שאלה לבנים-

אם לא הייתם בישיבה שאתם נמצאים בה (או הייתם) לאיזה ישיבה הייתם הולכים, ולמה?

אם הייתן בנים לאיזה ישיבה הייתן רוצות ללכת, ולמה?
יאללה זרמו!!

אני:))))

וכנ"ל.
אני:))))
מפוצלשת(:די מוצלחת לטעמי
אתה בישיבה הנ"ל או אני?
ואינלי מושג מזה הישיבה הזאת, חוץ ממ @שפרינצא בוזגלו , חמורהה אתתת, הוא לא ישכח לי את שלמה שלך לנצח 
עכשיו לצחוק? 

זה אתה טוען.. ![]()
טיפה של אור
אבל זאת לא אני התחלתי זה ההוא @מבשר שלום
מגובלת-נס שאתה אומר רק שוטים.. כי בד''כ אנשים שלא יודעים, נוטים להשתלח הרבה יותר, ואני שמח שלא עשית את זה יותר מדי, כדי שלא אצטרך לצאת יותר חזק, במיוחד שאני די עייף, ועונה רק כדי לא להשאיר את זה ריקם [לפחות בינתיים].
אבל אני חושב שלפני שאתה מכליל אמונה של עשרות אלפי יהודים, שמתבססת {בניגוד למה שאולי חשבת, מחוסר בדיקה של הדברים, או מסיבה אחרת} על כללות התורה, ועל מקורות שמופיעים בספרי יסוד רבים, ובספרים רבים שגם אתה מאמין בהם,
ובאנשים שאתה מגדיר כשוטים, נמצאים גם אנשים רבים שאולי אתה לא מודע לאמונתם, אבל אני בטוח שלא היית מגדיר אותם בתואר הנ''ל, לו היית יודע מי הם, ומה אמונתם, ועל מה היא מתבססת..
בכל מקרה, אני מאד מבין אותך, אם שמת לב, השתדלתי לכתוב בצורה עדינה, ולא בתקיפה.
כי אכן אמונתנו ברבי שהוא חי ומה''מ נשמעת מוזרה, ולמי שלא מכיר את הדברים יכולה גם להשמע ככפירה וכו', למרות שאמירה זו מופרכת לחלוטין..
אני מודע לכך שכשאני אומר שהרבי חי, גם כעת, אחרי שבעינינו ראינו כביכול שנפטר, והייתה הלויה, וקברו אותו, אני נשמע כאחד שנחת מהמאדים או גרוע מזה..
אבל אני כן פונה, אליך, או לאחרים שקוראים את זה וקצת מכירים אותי, חלקכם מכירים אותי, ונראה לי שבד''כ חוץ מהעניין הזה, אני די נורמלי, וראיתם את זה כבר
אז אולי, רק אולי, לפני שאתם מזלזלים, לפני שאתם תוקפים, וכו' וכו' על העניין.
תחשבו רגע אחד,
אולי עשרות אלפי החסידים האלה, לא כאלה מטומטמים?
למה נראה לכם שאני, שלא ראיתי את הרבי, שמודע לזה שכשאני אומר שהוא חי, זה נשמע מוזר, אני, שחוטף לעג פעמים רבות על הדברים שאני אומר ומאמין בהם, אני שחוטף גם נזיפות וצעקות, למה לי להתעקש בכ''ז שהרבי חי? סתם כי קשה לי להפרד מהרבי? סתם 'שטיפת מח'?
אם אתם חושבים שזו הסיבה, אז באמת חבל על הזמן שלי ושלכם, אבל אם אתם מוכנים לחשוב טיפה אחרת, לפתוח ראש, לנסות להקשיב ולהבין, אז בבקשה,
תאמינו לי שיכול להיות הרבה יותר קל לי ולחבריי, לרדת מזה.. זה נעים, זה 'נורמלי' בעיני העולם, ועוד הרבה דברים, אבל אנחנו יודעים שזה האמת, ולכן אנחנו דבקים בה..
אולי תבדקו את זה, אולי תדברו רציני על זה עם משהו?
אפשר גם איתי בזמנים שאני נמצא פה, אם זה שאלות רציניות, בלי זלזול, בלי תקיפה,
למרות שחלק חושבים שאני מחוייב לענות להם, אבל אני לא חייב לענות לאף אחד, ואם זה לא נעשה בצורה נעימה, זה פשוט לא יקרה,
אבל אם זה כן נעשה בצורה כזו, אשמח מאד לעשות את זה! יש לכם שאלות? אשמח לענות עליהם! אולי לא תמיד אני פה, אפשר גם לדבר בטלפון, וכו', לא מתחייב להיות זמין בכל רגע, אבל אפשר לנסות..
אני לא יודע למה שוב הגבתי על הנושא הזה, במיוחד אחרי שנסיון העבר הראה שמעטים אלו שמוכנים להקשיב רגע, לא להתלהם, לא להתבטא במילים בוטות, אלא לנסות להבין. אבל אם כבר תייגו אותי לפה, אז ניסיתי שוב..
בתפילה שהבנתם מה רציתי לאמר, למרות העייפות שבה נכתבו הדברים..
ושלא יתעורר מזה דברים רעים, התלהמויות, ויכוחים וכו', {אגב, זה שלא אענה בעז''ה לפונים בצורה שתוקפת, זה גם בגלל שלי דבר כזה לא נעים, ואני לא מעוניין להתווכח עם אחד שפונה בצורה כזו, גם אם זה ע''ג הפורום, וגם בגלל שהרבי נגד ויכוחים, הרבי אומר שלא יוצא מהם דברים טובים, אולי מדיונים, אבל מויכוחים ומתקיפות, ודאי שלא, אז למה לי לבזבז את זמני? על יצר הכבוד שלי? בלי תועלת?}
*אני כותב כמה פעמים בדבריי, שדבריך נאמרו ללא בדיקה, יכול להיות שאני טועה, כפי שכתבתי קודם, אני לא מכיר אותך, אבל אם כן בדקת, ובדיקה אמיתית, כפי שמחוייבים ע''פ תורה, ובכ''ז אמרת את דבריך, אז אני
א. מתנצל ע''כ שאמרתי שאמרת את דבריך ללא בדיקה.
וב. אם אכן עשית בדיקה אמיתית, כפי שהתורה מחייבת, אשמח לשמוע איך הגעת למסקנותיך, ע''פ תורתנו תורת אמת..
למי שתוהה, אני מעיד ש@קולמוס הנפש. אדם נורמטיבי שמשתדל לא לנשוך אנשים בזמנו הפנוי ובסה"כ אדם רגיל.
א. אינני מחוייב לקבוצה כזו או אחרת. זה שיש הרבה אנשים שמתנהגים בצורה מסויימת, זה לא מחייב אותי באף צורה. "במקום שאין אנשים השתדל להיות איש". (ואפילו לא מדובר ברוב, מדובר בקבוצה מאוד קטנה ביהדות, אז זה אפילו לא מתחיל לדגדג לי את החוש של הספק, כשמדובר על טענה כזאת לא הגיונית...ועוד שהרבה מאוד חבדניקי"ם לא כאלו ב"ה, ורק קבוצה יחסית קטנה בתוך חב"ד מאמינים בכך שהרבי חי....)
ב. אינני יודע איזו בדיקה צריך בדיוק לעשות. מי שמת- מת. איפה בדיוק לחפש? בשו"ע? בתנ"ך? לא הבנתי על איזו בדיוק בדיקה אתה מדבר....
(רק להבהרה, אינני מזלזל ח"ו ברבי, הוא היה אחד מגדולי הדור באותו זמן ואולי בחייו היה אפילו ראוי להיות משיח, אבל מה לעשות שהוא מת, ואחד מהתנאים של משיח זה שהוא יעשה את כל התנאים של הרמב"ם בחייו, והרבי לא עשה את זה בחייו. ואולי אפילו זה לא הוא, אלא הדור לא היה ראוי, אבל בכל אופן המציאות היא מציאות שהוא נפטר והלך לעולמו....לכן לא מוצא אף סיבה להעלות משהו שלא יעלה על הדעת על דעתי...)
מחילה אם כתבתי חריף יותר מדי, אשריך לגמרי...שבוע טוב
א. שכוייח..
ב. וודאי שאינך מחוייב לקבוצות, וגם אם מליארד אנשים יאמינו בקומוניזם, זה לא אומר שאמונתם נכונה, ולא זה מה שבאתי להגיד.
כשיש רבנים גדולים, גדולי חסידות, גדולי עולם, שמוגדרים ככאלה גם אצל הרבה אנשים שאינם מגדירים עצמם כחבדניקים, ואני מאמין שגם אצלכם, שמאמינים בדברים האלו, זה משהו שלדעתי אמור לעורר אצל אדם הגיוני שאלה, האם יש לעניין הזה מקור הלכתי.
כיוון שהדבר נשמע כ''כ הזוי, אז כ''כ פשוט לך {ואני מבין באופן כללי למה, אבל מצפה ממך ליותר}, שהטענה אינה הגיונית, {יהודי לא פועל לפי הגיון, הוא פועל לפי התורה} שהקבוצה היא קטנה {שטויות.. נובע מחוסר הכרה, כתבתי את המספר למעלה, ואני מודע למה שכתבתי.. הקבוצה אינה קטנה כלל וכלל..} ש'מי שמת מת' וכו'.
אבל זה בדיוק מה שכתבתי בתגובה לעיל, יש לנו סיבה, יש לנו מקורות, אני לא מבקש ממך להאמין לנו בצורה עיוורת.. אבל אולי לחשוב, שאם חב''ד זה שבע דורות של התעסקות בענייני גאולה ומשיח, {לא יודע עד כמה אתה בקיא בזה..} וזהו אחד העניינים שאנחנו הכי בעולם שמים עליהם דגש {כל עניין שקשור לגאומ''ש}
ולומדים, ומתעסקים בעניין. אז אולי יש מקורות ודברים שיפתיעו אותך?
לדוג', אתן כמה דוגמאות, למרות שבניתי לשון כבר.. אבל תוכל לדבר איתי בהמשך.. טלפוני לדוגמא.
אלו רק 'דוגמאות לדוגמא'...
ידעת שיש הרבה סיפורים ומקורות אצלנו על צדיקים ש'נפטרו, ונקברו,' אבל נשארו חיים? [ובגשמיות פשוטה]?
כרגע יש לי בראש בשבילך 3 מקורות כאלה, 2 מהגמ' ואחד מהאו''ח הקדוש..
ידעת שיש מקורות לכך שמשיח יתגלה בתחילה, יאמינו בו רק מקצת, אח''כ יתכסה מעיני העם, וכתוב בא' המקורות שיראה לנו כפי שהיה עם משה בהר {שראו מיטה ומשה שוכב עליה וחשבו שמת} ואח''כ יתגלה שוב? - כרגע יש לי בראש בשבילך מקור לזה מהזוהר והמדרש ועוד..
המקורות האלה לא יספקו אותך.. ואני כבר רואה עוד רגע תגובות שהולכות להגיע, ''אתה חושב שזה משכנע'' וכו', לא באתי לשכנע אף אחד, לא חשבתי לרגע שהדוגמאות האלה יגרמו לך או לאחר לחשוב על הנושא קצת יותר מדי, כי זה באמת נשמע הזוי, אבל רציתי לאמר, הנה כמה דברים שאולי לא ידעת, ואולי מערערים כמה דברים שהיו ברורים לך, אולי יש עוד כמה דברים כאלה? אולי תרצה לבדוק אותם?
ובחייאת, להתווכח איתנו ברמב''ם? ז''א, ברור שיש אנשים גאונים, ואני לא מהם, וברור שיש כאלה שלומדים רמב''ם בעיון, וחלקם גם יותר מאיתנו..
אתה חושב באמת שאנחנו לא יודעים מה כתוב ברמב''ם? אתה חושב שזה שאלה שאין לה תשובה?
אתה חושב שמייסד תקנת הרמב''ם היומי, וחסידיו שלומדים את ספר הרמב''ם כבר עשרות שנים לא לומדים את הרמב''ם הזה?
מה שבאתי בסה''כ, זה לנסות לאמר דבר פשוט.
המילים 'הרבי חי', נשמעות הזויות, ובצדק.
מאדם פשוט ומתלהם, התגובה הכי צפויה, זה להתלהם..
מאדם חושב יותר, הדברים שכתבתי, כאן, וקודם, גם אם הם קצרים מפאת העייפות, אמורים לגרום לו לפחות לחשוב עוד רגע אחד, שאולי לא כל הדברים שכ''כ ברורים לו, הם אכן כאלה ברורים, ואולי יש תשובות לשאלות שהוא שואל, ושוב, אשמח לדבר איתך, ולהסביר, ולענות..
אתה בינתיים מהיכרותי בפורום, לא שייך לסוג שהזכרתי לעיל..
אמנם לא כתבת משהו בוטה מדי או מתקיף.
אבל הסגנון קצת לא נחמד, סליחה שאני בררן מדי.
הסגנון לא נעים, מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון.
לתות''ח עניתי, כי הוא כתב בצורה יפה מאד, לא מבינה, אולי תמהה, אבל לא מתקיפה.
אנסה לענות גם פה, למרות שאשמח לעידון הסגנון.
א. לא לנסות לעשות פרובוקציות, ולהוציא אותי מתחמק.. לא כתבתי שום מקור וסברא, אכן, מסכים.
לא כי אני מתחמק, ולא שום דבר שקשור לזה, אלא כי לא זה מה שבאתי לעשות בתגובה, ואני חושב שהבהרתי את זה מספיק ברור.
מי שרוצה סברא, מקור, מוזמן, וכתבתי זאת כמה פעמים בהדגשה. אשמח לעשות את זה.
בתגובה זו, לא באתי להתחיל להסביר, בעיקר בגלל שאני לא חושב שזה נכון לעשות זאת ע''ג הפורום.
בתגובה הזו, באתי להבהיר מעט, באתי לנסות לעורר אולי שאלה קטנה, שמופנית אליך, למה נראה לך שאנו אומרים את זה? יש סיבה? רוצה לדעת?
זה מה שבאתי לעשות בתגובה הזו. זהו. וזכותי לא לרצות להתחיל להסביר ולנמק את דרכנו ע''ג הפורום. שוב, זו לא התחמקות, אתה מוזמן בהחלט לדבר איתי, ואני יכול גם להסביר לך בפרוטרוט למה איני מעוניין לעשות זאת כאן.
ב. , אני לא אוהב את התגובה שלך, כי אני רואה בה כמה נסיונות ל'פרובוקציות' מסויימות, אולי עדינות, אבל קיימות.
לא 'איימתי' כלשונך. בשום אופן, אדרבא, הדגשתי, אני כותב בצורה עדינה, כי איני רוצה שיישמע מדבריי דברים שלא אמרתי, הבעתי בסה''כ שמחה ע''כ שאני לא נדרש לכתוב בצורה חריפה, שאינה חביבה עליי, זה נסיון לדעתי קצת מכוער לגרום להבעת שמחתי ורגש חיובי ע''כ שאני לא נצרך לכתוב בצורה בוטה, ולהפוך את זה ל'איום' שאתה 'לא מפחד ממנו'.
זו רק דעתי, ואתה יכול לחלוק עליי.
ג. [ממליץ לעיין בתגובה שכתבתי לתות''ח, הרבה דברים שם מתאימים למה שכתבת, ואני לא רואה טעם לחזור עליהם שוב בתגובתי כאן.]
שוב, המשפטים שלך לא הרבה יותר טובים משלי, ממך גם לא שמעתי מקורות, אלא 'אמרות', אבל אני מבין אותך לגמרי, כי כרגע, אתה מייצג את מה שנשמע הגיוני, אבל לאו דווקא נכון, ואני מייצג את מה שנכון, אבל נשמע מאד הזוי..
אז אם אנחנו כבר הולכים לפי התורה, וכיוון שאני לא חושב שכבודו מתיימר לדעת את התורה כולה, הייתי ממליץ שלפני שאתה קובע דברים במשפטים 'נפלאים' כגון 'מי שמעניינת אותו תורת אמת לא מחיה מתים או דברים כסגנון הזה.' דבר איתנו, תבדוק על מה מדובר, החיינו מתים, על מה אנחנו מדברים? מה אנחנו אומרים בכלל? מה זה אומר שהרבי חי? מה זה רבי בכלל? וכו' וכו', ואולי תבין למה המשפט הזה, לא אומר הרבה, וודאי שהוא לא תשובה למה שכתבתי לעיל..
ד. - עונה על 2 הפסקאות האחרונות שלך, כיוון שהם די קשורות.
אתקן אותך, כיוון שזהו תיקון חשוב מאד.. לא ארחיב עליו כעת, אם תרצה, אשמח לעשות את זה בדרכים שהזכרתי קודם.
זהו לא פשקוויל.. אין קשר בין זה לבין פשקוויל..
זהו פסק דין, פסק הלכתי, לפי התורה, שחתמו עליו מאות רבנים מכל הזרמים והעדות, הרבה מאד שאינם חבדניקים, שחתמו על פסק הלכתי לפי התורה, שהרבי הוא בחזקת משיח, והוא נביא, וחובה לשמוע לכל דבריו. כן, פסק דין, הלכתי.
לא באתי לאמר שרק ע''פ זה תבין על מה אני מדבר, אבל כדאי שתקרא שוב את השורות האחרונות שלי, ותבין במה מדובר לפני שאתה ממשיך הלאה..
אולי כדאי לקרוא את רשימת הרבנים שם.. לראות מי חתם על זה, וכו'.
ותבין אולי מה המשמעות של פסק דין שכזה, שחתומים עליוו מאות רבנים מכל כיוון, מה אומרת כל חתימה שם, לא חותמים על דבר כזה סתם. מה הסיפור מאחורי הפסקי דינים האלה.. קצת ידע, לא ביקשתי יותר מזה לפני שיוצאים נגד משהו, זה בקשה בסיסית אנושית..
תקרא את הניסוח. תעבור על הרשימה. תפנים מעט, תחזור אלינו.
דבר שני, איני זוכר כעת את השם של הרב, אבדוק את זה בעז''ה כשאגיע לישיבה, אבל היה רב מאד גדול, שמקובל על רוב הקהילות, שהוציא מכתב לאחר ג' תמוז תשנ''ד, שבמכתב כתוב על העניין הזה, והוא כותב שאין להוציא את האמונה בכך שהרבי עדיין מלך המשיח, כאמונה לא הלכתית!
דבר שלישי, שאינו מדוייק בדבריך, בדבריך משמע שעל הפס''ד חתמו רבנים רק לפני ג' תמוז תשנ''ד..
ודבר זה אינו מדוייק כלל, על פס''ד זה חתמו רבנים רבים אחרי ג' תמוז.
רבים מהרבנים שחתמו לפני ג' תמוז, חידשו את חתימתם לאחר ג' תמוז.
וגם בימים אלו הולכים ומצטרפים רבנים חדשים וחתימות חדשות לפס''ד, ורבים מהחתימות הם מרבנים שאינם חבדניקים כלל וכלל..
ידעת את זה? מפתיע אולי? ![]()
אני מכיר את אחד האנשים שהולך מרב לרב, יושב, מסביר, מתוך ספרינו ועל פי התורה הקדושה, ורבנים רבים מצטרפים ומצטרפים לפסק דין?
אם זה משהו שלא ידעת, או שמפתיע אותך, זו לא בושה ולא בעיה לשאול. ![]()
ואסיים, לא ביקשתי כרגע לשכנע משהו.
לא מצפה לזה בכלל, לא חושב שזה יקרה מפה..
רק ביקשתי, תבדקו, תשאלו,
אולי יש דברים שאתם לא יודעים,
אולי יש דברים שאתם יכולים לדעת,
אולי זה ישנה משהו בחשיבה שלכם,
אולי דברים שנראים לכם ברורים, הם לא כאלה,
נסו אותנו.. במקסימום, הרווחתם שיחה מעניינת בנושא שאתם לא מסכימים עליו..
והכל ברוח טובה. ![]()
אני כעת אלך לשון..
אני לא נמצא הרבה בפורום, מי שרוצה, יש לי שיחה אישית, שישלח הודעה, ואלה שאני מכיר, אשמח לדבר איתם בטלפון, עם אחרים, אני פחות שמח לתת את המספר האישי שלי,
אז נסו אותי בזמנים שאני פה..
רק לזכור את הכללים..
ברוח טובה, בנעימות, וכו'.
ליל''ט ![]()
חזרתי אחרי מלא זמן, חשבתי יהיה פה איזה תשובה..
ייבשתם. ![]()
א. זו אכן חסידות שונה, אבל לא בגלל הדברים שאמרת..
ב. אני חולק עליך בקשר לאדמו''ר חי, אבל לא נפתח את זה פה..
ג. גם אם אתה לא חושב שהרבי חי, האמירה ש'אין מנהיג ברור לחב''ד', היא אמירה מאד מאד לא נכונה, שבאה או מחוסר הכרה פשוט של חסידות חב''ד, או מהכרה מאד שטחית..
כל מי שמכיר את חסידות חב''ד קצת, ואת החסידים שבה, [לא משנה האם הם מאמינים שהרבי חי, או שיותר קשה להם עם זה], יודע שיש מנהיג מאד ברור לחב''ד, שנתן הוראות ברורות בכל דבר בחב''ד, עד הפרטים הכי קטנים ו'זניחים', וכל מי שחסיד שלו, מקשיב לו בדברים האלה, ומי שמעדיף להתחמק, אולי יכול, אבל המנהיג הברור, הבלעדי של חסידות חב''ד, הוא הרבי מה''מ שליט''א.
ואם תרצה לאמר שאת הדברים האלה, אני אומר, כי אני משיחיסט וכו', אז אומר לך שאני בטוח שאם תשאל את השאלה הזו {מיהו המנהיג הבלעדי של חב''ד כיום} כל חבדניק וחסיד אחר, זו התשובה היחידה שתקבל. נסה אותנו..
ד. כמו שאמרת מקודם {ולדעתי צדקת}, על ההגדרה של חרדי {שלא מאמין בציונות} שזו הגדרה מאד מעניינת למילה חרדי..
גם ההגדרה שלך לחסידות חב''ד, היא הגדרה מאד מעניינת, ובקטע הכי טוב, נובעת לדעתי מהכרה או הסתכלות שטחית [אני לא מכיר אותך, ולא יודע אם אתה מכיר, או רק משער.] ולאמר שחסידות חב''ד מתבטאת ב'חשיבות של לימוד פנימיות, מקווה, שינה בסוכה, ושו''ע הרב, זו אמירה מאד מאד שטחית, ואני לא משתמש במילים יותר חריפות\בוטות, כי מניסיון, גם כשכותבים בקטע הכי טוב, אנשים יכולים להבין לא נכון, כיוון שלא שומעים את ה'טון' שבו נאמרים הדברים..
אם תרצה הסבר מעמיק יותר, אוכל בהזדמנות..
א. חב''ד היא חסידות, וממילא היא מוגדרת כ'חרדית חסידית'.
ב. 'עוד יוסף חי', זה לא חב''ד..
ג. בלי להתייחס למה? כדאי לקרוא קצת היסטוריה לפני שתצטט אותו, ואת אמרותיו על חב''ד, לפחות כדי למנוע פאדיחות..
''זה חסידי לכיוון חב"ד ''
זו אולי הגדרה יותר קרובה לחסידי הרב גינזבורג
לא היה אז ציבור דת"לי וגם לא חרדי.
היו שומרי מצוות.
זה לא קשור לציבורים, זה קשור להשקפה
ובאמת בלי ההגות של הרב כנראה שהציבור הדתל"י היה נראה מאד שונה היום.
חרדים הפכו למה שאנחנו מכירים היום
מתחילת שנות ה 40 בערך
אם אתה חושב שההבדל בין חרדי לדתי לאומי
זה השמירה הלכה
אתה חיי בסרט
אחד המאפיינים העיקרים של חרדים זו הסגירות והשבטיות- "אנשי שלומינו". לחץ חברתי שלא יאמן שמפעיל מכבש כוחני על מי שמעז לא ללכת בתלם הצרה מאוד שלהם, גם בסוגיות לא מהותיות בכלל כמו צורת הנעליים. הם מציירים קווים שהם חומות בצורות בינם לבין העולם שבחוץ.
אצל הדת"ל זה בדיוק הפוך. כל מי שלא חרדי ולא חילוני נכנס להגדרה הזאת, קבוצות שאין ביניהן שום קשר חוץ מכך שתיהן "לא זה ולא זה" מעורבבות יחד בראש של אנשים. חרדי שסוטה מהתלם פשוט יפסיק להיקרא חרדי, ודתי כל עוד הוא לא דלת"ש גמור אלא לייט של חצי, שליש, ורבע עדיין נחשב חלק מהציבור הזה. כולל כל הדברים הפשרניים שהוא עושה שמשום מה מוטלים כאשמה על הציבור התורני יותר כאילו הם אחראיים על המעשים שלו.
אנשים שחיים את החיים שלהם כרגיל בהקפדה מלאה על ההלכה תוך תפיסת המצב שלנו של קיבוץ גלויות בארץ ישראל כאתחלתא דגאולה, משתתפים בעולם החול ומפרנסים את המשפחות שלהם. הם פתאום מואשמים במעשיה של איזו אחת שממציאה קולא לא קיימת בהלכות טהרת המשפחה, או איזה אחד אחר ורפורמת הכשרות שלו, או מצב אי שמירת נגיעה בסניפי בני עקיבא.
אני לא אומרת שצריך לוותר על מאבק נגד התופעות הבעייתיות האלו, אלא שאי אפשר להאשים מעשים של ציבור אחד על ציבור אחר, ועוד להוציא ציבור שלישי שגם הוא לא חף מבעיות כטלית שכולה תכלת מול כל המזרוחניקים האלו.
כתבת מלא בולשיט
לדעתי אתה צריך לעשות קצת בדק בית
ולבדוק באמת מה היתרונות והחסרונות של כל השקפה
ייתכן שזה החל משנות ה 30
אבל משנות ה40 זה כבר נהיה ממש ברור.
אגב, ממליץ לך לעבור על מאמר "מסע המחנות"
הרב מתייחס שם בדיוק לנושא הזה
ב"נ.גם ללמוד תורה וגם למסור נפש על א"י? ואי ואי ואי

ישיבה של מעלה או של השמחות
להגיד שאני נהנית מזה שהבעל עבד קודם מהבית והיה פה כל היום והחליף תפקיד לכזה שהוא צריך ליסוע לעבודה?
בעלי עובד מהבית חלק מהשבוע וחלק נוסע ואני מעדיפה את הימים שהוא בבית, אבל לדעתי הוא ממש ממש חריג ביכולת שלו לעבוד תוך כדי ההמולה של הבית ולשלב הפסקונות כשהוא רוצה, יכול ומרגיש שזה חיוני. (אני לא חושבת שהייתי יכולה, אני חושבת שהייתי מסתגרת בחדר ועדיין עצבנית שמרעישים לי...)
יום ראשון שלי בעבודה.
השעון צילצל והתהפכתי, קמתי 45 דקות מאוחר יותר ממה שתכננתי.
הלכתי לאוטובוס, הוא לא הגיע, הלכתי לכספומט פרטי והוצאתי 100 שקל בעמלה של 7.9 כדי לעלות על מונית, אני בדרך לעבודה אמור להיות שם בשבע, מקווה שיסתדר היום
מנהל שתלוי בעובד שלו יקדם אותו.
אני אשאל בפעם הבאה. תודה!
מאחל שהמקום יהיה טוב לך ברמה האישית והמקצועית, שההמשך יהיה טוב מהפתיחה כעת, שתיהנה מהעבודה ושיהיה רגוע.
זה לפחות הרושם שלי מהפעילות שלך בפורום.
לכן אני לא דואג לך
שיהיה לך בהצלחה רבה!
אנוני.מיתאחרונההאם אתם חושבים שיש לזה גיל? סטטוס?
לדוג'-
ללמוד משהו מסויים רק כאשר מגיעים לגיל ספציפי.
לשדך רק אם כבר נשואים..
וכו'.
א לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ תַּחַת הַשָּׁמָיִם:
ב עֵת לָלֶדֶת וְעֵת לָמוּת עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹר נָטוּעַ:
ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא עֵת לִפְרוֹץ וְעֵת לִבְנוֹת:
ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק עֵת סְפוֹד וְעֵת רְקוֹד:
ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִים וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִים עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּק:
ו עֵת לְבַקֵּשׁ וְעֵת לְאַבֵּד עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ:
ז עֵת לִקְרוֹעַ וְעֵת לִתְפּוֹר עֵת לַחֲשׁוֹת וְעֵת לְדַבֵּר:
ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם:
ט מַה יִּתְרוֹן הָעוֹשֶׂה בַּאֲשֶׁר הוּא עָמֵל:
י רָאִיתִי אֶת הָעִנְיָן אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לִבְנֵי הָאָדָם לַעֲנוֹת בּוֹ:
יא אֶת הַכֹּל עָשָׂה יָפֶה בְעִתּוֹ גַּם אֶת הָעֹלָם נָתַן בְּלִבָּם מִבְּלִי אֲשֶׁר לֹא יִמְצָא הָאָדָם אֶת הַמַּעֲשֶׂה אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים מֵרֹאשׁ וְעַד סוֹף:
>> הכל עשה יפה, בעתו!!!!
לכל דבר יש את הזמן שלו
אבל הגשמת חלומות לא תלויה בשום דבר לעניות דעתי.
ג
(למשל - מי שמגיל צעיר חלם להיות רופא, להיות טייס, להיות דיין, לזכות בפרס נובל… לוקח זמן להגיע להגשמה של חלום שכזה, לא?)
אני חושבת שאין דבר שעומד בפני הרצון, ואלו שהצליחו הם אלו שלא עמדו נואש וכנגד כל הסיכויים עשו את שעשו
יכולה לצטט לך אלפי משפטי מוטיבציה שמצדדים בדעה שלי.
יש דברים שיותר תואמי גיל, אבל לעולם לא לומר אי אפשר...
ואם נצמד לדוגמאות שלך אז לא חושבת שייעוץ למשל תואם גיל של בחורונת מתוקה בת 18, אבל מכירה כמה בחורות כאלו... בסוף יש ויש.
ואני רווקה ושידכתי את אחת החברות שלי
ובהחלט מאמינה שהכל אפשרי ותלוי רק בנו!
ככל שהגיל גבוה יותר -
קל יותר להגשים חלומות.
כי נפתחים עוד אפשרויות ואופציות
והרבה פעמים גם כלכלית יותר קל
אבל בטח זה שונה מאחד לשני ולמסלול חיים
באיזה שהיא סיטואציה, שמבחינתי אני על הגל של הגשמת חלום ספציפי.. שנראה "פחות רלוונטי" לסיטואציה שלי מבחינת אחרים.
אבל אני מרגישה שזה לא מפריע לי..
הרבה פעמים אנשים אומרים שצריך לעשות כל דבר לפני הגיל והסטטוס המתאימים, אבל לא מרגיש לי ככה..
ובסיטואציה כזאת דיי מנסים למנוע מהאדם לפעול ככה
מסכים איתך לגמרי,
וחבל שככה הורידו לך.
(מכיר אישית על שידוכים שעשו אנשים צעירים ממש שהצליחו)
ובכלל, היום העולם כבר יודע שגיל זה רק מספר
אפילו בחורון צעיר בישיבה קטנה יכול לעשות שידוך. כן!
כלומר, להציע וזה בהחלט עשוי להיות מוצלח. בכלל לא תלוי גיל.
אז נכון שאם היתה לי שאיפה דוחקת להטיס מסוק
ועד עכשיו לא הגשמתי אותה, אז כבר אין סיכוי...
אבל ללמוד? לפתח כשרון שעד עתה היה עטוף
בקורי עכביש, לטוס למזרח הרחוק או להיכן
שלא יהיה (טוב, אז לירח לא...) -
אני, כבר סבתא, ועדיין יש לי חלום
לראות לוויתנים במקומם הטבעי,
ולצייר, ואולי ללמוד לפרוט על פסנתר
או משהו...
איך כתבה כאן lavender - זה עניין של רצון.
ודאי, בגיל מבוגר יותר, יש אולי פחות כוחות,
אבל לצייר, לצלם, לטוס לאנטרטיקה למשל -
מה הבעיה?.....
חברים, אפילו האסקימוסים כבר לא מוותרים על
הקשישים שלהם (אני מניחה) ושולחים אותם לשבת
בהשלמה על ערימת שלג קרובה ולצפות לדב
הרעב הבא (זה שפספס את הקשיש הקודם)
אל תגזימו.
בטיול לארצות הברית, לדרום אפריקה, לאיסלנד - יש הפלגות יומיות הזמינות לכל אדם, לצפייה בלווייתנים.
לא צריך להוציא הון על טיול ליעדים אקזוטיים.
אני גולל בשרשורים מלפני 10 שנים ומעלה
זה נותן מחשבות על החיים
כאילו אנשים היו אז בני 25 ואיפה הם היום
כל אחד עבר וצמח
איפה אני יהיה עוד 10 שנים?
מכניס אותי קצת לעצבות על החיים
(יש לי נטיה כזאת מדי פעם כשיש זמנים מיוחדים להיכנס להרהורים עצובים על החיים)
שעכשיו אני בשלב קצת מבולבל בחיים שלי
אז עוד יותר מרגיש ככה

אמרתי משהו בסגנון לאדם גדול שהכרתי והוא ענה לי:
אני חי מהבוקר עד הערב כל יום (משהו כזה) - ברוך השם.
חושבת שטבעי שכבני אדם איננו יכולים לחיות כמו...פרה
למשל, ויש מחשבות וחששות ותקוות, אבל איך אומר
ד"ר הררי (אתר התבוננות פנימית) - אם המחשבות
אינן מהסוג שנושא פרי, לסלק אותן.
לא קל, אבל באמת, אם חושבים, החיים עוברים
כל כך מהר (מגילוכד' 40 בערך)....
כן. קל לדבר. בראש ובראשונה, אני מדברת
זאת לעצמי.
אאל"ט (אם אני לא טועה, אין לי כח לכתוב
זאת כל פעם מחדש), ד"ר אדהאן אומרת
לעטוף את המחשבה/חרדה הזו
עם נייר עטיפה נחמד, לקשור בסרט
נחמד ולהעיף אותה (אפשר עם בלון...)
למעלה.
ה ו א יקבל זאת באהבה, בהבנה,
בחיוך, בליטוף רך על הראש:
הכל בסדר, בני היקר, ויהיה
עוד יותר ועוד יותר ועוד....
ולדבר עם מישהו וכו' וכו'....
אתה שיא הצעיר. שיא!
עוד כל כך הרבה דברים
טובים עוד נכונו לך, בעזה"ש!
יודעת שאינך זקוק לנחמה,
סתם...
ל המשוגע היחידיאחרונהוגם להזכיר לי שאני עוד צעיר,
כי בקטעים האלה אני תמיד מרגיש כאילו יש הרבה
דברים שיכולתי לעשות בשנים שעברו ולא עשיתי
ואז זה גם מעציב
נראה לי זה עצוב לקרוא את זה מבחוץ, אבל יש מצב שהאנשים המדוברים שמחים עם התהליך שהם עוברים בחייהם.
מכירה את הרהורים העצובים.
דבר ראשון הם עוברים, נמצאים בהם קצת ואז עוברים הלאה להרהורים מסוגים אחרים.
דבר שני זה משהו שעוזר למצוא את הכיוון בחיים בעיקר בשלב שיש עוד הרבה החלטות לפניך. זה טוב לחוות את החיים גם מהזוויות האלה וזה עוזר להבין עם הזמן מה עושה לך טוב ומה נכון לך.
רק צריך לזכור לא לשקוע בזה...
אפשר בתשלום.
אשמח להמלצות מנסיון.
אפשר גם לקבל קודים מהספריה להשאלה
יש גם ליבי
איך בכלל אתם מודדים את זה?
מה נחשב הצלחה?
מדדים להצלחה באופן כללי
בריאות הגוף/ הנפש
איכות השינה
שלוות נפש
בטחון עצמי
אהבה עצמית
ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו
מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים
לקום לבוא לעבודה בכיף
לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)
ועוד
מדדים הם פר יעדים
אלה היעדים שלי
אני בינתיים בדרך הנכונה
שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו
ולהצליח ליישם אותה
קבל את זה כמו שזה
דוגמא אישית
אין לי איך לעזורך
כל השאר לא שווה באמת, זה אחיזת עיניים.
מנסה לעבוד על זה
השאיפה היא להצליח לפעול טוב ככל יכולתנו בכל מצב שאנחנו נקלעים אליו.
אין לי שום ביטחון שאצליח להמשיך כך עד סוף ימי, אבל כל עוד אני יודע שהשתדלתי כמיטב יכולתי, אני רגוע.
להצליח לשמוח במקום שיש לי, ובו זמנית לרצות להתקדם ולהשתפר.
שהדחיפה קדימה לא תבוא מתוך מרמור, אלא מתוך רצון להגדיל את האור.
לא יודעת אם זו 'הצלחה', אבל זו השאיפה שלי. אני די שם, ברוב התחומים, לצערי עוד לא בכולם. עובדים על זה...
שאפשר לומר שהגעתי ל'מסלול', אני עובד כבר כמה שנים בחברה יציבה, ובתפקיד טוב.
אבל עכשיו כבר יש הרהורים,
אולי לעבוד פחות כי זה בא על חשבון המשפחה.
לפעמים יש רצון שכזה שיפטרו אותי..
קיצור, החיים מורכבים.
וכל 'פסגה' שמגיעים אליה היא רק נקודת מחשבה למקום הבא שיהיה
משפטים של "שתיקה היא לא נייטרליות, היא עמדה".
כמה חזק אני אמור לצעוק בשבילך?
"גיניתי במשרד" ~ אורי אורבך, שם שם
יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו
"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜
יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח
מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו
זהו, עכשיו את נזופה.
Lavender@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?
היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00
אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה
אני הייתי פה
בניק אחר
זה היה הגיל 😉
זה מצמרר אותי....
אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)
כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז
לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈
בגדול הגעתי לכאן בקורונה
הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי.
רק שאני עשיתי הפסקה באמצע
וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה
ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח
אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז
היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב
הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ
תפסתי מספר הראשונה
וכן, לצערי עדיין ערה..