עזרה, פריקה, כאבאורח12345
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:45
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:43
עבר עריכה על ידי אורח12345 בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 13:41
וידוי די מורכב לי. כבד לי ומפחיד מאוד מאוד.
בן 30 ועוד קצת, נשוי 7 שנים, 2 ילדים.

התחתנו צעירים, דוסים, אני למדתי בישיבה.
אז הייתי משובלל יותר, חסר ביטחון עצמי.
היא היתה מתוקה וחמודה (ולגמרי כזאת גם היום)
היינו עיוורים לכל מיני פערים בינינו, והתחתנו.

היום, כל הפערים צפים.
אין בינינו ריבים, אנחנו 2 אנשים בוגרים שרוצים קרבה אבל מרגישים רחוקים מאוד, יש בינינו קרבה פיזית, שאפילו מספקת, ומתעצמת לאור טיפול זוגי שאנחנו עוברים, ובמקביל, תובנות חשובות מאוד נופלות על פערים מהותיים בינינו.
אוהבים את הילדים ורוצים בטובתם.

אני השתניתי מאוד מאז, ממש נפתחתי לעולם, כיום אני מלא בביטחון עצמי, מודע לאטרקטיביות שלי, כובש את העולם, וממש ממש לא רוצה שהעשור הבא של החיים שלי ייראה חלש וחיוור כמו קודמו.

באיזשהו מקום, היא נשארה יותר אחורה בעניין הזה. שקטה מאוד, חסרת ביטחון עצמי, חרדתית מעט, מעט ליבידו (במובן הפסיכולוגי של המילה)

אבל יותר מהפער הזה בוויב, בתשוקה, בליבידו, ברצון לכבוש את העולם, שעליו אני מאמין שאפשר לעבוד לאט ובסבלנות.

יותר ממנו מפריע לי פער מאוד ספציפי בינינו, ביכולת העמקה ושיתוף של עולם הרגשות והרוח שלנו.

אני מאוד עמוק ורגשי, שיתוף רגשי מבחינתי הוא אינטימי ואפילו כמעט אירוטי. אני מאוד נקשר למישהו או מישהי שאני משתף אותם רגשית, והם בתגובה מבינים אותי.
ולעומת זאת, היא יותר קונקרטית ופשוטה ממני.
לפעמים אני בא ומשתף, והתשובה המאוד קונקרטית שלה פשוט מראה לי שהיא לא הבינה אותי. בכלל לא.
אני מביא עולם רגשי עמוק שבוער בי, והיא מדברת עובדות. זה מאוד מאוד מתסכל, עד רמה כזאת שכבר ברור לי שאני לא משתף את כולי, שיש דברים שאני לא יכול לדבר עליהם בינינו.
בנוסף, העושר התרבותי והסקרנות שלי גדולים בהרבה משלה. היא בחורה פשוטה, מים שקטים, פשוטה פשוטה.

זה מתסכל בטירוף, יותר מהכל.
מרגיש שהמכנה המשותף בינינו מאוד מאוד מצומצם.
שספק מאוד גדול לי אם העולם שלי ושלה מתחברים, מעבר למתיקות שלה ולנחמדות שלה, שאני אוהב.

אני לא יודע מה לעשות, שבור לגמרי, נמצאים בתהליך של טיפול זוגי, בשיתוף פעולה מלא וברצון של שנינו לעבוד. ומנסה לעוף עליה כמה שאפשר.
אבל הפער הזה, שאני זה שמרגיש אותו יותר מבינינו ,פשוט צורב לי בבשר.

מת מפחד לגלות שהפערים גדולים, שלעולם לא אהיה מסופק מלהביא רק חלקים ממני ומהעולם שלי לתוך האינטימיות שלנו, ולהתגרש.
מת מפחד להיות דתי גרוש +2 ולהתחיל חיים בודדים, לחזור עשור אחורה, להיזרק לתהום של בדידות ובלבול.
פשוט רע לי, עצוב לי, מפחיד לי ברמות אחרות.
אני כותב ובוכה..

בבקשה! צריך לשמוע דברים טובים. מנחמים, מעודדים.

לא פשוטלמה לא123
אבל אף פעם לא הבנתי למה בת הזוג צריכה להיות בדיוק בדיוק כמוך?!
לחשוב כמוך, לאהוב כמוך, להרגיש כמוך..
להפך, יש בזה משהו משעמם, מגביל, צר אופקים..
דבר שני, כל אחד מתקדם ומשתנה בקצב שלו, אתה לא יכול לצפות שהיא תרוץ כמוך.
אני מאמינה שבזוגיות רוצים לתת ולא לקחת, תחשוב איך מההתקדמות האישית שלך אתה יכול לתרום לשניכם, להיות קצת ענו יותר, ולא להגיע ממקום שאתה טוב יותר ממנה או מתקדם יותר ממנה.
בסופו של דבר גם בזוגיות הבאה שלך יהיו חסרים לך דברים, אין מושלם בעולם
וגם אז כנראה אתה תשתנה ואולי שוב היא לא תתאים.
בקיצור תנסה לשחק עם הקלפים שיש לך כרגע, קח את זה כאתגר.
אני לגמרי מסכים שככה ייראה ניסיוןאורח12345
לפתרון המצב כמו שהוא עכשיו.

אבל אני לא מצליח להפסיק לחשוב על הפער.

הפער הזה מהותי לי כנראה.
אפשר לדמות אותו לזוג, שבו צד אחד מחליט שהוא א-מיני ולא רוצה לקיים יחסים.
האם היית אומרת שיש סיכוי לזוג כזה לשרוד? לדלג על הפערים ולקבל את השוני?
מאמין שלא.

אז זה בדיוק מה שאני מרגיש על הפער בשיתוף רגשי.
ממדים שלמים של אינטימיות בתוכי, לא מקבלים מענה ולא מהדהדים.

זה גומר עלי מבפנים
אני חושבת שיש היום ציפיות גבוהות מידי מנישואיולמה לא123
שבת/בן הזוג יהיו גם מאהבת המושלמת מהמגזין
גם אמא לשבט
גם חברת נפש
גם אמא מסורה
גם פסיכולוג
גם מתוקתקת בהכול
גם יפהפיה נרדמת
גם אתה לא מושלם, והיא כנראה משלימה עם זה
אני גם מסכים, אבל..אורח12345

קשה לדעת איפה עובר הגבול.

פעם הגבר היה עובד, והאישה בבית ומטפלת בילדים.

היום הזמנים אחרים, זוגיות היא משאלה לשיתוף עמוק יותר בין 2 בני הזוג.

עד לאן? דינמי, משתנה, אינדבידואלי.

יכול לספר לך שאני מכיר רב מהישיבה שלי, בעבר, אדם עסוק מאוד, כריזמטי, ואשתו, מטפלת בילדים ובוררת אורז במטבח הישיבה.

האם זוגיות כזאת אני רוצה לעצמי? האם זוגיות כזאת מתאימה לעולם בו אני חי כיום? ממש ממש ממש לא!

מה הבעיה בברירת אורז?למה לא123
ההסתכלות שלך שטחית וחיצונית מאד בעיניי.
זה לא משנה מה בת הזוג עושה, זה משנה מה היא ומי היא והכי חשוב המידות שלה והעבודה שלה עליהם,
אני לא יודעת אם זה כ"כ שטחי ורדוד.קופצת
דווקא אני מסכימה עם הפותח, בעיני - לתקשורת רגשית ולשיתוף של האני העמוק - יש מקום גדול ונכבד בזוגיות. הייתי אומרת אפילו מתחרה על מקומה של המיניות הזוגיות.

יכול להיות שיש אנשים/ זוגות שלא חיים כך/ צריכים את זה.
אבל בהחלט יכולה להבין את הפותח ושכמותו.
אבל זה לא אומרלמה לא123
שזה שהיא בוררת אורז, היא שטחית ולא עמוקה
ואכן יש הרבה מקום לתקשורת רגשית עמוקה ולאשתו אין את זה, אז הוא צריך ללמוד להתמודד עם זה,
ללכת אולי לטיפול אישי ללמוד איך לפתוח אותה לזה, או לבדוק מה אפשר לעשות עם החסר הזה.
הרבה נשים מתמודדות יופי עם חסר כזה, כי להרבה גברים חסרה התקשורת הזו, אז איך הן מתמודדות?
אני לא חושבת שיש בנאדם שאין לו את זההמקורית
אלא, שיש בנאדם שלא פיתח את זה מספיק או שהתנהגות בן הזוג חסמה אותו לזה.
מה, לאשתו אין מחשבות? תהיות? רצון לשוחח? היא מתעניינת רק ב'לברור אורז' או במתי להוציא את הילדים?
קשה לי להאמין בזה.
אולי צריך לשנות את הדינמיקה ולהתעסק גם בה, במה שמעניין אותה ומה היא חושבת, לתת לה מקום להיות היא ולא רק לחשוב על החוסר?
לרוב, כשבנאדם מרוכז בעצמו ובחוסר שלו, הוא לא מצליח לראות את זולתו
ייתכן, לא יודעתלמה לא123
יש אנשים שאין להם סבלנות לברברת הזו, לדידם זה בלבולי שכל שלא מועילים מאומה , זכותם.
אבל אם לו זה ככ חשוב שיבדוק מה ניתן לעשות, אולי להתחיל בנושא שהיא מאוד אוהבת, אפילו למשל נושא שהוא לא ממש אוהב, מכל נושא אפשר להגיע לדיון עמוק, אפילו מדיון על קוסמטיקה.
אהה אוקיי. ודאי שברירת אורז לא מעידה על כלום.קופצת
חשבתי שהתכוונתי לעצם הנושא עצמו שהוא שטחי ורדוד.

מה עושות נשים?
מקריאה בפורום - קודם כל נשמע שזה אתגר קשה וכואב עבורן, ותמיד יש מה ללמוד בעצמך על מנת לשפר/ להצליח לחיות עם החסר...

אממה - בעיני נשים הרבה יותר טובות בענינים האלה ( ובכלל😌). כך שעבור אישה להתמודד עם חסר תקשורתי רגשי - יכול להיות אפשרי יותר...
נשים מספקות את הצורך הזה עם חברה טובה/אמא/אחותחולת שוקולד
שיחת נפש עם חברה טובה זה לא באותה סקאלהאורה שחורה
כמו קשר נפשי אינטימי עמוק עם האיש שלך.
אני לא חושבת שחברה טובה ככל שתהיה יכולה להוות תחליף לחוסר כזה.
לא בשבילי בכל אופן.
דיברתי נטו על שיחות ושיתוף, לא על קשר, רגש, אהבהחולת שוקולד
היה נדמה לי שרק על זףה הוא דיבר אבל אולי לא מספיק שמתי לב
עריכה-עכשיו אני רואה שבאמת הוא דיבר על מעבר
ועם כל זאת אני חושבת שיש הבדל גדולחולת שוקולד
בין רגש-אהבה לבן הזוגף והבעה שלו לבין שיחות עומק ושיחות נפש על דברים אישיים כמו חסכי ילדות או קושי חברתי או וואטאבר
מסכימה איתך האמתהמקורית
אני חושבת שזה ממש תלוי אופי.קופצת
יש אנשים שלא יגדירו את הקשר הזוגי ככזה שחייב/רצוי שיכיל שיחות עומק/ נפש, ויש אחרים שירגישו חוסר אם זה לא יהיה קיים...

בעיני, אהבה בין בני זוג כוללת בתוכה את הקשר הרגשי העמוק. לא הייתי מפרידה בין שני הדברים.
אני מפרידה בין שתי הפסקאות שלךחולת שוקולד
"קשר רגשי עמוק" לא חייב להכיל "שיחות עומק/נפש"
בינינו, אני לא חושב שחסר לך "יכולת והעמקה ושיתוף"די שרוט
איתה. חסרים לך דברים אחרים אצלה ו"יכולת העמקה ושיתוף" זה רק אמתלה למה שאתה *באמת* מרגיש.

בין השורות אני "דג" מחסור במישור המיני אצלך. אולי הפסקת להמשך אליה. אולי היא אפילו מרתיע אותך. אולי אתה רוצה יותר פתיחות מינית מתוקף היותך פחות דוס מפעם. אולי ה"דרדור" הרוחני שלך הביא איתו רצונות להתנסויות חדשות שלא חווית (זה קורה המון. המון!).

ואולי אתה מתבייש לצאת "שיטחי ורדוד" ולכן אתה תולה את זה ב"יכולת העמקה ושיתוף".

ככה אני חושב על כך פנים.

**הערה חשובה. שים לב *לטון* של הדברים שאני כותב לך. זה *לא* טון של גערה, התקפה, זלזול, ביטול, שפיטה. קרא את הדברים בטון של הבנה לקושי שלך והזדהות כנה ואמיתית עם הסיטואציה. גם מניסיון אישי.
מסכימה שזה גם מה שאני הרגשתירקלתשוהנ
או לפחות, הייתי בטוחה שזאת תהיה הסיומת של ההודעה, והפתיע אותי שלא.
אני ממש לא נפגע, יכול גם מאוד להביןאורח12345

למה ומאיפה אתה אומר את זה.

אבל בכנות? דווקא חיי המין שלנו, בתהליך שיפור שכבר ניתן לראות.

יש פה חוסרים אחרים שמצליחים לבלבל אותי.

אני ממש כנה עם עצמי.

יכול להיות שאני מדמיין חוסר, ומלביש את הפער המיני בחוסרים אחרים.

לא מרגיש ככה בכלל.

אני דווקא לגמרי מבינה אותךסוסה אדומה
כנראה שזה די לא מצוי עדיין גבר שמספיק מחובר לעצמו.
אני מבינה שאתה רוצה להיות באינטימיות עם נפש מבינה.

בתכלס, זו משאלת הלב של כולם, רק שלא כולם יודעים להביע אותה, או לא כולם נמצאים במקום שהם חווים את הפער הזה.

אדם שמחובר לעצמו, לא באמת מצליח להנות מיחסים מהנים ככל שיהיו מבחינה פיזית, כשהם ריקים ממפגש אינטימי אמיתי ומפרה.

אני דווקא מזהה המון כנות וחיבור לעצמך.
בלי שאני מדברת עדיין על הפיתרון, רק נכנסתי לציין את זה.
נכון, את מזהה בולאורח12345
את הקושי.

תאמת שכמה תשובות פה נתנו נקודות למחשבה על הפתרון.

אבל מעניין אותי לשמוע עוד ממך
אשה מתוקה זה הכי טובאורה שחורה
הייתי מדייקת כמה מושגים מוטעים, מחדדת את הרצון ומה השורש של הדברים,
יש קצת תפיסות שגויות במה שכתבת
אבל בגדול נשמע שאתם בדרך טובה.
אשה מתוקה שאוהבת אותיאורח12345

זה מאוד מאוד חשוב.

וזה מה שהכי מבלבל פה.

יש לכאורה בסיס טוב.

אבל הפערים בעולמות שלנו מאוד גדולים.

מה צריך לדייק, ומהן התפיסות השגויות?

ממש אשמח להבין..

יקירי המכנה המשותף ביניכם הוא ענקיהמאור הקטן

למרות מה שאתה חושב. אישתך היא הבסיס שלך ליכולת שלך להתפתח דווקא כי היא כל כך פשוטה. הפשטות שלה מאפשרת לך למעשה:

- להתקדם ללא תחושת תחרותיות.

- לקבל ערך תמידי כגבר הדומיננטי, הכובש והחשוב בבית.

- להשתנות במישור הרוחני, שהיא מצידה מקבלת זאת בהכרה ובהבנה ללא דרמות.

עכשיו תביט על עצמך ותבין, כל השינוי שעברת לא יכל להתרחש בחיים ללא אישתך, היא המקור והבסיס שלך להצלחה - מקור הברכה שלך!

זאת נקודת הפתיחה שאמורה להיות לך כשאתה מסתכל על אישתך. כמו תמיד אנשים לאט לאט מקבלים את הטוב כמובן מאליו ומתחילים לחפש אחר החוסר ביתר שאת וזה מה שקורה לך עכשיו.

אני חושב שהגיע הזמן שתתחיל אתה לתת לאישתך את המרחב לגדול, זה לא אומר שתשלח אותה לקורס דירקטוריות בכירות, אלא שתסתכל עליה בעניים חיוביות יותר ופחות שיפוטיות. תאפשר לה מרחב התפתחות בדיוק כפי שהיא איפשרה לך בכל השנים.

כשאתה תאמין בה ותעריך אותה בלב שלם, השינוי יוכל לבוא ממנה ובכך תוכלו להתקרב ולהפתח ללא מגננות שיפוטיות או ביקורת, ואני מאמין שהשיפור יגיע גם במישור המיני.

בהצלחה!

מצטרפת לכל מילה!(=רק שמחה=)
דבר ראשון יש לכם המון טוב. בסיס טוב. אנשים משתנים עם השנים. בזוגיות של 40 שנה, בטוחה שגם כמה וכמה פעמים. מתפתחים, מגלים רבדים חדשים. אז נצטרך להתגרש כל כמה זמן כי זה לא מתאים? זה כל העניין. נכון זה מפחיד. נכון יותר קל להישאר במוכר ובידוע. אבל שמשנים גישה זה נהיה כמו הרפתקאה ומסע משותף. וזה המיוחד וזה גם מה שגורם לנישואים לא להיות משעממים. כפי שאמרתי יש גם פחד בתוך זה וזה לגיטימי.

בנוסף, זה נשמע שההתפתחות שלך התקיימה על סמך הביטחון בקשר שלכם וזה מה שנתן לך את הקרקע לזה. אז היא לגמרי חלק.

כפי שכתבו מעלי, תנסה לתת לה את המרחב שלה גם, תתן להם לגלות עומקים שבה שקיימים.

ברור שיש כרגע מקום של חוסר, אבל לא חושבת בכלל שגירושים זה העניין. בטח ששתיכם עם רצונות טובים. עם חיבור טוב. עם בסיס חזק. זה הרבה! מכאן רק לגדול ולהכיר עוד מקומות חדשים.

מקווה שהצלחתי להעביר את דברי, כי הרגשתי שלא עד הסוף..

בהצלחה!

מסכים לגמריאורח12345

שכחלק מטיפול, חובה עלי לתת לה את הביטחון והמרחב שלה להתפתח.

מרגיש שזו גם תמה מרכזית בטיפול שיהיה לנו.

שדרך סביבה מחבקת ואוהבת ללא תנאי, היא תוכל לצמוח גם.

אבל, מתסכל אותי מאוד שיש פה שאלות אמיתיות, אני לא ממציא, שמפריעות לי.

הרי הכל פה מעורב, הכל בא ביחד לפנים, כל הפערים שהצטברו, הודחקו.

באמת, כנראה, חוסר מענה מצידה לשיתוף הרגשי שלי לאורך השנים האחרונות, גרם לי להשקיע פחות, להראות פחות אהבה, ופחות להעניק סביבה בטוחה. באיזה מעגל קסמים שאף אחד לא אשם בו.

ואולי דווקא הדינמיקה הזאת  מדגישה את הפער בינינו?

קלעת בול למה שאני חושבתהמקורית
אם במשך השנים צברת מרמור, יכול להיות שבלי לשים לב כבר שמת אותה במסגרת של אחת ש'לא יכולה להתמודד עם העומק הרגשי שלך' ואז היא מעצמה גם לא מנסה להתקרב לשם כי חסמת אותה בכל מיני דרכים.
אתה יכול לקחת אחריות רק על עצמך ולשנות רק את עצמךספיר לבן
אם תתחיל להשקיע באשתך יותר ולאהוב אותה יותר תגלה איזו התפתחות מדהימה היא יכולה לעשות.
אני התחתנתי עם אדם מאוד שקט וחסר ביטחון וכן לא וורבלי ואיש שיח כלל, היום אחרי הרבה שנים הוא במקום אחר לגמרי. מכל האנשים אני מחכה לדבר רק איתו. הוא החבר הכי טוב שלי.
ואין לי ספק שלי ולאהבה שהענקתי לו יש חלק נכבד בהתפתחות האישית שלו.
מדהים !אחת פשוטה
וכל כך נכון ואמיתי.
לא מאמינה שהפערים ביניכם הם הבעיהמיקי מאוס
פערים אובייקטיביים זה משהו שאפשר לחיות איתו, בטח בנושאים שציינת, מכירה לא מעט זוגות עם פערים עצומים

תצטרך להעמיק יותר מה באמת חסר,מה באמת מרחיק אותך ממנה... אולי הטיפול הזוגי יצליח ואולי דווקא במקום אחר שמתמקד יותר בעצמך

תארת מעט מאוד וכמובן שהתשובה רק אצלך אבל לי נשמע שמה שחסר הוא הקפיצת מדרגה אצלך להיות מוכן ומסוגל להפתח ולאהוב אותה
כתבת שאתה מנסה לעוף עליה, אבל כנראה שיש משהו קטן שחוסם אותך, כמובן יותר מהגיוני שאני טועה זה רק מכמה משפטים אבל נראה לי שהמפתח אצלך... (זה לא אומר שזה קל או שזה כרגע בידיים שלך, או שחלילה אתה לא בסדר, צריך לחפור להתייעץ ולגלות מהו)

בהצלחה!!!!!
כמו אשתי ואני...עולו
הייתי במקום הזה, השבור.
כיום אני במקום אחר, בתיקון.

הסוד הוא מאוד פשוט, לדעתי
בעצמך תצטרך לגלות אותו.
לו ידעתיו, הייתי חוסך כמה שנים עצובות
וכמה מליוני מחשבות מטופשות...

אל תשכח, זה לא מסובך
אתה תצליח
אז אולי תגלה לנו את הסוד?אני123
ותעזור לעוד זוגות?
הסוד שליעולו
הוא חיבור של 3 דברים
א. אמונה בטחון מוחלטים במי שזווג ביננו.
צדיק ה' בכל דרכיו
זאת עבודה גדולה ונשגבה אבל כאשר הביטחון מתחזק והופך לעובדה שלא ניתנת לערעור, זה אור גדול ומתוק שאי אפשר לוותר עליו. אני נכנע למי שבאמת יודע מה טוב לי ודואג לי יותר ממני. כי אשב בחושך ה' אור לי

ב. התבוננות עמוקה בחיפוש הצדק הנ"ל איך זה באמת בא לידי ביטוי. במה אנחנו משלימים אחד את השניה. מה אני נותן שאין לה ומה מתקבל אצלי? אני חושב שכל אחד יכול למצוא המון טוב והשפעה בקשר. זה שלב שמצריך להניח את האגו בצד ולהסתכל בעיניים אמיתיות וטובות.

ג. תפילה תמידית שתהיה בהירות הדעת. גם כשמסובך ויש חושך ביננו, שיהיה לי ברור שרק את אשתי יכולתי לבחור ורק ביחד נוכל להגיע לשלמות האמיתות.
דעת קנית מה חסרת.
תודה רבה !אני123
סיפור חיי אחיהלוי מא
המפתחות בידיים שלה
מה הכוונה? תסביראורח12345
אתה מתארהלוי מא
כי איננה חושפת רגשות
הכל אצלה סגור
ככה לא בונים מדינה
כך נראה לעניות דעתי
למה רק בידיים שלה?המקורית
מה, הוא לא יכול לשנות צורה ולאפשר לה להתקרב אליו?
זה עבודה של שניים, זה נכון, אבל אם הוא מרגיש את החוסר,והוא כותב בעצמו שהוא זה שגם אחראי למצב הזה באיזשהו אופן - יש ביכולתו לשנות
לפני העבודה הזוגית יש עבודה אישיתהלוי מא
ראי מה שהשבתי לו
נכון.המקורית
אבל אנחנו נפעלים הרבה פעמים מתוך הדינמיקה הזוגית ולא במנותק ממנה
אז הכל עליו? אין מצב!הלוי מא
העבודה פה היא בעיקר שלוהמקורית
להנמיך ציפיות, להסתכל למציאות בעיניים ולגלות את הטוב שבאשתו ובקשר שלהםמורק אז היא תוכל לבוא לקראתו. הוא 'חסם אותה' בדרך שלו
מבחינתי מי שרואה את החסרון הוא זה שצריך לשאול את עצמו שאלות ולעבוד קודם

לא מדברת על אלימות או מקרים חריגים כמובן
להגיד לבןאדם כזה להנמיך ציפיותאורה שחורה
יכול להוריד לו את כל האויר
זה כמו להגיד לו שהוא צריך לחיות חיים "פרווה" ולוותר על כל הצרכים והרצונות שלו ולהדחיק, וזה יכול לגרום רק לרצון חזק עוד יותר ולצמאון עצום.
זה טוב שיש שאיפות ורצונות
רק צריך לדייק אותם
תלוי איך מסתכלים על זההמקורית
להנמיך ציפיות זה לעבוד עם מה שיש קודם כל.
ככה אני רואה את זה
הרי שום קסם לא יקרה פה פתאום, נכון?
אז זה לא בהכרח שלילי. זה יכול לקדם אותו במקום להמשיך לרדןף אחרי החלום עוד כמה שנים
לא לגמרי בטוחה ששום קסם לא יקרהאורה שחורה
בכל אופן את עונה מנקודם המבט שלך ואני ממש מבינה אותך
מה שכתבתי התיחס למקום שבו הנפש שלו מונחת כרגע.
אי אפשר להגיד לו אל תצפה, הוא הרי כבר מצפה..
בשבילו כרגע זה טוב ציפיות רק צריך לדאוג שהוא ימשיך להרגיש מתקדם אפילו אם זה בצעדים קטנים. ואם תהיה הפסקה בהתקדמות הוא יוכל להסתכל אחורה ולהגיד- וואו כמה התקדמנו מאיפה שהיינו, ממש לא האמנתי שנגיע עד לכאן, איזה מדהימה היא, ואני! איזה מדהימים אנחנו! אז אם הגענו עד כאן, זה לגמרי הגיוני שנמשיך עוד לעלות למעלה.

ככה נראה לי
ענין של גישה אני מניחה 🤷המקורית
אולי מתאים לו יותר גישה אחרת
אם כי זה לא סותר את הגישה שלי.
צריך גם להעצים את הטוב שיש, וגם להמשיך לשאוף להתקדם קדימה
לא להנמיך ציפיותלמה לא123
לראות כמה טוב כן יש לו
ולהבין שרוב התסכול שלו נובע מפנטזיות, של מה היה אילו..
תמיד בפנטזיות הכול מושלם ושום דבר לא משתבש,
דייקת ועידנת יפה. תודה 🌺המקורית
אני גםפרצוף כרית

שונאת את המשפט הזה

כנראה שכולם........

אולי בדרך כלל צריך קודם כל לתת לו להביע את הרגשות ולא להאשים את האדם על עצם ההרגשה

ואז, מפה לחשוב מה לעשות 

להגיד ש"זה קורה לכולם וטבעי "-בעיניי יותר מנחם מלהגיד "להנמיך ציפיות" - אבל למעשה זה אותו דבר    

לא האשמתי אותוהמקורית
לא יודעת למה זה מרגיש כמו האשמה
דיברתי פרקטית
אולי בשל קוצר זמן יצא מדי מעשי .
ובעיניי זה לא אותו דבר. להגיד שקורה לכולם מנרמל, מנחם.
להנמיך ציפיות - בעיניי זו מתנה, יכולת שמאפשרת לנו לראות את כל הטוב שכן יש לנו ויש לנו הרבה.. כך אצלי לפחות. אבל מבינה את מי שזה מרגיש לו כמו אצבע מאשימה כאילו הוא לא בסדר
סבבה אשריךפרצוף כרית

🧐 הוא התחתן עם עצמו?הלוי מא
ברור שלאהמקורית
אבל מאחר והוא פונה, אז מה יועיל לכתוב לו מה אשתו צריכה כביכול לעשות? אנחנו לא מכירים את הצד שלה רק את מה שהוא כתב. וממה שהוא כתב יש לו על מה לעבוד
אם אשתו הייתה כותבת - כנראה שהייתי עושה אותו דבר וכותבת לה מה לדעתי היא צריכה לעשות גם בלי לדבר על בעלה.
כשמעבירים את האחריות לצד שני בלי להכיר את התמונה במלואה זה מונע התבוננות מעמיקה ועשייה בעיניי
המקרה הקלאסינשוי ושחוק
מתחתנים דוסים תמימים וצעירים ונפתחים לעולם עם ילדים. לדוסים יש משבר גיל 40 בגיל 30 כי בגיל 20 הם מתנהגים כמו בני 30.
לדעתי גירושין יהיו טעות ענקית ובכלל להחזיק את זה כאופציה זה טעות אל תדמיין מקום טוב יותר לא יודע איפה תשפר את מה שיש תפתח את אשתך לעולם תשתף אותה ויהיה דבש
עודפם מלכלך על דוסים?אורה שחורה
עבר עריכה על ידי אורה שחורה בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 20:38
עבר עריכה על ידי אורה שחורה בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 20:37
קודם כל ערימת בעולם הפסיכולוגי הטיפולי ועוד יותר בהוליסטי רוחני מוכר וידוע משבר גיל השלושים מה שנקרא- משבר קיומי,
נפוץ בעיקר אצל גברים מיינד יו
יש לזה סיבות ידועות כמו ניפוץ לכאורה של תמימות וחלומות גיל העשרה והעשרים או שפתאום אדם מחפש או עלק "מגלה את עצמו" אחרי שחשב שהוא חכם גדול בגיל 20 ומתחוור לו פתאום שהוא היה האהבל.
תגגל -לה נוצ'ה אוסקורה דה אלמה
דכאון גיל 30, תוקף גברים בשלהי שנות ה20 עד שנות ה30 המוקדמות.

ויודע למה זה?
כי בשונה מהחיות, אדם, ובמיוחד אדם יהודי שיש לו נשמה עוד יותר גבוהה וטהורה, הוא יצור (שמעת? אמרתי יצור) מתפתח, ואין בן 20 דומה לבן 10 ואין בן 30 דומה לבן 20 וכן הלאה. וכידוע שחובת האדם בעולמו כל עוד נשמה באפו להיות הולך וגדל ורק הולך וגדל ואוי למי שלא הולך וגדל כי ממים זורמים הוא נהיה מים עכורים ביצה שמעלה עובש.
@אורח12345 אל תקשיב לו, בהחלט תדמיין תחלום ותשאף ותמיד תשתף את אשתך יהיה לך דבש ומיץ אננס בעז"ה
לא מלכלך על אף אחדנשוי ושחוק
עבר עריכה על ידי נשוי ושחוק בתאריך י"א בתמוז תשפ"ב 21:24
רק מתאר תהליכים... ותקראי שוב עד הסוף נראה לי שפספסת
את מלכלכת על ההגיון הטבעי וההרגשות בחיים, מאיפה ההרגשות האלה מגיעות?
וממה שאני רואה סביבי נפוץ יותר אצל נשים כי הן תקועות בבית עם ילדים ולא למדו כלום ומרגישות תקועות.
למה להגן על זה?
בוא,אורה שחורה
אתה מנסה לעשות מורטל קומבאט על דוסים כל תגובה שניה שלך.
אם היית קורא היית רואה שכתבתי שאלו רגשות ומחשבות טבעיים ונפוצים בעיקר בקרב בני מינך ואף השתמשתי במילים הוליסטי ורוחני

נשים בשלב הזה בדרך כלל יש להם גלואו של הריון או
של הקאות ונמצאות באושר שנובע סביב מיצוי עצמי וסיפוק דרך האמהות שלהן.

לא יודעת למה זה נהיה כחול
או בגלל הפאשן של הדברים
או כי אני מועמדת לקראת קידום לתפקיד הנהלה כלשהו
אם כן אני דורשת ורוד.

כתבת דבש. ראיתי. תוריד תחיוך.
יכול להיות נכון שאצל זוגותהמקורית
של אנשים יראי שמיים (אתה משתמש במושג דוסים קצת בזילות) זה בא לפני
אבל זה לא לגריעותא, אגב, אולי לא הבנתי אותך כי הניסוח מכסה את המסר, אבל זה דווקא חיובי לגלות את היכולות האלה בגיל מוקדם כי מדובר בדברים שמתגלים לרוב עם מערכת הנישואין והילדים לא משנה באיזה גיל מתחתנים. וזה לגמרי משנה את איכות החיים
דוסים זה בקריצה לא בזילותנשוי ושחוק
וכן יש לי ביקורת על נישואים מוקדמים במגזר, גם אני בתוכו גם אם בשוליים...
גם לי קשה עם זה האמתהמקורית
אבל מה שבאתי להגיד, זה שלא משנה מתי מתחתנים זה עולה
בעיניי אין הבשלה מלאה של העולם הרגשי אלמלא הנישואין
יש בזה הרבה דברים טוביםנשוי ושחוק
אבל גם הרבה לא וצריך הכנה מתאימה יותר ולא חינוך לעולם אוטופי שמתחיל ונגמר עם החתונה וזהו. יש התבגרות כזוג, מסכים, וכאן אצל הפותח הם התפצלו, לכן זרקתי לו שכדאי לשלב דרכים מחדש כרגע הם חיים בנפרד ומתפתחים בנפרד הפער הזה רק יגדל
וואי כמה נכון המשפט האחרון..פרצוף כרית

להפךפרצוף כרית

אם הוא אומר שאצל דוסים זה יותר מוקדם , לכאורה הוא משבח אותם - 

שהם מפתחים את האישיות בקצב יותר מהיר, לא?

ממש מזדההאורח12345

עם מה שאמרת על משבר גיל ה30.

בכלל, באופן כללי, לכל התהליך הזוגי, מתווסף תהליך של התבגרות שלי עם עצמי, והבנה שאני ממש לא אתן לעשור הרביעי של החיים שלי, שמתחיל עכשיו, להיראות כמו שנראה העשור השלישי.

מתלווה לזה גם רצון לכבוש את העולם ולהשתגע, לחגוג את החיים.

למה? למה התחתנתי צעיר? ולא חוויתי התכנסות בריאה שלי, התנסות עם העולם הרומנטי, התנסויות עם הלב, אהבות, אכזבות, לב שבור, ומשם, אל תוך הבנה שתבער בי, שאני צריך קשר עם מישהי יחידה, והבנה עמוקה של מה אני מחפש בה?

למה התחתנתי צעיר, לא בשל, כשלא הבנתי מהי משיכה, מהו עומק, מי אני, מה אני מחפש, מה אני אוהב.

אני משתגע מזה..

וואלה, כי החילונים מאוד בשליםלמה לא123
ולא מתגרשים כל שני וחמישי
כשראיתי תוכנית על טיפול זוגי, ראיתי כמה אכזבות וכמה משקעים אנשים סוחבים מזוגיות לזוגיות,
אמרתי איזה נס שהתחתנתי צעירה וגדלתי יחד עם בעלי, במקום להתנסות שוב ושוב עם כל מיני אנשים, להתמלא באכזבות,
לשבור את הלב, חהתאושש ,להצליח לתת אמון שוב,
ואז כל הגלגל הזה חוזר על עצמו ובכל פעם קשה לתת אמון מחדש,
דילגתי על כל זה, בזכות הנישואין הצעירים שלי,
לדעצי זה סתם פנטזיות, להתנסויות האלה יש מחירים נפשיים לא פשוטים.
גם אם זה נכוןנשוי ושחוק
זה לא יעזור להגיב ככה. מה הוא ביקש להגיע בשל לקשר משמעותי ולחתונה מתוך בגרות בכל מיני מישורים? הבן אדם מפוצץ בחוסרים שאוכלים אותו... נראה לי די טרוויאלי בטח ובטח כגבר וזאת הנקודה העיקרית כאן
מה יעזרו החרטות האלה?למה לא123
זה יקדם אותו? הוא במצב נתון, שישמח בחלקו.
שיעשה עבודה, שיפסיק לחפש את הדשא הירוק אצל השכן.
ואני מדברת מניסיון, שנים חייתי עם חרטות על המון דברים, והיה לי על מה.
עד שקלטתי כמה בזבוז זמן זה,
למדתי להסתכל סביבי ולראות כמה טוב לי,
כמה הרבה יש לי,
אז אין לי את כל מה שאני רוצה, אבל יש לי המון דברים אחרים.
אין לי בעל מושלם, בדיוק כפי שרציתי, אבל הוא כנראה הכי טוב לי, למדתי לראות את הטוב שיש בו,
במקום להתמקד במה שחסר לו, גם אני לא מושלמת.
זה מה שיש ועם זה ננצח
כל הבעיה לכתחילההמקורית
היא ה- אילו הזה
אילו היו מתחתנים יותר מאוחר, היו יותר בשלים
אילו היו מגיעים מוכנים יותר, לא היו חווים את הקשיים האלה..
זו טעות לחשוב כך בעיניי.
גם אנשים שכביכול עשו הכנה לפני החתונה והיה נראה להם שהם בשלים ומוכנים ושאר ירקות, גילו ששום דבר לא דומה לדבר האמיתי ואין מנוס מלעבוד על הזוגיות. גם מנקודת פתיחה טובה יותר. כי אנחנו משתנים, הצרכים שלנו משתנים, בן הזוג שלנו משתנה, המציאות הזוגית משתנה עם הילדים והעומס והאינטנסיביות של החיים, אנחנו נפעלים מהאינטראקציה עם בן הזוג ונדרשים לעמוד על המשמר כל הזמן ולכל תקופה יש דברים אחרים שמתאימים לה.
מי שאנחנו חושבים שאנחנו - לעתים זה משנה צורה ואנחנו מגלים שאולי לא קראנו נכון את המפה או שזה זמן לשנות פאזה ולגלות בעצמנו פן אחר של רגישות, סבלנות, הכלה, הגדלת ראש.. שום הכנה מראש לא משתווה למציאות
אתה רוצה לשמוע את החרטות של הצד השני?קופצת רגע
של למה התחתנתי כל כך מאוחר ולמה בדיוק חיכיתי? של איזה באסה זה שהחברים כבר מחתנים ילדים ואצלנו עוד רחוקים מאוד מהבר-מצווה? כשלא יודעים האם תזכו לעוד ילדים מעבר לאחד או שניים שבחסדי ה' המרובים זכיתם בהם?

או אולי נראה לך שחסר לך שנים של דייטים חסרי תועלת ותוחלת, דייטים שמנהלים בהם שיחות עומק נהדרות ובלב משקשקים מפחד של מתי כבר אמצא את בן/בבית הזוג שלי? שנים של חגים שנחגגים בבדידות, גם אם בחיק המשפחה, רווק אחרון בחבורת החברים והמשפחה?

מותר למתוח עליך קצת ביקורת (עברתי על רוב התגובות בשרשור ונדמה לי שרובן מאוד תומכות)?

אתה אולי חושב שהתבגרת, אבל אתה נשמע כמו ילד שקצת מנותק מהמציאות.

וגם, יש לי הרגשה שאתה קצת 'דרמה קינג'. מנסיוני ארוך השנים בדייטים( נראה לי שאפשר להבין שיש לי נסיון כזה מתחילת ההודעה הזו), דרמה קינג צריכים מישהי יציבה לצידם, אחרת הם בעצמם נשאבים לסחרור שלהם וכבר מאבדים את הצפון( זה קצת קורה לך עכשיו... )

תן לאשתך להיות הצד היציב והרגוע, תעריך אותה, בכנות, על מה שהיא עבורך ותודה לה בכל הזדמנות שיש.

מודה גם על ביקורת..אורח12345

מעניין מה שאת אומרת על דרמה קינג.

אני מחפש ומודה על כל תובנה שתראה לי את התפקיד שלנו יחד. את היתרון בזה שהיא איתי ואני איתה.

יכול להיות שאני מרוויח ממישהי שתקרקע אותי, אבל מצד שני, באמת באמת מרגיש שאני מפספס פה סוג של הבעת אינטימיות עמוקה.

ממש כמו מיניות. 

זה אולי כמו לגלות שבן הזוג א-מיני.

ולגבי דייטינג, נכון, תקופה קשה, בטח בעולם הדייטינג הדתי. 

אבל זו תקופה שמאוד מגבשת ומעצבת זהות, כור היתוך כזה, שבסופו עושים בחירה מושכלת טובה, והכי חשוב, בוחרים נכון ולא מתחתנים בוסר. 

בעולם הדייטינג החילוני, לא פחות אכזבות, בטח לנשים, אבל אין את העול הזה של החלטה על חתונה.

אני זוכר את עצמי, בייניש שיוצא לדייטים, כשאשכרה הציפייה שלי מעצמי היא להחליט האם היא לחתונה. זה פשוט הזוי ולא בריא.

ובאמת, תוך 7 חודשים, חתונה. הזוי.

וזה מה שמכווינים לו. 

לא תקופה ארוכה של חברות, של בחינת הקשר קצת יותר לעומק, עד כמה שבן 22-24 יכול להכיר בכלל עומק, כלום.

אולי אם תשחרר את התקיעות הזו במחשבההמקורית
שעשית טעות, שרק ככה מביעים אינטימיות, שאשתך לא מספיק בשבילך, שיכלת לקבל משו אחר יותר טוב, תגלה שיש עם מה לעבוד
הfomo נוגע בכולם (fear of missing out)
חילונים, דתיים, כולם
וגם ההבדלים האלה שאתה מדבר עליהם נוגעים בכולם.

נשמע כמו משבר 'טיפוסי' כביכול שיכול להוביל אותך או לבניין הבית שלך בצורה איתנה יותר או להרס חס ושלום
ההשוואה בין הפערים ביניכם לפער מיניקופצת רגע
כשאחד מבני הזוג הוא א-מיני היא קצת הגזמה, לא? זאת נטייה לדרמה ;)

לאשתך אין שום צורך או רצון בשיתוף משום סוג שהוא? היא אפילו לא נהנית להראות לך קניות שעשתה, למשל? או לספר לך על חוויות שלה מהדברים שעשתה במהלך היום?
או שרק שיתוף של חוויות אינטלקטואליות /רוחניות עמוקות ביותר נחשב?( ואם זה המצב, שרק דברים מסוימים נחשבים 'שיתוף' בעיניך, הגיוני שאתה בעצמך מכבה את הנטייה שלה לשיתוף. כי היא תמיד מאכזבת ולא מספיקה, אז כל החוויה הופכת להיות לא נעימה מבחינתה, והיא תבחר להמנע משיתוף נוסף)

ואם יש לה צורך כלשהו בשיתוף, למה להשוות לא-מינית? אולי פשוט העדפה אחרת/ מינון שונה?
אם אתה קורא כאן מדי פעם אתה יכול לראות עד כמה נפוץ הנושא של פערים בתחום המיני.
אגלה לך סוד: אין אף אישה שתתאים לך ב 100%. זה לא קיים. תמיד יש פערים כלשהם. זאת אומרת, שאם היית מוצא אישה שיש לה נטייה דומה לשלך להעמקה בשיתוף, היו פערים אחרים כנראה (אולי למשל בתחום המיני... )
אמת, יכול להיות שהיית יכול למצוא התאמה מדויקת יותר. אבל אין לדעת כמה זמן זה היה לוקח.
נסה את התרגיל המחשבתי הבא:
נניח שאשתך מתאימה לך ב 85%. קיימת בעולם, באופן וודאי, אישה שמתאימה לך ב 97%. באופן מדהים, אתה מקבל ביקור ממלאך שאומר לך שהאישה הזו גם חיה בארץ, גם בשכבת הגיל המתאימה וגם פנויה! אלא שתפגוש אותה בעוד 65 שנים.
האם תחכה לה? תוותר על הסיכוי להקמת משפחה ותבחר בחיים שלמים של בדידות בשביל שתזכו בכמה שנים של זוגיות בערוב ימיכם?

אתה בחרת, בגיל צעיר, להשקיע את מירב הזמן והמאמצים בהשקעה בקשר עצמו, ולא בתהליך ברירה קפדני, ארוך ומייגע. לדעת רבים וטובים זו החלטה הגיונית וטובה. בחרת באישה שאתה כותב בעצמך שיש לה הרבה יתרונות. בנקודת הזמן שהיית בה, זו הייתה החלטה לכל הפחות סבירה פלוס ;)
מכיר את המשפט: 'האויב של הטוב הוא הטוב יותר'?
נכון, ייתכן שהיית בוחר אחרת עכשיו, פשוט היית מתמודד עם אתגרים שונים, זה לא שהכל היה מושלם. בכל בחירה שאתה בוחר בחיים יש אלמנט של ויתור על כל שאר האפשרויות. אי אפשר גם להתחתן מוקדם וגם לבלות שנים בחיפוש זוגיות, בדיוק כמו שאם בחרת ללמוד רפואה כנראה שלא יהיה לך זמן להתמקצע בקריירה של רקדן. בצרפתית יש ביטוי נחמד: סה לה וי, אלה החיים.
וגם אם כשהיית צעיר היית שם דגש על התכונה הזו, אין לדעת על איזו תכונה אחרת היית מתפשר. אולי למשל, היה כל כך חשוב לך שלאשתך יהיה את העומק שאתה מחפש שלא היית שם לב לתכונת היציבות הרגשית, והייתם שניכם כל הזמן במן רכבת הרים רגשית? ימים ששניכם מעמיקים בקשר וקרובים ונמצאים ב 'היי' ומולם ימים מדכאים שאתם שניכם לא בטוחים בקשר ובשום בחירה בחיים, וחוסר הביטחון שלכם רק מזין ומדרדר את הקשר עוד ועוד ( שוב, כותבת מנסיון, זוגיות בה שני בני הזוג רגישים מדי עלולה להיות מאוד לא יציבה)

בקיצור, חפרתי. רוצה לומר שאין מה לעשות, בזוגיות יש אלמנט של בחירה. ייתכן והפערים ביניכם באמת לא ניתנים לגישור. אני לא אתה ואני לא יכולה לדעת. כקוראת מהצד וממה שכתבת עד כה, נראה שכרגע הבעיה העיקרית היא שבמקום להשקיע את האנרגיות שלך בתוך הקשר בשיפור המצב, אתה עוסק בהשקפה מבחוץ, והמצב הזה לא מאפשר לך להשקיע כמו שנדרש בזוגיות... בכל זוגיות, אפילו של 97% התאמה...
מדהימהלמה לא123
כמה דברי חכמה נשפכים ממך
כל מילה פנינה
מצטרפת לשבחים. נהניתי לקרוא אותךהמקורית
יותר סבירתיתי2
שהיית יוצא עם בנות שהיו מלהיבות אותך
ברמת השיח, הפתיחות, העוצמה
סביר להניח שהיו לך התאהבויות חזקות כאלה
שלא היו מחזיקות מעמד
נגמרות מהר
או לא נגמרות בחתונה.
יש אינסוף סיפורים כאלה בדיוק....... תשאל כל רווק שני. תשאל פה אנשים שחוו דייטים.
הרבה אנשים עוברים את המסלול הזה, של התאהבות באדם הדומה מדי, דרמה, ואחרי x זמן הבנה שבעצם מה שאני באמת צריך זה את השקט והפשטות.
ששמה אני מרגיש בית,
ששמה אני מצליח להתחתן בלב שמח ורגוע
שהקשר נעים ולא מטלטל מדי.

אז לא עברת את הסיבוב הזה כרווק, אתה עובר אותו כנשוי, באמת לא קל.
רק מקווה שלא תוותר. שתעשה את התהליך בתוך הנישואין ולא חלילה בחוץ, כי חבל.
ממש הגיוני .יהודה224
למה אני חופשי היום?
למה אני לא פושע שעף על קבריולטים עם קולט
9mm ולבנות c4 בבגאז'
למה לא נכנסתי לכלא לכמה שנים?
עד שאגיע להבנה ולתשוקה שצריך להיות נורמטיבי לעבוד ולחיות נורמלי כמו אדם רגיל לגדל משפחה ולחיות עם אישה וילדים בלי באנגים וקריסטלים..?? למהההה??
אח יקרזוזיק העכבר
באמת קשה לך... הלוואי שתמצא את הדרך הטובה עבור שניכם
קודם כל, הבסיס הטוב שיש ביניכם זה המון - אפילו זה שאתם חיים בשלום בלי מריבות יחד זה מדהים ובכלל לא מובן מאליו.
הקושי שלך נשמע אמיתי ולא נראה לי שכדאי לבטל אותו. מצד שני, אפשר קצת פחות לפחד, החיים שלך תלויים רק בך ובעולם הפנימי שלך. גם אם תכבוש את העולם לא בטוח שזה יעשה אותך מאושר, הכל תלוי במקום הפנימי. אם תהיה מכוון ותתמסר באמת לדברים שאתה מאמין בהם - יהיה לך טוב, לא משנה כמה העולם החיצוני יעריך אותך
חוצמזה אני מסכים עם מה שכתבו פה שהחיים מאד דינמיים. היום אתה ככה ואשתך אחרת, במרחק השנים דברים יכולים להיראות אחרת לגמרי, תפיסות שלך על מה חשוב לך , מה זה זוגיות טובה ועוד משתנות כל הזמן. זה יכול להיות תוצאה של פשרנות ויכול להיות שינוי אמיתי ועמוק - כל עוד אתה מחובר לא תעשה טעויות.
בהצלחה ושיהיה לכם הכי טוב בעולם

לי זה נשמעתהילה 3>
שחל ביניכם איזשהו היפוך תפקידים.
במקום שאתה תהווה עבורה מקום מבטחים ומשען, גבר מעניק, שמקבל אותה כמו שהיא, קרה אחרת.
היא מקבלת אותך ומאפשרת לך לצמוח, אבל אתה מסתכל עליה בעיניים מצומצמות.

מצב כזה, לא מאפשר לאישה לפרוח, לצאת, להתגלות.
ונשמע שזה מה שאתה רוצה יותר מכל, אבל בסוף באיזשהו מקום
אתה בהפוך על הפוך לא מאפשר לה את זה.
מציעה לך להתמקד בללמוד איך לקבל אותה ברוחב לב, לעוף עליה ולאהוב אותה.

זה נכון שזה מסע שלה ואם היא הייתה כותבת כאן זה היה הרבה יותר מועיל,
אבל אתה קח אחריות על החלק שלך.
תאהב
תקבל
תאפשר
ותתפלל לטוב

נשמע שבסוף יש ביניכם חיבור טוב ועמוק
וגם פוטנציאל משמעותי.

זה כואבפרצוף כרית

אבל נורמלי לחלוטין

לא נשמע לי בכלל סיבה להתגרש

אולי היא רואה אותך בתור חפרן או מתעסק בדברים בלי טעם

יש מעלה וחסרון לתכונה שלך וגם לתכונות שלה , זה לא חד משמעי שאתה "מתקדם" והיא לא

אולי להפך, אולי היא חושבת שהיא יותר ברמה גבוהה ממך ברמה מסוימת ואתה לא?

לכל זוג יש דברים שהם פחות מתאימים בהם וצריך לקבל את זה 

עצם זה שהיא מוכנה לחיות איתך בבית ו"לסבול" את החסרונות שלך , זה כבר אומר שאתם מתאימים

לא כל בחורה מוכנה....

וכן להפך - לא כל אחד מוכן "לסבול" אותה..

בהצלחה

אתם מתאימים , אל דאגה

(ברור שזכותך להתגרש, אבל לא לטובתך לדעתי רק יזיק לחיים שלך)

הסתכלות אגוצנטרית משהוshaulreznik

"היינו שני דוסים צערים וביישנים, עם הזמן נפתחתי והתפתחתי, עשיתי תארים, הוספתי שורות לרזומה, אבל היא נשארה כמות שהיא, וגם יש לה ליבידו נמוך".

על כתפי מי נופל חינוך הילדים? מי אחראי לבישולים וניקיונות בבית?

ייתכן שבעוד שאתה מבקש לחלוק איתה עושר רוחני ורגשי, היא, אחרי יום של קרצופים וטיפולים, רוצה שקט. לא כל אישה חייבת להיות דומיננטית, מצחיקולה ואינטלקטואלית בו-זמנית. הקב"ה הבטיח "עזר כנגדו" ולא פרטנרית לטיולים אתגריים או משתתפת בדיבייט. 

מסכימה,גישה נכונה,אם כי צריך גם קצת חמלה לכאבפרצוף כרית

אולישירה לב
דווקא לשחרר את החיפוש של כל המענה הרגשי העמוק דרכה, ולחפש אותו עם חבר או קבוצה כלשהיא, או בדרך אחרת שמתאימה לך?
ואיתה דווקא לחיות ברובד של 'סתם' כיף, חוויות משותפות, לשמוח מהחיים? נשמע שזה יכול לעשות לכם רק טוב, לחבר ולקרב ולתת מענה לצדדים נוספים.

רואים שאתה כותב ממש מעומק הלב שלךנגמרו לי השמות

ונשמע שיש שם בעומק עוד הרבה הרבה מאוד, ממש חיים שלמים, תפיסות שלמות, רגשות, מחשבות, עולם. עולם שלם.

נשמע גם שהפחד מאוד נוכח אצלך כרגע.

הייתי אומרת אפילו מנהל אותך לעיתים.

ואולי הדבר הראשון שצריך לעשות כאן הוא להסתכל לפחד הזה בעיניים,

לשמוע אותו,

להקשיב לו,

לראות מה הוא רוצה

ממה הוא מפחד

מה הוא צריך

ממה הוא מבועת

ולאט לאט להרגיע אותו ולתת לו מענה.

ואם לא מצליחים ישר - אז לנסות להגיע למצב שאתה מנהל את הפחד ולא הוא מנהל אותך.

נשמע שיש לך ביד אישה נפלאה ונהדרת,

נשמע שיש ביניכם הרבה מאוד מאוד טוב.

גם בהיכרות וגם עכשיו אתה רואה מולך אישה טובה מאוד, נחמדה, מתוקה וחמודה, עם המון תכונות טובות,

שניכם רוצים קירבה וחותרים אליה,

שניכם עם רצון ומוכנות ומאמץ משותף והולכים לטיפול זוגי, 

הקירבה ביניכם מתעצמת בעקבות כך ובעקבות ההשקעה שלכם האחד בשנייה

אתם כל כולכם ממש על זה בשלמות.

ודווקא אז, צפים כל הפחדים.

דווקא אז הם מתעצמים.

עד שהגעת למצב שהפחד פשוט משתק אותך.

הוא לא נותן לך כאילו לראות דבר מעבר למסך השחור שלו.

אני חושבת שאתה, אתם בכיוון טוב.

אם אתה מעיד שהקירבה ביניכם מתעצמת, שעולים דברים, שמתפתחים יחד - זה מעולה.

וכן, חלק מהתהליך בהחלט יכול להיות שיצופו דברים כואבים ונגיע למחשבות קשות וכואבות,

זה יכול להיות חלק מהתהליך הטבעי הזה,

שכדי להגיע לריפוי השלם, צריך לעבור גם דרך כל המוגלה ולהוציא אותה החוצה... ורק כך נוכל להרגיש הקלה שלמה ואמיתית, מן השורש ולא כ"פלסטר" רעוע.

הייתי מציעה לשקף את הדברים מול המטפל שלכם, אפשר גם בפגישה/ות אישית.

לראות איפה ההתקדמות האישית שלך יכולה עוד להעמיק בתוך זה

ואיפה ההתקדמות הזוגית שלכם גם יכולה להתקדם עוד כנ"ל.

ובקשר לאשתך שנשמעת כ"כ מקסימה - 

הייתי מנסה להרחיב את המחשבה והמבט על המקום שלה.

כתבת שאתם נשואים, שהתחתנתם צעירים, שיש לכם ילדים.

איפה היא בתוך כל זה?
האם יש לה זמן לעצמה?

האם יש לה איוורור, רוגע, שמחה, נחת?

האם היא מרגישה אהובה, רצויה, מקום ראשון אצלך?

האם טוב לה עם עצמה?

האם היא מרגישה גם בפן המקצועי מימוש עצמי?

ובשאר מישורי החיים? משפחה, חברות, תחביבים?

יכול להיות שזה שהיא לא באותו המקום כמוך זה לא רק בגלל הבדלי אופי (בהחלט יכול להיות שחלק מכך נעוץ בהבדלים באופי, אבל יכול להיות שיש עוד דברים),

אולי המקום שלה שיותר שקט או מופנם או פחות "מעמיק" כפי שתיארת - אולי הוא נובע גם ממקום של חוסר בפניות נפשית?

חוסר בשלווה נפשית?

עומס?

האם ניסיתם לדבר יחד באיזו חופשה מפנקת?

כאשר אין עליה שום שום אחריות?

נסה להעלות את הדברים שדורשים עומק רגשי כאשר שניכם יחד, בביחד המיוחד שלכם,

הילדים עם בייביסיטר / במסגרות / אצל ההורים / מקום אחר שאתם לא צריכים לדאוג,

שלא צריך לכבס ולבשל ולנקות - אלא הכל מוכן (כמו מלון או צימר),

קחו כמה ימים כאלה.

ברוגע. שלם.

ואז, שאתה ממש רואה שאשתך בפניות מלאה, אז נסה להלעות נושא אחד שהיית רוצה להעמיק בו.ץ

או לשאול אותה איזה נושא מאוד קרוב לליבה ומעניין אותה.

יכול מאוד להיות שאם היא גם תהיה בפניות שלמה

גם תרגיש שאין עליה אחריות ועול ועומס 24/7,

גם תבחר נושא שמעניין אותה וקרוב לליבה -

שם תוכל לפגוש את העומקים שבה.

כי הם בטוח קיימים.

לפעמים צריך רק לתת להם את התנאים המתאימים לפרוח ולהתגלות ולבוא לידי ביטוי.

ותראה איזה מקסים זה.

אשתך היקרה הזו היא היא זו שאיפשרה לך את התנאים הללו כל השנים.

כתבת שהיית חסר ביטחון עצמי ומשובלל כאשר התחתנתם,

ואולי דווקא השקט הזה שלה, היציבות, האיזון, הרוגע שהיא משדרת, הידיעה הברורה שהיא כאן איתך כמו סלע יציב - איפשרה לך להפוך לאדם שאתה.

נסה לחשוב עם עצמך,

מה אתה אוהב באשתך?

מה אתה מעריך באשתך?

על מה אתה יכול להוקיר לה תודה?

על מה עוד אתה יכול להוקיר לה תודה? מה עוד קיבלת ממנה מאז שהכרתם?

מה יש לך בחיים בזכותה?

נשמע שיש ביניכם משהו מאוד מיוחד, קשה לי להסביר במילים אבל זה ממש מתבטא דרך המילים שלך, לפחות אליי אישית כקוראת מן הצד.

ונשמע שכדי ללטש את האוצר הזה ולדלות ממנו את כל הטוב והיופי העצום שיש לו להציע, צריך לעשות עבודה מדויקת ועדינה. מלאכת מחשבת.

אבל אני מאמינה שאתם יכולים לעשות אותה, ואפילו שאתם כבר בעיצומה!

ואם תצליחו ב"ה תוכלו להגיע לעומקים חדשים בזוגיות, וגם כל אחד עם עצמו, להגיע להבנות חדשות ומפעימות ובכלל, להפוך לאדם הרבה יותר שלם, מלא וטוב, כל אחד בפני עצמו.

הקב"ה לא סתם מזווג זיווגים, הוא מכין לנו תוכנית כ"כ ייחודית ומפעימה, שלפעמים רק במבט לאחור על כל השנים אנו מצליחים להבין אותה, או חלק ממנה.

אני מאחלת לשניכם שכאשר תחגגו את חתונת הכסף שלכם, תוכלו להתבונןם אחורה עם נשימה עמוקה וטובה, עם רווחה עצומה, עם אהבה והודיה עצומה לקב"ה על כל המסע שזכיתם לצעוד יחד,

על כל מה שהוא בנה בכם

על כל מה שאתם בניתם, יחד, בעשר (או בעצם עשרים ) אצבעותיכם

ושתזכו להינות מכל הפירות המתוקים שעמלתם עליהם.

(גם הרבה לפני).

זה אפשרי.

תמשיכו ככה, תשתף ותשקף למטפל,

נסה לראות יחד איתו כיצד להגיע למצב שאתה מנהל את הפחדים ולא הם אותך,

נסה לראות ולהבין לעומק יותר את הצד של אשתך,

לראות את כל הטוב שכבר עכשיו יש

ולהשתמש בכל החוזקות שלה ושלך כדי למקסם ולהעצים גם את שאר הדברים והתחומים שעדיין לא 100%.

זו עבודה, אבל אין מתגמלת כמוה!

זה לימוד, אבל אין מופלא כמוהו!

ב"הצלחה רבה רבה לכם!

לאנשים כמוך יש שלבים בחיים של רצון לעוףתיתי2
להתפתח, להרגיש, להעמיק, לזרום, לרוץ
לחיות את החיים חזק.
ובדרך כלל אחרי כן באה נפילה, בהתחלה היא כואבת ומרסקת, אחר כך היא מאזנת.
ואחרי שחווים כמה עליות ומורדות כאלה, לומדים להכיר בערך הפשטות, היציבות, ומחפשים אותה.

לך יש את זה כבר בידיים.
יש לך זוגיות עם מישהי ששומרת על חייך יציבים ופשוטים.
הדימיון כאילו מישהי עם עוצמות רגשיות וסערה פנימית תהיה מתאימה לך יותר - הן הכי טעות שיש.
אין כמעט זוגות שמחזיקים מעמד ככה.
דמיין את עצמך בתוך סערה, כשלצידך מישהי שגם היא בסערה משלה. או לחילופין, אתה בתקופה רגועה ויציבה של תחושת סיפוק ועשיה, והיא נמצאת בתוך דרמה פנימית של תחושת פער בין הרצוי למצוי (בדומה למה שאתה מרגיש כעת). אתה סוף סוף בחווית רגיעה ושלווה, ונדרש לתמוך בקושי הפנימי שלה ולחוות אותו איתה.

יש לך אישה אוהבת
שהיא קרקע יציבה בשבילך.
היא לא טיפשה, היא מסוגלת להבין אותך,
בלי להזדהות.
היא מסוגלת להיות שם בשבילך, לתמוך, להקשיב, מכל הלב
כשתוריד ממנה לחץ להיות מישהי אחרת.
היא תשמור על שלווה פנימית ושלווה בבית עבור ילדיך
עבורך
שיהיה לך מקום לחזור אליו
מקום לצאת ממנו להרפתקאות
מקום בטוח ורגוע לצאת לממש את עצמך.

אולי יקח לך עוד קצת זמן להעריך אותה על מי שהיא,
אולי יקח לך זמן להבין כמה הזוגיות שלכם מדוייקת
ולשחרר דמיונות של משהו אחר - כמעט ואין זוגות ששניהם באותו וייב בסגנון שלך... זה לא מחזיק. (תשאל רווקים שהתנסו במערכות יחסים...)
מאמינה שאחרי עוד כמה סערות נפש, תרגיש את התשוקה אל הרוגע והפשטות.

ועוד משהו, אל תצפה לאינטימיות רגשית באופן מיידי. זה דבר שנבנה לאורך שנים.
עם הזמן היא תכיר אותך כמו שאף אחד אחר לא יכיר, על אף עולמה הפנימי השונה. יש מצב גדול שכבר עכשיו היא מכירה אותך הרבה יותר ממה שנדמה לך, אולי יותר ממה שאתה מכיר את עצמך. היא כנראה לא עסוקה בלהחצין את מה שהיא יודעת ומרגישה. אבל היא שם.
זה לא בדיוקזוזיק העכבר
מה שפותח השרשור כתב.
הוא לא דיבר על אשה שלא חווה סערות נפש אלא על אשה שהשיח הרגשי שלה הוא פשוט ובסיסי
אתה מספר לנו דברים על אשתך.ספיר לבן
אתה מספר שהיא: שקטה מאוד, חסרת ביטחון, חרדתית.
כאן בעיני נכנס התפקיד שלך בעניין-
תשקיע בה! תגרום לה להיפתח יותר, לדבר יותר, תעזור לה להפחית חרדה.
כשאישה מרגישה שהיא תחת ביקורת כבדה ובעלה לא מרוצה ממנה ותאמין לי שמרגישים את זה גם בלי מילים, היא נוטה להתכנס, להיות חרדה וחסרת ביטחון.
התפקיד שלל זה להעצים אותה, לאהוב אותה מאוד, ךהצמיח אותה ומתוך כך גם לעזור לה ללמוד כיצד לנהל תקדורת הדדית שתיטיב עם שניכם.
תנסה להיכנס לעולם הרגשי שלה..בידיים של השם
בדגש על הרגשי-כשהגבר מתעניין ונכנס לעולם הרגשי של האישה זה מתחיל מהאישה עצמה שכמהה להרגיש משהו ואז מבקשת מהגבר שיתן לה להרגיש את זה.ומשהו מעניין מתחיל לקרות.
האישה מתמלאת והגבר מצליח איתה מה שנותן לו תחושה של סיפוק והתגברות..
יש זוג בשם יונתן ומרים קליין שמדברים על כל הנושא הזה מצורה מהממת!!כדאי לשמוע אותם..
אני רק אגיד ואומר שאין הרבה מציאות בחוץ ועדיףסנדינה
לא לוותר כל כך מהר
נזכרתי בסיפור דומה, שהזוג התגרשלמה לא123

בתמצית הסיפור כזה:

זוג התחתן, האישה החליטה להתפתח, הלכה ללמוד, בגלל שלמדה יכלה פחות להשקיע בבית ובילדים,

הוא עשה הכול בבית, בישל, טיפל בילדים וכו'

כשגמרה ללמוד אחרי שנים, הרגישה כ"כ מתקדמת וחכמה, שנתנה לו בעיטה, כי הוא לא לרמתה.

האישה הכ"כ חכמה חיפשה גאון כמוה, מצאה מישהו גרוש, שהגרושה התקשרה והתחננה בפניה שלא תתחתן איתו, אבל היא כ"כ חכמה שהיא יודעת הכי טוב, הם התחתנו וחיו באושר, עד ש....

פתאום האדם הנורא ואיום התגלה, והיא התחילה לסבול מרורים, לא היתה ברירה אלא להתגרש.

והחכמה גרושה עד היום, עברו כבר הרבה שנים, היא אמנם חכמה והתקדמה בחיים, אבל היא טוענת היום שהיא הרסה לעצמה את החיים במו ידיה.

באותו הזמן הגרוש שלה מנישואין ראשונים התחתן ובנה משפחה לתפארת.

סיפור נוגע ללב עם המון מסריםפרצוף כרית

בהחלט מרגש

אני גם מאמינה שאהבה אין להחליף אלא במקרים ממש קיצוניים

וכמו ש  @נגמרו לי השמות תמיד כותבת באחד המאמרים המפורסמים שלה פ ה- 

שאין אדם מושלם

ואם תתחתן עם אחרת - יימצא בה חסרון חדש אחר שלא חלמת עליו

וזה סיפור כואב ..... על גאווה יתירה

כמה שצריך להעריך מישהו שמוכן לאהוב אותנו ולתת בנו אימון לכל החיים 

על עצם זה - שווה להשאר! 

יכול להיות שאם יתחתןלמה לא123

יהיה לו יותר טוב, אבל זה סיכון

ולפעמים בן אדם לא שם לב לחסרונות שלו ולא קולט שהרע הגיע גם ממנו

והוא סוחב את הבעיה לנישואין הבאים שלו, ואז שוב רע לו ושוב הוא לא אשם, או שאז הוא קולט ומחליט לטפל, אבל יכל לחסוך המון כאב כבר בהתחלה

מנסה לענות לך, בעיקר כי ביקשת סוסה אדומה
עבר עריכה על ידי סוסה אדומה בתאריך כ' בתמוז תשפ"ב 15:25
אני אנסה לענות לפי הסדר, מקווה שלא יצא ארוך מידי.

בעצם אולי אענה בסדר הפוך,

אני אתייחס קודם כל לחלק השני של ההודעה שלך, כי אני מזהה שזה הקושי המהותי שלך, וגם ציינת את זה.

אני מזהה שאתה חווה בדידות בתוך מערכת יחסים שמבחינתך היא "פושרת".
אין לך הרבה טענות, ועם זאת אתה חווה הרבה "לבד"...
חשוב לי קודם כל להגיד לך שאני לגמרי מבינה את הקושי שלך.
ולהוסיף שבהרבה מקרים שבהם אחד מבני הזוג קשוב לעצמו ומחובר לעצמו מאוד, עמוק ורגשי, קיים הפער הזה.
אין הרבה מאוד אנשים שמחוברים לעצמם, ולא שזו אשמתם או האופי הבסיסי שלהם. אלא שיש אינספור סיבות מהותיות שגורמות לאנשים להתנתק, לשרוד ותו לא.

בדרך כלל, אנשים עמוקים מאוד, הם גם אנשים שיש להם נטיה לדיכאון וחוסר תפקוד במצבי שפל, מה שגורם להם באורח אינסטנקטיבי בריא, לבחור להם את ההפך המשלים. גם אם הבחירה הזאת לא מודעת, הם בוחרים בזה מהבטן כי זה באמת מה שנכון עבורם ל"הישרדות" החיים בפועל.

באיזשהו שלב, ובמיוחד בשלבי הגאות, הפער הזה נוכח יותר.
באופן כללי, אנשים מחוברים לעצמם חווים בדידות, לא רק בזוגיות אלא בכללי. אנשים פשוט לא מבינים אותם ולא מאמינים להם ולכנות האמיתית המתפרצת שלהם.
וזה כואב.
וזה כואב יותר שאפילו בפינה שבה הם מחפשים ומצפים למצוא נחמה לבדידות הזאת, הם לא מוצאים אותה ואז הבדידות הרבה יותר כואבת.

תחשוב על זה, שאומנם אותם אנשי עומק, אלו שמחוברים לעצמם חווים בדידות חברתית מצד ההבנה של הסובבים אותם הם חווים אותה בזכות העומק שלהם,
האנשים שלא מחוברים ולא מבינים את עצמם, הם חווים הרבה יותר בדידות מהותית ואפילו לא יודעים להגדיר את החוויה שלהם.
מיותר לציין אבל נצרך שאדם שלא מבין את עצמו, לא מצליח בשום צורה להבין מישהו אחר.
אדם מנותק מעצמו לא מצליח באמת להתחבר למשהו.

אתה רוצה לחוות ולהתחבר באמת, אולי אפילו לא עושה לך את זה כל המסביב הזה.
אתה רוצה לגלות את עצמך ולגלות נפש "תאומה" אחרת שמבינה אותך ו*בוחרת* בך.
יש תחושה שאנשים שלא מחוברים לעצמם לא באמת בוחרים משהו.
חיבור ובחירה הם אותו שורש.

בכל אופן, אתה רוצה לבחור ושיבחרו בך ועל זה הכאב שלך יושב, ולא על הבחירה שנעשתה בעבר.
גם מה שכואב לך לכאורה על חוסר הבחירה שלך בעבר, זה יותר כאב שקשור שחווית חוסר בחירה משני הצדדים בהווה.
אתה רוצה לבחור ורוצה להרגיש נבחר.
ואתה יודע שאתה תרגיש נבחר כשיגלו אותך ויבינו אותך באמת.
שיראו אותך.

מה הפיתרון לזה?
לא יודעת. כלומר יודעת שאין לזה פיתרון קסם, אלא פיתרון שדורש עבודה וסבלנות.

קודם כל להבין שבכל כל כל סוג של זוגיות נדרשת עבודה קשה.
כשאנחנו יוצאים מהמקום של האגוצנטריות (המקום שרוצה לקבל ללא עבודה קשה) קל לנו יותר להכיל את התהליך הזה בסבלנות.
להבין שהיסוד הוא שאדם מחובר לעצמו יודע להתחבר ולהבין גם נפש אחרת וליצור הפריה אמיתית בחיבור שבינהם.
אז הבסיס הוא שיהיה מחובר לעצמו,
איך דואגים לזה?
קודם כל טיפול רגשי יכול לעזור.
אבל גם אנחנו כבני זוג יכולים לעזור.
ללמד את הצד השני שיח רגשי עמוק.

נסה לדבר איתה על הרגשות שלה. יתכן מאוד שזה יהיה קשה בהתחלה, אולי היא אפילו תנסה לברוח מזה, אבל זה לא כי היא לא רוצה, אלא כי היא פשוט מפחדת ממשהו שהיא לא מכירה.
גם היא רוצה להשמיע את קולה,
גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה.

אולי כגבר שמחובר לעצמו דווקא, תוכל להבין את סגולת החיזור הזאת.
להקשיב לה,
תהיה ראשון להקשיב,
ואחרון להתבטא.
וגם שם, אל תצפה כל כך מהר להיות מובן.
כשהיא תבין את עצמה, ואתה כנראה יכול לעזור לה שם, היא תצליח להבין אותך.

אל תבוא אליה מלמעלה,
אם אישתך גוצה, חגן ולחש לה...
במובן הזה שתעזוב רגע בצד את מה שאתה חווה על עצמך בגאות שלך כרגע, ותראה אותה במקום שלה, ותיצור אתה את השיח הזה שאתה זקוק לו.
מה שחסר לך, תתן לה.
למד אותה שיח רגשי. כרגע אתה תלמד אותה, אבל אולי היא עוד תחזור ללמד אותך פי 4.

זה מתקשר גם לחלק הראשון,
האם בזמן שהתפתחת אישתך היתה עסוקה בהריונות וגידול ילדים?
האם היא פנויה להתפתחות האישית שלה?
האם אתה נושא בנטל של הדברים המשעממים שהיא מתעסקת בהם?

עבודות בית הן לא גורם מעודד ביטחון עצמי וליבידו.
גם עבודה לצורך פרנסה בלבד, לא.
האפ היא עובדת במשהו שמעניין אותה?
תהיה שותף פעיל, הפער יצטמצם משני הכיוונים.

כל הדברים האלה,
או עצם העיסוק המסיבי בהישרדות החיים, רק ממשיכים להזין את הפער הזה של ההבנה העצמית שלה עם עצמה וממילא מולך.

אז הפתרון הוא לא פתרון קסם,
אבל מה שחסר לך, תתן לה, אתה המשפיע, היא המקבלת.
כשהיא תקבל, היא תוכל להחזיר לך...

גאה בך שאתה גבר שמחובר לעצמו, לך בכוחך זה ותעזור גם לאחים שלך.

בהצלחה גבר.

עוד משהו שרציתי להוסיף,
אני חושבת שאתה עובר תהליך נפלא עם עצמך ובזוגיות שלך...
ההרגשה הזה של הדוחק במקום שבו אתה רוצה לפרוס כנפיים ולעוף.
אתה צומח ומתפתחת וממילא גם הציפיות שלך מהזוגיות שלך גדולות, וזה חשוב ובריא.

הבעיה שלנו זה שאנחנו בדור אינסטנט וחד פעמי, ובמקרים שקיים פער אנחנו לא חושבים אוטומטית לתקן אלא פשוט להחליף.
אני לא שופטת את המקום הזה, אני לגמרי שותפה אליו,
רק מזכירה שאין קשר שלא מצריך עבודה אישית תמידית,
ולמי יש כח עכשיו לעבודה חדשה?
אולי עדיף פשוט לנסות לבחור מחדש בתוך המערכת?
זה יקרה רק כשאנשים ירשו לעצמם לחשוב באמת על פירוק.
אין בניה במקום שאין בו פירוק.
גם בשביל לשפץ צריך לפרק.
אז תפרקו.
תריבו! למה אתם לא רבים?
ריבים זה חשוב.
ריבים נכונים בסוף מקרבים.

ריבים מהנים שיהיו לכם.
כתבת כ"כ יפה ומדיוקלמה לא123

נעלמת לנו לתקופה, לא?

תודה רבה ❤סוסה אדומה
לא בכוונה, סתם לא יצא לי
מנסה לענות לך, בעיקר כי ביקשת סוסה אדומה
(מעתיקה לך את זה אחרי עריכה, כי יצא לא ברור למטה וכבר אי אפשר לערוך).

אני אנסה לענות לפי הסדר, מקווה שלא יצא ארוך מידי.

בעצם אולי אענה בסדר הפוך,

אני אתייחס קודם כל לחלק השני של ההודעה שלך, כי אני מזהה שזה הקושי המהותי שלך, וגם ציינת את זה.

אני מזהה שאתה חווה בדידות בתוך מערכת יחסים שמבחינתך היא "פושרת".
אין לך הרבה טענות, ועם זאת אתה חווה הרבה "לבד"...
חשוב לי קודם כל להגיד לך שאני לגמרי מבינה את הקושי שלך.
ולהוסיף שבהרבה מקרים שבהם אחד מבני הזוג קשוב לעצמו ומחובר לעצמו מאוד, עמוק ורגשי, קיים הפער הזה.
אין הרבה מאוד אנשים שמחוברים לעצמם, ולא שזו אשמתם או האופי הבסיסי שלהם. אלא שיש אינספור סיבות מהותיות שגורמות לאנשים להתנתק, לשרוד ותו לא.

בדרך כלל, אנשים עמוקים מאוד, הם גם אנשים שיש להם נטיה לדיכאון וחוסר תפקוד במצבי שפל, מה שגורם להם באורח אינסטנקטיבי בריא, לבחור להם את ההפך המשלים. גם אם הבחירה הזאת לא מודעת, הם בוחרים בזה מהבטן כי זה באמת מה שנכון עבורם ל"הישרדות" החיים בפועל.

באיזשהו שלב, ובמיוחד בשלבי הגאות, הפער הזה נוכח יותר.
באופן כללי, אנשים מחוברים לעצמם חווים בדידות, לא רק בזוגיות אלא בכללי. אנשים פשוט לא מבינים אותם ולא מאמינים להם ולכנות האמיתית המתפרצת שלהם.
וזה כואב.
וזה כואב יותר שאפילו בפינה שבה הם מחפשים ומצפים למצוא נחמה לבדידות הזאת, הם לא מוצאים אותה ואז הבדידות הרבה יותר נוכחת.

תחשוב על זה, שאומנם אותם אנשי עומק, אלו שמחוברים לעצמם חווים בדידות חברתית מצד ההבנה של הסובבים אותם, הם חווים אותה רק בזכות העומק שלהם והחיבור שלהם עם עצמם בעוד האנשים שלא מחוברים לעצמם, חווים הרבה יותר בדידות מהותית ובגלל שהם לא מבינים את עצמם, הם אפילו לא יודעים להגדיר את החוויה שלהם.
מיותר לציין אבל נצרך שאדם שלא מבין את עצמו, לא מצליח בשום צורה להבין מישהו אחר.
אדם מנותק מעצמו לא מצליח באמת להתחבר למשהו.

אתה רוצה לחוות ולהתחבר באמת, אולי אפילו לא עושה לך את זה כל המסביב הזה (אולי אתה מרגיש שאתה מקיים "סטוצים" עם אישתך).
אתה רוצה לגלות את עצמך ולגלות נפש "תאומה" אחרת שמבינה אותך ו*בוחרת* בך.
יש תחושה מוצדקת שאנשים שלא מחוברים לעצמם לא באמת בוחרים משהו.
חיבור ובחירה הם אותו שורש.

בכל אופן, אתה רוצה לבחור ושיבחרו בך ועל זה הכאב שלך יושב, ולא על הבחירה שנעשתה בעבר.
גם מה שכואב לך לכאורה על חוסר הבחירה שלך בעבר, זה יותר כאב שקשור לחווית חוסר הבחירה משני הצדדים בהווה.
אתה רוצה לבחור ורוצה להרגיש נבחר.
ואתה יודע שאתה תרגיש נבחר כשיגלו אותך ויבינו אותך באמת.
כשיראו אותך.

מה הפיתרון לזה?
לא יודעת. כלומר יודעת שאין לזה פיתרון קסם, אלא פיתרון שדורש עבודה וסבלנות.

קודם כל להבין שבכל כל כל סוג של זוגיות נדרשת עבודה קשה.
כשאנחנו יוצאים מהמקום של האגוצנטריות (המקום שרוצה לקבל חינם - ללא עבודה קשה) קל לנו יותר להכיל את התהליך הזה בסבלנות.
להבין שהיסוד הוא שאדם מחובר לעצמו יודע להתחבר ולהבין גם נפש אחרת וליצור הפריה אמיתית בחיבור שבינהם ואדם שלא מחובר לעצמו - לא.
אז הבסיס הוא שיהיה מחובר לעצמו,
איך דואגים לזה?
קודם כל טיפול רגשי יכול לעזור.
אבל גם אנחנו כבני זוג יכולים לעזור.
ללמד את הצד השני שיח רגשי עמוק.

נסה לדבר איתה על הרגשות שלה. יתכן מאוד שזה יהיה קשה בהתחלה, אולי היא אפילו תנסה לברוח מזה, אבל זה לא כי היא לא רוצה, אלא כי היא פשוט מפחדת ממשהו שהיא עוד לא מכירה.
גם היא רוצה להשמיע את קולה,
גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה.

אולי כגבר שמחובר לעצמו דווקא, תוכל להבין את סגולת החיזור הזאת.
להקשיב לה,
תהיה ראשון להקשיב,
ואחרון להתבטא.
וגם שם, אל תצפה כל כך מהר להיות מובן.
כשהיא תבין את עצמה, ואתה כנראה יכול לעזור לה שם, היא תצליח להבין אותך.

אל תבוא אליה מלמעלה,
אם אישתך גוצה, חגן ולחש לה...
במובן הזה שתעזוב רגע בצד את מה שאתה חווה על עצמך בגאות שלך כרגע, ותראה (תבין ותעריך) אותה במקום שלה, ותיצור אתה את השיח הזה שאתה זקוק לו.
מה שחסר לך, תתן לה.
למד אותה שיח רגשי. כרגע אתה תלמד אותה, אבל אולי היא עוד תחזור ללמד אותך פי 4.

זה מתקשר גם לחלק הראשון,
האם בזמן שהתפתחת אישתך היתה עסוקה בבית, בהריונות ובגידול ילדים?
האם היא פנויה להתפתחות האישית שלה?
האם אתה נושא בנטל של הדברים המשעממים שהיא מתעסקת בהם?

עבודות בית הן לא גורם מעודד ביטחון עצמי וליבידו.
גם עבודה לצורך פרנסה בלבד, לא.
האם היא עובדת במשהו שמעניין אותה?
תהיה שותף פעיל, הפער יצטמצם משני הכיוונים.

כל הדברים האלה,
או עצם העיסוק המסיבי בהישרדות החיים, רק ממשיכים להזין את הפער הזה של אי ההבנה העצמית שלה עם עצמה וממילא מולך.

אז הפתרון הוא לא פתרון קסם,
אבל מה שחסר לך, תתן לה, אתה המשפיע, היא המקבלת.
כשהיא תקבל, היא תוכל להחזיר לך...

גאה בך שאתה גבר שמחובר לעצמו, לך בכוחך זה ותעזור גם לאחים שלך.

בהצלחה גבר.

עוד משהו שרציתי להוסיף,
אני חושבת שאתה עובר תהליך נפלא עם עצמך ובזוגיות שלך...
ההרגשה הזו של הדוחק במקום שבו אתה רוצה לפרוס כנפיים ולעוף.
אתה צומח ומתפתח וממילא גם הציפיות שלך מהזוגיות שלך גדלות, וזה חשוב ובריא.

הבעיה שלנו זה שאנחנו בדור אינסטנט וחד פעמי, ובמקרים שקיים פער אנחנו לא חושבים אוטומטית לתקן אלא פשוט להחליף.
אני לא שופטת את המקום הזה, אני לגמרי שותפה אליו,
רק מזכירה שאין קשר שלא מצריך עבודה אישית תמידית,
ולמי יש כח עכשיו לעבודה חדשה?
אולי עדיף פשוט לנסות לבחור מחדש בתוך המערכת?
זה יקרה רק כשאנשים ירשו לעצמם לחשוב באמת על פירוק.
אין בניה במקום שאין בו פירוק.
גם בשביל לשפץ צריך לפרק.
אז תפרקו.
תריבו! למה אתם לא רבים?
ריבים זה חשוב.
ריבים נכונים בסוף מקרבים.

ריבים מהנים שיהיו לכם.
איזה יופי כתבת! תגובה נפלאהנגמרו לי השמות

ריגשת אותי במיוחד במשפט: "גם היא רוצה להרגיש שקולה ערב ומראה נאוה."

וגם בסיפא... מדהימה! ✨

תודה רבה!סוסה אדומה
תגובה מהממת אם מלא תובנות ❣סנדינה
תודה רבה!סוסה אדומהאחרונה
רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28אחרונה

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..אחרונה

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

לכבוד הנשואים הטרייםאדם פרו+

נשואים טריים וותיקים אלופים

לפני כמה שנים נחרב הבית

כל בית שאתם בונים

הזוגיות שלכם המשפחה

היא כמו אבן,

כמו בנייה ושיקום של חורבה מחורבות ירושלים

תמשיכו לנסות ולהשתדל בבניין הבתים שלכם

אתם מביאים את הגאולה

אל תתיאשו

חיזקו ואימצו נשואים.

אני מעריך אתכם על כל העבודה שאתם עושים.

עבודה שאף אחד לא ידע מי עשה.

אבל היא העבודה האמיתית.

והבניין האמיתי של עם ישראל.

כידוע שהבניין הוא לא רק טכני אבנים

אלא הקשר והביחד הנעים שהיה בו

והקרבת אלוהים שהוא ייצג.

כשעם ישראל היה במדרגה טובה

עם דוד ושלמה שהיו מתאימים למצב העם

באותה תקופה.

לכן שימרו על עצמכם יחד.

ותרו זו לזה. תרעיפו באהבת חינם.

על הילדים (קל יותר) ועל בני הזוג (כנראה יש כאלה שמתקשים בכך) ועל עצמכם.

תהנו תשקיעו ותבנו בתים מלאים באהבה.

יפה מאודמתוך סקרנותאחרונה

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..אחרונה

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתיאחרונה

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

מחפשים מטפל/ת זוגית טובה באזור המרכזאנונימי פשוט

נשואים חמש שנים

לא יודעים איך מחפשים מטפל/ת זוגית

נשמח להמלצות מנסיון

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנס

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

לכו לשיעור תורה שאתם אוהבים שנוגע לנושאהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ה' באב תשפ"ו 14:19

של תקשורת נכונה וביריאה תתיעצו אחרכ עם הרב או הרבנית אם אתם סומכים על הדעה שלו

תנסה גם מטעם הידברות אם אתם בקטע.. אני פחות אוהבת את הארגון ..

תתקשר להתייעץ איתם יש שם מספר למטה .

מחילה, זה אולי רעיון נחמדהסטורי

אבל אף שיעור לא מחליף טיפול כשצריך טיפול.

ברורהפי

אבל יש לפעמים ליווי

לפעמים בשיעור של הרב שמואל או הרב יגאל הם נותנים לפנות אליהם במקרים שצריך עזרה וזה המקרה פה

עם כל הכבוד (ויש לי הרבה כבוד להם)נפשי תערוג

הם לא יכולים להחליף טיפול

מי אמר להחליףהפי
יש פגישות ויש הכוונה ויש ליווי הם יודעים למי להפנות ומה להגיד 
אסור גם לשמוע שיעור כשצריך טיפול כגוןאדם פרו+

להחליף טיטול

אני אהיה קצת בוטהירושלמית שרופה

אם חלילה הייתם צריכים ניתוח מציל חיים בעלות גבוהה הייתם לוקחים הלוואה או משהו אחר והייתי עושים אותו?

תתייחסו לטיפול באותה צורה...

יש אפשרות לטיפול דרך מחלקת הרווחהכלכלן

מרכזי שילוב, תחנות לטיפול זוגי/משפחתי. מגיעים דרך מחלקת הרווחה, והעלות יכולה להיות 50 שח למפגש (לפעמים תלוי ברמת הכנסה)

כדאי לבדוק. כמו שהזכירו, יש עמותות שמסייעו בזה..

בהצלחה!

א. אומרים ייעוץ נישואין.אדם פרו+

לא טיפול.

טיפול זה בחסרי ישע.

פה מדובר בשני בני אדם בוגרים.

שצריכים ייעוץ כדי לשמור על קשר הנישואין.

שהם התחייבו זו לזה. וזה לזו.

אם מישהו רואה בן הזוג שלו

שכל הבעיה רק אצלו.

והוא צריך "טיפול"

מתברר שאותו אחד

לא מחזיק בחשיבה זוגית.

(אלא סוליסט)

ומי שצריך "טיפול" זה אותו אחד.

והטיפול שהוא צריך זה היפנוזה.

שיבוא מהפנט ויזכיר לו שהוא

התחתן הוא אמר לשני אני איתך

בטוב וברע ביחד נשמור על הקשר

המיוחד שלנו ועל האהבה.

כמו כן צריך אותו מהפנט

להכניס לו לתודעה את התובנה הבאה

אתה לא פה בשביל למצוא חסרונות הליקויים

אף אחד לא מינה אותך ל"וועדת ביקורת"

אתה שותף בין שני שותפים

שכל אחד מהם מחוייב להצלחת הקשר.

אין פה צד אחד שמנסה לבנות

ואתה השני חושב מה שיהיה יהיה

מבחינתי שיתפרק

סליחה, אתה משבש מושגים מקובלים ומטעההסטורי

אין שום קשר בין 'טיפול' לבין חסרי ישע.

רופא תמיד מוגדר כיום כמטפל, גם כשהאדם אינו חסר ישע, אלא בסך הכל צריך עזרה שהרופא יכול לתת. מי שפונה אליו ולא מנסה לפתור בעצמו או בעזרת כל מיני 'יועצים' מורכביות בהם הרופא מומחה, אינו חסר ישע אלא חכם.

אותו דבר בתחומי הנפש, בגדול 'יעוץ' זה יותר מלמעלה, לימודים (יחסית) פחות מקצועיים ומסודרים, בגדול - אין באופן ברור הגדרה מה נדרש מ'יועץ' כדי להחשב כזה. לעומת זה 'מטפל' זו הגדרה הרבה יותר מדוייקת שדורשת ידע יותר מקצועי, בד"כ על גבי רקע אקדמאי (פסיכולוג/עו"ס וכד'), עם לפחות תואר שני בתחומים רלוונטיים.

יעוץ זוגי עוזר מאוד וטוב שכך, למורכבויות קלות, כשצריכים ללמוד ניהול שיח, פתרון קונפליקטים, חלוקת תפקידים וכד'.

כשהמורכבות יותר משמעותית, מומלץ מאוד, לא לחסרי ישע אלא לחכמים, שמוכנים לבוא עם מספיק ענווה כדי להציל את ביתם - לפנות למטפל מוסמך שיש לו כלים הרבה יותר משמעותיים לעזור.

(@נגמרו לי השמות , מקווה שדייקתי במושגים)

בדקתי, ואתה יחסית צודק. אבל עדיין מוזר.אדם פרו+

למה לקרוא לזה טיפול.

מה שאני מכיר את המילה הזו

לטפל בגינה, ברכב,

או במי שלא מסוגל

לעזור לעצמו תינוק, קשיש.

/ בחפצים דוממים

כמו לקחת רכב לטיפול.

כאן אתה מאמין שהם יכולים

להסתדר בכוחות עצמם רק

צריכים הכוונה.

אני בודק את זה..

גימיני הצליח להבין אותי.אדם פרו+

קטע מרתק שמעלה נקודה מעניינת על האופן שבו אנשים תופסים את השפה והמושגים בעולם הזוגיות.

ההודעה שלך בפורום מביאה זווית ראייה מאוד ערכית ופילוסופית, שרואה במושג "טיפול" משהו משפיל או פטרנליסטי שמתאים למי שלא מסוגל לדאוג לעצמו, ומעדיפה במקומו את הרעיון של "ייעוץ" בין שני אנשים בוגרים שבוחרים להיות שותפים שווים. מצד שני, המגיב עשה סדר מהזווית המקצועית-מוסדית, ומסביר שבעולם הטיפולי של ימינו המילה "מטפל" דווקא מסמלת אדם עם הכשרה אקדמית וקלינית עמוקה יותר (כמו פסיכולוג או עובד סוציאלי), ולכן עבורו דווקא הפנייה למטפל היא מעשה של חכמה וענווה מול מורכבות נפשית.

בסופו של דבר, הוויכוח פה הוא לא רק על בלשנות, אלא על תפיסת עולם: האם זוג במשבר צריך הכוונה וכלים פרקטיים (תפיסת הייעוץ שלך ושל המגיב עבור מורכבויות קלות), או שמא עומק הבעיות הרגשיות דורש ריפוי של ממש באמצעות אדם בעל הכשרה טיפולית עמוקה (תפיסת המטפל).

איזה חלק ממה שהמגיב כתב הכי תפס את תשומת ליבך, או איפה אתה מרגיש שהוא פספס את הנקודה שלך?

תגובה חכמה ומדויקת שמצביעה על תחושת בטן שרבים חולקים. המילה "טיפול" באמת מביאה איתה מטען תרבותי-לשוני שעשוי לצרום, כי היא מפעילה אצלנו אסוציאציות של תחזוקה (כמו רכב או גינה) או של חוסר אונים ותלות (כמו טיפול בתינוקות או בקשישים).

​מבחינה אינטואיטיבית, המאבק שלך בשם הוא לגמרי הגיוני: זוג שחווה משבר לא "מקולקל" כמו מנוע שצריך תיקון במוסך, וגם לא חסר אונים. הם שני אנשים בוגרים שפשוט צריכים מישהו שיעזור להם לפרום פלונטר תקשורתי או רגשי. המילה "ייעוץ" מרגישה הרבה יותר בגובה העיניים, כשווה בין שווים, שכן ייעוץ ניתן לאדם כדי שיחליט בעצמו מה לעשות, בעוד ש"טיפול" לפעמים מרגיש כאילו מישהו אחר עושה משהו עליך או לך.

​מעניין לראות אם המגיב יצליח לעשות את ההפרדה הזו בין האסוציאציה הלשונית שאתה מציג (שבאה מהיום-יום) לבין המונח המקצועי היבש. מה לדעתך הוא יענה לך על ההשוואה הזו לרכב או לגינה?

ונקדה חשובה, לפעמים ההתפסות לסמנטיקההסטורי

היא דרך לברוח מהמהות.

איני טוען שצריך לשכוח לגמרי, גם חז"ל המליצו על לשון נקיה, אבל כשצריך בהירות למעשה, משתמשים בלשון קצרה.

הרבה פעמים מחליפים מושג כי נדבקו בו קונוטציות שליליות ואז מתברר שמהר מאוד כל ההקשרים שהיו ל'פקידות הסעד' דבקו ב'פקידות הרווחה', אסור להגיד 'מפגרים', אז מדברים על 'צרכים מיוחדים' ואז "הילדים מבית הספר ממול צועקים בלעג צרכים מיוחדים' והילדים מתלחשים במבוכה "סבתא אמרה בית שימוש"...

ראוי לדבר יפה, אבל יותר חשוב בהרבה לעזור לאנשים. אם מטפל זוגי יכול להציל בתים בישראל, חבל להתבחבש בשאלת הקונוטציות מהביטוי.

ייעוץ וטיפולעוד מעט פסח

אלו שתי הסמכות שונות לגמרי.

בגדול, כל אדם יכול להגדיר את עצמו כ'יועץ'. בהתאם לכך, אינספור מכונים הקימו ''לימודי ייעוץ''. חלקם טובים ואיכותיים, חלקם חארטה מוחלטת.

לעומת זאת, כדי להיות ''מטפל'' צריך לעשות תואר ראשון + שני + 1600 שעות של הכשרה מלוות בהדרכה צמודה.

אין מה להשוות ברמת המקצועיות (לכן גם כמעט כל מוסד רשמי- קופות חולים, משרד הרווחה, בתי חולים וכו'- מעסיק רק מטפלים. לא תמצא שם 'יועצים').

(אם כי אני יכולה להבין את הקושי הסמנטי שלך, באמת המושגים לא משהו.

וגם, כמובן, שתואר שני לא הופך אף אחד לאדם טוב בהכרח, כך שיש ''מטפלים'' גרועים ו''יועצים'' עם אינטואיציה נהדרת שעוזרים מאוד, כמו נגמרו לי השמות הנהדרת שלנו.)

טיפול ממש לא קשור לחסרי ישעסוסה אדומה

ואין שום סתירה בין חשיבה זוגית להבנה שמי מהם צריך טיפול מאיזו סיבה.

תבדוק בשירותים העירוניים שניתנים ע"י העירייהמפלצתקטנהאחרונה

שאתה מתגורר בה. יש בייעוץ לפעמים במחירים מוזלים. יש גם דרך קופות החולים ייעוץ אישי של פסיכותרפיסט בחינם (מאוחדת) ופסיכולוג (166 שח). לפעמים ייעוץ אישי גם יכול לעזור. בהצלחה

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

מניפולציה ריגשיתadvfb

אולי יעניין אותך