מצטערת לבשר: עובדי ה״חשבונית״ של היום - אתם העניים של העתיד.
צעירים שעובדים רק כנגד חשבונית: שליחים, מלצרים, פרילנסרים ועוד - אני עצובה ובעיקר מודאגת בשבילכם. אתם עובדים כל כך קשה. מזיעים בקיץ, נרטבים בחורף, רצים, מדוושים, עולים במדרגות ונותנים את הנשמה. אבל - כשתהיו מבוגרים - וזה יקרה מתישהו - אף אחת מהחברות שהעסיקה אתכם לא תדאג לכם.
כואב לי על כל כך הרבה אנשים שעובדים היום בצורה הזו. אמנם השכר שמציעות לכן החברות המזדמנות יכול להיראות מתגמל - אבל אם אתם פרילנסרים, הן לא מפרישות בשבילכם שקל אחד לפנסיה או לקרן השתלמות.
המתמטיקה פשוטה: אתם הולכים להיות מבוגרים עניים אם תמשיכו כך ולא תדאגו לעצמכם. כשמקומות העבודה לא מפרישים לכם - אתם לא רק מפסידים את הסכום שלא הופרש, אלא גם את כל התשואה והריבית דריבית שהוא יכול היה לצבור במשך שנים. ברוב המקרים - מדובר על מיליוני (!) שקלים. רוב הצעירים שאני מכירה לא יפרישו לפנסיה לעצמם (למרות שבגדול יש חוק פנסיה חובה לעצמאים) וגם אצל אלו שכן עושים זאת - ממש לא מדובר בסכומים שבדרך כלל מופרשים בתלושים של שכירים.
אני כבר לא מצפה מהממשלה לעשות משהו. מכם - כן. אני מציעה לכם להתעקש על הזכויות שלכם, להתחיל להפריש לפנסיה ולחקור את עולם הפיננסים. זה לא יקח לכם יותר מכמה שעות של ריכוז ולמידה, אבל זה כן יכול לשנות לכם את החיים. דברו איתי. היום. בין אם אתם שליחים, עובדי כלכלת הפלטפורמה - או פשוט עצמאים מכל תחום אין להם מושג אם יש להם פנסיה בכלל.
חצי שעה של תשומת לב היום - יכולה להציל לכם את העתיד כולו.