שאלה לבנים-

אם לא הייתם בישיבה שאתם נמצאים בה (או הייתם) לאיזה ישיבה הייתם הולכים, ולמה?

אם הייתן בנים לאיזה ישיבה הייתן רוצות ללכת, ולמה?
יאללה זרמו!!

אני:))))

וכנ"ל.
אני:))))
מפוצלשת(:די מוצלחת לטעמי
אתה בישיבה הנ"ל או אני?
ואינלי מושג מזה הישיבה הזאת, חוץ ממ @שפרינצא בוזגלו , חמורהה אתתת, הוא לא ישכח לי את שלמה שלך לנצח 
עכשיו לצחוק? 

זה אתה טוען.. ![]()
טיפה של אור
אבל זאת לא אני התחלתי זה ההוא @מבשר שלום
מגובלת-נס שאתה אומר רק שוטים.. כי בד''כ אנשים שלא יודעים, נוטים להשתלח הרבה יותר, ואני שמח שלא עשית את זה יותר מדי, כדי שלא אצטרך לצאת יותר חזק, במיוחד שאני די עייף, ועונה רק כדי לא להשאיר את זה ריקם [לפחות בינתיים].
אבל אני חושב שלפני שאתה מכליל אמונה של עשרות אלפי יהודים, שמתבססת {בניגוד למה שאולי חשבת, מחוסר בדיקה של הדברים, או מסיבה אחרת} על כללות התורה, ועל מקורות שמופיעים בספרי יסוד רבים, ובספרים רבים שגם אתה מאמין בהם,
ובאנשים שאתה מגדיר כשוטים, נמצאים גם אנשים רבים שאולי אתה לא מודע לאמונתם, אבל אני בטוח שלא היית מגדיר אותם בתואר הנ''ל, לו היית יודע מי הם, ומה אמונתם, ועל מה היא מתבססת..
בכל מקרה, אני מאד מבין אותך, אם שמת לב, השתדלתי לכתוב בצורה עדינה, ולא בתקיפה.
כי אכן אמונתנו ברבי שהוא חי ומה''מ נשמעת מוזרה, ולמי שלא מכיר את הדברים יכולה גם להשמע ככפירה וכו', למרות שאמירה זו מופרכת לחלוטין..
אני מודע לכך שכשאני אומר שהרבי חי, גם כעת, אחרי שבעינינו ראינו כביכול שנפטר, והייתה הלויה, וקברו אותו, אני נשמע כאחד שנחת מהמאדים או גרוע מזה..
אבל אני כן פונה, אליך, או לאחרים שקוראים את זה וקצת מכירים אותי, חלקכם מכירים אותי, ונראה לי שבד''כ חוץ מהעניין הזה, אני די נורמלי, וראיתם את זה כבר
אז אולי, רק אולי, לפני שאתם מזלזלים, לפני שאתם תוקפים, וכו' וכו' על העניין.
תחשבו רגע אחד,
אולי עשרות אלפי החסידים האלה, לא כאלה מטומטמים?
למה נראה לכם שאני, שלא ראיתי את הרבי, שמודע לזה שכשאני אומר שהוא חי, זה נשמע מוזר, אני, שחוטף לעג פעמים רבות על הדברים שאני אומר ומאמין בהם, אני שחוטף גם נזיפות וצעקות, למה לי להתעקש בכ''ז שהרבי חי? סתם כי קשה לי להפרד מהרבי? סתם 'שטיפת מח'?
אם אתם חושבים שזו הסיבה, אז באמת חבל על הזמן שלי ושלכם, אבל אם אתם מוכנים לחשוב טיפה אחרת, לפתוח ראש, לנסות להקשיב ולהבין, אז בבקשה,
תאמינו לי שיכול להיות הרבה יותר קל לי ולחבריי, לרדת מזה.. זה נעים, זה 'נורמלי' בעיני העולם, ועוד הרבה דברים, אבל אנחנו יודעים שזה האמת, ולכן אנחנו דבקים בה..
אולי תבדקו את זה, אולי תדברו רציני על זה עם משהו?
אפשר גם איתי בזמנים שאני נמצא פה, אם זה שאלות רציניות, בלי זלזול, בלי תקיפה,
למרות שחלק חושבים שאני מחוייב לענות להם, אבל אני לא חייב לענות לאף אחד, ואם זה לא נעשה בצורה נעימה, זה פשוט לא יקרה,
אבל אם זה כן נעשה בצורה כזו, אשמח מאד לעשות את זה! יש לכם שאלות? אשמח לענות עליהם! אולי לא תמיד אני פה, אפשר גם לדבר בטלפון, וכו', לא מתחייב להיות זמין בכל רגע, אבל אפשר לנסות..
אני לא יודע למה שוב הגבתי על הנושא הזה, במיוחד אחרי שנסיון העבר הראה שמעטים אלו שמוכנים להקשיב רגע, לא להתלהם, לא להתבטא במילים בוטות, אלא לנסות להבין. אבל אם כבר תייגו אותי לפה, אז ניסיתי שוב..
בתפילה שהבנתם מה רציתי לאמר, למרות העייפות שבה נכתבו הדברים..
ושלא יתעורר מזה דברים רעים, התלהמויות, ויכוחים וכו', {אגב, זה שלא אענה בעז''ה לפונים בצורה שתוקפת, זה גם בגלל שלי דבר כזה לא נעים, ואני לא מעוניין להתווכח עם אחד שפונה בצורה כזו, גם אם זה ע''ג הפורום, וגם בגלל שהרבי נגד ויכוחים, הרבי אומר שלא יוצא מהם דברים טובים, אולי מדיונים, אבל מויכוחים ומתקיפות, ודאי שלא, אז למה לי לבזבז את זמני? על יצר הכבוד שלי? בלי תועלת?}
*אני כותב כמה פעמים בדבריי, שדבריך נאמרו ללא בדיקה, יכול להיות שאני טועה, כפי שכתבתי קודם, אני לא מכיר אותך, אבל אם כן בדקת, ובדיקה אמיתית, כפי שמחוייבים ע''פ תורה, ובכ''ז אמרת את דבריך, אז אני
א. מתנצל ע''כ שאמרתי שאמרת את דבריך ללא בדיקה.
וב. אם אכן עשית בדיקה אמיתית, כפי שהתורה מחייבת, אשמח לשמוע איך הגעת למסקנותיך, ע''פ תורתנו תורת אמת..
למי שתוהה, אני מעיד ש@קולמוס הנפש. אדם נורמטיבי שמשתדל לא לנשוך אנשים בזמנו הפנוי ובסה"כ אדם רגיל.
א. אינני מחוייב לקבוצה כזו או אחרת. זה שיש הרבה אנשים שמתנהגים בצורה מסויימת, זה לא מחייב אותי באף צורה. "במקום שאין אנשים השתדל להיות איש". (ואפילו לא מדובר ברוב, מדובר בקבוצה מאוד קטנה ביהדות, אז זה אפילו לא מתחיל לדגדג לי את החוש של הספק, כשמדובר על טענה כזאת לא הגיונית...ועוד שהרבה מאוד חבדניקי"ם לא כאלו ב"ה, ורק קבוצה יחסית קטנה בתוך חב"ד מאמינים בכך שהרבי חי....)
ב. אינני יודע איזו בדיקה צריך בדיוק לעשות. מי שמת- מת. איפה בדיוק לחפש? בשו"ע? בתנ"ך? לא הבנתי על איזו בדיוק בדיקה אתה מדבר....
(רק להבהרה, אינני מזלזל ח"ו ברבי, הוא היה אחד מגדולי הדור באותו זמן ואולי בחייו היה אפילו ראוי להיות משיח, אבל מה לעשות שהוא מת, ואחד מהתנאים של משיח זה שהוא יעשה את כל התנאים של הרמב"ם בחייו, והרבי לא עשה את זה בחייו. ואולי אפילו זה לא הוא, אלא הדור לא היה ראוי, אבל בכל אופן המציאות היא מציאות שהוא נפטר והלך לעולמו....לכן לא מוצא אף סיבה להעלות משהו שלא יעלה על הדעת על דעתי...)
מחילה אם כתבתי חריף יותר מדי, אשריך לגמרי...שבוע טוב
א. שכוייח..
ב. וודאי שאינך מחוייב לקבוצות, וגם אם מליארד אנשים יאמינו בקומוניזם, זה לא אומר שאמונתם נכונה, ולא זה מה שבאתי להגיד.
כשיש רבנים גדולים, גדולי חסידות, גדולי עולם, שמוגדרים ככאלה גם אצל הרבה אנשים שאינם מגדירים עצמם כחבדניקים, ואני מאמין שגם אצלכם, שמאמינים בדברים האלו, זה משהו שלדעתי אמור לעורר אצל אדם הגיוני שאלה, האם יש לעניין הזה מקור הלכתי.
כיוון שהדבר נשמע כ''כ הזוי, אז כ''כ פשוט לך {ואני מבין באופן כללי למה, אבל מצפה ממך ליותר}, שהטענה אינה הגיונית, {יהודי לא פועל לפי הגיון, הוא פועל לפי התורה} שהקבוצה היא קטנה {שטויות.. נובע מחוסר הכרה, כתבתי את המספר למעלה, ואני מודע למה שכתבתי.. הקבוצה אינה קטנה כלל וכלל..} ש'מי שמת מת' וכו'.
אבל זה בדיוק מה שכתבתי בתגובה לעיל, יש לנו סיבה, יש לנו מקורות, אני לא מבקש ממך להאמין לנו בצורה עיוורת.. אבל אולי לחשוב, שאם חב''ד זה שבע דורות של התעסקות בענייני גאולה ומשיח, {לא יודע עד כמה אתה בקיא בזה..} וזהו אחד העניינים שאנחנו הכי בעולם שמים עליהם דגש {כל עניין שקשור לגאומ''ש}
ולומדים, ומתעסקים בעניין. אז אולי יש מקורות ודברים שיפתיעו אותך?
לדוג', אתן כמה דוגמאות, למרות שבניתי לשון כבר.. אבל תוכל לדבר איתי בהמשך.. טלפוני לדוגמא.
אלו רק 'דוגמאות לדוגמא'...
ידעת שיש הרבה סיפורים ומקורות אצלנו על צדיקים ש'נפטרו, ונקברו,' אבל נשארו חיים? [ובגשמיות פשוטה]?
כרגע יש לי בראש בשבילך 3 מקורות כאלה, 2 מהגמ' ואחד מהאו''ח הקדוש..
ידעת שיש מקורות לכך שמשיח יתגלה בתחילה, יאמינו בו רק מקצת, אח''כ יתכסה מעיני העם, וכתוב בא' המקורות שיראה לנו כפי שהיה עם משה בהר {שראו מיטה ומשה שוכב עליה וחשבו שמת} ואח''כ יתגלה שוב? - כרגע יש לי בראש בשבילך מקור לזה מהזוהר והמדרש ועוד..
המקורות האלה לא יספקו אותך.. ואני כבר רואה עוד רגע תגובות שהולכות להגיע, ''אתה חושב שזה משכנע'' וכו', לא באתי לשכנע אף אחד, לא חשבתי לרגע שהדוגמאות האלה יגרמו לך או לאחר לחשוב על הנושא קצת יותר מדי, כי זה באמת נשמע הזוי, אבל רציתי לאמר, הנה כמה דברים שאולי לא ידעת, ואולי מערערים כמה דברים שהיו ברורים לך, אולי יש עוד כמה דברים כאלה? אולי תרצה לבדוק אותם?
ובחייאת, להתווכח איתנו ברמב''ם? ז''א, ברור שיש אנשים גאונים, ואני לא מהם, וברור שיש כאלה שלומדים רמב''ם בעיון, וחלקם גם יותר מאיתנו..
אתה חושב באמת שאנחנו לא יודעים מה כתוב ברמב''ם? אתה חושב שזה שאלה שאין לה תשובה?
אתה חושב שמייסד תקנת הרמב''ם היומי, וחסידיו שלומדים את ספר הרמב''ם כבר עשרות שנים לא לומדים את הרמב''ם הזה?
מה שבאתי בסה''כ, זה לנסות לאמר דבר פשוט.
המילים 'הרבי חי', נשמעות הזויות, ובצדק.
מאדם פשוט ומתלהם, התגובה הכי צפויה, זה להתלהם..
מאדם חושב יותר, הדברים שכתבתי, כאן, וקודם, גם אם הם קצרים מפאת העייפות, אמורים לגרום לו לפחות לחשוב עוד רגע אחד, שאולי לא כל הדברים שכ''כ ברורים לו, הם אכן כאלה ברורים, ואולי יש תשובות לשאלות שהוא שואל, ושוב, אשמח לדבר איתך, ולהסביר, ולענות..
אתה בינתיים מהיכרותי בפורום, לא שייך לסוג שהזכרתי לעיל..
אמנם לא כתבת משהו בוטה מדי או מתקיף.
אבל הסגנון קצת לא נחמד, סליחה שאני בררן מדי.
הסגנון לא נעים, מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון.
לתות''ח עניתי, כי הוא כתב בצורה יפה מאד, לא מבינה, אולי תמהה, אבל לא מתקיפה.
אנסה לענות גם פה, למרות שאשמח לעידון הסגנון.
א. לא לנסות לעשות פרובוקציות, ולהוציא אותי מתחמק.. לא כתבתי שום מקור וסברא, אכן, מסכים.
לא כי אני מתחמק, ולא שום דבר שקשור לזה, אלא כי לא זה מה שבאתי לעשות בתגובה, ואני חושב שהבהרתי את זה מספיק ברור.
מי שרוצה סברא, מקור, מוזמן, וכתבתי זאת כמה פעמים בהדגשה. אשמח לעשות את זה.
בתגובה זו, לא באתי להתחיל להסביר, בעיקר בגלל שאני לא חושב שזה נכון לעשות זאת ע''ג הפורום.
בתגובה הזו, באתי להבהיר מעט, באתי לנסות לעורר אולי שאלה קטנה, שמופנית אליך, למה נראה לך שאנו אומרים את זה? יש סיבה? רוצה לדעת?
זה מה שבאתי לעשות בתגובה הזו. זהו. וזכותי לא לרצות להתחיל להסביר ולנמק את דרכנו ע''ג הפורום. שוב, זו לא התחמקות, אתה מוזמן בהחלט לדבר איתי, ואני יכול גם להסביר לך בפרוטרוט למה איני מעוניין לעשות זאת כאן.
ב. , אני לא אוהב את התגובה שלך, כי אני רואה בה כמה נסיונות ל'פרובוקציות' מסויימות, אולי עדינות, אבל קיימות.
לא 'איימתי' כלשונך. בשום אופן, אדרבא, הדגשתי, אני כותב בצורה עדינה, כי איני רוצה שיישמע מדבריי דברים שלא אמרתי, הבעתי בסה''כ שמחה ע''כ שאני לא נדרש לכתוב בצורה חריפה, שאינה חביבה עליי, זה נסיון לדעתי קצת מכוער לגרום להבעת שמחתי ורגש חיובי ע''כ שאני לא נצרך לכתוב בצורה בוטה, ולהפוך את זה ל'איום' שאתה 'לא מפחד ממנו'.
זו רק דעתי, ואתה יכול לחלוק עליי.
ג. [ממליץ לעיין בתגובה שכתבתי לתות''ח, הרבה דברים שם מתאימים למה שכתבת, ואני לא רואה טעם לחזור עליהם שוב בתגובתי כאן.]
שוב, המשפטים שלך לא הרבה יותר טובים משלי, ממך גם לא שמעתי מקורות, אלא 'אמרות', אבל אני מבין אותך לגמרי, כי כרגע, אתה מייצג את מה שנשמע הגיוני, אבל לאו דווקא נכון, ואני מייצג את מה שנכון, אבל נשמע מאד הזוי..
אז אם אנחנו כבר הולכים לפי התורה, וכיוון שאני לא חושב שכבודו מתיימר לדעת את התורה כולה, הייתי ממליץ שלפני שאתה קובע דברים במשפטים 'נפלאים' כגון 'מי שמעניינת אותו תורת אמת לא מחיה מתים או דברים כסגנון הזה.' דבר איתנו, תבדוק על מה מדובר, החיינו מתים, על מה אנחנו מדברים? מה אנחנו אומרים בכלל? מה זה אומר שהרבי חי? מה זה רבי בכלל? וכו' וכו', ואולי תבין למה המשפט הזה, לא אומר הרבה, וודאי שהוא לא תשובה למה שכתבתי לעיל..
ד. - עונה על 2 הפסקאות האחרונות שלך, כיוון שהם די קשורות.
אתקן אותך, כיוון שזהו תיקון חשוב מאד.. לא ארחיב עליו כעת, אם תרצה, אשמח לעשות את זה בדרכים שהזכרתי קודם.
זהו לא פשקוויל.. אין קשר בין זה לבין פשקוויל..
זהו פסק דין, פסק הלכתי, לפי התורה, שחתמו עליו מאות רבנים מכל הזרמים והעדות, הרבה מאד שאינם חבדניקים, שחתמו על פסק הלכתי לפי התורה, שהרבי הוא בחזקת משיח, והוא נביא, וחובה לשמוע לכל דבריו. כן, פסק דין, הלכתי.
לא באתי לאמר שרק ע''פ זה תבין על מה אני מדבר, אבל כדאי שתקרא שוב את השורות האחרונות שלי, ותבין במה מדובר לפני שאתה ממשיך הלאה..
אולי כדאי לקרוא את רשימת הרבנים שם.. לראות מי חתם על זה, וכו'.
ותבין אולי מה המשמעות של פסק דין שכזה, שחתומים עליוו מאות רבנים מכל כיוון, מה אומרת כל חתימה שם, לא חותמים על דבר כזה סתם. מה הסיפור מאחורי הפסקי דינים האלה.. קצת ידע, לא ביקשתי יותר מזה לפני שיוצאים נגד משהו, זה בקשה בסיסית אנושית..
תקרא את הניסוח. תעבור על הרשימה. תפנים מעט, תחזור אלינו.
דבר שני, איני זוכר כעת את השם של הרב, אבדוק את זה בעז''ה כשאגיע לישיבה, אבל היה רב מאד גדול, שמקובל על רוב הקהילות, שהוציא מכתב לאחר ג' תמוז תשנ''ד, שבמכתב כתוב על העניין הזה, והוא כותב שאין להוציא את האמונה בכך שהרבי עדיין מלך המשיח, כאמונה לא הלכתית!
דבר שלישי, שאינו מדוייק בדבריך, בדבריך משמע שעל הפס''ד חתמו רבנים רק לפני ג' תמוז תשנ''ד..
ודבר זה אינו מדוייק כלל, על פס''ד זה חתמו רבנים רבים אחרי ג' תמוז.
רבים מהרבנים שחתמו לפני ג' תמוז, חידשו את חתימתם לאחר ג' תמוז.
וגם בימים אלו הולכים ומצטרפים רבנים חדשים וחתימות חדשות לפס''ד, ורבים מהחתימות הם מרבנים שאינם חבדניקים כלל וכלל..
ידעת את זה? מפתיע אולי? ![]()
אני מכיר את אחד האנשים שהולך מרב לרב, יושב, מסביר, מתוך ספרינו ועל פי התורה הקדושה, ורבנים רבים מצטרפים ומצטרפים לפסק דין?
אם זה משהו שלא ידעת, או שמפתיע אותך, זו לא בושה ולא בעיה לשאול. ![]()
ואסיים, לא ביקשתי כרגע לשכנע משהו.
לא מצפה לזה בכלל, לא חושב שזה יקרה מפה..
רק ביקשתי, תבדקו, תשאלו,
אולי יש דברים שאתם לא יודעים,
אולי יש דברים שאתם יכולים לדעת,
אולי זה ישנה משהו בחשיבה שלכם,
אולי דברים שנראים לכם ברורים, הם לא כאלה,
נסו אותנו.. במקסימום, הרווחתם שיחה מעניינת בנושא שאתם לא מסכימים עליו..
והכל ברוח טובה. ![]()
אני כעת אלך לשון..
אני לא נמצא הרבה בפורום, מי שרוצה, יש לי שיחה אישית, שישלח הודעה, ואלה שאני מכיר, אשמח לדבר איתם בטלפון, עם אחרים, אני פחות שמח לתת את המספר האישי שלי,
אז נסו אותי בזמנים שאני פה..
רק לזכור את הכללים..
ברוח טובה, בנעימות, וכו'.
ליל''ט ![]()
חזרתי אחרי מלא זמן, חשבתי יהיה פה איזה תשובה..
ייבשתם. ![]()
א. זו אכן חסידות שונה, אבל לא בגלל הדברים שאמרת..
ב. אני חולק עליך בקשר לאדמו''ר חי, אבל לא נפתח את זה פה..
ג. גם אם אתה לא חושב שהרבי חי, האמירה ש'אין מנהיג ברור לחב''ד', היא אמירה מאד מאד לא נכונה, שבאה או מחוסר הכרה פשוט של חסידות חב''ד, או מהכרה מאד שטחית..
כל מי שמכיר את חסידות חב''ד קצת, ואת החסידים שבה, [לא משנה האם הם מאמינים שהרבי חי, או שיותר קשה להם עם זה], יודע שיש מנהיג מאד ברור לחב''ד, שנתן הוראות ברורות בכל דבר בחב''ד, עד הפרטים הכי קטנים ו'זניחים', וכל מי שחסיד שלו, מקשיב לו בדברים האלה, ומי שמעדיף להתחמק, אולי יכול, אבל המנהיג הברור, הבלעדי של חסידות חב''ד, הוא הרבי מה''מ שליט''א.
ואם תרצה לאמר שאת הדברים האלה, אני אומר, כי אני משיחיסט וכו', אז אומר לך שאני בטוח שאם תשאל את השאלה הזו {מיהו המנהיג הבלעדי של חב''ד כיום} כל חבדניק וחסיד אחר, זו התשובה היחידה שתקבל. נסה אותנו..
ד. כמו שאמרת מקודם {ולדעתי צדקת}, על ההגדרה של חרדי {שלא מאמין בציונות} שזו הגדרה מאד מעניינת למילה חרדי..
גם ההגדרה שלך לחסידות חב''ד, היא הגדרה מאד מעניינת, ובקטע הכי טוב, נובעת לדעתי מהכרה או הסתכלות שטחית [אני לא מכיר אותך, ולא יודע אם אתה מכיר, או רק משער.] ולאמר שחסידות חב''ד מתבטאת ב'חשיבות של לימוד פנימיות, מקווה, שינה בסוכה, ושו''ע הרב, זו אמירה מאד מאד שטחית, ואני לא משתמש במילים יותר חריפות\בוטות, כי מניסיון, גם כשכותבים בקטע הכי טוב, אנשים יכולים להבין לא נכון, כיוון שלא שומעים את ה'טון' שבו נאמרים הדברים..
אם תרצה הסבר מעמיק יותר, אוכל בהזדמנות..
א. חב''ד היא חסידות, וממילא היא מוגדרת כ'חרדית חסידית'.
ב. 'עוד יוסף חי', זה לא חב''ד..
ג. בלי להתייחס למה? כדאי לקרוא קצת היסטוריה לפני שתצטט אותו, ואת אמרותיו על חב''ד, לפחות כדי למנוע פאדיחות..
''זה חסידי לכיוון חב"ד ''
זו אולי הגדרה יותר קרובה לחסידי הרב גינזבורג
לא היה אז ציבור דת"לי וגם לא חרדי.
היו שומרי מצוות.
זה לא קשור לציבורים, זה קשור להשקפה
ובאמת בלי ההגות של הרב כנראה שהציבור הדתל"י היה נראה מאד שונה היום.
חרדים הפכו למה שאנחנו מכירים היום
מתחילת שנות ה 40 בערך
אם אתה חושב שההבדל בין חרדי לדתי לאומי
זה השמירה הלכה
אתה חיי בסרט
אחד המאפיינים העיקרים של חרדים זו הסגירות והשבטיות- "אנשי שלומינו". לחץ חברתי שלא יאמן שמפעיל מכבש כוחני על מי שמעז לא ללכת בתלם הצרה מאוד שלהם, גם בסוגיות לא מהותיות בכלל כמו צורת הנעליים. הם מציירים קווים שהם חומות בצורות בינם לבין העולם שבחוץ.
אצל הדת"ל זה בדיוק הפוך. כל מי שלא חרדי ולא חילוני נכנס להגדרה הזאת, קבוצות שאין ביניהן שום קשר חוץ מכך שתיהן "לא זה ולא זה" מעורבבות יחד בראש של אנשים. חרדי שסוטה מהתלם פשוט יפסיק להיקרא חרדי, ודתי כל עוד הוא לא דלת"ש גמור אלא לייט של חצי, שליש, ורבע עדיין נחשב חלק מהציבור הזה. כולל כל הדברים הפשרניים שהוא עושה שמשום מה מוטלים כאשמה על הציבור התורני יותר כאילו הם אחראיים על המעשים שלו.
אנשים שחיים את החיים שלהם כרגיל בהקפדה מלאה על ההלכה תוך תפיסת המצב שלנו של קיבוץ גלויות בארץ ישראל כאתחלתא דגאולה, משתתפים בעולם החול ומפרנסים את המשפחות שלהם. הם פתאום מואשמים במעשיה של איזו אחת שממציאה קולא לא קיימת בהלכות טהרת המשפחה, או איזה אחד אחר ורפורמת הכשרות שלו, או מצב אי שמירת נגיעה בסניפי בני עקיבא.
אני לא אומרת שצריך לוותר על מאבק נגד התופעות הבעייתיות האלו, אלא שאי אפשר להאשים מעשים של ציבור אחד על ציבור אחר, ועוד להוציא ציבור שלישי שגם הוא לא חף מבעיות כטלית שכולה תכלת מול כל המזרוחניקים האלו.
כתבת מלא בולשיט
לדעתי אתה צריך לעשות קצת בדק בית
ולבדוק באמת מה היתרונות והחסרונות של כל השקפה
ייתכן שזה החל משנות ה 30
אבל משנות ה40 זה כבר נהיה ממש ברור.
אגב, ממליץ לך לעבור על מאמר "מסע המחנות"
הרב מתייחס שם בדיוק לנושא הזה
ב"נ.גם ללמוד תורה וגם למסור נפש על א"י? ואי ואי ואי

ישיבה של מעלה או של השמחות
שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.
איכשלאיהיה - מאוד יפה. אהבתי.
בלי סוף...עד שאחת התגובות הודיעה חגיגית שזה AI.....כל כך התאכזבתי......
בורחת עוד מעט לארץ קצת נחשלת, בלי אינטרנט, בלי AI......תענוג!
לא מאמין שיש מקום בעולם בלי אינטרנט…
חוץ מקור קיצוני - חושך!
0 שעות אור ביום
משלחת שהתגוררה שם לצורך מחקר...לא היה מספיק קר ובודד לו
אז החליט לעשות התבודדות בקוטב הדרומי בנקודה יותר רחוקה..
הספר לכאורה עוסק במדידת מזג האוויר וכד', אבל הוא
מרתק. במיוחד כמה תובנות שהגיע אליהן...ממליצה.
💯🏆 (על הניחוש המדויק…)פ.א.עברתי היום עם מישהו מהמשפחה על אירופה:
הונגריה - הרב מקריסטיר. אבל נוף - מישורי ולא נראה מעניין, יש שם שולי הקרפטים - דובים חומים בשפע.
רומניה - יש אוכלוסיה ענקית של דובים חומים באיזור ההרים - ודווקא לשם הייתי רוצה ללכת...
מזרח אירופה - הייתי נוסעת דווקא. אחד הבנים רוצה אתרים יהודים. אבל טיול לא מאורגן, קשה להסתדר. אוכל, לינה וכו'
מה גם שהשילוט הוא בפולנית בלבד. בזה הוויז יכול לעזור אולי. קוסמת לי ארוחת בוקר באחו שם, אבל פוחדת שבלי כוונה
אאחוז בעצם אדם, או שהנעליים יתמלאו בדם...מחילה.
דווקא הייתי שמחה לראות את הציון של הגר"א ובעיקר את מי שקבור לידו ( האפר - אברהם בן אברהם הי"ד) זה בליטא. לא אוהבת אותם...
איטליה - יקר ורומא עם הותיקן שלה ודנדוני הפעמונים - לא מושך במיוחד. גם לא הקולוסיאום על
כל הזוועות שהתרחשו שם.
ספרד - רחוק מדי. אנטישמים (זה בעצם משותף לכולם, אבל עדיין לא כל כך בבוטות כמו בספרד -
מה לעשות, האינקוויזיה זורמת להם בדם.
הארצות הבלקניות - נוף יפה מאוד, צוקים ונהרות. אולי.
יוון - אתונה לא עיר יפה, כך שמעתי. הים סביב האיים נהדר מן הסתם, אבל בעונה כזו נורא מתוייר. צפוף.
ובאי אחד מפורסם, בתי התיפלה, כך נראה, מרובים מהבתים האחרים. לא רוצה.
הולנד - חוץ מהבית בו הסתתרו אנה פרנק ומשפחתה, הי"ד - לא מעניינת אותי. יש גם הרבה ערבים.
בלגיה - נשמעים לי אנטיפטים...
אנגליה - הייתי. המקום בו שהה צ'רצ'יל, על מפותיו והסיכות התקועות בהן - מאוד מעניין.
מספיקה פעם אחת.
סקוטלנד - הייתי. ריח מבשלות הבירה באדינבורג הבירה, הכריע אותי תחתי. הם גם מאוד
לא יפים, במיוחד בהשוואה לסקנדינבים. הגענו לשם אחרי שהינו בסקנדינביה...
אירלנד - הייתי. עוני, נשים עם מטפחות קשורות מתחת לסנטר. נכנסנו לבר (בית מרזח
בלעז...) כדי לראות מה זה ועל מה זה, ושני שקצים שאלו אותנו מהיכן אנחנו. אחרי שענינו, אמר אחד לשני:
I TOLD YOU THEY ARE BLOODY JEWS!
יש שם הרבה ג'ינג'ים....
סקנדינביה - דנמרק מישורית. אורבנית כזו.
שבדיה - גם משהו כזה, נדמה לי
נורבגיה - המון טבע, פיורדים, לא הרבה אנשים יחסית לגודל הארץ. אחרי כמה
פיורדים והמון בריות בהירות שיער ועיניים, מתנו משיעמום ושיווענו לאיזו בריה
שחומה; באמת פגשנו איטלקים ואורו עינינו; חומים לגמרי. מקסים.
פינלנד - אגמים. גם מישורית נדמה לי. פעם נתקענו באיזה מקום נידח
על יד בצה , מן הסתם, לפי כמות היתושים שעטו עלינו. עברה מכונית
יחידה ונדירה בכביש הנידח, דווקא מכונית משטרה. נפנפנו אליה ביאוש
והם נפנפו חזרה בטוב לב.... . הסקנו שהעם שם לא מצטיין באינטליגנציה רבתי...
כרתים - זאתי הנחשלת קצת. הכל בעצלתיים. לא יפה. נוף מזרח תיכוני -
עצי רימון, תאנה....אולי בהרים יפה אבל לא הגענו לשם.
אין בית חב"ד. אין שום דבר כשר. כלום. אפשר רק פירות
וירקות. הבאנו עמנו מנות חמות פיתות הרבה גבינה צהובה
והבטחתי בלי נדר, לא לראות גבינה צהובה בחיי יותר...
מקווה שאמרתי באמת בלי נדר, כי שכחנו מזה בכלל....
אבל הים. הים רבותי זה לא הים תיכון שלנו. שדומה לנו בעצבנותו
ומרדנותו....ל...לא. זה ים טורקיז שקוף צלול שקט, הסובב את האי
מכל צדדיו, הוא כנראה מתאים עצמו לסביבה (או להיפך..) ים
עצלתיים כזה; דגים צבעוניים, מאוד יפה.
אבל החוף לא נעים; זפזיפי כזה, חורק, גבשושי...
אולי ניסע לשם. אולי אסע לשם.
נכון, אין חוף נפרד, אז היות ועדיין לא תיקנתי את
עצמי לחלוטין, הולכת לחוף רגיל. משתדלים אם
אפשר בפינה.
ובכל זאת, כל העיניים (רוסים והרבה גרמנים)
מופנות אלי; בניגוד חריף לאופנה הרווחת על החוף,
אני נכנסת למים עטופה מכף רגל עד ראש.....
נראה לי שגם הדגים נדהמו...
אבל זה המינימום שאני יכולה לעשות, מקווה
שהשם לא כועס ועדיין יש לו סבלנות אלי...
הצלחנו לקטוף 2 סברסים בר בדרך לאכסניה
שלנו; מאוד התרגשנו....
המסעדות מלאות תיירים, ואלו של הדגים
משליכות את השיירים בצדדים למטה והריח,
הריח.....כפרת עוונות.
מזרח רחוק - יקר ולא רוצה לראות מיני
שקצים בדוכנים...וחם ונורא לח...
אפריקה - יקר. פוחדת מאריות.
אוסטרליה - יקר. פוחדת מכרישים.
אמריקה - יקר. פוחדת מכרישים (פלורידה, קליפורניה...) וגם מתנינים...
צרפת, כמובן שלא. אם ארצה, אלך לעיר העתיקה,
חבל על הכסף של הכרטיס.
אנטרטיקה- דווקא לשם הייתי רוצה, אבל
אמרתם שקר מדי. וגם יקר מדי. נורא
רוצה לראות לוויתן בגודל טבעי במקום
הטבעי שלו. מה רבו מעשיך....
( הא, גם שם יש דובים.....נזכרתי)
בקיצור, אין לאן ללכת.
אולי בארץ שלנו יש מקום נחמד?
בצפון? לא יקר ולא מעדיפה דווקא
סביב הכינרת. אבל כן בצפון צפון...
אבל רגע, חיזבאללה...
אוף!
ממך אליך אברח...
עכשיו- כל זה היה מזמן מזמן מזמן, עם תרמילי גב כבדים
בלי הרבה כסף, במיוחד בסקנדינביה - חלמתי ללא הרף
רק על שוק מחנה יהודה...
ודעו לכם - זה לא כיף כמו שזה אולי נשמע. התרמיל, כאמור
כבד. מצטמצמים באוכל, חם (או קר). האכסניות לפעמים
לא נחמד בהן, במיוחד שאיזו בחורה גרמניה מספרת בהתלהבות
וקול רם מאוחר בלילה, לחברתה, משהו בגרמנית מעצבנת ומפריעה
לישון..
ובכלל, רוצים כבר מקום ביתי. לא לנדוד כל הזמן.
אבל הייתי צעירה והיתה אופנה לנסוע לחו"ל
וזהו.
ובכל זאת, עדיין, לא אוהבת כל כך בתי מלון.
אנקטודה נחמדה - הגענו פעם לאכסניה,
היה מאוחר והדלת היתה נעולה (נדמה לי
שהיתה אחת פתוחה בצד השני אבל לא ידענו)
אז פרשנו את שקי השינה על המפתן ונכנסנו
לתוכם.... בלילה התעוררתי לקול נקישות
עדין (גשם קל טפטף). הרמתי את הראש
מהשק וראיתי raindeer - זה אייל צפוני
יוצא מהיער ופוסע לעבר שוקת או משהו
שהיה לידינו. זה היה כל כך יפה. כל כך
מיוחד. היה שווה לישון על האבן הקרה...
זה היה בנורבגיה או פינלנד. לא זוכרת.
שבת שלום! (המטבוחה נשרפה לי בינתיים...)!
עכשיו ברצינות - האם מישהו מכיר איזו אכסניה
לגמרי כשירה (מהודרת) בצפון? ליד הבניאס או
החצבני? רחוק מלבנון? בלי יתושים......!
לטוב; שתי הגרסאות מוצאות חן בעיני. הזמר הוא לא זמר באמת?
לא רע הAI הזה אבל לא רוצה אותו בתור ידיד משפחה.....מעדיפה בן אדם. אנוש.חי.
אולי תצטרכי לקבל את זה, הAI משתפר בלי סוף...
הנה קטע משיר אחר שלי - היית מאמינה שזה 100% AI???
אתה - חיים ישראל.
משהו משותף בכל השירים האללה. לקוח כנראה משיר צרפתי. מאוד יפה.
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
כשאני צריכה לנקות את הפריג'ידר, אוף??
אז השם אומר לי: קחי בתי והיי שמחה!
שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין
ספרים כאלה.
פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:
איך בונים אמונה.
נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר
משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)
ואת הרמח"ל (דעת תבונות).
חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.
שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.
לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא
תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)
הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח
את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.
בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין
אותך בנושא.
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
זו רעה חולה. באמת. ממש. וזה ממכר, נורא.
אני חוששת שאחרי 120, חברה קדישא יתקלו בקשיים רבים בבואם להטמין אותי;
לא יהיה קל לנתק את היד שלי מהמקלדת שלי המחוברת למחשב שלי המחובר לאינטרנט -
שלי המחובר ל....אחד הפורומים של ערוץ 7....איזה בושות!