אולי יהיו לכן רעיונות איך לצאת מהפלונטר...מחי
הגענו למשפחה שלי אחרי שנה שלא התראינו. במשך שבוע היה ממש כייף, עד שאתמול הצלחתי לריב עם אחותי.
היא תמיד היתה טיפוס חם כזה, מתעצבנת על כולם, תמיד חושבת שהיא צודקת והכל צריך ללכת לפי איך שהיא רוצה. חשבתי שחתונה ואמהות שינו אותה קצת אבל התבדיתי...
אז אתמול אמרתי כמה מילים מיותרות, ממש לא משהו רציני מדי (אמרתי לה שזה לא היה יפה איך שהיא גירשה אותי מהמטבח כשהיא הכינה ארוחה, וגם אם היא צריכה שקט בשביל לבשל יש צורה להגיד דברים. הייתי באמצע לאכול, לא סתם נמרחתי שם בשביל לעצבן אותה), ואחר כך ניסינו לתכנן מסיבת יום הולדת לאמא שלי ואח שלי ביקש ממנה שתפסיק לצעוק, והיא אמרה שכולם יוצאים עליה אז היא הולכת, וקמה והלכה.
ניסינו להגיד לה שאף אחד לא רוצה שהיא תלך ובואו ננסה להמשיך את הדיון בצורה מכובדת אבל לא עזר כלום והיא אמרה לבעלה בא נלך, לא נעים לי להיות פה, והם הלכו.
בקיצור מאז היא מתעלמת ממני, מאחי ומאשתו. לכל שאר האחים היא מתייחסת כרגיל, מדברת וצוחקת איתם. בהתחלה חשבתי שאני מדמיינת, אבל אחר כך ראיתי שזה באמת ככה, היא מתעלמת ומתרחקת ממני במופגן. אם אני יושבת בשולחן היא לא תתיישב, לקחה את הצלחת שלה ויצאה לאכול בחוץ. היא ואחותי היו בבריכה, אז אמרתי לעצמי אני לא הולכת לסבול, אכנס לבריכה ואתנהג כרגיל. ברגע שהתקרבתי היא יצאה מהבריכה. וככה בכל דבר, הקפידה לא להיות בסביבתי וזה פשוט כואב לי.
מה היא רוצה? שאבוא לבקש סליחה? על מה? שהיא פגעה בי ואמרתי לה את זה? למה שאתנצל על זה, אמשיך לתת לה לדרוך עלי, לדבר אלי איך שהיא רוצה, והיא תמיד תהיה הצודקת. הבנתי, לא אנסה להעיר לה שוב על כלום, בסדר, השיעור נלמד, אני מבינה שהיא לא מוכנה להקשיב לשום דבר וכולם אשמים חוץ ממנה. אבל אני צריכה להתנצל? שתינו אשמות באותה מידה ואני לא מוכנה לזה. מילא אם זה היה עוזר, אבל אני יודעת שהיא לא תתחיל פתאום לדבר אלי יפה, אז מה הטעם.
אבל אני לא יכולה להמשיך ככה. אני לא יודעת, אולי מחר זה יעבור לה, אני באמת לא יודעת. אבל כרגע פשוט כואב לי הלב פיזית ובא לי לבכות. מה זה, באתי להנות עם המשפחה והיא באה ועושה פה מריבה ענקית על כלום.
לאחותי וגיסתי זה לא כזה מפריע.. אולי הם רגילים אליה, ואולי הם פשוט אופי אחר וזורמים יותר, שתעשה מה שבא לה, הם בשלהם. אבל אני הרבה יותר רגישה לדברים האלה, לא יכולה לשאת שאחותי תתנכר אלי ועוד אחרי כל כך הרבה זמן שלא התראינו, והחופשה הזו נראית כל כך שונה ממה שדמיינתי.
בכלל אני לא מאמינה שאני כותבת את זה, תמיד קראתי את הפוסטים האלה על בעיות במשפחה ושמחתי על המשפחה הנורמלית שיש לי עם קשר טוב בין כולם וכולם מסתדרים עם כולם, ועכשיו זה. אולי זה סיפור של יום ומחר היא תחזור לעצמה, תכלס אנחנו באותו בית וכמה היא יכולה להמשיך להתעלם. (אני כן ניסיתי לשדר עסקים כרגיל ולהשתלב בשיחה שהיא דיברה עם עוד אנשים)
תודה למי שקראה עד כאן
אני רק שולחת לך חיבוק ❤️ואילו פינו
סיטואציה לא קלה בכלל..
תודה אהובהמחי
ממש צריכה את זה עכשיו...
איזה סיפור!אופק המדבר
קראתי הכל, היא נשואה עם ילדים?! ממש קשה להתנהל עם אופי כזה,
אני חושבת שלא טוב לך ולא טוב לה שתתנצלי, ההתנהגות שלה מאוד לא נעימה, ולדעתי אם תתנצלי תתני לה לגיטימציה להמשיך להתנהג ככה אליך,
קרה לי גם עם התנהגות לא יפה של אחות, סוג של הרגשת עליונות ממנה וחשיבה שהיא תמיד צודקת ואני אשמה,
לאט לאט חיזקתי את עצמי שאני טובה בזכות עצמי ומי היא שתשפוט כל מעשה שלי( והיא עוד קטנה ממני)
צברתי יותר ביטחון לידה וממשמלא התקפלתי מכל אמירה, ובמרחק של זמן אחרי תקופה זה ממש עזר.
בהתחלה היא הייתה בשוק שאני לא מתקפלת ומתנצלת על כל דבר אבל היום ב"ה המצב הרבה יותר טוב.
חיבוק על החוויה הלא קלה💕💕
תודה רבה על ההבנהמחי
כבר חשבתי שאני הלא בסדר כאן, שאם היא מתנהגת אלי ככה כנראה שעשיתי משהו ממש חמור... אבל זו ממש מניפולציה.
כן היא נשואה עם תינוק, וגם אצלי היא יותר קטנה ממני ומרשה לעצמה להתבטא בצורה ממש לא נעימה. הרבה פעמים זה לא המילים שהיא אומרת, זה הטון והנימה שממש ממש לא נעימים.
תודה על הלגיטימציה לא להתנצל. זה לא הרגיש לי נכון, אבל מצד שני שלושת השבועות וזה, לא רוצה להמשיך לריב... ואני הגדולה אז אולי זו אחריות שלי לוותר על כבודי ולהיות הראשונה שתנסה להתפייס.
במקרה שלה זה לא יעבוד לענות לה... אני משתדלת להיות חזקה עם עצמי ואם היא תגיד לי למשל שבגד ששמתי לילד מכוער, אין לי בעיה לענות ברוגע שלדעתי הוא דווקא יפה. אבל כשזה מגיע לדברים אישיים אם אני אענה לה לא יהיה לזה סוף, יש לה לשון מאוד חדה וזה יגמר רע. אני מעדיפה לשתוק ולא להתייחס...
ממש מזדההאופק המדבר
זה לגמרי מניפולציה!
ואני גם טיפוס רגיש יותר, וזה בהחלט לא קל להמשיך, ממד קשה לי עם אווירה לא נעימה...
באמת לפעמים הפיתרון הוא לשמור מרחק 🙁
והעניין אן זה שאת גדולה וצריכה לקחת אחריות, הוי כמה סבלתי מזה, עד שעשיתי סטופ! היא אחראית לרגשות שלה! כל זמן שאני בסדר זה עניין שלה בלבד...
עוד משהואופק המדבר
כל פעם שהיא מפגינה לידך פשוט לשנן לך בראש מנטרה- אני בסדר גמור, זה לא קשור אלי, שוב ושוב ולנשום
לי ממש עזר בהתחלה
אוף כלכך קשה להרגיש שקופהמתחדשת11
מבינה ממש ממש לליבך.
קרה לי. שבמופגן התעלמו ממני ורמסו
בעיניי, לא משנה מי האשמה ומי צודקת
יש פיל גדול שנמצא בחדר וכולם מעדיפים להתעלם ממנו במקום לקרוא לו בשם
אתן פשוט חייבות לדבר.
זה לא באמת משנה אם את תרימי טלפון או שהיא
זה לא יגרע מכבודכן
אחת מכן צריכה לעשות את זה וליישב את ההדורים
בעיניי עצם זה שיוזמים שיחה, לא אומר שאנחנו מעוניינים להתנצל או נמצאים בצד המתרפס
אלא שאנחנו רוצים ליישב
נשמע לי שאת אישיות עם לב ענק ורגישות כלפי הסובבים
וכנראה שלך זה יותר מפריע ומציק
הייתי מנסה לשלוח הודעה
היי, מה נשמע? הייתי רוצה לדבר. מתי אפשר?
ומשם לומר את הדברים כהוויתם. להציף.
בהצלחה וחיבוק על החויה הלא נעימה שאת עוברת♥️
תודה ❤️מחי
אבל על מה יש פה לדבר?
אני לא צריכה לשלוח הודעה או להרים טלפון, היא נמצאת פה לידי.
גיסתי אומרת שעוד יום יומיים זה יעבור לה והיא תמיד ככה.
את מה להציף? אני באמת לא יודעת על מה אפשר לדבר, כי היא לא מוכנה אפילו להבין שיש פה 2 צדדים. אף פעם. תמיד היא הצודקת וכל השאר אשמים. ואם אגיד לה את זה, גם עם זה היא לא תסכים. היא לא מצליחה לראות את עצמה ואת ההתנהגות שלה מהצד... כשאח שלי ביקש שתפסיק לצעוק היא נפגעה כי היא טוענת שהיא לא צעקה. היא פשוט לא שמה לב איך היא נשמעת. אין עם מי לדבר... איתה זה רק לנסות למזער נזקים.
לא לא..מתחדשת11
את לא צריכה לדבר איתה בקטע של לבקש ממנה להשתנות
בעצמך אמרת שהבנת שזה לא יקרה
לצערנו יש טיפוסים כאלה שפשוט צריך לדעת איך להלך בין הטיפות
אתן צריכות לדבר כדי להסיר את העננה האפורה שיש ביניכן
אם יעבור לה מה טוב
אבל אם זה ימשך מעבר לזה, תהיו חייבות לדבר
וואו לא נעים❤️המקורית
האמת, שלא חושבת שהייתי עושה עם זה משהו.
מנסיוני עם אחים חמי מזג, לפעמים הדבר הנכון לעשות הוא להתרחק. לדעתי גם אם תתנצלי עכשיו, מה שלא נראה לי נכון אלא אם כן את צדיקת על חלל וברוח הזמנים הנוכחי שורה עלייך רוח הקודש, זה לא ישנה הרבה.
הגישה שלה לא נכונה. ואני לא חושבת שאת צריכה להשאיר את זה ככה כדי ללמד אותה מסר או לקח, אלא כי יש אנשים שלא טוב לנו בחברתם ולפעמיםצזה מה שנכון. אנחנו יכולים עדיין לאהוב אותם מאוד, אבל לצפות שננהל איתם קשר נורמטיבי זה מעל הפופיק כרגע
תשתדלי להנות מכל השאר. ואם את רואה שגם אחיך לא מתרגש, זה כנראה שהוא מבין שאין מה לעשות עם זה עסק. זה שלה. וזה לצערנו יתנקם בה בסוף
צודקת...מחי
תודה עת הזווית הזו. שזה לא אישי נגדי, אלא פשוט דרך ההתמודדות שלה. היא צריכה להתרחק כי ככה היא מתמודדת עם זה, וכשהיא תרגיש מסוגלת היא תחזור. תודה, זה ממש מקל להסתכל על זה ככה, ולא כמו שהסתכלתי לפני - מה עשיתי כל כך נורא שמגיע לי היחס הזה.
לפחות הצחקת אותי קצת עם הרוח הקודש 😅
אני ממש משתדלת להנות מכל השאר, והשאר מתוקים ממש, אבל ממש קשה לי עם המתח הזה. אני פשוט לא כזאת שמצליחה להתעלם מזה שכועסים עלי.
מבינה אותךהמקורית
אני הייתי מאשימה את עצמי כל פעם שהיה קורה לי משו כזה ולוקחת קשה. ועם הזמן הבנתי שלא הכל עליי ויש עוד צד שצריך לקחת אחריות על עצמו. לא צריך להשתטח כאסקופה הנדרסת מול אנשים אחרים. לפעמים השקט וזה שאנחנו מחוץ למשחק עושה את העבודה יותר טוב
יואו איך אני מבינה אותך!!אוהבת את השבת
זה לגמרי שלה
ודווקא חשוב לדעתי מול אנשים כאלה שיהיה שיקוף של המציאות ולא להתקפל מולם..

לדעתי חשוב שתתמקדי בזה שזה שלה ואין לך איך להשפיע ולשנות אותה, רק היא יכולה רק אם היא תרצה...
וכרגע, זו התנהגות ממש מאוד מניפולטיבית ולא בריאה ולא נכון לתת לה את הלגיטימציה לזה..

ולכן הייתי מנסה להתמקד באיך את לגמרי מתעלמת מכל הסיטואציה הזו ונהנית בשביל עצמך ובשביל המשפחה שלך..

אם קשה מדי להתעלם אפשר להציע לה לדבר על הדברים אבל ממש לא כדי להתנצל אלא להיפך כדי שהדברים יהיו על השולחן שאת תשמחי מאוד שיהיה ביניכם קשר טוב אבל את לא מוכנה להתנהגויות x, y, x.
והיא מוזמנת לחשוב על הדברים אבל להגיד שלך חשוב לשים את הדברים על השולחן ושלא יהיו מתחת לפני השטח..

בהצלחה גדולה!!!
זה התנודדות לא קלה להיות בתוך המשפחה עם אנשים סוג של נרקסיסטים..
וואו יקרה. מזדהה כל כךפולשת לרגע**
גם לי יש אחות כזאת בול. אמנם קטנה ועוד לא נשואה ולכן זה פחות מורגש אבל אכן נוכח...
אני חושבת, מתוך סיטואציות שקרו, שבמקרים כאלו צריך להתנהג כאילו היא ילדה קטנה.
לא לתת לה את הצומי שהיא מבקשת. להתעלם וזה יעבור.
ממש כמו ילד קטן שאם תתיחסי אליו הוא ימשיך וימשיך...
ומצדך לשדר עסקים כרגיל. תמשיכי להתנהג כאילו היא לא עושה סצנה. תפני אליה בשאלות כרגיל, תזרקי סתם מילים, תשני נושא, שתבין שאת מבחינתך לא קרה כלום בינכם.
וזהו. זה יעבור לה. אמנם רק עד הפעם הבאה אבל לאט לאט היא תבין שאת לא עושה מזה עסק וזה פחות ימשוך אותה לעשות כאלה סצנות...
בהצלחה אהובה, מבינה אותך ממשש💜
אני כל כל מבינה אותךאנונימית בהו"ל
מאנונימי כי אני מוכרת בחיים האמיתיים ולא מסתירה
אבל בנקודה הזו קשה לי להחשף
יש לי גם אחות כזאת, קטנה ממני וקולנית, ורק לי מפריע כשהיא ככה אליי וגם אליי ההתנהגות הזו הכי מופגנת. מהשאר היא כאילו מפחדת ובסוף משלימה איתם מעצמה
אני ממש יכולה להבין את מה שאת מדברת עליו
זה כאילו מכאיב לי פיזית בלב כשזה קורה
אני מרגישה שהיא ככה אליי כי אני טרף קל. והיא מרגישה ככה עליונות.. אצל האחרות היא לכאורה מפסידה אם היא לא מדברת איתן.
חיבוק ענק על ההתמודדות
וואי איזה לא נעים! ואיזה מעצבנת היא שלא מבינה שהיאפה לקצת
הבעיה.
עם אנשים כאלה אני לא מצפה ליותר מידי, לא נשמע שהיא תבין מתישהוא שהיא הלא בסדר.
הייתי פשוט מתנצלת ואחכ שומרת אני על מרחק בטוח כדי לא להיפגע שוב.
חבל שתהרס לך החופשה המשפחתית בגלל הכבוד שלה, הייתי מתנצלת בשביל עצמי, בשביל שיהיה לי יותר נעים בחופשה ולא כי מגיעה לה התנצלות.

חיבוק יקרה!
מקווה שתצליחי להנות בכל מקרה ושהיא תתפכח מהר!
חיבוק! קראתי ולגמרי מבינ את התסכול שלךמק"ר
לא ידועת מה לייעץ לך, את מכירה יותר טוב את הנפשות הפועלות
אבל אם מתאים אולי אחד מהשניים:
1. להגיד לה בפנים: לא נעים לי, אני פה בביקור שלא קורה כל יום, אח התרסיס לי אותו (לפעמים לאנשים כאלה צריך לדבר ככה כנו שהם מדברים)
2. חדבר עם ההורים אולי? שהם ידברו איתה
האמת, הייתי מאמצת את הגישה של אחיך וגיסתך.סופי123
אבל על אמת, לא כדי להפגין שלא אכפת לך או משהו. פשוט תמשיכי בחייך ותמשיכי להנות מהחופשה
היא נשמעת קצת ילדותית ואחיות קטנות הרבה פעמים נשארות קצת ילדותיות מול אחיות גדולות, זה דינמיקה של יחסים שקשה לשנות. אבל היא אישה בוגרת ואם בא לה לשחק ברוגז שתהנה, לא הייתי לוקחת קשה.
ולריב קצת עם אחות בחופשה זה משהו שקורה במשפחות נורמליות לגמרי, תנוח דעתך
וואי תודה תודה תודה לכל מי שהגיבה!מחי
איזו תמיכה מדהימה יש פה.
מבטיחה לכן באמת ובתמים שלא חלמתי שכולם יהיו בצד שלי. כי מה, באמת דיברתי אליה לא מאוד יפה, לא? ברור שהסצנות שהיא עושה מוגזמות ללא כל קנה מידה, אבל זה לא שאני צדיקה לגמרי בסיפור.
@אוהבת את השבת תודה על התגובה שלך! אי אפשר לשקף לה את המציאות כי היא רואה רק את הצד שלה ותמיד תהיה הצודקת. אני פשוט אמשיך להתעלם כאילו לא קרה כלום והיא לאט לאט תחזור לעצמה.
@פולשת לרגע** תודה! זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי, תתנהגי אליה כמו ילדה, היא לא תקבל צומי וזה יעבור. אבל היה בי צד שקשה לו עם זה, כי היא לא ילדה קטנה. היא אשה, יש לה לב ורגשות ואם פגעתי בה אני צריכה להתנצל... אבל אני מבינה שזה לא יעזור ופשוט אמשיך לשדר עסקים כרגיל.
@אנונימית בהו"ל בול. וזה הכי כואב. כאילו למה אותי היא מוכנה להפסיד ואותם לא... אני לא מעניינת, לא יקרה כלום מלא לדבר איתי. ועוד אחרי שנה שלא התראינו! ממש הרגשה שפשוט לא אכפת לה מהקשר בינינו. אבל אנסה להחליק את זה ולא להתייחס... ולהבין, כמו שמישהי כתבה, שיש אנשים שעם כל האהבה אליהם צריך להשלים עם זה שהקשר בינינו ישאר בגדר הסביר.
@פה לקצת תודה! לא יעזור להתנצל... נראה שהגישה של ההתעלמות עובדת יותר. אתמול בלילה כבר היינו באותה חדר שהייתי בלי לברוח. כמובן היתה עסוקה בדברים אחרים ולא הסתכלה עלי, אבל לפחות לא ברחה.
@מק"ר תודה! כנ"ל.. לא יעזור להתנצל. אני ממש לא רוצה לערב את ההורים כדי לא לצער אותם... וגם לא בטוחה שזה יעזור כי היא לא מקשיבה לאף אחד.
@סופי123 אכן, זה מה שהחלטתי לעשות. תודה! ושלא ישתמע מדבריי שאני חושבת שמשפחות שהאחים רבים הם לא נורמליות. זה מאוד נורמלי שמתעצבנים ורבים קצת, אבל בגבול מסויים, בלי לעשות מזה כזה סיפור שלא רוצים לראות אחד את השני
טוב פריקה נוספת ברשותכן...מחי
היום היה יותר טוב מאתמול, אבל היא עדיין לא מדברת איתי, ונמאס לי מהסיפור הזה. זה מעכיר כל כך את האווירה. אני פשוט לא יודעת איך לזרום ולא להתייחס לזה... טכנית אני לא מתייחסת, מתנהגת כרגיל ומדי פעם פונה אליה בשיחה, אבל בלב אני בכלל לא מצליחה לא להתייחס.
מישהי רוצה ללמד אותי איך עושים את זה? 😔
זה לא קורה ברגע יקירההמקורית
זה הלך רוח שצריך לאמץ
אם עושה לך רע לפנות אליה, אז לדעתי אל.
עושה לי יותר רע לא לפנות אליהמחי
לא יכולה לשאת את זה שיש מישהו בבית שאני לא מדברת איתו ולא מדבר איתי, בכוונה.
ואת בטוחה שלא יעזור לדבר איתה? התנצלות לא תרכךפה לקצת
אותה?

גם אני במצבך לא הייתי יכולה להתעלם מזה וזה היה מעיק עליי עד שהיה נפתר.
ונראה לי שכן הייתי מתנצלת בשביל שהמשך החופשה שלי לא תהרס. (במידה והייתי יודעת שזה יעזור)
אני מאוד מתלבטת...מחי
שאלתי אחות אחרת והיא גם אמרה שאתנצל וזהו. אבל אני ממש מפחדת ששיחה כזו פשוט תביא לפיצוץ. היא מאוד לא צפויה, אין לי מושג מה ממה שאגיד יעבור חלק ומה ידליק אותה והיא תתפרץ עליי עוד יותר. לא יודעת איך מנהלים שיח מתורבת איתה, ופשוט מפחדת שזה יפגע בי עוד יותר. מצד אחד כרגע זה שום דבר רשמי, חוסר נעימות כזו ולא יותר. אבל אם משהו בשיחה לא ילך כמו שצריך זה כבר יהיה הרבה יותר גרוע.
חשבתי על זה כל כך הרבה היוםמחי
הגעתי למסקנה שהיחסים שלנו אף פעם לא היו תקינים. הם תמיד היו בצד הקריר יותר, אין לנו הרבה נושאים משותפים ואנחנו מאוד שונות, ובגלל האופי שלה אני תמיד מרגישה שצריכה ללכת על ביצים לידה, אז לא מתבטאת בחופשיות ושוקלת את המילים. (גם משפט שאחותי תגיד לה יכול לעבור חלק, ואם אני אגיד אותו דבר היא תתרגז, אז אני תמיד נזהרת לא לעורר ויכוחים)
בקיצור זה לא שאם אתנצל נחזור ליחסים חמים וקשר אוהב. אבל אני גם לא מוכנה שהיחסים שלנו יקבלו תפנית של לא מדברת אחת עם השניה, ושבפעם הבאה שנגיע ארצה לבוא בזמן שהיא לא תהיה. אני כן מעדיפה לחזור לקשר סביר וקריר, ולא לנתק כזה...
אז יכול שהאינטרס שלך כרגע הוא כן להתנצלהמקורית
אבל עדיין, אל תצפי לתוצאה שאת מצפה לה בהכרח.
אם חשוב לך להרגיש שעשית הכל כדי שזה יסתדר - התנצלות זה מעולה, רק כמו שכתבת - קחי בחשבון שייתכן ולא יהיה כמו שציפית. מקווה עבורך שכן
חיבוק גדולאני זה א
קודם כל נשמע שאת מאוד רגישה וזה מדהים.
ודבר שני שלא תיפול רוחך מזה שעכשיו יש מצב כזה לא נעים זה לא אומר שאתם לא משפחה נפלאה להיפך דוקא כשיש קשר טוב ואהבה בין כולם אז יש גם מריבות..
דבר אחרון נשמע שכולכם באותו בית זה קצת סיר לחץ וזה הכי טבעי ונורמלי גם אצלנו זה ככה לפעמים.
ואני אישית כן הייתי פונה אליה אח את רואה שזה נמשך ומנסה לדבר איתה ולומר לה שממש לא נעים לך המצב הזה ואת אוהבת אותה ורוצה להיות איתה בשלום.
תודה יקרהמחי
מעדיפה לא להיות כל כך רגישה לפעמים 🤦‍♀️
לגבי החלק האחרון, אני מנסה לחשוב איך לדבר איתה. תביני שאני לא יכולה להגיד שום דבר על עצמי, זה חשוב רק מה שהיא מרגישה... אז אני לא יכולה להגיד שלא נעים לי המצב הזה, כי היא תענה ולי כן היה נעים כשנפלת עלי? היא לא מבינה שאני פגעתי בה בטעות פעם אחת, והיא ממשיכה לפגוע בי במכוון פעם אחר פעם. ואוי ואבוי לי אם אעלה את הנקודה הזו, היא תענה שהיא עושה מה שטוב לה, ומתרחקת מאנשים שהורסים לה את המצב רוח, ושמצידה אני יכולה לעשות את אותו הדבר.
בקיצור זה מאוד מסובך... אם אחליט לדבר איתה אני צריכה לדבר מאוד פשוט, להגיד שאני מתנצלת על מה שאמרתי, זה באמת לא היה בסדר מצידי וממש סליחה שפגעתי בה, בעז"ה זה לא יחזור על עצמו ואשמח אם נמשיך לחיות בשלום. שום מילה על עצמי, מה שלא נעים לי ומה שנפגעתי ובמה היא לא בסדר
אוף מורכב... אוליאני זה א
שווה להתייעץ עם מישהיא שקרובה לך ולנסות לנתח למה יש לך את התחושה הזו איתה בשבילך כמובן.כי אולי כמו שלפעמים יש תחושה עם ילד מסויים שצריך להיזהר לידו וללכת על ביצים כדי שלא יתפוצץ אבל בעצם אם נפביק ללכת על ביצים זה לא יהיה ככה כאיחו אנחנו מיצרים את המציאות( לא בקטע של האשמה חלילה) כי זה יושב לנו על נקודות מסוימות שכביכול מפעילות אותנו..ואם לא רלוונטי מה שכתבתי תעיפי שלא תתחילי להאשים את עצמך בזה ..
הייתי פונה אליה ואומרתמקרמה
אני חושבת שאנחנו צריכות לדבר.
ברור לי שאת מתרחקת ממני.
ותראי לאן היא לוקחת את זה.

אם היא תמשיך בשיחה
את יכולה להסביר את עמדתך. שחשבת שבתור אחותך את יכולה להגיד לה אם משהו מפריע לך

את יכולה להתנצל אם היא נפגעה ושזה לא היתה הכוונה שלך
את לא צריכה להתנצל על מה שאמרת
לא לתת לה לגרור אותך לויכוח וריב.

לחזור כמו מנטרה.
לא היתה לי כוונה לפגוע
רק אמרתי את מה שהרגשתי.

ואח היא תחליט להתעלם/להמשיך בהפגנות
זו כבר בחירה שלה
סיכמת מעולה. בדיוק לכך התכוונתימתחדשת11
מעדכנתמחי
@מקרמההכל הסתדר!!
בעודי מתכננת בחיל וברעדה איך ומתי אפנה אליה ואדבר איתה לפי העצות המעולות של @מקרמה , פתאום חברה טובה של אחות אחרת נהיתה כלה עם בחור שאנחנו מכירים וכל הבית היה על גלגלים, כולם היו ביחד ודיברו עם כולם וצחקו והתרגשו על השידוך המצחיק הזה, ואחותי עם או בלי לשים לב דיברה גם איתי, ומאז הכל חזר לקדמותו. ב"ה אלף פעמים.
פחדתי שאולי זה היה בטעות והיום בבוקר אגלה שהיא שוב בברוגז, אבל ב"ה זה לא חזר על עצמו. לא יכולה לתאר איזו רווחה אני מרגישה
וואו כיף לשמוע!!פולשת לרגע**
בטוחה שה' עזר לך משמיים כי ראה כמה ניסית והשתדלת ללכת בדרכי שלום ולא לפגוע❤️
תחשיבי אולי דווקא עכשיו שהאווירה טובהמקרמה
שווה לפתוח את הנושר כדי שלא יחזור על עצמו עוד פעם

או שלחילופין אם במילא אתן לא מתראות לעיתים קרובות עדיף לתת לו להתפוגג
אבל לשמור את הכלים אם וכאשר לפעם הבאה (שבעז"ה לא תזדקקי)
כן אנחנו לא מתראות לעיתים קרובותמחי
אז אני מעדיפה לתת לזה להתפוגג
אגב @אני זה א אחי אמר לי שיש לו את אותה הרגשה, ואחרי שהוא רב איתה ממש רציני פעם אחת הוא ממש נזהר איתה ומעדיף להתרחק
אז אני אעודד אותך ואספר לךמקרמה
שיש לי גיסה כזו
תמיד הלכנו על ביצים
לא ידענו מאיפה יגיע הברוגז הבא

כל פעם אח אחר היה מוחרם

עד שיום אחד החלטתי שנמאס לי לשחק את המשחק לפי הכללים שלה כי לא משנה מה אני יעשה אני תמיד אפסיד

ופשוט החלטתי שאני קובעת את החוקים.
אני לא עושה יותר דברים כדי לרצות אותה
ולא נמנעת מדברים כדי לא להדליק אותה

ואני פשוט אני.
וגם בתק שהיא עיקמה את האב. לא חיזרתי אחריה. המשכתי להתנהג כרגיל
ולהיות נחמדה/אדיבה/ישירה/עצבנית כמו שאני כלפי כל אדם אחר.
סטנדרט אחיד לכולם

ואחרי זמן היא הבינה שזה לא עובד עלי
והיום אנחנו בקשר הכי טוב שהיה לנו אי פעם

יודעת שיום אחד היא גם יכולה להתהפך עלי
ונחשי מה? אני אדישה לזה
כח עוד היא אוצה בטוב אני שותפה.
ואם לא... אין לה פרטנרית
כי בסופו של דבר כל אינטראקציה בין 2 אנשים תלויה בשניהם.
מעדכנת לגבי המסיבהמחי
אז היום חגגנו לאמא שלי, ובנס הכל עבר בשלום בלי מריבות איתה כשסידרנו את הכל,
וכבר לחשתי לאח שלי לקראת סוף המסיבה שב"ה זה עבר בשלום, והוא אמר לי נכון אבל חכי המסיבה עוד לא הסתיימה...
ואז הגיע השלב של האיחולים, ואני הכנתי כרטיסים בצורות שונות שכל אחד יקבל ויכתוב ברכה שקשורה לצורה שקיבל, וכתבתי בקבוצה שלנו שיהיה את זה,
ואז לקראת סוף המסיבה היא קמה ואמרה: "ועכשיו כל מי שרוצה מוזמן לתת איחולים לאמא", ונידבה מישהו להתחיל, ואז היא איחלה, ואז עוד כמה...
הרגשתי שהצבע אוזל לי מהפנים. למה היא עושה לי את זה? אחרי זה כבר היה דפוק להוציא כרטיסים ולכתוב עוד איחולים, כבר אמרו בעל פה.
אני נקרעת בין הרצון לדון אותה לכף זכות, שאולי היא פשוט לא ראתה את ההודעה, אז בסוף המסיבה היא פשוט לקחה יוזמה והודיעה שעכשיו כולנו נאחל איחולים כדי לא לפספס את הרגע. לבין המחשבה ההגיונית יותר שהיא החליטה שזה ילדותי/טפשי אז במקום לדון על זה בצורה בוגרת היא פשוט מצאה דרך נאלחת להתפטר מזה. וזה כל כך פוגע. האמת, גם אם היא היתה מבקשת ממני שלא נעשה את זה כי לדעתה יהיה יותר יפה שכל אחד יגיד מה שהוא רוצה בלי להצטרך לקשר את זה בצורה מאולצת לאיזו שהיא צורה/חפץ, זה היה קצת פוגע ולא מתחשב אחרי ששעה גזרתי את הכרטיסים האלה אתמול ועשיתי את זה אחרי שהחלטתי עם עוד 2 אחיות שזה מה שנעשה, לא על דעת עצמי בלבד. אבל להתעלם מזה לחלוטין היה פי אלף יותר פוגע. לא מבינה למה להתנהג ככה, למה לא לדבר, למה להחליט דברים לבד ולעשות מה שבא לך ולפצוע אנשים אחרים על הדרך?
אני יודעת שהייתי צריכה לקום מיד ולהגיד רגע, יש לנו כרטיסים בשביל האיחולים, לא לתת לה לרמוס אותי ככה. אבל הייתי פשוט בהלם, ועד שהתעשתתי מישהו כבר היה באמצע לאחל...
ולמה אף אחד לא אמר כלום? אף אחד? 😥 כולם כל כך מפחדים ממנה שמעדיפים לזרום איתה ולא להגיד כלום... וכנראה חלק גם לא שמו לב מה בדיוק קרה.
אז זהו, למרות שהרוב הלך ממש טוב, יצאתי עם טעם כל כך מר.
נשמעת נרקסיסטית קצתאמא אבא ותינוק
התנהגות פוגעת ומשפילה ביותר...
היא בנאדם שיש מה לפתוח את זה מולה? או שרק יעשה גרוע יותר?
לא מחי
איזה מגעילה. באמת ממש פוגע! חיבוק יקרה!פה לקצת
גם אני הייתי נאלמת ולא אומרת כלום...

מקווה שעד הפעם הבאה שתפגשו היא תטפל בעצמה ותלמד להיות יותר נעימה לסביבה.
תודה..מחי
הלוואי. היא לא חושבת שיש לה שום בעיה.

אני מתקשה להאמין שהיא פשוט עשתה לי את זה בכוונה, זה כל כך הזוי. נאחזת בבדל של תקווה שאולי היא באמת פספסה את ההודעה, או קראה אותה מהר (כתבתי אותה היום קרוב לזמן של המסיבה, אולי היא היתה עסוקה בארגונים אחרונים). אבל אם לא זה באמת כל כך מגעיל
חושבת על זה ובא לי לעשות כל מיני דבריםמחי
שאני יודעת שלא אעשה אף פעם...
כמו לקרוע את כל הכרטיסים לגזרים ולפזר על המיטה שלה
לכתוב בקבוצה שהיה מאוד פוגע להתעלם ככה מכל ההשקעה שלי ולהשפיל אותי מול כולם
להגיד לה בפנים שהיא פשוט מגעילה ונמאס לי מהיחס הזה
לכתוב לה מכתב על כל הדברים שנפגעתי ממנה בשבוע האחרון (היו עוד כמה דברים קטנים אבל פוגעים) ועל זה שאני לא רוצה לראות אותה יותר ושצריכים לתכנן את החופשה הבאה כך שלא נהיה בבית באותם תאריכים
ועוד ועוד...
פשוט תכתבי לה ווצאפ מהלב. בלי מילים קשותסופי123
תכתבי לה שנפגעת, ממה נפגעת. וזהו. שחררי את זה ותשאירי את זה אצלה. כי זה באמת שלה.
שחררתי את זה פה מחי
זה לא יעזור כלום לכתוב לה, זה רק יחזור אלי בעוצמה גדולה יותר.
היא שוב תתעלם ממני ותעשה מזה סיפור ענק. אני אשכח מזה יותר מהר...
עם כל אחות אחרת הייתי מדברת ישירות, אני לגמרי בעד שיח פתוח ולא להשאיר דברים בלב (לכן מלכתחילה אמרתי לה את מה שיש לי בלב על זה שהיא גירשה אותי מהמטבח, ומזה התחיל כל הסיפור) וכל כך לא מתאים לי כל הבלגן איתה, אבל איתה שיח פשוט לא עובד
אני חושבת שכדאי שתכתבי לה ממה נפגעתהמקורית
אם קשה לדבר איתה
אל תשאירי את זה ככה
ותכתבי שאת באה פעם ב.. ואת מצפה שתהיה ביניכן אחוות אחיות וזה מצער אותך מאוד שהיא תופסת עמדה מלחמתית מולך.
לדעתי לא נכון לכתוב שאת מתכננת לבוא פעם הבאה בזמן שהיא לא תהיה כי זו עוד חזית ואת רוצה שלום.
ואני איתך, הרגגשה ממש לא נעימה.
אייףף
ברור שלא אכתוב לה ככהמחי
כתבתי שכל האפשרויות שם הם דברים שהייתי רוצה לעשות (באימפולסיביות, מהבטן), אבל ברור שלא אעשה.
האמת, אני לא חושבת שהיא עשתה את זה מעמדה מלחמתית מולי. פשוט לא מצא חן בעיניה הרעיון אז היא החליטה לדלג עליו. רק שלא היה נאה לה לפתוח את זה בצורה נעימה אז גם על השלב הזה היא דילגה והכריזה על האיחולים בצורה שמצאה חן בעיניה יותר
שונאת התנהגויות כאלה לא מכבדותהמקורית
מקווה שבכל זאת תצאי עם הרגשה טובה מכל החופשה.
תודה, גם אני מקווה...מחי
משתדלת להסתכל על הצדדים הטובים. התנתקות מהשגרה הרגילה, בילוי נעים עם שאר בני המשפחה, ילדים שמחים ועסוקים עם בני הדודים. אז יש אחות אחת מעצבנת שלפעמים גם מאוד פוגעת... מה לעשות. ב"ה יש לי הרבה אחים ואחיות, ואיזה מזל שאני מסתדרת עם כולם ורק עם אחת לא, יכולתי לא להסתדר עם כמה
מדהימה שאת. איזו הסתכלות בריאההמקורית
תודה ❤️מחי
מה שנקרא מה שלא שובר אותך מחשל אותך
זו תובנה שהגעתי אליה בחופש הזה מכורח הנסיבות...
הבנתי שאף פעם לא היה ולא יהיה לנו קשר קרוב. אני יכולה להמשיך להתאמץ לרצות אותה כדי שיהיה לנו קשר נחמד, עד הפיצוץ הבא, או שאני יכולה להשלים עם זה שזה המצב, שתינו מסתדרות טוב יותר עם אחים ואחיות אחרים וזה בסדר, העיקר לכבד אחד את השני. אם היא רוצה להיות מגעילה זו בחירה שלה... אני אשתדל להתעלם ולכבד אותה, אבל מתוך מרחק מסויים כדי להיפגע ממנה פחות. (סתם דוגמא, כשהיא ילדה קניתי מתנה לתינוק ושלחתי אליה בדרך לא דרך, והיא אף פעם לא קנתה משהו לילדים שלי. עכשיו לא קניתי בשביל לרצות אותה, באמת רציתי לשמח אותה, ילד ראשון והכל, אבל בילד הבא כבר לא אתאמץ כל כך, כי אני מבינה שהקשר לא הדדי וזה לא בריא לי לנסות להיות אובר נחמדה אליה)
נשמע לי כמו תכנית פעולה טובההמקורית
את הכי חשובה ❤️
ואי תקשיבי היא פשוט נשמעת תינוקתטארקו
תרחמי עליה שהיא כזו ילדותית ולא יודעת לפתור דברים כמו אנשים בוגרים ונורמלים.
זה מה שאחי הגדול אומר...מחי
אבל אני בתמימותי חשבתי שזה לא יפה מצידו, וכבר עברו כמה וכמה שנים מאז שהיא היתה מתפרצת על כולם בלי סוף והיא השתפרה מאז, והתחתנה וילדה ילד. אז חשבתי שאפשר להתייחס אליה כאל אשה בוגרת שקטנה ממני בכמה שנים.
אבל השבוע האחרון הספיק לי די והותר כדי להבין שהיא היתה ונשארה תינוקת ורמת הבגרות שלה שואפת לאפס, וזהו, להתייחס לכל מה שקורה איתה מתוך נקודת המבט הזו.
חיבוק גדול💞💞טארקו
איזה מבאס!! כל כך מאכזב לקבל ככה אחרי כל ההשקעהיראת גאולה
מה לגבי לכתוב בקבוצה של המסיבה משהו כמו:
תדעו שממש ממש התבאסתי מכך שהשקעתי בגזירת כרטיסים ובסוף זה לא בא לידי שימוש 😔😢😤😡
זה לא יפה שהתעלמתם מזה,
הרי סיכמתי את זה עם זו וזו, וידעתם מזה,
יכולתם לומר - רגע, יש כרטיסים מיוחדים כדי לברך!
נכון ממש מבאס ומאכזב...מחי
אבל זה בסדר, עברתי את זה כבר (מאוד עוזר לפרוק פה) ולא רוצה לבחוש בזה יותר.
מניסיון איתה אני יודעת שלא יצא שום דבר טוב מלפתוח את הנושא בקבוצה. היא תרגיש שמאשימים אותה, תתחיל להתגונן ולהאשים את כולם, וזה יהיה סיפור ענק ומעצבן.
אני חושבת שאחיות שלי פשוט לא קלטו את התרגיל ברגע שהוא קרה, הן היו עסוקות עם הילדים...
גיסה אחת מותק שישבה לידי והסבתי את תשומת ליבה למה שקרה אמרה שהיא תכתוב בקבוצה. אמרתי לה לא לכתוב כי בכל מקרה כבר איחלו ואין טעם להוציא את הכרטיסים עכשיו, אז היא רק הפנתה חץ למה שכתבתי על הכרטיסים מוקדם יותר ושאלה: ומתי זה יהיה?
כמובן שאחותי לא הגיבה ולא התנצלה. אבל לפחות גיסתה הזכירה לאנשים שהיה אמור להיות משהו אחר.
את ממש מדהימהיראת גאולה
וטוב שיש אחיות וגיסות שאתן מסתדרות ביחד נהדר, גיסתך נשמעת מותק.
נכון, ב"ה!מחיאחרונה
היא באמת מותק אמיתית, מודה לה' עליה, ולאח שלי שעשה בחירה טובה
פה אני לא בטוחה שנכון לשפוטמתחדשת11
יכולות להיות מליון סיבות
וזה רק מחדד כמה אתן חייבות לדבר
זה לא ילךמחי
אני אשכח מזה יותר מהר ממנה
איזה קשה זה לבחור גן חנ"מ לילד 😔shiran30005

גיל 3 וחצי עולה לגן שפתי ממעון. מהעירייה נתנו לנו אופציה במקום x שהוא מרוחק יחסית מהבית וגם אין לשם תחב"צ , לא בטוח שיש צהרון בתוך הגן יכולים לקחת אותו לצהרון בגן ליד (לפעמים גם בהסעה לצהרון) חוצמזה הגן מושלם, צוות מדהים והכל.

או

גן קרוב אלי יחסית גן רב גילאי (גילאי 3+ חובה) האמהות שם מרוצות ממש מהצוות אבל המקום נראה מסריח ברמות קשות, שבור  עכברים בחוץ, מבולגן ברמה פסיכית, זה המצב (הייתי שם הבוקר והזדעזעתי) אבל, יש שצהרון בתוך הגן וההורים ממש מרוצים מהצוות. יש ימים שאין גן בכלל כמו אסרו חג ולג בעומר.

לי נושא הצהרון קריטי

לא מסוגלת לשים אותו בהסעה לגן מרוחק יותר וגם ענעין הצהרון בסימן שאלה גדול. מצד שני הגן ליד הבית מסריח ומוזנח קשות אבל מרוצים מהצוות והפרא רפואי , אבל שם יש ימים שאין מסגרת כמו אסרו חג וחג בעומר , מה שכן יש בגן השני

בקיצור הלכתי לאיבוד...מה הייתן עושות?

נ.ב. אני לא ניידת אז זה שיקול רציני כי הכל נופל על הבעל ויש ימים שהוא לא יכול. יש לי עוד בת במעון והיא גם בקצה השני של העיר יחסית קרוב לעבודה שלי אז היא בסדר

עונהנויה12345

עונה בתור צוות פרא רפואי בגן עיכוב התפתחותי(כבר לא קוראים לגנים גן שפתי)

קודם כל יפה שהעירייה נותנת אופציה בדרך כלל פשוט משבצים.

אם אתם גרים רחוק אתם זכאים להסעה לגן ככה שלהסיע לא תצטרכו..

בקשר לחופשות, זה לפי משרד החינוך ובשניהם לא אמור להיות גן בלג בעומר וכו'..(אלא אם את רושמת לצהרון ..)

אם בגן הרחוק יש צוות טוב כמו שאמרת עדיף שם.

גן שיש בו עכברים בחוץ והכל מוזנח אני אישית לא הייתי שולחת. כדאי להתלונן לעירייה אסור לילדים להיות במקום כזה שבור והרוס. 

דוקא עכשיו יש לימודים בל"ג בעומר ובאיסרו חגיעל מהדרום

לק"י

זה התחיל לפני שנתיים- שלוש.

השנה ושנה שעברה היה חופש בל"ג בעומר בגלל ההסכם עם המורים. אבל משנה הבאה אמורים להיות שוב לימודים.

(יש חופש בין יום כיפור לסוכות).

אוף הקרוב נשמע מגעיל. איזה הזויאורוש3
נראה לי שאם יש צהרון בגן ליד ויש לך איך לקחת אז את הרחוק. 
זהו שאני לא ניידת ולא יכולהshiran30005

להסתמך על בעלי. יש לו הרבה ימי עבודה מחוץ לעיר וזה בעייתי להסתמך עליו מה גם שיש לי עוד קטנה לשים במעון בצד השני של העיר

אין לנו עזרה מאף אחד זה רק אני ובעלי בסיפור פה

אז נשמע שאין שאלה בתכלס...אורוש3
בטח שיש שאלהshiran30005

א. אני צריכה לשחרר ממש ולא יקרה כלום אם הוא ילך בהסעה

ב. זה ידרוש ממני עוד עומס ולחץ בנוסף למה שקיים עליי אבל מנגד יתן לי שקט נפשי שהוא במקום טוב 

ומה יקרה ביום שתפספסי את ההסעה?יעל...
אוף שאלה קשה...אורוש3
עונהshiran30005

לגן המרוחק אני יהיה זכאית להסעה אבל לא מסוגלת נפשית לשלוח אותו ככה. ההסעות של החנ"מ פה בעיר כמו שוק, המלווה מזרזת את הילדים תמיד וילדים קטנים כמו גיל 3 קשה לעמוד בקצב שלה (רואה את זה כל בוקר איך מתנהל) תהרגי אותי לא מסוגלת..

בגן הקרוב יותר יש צהרון שאני ירשום אבל עדיין באסרו חג ולג בעומר (אולי עוד ימים) אין גן בכלל. בגני עירייה אחרים כן יש בימים האלה.

הגן הקרוב הוא אומנם של עירייה אבל זה של בעלות פרטית (חרדית) ולכן זה נראה ככה אבל לצוות לא מעניין קצת לסדר את הגן/חצר משהו? מטריף אותי, מצד שני כולם מרוצים מהצוות שם ויש צוות פרא רפואי מלא מה שאין בכל הגנים

ושוב, בגן המרוחק לא בטוח שיהיה צהרון בתוך הגן ואז לוקחים אותו לגן אחר ומאוד חוששת מזה

ומפה אני לא יודעת להחליט.

בעלי עובד עירייה אז יש לנו פרוטקציה שם חחח

אולי שאלה טפשיתפילה
אבל מה אם להזמין מדביר וכמה בחורים לסדר את החצר בגן הקרוב , אפילו על חשבון הורים?
זה לא העניין, גם בתוך הגן מבולגן ממשshiran30005

מי שלא רואה בעיניים לא מבין

איך לא מפריע למטפלות ולצוות לא יודעת

נוטה לחשוב שלגן השני, ממש יקל על החייםשיפור
מבאס שמוזנח שם. אולי אפשר לנסות לדבר עם העירייה על העניין, אבל אם ההורים מרוצים זה לא שיקול מכריע מבחינתי
אולי הקרוב מגעיל כי עכשיו מנקים לשנה הבאה?יעל...

הרבה פעמים אם תלכי בקיץ לגנים את תראי בלאגן.. זה השלב.

כדאי לשמוע מהורים איך זה במהלך השנה

כל הזמן זה המצב שם לצעריshiran30005

מדובר בגן חרדי שלא שייך לרשות ובגלל זה המקום נראה ככה

הגן המרוחק יותר זה ממלכתי דתי עם מבנה כמו שצריך

קצת מטריד אותי מבחינת מחלות גם. הוא רגיש...אורוש3
איך גן שפה לא שייך לרשות? הילדים שלי בגן חרדי והםרקלתשוהנ

עדיין גני עירייה

אז איך גן שפה, שהוא חינוך מיוחד, לא שייך לכלום?

מבינה שזה הראש שלהם אבל לא נשמע הגיוני שזה המציאות בפועל

ואז אול אפשר להתלונן

זה גן עירייה אבל שייך לעמותהshiran30005

כמו שיש בתי ספר של בית יעקב ששייך לאגודת ישראל, ויש ביה"ס של ש"ס ככה הגן הזה שייך לאגודת ישראל או משהו מהם לא יודעת

לכן העירייה אומרת תפנו למנהלים שלכם שהם ישפצו ויסדרו את המקום. הבעלים אומרים יש רישום ולכן זה לא מעניין אותם

בגן השני כן יש הסעה אבל לא יודעת עד כמה אפשר להיות רגועים בהזעה הזאת. רואה כל בוקר את המלווה מפצירה בילדים ללכת בקצב שלה וזה קורע לי את הלב, הבן שלי הולך כמו צב ונופל הרבה הוא יהיה מסכן, אני יודעת , כנ"ל צהרון לא מתחייבים לפתוח באותו גן זה תלוי רישום

מצד שני הגן הקרוב הוא מזעזע, אין לי מושג איך מקבלים אישור על זה, בחיי

כדי לקבל רישיון כל שנה הם צריכים לעמוד בתקניםרקלתשוהנ

אפשר להתקשר למשרד הבריאות שיבואו לעשות להם ביקורת פתע

זה מה שהייתי עושה בתור הורה, אבל את לא שם עכשיו...

מניחה שאפשר בתור הורים ללחוץ יותר, מוזר מאד שזה לא מזיז להורים הקיימים

מה זה מוזנח?נעומית

יש הבדל בין גן קטן, מתקנים לא עדכניים, הרבה ציוד אבל ילדים יכולים להתפתח וללמוד בו

לעומת גן שבו יש חוסר תקינות בטיחותית,

עכברים זה מפגע בריאותי, חפצים שלא מתאימים לילדים ונגישים אליהם, רהיטים שבורים שעלולים לסכן אותם וכו'

לענ''ד אפשר לברר מאיפה בדיוק נובעת המוזנחות אצל הורים ששלחו לשם. 

למרוחקאמאשוני

תנסי לסדר הסעות.

אם לא מסתדר הסעות הייתי שוקלת אפילו מעבר דירה.

תחשבי על השנים הבאות גם.

איפה הוא יקבל מענה יותר מסודר? והילדה?

הייתי שוקלת לעבור למקום עם יותר שירותים שהם יקבלו.

או מתניידת במוניות.

לגבי הצהרון זה ממש ברוך, מקווה שיסתדר צהרון בתוך הגן ולא טרטורים כל יום.

מצטרפת לגבי המוניות- אני נוסעת במוניות כמה פעמיםיעל מהדרום

לק"י

השבוע כדי לפזר ולאסוף בזמן.

בהצלחה בהחלטה!

וזה בריא שיעבור מהגן לצהרון אחרshiran30005

כל יום? בהסעה כמובן

יהיה לי קשוח לעקוב כל יום שהוא הגיע לצהרון והכל בסדר

פה בגן ליד יש צהרון בתוך הגן

וואי איזה תסכול 

לא יודעת. גם לי היה קשה עם זה כנראהיעל מהדרום
לק"י

אין צהרון בגן צמוד?

אצלינו בגנים, במשך הרבה זמן היה צהרון משותף. ובצהריים העבירו את הילדים לגן הצמוד.

לא, זה צהרון בגן של מרחק הליכהshiran30005
ובגלל שמדובר בילדי חנ"מ כל אחד והצרכים שלו הם מועברים בהסעה 
אויש ממש מבינה את הקטע של ההזנחהעל הנס

אבל אם הצוות טוב ויש יותר פלוס בגן הזה ממינןס

כדאי לך לשקול את זה

בכל מקרה עבודת חיינו בתור אימהות זה לשחרר,

לא הכל יכול להיות בשליטה שלנו כל הזמן,הלוואי וזה היה כך.

אז זה או לשחרר את הגן הרחוק והפלןסים והמינוסים שלו

או לשחרר את הגן הקרוב והפלוסים והמינוסים שלו.

אבל וזה אבל גדול עד כמה שהבנתי הילד שלך רגיש יחסית.בגן נקי ומסודר סביר להניח שיהיו פחות הדבקות,

זה קריטי בחורף לא לעכשיו,

אולי שווה לך לקחת את זה בחשבון.

ההורים שמרוצים מהצוותרקאני

לא מפריע להם ההזנחה?

זה נשמע הזנחה קצת קיצונית

מתואמת

אין הסעות? ואין אפשרות לוודא אם יש צהרון או לא?

לא יודעת, התיאור שכתבת על הגן הקרוב לא עושה חשק בכלל... (ותכל'ס מוזר שקיים גן ברמה חיצונית קשה כזו... ועוד גן מיוחד...)

אנחנו שולחים כבר פעם רביעית לגן מיוחד (ילד אחד היה בשלושה גנים), ותמיד המקום היה מדהים גם מבחינת הסביבה החיצונית, ותמיד היו הסעות. גם צהרון היה - את התאומים בחרנו לא להשאיר בצהרון, את הילדונת אנחנו משאירים (זה גם ממש חלק מסדר היום בגן שלה).

ב"ה מרוצים מאוד מכל הבחינות!

מקווה שתמצאו את המקום הטוב ביותר בשבילו❤️

צהרון זה בתנאי שיש מספיק רישוםshiran30005

ואת זה יודעים רק בהמשך או ממש סמוך לתחילת שנה.

ברגע שאין מספיק ילדים אז מחברים גנים ולוקחים אותם בהסעה לצהרון

או שמביאים את הילדים האחרים לגן שלנו, אבל לא תלוי בבחירה שלי ואין עם מי לדבר שם

אוף, זה באמת קשה להחליט ככהמתואמת

נשמע מאוד מוזר שאף אחד לא מטפל בהזנחה שבגן שקרוב אליכם...

אצלנו אגב הילדים בגנים חרדיים, והם מטופחים לגמרי, כך שנשמע שזה קשור לעמותה המסוימת או לעירייה המסוימת שלכם...

האמת שאם זה המצב בעיר שלכם הייתי שוקלת לעבור דירה אבל לא יודעת אם זה מעשי לכם...

תודה לכולכן!shiran30005אחרונה
לא רלוןנטי לעבור דירה

אחרי התגובות שלכן כנראה שנרשום אותו לגן הרחוק יותר. עם הנסיעות נתמודד כנ"ל לגבי צהרון

פתאום ביטוח לאומי החליט שאני חייבת לו 14 אלף ש"ח.אמא טובה---דיה!

התקשרתי אליהם, והם אמרו שאם אני רוצה להבין את החישוב אני חייבת לבוא אליהם לסניף.

זה הון בשבילי.

זו ההכנסה שלי של בערך שלושה חודשים בתור עצמאית.

אין לי כוח לזה

וואו איזה הזיהההדיאן ד.

מה כתוב במכתב? על מה החוב?

האם חלק מהחוב זה ריבית והצמדה?

תיכנסי לאתר שלהם ותנסי להבין כמה שיותר מידע

בלי שום ריבית!אמא טובה---דיה!

ממש הזיה.

זה מבאס אותי כל כך.

אני מפרנסת יחידה (בעלי אברך), מרוויחה סכום כל כך נמוך, ופתאום כזה מכתב הזוי

ואני משלמת להם כל חודש את דמי הביטוח!

המכתב ממש מבולגן, לא הבנתי ממנו כלום חוץ מהשורה התחתונה.

והפקידה אמרה שאפשר להסביר לי רק אם אגיע פיזית לסניף.

אוף אוף אוף.

יכול להיות שלא דיווחתם כמו שצריך?דיאן ד.

את עצמאית או שכירה?

לדעתי אל תילחצי,

בעיניי ככל הנראה מדובר בבעיה של חוסר דיווח

ואם תסדירו כמו שצריך את הדיווחים הסכום יקטן משמעותית/ ייבטל

תסדירי נשימה,

עבור מי המכתב? את או בעלך?

מי שהמכתב ממוען לו, תיכנסי לאזור האישי בביטוח לאומי ותבדקי חודש חודש מה רשום הסטטוס בביטוח לאומי

אני גם עצמאית וגם שכירה.אמא טובה---דיה!
אבל עם הכנסות נמוכות יחסית.
אז יכול להיות שהדיווח שלך חסרכורסא ירוקה.
תפני לרוח ותנסי להבין מה בדיוק חסר
איזה סרט😯איזמרגד1
אולי תנסי לשלוח ציטוט של המכתב לבינה מלאכותית, או למישהו שיותר מבין בזה שינסו להבין מה כתוב שם? שגם אם תגיעי לסניף לפחות תגיעי יותר מבינה על מה מדובר ותדעי אם יש סיכוי לשנות את זה....
יש לך רו"ח?טארקו
לי רו"ח עזרה להבין מכתבים מוזרים מבט"ל
הוא אמר שהוא לא מצליח להבין.אמא טובה---דיה!
הם שלחו לי מלא מכתבים, שכל אחד מהם סותר את השני.
אז שיחפש עם מי להתייעץ אולי?טארקו

זה מה שהרו"ח שלי עשתה.

אבל הסיפור אצלי היה קצת אחר..

אם יש לך רו"ח הוא אמור לעזור לך בזהלומדת כעת

לכן את משלמת לו...

שירים אליהם טלפון וינסה להבין מה הסיפור

מה זה אומר לא מצליח להבין?טריה

אני גם רו"ח ואין מצב שאני נותנת תשובה כזו ללקוח.

ביטוח לאומי זה באמת מורכב איתם וקשה לפעמים להבין אבל בסוף יש כללים ואפשר לבדוק מה שהם אמרו.

אם את משלמת לו הוא אמור לפתור לך את זה.

כמה דברים.לומדת כעת

1. עוד לא לשלם! כי על ריביות הם מוותרים בד"כ אם משלמים את החוב מידי.

2. תרימי שיחת טלפון לרו"ח שלך/למנהל חשבונות שאת בקשר איתו. אישית חושבת שגם אם אין לך רו"ח, תנסי להרים טלפון למישהו מהמקצוע תנסי להבין, יש להם נסיון עם זה בד"כ.

3. תבדקי אם הם נותנים לשלם את זה בתשלומים

מההההההה הזוי!!!!אוהבת את השבת
אמאל'ה. תנסי לבקש לפרוס... אוףאורוש3
קרה לנו גם פעםקטנה67

ועם סכום כפול

זה היה מלחיץ ממש

אבל אז ערערנו וזה בוטל, הכל

ההבדל הוא ששנינו שכירים אז לא באמת היתה סיבה שיהיה לנו פתאום חוב כזה וכנראה בגלל זה זה היה די פשוט.

בכל מקרה, באמת אל תשלומי עדיין, תבדקי איך ניתן לערער

יש לך רואה חשבון?המקורית
אם התשלום הוא בגין חוב מקדמות על תקופה ארוכה זה הגיוני וקורה ללא מעט עצמאיים שמשלמים תשלום קבוע בלי קשר להכנסה. בסוף כל תקןפה היטוח לאומי עושה חישוב כמה הכנסת ומחשב כמה צריך לשלם להם ודורש הפרשים. אבל צריך לוודא שזה תקין. אפשר גם לפרוס תשלום
בינתיים נראה שזו הסיבה. מבאס.אמא טובה---דיה!
אולי זה הפרשי שומהאמ פי 5

צריכה לבדוק איך את מוגדרת בביטוח לאומי גם בתור עצמאית ואיך את משלמת להם מקדמות

דבר שני יתכן שהעלו אחוז מקדמות במקום 6 ל7.7 ואז מכאן החוב למרות ששולם

אולי גם דיווחי משהו בטעות מהמקום שאת שכירה?

כמו לדוגמא לא דווח שם שאת שכירה למרות שיורד לך בתלוש ואז פשוט צריך לשלוח תלושים

את יכולה להכנס לביטוח לאומי אזור אישי עם כניסה חד פעמים ולראות שם את כל הנתונים לגביך...

בהצלחה!

אבל אמורים כל שנה לתת לך חוב. 14000 זה על שנהאחת??ביו
זה באמת מוזר ממש, כי אני מרוויחה ממש קצת יחסית...אמא טובה---דיה!אחרונה

צריכה לבדוק את זה...

תקשיבי זה הזוי ממש!מדברה כעדן.
בתור נשואה לא משלמים ביטוח לאומי! ואמור להיות פירוט באיזור האישי שלך... 
מי שעובדת כן משלמת.. מתוך השכרכורסא ירוקה.
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

האמת שלקחת את זה באופן דכוטומי בעינימתיכון ועד מעון

והאמת שבעיני גם קצת מקטין בדרך חינוך אחרת, ובחשיבה שאנשים אחרים לא חושבים בגלל שהם משקיעים יותר מדי בלי לעצור ולחשוב ולהתחשב. 

ילדים מטופחים אני מתכוונת לילדים שמשקיעים בהם במגוון תחומים, ממש לא חשבתי על ביגוד, הרבה יותר על העשרה והשקעה במגוון תחומים שברור לי שלמרות שאני משקיעה בילדים אם היו לי פחות היו דברים שהיה לי יותר פנאי לעשות. לדוגמה, יש לי כמה ילדים מוכשרים במתמטיקה שהיו יכולים להנות מתוכניות ההעשרה שיש. אבל משיקולים של עומס אני לא לוקחת אותם, הם לא ניזוקים אבל היה אפשר להשקיע יותר ולפתח בהם תחום באופן משמעותי יותר.

ומעבר לזה, התכוונתי שלרוב המשפחות יש קשיים במידת מה עם הילדים, שיש מעט ילדים אפשר להתנהל בסך הכל באופן סביר, שיש הרבה הקשיים מתעצמים והרבה פעמים נכנסים לסחרור שאם העומס היה קטן יותר היה ניתן להתנהל בסך הכל..

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
לא היו לי חשקים בהריונות הראשוניםאוזן הפיל

והרגשתי שאני ממש "מבזבזת" הזדמנות.

בהריון האחרון היה לי חשק מטורף למילקשייק, עוד לפני שגיליתי בכלל הריון.

עליתי כמויות בגלל הדבר הזה אבל לא הצלחתי להוציא את זה מהראש

דרימי H12 proעוד מעט פסח

מוכרים השבוע במשנת ב-500 ש''ח.

מה יכולות לספר עליו?

זה הזמן לקנות?

מוסיפה שאלה ברשותך. האם מתאים לשימוש לאישה מבוגרתביו

או שזה כבד מידי.

בזכותך רצתי לבדוק את הנושאאוזן הפיל

יש לי את ה14 והוא גוסס. נכנס למנוע מים ואין אפשרות לתקן.

אשמח לשמוע גם כן מבעלות ניסיון לגבי הדגם הספציפי.

ג'ימיני מאד התרגש מהמחיר ואמר לי לרוץ לקנות😅

המחיר מעולה, זה בטוחעוד מעט פסח
אבל גם 500 ש''ח זה סכום יפה שלא בא לי להוציא על משהו מעפן.
צודקת, לכן רצתי לברר, עוד לא הזמנתיאוזן הפיל

מה שחשוב לי שבאמת ינקה טוב וצמוד לקיר.

לפי הצ'אט השינויים הם בעיקר בחלק של הניקוי העצמי שהוא לא במים חמים וכל מיני פרטים ששיפרו אותם ב14.

וגם שהוא לא יורד ב180 מעלות עד למטה. שזה פחות קריטי לי.

ואני מחכה לשמוע ממישהי שהתנסתה

כי מרגע שמתרגלים אי אפשר לחזור אחורה

לא צריך להתלהב כי כנראה המלאי נמוך. ויגמר מהרביו
בינתיים הזמנתיעוד מעט פסח
ומקסימום אבטל אם אחליט שלא כדאי (אני עושה ככה הרבה, מזמינה בחמישי בערב כולל כל מה ש'אולי', ולפני שההזננות נסגרות עוברת שוב על הרשימה ומורידה מוצרים)
תודה שכתבת! מחכה גם לשמוע אם מישי מכירה..אוהבת את השבת
אני חושבת שזה מכשיר ששווה לקנות אותו רק בזולפרח חדש

לא מבינה איך משקיעים בזה אלפי שקלים

שמעתי כל כך הרבה אנשים שאחרי כמה זמן המכשיר מתחיל לעשות בעיות (כל הדגמים והחברות)

בכזה מחיר זה שווה גם אם יחזיק רק חצי שנה ותדעי אם זה משהו שעוזר לך בבית או להיפך..

תבדקי אם יש לו ניקוי עצמיאמאשוניאחרונה

אם אין לו, לא שווה.

זה ממש משמעותי הניקוי עצמי.

איך אתן מתמודדות עם תגובות של הסביבה להריון צפוף?השם גדולל

חזרתי מהחופשת לידה לעבודה בהריון.. עדין לא עידכנתי כי יש לי עוד זמן...

אלד כשהרביעי שלי יהיה בן שנתיים וחצי.. יודעת שגם המשפחה תרים גבה..

בדר"כ לא מעדכנת אף אחד, פשוט רואים.. ועדין קשה לי לחשוב שהגל הזה צפוי להגיע...

זה הזדמנות נהדרתמדברה כעדן.

להתחזק מול עצמנו, לשבת לכתוב מה המשעות עבורי בהבאת הנשמות האלו לעולם, להרים לעצמך על הכוחות והמסירות לשליחות האדירה הזאת.

ואז כשאצלך הדברים יותר חזקים ונטועים, זה מקרין לסביבה... בלי לנסות לשכנע אותם או משהו. פשוט כי לך טוב.

חזקי ואמצי. אני מחזיקה ממך ממש!

הלוואי ואצליח לשדר את זההשם גדולל

אני פשוט עייפה מלהתנהל עם מה שיש לי, אז עוד אחד? 🙈

אני מרגישה ממש חסרת כוחות, באלי רק לנוח לצבור כוחות אבל זה בלתי אפשרי במציאות שאני נמצאת בה, אני פשוט במרתון מטורף סביב הילדים

שמה עליהם פס. לא חייבת דין וחשבון לאף אחד!אמ פי 5

גם אני חזרתי מהחופשת לידה ובאותו יום גיליתי על הריון שני

כולם הרימו גבה- שירימו- זה שלהם

אשתדל ליישם את זה כשהגל הזה יגיעהשם גדולל
תדעי לך ותאמיני באמת שזאת ברכה גדולה!!.נפש חיה.

איזה שפע.

שיהיה לך בקלות, בנחת , בשמחה גדולה!

גידול קל ותהני!

א ש ר י י ך ! ! ! 

אמן תודה!השם גדולל
האמת זה חלום שליעוזרת

כל פעם שחוזרת מחלד

מלא מזל טוב

ברכה עצומה

פעם זו הייתה משאלת לב שליהשם גדולל

היום אני מרגישה שזה גדול עליי

לא קל לי בכלל ואני ממש קצרה עם שאר הילדים

שיחה עם רב/נית?מדברה כעדן.
להתחזק? 
אין לי רבנית שאני קשורה אליההשם גדוללאחרונה
יש לנו רב אבל לא נעים לי לשתף.. בגדול אני יודעת שזה ברכה פשוט עכשיו שזה בהתחלה ואני בקושי מתפקדת קשה לראות את זה כברכה.. 
הייתי שםעכבר בלוטוס

כמה דברים שעלו לי

א. לקחת עזרה בכסף. שמעתי בשם רבנית שמה שחוסכים על מנקה ובייביסיטר אחכ משלמים לפסיכולוגית

ב. אחרי הלידה, ממש יש תחושת הודיה לה' שהכריח אותך לקבל את המתנה הזאת. ואני לא היחידה.

ג. חוכמת הבדיעבד- הייתי רושמת למעון. כולם עד 4, את הילד שבגן לצהרון. לא היה לי את השכל לעשות את זה, רציתי להיות אמא מושלמת בכל החזיתות, תכלס היום ממרומי גילי והבנתי (בקריצה) מבינה שזאת הייתה טעות. אם רלוונטי לך- תקחי את העצה.

זאת תקופה לא קלה, אח"כ הם גדלים ונהיה קל יותר

הם גם מתחילים לעזור

בהצלחה אהובה!!

הרביעי במעוןהשם גדולל
הקטן יצטרף בתחילת השנה עד 4 בע"ה. פחות מתחברת לבייביסיטר ב"ה יש לי ילדה בת 10 והיא עוזרת מידי פעם ועוד כמה בגילאי יסודי אבל הם היפרים וזה בעייתי לצפות מהם לעזור כמו שהייתי רוצה.. אבל תכף בעלי יוצא לחופש לחודש שלם ואעזר בו הרבהה
אחרי החזרה נוספת והפעם... אני בהריון!!!אנוונימית1

אמאל'ה אני רועדת לכתוב את זה...

ממש עכשיו יצאה בדיקה חיובית.

תתפללו איתי שהבטא יהיה תקין!

לא מאמינה שהטיפול הצליח... הייתי בטוחה שגם הפעם לא.

חסד חסד חסד

תתנו לי רעיונות חמודים איך לספר לבעל😍

יאאא אושררר. בשעה טובה!!אורוש3

שיהיה בקלות ובידיים מלאות.

חח לא יודעת לשאלתך, אני הערתי אותו רועדת עם המקלון. 

יש בזה משהו רומנטי D-:רקלתשוהנ
וואי מרגש!!! בעז"ה שימשיך תקין רגיל ומשעמם!!!רקלתשוהנ
איך הצלחת לכתוב פה שאלה ולא לצרוח לו לתוך האוזן??אמאשוני

יפה לך על האיפוק..

בשעה טובה ומוצלחת!!!

תחזרי לספר איך הייתה התגובה שלו 😁

חחחח עוד לא סיפרת לו?שירה_11
אני התקשרתי אליו רועדת 
וואו בשעה טובה!חולמת להצליח

מרגש ממש!

שיהיה הריון תקין וקל שיסתיים בידיים מלאות ותינוק בריא!💐♥️

בשעה טובה!!!רקאני

מרגש ממש

שיהיה בקלות בבריאות ובידיים מלאות

אז תקשיבו איזה רעיון קורע כדי לספר לואנוונימית1

אין על צ'אט ג'י פי טי

המליץ שאני אדפיס מסמך רישמי של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה עם הודעה על "אישור בקשה לתוספת בנייה ואכלוס דייר משנה"

ואז כתוב מועד אכלוס צפוי, תנאי שכירות, הדרישות מהדייר הראשי (הוא😂) כמו אספקת מזון מיוחד ב3 בלילה וכו'.

ולמטה כתוב שהעסקה סופית ואינה ניתנת לביטול, החזרה או החלפה🤣

ותודה על כל הברכות החמות! אמן ואמן. הלב מתקשה להכיל את הטוב הזה🩷

ענקקקק אהבתי ממשדיאן ד.

שיהיה בשעה טובההההה ובקלות!!!!

גדול 😂אפרסקה
חחחחחרקאני

תעדכני איך הוא הגיב

הוא בהתחלה לא הבין מה זה המסמך ההזוי הזהאנוונימית1

אז הוא טיפה חייך ואז קלט במה מדובר והתרגש עד דמעות... 

יצא טוב שהוא עובד היום מהבית חחחח

האמת שהצ'אט הוא הזויייאוהבת את השבת
וואו מהמםממתקית
בע"ה שהכל ילך בקלות ובבריאות!!! ובאושרררראוהבת את השבת
בשעה טובה!!נעומית
הריון קל ובריא
בשעה טובה!! מרגש ממש!!מאוהבת בילדיאחרונה
בחירת שם לבת ...הילושש

היי לכן,

בשעה טובה ומוצלחת ילדתי בת מתוקה ,

מבחינת שמות, אנחנו רוצים שם רק מהתנך...

במהלך כל ההיריון היו לנו אופציות לשמות אבל לא באמת התלהבתי על אף אחד מהם כי פשוט לא מתחברת לשמות של בנות, קשה לי למצוא שם שאוהבת ממש, גם הילדה הקודמת - התקשיתי לבחור,

אבל ב"ה מצאנו שם מהמם בעיניי, משמעותי ואצילי.

גם עכשיו אנחנו לא מצליחים להחליט על שם, מבחינתי אין שמות יפים לבנות..

אז התאמצנו. ומצאנו את תמר ואיילה..

מבחינתי אני רוצה על שם דמות מהתורה..,

אבל תמר זה השם השני של גיסתי, אחות של בעלי, היא בחורה מאוד עקשנית, יש לה אופי קשה- רבה עם כולם, עזבה את הבית , עושה מה שבא לה ..  

אני יודעת שזה לא אומר כלום על הילדה שלי, אבל זה גורם לי לחשוש...

ואני כבר שבוע וחצי מתלבטת.. לא מצליחים להחליט.

הייתן קוראות לבת שלכן בשם כזה שאתן אוהבות אבל יוצר קונוטציה שלילית או מעלה חשש? 

איזה יופי שעדכנת!בוקר אור

איך היתה הלידה?

אילה מהמם בעיניי. לא הייתי קוראת בשם שיוצר אצלי קונוטציה שלילית

מזל טוב!!! בשעה טובה!!דיאן ד.

אני חושבת שהשאלה היא אם יש לך עוד אופציות

וגם, אולי אפשר לחכות עוד כמה ימים עד לקריאת השם

תנסי בינתיים לראות אם השם מתחבר לך לתינוקת ואם הקונוטציה השלילית קצת מתעמעמת

כמו שאמרת, בעיקרון זה ממש ממש לא קשור

ואני אישית מכירה בנות בשם תמר (וגם איילה) שהן מהממות, מוכשרות, חברותיות וכו' וכו'

זה בעיקר התחושות שהשם הזה עושה לך.

לי אישית קשה לקרוא בשם של אנשים שקשה לי איתםחמדמדה

השם השני גם שם טוב

ויפה

אז למה ללכת למה שאת יודעת שייצור לך תסביך מסויים?

(ממה שאני יודעת, הקטע של שם מהתורה הוא יותר לבנים, ככה אני יודעת ממה ששאלו אחים שלי על האחיינים)

קונוטציה שלילית לאאמאשוני

מעלה חשש- אפשר להפיג.

מצד שני, בגלל שזו בת ומן הסתם פגשת הרבה בנות בחיים שלך חלקן אהבת וחלקן אולי פחות,

אז יש יותר קונוטציות לעומת בנים אז זו בעיה..

מהניסיון שלי, כשאת קוראת בשם מסויים לבת שלך, אח"כ תשתמשי בו כ"כ הרבה בהקשר של הילדה שהמחשבות כבר לא ילכו לבנות האחרות שאת מכירה.

מה עם שני שני?

אם תקראי לבת שלך תמר משהו

ולגיסתך משהו תמר,

אז זה כבר בכלל לא אותו שם..

עוד שמות:

יעל

אלישבע

אביה (אמא של חזקיהו אם אני לא טועה)

יסכה

אבישג

אביגיל

עטרה

נועה

בסמת

אביטל

מזל טוב!!!רקאני

אני מכירה מלא תמר מהממות

לא הייתי חוששת מזה 

זה שם ממש יפה

מזל טוב!!פצלושון
מזל טןבבב תמר שם מהמםאוהבת את השבת
מכירה מלא  כאלה מקסימות
מזל טוב נשמה!! מקווה שעבר בטובאורוש3

נחת ובריאות!

אם יש לך תחושה שלילית על השם אז נראה לי פחות כיף. למרות שזה שם סבבה ויש מלא מקסימות. למה לא איילה אז? גם יפה.

מה עם- אביגיל, יעל, נועה, נעמה. סתם מה שעלה לי יפה, כולם מהתנ''ך. 

מזל טובמוריה

בעיני,  אם לא שלמים עם שם, לחפש שם אחר.

גם אם זה לוקח קצת יותר זמן.

בסוף יהיה שם.

בהצלחה.

תבדקי בקובץ שמות של הרב מרדכי אליהו זצלנפש חיה.
מזל טוב!!מאוהבת בילדי

נראה לך שיהיה לך קשה להתחבר לילדה ריגשית? אם כן אז לא הייתי קוראת, או אולי לקרוא לה תמי, תמרי...

וחוץ מזה איילה זה שם מהמם! יש לי אחת כזאת בבית... פלפל ודבש ביחד.

החלטות טובות והרבה נחת!!

תמר זה שם מהמם!!יראת גאולה

של ילדות מתוקות,נוחות ואציליות. ואני לא משוחדת בכלל 🤪

גם איילה אני מכירה ילדות נהדרות

אילה מהמםממתקיתאחרונה

אולי יעניין אותך