זה אכן שבוע מאתגר, אנחנו לא נכנסים לבריכה השבוע.
הגדולים שלי כבר גדולים ומעסיקים את עצמם וגם עוזרים עם הקטן יותר. אבל עולים לי כמה רעיונות משנים עברו:
הילדים עושים מסעדה, מבשלים, עורכים שולחן ומגישים לבד וגם מכינים תפריט יפה בכתב ידם. זה מעסיק בוקר שלם וצהריים. הילדים מאוד נהנים מזה. כמובן שאם הם קטנים צריך להיות באיזור בשעת הבישול.
אח"כ מנקים הכל ביחד- אם נשאר להם כח.
הלילה חלק אצלי ישנו באוהל על המרפסת. פעם היינו בונים אוהל מסדינים וחבלים בדשא והם היו משחקים שם שעות. עכשיו חם לי מידי...
מחבואים בבית.
הייתי עושה להם מסלולי מכשולים ואתגר בסלון מרהיטים ומזרונים, פעם לעבור מעל ופעם מתחת, לטפס, להתגלגל וכו' מוציא מרץ. רק לעשות את זה בטיחותי.
בכלל לשים מזרונים על הרצפה בסלון זה מוציא מרץ, אבל כשיש הרבה ילדים ביחד על המזרונים זה עלול להיות מסוכן. אפשר 2 כל פעם.
משחק ארץ עיר הלך אצלינו הרבה.
כתיבת סיפור משותפת, יושבים במעגל כל אחד עם דף, כותב משפט התחלה של סיפור בשורה אחת, מקפל את מה שכתב שלא יראו ורק את המילה האחרונה במשפט, הוא כותב קצת יותר למטה שכן יראו ואז כל אחד מעביר לזה שלידו וממשיך את הסיפור שקיבל, כשהוא יודע רק את המילה האחרונה שמשפט. ככה מעבירים עד שנגמר הדף, פותחים את כל הקיפולים וקוראים סיפור מצחיק.
משחק קלאס בחוץ או בתוך הבית- לסמן את הקווים עם מסקנטיפ לבן על הרצפה ובמקום אבן להשתמש בפקק.
באולינג -עם בקבוקי שתיה מלאים עד החצי בערך במים וכדור.
פלסטלינה, להחליט על נושא מסויים שמפסלים וכל אחד עושה משהו. (למשל: בית כנסת, משפחה, גן חיות וכו' ) אפשר לסדר אחכ על איזה משטח קרטון לתצוגה.
אני ממש גרועה בזה אבל יודעת שמאוד עוזר לשמור על איזשהו סדר יום קבוע של קימה, תפילה, ארוחה, משחק משותף, משחק חופשי, עוד ארוחה וכו'... תורנויות עזרה של הילדים...
זה עוזר לשמור על איזשהי מסגרת שבה כולם יודעים מה הולך לקרות ויש סדר בראש. אני לא ממש הצלחתי בזה 🤭
בהצלחה.