הוא מוציא אותי מהכלים, אין לי סבלנות וכח אליו. וזה לא פלא אם ישנתי בערך שש שעות עם הפסקה של שעה צרחות באמצע ועוד עשרים דקות ועוד שלוש קימות סתם ככה בלי צרחות...
הילדון בן שנה, אני לא מצליחה לשים לו גבולות בכלל. רק מחסומי פיזיים כמו סוגרים לארונות ומגירות.
הוא נושך, כל הזמן, עם שיניים כמו מסמרים. ואם אני כועסת עליו, מזיזה את היד/ הרגל הנשוכה מהשיניים שלו, או מזיזה אותו אז הוא מתחיל לבכות בכי אומלל כאילו עשיתי לו עוול. הוא גם חוטף לי ולבעלי את המשקפיים ואני לא מרשה ואף פעם לא הרשיתי, לוקחת לו מהיד ואומרת בתקיפות "לא". אבל שוב, או שהוא מנסה עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם או שהוא מתחיל לבכות בכי נעלב ומסכן.
הוא חוטף דברים מהידיים שלי, מושך בכח ואין דבר כזה שיהיה משהו שאסור לו בבית, נניח הפלאפון שלי, הסידור וכאלה, אני לא יכולה להחזיק רק דברים שאני מרשה גם לו. אז אני יותר חזקה ויכולה לקחת ממנו את מה שהוא מושך, אבל אין לי סבלנות לזה, כאילו מה? מאבקי כוח עם ילד בן שנה??
וחוץ מזה שהוא רוצה לאכול לבד, מעיף הכל לרצפה, מטנף את הבית, לא נותן לי לשים לו טיטול, קורע ושובר והורס דברים וצריך השגחה צמודה וגם צריך מלא צומי ויחס ושנשחק איתו ונדבר איתו ונפתח אותו...
איך שורדים?