מה הכוונה עלוב? אולי את רואה דברים שבעיניך עלובים ובעיני הילדה מדובר בכלל על משהו אחר.
לא זכור לי שאי פעם הילדים שלי או של אחרים בסביבתי בחרו חברים ללכת אליהם לפי מצבו הפיזי של הבית. לרוב בוחרים אם נעים לך להיות שם, אם אתה מרגיש רצוי. (יש לנו שכנים עם בית צפוף ולרוב מבולגן שדוקא אצלם תמיד מתנקזים כל מפגשי החבר'ה והבנות שרות והמדריכי הסניף ומי לא, פשוט נראה לי כי זה בית מאוד פתוח, ההורים מאוד מאפשרים ונעים לכולם להיות שם. היתה תקופה שאחד הבנים שלי ממש קינא בהם שהם כזאת משפחה חברמנית ואנחנו כנראה לא 😏) אולי זה מה שצריך להסביר לילדים. ולהציע שנזמין ונראה אם יהיה כיף.
הרבה פעמים ילדים לא מזמינים מסיבות אחרות לגמרי, כמו למשל אני, בגיל ההתבגרות ממש התביישתי במשפחה שלי, היחסים בתוך המשפחה היו ממש גרועים והיו המון מריבות וצעקות, פחדתי שחברה תבוא ותשמע את זה... או שיש ילדים שמתביישים באחים שלהם שתמיד מתערבים להם במשחק, או שההורים שונים משאר החברה כמו עולים חדשים או איזשהי נכות או כל דבר אחר שילד מגיל קטן מבין את השוני ומתבייש.
הילד הקטן שלי בקושי מזמין חברים כי הוא אומר שמשעמם אצלינו. זה לא בגלל מחסור במשחקים או במקום למשחק (בית גדול ומלא כל טוב לילדים), נראה לי יותר בגלל שחוץ ממנו אין לנו עוד ילדים קטנים שאפשר לשתף אותם במשחק. יש פער גדול בינו לבין מי שמעליו... וזה מרגיש לו משעמם. בסופו של דבר כשחבר מגיע הוא מאוד נהנה אצלינו. ולילדים אחרים תמיד השונה זה משהו דוקא מסקרן ולא מרתיע.
אז כדאי לברר את הנקודה הזאת שמפריעה לה, לראות אם זה משהו לגיטימי בעינייך, ואם אפשר לשנות משהו (בלי לעבור דירה). לפעמים השינוי יהיה רק בגישה לדברים ובהסתכלות.
המון בהצלחה.
אולי להתחיל עם להזמין משפחה אם יש. אז זה יותר טבעי ומשם יתפתח בע"ה.