עזרה דחופה אשתי במשברנשוי+
עבר עריכה על ידי נשוי+ בתאריך ט' באב תשפ"ב 23:46
שלום לכולם, אני לא נשוי טרי ולמעשה כבר יש 5 ילדים מתוקים.
אני בוגר מצטיין של ישיבה תיכונית מהמוכרות בארץ. לפני צבא התחזקתי בישיבה והתחתנתי בשידוך. התגייסתי וכיום אני בעולם ההייטק.
אשתי היא אשה טובה בסך הכל אך נראה היה שהיא אינה מצליחה להשלים משימות ואפילו הפשוטות ביניהן. בנוסף, היתה לה בעיה עם מגע וקרבה פיזית. גם תקשורת עם אנשים אחרים היה בשבילה דבר לא פשוט. אך תמיד תליתי את הבעיות הללו בעודף תביעה מצידי כך שחשבתי שאני הבעיה - אני זה שמגזים.
כך סחבתי כל השנים.
בשנה האחרונה היא נרשמה לסדנה להעצמת האישיות שלה. שם גם המליצו לו לה על מטפלת שיכולה לעזור לה.

אך המצב לא השתפר אלא נהיה גרוע יותר. כרגע היא סובלת מהתפרצויות זעם ורגזנות כלפיי. קימה מאוחרת וחוסר חשק לטפל בבית. הסתגרות טוטאלית עם הפלאפון.
מנסיוני להבין את הסיטואציה מסתבר שהיא בפוסט טראומה ונתק רגשי ממני. במהלך השנים הבנתי שהייתה לה ילדות עצובה אבל לא שיערתי שזה צילק אותה בצורה כזאת.

אשמח לשמוע מה דעתכם או האם יש כאן מישהו שחווה מקרה זהה. או מישהו שיכול לתת עצה.
מה הכוונה נתק רגשי ממך?תהילה 3>
מציעה לך להתייחס אליה בצורה עוטפת ומקבלת, ולא להתרגש אם היא לא מתנהגת בצורה הכי כיפית שיש.
להגיד לה שאתה כאן לצידה ואתה אוהב אותה ורוצה לעזור לה במה שאפשר.

אישה זקוקה לגבר שאוהב אותה ומקבל אותה והיא מרגישה שהיא יכולה לבטוח בו ולסמוך עליו.
כזה שלא מתרגש אם היא טיפה קיפודית.

אם הייתה תביעה מצידך כלפיה כל השמים, יכול להיות שזה בהחלט גרם לה להרגיש שאתה לא מספיק אוהב אותה ושמח בה,
ולפעמים לוקח זמן לרפא חויות כאלה ולהיות במקום אחר.

אם אני מבינה נכון, היא עדיין בטיפול רגשי?
טיפולים רגשיים מסויימים עלולים לגרום להצפה של חויות קשות ורגשות קשים שקשה להתמודד איתם.
זה יכול להסביר את זה שכרגע קשה. השאיפה היא שאחרי ההצפה המצב יתאזן ויהיה טוב יותר מאשר קודם.
מקווה שבע"ה הטיפול שהיא בחרה יהיה מוצלח עבורה.

ובינתיים מה שאתה יכול לעשות זה להיות בעמדה של גיבוי,
של דאגה, של תמיכה.

ותתפלל שיעבור מהר ובקלות..
תודה על המענהנשוי+
אבל איך יכולתי לשדר אחרת? באמת שניסיתי כמה שיכולתי אבל אני חושב שאדם ממוצע היה פשוט הולך..
הפצרתי בה בעבר לטפל בבעיות שציינתי אך היא לא לקחה זאת ברצינות. (בכלל לא ידעתי על הבעיה הנפשית)
אז המתנתי וחיכיתי לנס.

אבל כעת אני לחוץ עם ההסתגרות שלה בפלאפון - פשוט 24/7 (לא כולל שבת) אני טיפוס לחוץ אז אני מתחיל לחשוד בה. בעיקר כי הטיפולים שלה בערב פעם בשבוע. היא סגורה בפניי. היא לוקחת את הרכב ואין לי מושג לאן נוסעת. כמו מרד של תלמידת תיכון.
מצד שני היא נראית די שבורה ולא נעלה את הטלפון - מה שלא מתאים לפרופיל של בוגדת.
אני לא עוסקת בכלל בעברתהילה 3>
וזה באמת מורכב ולמידה שצריך ללמוד בזוגיות וכגבר נשוי.
אין שום עניין להאשים את עצמך, עשית מה שידעת.
עכשיו אתה יודע דברים אחרים וכדאי לנסות ליישם אותם

היא לא מדברת איתך כלום בכלל?
אולי תנסה להציע לה לצאת לבית קפה או משהו, קצת לקרב ביניכם וקצת לאפשר לחבר.

זה נשמע באמת לא פשוט שהיא ככה מסתגרת לאורך זמן. תנסה להביע דאגה ואמפתיה כמה שאתה יכול.

נכון לעכשיונשוי+
היא מדברת איתי אבל ברגע שזה קשור לדיבור על דברים של רגשות שלי או שלה או משהו שקשור אליה היא מתעצבנת ומתרחקת. היא לא מוכנה לדבר על זה. מאוד קשוחה.
יכול להיותתהילה 3>
שזה כרגע רגיש אצלה. אם זה נראה לך מדי מוגזם בקטע של בעיה הייתי שוקלת להתייעץ עם המטפלת שלה
מצטרפתנעמי28
וממליצה גם לך לקחת ליווי, מישהו מקצועי שיתמוך בך ושיכוון אותך איך לתמוך בה ולא לפרוק את המתחים מהמצב עליה.
הלוואי שרק תצמחו מזה🙏🏼
אני חושבת שמה שאתה מתארהמקורית
מצריך טיפול של אישיות טיפולית מוסמכת
נשמע כמו דכאון ופוסט טראומה.
תן לה ספייס ותתמוך אבל תציע את העזרה הזו.
נשמע לא פשוט בכלל..
נשמע לי שהיא בדכאון..אור123456
היא עשתה כפי שהציעו לה והלכה לטיפול?סוסה אדומה
לפעמים, בשלבים הראשונים של הטיפול עשויה להיות תגובת רגרסיה דווקא...

בכל אופן, נשמע שאתה מתמודד עם אדם ששרוי בדיכאון כרגע, ואני בטוחה שזה מאוד לא פשוט לך, בפרט כשצריך לתחזק בית עם 5 ילדים.

אני מציעה שבינתיים תחמול על עצמך ובמיוחד על אישתך.
אומנם היא מוציאה הרבה מהזעם שלה עליך, אבל כשתבין שזה לא אישי, תצליח לקחת את הדברים בצורה שלא תפגע בך ואולי אפילו תעזור לך.

תקרא ותלמד קצת על דיכאון ומה התפקיד שלך בסיטואציה, זה עשוי מאוד להקל עליך וממילא על שניכם.
אם תרגיש צורך, אולי כדאי שתעזר גם אתה באיש מקצוע.

שולחת לך כוחות,
מבטיחה שכל תקופה קשה עוברת בסוף, במיוחד כשנבהלים פחות ומודעים יותר למה קורה בדיוק...
אני בלחץ ופאניקה והגוף שלי מגיב בהתאםנשוי+
יש לי פחד ממצבה של אשתי - האם זה יוביל לפרידה או בגידה שלה. וגם פחד איך הדבר ישפיע על הילדים.
המטפלת שלה לא במקצוע פורמלי כמו פסיכולוגית אלא טרילותרפית כך שאני מאוד חושש לגבי יעילות הטיפול.

אני גר באיזור ירושלים ואני לא יודע למי לפנות.
אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי.
נשמע שבאמת נכון גם לךתהילה 3>
לקבל איזשהי תמיכה.
מקווה שבע"ה שניכם והזוגיות שלכם תצאו מחוזקים מהסיפור.
כמה דבריםסוסה אדומה
ראיתי שכתבת שאתה טיפוס לחוץ, וגם פה אתה אומר שאתה בפאניקה ושהגוף שלך מושפע בהתאם,
אז באמת כדאי אולי שגם אתה תלך לטיפול.

אתה אומר שהיא נראת די שבורה.
שמע, כשאישה בדיכאון (לא רק אישה) הליבידו שלה מאוד מאוד נמוך, והביטחון העצמי שלה בהתאם.
הסיכוי שהיא בוגדת בך, מאוד מאוד קלוש. מאוד.
ואם קורה דבר כזה, זה נטו נטו כי מישהו מנצל אותה על גבול האונס אותה.
אם. ואני חוזרת, אם.
אולי זה יוריד לך קצת את הפניקה? אני לא יודעת.

רוב הסיכויים שהיא פשוט בדיכאון והיא בורחת מעצמה לאיזו אפליקציה שהיא התמכרה אליה.
לא חסר...

באופן כללי, אישה צריכה להרגיש נחשקת בעיניי האיש שלה, אחרת יש לה "התמודדות" לחפש את זה במקום אחר,
ליתר ביטחון, תרעיף עליה בכנות ותפרגן לה בכל דבר שאתה יכול.
תחשוב עליה שהיא יפה, שזכית בה, שהיא חכמה ועמוקה וכל דבר שאתה יכול לפרגן לה.
אתה תראה שלאט לאט זה ירכך ויחזק אותה (כמובן לצד הטיפול הרגשי)

בינתיים תנסה לתת אמון בטיפול שלה, בכי הרבה תגלו שהוא לא יעיל, אבל היא זאת שתדע להגיד לך.
(אני מקווה שאתה לא משדר לה את תחושותיך ביחס לטיפול, כי זה באמת יכול לגרום לה להסתגר וללכת בדרך שבה היא הולכת...)

אתה תתמודד והילדים יתמודדו בע"ה, יש לכם כוחות ב"ה.
הכי חשוב שתתמקד בכאן ועכשיו ובמה שאתה יכול לעזור לעצמך (ולמשפחתך) כרגע.
לא פשוט, אבל אתה חזק מזה ❤

לגבי מטפל, אנסה לחשוב בשבילך...
תודה המילים שלך מחזקותנשוי+
קשה מאוד. אשתי כל היום וכל הלילה בטלפון. זה מדיר שינה מעיני. התעוררתי לפני שעה ב04:00 ואשתי כמובן.. בטלפון. אני בתוך סיוט מתמשך
תנסה לדייק רגע עם עצמךהמקורית
מה מפריע לך בזה שהיא בטלפון?
למה זה מדיר שינה מעיניך בעצם?
מדאגה..? דאגה למה?
כי זו בטלנות?
כי אולי היא בוגדת?
כי היא לא מתפקדת למחרת?

חשש מבגידה - זה גומר אותינשוי+
כל השאר ברור שמטריד ועכשיו אני מבין שצריך לטפל בזה. אבל מה שהורס לי את הבריאות וגורם לי לא לישון בלילות ולא לתפקד בימים זה לראות אותה מתכתבת (גם בשעות הלילה הקטנות) כי לכי תדעי לאן זה יכול להגיע.
אתה בטוח שהיא מתכתבת?המקורית
זה לא משחק? אני רצינית שאני שואלת..
אם כן, אז תשאל אותה מה היא כותבת ככ הרבה שעות.. ולמי.
בעיניי לגיטימי לשאול
/>

אני יכולה לשבת על הטלפון ימים שלמים. להתכתב פה בפורומים, לראות סרטונים, לכתוב לעצמי דברים, למלא עגלות במוצרים שלעוךם לא אקנה.. זה ממש לא מחייב שזה בגידה, חלילה.
כשאני שואל היא מתעצבנת ולא רוצה לומרנשוי+
היא לא מסתתרת. היא מתכתבת לידי ובכל מקום ובכל רגע
היא גם יוצאת מהבית ולא אומרת לאן?המקורית

אולי כן לפתוח איתהנעמי28
בלי האשמות!! ולא להגיע לכעס ולצעקות

להגיד בזמן מתאים או לכתוב שאתה יודע שהתקשורת בינכם לא טובה ואתה יודע שיש לך חלק במצב הזה.
אתה רואה שהיא מתכתבת ויש לה למי לפרוק וכואב לך שזה לא אתה, מי שאמור להיות הכי קרוב אליה.
וזה גם מעלה חששות אולי יש מישהו אחר שמאד קרוב אליה.

או שהכי חכם להתייעץ עם מישהו מקצועי

אם היא במצב נפשי מאד מאד לא טוב אני מקווה שמישהו לא מנצל אותה (והיה כזה מקרה כאן בפורום)
נכון. גם אני חשבתי על זה האמת..המקורית
אני לא מבינה בבגידות ב"הרק לרגע 123

אבל הסטטיסטיקה של דיכאון ומשברים נפשיים היא עצומה, והנזק של חשדות כלפיה אם היא באמת עוברת משהו קשה יכול להיות איום ונורא עבורה וגם עבורך. וטלפון זה ההסחת דעת הכי זמינה והכי נוחה שיש היום, אז זה ממש ממש הגיוני (ונפוץ כל כך כל כך) להתמכר לטלפון כשאתה רק רוצה לא להרגיש ולא לחשוב ולא להתעמת מול בן הזוג שמציף בך את מה שאתה מרגיש כלפי עצמך.

לפי מה שתיארת בהיסטוריה ביניכם, גם בלי המשבר הנוכחי כדאי לכם ללכת לטיפול כזוג ואצל מישהו טוב, שידע בנוסף לכך להפנות אותה אם צריך לאיש מקצוע ספציפית לקושי שיש לה (כלומר, זה מאוד הגיוני שאדם נרתע מלדבר על קושי שיש לו מול בן זוג שביקורתי כלפיו, ולכן לפעמים יותר קל לשמוע את זה ממישהו ניטרלי).

אני במצבי משבר של קרוב משפחה/בן זוג משתדלת (וזה קשה נורא לא להתעצבן, מנסה לדאוג לעצמי קודם כדי שאהיה פנויה להכיל באמת) לא לבקר ולהטיף כי זה רק מוסיף הסתגרות וזה גם באמת לא נכון, כי אדם בדיכאון/בחרדה/בהתמכרות הוא במערבולת של בוץ ולתת לו דלק לשנאה עצמית זה רעיון גרוע. 

לפעמים שיחה ממש זה טו מאצ', אז אולי לפנק בשוקו, ולהגיד מילים אוהבות, לשאול מה שלומך, אני מאוד דואגת לך, זה נראה שמשהו כואב עובר עליך, אני מבינה שאתה זקוק ללבד, אבל שתדע שאני כאן אם צריך. או משהו אחר שגורם להרגיש שיש אכפתיות ואמפתיה (אם מגע מרתיע אותה, אז לא חיבוק, מחווה אחרת, אבל שיהיה ברור מה הכוונה ובאמת מתוך כוונה להרעיף טוב בתוך הבוץ)

ואחרי כמה פעמים, אפשר לשאול בקול או אולי במכתב או בהודעה אוהבת, "אני רוצה שיהיה לך טוב וגם לנו כמשפחה טוב, איך אני יכול לעזור לך שתרגישי יותר טוב? תסכימי לבוא איתי לאיש מקצוע x  שיעזור לי יותר להבין אותך?" וכדומה.

לנסות לגשת לבן זוג לא מתוך "הוא מקולקל, בוא נתקן אותו" אלא מתוך "אכפת לי ממנו (הוא לא אני, אנחנו שניים ולא אחד, אני לא מתערער מזה, אבל אני אוהב ורוצה בטובתו), איך אני עוזר לו לגייס כוח לעזור לעצמו, ואיך אני עוזר לנו כזוג בהיבטים הזוגיים של המשבר".

זה מהניסיון שלי. יכול להיות שבמקרה שלך זה ממש ממש לא רלוונטי ולא קשור ודווקא נכון לעורר אותה שתלכו לטיפול מתוך אחריות כלפי הילדים והבית, מאוד מאוד קשה לדעת בלי להכיר את הסיפור מקרוב... 

בכל אופן אם אין שום תקשורת איתה, או אם אתה חושש לדרדר את המצב עוד יותר, לך אתה לפסיכולוג או עו"ס מומחה שיעזור לך למצוא קצה חוט כדי להתחיל תהליך לפתרון, כי זה באמת נשמע מצב ממש ממש לא פשוט ואין חבוש מתיר עצמו (לבד) מבית האסורים.

ומילה אחרונה ואולי הכי חשובה: הילדים עלולים להיכנס למצוקה אם זה מצב מתמשך, גם אם הם לא מראים. 

תחשוב כמה שאתה באי וודאות ולחץ, אז בטח שגם הם. מאוד חשוב לראות גם אותם, לנסות להירגע בעצמך ולשדר להם את זה, לתת להם הסבר "אמא אוהבת אתכם ואותי, אבל היא עכשיו לא מרגישה טוב, ובעז"ה היא לאט לאט תרגיש יותר טוב", או לבקש ממנה להגיד להם את זה בצורה פשוטה ולא מפחידה, אם היא מסוגלת.

גם בעניין הזה אפשר וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע, זה ממש ממש חשוב ויש בזה הרבה ניסיון שחבל לא להיעזר בו (זה לא מאוד שונה מכל מחלה אחרת).

לא זכרתי שכתבת שהיא בטיפול,רק לרגע 123

אפשר אולי לשאול אם ניתן לבוא פעם אחת איתה כדי שהמטפלת תכוון אותך איך לתמוך בה? 

לשדר אמון בשני ובכוחות שלו ולא להתערבב ולהישאב גם לתוך הבוץ, אבל כן לחתור למצב שיש תקשורת זוגית ואפשרות לעזור זה לזה.

את צודקת אבל המצב הזה בלתי נסבלנשוי+
איך את היית מרגישה אם היית במקומי?
אני חושב לכל הכיוונים.
המצב מחמיר מיום ליום.
אנשים מקסימים נותנים לי כאן מטפלים אבל עפ"י רוב אין להם מקום או שהם רחוקים מדי
חשוב לי להגידתהילה 3>
שאישה במצב כזה לרוב חווה בטח המון בדידות ומשוועת לתמיכה ולאהבה והרגשה טובה.
אני לא יודעת מה הסיבה שאולי היא מבקשת אותה במקומות אחרים (אם אתה מספר שהיא מתכתבת)
אבל אם לא קרה משהו נורא וקיצוני ביניכם, סביר להניח שהיא הייתה שמחה לקבל ממך תמיכה ועטיפה כזאת.

הסיבות שזה לא קורה יכולות להיות שונות, אבל יכול להיות מאד, שאיפשהו בלב, מאחורי כל המחסומים
היא חולמת שתפרוץ את החומות ותגיע אליה.
שהיא תוכל כן למצוא בך אוזן קשבת ונחמה ובטחון.

תסתכל על זה ככה- אישתך כרגע חולה מאד, ומבחינות מסויימות היא לא מצליחה לתפקד.
סביר להניח שאם היא הייתה מקבלת טיפולים כלשהם שהיו מחלישי אותה םיזית היית עושה מאמצים להיות שם לצידה, להקשיב, לתמוך וכו'
תתייחס לזה ככה.
תדמיין שיש סביבה חומה של קרח ואתה האביר שצריך להגיע אליה, ותנסה להמיס אותה בחום ואהבה.

להביע דאגה, לפנק, להוציא אותה לטיול/דייט, לקנות לה מתנה,
לכתוב לה מכתב או פתק או הודעות שאתה דואג לה וחושב עליה.

אם לא מצאת מטפל באיזור ירושלים תפנה אלי באישי יש לי אולי מישהו בשבילך.
נגמרו לי השמות

מקסימה את 

תודה יקרה❤תהילה 3>
בינתיים קניתי לי רסקיו אבל זה לא עוזר לי כללנשוי+
תלך לרופא משפחה ותבקש משהוא רציניאור123456
לתקופה
רסקיו לא באמת מזיז משהו לחרדה אן לחץ רצינים

אין מה להתבייש לקחת תרופות אמיתיות לתקופה..מניסיון!
יש גם דברים יותר חזקים, כדאי לברר בבתי מרקחת-טבעינפש חיה.
ניסיתפרצוף כרית

לתת לה המון מחמאות?

לתת לה הרגשה טובה שאתה באמת מעריך מה שהיא עושה עבורך?

להדגיש בפניה כמה שהיא חשובה עבורך והיא כל חייך ואתה ממש מאוהב בה עד עמקי נשמתך?

ואתה יכול להביע את אהבתך אליה בדרכים שונות - ולגוון - זה יכול לבוא לידי ביטוי ב-

מכתב

במילים

במתנות

בעזרה בבית

זה מה שהיה עוזר לי , אם היתי במקום אשתך....

אני חושבת שאתה כבעל יכול להרים את אשתך הכי הרבה, יותר מכל מיני אנשים חיצוניים

כי אתה האדם הקרוב אליה 

מסייגת, לפעמים גם אנשים חיצוניים שלא הבעל יכולים לעזור, אבל ברור שאם הבעל משדר שהוא איתה תמיד ומקבל ואוהב אותה כמו שהיא - זה יכול לעזור מאוד 

כרגע היא בנתק ולא רוצה לשמוענשוי+
חשוב לשמוע ממנה למה היא בנתק הזהאורה שחורה
בשביל להגיע לקירבה ולפתור את המצב.
לא לשער לדמיין לחשוב להחליט למה אתה חושב שהיא ככה
לאפשר לה מקום בטוח לשחרר את הכאב שלה
להקשיב לה.

ותמשיך כמו שהכרית הציעה,
תראה לה שאתה איתה ורוצה ואוהב אותה
ולא מוותר עליה
בעז"ה זה ירכך אותה וירגיע את מה שכואב לה בלב לאט לאט.

בהצלחה
וכל הכבוד על האכפתיות
זה מאוד ראוי להערכה
נראה שאתה צריך עזרה לא פחות ממנההמאור הקטן

ככה זה לרוב כאשר אחד מבני הזוג נמצא במשבר שהשני לא יודע איך להתמודד איתו.

בשורה התחתונה אין לך יותר מדי מה לעשות חוץ מלבקש ממנה לקבל סיוע מקצועי, ומהצד שלך פשוט לתמוך, ולקבל את המצב.

אתה מתאר חשש מפרידה או בגידה, שזה דבר מאוד קיצוני לחשוש ממנו בסיטואציה כזאת. מנסה להבין מה מוביל אותך לחשש כזה. אולי לך עצמך גם יש פחד מנטישה? זה בטח מוביל עוד יותר להקצנה של המצב מהצד שלך...

ברור אני גם צריך עזרהנשוי+
לתמוך ולקבל את המצב זו בעיה כי חלק מההחלטות שלה נוגדות אמונות וערכים בסיסיים שלנו (לפחות עד פרוץ המשבר) זה גם משפיע על הילדים.
ובקשר לחששות שלי מבגידה - אני חושב שאם בת הזוג שלך היתה מתכתבת בוקר/צהרים/ערב/לילה.
כשהיא במצב מאוד רגיש ופגיע, אני חושב שגם אם היית בעל ביטחון עצמי גדול, גם אתה היית חושש.
אתם צריכים להבין שאני לא מקצין - זאת מציאות!

בינתיים היא לא מודעת כ"כ למצב אבל מנסה בדרכיה לטפל בעצמה ואני מנסה למצוא גם מטפלת טובה שתתאים לסיטואציה.

בכל מקרה רציתי לומר תודה לך ולכל מי שייעץ והגיב - מאוד מחזק ותומך!!
טיפול מקצועי לה ולךנגמרו לי השמות

ע"י פסיכולוג קליני שמבין בפוסט טראומה כפי שציינת או מורכבויות אחרות בנפש.

גם לה, כדי לצאת מזה ולקבל כוחות וכלים

וגם לך, בתור בן הזוג של מי שמתמודד עם זה, זה לא פשוט כלל.

ב"הצלחה רבה רבה, שתראו ישועות שלמות בקרוב ב"ה 🙏

לא רציתי בהתחלה יותר מדי לפרט אבל..נשוי+
היא לפני כחצי שנה התחילה ללכת לסדנא להעצמה
ומאז התחילו בעיות. שם גם המליצו לה על מישהי שאמורה לטפל לה בפוסט טראומה. ואכן החלה ללכת לפני כ3 חודשים.
והנה היום המצב רע ומר. אין תפקוד כנראה בגלל הטיפול. ואין תקשורת איתי בגלל הסדנא. (כי היא כרגע מועצמת ועושה מה שהיא רואה לנכון וממילא שום דבר שאגיד, לא מזיז לה)
לכן, היא לא מרשה לשתף בתהליך.
לכן, מבחינתה האובססיה לפלאפון אינה בעיה.
לכן היא גם לא רוצה ללכת לטיפול זוגי.
היא מנותקת ממני - כך אמרה.
היא כבר אמרה לי, אם אתה רוצה - טפל בעצמך.
טפל בחרדות שלך לבד.
ואשתי חזקה מאוד. אם החליטה, זהו.
וכן, היא לא מודעת למה שקורה ואינה מודעת להשלכות של גירושין.

זהו, חיי אינם חיים. להתגרש זו לא אופציה בגלל הילדים כמובן. יש לי חמשה והם הדבר הכי יקר לי בעולם. איך אוכל להסתכל להם בעיניים.

אשמח לשמוע אם מישהו מכיר תופעה שכזו.

אולי באמת אתחיל טיפול עם עצמי.. לבד.
כדי להתמודד. כדי שאוכל להתחיל לנשום.
היא מטופלת אצל פסיכולוג קליני?נגמרו לי השמות

כי כל דבר אחר לטיפול בפוסט טראומה יהיה חסר.

היא מקבלת טיפול מספיק מקצועי? זה חשוב מאוד מאוד.

אתה בהחלט חייב טיפול לעצמך, ושוב, ממקור מוסמך ומקצועי שמבין בפוסט טראומה. אל תסתפק במשהו לא מקצועי כי לא תקבל את המענה הנכון והראוי למצב שלך.

צריך כאן היכרות עם מה קורה בנפש של אדם המתמודד עם פוסט טראומה

וכמובן קבלת כלים גם לבן הזוג שחי איתו מה נכון ומה לא נכון לעשות.

וכמובן אחרי שמקבלים טיפול ראוי ומקצועי לדבר עצמו כדאי לחפש גם כתובת טיפולית בפן של הזוגיות. מטפל זוגי שגם הוא מתמחה בפוסט טראומה ונגזרותיה על הזוגיות.

המון הצלחה ב"ה,

שתבשר לנו בשורות טובות 

לאנשוי+
היא הלכה (ללא ידיעתי אגב) למטפלת לא פורמלית בהמלצה של חברה. כעת, היא הולכת למשהו לא פורמלי נוסף (שיטה אחרת) בהמלצה של המטפלת הנוכחית.
אין לי מילה בעניין מכיוון שהיא ניתקה אותי.
כמובן שזה מלחיץ אותי אבל נראה שאין ברירה אלא לשחרר, להתפלל ולחכות לישועה.
אז זו יכולה להיות בעיהנגמרו לי השמות

כי טיפול לא מספיק מקצועי למצב שלה (כפי שתיארת, אם אכן מדובר בפוסט טראומה או מורכבויות אחרות ועמוקות בנפש) יכול חלילה גם לגרום לנזק.

בנוסף, כתבת שאין לך אמירה בעניין כך שזה מוסיף לבעייתיות שאין דרך בה היא מקשיבה לעצה הזו שלך...

במצב כזה מה שנשאר זה להתפלל לקב"ה שישלח לה שליחים טובים ב"ה,

הרי לא ניתן להכריח אדם ללכת לטיפול או להחליף טיפול או כל דבר אחר שתלוי באדם עצמו...

שיהיו בשורות טובות ב"ה 🙏

אכן. תודה!נשוי+
קודם כל חיבוקעולו
ממש ממש לא קל, שה' יתן לך עצה טובה

אני חושב שתנסה להוריד לגמרי את החשש לבגידה.
היא לא בוגדת.
יש לך אשה רגישה והיא כרגע חולה. התהום של אנשים רגישים הוא מאוד מאוד עמוק. זר לא יבין זאת.

זאת עבודה שלך עם עצמך, לשכנע את עצמך שהיא נאמנה, אשה טובה ויש לה יותר מדי לא להפסיד והיא לא היתה מתכתבת לידך אם היתה בוגדת ועוד...
מאוד חשוב שתהיה שלו ורגוע כשהיא מתכתבת, כאילו אתה לא רואה את זה.
יתכן שהיא כמהה לתשומת לב ועצם זה שאתה נשרף מבפנים זה מה שמספק לה את זה באופן שלילי ולא מודע.
אני מאוד מסכים למי שאמרה שצריך להתייחס אליה כחולה שזקוקה לתמיכה במה שהיא צריכה ולשחרר איפה שהיא לא צריכה (שזאת גם סוג של תמיכה)
למעשה אין לך כרגע שליטה במקרה, תנסה לשחרר ולא לתחקר (שזה לא מועיל). לנסות להמשיך את החיים בחכמה. מאוד חשוב להוריד את הכעס

זה מאוד קל לדבר מרחוק כשאני לא בתוך הסיטואציה אבל חוויתי כמה דיכאונות אצל אשתי. זאת הרגשה מאוד קשה, חושך סמיך במיוחד כשהיא מרגישה שאין לה מקום בעולם (בעיות תקשורת, חוסר הצלחה...) במיוחד כשהבן הזוג הוא ההפך הגמור.
תתפלל לפני בורא עולם שתמצא את המקום שלה בעולם, ואת האמונה שאבדה לה איפה שהוא איי שם. לא במשפט אחד אלא להרחיב, לספר מה אתה חש ולבקש ..כמאמר הפייטן "כל פנו אלי והושעו"
מתפלל עליכם.
היטבת לתאר, כמה שאתה מעודד. תודה!נשוי+
הנה שוב אני כבר שעה שוכב ומוצא שאשתי אינה לצידי.
(אפשר לראות גם בהתכתבויות קודמות את השעות בהן שלחתי הודעות - לילות ללא שינה)

ושוב מחשבות. הפעם לא אקום ואבדוק היכן היא.
אניח לה. כמו שהיא רוצה.

אמרת מילה חזקה מאוד - שליטה.
כשאני לא יודע מה קורה בזמן נתון, אני נחרד.
חייב להיות בשליטה, לדעת מה המצב. בעבודה. בחיים. כך תוכנתתי. פיתחתי חיישנים.
מעולם לא שנאתי איש ואני חושב שאיש מעולם לא שנא אותי - תמיד ידעתי איך להימלט מזה.
אך כעת החיישנים מצערים אותי - "יוסיף דעת יוסיף מכאוב".

כפי שתיארת מדובר בסיטואציה בה האחד מצליח והשניה לא. כך במשך שנים, אם במודע או שלא במודע, תרמתי לרגשותיה השליליים.

אבל בשום אופן לא חשבתי שמדובר בטראומה. לא ידעתי.
לא ידעתי.
מעניין אותי לדעת איך התמודדתם עם מה שתיארת.
אתה יכול לשלוח במסר אישי אם אתה מעוניין כמובן.
אתה לא צריך לקחת על עצמך עניינים שלא קשורים בךהמאור הקטן

יש לך את הקשיים שלך שנובעים מחרדה מצבים של חוסר ודאות וידיעה. זה לא משהו שהוא ייחודי לך, למעשה לא יכול לחשוב על משהו שיראה את אשתו מסתמסת עד השעות הקטנות של הלילה ולא ייכנס לסרטים מזה.

מנגד לאישתך יש את הטראומות והקשיים שלה, והדבר היחיד שיש לך לעשות זה לתמוך בה בתהליך הריפוי (הארוך והמורכב מן הסתם..)

צא עם אישתך לטיול קצר איזה ערב, ותדבר איתה בארבע עיניים בצורה הכי רגועה וכנה, ותסביר לה שההתכתבויות שלה מכניסות אותך למצב אי וודאות, ואתה מבקש לכל הפחות להדעת עם מי היא מתכתבת. אל תבוא אליה בגישה של לתקן אותה או לשנות. פשוט לענות על הצרכים שלך בוודאות והבנה של הסיטואציה.

אנסה לספר לךעולו
על ההתמודדות שלי. אולי יהיה קצת ארוך אז מחילה מראש.
ק"כ אנחנו כנראה לא הגענו למקומות שאתם הגעתם מצד הניתוק הרגשי אבל בוודאי שהיא היתה מרוחקת ולא משתפת. זכור לי אפילו שכתבתי סוג של הספד עליה, על אשתי שהכרתי משכבר הימים. אני מאוד מבין את הקושי שלך אם כי הוא בטח כפל כפליים משלי.
א. לאחר שהבנתי שאין לי שום שליטה במציאות, נכנסתי לוייב של הכנעה וקבלה. זה המצב. זה מה שנשלח אלינו מן השמים והוא ודאי לטוב. לא משנה מה יהיה, אהיה אתה. כמו שלא הייתי מנסר את הרגל שלי בגלל שהיא כואבת כך לא אפרד ממנה בגלל שהיא חולה.
ב. היתה תקופה שנסיתי לחפש טיפולים נפשיים שונים אבל ראיתי שהיא לא ממש מעוניינת. כלל גדול: לעולם לא ניתן לכפות טיפול למי שאינו מעוניין בכך. אם היא באמת לא רוצה בזה, זה לא יעבור, שחרר אותה גם מזה.
ג. המצב היה לא קל והרגשתי חוסר אונים מוחלט. אבל תמיד נסיתי לחשוב דווקא עליה. אם אני בחוסר אונים כזה באיזה מצב היא נמצאת?
גם אשתך ודאי יודעת באיזה מצב אומלל היא נמצאת ואם כל מה שאתה סובל היא סובלת פי 100 ממך.
ד. כמו שכתבתי לעיל, התפילות היו חלק בלתי נפרד ממני. כל יום 5/10 דקות הייתי מתפלל עליה ורק עליה. לא כדי שיהיה לי טוב אלא כדי שיהיה לה טוב ולנו טוב. שתמצא את המקום שלה בעולם. אני יכול לכתוב ספר על דברים הזויים ונסים ממש שקרו לי בזכות התפילות וקשר אישי קרוב עם ה'. קרוב ה לכל קוראיו זה לא גוזמא ("לכל" אפילו לרשע גמור אם הוא קורא לו באמת)
ה. לאט לאט היא התחילה להשלים שהיא צריכה עזרה, משום מקום ה' שלח שליחים טובים. לפעמים זה מישהי שדברה אתה או איזה מטפלת שהתחבבה עליה מאוד אפילו שלא היתה מאוד מקצועית.
ו. בסופו של כל התהליך הזה שאין לו באמת סוף, היא קבלה את האמונה שלה חזרה. אני זכיתי בחוסן נפשי ורגשי וזכיתי גם באמון מוחלט שלה בי.
האמון, זה הסוד. כל הריחוק גופני/רגשי/רוחני בא מחוסר אמון. לא כי אתה לא נאמן אלא כי היא רוצה להרגיש הכי חשובה לך בעולם! ברגע שהיא תרגיש את זה גם החסמים הגופניים ישתחררו.

לא הצלחתי לשלוח הודעה במסר (לא ממש בקי ברזי הפורום הקדוש), אשמח להקשיב/לשתף אם אוכל לעזור אפילו במעט.
וואו פשוט אין לי מילים! ישר כוח ענקי לךנגמרו לי השמות

קראתי והתרגשתי כ"כ מעוצמת האהבה שלכם והאמון הגדול שלך באשתך ושלה בך.

פשוט זכיתם! אלופים שניכם, ללמוד מכם! 

ב"ה שתראו רק טוב וטוב שלם וגלוי מעתה והלאה, ותקצרו את הפירות המתוקים-מתוקים עליהם עמלתם כ"כ קשה! כ"כ מגיע לכם!

תודה יקרה, ורוצה לסייגעולו
קראתי שוב את ההודעה שלי וזה נשמע מאוד מושלם ואוטופי כזה. אז לא!
היו המון נפילות בדרך, קטנות וגם גדולות. מלאתי יומנים שלמים בתסכול, כתבתי שירים חשוכים. אבל איך כתוב? "דומה דודי לצבי", לפעמים הצבי נכנס לעמק ונעלם מן העין אבל מסתבר שגם זה חלק מההתקדמות. בחסדי ה' בסופו של דבר האמונה והבטחון נצחו.
תודה רבה על הברכות, טל מחיה ממש
מרשיםנפש חיה.
זה עוד יותר מעורר הערכה לשניכם!נגמרו לי השמות

וודאי שיש גם קשיים רבים בדרך הזו! ישר כוחכם ממש!

חזקו ואמצו

ותהנו מכל הפירות המתוקים של ההשקעה האדירה הזו ב"ה!

אמן, תודה רבהעולואחרונה
הכל ממש בחסדי ה'
מרשיםנפש חיה.
תודה על השיתוף!נשוי+
אגב, גם אני כתבתי שירים על המצב בשעות הקטנות של הלילה. מדהים. לא ידעתי שאני מסוגל לזה.
גם אני מבין שאין ברירה אלא לשחרר למרות הקושי והחרדות
ושהכל מאיתו והכל לטובה
משמח ומעודד לשמוע את הניסים שהיו לך בזכות התפילות!

הדבר שהכי כואב לי זה הילדים.
כואב לראות אותם חווים את הדבר הזה.
כל מילה. כתבת יפה.המקורית
תודה רבהעולו
גישה שונה לגמריא.ג.
שאלה: האם יש לך אדם קרוב שאתה מתייעץ איתו? ההורים שלך, או אולי שלה? אח, אחות, חבר טוב? כדאי שיהיה לך מישהו כזה. אנחנו לא מכירים אותך ואת כל הרקע אלא רק מה שכתבת.

בכל זאת, למרות שכל המידע שיש לי הוא מהפוסטים שלך - אביע את דעתי.

דעתי היא שבהתבסס על מה שכתבת, בניגוד לרוב המגיבים והמגיבות, התגובה לסיטואציה שאתה מתאר היא לא "להתייחס אליה בצורה עוטפת ומקבלת" או "לתת לה מחמאות" וכו'.

מה שאתה מתאר נשמע כמו חציית גבולות על ידי אשתך שאינה לגיטימית במסגרת נישואין.

כתבת ש"הטיפולים שלה בערב פעם בשבוע. היא סגורה בפניי. היא לוקחת את הרכב ואין לי מושג לאן נוסעת".
אגב לכמה זמן היא נוסעת כל פעם?
וגם, אתה מתעורר ב-4:00 הבוקר ורואה אותה מתכתבת בטלפון והיא לא מוכנה להגיד לך עם מי(!)

אלו לא התנהגויות שצריך להשלים איתן בחיי נישואין. אני מאמין ומקווה שהיא לא בוגדת, אבל עצם ההתנהגות שאתה מתאר היא לא ראויה. לא אמורים להיות סודות כאלו בחיי הנישואין.

לשאר המגיבים: תארו לעצמכם שהפותח היה אשה שהיתה כותבת שבעלה פעם בשבוע לוקח את הרכב ונוסע, ואין לה מושג לאן, והוא גם מתכתב בטלפון בכל שעות היום ובלילה ומסרב להגיד עם מי. האם גם אז הייתן ממליצות להתייחס בצורה עוטפת מקבלת ואוהבת?

כתבת: "היא לא מרשה לשתף בתהליך.
לכן, מבחינתה האובססיה לפלאפון אינה בעיה.
לכן היא גם לא רוצה ללכת לטיפול זוגי.
היא מנותקת ממני - כך אמרה.
היא כבר אמרה לי, אם אתה רוצה - טפל בעצמך.
טפל בחרדות שלך לבד."

להתנהגות כזו קוראים gaslighting. זוהי התנהגות של מישהו שמתנהל בצורה שאינה ראויה וגם גורם לבן הזוג לחשוב שהוא פסיכי. (חפש את זה בגוגל). אמירות כמו "טפל בחרדות שלך לבד" הן מרושעות.

אם אני מבין נכון, אשתך גם לא עובדת וגם לא מטפלת בילדים וכל סדנאות ההעצמה וה"טיפולים" הם בעצם על חשבונך.

נשמע גם שהיא לא אובחנה על ידי מטפל מקצועי. היא הלכה לסדנא ושם מישהו (לא מקצועי) אבחן לה "פוסט טראומה" ושלח אותה לעוד טיפול סודי שלך אסור לדעת עליו כלום. לא רק זה, הגורם כביכול לטראומה שלה הוא אתה. מריח כמו שרלטנות.

הגוף שלך משדר מצוקה כי אתה במצוקה אמיתית. מתוך התיאורים שאתה כותב לא נראה שיש לך בעיה של אובססיית שליטה אלא בעיה של בת זוג שמתנהגת בצורה מאד בעייתית. מאד יכול להיות שהחיישנים שלך בסדר גמור והם מאותתים על בעיה אמיתית.

יכול להיות שמישהו מנצל אותה, לכל הפחות ניצול כלכלי ומסית אותה נגדך. לצערנו יש "מטפלים" כאלו.

יש "מטפלים" שמעודדים את ה"מטופל" להתנתק ממשפחתו. אלו תסמינים של כת.

אני רוצה להציע תוכנית פעולה אחרת. תוכנית שיש בה פחות הכלה והבנה ויותר הצבת גבולות.

ראשית, כבדה וחשדה: כתבת שהטלפון שלה לא נעול, אז כשהיא ישנה (בבוקר) תבדוק עם מי היא מתכתבת ב-4 בבוקר. תבדוק גם היסטוריית מיקום של הפלאפון.

זכותך לדעת לאן אשתך נוסעת פעם בשבוע. זה השלב הראשון.

שנית, תעשה איתה שיחה, לא שיחה של הבנה והכלה אלא שיחה של הצבת גבולות. משהו בסגנון כזה:

"אשתי, בחודשים האחרונים את לוקחת את הרכב כל שבוע לטיפול ואת מסתירה ממני לאן את נוסעת ועם מי את נפגשת. את מתכתבת בטלפון עם מישהו וגם את זה את מסתירה ממני.
אלו דברים שאני לא יכול לקבל כחלק מחיי הנישואין שלנו.

את צריכה לבחור: אפשרות אחת היא שתהיה בינינו פתיחות מלאה. את תדעי לאן אני נוסע ועם מי אני מתכתב, ואני אדע עם מי את מתכתבת ולאן את נוסעת.
אם תגידי עכשיו את כל האמת, גם אם קרו דברים לא ראויים, נוכל לנסות לעבוד יחד על הנישואין שלנו יחד עם טיפול אישי לכל אחד מאיתנו.

אם תבחרי באפשרות השנייה של המשך הסודות וההסתרה, המסקנה היא שהחלטת לוותר על הנישואין שלנו.

אני מאד רוצה להמשיך למען הילדים ולמען שנינו, אבל נישואין מבחינתי מחייבים שלא יהיו סודות בין בני זוג.

לא אחזיק אותך בכח ולא אכריח אותך להישאר בנישואין אם את לא מעוניינת בהם"

עדיף שהשיחה הזו תהיה אחרי שאספת קצת מידע בלשי על מה שקורה.

זה מפחיד, אבל לפעמים הדרך היחידה להציל את הנישואין היא נכונות לוותר עליהם. יש מקרים שבהם שיחה כזו תנער מספיק את אשתך ותתחיל תהליך של חזרה לחיי נישואין תקינים ואם לא, תוכל להתחיל בתהליך בריא של ניתוק מהמצב הקיים, שהוא בלתי נסבל.

אתה צריך לקבל את זה שיש מצבים שבהם אין ברירה אלא לפרק. כתבת: "להתגרש זו לא אופציה בגלל הילדים כמובן". אז זהו, שבמצבים מסוימים זו כן אופציה. בפרט שכתבת שהילדים סובלים מההתנהגות שלה. המצב שנוצר הוא שאשתך יודעת שלא משנה מה היא תעשה - אתה בכל מקרה לא תתגרש ממנה. זה מאפשר לה להמשיך עם ההתנהגות הילדותית שלה.

נשמע שהגעת למצב שבו אתה צריך גם להתייעץ עם עורך דין ולבדוק מה הן זכויותיך במקרה של גירושין. בינתיים אל תספר לאשתך שאתה מתייעץ. אחת המטרות של התייעצות כזו היא להחזיר אותך למצב של עשיה ולקיחת יוזמה ולהוציא אותך ממה שנראה יותר מדי פסיבי.

אעיר שכמו רוב המגיבים, אני לא פסיכולוג בהכשרתי ואין לי רשיון לטפל, קח את כולנו בערבון מוגבל.
צודק מאוד. הגישה הזאת מתבקשת. אבל כרגע אני פסיבי.נשוי+
בדיעבד התגלו לי פרטים שאיתם השלמתי את הפאזל. אז כך שאני מניח שאני יודע להיכן הלכה. זה לא מטריד אותי כעת.
אכן צריך למצוא טיפול טוב לה ולשנינו אך צריך שתסכים קודם.
אני כרגע פסיבי ומנסה לשחרר. כי זה הדבר היחיד שאני יכול לעשות כדי להציל.
מנסה להוציא את המשפחה מהבור הזה. מוציא אותם לים ולכל מקום אחר לבילוי משפחתי.
משתדל לקנות לה דברים. משתדל להרעיף אהבה למרות שהיא לא מעוניינת וקשוחה.

כרגע נראה לי שהפלאפון שלה נעול (ממילא צמוד אליה) ואני גם לא הייתי רוצה להציץ כדי לא להיכנס ללחץ מיותר שיכול רק להזיק.
תבין שהיא מנותקת ממני כך שגם אם אפתח חשבון פייסבוק היא לא תאשר אותי.
השעה כעת 03:30 והיא לידי, בפלאפון. (כמוני למעשה ברגע זה)

נכון, היא מתנהגת בצורה ילדותית ומרושעת. בצורה בלתי הגיונית. אבל יש כאן עניין נפשי מאוד עמוק.
וגירושין לילדים לא יהיה טוב להם וזה מה שמונע ממני. אני צריך טיפול והכנה לגירושין כי מאוד קשה לי רק לחשוב על סבל של הילדים שלי.

אגב, כמה זמן אתה נשוי? כתבת שכדאי להתייעץ עם הורים/משפחה ואני מקווה בשבילך שאתה לא נוהג כך כי לדעתי ממש לא כדאי להתייעץ עם משפחה בדברים שבינך לבין אשתך
אל תתפתה לעצות אחיתופלסוסה אדומה
אין לו רישיון לטפל,
ואני לא יודעת מאיזה מקום הוא מונע.
ברור לי שמדובר באדם לא רע, לא טיפש, ועם זאת עם משקעים שמביאים אותו לחשוב בכיוונים כאלה. אני לא שופטת, אבל מציעה לך לא להתבלבל.

הסגנון שהוא מציע לך לפעול בו, גם אם הטיעונים נשמעים הגיוניים ומתקבלים, יובילו אך ורק לפירוק ולהרס. ואני שמחה שאתה מספיק נבון בכדי להרגיש את זה.

כדאי שתתקן גם את הסגנון המחשבתי של ה"מתנהגת בצורה ילדותית ומרושעת".
אם היא בדיכאון, זה לא עניין ילדותי ולא עניין מרושע.
ומי שאין לו הסמכה מקצועית לאבחן ולאפיין, שלא יתעסק בנושאים כאלה במיוחד לא כשהוא פועל לכף חובה.

זה נושא רגיש, שקשור בשלום בית, שקשור בחיים שלך, של ילדיך ושל אם ילדיך.
תפעל בהתאם וברגישות הנדרשת...
הוא מייצג למעשה את האינסטינקט הראשונינשוי+
ובצדק. כי קשה להכיל תופעה שכזו. ואולי זו גם נקודת מבט גברית שלא היתה מסוגלת לעשות דבר כזה לבת הזוג האהובה. וזו הסיבה שבהתחלה נשרפתי מבפנים. אז קשה שלא להצדיק.
אבל צריך להיות חכם לעיתים ולא צודק. אז כרגע אני משחרר ומנסה להכיל. להיות חיובי ולהפגין את זה.

אגב, לגבי ההתנהגות "המרושעת" - כן, אני לעיתים שופך לה את מר ליבי והיא יכולה לצחוק לי בפרצוף או לבטל אותי. כמובן שזה כנראה מהבעיה שלה אבל זו התנהגות לא ראויה.
הפסקתי עם זה כחלק מהשחרור שציינתי. עדיין היא לא מוכנה לקבל רגשות. תכל'ס כבר מזמן היא לא רצתה לדבר על נושאים שקשורים לרגש בינינו כבר המון זמן. אני מתכוון לכמה שנים אחורה. היא תמיד היתה טוענת שאין לה כח כי לא יצא מזה כלום. המנטליות שלנו תמיד היתה שונה.
נשמע שאתם צריכים טיפולסוסה אדומה
זוגי רציני.
התקשורת בינכם באמת באמת לא טובה.

(עדיין לא הייתי מגדירה את זה מרושעת, זה לא מועיל לכם וגם לא רלוונטי)

בכל אופן,
תוודא שהיא אכן לא בוגדת בך,
ואל תהיה מובן מאליו ואל תיקח אותה כמובנת מאליה.
זה נשמע כמו קשר שחוק מאוד מאוד, ואישה מיואשת מהקשר הרגשי בינכם.

עם זאת, די ברור שאתה אדם חיובי, וזה כבר חומר שאפשר לעבוד איתו הרבה יותר בקלות.

תדרוש טיפול זוגי,
אתם לא יכולים להמשיך ככה.

ההעצמה שהיא מקבלת באותה סדנא, לא בהכרח שלילית, אבל מאוד הגיוני שהיא מקבלת ייצוג שלילי בגלל התקשורת בינכם.

אבל זכותך כמובן כאיש שלה לדעת מי מעביר את הסדנא, ומי מטפל בה.
הדרישה שלי לטיפול לא מועילה. היא לא משתפת פעולה.נשוי+
מחכה קצת שתתרכך ואז אציע שוב.
צריך להגדיר בגידה. לא חושד בה כרגע שהיא נפגשת עם מישהו. אבל עם מי היא מתכתבת אני לא יודע וזה מטריד.
וואו. נשמע לא נורמלישוקולד פרה.

איש יקר,

אתה נמצא במצב לא נורמלי, וברור למה אתה במצוקה.

זה נשמע שנכנסתם לאיזו מערבולת אפילה מאוד-מאוד.

היא שם עמוק ואתה- בחרדה שלך אליה.

לאן אתה הולך?

אני חושבת שאתה צריך ליווי רציני של מישהו קרוב. רב או מישהו שמבין בנפש.

הפורום פה לא מספיק. זה סיפור של דחק נפשי ושל חוסר יכולת לתקשר.

יש לך איזו דמות רבנית קרובה? 

אין דמות רבנית. די התרחקתי כי יש להם חלק במצב הנוכנשוי+
מחפש דמות טיפולית טובה.
בד"כ הם עכשיו בחופש או שאין להם מקום לטיפול נוסף. וצריך גם שאשתי תסכים כמובן.

אמשיך לחפש עד שאמצא.
אני רק רוצה לחזק דבר אחדבת 30

שדי ברור מהתיאור שלך שהטיפול או הסדנא שהיא מקבלת הוא מזיק.

טיפול אמיתי לא יוביל לנתק ממך.

טיפול אמיתי יתן לה כלים לחזור לעצמה לאט לאט.

לדעתי אתה צריך לעשות שיעורי בית לגבי הסדנא והטיפול האלה. מהם? מי מעביר אותם? מה קורה שם? אל תבקש ממנה מידע, אלא תנסה לקבל מידע בדרכים אחרות.

אולי אתה צריך להציל את אשתך ממקום מאוד לא טוב שהיא הולכת ומדרדרת אליו. 

נכון. וזו בעיה כי הוא לא מוכנה לשמוע ממני.נשוי+
לגבי הסדנא של ההעצמה אני יודע במה מדובר והשתתפו שם בעיקר נשים שחוות משברים. אני מניח שהסדנא כבר נגמרה.
בעניין הטיפול להערכתי מדובר במטפלת חילונית לא פורמלית שאמורה לטפל לה בבעיה ממנה היא סובלת. מהפוסט טראומה. אשתי טוענת שהיחסים שלנו לא מוזכרים שם ושזה טיפול הקשור אליה בלבד.
אני לא יודע איך לצאת מזה - אני עדיין בשלב החשיבה.
תכל'ס אני צריך נס משמים. מתפלל על זה הרבה.
הקב"ה מראה שכמה שאני מחזיק מעצמי, אני עדיין לא יכול לעשות כלום!
אל תהיה פסיביא.ג.

לשאלתך, אני נשוי למעלה מ-30 שנה, ודי באושר.
אני מניח שיותר מרוב הכותבים האחרים...
אציין שגם לנו יש ב"ה ילדים, אני לא רוצה לחשוף יותר מדי פרטים אז בוא נאמר שיותר מ-5.

במהלך השנים היו לנו, כמו להרבה זוגות, עליות ומורדות.

היתה תקופה של קשיים משמעותיים בזוגיות.
אחד הביטויים הבולטים מבחינתי היה חוסר רצון של אשתי לקרבה גופנית.

ניסיתי שיטות של חנופה, ריצוי, שיחות, קניית מתנות וכד'. קראתי ספרים של הרב ארוש וניסיתי להשלים עם המצב, ולהתפלל ולהתבודד וכו'. אף אחת מהשיטות האלה לא הביאה, לתחושתי, לשיפור.

אני זוכר שהמשכתי לנסות לקרוא ולברר ומצאתי חומר ומחקרים. בעקבותיהם אני מרגיש שעברתי תהליך של העצמה אישית, ושהתהליך הזה עזר ושינה ושיפר אותי - וגם את הזוגיות.

אני מקווה שאמצא זמן לכתוב פעם על זה בפירוט כי זה היה תהליך מאד משמעותי.

נקודה אחת להתחיל ממנה, שבאופן אישי עזרה לי מאד היא חיזוק ושיפור הכושר והחוזק הגופני. עשיתי בזמנו שינוי מאד משמעותי בתזונה, התחלתי לרוץ והקפדתי גם על תרגילי כח. זה לקח כמה חודשים טובים, אולי אפילו שנים, אבל השינוי היה מאד משמעותי.

השינוי הוא לא רק בגוף אלא גם בנפש. אחת התוצאות של גוף בריא הוא שיפור בבטחון העצמי, ויש גם הורמונים שמשתחררים במהלך פעילות גופנית שמשפרים את מצב הרוח.

ההשפעות על הזוגיות היו בכמה מישורים. יש את המישור הגופני הפשוט. אשתי אהבה את איך שאני נראה וזה ככל הנראה השפיע על החשק... וגם לשיפור בבטחון העצמי היתה השפעה חיובית.

כל זה היה חלק מתהליך שלם שאני מקווה לכתוב עליו בהזדמנות. חיזוק הגוף היה אחד הצעדים החשובים.

אשתי כנראה קלטה בשלב מסוים שבעצם היא די ברת מזל שיש לה אותי ושאם היא תאבד אותי - אני אהיה "סחורה" די טובה בשוק. וזה עזר להפסיק התנהגויות מזלזלות שהיו לה כלפי.

למען הסר ספק - כל הזמן השתדלתי (ואני עדיין משתדל כמובן) להמשיך להיות אבא משובח ובן זוג אוהב ומתחשב. אבל הפסקתי להיות סמרטוט.

כתבת שאתה "מוציא אותם לים ולכל מקום אחר לבילוי משפחתי." זה מצוין.
האם גם אשתך באה לבילויים המשפחתיים? גם אם לא - תמשיך להשקיע בקשר שלך עם הילדים.

כתבת גם ש"משתדל לקנות לה דברים. משתדל להרעיף אהבה למרות שהיא לא מעוניינת וקשוחה." לדעתי תפסיק לקנות לה דברים ותפסיק להרעיף אהבה. לא רק שזה לא יעזור אלא שהיא כרגע תופסת את זה כחולשה וכאישור ממך שההתנהגות שלה לגיטימית.

כתבת גם ש"אני לעיתים שופך לה את מר ליבי והיא יכולה לצחוק לי בפרצוף או לבטל אותי". ובהמשך שהפסקת עם זה. זה מצוין, כי כרגע שיתוף הרגשות הזה נתפס אצלה כחולשה.

מאד יכול להיות שהיא גם מדסקסת את זה עם ה"מטפלת" (למרות שהיא אומרת שלא), ומן הסתם המטפלת מסבירה לה שאתה מניפולטיבי ומנסה להפעיל את רגשות האשמה שלה וכו'.

אז בכל פעם שאתה מרגיש מדופרס, צא להליכה או לריצה. ובמקום לקנות לאשתך מתנות תשקיע בעצמך. האם יש מתנה שאתה הרבה זמן רוצה בשביל עצמך? תקנה לעצמך! זה יכול להיות ספר טוב, או כלי עבודה, או בגדים. כן, בגדים, כי גם גברים יכולים צריכים להיראות טוב.

לך עם חבר לבית קפה, או לטיול ג'יפים, או ללמוד תורה בחברותא. ואם אשתך לא מטפלת בילדים - תקח בייביסיטר.

אני מקווה שאתה מבין את רוח הדברים.

אגב, אתה יכול לנחש שעברתי את גיל 50, וההורים שלי שייבדלו לחיים ארוכים עברו את גיל 75. ועדיין אני מתייעץ - בעיקר עם אבא שלי. אמנם פחות בענייני זוגיות אבל בהרבה דברים אחרים. אולי דווקא ממרומי גילי אני כבר מבין שזה בסדר גמור להתייעץ עם המבוגרים והמנוסים.

בהצלחה

בבקשה תקראוLibi9999

לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.

התחתנתי צעירה ותמימה  עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.

אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.

באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.

ועשיתי את זה.

עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.

המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.

והכי חשוב: אני גאה בעצמי.

עברתי מהחושך אל האור.

הצלתי את עצמי – בזמן.

והצלתי את הילדים שלי.

היום אני במקום אחר לגמרי.

יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.

ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.

אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.

לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:

איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,

ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,

עם הילדים הקטנים סביבי.

בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.

ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,

ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.

כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.

כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.

זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.

והיום אני רוצה לומר תודה.

עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.

רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.

יש אור גדול בדרך.

תהיי חזקה.

תאמיני בעצמך 

ווווווואאאו, איזו מלכה!!!!!!דיאט ספרייט

לא זוכרת אותך ובטח לא הייתי אז כאן בכלל.

אבל מה שכתבת ומה שעשית- וואו!

אישה מלכה!

תודה שנתת פה השראה לאומץ!

הלוואי שתצליחי בכל מכל כל!

זה נראה שהסיפור הזה מופיע כאן לראשונהשלג דאשתקד

כך שאף אחד לא היה כאן כדי לחזק...

(סליחה שאני מעלה את זה בזהירות, אבל יש סיכוי שאנחנו מתרגשים מיצירה לא מאוד משובחת של ai)

זה נראה אמיןמישהי נשואה
אבל אולי אני לא מומחית לבינה מלאכותית 
מקף עליון, מקף ארוך?יוני.ו.
וואלה מעורר חשד ..מישהי נשואה
עכשיו אני קוראת את זה אחרת
רק הראשוני והמובהקיוני.ו.

התוכן עצמו גם מעלה כמה חשדות. 

בבקשה, תבוא הכותבת ותבדה אותנו.

אלא אם כן היא סופרת במקצועהמישהי נשואה

אבל כן

קראתי שוב

ואכן יש מצב שזה בינה מלאכותית.

והסיכום: תהיי חזקה

תאמיני בעצמך.

קצת לא קשור לכל הטקסט הקודם.

אם המטרה היתה לחזק מישהי

אז למה רק בסוף?

כל הפוסט מדבר על להגיד תודה

ואז בסוף

תהיי חזקה

תאמיני בעצמך

אז למי דיברו ופנו בפוסט הזה?

לאלה שעזרו?

או למי שרוצה לעשות צעד?

את מעליבה את הסופרים במקצועםיוני.ו.
עבר עריכה על ידי יוני.ו. בתאריך ד' בטבת תשפ"ו 21:32

(ולעניין: שוב, אולי מבוסס על סיפור אמיתי, ונעזר בבינה מלאכותית, 

וכן כמו שאמר שם, דרושה זהירות. אבל גם מצידנו כסתם אנשים בעולם המשוגע הזה דרושה זהירות. ואצ"ל בפורום אנונימי וכו'.

תבוא הכותבת עם תגובתה והערותיה.)

וואלה עכשיו שמה לב לזהסטודנטית אלופה
ואני דווקא כן טובה ב-ai בדרך כלל.
את כנראה טובה לא רק ב-aiיוני.ו.

אלא בן אדם אמפתי באופן כללי, לכן זה מיד נגע בך.

אבל בתוכן הדברים יש סתירות 180 בין הרישא והסיפא.

האמת שלא הבנתי מ זה מקף עליון מקף ארוךדיאט ספרייט

מה זה?

ובכלל למה שאנשים ימציאו סיפור?

מה יצא להם מזה? 

סימנים מסגירים של a.iבחור עצוב
סימני פיסוק שבד"כ לא משתמשים בהם בכתיבה רגילה וa.i כן.

כמובן שיכול להיות שמדובר גם במישהי אמיתית שנתנה לai לשפץ לה את הכתיבה. 

תודה על ההתייחסותדיאט ספרייט
אכן שאלה טובה: למה שימציאו סיפור?שלג דאשתקד
יש לי מחשבה כלשהי, אבל הייתי דמח קודם לשמוע רעיונות של אחרים
הסברפשוט אני..

מקף עליון הוא מקף שנמצא בחלק העליון של השורה, בשונה ממקף סטנדרטי שנמצא בגובה של אמצע השורה.

למשל מתוך הטקסט שנכתב כאן:

יום־יום. 

שימי לב שהמקף נמצא ממש בקצה העליון של השורה.

מקף ארוך הוא מקף באורך של שני תווים, ולא של תו אחד. למשל מתוך הטקסט שנכתב למעלה:

וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו

וכולם היו גאים בי - אפילו בני משפחה שלו

(לשם השוואה הכנסתי למטה משפט זהה עם מקף רגיל).

כלומר הטקסט כאן נכתב בוודאות על ידי AI ולא על ידי הפותחת.

השאלה היחידה היא האם ה-AI המציא את הטקסט מאפס, או שהכותבת כתבה את הטקסט כולו בעצמה ורק ביקשה מה-AI עזרה בניסוח.

שאלתי את הצא'טנפשי תערוג

בקיצור כן – אי-אפשר לדעת בוודאות אם הטקסט נכתב בידי אדם או בינה מלאכותית.

אבל אפשר לנתח סבירות.

מה גורם לטקסט להיראות אנושי:

יש בו רצף רגשי אישי מאוד ולא רק מסר כללי.

יש פרטים קונקרטיים ולא “יפים מדי”: יריקות, חדר, ילדים מסביב.

יש שבירות: חזרות, משפטים קצרים, עצירות – לא סגנון “מלוטש”.

אין ניסיון למכור משהו או להעביר מסר שיווקי ברור.

הסיום לא חד או דרמטי מדי – אלא רך, כמעט מהסס.

אלה דברים שבדרך כלל אדם כותב מתוך חוויה, ולא טקסט שנוצר “לפי תבנית”.

מה כן יכול לגרום לאנשים לחשוד ב-AI:

מבנה מאוד ברור: חושך → החלטה → יציאה → אור.

שימוש בביטויים כלליים כמו “מהחושך אל האור”, “יש אור גדול בדרך”.

עברית תקינה וזורמת יחסית לאורך טקסט ארוך.

אבל חשוב להבין:

גם בני אדם כותבים כך, במיוחד בפוסטים של רשתות חברתיות או שרשורי השראה.

השורה התחתונה (הכי חשובה):

אם מישהו היה שואל אותי כעלה, בלי לדעת שום דבר נוסף –

👉 הנטייה היא שזה טקסט אנושי, אולי כזה שעבר עריכה קלה,

אבל לא טקסט “קלאסי” של בינה מלאכותית.

ובאמת חשוב לומר:

גם אם כן הייתה מעורבות של AI בעריכה או ניסוח –

זה לא גורע מהאמת, מהכאב או מהכוח של הסיפור.

אם תרצה, אני יכול:

לנתח האם הטקסט דומה לפוסטים ויראליים מוכרים

להצביע אילו משפטים מרגישים הכי אנושיים

או להפך – אילו שורות היו משתנות אם זה היה AI “טהור”

רק תגיד.

מחילה, היו כאן לאורך השנים כמה וכמה נשים מוכותהסטורי
שאנחנו בפורום עודדנו ללכת לטיפול, ולהצליח לעזוב את הבעל המכה.

אין לי מושג על הסיפור הספציפי, אבל הדיון הזה שאתם מנהלים כאן, עלול להחליש את הקוראת הסמויה שעכשיו מנסה לאזור כחות ולקום ולצאת.

מסכימה. בין אם מדובר במשתמשת אמיתיתדיאט ספרייט

ובין אם לא.

הכי חשוב שמי שקוראת תדע שנוכל להוות עבורה כאן מרחב ביטחון אישי ונשמח לתת לה כוחות. 

יש עוד משהו חשובשלג דאשתקדאחרונה

יש סיבה למה פוסטים כאלה נשלחים, יש כאן כל מיני מזימות. אני מכיר אנשים שנפלו וגם יוצא לי לדבר עם כותבים בכל מיני מקומות והם אפילו לא ערים לפחים שטומנים להם.

אז העירנות שלנו מאוד חשובה, וכן, צריך לעורר ולקלקל לאנשי הפישינג!

וואו איזו מדהימה ואמיצה את!!!סטודנטית אלופה

מאחלת לך רק טוב!!🫂❤️

וואו, בהצלחה רבההסטורי
יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

הפריע לי שכתבתאדם פרו+

"הפנטזיות של כבודו"

זה לא מכובד.

אני רוצה למחות

זה בסדר שמפריע לךשלג דאשתקד
וממש לא מפריע לי שתמחה
הריני מוחהאדם פרו+
קיבלנו מסירת המודעה 🤗שלג דאשתקדאחרונה
זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

חזק שלךזיויק
לא הייתי עושה את זהשלג דאשתקד

זה בהחלט יצירתי, אבל אם מדובר בזוג צעיר, עדיף כמה שפחות להתבחבש בזה. כל העיסוק בזה רק מעלה רעיונות ויוצר טינות., ולצערי מדברים שאני מכיר, אנשים (בעיקר נשים!!!) מצטלקים מזה מאוד קשה, ונישואים מאוד יפים יכולים להיהרס על ידי שיחות על "אהה נהנית לגבר איתה", "מה יש לה שאין לי", "וואלה בטח בדקה וחצי שיש לך בערב אתה בטח מגשים איתה פנטזיות". זה פשוט חבל ומסוכן (גם אם זה לא גורם ח"ו לגירושין, זה גורם לפירוד בלב וטינות וכאב).

שפשוט תגיד לו שלהבא אם רוצים אז או עם גבר או בבית שלהם כשהיא נמצאת.

אמנם להתבחבש בזהמישהי נשואה

יכול ליצור יותר מידי התעסקות בעניין

אם זה באמת לא עניין גדול

אז שלא ייפגש עם הסטודנטית.

זה יכולה להיות שיחה קצרה

שאשתו פשוט תגיד לו

תשמע זה מפריע לי....

אני ממש אשמח אם תמצא סטודנט ללמוד איתו במקומה.

אם זה מקובל על בעלה אז הכל סבבה

שוב כל אחד והסטנדרטים שלו

אני מכירה מישהו שכן למד עם סטודנטיות כי לא היתה ברירה בפקולטה הספציפית שבה הוא למד

אולי לא היו מספיק סטודנטים...

הוא אשר אמרתישלג דאשתקד

פשוט להגעד לא, או לתת גבולות כלשהם שמקובלים עליה.

אבל חהתחיל לדון איתו איך הוא היה מרגיש ומה דעתו אם וכאשר ולמה ושמה, זה מתכון למשבר בזוגיות.

כן מה שאני הצעתי מכיל התנצחותמישהי נשואה
קודם כל זה מאד טבעי שככה תרגישיאליפ
למרות שסביר שכלום לא קרה וגם לא יקרה אני בהחלט מבין למה את חוששת. אני חושב שנכון שתבקשי שלכתחילה ימצא סטודנט זכר או לכל הפחות יצרף עוד סטודנט ללימוד משותף.
זה תלויוהנה חלום

יכול להיות שאני שטחי ופרימיטיבי אבל אגיד לך בכנות:

אם היא בחורה יפה - יש לך על מה להיות מוטרד.

אם היא מכוערת, אין מה לדאוג.

לא נכון, ממש לא נכוןהסטורי
אדם ששומר על עצמו, ישמור בכל מקרה וישיבה משותפת סביב עניין משותף לאורך שעות, עלולה ליצור קירוב דעת. זה טבע העולם.
יופי זה גם עניין של טעם אישייעל מהדרום

לק"י

ואני גם לא מסכימה איתך.

אגלה לך סוד קטן...פשוט אני..

גם מכוערות מתחתנות,

גם מכוערות נמצאות בזוגיות מאושרת,

גם מכוערות יכולות לבגוד,

גם מכוערות יכולות להיות מאהבות...

גם אני לא מסכימה לגבי זהמישהי נשואה

במצב של חוסר בבית

לא מדברת על זאת שפתחה את השרשור

חלילה

כי היא אמרה שיש להם זוגיות יפה ברוך ה'

אבל במצב שחסר בבית

בקלות אפשר להיסחף

עזרת הפורום שוב בעניין רכב 7 מקומותlizi

מישהו מכיר מניסיון ויודע להמליץ בין טיוטה היילנדר לבנם קיה סורנטו

שניהם חצי היברידיים, 7 מקומות

לשימוש עירוני

תודה 🙏 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקהאחרונה
אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

מבינה אבלמקלדתי פתח

מה שמתואר לא מבטא חוסר אחריות הורית. לא נשמע שמדובר במשהו מסכן את הילד או חוסר דרגה למשהו בסיסי. בגדים על הרצפה ומגבות מפוזרות? זה אומר שקילח אותם/דאג שיתקלחו?

זה מעצבן בטירוף, אני יודעת וגם אצלינו ככה. אבל לא מעיד על כלום.

לגבי גבולות, גם כאן זה נתון לדיון, אבל לא נשמע משהו אקוטי או חריג. 

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

וואלה מפתיעמקינטה

האמת שאני באמת לא חושב שהתגובה שלך טובה,

ואתה גם בטח כבר הבנת את זה,

בתכלס כמו שאמרו לפני זה באמת לא בעיה לבשל, אני מבשל בבית ואשתי כמעט לא מבשלת, אני בד"כ דורג שיהיה לה אוכל מוכן.

וכן לפעמים קופץ לי בראש שבא לי לפעמים שיפנקו אותי באוכל טוב ואני יכול להבין ומאיפה זה בא לך, אבל ויש כאן אבל ללכת ולקנות אוכל, לבוא איתו הביתה, ולצפות שזה יעבור בשלום??

בחייאת לא באמת חשבת חח

פעם הבאה או שתכין אוכל וזה לא מסובך או שתלך לאכול אבל תזמין גם לה חח 

ערב נשים - המלצותתתטליולה

מחפשת המלצה לסדנה לערב נשים בקהילה❤️

לא סדנה יקרה! לא קשירת מטפחות.

תודה!!

אני אוהבת סדנאות יצירה קלותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שיש במגוון מחירים, ואולי אפשר להכין ערכות ולהכין בלי הדרכה.

הכיף מבחינתי בזה שאפשר לפטפט תוך כדי.

מה זה יקרה?לאחדשה

כמה אתן מוכנות להשקיע פר משתתפת?
ואם לא דחוף לכן מפעילה מבחוץ אפשר סדנת DIY פשוטה יש מלא אופציות

איזה איזור בארץ?סוף טוב

עיצוב שוקולד לפרלינים

ציור בקפה

יש לי המלצות..

ערכות של צביעהמקלדתי פתחאחרונה

תלוי מי הקבוצה, כל אחת לוקחת הביתה או משהו שיוצר קולז

לרב זה על קנווס, עם מדבקה צובעים ומסירחם את המדבקה אז יוצא לכולן יפה ..

אפשר להזמין דברים ספציפיים.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגוע
אם את אוהבת את הקטעמשה

לכי לאיזו גבעה  או מקום דומה. מעניין אותך?

התכוונת שאין לך דרכון?פשוט אני..

אם אין לך דרכון, אז את יכולה לטוס מקסימום לאילת

או לעשות דרכון זמני בנתב"ג, אבל הוא עולה המון ובתוקף רק לחצי שנה.

אם יש לך דרכון, אז אפשר לטוס להמון מדינות גם בלי ויזה:

למדינות האיחוד האירופי ושנגן - פשוט עולים על טיסה עם דרכון ישראלי.

כנ"ל לאיחוד האמירויות.

לבריטניה וארצות הברית - צריך להוציא אישור ESTA מהאינטרנט, תהליך של כמה דקות ועוד יום-יומיים לקבלת תשובה. עדיף לעשות אותו ולקבל תשובה חיובית *לפני* רכישת הכרטיסים כדי למנוע עוגמת נפש.

וואו תודה היה כיף נורא, נהנינו מאדדמתייעצת גירושין
תשתפי אותנו מה עשית והיה כזה כייף?אלישבע999אחרונה

אולי יעניין אותך