רוצה לפרוק משהו.. כל פעם מתחילה ולא מצליחה לסייםהילושש

קשה לי.. מאוד. קשה לי עם המשפחה של בעלי. 

אני באמת לא יודעת מה לעשות עם עצמי.. לא יודעת. 

אני בכלל לא יודעת האם אני אשמה כי יש לי נטייה להאשים את עצמי כל הזמן.. 

כל פעם מתחילה לכתוב פה, וקשה לי לנסח.. מקווה שהפעם אצליח להעביר את התחושות.

אני נשואה מעל שנה וחצי ב"ה. יש לנו ילד מתוק אמיתי. התחתנו בקורונה והיו מלא בעיות של מקום ומשטרות וכו'.. 

חמי וחמותי עשו מלאא בעיות, כל מה שאני או ההורים שלי רצו הם לא הסכימו. ההורים שלי כבר התייאשו ואמרו שיזרמו איתם, כל מה שהם רוצים (שזה סגנון ממש שונה מההורים שלי!) ובסוף.. כל מקום שאליו הלכו, שחמי וחמותי רצו, בסוף הם עצמם (חמותי בעיקר) מצאה על מה להוריד אותו. 

ככה הגענו למצב שיומיים לפני החתונה לא היה לנו מקום לחתונה. אבא שלי לקח את המושכות וסגר תוך יום מקום וכו'.. היא הייתה מאוד לא נעימה, באחד המפגשים עם ההורים שלי לראות מקום- היא ממש צעקה על אבא שלי.. היינו בהלם. היו עוד הרבהההההה אי נעימויות והתנהגויות הזויות אבל לא אפרט כאן.. מה מסתבר? לא היה מקום שהסכים לקבל אותו חוץ מאותו אחד והוא רצה סכום מסוים שחמותי לא הסכימה לשלם. אני הייתי שם יחד עם אבא שלי, הם לא הסכימו לבוא אפילו לסגור את המקום, זה היה בטלפון. הסכום לא היה מקובל עליהם ואין משהו אחר, הם כבר לא רצו לחפש יומיים לפני.. אז הגענו להחלטה, אבא, אני ובעל המקום- שאנחנו נשלם 3/4 מהסכום והם 1/4 אבל בתמורה- אנחנו נביא במקום 15 איש- 20 איש. והם 15. 

עזבו את זה שקיבלתי יחס מגעיל במהלך כל ההכנות לחתונה, וגם כשניכנסתי למקום ביום החתונה ככלה עם שמלה לבנה, כולם באו ופרגנו ושמחו, ורק היא עם פרצוף תשעה באב, לא פרגון ולא מחמאה. מה מסתבר? שכשהגיע סוף האירוע וההורים ישבו להתחשבן, היא ובעלה קמו והלכו. לא שילמו כלום. לא על כסא כלה שעשו בוק צילומים מטורף, אבל למה לשלם?  (שהתחייבו שהכל יהיה חצי חצי), לא על המשגיח כשרות? (שנהנו מהאוכל, אבל למה לשלם?) לא על שומרים בכניסה כדי שיתריאו אם יבואו שוטרים (שנהנו מהבטחון, אבל למה לשלם?) בקיצור.. לא שילמו כלום. 

ההורים שלי לא סיפרו לי כלום עד היום.. במקרה ראיתי את מחברת ההוצאות לחתונה, וקלטתי הכל.. ביררתי את העניין וצדקתי. 

יש לי הרבה כעס על חמותי (כי היא הדומיננטית, בעלה- עציץ). 

לא רק על העניין הזה.. למשל, כל השבע ברכות (שדרך אגב, היא לא לקחה על עצמה אפילו יום אחד, הכל עשו המשפחה שלי כי היא לא רצתה) היא אפילו לא אמרה לי שלום (אצל האחים שלי בבית!!) ורק יודעת לתת משימות- אצלנו הזוג צריך לארח שבע ברכות אחד יחד עם חנוכת בית.. ואשכרה עשיתי, עמדתי ובישלתי וטרחתי רק בשביל לרצות אותה, שאולי אני אראה חיוך כלפיי.. אבל בסוף, היא מצאה סיבה להתעצבן, יצאה בוכה מהבית וליד כולם אי מושיטה לה יד והיא מתרחקת ממני וביישה אותי מול כולם. 

בקיצור.. יש לי הרבההה על מה להתלונן, זה אפילו לא קצה הקרחון.. באמת, דברים הזויים.. 

יש לי מועקה, מבחינתי גנבו את ההורים שלי, מבחינתי, אוכלי חינם!! 

טוב.. החיים המשיכו, אני עם האופי שלי, לא יודעת לדבר. רק שותקת ומבליגה, שותקת ומבליגה מולה.. אבל זה באיזשהו שלה התחיל לצאת על בעלי.. שהבטיח לי לדבר איתה אבל זה לא קורה.. 

ההורים שלי זה מוקצה מבחינתם. אמא שלי מתקשרת כל חג, מתקשרת כשנולדו לה נכדים.. וכשיש איזשהי שמחה או משהו אצלנו- היא לעולם לא תתקשר. אוף.. יש כל כךךךך הרבה דברים לכתוב.. שבאמת איין לי כוח. והאירוח בשבתות.. שה' ישמור, מבחינתי סבל, אין טאקט, מדברים בצעקות, ועוד ועוד.. ימי הולדת שלהם זה בכלל סיוט אחד שלםם. היא לא מסכימה שהילדים שלה יביאו לה מתנה כולם יחד, אלא כל זוג בנפרד (ומדובר בזוגות צעירים עם משכנתא/ חובות/ שכירות) עם יחדים קטנים.. 

אגיע לפואנטה, עם כל המטען הזה שאני סוחבת.. ההורים שלי ממש היו בלחץ שנקנה דירה, המחירים עולים וממש רצו שנקנה.. לנו כזוג, בתכלס, אין שום אפשרות.. 

אמא שלי התחילה לחפש פה ושם, ממש התאמצה, ישבה כל יום על יד 2, חיפשה וחיפשה ולבסוף מצאה!! הם הלכו לראות את הדירה והדירה ממש ממש ממש מציאה!! גם המחיר וגם הדירה עצמה. ממש זכינו. ההורים שלי ממש התלהבו בשבילנו, רצו לשתף את ההורים של בעלי, שיבואו לראות, שיגידו מה דעתם.. ונענו בסירוב. ביקשתי מבעלי שישאל האם הם יוכלו לעזור לנו לקנות.. כי לנו אין אפשרות, וזה לא יתכן שזה יהי רק על הגב של ההורים שלי.. אם ככה, אני לא מעוניינת לקנות דירה. 

בעלי אמר לי מראש שהם לא יתנו כלום.. הייתי בהלם. כי היא כועסת עליי רק על עצם המחשבה שאולי אי פעם בעלי יצא לעבוד ולא ישב בכולל, אז היא רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? גם בן אברך, וגם דירה בחינם? וואי פה חטפתי קריז אבל התאפקתי כי עדיים לא שאלנו אותם באמת.. בעלי שאל, היא אמרה לו שבגלל שהם רצו לדרוש כסף באירוסין מההורים שלי על זה שאנחנו מקבלים אברך ובעלי לא הסכים להם, אז הם כועסים עליו והם לא יודעים האם הם יוכלו לעזור. שאל עוד פעם ואמרו שאם תמצא משהו במחיר מציאה לא תהיה להם בעיה להתחייב. אמר שמצאנו מציאה, אפילו לא באו לראות, ואמרו לו שלא יוכלו לעזור. 

אמא שלי רצתה להיפגש איתם, לשאול מה דעתם? להראות להם, להעלאות אופציות שיעזרו לנו בכל דרך.. הם שבוע התחמקו ממנה בדרך מכוערת, וכשכבר דיברו איתה, הכניסו לה מתחת לחגורה שהם לא מרוצים מהבת שלה ואם הם כבר יעזרו הם מעדיפים לעזור לבת שגרה קרוב אליהם ועוזרת להם הרבה יותר ממני, ושהם הרבה זמן לא ראו את הבן שלהם..  ממש התעצבנתי, כי קודם כל, זה לא נכון, אני עוזרת המון!! וממש נפגעתי!! ודבר שני, הם אמרו לנו לא להגיע מפסח, הם לא רוצים שנבוא, כל הזמן תירוצים.. אז את עוד מאשימה אותי?!  מאז.. אני עצבנית רצחחח 

אמרתי להורים שלי שאין מה לעשותף ושאף אחד פה לא יקבל דירה בחינם!! אז מוותרים על הדירה. לא מוכנה שרק צד אחד יקרוס וצד אחד ינסע לנופשים כל הזדמנות, לפחות 6-8 פעמים בשנה לא כולל חו"ל.. 

ההורים שלי לא רצו להלהיט אותי יותר, אז הם הרגיעו אותי ורק שיחות מוסר שאני חייבת בכבודם למרות הכל. אני בתוך תוכי- אש!! כי הכל צף לי, הכל עולה לי! 

ההורים שלי החליטו להמשיך עם קניית הדירה, בלעדיהם. 

החלטנו שניקח משכנתא, אמא שלי תכנס בתור ערבה משלמת.. (וכואב לי.. שורף לי הלב.. שההורים שלי יוצאים פה פראיירים.. אני יודעת הרי מה יקרה מחר.. ההורים של בעלי ייצאו לנופשים וישלחו אלינו את הבנות הקטנות.. שזה קורה הרבההה! שידעו לנצל את בעלי במקסימום.. וזה יטריף אותי!!!) וכל היתר הון עצמי- חלק מתנה מההורים שלי וחלק הלוואות ממשפחה.. שחייבים להחזיר להם מהר ואנחנו נחזיר להורים שלי לאט לאט.. וההורים שלי לא צעירים.. ולא נחים.. אמא שלי עובדת במשמרות מטורפות לא חסה על עצמה, אבא שלי עובד מ6-7 בבוקר עד 7-8 בערב.. לעומת זאת, ההורים של בעלי- נופשים, מסעדות, קניונים, בגדים.. אבל לעזור לילדים שלהם- אין להם!!  

מבחינתי, פעם שניה שגונבים את ההורים שלי!! כי הם קלטו כבר את הסוג הזה, יש להם כבר מחותנים כאלה, שהם קנו דירה לזוג בלי שמותי השתתפה ולו בשקל!! והם הולכים להתארח אצלם ושלחים את הבנות ומנצלים יוםפי יופי בלי שום מצפון. פשוט חוצפה בלי גבול! אז הם יודעים שלמה להם להתאמץ, הרי גם ככה הפראיירים האלה יקנו... 

אני רבה עם בעלי מטיחה בו דברים קשים. ממש פוגעת בו רק בגלל העצבים שלי!! אמרתי לו שאני לא מוכנה שהם בכלל יבואו לדירה הזו! שרק מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת (שזה ממש גאווה אני בעיני עצמי, אני יודעת..) 

לא מצליחה להתאפק.. גם לא מרגישה ממנו הערכה להורים שלי.. הוא טיפוס כמו ההורים שלו- הכל ברור מאליו, הכל מגיע לו, זה מעצבן אותייייי! מה שצריך - בואי ניקח מההורים שלך (שלי) וזה ממש מעצבן אותי.. 

פסח היינו אמורים להתארח אצל ההורים שלי אחרי ששנה שעברה היינו אצלם.. ואף אחד מהילדים הנשואים שלה לא הגיע אליה למרות שהיו צריכים, זה היה תורם.. כי אף אחד לא רוצה להיות אצלם, אפילו הבנות שלה!! באמת.. יחס נוראי.

הם ממש כעסו על כולנו (למרות שקנינו להם מתנה מטורפת לחג והשקענו גם בכסף וגם במחשבה.. ולא קיבלתי שום טלפון להגיד תודה שום יחס.. עד היום לא שמעתי על זה תודה, הכל ברור מאליו! ) 

מפסח הם לא מקבלים אותנו לשבתות, למרות שהתנצלנו, ולמרות הכל.. (הם נשארו לבד בשבועות למרות ששאלנו שבועיים מראש האם אפשר להגיע והם סירבו לנו. יום לפני החג הם הבינו שהם לבד והתקשרו לבעלי (כי יודעים שהמניפולציות האלה יעבדו רק עליו) 'אולי תבואו.. ' ובעלי כמו מריונטה.. 

הלכתי למרות שממש ממש כעסתי, כי אני לא יודעת לעמוד על שלי!!   

עכשיו עבר הרבה זמן כבר מפסח, היינו רק שבועות שם,  ועם כל ההתרחשויות האלה ממש אין לי  חשק ללכת לשם. אני לא מקבלת שום יחס נורמלי מהם, וגם לא עזרה כלכלית.. מה שאני עושה ומנסה לכבד אותם לא מוערך.. אז מה יש לי לחפש שם?? 

אבל מה שכן, יש לי יסוריי מצפון. כי אני רואה שבעלי קשה לו עם זה.. והוא גם אמר לי.. שקשה לו שאנחנו לא הולכים לבקר.. אבל באמת קשההההה לי ברמות!!! לא מוסגלת לראות אותם!! 

אני יודעת שהם לא חייבים לי כלום, ובאמת מה שההורים שלי עושים זה לא ברור מאליו וזה לא חובה גם על הצד השני.. אבל באמת שקשה לי שמנצלים את ההורים שלי.. וידעו לנצל אותנו ואת הדירה הזו!! מבחינתי זה אוכלי חינם, חצופים וגנבים!!! 

נמאס לי! לא בא לי אותם בחיים שלי!! 

עד שאני נרגעת אני שומעת שההורים שלי ממש כועסים וקשה להם, ממש קורסים תחת הנטל.. ושכחתי לציין פרט חשוב, ההורים שי במינוס מטורף, אין מסעדות, אין בילויים, אין נופשים, חיים מיד לפה.. אמא שלי- לא זוכרת מתי פעם אחרונה היא קנתה לעצמה משהו.. וקשה לי.. קשה לי!!! 

אני מוכנה לוותר על פגיעות שפוגעים בי.. וזה קרה, והבלגתי!! אבל לא מצליחה להבליג על מה שעשו להורים שלי, לא עם החתונה ולא עם הדירה.. 

ממש קשה לי, באמת. קשה לי!! 

מרגישה שגדול עליי כל הסיפור הזה.. אני לא קיבלתי שום דבר ליומולדת שלי מהם חוץ משיחת טלפון ממנה.. למה אני צריכה לקנות להם מתנה ליומולדת שלהם בנפרד? בעלי לא קיבל מתנה ושום יחס ביומולדת שלו.. אז למה אנחנו צריכים להשקיע בשבילם?  

אני ממש עצבנית!! וזה כבר הרבה מאוד זמן שאני סוחבת את זה איתי.. וקשה לי!! 

רוצה לרצות את בעלי ללכת להורים שלו אבל קשה לי. 

הנה סיימתי סוף סוף לכתוב את זה.. 

תודה למי שקראה עד לפה.. 

וואואמאל3
איזה מרגיז שיש כזאת חמות.
אבל את נשמעת אישה טובה לבעלך ויום אחד תמצאו ביחד פתרון
קודם כל חיבוק ענק על מה שאת עוברתציפיפיצי

קראתי הכל

כי זה הזכיר לי דברים מסויימים אצלנו

לא כ"כ יודעת מה לייעץ, בטוחה שתיכף יבואו מנוסות ממני...

אני רק חושבת שכל הסיפור הזה חמור מאוד וצריך לערב פה את הרב של בעלך.

וכדאי לך לנסות לעבוד על עצמך לעשות הפרדה בין בעלך להורים שלו.

בהצלחה יקירה

אני מבינה מאוד מאודסליל
למה קשה לך. באמת.

אבל, אולי אני חיה עם מנטליות אחרת משלך, ולכן אני רואה את זה אחרת.
אצלנו באמת ההורים שילמו על החתונה.
אבל מרגע זה ואילך, כל ההחלטות על החיים שלנן הם שלי ושל בעלי.
איפה נגור, מתי והאם נקנה דירה וכל דבר אחר.
ואני חןשבת שזה נכון תמיד, וזה נכון עוד יותר במצב מורכב כמו שלכם.

בעיניי, אתם חייבים להתנהתק מההורים במובן של תלות. להמשיך קשר כמובן.
אבל למה שהורים שלך יקנו לכם דירה?
למה שהם יחפשו עבורכם?
נראה לי פשוט לא נכון.
ואחר כך עוד לצפות שהצד השני יעזור.
זה רק גורם לכעס, למתח ותסכול.

את ובעלך צריכים לבנות את המשפחה שלכם לבד, על כל המשתמע על כך.
ושההורים שלו מתנהלים בצורה מסויימת, זה בטח לא עוזר.
אבל עם כל הרצון הטוב של הורים שלך, אני חושבת שזה גם יכול להזיק לא פחות.

אם יש לכם יכולת כלכלית לקנות דירה ולקחת בעצמכם משכנתא, מעולה!
ואם לא, אז בוודאי שאתם לא אמורים להיכנס לזה.
זה לא הוגן לעשות את זה להורים שלך, והאחריות לזה היא לא על ההורים של בעלך, אלא עלייך ועל בעלך.

סליחה אם אני כותבת קצת חד.
אבל מכל מה שאת כותבת כאן, וממה שכתבת בעבר - זה פשוט צועק שאתם צריכים להיפרד מהתלות שלכם בהורים.
להחליט החלטות כזוג, בלי שיקולים זרים. זה רק משפיע לרעה.
זה קשה מאוד, בטח אם אתם לא רגילים לזה. אבל אני חושבת שאם תלמדו לעשות את זה נכון, זה גם יקרב ביניכם, יחזק אתכם כמשפחה עצמאית ויעזור לך לשחרר את התסכול והכעס כלפי המשפחה של בעלך.

במצב כזה, אני חושבת שכבר נכון ללכת לייעוץ או טיפול זוגי של מישהו מקצועי שיעזור לכם ללמוד איך לעשות את זה. באמת מבינה את הקושי, אבל חושבת שהפתרון יגיע דווקא מחיזוק שלכם כיחידה נפרדת מהמשפחות שלכם, ולא מניסיון לאלץ את ההורים שלו לשלם או משהן כזה
מדויקת כתמידמתמטיקס

תודה רבה!❤️סליל
היא נשמעת חרדיתעלה למעלה
אצלם זה כן מקובל שההורים קונים דירה, אצל הציבור הדתי פחות ...
יש לנו בני דודים חרדים שאצלם כל הילדים איך שהתחתנו קונים דירה (במקומות כמו ירושלים!) שני הצדדים מביאים לכל הילדים הון עצמי
סיפור כואבהמקורית
ואת נשמעת אישה טובה שהגיעה לקצה!
מאוד נורמלי, בהתחשב בנסיבות..
כמה נקודות שעלו לי
ההורים שלך לא חייבים לקנות לכם דירה ולקרוס תחת נטל ההוצאות. גם לא ההורים של בעלך. מכירה את ההסכמים האלה מראש של 'קניית' אברך ודירה וחלוקה והכל אבל בעיניי זה עקום ומעוות.
את גם רואה שהם לא בעניין, זה הזמן לעבור לתכנית ב במקום לצבור האשמות ומרמור. זה הם והם לא ישתנו, זה חוזר על עצמו כבר בעל מיני צורות. אל תצפי למשו אחר. הקשר איתם צריך להיות קונקרטי ומכבד ותו לא.
לגהי הדירה וההורים שלך - אני באופן אישי מעולם לא הייתי לוקחת כסף מההורים שלי אם הייתי יודעת שהם נכנסים מזה לחובות.
העניין הזה שההורים חייבים לקנות לדירה לזוג חייב לעבור מן העולם. חייב.
תראי כמה נזק זה עושה לנישואין שלך ההשוואות האלה וההתחייבויות האלה.
בעלך לא אשם שיש לו אמא מפלצתית והוא לא אשם בסביבה בה הוא גדל. הוא בצד שלך בסהכ ומבין אותך. אל תשליכי עליו את הציפיות שלך מההורים שלו את זו שנפגעת מזה בסוף.
ולגבי הביקורים הייתי אומרת לו ללכת להורים שלו יום שישי עד הצהריים וזהו.במצב הנוכחי, כשאת ככ טעונה, לא נראה לי שללכת שבת יעשה לך טוב.
תגידי לו את זה, תדברי איתו על זה. הוא בעלך. לא בהאשמה אלא בצורה שתעזור לו להבין אותך. שקשה לך באמת ומתוך המחויבות שלך בכבודם ובעיקר בכבודו כרגע כל עוד את טעונה ולא מסוגלת לעשות את ההפרדה בינו לבינם למרות שנוא לא אשם - כדאי שיילך לבד

חיבוק על הקושי ❤️
וואי איזה קשה זה! נשמעת חמות מאוד לא נעימהפה לקצת
חיבוק לך על התחושות הקשות!
ומבינה את הקושי שלך לבקר אותם.

האמת, במקומך אני לא הייתי לוקחת מההורים כלום.
אתם זוג עצמאי ונפרד מהם.
הם לא צריכים לשקוע בחובות עוד יותר בשביל שתהיה לכם דירה, ההורים של בעלך לא צריכים לוותר על דברים בשביל שלכם תהיה דירה.
אם אין לכם אפשרות לקנות דירה אז לא קונים.
אני לא הייתי ישנה בלילה אם הייתי יודעת שההורים שלי כורעים תחת החובות בשביל שלי יהיה בית משלי.

זה שההורים שלך עשו לפנים משורת הדין והחליטו שהם מוכנים להקריב בשביל שלכם תהיה דירה זה יפה מאוד מאוד אבל מובן לי לגמרי אם לצד השני זה פחות מתאים.

אצלנו היה משהו דומה, ההורים של בעלי רצו שנקנה דירה ויכלו לעזור וממש דחפו לזה וממש היו לחוצים על זה.
אני לא הסכמתי לזה, לנו אין אפשרות לקנות דירה ואף אחד לא צריך לקנות לנו וידעתי שזה גם ידרוש שהם יצפו שההורים שלי יעזרו ולהורים שלי זה פחות מתאים (יש להם עוד כמה ילדים לחתן ובלי קשר אין להם כסף מיותר ויש להם בית משלהם לנהל).
אז ויתרנו על סכום כסף שהם רצו לתת לנו, וויתרנו על דירה טובה שמצאנו ואנחנו חיים בשלום עם כולם ובדירה שהיא לא שלנו והכל טוב...
זוכרת אותך גם סביב החתונה והכלאורוש3
לדעתי קודם כל אם הורים שלך במינוס ובקריסה כלכלית ולא מאפשרים לעצמם נחת והנאות אז לוותר מהר על עניין הדירה.
נשמע לא רלוונטי. בשום צורה.
מותר לגור בשכירות כל החיים. או לחסוך לאט לאט להון עצמי וכמובן לקחת משכנתא. או לשלם לייעוץ עם מומחים אמיתיים ולהשקיע בבורסה בצורה חכמה.
ביתר ההקשרים ברור לי למה את רותחת עליהם. אבל את צריכה להיות חכמה. ברור שאת צודקת. אבל זה לא מקדם אותך. את צריכה לבנות את הבית שלך.
אולי כדאי להוציא את כל האש שיש לך בפנים במקום אחר ולא על הבעל. עם חברה. או מטפלת.
הייתי מנסה לעבוד על עצמי להנמיך ציפיות מהם לאפס. לשמור על קשר מכבד. אבל בגבולות שלי. את לא חייבת לקנות שום מתנה שהיא מעבר ליכולות הכלכליות שלך. הרי הם כועסים גם ככה ולא אומרים תודה. אז למה לך? לכבד. בתוך הגבול שלך. זו המנטרה. למשל לקנות מתנה סמלית ולא יקרה עם פתק נחמד. לומר לא אם לא מתאים לך לארח את האחיות שלו. אם שבת שם סיוט וגם ככה הם לא מזמינים אז לקפוץ פעם בחודש באמצע שבוע. לשמור על קשר מכבד בשביל הבעל והילדים. אבל להפחית את התלות הרגשית ולפעול בדרך שאת לא תירמסי בה.
להתמקד בבניית הבית שלך. בקשר עם בעלך. ללכת לייעוץ זוגי אם צריך. לדבר. לדבר ולדבר. לחשוב יחד איך הבית שלכם ייראה. מה חשוב לכם. איך לבטא בבית את מה שחשוב לכם.
בהצלחה רבה
את כל כך צודקת.. תודה.הילושש

רשמתי בתגובה למטה, 

הדירה כבר נרכשה, החוזה נחתם וגם המשכנתא.. 

אין לי מה לעשות עם זה.. 

כתבתי בפירוט בתגובה למטה.. 

שוב תודה!

אתן צודקות, וחייבת להדגיש..הילושש

אני הודעתי בפירוש להורים שלי שיפסיקו עם הדירה, אני לא רוצה אותה!! אני לא מוכנה שהם יעבדו ככ קשה בשבילי! 

אני יודעת.. 

גם אני לא ישנה בלילה כי ההורים שלי כורעים תחת הנטל בשבילי, 

אפילו אמרתי לאמא שלי 'הדירה הזו תהרוס לי את השלום בית.. בבקשה די'. 

אבל היא לא שומעת בקולי!! 

היא נעולה על זה שאם לא נקנה עכשיו לא נצליח לקנות אף פעם.  היא לא נתנה לנו להביע דעה.. לא נתנה לי לצייץ מרוב שהיא ככ רוצה בטובתנו.. 

ולא נותר לי אלא לשתוק. ולקבל הכל באהבה.. 

האמת, שאפילו התפללתי שזה לא יצליח. כי אני מכירה את האופי שלי. אני יודעת שזה יקשה עליי ועל הזוגיות שלי ועל היחס לחמי וחמותי. 

אבל היא לא שמעה בקולי, בתגובה לכל הטענות שיהיה לי קשה מול חמותי ובעלי וכו'.. היא אמרה 'אני לא מרגישה פראיירית, אני עוזרת לך לקנות דירה, ככה במקום לזרוק את הכסף לשכירות את משלמת על דירה שלך. את לא צריכה לכעוס עליהם שהם לא נותנים.. זה עניין שלהם.. ' 

היא כאילו מנסה להרגיע אותי.. 

עוד משהו שחשוב לי לציין אולי זה לא היה מובן קודם- 

בעלי ואני לוקחים משכנתא, אמא שלי נכנסת כערבה משלמת אבל אנחנו מחזירים לה בהוראת קבע כל חודש. 

את החובות מהמשפחה שהם לוקחים בשבילנו, אנחנו מחזירים להם לאט לאט.. 

יוצא שההורים שלי נתנו לנו במתנה סכום כסף מכובד + הוצאות של עו"ד וכל היתר. 

רוב הכסף על הדירה אנחנו משלמים, פשוט לאט לאט...

ואין מה ללכת אחורה, החוזה כבר נחתם וגם המשכנתא.. זה פשוט עובדה.. לצערי או לשמחתי.. לא יודעת. אבל כואב לי, שגם בעלי יצא מהכולל בגלל זה.. 

נכון.. זה היה די בסוג של כפיה.. אבל באמת שהם רוצים רק בטובתנו.. 

ההורים שלך מדהימיםהמקורית
זה מה שיש לי לומר
ואם אתם מחזירים להם את הכסף של הערבות אז וזה כברנקרה זה באמת עניין שלהם. אומרים 'רצונו של אדם כבודו'. אבל בכל זאת - תניחי לחמתך.
היא בטח כועסת שבעלך יצא מהכולל אבל הבן שלה עצמאי ויש לו חיים משלו לנהל.
כותבת קצר אבל כל מילה מניסיון כואב של בן משפחהאנונימית בהו"ל
תחשבי שכל מילה נכתבה בדם. זה מצב נוראי והזוי באמת וחיבוק לך.
1. אם ההורים שלך יקנו דירה - חובה!! שתהיה רק על שמך בלבד ולסדר עם עורך דין אם צריך שזה יהיה חתום וברור שזה רק על שמך.
2. אם ההורים שלך במינוס אז שתלך הדירה לעזאזל ולגור בשכירות ורק שאתם תוכלו תקנו גם אם זה עוד שנים! זה לא צריך לבוא על חשבון ההורים שעוד במינוס.
3. שבעלך יצא לעבוד גם. אי אפשר גם לרצות לקנות דירה וגם לחיות וגם שלא יעבוד ורק צד אחד נופל תחת העול פשוטו כמשמעו.
4. אל תלכי להורים שלו. שהוא ילך לבד באמצע שבוע לבקר. אל תלכי למקום שמתייחסים אלייך כזה מגעיל.
5. לפתח עמדה אסרטיבית ולענות לחמותך בקצרה ולא לקבל שהיא דורכת עלייך! אפילו לא פעם אחת!
6. לא להיות שם ולא לעשות מה שלא מתאים לך, לא משנה כמה פרצופים תעשה הרי היא גם ככה עושה, נשמעת אישה מסכנה עם התנהגות נוראית.
אז ככה..הילושש

1. הדירה נרשמה גם על שמי וגם על שם בעלי, כי ההורים שלי לא רצו לפגוע בו. 

אבל יש הערת אזהרה בתיק שעד שלא נחזיר את כל החובות, אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר עם הדירה הזו, לא למכור, ולא שום דבר. 

2. מאוחר מידי, החוזה נחתם, וגם המשכנתא. וכתבתי למעלה, ניסיתי לשכנע את ההורים שלי לא לקנות, לא שמעו בקולי. 

3. בעלי יצא לעבוד, ואני קצת מתחרטת על זה.. כי קשה לי שהוא לא לומד ועוד לא מבחירה שלנו..  

4. עד כה לא הלכתי אליהם כבר הרבה זמן, אבל בעלי מאוד רוצה, הוא לא מוכן ללכת לבד.. 

5. לא יודעת לענות.. מולה אני משתתקת כמו דג. 

6. משתדלת.. קשה מאוד. 

תודה לך.

אם זה ככה כמו שאת מתארתהמקורית
אז אני מרשה לעצמי לומר לך בזהירות שאת צריכה לדעת לעמוד על שלך.
אם 'נקלעת' למצב שאת בעלים של דירה ללא רצונך ובעלך יצא לעבוד בעקבות כך וזה מצער אותך ורת לא שלמה עם זה צריך לעשות חושבין איך את מנהלת לעצמך את החיים לבד ולוקחת החלטות על החיים שלך בלי שאחרים ישפיעו על רצונך
גם אני חושבת בול כמו מקוריתושאם_שמחה_הללויה
וזה אף פעם לא מאוחר להשתחרר מהתלות ולפתח עצמאות. גם אם נעשה מה שנעשה.
אגב, עכשיו כשהדירה בבעלותך את לא חייבת לעבור אליה.
את יכולה להשתמש בה כנס ולייצר לך הכנסה פאסיבית על ידי זה שאת משכירה אותה/ את יכולה למכור אותה ברווח וכך להחזיר חובות.(אם את צריכה עזרה בעלי יועץ נדל"ן)
אני יודעת שזה מפחיד רצח לקבל החלטות דונטת משל הורים שלך שאת כל כך אוהבת, במיוחד שעד עכשיו היו כל כך מעורבים.
אבל מגיע הזמן שחייב חייב להתגבר ולהתנתק מחבל הטבור.

ובעניין חמותך..את לא יכולה לשנות אותה. כמה מתסכל שזה לא יהיה.
את יכולה לשנות רק את עצמך, להפסיק לפתח ציפיות, להאשים וכו' ו..(בעיני זה דווקא טוב שאת לא מבקרת אצלם עד שיעבור הזעם)שבעלך יבקר לבד, תסבירי לו.
נכון.. חשבנו על זה..הילושש

אבל בעלי לא מעוניין. 

הוא טוען שאם כבר, אז הו מעוניין להינות מהדירה ולא לטרטר את עצמו בכל מיני דירות שכורות.. ולא להכניס אליה אנשים שיהרסו אותה.. כי היא ממש כמו חדשה ומשופצת.. 

בכל מקרה נראה לי תשתפי אותו בתחושות שלךאם_שמחה_הללויה
תעזבי את עניין עם חמותך,
תספרי לו שלך קשה להנות מהדירה הזאת כשזה על חשבון הורים שלך שחנוקים מבחינה כלכלית..
אולי הוא לא יודע את המצב שלהם, אוחי מבחינתו הם עשו את זה בשמחה כי יש להם?
יש גם את האופציה השניה אולי למכור אותה ברווח בהמשך, כי המחירים רק עולים.
מאחלת שתהנו מהדירה הזאת שיהיה בה שלום ושמחה ותסיימו מהר עם כל ההחזרים.
גם אם היא תמכור אותההמקורית
הם יישארו עם חוב
הרי משכנתא זה לא בדיוק הסכום שעולה הדירה, יש ריבית ויש קנסות על פרעון של חלק מהמסלולים שעלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים
ועוד הם חייבים עוד כסף.
לא נשמע לי שזה כדאי כלכלית. בכלל.
מה שהיה היה והדירה כבר ברשותם. אני כן חושבת שהיא צריכה להבא לדעת לעמוד על שלה כי בסופו של דבר רכישת דירה היא לא דבר פאסיבי, היא חתמה על מסמכים והגישה תלושים והיתה בבנק.. יש מצב שהיא שמחה בזה באותו רגע גם כי בינינו, דירה זה חלום של הרבה זוגות ובסופו של דבר ההורים שלה רצו בטובתה ויש הרבה הורים שעוזרים לילדים שלהם ומשלמים על זה המון כסף. אם היא תמכור אותה עכשיו בעיני זה יותר גרוע מלא לקבל את הכסף בשבילם
חשבתי אולי בגלל שיש עליית מחירים בנדל"ןאם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך כ"ט בתמוז תשפ"ב 18:04
והם קנו מציאה אולי אפשר להתייחס לזה כהשקעה,
ניסיתי לחשוב על פתרון יצירתי. יש אנשים שעושים את זה מלכתחילה.

יש אנשים יותר חכמים ממני בתחום כאן בפורום של "כלכלה חסכון והשקעה"
נכון.המקורית
אבל הם לא ככ בכיוון לפי מה שהיא אומרת.
אני מכירה אנשים שעושים את זה בהשקעה בדירות בערים לא יקרות (עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה) בזכייה במחיר למשתכן בעיקר או בדירות באזורים שהם לא רוצים לגור בהם- הם משכירים את הדירה ושוכרים בעצמם כדי לגור במקום שהם רוצים, אבל בטווח של כמה חודשים זה לא שווה למכור גם אם יש להם רווח כי הם לא 'מגלגלים' הלאה את המשכנתא או מה שנקרא היום גרירה ברכישה של דירה חדשה, ועם עליית הריביות גם מי שקונה יכול לצאת שזה לא משתלם לו ככ עכשיו לעומת לפני כמה חודשים.
כן נשמע שהם לא בכיווןרוצים כבר להגיעאם_שמחה_הללויה
למנוחה ולנחלה.אמןן שיהנו מהדירה והכל יסתדר!
מצטרפת לאיחוליםהמקוריתאחרונה
דרך אגב, לא ידעתי שיש פורום כזה. מענייןהמקורית
וואוו!מאוהבת בילדי

קראתי בנשימה עצורה! הצלחת להעלות לי את הלחץ דם...

אני זוכרת אותך גם מתקופת החתונה וההריון.

את נשמעת אישה מהממת ומדהימה!

אני חושבת שבקשר למתנות- אל תקנו לה משהו יקר. רק סימלי. (אנחנו כבר מזמן עברנו ללהביא עוגה יפה ותו לא) גם ככה אין הערכה, הציפיה היא פי 8 ממה שאת מסוגלת... אז תקטיני ראש.

גם בקשר לביקורים- בעלך לא יכול ללכת אליהם לבד? בלעדייך? ככה הם לא ירגישו ש"הזנחתם" אותם, ואת לא תתעצבני מלהיות שם... כמובן ביום חול.

היא נשמעת אישה חולת שליטה ושהכל צריך להעשות בדרך שלה. תלמדי אותה (בכבוד!) שגם לך יש דרך משלך...

חיבוק ובהצלחה!

תודה על התגובה..הילושש

משהו סימלי ליום הולדת- עכשיו זה קצת פדחני, היום הולדת שלה היה לפני חודש, ושל בעלה לפני חודשיים.. 

עכשיו זה קצת פדחני להביא עוגה.. למרות שאמרתי לבעלי שזה מה שהיה צריך לעשות, אבל הוא פרפקציוניסט, הוא לא היה מוכן..זה מעט מידי לטעמו. 

לגבי הביקורים,

עד כה לא הלכתי אליהם כבר הרבה זמן, אבל בעלי מאוד רוצה, הוא לא מוכן ללכת לבד.. 

חמותך????חדשה כאן 1
בול ההורים שלי.. וכמה עצוב לקרוא את זה!!!
ועצוב לי שאני כותבת לך דבר כזה .. אבל כמו שתיארת? אלה ההורים שלי הכי קרים מנוכרים ולא אכפתיים
קראתי את ההודעה הפותחתואילו פינו
ואת התגובות שלך לבנות אחרות.
לא קונים דירה אם אין ממה. גם מול ההורים שלך את צריכה לפתח עמידה. בסוף את החלטת לחתום על קנייה אז סימן שיש לך רצון בזה עם כל המחוייבות שזה מביא איתו. להבא לא להכנע ללחץ. לא קונים בית אם אין כסף.
אני נשואה חמש שנים ואנחנו חוסכים לאט לאט עד שיהיה לנו את הכסף מעצמנו לקנות. יודעים שהמחירים עולים אבל לא נכניס אף אחד אחר במשפחה לחובות. מבינה שזה קשה לך אבל בסוף בחרת בזה. תמיד יד לנו בחירה על המעשים שלנו. מותר להגיד להורים שאתם לא מעוניינים כרגע בקניית בית. בלי להתחיל להסביר למה כי לכל דבר יהיה תשובות.

אם ההורים שלך החליטו שהם רוצים לעזור בזה את לא יכולה לכעוס על ההורים של בעלך שהם לא עוזרים. הם לא חייבים לך כלום, וזה זכותם לעשות עם הכסף שלהם מה שהם בוחרים. כמו להורים שלך יש את הבחירה לעזור על להם יש את הבחירה לא לעזור. אם כל הכאב שבדבר.
וואו! נגעת בי בבטן הרכה.אנונימית בהו"ל
מודה שלא קראתי עד הסוף.

מקווה שאצליח לכתוב מסודר..

גם להו היו קטעים כאלה עם חמותי, אומנם יותר בקטן. אבל זה משהו שליווה אותנו בנישואים.
בדיעבד היא פשוט חיבלה ונסתה למנוע את החתונה.
מזדהה עם כל היחס של הקשר מול ההורים ומולי.

אומנם המקרה שלך נשמע קיצוני בהרבה יותר. אבל אני חושבת שיש לי כמה עצות טובות.

דבר ראשון את ובעלך צריכים להיות אחד.
לנו היה הרבה חיכוכים סביב הנושא. הרגשתי ממש עוול. זה כמעט גמר אותנו.
עברנו טיפול זוגי בנושא. זה גרם לבעלי ממש להיות איתי ולהבין את הסיטואציה. עצם זה שאנחנו ביחד כבר מוריד לי בהרבה מההתעסקות בזה. זה לא פתר את כל הבעיות. אבל זה לא שלי מולה/מולם. זה אנחנו ביחד.

זה אפילו לא משנה מה תעשו בקטע הטכני (ויש הרבה אופציות) אבל זה שבנפש בעלך יבין אותך, וזה לא יהיה התנגדות תתן לך מרגוע.

דבר שני חייבת לסייג. חמותך נשמעת אישה מאד לא בריאה. נשמע שיש כאן סיפור מורכב. ועם כל זה, נושא הדירה אינו קשור. הם לא מחוייבים לרכוש לכם דירה או לעזור לכם כלכלית. סליחה שאני ככה חדה איתך. אבל את חייבת להבין את זה. אם ההורים שלך רוצים לעזור בשמחה. אבל רק אם זה מרצונם.

אני בכלל חושבת שכמו שחמותך נשמעת, לא הייתי נכנסת מולה למקום שאני זקוקה לה/צריכה את עזרתה. גם ברמה שלשמור על הילדים או כל עזרה אחרת. נכון זה כואב. אבל זה מן מעגל כזה.

לי חמותי היתה עוזרת המון וקונה המון אבל ביחס היה המון דברים לא תקינים. והרגשתי שני סותמת כיצל נעים. ברגע שהפסקתי להזדקק לעזרתה (אם היא הציעה או הביאה משהו כשקיבלתי בשמחה) אבל לא ביקשתי ממנה שום בקשה. כלום. זה גרם לה להתייחס אלי אחרת ויותר לכבד.

לסיכום של עניין. בעייני דרושה כאן איזה עצירה וחישוב מסלול מחדש. לשמור על קצת מרחק, לבנות את עצמך ואולי גם להתיעץ עם אנשי מקצוע. נשמע שיש כאן משהו מעבר לנורמה ואני לא חושבת שאת צריכה להיפגע מזה. זה לא קל. וזה דורש הרבה כוחות נפש. אבל את רק בהתחלה ואת צריכה לדאוג לעצמך כי זה הולך להיות לאורך הרבה שנים...

חיבוק
כן.. התחלנו טיפול/ יעוץ..הילושש

אבל זה עולה מלא, ולא המשכנו.. 

זה בטוח עולה פחות מכל המחירים הנפשיים והרגשייםכבתחילה

שהעניינים האלה גובים ממך.

יש מצבים שאין מה לעשות. תצטמצמו בכסף, תעבדו יותר, תוותרו על דברים אבל אל תחסכו בטיפול בדברים החשובים באמת.

נראלי שזאת את שכתבת פעם שבעלך קונה בגדים יקרים ממותגים ואת לא קונה לעצמך כלום. הוא יכול חודשיים שלוש לא לקנות בגדים ובכסף הזה תלכו לטיפול.

אם רלוונטי להפחית בדלק וליסוע יותר בתחבצ.. להוסיף עוד שעות בעבודה, להוסיף עבודה בערב/שישי/מוצש..

מסכימהלא מחוברת
אין דבר יותר משתלם מזה!אנונימית בהו"ל
ברגע שמוצאים את איש המקצוע הנכון זה עולם אחר.

ואני כותבת כאן כבר כאמירה כללית. אנחנו זוג שהתמודדנו עם המון דברים לא פשוטים בכלל הרבה היו מרימים ידיים בדרך. נלחמנו על הקשר שלנו. אנחנו שנים בטיפולים והוצאנו מאות אלפי שקלים. חווינו גם עוגמת נפש גדולה מול חלק מהם ועדין לא ויתרנו והמשכנו לחפש את הדמות הנכונה לנו.

ב"ה היו לנו כמה שליחים טובים. אין מה להשוות שמצליחים. זה לא משנה אפילו אם הבעיה נפתרה או לא, עצם זה שאנחנו ביחד בכל דבר ולא אחד כנגד השני. זה פגש אותנו במלא נקודות גם מול חמותי והמשפחה שלו. פשוט עולם אחר. יש עדין התמודדויות אבל אין מה להשוות.

בקיצור תמשיכו עם הטיפול. תשקיעו את מיטבם כספכם וזמנכם. זה משתלם!!

השנה עברנו שנה לא פשוטה בהמון חזיתות לא פשוטות שלא קשורות אלינו בכלל וזה היה מדהים לראות כמה אנחנו במקום אחר, התמודדויות היו קשות. אבל הביחד שלנו ניצח הכל.

כותבת את זה בדמעות. ולא כדי להוציא עיניים אלא להפך לחזק כל אחת שקוראת כאן שאין דבר יותר חשוב מזה! וזה ההשקעה הכי הכי משתלמת!!
מדהימה!אופק המדבר
איזה תגובה חשובה!
כ"כ צודקת, כשיש שלום, סבלנות ואהבה החיים גן עדן, שווה *כל* מאמץ
נשמה ❤️ אתם נשואים שנה וחצי זה כלוםלא מחוברת
אני חושבת שאת נכנסת למערבולות כל פעם מחדש כי עוד לא למדת לעמוד על שלך.
במקום לעמוד על שלך ולהיות נוכחת את פשוט בורחת מהכל (גם הדירה וגם חמותך)
זהו את נשואה וכת אמא, אין יותר ההורים מחליטים.
לכם לא מתאים להוציא מלא כסף על מתנה! אתם לא מוצאים!!! חמותך גם ככה עושה פרצופים לא?
הדירה זה כבר אבוד אבל דווקא אני כן חושבת שזה בסוף לטובתך. ואמא שלך צודקת היא לא פרייארית היא עוזרת לבת שלה!!!
אי אפשר לעשות השוואות באמת זה הכלל שמונע ככ הרבה מריבות בניכם כזוג.
ההורים שלך זה ההורים שלך ושלו זה שלו.
אני לא חושבת שאת מספיק מבינה שהם לא חייבים לתת כלום.
כי אם ההורים שלך בחרו לתת זה לא אומר שזה בסדר עדיפויות שלהם.
לא קראתי הכלים...
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך א' באב תשפ"ב 12:05
עבר עריכה על ידי ים... בתאריך א' באב תשפ"ב 12:04

זכית בהורים מקסימים שרוצים שתהי מסודרת ומוכנים לעזור

אין מה לעשות עם הצד השני ולא נכון לבוא בדרישות כאלה ואחרות. מבאס, אני יודעת. ואולי יש להם כסף אבל הם לא חייבים להשתתף בקניית הדירה.

אז לא תקנו דירה? אז תצטרפו לעוד אלפי זוגות שחוסכים ומאחלים ליום שזה יקרה גם להם. 

שימו כסף בצד, תפתחו חיסכון ותרשמו לכל מיני תוכניות אם רלוונטי.

אין הרבה מה לעשות. תגידי להורים שלך שאת מאוד מעריכה את מה שהם עושים אבל תבקשי שלא יתערבו וכן גם עם ההורים שלו. שבעלך יצא לעבוד שתוכלו להיות בפלוס כל חודש ולחסוך כסף.
תבנו את חייכם בעצמכם, אל תבקשו/תפנו להורים, אין טעם

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאניאחרונה

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

אני אסביר את עצמי יותר..לפניו ברננה!

בגלל שאלו באמת פירות שדורשים השקעה אז אני לרוב לא מחלקת אותם לילדים בימי חול.

זה אוכל של שבת. (ותותים אני בכלל לא קונה כי מבחינתי זה לא שווה את המאמץ בכלל..)

ואז כשילדים קטנים באים לגינה ורואים את השכנה עם כאלה דברים טעימים ברור שזה מושך אותם אליה.. ולי לא נעים ממנה. מכאן באמת התשומת לב ומכאן ההתבאסות...

ואני ממש מבינה למה את לא רוצה לחלק מזה! גם אני לא אוהבת שבאים ומבקשים ממני ומשתדלת ללמד את הילדים שלי שלא מנומס לבקש..

אבל ילדים בני שנתיים אי אפשר באמת להסביר להם את זה, אז זה הופך את כל האירוע ללא נעים לשני הצדדים. אם מישהי מביאה משהו סטנדרטי יותר כמו תפוח או מלפפונים אז גם הילדים פחות נדבקים.

אגב באותה מידה מפריע לי שמביאים חטיפים למתקנים. גם אם זה ברעיון של לחלק לכולם.. אני בעיקרון לא רוצה שהילדים שלי יאכלו ממתקים סתם ככה באמצע שבוע וכשמישהי נחמדה מחלקת במתקנים לכולם אז זה הרבה יותר קשה למנוע את הילדים מזה.

אבל - אני לעולם לא אגיד משהו למישהי.. לא תפקידי לחנך את הציבור וזה גם לגמרי עניין של סטנדרטים.. כמו שכתבתי אצלינו זה פירות של שבת. ואצל מישהי אחרת ביסקווטים זה הדבר הכי פשוט בעולם ואצלי זה ממתק לכל דבר...

אז תכלס אין לי מסקנה.🙂

כתבתי את זה כדי שאולי יעזור לך להבין את הילדים שנדבקים אלייך..

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמהאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

בוקר של מצפון ממשהריון ולידה

באמצע הלילה ביקשתי מבעלי להשכיב את התינוקת שבת חודשיים כי לא יכולתי כבר מרוב עייפות להיות איתה והלילות האחרונים קשים

לקח לו הרבה זמן להחזיר אותה לישון והבוקר אני מרימה מהמיטה ורואה את הסדין עם כתמי דם ופצע דם בצורת שריטה בפנים שלה

בעלי לא שם לב אבל זה ברור שזה מניסיונות ההשכבה שלו. הויסות שלו לא מאוזן וכשהוא עייף כנראה לא נזהר מספיק

אני עם מצפון מטורף!! אם הייתי איתה אני זה לא היה קורה

מצפון על הבכי האומלל בלילה בלי מענה לשריטה או אפילו חיבוק קטן.

אוף

את בטוחה שזה בעלך ?פילה
לפעמים תינוקות שורטים את עצמם די חזק. 
^^ ואם העור שלה יבש, אז גם נשרטים יותר בקלותיעל מהדרום
כן, יש לו ציפורן אחת שישר הוא אמר שחושב שהיא אשמההריון ולידה

זה באיזור שהיא לא מגיעה עם הידיים וזו שריטה עמוקה יחסית לכוח של ניובורן

באסה 

אאוצ'. אבל יכול לקרות גם לאנשים עירניים וזהיריםיעל מהדרום
גם לאנשים זהיריםאיזמרגד1אחרונה

יכול לקרות ששורטים תינוק בטעות, בטח בחושך שלא רואים מה עושים... ועשית את הדבר הנכון שביקשת ממנו להרדים אותה, את לא אמורה להגיע לאפיסת כוחות.

ולהבא- שיגזור את הציפורן, ותמשיכי להביא לו אותה גם כשהוא עייף... אני חושבת שהנזק שיהיה לה מאמא קורסת שממשיכה להיות איתה גדול מהנזק של שריטה חד פעמית...

יש לי תכונה שאני לא אוהבת בעצמיאנונימית בהו"ל

מגיל ממש קטן כל הזמן מרגישה לא אהובה

לא רצויה

בין חברות

בין משפחה

תמיד כשהייתי רואה כמה חברות יושבות ביחד, לא ניגשתי

הייתי בטוחה שהן לא ירצו שאצטרף

זה סתם יעיק

בטוחה שלא אוהבים אותי בקהילה

קשה לי להאמין שממש אוהבים אותי

שרוצים בקרבתי

זה מפתיע אותי אפילו

מה אפשר לעשות?

זה הורס לי המון המון בחיים

טיפול או אימוןאמאשוני

טיפול בד"כ ירד יותר לעומק/ שורש הבעיה ומשם נוצר השינוי.

באימון מתאמנים איך לשנות את ההתנהגות, לא משנה מה העבר ומה מקור הבעיה.

מציעה לך טיפולאיזמרגד1

להבין לעומק על מה זה יושב, להעלות את הערך העצמי שלך ולטפל בזה...

אני הלכתי לטיפול בגישת cbt אצל עוסית קלינית, בין השאר לבעיה דומה למה שאת מתארת, וזה שינה לי את החיים ממש

חושבת ששיתפתי פה כבר כמה פעמים😅 אבל זה ממש היה מציל חיים מבחינתי.

יש לך המלצה למטפלת?אנונימית בהו"ל
לא, כי עשיתי דרך הקופה...איזמרגד1אחרונה
אולי למישהי אחרת פה יהיה🙂
רוצה לומר לך שזה נפוץ ממש ברמות שונותשיפור

אני עוקבת אחרי כמה מטפלות ומאמנות. וכולן כמעט כותבות הרבה על להרגיש אהובה ורצויה. לראות את הטוב בעצמך. חמלה עצמית.

לדוג' מיכל ניאזוף כותבת על זה מאוד יפה, יש לה קבוצות חינמיות שאפשר לעקוב אחריה.

וכמו שאמאשוני כתבה לעשות שינוי אמיתי אז טיפול או אימון.

בהצלחה!!!

יש פהoo
עבר עריכה על ידי oo בתאריך ז' באייר תשפ"ו 7:51

כמה תכונות

חוסר אהבה עצמית

חוסר בטחון עצמי

והימנעות חברתית

גם אנשים שנולדו עם נטייה טבעית לאהבה עצמית/ בטחון עצמי

צריכים לעבוד ולתרגל את התכונות

כדי לשנות  

צריך

ללמוד

לנסות ולטעות

ללמוד ולהשתפר

אפשר עם עזרה מקצועית

ואפשר למשל עם גיפיטי

אבל בסוף העבודה העיקרית זו עבודה עצמית עם הידע והכלים שרכשת

(אני עשיתי דרך ארוכה

עם התכונות הללו

לבד

טרום עידן AI

וחלק מהדרך בלי גישה לרשת/ למקור מידע אחר

הייתי מתבוננת על אנשים שיש להם את התכונות הללו ולומדת)

טיפול פסיכולוגינעמי28
המתנה הכי טובה שתוכלי לתת לעצמך.
מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.

אולי יעניין אותך