רוצה לפרוק משהו.. כל פעם מתחילה ולא מצליחה לסייםהילושש

קשה לי.. מאוד. קשה לי עם המשפחה של בעלי. 

אני באמת לא יודעת מה לעשות עם עצמי.. לא יודעת. 

אני בכלל לא יודעת האם אני אשמה כי יש לי נטייה להאשים את עצמי כל הזמן.. 

כל פעם מתחילה לכתוב פה, וקשה לי לנסח.. מקווה שהפעם אצליח להעביר את התחושות.

אני נשואה מעל שנה וחצי ב"ה. יש לנו ילד מתוק אמיתי. התחתנו בקורונה והיו מלא בעיות של מקום ומשטרות וכו'.. 

חמי וחמותי עשו מלאא בעיות, כל מה שאני או ההורים שלי רצו הם לא הסכימו. ההורים שלי כבר התייאשו ואמרו שיזרמו איתם, כל מה שהם רוצים (שזה סגנון ממש שונה מההורים שלי!) ובסוף.. כל מקום שאליו הלכו, שחמי וחמותי רצו, בסוף הם עצמם (חמותי בעיקר) מצאה על מה להוריד אותו. 

ככה הגענו למצב שיומיים לפני החתונה לא היה לנו מקום לחתונה. אבא שלי לקח את המושכות וסגר תוך יום מקום וכו'.. היא הייתה מאוד לא נעימה, באחד המפגשים עם ההורים שלי לראות מקום- היא ממש צעקה על אבא שלי.. היינו בהלם. היו עוד הרבהההההה אי נעימויות והתנהגויות הזויות אבל לא אפרט כאן.. מה מסתבר? לא היה מקום שהסכים לקבל אותו חוץ מאותו אחד והוא רצה סכום מסוים שחמותי לא הסכימה לשלם. אני הייתי שם יחד עם אבא שלי, הם לא הסכימו לבוא אפילו לסגור את המקום, זה היה בטלפון. הסכום לא היה מקובל עליהם ואין משהו אחר, הם כבר לא רצו לחפש יומיים לפני.. אז הגענו להחלטה, אבא, אני ובעל המקום- שאנחנו נשלם 3/4 מהסכום והם 1/4 אבל בתמורה- אנחנו נביא במקום 15 איש- 20 איש. והם 15. 

עזבו את זה שקיבלתי יחס מגעיל במהלך כל ההכנות לחתונה, וגם כשניכנסתי למקום ביום החתונה ככלה עם שמלה לבנה, כולם באו ופרגנו ושמחו, ורק היא עם פרצוף תשעה באב, לא פרגון ולא מחמאה. מה מסתבר? שכשהגיע סוף האירוע וההורים ישבו להתחשבן, היא ובעלה קמו והלכו. לא שילמו כלום. לא על כסא כלה שעשו בוק צילומים מטורף, אבל למה לשלם?  (שהתחייבו שהכל יהיה חצי חצי), לא על המשגיח כשרות? (שנהנו מהאוכל, אבל למה לשלם?) לא על שומרים בכניסה כדי שיתריאו אם יבואו שוטרים (שנהנו מהבטחון, אבל למה לשלם?) בקיצור.. לא שילמו כלום. 

ההורים שלי לא סיפרו לי כלום עד היום.. במקרה ראיתי את מחברת ההוצאות לחתונה, וקלטתי הכל.. ביררתי את העניין וצדקתי. 

יש לי הרבה כעס על חמותי (כי היא הדומיננטית, בעלה- עציץ). 

לא רק על העניין הזה.. למשל, כל השבע ברכות (שדרך אגב, היא לא לקחה על עצמה אפילו יום אחד, הכל עשו המשפחה שלי כי היא לא רצתה) היא אפילו לא אמרה לי שלום (אצל האחים שלי בבית!!) ורק יודעת לתת משימות- אצלנו הזוג צריך לארח שבע ברכות אחד יחד עם חנוכת בית.. ואשכרה עשיתי, עמדתי ובישלתי וטרחתי רק בשביל לרצות אותה, שאולי אני אראה חיוך כלפיי.. אבל בסוף, היא מצאה סיבה להתעצבן, יצאה בוכה מהבית וליד כולם אי מושיטה לה יד והיא מתרחקת ממני וביישה אותי מול כולם. 

בקיצור.. יש לי הרבההה על מה להתלונן, זה אפילו לא קצה הקרחון.. באמת, דברים הזויים.. 

יש לי מועקה, מבחינתי גנבו את ההורים שלי, מבחינתי, אוכלי חינם!! 

טוב.. החיים המשיכו, אני עם האופי שלי, לא יודעת לדבר. רק שותקת ומבליגה, שותקת ומבליגה מולה.. אבל זה באיזשהו שלה התחיל לצאת על בעלי.. שהבטיח לי לדבר איתה אבל זה לא קורה.. 

ההורים שלי זה מוקצה מבחינתם. אמא שלי מתקשרת כל חג, מתקשרת כשנולדו לה נכדים.. וכשיש איזשהי שמחה או משהו אצלנו- היא לעולם לא תתקשר. אוף.. יש כל כךךךך הרבה דברים לכתוב.. שבאמת איין לי כוח. והאירוח בשבתות.. שה' ישמור, מבחינתי סבל, אין טאקט, מדברים בצעקות, ועוד ועוד.. ימי הולדת שלהם זה בכלל סיוט אחד שלםם. היא לא מסכימה שהילדים שלה יביאו לה מתנה כולם יחד, אלא כל זוג בנפרד (ומדובר בזוגות צעירים עם משכנתא/ חובות/ שכירות) עם יחדים קטנים.. 

אגיע לפואנטה, עם כל המטען הזה שאני סוחבת.. ההורים שלי ממש היו בלחץ שנקנה דירה, המחירים עולים וממש רצו שנקנה.. לנו כזוג, בתכלס, אין שום אפשרות.. 

אמא שלי התחילה לחפש פה ושם, ממש התאמצה, ישבה כל יום על יד 2, חיפשה וחיפשה ולבסוף מצאה!! הם הלכו לראות את הדירה והדירה ממש ממש ממש מציאה!! גם המחיר וגם הדירה עצמה. ממש זכינו. ההורים שלי ממש התלהבו בשבילנו, רצו לשתף את ההורים של בעלי, שיבואו לראות, שיגידו מה דעתם.. ונענו בסירוב. ביקשתי מבעלי שישאל האם הם יוכלו לעזור לנו לקנות.. כי לנו אין אפשרות, וזה לא יתכן שזה יהי רק על הגב של ההורים שלי.. אם ככה, אני לא מעוניינת לקנות דירה. 

בעלי אמר לי מראש שהם לא יתנו כלום.. הייתי בהלם. כי היא כועסת עליי רק על עצם המחשבה שאולי אי פעם בעלי יצא לעבוד ולא ישב בכולל, אז היא רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? גם בן אברך, וגם דירה בחינם? וואי פה חטפתי קריז אבל התאפקתי כי עדיים לא שאלנו אותם באמת.. בעלי שאל, היא אמרה לו שבגלל שהם רצו לדרוש כסף באירוסין מההורים שלי על זה שאנחנו מקבלים אברך ובעלי לא הסכים להם, אז הם כועסים עליו והם לא יודעים האם הם יוכלו לעזור. שאל עוד פעם ואמרו שאם תמצא משהו במחיר מציאה לא תהיה להם בעיה להתחייב. אמר שמצאנו מציאה, אפילו לא באו לראות, ואמרו לו שלא יוכלו לעזור. 

אמא שלי רצתה להיפגש איתם, לשאול מה דעתם? להראות להם, להעלאות אופציות שיעזרו לנו בכל דרך.. הם שבוע התחמקו ממנה בדרך מכוערת, וכשכבר דיברו איתה, הכניסו לה מתחת לחגורה שהם לא מרוצים מהבת שלה ואם הם כבר יעזרו הם מעדיפים לעזור לבת שגרה קרוב אליהם ועוזרת להם הרבה יותר ממני, ושהם הרבה זמן לא ראו את הבן שלהם..  ממש התעצבנתי, כי קודם כל, זה לא נכון, אני עוזרת המון!! וממש נפגעתי!! ודבר שני, הם אמרו לנו לא להגיע מפסח, הם לא רוצים שנבוא, כל הזמן תירוצים.. אז את עוד מאשימה אותי?!  מאז.. אני עצבנית רצחחח 

אמרתי להורים שלי שאין מה לעשותף ושאף אחד פה לא יקבל דירה בחינם!! אז מוותרים על הדירה. לא מוכנה שרק צד אחד יקרוס וצד אחד ינסע לנופשים כל הזדמנות, לפחות 6-8 פעמים בשנה לא כולל חו"ל.. 

ההורים שלי לא רצו להלהיט אותי יותר, אז הם הרגיעו אותי ורק שיחות מוסר שאני חייבת בכבודם למרות הכל. אני בתוך תוכי- אש!! כי הכל צף לי, הכל עולה לי! 

ההורים שלי החליטו להמשיך עם קניית הדירה, בלעדיהם. 

החלטנו שניקח משכנתא, אמא שלי תכנס בתור ערבה משלמת.. (וכואב לי.. שורף לי הלב.. שההורים שלי יוצאים פה פראיירים.. אני יודעת הרי מה יקרה מחר.. ההורים של בעלי ייצאו לנופשים וישלחו אלינו את הבנות הקטנות.. שזה קורה הרבההה! שידעו לנצל את בעלי במקסימום.. וזה יטריף אותי!!!) וכל היתר הון עצמי- חלק מתנה מההורים שלי וחלק הלוואות ממשפחה.. שחייבים להחזיר להם מהר ואנחנו נחזיר להורים שלי לאט לאט.. וההורים שלי לא צעירים.. ולא נחים.. אמא שלי עובדת במשמרות מטורפות לא חסה על עצמה, אבא שלי עובד מ6-7 בבוקר עד 7-8 בערב.. לעומת זאת, ההורים של בעלי- נופשים, מסעדות, קניונים, בגדים.. אבל לעזור לילדים שלהם- אין להם!!  

מבחינתי, פעם שניה שגונבים את ההורים שלי!! כי הם קלטו כבר את הסוג הזה, יש להם כבר מחותנים כאלה, שהם קנו דירה לזוג בלי שמותי השתתפה ולו בשקל!! והם הולכים להתארח אצלם ושלחים את הבנות ומנצלים יוםפי יופי בלי שום מצפון. פשוט חוצפה בלי גבול! אז הם יודעים שלמה להם להתאמץ, הרי גם ככה הפראיירים האלה יקנו... 

אני רבה עם בעלי מטיחה בו דברים קשים. ממש פוגעת בו רק בגלל העצבים שלי!! אמרתי לו שאני לא מוכנה שהם בכלל יבואו לדירה הזו! שרק מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת (שזה ממש גאווה אני בעיני עצמי, אני יודעת..) 

לא מצליחה להתאפק.. גם לא מרגישה ממנו הערכה להורים שלי.. הוא טיפוס כמו ההורים שלו- הכל ברור מאליו, הכל מגיע לו, זה מעצבן אותייייי! מה שצריך - בואי ניקח מההורים שלך (שלי) וזה ממש מעצבן אותי.. 

פסח היינו אמורים להתארח אצל ההורים שלי אחרי ששנה שעברה היינו אצלם.. ואף אחד מהילדים הנשואים שלה לא הגיע אליה למרות שהיו צריכים, זה היה תורם.. כי אף אחד לא רוצה להיות אצלם, אפילו הבנות שלה!! באמת.. יחס נוראי.

הם ממש כעסו על כולנו (למרות שקנינו להם מתנה מטורפת לחג והשקענו גם בכסף וגם במחשבה.. ולא קיבלתי שום טלפון להגיד תודה שום יחס.. עד היום לא שמעתי על זה תודה, הכל ברור מאליו! ) 

מפסח הם לא מקבלים אותנו לשבתות, למרות שהתנצלנו, ולמרות הכל.. (הם נשארו לבד בשבועות למרות ששאלנו שבועיים מראש האם אפשר להגיע והם סירבו לנו. יום לפני החג הם הבינו שהם לבד והתקשרו לבעלי (כי יודעים שהמניפולציות האלה יעבדו רק עליו) 'אולי תבואו.. ' ובעלי כמו מריונטה.. 

הלכתי למרות שממש ממש כעסתי, כי אני לא יודעת לעמוד על שלי!!   

עכשיו עבר הרבה זמן כבר מפסח, היינו רק שבועות שם,  ועם כל ההתרחשויות האלה ממש אין לי  חשק ללכת לשם. אני לא מקבלת שום יחס נורמלי מהם, וגם לא עזרה כלכלית.. מה שאני עושה ומנסה לכבד אותם לא מוערך.. אז מה יש לי לחפש שם?? 

אבל מה שכן, יש לי יסוריי מצפון. כי אני רואה שבעלי קשה לו עם זה.. והוא גם אמר לי.. שקשה לו שאנחנו לא הולכים לבקר.. אבל באמת קשההההה לי ברמות!!! לא מוסגלת לראות אותם!! 

אני יודעת שהם לא חייבים לי כלום, ובאמת מה שההורים שלי עושים זה לא ברור מאליו וזה לא חובה גם על הצד השני.. אבל באמת שקשה לי שמנצלים את ההורים שלי.. וידעו לנצל אותנו ואת הדירה הזו!! מבחינתי זה אוכלי חינם, חצופים וגנבים!!! 

נמאס לי! לא בא לי אותם בחיים שלי!! 

עד שאני נרגעת אני שומעת שההורים שלי ממש כועסים וקשה להם, ממש קורסים תחת הנטל.. ושכחתי לציין פרט חשוב, ההורים שי במינוס מטורף, אין מסעדות, אין בילויים, אין נופשים, חיים מיד לפה.. אמא שלי- לא זוכרת מתי פעם אחרונה היא קנתה לעצמה משהו.. וקשה לי.. קשה לי!!! 

אני מוכנה לוותר על פגיעות שפוגעים בי.. וזה קרה, והבלגתי!! אבל לא מצליחה להבליג על מה שעשו להורים שלי, לא עם החתונה ולא עם הדירה.. 

ממש קשה לי, באמת. קשה לי!! 

מרגישה שגדול עליי כל הסיפור הזה.. אני לא קיבלתי שום דבר ליומולדת שלי מהם חוץ משיחת טלפון ממנה.. למה אני צריכה לקנות להם מתנה ליומולדת שלהם בנפרד? בעלי לא קיבל מתנה ושום יחס ביומולדת שלו.. אז למה אנחנו צריכים להשקיע בשבילם?  

אני ממש עצבנית!! וזה כבר הרבה מאוד זמן שאני סוחבת את זה איתי.. וקשה לי!! 

רוצה לרצות את בעלי ללכת להורים שלו אבל קשה לי. 

הנה סיימתי סוף סוף לכתוב את זה.. 

תודה למי שקראה עד לפה.. 

וואואמאל3
איזה מרגיז שיש כזאת חמות.
אבל את נשמעת אישה טובה לבעלך ויום אחד תמצאו ביחד פתרון
קודם כל חיבוק ענק על מה שאת עוברתציפיפיצי

קראתי הכל

כי זה הזכיר לי דברים מסויימים אצלנו

לא כ"כ יודעת מה לייעץ, בטוחה שתיכף יבואו מנוסות ממני...

אני רק חושבת שכל הסיפור הזה חמור מאוד וצריך לערב פה את הרב של בעלך.

וכדאי לך לנסות לעבוד על עצמך לעשות הפרדה בין בעלך להורים שלו.

בהצלחה יקירה

אני מבינה מאוד מאודסליל
למה קשה לך. באמת.

אבל, אולי אני חיה עם מנטליות אחרת משלך, ולכן אני רואה את זה אחרת.
אצלנו באמת ההורים שילמו על החתונה.
אבל מרגע זה ואילך, כל ההחלטות על החיים שלנן הם שלי ושל בעלי.
איפה נגור, מתי והאם נקנה דירה וכל דבר אחר.
ואני חןשבת שזה נכון תמיד, וזה נכון עוד יותר במצב מורכב כמו שלכם.

בעיניי, אתם חייבים להתנהתק מההורים במובן של תלות. להמשיך קשר כמובן.
אבל למה שהורים שלך יקנו לכם דירה?
למה שהם יחפשו עבורכם?
נראה לי פשוט לא נכון.
ואחר כך עוד לצפות שהצד השני יעזור.
זה רק גורם לכעס, למתח ותסכול.

את ובעלך צריכים לבנות את המשפחה שלכם לבד, על כל המשתמע על כך.
ושההורים שלו מתנהלים בצורה מסויימת, זה בטח לא עוזר.
אבל עם כל הרצון הטוב של הורים שלך, אני חושבת שזה גם יכול להזיק לא פחות.

אם יש לכם יכולת כלכלית לקנות דירה ולקחת בעצמכם משכנתא, מעולה!
ואם לא, אז בוודאי שאתם לא אמורים להיכנס לזה.
זה לא הוגן לעשות את זה להורים שלך, והאחריות לזה היא לא על ההורים של בעלך, אלא עלייך ועל בעלך.

סליחה אם אני כותבת קצת חד.
אבל מכל מה שאת כותבת כאן, וממה שכתבת בעבר - זה פשוט צועק שאתם צריכים להיפרד מהתלות שלכם בהורים.
להחליט החלטות כזוג, בלי שיקולים זרים. זה רק משפיע לרעה.
זה קשה מאוד, בטח אם אתם לא רגילים לזה. אבל אני חושבת שאם תלמדו לעשות את זה נכון, זה גם יקרב ביניכם, יחזק אתכם כמשפחה עצמאית ויעזור לך לשחרר את התסכול והכעס כלפי המשפחה של בעלך.

במצב כזה, אני חושבת שכבר נכון ללכת לייעוץ או טיפול זוגי של מישהו מקצועי שיעזור לכם ללמוד איך לעשות את זה. באמת מבינה את הקושי, אבל חושבת שהפתרון יגיע דווקא מחיזוק שלכם כיחידה נפרדת מהמשפחות שלכם, ולא מניסיון לאלץ את ההורים שלו לשלם או משהן כזה
מדויקת כתמידמתמטיקס

תודה רבה!❤️סליל
היא נשמעת חרדיתעלה למעלה
אצלם זה כן מקובל שההורים קונים דירה, אצל הציבור הדתי פחות ...
יש לנו בני דודים חרדים שאצלם כל הילדים איך שהתחתנו קונים דירה (במקומות כמו ירושלים!) שני הצדדים מביאים לכל הילדים הון עצמי
סיפור כואבהמקורית
ואת נשמעת אישה טובה שהגיעה לקצה!
מאוד נורמלי, בהתחשב בנסיבות..
כמה נקודות שעלו לי
ההורים שלך לא חייבים לקנות לכם דירה ולקרוס תחת נטל ההוצאות. גם לא ההורים של בעלך. מכירה את ההסכמים האלה מראש של 'קניית' אברך ודירה וחלוקה והכל אבל בעיניי זה עקום ומעוות.
את גם רואה שהם לא בעניין, זה הזמן לעבור לתכנית ב במקום לצבור האשמות ומרמור. זה הם והם לא ישתנו, זה חוזר על עצמו כבר בעל מיני צורות. אל תצפי למשו אחר. הקשר איתם צריך להיות קונקרטי ומכבד ותו לא.
לגהי הדירה וההורים שלך - אני באופן אישי מעולם לא הייתי לוקחת כסף מההורים שלי אם הייתי יודעת שהם נכנסים מזה לחובות.
העניין הזה שההורים חייבים לקנות לדירה לזוג חייב לעבור מן העולם. חייב.
תראי כמה נזק זה עושה לנישואין שלך ההשוואות האלה וההתחייבויות האלה.
בעלך לא אשם שיש לו אמא מפלצתית והוא לא אשם בסביבה בה הוא גדל. הוא בצד שלך בסהכ ומבין אותך. אל תשליכי עליו את הציפיות שלך מההורים שלו את זו שנפגעת מזה בסוף.
ולגבי הביקורים הייתי אומרת לו ללכת להורים שלו יום שישי עד הצהריים וזהו.במצב הנוכחי, כשאת ככ טעונה, לא נראה לי שללכת שבת יעשה לך טוב.
תגידי לו את זה, תדברי איתו על זה. הוא בעלך. לא בהאשמה אלא בצורה שתעזור לו להבין אותך. שקשה לך באמת ומתוך המחויבות שלך בכבודם ובעיקר בכבודו כרגע כל עוד את טעונה ולא מסוגלת לעשות את ההפרדה בינו לבינם למרות שנוא לא אשם - כדאי שיילך לבד

חיבוק על הקושי ❤️
וואי איזה קשה זה! נשמעת חמות מאוד לא נעימהפה לקצת
חיבוק לך על התחושות הקשות!
ומבינה את הקושי שלך לבקר אותם.

האמת, במקומך אני לא הייתי לוקחת מההורים כלום.
אתם זוג עצמאי ונפרד מהם.
הם לא צריכים לשקוע בחובות עוד יותר בשביל שתהיה לכם דירה, ההורים של בעלך לא צריכים לוותר על דברים בשביל שלכם תהיה דירה.
אם אין לכם אפשרות לקנות דירה אז לא קונים.
אני לא הייתי ישנה בלילה אם הייתי יודעת שההורים שלי כורעים תחת החובות בשביל שלי יהיה בית משלי.

זה שההורים שלך עשו לפנים משורת הדין והחליטו שהם מוכנים להקריב בשביל שלכם תהיה דירה זה יפה מאוד מאוד אבל מובן לי לגמרי אם לצד השני זה פחות מתאים.

אצלנו היה משהו דומה, ההורים של בעלי רצו שנקנה דירה ויכלו לעזור וממש דחפו לזה וממש היו לחוצים על זה.
אני לא הסכמתי לזה, לנו אין אפשרות לקנות דירה ואף אחד לא צריך לקנות לנו וידעתי שזה גם ידרוש שהם יצפו שההורים שלי יעזרו ולהורים שלי זה פחות מתאים (יש להם עוד כמה ילדים לחתן ובלי קשר אין להם כסף מיותר ויש להם בית משלהם לנהל).
אז ויתרנו על סכום כסף שהם רצו לתת לנו, וויתרנו על דירה טובה שמצאנו ואנחנו חיים בשלום עם כולם ובדירה שהיא לא שלנו והכל טוב...
זוכרת אותך גם סביב החתונה והכלאורוש3
לדעתי קודם כל אם הורים שלך במינוס ובקריסה כלכלית ולא מאפשרים לעצמם נחת והנאות אז לוותר מהר על עניין הדירה.
נשמע לא רלוונטי. בשום צורה.
מותר לגור בשכירות כל החיים. או לחסוך לאט לאט להון עצמי וכמובן לקחת משכנתא. או לשלם לייעוץ עם מומחים אמיתיים ולהשקיע בבורסה בצורה חכמה.
ביתר ההקשרים ברור לי למה את רותחת עליהם. אבל את צריכה להיות חכמה. ברור שאת צודקת. אבל זה לא מקדם אותך. את צריכה לבנות את הבית שלך.
אולי כדאי להוציא את כל האש שיש לך בפנים במקום אחר ולא על הבעל. עם חברה. או מטפלת.
הייתי מנסה לעבוד על עצמי להנמיך ציפיות מהם לאפס. לשמור על קשר מכבד. אבל בגבולות שלי. את לא חייבת לקנות שום מתנה שהיא מעבר ליכולות הכלכליות שלך. הרי הם כועסים גם ככה ולא אומרים תודה. אז למה לך? לכבד. בתוך הגבול שלך. זו המנטרה. למשל לקנות מתנה סמלית ולא יקרה עם פתק נחמד. לומר לא אם לא מתאים לך לארח את האחיות שלו. אם שבת שם סיוט וגם ככה הם לא מזמינים אז לקפוץ פעם בחודש באמצע שבוע. לשמור על קשר מכבד בשביל הבעל והילדים. אבל להפחית את התלות הרגשית ולפעול בדרך שאת לא תירמסי בה.
להתמקד בבניית הבית שלך. בקשר עם בעלך. ללכת לייעוץ זוגי אם צריך. לדבר. לדבר ולדבר. לחשוב יחד איך הבית שלכם ייראה. מה חשוב לכם. איך לבטא בבית את מה שחשוב לכם.
בהצלחה רבה
את כל כך צודקת.. תודה.הילושש

רשמתי בתגובה למטה, 

הדירה כבר נרכשה, החוזה נחתם וגם המשכנתא.. 

אין לי מה לעשות עם זה.. 

כתבתי בפירוט בתגובה למטה.. 

שוב תודה!

אתן צודקות, וחייבת להדגיש..הילושש

אני הודעתי בפירוש להורים שלי שיפסיקו עם הדירה, אני לא רוצה אותה!! אני לא מוכנה שהם יעבדו ככ קשה בשבילי! 

אני יודעת.. 

גם אני לא ישנה בלילה כי ההורים שלי כורעים תחת הנטל בשבילי, 

אפילו אמרתי לאמא שלי 'הדירה הזו תהרוס לי את השלום בית.. בבקשה די'. 

אבל היא לא שומעת בקולי!! 

היא נעולה על זה שאם לא נקנה עכשיו לא נצליח לקנות אף פעם.  היא לא נתנה לנו להביע דעה.. לא נתנה לי לצייץ מרוב שהיא ככ רוצה בטובתנו.. 

ולא נותר לי אלא לשתוק. ולקבל הכל באהבה.. 

האמת, שאפילו התפללתי שזה לא יצליח. כי אני מכירה את האופי שלי. אני יודעת שזה יקשה עליי ועל הזוגיות שלי ועל היחס לחמי וחמותי. 

אבל היא לא שמעה בקולי, בתגובה לכל הטענות שיהיה לי קשה מול חמותי ובעלי וכו'.. היא אמרה 'אני לא מרגישה פראיירית, אני עוזרת לך לקנות דירה, ככה במקום לזרוק את הכסף לשכירות את משלמת על דירה שלך. את לא צריכה לכעוס עליהם שהם לא נותנים.. זה עניין שלהם.. ' 

היא כאילו מנסה להרגיע אותי.. 

עוד משהו שחשוב לי לציין אולי זה לא היה מובן קודם- 

בעלי ואני לוקחים משכנתא, אמא שלי נכנסת כערבה משלמת אבל אנחנו מחזירים לה בהוראת קבע כל חודש. 

את החובות מהמשפחה שהם לוקחים בשבילנו, אנחנו מחזירים להם לאט לאט.. 

יוצא שההורים שלי נתנו לנו במתנה סכום כסף מכובד + הוצאות של עו"ד וכל היתר. 

רוב הכסף על הדירה אנחנו משלמים, פשוט לאט לאט...

ואין מה ללכת אחורה, החוזה כבר נחתם וגם המשכנתא.. זה פשוט עובדה.. לצערי או לשמחתי.. לא יודעת. אבל כואב לי, שגם בעלי יצא מהכולל בגלל זה.. 

נכון.. זה היה די בסוג של כפיה.. אבל באמת שהם רוצים רק בטובתנו.. 

ההורים שלך מדהימיםהמקורית
זה מה שיש לי לומר
ואם אתם מחזירים להם את הכסף של הערבות אז וזה כברנקרה זה באמת עניין שלהם. אומרים 'רצונו של אדם כבודו'. אבל בכל זאת - תניחי לחמתך.
היא בטח כועסת שבעלך יצא מהכולל אבל הבן שלה עצמאי ויש לו חיים משלו לנהל.
כותבת קצר אבל כל מילה מניסיון כואב של בן משפחהאנונימית בהו"ל
תחשבי שכל מילה נכתבה בדם. זה מצב נוראי והזוי באמת וחיבוק לך.
1. אם ההורים שלך יקנו דירה - חובה!! שתהיה רק על שמך בלבד ולסדר עם עורך דין אם צריך שזה יהיה חתום וברור שזה רק על שמך.
2. אם ההורים שלך במינוס אז שתלך הדירה לעזאזל ולגור בשכירות ורק שאתם תוכלו תקנו גם אם זה עוד שנים! זה לא צריך לבוא על חשבון ההורים שעוד במינוס.
3. שבעלך יצא לעבוד גם. אי אפשר גם לרצות לקנות דירה וגם לחיות וגם שלא יעבוד ורק צד אחד נופל תחת העול פשוטו כמשמעו.
4. אל תלכי להורים שלו. שהוא ילך לבד באמצע שבוע לבקר. אל תלכי למקום שמתייחסים אלייך כזה מגעיל.
5. לפתח עמדה אסרטיבית ולענות לחמותך בקצרה ולא לקבל שהיא דורכת עלייך! אפילו לא פעם אחת!
6. לא להיות שם ולא לעשות מה שלא מתאים לך, לא משנה כמה פרצופים תעשה הרי היא גם ככה עושה, נשמעת אישה מסכנה עם התנהגות נוראית.
אז ככה..הילושש

1. הדירה נרשמה גם על שמי וגם על שם בעלי, כי ההורים שלי לא רצו לפגוע בו. 

אבל יש הערת אזהרה בתיק שעד שלא נחזיר את כל החובות, אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר עם הדירה הזו, לא למכור, ולא שום דבר. 

2. מאוחר מידי, החוזה נחתם, וגם המשכנתא. וכתבתי למעלה, ניסיתי לשכנע את ההורים שלי לא לקנות, לא שמעו בקולי. 

3. בעלי יצא לעבוד, ואני קצת מתחרטת על זה.. כי קשה לי שהוא לא לומד ועוד לא מבחירה שלנו..  

4. עד כה לא הלכתי אליהם כבר הרבה זמן, אבל בעלי מאוד רוצה, הוא לא מוכן ללכת לבד.. 

5. לא יודעת לענות.. מולה אני משתתקת כמו דג. 

6. משתדלת.. קשה מאוד. 

תודה לך.

אם זה ככה כמו שאת מתארתהמקורית
אז אני מרשה לעצמי לומר לך בזהירות שאת צריכה לדעת לעמוד על שלך.
אם 'נקלעת' למצב שאת בעלים של דירה ללא רצונך ובעלך יצא לעבוד בעקבות כך וזה מצער אותך ורת לא שלמה עם זה צריך לעשות חושבין איך את מנהלת לעצמך את החיים לבד ולוקחת החלטות על החיים שלך בלי שאחרים ישפיעו על רצונך
גם אני חושבת בול כמו מקוריתושאם_שמחה_הללויה
וזה אף פעם לא מאוחר להשתחרר מהתלות ולפתח עצמאות. גם אם נעשה מה שנעשה.
אגב, עכשיו כשהדירה בבעלותך את לא חייבת לעבור אליה.
את יכולה להשתמש בה כנס ולייצר לך הכנסה פאסיבית על ידי זה שאת משכירה אותה/ את יכולה למכור אותה ברווח וכך להחזיר חובות.(אם את צריכה עזרה בעלי יועץ נדל"ן)
אני יודעת שזה מפחיד רצח לקבל החלטות דונטת משל הורים שלך שאת כל כך אוהבת, במיוחד שעד עכשיו היו כל כך מעורבים.
אבל מגיע הזמן שחייב חייב להתגבר ולהתנתק מחבל הטבור.

ובעניין חמותך..את לא יכולה לשנות אותה. כמה מתסכל שזה לא יהיה.
את יכולה לשנות רק את עצמך, להפסיק לפתח ציפיות, להאשים וכו' ו..(בעיני זה דווקא טוב שאת לא מבקרת אצלם עד שיעבור הזעם)שבעלך יבקר לבד, תסבירי לו.
נכון.. חשבנו על זה..הילושש

אבל בעלי לא מעוניין. 

הוא טוען שאם כבר, אז הו מעוניין להינות מהדירה ולא לטרטר את עצמו בכל מיני דירות שכורות.. ולא להכניס אליה אנשים שיהרסו אותה.. כי היא ממש כמו חדשה ומשופצת.. 

בכל מקרה נראה לי תשתפי אותו בתחושות שלךאם_שמחה_הללויה
תעזבי את עניין עם חמותך,
תספרי לו שלך קשה להנות מהדירה הזאת כשזה על חשבון הורים שלך שחנוקים מבחינה כלכלית..
אולי הוא לא יודע את המצב שלהם, אוחי מבחינתו הם עשו את זה בשמחה כי יש להם?
יש גם את האופציה השניה אולי למכור אותה ברווח בהמשך, כי המחירים רק עולים.
מאחלת שתהנו מהדירה הזאת שיהיה בה שלום ושמחה ותסיימו מהר עם כל ההחזרים.
גם אם היא תמכור אותההמקורית
הם יישארו עם חוב
הרי משכנתא זה לא בדיוק הסכום שעולה הדירה, יש ריבית ויש קנסות על פרעון של חלק מהמסלולים שעלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים
ועוד הם חייבים עוד כסף.
לא נשמע לי שזה כדאי כלכלית. בכלל.
מה שהיה היה והדירה כבר ברשותם. אני כן חושבת שהיא צריכה להבא לדעת לעמוד על שלה כי בסופו של דבר רכישת דירה היא לא דבר פאסיבי, היא חתמה על מסמכים והגישה תלושים והיתה בבנק.. יש מצב שהיא שמחה בזה באותו רגע גם כי בינינו, דירה זה חלום של הרבה זוגות ובסופו של דבר ההורים שלה רצו בטובתה ויש הרבה הורים שעוזרים לילדים שלהם ומשלמים על זה המון כסף. אם היא תמכור אותה עכשיו בעיני זה יותר גרוע מלא לקבל את הכסף בשבילם
חשבתי אולי בגלל שיש עליית מחירים בנדל"ןאם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך כ"ט בתמוז תשפ"ב 18:04
והם קנו מציאה אולי אפשר להתייחס לזה כהשקעה,
ניסיתי לחשוב על פתרון יצירתי. יש אנשים שעושים את זה מלכתחילה.

יש אנשים יותר חכמים ממני בתחום כאן בפורום של "כלכלה חסכון והשקעה"
נכון.המקורית
אבל הם לא ככ בכיוון לפי מה שהיא אומרת.
אני מכירה אנשים שעושים את זה בהשקעה בדירות בערים לא יקרות (עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה) בזכייה במחיר למשתכן בעיקר או בדירות באזורים שהם לא רוצים לגור בהם- הם משכירים את הדירה ושוכרים בעצמם כדי לגור במקום שהם רוצים, אבל בטווח של כמה חודשים זה לא שווה למכור גם אם יש להם רווח כי הם לא 'מגלגלים' הלאה את המשכנתא או מה שנקרא היום גרירה ברכישה של דירה חדשה, ועם עליית הריביות גם מי שקונה יכול לצאת שזה לא משתלם לו ככ עכשיו לעומת לפני כמה חודשים.
כן נשמע שהם לא בכיווןרוצים כבר להגיעאם_שמחה_הללויה
למנוחה ולנחלה.אמןן שיהנו מהדירה והכל יסתדר!
מצטרפת לאיחוליםהמקוריתאחרונה
דרך אגב, לא ידעתי שיש פורום כזה. מענייןהמקורית
וואוו!מאוהבת בילדי

קראתי בנשימה עצורה! הצלחת להעלות לי את הלחץ דם...

אני זוכרת אותך גם מתקופת החתונה וההריון.

את נשמעת אישה מהממת ומדהימה!

אני חושבת שבקשר למתנות- אל תקנו לה משהו יקר. רק סימלי. (אנחנו כבר מזמן עברנו ללהביא עוגה יפה ותו לא) גם ככה אין הערכה, הציפיה היא פי 8 ממה שאת מסוגלת... אז תקטיני ראש.

גם בקשר לביקורים- בעלך לא יכול ללכת אליהם לבד? בלעדייך? ככה הם לא ירגישו ש"הזנחתם" אותם, ואת לא תתעצבני מלהיות שם... כמובן ביום חול.

היא נשמעת אישה חולת שליטה ושהכל צריך להעשות בדרך שלה. תלמדי אותה (בכבוד!) שגם לך יש דרך משלך...

חיבוק ובהצלחה!

תודה על התגובה..הילושש

משהו סימלי ליום הולדת- עכשיו זה קצת פדחני, היום הולדת שלה היה לפני חודש, ושל בעלה לפני חודשיים.. 

עכשיו זה קצת פדחני להביא עוגה.. למרות שאמרתי לבעלי שזה מה שהיה צריך לעשות, אבל הוא פרפקציוניסט, הוא לא היה מוכן..זה מעט מידי לטעמו. 

לגבי הביקורים,

עד כה לא הלכתי אליהם כבר הרבה זמן, אבל בעלי מאוד רוצה, הוא לא מוכן ללכת לבד.. 

חמותך????חדשה כאן 1
בול ההורים שלי.. וכמה עצוב לקרוא את זה!!!
ועצוב לי שאני כותבת לך דבר כזה .. אבל כמו שתיארת? אלה ההורים שלי הכי קרים מנוכרים ולא אכפתיים
קראתי את ההודעה הפותחתואילו פינו
ואת התגובות שלך לבנות אחרות.
לא קונים דירה אם אין ממה. גם מול ההורים שלך את צריכה לפתח עמידה. בסוף את החלטת לחתום על קנייה אז סימן שיש לך רצון בזה עם כל המחוייבות שזה מביא איתו. להבא לא להכנע ללחץ. לא קונים בית אם אין כסף.
אני נשואה חמש שנים ואנחנו חוסכים לאט לאט עד שיהיה לנו את הכסף מעצמנו לקנות. יודעים שהמחירים עולים אבל לא נכניס אף אחד אחר במשפחה לחובות. מבינה שזה קשה לך אבל בסוף בחרת בזה. תמיד יד לנו בחירה על המעשים שלנו. מותר להגיד להורים שאתם לא מעוניינים כרגע בקניית בית. בלי להתחיל להסביר למה כי לכל דבר יהיה תשובות.

אם ההורים שלך החליטו שהם רוצים לעזור בזה את לא יכולה לכעוס על ההורים של בעלך שהם לא עוזרים. הם לא חייבים לך כלום, וזה זכותם לעשות עם הכסף שלהם מה שהם בוחרים. כמו להורים שלך יש את הבחירה לעזור על להם יש את הבחירה לא לעזור. אם כל הכאב שבדבר.
וואו! נגעת בי בבטן הרכה.אנונימית בהו"ל
מודה שלא קראתי עד הסוף.

מקווה שאצליח לכתוב מסודר..

גם להו היו קטעים כאלה עם חמותי, אומנם יותר בקטן. אבל זה משהו שליווה אותנו בנישואים.
בדיעבד היא פשוט חיבלה ונסתה למנוע את החתונה.
מזדהה עם כל היחס של הקשר מול ההורים ומולי.

אומנם המקרה שלך נשמע קיצוני בהרבה יותר. אבל אני חושבת שיש לי כמה עצות טובות.

דבר ראשון את ובעלך צריכים להיות אחד.
לנו היה הרבה חיכוכים סביב הנושא. הרגשתי ממש עוול. זה כמעט גמר אותנו.
עברנו טיפול זוגי בנושא. זה גרם לבעלי ממש להיות איתי ולהבין את הסיטואציה. עצם זה שאנחנו ביחד כבר מוריד לי בהרבה מההתעסקות בזה. זה לא פתר את כל הבעיות. אבל זה לא שלי מולה/מולם. זה אנחנו ביחד.

זה אפילו לא משנה מה תעשו בקטע הטכני (ויש הרבה אופציות) אבל זה שבנפש בעלך יבין אותך, וזה לא יהיה התנגדות תתן לך מרגוע.

דבר שני חייבת לסייג. חמותך נשמעת אישה מאד לא בריאה. נשמע שיש כאן סיפור מורכב. ועם כל זה, נושא הדירה אינו קשור. הם לא מחוייבים לרכוש לכם דירה או לעזור לכם כלכלית. סליחה שאני ככה חדה איתך. אבל את חייבת להבין את זה. אם ההורים שלך רוצים לעזור בשמחה. אבל רק אם זה מרצונם.

אני בכלל חושבת שכמו שחמותך נשמעת, לא הייתי נכנסת מולה למקום שאני זקוקה לה/צריכה את עזרתה. גם ברמה שלשמור על הילדים או כל עזרה אחרת. נכון זה כואב. אבל זה מן מעגל כזה.

לי חמותי היתה עוזרת המון וקונה המון אבל ביחס היה המון דברים לא תקינים. והרגשתי שני סותמת כיצל נעים. ברגע שהפסקתי להזדקק לעזרתה (אם היא הציעה או הביאה משהו כשקיבלתי בשמחה) אבל לא ביקשתי ממנה שום בקשה. כלום. זה גרם לה להתייחס אלי אחרת ויותר לכבד.

לסיכום של עניין. בעייני דרושה כאן איזה עצירה וחישוב מסלול מחדש. לשמור על קצת מרחק, לבנות את עצמך ואולי גם להתיעץ עם אנשי מקצוע. נשמע שיש כאן משהו מעבר לנורמה ואני לא חושבת שאת צריכה להיפגע מזה. זה לא קל. וזה דורש הרבה כוחות נפש. אבל את רק בהתחלה ואת צריכה לדאוג לעצמך כי זה הולך להיות לאורך הרבה שנים...

חיבוק
כן.. התחלנו טיפול/ יעוץ..הילושש

אבל זה עולה מלא, ולא המשכנו.. 

זה בטוח עולה פחות מכל המחירים הנפשיים והרגשייםכבתחילה

שהעניינים האלה גובים ממך.

יש מצבים שאין מה לעשות. תצטמצמו בכסף, תעבדו יותר, תוותרו על דברים אבל אל תחסכו בטיפול בדברים החשובים באמת.

נראלי שזאת את שכתבת פעם שבעלך קונה בגדים יקרים ממותגים ואת לא קונה לעצמך כלום. הוא יכול חודשיים שלוש לא לקנות בגדים ובכסף הזה תלכו לטיפול.

אם רלוונטי להפחית בדלק וליסוע יותר בתחבצ.. להוסיף עוד שעות בעבודה, להוסיף עבודה בערב/שישי/מוצש..

מסכימהלא מחוברת
אין דבר יותר משתלם מזה!אנונימית בהו"ל
ברגע שמוצאים את איש המקצוע הנכון זה עולם אחר.

ואני כותבת כאן כבר כאמירה כללית. אנחנו זוג שהתמודדנו עם המון דברים לא פשוטים בכלל הרבה היו מרימים ידיים בדרך. נלחמנו על הקשר שלנו. אנחנו שנים בטיפולים והוצאנו מאות אלפי שקלים. חווינו גם עוגמת נפש גדולה מול חלק מהם ועדין לא ויתרנו והמשכנו לחפש את הדמות הנכונה לנו.

ב"ה היו לנו כמה שליחים טובים. אין מה להשוות שמצליחים. זה לא משנה אפילו אם הבעיה נפתרה או לא, עצם זה שאנחנו ביחד בכל דבר ולא אחד כנגד השני. זה פגש אותנו במלא נקודות גם מול חמותי והמשפחה שלו. פשוט עולם אחר. יש עדין התמודדויות אבל אין מה להשוות.

בקיצור תמשיכו עם הטיפול. תשקיעו את מיטבם כספכם וזמנכם. זה משתלם!!

השנה עברנו שנה לא פשוטה בהמון חזיתות לא פשוטות שלא קשורות אלינו בכלל וזה היה מדהים לראות כמה אנחנו במקום אחר, התמודדויות היו קשות. אבל הביחד שלנו ניצח הכל.

כותבת את זה בדמעות. ולא כדי להוציא עיניים אלא להפך לחזק כל אחת שקוראת כאן שאין דבר יותר חשוב מזה! וזה ההשקעה הכי הכי משתלמת!!
מדהימה!אופק המדבר
איזה תגובה חשובה!
כ"כ צודקת, כשיש שלום, סבלנות ואהבה החיים גן עדן, שווה *כל* מאמץ
נשמה ❤️ אתם נשואים שנה וחצי זה כלוםלא מחוברת
אני חושבת שאת נכנסת למערבולות כל פעם מחדש כי עוד לא למדת לעמוד על שלך.
במקום לעמוד על שלך ולהיות נוכחת את פשוט בורחת מהכל (גם הדירה וגם חמותך)
זהו את נשואה וכת אמא, אין יותר ההורים מחליטים.
לכם לא מתאים להוציא מלא כסף על מתנה! אתם לא מוצאים!!! חמותך גם ככה עושה פרצופים לא?
הדירה זה כבר אבוד אבל דווקא אני כן חושבת שזה בסוף לטובתך. ואמא שלך צודקת היא לא פרייארית היא עוזרת לבת שלה!!!
אי אפשר לעשות השוואות באמת זה הכלל שמונע ככ הרבה מריבות בניכם כזוג.
ההורים שלך זה ההורים שלך ושלו זה שלו.
אני לא חושבת שאת מספיק מבינה שהם לא חייבים לתת כלום.
כי אם ההורים שלך בחרו לתת זה לא אומר שזה בסדר עדיפויות שלהם.
לא קראתי הכלים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך א' באב תשפ"ב 12:05
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך א' באב תשפ"ב 12:04

זכית בהורים מקסימים שרוצים שתהי מסודרת ומוכנים לעזור

אין מה לעשות עם הצד השני ולא נכון לבוא בדרישות כאלה ואחרות. מבאס, אני יודעת. ואולי יש להם כסף אבל הם לא חייבים להשתתף בקניית הדירה.

אז לא תקנו דירה? אז תצטרפו לעוד אלפי זוגות שחוסכים ומאחלים ליום שזה יקרה גם להם. 

שימו כסף בצד, תפתחו חיסכון ותרשמו לכל מיני תוכניות אם רלוונטי.

אין הרבה מה לעשות. תגידי להורים שלך שאת מאוד מעריכה את מה שהם עושים אבל תבקשי שלא יתערבו וכן גם עם ההורים שלו. שבעלך יצא לעבוד שתוכלו להיות בפלוס כל חודש ולחסוך כסף.
תבנו את חייכם בעצמכם, אל תבקשו/תפנו להורים, אין טעם

אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

מבאס ממש...פאףאחרונה
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצותאחרונה
כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

סגולת נר שמיני של חנוכהמפה בשם אחר..

שבוע טוב וחודש טוב!

מחר בע"ה נדליק נר שמיני של חנוכה. מניחה שרובכן, כנראה, מכירות את סגולת הנר השמיני. שנה שעברה ניסיתי לראשונה את הסגולה (שאישית לא הכרתי לפני כן, ולכן חשוב לי לפרסם עבור אלה שכמוני פחות מכירות). אז אני חוזרת לפרסם את הנס וממליצה לכולן לנסות, כי מקסימום זה יתגשם..

חשוב לי לציין, שתוך כדי שכתבתי את הפתק, ידעתי שהקב"ה יודע מה נכון וטוב לי, גם כשאני לא רואה את זה, ולכן הכנתי את עצמי נפשית שלא בטוח שהבקשות שלי יתגשמו. מציינת את זה, כי ראיתי ברשת הרבה שהתאכזבו, אז בעיני כדאי להתכונן נפשית ולחזק אצלנו את האמונה שבורא עולם יודע מה נכון לנו גם כשקשה (כותבת ומנסה לחזק גם את עצמי בזה תוך כדי..) ולא לצפות שכל הבקשות יתגשמו, אלא לבקש כתפילה ומתוך אמונה שהקב"ה מנהיג את העולם.

השנה בנר ראשון התרגשתי מאוד לקרוא את הפתק שהטמנתי שנה שעברה וזה היה שווה רק בשביל הרגע הזה. קולטת מה קרה וכמה עברנו בשנה האחרונה, באופן ציבורי כעם ובאופן אישי.

ולגבי הבקשות, אני מרגישה שהקב"ה שמע את התפילות שלי ושראיתי ישועות, גם אם הדברים התגשמו לא בדיוק בצורה שדמיינתי.. קצת קשה לי להסביר למה אני מתכוונת, אבל שנה שעברה הייתה לנו התמודדות מאוד לא פשוטה והבקשות היו קשורות בין היתר להתמודדות הזו. אז אמנם ההתמודדות הזו עדיין קיימת והיא לא נעלמה ולא נפתרה, אבל הבנתי שהתקדמנו המון, ובקשות קטנות שקשורות אליה - התגשמו ב"ה!! ולמרות שיש לנו עוד דרך לעבור, התרחשו ומתרחשים ניסים לאורך כל הדרך. לי, באופן אישי, זה ממש חיזק את האמונה ואני מרגישה שהסגולה הזו גרמה לי לעצור ולראות את זה.

בקיצור, אני חזרתי כדי לפרסם את הנס ואת הסגולה ולהציע לכל אחת מכן לשבת מחר מול נרות החנוכה, להתפלל, לבקש, להטמין פתק בחנוכיה ובע"ה תחזרו שנה הבאה לפרסם את הנס שלכן ❤️

בכל מקרה, אין לכן מה להפסיד..

תודה רבה על התזכורת החשובהנגמרו לי השמות

וכמה מרגש לשמוע את פרסום הנס שלך ❤️

ב"ה שתזכי לעוד ועוד ניסים ונפלאות וישועות גדולות במתיקות שלמה 🙏

תודה על התזכורתדיאט ספרייט

אני אעשה גם בע"ה.

שתראי עוד ניסים 

תודה רבה שכתבת!בארץ אהבתי
כתבת מחזק, וממש משמח לשמוע איך הקב"ה היה איתכם, והרגשת את העזרה שלו בתוך ההתמודדות שלכם...

תוהה האם זה נכון לשתף את הילדים בזה. מתלבטת אם זה לא יגרום ליותר מידי אכזבה אם הדברים לא יתגשמו כמו שהם מבקשים.

לדעתי זה פחות שיך לילדיםנפש חיה.

ילדים מתקשים לפעמים להבין מציאות מורכבת

והםתק/סגולה/אמונה , בטח כשנניח לא הכל מתקיים

יכול להיות קשה להכלה.

זאת רק דעתי ואין לה שום ביסוס

צריך לזכור באמת שזה רק סגולה ותפילהאולי בקרוב

תמיד בתקופה הזאת הרשתות למינהם מלאות בבנות (בעיקר) שמספרות את איך שהבקשות שלהם התמלאו, והרבה פעמים זה קשור להריון ולידה.. בתור מטופלת פוריות, אני יכולה להגיד שהקבוצות של מטופלות בתקופה הזאת מלאות גם בסיפורים על בנות ששמו פתק אבל לא התגשם להם.. ואת כל ההאכזבה שלהם, והכאב לראות בלי סוף סיפורים על כאלו שכן התגשמו להם התפילות.. אז לשים לב כשמפרסמים שיש כאלה שזה רגיש להם, וכל שזה רק סגולה ולא מבטיח כלום.. גם לפעמים זה נותן הרגשה שכל מה שצריך זה לעשות את בסגולה הזאת וזהו, הכל מתגשם (ואז מחשבות שהיו לי בכל מקרה, מה, אולי בגלל שלא עשיתי את הסגולה אני לא נכנסת להריון?) אז גם כשמפרסמים חשוב לשים לב שזה לא פיתרון קסם או הבטחה להצלחה..

וכל מי שעושה את הסגולה, לחשוב על זה גם..

הסגולה האמיתית של "זאת חנוכה" היא תפילהאמהלהאחרונה
עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

זהו יום מיוחד שמסוגל לתפילות וישועות גדולות.

כל אחד בדרכו שלו

קראתי מר' אלימלך בידרמן. כתוב בתהילים: (צ"ב, ז')

"איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת"

אומר ר' אלימלך שאדם שלא מבין את "זאת-חנוכה" הוא כסיל ובער....

והאריך על כך עוד הרבה

וסיים במילים "בזאת אני בוטח".

אינני יודעת את מקור הסגולה להטמין פתק בחנוכיה

גם אני מצאתי פתק שלא זכרתי שהטמנתי מלפני שנתיים

וב"ה אכן תפילתי התגשמה.

אבל צריך לזכור שהסגולות נועדו בשביל לעורר את הלבבות לתפילה

ולנצל את היום המיוחד זאת חנוכה לתפילה ולתחנונים במיוחד ל"בניי ומזוניי"

בשורות טובות

שיתקבלו כל התפילות לטובה

דלקת עיניםנועה לה
תינוק כמעט בן שנה עם היה לפני שבוע עם הפרשות בעינים הרופא אמר דלקת והתחלנו לתת טיפות כבר עברו ההפרשות ועכשיו שוב פעם ויותר הרבה.. איך אפשר לסיום עם זה? טיפים התקבלו בברכה!!
לנו היתה פעם דלקת שלא עברה עם טיפותהשם שלי

והרופאה נתנה טיפות מסוג אחר.

אולי גם אצלכם יעזרו טיפות אחרות.

ואם הוא מצונן, יכול להיות שזה חלק מהצינון, ולא דלקת.

גם אצלנו קרהאחת כמוני
אצלנו הרופאה היתה אומרתעדינה אבל בשטח

שדלקת עיניים עוברת לבד, באמת ראיתי את זה על הילדים שלי,  לי, שאני לא ילדה היתה דלקת עיניים שפשוט סבלתי ממנה, הביאו לי משחה בסוף

אם את רואה שמחמיר או לא עובר, תחזרי אל הרופא, אולי ייתן לך סינטומצין, זה עוזר ממש

חלב אם אם את מניקהרק טוב!
להשפריץ על העיניים. 
תחזרי לרופאהשקט הזה
אצל במקרה של הפרשות שחזרו חזרתי לרופא והוא נתן לי סינטומצין ועוד משהו לשים במקביל ואז באמת עבר.

וגפ הוא המליץ לכבס את המצעים והמשחקים אבל לא עשיתי את זה😅

בבית חולים לא נותנים כלום לדלקת עיניים כזומולהבולהאחרונה

אולי יעניין אותך