מי התעורר?שימולבאלהנשמה

צריך להחזיר את השרשור הזה...יש מתנדבים? 

ושאלה לי"ז תמוז: איזה מחשבה גורמת לכם להזדהות עם היום הזה ולהרגיש צער על המקדש?

או בכללי, איזה דברים בחיים מצערים אתכם? או רעיונות שקשורים למקדש?

אותי מצמרר הקטע הזה:

"בשעה שהקב"ה זוכר את בניו ששרויים בצער בין אומות העולם מוריד שתי דמעות לים הגדול וקולו נשמע מסוף העולם ועד סופו" ברכות נט א

...נעה ונדה

לא קל לי להגיד את זה.

לא קל בכלל.

אוף.

אבל בדוגרי - זה לא באמת מעניין אותי! אוף

זה באמת משעמם אותי כל הדברים האלה.

מתסכל.

סופסוף אמרתי את זה.

---שימולבאלהנשמה

עצוב

קשה מאוד להתגעגע למשהו שלא ראית. ומי שנולד עיוור לא יבין איך זה מרגיש לראות לא משנה כמה ינסו לתאר לו... כולנו ככה... לא ראינו אז לא מבינים באמת על מה מדובר, ולכן קשה להתחבר.

זה מובן לגמרי, ורואים שאכפת לך מזה שקשה לך להתחבר, שזה מעיד שכן יש לך רגש כלפי הנושא, וזה מדהים ממש! עצם הרצון שלך לזכות באמת לרצות מקדש, זה ממש ראוי להערכה ולא מובן מאליו.

תשאלי את עצמך- את רוצה שיבנה המקדש ושיבוא המשיח לפחות ברמה השכלית היבשה?

אם כן, ובהחלט נראה שכן, אז זה מעולה. גם אם את לא בוכה בפועל על זה וגם אם היית רוצה להרגיש שזה יותר בוער בך וללמוד יותר על המקדש מבלי להשתעמם... 

אולי בכללי את יותר "שכלית" ומתחברת יותר דרך השכל מאשר דרך הרגש, שזה בסדר לגמרי. ככה הדרך שלך להתחבר. ואולי יותר קל לך להתחבר ע"י ציפייה לגאולה ולא דרך השמיעה על החורבן. אולי לא מצאת מקור או משהו שנגע בך והצית בך חיבור יותר חזק לנושא...

כל אחד ומה שעוזר לו להתחבר ודרך החיבור שלו, וה' רואה את הרצון שלך ויעזור לך למצוא ובע"ה הלוואי ובקרוב תזכי להרגיש את הנושא הכי חזק שיש בשעה שתזכי לראות את המקדש בעינייך ולחזות בגאולה!

רק תזכרי שזו ממש לא את אשמה בקושי להתחבר, זו הגלות הארוכה והמשכיחה שאשמה...

אשרייך, ב"הצלחה נשמה! 

תודה❤❤נעה ונדה

יש עוד כמה קטעים ממסכת ברכות..היי זה אני

"אמר רב יצחק בר שמואל משמי' דרב ג' משמרות הוי הלילה ועל כל משמר ומשמר יושב הקב"ה ושואג כארי ואומר אוי לבנים שבעונותיהם החרבתי את ביתי ושרפתי את היכלי והגליתים לבין אומות העולם"

"ואמר לי [אליהו לר' יוסי] בני מה קול שמעת בחורבה זו ואמרתי לו שמעתי בת קול שמנהמת כיונה ואומרת אוי לבנים שבעונותיהם החרבתי את ביתי ושרפתי את היכלי והגליתים לבין האומות ואמר לי חייך וחיי ראשך לא שעה זו בלבד אומרת כך אלא בכל יום ויום שלש פעמים אומרת כך ולא זו בלבד אלא בשעה שישראל נכנסין לבתי כנסיות ולבתי מדרשות ועונין יהא שמיה הגדול מבורך הקב"ה מנענע ראשו ואומר אשרי המלך שמקלסין אותו בביתו כך מה לו לאב שהגלה את בניו ואוי להם לבנים שגלו מעל שולחן אביהם"

ברכות ג.

תודה רבה!שימולבאלהנשמה

וואו... צמרמורות

ואוו ממישראלית2❤🇮🇱
לא זוכרת איפה ראיתי את זה כתוב אבל בעצם המחשבה שכל הרוע בעולם,הפיגועים,האסונות הכל הכל תוצאה של אותו חוסר..
שזה מעבר לסתם בניין
שגם בשמחה הכי גדולה של הקמת בית בישראל שוברים כוס,כי השמחה לא באמת שלמה..ועדיין לא הגענו לדרגה שלהבין באמת מה זה באבל בעה זה יבוא..

זה באופן אישי הכי פעל אצלי ועזר להתחבר ליום הזה ובכללי ל3 שבועות האלה

וגם העניין שאם ככ הרבה דורות לפנינו שציפו וחיכו כנראה שזה באמת משהו מטורף
תודה רבה!שימולבאלהנשמה
וואו, חזק!
--125690

מקורות על הגאולה

תודה שימולבאלהנשמהאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך