חייבת תמיכה ועצהנמחק לי השם
אני מפה, לא מצליחה לשחזר סיסמא
פתחתי ניק חדש
כותבת בדמעות ועם בחילה מרוב פחד

בעלי סובל שנים מחרדות ודיכאון. מעל פני השטח מתפקד, עובד. אף אחד לא מנחש את הסבל. לאחרונה החרדות והדיכאון החמירו. התחיל לומר משפטים סופיים
אני מפחדת כל כך. יש לנו ילדים. אני רוצה לעזור לו ואין איך. אין אין אין
מטופל תרופתית. לא מוכן ללכת לשיחות או ייעוץ
אני מרגישה כל כך לבד בתוך זה. לא יכולה לשתף אף אחד אף אחד, אף אחד לא מדמיין עם מה אני מתמודדת
מרגישה אלמנה חיה, סליחה על הביטוי. כל כך לבד בהכל.

אני יודעת שהוא לא אשם והוא לא בחר בזה. אבל מרגישה חוסר תקווה. גם הילדים כמובן לא יודעים על מצבו הנפשי ואני מגבה אותו כאבא ואמא. רוצה ללכת ושמישהו אחר ייקח אותו ויטפל בו. אין לי כוחות בכלל
אל תציעו לשתף מישהו אין לי מי. זה הכבוד שלו ולא יכולה להוציא החוצה
אם רק הייתי יכולה לשבת עם מישהו שמכיר אותנו ולדבר. אקבע בעז"ה עם פסיכולוגית בשבילי כדי לא להישבר. אבל לא רואה תקווה לשינוי. מעל 10 שנים בהתמודדות הזאת
אין מילים. חיבוק גדול וכוחות.אורוש3
וואו יקרה שולחת חיבוק ותפילה שהשם יתן לך את הכוחותאמא די טרייה
לא להישבר וירפא אותו בע"ה.
וואו נוראי מאמי איזה קשהה!!המקורית
קודם כל מחבקת אותך ❤️❤️
ובפן הפרקטי-
האמת, הייתי נוקטת בגישה אחרת ופונה לעזרה בכל זאת.
תחשבי שחלילה הטיפול לא מתאים לו והוא לא יכול לעזור לעצמו
אני מכירה סיטואציה של אדם רווק אמנם שהיה סובל גם בלי משפטים סופניים והוא אושפז לאחר התערבות משםחתית והיום הוא משוקם ובמצב טוב ב"ה. הבושה עלולה להוביל לתוצאות טראגיות לכולכם חלילה
אני אלך להתייעץ עם פסיכולוגית בשבילי מה נכון לעשותנמחק לי השם
אבל לא רואה ששיתוף המשפחה יעזור. זה ישבור אותו כי הוא נחשב בעיני המשפחה שלי ושלו לבנאדם חזק, משפיע, מלא מתייעצים איתו

ללכת "מאחורי הגב" שלו ולשתף בכזה דבר אינטימי יגרום להפך נראה לי
לא אמרתי דווקא לשתף משפחההמקורית
אלא להתערב.
אם כי בכל זאת אני סוברת שאם מדובר באובדנות התערבות היא קריטית ובזמן. ודווקא מצד משפחה קרובה שתוכל לתמוך ולסייע.
לפעמים הציפיות המוגזמות האלו בחוץ והחזות החזקה מגבירה את החרדה. או אפילו תורמות לה.
את תעשי מה שנראה לך לנכון, ומעולה שאת הולכת להתייעץ. בשורות טובות יקירה ❤️
תודה לך. אתייעץ באמתנמחק לי השם
מרגישה ממש עובדת עצות מה לעשות, למי לפנות
פסיכולוגית זו התחלה טובה. וכמה שיותר מהרהמקורית
שאת יכולה
זה ברור שמלבד למצב שלו יש השפעה גדולה עלייך ותמיכה ומעטפת שגם את צריכה לקבל
זו מציאות לא פשוטה להתמודד איתה.
מחר אתקשר למרכז יהל וגם אנסה לקבוע פסיכולוגיתנמחק לי השם
כמה שיותר מהר
אני תוהה אם יש משהו עכשיו לעשות...
זה גדול עלי מידי

אמא שלו יודעת בכללי מהמצב הנפשי שלו שהוא לא משהו. הוא גם עובד בעבודה מאוד דורשת ומלחיצה אבל לא מכיר תחום אחר לעבוד בו

מתלבטת אם לשלוח לה הודעה. מה זה יעזור חוץ מלהלחיץ אותה? זה לא שיש לה כרגע איך לעזור. הוא גם לא ישתף אותה ולא אף אחד אחר במה שעובר. מניסיון העבר
לא חושבת שאמא שלך היא כתובת מתאימההמקורית
עכשיו. אם היא יודעת על עבודה מלחיצה היא תגיד לך שיעזוב את העבודה וזה יקל עליו, שזה אולי נכון אבל לא נותן לך מענה להתמודדות שלך ואוזן קשבת נייטרלית שזה מה שאת צריכה לדעתי.
את יכולה להתחיל מער"ן. הם כתובת לפרוק בצורה אנונימית כבר היום עד מחר שתוכלי לקבל מענה.
התכוונתי לאמא שלו...נמחק לי השם
אפנה מחר להתייעצות
תודה
אוי סליחה. לא קראתי נכון.המקורית
זה באמת תלוי בקשר ביניהם ובכמה היא יכולה לעזור
נראה לי שחלק מהדרך לריפוי עוברת ביכולתסופי123
שלו להודות שלא הכל בסדר, שיש בו צדדים חלשים והוא צריך תמיכה, ולכן לא הייתי שוללת ככ מהר לשתף את המשפחה. גם עבורו כאמור וגם עבורך, אי אפשר להחזיק סיטואציה כזאת לבד, אפשר לגרור את זה זמן מסוים ולשלם הרבה מחירים אבל בסוף גם הכוחות שלך יגמרו.
לא הייתי עושה כלום מאחורי הגב שלו אבל כן מתחילה בלשקף לו את הקושי שלך ושל הילדים והמחירים שכל המשפחה משלמת.
וואו, לא קלפאף
באמת התמודדות קשה!
יש מרכזים המיועדים בדיוק לזה, למשפחות של... מית"ל, יה''ל, מיל''ם, תלוי מאיפה את... זה מקומות שמיועדים לסייע ממש במצבים כאלה, לפני לאחד מהם, להקל עלייך מעט...
איזו מקסימה את!שוקולד פרה.
וכמה לא פשוט מה שאת עוברת!

אם זה היה בעלי,
אני הייתי חושבת לשיחה אתו אומרת לו כמה דברים:
1. כמה זה מפחיד אותי. כמה אני מודאגת מזה. (כן, הוא צריך לדעת שהוא לא לבד בהחלטה הזאת.)
כמה המשפטים האלה גורמים לי עצמי חוסר רצון לחיות.

2. מה הוא היה עושה לו הוא היה אני? מה הוא היה עושה אם את היית מבקשת לסיים את הכל, וגם לא היית מאפשרת לו תמיכה בכל החוסר וודאות והפחד הזה?

3. לא הייתי מנסה לשכנע אותו שהחיים יפים/ שיש בשביל מה לחיות.
הייתי אומרת לו שאני מבינה אותו (את הקושי שלו. לא את מעשה ההתאבדות) שכל כך קשה להתמודד עם משהו פנימי. שהכאב הפנימי הוא לעיתים ללא נשוא.

4. התאבדות היא מעשה שאין ממנו דרך חזרה. זה סופי.
ראיתי סרטון של מישהי שעברה מוות קליני, ובעולם האמת הראו לה כל מיני גלגולים של מי שהייתה פעם.
גלגול אחד שלה היה של נערה תמהונית שהתאבדה.
וכשהיא חוותה את הגלגול הזה שם למעלה, בשמיים, היא כאילו יכלה להרגיש מה אותה נערה מתאבדת חשה לאחר ההתאבדות.
כל מה שהיא הרגישה היה-
חרטה עצומה. עצומה.
תחושה של-מה עשיתי??? סליחה!!!
זה כל כך עוצמתי.
זה להבין שאי אפשר להתחרט ולחזור בך מלהתאבד.
זה.... לנצח.

5. ובכל אופן- הייתי "בוגדת" בו ולא ידיעתו פונה בדחיפות לרב/דמות מוערכת שיש לו קשר טוב אתו.
מספרת לו את המצב ומשביעה אותו בשם שמיים לא לגלות.
האיש שלך במצוקה איומה.
מוכרחים להציל אותו.
כן, גם אם זה אומר מאחורי הגב או לפגוע בכבוד שלו.
אין לך באמת ברירה.

6. מחפשת נשים שעברו דבר דומה. מה הציל אותו בסוף? מה הציל את הבית? מה הציל את הבעל?

7. מתפללת מתכונות הלב ונותנת צדקה לזכותו.
תודה על התשובה הארוכהנמחק לי השם
כרגע לא מצליחה לדבר איתו. ניסיתי
שאלתי מה אני יכולה לעזור לו
אמרתי לו שאני רואה שקשה לך, אני אוהבת אותך ורוצה לעזור לך

הוא רק אמר בכעס- את לא מבינה מה אני עובר, לא מוצא טעם בחיים

אז אם אומר לו איך אני מרגישה עם מה שאומר זה עוד יותר יחסום אותו, הוא גם ככה לא משתף מידי. אבל מרגישה בימים האחרונים שזה עבר איזה קו שלא היה לפני כן
ולצערי אין לו שום דמות של רב/חברנמחק לי השם
שיכולה לשתף בעניין.
קודם כל חיבוק גדולשירה לב
את גיבורה וזאת התמודדות קשה כל כך. שה' יתן לך ולכם כוחות.
במצב דומה אני לא יכלתי להשאר עם זה לבד וכן מצאתי מישהי מהמשפחה לדבר איתה, מישהי שסמכתי עליה שהיא לא תדבר על זה עם אף אחד. לי זה עזר שהיה לי עם מי לדבר. המון אנרגיות מושקעות בהסתרה וזה שואב כוחות שאין...
כמובן שזה בנוסף להתייעצות מקצועית ולא במקום! כמו שכתבת. זה מאוד חשוב
אהובה! ❤❤❤❤❤קמה ש.

בס''ד

לפני הכל, שולחת לך מיליון חיבוקים!!!!!

את נמצאת בתוך ניסיון מטורף, מהסוג שלא היינו מאחלים לאף אחד...

ואת כותבת שזה כבר מעל עשור... זה לא נתפס... 

את גיבורה אמיתית!!!

להחזיק ככה בית ומשפחה, לבד,

בלי תמיכה של הסביבה, מכיוון שאף אחד לא יודע

ועם בן זוג שבטח לא מסוגל לתפקד בצורה אופטימלית כאבא וכבעל...

ואני בטוחה שאת ניסית הכל כדי לעזור לו...

מתפילות ללתת לו ספייס, דרך לקחת על עצמך, להקשיב ולתמוך...

ואני רק יכולה *לדמיין* איך זה לחיות עם הכובד הזה, עם הדאגה הגדולה הזאת ועם הסוד הזה 

יום יום, שבוע שבוע... שנה שנה...

ועכשיו יש את האמירות האלה...

לא אמירה אחת... אלא משפטים, ברבים...

את רואה את ההדרדרות, היא מוחשית לך

עד כדי כך שאת כותבת עם דמעות ועד כדי כך שבחילה משתלטת עלייך...

כי זה באמת פחד אימים!!!!!!

זה באמת ניסיון ענק-ענק-ענק.

אני שולחת לך את החיבוק הכי גדול שיש!

את ההזדהות הכי גדולה שיש!

וכמיות-כמויות של אהבה ותמיכה!!!

ובלי נדר אתפלל עליו...

זה מעולה שאת מתכוונת לפנות לפסיכולוגית!

אני מחזקת את ידייך ב-10000%!

את ממש זקוקה למקום לפרוק את הדברים!!!

ואת גם זקוקה לעין מקצועית שתדע בע''ה להדריך אותך איך לפעול מול סיטואציה כזאת רגישה ומורכבת.

אני ממש מבינה את מה שאת אומרת לגבי זה שזה הכבוד שלו ושאת לא יכולה להוציא את זה החוצה.

אני מבינה מהמקום של מי שהתמודדה עם דברים דומים ושבאופן טבעי לא רצתה שאחרים ידעו.

ואני מבינה גם ממקום נוסף (אשמח לכתוב לך בפרטי, אני מקווה שזה יעבוד למרות שזה ניק חדש).

אפשר לשאול אותך שלאה (תעני רק אם מתאים לך כמובן)? האם התחושה החזקה שאת לא יכולה לשתף אף אחד נובעת מזה שבעלך מבקש ממך לא לספר לאף אחד?או האם זאת מסקנה שהגעת אליה מעצם הכירותך העמוקה אותו? האם דיברתם על הנושא הזה, של הסודיות? האם הוא מבין איזה משקל יש על הכתפיים שלך? איזה כובד של בדידות ושאל אחריות? האם יצא לך אי פעם לבקש את רשותו ה*עקרונית* כן לשתף מישהו/י (אפילו בלי שהוא יידע את מי בדיוק את משתפת). אני מקווה שאני מצליחה להעביר בכתב את העדינות שאיתה אני שואלת את השאלות האלה. אין כאן מצידי שום שיפוטיות ח''ו, קטונתי כ''כ... אני שואלת רק כדי לנסות להבין כמה שיותר את מצבכם כפי שהוא.

את החלק הבא, אני רוצה לכתוב לך בהכי זהירות שיש כי הדברים האלה הם דיני נפשות ממש, פשוטו כמשמעו. וגם כי אם את כ''כ הרבה שנים בסיפור הזה, סביר שאת יודעת על התחום הזה לא מעט ואולי לא אחדש לך כלום. אבל כותבת לך בכל זאת למקרה שזה כן יהיה מועיל. יש כזה דבר שנקרא ''חובת דיווח''. בעיקרון, הפסיכולוגית תדע בע''ה להסביר לך הכי טוב מה גבולות הגזרה של הדבר הזה ומה נכון ובעיקר *חכם* לעשות במקרה המורכב והרגיש כ''כ שלכם. אבל באופן עקרוני, מול אמירות אובדניות ברורות יש חובה לערב אנשי מקצוע. כשאני באופן אישי הגעתי למצב כזה, הפסיכולוגית שלי הסבירה לי ולבעלי ושיש לי שתי אופציות. או שאני יכולה להתחייב בפניהם שאני לא אסכן את עצמי (ושאם אני אחוש דחף אובדני אני אפנה אליה באופן מיידי, בכל שעה). או שהם חייבים לאשפז אותי. והייתי צריכה לקבל החלטה ולעמוד בה... 

זה דבר סופר רגיש, ואני חוזרת על זה שחשוב מאד לקבל הדרכה נכונה איך לפעול. אני רק יכולה לשתף שבאופן אישי, העניין הזה של חובת דיווח הוא משהו שכן העניק לי יותר איפוס. ששם לי יותר גבולות (כי טבעו של הדיכאון שהוא עלול להביא למצב ששורפים את כל הגבולות כולם). וששמר עלי בסופו של דבר.

שה' ישלח לך את כל הכוחות להם את זקוקה,

שהוא ישלח לכם שליחים מצויינים,

ושתזכו לראות את הכל מתהפך מחושך לאור, ומסבל לטוב גלוי

בקרוב ממש!!!!!!!!!

❤❤❤

מסכימה עם כל מילההמקורית
וואייי בכיתי מכל מילה ומילה שכתבתנמחק לי השם
מקווה שתצליחי לכתוב לי בפרטי, אני מרגישה שאני ממש ממש אובדת עצות. לא יודעת מה נכון לעשות

אני גם לא יודעת כמה האמירות שלו "נחשבות" אובדניות. אבל הכיוון הוא שמאס בחיים האלה, שום דבר לא ישפר את זה והוא עול על כולנו

הוא באמת עול. לא אמרתי לו. לא שיתפתי אותו כמה פעמים לא ישנתי בלילה מרוב דאגה ובכי, שגם ככה אנע מתפקדת כמעט כמו אבא ואמא. אני ממש מנסה לתמוך ולהיות לצידו אבל מוצאת את עצמי מרוקנת לגמרי

לעניין השיתוף, הוא מאוד דיסקרטי בכל מיני היבטים בחיים. ואפילו על דברים הרבה יותר פשוטים שאשתף הוא לא יאהב את זה ויגיד למה סיפרת וכו
לא דיברנו מעולם על זה, רציתי ללכת לייעוץ זוגי אבל לא רצה. אמא שלו ניסתה כן לשכנע אותו כמה פעמים ללכת לטיפול אחר אולי לנסות עוד דברים. היא יודעת שהמצב הנפשי שלו לא משהו.

אני האמת לא מאמינה לצערי הרב שיחול שינוי מהותי במצב שלו
אויש מותק... ❤❤❤קמה ש.

ה' שפתיי תפתח

אני מרגישה שאני כל-כך מבינה אותך!!!...

המצב שלכם הוא כל-כך מטורף וקיצוני מצד אחד,

וכל-כך עדין מצד שני...

וכמו שאת כותבת, בשלב הזה, קשה מאד להמשיך להחזיק תקווה למציאות אחרת...

כי לכאורה, אם זה לא קרה עד עכשיו, איך זה יקרה מחר?...

ולא כתבת מעבר לתחושת הסכנה המיידית והנוראית הזאת,

אבל אני מניחה שיש לך עוד מיליון תחושות ומחשובות לגבי כל החיים שעוד מחכים לך, גם בלי העניין הזה של האובדנות... מה יהיה ביניכם? ועם הילדים? ואיך תצליחי להמשיך ככה? והאם ריאלי עדיין שתזכו לחיים טובים בכלל?...

את כל השאלות האלה, סוג של 'שמעתי' במשפט האחרון שלך -

''אני האמת לא מאמינה לצערי הרב שיחול שינוי מהותי במצב שלו''

ואני מרגישה שאני כ''כ מבינה מאיפה הוא בא, המשפט הזה...

ויחד עם זאת, אני רוצה לנסות להחזיר לך קצת ממה שכל-כך חסר לשניכם עכשיו - קצת-קצת תקווה... את מרשה לי יקרה? (אם זה לא נכון לך, מוזמנת לדלג לחלק הבא).

זה נכון שמצב מתמשך כזה הוא מצב בעייתי ומדאיג מאד.

אבל קודם כל, עוד לא ניסיתם הכל...:

- בעלך עוד לא היה בטיפול פסיכולוגי, לדוגמה.

- ואת עד עכשיו לא קיבלת תמיכה משמעותית לעצמך. (ונתנו לך בשאר התגובות מידע יקר כ''כ לגבי האפשרויות שקיימות בהיבט הזה).

- אתם עד עכשיו לא באמת שיתפתם אף אחד (מכבדת ומבינה את זה כאמור! אבל אולי מחר תחליטו משהו אחר...).

- עד עכשיו בעלך במקום חסום מבחינה מקצועית, לכאורה מסוגל לעבוד רק בסוג העבודה הזה, אבל זאת עבודה שלא עושה לא טוב ומגבירה את הקושי שהוא חווה. אז עד היום זה היה ככה. אבל אולי מחר כן יווצר אופק חדש ברמה המקצועית?

- ועוד דברים שאני לא בטוחה שהוא כבר ניסה - האם הוא ניסה למשל דברים כמו ספורט? כמו התנדבות?

- וגם... הוא עד היום עוד לא הגיע למצב כזה חמור. אם אני מבינה נכון, כל האמירות האלה הן שלב חדש שמתפתח לאחרונה ממש. לכאורה, זה רק מראה על ירידה של המצב שלו, ורק מחזק את זה שאתם בדרך לעוד יותר גהינום ח''ו. אבל הניסיונות הקשים שחוויתי (על עצמי אבל לא רק) בתחום הזה בחיים הראו לי שלא פעם, דווקא הירידה הזאת היא המבואה לשינוי. זה כמו לרדת הכי עמוק, עד לקרקעית הים, ושם, כשנראה שזהו ואנחנו במצב של טביעה ח''ו, המגע הזה של הרגליים עם קרקעית הוא זה שבסופו של דבר מאפשר את התנועה ההופכית, שחיכינו לה כ''כ... כי בירידה האינסופית הזאת, נדמה שאין למה להיאחז. אבל כשכפות הרגליים מגיעות לקרקעית הים, סוף סוף נוצרת ה'קונטרה' שיכולה להציל אותנו. המגע עם הדבר הקשה הזה עשוי להעניק לנו את הדחיפה לה היינו זקוקים כל-כך כדי להתחיל להתרומם...

ומעבר לכל הנ''ל, יש אנשים שהיו שנים רבות במצב נפשי עגום והצליחו לצאת מזה. קייטי ביירון לדוגמה היא משהי מאד מפורסמת כזאת. 

ועוד משהו, שאני מאמינה בו כל-כך... הדברים הנוראיים שהחיים מזמנים לנו הם הרבה פעמים המתנה שאנחנו מחר נוכל להעניק לעולם. העמותות המדהימות ביותר נוצרו על-ידי אנשים שסבלו. המלאכים הגדולים של העולם הזה הם לא פעם אנשים שעברו דברים קשים מנשוא. זה מה שמחזק אותי באופן אישי. אני רוצה להחזיק חזק באמונה שמחר או מחרתיים, בעלך היקר לא רק יחלים מכל הסבל האדיר הזה שהוא עבר - אלא שהוא גם יגלה כמה זה הכשיר אותו להיות מי שהוא הולך להיות. שמתוך ובזכות מה שהוא עבר, מה שעברתם, אתם תוכלו מחר להעניק לאחרים טוב ואור אינסופיים. שבסופו של דבר תמצאו מחר בע''ה את המשמעות שהייתה בכל הסבל הבלתי יתואר הזה שעברתם.

לגבי המשפטים שציטטת. בעיניי זה כן שייך לספקטרום של האובדנות. יש לאובדנות רמות שונות ולפי הפירוט שנתת יתכן שהוא עדיין במצב סביר יחסית (אם כי תמיד קיים העניין שקשה לדעת מה בדיוק הוא משתף אותך מכל מה שהוא חושב ומרגיש). אבל בעיניי, את צודקת לגמרי כשאת רואה במשפטים האלה סימן של הדירדרות וכשאת מפרשת אותם כנורות אזהרה - כי כשמישהו מתחיל לדבר ככה, סימן שהוא במצוקה מאד גדולה.

מצד שני, אפשר להגיד שהעובדה שהוא *כן* משתף אותך הוא דבר חיובי. זאת בעצם קריאה לעזרה. גם אם זה מלווה ממשפטים מלאי כעס ומאמירות ש'את לא יכולה להבין אותו ואת מה שהוא עובר'.

העובדה שהוא מוציא את המשפטים האלה החוצה היא בעיניי סימן כפול - (1) שהוא במצוקה משמעותית מאד ו(2) שיש בו חלק שעדיין מחובר לחיים, למרות הכל, ושקורא לך, שקורא לעזרה.

את כותבת שהוא באמת עול. 

בוודאי יקרה. בוודאי שהוא עול...

ואת מדהימה שהצלחת לשמור את זה בשבילך.

גם בעלי לעולם לא אמר לי את זה. אבל בוודאי שהיוויתי עול ענק בשבילו.

כן, 

* בן זוג שלא מתפקד בצורה 'תקינה' - זה עול.

* שיחות עידוד ותמיכה לאורך כל-כך הרבה שנים כשנראה שזה לא מוביל לשום דבר - זה עול.

* חלומות ותוכניות שנגנזים בגלל שזה המצב של הבעל - זה עול, עול כואב מאד.

* להיות אמונה על 'לשדר עניינים כרגיל' מול כל הסביבה - המשפחה, החברים והשכנים - זאת חתיכת עול.

* לעשות את הכל כדי לשמור על רווחת הילדים למרות כל מה שהם לא מבקלים / נחפשים אל / מתחילים לנחש בליבותיהם הרכים ש... - זה עול גדול מאד...

זה עול! את צודקת!

וטוב שאת כותבת את זה סוף סוף...!

כי עד עכשיו, עד השרשור הזה, היית לבד כדי לשאת את העול הזה!!!

אז טוב מאד שכתבת, שהוצאת, שחילקת איתנו קצת ממה שאת עוברת...

בעצם-בעצם...

כמו שאת בטח יודעת בליבך...

זה לא ש*הוא*, בעלך היקר, עול.

זה נראה ככה וזה מרגיש ככה, אין ספק.

אבל בעצם, המחלה שלו - *היא* העול האדיר הזה.

והוא, בעלך היקר, נאלץ לשאת אותה. וגם את, יקרה, נאלצת לשאת אותה גם. כל אחד בדרך הכואבת, הבודדת והבלתי אפשרית שלו.

אבל בשורה התחתונה, בוודאי שיש כאן עול, והוא עצום-עצום-עצום!!!!

לגבי עניין השיתוף, התחברתי מאד למה ש@רק לרגע 1233 המדהימה כתבה. מתישהו, יש גם אותך שצריך לקחת בחשבון.

בשבילך.

בשביל הילדים שלכם, שזקוקים לאמא חזקה ובריאה.

(וגם בשבילו בסופו של דבר. כי ככל שתוכלי לקבל עזרה ותמיכה יותר, כך תוכלי גם להיות כאן בשבילו בעתיד).

את מתמודדת עם משהו אל-אנושי כבר שנים!

את מתמודדת עם פחדים קיומיים ממש (כמו שכתבת שיש לילות שאת לא נרדמת מרוב בכי!)...

את חייבת כתובת / כתובות *כדי* להמשיך לחיות, כדי להמשיך במסע...

[אצלנו, סיכמנו את הדבר הבא לגבי כל העניין של השיתוף. סיכמנו שאנחנו נותנים רשות עקרונית לשני לשתף אנשים לגבי דברים אישיים - כי אנחנו מבינים שזה אנושי להצטרך לפרוק דברים מסוימים או להרגיש צורך לקבל תמיכה או להתייעץ. הוספנו למתן הרשות העקרונית הזאת שני פרמטרים: 

1. אנחנו לא מספרים על השיתופים האלה לשני. לא מה סיפרנו, לא מתי סיפרנו ולא למי סיפרנו. זה כלל שסיגלנו לעצמינו כדי למנוע תחושת מבוכה אם וכאשר נפגוש אנשים אחרים. כדי שלא נהיה עם מחשבות שאנחנו ''יודעים שהם יודעים''. עדיף לכל אחד מאיתנו לא לדעת כלום מהשיתופים האלה וזהו.

2. מי שבוחר לשתף צריך לעשות את זה בצורה מכבדת. שזה אומר לבחור נמענים שאנחנו יודעים/מנחשים שהם 'מקובלים' על השני. לדוגמה, אם היה לי קושי עם רב מסוים מהישיבה של בעלי, הציפייה הייתה שהוא לא יפנה אליו עם דברים שקשורים גם אלי. ולהיפך, אם הייתה לי חברה שידעתי שבעלי פחות הרגיש בנוח עם האופי שלה, הציפייה הייתה שלא אשתף דווקא אותה].

אני חשבתי לגעת בעוד משהו... מתפללת שזה יהיה לתועלת ולא להיפך חלילה.

באופן כללי, הרבה פעמים, מול קושי נפשי כל-כך גדול אצל השני, הנטייה תהיה לשמור לעצמינו את כל מה שאנחנו מתמודדות. כי אם בעלי גם ככה במצב כזה שברירי, איך אני אשתף אותו בצרכים שלי ובהתמודדויות שלי? כתוצאה מכך, אפשר פשוט לשתוק ולשתוק ולשתוק. להבליג. לקחת על עצמינו. 

בעלי היקר הגיב ככה בדיוק. הוא ראה עד כמה המצב שלי קיצוני, ושמר את כל הסבל שלו בבטן. *לי*, זה לא היה טוב. כי זה בעצם מחק עוד ועוד גבולות סביבי. בעלי לא הביע את הקשיים שלו. הוא לא הביע את הרצונות שלו. הוא בקושי ביקש דברים... ככה שהדיכאון שלי יכל להמשיך לגדול ולהתפשט בלי שום מעצורים! כמו אש שלא פוגשת שום קיר, ויכולה להתשפט בלי סוף ולשורף הכל בדרך...

בזמן של דיכאון, יש נטייה גדולה לראות רק את הסבל של עצמינו. וגם כשהעין כן קולטת את הסבל של בן הזוג (כמו בעלך שאמר לך שהוא עול על כולכם), זה הרבה פעמים עדיין לא מספיק כדי שזה ישנה בנו משהו. אני הרגשתי על עצמי שהלוואי ובעלי היה מעמיד לי גבולות ברורים יותר. הלוואי והוא היה מבקש דברים, משתף לגבי העומס שעליו. הלוואי והוא היה אומר ''אני לא יכול יותר''. ובאמת, מה שהחזיר אותי למקום שפוי ובריא בסופו של דבר היה כשבעלי הגיע לקצה. רק אז הצלחתי לראות מעבר לדכיאון שלי ולהתחיל סוף סוף להבריא.

אני שוב כותבת את הדברים בהכי זהירות שיש. את זאת ששם בסופו של דבר. את רואה ו'מרגישה' אותו. את בשטח. שיתפתי אותך לגבי הזווית הזאת מכיוון שאולי-אולי תמצאי בה איזשהו מפתח נוסף, שלכאורה בא נגד המחשבה הטבעית שלנו... 

לילה טוב אהובה יקרה שאת. 

חושבת עליכם ומתפללת עליכם ❤❤❤

ושולחת כוחות לרוב...!!!

(והצלחתי לשלוח לך מסר. מקווה שקיבלת)קמה ש.

תודה! שלחתי לךנמחק לי השם
את מדהימה. ממששלום עלינו
תודה אהובה! קראתי את מה שכתבת בהמשך השרשורקמה ש.
בס״ד

והתחברתי מאד.
גם את מדהימה! כל-כך!
כמה עברתם! כמה בניתם!

תודה שכתבת יקרה!
היה לי משמעותי לקרוא.

שיהיה לכם תמיד רק טוב!!!

❤️
את נכס ליקוםמק"ר
פשוט ככה
מוכיחה את מה שכתבת למעלה, שמי שהיה במקום הזה ויצא, יוצא יותר טוב ועוזר לעולם.

מדהימה, מוצאת את עצמי קוראת תגובות שלך גם בנושאים שלא נוגעים אלי.

השם ישלם שכרך

ולפותחת היקרה ולכל הנשים המדהימות ששיתפו כאן מניסיונם- אתן מדהימות! כמה על הכתפיים שלכם, וכמה אתם מתמודדות ובאיזה עוצמה וחוזק פנימי
מאחלת ומתפללת בשבילכן לכל כך הרבה טוב! הוא עוד יגיע בעזרת השם

כמה טוב עוד לפניכן, רק אל תעזבו ידיים!
וואי מקרוש, היה לי ככ מרגש לקבל...קמה ש.אחרונה
בס״ד

תודה אהובה!!!
מדהימה קמהאורוש3
⬆️לגמרי. אחת הנכסים של הפורום היאהשם בשימוש כבר
מסכימההמקורית
גם את, מקוריתוש, אחת הנכסים החשובים💗השם בשימוש כבר
תודה אהובתי ❤️המקורית
תודהקמה ש.
בס״ד

תודה אהובות על המילים. ריגשתן אותי.

וגם אתן מדהימות אחת-אחת. כל אחת בדרכה (מבוסס על מה שאתן משתפות כאן וגם על התגובות שלכן בפורום לכל מיני נשים). באמת.

@אורוש3
@השם בשימוש כבר
@המקורית

שהקב״ה יאיר לפותחת היקרה ולבעלה היקר, ולכל מי שמתמודדת עם דברים דומים 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
אני ממליצה לך בחום ומניסיון רב לפנותרק לרגע 1233
למרכז למשפחות מתמודדים של עזר מציון, אפשר אפילו להתייעץ בשם בדוי, הם לא דורשים שום אבחנה או פרטים מזהים. יש להם יועץ רפואי מצוין שמכיר לפני ולפנים את המענים שיש של בריאות הנפש בארץ ולברר לך לפי המצב הספציפי שלכם מה יכול לעזור. חוץ מזה יש להם מערך תמיכה למשפחה עצמה, קבוצות תמיכה, ייעוץ אישי, ייעוץ למיצוי זכויות וכו. הכל בחינם, חלק גדול מהשירותים ניתנים ע"י בני משפחה בעלי ניסיון שקיבלו הכשרה מיוחדת. יש גם מרכזים דומים של עמותת אנוש ועמותות נוספות. תלוי מאיזה אזור את בארץ.
זה לא במקום טיפול אם את מתכננת בקרוב, זה מענה מסוג אחר.
אני חושבת שגם אם הוא מתבייש לקבל עזרה, את יכולה להזכיר לו שאת בן אדם נפרד, ואי אפשר למנוע ממך לקבל עזרה, גם את צריכה להרגיש טוב וחלילה לא לקרוס.
אם הוא במצב נפשי כ"כ קשה גם לגיטימי לגמרי בעיני לא להיכנס למריבה סביב זה, שלא יערער עוד יותר ולהיעזר בלי לשתף אותו כרגע, ולקבל הכוונה בהמשך איך לשתף אותו שאת נעזרת.
אני גם ממליצה לדבר עם הרופא שלו, לבקש לדבר איתן בטלפון ולעדכן לגבי הדיבורים האובדניים. שייתן לך רגע מענה מיידי, מה צריך לעשות עם זה. גם פה, אם את חוששת מהתנגדות אולי אפשר לדבר בלי להגיד לו ולהתייעץ בעניין עם איש מקצוע מאוחר יותר. (בעיקרון זה לא מקובל להתייעץ מאחורי הגב בלי אישור. אבל במצבים רעועים כמו שאת מתארת, זה אחרת)

חיבוק גדול גדול יקרה! אני כל כך מבינה אותך. בסירה דומה לצערי. ב"ה אנחנו לא במקום של הסתרה ולכן מקבלים המון תמיכה מהמשפחה והשכנים, וגם מאנשי מקצוע מסוגים שונים, בשבילי, בשביל בעלי וגם עבור הילדים.
אבל כיוון שאני לא מכירה את הסיפור על כל פרטיו קשה לי לתת לך עצות ספציפיןת, אבל המרכזים למשפחות מתמודדים באמת מדהימים ועזר מציון ויחזקאל רוזנטלר (היועץ הרפואי) ושאר היועצים שם כל כך עוזרים ומכוונים שאני ממש ממש ממליצה לפנות כבר מחר, כדי שיכוונו אותך וגם יתנו לך תמיכה, כי זה באמת בלתי אפשרי בלי תמיכה. פלא ונס בעיני שאת 10 שנים לצד בעל עם מחלה כרונית ומצליחה לבד, זה באמת מדהים ומראה כמה את מיוחדת, אבל שתדעי שיש כמוך אלפים בארץ ויש ניסיון רב שנצבר ושווה כל כך לקבל ממנו, ולזכות בחיים קצת יותר שפויים. מברכת אותך מכל הלב שתצמחי מזה ושבעלך ישתקם . זה באמת אפשרי וקורה. בע"ה. אתפלל עלייך.
וואודפני11
אפשר להוריד גם בפנייך את הכובע?

איזה נשים מדהימות אתן

כאלו שקופות ביומיום
אבל באמת שהעולם הוא שקוף לידכן....

כאלו מלכות שאין מילים בכלל לתאר אתכן
משאירות לנו אבק לצד ההתמודדות האצילית שלכן

תודה לך על המילים החמותרק לרגע 1233
שנזכה לצמוח רק מתוך טוב ונחת ולא מתוך חולי. זה באמת משמח ומפתיע כל פעם מחדש, היחס המכבד והמעריך של הסביבה. אם אנשים הייתי יודעת שככה יתייחסו אלי ושלרוב לא נראה כקטנים ועלובים אלא להיפך, ושההתמודדות תאפשר לסביבה אפילו להיעזר בנו בהמשך החיים, דווקא בגלל התחושה שאנחנו מבינים מורכבות ומכילים יותר, אולי הייתי נעזרת בסביבה בשלב מוקדם יותר.
אמן!!המקורית
אני מכל מקום רואה אותך כך ובטוחה שעוד הרבה נשים פה..
ממש. הערצה!! ש-ה' ייתן לכן כחאורוש3
מצרפת מספרים (יש גם בשאר הארץ. פשר לחפש באינטרנט)רק לרגע 1233
מרכזי משפחות עזר מציון: ירושלים: 073-3952205.בני ברק: 073-3956218.מודיעין עילית: 073-3956218.ביתר עילית: 073-3952205
יועץ רפואי בריאות הנפש: 0523962936

רק בבקשה אל תישארי עם זה לבד. תמצאי לך כמה שיותר מהר בעל מקצוע להתייעץ איתו. לגביו, כמובן וגם בשבילך. את גיבורה כל כך.

תיאורטית אפשר גם לנסוע למיון פסיכיאטרי, להתייעץ במקום, 24/7 עם רופא ופסיכולוג, יש כזה עומס בבתי החולים, שאם המצב לא ממש גרוע, הם יפנו לטיפול רגיל או בחלופת אשפוז (אשפוז יום/ביקורי בית/בית מאזן..)
היועץ הרפואי יכול להמליץ לכם לאן לפנות, איזה בי"ח ידידותי יחסית, או רופאים מסוימים.
תודה ענקיתנמחק לי השם
שאלה, איך מתקשרים מחסום?
בעלי מוכר יחסית במגזר שלנו. לא רוצה שיידעו מי התקשר בשום צורה
לא זוכרת בדיוק איך, יש איזה קידומת שמוסיפים...רק לרגע 1233
בכל אופן, יש גם אנשים חשובים מאוד, וגם רבנים שמגיעים למצבים כאלה ונעזרים. זה לא שונה ממחלות אחרות...
אפשר גם לשנות בהגדרותפה לקצת
אני נכנסת ללוח מקשים
ואז ב3 נקודות לוחצת על הגדרות
שירותים נוספים
הצג את מזהה המתקשר
ושם משנה ל'אף פעם'

אחכ צריך לזכור להחזיר את זה חזרה למספר מזוהה.

תנסי לחפש אצלך בהגדרות 'הגדרות שיחה' ושם אמורה להיול אופציה כזאת להסתיר את המספר
זאת אני מניק אחר. הבהרה חשובה:רק לרגע 123

פתאום קלטתי שערבבתי כמה דברים. @נמחק לי השם (תתייגו אם זה לא עבד...)

דברים שאני ממליצה מניסיון שלי ושל חברות- מרכזי המשפחות והייעוץ שלהם (וגם כאן יש הכללה, כי אני מכירה רק חלק מהם..)

אבל דברים אחרים שהמלצתי כאן ובפרטי כמו מיון פסיכיאטרי, האמת היא אני לא יודעת מניסיון איך הם עובדים, רק מה שקראתי באינטרנט או שמעתי, ולא ממישהו באופן אישי...  (כי נפגשתי יותר עם האפשרויות של חלופות אשפוז, והטיפול בקהילה מאשר עם בתי חולים)

אז, 

הנה תזכורת: צריך בשירותי בריאות בכלל ובריאות הנפש בפרט -

תמיד לברר עם מישהו שמכיר ומעודכן, דברים משתנים כל הזמן, ולא לסמוך רק על המלצות אנונימיות ברשת....

(הסיבה שנלחצתי פתאום היא כי ראיתי היום שנעשו כמה תחקירים איומים ונוראים לאחרונה על כמה מחלקות סגורות בארץ, וקלטתי שיש שונות עצומה בין מוסדות ואפילו בין מחלקות באותו המוסד, וזה חסר אחריות להמליץ בצורה גורפת...)

זהו. 

סוגרת את הניק וחוזרת לעיסוקיי, לילה טוב, בריאות לכל עמ"י וגאולה שלמה. אמן!

וואי אהובה חיבוק ענק ענקדפני11
טןב שאת כותבת פה

בטוחה שעוד יבואו חכמות ממני.

אבל לדעתי האישית. לא להשאר עם זה לבד.
זה יותר מידי אחריות וסכנה בשביל להשאר עם זה לבד על הכתפיים שלך.

לא ממש יודעת את מי כדאי לשתף.
צריך לחשוב רגע מי מהסביבה שלכם הוא איש שאפשר לסמוך עליו במאה אחוז שישאר סודי ומצד שני שיכוון אותך לכתובת נכונה.

כי חייבים עוד מישהו מקצועי בסיפור הזה, זה בטוח.

ואולי גם אישפוז.

מתפללת עבורך שבע"ה ה' יוציא את כולכם לאור הטוב בבריאות שלמה🙏
וחיבוק ענק לך, מלכת העולם שאת. איזה אישה את, פשוט וואו..
די איזה קשה!!!! את חזקה וגיבורה!!!!!פרצוף כרית
איזה קשה! אי אפשר להאמין שאת מתמודדת
ועוד בלי לשתף זה ממש לא פשוט
כואבת את כאבך וקבלי חיבוק ענק ענק ממני....

דבר שני לנרמל, נשים פה סובלות מדברים שונים מהבעלים שלהן, אז קצת לנרמל..... יש נשים שמרגישות אלמנות חיות במובנים אחרים וזוגיות זה ממש לא איה משהו נוצץ ומושלם, יש המון קשיים ולא קל.... יש רגעים יפים ובסך הכל שווה- אבל בסך הכללי לא שנוצץ או מי יודע מה....

דבר שלישי, אולי תני לעצמך להרגע להנות לכי למסעדה טובה משהו מפנק, קצת להרגע מהחיים הקשים האלה.... פנקי את עצמך במשהו לפחות פעם ביום-ממש מומלץ
רק לגבי הפסקה האמצעיתנמחק לי השם
לא באתי לומר שאני הכי מסכנה וכולן מאושרות
יש בבעלי הרבה דברים טובים שלבעלים אחרים אין.

הרבה פעמים שהיו קשיים זוגיים התלבטתי האם זה קושי זוגי "רגיל" או משהו שקשור למורכבות הנפשית שלו

לא הבנתי מה רצית לנרמל במה שכתבת... אבל בסדר ברור לי שלא לכולם החיים דבש ואני רק סובלת. רק שבנכות נפשית הבדידות כל כך מועצמת... הקושי בהסתרה ככ עצום...
לנרמלפרצוף כרית
בכך שלפעמים כששומעים שאצל כולם כל כך מתוק ומושלם ורק אצלי קשה, זה צורם
ולכן לנרמל

ובאמת שזה קשה, לא באתי להקטין את הקושי, את חזקה ממש.....
כלהכבודמותר לך לבכות ולהרגיש את הכאב ולהבין שבאמת את מתמודדת וקשה לך, הרגשות שלך לגיטימיים ואת הכי מלכה ומהממת!
רק שתדעי גם נשים עם בעל בריא, מי שישמע לא מקבלות פול תמיכה מהבעל, כולן מתמודדות.... תמיכה פה ושם בדברים מסוימים נחמד, אבל לא בצורה ממש מלאה -איןכזה דבר
זה הבדל שמיים וארץהמקורית
בין בעל 'נורמטיבי' כביכול שלא עוזר בהכל בבית לבין בעל שלא מסוגל נפשית לתפקד בכלום כמעט.
לא יודעת מה להגיד לךפרצוף כרית
...
זה שונה מאוד כי פה יש בידיים שלך כלים לשינויהמקורית
שהם אפקטיביים ותלויים גם בך
עם אדם חולה זה שונה לגמרי. ותלוי בהרבה ברצןן שלו לעזור לעצמו. והרבה פעמים זה לוקח זמן למרות הרצון.. הזוגיות הרבה פעמים נדחקת הצידה בשל החולי ולבן הזוג השני אין הרבה מה לעשות חוץ מלהתפלל ולהיות שם בשבילו ובשביל הילדים
לא רוצה לנצלש לפותחתאורוש3
אבל המציאות שאת מתארת אולי שכיחה אבל לא נורמה. לא חושבת שהייתי משלימה איתה. שווה לנסות לטפל. בהצלחה רבה!
את מקסימה ומדברת מתוך הכאב שלך. אבל נראה לי שזה פחות דיבור שתורם לפותחת שבעלה על סף תהום.
מסכימה איתךהמקורית
מי אמר? אולי תורם?פרצוף כרית
אולי כן, אולי לא.... לא ניתן לדעת בוודאות איך היא מרגישה
לפעמים אדם רוצה שיתנו לגיטימציה לרגשותיו ויעצימו את הכאב
ולפעמים רוצה שיקטינו ויגידו שזה נורמלי
משתנה מאדם לאדם ומתקופה לתקופה
כי מדובר בדוגמאות שונות. לצורך הענייןהמקורית
ולשם ההשוואה - זה כמו שמישהי תרשום שהם בחובות מול הוצאה לפועל לא עלינו וקשה לה מאוד ומישהי אחרת תנרמל לה ותגיד שגם אחרי לידה יש קושי ושזה עובר כמו שהכל עובר בחיים..
ההשוואה לא תואמת סיטואציה. לדעתי זה מה ש@אורוש3 התכוונה אחליו. תקני אותי אם אני טועה
זה מאוד תלוי בהרגשה של הבנאדםפרצוף כרית

לפעמים כשבנאדם מתלונן על משהו וכל הזמן רק עושים מזה כאילו נורא ואיום רק מייאשים אותו יותר

מעצימים את הקושי יותר ממה שהוא 

תלוי באמת

ולפעמים בנאדם רוצה שיעצימו את הקושי ויתנו לו לגיטימציה להרגיש רע וללהתלונן כי זה באמת קשה 

אז בבקשה אל תעשו ממני קציצות, כוונתי לטובה 

ולפותחת - אם כתבתי משהו שגרם לך להרגיש לא טוב - סליחה, כוונתי היתה לטובה וזכותך להתעלם ולקחת את הדברים שמקדמים אותם ועוזרים לך , ולכל מטבע יש אלף צדדים  

שולחת לך חיבוקים ואהבה ומאחלת שהכל יהיה הכי טוב שיש ויסתדר על הצד הטוב ביותר במהרה ממש! 

תודה רבה לך. כל חיבוק מתקבל בברכה נמחק לי השם
מתנצלת אם הבנת לא נכוןהמקורית
אבל הכוונה בנאמר לא הייתה לעשות קציצות מאף אחת. לגיטימי לך לכתוב כל מה שתרצי כל עוד זה נעשה בצורה מכבדת (כמו שאת תמיד עושה, יש לציין), ולגיטימי לחלוק על מה שכתבת או על הקונטקסט (ההקשר).
לא חייב להסכים על הכל והכל בסדר
אוהבת אותך כריתוש ❤️
תודה מאמי (ביטוי שאת משתמשת הרבה כמדומני )פרצוף כרית

אוהבת אותך גם מקוריתוש  

גם אם נורמלי בעיניך לחיותאורוש3
לצד בן זוג ללא זוגיות טובה, בעיני זה פחות קשור לזה שבעלה מראה נטיות אובדניות והיא מבקשת הכוונה ותמיכה.
אבל מותר לנו לחשוב אחרת, ככה זה פורום.
הלוואי שישתפר גם אצלך ❤️🤗
הכל טוב, גם אצליפרצוף כרית

ויש לי זוגיות טובה מאוד, ולא אהבתי את הנימה המתנשאת שלך כלפיי, אני סולחת אבל בבקשה תפסיקי

לכולם יש תקופות טובות יותר או פחות 

אני בטוחה שגם אצלך

ברור שגם אצלי. אין שאלהאורוש3
ממש לא התכוונתי להתנשא. שמחה שקבלתי רושם מוטעה. סליחה שנפגעת.
בסדר גמורפרצוף כרית
כי כשמשדרים שהכל דבש אצל אחרים, ברור שזה קשה לפותחת
ברור שאולי אין השוואה בין סוגי הקשיים
אבל עדיין, זה קצת ממתיק את הקושי כשמבינים שלא אצל כולם דבש, יותר נכון אצל אף אחד לא מלקקים דבש
יש רגעים יפים ומשמחים ויש רגעים כואבים או עמוסים וכדו'
אני מבינה למה את מתכוונתנמחק לי השם
אבל האמת שאני מאוד מודעת שאצל אחרים לא הכל דבש. יש לי אחיות/גיסות/הורים
רק שבמקרה כמו אצלי קשה להבין האם הקושי הוא זוגי או בגלל העניין הנפשי. ולא תמיד יש "פרטנר" לזוגיות

תודה לך בכל אופן על התגובות
תודה על ההסבראורוש3
גם בתוך התמודדויות נפשיות יש ספקטרוםרק לרגע 1233
יש קשות יותר ויש יותר קלות וההתמודדות מאוד שונה בין משפחות שונות.
אבל אני יודעת איך בעלי כשהוא בריא/בתקופה טובה, כשהוא הוא. וגם אם הוא לא מושלם, הוא הוא. ויש עם מי לדבר ועם מי לעבוד.
כשמישהו עובר את הגבול של משבר נפשי וזה הופך למשהו מתמשך, "מחלתי" כזה, כשהאפשרות שיש לאדם בדכ לבחור בין טוב לרע מצטמצמת, אז זה נכון שזה מוריד ציפיות (שזה גם לא נכון, המון פעמים אני מאכזבת ומתוסכלת למרות שאני יודעת שזה המצב כרגע ושאני לא אמורה לצפות) אבל גם אין לאדם אפשרות לעבוד על זוגיות, להתקדם במידות, או בהורות. אין מספיק משאבים כדי לחשוב בכלל על אנשים אחרים. הכל מחכה...

אני מציעה כמה שזה מפתה (וזה סופר מפתה) לא לחשוב על אחרים, ואם קשה, לחפש טיפול זוגי או אישי, לעבוד על התקשורת הזוגית, וכמו שאמרת, לפנק את עצמי, ללמוד לעשות טוב לעצמי בלב רחב.

ולגבי הפותחת, אני חושבת שתמיד אנשים שמחים להזדהות, אמפתיה, ואכפתיות וזה יפה מצידך. אבל בכל אופן, כשאדם בדיכאון, ומתחילות מחשבות אובדניות, זה בטח לא הזמן להקטין את הסיטואציה. רק לחזק, לשבח ולעודד למעשה. זה פיקוח נפש כפשוטו. מעבר להתמודדות העצומה של בן הזוג...
חיבוק גדול גדול! הוא במעקב פסיכיאטרי?יעל מהדרום
לק"י

לפעמים צריך לשנות או להוסיף תרופות.

בריאות שלמה!
את מדהימה.אמא יקרה לי*

ככה לשרוד מעל עשור?? נשמע שאת כ"כ אכפתית כלפיו, למרות הכל.

כתבת כאן בשרשור שהוא לא מוכן ללכת לייעוץ ומצד שני שהוא מטופל תרופתית.

אם הוא כבר מטופל שווה לחזור לאיש המקצוע ולקבל התאמה למצבו כיום...

היה לא מזמן בייעוץ פרטי אצל פסיכיאטר מומחהנמחק לי השם
ניסו להחליף לו טיפול תרופתי ועשה לו ממש רע. אולי בגלל זה לא מוכן לנסות שוב.
אני מאוד מאמינה בשיחות, בייעוץ. הוא ממש לא, גם לגבי יעוץ על הילדים הדרכת הורים וכאלה

אין לו רופא אישי אלא רופא משפחה שמחדש לו את המרשמים.
אז המעקב אצל הפסיכיאטר חשוביעל מהדרום
לק"י

לפעמים צריך לדייק מינונים. אם המינון החדש לא טוב, שידבר עם הפסיכיאטר. זה הפלוס בפרטי שהוא זמין יותר מאשר בקופה, ואפשר להתייעץ איתו במיידי.

אולי כשירגיש מאוזן יותר, יהיה לו רצון לנסות טיפול נוסף בשיחות וכדומה.
מבינה אותך..שלום עלינו
יקרה. לא כותבת כאן בדרך כלל.
אבל בשבילך היתי חייבת.
הייתי במצב דומה עד לא מזמן.
עד שהחלטתי שאני לא יכולה יותר...
והלכתי לטיפול בעצמי.
וזה עזר לי!! עזר לי קודם כל בזה שיש לי מקום. עזר לשחרר מעט מהעול של הסודיות..
והאמת שעזר גם בהתנהלות מולו.
הזוגיות השתפרה. וגם המצב שלו השתפר..
יש עוד עליות וירידות לא פשוטות. אבל כן אין מה להשוות!
אחש הדברים הכי קשים זה שאת לא יכולה להרפות..
את לא יכולה להראות חולשה (ככה לפחות נתפס בעניינו..)
ולפעמים דוקא מתוך זה שהרפתי והרשתי לעצמי להיות חלשה. ולהגיד לו- אני לא יכולה יותר. בשבילי תלך לטיפול..
זה עוזר.
טוב. קשה לי ככה על גבי הפורום..
שולחת לך מלא חיזוק. קשה מאוד.
וואו הזדהתי ממשנמחק לי השם
באמת ככה מרגישה שלא יכולה להתפנק או להיות חלשה כי צריכה "להחזיק" אותו. למרות שזה לא כל הזמן, אבל בכללי...
היו אמורים לחזור אליי מאחת העמותות שמסייעות בעניין כי ממש רוצה טיפול לעצמי גם
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevoraאחרונה

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

אני מכירה אותם מקרוב שנים...ואין בהם שום חששפה משתמש/ת

לא שונים מלגור בפתח תקווה או בנתניה מהבחינה הבטחונית

קרובים לקרית גת

ונכון גם לאזור דרום הר חברון אבל זה ממש לא כזה קרוב ולא היה מעולם שם ארועים בטחוניים ב''ה..הכבישים רק עם יהודים

ובאמת אין שם שום סיבה מיוחדת לחשןש ..לפחות לא לפי סטטיסטיקה 

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
כיתה א' - איך מנהלות את זה??אנונימית בהו"ל

מיותר לציין שזו היתה שנה מטורפת

ועדיין לא הצלחתי להבין איך לנהל את זה שהבת שחי חוזרת מהצהרון ב16:30

וצריכה להספיק שיעורי בית

מקלחת

ארוחת ערב

ורוצה גם להספיק לשחק(???)

ואיפה זמן לעשות מערכת?

כל פעם זה מלחמה

איך עושים את זה בכיף?

לא לעשיתי שיעורי בית זו לא אופציה אז לא להציע בבקשה

השאלה שלי היא איך אתן עושות את זה מבחינת סדר, מה לפני מה ואיך לתווך את זה לילדה

חא מכינה מערכת , יש להם הכל בכיתה או בתיקשמעונה
אם יש לך אפשרות חלק מהימים להחזיר מוקדם ,אצלנו היא עושה שב בצהרון, היא באמת חוזרת מאוד מותשת... וצריך להיות על זה ברגע שהיא חוזרת
זה באמת דפקט של כיתה אאמאשוני

ואני כן רוצה להציע לך חשיבה: למה בעצם חשוב לך שיעורי בית?

תנסי קצת לרדת לעומק, כי כשמבינים מה בדיוק חשוב מוצאים גם איזון נכון.

למשל: חשובה הלמידה. חשוב שתקרא ותכתוב ותדע לחשבן.

השאלה הבאה תהיה: האם בסדר יום הנוכחי היא משתפרת בלמידה ע"י הכנת שיעורי בית?

האם יש דרכים נוספות להשיג את אותה מטרה?

למשל משחקי קריאה בנחת בשבת.

אם חשוב לך שהמורה תראה שהיא הכינה ש"ב, אז שוב האם יש דרכים נוספות וכו'

מערכת אפשר להכין איתה או להכין עבורה.

היא ממש קטנה והבעיה העיקרית היא שככה גורמים לתלמידים לשנוא לימודים. סתם בגלל שמעמיסים עומס לא מותאם בהתחלה במקום לגרום להם לאהוב ללמוד.

זה משתפר אבל בהמשך.

אצלנו רק בא' יש את הקטע הלא ברור שכל שיעור יש ש"ב.

זה באמת ממש עמוס. ממש לא אוהבת את זהיעל מהדרום

לק"י

פרקטית, מערכת אפשר להכין לה. היא תוכל ללמוד להכין בהמשך. לא נורא.

ש.ב.- לא עושים בצהרון?

עונהיהלומה..

מערכת- מסכימה עם יעל אפשר להכין לה והיא תלמד בהמשך

לדעתי כשהיא חוזרת הביתה אז כן לתת זמן להתפרק ולא ישר לחזור על לימודים כי אחרי יום ככ ארוך צריכה להרגיש את הבית ולשנות את האווירה של הלימודים.

אז אפשר לשחק, לדבר ומה שהיא רוצה במשך 30-45 דק

אחרי זה שיעורים, ללמוד למבחנים- כ30 דקות?

מקלחות, א. ערב (או הפוך)  אצלנו כשעה עד שעתיים (תלוי כמה ילדים ואורך המקלחת- מסרך סמיך גזיזת ציפורניים וכו')

שיעורי בית אצלינו גג 10 דקות. והציוד נשאר בכיתהשיפור

לא צריך מערכת.

^^ גם אצלנורוני 1234
גם אצלינו ככה היהאראחרונה
10-20 דק גג
IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

אולי יעניין אותך