יותר.

מציינת שהחגיגה הייתה בלי חברות - לחברות חגגנו בנפרד בכיתה עם עוד שתי חברות, והבאנו סדנת יצירה חיצונית, שהתשלום עליה התחלק בינינו. אוכל הכנו בעצמנו.

יכול להיות שאצלכם אין מצב לעשות חגיגה פשוטה יותר... אבל אני כן חושבת שאפשר לנסות לחסוך - קייטרינג פשוט יותר ובלי מלצרים (אפשר לשלם לנערות צעירות שיגישו), לעצב בעצמכם את האולם ככל האפשר (גם כאן אפשר לשלם לנערות צעירות), לקחת דיג'יי זולה או באמת להפעיל שירים במערכת שמע, למנות מישהו מהמשפחה שטוב בצילום כדי לצלם, תסרוקת רק לבת המצווה, להתאפר לבד, לבדוק אילו בגדים יש כבר בבית שיכולים להתאים לאירוע, וכו'...

אלו המחיריםאר

לנו כולל הכל עלה 25000 שח

בגדים נעלים איפור תסרוקת

בעיקר לבת מצוה ולי

לילדים האחרים לא לכולם קנינו חדש רק מי שהיה צריך.

בלונים ועיצוב אולם עשינו לבד מהמם.

קיטרינג בשרי 120 שח

אבל מניחה שיש זולים יותר

דיגי זה עוד הוצאה רצינית גם שם בטח אפשר ליסוך

השאלה מה חשוב לכם ומה האפשריות שלכם

לחשוב ולתעדףמדברה כעדן.אחרונה

מה מהדברים שכתבת את יכולה

או לוותר

או להוריד סטנדרטים

דיג'יי - לקחת מישהי מתחילה אלא אם אתם משפחה ממש מוזיקלית וזה דבר חשוב לכם שיהיה הכי איכותי ומדוייק

תסרוקות - למצוא נערה שיודעת לעשות יפה

צלמת- מתחילה...

זרקתי מה שאני יודעת שעושים

יודעת שלי ממש חשוב צילומים איכותיים ולא חושבת שאוותר על מישהי מקצועית.

אבל בטח בתסרוקות אנסה למצוא נערה..

כנל דיג'יי, אחפש מישהי מתחילה, דרך. להוזיל את זה... 

ספרים על התמדה והרגליםאבןישראל

אני מחפשת אם מישהי מכירה ספרים למבוגרים/ ילדים על נושא ההתמדה, על נושא הרגלים וכללים בחינוך ובכלל.

אם אתם מכירות משהו יותר מאשמח לשמוע.

תודה רבה 🙏

'כוחו של הרגל' על הרגליםoo
אחפש עליואבןישראל
תודה רבה 
את ממליצה עליו?אוהבת את השבתאחרונה
הרגלים אטומיים, מצויין ופרקטי.פלספנית
מהמםאבןישראל
תודה רבה 
גם רציתי להמליץ עליועוד מעט פסח

וראיתי שיש גם תמצות שלו בפודקאסט, אם את בעניין

הרגלים אטומיים- ג'יימס קליר

מצוייןאבןישראל
תודה שאמרת🙏
תודה לך ששאלת!גלויה
גם אני צריכה כזה.
מזכרת לאירועאבןישראל

מחפשים רעיון למזכרת לבת מצוה

משהו סמלי / פשוט

לא ברכת המזון או מזמור לתודה

תודה🙏

מגנט עם משפט השראה שהבת אוהבת/קשור לדרשהלפניו ברננה!

מגנט עם תפילה לבניית בית המקדש, עם הברכות לקבלת פני משיח.

סימניה לספר

בשמים להבדלה אם יש דרך לקשר את זה לשם של הבת/התקופה.

מהמםאבןישראל
תודה על הרעיון🙏
כלי קטן להנחת גפרורים להדלקת נרותעל הנס

וליום טוב

מחזיק מפתחות

ברכון ק"ש על המיטה

קש שעל המיטהאבןישראל

גם רעיון שלא חשבנו עליו

תודה!

אם את רוצה לכתוב חודשרק טוב!אחרונה
יוכלו אולי לחפש לך רעיונות מתאימים.

מכירות ספרי שמע חרדיים לנוער צעיר?אנונימית באהב"ה

בשביל ילדה עם דיסקלקציה.

היא אוהבת לשמוע סיפורים מוקלטים, אבל מה שיש בשוק הרגיל כבר לא מתאים לגילה...

ובבית אנחנו קוראים רק ספרות חרדית/דתית תורנית.

לא בדיוק ספריםשופטים

אבל פעם שמענו הקלטות של הרב עמנואל תהילה.

יש לו קטלוג של סיפורים לבחירה במגוון נושאים, אני מאוד התרשמתי, זה לא ילדותי, אבל לא סיפורי אלא ממש סיפורי צדיקים, פרשת שבוע, סביב החגים, סביב מידות 

מצטרפת!חזקה בעורףאחרונה
הילדים שלי ממש נהנים לשמוע אותו! הוא מספר ממש מרתק!
אולי בפודקאסטים של משפחה יש סיפורים מתאימים לגילהאחתפלוס

יכול להיות שזה יותר לילדים אבל שווה לבדוק

דתי לאומי אבל ממש מומלץדפני11
אמיתי המספר
דתית הולך ?אנוני.מית

יש מלא בספוטיפיי ויוטיוב. תקשיבי שם ותחפשי לה. גם לי יש ילד שלא קורא והתוכן באודיו זה ממש הצלה בשבילו (גם באנגלית).

תודה על התגובות! סליחה שרק עכשיו חוזרת לענותאנונימית באהב"ה

@שופטים איפה אפשר להשיג את הקלטות שלו?

@אחתפלוס הסתכלתי שם והלכתי לאיבוד מרוב מבחר🤭 אולי יש לך או למישהי אחרת המלצה ספציפית?

@דפני11 אמיתי המספר לא מיועד לילדים צעירים?

@אנוני.מית יש לך המלצה ספציפית? (היא לא יודעת אנגלית)

בספוטיאנוני.מית

סיפורי תנ”ך לילדים 

יש עוד מלא. צריך רק לדעת לחפש ואולי שהיא תקשיב לפני אם חשוב לה לבחון תוכן. (יש גם תנך באווירה חילונית וזה לא מתאים לכל משפחה)

שווה להתייעץ איתודפני11
אין לי ילדים בגיל הזה אבל נשמע שזה יכול להתאים לנוער צעיר
אמיתי המספר מתאים גם לילדים גדולים יותריעל מהדרום

לק"י

הבן שלי בן 11 עדיין אוהב. אבל לא יודעת עד איזה גיל זה יתאים.

אולי יעניין אותך