בשבחי הדרך החרדית , בגנות הדרך הציונית..אנונימי (פותח)
לאחר התחבטויות מרובות ואובייקטיביות (אני דתי לאומי) ,אני מוצא לנכון כי דרך החינוך הנהוגה בזרם הציוני לוקה בחסר , מכיוון :

מבחינה רוחנית הנוער כיום מתחנך לדתיות שערכה נידש בעקב לעומת ערכי הארץ וכל הפעלים הנגזרים ממנה.

במציאות חלק ניכר מן הנוער הדתי לאומי (בעל הערכים- יש לציין) מוצא את עצמו חסר גב רוחני , כאשר הם נמצאים בסמיכות לנוער שאינו דתי .
הנוער בדתי לאומי מוצא את עצמו באופן טבעי להחריד מתחבר לתרבות המערבית-חילונית , והתוצאה היא מספר עולה ודובר של דתל"שים .

אגב , השו"ע שלנו לא שונה מן השו"ע של החרדים.

פועל יוצא של כל האמור לעיל הוא שבח לחינוך החרדי .

אשמח לשמוע את דעותיכם.
???669
אין ספק שאתה צודק, בציבור שלנו יש הרבה קירבה לחילוניות וזה גורם להרבה בעיות רוחניות..
שני דברים: א. זוהי השקפת עולמינו, לקדש ת'חומר, והקירוב עם החילונים זוהי הדרך..
ב. הציבור החרדי לא יותר טוב מהבחינה הזו, רק שאצלם קוראים לזה שבבניקים..
וךצערנו יש אלפים כאלה!!
יש לי ה-ר-ב-ה מה לומר..-Rעות-
בס"ד

אבל נשמור את לעצמי..

אין לי כוח להכנס לזה..

תכל'ס ,לא יעזור..כל אחד ולפי דרך חינוכו.
דעתי- שטויות.tomerittal
בס"ד

אתה לא רואה את כל התוצאות של החינוך החרדי. [אגב, הם, החרדים מנסים כמה שיותר להכחיש את ה"נפילות" שלהם בחינוך]
החינוך החרדי היה רוצה שיהיו לו חבר'ה אידיאליסטים כמו החבר'ה שלנו[אני מדבר רק על עובדות מעשיות- מי עושה יותר]
גם לי יש הרבה מה לומר..שירה כים
אבל אני ממש אתאפק ולא אומר כלום!

חוץ מדבר אחד:זה בכלל לא שטויות!

דעתי~~אני~~
נראה כי הציבור הדתי לפעמים מצטייר כאלו שמנסים לעשות הכל, ובסופו של דבר לא צולחים שום דבר מושלם- גם ללכת לצבא וגם ללמוד תורה, גם לחיות חיים דתיים לחלוטין וגם דווקא להיכנס לתוך החילונים כדי לשפר...מסובך. ולפעמים כמ ושאתה אומר, מוצא עצמו בלי תמיכה בשום דבר והרגשה שלא הצליח בכלום, שהרי אי אפשר גם לשרת 3 שנים בצבא וגם לעשות הסדר וללמוד הרבה תורה וכו' וכו' וכו'... 
אז יכול להיות שאתה צודק ומבחינה מסויימת עדיף לחיות במגזר החרדי- שם יש גב רוחני חזק, הסביבה החרדית באמת לפעמים עוטפת כמו צמר גפן את החיים בה. אינם 'מתערבבים' במגזרים אחרים, (לרוב) אינם מנסים להשפיע ו(לרוב) אינם מושפעים. 
אך מצד שני יכול להיות שזו קצת בועה, שהרי אדם יצא ממנה ועלול עוד יותר ללקות בהלם ותדהמה למראה המגזר החילוני השונה ממנו כ"כ. וכפי שכבר ראיתי- דוקא אילו שכל החיים עטפו אותם בבועה, כאשר יצאו ממנה- חזרו בשאלה. השאלה היא מה יותר טוב- להשקיע גם בתוך המגזר החילוני מהצד של ה'מחזק' (דהיינו, דת"ל) ולמצוא עצמך בלי גב רוחני, או לא לדעת עליהם כמעט כלום עד שמגיעים עליהם בגיל יותר מאוחר ולפעמים המפגש הזה עם ה'אלו שמחוץ לבועה' הרסני.
זכור לי שפעם ערכתי מחקרון קטנטן ושמתי את ליבי לכך שחברותיי, דווקא אילו שגדלו בבתים מאוד 'דוסים' וסגורים- הידרדרו מאוד וחזרו בשאלה, ואילו שיש להן נניח אחים חילונים או שמטבעה משפחתה פתוחה יותר- לרוב נשארו דתיות. אני לא מכלילה והמון פעמים זה לא כך, אבל מחקרים מצביעים על כך שלא טוב לחיות בבועה, בסגירות. גם לא טוב לפתוח הכל הכל לפני הילד בהיותו רך בשנים, אך כמובן שלא לסגור ממנו. צריך לחנך את הילד לפתיחות, לקבל את המגזר החילוני ועם דרך חייהם להישאר כמו שהוא. וזה מאוד קשה בתרבות שלנו ולכן אני כ"כ מבינה את החרדים למשל- שמעדיפים לא להיפתח ולסגור הכל מעייניהם.
אך מצד שני, הרבה פעמים עולה לי המחשב שזה לא קשור למגזר כל הקטע של שמירת הדל וכד', שהרי אדם שממילא רופפת רוחניותו- לא יצליח להחזיק מעמד הן במגזר הדת"ל ה'פתוח' והן ב'סגור' משום ש(בגישה זו) הכל מתחיל ונגמר בנפש האדם ולאוו דווקא בסביבה המשודרת לו. ולכן אין זה משנה אם זלמן יהיה דת"ל שיילך 'להשפיע', ייפגוש חילונים ויחזור בשאלה, או שזלמן הוא חרדי שגר במאה שערים ויחליט לחזור בשאלה- ב2 המקרים ממילא הוא חזר מאותה סיבה. אז אולי במקרה שהלך להשפיע אצל חילונים זה היה יותר מהר כי למד יותר מהר את כל רזיי תרבותם- נו, שוין.. זה כבר לא משנה.
יש המוני משפחות שנקראות "דת"ליות" 'דוסות', הולכות להשפיע בגרעינים תורניים וכד'- ואינן מדרדרות. הכל מתחיל ונגמר בחינוך. אם מחנכים את הילדים לפתיחות וקבלת האחר זה כבר לא משנה לאיזה מגזר אתה משתייך. וזה שהלבוש של משפחה הוא של חרדים והם לומדים בישיבות שחורות וסמינרים וכד' זה לא אומר שהם בהכרח כאלו סגורים (כמו הסטיגמה שיש על כל הניראית כמוהם) וזה הכי טוב- להיות בראש פתוח ולקיים את התורה באדיקות. וזה שמשפחה מסויימת גרה בגרעין תורני והילדים ומתנדבים הרבה וכו'- לא אומר שהם פתוחים ויכול להיות שהם סגורים יותר מחרדים.

אמשיך בהפסקה, חייבת לצאת לנסיעה לביה"ס...
היו שלום אני חייתי ביניכם

נ.ב אני מאוד אשמח ואפזז בחוצות ובשווקים באם לא תתחלנה קללות וגידופים והשמצות והוצאת שם רע על החרדים (לאוו דווקא עליהם אך:"דיבר הכתוב בהווה"...) כי אז זה ירתיח אותי ויעלה את עצביי. אנא זכרו לא להכליל, לא להשמיץ, אתם (אנחנו) לא יותר טובים מאף אחד אחר
אידאליסט הוא גם מי שמסיים מסכת.צחקן
ההבדל הגדול..אנונימי (פותח)
אצל הדת''ל מקרבים את התורה אל הלא שומרי תורה ומצוות אצל החרדים או יותר אצל חב''ד וברסלב מקרבים את הלא שומרי תורה ומצוות אל התורה ולא הפוך ח''ו.
לכן הרבה מהציבור הדת''ל פורשים מהחיים הדתיים שלהם והרבה יותר מהחרדים,כי כשחרדי מתקלקל אז הוא נהיה אולי דתי אבל לא לגמרי יורד מדרך התורה,אבל אצל הדתיים לצערנו אם הם יורדים הם יורדים מטה מטה..
ולמה כל זה?? יש כמה סיבות אבל הסיבה העיקרית היא שהם לא באחדות מלאה!! יש את הדת''ל החרד''לים הממלכתים וכו' וכו' וד''ל.
ופה האנשים מוצאים את עצמם מבולבלים..שימו לב כמה צרות בתוך הדת''ל התרחשו ובניהם!!
אסור להתעלם מנושא כ''כ כאוב שכואב לא רק לדת''ל אלא לעם היהודי בכלל.
הפוךמשה
כיפה סרוגה שמוריד את הכיפה - נשאר אדם חילוני מתורבת (בד"כ), עם מקצוע ותואר ביד ויכולת לחיות חיים סבירים. חרדי שמוריד את הכיפה - הולך ללסטם את הבריות.
באמת?...אנונימי (פותח)
התגובה שלך ממש אבל ממש לא ענינית..אם אין לך מה לכתוב אז..אתה לא חייב!
זה די נכון.נועמיקאחרונה
לתשובההאורושקוש
לדעתי חב"ד וברסלב אומנם נקראים חרדים אבל בהרבה דברים הם דומים לדת"ל. הם סוג אחר של חרדים. לכן אני לא חושבת שאת דוגמא טובה לקחת אותם וליצג בתור חרדים.
יש הרבה דוגמאות לשוני בניהם לבין שאר החרדים אבל אין לי כוח להכנס לזה..
תגובה ל"תשובהה"אנונימי (פותח)
א. המשפט הראשון שלך מרגיז, ולא מבוסס על שום דבר. פרט, נמק, הדגם והסבר. 

ב. מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה על הדתל"שים? עשית מחקר מקיף עם נתונים וניתוחים סטטיסטיים? אשמח לשמוע. כי מהיכרותי עם הרבה דתל"שים הם נשארו אנשים שפויים ואפילו אידיאליסטים. לעומת זאת, נתקלתי בחרדי אחד לפחות שהלך את כל הדרך לקיצוניות השניה ועבר גם שם את גבולות הטעם הטוב. 
בקיצור, מאיפה אתה יודע?

ג. מחילה, אבל אם יש ציבור מפולג- אין כמו החרדים בעניין הזה. יש חסידים וליטאים, ספרדים ואשכנזים, וגם בתוך כל סוג יש המון תתי-סוגים, מאות חסידויות קטנות וזנוחות. ולהם אסור להתחתן אחד עם השני, ללמוד בבתי ספר אחד עם השני... תעשה טובה. 
לכולם יש מה להשתפר בנושא האחדות, (והויכוח הזה לא מוביל אותנו אליה בכלל) אבל הדת"ל פועל המון בכיוון הזה, לעומת רוב החרדים.

פחחח (:-Rעות-
בס"ד

אני כ"כ נהנת לקורא תגובות חסרות ידע מינמלי..

תכל'ס..

אתם לא באמת יודעים כלום על החרדים

ואתם לא באמת יודעים כלום על הדתיים.

למה שלא פשוט נשמור תורה ומצוות ודי?!

באמת די.
הכי כיף זה לקבל כאלה תגובותאנונימי (פותח)
ענייניות.

אשמח לדעת, גברת יודעת-כל, מה לא אהבת בתגובה שלי, ואיפה טעיתי.
אם טעיתי, אשמח לתקן.

קצת תרבות דיון, אנשים. 
רעות-אורושקוש
אני לא מסכימה איתך שצריך להפסיק לדבר על זה.
צריך להמשיך ולא רק-"פשוט נשמור תורה ומצוות ודי?!".
אבל צריך לעשות את זה ענייני יותר..
בטח שצריך לדבר על זה.-Rעות-
בס"ד

א-ב-ל לדבר על זה!

ולא להשמיץ ולנסות להוכיח כמה שאנחנו צודקים על חשבון האחר.

זה הכול.
בכבוד 768..אנונימי (פותח)
א. המשפט הראשון שלי נראה לי הכי מבוסס ובמיוחד על הדת''ל!! ולמה? הרבנים שלכם מצד אחד אומרים שלא כ''כ נורא לשמוע שירת נשים אז במופע לבני עקיבא ומצד שני אומרים שאסור כגון הרב אליהו הרב שפירא ומה טענת הרבנים המתירים?? א.גימגום אחד גדול שמותר אבל באופן כזה שלא יראו את הלהקה הצבאית שבנות שרות שם וזה בדוק שככה הם אמרו אבל ב''ה הקשיבו לרבנים החרדיים דתיים אליהו ושפירא ולא שמעו לבסוף.
עכשיו תגיד לי אתה האם ע''פ הלכה מותר לשמוע שירת נשים?? כי חלק מהרבנים שלכם מתירים זאת אפילו הרב מלמד כתב שמותר לשמוע שירת נשים רק אם אתה לא מכיר את הזמרת!! אתה מבין לאן הגענו?? זה כמו שיגידו שמותר לנסוע ברכב בשבת כי אתה לא רואה את האש...ויש לי עוד הרבה דוגמאות..עכשיו תגיד..מי קירב את התורה לחילונים ומי קירב את החילונים לתורה.
ב.אין לי נתונים סטטיסטים אבל אני שם לב למצב שלכם לפי העיתונים שלכם 20 במספר. חוץ מזה ראית חרדי אחד דביל והרבה דתיים ''נורמליים'' אידאליסטים פששש..אז זה הסטטיסטיקה שלך. כה לחי!!
ג.פה אמרת את השטות הכי גדולה ולמה? א.הציבור החרדי לפחות מחולק לחצרות שונות אבל לא מעורבב כמוכם!! זאת אומרת אם לא נח לך בעניין של נגיעה וכו' אל תתיאש תהיה ממלכתי... לא בא לך לגדל זקן?? לא נורא אתה לא חייב.. אתה מבין??אתם מעורבבים ומתוסבכים גם יחד והחרדים לא!!! ערב טוב.
ממש לא רוב הרבנים מתירים שמיעת שירת נשים!!מישי אחת...
שטויות!!!!יהודי מרמ"ג
גם בגמרא יש מקור לזה שאם לא מכירים את הזמרת אז מותר לשמוע את שירתה.
עיין בסנהדרין על מחלוקת רבי יהודה וחכמים (האיש נסקל ערום ואין האשה נסקלת ערומה...)
דכולי עלמא שבגלל שהאשה מתה לא אתי להתגרייניתא (נראה לי שזה ככה אני אומר בע"פ) באחרנייתא.
לא שאני שומע שירת נשים, אבל סתם בשביל להראות שזו לא המצאה.
כשתלמד את ההלכות תחזור להתוכח. מה שאתה מציג כברורצחקן
הוא מחלוקת פוסקים.
דעתי-שטויות.....באמת...טל!=)
אם היית קורא הרבה סיפורים של חיים וולדר [אני נפלתי בזה...] אז היית רואה שלפחות חצי מהסיפורים שלו זה על נפילה של נוער חרדי דווקא. אין לו שום סיפור כמעט על דתיים לאומיים. ולא רק הוא,והנפילות שלהם אם הבנתי נכון הרבה יותר חמורות משלנו.....
קיצי..חצי מהסיפורים??...אנונימי (פותח)
דבר ראשון חיים ולדר הוא סופר חרדי!!!והוא מתייחס למגזרו הפרטי בלבד! ואם אתה רוצה ספר שהוציא אותו דת''ל על נערי שוליים בציבור הדת''ל לך לספריה ותשאל את הספרנית אם אפשר בבקשה את הספר 'נוער הכיפות הזרוקות' ואז נתחיל להכליל בכלל. אני ממש לא רוצה לעורר לכם פה ספקות בדרך המזרחיסטית.. כי יש לי הרבה וזה לא מעניני לעורר את זה.
זה לא נכון. הנפילות אותו דבר.צחקן
לדעתי גם פה יש חוסר וגם שם.הסנה-בוער
בס"ד
אם אתם רוצים באמת לפתח ע"ז דיון תאמרו, אבל שזה יהיה דיון, לא כל אחד זורק כמה הצד השני מגעיל.
לתשובהה..669
מה שאדמין אמר זה ממש נכון!
החדרים כשהם נופלים, זה עד הסוף.. רובם נהיה אפי' כופר לגמרי!!
לעומת זאת אצל הדתיים הם נשארים עם ערכים, אמונה,דר"א.. אולי אין להם מצוות אבל כל השאר יש...
לך תראה עיר חרדית בשבת ואז תדבר....
די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!דוסית גאה!
איזה הכללות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ג-ו-ע-ל  נ-פ-ש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תקשיבו,
בכל דרך יש חסרונות ויתרונות,
אין דבר כזה "ציבור הכי טוב"!!!!
אין!
לא חרדים, לא ד"ל, לא חילונים ולא כלום!!!!!

לכל קבוצה בע"מי יש תחום שהיא הכי טובה בו!

ותחום שבו היא צריכה להשתפר וללמוד מקבוצות אחרות!!!

עכשיו,
אם בוא נאמר בא אלי חוזר בתשובה ושואל אותי:
הודיה,
לאיזה קבוצה כדאי לי להצטרף?
לחרדים?לדתיים-לאומיים?לחסידים?לספרדים?לליטאים?וכו'...

אני אומר לו כך:לך לשבוע התנסות בכל מוסד ששיך למדזרים הנ"ל, ופשוט תראה מה הכי טוב לך!באיזו קבוצה אתה מרגיש הכי טוב!איפה תוכל לעבוד הכי טוב את ה' יתברך!!!

הבנתם?
כל אדם בנוי להשקפה אחרת!
וכמו שנא':"כשם שפרצופיהם אינם שווים, כך דעותיהם אינן שוות"!!!

אני חושבת שהסברתי את עצמי,
ואם יש עוד שאלות אפשר לפנות באישי!=)

תודה רבה ויומטוב.

נ.ב.
תעשו טובה, תשמרו על הפה מכל הלשון הרע שיכול להיוצר, טוב?
תודה.
669..לא אהבתי תתשובה.-Rעות-
בס"ד

יש לי כ"כ הרבה מה להפציץ..

אבל כ"כ אין לי כוח...

אם אתם מתכוונים לפתוח דיון רציני לעדכן אותי.

זה שירשור מלא לשון הרע. חלאס.
באמת כדאי לסגור את השרשור הזה..אורושקוש
ולפתוח שרשור רציני.
[חיחי.רעותי, אני מדמיינת מה את רוצה לומר.ומחזקת]הסנה-בוער
..-Rעות-
בס"ד

...שבלולון
אבא שלי היה חרדי והפך לדתי (לאומי), וכנ"ל דוד שלי וזה לא שהם ח"ו התדרדרו..
אם אפשר לא להתנפל אחד על השני זה יהיה יותר נחמד...אורושקוש
אתם יכולים לנסות להכחיש אבל זאת עובדה, הנוער הדת"ל ספוג בערכים ואידיאלים. מצד שני יש המון חופש בציבור שלנו מבחינה דתית, הכל הרבה יותר פתוח הרבה פחות מהציבור החרדי. הציבור החרדי מאוד שמרני. ואני שמעתי מלא מעט אנשים שבציבור החרדי יש קנאה מסויימת בנוער הדת"ל, בעוצמה שלו, איך הוא כולו מלא מוטיבציה ואידיאלים. 
גם כשיש כאלה שנופלים- זה שונה, הם עדיין נשארים עם ערכים כלשהם. לעומת זאת אצל החרדים כשנופלים הם יותר גרועים.. חוץ מזה שגם אצלם הנפילה יותר חזקה, כמו שאמרתי הכל אצלם מאוד שמרני. לעומת הדת"ל שמקבלים את זה ביותר הבנה ופתיחות.
וכן,לשני הצדדים יש דברים טובים ודברים לא טובים..צרילך לנסות למצוא את האיזון.

אף אחד לא מושלם!!---תי"ש---
פייי...מדובלל-מה רצית לומר??במשפט...מתו"ש
העיקר זה להיות יהודי ולחיות כיהודי.השם הוא המלך!
הכי טוב לקחת את הטוב מכולם. לא חייבים להשתייך לציבור מסויים - 'חרדי' או 'דתי לאומי'.

אני אוהב ת'דרך של אנשי יצהר ו'תורת החיים' - שהם בין לבין כזה, ולוקחים משני הצדדים את הטוב.

מהמתנחלים את המסירות למען העם והארץ, מהחרדים את ההקפדה ביהדות.

לא חייבים להשתייך בכל דבר למגזר אחד.
להשם...אנונימי (פותח)
א''א להיות בשניהם כי שני דרכיהם סותרות!!
הוא לא אמר שצריך להיות בשניהם~~אני~~
הוא פשוט אמר שצריך לקחת מכל מגזר את מה שאתה חושב שהכי נכון לעשות והכי טוב לנהוג. ואני מסכימה מאוד- אני חושבת שבחלק תחומים בחיים אני כמו החילונים, בחלק כמו דתיים וחלק כמו חרדים. אין בזה משהו נחרץ ואם אדם באמת מבין לעומק יסוד כל מגזר צריך להבין שמכל מגזר צריך לקחת את החלק הכי טוב בו.
דייייי!!669
באמת נושא חרוש ומעצבן...669
מאיפה הבאת שהחרדים יותר מדקדקים במצוות.?????יעלה אביגד.
יש אמת במה שאמרתהרועה
אבל צורת הכתיבה והרבה מהמסביב צרם לי, חבל ככה לא יוצרים דיון.

לסגור זה מראה על חולשה..שכונדי
בס"ד

צריך לענות כמו שצריך..
אני לא אתיחס כי אין צורך..
בתור אחת שבאה מהציבור החרדיי-a.i
תאמינוו ליי, אתם לא רוצים להיוות שם......
לא רואה טעם להגיב בלי הוכחה סטטיסטית.צחקן
מדובלל יקר..חיים מנחם
תקשיב טוב.. הציבור שלנו איננו מישמש של חרדים וחילונים... (או משו באמצע)
לציבור שלנו יש דרך וכן גב חזק תורני..
אם זה מהרב קוק זצ"ל
ואם זה מהרב נריה זצ"ל. יש לנו דרך תורנית שלמה...
אנחנו לא חפיפניקים או משו כזה. אנו מקיימים (או לפחות מנסים) לשמור על התורה קלה כבחמורה..
אנחנו ציבור יוצר שמעורה בחבר הישראלית ובתורת א"י..
אנו לא כמו החרדים שנמצאים בגולה!!!!
נכון, אמנם יש קשיים ועליות וירידות מאחר שאיננו חיים בבועה..
אבל בעזרת השם נעשה ונצליח.. וכמו שכתוב "הידד במעלה"....
לא מצאתי פה תגובה..אנונימי (פותח)
אחת משכנעת למה הרבנים שלכם מפולגים. ולמה דווקא בציבור שלכם יש את מרכז 'תקנה' לנפגעי וכו' וכו'
פעם זה לא היה כ''כ בולט המחלוקות של הרבנים אבל בדור ה2000 זה מאוד בולט לדוגמא לרב שרלו יצא שם מתירן רב פשרני לעומת זה הרב שפירא שהנני די מעריך אותו שהוא לא נכנע ברוב המקרים.
יש לי עוד הרבה חומר ואני חושב שזה באמת לא יעזור כל הויכוח הזה.
אני מאחל לכולם הצלחה רבה בעבודת ה'.
חלק קטן מדעתי...לוחמת תמורות
בס"ד!

יש לי בכיתה ילדה, ש... אממ.... מבחינתה תפילה זה שטות... חצאית זה בד שמניחים עליך כשהמורה מדברת על צניעות... אני לא מדברת בכלל על לשמור דיבור או נגיעה מבנים... חולצה שהיא רק חצי מטר מתחת לעצמות הצוואר היא חונקת...

הבנתם את הקטע.

והיא למדה בבית יעקב עד לפני שנתיים... גרה בהמשך של שכונה חרדית...

איך היא נפלה?!

כנראה הדרך חנקה אותה, והיא פשוט פרקה עול, לגמרי.

וגם הלכתי אל בת דודה שלי לשבת לפני כמה זמן, וראיתי שהיישוב הדתי שלה נראה, אה... קצת תל אביבי.

יש המשך של שכונה חרדית לידם-בתוכם, יישוב מחובר. ומהשכונה הזאת יוצאים ילדים שהתחנכו עד כדי חניקה. היא סיפרה לי שהם באים ליישוב בתור "ערסים", וזה מתפשט במעגל חברתי כולל, כי הם לא יכולים לסלק אותם מהסניף. יותר ויותר ילדים נכנסים למעגל הזה, של לא לשים על ההורים... הבנים והבנות...

אני לא שופטת, ושכל אחד יסיק מזה מה שיסיק.

שרשור קצת מלחמתי..דניאלה .ד.
יש על כך כ"כ הרבה מחלוקות וכ"כ הרבה דעות זה כבר קשה להסביר כי גם כל אחד מבין דברים בצורה שונה... היה יהודי מאמין בה' ושומר תורה ומצוות אח"כ דאג להגדרות!
ח'ברייס אהבת ישראל (יהודי) איכשהו בכל מגזר ובכל מראה.. זה מה שיקרב בע"ה לבורא עולם.
מדובלל אולי אתה אומר דברים שבחלקם זה נראה נכון אז תלך בשלך והעיקר תעבוד ת'שם מכל הלב! לא צריך להכנס לויכוחים אפחד לא יודע מי צודק אין צדק יש שלום זה מה שאנחנו רוצים! ובע"ה שהמשיח יבוא עוד נראה הכל!!!
בהצלחה!
במה הם שונים ממנו כ"כ???יעלה אביגד.
-- אני דתית לאומית.
קצת רקע היסטורי-בתקופת עזרא רק מיעוט קטן מאוד עלה לבניית בית שני,וגם רובם של העולים ספק בכלל אם הם היו יהודים...והיו שם גם לא מאמינים , וכן מאמינים, קיצר לא כולם היו 100%....
ובעצם, הסיבה המרכזית שבגללה לא הייתה שכינה בבית שני היתה כי היה מיעוט קטן שבנה את הבית....
וזה בעצם ההבדל ביננו- הולכי דרך הרב קוק והרב נריה לבינם- החרדים, או איך שתקראו להם.....:
הם חושבים שרק אם ה100% יבנה את א"י אז היא תהיה שלמה ואמיתית....ואנחנו חושבים שלא ממש משנה אם הוא דתי או חילוני או חרדי ואולי אפילו גוי יבנה את הארץ זה טוב, וזו כבר התקדמות גדולה ועצומה......!!!
אז העיקר לבנות!!!, ברור שכדאי שיהיו יודעים את המלאכה ויודעים מתי כן לבנות, ומתי לא.....
אז העיקר שנגיע כבר לגאולה שלמה אמיתית עם ארץ ישראל שלמה חזקה ומאוחדת!!!

אז העיקר מה??שגויים יבנו..אנונימי (פותח)
את ישראל...
הורדוס..669
היה גוי ובנה את בית המקדש..
קבל:"בשבחי הדרך הציונית, בגנות הדרך החרדית..."<אריאל>
לאחר התחבטויות מרובות ואובייקטיביות (אני דתי לאומי), אני מוצא לנכון לציין כי ההתנהלות החברתית של החברה החרדית מתחת לכל ביקורת. מכיוון:

מבחינה ערכית, כל יהודי מצווה לאהוב את עמו! ולא להגדיל שנאה ותחרות ביננו.רוב החרדים מדיגישים את ההבדל בין היהודים ומגידילים את הריחוק.
אם זה בגזענות פנימית(בציבור החרדי) בין אשכנזים לספרדים, שמתבטאת בהפרדה, באיזורי מגורים שונים בביה"ס וישיבות שונות ועוד.
אם זה  בדרך החינוך החרדית(לילדים) המצויה שמזכירים לילדים הקטנים שמי שנוסע בשבת הוא "גוי"- ולא חילוני.
אם זה בריחוק מהחילונים ואי אהדתם, במקום לקרבם לתורה הם מרחיקים אותם באמצעות השנאה.

(אני יכול להרחיב עוד הרבה, אבל הנק' ברורה.)

אני רוצה להדגיש דבר אחד: אין לי שום דבר נגד חרדים, להפך, אני מאוד מחבב אותם (בתור אחד שגר בישוב חרדי) איני חושב שהם ממש גרועים, להפך למדתי מהם המון. מה שבאתי להגיד בתגובה הזו שלכל ציבור יש את החסרונות שלו וכולנו צריכים להתאחד לעם ישראל אחד גדול שהולך בדרכי התורה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך