שאלה ממישהי באנונימימאוהבת בילדי

הבן שלי בן שנה וחודשיים. לא מדבר בכלל ואמא שלי התחילה להגיד שישגעו אותי בטיפת חלב.
אומר אבא ואמא מגיל חצי שנה וזהו..
מבין ממש, אומרת לו להביא כדור, להביא כיף, לתת נשיקה, ביי ביי -הכל עושה ומבין אבל לא אומר מילה חוץ מאבא ואמא.
אפילו כשמניחים בעגלה הוא כבר עושה עם היד ביי-ביי.
במעשה בחמישה בלונים כבר בפעם הראשונה שסיפרתי לו כשהייתי מגיעה ל''ופתאום'' הוא דופק על הספר כדי לעשות בום טראח אבל לא מצייץ
רק ''אה'' כל הזמן

מה הנסיון שלכן אומר לכן?

לדעתי נשמע תקיןציפיפיצי

כי אצלי התחילו לדבר "מאוחר".

בטח יבואו אחרות ויגידו גם  דברים אחרים.

כשהוא מבקש משהו איך אתם יודעים מה הוא רוצה?ואילו פינו
כשהוא רוצה מים- הוא מצביע על הבקבוק? אז תגידו לו אתה רוצה מים? אז תגיד מים. ולחכות שיגיד צליל כלשהו,גם אם לא קשור. לעודד אותו לדבר כל הזמן.
אתה עושה בום טראח?הוא נגיד בום. תגיד בום.
להתאים תמונה לתמונה, תמונות פשוטות של כדור בית בלון עוגה.. לחבר בין התמונות ולבקש ממנו כל הזמן להגיד- תגיד בובה, תגיד כדור, תגיד עוגה וכו'..

ונראלי שבודקים בגיל שנה וחצי שיש עשר מילים. אז יש עוד זמן עד אז. זה הגיוני.
פשוט לשחק איתו המון ולבקש שיגיד. לא להבין לבד מהסימנים מה הוא רוצה אלא לבקש שיגיד. רוצה עוגיה? תגיד עוגיה.
את המילה שרוצים שיגיד אפשר להגיד לאט יותר, שישמע את כל ההברות בצורה טובה.
בטוח שלא התכוונת וחשוב לחדד.הילה036
שפגשה אותי חברה שהייתי במצב דומה עם הבת שלי, הציע לי לא לתת לה דברים עד שתגיד את ההברה או את המילה.
לא הסכמתי אתה, זה תסכול גדול לתינוק שבטוח רוצה כבר לדבר הוא לא אשם שיש כאלו שבגילו כבר מפטפטים.
ללא ספק שצריך לדרבן וללמד הגהים ומילים אבל דעתי שלא למנוע אוכל או חפצים עד שיצליחו להגיד הגהה
זה ברור שלא למנוע ממנו..אלא לעודד אותוואילו פינו
תודה שחידדת.
ברור שלא לתסכל ולדרוש משהו שלא יכול. לעשות את זה דרך משחק.
נשמע נורמלי כל ילד וההתפתחות שלו. לפי מהבתי 123
שאני יודעת כל עוד ההתפתחות וההבנה תקינה וכן מציח להגיד מילים מסויימות זה לא מדאיג עד גיל יותר מאוחר מאשר הבן שלך
התפתחות בכל תחום היא טווח. גם התפתחות שפהסופי123
בגילים האלה בעיקר חשוב לראות סימני תקשורת שלפי המתואר יש בשפע.
נשמע לא מדאיג.
נשמע תקין רק כן כדאי לעבוד איתו. להציג לו הרבהanonimit48
דברים
להסביר לו

למשל אם משחקים בכדור
כל הזמן להגיד לו
וואו הנה כדור
אוצה כדור?
קח כדור
תזרוק כדור

או אם יש בלון
אז אני אומרת
וואו בלון
בלון גדןל!
בלון כחול…
בלון מתפוצץ …

ממש ״לחפור״

אגב לפעמים ה״אה״ שאת אומרת זו מילה יבול להיותanonimit48
שמתכוון למשהו ספיציפי
הייטובה דיה
(אני קלינאית תקשורת)
כמו שנאמר כאן, יש טווח רחב של התפתחות. עם כל זאת, אנחנו יודעים ממחקרים שבעוד מס' חודשים יכולת ההבעה כבר אמורה להתפתח ואמורות להופיע הרבה מילים, עד כדי "פרץ לקסיקלי" שבו התינוק לומד בכל יום הרבה מילים חדשות. ייתכן שהמצב כרגע לא בעייתי, אבל חשוב לעקוב. כרגע הייתי ממליצה לשלול נוזלים באוזניים, שאפשר להגיד שהם גורם מס' 1 לעיכוב בדיבור אצל ילדים עם התפתחות תקינה.
כמובן שאם בעוד חודשיים שלושה המצב עדיין "תקוע", כדאי לפנות לאבחון בהתפתחות הילד או באופן פרטי. רוב המוח של התינוק נבנה עד גיל 3, ולכן כל חודש של עיכוב ח"ו הוא משמעותי.
חשוב לציין שגם הפקה שהיא לא מילה בשפה (למשל "am" לאוכל), נספרת מבחינתנו כמילה לכל דבר ועניין.
בהצלחה!
היי אשמח להוסיף גם את המקרה שליאנונימית בהו"ל
מצטערת אם זה לא מתאים או שייך לכאן אז אמחק..
גם הבת שלי בת שנה ו5 חודשים
והיא לא אומרת כלום באופן ברור מלבד אבא,
כמובן שהיא מבינה הכל ומבצעת כל פעולה שמבקשים ממנה,
יש לה מילים מקוצרות אבל לא מילים מלאות
למשל בננה - היא אומר ״ננה״
למשל פרפר- ״פה פה״
למשל אמא - ״מא מא ״
למשל מים- ״מההההם״
למשל רוצה להגיד שעשתה קקי , היא אומרת - ״קה קה״
(אחיה הגדול בגיל שלה כבר היה לו אוצר מילים מאוד רחב לגילו והיה מבטא הכל בבירור כמו הגדולים)
האם גם במקרה הזה צריך בירור התפתוחתי או בדיקת נוזלים? תודה רבה..
היי, בשמחהטובה דיה
כמה מילים יש לה להערכתך? (גם אם לא מדוייקות)
אמממאנונימית בהו"ל
האמת שממש מעט לדעתי בסביבות ה15-20 מילים שהיא אומרת באופן לא מדויק.
מה שכן, היא ממש רוצה ללמוד
כל הזמן מצביעה על דברים חדשים עם מבט שאגיד לה מה זה.. ומה זה ומה זה..
ואני אומרת לה ״תגידי שולחן תגידי צלחת תגידי כפית״ והיא אף פעם לא חוזרת אחריי..
מוסיפה גם..אנונימית בהו"ל
שרוב היום גם בשעת הפעילות היא רוצה מוצץ.. אולי זה מה שמונע ממנה?
האם צריך להגביל לה את המוצץ רק ללילה ולשנצ?
זה כן מונע דיבור אני יודעת שצריך להגביל וככה עושהanonimit48
עם הבן שלי
אחרת עם מוצץ מוציא רק אה או אה ולא באמת מילים
תעקבי באינסטגרם אחרי קלינאית תקשורת קורלanonimit48
היא מסבירה שלא מלמדים מילה על ידי להגיד
תגידי ככה תגידי ככה
אלא במשחק ודיבור
נכון האמת שככה עשיתי עם הגדולאנונימית בהו"ל
פשוט ראיתי פה שמישהי רשמה שלפני שנותנים לילד משהו שהוא רוצה
למשל אם אתה רוצה גלידה אז תגיד גלידה
אבל כמובן שאני ממש מדברת איתה לאט וברור וחוזרת על עצמי בזמן משחקים
למשל תזרקי את הקליפה לפח, זבל זורקים לפח, הפח ליד הדלת, כל הכבוד לך שזרקת את הקליפה לפח.. ככה לרוב אני מדברת איתה..
אני לא חושבת שיש איזשהי בעיה כל המילים שכתבתanonimit48
נחשבות מילים לכל דבר

הבן שלי אומר לנעליים נה
לכדור אקה
למוצץ מה
כל מיני כאלה … וזה תקין לגמרי
בעיקרוןטובה דיה
בגיל הזה הייתי מצפה ליותר מילים (אם הבנתי אותך נכון, ויש לה בסך הכללי כ20). כמובן מבלי לראות אותה, ובהסתמך רק על דיווח אינטרנטי קצר, קשה להתרשם.. אבל אם אכן כך המצב ואת לא כ"כ רגועה, הייתי ממליצה לך לקבוע תור לאבחון בהתפתחות הילד ע"י קלת"ק. גם כך זה הליך שלוקח מס' חודשים.. מקסימום אם עד מועד האבחון תהיה קפיצה שפתית- תוכלי לבטל את התור.
אגב, כחלק מהבירור בה. הילד תתבקשו להשלים בדיקת שמיעה. הייתי ממליצה לקבוע תור כבר עכשיו..
בהצלחה
בגיל שנה ו5 חודשיםYNZS
היית מצפה ליותר מ20 מילים?!
או שלא הבנתי אותך נכון....?
בהחלטטובה דיה
יש מחקר ישראלי מרתק שבדק, בין היתר, גם את הפקת המילים לפי גיל, בקרב קטנטנים. בגיל הזה, בגדול, הייתי מצפה ליותר.
בטיפת חלב של גיל שנה וחציעלמא22
שאלו אותי אם הבת שלי אומרת 10 מילים..
לצערי ההנחיות האלה בעייתיוץטובה דיה
כיום יש נתונים יותר מדוייקים
את יכולה לקשר למחקר הזה?בארץ אהבתי
נשמע מעניין.
אני גם קלינאית, ומה שאני זוכרת בעיקר זה שיש שונות ממש ממש גדולה בגילאים האלו (אני לא עובדת בהתפתחות הילד או משהו, אז לא מעודכנת בחומר. זוכרת רק מהלימודים, ובלי נתונים מדוייקים).

ואגב, אצלי כל הילדים פיתחו שפה יפה ויחסית מוקדמת, בלעה"ר. אבל בגיל שנה וחמישה חודשים זו היתה בערך כמות המילים שהיתה להם, יכול להיות שאפילו קצת פחות. די מהר הגיע הפרץ הלקסיקלי, והם הרחיבו את האוצר מילים וגם את אורך המבעים בקצב יפה ומרשים.
באופן אישי, לא הייתי קובעת תור לאבחון בגיל הזה. עד כמה שאני יודעת ומבינה, זה ממש נחשב תואם להתפתחות תקינה, ואין סיבה לחשש מיוחד.
עוד קלינאית נדחפתשריקה

המחקר הוא של הילה גנדלר-שליו ושל פרופ' אתי דרומי

אם את בפייסבוק של הקל"ת יש שם המון דיונים עליו

ממש מדברים על זה שהקריטריון של 10-15 מילים בגיל שנה וחצי הוא קריטריון מקל מדי,

הנה קישור לתוצאות המספריות מתוך המחקר

https://osf.io/vcdmb

תודה! אני אסתכל...בארץ אהבתי
אני בפייסבוק של הקלינאיות (פתחתי פעם פייסבוק רק בשביל זה...), אבל לאחרונה כמעט לא נכנסת לשם, אז לא ראיתי את הדיונים.
לא נפתח לי. באסה. אני לא בפייסבוקאורוש3
בא לך לפרט עוד קצת?
תזכירי לי במוצששריקה

נראה לי יש שם קובץ PDF שאפשר להוריד עם הנתונים, אני אנסה להוריד ואשלח לך

תודהאורוש3
שלחתי לך מסר, מקווה שהצלחתישריקה

ומקווה שהצלחתי לצרף את הקובץ

זה ממש מענייןבארץ אהבתי
תודה על השיתוף... האמת שהנתונים הפתיעו אותי. באחוזון 50 - בגיל שנה וחצי יש 80 מילים? זה ממש מרשים! (למרות שיכול להיות שבאמת כשסופרים בצורה מסודרת למחקר, ולא רק מהתרשמות ההורים, אז מגלים שיש יותר מילים ממה שהיינו חושבים. קרה לי עם הבן שלי, שהשתתפתי במחקר שהייתי צריכה לסמן אילו מילים הוא אומר, וזה היה מתוך רשימה גדולה של המון מילים שבדרך כלל נכללות במילים ראשונות של ילדים, אז זה הזכיר לי מילים שלא בהכרח הייתי זוכרת שהוא כבר אומר אותן).

ובאמת אומרים גם שצריך להפנות לקביעת תור לטיפול, גם אם יש 10-15 מילים בגיל שנה וחצי?

מהחוויה שלי (לא המקצועית, אלא מהתרשמות מהילדים שלי, של השכנים, של בני משפחה..) יש באמת שונות מאוד גדולה, אבל בדרך כלל ממה שאני ראיתי - תינוק שיש לו כ-10 מילים בגיל שנה וחצי, יש לו די מהר אחר כך פרץ לקסיקלי והשפה מתפתחת יפה.
התינוקות שראיתי שאחר כך היה להם עיכוב שפתי - בגיל שנה וחצי היו אולי מילה-שתיים, או שאפילו זה לא היה.
אבל לא עשיתי על זה מחקר מסודר, אז יכול להיות שאני טועה בהתרשמות שלי...
אני חושבתשריקה

שההסתכלות צריכה להיות לא רק על אוצר מילים הבעתי

צריך להסתכל על מלמול, משחק, הבנה, תקשורת, ומבחינת אוצר מילים הבעתי - האם יש התקדמות.

אם הכל תקין ויש התקדמות מבחינת אוצר מילים - אני גם חושבת שלא צריך לדאוג מאוצר מילים של 10-15 מילים סביב גיל שנה וחצי.

האמת שאין לי בכלל נסיון עם הגיל הזה, אבל אלו היו המחשבות שלי, ובקריאה של דיונים בקבוצת קל"ת זו די היתה רוח הדברים.

כן כתבו שם שאם הורה היה פונה אם כזו שאלה - היו מקבלות לאבחון ומסתכלות על כל התחומים, נותנות הדרכה ומזמינות למעקב אחרי כמה חודשים.

לפי מה שאת כותבת - יש מצב שהשתתפת במחקר הזה?

כתבו קצת על בעיתיות בו שככל הנראה רוב הנתונים הם ממיצב סוציו-אקונומי גבוה.

הבנתי אותךבארץ אהבתי
לא השתתפתי במחקר הזה. המחקר שאני השתתפתי בו היה מחקר אורך שנעשה בקורונה (התחיל בסגר הראשון, כשהבן שלי היה כבן שנה וחצי, ואחר כך ביקשו למלא את השאלון עוד כמה פעמים כדי לראות את המשך ההתפתחות. ולאחרונה עשו גם מפגש זום, לילדים שההורים שלהם הסכימו. היה מעניין... זה מחקר שנעשה בשיתוף פעולה בין כמה וכמה מדינות. והמסקנות שלו היו שהשהות בבית בזמן הסגרים גרמה לעליה בהתפתחות השפתית של הילדים, בלי קשר לרקע הסוציו-אקונומי).

ולגבי המחקר שאת העלית - אם רוב המשתתפים הם ממיצב סוציו-אקונומי גבוה, זה בהחלט עלול להטות את התוצאות.
בנוסף, בעיני היינו מקבלים יותר מידע אם היו עוקבים אחרי הילדים עוד כמה שנים כדי לראות מי מהם מפתח עיכוב שפתי, ומה הם הנתונים שמכניסים לקבוצת סיכון לעיכוב שפתי (אולי יש גם מחקרים כאלו, אני לא מספיק בקיאה בנושא. אבל פה לא מתייחסים לזה).
כי זה שיש שונות מאוד גבוהה בשלב הזה של ההתפתחות השפתית - זה נתון ידוע. אבל יכול להיות שגם ילדים באחוזון 10 מתפתחים אחר כך באופן תקין, ורק מתחת לאחוזון 5 צריך באמת להפנות לטיפול?
בלי לבדוק את זה - הנתונים של האחוזונים לא באמת מספיקים.

ובכל מקרה - אני חושבת שיש הבדל בין מישהי ששואלת בפורום רק בשביל לדעת אם המצב שלהם תקין, לבין מי שכבר פונה בשאלה לקלינאית (באופן פיזי) - שזה אומר שהיא השקיעה כדי למצוא מישהו לשאול, ואולי יש לה סיבה לחשוש יותר מסתם אמא, ואז באמת יש היגיון לבחון את כל המצב של הילד כדי לראות אם צריך התערבות.
בקיצור, ביחס לאנונימית ששאלה את השאלה, לא הייתי חושבת שיש צורך להפנות כבר להתפתחות הילד. אם עוד כמה חודשים היא לא תראה התקדמות (מה שרוב הסיכויים שלא יקרה) - אז יש מקום לפנות ולברר. בינתיים זה סתם מלחיץ להתחיל תהליך כזה, כשאין לזה סיבה אמיתית, והיא בהחלט תואמת גיל (אולי לא באחוזונים הגבוהים, אבל עדיין לגמרי נשמע לי תקין).
למיטב הבנתי הסטטיסטית להיות מתחתאורוש3
לאחוזון 16 זה לא תקין.
בהקשר הזה ספציפית? או באופן כללי?בארץ אהבתי
לפי הנתונים שהיו בטבלאות ששריקה שלחה, בגיל שנה וחצי - ילדה שיש לה 30 מילים נמצאת באחוזון 10, אצל בנים באחוזון 10 בגיל הזה יש 19 מילים.
אולי באמת אם כל הורה יסמן את המילים מתוך טבלאות מפורטות כמו אלו שמשתמשים בהן במחקרים, אז באמת לרוב הילדים יהיו מספיק מילים כדי שלא יפנו אותם לאבחון וטיפול.
אבל אם שואלים הורים רק על פי התרשמות, אבל קובעים את האחוזונים על פי מחקרים שבודקים את המילים באופן הרבה יותר מפורט, זה יגרום לכך שיפנו המון הורים לאבחון, יהיה המון עומס על המערכת (שעמוסה גם ככה), ורוב הילדים האלו גם ככה אחר כך יפתחו שפה מצויינת, וזה סתם לחץ מיותר.
בכל הקשראורוש3
גם בכל האבחונים לצורך העניין. מתחת לאחוזון 16 זה כמו ציון תקן מינוס אחת.
לגבי הלחץ על המערכת מסכימה שבעייתי. אם כי מעטים הילדים שיש להם 30 מילים בגיל שנה וחצי שיפנו לטיפול. וגם אם כן. סביר שיקבלו הדרכה ומעקב.
אלא אם כן קיימים עוד קשיים. כמו ששריקה כתבה יפה, צריך מבט גלובלי. בעיקר בגיל הפצפון.
נראה לי שבתכלס אנחנו די מסכימותבארץ אהבתי
שבגיל הזה באמת הכי חשוב זה להסתכל באופן כולל על כל ההתפתחות, ולא רק על מספר המילים בהבעה.
אני מסכימה איתך שלרוב לא יפנו ילד עם 30 מילים בגיל שנה וחצי לטיפול. אבל אני חושבת שגם לא נכון להפנות ילד כזה לאבחון (כמובן - אם יש קשיים נוספים אז זה מה שקובע. אבל בהסתכלות על מספר המילים - גם אם הוא אחוזון 10, זה לא מצדיק הפניה לאבחון. וכבר הזכרתי גם את אופן ספירת המילים, שלרוב לא תואמת את מה שקורה במחקר וגורמת לחשוב שיש לילד פחות מילים ממה שבאמת יש לו).

גם ככה יש עומס על המערכת, וילדים יכולים לחכות כמה חודשים מרגע הפניה עד האבחון. ואם יפנו כל ילד עם פחות מ-19 מילים בגיל שנה וחצי, או כל ילדה עם פחות מ-30 מילים בגיל שנה וחצי לאבחון, התורים יתארכו הרבה יותר, והילדים שבאמת יש להם עיכוב שפתי יפסידו מזה מאוד.

ובאופן כללי - אני לא חושבת שזה הגיוני שיהיה אחוזון קבוע שמתחתיו זה נחשב בעייתי. אני חושבת שזה מאוד קשור לתחום שעליו מדברים.
למשל, אם נדבר על גובה - אז אחוזון 16 נחשב בסדר גמור. ואפילו אחוזון 3 הוא בסדר, אם אלו הגנים המשפחתיים. הלחץ שם הוא כשיש ירידה באחוזונים, או כשנמצאים ממש מתחת לאחוזונים.

בהתפתחות שפה בשלב מתקדם יותר באמת מצפים לרמה יותר אחידה בין ילדים. ולכן שם אפשר לקבוע שמתחת לאחוזון 16 זה נחשב בעייתי.
אבל בשלבים הראשונים של התפתחות שפה, יש שונות אדירה שלרוב ממש לא מבטאת את המשך ההתפתחות. יש אבני דרך בסיסיות שכן מצפים לראות אצל כל ילד, ואם לא רואים אז יש מקום להתחיל לבדוק. אבל להחליט להפנות לאבחון רק על סמך מספר מילים באחוזון נמוך, בלי שהוכח שבטווח הארוך זה באמת מביא לאיחור שפתי - בעיני זה לא נכון.
מסכימהאורוש3
לא התעמקתי במחקר. שמחה מאוד שעשו אותו. כי ממש חסרים נתונים אצל דוברי עברית. לצערי או לשמחתי אין לי פייסבוק והדיון פחות קשור לפורום בעיני.
אני לא מספיק מבינה כדי להסביר למה באחוזוני גובה ומשקל זה לא עובד ככה. אבל באופן כללי עקומת הפעמון של ההתפתחות כן אמורה להיראות כך.
מסכימה מאוד שיש שונות בגיל הקטן ושצריך לעקוב בטווח הרחוק. ויש גם מאחרי דיבור שאח''כ מדביקים את הפער. מצד שני פוש והדרכה בגיל הקטן עשויים לחסוך למערכת טיפול ארוך טווח אח''כ. כך שזה לא כזה שחור לבן. בכל מקרה מי שבמציאות העכשווית פונה לטיפול בגיל כ''כ צעיר זה לרוב מישהו שיותר מדאיג את הוריו או את המערכת מאשר חוסר של 10 מילים כדי להיכנס לממוצע.
בגלל התורים והביוקרטיה הפסיכית לפעמים ההמלצה שלנו פה היא לפנות לתהליך ומקסימום לבטל אם לא יהיה צורך. וזו מסקנה לא רעה בעיני.
מסכימה איתך בגדולבארץ אהבתי
ברור שזה לא אמור להיות כמו אחוזוני גובה ומשקל.
נתתי אותם רק כדוגמא שבאופן כללי לא נשמע לי שיש קריטריון אחיד ל'מה נחשב בעייתי', אלא זה תלוי במה אנחנו בודקים. אבל אני באמת לא בקיאה בזה מספיק ואולי אני טועה בהקשר הזה.
בכל מקרה, נשמע שבתכלס על ההמלצות למעשה אנחנו בסה"כ די מסכימות.

ואני מסכימה שזה ממש טוב שעשו את המחקר, ואני מניחה ומקווה שממשיכים אותו ולא נעצרים בשלב הזה, כך שאולי בהמשך יהיו עוד נתונים שיעזור לקבל החלטות יותר מדויקות.

ונכון שהדיון פחות קשור לפורום.
אבל זה התפתח מתוך שאלה שמישהי שאלה (על ילד בן 1.5 עם 15-20 מילים), וקיבלה תשובה שכדאי לפנות לאבחון כי מצפים בגיל הזה, על פי המחקר הנ"ל, ליותר מילים.
ואני חושבת שבאמת התשובה היותר מדוייקת היא מה ש@@שריקה כתבה - לספור את המילים לאורך כמה ימים, אחרי שמבינים מה בדיוק נחשב מילה, להסתכל על ההתקדמות ועל כל המכלול של ההתפתחות, ומתוך כך אפשר להחליט האם באמת יש סיבה לחשוש ולפנות לאבחון.
(ודווקא בפורום שהמון נשים קוראות בו, בעיני יותר חשוב להיזהר עם המלצות כאלו. כי חוץ מאותה אחת ששאלה, יכולות להיות עוד עשרות או מאות נשים במצב דומה, ואם כולן יפנו לאבחון רק על סמך זה שקראו בפורום שאין לילד שלהן מספיק מילים על פי המחקר הנ"ל, זה לא נכון בעיני).

ו@טובה דיה - מקווה שזה ברור שאני ממש לא כותבת נגדך או משהו.
אם מישהי הייתה מתייעצת איתך באופן אישי, בע"פ - אני חושבת שמה שענית היה יכול להיות ממש בסדר ומתאים, ואולי גם אני הייתי עונה אותו דבר (אולי היה אפשר להוסיף את ההכוונות המצויינות שכתבה שריקה).
אבל לכתוב בפורום שבמצב כזה צריך לפנות לאבחון, בלי להכיר את המכלול של הילד ולראות סימנים שבאמת מצדיקים חשש - אני חושבת שזה עלול להיות בעייתי (בעיקר כי זה לא רק לשואלת, אלא לכל מי שקוראת), ולכן הגבתי.
מקווה שלא נפגעת.
מציעה שתקראי שוב את התגובה שליטובה דיה
ואת כמות ההסתייגויות שכתבתי בה...
למשל- שקשה להתרשם מדיווח קצר באינטרנט, שאם היא לא רגועה אז שתפעל בנושא, וכו וכו..
את צודקתבארץ אהבתי
ואני שוב מתנצלת אם מה שכתבתי פגע בך.
את כתבת תשובה מקצועית ומצויינת, וחידשת גם לי בקשר לנורמות החדשות מהמחקר של נגדלר-שליו ודרומי.

בכל זאת, בשורה התחתונה, ממה שכתבת אפשר להבין שמי שיש לו פחות מ-15-20 מילים זה כן נתון שיכול להצדיק פניה לאבחון (גם אם זה בפני עצמו בלי סיבות נוספות לחשש מצד ההורים).
ובגלל שזה פורום שהמון נשים קוראות בו, חשבתי שזה עלול ליצור הרבה פניות לאבחון גם כשאין סיבה מוצדקת לחשש לעיכוב שפתי, בגלל מה שנכתב. וכמו שכבר כתבתי - עומס פניות לאבחון כשאין צורך - פוגע בילדים שבאמת צריכים טיפול. זה לא סתם 'אין מה להפסיד - מקסימום יאבחנו ויראו שאין צורך בטיפול'.
ולכן היה לי חשוב לחדד את הדברים.
אבל במבט לאחור, אני רואה שהדברים שכתבתי יותר מידי 'יצאו נגד' התגובה שלך, ואולי באמת ירדו לפרטים שלא כאן המקום לרדת אליהם, וממש לא התכוונתי שזה יצא ככה. אז שוב סליחה.
הכל בסדר טובה דיה
🙂❤️בארץ אהבתיאחרונה
אני מסכימה עם הכיוון הכללי של מה שכתבתשריקה

לגבי הפורום- האמת שלא התעמקתי בכל השרשור בשביל להביע דיעה לגבי המקרים הספציפיים ששאלו עליהם פה,

קראתי ברפרוף וקפץ לי לעין שכתבו על המחקר הזה אז הבאתי את הקישור.

משאלות קודמות שהיו בפורום,

אני חושבת שסביב הגיל הזה מה שחשוב להתיחס בתשובה-

*להסביר מה זה אומר מילים (הורים לא בהכרח סופרים את כל המילים של הילד)

*לדעתי חשוב לספור מילים לאורך כמה ימים - עם רשימה על המקרר או משהו כזה. המון פעמים הורים מופתעים לגלות כמה מילים באמת יש לילד.

*כן לכוון להסתכל על המכלול, ובהקשר ספציפי של אוצר מילים - להסתכל על התקדמות, ולא רק על מספר המילים. אם יש התקדמות ולמידה של מילים חדשות - זה משמעותי מאד והסתכלות אחרת מול ילד שיש לו נניח 10 מילים - אבל כבר כמה חודשים יש לו את אותן 10 מילים ולא למד מילים חדשות.

אם הקריטריון היחיד של טיפת חלב זה 10 מילים בגיל שנה וחצי, מבלי להסתכל על המכלול- אז כן, בעיני זה קריטריון בעייתי שיכול לפספס ילדים. 

מסכימה איתךבארץ אהבתי
אלו באמת דגשים חשובים
כן. אבל לא חייבות להיות מדוייקת מבחינת הגיהאורוש3
גם לי זה נשמע ממש מוזראמא לאוצר❤
מכירה מלאא ילדים שבגיל שנה ו5 אמרו גם פחות והרבה פחות מ20 מילים והיום הם כבר גדולים והכל בסדר...🤷‍♀️
אל תגידי לה לחזור אחריךאורוש3
כלומר, אפשר. זה פשוט פחות מועיל בגילה. יותר לשחק איתה ובסיטואציה לחזור על 2-3 מילים הרבה הרבה כל הזמן. נגיד- בובה: הינה בובה. הבובה ישנה, הבובה אוכלת אמ אמ אמ, אוי הבובה בוכה, טובה לבובה. איפה הבובה? ואז היא מצביעה, לומר לה - נכון בובה! נשמע שהיא ממש בכיוון טוב. רק צריכה קצת עבודה ממוקדת.
זה נחשב מילים אהובהanonimit48
וואו! בגיל שנה וחמש חודשים זה ממש יפה!אני אמא
בכלל בכלל לא עיכוב... כל צירוף הברות קבוע נחשב מילה. לצורך העניין גם אם היא הייתה אומרת דדה באופן קבוע למוצץ שלה זה היה נחשב מילה.
זה לגמרי נקרא מילים.אמא לאוצר❤
כל עוד היא אומרת הברה קבועה למילה מסויימת זאת נקראת מילה לכל דבר ועניין.
היא ממש לא צריכה לבטא את זה בדיןק כמו שאנחנו מבטאים
נשמע לי תקין לגמרי לגמרי 💟💟💟
אם הוא אומר אמא ואבא אז זה ממש תקיןאני אמא
אם את מבינה אותואופק המדבר
והוא מתבטא גם בלי מילים זה מצוין
למרות שיש תינוקות שמתחילים בגיל שנה+ עדיין הרבה מתחילים רק בסביבות גיל שנתיים.
היו לי גם ילדים כאלו.. אל תילחצייעל...
יש מה לעשותהתהילה והתפארת

נשמע ילד חכם ומפותח שלא מתאמץ לדבר כי מבינים אותו, ממש נפוץ אגב.

לנו המליצו במקרה כזה בדיוק להוציא מוצץ בשעות היום (אם יש), להתעקש על שיום חפצים ופעולות שהוא רוצה לבצע/ לקבל, לגשת לאף אוזן גרון לוודא שאין נוזלים באוזנים, ולדבר אליו באופן ברור עם חיתוך תקין ולא משובש כדי שיהיה קל לו יותר להבין, לתמלל לו פעולות יום יומיות- "אתה רוצה לאכול, הינה יאיר אוכל בננה, אתה רוצה עוד אוכל?"  

אני חושבת שבשנה וחודשים זה ממש ממש בסדרלא מחוברת
שלי בת שנה וחודשיים ואומרת אולי 3-5 מילים
וגם זה ממש חדש.
והוא בן אז בכלל
זה גיל שגם לומדים ללכת וגם לדבר יש המון עומס על המוח.
גם אצלנו היה ככהשלומצ'
רופא הילדים שלנו המליץ על בדיקת שמיעה. תאומה א' יצאה תקינה (ולקח לה נצח להתחיל לדבר) ואצל תאומה ב', שדווקא היתה עם שפה יותר מפותחת, התגלתה ירידה בשמיעה, שהובילה לניתוח כפתורים.

מציעה להתייעץ עם אשת מקצוע, לעקוב קצת ולראות מה קורה. זה יכול להיות משהו שיתאזן עם הזמן, ויכול להיות משהו שידרוש התייחסות (ואם זה נוזלים- מניסיון- לטפל ולא להזניח. בגיל 3 זה כבר מתחיל להיות מאוחר מידי).

בהצלחה 🧡

לקחת כמה מילים בסיסיותאורוש3
קולות של חיות, אמ אמ לאוכל, הנהן למכונית משחק נוסעת, כדור, בקבוק, בננה. ולחפוררר עליהן להפיץ אותו. לחזור שוב ושוב תוך כדי משחק. למשל כדור- תוך כדי משחק כיף ולהחביא ולהוציא ולשאול איפה הכדור הינה הכדור. לדבר מולו. לתפוס את קשר העין.
אם לא משתפר תוך חודש מקסימום חודשיים להתחיל לפנות להתפתחות הילד לאבחן קלינאית. זה לוקח המון זמן אז מקסימום אם יתקדם אח''כ מאוד אז תבטלי.
בנוסף- בדיקת שמיעה!
אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

יואוווווו חחחחחשושנושי
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוסאחרונה

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמה
שלקחתי הילדים רגועים😉 באמת אין קשרDoughnutאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
הי חברות. המלצתי באמיתי לכן מאינונימיאנונימית בהו"ל

יש במשנת יוסף השבוע את הספר 'לחיות בסדר' של נועה שרון

רוצה להמליץ עליו ממש

הוא יותר טוב מקון מארי לדעתי

והיא מדברת בדיוק לנשים שיש להם הרבה ילדים/עומס וכו

גם אני ממליצה עליו!מתואמת

לא קראתי את קון מארי, אבל הבנתי שהשיטה שלה לא מתאימה למשפחות של יותר משני ילדים... (ושהיא בעצמה הודתה בזה כשנולד לה הילד השלישי)

נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא

ובניגוד למה שקורה אצלי בדרך כלל כשאני קוראת ספרים מעשיים בסגנון - הצלחתי אפילו קצת לממש חלק מהרעיונות שם...

קניתי אותו במחיר מלא ביפה נוף, וזה היה שווה את זה

ומה החידוש של זה1112
 מה היתרון שלו
בדיוק מה שמתואמת כתבהעכבר בלוטוס

"נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא"

יש לה גם קו טלפוני מעולה עם טיפים ללפני חגים/שבתנפש חיה.אחרונה

עם שיתוף מאזינות

קו חינמי נהדר!

מצרפת למעוניינות - ‏‪02-666-7140‬‏

בוקר של מצפון ממשהריון ולידה

באמצע הלילה ביקשתי מבעלי להשכיב את התינוקת שבת חודשיים כי לא יכולתי כבר מרוב עייפות להיות איתה והלילות האחרונים קשים

לקח לו הרבה זמן להחזיר אותה לישון והבוקר אני מרימה מהמיטה ורואה את הסדין עם כתמי דם ופצע דם בצורת שריטה בפנים שלה

בעלי לא שם לב אבל זה ברור שזה מניסיונות ההשכבה שלו. הויסות שלו לא מאוזן וכשהוא עייף כנראה לא נזהר מספיק

אני עם מצפון מטורף!! אם הייתי איתה אני זה לא היה קורה

מצפון על הבכי האומלל בלילה בלי מענה לשריטה או אפילו חיבוק קטן.

אוף

את בטוחה שזה בעלך ?פילה
לפעמים תינוקות שורטים את עצמם די חזק. 
^^ ואם העור שלה יבש, אז גם נשרטים יותר בקלותיעל מהדרום
כן, יש לו ציפורן אחת שישר הוא אמר שחושב שהיא אשמההריון ולידה

זה באיזור שהיא לא מגיעה עם הידיים וזו שריטה עמוקה יחסית לכוח של ניובורן

באסה 

אאוצ'. אבל יכול לקרות גם לאנשים עירניים וזהיריםיעל מהדרום
גם לאנשים זהיריםאיזמרגד1

יכול לקרות ששורטים תינוק בטעות, בטח בחושך שלא רואים מה עושים... ועשית את הדבר הנכון שביקשת ממנו להרדים אותה, את לא אמורה להגיע לאפיסת כוחות.

ולהבא- שיגזור את הציפורן, ותמשיכי להביא לו אותה גם כשהוא עייף... אני חושבת שהנזק שיהיה לה מאמא קורסת שממשיכה להיות איתה גדול מהנזק של שריטה חד פעמית...

וואי גם לי קרהרקאניאחרונה

שנשברה לי הציפורן

והבת שלי צרחה והשתוללה לי בידיים ונשרטה מהציפורן הזאת

היה לי מצפון ממש אבל בסך הכל זה הגיוני שיקרה כזה דבר

תינוקת שבוכה ולא נרדמת זה קשוחחח

🫂🫂🫂

IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

מהממת תודה♥️ מרגישה את החיבוק מרחוק!אנוונימית1
חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תודה רבה♥️♥️♥️אנוונימית1אחרונה
תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

הארץ ענקית ומלאה מקומותהשקט הזה

אם רק תפרטי קצת מה הקריטריונים שלכם בטוחה שתקבלי פה המון הצעות.

למשל היישוב חשמונאים- שייך למועצת  בנימין אבל נמצא בתוך הירוק

היישובים נוף איילון, שעלבים, מבוא חורון קרובים למודיעין וקהילתיים

ברמלה יש גרעין תורני חזק

במודיעין בשכונות החדשות יש הרבה קהילות של צעירים

בכרמי גת יש הרבה צעירים, בכרמי הנדיב בקריית מלאכי נבנות ממש קהילות חדשות- חברים שלנו גרים שם ומרוצים ממש

לא מכירה לעומק אבל אולי אזור יד בנימין

בקיצור- תכתבי מה הקריטריונים וננסה לעזור.

כשאין משפחה- קהילה חזקה ותומכת זה דבר חשוב ומשמעותי מאד!!

אולי יעניין אותך