עזרה, פריקה, כאבאורח12345
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:45
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:43
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:41
וידוי די מורכב לי. כבד לי ומפחיד מאוד מאוד.
בן 30 ועוד קצת, נשוי 7 שנים, 2 ילדים.

התחתנו צעירים, דוסים, אני למדתי בישיבה.
אז הייתי משובלל יותר, חסר ביטחון עצמי.
היא היתה מתוקה וחמודה (ולגמרי כזאת גם היום)
היינו עיוורים לכל מיני פערים בינינו, והתחתנו.

היום, כל הפערים צפים.
אין בינינו ריבים, אנחנו 2 אנשים בוגרים שרוצים קרבה אבל מרגישים רחוקים מאוד, יש בינינו קרבה פיזית, שאפילו מספקת, ומתעצמת לאור טיפול זוגי שאנחנו עוברים, ובמקביל, תובנות חשובות מאוד נופלות על פערים מהותיים בינינו.
אוהבים את הילדים ורוצים בטובתם.

אני השתניתי מאוד מאז, ממש נפתחתי לעולם, כיום אני מלא בביטחון עצמי, מודע לאטרקטיביות שלי, כובש את העולם, וממש ממש לא רוצה שהעשור הבא של החיים שלי ייראה חלש וחיוור כמו קודמו.

באיזשהו מקום, היא נשארה יותר אחורה בעניין הזה. שקטה מאוד, חסרת ביטחון עצמי, חרדתית מעט, מעט ליבידו (במובן הפסיכולוגי של המילה)

אבל יותר מהפער הזה בוויב, בתשוקה, בליבידו, ברצון לכבוש את העולם, שעליו אני מאמין שאפשר לעבוד לאט ובסבלנות.

יותר ממנו מפריע לי פער מאוד ספציפי בינינו, ביכולת העמקה ושיתוף של עולם הרגשות והרוח שלנו.

אני מאוד עמוק ורגשי, שיתוף רגשי מבחינתי הוא אינטימי ואפילו כמעט אירוטי. אני מאוד נקשר למישהו או מישהי שאני משתף אותם רגשית, והם בתגובה מבינים אותי.
ולעומת זאת, היא יותר קונקרטית ופשוטה ממני.
לפעמים אני בא ומשתף, והתשובה המאוד קונקרטית שלה פשוט מראה לי שהיא לא הבינה אותי. בכלל לא.
אני מביא עולם רגשי עמוק שבוער בי, והיא מדברת עובדות. זה מאוד מאוד מתסכל, עד רמה כזאת שכבר ברור לי שאני לא משתף את כולי, שיש דברים שאני לא יכול לדבר עליהם בינינו.
בנוסף, העושר התרבותי והסקרנות שלי גדולים בהרבה משלה. היא בחורה פשוטה, מים שקטים, פשוטה פשוטה.

זה מתסכל בטירוף, יותר מהכל.
מרגיש שהמכנה המשותף בינינו מאוד מאוד מצומצם.
שספק מאוד גדול לי אם העולם שלי ושלה מתחברים, מעבר למתיקות שלה ולנחמדות שלה, שאני אוהב.

אני לא יודע מה לעשות, שבור לגמרי, נמצאים בתהליך של טיפול זוגי, בשיתוף פעולה מלא וברצון של שנינו לעבוד. ומנסה לעוף עליה כמה שאפשר.
אבל הפער הזה, שאני זה שמרגיש אותו יותר מבינינו ,פשוט צורב לי בבשר.

מת מפחד לגלות שהפערים גדולים, שלעולם לא אהיה מסופק מלהביא רק חלקים ממני ומהעולם שלי לתוך האינטימיות שלנו, ולהתגרש.
מת מפחד להיות דתי גרוש +2 ולהתחיל חיים בודדים, לחזור עשור אחורה, להיזרק לתהום של בדידות ובלבול.
פשוט רע לי, עצוב לי, מפחיד לי ברמות אחרות.
אני כותב ובוכה..

בבקשה! צריך לשמוע דברים טובים. מנחמים, מעודדים.

לא פשוטלמה לא123
אבל אף פעם לא הבנתי למה בת הזוג צריכה להיות בדיוק בדיוק כמוך?!
לחשוב כמוך, לאהוב כמוך, להרגיש כמוך..
להפך, יש בזה משהו משעמם, מגביל, צר אופקים..
דבר שני, כל אחד מתקדם ומשתנה בקצב שלו, אתה לא יכול לצפות שהיא תרוץ כמוך.
אני מאמינה שבזוגיות רוצים לתת ולא לקחת, תחשוב איך מההתקדמות האישית שלך אתה יכול לתרום לשניכם, להיות קצת ענו יותר, ולא להגיע ממקום שאתה טוב יותר ממנה או מתקדם יותר ממנה.
בסופו של דבר גם בזוגיות הבאה שלך יהיו חסרים לך דברים, אין מושלם בעולם
וגם אז כנראה אתה תשתנה ואולי שוב היא לא תתאים.
בקיצור תנסה לשחק עם הקלפים שיש לך כרגע, קח את זה כאתגר.
אני לגמרי מסכים שככה ייראה ניסיוןאורח12345
לפתרון המצב כמו שהוא עכשיו.

אבל אני לא מצליח להפסיק לחשוב על הפער.

הפער הזה מהותי לי כנראה.
אפשר לדמות אותו לזוג, שבו צד אחד מחליט שהוא א-מיני ולא רוצה לקיים יחסים.
האם היית אומרת שיש סיכוי לזוג כזה לשרוד? לדלג על הפערים ולקבל את השוני?
מאמין שלא.

אז זה בדיוק מה שאני מרגיש על הפער בשיתוף רגשי.
ממדים שלמים של אינטימיות בתוכי, לא מקבלים מענה ולא מהדהדים.

זה גומר עלי מבפנים
אני חושבת שיש היום ציפיות גבוהות מידי מנישואיולמה לא123
שבת/בן הזוג יהיו גם מאהבת המושלמת מהמגזין
גם אמא לשבט
גם חברת נפש
גם אמא מסורה
גם פסיכולוג
גם מתוקתקת בהכול
גם יפהפיה נרדמת
גם אתה לא מושלם, והיא כנראה משלימה עם זה
אני גם מסכים, אבל..אורח12345

קשה לדעת איפה עובר הגבול.

פעם הגבר היה עובד, והאישה בבית ומטפלת בילדים.

היום הזמנים אחרים, זוגיות היא משאלה לשיתוף עמוק יותר בין 2 בני הזוג.

עד לאן? דינמי, משתנה, אינדבידואלי.

יכול לספר לך שאני מכיר רב מהישיבה שלי, בעבר, אדם עסוק מאוד, כריזמטי, ואשתו, מטפלת בילדים ובוררת אורז במטבח הישיבה.

האם זוגיות כזאת אני רוצה לעצמי? האם זוגיות כזאת מתאימה לעולם בו אני חי כיום? ממש ממש ממש לא!

מה הבעיה בברירת אורז?למה לא123
ההסתכלות שלך שטחית וחיצונית מאד בעיניי.
זה לא משנה מה בת הזוג עושה, זה משנה מה היא ומי היא והכי חשוב המידות שלה והעבודה שלה עליהם,
אני לא יודעת אם זה כ"כ שטחי ורדוד.קופצת
דווקא אני מסכימה עם הפותח, בעיני - לתקשורת רגשית ולשיתוף של האני העמוק - יש מקום גדול ונכבד בזוגיות. הייתי אומרת אפילו מתחרה על מקומה של המיניות הזוגיות.

יכול להיות שיש אנשים/ זוגות שלא חיים כך/ צריכים את זה.
אבל בהחלט יכולה להבין את הפותח ושכמותו.
אבל זה לא אומרלמה לא123
שזה שהיא בוררת אורז, היא שטחית ולא עמוקה
ואכן יש הרבה מקום לתקשורת רגשית עמוקה ולאשתו אין את זה, אז הוא צריך ללמוד להתמודד עם זה,
ללכת אולי לטיפול אישי ללמוד איך לפתוח אותה לזה, או לבדוק מה אפשר לעשות עם החסר הזה.
הרבה נשים מתמודדות יופי עם חסר כזה, כי להרבה גברים חסרה התקשורת הזו, אז איך הן מתמודדות?
אני לא חושבת שיש בנאדם שאין לו את זההמקורית
אלא, שיש בנאדם שלא פיתח את זה מספיק או שהתנהגות בן הזוג חסמה אותו לזה.
מה, לאשתו אין מחשבות? תהיות? רצון לשוחח? היא מתעניינת רק ב'לברור אורז' או במתי להוציא את הילדים?
קשה לי להאמין בזה.
אולי צריך לשנות את הדינמיקה ולהתעסק גם בה, במה שמעניין אותה ומה היא חושבת, לתת לה מקום להיות היא ולא רק לחשוב על החוסר?
לרוב, כשבנאדם מרוכז בעצמו ובחוסר שלו, הוא לא מצליח לראות את זולתו
ייתכן, לא יודעתלמה לא123
יש אנשים שאין להם סבלנות לברברת הזו, לדידם זה בלבולי שכל שלא מועילים מאומה , זכותם.
אבל אם לו זה ככ חשוב שיבדוק מה ניתן לעשות, אולי להתחיל בנושא שהיא מאוד אוהבת, אפילו למשל נושא שהוא לא ממש אוהב, מכל נושא אפשר להגיע לדיון עמוק, אפילו מדיון על קוסמטיקה.
אהה אוקיי. ודאי שברירת אורז לא מעידה על כלום.קופצת
חשבתי שהתכוונתי לעצם הנושא עצמו שהוא שטחי ורדוד.

מה עושות נשים?
מקריאה בפורום - קודם כל נשמע שזה אתגר קשה וכואב עבורן, ותמיד יש מה ללמוד בעצמך על מנת לשפר/ להצליח לחיות עם החסר...

אממה - בעיני נשים הרבה יותר טובות בענינים האלה ( ובכלל😌). כך שעבור אישה להתמודד עם חסר תקשורתי רגשי - יכול להיות אפשרי יותר...
נשים מספקות את הצורך הזה עם חברה טובה/אמא/אחותחולת שוקולד
שיחת נפש עם חברה טובה זה לא באותה סקאלהאורה שחורה
כמו קשר נפשי אינטימי עמוק עם האיש שלך.
אני לא חושבת שחברה טובה ככל שתהיה יכולה להוות תחליף לחוסר כזה.
לא בשבילי בכל אופן.
דיברתי נטו על שיחות ושיתוף, לא על קשר, רגש, אהבהחולת שוקולד
היה נדמה לי שרק על זףה הוא דיבר אבל אולי לא מספיק שמתי לב
עריכה-עכשיו אני רואה שבאמת הוא דיבר על מעבר
ועם כל זאת אני חושבת שיש הבדל גדולחולת שוקולד
בין רגש-אהבה לבן הזוגף והבעה שלו לבין שיחות עומק ושיחות נפש על דברים אישיים כמו חסכי ילדות או קושי חברתי או וואטאבר
מסכימה איתך האמתהמקורית
אני חושבת שזה ממש תלוי אופי.קופצת
יש אנשים שלא יגדירו את הקשר הזוגי ככזה שחייב/רצוי שיכיל שיחות עומק/ נפש, ויש אחרים שירגישו חוסר אם זה לא יהיה קיים...

בעיני, אהבה בין בני זוג כוללת בתוכה את הקשר הרגשי העמוק. לא הייתי מפרידה בין שני הדברים.
אני מפרידה בין שתי הפסקאות שלךחולת שוקולד
"קשר רגשי עמוק" לא חייב להכיל "שיחות עומק/נפש"
בינינו, אני לא חושב שחסר לך "יכולת והעמקה ושיתוף"די שרוט
איתה. חסרים לך דברים אחרים אצלה ו"יכולת העמקה ושיתוף" זה רק אמתלה למה שאתה *באמת* מרגיש.

בין השורות אני "דג" מחסור במישור המיני אצלך. אולי הפסקת להמשך אליה. אולי היא אפילו מרתיע אותך. אולי אתה רוצה יותר פתיחות מינית מתוקף היותך פחות דוס מפעם. אולי ה"דרדור" הרוחני שלך הביא איתו רצונות להתנסויות חדשות שלא חווית (זה קורה המון. המון!).

ואולי אתה מתבייש לצאת "שיטחי ורדוד" ולכן אתה תולה את זה ב"יכולת העמקה ושיתוף".

ככה אני חושב על כך פנים.

**הערה חשובה. שים לב *לטון* של הדברים שאני כותב לך. זה *לא* טון של גערה, התקפה, זלזול, ביטול, שפיטה. קרא את הדברים בטון של הבנה לקושי שלך והזדהות כנה ואמיתית עם הסיטואציה. גם מניסיון אישי.
מסכימה שזה גם מה שאני הרגשתירקלתשוהנ
או לפחות, הייתי בטוחה שזאת תהיה הסיומת של ההודעה, והפתיע אותי שלא.
אני ממש לא נפגע, יכול גם מאוד להביןאורח12345

למה ומאיפה אתה אומר את זה.

אבל בכנות? דווקא חיי המין שלנו, בתהליך שיפור שכבר ניתן לראות.

יש פה חוסרים אחרים שמצליחים לבלבל אותי.

אני ממש כנה עם עצמי.

יכול להיות שאני מדמיין חוסר, ומלביש את הפער המיני בחוסרים אחרים.

לא מרגיש ככה בכלל.

אני דווקא לגמרי מבינה אותךסוסה אדומה
כנראה שזה די לא מצוי עדיין גבר שמספיק מחובר לעצמו.
אני מבינה שאתה רוצה להיות באינטימיות עם נפש מבינה.

בתכלס, זו משאלת הלב של כולם, רק שלא כולם יודעים להביע אותה, או לא כולם נמצאים במקום שהם חווים את הפער הזה.

אדם שמחובר לעצמו, לא באמת מצליח להנות מיחסים מהנים ככל שיהיו מבחינה פיזית, כשהם ריקים ממפגש אינטימי אמיתי ומפרה.

אני דווקא מזהה המון כנות וחיבור לעצמך.
בלי שאני מדברת עדיין על הפיתרון, רק נכנסתי לציין את זה.
נכון, את מזהה בולאורח12345
את הקושי.

תאמת שכמה תשובות פה נתנו נקודות למחשבה על הפתרון.

אבל מעניין אותי לשמוע עוד ממך
אשה מתוקה זה הכי טובאורה שחורה
הייתי מדייקת כמה מושגים מוטעים, מחדדת את הרצון ומה השורש של הדברים,
יש קצת תפיסות שגויות במה שכתבת
אבל בגדול נשמע שאתם בדרך טובה.
אשה מתוקה שאוהבת אותיאורח12345

זה מאוד מאוד חשוב.

וזה מה שהכי מבלבל פה.

יש לכאורה בסיס טוב.

אבל הפערים בעולמות שלנו מאוד גדולים.

מה צריך לדייק, ומהן התפיסות השגויות?

ממש אשמח להבין..

יקירי המכנה המשותף ביניכם הוא ענקיהמאור הקטן

למרות מה שאתה חושב. אישתך היא הבסיס שלך ליכולת שלך להתפתח דווקא כי היא כל כך פשוטה. הפשטות שלה מאפשרת לך למעשה:

- להתקדם ללא תחושת תחרותיות.

- לקבל ערך תמידי כגבר הדומיננטי, הכובש והחשוב בבית.

- להשתנות במישור הרוחני, שהיא מצידה מקבלת זאת בהכרה ובהבנה ללא דרמות.

עכשיו תביט על עצמך ותבין, כל השינוי שעברת לא יכל להתרחש בחיים ללא אישתך, היא המקור והבסיס שלך להצלחה - מקור הברכה שלך!

זאת נקודת הפתיחה שאמורה להיות לך כשאתה מסתכל על אישתך. כמו תמיד אנשים לאט לאט מקבלים את הטוב כמובן מאליו ומתחילים לחפש אחר החוסר ביתר שאת וזה מה שקורה לך עכשיו.

אני חושב שהגיע הזמן שתתחיל אתה לתת לאישתך את המרחב לגדול, זה לא אומר שתשלח אותה לקורס דירקטוריות בכירות, אלא שתסתכל עליה בעניים חיוביות יותר ופחות שיפוטיות. תאפשר לה מרחב התפתחות בדיוק כפי שהיא איפשרה לך בכל השנים.

כשאתה תאמין בה ותעריך אותה בלב שלם, השינוי יוכל לבוא ממנה ובכך תוכלו להתקרב ולהפתח ללא מגננות שיפוטיות או ביקורת, ואני מאמין שהשיפור יגיע גם במישור המיני.

בהצלחה!

מצטרפת לכל מילה!(=רק שמחה=)
דבר ראשון יש לכם המון טוב. בסיס טוב. אנשים משתנים עם השנים. בזוגיות של 40 שנה, בטוחה שגם כמה וכמה פעמים. מתפתחים, מגלים רבדים חדשים. אז נצטרך להתגרש כל כמה זמן כי זה לא מתאים? זה כל העניין. נכון זה מפחיד. נכון יותר קל להישאר במוכר ובידוע. אבל שמשנים גישה זה נהיה כמו הרפתקאה ומסע משותף. וזה המיוחד וזה גם מה שגורם לנישואים לא להיות משעממים. כפי שאמרתי יש גם פחד בתוך זה וזה לגיטימי.

בנוסף, זה נשמע שההתפתחות שלך התקיימה על סמך הביטחון בקשר שלכם וזה מה שנתן לך את הקרקע לזה. אז היא לגמרי חלק.

כפי שכתבו מעלי, תנסה לתת לה את המרחב שלה גם, תתן להם לגלות עומקים שבה שקיימים.

ברור שיש כרגע מקום של חוסר, אבל לא חושבת בכלל שגירושים זה העניין. בטח ששתיכם עם רצונות טובים. עם חיבור טוב. עם בסיס חזק. זה הרבה! מכאן רק לגדול ולהכיר עוד מקומות חדשים.

מקווה שהצלחתי להעביר את דברי, כי הרגשתי שלא עד הסוף..

בהצלחה!

מסכים לגמריאורח12345

שכחלק מטיפול, חובה עלי לתת לה את הביטחון והמרחב שלה להתפתח.

מרגיש שזו גם תמה מרכזית בטיפול שיהיה לנו.

שדרך סביבה מחבקת ואוהבת ללא תנאי, היא תוכל לצמוח גם.

אבל, מתסכל אותי מאוד שיש פה שאלות אמיתיות, אני לא ממציא, שמפריעות לי.

הרי הכל פה מעורב, הכל בא ביחד לפנים, כל הפערים שהצטברו, הודחקו.

באמת, כנראה, חוסר מענה מצידה לשיתוף הרגשי שלי לאורך השנים האחרונות, גרם לי להשקיע פחות, להראות פחות אהבה, ופחות להעניק סביבה בטוחה. באיזה מעגל קסמים שאף אחד לא אשם בו.

ואולי דווקא הדינמיקה הזאת  מדגישה את הפער בינינו?

קלעת בול למה שאני חושבתהמקורית
אם במשך השנים צברת מרמור, יכול להיות שבלי לשים לב כבר שמת אותה במסגרת של אחת ש'לא יכולה להתמודד עם העומק הרגשי שלך' ואז היא מעצמה גם לא מנסה להתקרב לשם כי חסמת אותה בכל מיני דרכים.
אתה יכול לקחת אחריות רק על עצמך ולשנות רק את עצמךספיר לבן
אם תתחיל להשקיע באשתך יותר ולאהוב אותה יותר תגלה איזו התפתחות מדהימה היא יכולה לעשות.
אני התחתנתי עם אדם מאוד שקט וחסר ביטחון וכן לא וורבלי ואיש שיח כלל, היום אחרי הרבה שנים הוא במקום אחר לגמרי. מכל האנשים אני מחכה לדבר רק איתו. הוא החבר הכי טוב שלי.
ואין לי ספק שלי ולאהבה שהענקתי לו יש חלק נכבד בהתפתחות האישית שלו.
מדהים !אחת פשוטה
וכל כך נכון ואמיתי.
לא מאמינה שהפערים ביניכם הם הבעיהמיקי מאוס
פערים אובייקטיביים זה משהו שאפשר לחיות איתו, בטח בנושאים שציינת, מכירה לא מעט זוגות עם פערים עצומים

תצטרך להעמיק יותר מה באמת חסר,מה באמת מרחיק אותך ממנה... אולי הטיפול הזוגי יצליח ואולי דווקא במקום אחר שמתמקד יותר בעצמך

תארת מעט מאוד וכמובן שהתשובה רק אצלך אבל לי נשמע שמה שחסר הוא הקפיצת מדרגה אצלך להיות מוכן ומסוגל להפתח ולאהוב אותה
כתבת שאתה מנסה לעוף עליה, אבל כנראה שיש משהו קטן שחוסם אותך, כמובן יותר מהגיוני שאני טועה זה רק מכמה משפטים אבל נראה לי שהמפתח אצלך... (זה לא אומר שזה קל או שזה כרגע בידיים שלך, או שחלילה אתה לא בסדר, צריך לחפור להתייעץ ולגלות מהו)

בהצלחה!!!!!
כמו אשתי ואני...עולו
הייתי במקום הזה, השבור.
כיום אני במקום אחר, בתיקון.

הסוד הוא מאוד פשוט, לדעתי
בעצמך תצטרך לגלות אותו.
לו ידעתיו, הייתי חוסך כמה שנים עצובות
וכמה מליוני מחשבות מטופשות...

אל תשכח, זה לא מסובך
אתה תצליח
אז אולי תגלה לנו את הסוד?אני123
ותעזור לעוד זוגות?
הסוד שליעולו
הוא חיבור של 3 דברים
א. אמונה בטחון מוחלטים במי שזווג ביננו.
צדיק ה' בכל דרכיו
זאת עבודה גדולה ונשגבה אבל כאשר הביטחון מתחזק והופך לעובדה שלא ניתנת לערעור, זה אור גדול ומתוק שאי אפשר לוותר עליו. אני נכנע למי שבאמת יודע מה טוב לי ודואג לי יותר ממני. כי אשב בחושך ה' אור לי

ב. התבוננות עמוקה בחיפוש הצדק הנ"ל איך זה באמת בא לידי ביטוי. במה אנחנו משלימים אחד את השניה. מה אני נותן שאין לה ומה מתקבל אצלי? אני חושב שכל אחד יכול למצוא המון טוב והשפעה בקשר. זה שלב שמצריך להניח את האגו בצד ולהסתכל בעיניים אמיתיות וטובות.

ג. תפילה תמידית שתהיה בהירות הדעת. גם כשמסובך ויש חושך ביננו, שיהיה לי ברור שרק את אשתי יכולתי לבחור ורק ביחד נוכל להגיע לשלמות האמיתות.
דעת קנית מה חסרת.
תודה רבה !אני123
סיפור חיי אחיהלוי מא
המפתחות בידיים שלה
מה הכוונה? תסביראורח12345
אתה מתארהלוי מא
כי איננה חושפת רגשות
הכל אצלה סגור
ככה לא בונים מדינה
כך נראה לעניות דעתי
למה רק בידיים שלה?המקורית
מה, הוא לא יכול לשנות צורה ולאפשר לה להתקרב אליו?
זה עבודה של שניים, זה נכון, אבל אם הוא מרגיש את החוסר,והוא כותב בעצמו שהוא זה שגם אחראי למצב הזה באיזשהו אופן - יש ביכולתו לשנות
לפני העבודה הזוגית יש עבודה אישיתהלוי מא
ראי מה שהשבתי לו
נכון.המקורית
אבל אנחנו נפעלים הרבה פעמים מתוך הדינמיקה הזוגית ולא במנותק ממנה
אז הכל עליו? אין מצב!הלוי מא
העבודה פה היא בעיקר שלוהמקורית
להנמיך ציפיות, להסתכל למציאות בעיניים ולגלות את הטוב שבאשתו ובקשר שלהםמורק אז היא תוכל לבוא לקראתו. הוא 'חסם אותה' בדרך שלו
מבחינתי מי שרואה את החסרון הוא זה שצריך לשאול את עצמו שאלות ולעבוד קודם

לא מדברת על אלימות או מקרים חריגים כמובן
להגיד לבןאדם כזה להנמיך ציפיותאורה שחורה
יכול להוריד לו את כל האויר
זה כמו להגיד לו שהוא צריך לחיות חיים "פרווה" ולוותר על כל הצרכים והרצונות שלו ולהדחיק, וזה יכול לגרום רק לרצון חזק עוד יותר ולצמאון עצום.
זה טוב שיש שאיפות ורצונות
רק צריך לדייק אותם
תלוי איך מסתכלים על זההמקורית
להנמיך ציפיות זה לעבוד עם מה שיש קודם כל.
ככה אני רואה את זה
הרי שום קסם לא יקרה פה פתאום, נכון?
אז זה לא בהכרח שלילי. זה יכול לקדם אותו במקום להמשיך לרדןף אחרי החלום עוד כמה שנים
לא לגמרי בטוחה ששום קסם לא יקרהאורה שחורה
בכל אופן את עונה מנקודם המבט שלך ואני ממש מבינה אותך
מה שכתבתי התיחס למקום שבו הנפש שלו מונחת כרגע.
אי אפשר להגיד לו אל תצפה, הוא הרי כבר מצפה..
בשבילו כרגע זה טוב ציפיות רק צריך לדאוג שהוא ימשיך להרגיש מתקדם אפילו אם זה בצעדים קטנים. ואם תהיה הפסקה בהתקדמות הוא יוכל להסתכל אחורה ולהגיד- וואו כמה התקדמנו מאיפה שהיינו, ממש לא האמנתי שנגיע עד לכאן, איזה מדהימה היא, ואני! איזה מדהימים אנחנו! אז אם הגענו עד כאן, זה לגמרי הגיוני שנמשיך עוד לעלות למעלה.

ככה נראה לי
ענין של גישה אני מניחה 🤷המקורית
אולי מתאים לו יותר גישה אחרת
אם כי זה לא סותר את הגישה שלי.
צריך גם להעצים את הטוב שיש, וגם להמשיך לשאוף להתקדם קדימה
לא להנמיך ציפיותלמה לא123
לראות כמה טוב כן יש לו
ולהבין שרוב התסכול שלו נובע מפנטזיות, של מה היה אילו..
תמיד בפנטזיות הכול מושלם ושום דבר לא משתבש,
דייקת ועידנת יפה. תודה 🌺המקורית
אני גםפרצוף כרית

שונאת את המשפט הזה

כנראה שכולם........

אולי בדרך כלל צריך קודם כל לתת לו להביע את הרגשות ולא להאשים את האדם על עצם ההרגשה

ואז, מפה לחשוב מה לעשות 

להגיד ש"זה קורה לכולם וטבעי "-בעיניי יותר מנחם מלהגיד "להנמיך ציפיות" - אבל למעשה זה אותו דבר    

לא האשמתי אותוהמקורית
לא יודעת למה זה מרגיש כמו האשמה
דיברתי פרקטית
אולי בשל קוצר זמן יצא מדי מעשי .
ובעיניי זה לא אותו דבר. להגיד שקורה לכולם מנרמל, מנחם.
להנמיך ציפיות - בעיניי זו מתנה, יכולת שמאפשרת לנו לראות את כל הטוב שכן יש לנו ויש לנו הרבה.. כך אצלי לפחות. אבל מבינה את מי שזה מרגיש לו כמו אצבע מאשימה כאילו הוא לא בסדר
סבבה אשריךפרצוף כרית

🧐 הוא התחתן עם עצמו?הלוי מא
ברור שלאהמקורית
אבל מאחר והוא פונה, אז מה יועיל לכתוב לו מה אשתו צריכה כביכול לעשות? אנחנו לא מכירים את הצד שלה רק את מה שהוא כתב. וממה שהוא כתב יש לו על מה לעבוד
אם אשתו הייתה כותבת - כנראה שהייתי עושה אותו דבר וכותבת לה מה לדעתי היא צריכה לעשות גם בלי לדבר על בעלה.
כשמעבירים את האחריות לצד שני בלי להכיר את התמונה במלואה זה מונע התבוננות מעמיקה ועשייה בעיניי
המקרה הקלאסינשוי ושחוק
מתחתנים דוסים תמימים וצעירים ונפתחים לעולם עם ילדים. לדוסים יש משבר גיל 40 בגיל 30 כי בגיל 20 הם מתנהגים כמו בני 30.
לדעתי גירושין יהיו טעות ענקית ובכלל להחזיק את זה כאופציה זה טעות אל תדמיין מקום טוב יותר לא יודע איפה תשפר את מה שיש תפתח את אשתך לעולם תשתף אותה ויהיה דבש
עודפם מלכלך על דוסים?אורה שחורה
עבר עריכה על ידי אורה שחורה בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 20:38
עבר עריכה על ידי אורה שחורה בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 20:37
קודם כל ערימת בעולם הפסיכולוגי הטיפולי ועוד יותר בהוליסטי רוחני מוכר וידוע משבר גיל השלושים מה שנקרא- משבר קיומי,
נפוץ בעיקר אצל גברים מיינד יו
יש לזה סיבות ידועות כמו ניפוץ לכאורה של תמימות וחלומות גיל העשרה והעשרים או שפתאום אדם מחפש או עלק "מגלה את עצמו" אחרי שחשב שהוא חכם גדול בגיל 20 ומתחוור לו פתאום שהוא היה האהבל.
תגגל -לה נוצ'ה אוסקורה דה אלמה
דכאון גיל 30, תוקף גברים בשלהי שנות ה20 עד שנות ה30 המוקדמות.

ויודע למה זה?
כי בשונה מהחיות, אדם, ובמיוחד אדם יהודי שיש לו נשמה עוד יותר גבוהה וטהורה, הוא יצור (שמעת? אמרתי יצור) מתפתח, ואין בן 20 דומה לבן 10 ואין בן 30 דומה לבן 20 וכן הלאה. וכידוע שחובת האדם בעולמו כל עוד נשמה באפו להיות הולך וגדל ורק הולך וגדל ואוי למי שלא הולך וגדל כי ממים זורמים הוא נהיה מים עכורים ביצה שמעלה עובש.
@אורח12345 אל תקשיב לו, בהחלט תדמיין תחלום ותשאף ותמיד תשתף את אשתך יהיה לך דבש ומיץ אננס בעז"ה
לא מלכלך על אף אחדנשוי ושחוק
עבר עריכה על ידי נשוי ושחוק בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 21:24
רק מתאר תהליכים... ותקראי שוב עד הסוף נראה לי שפספסת
את מלכלכת על ההגיון הטבעי וההרגשות בחיים, מאיפה ההרגשות האלה מגיעות?
וממה שאני רואה סביבי נפוץ יותר אצל נשים כי הן תקועות בבית עם ילדים ולא למדו כלום ומרגישות תקועות.
למה להגן על זה?
בוא,אורה שחורה
אתה מנסה לעשות מורטל קומבאט על דוסים כל תגובה שניה שלך.
אם היית קורא היית רואה שכתבתי שאלו רגשות ומחשבות טבעיים ונפוצים בעיקר בקרב בני מינך ואף השתמשתי במילים הוליסטי ורוחני

נשים בשלב הזה בדרך כלל יש להם גלואו של הריון או
של הקאות ונמצאות באושר שנובע סביב מיצוי עצמי וסיפוק דרך האמהות שלהן.

לא יודעת למה זה נהיה כחול
או בגלל הפאשן של הדברים
או כי אני מועמדת לקראת קידום לתפקיד הנהלה כלשהו
אם כן אני דורשת ורוד.

כתבת דבש. ראיתי. תוריד תחיוך.
יכול להיות נכון שאצל זוגותהמקורית
של אנשים יראי שמיים (אתה משתמש במושג דוסים קצת בזילות) זה בא לפני
אבל זה לא לגריעותא, אגב, אולי לא הבנתי אותך כי הניסוח מכסה את המסר, אבל זה דווקא חיובי לגלות את היכולות האלה בגיל מוקדם כי מדובר בדברים שמתגלים לרוב עם מערכת הנישואין והילדים לא משנה באיזה גיל מתחתנים. וזה לגמרי משנה את איכות החיים
דוסים זה בקריצה לא בזילותנשוי ושחוק
וכן יש לי ביקורת על נישואים מוקדמים במגזר, גם אני בתוכו גם אם בשוליים...
גם לי קשה עם זה האמתהמקורית
אבל מה שבאתי להגיד, זה שלא משנה מתי מתחתנים זה עולה
בעיניי אין הבשלה מלאה של העולם הרגשי אלמלא הנישואין
יש בזה הרבה דברים טוביםנשוי ושחוק
אבל גם הרבה לא וצריך הכנה מתאימה יותר ולא חינוך לעולם אוטופי שמתחיל ונגמר עם החתונה וזהו. יש התבגרות כזוג, מסכים, וכאן אצל הפותח הם התפצלו, לכן זרקתי לו שכדאי לשלב דרכים מחדש כרגע הם חיים בנפרד ומתפתחים בנפרד הפער הזה רק יגדל
וואי כמה נכון המשפט האחרון..פרצוף כרית

להפךפרצוף כרית

אם הוא אומר שאצל דוסים זה יותר מוקדם , לכאורה הוא משבח אותם - 

שהם מפתחים את האישיות בקצב יותר מהיר, לא?

ממש מזדההאורח12345

עם מה שאמרת על משבר גיל ה30.

בכלל, באופן כללי, לכל התהליך הזוגי, מתווסף תהליך של התבגרות שלי עם עצמי, והבנה שאני ממש לא אתן לעשור הרביעי של החיים שלי, שמתחיל עכשיו, להיראות כמו שנראה העשור השלישי.

מתלווה לזה גם רצון לכבוש את העולם ולהשתגע, לחגוג את החיים.

למה? למה התחתנתי צעיר? ולא חוויתי התכנסות בריאה שלי, התנסות עם העולם הרומנטי, התנסויות עם הלב, אהבות, אכזבות, לב שבור, ומשם, אל תוך הבנה שתבער בי, שאני צריך קשר עם מישהי יחידה, והבנה עמוקה של מה אני מחפש בה?

למה התחתנתי צעיר, לא בשל, כשלא הבנתי מהי משיכה, מהו עומק, מי אני, מה אני מחפש, מה אני אוהב.

אני משתגע מזה..

וואלה, כי החילונים מאוד בשליםלמה לא123
ולא מתגרשים כל שני וחמישי
כשראיתי תוכנית על טיפול זוגי, ראיתי כמה אכזבות וכמה משקעים אנשים סוחבים מזוגיות לזוגיות,
אמרתי איזה נס שהתחתנתי צעירה וגדלתי יחד עם בעלי, במקום להתנסות שוב ושוב עם כל מיני אנשים, להתמלא באכזבות,
לשבור את הלב, חהתאושש ,להצליח לתת אמון שוב,
ואז כל הגלגל הזה חוזר על עצמו ובכל פעם קשה לתת אמון מחדש,
דילגתי על כל זה, בזכות הנישואין הצעירים שלי,
לדעצי זה סתם פנטזיות, להתנסויות האלה יש מחירים נפשיים לא פשוטים.
גם אם זה נכוןנשוי ושחוק
זה לא יעזור להגיב ככה. מה הוא ביקש להגיע בשל לקשר משמעותי ולחתונה מתוך בגרות בכל מיני מישורים? הבן אדם מפוצץ בחוסרים שאוכלים אותו... נראה לי די טרוויאלי בטח ובטח כגבר וזאת הנקודה העיקרית כאן
מה יעזרו החרטות האלה?למה לא123
זה יקדם אותו? הוא במצב נתון, שישמח בחלקו.
שיעשה עבודה, שיפסיק לחפש את הדשא הירוק אצל השכן.
ואני מדברת מניסיון, שנים חייתי עם חרטות על המון דברים, והיה לי על מה.
עד שקלטתי כמה בזבוז זמן זה,
למדתי להסתכל סביבי ולראות כמה טוב לי,
כמה הרבה יש לי,
אז אין לי את כל מה שאני רוצה, אבל יש לי המון דברים אחרים.
אין לי בעל מושלם, בדיוק כפי שרציתי, אבל הוא כנראה הכי טוב לי, למדתי לראות את הטוב שיש בו,
במקום להתמקד במה שחסר לו, גם אני לא מושלמת.
זה מה שיש ועם זה ננצח
כל הבעיה לכתחילההמקורית
היא ה- אילו הזה
אילו היו מתחתנים יותר מאוחר, היו יותר בשלים
אילו היו מגיעים מוכנים יותר, לא היו חווים את הקשיים האלה..
זו טעות לחשוב כך בעיניי.
גם אנשים שכביכול עשו הכנה לפני החתונה והיה נראה להם שהם בשלים ומוכנים ושאר ירקות, גילו ששום דבר לא דומה לדבר האמיתי ואין מנוס מלעבוד על הזוגיות. גם מנקודת פתיחה טובה יותר. כי אנחנו משתנים, הצרכים שלנו משתנים, בן הזוג שלנו משתנה, המציאות הזוגית משתנה עם הילדים והעומס והאינטנסיביות של החיים, אנחנו נפעלים מהאינטראקציה עם בן הזוג ונדרשים לעמוד על המשמר כל הזמן ולכל תקופה יש דברים אחרים שמתאימים לה.
מי שאנחנו חושבים שאנחנו - לעתים זה משנה צורה ואנחנו מגלים שאולי לא קראנו נכון את המפה או שזה זמן לשנות פאזה ולגלות בעצמנו פן אחר של רגישות, סבלנות, הכלה, הגדלת ראש.. שום הכנה מראש לא משתווה למציאות
אתה רוצה לשמוע את החרטות של הצד השני?קופצת רגע
של למה התחתנתי כל כך מאוחר ולמה בדיוק חיכיתי? של איזה באסה זה שהחברים כבר מחתנים ילדים ואצלנו עוד רחוקים מאוד מהבר-מצווה? כשלא יודעים האם תזכו לעוד ילדים מעבר לאחד או שניים שבחסדי ה' המרובים זכיתם בהם?

או אולי נראה לך שחסר לך שנים של דייטים חסרי תועלת ותוחלת, דייטים שמנהלים בהם שיחות עומק נהדרות ובלב משקשקים מפחד של מתי כבר אמצא את בן/בבית הזוג שלי? שנים של חגים שנחגגים בבדידות, גם אם בחיק המשפחה, רווק אחרון בחבורת החברים והמשפחה?

מותר למתוח עליך קצת ביקורת (עברתי על רוב התגובות בשרשור ונדמה לי שרובן מאוד תומכות)?

אתה אולי חושב שהתבגרת, אבל אתה נשמע כמו ילד שקצת מנותק מהמציאות.

וגם, יש לי הרגשה שאתה קצת 'דרמה קינג'. מנסיוני ארוך השנים בדייטים( נראה לי שאפשר להבין שיש לי נסיון כזה מתחילת ההודעה הזו), דרמה קינג צריכים מישהי יציבה לצידם, אחרת הם בעצמם נשאבים לסחרור שלהם וכבר מאבדים את הצפון( זה קצת קורה לך עכשיו... )

תן לאשתך להיות הצד היציב והרגוע, תעריך אותה, בכנות, על מה שהיא עבורך ותודה לה בכל הזדמנות שיש.

מודה גם על ביקורת..אורח12345

מעניין מה שאת אומרת על דרמה קינג.

אני מחפש ומודה על כל תובנה שתראה לי את התפקיד שלנו יחד. את היתרון בזה שהיא איתי ואני איתה.

יכול להיות שאני מרוויח ממישהי שתקרקע אותי, אבל מצד שני, באמת באמת מרגיש שאני מפספס פה סוג של הבעת אינטימיות עמוקה.

ממש כמו מיניות. 

זה אולי כמו לגלות שבן הזוג א-מיני.

ולגבי דייטינג, נכון, תקופה קשה, בטח בעולם הדייטינג הדתי. 

אבל זו תקופה שמאוד מגבשת ומעצבת זהות, כור היתוך כזה, שבסופו עושים בחירה מושכלת טובה, והכי חשוב, בוחרים נכון ולא מתחתנים בוסר. 

בעולם הדייטינג החילוני, לא פחות אכזבות, בטח לנשים, אבל אין את העול הזה של החלטה על חתונה.

אני זוכר את עצמי, בייניש שיוצא לדייטים, כשאשכרה הציפייה שלי מעצמי היא להחליט האם היא לחתונה. זה פשוט הזוי ולא בריא.

ובאמת, תוך 7 חודשים, חתונה. הזוי.

וזה מה שמכווינים לו. 

לא תקופה ארוכה של חברות, של בחינת הקשר קצת יותר לעומק, עד כמה שבן 22-24 יכול להכיר בכלל עומק, כלום.

אולי אם תשחרר את התקיעות הזו במחשבההמקורית
שעשית טעות, שרק ככה מביעים אינטימיות, שאשתך לא מספיק בשבילך, שיכלת לקבל משו אחר יותר טוב, תגלה שיש עם מה לעבוד
הfomo נוגע בכולם (fear of missing out)
חילונים, דתיים, כולם
וגם ההבדלים האלה שאתה מדבר עליהם נוגעים בכולם.

נשמע כמו משבר 'טיפוסי' כביכול שיכול להוביל אותך או לבניין הבית שלך בצורה איתנה יותר או להרס חס ושלום
ההשוואה בין הפערים ביניכם לפער מיניקופצת רגע
כשאחד מבני הזוג הוא א-מיני היא קצת הגזמה, לא? זאת נטייה לדרמה ;)

לאשתך אין שום צורך או רצון בשיתוף משום סוג שהוא? היא אפילו לא נהנית להראות לך קניות שעשתה, למשל? או לספר לך על חוויות שלה מהדברים שעשתה במהלך היום?
או שרק שיתוף של חוויות אינטלקטואליות /רוחניות עמוקות ביותר נחשב?( ואם זה המצב, שרק דברים מסוימים נחשבים 'שיתוף' בעיניך, הגיוני שאתה בעצמך מכבה את הנטייה שלה לשיתוף. כי היא תמיד מאכזבת ולא מספיקה, אז כל החוויה הופכת להיות לא נעימה מבחינתה, והיא תבחר להמנע משיתוף נוסף)

ואם יש לה צורך כלשהו בשיתוף, למה להשוות לא-מינית? אולי פשוט העדפה אחרת/ מינון שונה?
אם אתה קורא כאן מדי פעם אתה יכול לראות עד כמה נפוץ הנושא של פערים בתחום המיני.
אגלה לך סוד: אין אף אישה שתתאים לך ב 100%. זה לא קיים. תמיד יש פערים כלשהם. זאת אומרת, שאם היית מוצא אישה שיש לה נטייה דומה לשלך להעמקה בשיתוף, היו פערים אחרים כנראה (אולי למשל בתחום המיני... )
אמת, יכול להיות שהיית יכול למצוא התאמה מדויקת יותר. אבל אין לדעת כמה זמן זה היה לוקח.
נסה את התרגיל המחשבתי הבא:
נניח שאשתך מתאימה לך ב 85%. קיימת בעולם, באופן וודאי, אישה שמתאימה לך ב 97%. באופן מדהים, אתה מקבל ביקור ממלאך שאומר לך שהאישה הזו גם חיה בארץ, גם בשכבת הגיל המתאימה וגם פנויה! אלא שתפגוש אותה בעוד 65 שנים.
האם תחכה לה? תוותר על הסיכוי להקמת משפחה ותבחר בחיים שלמים של בדידות בשביל שתזכו בכמה שנים של זוגיות בערוב ימיכם?

אתה בחרת, בגיל צעיר, להשקיע את מירב הזמן והמאמצים בהשקעה בקשר עצמו, ולא בתהליך ברירה קפדני, ארוך ומייגע. לדעת רבים וטובים זו החלטה הגיונית וטובה. בחרת באישה שאתה כותב בעצמך שיש לה הרבה יתרונות. בנקודת הזמן שהיית בה, זו הייתה החלטה לכל הפחות סבירה פלוס ;)
מכיר את המשפט: 'האויב של הטוב הוא הטוב יותר'?
נכון, ייתכן שהיית בוחר אחרת עכשיו, פשוט היית מתמודד עם אתגרים שונים, זה לא שהכל היה מושלם. בכל בחירה שאתה בוחר בחיים יש אלמנט של ויתור על כל שאר האפשרויות. אי אפשר גם להתחתן מוקדם וגם לבלות שנים בחיפוש זוגיות, בדיוק כמו שאם בחרת ללמוד רפואה כנראה שלא יהיה לך זמן להתמקצע בקריירה של רקדן. בצרפתית יש ביטוי נחמד: סה לה וי, אלה החיים.
וגם אם כשהיית צעיר היית שם דגש על התכונה הזו, אין לדעת על איזו תכונה אחרת היית מתפשר. אולי למשל, היה כל כך חשוב לך שלאשתך יהיה את העומק שאתה מחפש שלא היית שם לב לתכונת היציבות הרגשית, והייתם שניכם כל הזמן במן רכבת הרים רגשית? ימים ששניכם מעמיקים בקשר וקרובים ונמצאים ב 'היי' ומולם ימים מדכאים שאתם שניכם לא בטוחים בקשר ובשום בחירה בחיים, וחוסר הביטחון שלכם רק מזין ומדרדר את הקשר עוד ועוד ( שוב, כותבת מנסיון, זוגיות בה שני בני הזוג רגישים מדי עלולה להיות מאוד לא יציבה)

בקיצור, חפרתי. רוצה לומר שאין מה לעשות, בזוגיות יש אלמנט של בחירה. ייתכן והפערים ביניכם באמת לא ניתנים לגישור. אני לא אתה ואני לא יכולה לדעת. כקוראת מהצד וממה שכתבת עד כה, נראה שכרגע הבעיה העיקרית היא שבמקום להשקיע את האנרגיות שלך בתוך הקשר בשיפור המצב, אתה עוסק בהשקפה מבחוץ, והמצב הזה לא מאפשר לך להשקיע כמו שנדרש בזוגיות... בכל זוגיות, אפילו של 97% התאמה...
מדהימהלמה לא123
כמה דברי חכמה נשפכים ממך
כל מילה פנינה
מצטרפת לשבחים. נהניתי לקרוא אותךהמקורית
יותר סבירתיתי2
שהיית יוצא עם בנות שהיו מלהיבות אותך
ברמת השיח, הפתיחות, העוצמה
סביר להניח שהיו לך התאהבויות חזקות כאלה
שלא היו מחזיקות מעמד
נגמרות מהר
או לא נגמרות בחתונה.
יש אינסוף סיפורים כאלה בדיוק....... תשאל כל רווק שני. תשאל פה אנשים שחוו דייטים.
הרבה אנשים עוברים את המסלול הזה, של התאהבות באדם הדומה מדי, דרמה, ואחרי x זמן הבנה שבעצם מה שאני באמת צריך זה את השקט והפשטות.
ששמה אני מרגיש בית,
ששמה אני מצליח להתחתן בלב שמח ורגוע
שהקשר נעים ולא מטלטל מדי.

אז לא עברת את הסיבוב הזה כרווק, אתה עובר אותו כנשוי, באמת לא קל.
רק מקווה שלא תוותר. שתעשה את התהליך בתוך הנישואין ולא חלילה בחוץ, כי חבל.
ממש הגיוני .יהודה224
למה אני חופשי היום?
למה אני לא פושע שעף על קבריולטים עם קולט
9mm ולבנות c4 בבגאז'
למה לא נכנסתי לכלא לכמה שנים?
עד שאגיע להבנה ולתשוקה שצריך להיות נורמטיבי לעבוד ולחיות נורמלי כמו אדם רגיל לגדל משפחה ולחיות עם אישה וילדים בלי באנגים וקריסטלים..?? למהההה??
אח יקרזוזיק העכבר
באמת קשה לך... הלוואי שתמצא את הדרך הטובה עבור שניכם
קודם כל, הבסיס הטוב שיש ביניכם זה המון - אפילו זה שאתם חיים בשלום בלי מריבות יחד זה מדהים ובכלל לא מובן מאליו.
הקושי שלך נשמע אמיתי ולא נראה לי שכדאי לבטל אותו. מצד שני, אפשר קצת פחות לפחד, החיים שלך תלויים רק בך ובעולם הפנימי שלך. גם אם תכבוש את העולם לא בטוח שזה יעשה אותך מאושר, הכל תלוי במקום הפנימי. אם תהיה מכוון ותתמסר באמת לדברים שאתה מאמין בהם - יהיה לך טוב, לא משנה כמה העולם החיצוני יעריך אותך
חוצמזה אני מסכים עם מה שכתבו פה שהחיים מאד דינמיים. היום אתה ככה ואשתך אחרת, במרחק השנים דברים יכולים להיראות אחרת לגמרי, תפיסות שלך על מה חשוב לך , מה זה זוגיות טובה ועוד משתנות כל הזמן. זה יכול להיות תוצאה של פשרנות ויכול להיות שינוי אמיתי ועמוק - כל עוד אתה מחובר לא תעשה טעויות.
בהצלחה ושיהיה לכם הכי טוב בעולם

לי זה נשמעתהילה 3>
שחל ביניכם איזשהו היפוך תפקידים.
במקום שאתה תהווה עבורה מקום מבטחים ומשען, גבר מעניק, שמקבל אותה כמו שהיא, קרה אחרת.
היא מקבלת אותך ומאפשרת לך לצמוח, אבל אתה מסתכל עליה בעיניים מצומצמות.

מצב כזה, לא מאפשר לאישה לפרוח, לצאת, להתגלות.
ונשמע שזה מה שאתה רוצה יותר מכל, אבל בסוף באיזשהו מקום
אתה בהפוך על הפוך לא מאפשר לה את זה.
מציעה לך להתמקד בללמוד איך לקבל אותה ברוחב לב, לעוף עליה ולאהוב אותה.

זה נכון שזה מסע שלה ואם היא הייתה כותבת כאן זה היה הרבה יותר מועיל,
אבל אתה קח אחריות על החלק שלך.
תאהב
תקבל
תאפשר
ותתפלל לטוב

נשמע שבסוף יש ביניכם חיבור טוב ועמוק
וגם פוטנציאל משמעותי.

זה כואבפרצוף כרית

אבל נורמלי לחלוטין

לא נשמע לי בכלל סיבה להתגרש

אולי היא רואה אותך בתור חפרן או מתעסק בדברים בלי טעם

יש מעלה וחסרון לתכונה שלך וגם לתכונות שלה , זה לא חד משמעי שאתה "מתקדם" והיא לא

אולי להפך, אולי היא חושבת שהיא יותר ברמה גבוהה ממך ברמה מסוימת ואתה לא?

לכל זוג יש דברים שהם פחות מתאימים בהם וצריך לקבל את זה 

עצם זה שהיא מוכנה לחיות איתך בבית ו"לסבול" את החסרונות שלך , זה כבר אומר שאתם מתאימים

לא כל בחורה מוכנה....

וכן להפך - לא כל אחד מוכן "לסבול" אותה..

בהצלחה

אתם מתאימים , אל דאגה

(ברור שזכותך להתגרש, אבל לא לטובתך לדעתי רק יזיק לחיים שלך)

הסתכלות אגוצנטרית משהוshaulreznik

"היינו שני דוסים צערים וביישנים, עם הזמן נפתחתי והתפתחתי, עשיתי תארים, הוספתי שורות לרזומה, אבל היא נשארה כמות שהיא, וגם יש לה ליבידו נמוך".

על כתפי מי נופל חינוך הילדים? מי אחראי לבישולים וניקיונות בבית?

ייתכן שבעוד שאתה מבקש לחלוק איתה עושר רוחני ורגשי, היא, אחרי יום של קרצופים וטיפולים, רוצה שקט. לא כל אישה חייבת להיות דומיננטית, מצחיקולה ואינטלקטואלית בו-זמנית. הקב"ה הבטיח "עזר כנגדו" ולא פרטנרית לטיולים אתגריים או משתתפת בדיבייט. 

מסכימה,גישה נכונה,אם כי צריך גם קצת חמלה לכאבפרצוף כרית

אולישירה לב
דווקא לשחרר את החיפוש של כל המענה הרגשי העמוק דרכה, ולחפש אותו עם חבר או קבוצה כלשהיא, או בדרך אחרת שמתאימה לך?
ואיתה דווקא לחיות ברובד של 'סתם' כיף, חוויות משותפות, לשמוח מהחיים? נשמע שזה יכול לעשות לכם רק טוב, לחבר ולקרב ולתת מענה לצדדים נוספים.

רואים שאתה כותב ממש מעומק הלב שלךנגמרו לי השמות

ונשמע שיש שם בעומק עוד הרבה הרבה מאוד, ממש חיים שלמים, תפיסות שלמות, רגשות, מחשבות, עולם. עולם שלם.

נשמע גם שהפחד מאוד נוכח אצלך כרגע.

הייתי אומרת אפילו מנהל אותך לעיתים.

ואולי הדבר הראשון שצריך לעשות כאן הוא להסתכל לפחד הזה בעיניים,

לשמוע אותו,

להקשיב לו,

לראות מה הוא רוצה

ממה הוא מפחד

מה הוא צריך

ממה הוא מבועת

ולאט לאט להרגיע אותו ולתת לו מענה.

ואם לא מצליחים ישר - אז לנסות להגיע למצב שאתה מנהל את הפחד ולא הוא מנהל אותך.

נשמע שיש לך ביד אישה נפלאה ונהדרת,

נשמע שיש ביניכם הרבה מאוד מאוד טוב.

גם בהיכרות וגם עכשיו אתה רואה מולך אישה טובה מאוד, נחמדה, מתוקה וחמודה, עם המון תכונות טובות,

שניכם רוצים קירבה וחותרים אליה,

שניכם עם רצון ומוכנות ומאמץ משותף והולכים לטיפול זוגי, 

הקירבה ביניכם מתעצמת בעקבות כך ובעקבות ההשקעה שלכם האחד בשנייה

אתם כל כולכם ממש על זה בשלמות.

ודווקא אז, צפים כל הפחדים.

דווקא אז הם מתעצמים.

עד שהגעת למצב שהפחד פשוט משתק אותך.

הוא לא נותן לך כאילו לראות דבר מעבר למסך השחור שלו.

אני חושבת שאתה, אתם בכיוון טוב.

אם אתה מעיד שהקירבה ביניכם מתעצמת, שעולים דברים, שמתפתחים יחד - זה מעולה.

וכן, חלק מהתהליך בהחלט יכול להיות שיצופו דברים כואבים ונגיע למחשבות קשות וכואבות,

זה יכול להיות חלק מהתהליך הטבעי הזה,

שכדי להגיע לריפוי השלם, צריך לעבור גם דרך כל המוגלה ולהוציא אותה החוצה... ורק כך נוכל להרגיש הקלה שלמה ואמיתית, מן השורש ולא כ"פלסטר" רעוע.

הייתי מציעה לשקף את הדברים מול המטפל שלכם, אפשר גם בפגישה/ות אישית.

לראות איפה ההתקדמות האישית שלך יכולה עוד להעמיק בתוך זה

ואיפה ההתקדמות הזוגית שלכם גם יכולה להתקדם עוד כנ"ל.

ובקשר לאשתך שנשמעת כ"כ מקסימה - 

הייתי מנסה להרחיב את המחשבה והמבט על המקום שלה.

כתבת שאתם נשואים, שהתחתנתם צעירים, שיש לכם ילדים.

איפה היא בתוך כל זה?
האם יש לה זמן לעצמה?

האם יש לה איוורור, רוגע, שמחה, נחת?

האם היא מרגישה אהובה, רצויה, מקום ראשון אצלך?

האם טוב לה עם עצמה?

האם היא מרגישה גם בפן המקצועי מימוש עצמי?

ובשאר מישורי החיים? משפחה, חברות, תחביבים?

יכול להיות שזה שהיא לא באותו המקום כמוך זה לא רק בגלל הבדלי אופי (בהחלט יכול להיות שחלק מכך נעוץ בהבדלים באופי, אבל יכול להיות שיש עוד דברים),

אולי המקום שלה שיותר שקט או מופנם או פחות "מעמיק" כפי שתיארת - אולי הוא נובע גם ממקום של חוסר בפניות נפשית?

חוסר בשלווה נפשית?

עומס?

האם ניסיתם לדבר יחד באיזו חופשה מפנקת?

כאשר אין עליה שום שום אחריות?

נסה להעלות את הדברים שדורשים עומק רגשי כאשר שניכם יחד, בביחד המיוחד שלכם,

הילדים עם בייביסיטר / במסגרות / אצל ההורים / מקום אחר שאתם לא צריכים לדאוג,

שלא צריך לכבס ולבשל ולנקות - אלא הכל מוכן (כמו מלון או צימר),

קחו כמה ימים כאלה.

ברוגע. שלם.

ואז, שאתה ממש רואה שאשתך בפניות מלאה, אז נסה להלעות נושא אחד שהיית רוצה להעמיק בו.ץ

או לשאול אותה איזה נושא מאוד קרוב לליבה ומעניין אותה.

יכול מאוד להיות שאם היא גם תהיה בפניות שלמה

גם תרגיש שאין עליה אחריות ועול ועומס 24/7,

גם תבחר נושא שמעניין אותה וקרוב לליבה -

שם תוכל לפגוש את העומקים שבה.

כי הם בטוח קיימים.

לפעמים צריך רק לתת להם את התנאים המתאימים לפרוח ולהתגלות ולבוא לידי ביטוי.

ותראה איזה מקסים זה.

אשתך היקרה הזו היא היא זו שאיפשרה לך את התנאים הללו כל השנים.

כתבת שהיית חסר ביטחון עצמי ומשובלל כאשר התחתנתם,

ואולי דווקא השקט הזה שלה, היציבות, האיזון, הרוגע שהיא משדרת, הידיעה הברורה שהיא כאן איתך כמו סלע יציב - איפשרה לך להפוך לאדם שאתה.

נסה לחשוב עם עצמך,

מה אתה אוהב באשתך?

מה אתה מעריך באשתך?

על מה אתה יכול להוקיר לה תודה?

על מה עוד אתה יכול להוקיר לה תודה? מה עוד קיבלת ממנה מאז שהכרתם?

מה יש לך בחיים בזכותה?

נשמע שיש ביניכם משהו מאוד מיוחד, קשה לי להסביר במילים אבל זה ממש מתבטא דרך המילים שלך, לפחות אליי אישית כקוראת מן הצד.

ונשמע שכדי ללטש את האוצר הזה ולדלות ממנו את כל הטוב והיופי העצום שיש לו להציע, צריך לעשות עבודה מדויקת ועדינה. מלאכת מחשבת.

אבל אני מאמינה שאתם יכולים לעשות אותה, ואפילו שאתם כבר בעיצומה!

ואם תצליחו ב"ה תוכלו להגיע לעומקים חדשים בזוגיות, וגם כל אחד עם עצמו, להגיע להבנות חדשות ומפעימות ובכלל, להפוך לאדם הרבה יותר שלם, מלא וטוב, כל אחד בפני עצמו.

הקב"ה לא סתם מזווג זיווגים, הוא מכין לנו תוכנית כ"כ ייחודית ומפעימה, שלפעמים רק במבט לאחור על כל השנים אנו מצליחים להבין אותה, או חלק ממנה.

אני מאחלת לשניכם שכאשר תחגגו את חתונת הכסף שלכם, תוכלו להתבונןם אחורה עם נשימה עמוקה וטובה, עם רווחה עצומה, עם אהבה והודיה עצומה לקב"ה על כל המסע שזכיתם לצעוד יחד,

על כל מה שהוא בנה בכם

על כל מה שאתם בניתם, יחד, בעשר (או בעצם עשרים ) אצבעותיכם

ושתזכו להינות מכל הפירות המתוקים שעמלתם עליהם.

(גם הרבה לפני).

זה אפשרי.

תמשיכו ככה, תשתף ותשקף למטפל,

נסה לראות יחד איתו כיצד להגיע למצב שאתה מנהל את הפחדים ולא הם אותך,

נסה לראות ולהבין לעומק יותר את הצד של אשתך,

לראות את כל הטוב שכבר עכשיו יש

ולהשתמש בכל החוזקות שלה ושלך כדי למקסם ולהעצים גם את שאר הדברים והתחומים שעדיין לא 100%.

זו עבודה, אבל אין מתגמלת כמוה!

זה לימוד, אבל אין מופלא כמוהו!

ב"הצלחה רבה רבה לכם!

לאנשים כמוך יש שלבים בחיים של רצון לעוףתיתי2
להתפתח, להרגיש, להעמיק, לזרום, לרוץ
לחיות את החיים חזק.
ובדרך כלל אחרי כן באה נפילה, בהתחלה היא כואבת ומרסקת, אחר כך היא מאזנת.
ואחרי שחווים כמה עליות ומורדות כאלה, לומדים להכיר בערך הפשטות, היציבות, ומחפשים אותה.

לך יש את זה כבר בידיים.
יש לך זוגיות עם מישהי ששומרת על חייך יציבים ופשוטים.
הדימיון כאילו מישהי עם עוצמות רגשיות וסערה פנימית תהיה מתאימה לך יותר - הן הכי טעות שיש.
אין כמעט זוגות שמחזיקים מעמד ככה.
דמיין את עצמך בתוך סערה, כשלצידך מישהי שגם היא בסערה משלה. או לחילופין, אתה בתקופה רגועה ויציבה של תחושת סיפוק ועשיה, והיא נמצאת בתוך דרמה פנימית של תחושת פער בין הרצוי למצוי (בדומה למה שאתה מרגיש כעת). אתה סוף סוף בחווית רגיעה ושלווה, ונדרש לתמוך בקושי הפנימי שלה ולחוות אותו איתה.

יש לך אישה אוהבת
שהיא קרקע יציבה בשבילך.
היא לא טיפשה, היא מסוגלת להבין אותך,
בלי להזדהות.
היא מסוגלת להיות שם בשבילך, לתמוך, להקשיב, מכל הלב
כשתוריד ממנה לחץ להיות מישהי אחרת.
היא תשמור על שלווה פנימית ושלווה בבית עבור ילדיך
עבורך
שיהיה לך מקום לחזור אליו
מקום לצאת ממנו להרפתקאות
מקום בטוח ורגוע לצאת לממש את עצמך.

אולי יקח לך עוד קצת זמן להעריך אותה על מי שהיא,
אולי יקח לך זמן להבין כמה הזוגיות שלכם מדוייקת
ולשחרר דמיונות של משהו אחר - כמעט ואין זוגות ששניהם באותו וייב בסגנון שלך... זה לא מחזיק. (תשאל רווקים שהתנסו במערכות יחסים...)
מאמינה שאחרי עוד כמה סערות נפש, תרגיש את התשוקה אל הרוגע והפשטות.

ועוד משהו, אל תצפה לאינטימיות רגשית באופן מיידי. זה דבר שנבנה לאורך שנים.
עם הזמן היא תכיר אותך כמו שאף אחד אחר לא יכיר, על אף עולמה הפנימי השונה. יש מצב גדול שכבר עכשיו היא מכירה אותך הרבה יותר ממה שנדמה לך, אולי יותר ממה שאתה מכיר את עצמך. היא כנראה לא עסוקה בלהחצין את מה שהיא יודעת ומרגישה. אבל היא שם.
זה לא בדיוקזוזיק העכבר
מה שפותח השרשור כתב.
הוא לא דיבר על אשה שלא חווה סערות נפש אלא על אשה שהשיח הרגשי שלה הוא פשוט ובסיסי
אתה מספר לנו דברים על אשתך.ספיר לבן
אתה מספר שהיא: שקטה מאוד, חסרת ביטחון, חרדתית.
כאן בעיני נכנס התפקיד שלך בעניין-
תשקיע בה! תגרום לה להיפתח יותר, לדבר יותר, תעזור לה להפחית חרדה.
כשאישה מרגישה שהיא תחת ביקורת כבדה ובעלה לא מרוצה ממנה ותאמין לי שמרגישים את זה גם בלי מילים, היא נוטה להתכנס, להיות חרדה וחסרת ביטחון.
התפקיד שלל זה להעצים אותה, לאהוב אותה מאוד, ךהצמיח אותה ומתוך כך גם לעזור לה ללמוד כיצד לנהל תקדורת הדדית שתיטיב עם שניכם.
תנסה להיכנס לעולם הרגשי שלה..בידיים של השם
בדגש על הרגשי-כשהגבר מתעניין ונכנס לעולם הרגשי של האישה זה מתחיל מהאישה עצמה שכמהה להרגיש משהו ואז מבקשת מהגבר שיתן לה להרגיש את זה.ומשהו מעניין מתחיל לקרות.
האישה מתמלאת והגבר מצליח איתה מה שנותן לו תחושה של סיפוק והתגברות..
יש זוג בשם יונתן ומרים קליין שמדברים על כל הנושא הזה מצורה מהממת!!כדאי לשמוע אותם..
אני רק אגיד ואומר שאין הרבה מציאות בחוץ ועדיףסנדינה
לא לוותר כל כך מהר
נזכרתי בסיפור דומה, שהזוג התגרשלמה לא123

בתמצית הסיפור כזה:

זוג התחתן, האישה החליטה להתפתח, הלכה ללמוד, בגלל שלמדה יכלה פחות להשקיע בבית ובילדים,

הוא עשה הכול בבית, בישל, טיפל בילדים וכו'

כשגמרה ללמוד אחרי שנים, הרגישה כ"כ מתקדמת וחכמה, שנתנה לו בעיטה, כי הוא לא לרמתה.

האישה הכ"כ חכמה חיפשה גאון כמוה, מצאה מישהו גרוש, שהגרושה התקשרה והתחננה בפניה שלא תתחתן איתו, אבל היא כ"כ חכמה שהיא יודעת הכי טוב, הם התחתנו וחיו באושר, עד ש....

פתאום האדם הנורא ואיום התגלה, והיא התחילה לסבול מרורים, לא היתה ברירה אלא להתגרש.

והחכמה גרושה עד היום, עברו כבר הרבה שנים, היא אמנם חכמה והתקדמה בחיים, אבל היא טוענת היום שהיא הרסה לעצמה את החיים במו ידיה.

באותו הזמן הגרוש שלה מנישואין ראשונים התחתן ובנה משפחה לתפארת.

סיפור נוגע ללב עם המון מסריםפרצוף כרית

בהחלט מרגש

אני גם מאמינה שאהבה אין להחליף אלא במקרים ממש קיצוניים

וכמו ש  @נגמרו לי השמות תמיד כותבת באחד המאמרים המפורסמים שלה פ ה- 

שאין אדם מושלם

ואם תתחתן עם אחרת - יימצא בה חסרון חדש אחר שלא חלמת עליו

וזה סיפור כואב ..... על גאווה יתירה

כמה שצריך להעריך מישהו שמוכן לאהוב אותנו ולתת בנו אימון לכל החיים 

על עצם זה - שווה להשאר! 

יכול להיות שאם יתחתןלמה לא123

יהיה לו יותר טוב, אבל זה סיכון

ולפעמים בן אדם לא שם לב לחסרונות שלו ולא קולט שהרע הגיע גם ממנו

והוא סוחב את הבעיה לנישואין הבאים שלו, ואז שוב רע לו ושוב הוא לא אשם, או שאז הוא קולט ומחליט לטפל, אבל יכל לחסוך המון כאב כבר בהתחלה

מנסה לענות לך, בעיקר כי ביקשת סוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך כ' בתמוז תשפ"ב 15:25
אני אנסה לענות לפי הסדר, מקווה שלא יצא ארוך מידי.

בעצם אולי אענה בסדר הפוך,

אני אתייחס קודם כל לחלק השני של ההודעה שלך, כי אני מזהה שזה הקושי המהותי שלך, וגם ציינת את זה.

אני מזהה שאתה חווה בדידות בתוך מערכת יחסים שמבחינתך היא "פושרת".
אין לך הרבה טענות, ועם זאת אתה חווה הרבה "לבד"...
חשוב לי קודם כל להגיד לך שאני לגמרי מבינה את הקושי שלך.
ולהוסיף שבהרבה מקרים שבהם אחד מבני הזוג קשוב לעצמו ומחובר לעצמו מאוד, עמוק ורגשי, קיים הפער הזה.
אין הרבה מאוד אנשים שמחוברים לעצמם, ולא שזו אשמתם או האופי הבסיסי שלהם. אלא שיש אינספור סיבות מהותיות שגורמות לאנשים להתנתק, לשרוד ותו לא.

בדרך כלל, אנשים עמוקים מאוד, הם גם אנשים שיש להם נטיה לדיכאון וחוסר תפקוד במצבי שפל, מה שגורם להם באורח אינסטנקטיבי בריא, לבחור להם את ההפך המשלים. גם אם הבחירה הזאת לא מודעת, הם בוחרים בזה מהבטן כי זה באמת מה שנכון עבורם ל"הישרדות" החיים בפועל.

באיזשהו שלב, ובמיוחד בשלבי הגאות, הפער הזה נוכח יותר.
באופן כללי, אנשים מחוברים לעצמם חווים בדידות, לא רק בזוגיות אלא בכללי. אנשים פשוט לא מבינים אותם ולא מאמינים להם ולכנות האמיתית המתפרצת שלהם.
וזה כואב.
וזה כואב יותר שאפילו בפינה שבה הם מחפשים ומצפים למצוא נחמה לבדידות הזאת, הם לא מוצאים אותה ואז הבדידות הרבה יותר כואבת.

תחשוב על זה, שאומנם אותם אנשי עומק, אלו שמחוברים לעצמם חווים בדידות חברתית מצד ההבנה של הסובבים אותם הם חווים אותה בזכות העומק שלהם,
האנשים שלא מחוברים ולא מבינים את עצמם, הם חווים הרבה יותר בדידות מהותית ואפילו לא יודעים להגדיר את החוויה שלהם.
מיותר לציין אבל נצרך שאדם שלא מבין את עצמו, לא מצליח בשום צורה להבין מישהו אחר.
אדם מנותק מעצמו לא מצליח באמת להתחבר למשהו.

אתה רוצה לחוות ולהתחבר באמת, אולי אפילו לא עושה לך את זה כל המסביב הזה.
אתה רוצה לגלות את עצמך ולגלות נפש "תאומה" אחרת שמבינה אותך ו*בוחרת* בך.
יש תחושה שאנשים שלא מחוברים לעצמם לא באמת בוחרים משהו.
חיבור ובחירה הם אותו שורש.

בכל אופן, אתה רוצה לבחור ושיבחרו בך ועל זה הכאב שלך יושב, ולא על הבחירה שנעשתה בעבר.
גם מה שכואב לך לכאורה על חוסר הבחירה שלך בעבר, זה יותר כאב שקשור שחווית חוסר בחירה משני הצדדים בהווה.
אתה רוצה לבחור ורוצה להרגיש נבחר.
ואתה יודע שאתה תרגיש נבחר כשיגלו אותך ויבינו אותך באמת.
שיראו אותך.

מה הפיתרון לזה?
לא יודעת. כלומר יודעת שאין לזה פיתרון קסם, אלא פיתרון שדורש עבודה וסבלנות.

קודם כל להבין שבכל כל כל סוג של זוגיות נדרשת עבודה קשה.
כשאנחנו יוצאים מהמקום של האגוצנטריות (המקום שרוצה לקבל ללא עבודה קשה) קל לנו יותר להכיל את התהליך הזה בסבלנות.
להבין שהיסוד הוא שאדם מחובר לעצמו יודע להתחבר ולהבין גם נפש אחרת וליצור הפריה אמיתית בחיבור שבינהם.
אז הבסיס הוא שיהיה מחובר לעצמו,
איך דואגים לזה?
קודם כל טיפול רגשי יכול לעזור.
אבל גם אנחנו כבני זוג יכולים לעזור.
ללמד את הצד השני שיח רגשי עמוק.

נסה לדבר איתה על הרגשות שלה. יתכן מאוד שזה יהיה קשה בהתחלה, אולי היא אפילו תנסה לברוח מזה, אבל זה לא כי היא לא רוצה, אלא כי היא פשוט מפחדת ממשהו שהיא לא מכירה.
גם היא רוצה להשמיע את קולה,
גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה.

אולי כגבר שמחובר לעצמו דווקא, תוכל להבין את סגולת החיזור הזאת.
להקשיב לה,
תהיה ראשון להקשיב,
ואחרון להתבטא.
וגם שם, אל תצפה כל כך מהר להיות מובן.
כשהיא תבין את עצמה, ואתה כנראה יכול לעזור לה שם, היא תצליח להבין אותך.

אל תבוא אליה מלמעלה,
אם אישתך גוצה, חגן ולחש לה...
במובן הזה שתעזוב רגע בצד את מה שאתה חווה על עצמך בגאות שלך כרגע, ותראה אותה במקום שלה, ותיצור אתה את השיח הזה שאתה זקוק לו.
מה שחסר לך, תתן לה.
למד אותה שיח רגשי. כרגע אתה תלמד אותה, אבל אולי היא עוד תחזור ללמד אותך פי 4.

זה מתקשר גם לחלק הראשון,
האם בזמן שהתפתחת אישתך היתה עסוקה בהריונות וגידול ילדים?
האם היא פנויה להתפתחות האישית שלה?
האם אתה נושא בנטל של הדברים המשעממים שהיא מתעסקת בהם?

עבודות בית הן לא גורם מעודד ביטחון עצמי וליבידו.
גם עבודה לצורך פרנסה בלבד, לא.
האפ היא עובדת במשהו שמעניין אותה?
תהיה שותף פעיל, הפער יצטמצם משני הכיוונים.

כל הדברים האלה,
או עצם העיסוק המסיבי בהישרדות החיים, רק ממשיכים להזין את הפער הזה של ההבנה העצמית שלה עם עצמה וממילא מולך.

אז הפתרון הוא לא פתרון קסם,
אבל מה שחסר לך, תתן לה, אתה המשפיע, היא המקבלת.
כשהיא תקבל, היא תוכל להחזיר לך...

גאה בך שאתה גבר שמחובר לעצמו, לך בכוחך זה ותעזור גם לאחים שלך.

בהצלחה גבר.

עוד משהו שרציתי להוסיף,
אני חושבת שאתה עובר תהליך נפלא עם עצמך ובזוגיות שלך...
ההרגשה הזה של הדוחק במקום שבו אתה רוצה לפרוס כנפיים ולעוף.
אתה צומח ומתפתחת וממילא גם הציפיות שלך מהזוגיות שלך גדולות, וזה חשוב ובריא.

הבעיה שלנו זה שאנחנו בדור אינסטנט וחד פעמי, ובמקרים שקיים פער אנחנו לא חושבים אוטומטית לתקן אלא פשוט להחליף.
אני לא שופטת את המקום הזה, אני לגמרי שותפה אליו,
רק מזכירה שאין קשר שלא מצריך עבודה אישית תמידית,
ולמי יש כח עכשיו לעבודה חדשה?
אולי עדיף פשוט לנסות לבחור מחדש בתוך המערכת?
זה יקרה רק כשאנשים ירשו לעצמם לחשוב באמת על פירוק.
אין בניה במקום שאין בו פירוק.
גם בשביל לשפץ צריך לפרק.
אז תפרקו.
תריבו! למה אתם לא רבים?
ריבים זה חשוב.
ריבים נכונים בסוף מקרבים.

ריבים מהנים שיהיו לכם.
כתבת כ"כ יפה ומדיוקלמה לא123

נעלמת לנו לתקופה, לא?

תודה רבה ❤סוסה אדומה
לא בכוונה, סתם לא יצא לי
מנסה לענות לך, בעיקר כי ביקשת סוסה אדומה
(מעתיקה לך את זה אחרי עריכה, כי יצא לא ברור למטה וכבר אי אפשר לערוך).

אני אנסה לענות לפי הסדר, מקווה שלא יצא ארוך מידי.

בעצם אולי אענה בסדר הפוך,

אני אתייחס קודם כל לחלק השני של ההודעה שלך, כי אני מזהה שזה הקושי המהותי שלך, וגם ציינת את זה.

אני מזהה שאתה חווה בדידות בתוך מערכת יחסים שמבחינתך היא "פושרת".
אין לך הרבה טענות, ועם זאת אתה חווה הרבה "לבד"...
חשוב לי קודם כל להגיד לך שאני לגמרי מבינה את הקושי שלך.
ולהוסיף שבהרבה מקרים שבהם אחד מבני הזוג קשוב לעצמו ומחובר לעצמו מאוד, עמוק ורגשי, קיים הפער הזה.
אין הרבה מאוד אנשים שמחוברים לעצמם, ולא שזו אשמתם או האופי הבסיסי שלהם. אלא שיש אינספור סיבות מהותיות שגורמות לאנשים להתנתק, לשרוד ותו לא.

בדרך כלל, אנשים עמוקים מאוד, הם גם אנשים שיש להם נטיה לדיכאון וחוסר תפקוד במצבי שפל, מה שגורם להם באורח אינסטנקטיבי בריא, לבחור להם את ההפך המשלים. גם אם הבחירה הזאת לא מודעת, הם בוחרים בזה מהבטן כי זה באמת מה שנכון עבורם ל"הישרדות" החיים בפועל.

באיזשהו שלב, ובמיוחד בשלבי הגאות, הפער הזה נוכח יותר.
באופן כללי, אנשים מחוברים לעצמם חווים בדידות, לא רק בזוגיות אלא בכללי. אנשים פשוט לא מבינים אותם ולא מאמינים להם ולכנות האמיתית המתפרצת שלהם.
וזה כואב.
וזה כואב יותר שאפילו בפינה שבה הם מחפשים ומצפים למצוא נחמה לבדידות הזאת, הם לא מוצאים אותה ואז הבדידות הרבה יותר נוכחת.

תחשוב על זה, שאומנם אותם אנשי עומק, אלו שמחוברים לעצמם חווים בדידות חברתית מצד ההבנה של הסובבים אותם, הם חווים אותה רק בזכות העומק שלהם והחיבור שלהם עם עצמם בעוד האנשים שלא מחוברים לעצמם, חווים הרבה יותר בדידות מהותית ובגלל שהם לא מבינים את עצמם, הם אפילו לא יודעים להגדיר את החוויה שלהם.
מיותר לציין אבל נצרך שאדם שלא מבין את עצמו, לא מצליח בשום צורה להבין מישהו אחר.
אדם מנותק מעצמו לא מצליח באמת להתחבר למשהו.

אתה רוצה לחוות ולהתחבר באמת, אולי אפילו לא עושה לך את זה כל המסביב הזה (אולי אתה מרגיש שאתה מקיים "סטוצים" עם אישתך).
אתה רוצה לגלות את עצמך ולגלות נפש "תאומה" אחרת שמבינה אותך ו*בוחרת* בך.
יש תחושה מוצדקת שאנשים שלא מחוברים לעצמם לא באמת בוחרים משהו.
חיבור ובחירה הם אותו שורש.

בכל אופן, אתה רוצה לבחור ושיבחרו בך ועל זה הכאב שלך יושב, ולא על הבחירה שנעשתה בעבר.
גם מה שכואב לך לכאורה על חוסר הבחירה שלך בעבר, זה יותר כאב שקשור לחווית חוסר הבחירה משני הצדדים בהווה.
אתה רוצה לבחור ורוצה להרגיש נבחר.
ואתה יודע שאתה תרגיש נבחר כשיגלו אותך ויבינו אותך באמת.
כשיראו אותך.

מה הפיתרון לזה?
לא יודעת. כלומר יודעת שאין לזה פיתרון קסם, אלא פיתרון שדורש עבודה וסבלנות.

קודם כל להבין שבכל כל כל סוג של זוגיות נדרשת עבודה קשה.
כשאנחנו יוצאים מהמקום של האגוצנטריות (המקום שרוצה לקבל חינם - ללא עבודה קשה) קל לנו יותר להכיל את התהליך הזה בסבלנות.
להבין שהיסוד הוא שאדם מחובר לעצמו יודע להתחבר ולהבין גם נפש אחרת וליצור הפריה אמיתית בחיבור שבינהם ואדם שלא מחובר לעצמו - לא.
אז הבסיס הוא שיהיה מחובר לעצמו,
איך דואגים לזה?
קודם כל טיפול רגשי יכול לעזור.
אבל גם אנחנו כבני זוג יכולים לעזור.
ללמד את הצד השני שיח רגשי עמוק.

נסה לדבר איתה על הרגשות שלה. יתכן מאוד שזה יהיה קשה בהתחלה, אולי היא אפילו תנסה לברוח מזה, אבל זה לא כי היא לא רוצה, אלא כי היא פשוט מפחדת ממשהו שהיא עוד לא מכירה.
גם היא רוצה להשמיע את קולה,
גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה.

אולי כגבר שמחובר לעצמו דווקא, תוכל להבין את סגולת החיזור הזאת.
להקשיב לה,
תהיה ראשון להקשיב,
ואחרון להתבטא.
וגם שם, אל תצפה כל כך מהר להיות מובן.
כשהיא תבין את עצמה, ואתה כנראה יכול לעזור לה שם, היא תצליח להבין אותך.

אל תבוא אליה מלמעלה,
אם אישתך גוצה, חגן ולחש לה...
במובן הזה שתעזוב רגע בצד את מה שאתה חווה על עצמך בגאות שלך כרגע, ותראה (תבין ותעריך) אותה במקום שלה, ותיצור אתה את השיח הזה שאתה זקוק לו.
מה שחסר לך, תתן לה.
למד אותה שיח רגשי. כרגע אתה תלמד אותה, אבל אולי היא עוד תחזור ללמד אותך פי 4.

זה מתקשר גם לחלק הראשון,
האם בזמן שהתפתחת אישתך היתה עסוקה בבית, בהריונות ובגידול ילדים?
האם היא פנויה להתפתחות האישית שלה?
האם אתה נושא בנטל של הדברים המשעממים שהיא מתעסקת בהם?

עבודות בית הן לא גורם מעודד ביטחון עצמי וליבידו.
גם עבודה לצורך פרנסה בלבד, לא.
האם היא עובדת במשהו שמעניין אותה?
תהיה שותף פעיל, הפער יצטמצם משני הכיוונים.

כל הדברים האלה,
או עצם העיסוק המסיבי בהישרדות החיים, רק ממשיכים להזין את הפער הזה של אי ההבנה העצמית שלה עם עצמה וממילא מולך.

אז הפתרון הוא לא פתרון קסם,
אבל מה שחסר לך, תתן לה, אתה המשפיע, היא המקבלת.
כשהיא תקבל, היא תוכל להחזיר לך...

גאה בך שאתה גבר שמחובר לעצמו, לך בכוחך זה ותעזור גם לאחים שלך.

בהצלחה גבר.

עוד משהו שרציתי להוסיף,
אני חושבת שאתה עובר תהליך נפלא עם עצמך ובזוגיות שלך...
ההרגשה הזו של הדוחק במקום שבו אתה רוצה לפרוס כנפיים ולעוף.
אתה צומח ומתפתח וממילא גם הציפיות שלך מהזוגיות שלך גדלות, וזה חשוב ובריא.

הבעיה שלנו זה שאנחנו בדור אינסטנט וחד פעמי, ובמקרים שקיים פער אנחנו לא חושבים אוטומטית לתקן אלא פשוט להחליף.
אני לא שופטת את המקום הזה, אני לגמרי שותפה אליו,
רק מזכירה שאין קשר שלא מצריך עבודה אישית תמידית,
ולמי יש כח עכשיו לעבודה חדשה?
אולי עדיף פשוט לנסות לבחור מחדש בתוך המערכת?
זה יקרה רק כשאנשים ירשו לעצמם לחשוב באמת על פירוק.
אין בניה במקום שאין בו פירוק.
גם בשביל לשפץ צריך לפרק.
אז תפרקו.
תריבו! למה אתם לא רבים?
ריבים זה חשוב.
ריבים נכונים בסוף מקרבים.

ריבים מהנים שיהיו לכם.
איזה יופי כתבת! תגובה נפלאהנגמרו לי השמות

ריגשת אותי במיוחד במשפט: "גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה."

וגם בסיפא... מדהימה! ✨

תודה רבה!סוסה אדומה
תגובה מהממת אם מלא תובנות ❣סנדינה
תודה רבה!סוסה אדומהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לילדים טוב הורים שסומכים אחדים השניתוהה לעצמי
ולא מנסים לחנך אחד את השני על חשבונם. לא נשמע שהוא אבא אלים או מזניח, אלאשזו התנהגות תקינה גם אם פחות מצוקת ממה שאת אוהבת. נשמע שזה הזמן לשחרר קצת ולדעת שה' שלח לילדים האלו את האבא הזה, כנראה שזה מה שנכון להם בחיים ויש להם הרבה מה לקבל ממנו.

גילוי נאות, אצלנו קם כשאני עם הילדים לגמרי יכול להיות בלגן כמו שתיארת בהתחלה ועדיין הכל בסדר.

נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטובאחרונה

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעשאחרונה
איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטהאחרונה
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

למה השרשור הכלכלי שלי נמחק?חוזר
דיברת בצורה לא מכובדת, פנית לנשים בפרטיפשוט אני..

למרות שהן לא היו מעוניינות בכך.

זה סיבה למחוק שרשור?שלג דאשתקד
מה?!?!חוזראחרונה
ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טובאחרונה

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

אולי יעניין אותך