שורףףף לי בלב וחייבת לפרוקשורף בלב
עבר עריכה על ידי שורף בלב בתאריך כ"ה באב תשפ"ב 04:48
זה אולי לא הפורום המתאים בשביל זה
אבל אני ברגעים כאלו של עצב גדול כל כך ואין לי את מי לשתף וכבר לא מצליחה להחזיק הכל בתוכי.
יודעת שיש פה הרבה נשים מקסימות
הלוואי שאצליח למצוא בעזרתכן נחמה, תובנות או חיזוק.
מאיפה להתחיל מאיפה?
כשהנשימה נעצרת כל כך הרבה פעמים ביום
כשהכאב כל כך חותך את הנפש
למה עדיין גומר אותי כל פעם מחדש כשהוא יוצא ואני לא מצליחה לשחרר?
משתגעת מהקטנת הראש שלו בכל מה שנוגע לבית
והעיקר אינסוף עשייה בחוץ ובדברים שקשורים לאחרים.
זה גם הלחץ של דברים שאני צריכה להספיק לעצמי או מחוייבת לאנשים ומפסידה/מתעכבת בגלל זה
וכשאני מרגישה שזה מובן לו מאליו שככה זה צריך להיראות ואני אמורה לספוג הכל ובכללי שהוא לא קולט שניהול הזמן שלו מנותק מהמציאות ומשליך גם עלי, זה מחרפן ומתסכל.
אבל אני יודעת שזה גם כל כך יותר עמוק מזה ויושב על פצעים שנפתחו עשרות פעמים ויותר מדי.
ולמרות שאני מבינה, זה לא עוזר לי להרגיע את עצמי.
כרגע אין לי גם איך לדבר איתו על זה ועל התחושות שלי,
כי אנחנו חיים כמו שותפים והרבה פחות
ובתקופה האחרונה, יותר כמו גרושים כי הוא לא בבית ימים ולילות שלמים בבית ( מאילוץ כלשהו ויחד עם הריחוק שהיה קיים קודם זאת החוויה. האמת, שנהיה לי רע הרבה יותר כל פעם כשהוא מגיע כי זה מזכיר ומעצים את מה שאין).
אחח אין לי כח לעצמי ולמחשבות שטסות באוטוסטרדה הלוך וחזור.
זה סיפור כל כך ארוך ומורכב ומשתחזר, שכבר נהייתי אילמת ואין לי איך לבטא את התחושות ולמצוא מילים גם לא בשבילי אז אני מדחיקה כל פעם לעוד קצת, אבל זה קורע לחתיכות ואני רוצה לצרוח שמישהו ישמע ולהילחם בשיתוק החונק הזה מולי ומולו.
הוא לא יכול לראות את הצער שלי
ולהבין מה עובר עלי ולמה פתאום האנרגיה שלי משתנה ונכבית ומשהו בי מת
אז לא רק שאני לא יכולה לקבל ממנו הכלה או חיבוק
אני עוד מרשה לעצמי להרהר בזה שאולי אני אשמה.
שאני רואה מעוות וקיצוני
שאני לא מספיק מודה לו על מה שהוא כן עושה ושאני מבלבלת אותו עם הרגשות שלי שמשתנים
ואת הקצת שאנחנו עוד מדברים לאחרונה (ורוב הזמן מגיע ממני ומצריך חליבההה), אני מחליפה בשתיקה והנה שוב נכשלתי בלהסביר לו את עצמי
אפילו שזה רק כי כואב לי כל כך.
אני יודעת שזו לא האמת לגמרי, אלא רק כי הוא אמר את זה כל כך הרבה פעמים ודאג להאשים אותי בזה
במקום להבין ולקחת אחריות כמו גבר. והאמירות האלה פעם ועוד פעם ועוד פעם, הכניסו בי ספקות ופחד
עד שאני כבר מוותרת על להגיד או לדרוש ולשים גבול, כדי לא לקלקל יותר (כאילו שמה כבר יש לי להפסיד? זה הרי ממילא מקולקל. ככה זה, מקולקל מוכר קצת פחות מפחיד מלא מוכר מקולקל).
אני כועסת על עצמי שאני מאפשרת לו את זה
שאני מתגברת ומבליגה ובסוף זה פוגע בי ומחריב את הכל.
ניסיתי בטוב ובלהסביר מה קשה לי וכמה הוא חסר לי
זה החזיק אצלו מעמד ליום וחצי,
לפעמים האטימות שלו הזויה ברמות שאין לתאר לדבר לקיר ממש. אם לא שאני יודעת ומאמינה שיש בו צד של טוב והוא לא פוגע, מתעלם ו"מעניש" אותי בכוונה
הייתי יכולה לחשוב שהוא אדם מושחת ורע. אבל מי אמר שנכה רגשית זה פחות נורא?
ולא שאני מושלמת, יש לי מה לשפר גם בלבטא רגשות ובכל זאת, כל כך הרבה חושבת עליו ועל ההתמודדויות שלו ומשתדלת להראות לו דאגה ולהיות אכפתית, כשהוא לא סופר ומעריך את מה שאני עושה למענו.
וזה מתחבר כמו במעגל חשמלי לכל כך הרבה דברים שקרו וקורים כל הזמן עד שזה טעון ומוצף לי מדי ואני לא מסוגלת יותר לגייס עוד מוטיבציה לפרגן לו ולהכיל אותו, כשאני לא מקבלת ממנו חזרה פיסה של ביטחון רגשי ונפשי להניח עליה את עצמי. (שלא לדבר על מישורים אחרים בחיים שהוא לא מעניק לי בהם ביטחון ויציבות)
ולא יודעת למה אני בכלל עוד חיה איתו ומבזבזת את הזמן הכי יקר בחיים שלי במחיצתו.
בענייני הבית, נראה לי שדי הצלחתי להסתגל ולא לצפות שיעשה גם אם לפעמים זה עוד מצליח לבאס או להכעיס אותי.
אבל למה אני לא מפסיקה לרצות כל כך שנתקרב, שיהיה סיכוי שיבין, שיראה , שירצה אותי? שזה יהיה לו חשוב יותר מלצאת לאלף עניינים מחוץ לבית. שישקיע בי, שינסה רק קצת לשמח אותי,
ולהתאכזב ולהשבר כל יום או כמה פעמים ביום מחדש שזה לא קורה.
שלא יחליט ששיעור תורה (...) גם אם הוא קבוע, יותר חשוב מליל טבילה, או סתם מפגש עם חברים, עדיף על זמן זוגי שהיינו אמורים לקיים.
שיתחייב לזה לפחות כמו שאליהם
אלוקים. כמה בנאדם יכול לבחור סדרי עדיפויות עקומים?
והכל מתנקז ומגביר את תחושת הכשלון שלי בלהסביר לו כמה המרחק הזה שורף לי, או להגיד בצורה ברורה מה אני מוכנה ומה לא, או לבלוע עוד כדי שלא יהיה יותר גרוע ואולי משהו יתאפשר...
וזה מרסק עכשיו יותר כי התקוות של הימים האחרונים התרחקו ושינו כיוון וצורה
זה אמיתי מה שהרגשתי? אולי זה רק החסר ולא בגלל שאני באמת צריכה את הקרבה הזאת ממנו ורוצה אותו? אני מסוגלת שיגע בי, או שאני רק עושה לעצמי נזק יותר גדול והנפש שלי לא מוכנה לזה?
איך אפשר לאהוב אחרי כל כך הרבה צלקות?
ולמה אני לא עוזבת כבר, רק ממשיכה את הסבל הזה עוד
אפילו שהיו כבר כמה תחנות בדרך וכמה הזדמנויות לתיקון שלא צלחו
ואנשי מקצוע למיניהם לתהליך אישי וזוגי שעם 20 שנה של טיפול, לא הצליחו להבין לעומק את המורכבות כי כלפי חוץ הכל מאד מרשים
וזה לבד כבר מייאש, גם בלי להוסיף היסטוריה שחורה וכבדה שאי אפשר לגמרי למחוק, גם אם יש בה אולי כמה נקודות בודדות של אור.
אז ככה? ככה אני אמשיך להעביר את השנים שיכולות להיות הכי יפות שלי בכל המובנים?
במציאות אני מקבלת לא מעט פידבקים על מי שאני ומה שיש בי ואני יודעת שאני מוצאת חן בעיני אנשים (כן, גם גברים..)
אבל לא מצליחה להרגיש ככה ולקבל מזה משהו. אני רואה במראה אשה כבויה ואפורה, מרגישה לא חיונית וחסרת ברק,
לא כי אני תלויה בו ובמחמאות שלו, רק שאני כל כך רוצה קשר זוגי עמוק ויציב, מלא אהבה, חלקת אדמה להשען עליה. כשאין לי את זה, אין לי חיות ואין לי שמחה. ככה אני, החסר הזה הורג בי כל חלקה טובה ואני לא מצליחה להתמלא באמת משום דבר אחר.
ומחר שוב הספק אם לטבול
והצביטה- כוויה בפנים
בשביל מה??? ששוב יעבור חודש ולא יקרה כלום
חוץ מחור ענק בנשמה?
והוא ימשיך להסתובב סביב הזנב וחוסר האונים של עצמו, או ירחף בחלל החיצון עם אלף ואחד עיסוקים שלא סובלים דיחוי ורק לי ולזוגיות שלנו הוא לא יכול לתת הכל?!
אין לי טיפת חשק והוא גם לא עושה גרם מאמץ בשביל לתרום לזה איכשהו.
שאלות שאלות שאלות ולא מוצאת בתוכי תשובה
אין לי יותר כח אני מרוקנת עד הטיפה האחרונה.
חיבוק גדול יקרהשואלת12
יש מקומות שהזכרת לי את בעלי בעיקר עם הנכות הרגשית.. רפואה שלמה שתהיה להם וישועה לנו!!
הרבה כוחות!
תודה ואמןשורף בלב
גם לך ♡
הקטע שהנכות הרגשית היא רק מולי
בחוץ הוא שופע טוב לב ורגישות יודע להכיל ולתת לכולם...

חיבוק ענק ענק❤️❤️אנונימיות
שורש הבעיה זה תכנון הזמן?
תודה שקראתשורף בלב
לא הייתי אומרת שזה השורש
זה כן עניין מאד מרכזי ונוכח בינינו,
תמיד העיסוקים בחוץ תופסים יותר מקום ובאים על חשבון הבית והזוגיות.
גם כשהוא בבית זה לא נגמר, הוא ממשיך לנהל הכל בשלט רחוק ולא מסוגל לפספס אף זירה.
רק שיחה עם ההוא ועם ההיא ורק לקפוץ לפה חצי שעה להביא להם משהו ולעשות עוד טובה קטנה ולארגן שם באמצע הלילה, לקחת על עצמו עוד תפקיד בעבודה בהתנדבות ואם שירות מסויים שהוא נותן עולה x לשעה, הוא ייתן שעתיים באותו מחיר.
הכל באקסטרה אדיבות ונחמדות
בלי לעמוד בזמנים שאומר לי כי הוא חי מעבר לשעון
וזה פוגע בנו גם כלכלית, הוא עושה בחינם המון דברים שעולים כסף ומוותר על השכר שלו כי הוא עסוק בלתת לכולם מהזמן שלו.
בכל מה שנוגע אליו אם הוא מוכן שינצלו אותו, גם אם זה מכעיס אותי זה עניין שלו לפתור
ברמה האישית זה פוגע בי ממש שהוא מוצא זמן ומתחייב לכולם חוץ ממני ולבית.
יש לו הפרעת קשב וריכוז ? זה די אופייני להיות מעלהמקורית
הזמן
דווקא אני מבינה ששירה_11

הוא לא רוצה להתמודד מול "הזוגיות" הזו בבית מולה 

אז הוא בורח לדברים אחרים 

גם נכון. אבל לא מחייב שרקהמקורית
לפעמים זה גם רצון לברוח, וגם חוסר יכולת לנהל זמן
חוויתי את שניהם במקביל האמת. בעלי כבר לא בורח עכשיו ברוך השם, אבל הוא ממש לא יודע לאמוד זמנים. היום הוא השתפר אבל עדיין.. הוא בטוח שהוא יספיק ומכניס עוד ועוד דברים לזמן מצומצם ומוגבל וזה לא נגמר. וזה בא על חשבון דברים אחרים, אין מה לעשות.
אז מי שהזוגיות שלו פחות מיטיבה, ינצל את זה לבריחה וחוסר התמודדות. ומי שרוצה זמן זוגי בכל זאת צריך להיות מודע לכך וללמוד לתעדף, לדחות משימות, לדחות אנשים, להבין שהזמן מוגבל וצריך לחלק אותו בצורה הגיונית.
תודה על השיתוף וכן..שורף בלב
הוא חשב לבדוק ועבר סוג של אבחון לקשב וריכוז לפני שנה והתחיל לקחת משהו לא שזה ממש עוזר לו ורואים איזה שינוי,
חוץ מזה שהוא לא אוכל כלום ונהיה שלד
ואת מה שיכלתי להביע ולתת לו דרך אוכל, הוא לא צריך ובקושי טועם 🙁
וזה גם וגם כנראה
קשה לו להתמודד אז הכי קל לו לברוח ולהתנתק ולשאוב בחוץ את ההערכה והמילים הטובות והמעצימות על כל מה שהוא עושה.
אמרתי לו שכמו שדברים אחרים קורים כי הוא רוצה, אז גם זה יכול לקרות ואם לא, כנראה שזה לא חשוב לו אותו דבר
גם כשהוא אמר שהוא רוצה, לצערי הוא לא הצליח להוכיח את זה
וגם אמר מפורש שהוא לא יכול להגיד שהזוגיות נמצאת אצלו במקום הראשון.
כי יש דברים נוספים שהוא אוהב לעשות וגם אם הוא רוצה זוגיות, היא לא בהכרח קודמת אצלו..
אני חושבת שכאן קבור הכלב..באר מרים
כמו שאת זקוקה לו שיתן לך תמיכה וחול וכתף להישען עליה, הוא זקוק ל "הערכה ומילים טובות ומעצימות על כל מה שהוא עושה" (זה הניסוח שלך..).
ושניכם נכנסתם למעגל שבו אף אחד מכם את מקבל מענה לצרכים הרגשיים העמוקים שלו בתוך הזוגיות.
אני מניחה שאחרי שהוא שוכח מהזמנים, מאחר ולא מספק אותך מבחינה רגשית, את לא בדיוק "מרימה לו" ומשדרת הערכה לעשיה שלו - הערכה שהוא זקוק לה כמו אויר לנשימה..

זה בכלל לא שאת אשמה, אלא שהזוגיות שלכם נכנסה לריקוד לא נכון שבו במקום לרקוד בתיאום אחד עם השני אתם רוקדים בצורה של לדרוך אחד לשני על הרגל..

אני לא יועצת זוגית ולא יודעת להציע מה עושים עם זה, אבל התובנה הזאת ממש חשובה לדעתי.
ואת חייבת למצוא מקומות אפילו קטנים שבהם כן תוכלי להעריך אותו ולמלא את הצורך הזה שלו.
את זקוקה ל"גבר" להישען עליו, ובשביל זה את צריכה להעריך ולהעצים את ה"גבר" שלך.
ממילא, גבר שאשתו מלאת הערכה כלפיו וכלפי היכולות שלו מתמלא ברגשי חום רצון לתמוך ולפנק אותה..
מסכימה.המקורית
גם את וגם @ירוק בעיניים כתבתן דברים דומים, וגם בעיניי זה שורש הדברים.
החמצן של גבר זה אישה שמחה שמעריכה אותו. אתם ככל הנראה בלופ לא טוב סביב העניין. מציעה לך לחשוב על הכיוון הזה, זה יכול לעשות טוויסט רציני בעלילה
זה נכון אבלתהילה 3>
לא הערכה מלאכותית וחיצונית.
הערכה אמיתית ועמוקה. שגם אליה אפשר להגיע אבל לא על ידי דברים לא אמיתיים. כשאשה כאובה ומאוכזבת גם אם היא תגיד לו כל הכבוד או תודה על משהו, אבל זה לא יהיה עמוק זה לא יהיה זה.

יותר מכל אמירה של הערכה, גבר שאישתו שמחה בו ובעשייתו מרגיש משמעותי עבורה ומצליח.
והפוך. אם אשתו כבויה וכאובה זו תעודת עניות שהוא מנסה לברוח ממנה.

יש כאן נקודה כפולה.
קודם כל לטפל בכאב הגדול הזה וללמוד איך לחיות איתו בצורה שתאפשר לה להיות אישה בריאה שמחה ועם ערך עצמית
שנית ללמוד איך לפתח מערכת זוגית בריאה שבה גם היא וגם בעלה בדינמיקה שפועלת נכון, ולא הפוך כמו עכשיו.

עכשיו המעגל מסתובב לכיוון השלילי. כאב מביא לבריחה שמביאים ליותר כאב שמביאים לדחיה שמביאים לריחוק וחוזר חלילה.

וצריך לסובב אותו לכיוון שבו נתינה מביאה לאהבה ומביאה לקרבה והערכה וחוזר הלוואי
מסכימה. זו עבודה ב2 הרבדיםהמקורית
גם לי נשמע ככהתהילה 3>
ולא רק זה, אלא שבזוגיות הוא לא מרכיש מספיק טוב ומשמעותי, והעשיה בחוץ כנראה נותנת לו הכרה שהוא זקוק לה, כשבבית הוא כנראה פחות משמעותי...
אוי, שולחת לך חיבוק ענק!מכחול
ומתייגת את @נגמרו לי השמות
רק עכשיו רואה 🙏נגמרו לי השמותאחרונה

תודה @מכחול אהובה על התיוג 🙏

@שורף בלב יקרה קראתי כעת הכל והלב יוצא אלייך ממש... כמה עברת וכמה את עוברת... שולחת חיבוק גדול גדול

אין לי לצערי משהו חכם לומר אלא המציאות הזו מצריכה לענ"ד מבט רחב ומעמיק של איש מקצוע מתאים שיכול לכוון אותך ולראות מה ואיך מתקדמים מכאן.

יש כאן מציאות עדינה-עדינה שצריך להתייחס אליה ביראת כבוד ובעומק הנכון והראוי, כמובן בעולם האמיתי.

אולי להתחיל עם פסיכולוגית אישית טובה ורגישה שתעזור לך לעשות סדר בראש ובלב, ואז לבחון ולראות מה הלאה ואיזה כיוונים רלוונטיים.

לבחון אם המצב נשאר כך ללא שינוי - איפה את בתוך כל זה ואיפה הרצון שלך?

ואם המצב יכול להשתפר - איך לעשות זאת נכון

ואם המצב לא יכול להשתפר והרצון שלך לפרידה - איך לעשות זאת נכון

ועוד כיוונים אפשריים... צריך לגמרי להכיר לעומק ולברר הכל הכל בצורה יסודית.

אל תהיי עם זה לבד. תמצאי מישהי טובה (אני ממליצה פסיכולוגית עם ידע והבנה גם במורכבויות שכאלה, ואם יש לה גם ידע גם על קווי אישיות של בן הזוג ובדינמיקה הזוגית עוד יותר טוב, וכדאי גם שיהיה לה ידע וניסיון גם במצבים של רגשות קשים כאלה כפי שתיארת בפן הזוגי, שמגיעים לעומקים כאלה קשים ותהומות בנפש כפי שתיארת).

שהקב"ה ילווה אותך בכל וישלח לך בהירות, שלווה, שמחה וישועה שלמה בכל המובנים 🙏🌹🙏

בכיתי פה מלקרוא את הקושי שלך...מאוהבת בילדי

חיבוק

חיבוק גדול גדול ❤️המקורית
את כותבת מכאב ככ גדול, אני ממש מצליחה להרגיש את זה מבין המילים
מה שתפס אותי זה שכתבת
'לא כי אני תלויה בו ובמחמאות שלו, רק שאני כל כך רוצה קשר זוגי עמוק ויציב, מלא אהבה, חלקת אדמה להשען עליה. כשאין לי את זה, אין לי חיות ואין לי שמחה. ככה אני, החסר הזה הורג בי כל חלקה טובה ואני לא מצליחה להתמלא באמת משום דבר אחר'

זה משו שהגעתם אליו פעם?
הכיוון שאני רוצה להציע : לפעמים אנחנו חולמים על זוגיות בצורה מסוימת שתענה לנו על כל מיני צרכים רגשיים שחסרים אצלנו וכל היחס שלנו כלפי בן הזוג בא מתוך המקום שאנחנו רוצים להכניס אותו למסגרת שיצרנו לנו בראש. אנחנו חולמים על זוגיות אידאלית מבחינתנו וכל מה שלא נכנס לשם - יוצר תסכול עצום.
אני חושבת שאת כן צריכה למצוא דרך למלא את עצמך קודם כל ולפתח נפרדות רגשית מבן הזוג. לתת לעצמך מענה לצרכים שלך לפני שאת ניגשת לבן הזוג ובודקת מה חסר, אחרת כל דבר מערער אותנו כי השמחה הביטחון והיציבות שלנו היא חיצונית ותלויה.
זוגיות זה חשוב מאוד, זה מנוע צמיחה ושמחה אדיר לחיינו, אבל לא לפני שאנחנו מניעים לעצמנו את הגלגל וממלאים את עצמנו, שמחים בעצמנו, אוהבים את עצמנו.
היו זמניםשורף בלב
שהגענו לזה
אבל זה לא היה רציף אף פעם ותמיד מלווה בקושי גדול ולכן האמון לא יכל להיבנות.
אוף מרגישה שיש לי כל כך הרבה מה לכתוב ולהסביר, אבל לא הולך לי כרגע, אנסה בהמשך
תודה על התגובה שלך.

מנסה לפרט יותרשורף בלב
אם זה לא היה קיים מעולם כנראה שכבר מזמן הייתי חותכת מה שכן, זה לא היה ברמה של להשען עליו והוא היה איזה מגדלור או חוף מבטחים... את זה הפנמתי כבר מזמן שהוא לא יכול לספק לי, כי יש לו את הנפילות והחולשות של עצמו לסחוב ואם בתחילת הנישואין זה הוריד לי ממנו מאד מאד הוא כנראה הרגיש מתישהו אבל תמיד עשיתי מה שאני יכולה לא לפגוע ולהראות את זה. עם הזמן התחלתי להכיל ולקבל את זה בתוכי שהוא ככה ולהראות לו הרבה יותר שהוא חשוב לי ואני צריכה אותו
גם אם עדיין לפעמים מאד הייתי רוצה שיוכל לתמוך בי.
הנקודה שכיוונתי אליה בעיקר, זה שאחרי כל משבר אני איכשהו מאמינה בסוף באיזו פינה נידחת בלב שיש עוד סיכוי שיהיה לי איתו טוב יותר, כי כן היו פה ושם זמנים טובים רק שבאיזשהו שלב מרגישה פתטית ולא מצליחה להבין איך אני עוד מאמינה בו כשההתנהגות שלו כל כך הפוכה מזה ופוגעת בי והזוגיות רק הולכת ומתרחקת, דווקא בגלל השוטף וזה שיש לכל אחד את העיסוקים שלו ורצון להתפתח ולכן שואלת את עצמי למה אני צריכה להמשיך לסבול אם הוא לא יכול להתחייב לזוגיות.
אני לא בנאדם תלותי בכלל וממש ההיפך, סומכת הרבה יותר על עצמי מאשר על אחרים ולא תולה את האושר שלי בהערכה חיצונית
יש לי תחומי עניין וכן יודעת להנות מעוד דברים, אמנם לצערי יש לי פחות חברויות קרובות ותומכות כולל היחסים עם המשפחה
אבל גם כשהיו לי יותר קשרים בעבר, זה לא שינה את התחושה
כי עם כל זה, בסופו של יום יש לי רצון חזק לבן זוג שיהיה משמעותי מאד בחיים שלי שיהיה החבר והשותף הכי טוב וקרוב, שנוכל לדבר על הכל ולהיות הכי חשופים וכנים.
זאת אני וזה הצורך שלי.
ברור לי שיש אנשים עם צרכים אחרים ונשים שמסתדרות מעולה למשל עם בן זוג שטס כל שני וחמישי מסביב לעולם, או עם יהלומן שחוזר פעם בשלושה חודשים הביתה וכפיצוי קונה תכשיטים במילוני שקלים והן מבלות עם חברות מהבוקר עד הלילה בשופינג ומסעדות.
אני לא מסוגלת לחיות ככה, גם אם יהיו לי המון עיסוקים שכיף לי לעשות.
פיצלתי שלא יהיה ארוך ומעיק מדי.. בכל מקרהשורף בלב
איך שאני רואה את זה, בזוגיות יש שלב של בניית יסודות שיש בו הרבה השקעה ולמרות שזה תהליך משותף והדדי, יש לבעל תפקיד גדול מאד בלהיות זה שמעניק ונותן את האהבה שלו וממלא את האשה
ועם השנים, הקשר מרחיב את הגבולות וכל אחד מתפתח ויכול לתמוך בצמיחה של השני, כי יש בסיס חזק וקרוב
ואצלינו זה לא קרה. קרו כל כך הרבה דברים מעוותים וכואבים במקום כי הוא היה כל כך חסר בטחון ומתכנס לתוך עצמו והפגיעות שלו
ועכשיו שאנחנו כבר לכאורה בשלב המתקדם יותר של הנישואין, ברמה הזוגית- רגשית נשארנו עוד ממש רחוקים משם.
אני לא רוצה להיות תקועה במקום הזה
אבל גם לא יכולה לתת מעצמי כשאני לא מקבלת אנרגיה ולא רוצה לוותר על זוגיות שמיטיבה איתי. לא כפנטזיה לא ממומשת,
אלא כצורך בסיסי ולגיטימי שאני ראויה לו.
יש מישהי שמבינה אותי במקום הזה?
כן, אני מאוד מבינה אותךהמקורית
זה ממש החלום ושברו מה שקורה פה.
השאלה היא מה עכשיו..
כלומר, את רואה שבדקרך ה'רגילה' לפי הספר זה לא קורה. כבר המון שנים. ואחרי טיפול גם לפי מה שכתבת. במקרה כזה זה לשנות הסתכלות בעיניי.זו גישה שאני מאוד מאמינה בה בכל אופן כי במצב הנתןן, אין התקדמות. הציפיות לא מתממשות.
יש ביניכם שוני בתפיסה של איך אמורה להיראות זוגיות כביכול.
אם נסתכל מהעיניים שלו רגע כדי לנסות להבין את התמונה, איך את חושבת שהוא רואה את הקשר שלכם? איך הוא חווה אותך לדעתך?
הוא חולק איתך תחושות דומות? שהזוגיות לא 'משו'?
יש ביניכם אינטימיות רגשית ופיזית?
היא כתבה שלא..מחי
רגשית - היא לא מצליחה לבטא את עצמה
פיזית - לא רוצה לטבול כדי שלא יעבור עוד חודש שלא יהיה שום דבר
זה ממש ממש בסיסי בעיניתהילה 3>
ולגיטימי לגמרי.
אני חושבת שגם אם לדעתך היה משהו שחסר לך כבר בהתחלה, זה לא אומר שהוא לא יכול לקרות בהמשך.
דברים יכולים להשתנות ולהתהפך.

זה נשמע ממש ממש כואב מה שאת מתארת. וזה קורה הרבה שנשים יוצאות מהמקום שלהם כאישה שרואה ורוצה בעוגן ויציבות מבעלה, לקחת איזשהו מרחק או לחילופין להפוך למטפלת במקום להשאר במקום הנשי שלנו.

את עושה לי חשק לכתוב על זה לעומק בבלוג בע"ה.

בכל אופן אני אישית גם מאמינה וגם רואה שגם משקעים רבים יכולים להתקן וגם זוגיות שהתחילה בצורה לכאורה לא מדוייקת יכולה להתדייק ולהשתפר.
למעשה הרבה מהקשרים הזוגיים לא מתחילים בהכרח בצורה האידיאלית.
אוי נשמהניקזמני
מה יהיה איתנו הנשים?
לא יכולות איתם ולא יכולות בלעדיהם
מתי זה אשמתינו מתי זה אשמתם?
מה להגיד להם איך להגיד להם?
וסה״כ כל מה שאנחנו רוצות זה קצת אהבה
קצת פידבק חיובי על כל מה שאנחנו עושות
לא סתם כתב הרמחל שאשה חייבת להרגיש שבעלה אוהב אותה כמו אויר לנשימה, ובלי זה אין לה חיות
שיהיה בהצלחה ממי, הלוואי שתמיד יהיה לך טוב
נשמע כל כך מורכב. חיבוק גדולאורוש3
כואב ממשירוק בעיניים
חוויתי כמה פעמים פיסה של מה שתיארת פה וכאב לי נורא. לא מצליחה לדמיין 20 שנה בכאב הזה.
שולחת לך חיבוק גדול, בעיקר להגיד לך, את לא לבד.
הקב"ה איתך ממש, וכל מה שאת עוברת הוא מלווה אותך.
כשאת מרגישה בודדה וצובט לך בלב - תבכי אליו, תתפללי שתרגישי אהובה, ושתאיר את עינייך, אין תפילה יותר עוצמתית מזאת.
עם זאת גם מציעה כיוון לפעולה. בדרך כלל כשהבעל לא מחפש את קרבת זוגתו זה יכול להעיד שהוא מרגיש לא מוערך ושלא מכבדים אותו. או כישלון בלעשות את האשה שמחה . גם לדרוש קרבה זה קצת מרחיק... תחשבי על חברה שהייתה מתלוננת לך שאת לא מספיק מתקשרת אליה.
ופה לדעתי נכנס הקושי שלכם, כי עם כל המשקעים והצלקות כבר קשה ממש לראות את הצד השני בהערכה ובכבוד, ועם כל הבדידות והתקיעות גם קשה לא ליפול בפח של התלונות על סדר העדיפויות והקדשת זמן איכות וכו'....
אני אישית מאוד מרוויחה מהספרים של לאורה דוילי והפודקאסט שלה בספוטיפיי, The empowered wife podcast וממליצה עליהם, היא עובדת על הנקודות שהעליתי, אם הרגשת גם שזה יכול להיות כיוון.
חיבוק גדול והרבה הצלחה
מסכימה מאודהמקורית
טל אורות

קראתי......עצוב

כמה קשה זה .. בכל התחושה של הלבד.. להתמודד.. ולדחוף.. ולקדם.. ואולי רק אני רוצה ... ואין צד שני שמעריך.

אני מאמינה שגם לו חסר מאוד... אולי פחות ברובד המודע ... וקל יותר להתמלא מבחוץ... 

אני מרגישה שכאישה יש לנו יותר את ההרגשה שבלי הזוגיות זה לא שווה.. כלומר- גם לגבר חסר.. אבל האישה היא הבית.. היא מרגישבה ממש בעומק כמה טוב זה עם וכמה חסר זה בלי..

גבר יכול איכשהו לחיות מבחוץ אבל באמת באמת הוא צריך את זה לא פחות.

אז לעניות דעתי- ההרגשה הזאת היא הכי בריאה בעולם.. ואת לא צריכה להשוות את עצמך לנשים אחרות..

כואב כל כך זה חוזר שוב שוב.. וכבר מרגיש ששום דבר לא ישתנה וישבור את המצב הזה ...

קשה ממש!

הלוואי שתזכי לראות הרבה ישועות ואור בזכות זה שזה עדיין כואב לך ואת עדיין מאמינה ורוצה.

אם לא היית מאמינה בכלל בשינוי.. זה כבר לא היה כואב כ"כ....

קטונתי מלתת עצות

אבל אולי כיוון-

לנסות לעורר לו את הרצון לזוגיות יותר טובה לא ע"י מילים (מה חסר לי... מה קשה לי.. מה אני רותה)

אלא לנסות לשנות משהו בדינמקה... כי בטוח בפנים הוא רוצה... מה יכול לעורר אותו לרצות להשקיע בזוגיות? לרצות לשמוח בקשר איתך? הוא בחר להתחתן איתך... הוא גם צריך אישה אוהבת.. הוא גם צריך אישה שמאמינה בו ושולחת אותו לעשייה מבורכת בחוץ (ולא לעשייה לא מאוזנת...)

הוא צריך אותך... ואת טובה לו... איך אפשר לעורר אותו לזה?

וואו נשמהתהילה 3>
את מתארת מציאות כואבת ומייסרת כל כך. אוף. וכואב לשמוע שכל כך הרבה שנים וטיפולים לא שינו את המצב.

אני מציעה לך יקרה, להתמקד בעצמך. נשמע שאת כל הזמן במקום שמתנהל לפי ההתנהלות שלו ובעצם מגיב לה, ואני מציעה לך יקרה להחזיר את הפוקוס אלייך.

אם כואב לך, ללמוד לחבק ולבטא ולשחרר את הכאב.
במקום לשאול איך הוא יגיב ללמוד לשאול מה אני רוצה?
הלב שלנו יודע כל כך הרבה.
במקום לתלות את הערך העצמי שלך בו, לדעת איך לתת לערך העצמי שלך מקום, ומתוך כך הוא ילמד להעריך אותך.

ללמוד להיות אישה בריאה ושמחה, ומתוך כך לבנות קשר זוגי קרוב ואמיתי.

אל תוותרי על עצמך נשמה❤️❤️❤️

יכולים להיות לך חיים טובים.
ואם בא לך במדריך שלי יש כמה עצות בקטנה שאולי יכולות לעזור.

הלוואי ותמצאי את הדרך שלך לליוצ בטוב. תתפללי על זה
מתנצלת שמגיבה באיחור, תודה לכל אחת שענתה!שורף בלב
עבר עלי שבוע לא פשוט בהרבה מובנים, פיזית ונפשית והיה לי קשה לכתוב למרות שמאד רציתי לחדד כמה דברים ולקבל עוד הארות ודרכים לשינוי והתמודדות עם החסר הזוגי שהורג אותי מבפנים...
מעריכה מאד שפיניתן מזמנכן באופן מיידי כדי לקרוא ולהגיב לי, מתוך מחשבה ורצון להיטיב
ומי שכתבה למרות הקושי הפרטי שלה, הלוואי שהלב שלכן ידע נחמה ושמחה תודה שחשבתן גם עלי
המילים של כולכן היו חשובות ונתנו לי כח ותחושה שמישהו נמצא איתי בתוך כל החושך הזה שרובץ עלי.
מאד הייתי רוצה להגיב אישית, יש פה כמה תגובות שממש נגעו בי וגרמו לי לדמוע מקווה שתרגישו שהתכוונתי אליכן... כי יהיה מורכב לי לעבור על השרשור שוב.
חייבת הבהרה קטנה לאלו שהבינו בטעות שאנחנו נשואים 20 שנה, התכוונתי למטפלים שהלכנו אליהם שהם בעלי ניסיון רב שנים שכזה... אם כי כבר עברנו את העשור הראשון.
רוצה לציין, שבתחילה הכאיב לי לראות חלק מהתגובות כי הרגשתי לא מובנת ואולי קצת מואשמת במצב בגלל שאני לא מצליחה להעריך אותו מספיק ולצאת מגדרי על מה שהוא עושה כשזה בא כל הזמן על חשבוני ועל חשבון הבית בלי לקבל ממנו טיפה בסיסית של יחס אנושי חזרה... שלא לדבר על רגשי וקרבה גופנית
ולא, לא דרשתי ובאתי לבקש שיהיה לידי מהבוקר עד הלילה או התלוננתי בפניו כל רגע על זה שהוא לא רואה אותי
ואני לא מסתובבת כל יום עם פנים חמוצות ומרירות להיפך, מנסה להתעלות על עצמי כדי להשרות אווירה טובה, לאפות לסדר להיות אמא טובה לילדים ולהביע אכפתיות כלפיו כולל להתעניין במה הוא עושה ובקושי שעובר עליו גם, עד שהנפש שלי מרוקנת מרוקנת מרוקנת והצער עולה על גדותיו ומשבית אותי.
אני יודעת שלא פירטתי מדי, כך שקשה להבין עד הסוף את התמונה הגדולה וכמה היא עצובה ומרוסקת,
למרות האנונימיות היה לי ועדיין לא קל לחשוף חוויות ספציפיות מדי... (כמו להשאיר אותי בהריון האחרון, ערבים שלמים לבד מבלי ליידע לאן הלך... ובכללי בלי לתמוך ובלי אף מגע, או להגיד לי שהוא רוצה להתגרש ככה משום מקום בלי שקדם לזה משהו ואז כמה שעות אחר כך לגרום לי לקיים איתו יחסים.. זו היתה תחושה של אונס רק בכיתי בשקט שייגמר, היה שם משהו כל כך הפכפכך ומטלטל עבורי ששרט עמוק מדי)
באמת רציתי בעיקר לפרוק ולקבל עצות טובות כי להמשיך את חיי הנישואין האלו בצורה הזאת, זה ממש מוות בשבילי כל יום מחדש
אבל באיזשהו מקום אולי כן רציתי גם שמישהו יגיד לי שזה לא הכשלון שלי, לא במובן שאני צודקת כי ברור שזו נקודת המבט שלי ויש פה שני אנשים כל אחד עם השק שלו והתפיסה שלו... רק כן קצת לגיטימיות לזה שכגבר ההתנהלות שלו לקויה ומנותקת. ( לצאת בליל טבילה אחרי שחזרתי מהמקווה לשיעור תורה ולחזור לפנות בוקר זה הגיוני??!)
נכון, זה לא יעזור לי לפתור את הבעיה אם רוב האשמה תהיה עליו אבל לפחות זה היה מנרמל את התחושות שלי, שרגשות הפגיעה הן לא רק תוצאה של פרשנות מעוותת שלי ורק אני איזו אשה רעה שלא רואה את הטוב שיש בו ולא מסוגלת לפרגן לעשייה המדהימה שלו בחוץ, אלא באמת שיש כאן חסר ממשי שגבר שבחר להתחתן עם אשה אמור למלא אותו.
ואני באמת ותמים רוצה להבין, מאלו שכתבו שאני צריכה להתחיל להעריך אותו ואז הוא לא יצטרך לברוח
ושאשה מפרגנת היא הדבר הכי חשוב לגבר,
האם לא נכון שזה יתחיל מהצד השני-
שגבר יתמוך באשה שלו, יראה לה אהבה ויעשה אותה שמחה וכך היא תוכל לפרגן לו בלב מלא. הרי גברים קיבלו ציווים בנושא.. לא?
וגם יש לא מעט זמנים שאני לגמרי מפרגנת ומעודדת ולא מדברת על הקושי שלי.. רק קשובה ועדיין הוא ממשיך להעמיס על עצמו עוד משימות בחוץ ולא לעשות מצידו אף פעולה ששמה את הזוגיות או אותי במרכז.
בכל אופן, ניסיתי לקחת את זה לכיוון החיובי ולכך שאני שולטת על האושר שלי וצריכה לדאוג שיהיה לי טוב גם בתוך הנתונים הקיימים וביחד עם יתר התגובות המחזקות שהיו פה והארות שהגיעו לי פתאום בעקבות מוות של כמה אנשים, על החיים וכמה הם קצרים וכמה סבל מיותר להעביר אותם בצורה הזאת...
התחלתי שוב לקוות ולהאמין שיש סיכוי לרפא את השברים ולמרות כל החתכים שצורחים עלי מבפנים שאסור לי עוד פעם לעשות מאמץ כי אני אפגע וארגיש מושפלת שוב,
החלטתי שאני אקבע איתו שיחה משמעותית ושאני אלך לטבול והיתה לי מחשבה אפילו להפתיע אותו ולצאת בהמשך ליום יומיים... הוא עבד ממש קשה בזמן האחרון וזה יכל לשמח אותו נראה לי,
אבל אז היו כמה דברים שהוא עשה שהוכיחו לי שהוא כל כך לא בכיוון וכל כך שקוע בבועה של עצמו ולא רואה אותי ומנסה להיות בקרבתי
שפשוט לא הצלחתי לעשות את זה.
וכמובן שזה רק העצים את כל מה ששפכתי כאן קודם ואת השאלות והלבטים
והייאוש
"תפני לאיש מקצוע"...
ופניתי ויש פסיכותרפיסטית שאני אצלה כבר יותר משנה ולא מרגישה אף תרומה מעשית חוץ מזה שיש לי מקום לשחרר את כמויות האפר שחוסם לי את הלב
ואין לי תקציב לשלם למישהו אחר (היא במימון הקופה)
בינתיים גם החיים דורשים את שלהם
לחצים מפה ומשם.. כלכלי, טכני, גידול הילדים
ובאמת אין לי מושג איך אני אוספת כוחות לקום עוד פעם אחרי עוד ועוד סטירות לחי ולנסות לשקם את ההריסות.
מכירות קו יעוץ זוגי חינמי אולי שאוכל להיעזר בו?
וכמובן אם יש לכן משהו נוסף לומר...
חיבוק! כנסיאמאלקטנים
קיבלת כל כך הרבה תשובות מפורטות ויפות.
ואני תוהה, האם פנית פעם לרב שלו? מישהו שהדעה שלו תשפיע? אם בעלי היה יוצא ללילה בערב טבילה אני כנראה גם הייתי מתלבטת אם לטבול...
ומשו טוב לעצמך, ממליצה לך לעקוב אחרי אישה מהממת שנותנת המון חיזוק כוח וטיפים לחיים טובים יותר בכל תחום, בפרט הזוגי. אם מעניין לך אתן לך פרטים שלה.
המון המון כוח.
תודהשורף בלב
אשמח בהחלט לקבל את הפרטים.
(לגבי הרב או מישהו עם השפעה, הוא אדם מאד עצמאי בחשיבה ולא ממש מתנהל לפי נורמות ודעות של אחרים שזה יתרון בהרבה דברים אבל בהקשר הזה, לא יעבוד.
אהובהדבורית
אני כל כך כואבת איתך
באמת הכאב נשמע מכל מילה
חוויות על חוויות של שנים שצבטו וריסקו את הלב
ספק, התלבטויות וייאוש שמזדחל
מנגד גם תקווה ורצון ותפילה שאולי... אולי..
עוד תחיינה העצמות היבשות
ואני לא יודעת מה לומר
אני מזדהה מאוד ממקום אחר מאוד
אם בעלי היה כותב פוסט, כנראה היה כותב פוסט כמו שאת כתבת
אני מרגישה קצת כמו בעלך
אבל הייאוש זהה ...
קשה כשהזוגיות היא מטען כבד של פגיעות ואשמה
קשה כשהיא הופכת לשדה מוקשים במקום להיות מקור מטעין של כח
כמה אור כנראה היה אפשר לדלות ממנה
וכמה מחסומים מעיבים עליו
לא יודעת מה לומר
רק שהדוגמאות שנתת באמת לא סבירים להתנהלות זוגית
ויש לך לגיטימיות מלאה לכאב שלך
את כל כך משתדלת
למרות כל כך הרבה פגיעות
והדוגמא שפירטת קרעה לי את הלב (עם הלילה שבכית שייגמר)
(אל תסכימי לזה יותר בחיים)
לא הצלחתי להבין, אם הצלחתם ללכת פעם לטיפול זוגי?
אני במקומך הייתי שוברת קרנות השתלמות וחסכונות כדי ללכת למישהו טוב שישקם אותכם. אי אפשר לחסוך בזה זה אל חזור. למה את הולכת לבד לטיפול? הוא לא מסכים?

שולחת לך חיבוק ואהבה
ממש כואבת איתך (אחרי שיחה טעונה גם אצלנו ב 4 בבוקר)

תודה על ההזדהותשורף בלב
והמילים המבינות, ההכרה הזאת בכאב שלי חשובה לי מאד!
הלוואי שגם לכם יהיה טוב ומאושר.
הלכנו לטיפול זוגי תקופה ארוכה והפסקנו כי כבר היה קשה לעמוד בתשלום וחשבנו שננסה בכוחות עצמינו לתקן הלאה.. אבל זה לא קרה
והכל חזר אחורה כלא היה.
אוי, זה נוראי! שולחת לך חיבוק חזק חזק!מכחול
מתייגת את @נגמרו לי השמות.

לא מצליחה לתייג, מי יכולה לעזור?מכחול
אויש אהובה!ירוק בעיניים
כמה כאב.... כמעט בכיתי מלקרוא את דבריך...
קודם כל, תדעי שאת מהממת!
אפשר להרגיש את העומק שבך, את האכפתיות ואת הרגישות. את מאוד מאוד יקירה לה' וכנראה לעוד אנשים.
מעולם לא התכוונו להגיד שהאשמה עלייך . מעולם.
אדרבה, את הכי אמיצה והכי אכפתית, מעצם זה שנמאס לך לחיות כך, ושאת רוצה שינוי, לכן יש בכוחייך לשנות דברים בריקוד הזוגי שלכם. כי השינוי שאת רוצה רק יכול לבוא ממך- רק זה בשליטתך.
אבל קודם כל, ממש תתרכזי בעצמך. לגרום לך להיות מאושרת בלי תלות אליו. זו ממש שלב הראשוני וההכרחי.
זה לא יעזור כרגע לעשות דברים לשמח אותו, כמה שאת מדהימה ואכפתית. תשמחי את עצמך. מה היה עושה אותך שמחה? את עושה ספורט? הליכה עם חברות? איזה תחביבים את אוהבת?
באמת תשקיעי בעצמך, ואני שוב ממליצה על "לדעת להיכנע'.
תהיי חזקה 💜
תודה רבה על החיזוקשורף בלב
קראתי בעבר את הספר בעלי קנה לי אותו בתחילת הנישואין וזה מאד הכעיס אותי..
אנסה לבדוק שוב אולי אצליח להתחבר ממקום אחר...
השם נורא מכעיסירוק בעיניים
צודקת! לכן היא שינתה את זה לשם אחר, עשתה גירסה משופרת.... שישה הכישורים לאינטימיות, משהו כזה...
וואו נשמהתהילה 3>
איזה דברים קשים שאת עוברת.
הצרכים שלך הכי בסיסיים הכי מובנים והכי לגיטימיים
ואת מתארת דברים שברור שהם פוגעים ושורטים ומכאיבים ומרחיקים כל כך!!! אל תרגישי רע עם עצמך ובעיקר אל תרגישי אשמה במצב הקיים.❤️❤️❤️

יחד עם זאת, לשבת ולהצטער ולכאוב זה שלב ראשון, אבל את בטח גם רוצה שיהיה לך טוב יותר.
לשנות אחרים אין לנו יכולת, אבל כן יש אפשרות לשנות את עצמנו.

זוגיות היא דינמיקה, וכל מערכת יחסים ובטח ובטח כזו זוגית משקפת לנו את המקום האישי שלנו.

בדרך כלל אישה שרואה את עצמה אחרונה בתור תקבל יחס כזה מהסביבה. באורח פלא אף אחד לא יעריך במעשים את זה שהיא מקריבה את כל כולה, כי היא מרגישה שהיא לא ראויה ליחס מכבד
וכי היא לא רואה את עצמה, ולכן זה השדר שהיא משדרת בראש ובראשונה כלפי עצמה, ובהמשך כלפי הסביבה ומשתקף ביחס החוזר אליה.

אבל היופי שבדבר הוא שברגע שאישה דואגת לעצמה, אוהבת את עצמה, מעריכה את עצמה, מכבדת את עצמה, היא גם מרגישה טוב יותר עם עצמה באופן טבעי, ובאופן טבעי גם היחס כלפיה מהסביבה משתנה לטובה.

לכן אני חושבת יקרה, שעם כל הכאב וההתנהלות של בעלך שנשמעת באמת באמת מכאיבה שורטת ופוגעת, תעצרי רגע מלעסוק בו, ותעסקי בך.

וזה כמובן כולל איפה וממה נפגעתי (וגם הפגיעות שלנו מהסביבה היא באיזה מקום פצוע שלנו, כתבתי על זה קצת יותר בבלוג שלי אם בא לך לקרוא
זה חלילה לא אומר שאת אשמה, אלא שמשמים ה' שולח לנו עוד ועוד הזדמנויות וקריאות לרפא את הפצעים שלנו... וזו אחת מהן. וככל שאנחנו לא מרפאים אותן, הפצעים כואבים יותר )
ובעיקר בעיקר לתת לעצמך את מה שאת זקוקה לו: אהבה, הערכה, הכלה, תשומת לב, יחס מכבד,
לראות את הצרכים שלך, לקבל את מי שאת.

זה לכשעצמו דבר שמתחיל ריפוי משמעותי, ובאופן טבעי ומפליא משפיע גם על בן הזוג, כי דינמיקה זוגית היא דינמיקה, וכשאת מסתובבת לכיוון אחר אז הוא יבוא איתך בע"ה.

אל תוותרי על עצמך יקרה. באמת. תמצאי את הדרך שלך לחיות בטוב.
הנה הקישורתהילה 3>
תודה לךשורף בלב
אני בהחלט רוצה שינוי לעצמי
אבל בשביל למצוא דרך לחיות בטוב ולקבל את עצמי ולהתגבר על מחשבות מייסרות ומכווצות אני צריכה כח נפשי שאני לא מוצאת כרגע, גם לא דרך טיפול.. אם היה לי עודף כסף הייתי מנסה שיטה או מטפלת אחרת אבל אין לי איך לממן את זה.
אני מקווה שכשהכאב טיפה יפחת אצליח להתקדם במשהו והמילים האלו יעזרו לי להתחזק.
ואקרא את הבלוג, תודה על הקישור!
בהצלחה יקרה❤️תהילה 3>
נשמה טובההמקורית
חלילה, אף אחד לא מאשים אותך. ויש לך את כל הלגיטימציה שבעולם לכאוב, לזעוק ולבכות.
וברור שיש לו חלק, וברור שהוא לא מתנהל בצורה נורמטיבית. אבל אנחנו כרגע מולך. ואת החשובה.
ואם תמשיכי לחכות שהוא יעשה את הצעד הראשון ייתכן ותעברי עוד הרבה ימים עם תחושות קשות, אולי כי הוא לא מסוגל לעשות צעד. זה לא משנה למה כרגע, אבל מה שחשוב זה את עכשיו.
את מסתובבת עם תחושות קשות וחווה שבר נפשי ופיזי עקב המצב הזה, ויש באפשרותך לדאוג לעצמך למציאות טובה יותר. גם עכשיו. גם בלעדיו. ועל זה צריך לשים את הדגש.
אפשר להתעכב על כל מיני דברים בדרך, וטוב וצריך לפרוק, זה חלק בריא מהתהליך, אבל צריך לדעת שהדבר הבא שמקדם אותנו זה אקטיביות. מנטלית ומעשית. בעיניי.

חיבוק ענק ❤️
תודה על זהשורף בלב
את כותבת כל כך הגיוני וישר.
למרות שאני מבינה בשכל
ובכל מיני הזדמנויות אמרתי את זה לעצמי,
החוויה של הכאב לפעמים לא מאפשרת לי להיות אקטיבית,
אני לא יודעת כרגע מה יש לי לעשות
כשבמסגרת הכוחות שלי ניסיתי מה שאני יכולה.
לבד זה הרי לא קורה ופניתי לעזרה מקצועית שגם לא נותנת מענה וזה ממש מייאש.
בשביל להשקיע ולדאוג לעצמי אני צריכה אנרגיה שאין לי.
ממליצה לך על פסיכותרפיה.המקורית
זה מאוד עזר לי למתן את הרגש ואת העוצמות שלו.
גם אני הייתי שם יקרה.
ואני מאוד מבינה, מאוד. זו תחושה של מצוקה אמיתית ופיקוח נפש.
הרב כח
❤️
נשמע מאתגר מאדדונטס
כל הכבוד שאת לא מתייאשת!
אם מדברים אליך ספרי קריאה שיכולים לתת כיוון חשיבה שיכול להועיל... ובעיקר דרך לעבודה אישית שעוזרת
ממליצה בחום על הספר "לדעת להיכנע"
ועל הספר "לראות שיש כאן עוד מישהו"
בהצלחה!
כתבתי מלא ונמחק...פרצוף כרית
אז אכתוב בקצרה....

זה לא אשמתך בוודאות

לגבי הליל טבילה - צריך להסביר לו את חשיבות העני, תאמיני לי שהוא ישמח לשמוע שאת מתגעגעת אליו
נשמע שעובר עליו משבר עם עצמו, בלי קשר אליך
הבעיה אצל גברים (לא מכלילה אבל מן הסתם באחוז יותר גבוה מרוב הנשים) - שבעלך לא יגיד לך בדרך כלל - אשתי, ממש נעלבתי מ-א. ב. ג.
ולכן את צריכה לנחש כי הם משחקים אותה הכל טוב או פורקים בדרך אחרת לא קשורה
ולכי תביני שיש קשר
הם כאילו מתבישים להודות בחולשה
ואת אשכרה צריכה לדובב אותו
אנחנו כנשים בדרך כלל נוטות להיות יותר פתוחות, תקשורתיות וכנות

וגם בכל זוג יש נקודות מתאימות וגם הרבה נקודות לא מתאימות, מכירה 'מסכימים שלא מסכימים'?
לקבל את השוני, ואת אוהבת אותו ככה ומקבלת אותו כמה שאפשר..
לגבי עזרה בבית, צריך להשלים עם זהתופעה כלל עולמית נראה ליקשה להבין בדיוק למה, אולי גברים מרגישים מיותרים ולא נחוצים, ושכל דבר שיעזרו לאישה יהיה הערות למה זה לא מושלם ולכן להגיד המון תודה על כל דבר קטן שעוזר לך, גם אם זה הרבה פחות ממה שאת עושה בבית, זה לא הופך אותך לסמרטוט לדעתי, להפך, כמובן במידה-ברור שזכותך להעיר לו אם זה נראה לך קיצוני ואת קורסת
לגבי לשמח אותך בכללי-תנסי לשמח את עצמך, מוכר שמנסים לשאוב שמחה מהבעל, זה לא עובד ככה-כל אדם צריך לשמח את עצמו, זה עבודת חיים להפסיק להתלות בבעל שישמח אותי, גם אני מנסה לעבוד על זה, לא ממש מצליחה, אולי קצת משתפרת..
וירוס בטן בהריוןרקאני

יש מה לקחת?

אני סובלת נורא

מקפיצה לירקאני
ראיתי שיש אפשרות להתכתב עם רוקח בסופרפארםיעל מהדרום
לק"י

תרגישי טוב!

בקבוק חם להקלהחשבתי שאני חזקה
אני לא בהריון ולא עם וירוס בטן ב"ה😂יעל מהדרום

לק"י

סתם. מבינה שהגבת לי בטעות במקום לפותחת.

כדי להגיב על הודעה ספציפית, את לוחצת על לחצן "תגובה" שבאותה הודעה.

נכון בטעות.. מצטערת!חשבתי שאני חזקה
תודהרקאני

אני רוצה איזה כדור או משו

אם זה כולל כאבי בטן, אז משכך כאביםיעל מהדרום
איזה?רקאני
אקמול מותר. ולא זוכרת מה עודיעל מהדרוםאחרונה
תבדקי על קל בטן אם הוא בסדר בהריוןרק רגע קט
יש פה תשובה ישנה לגבי כדורים לשלשוליםיעל מהדרום
סטופ איט בהריון - נשאל בתאריך 01/10/2013 - אתר Doctors

אז אם את בכל מקרה צריכה לקנות, נשמע ששווה להגיע ולשאול את הרוקחים. כי כנראה שזה מותר.

ההגנה חוסמת לירקאני

יש מצב את מעתיקה את הטקסט?

תודהרקאני
מה אתן עושות ביומיום שהוא לעצמכן, ממלא אתכן?עצובהה

שאתן באמת מרגישות שזה עושה לכן טוב ובעקבות זה אתן טובות יותר לסביבה שלכן? 

אני מחפשת משהו כזה.. 

ואין לי.. 

מרגישה שאין משמעות לשום דבר. 

שאין לי כשרונות בכלל. לא באפיה, לא בציור, בבישול יוצא טעים אבל זה לא מרגיע אותי.. 

ניקיון- זה כישרון? זה כן עושה לי טוב, אבל וואלה אין לי כוחות להתחיל את זה! 

אוהבת לרקוד אבל אין לי אינטרנט בבית אז זה הופך את זה למסורבל- להוריד לי, ואז בבית כשהילדים ישנים אני צריכה לקנות לי אוזניות ואז לפחד שאולי אני לא שומעת את הילדים בוכים.. אז זה מוריד לי מהחשק. 

לקרוא ספרים- אחלה, אני לא מגיעה לזה. 

סוף יום- מה שבאלי זה לרבוץ בספה ולראות את אותם פרקים של משחקי השף, המטרה- לא לחשוב, לא לעשות כלום. 

אין לי כוחות,

אני עצובה. 

כמובן שיש רגעים/זמנים טובים ביום אבל בגדול הכל מרגיש שאין לי כוח לכלום. 

ללכתoo

להליכה עם מוזיקה אהובה באוזניות

(מישהו אחר עם הילדים)

לשבת על שפת הים (או מקום אהוב אחר) בלי או עם מוזיקה (למצוא לזה זמן)

ליצור זמנים ביום שלא צריך לעשות בהם כלום (כולל לא לשמור על הילדים) עצם השחרור מנקה את הנפש

לדבר עם אנשים שעושים טוב

לכתוב (לעצמך)

על דברים טובים

על דברים שמפריעים

בעיניי זה בסיסי

לפני חיפוש אחר תחביב

ספורט, שמש, מוזיקהאמאשוני

תמיד יש מגבלות שמורידות את החשק. את הלא כבר יש לך.

החכמה היא לנצח את המגבלות, לגרום לכך שיהיה אפשרי.

לראות משחקי השף יכול למלא, ויכול ליצור ריקנות.

אם בעקבות הצפייה נפתחו לך רעיונות, יש לך השראה, מוטיבציה, משמעות- מעולה.

אם סתם הגיע הזמן לישון- לא טוב.

אם את צריכה דרבון ממליצה על הפודקאסט "חשיבה פורצת דרך" או פרקים מ"חושבים טוב"

ודברים בסגנון הזה.

אני אוהבת ערכות יצירהאיזמרגד1

מזמינה הרבה סוגים מאלי אקספרס וזה ממש נחמד. כל מיני סוגים של רקמה, לגו להרכבה, בניית מיניאטורות...

מקלחת זה זמן שקט לעצמי

אבל- אם התחושה שלך בכללי היא שאין לך כוח לכלום, וגם כשאת כן עושה משהו לעצמך זה ממלא לזמן קצר או לא ממלא בכלל, הייתי בודקת קודם כל בכיוון של דיכאון...

אם את אוהבת לרקוד אז אולי חוג זומבה?דיאן ד.

תדעי לך שאני גם הייתי במקום הזה שאין לי תחביבים ואני לא אוהבת שום דבר

וכל היום עושה רק דברים שאני "חייבת" ולא דברים שאני רוצה

ממש בכח פיתחתי לעצמי תחביבים ותחומי עניין

אני חושבת שזה סופר סופר סופר חשוב.

ואותי אישית הציל מדיכאון (כלומר הייתי בדיכאון וזה עזר לי להרים ת'ראש מעל המים)

אין דבר כזה אין לי כשרונות. עובדה, רק בהודעת פתיחה שלך ציינת שלושה: בישול, ניקיון וריקוד

אגב זה לא צריך להיות משהו שאת טובה בו, זה צריך להיות משהו שממלא אותך.

יכולה לתת לך רעיונות מאצלי מה עשיתי אבל לדעתי זה צריך לבוא ממך

וממש ממש לשים על זה דגש.

זה חשוב וקריטי וזה בריאות נפשית להתעסק בתחביבים.

בשבילי ניקיון זה ממש תחביב 🤭ואז את תראי

מוזיקה ואני מתחילה לתקתקקק ואין סיפוק כמו זה.

חוץ מזה-

בישול, כתיבה, לצאת עם חברה לסיבוב או גלידה, לדבר בטלפון עם חברה, לשבת מול הים, בקיץ גם לשחות.

לגבי יצירותרק רגע קט

אפשר להזמין ערכות של צביעה לפי מספרים או תמונת יהלומים, ולא צריך כישרון לזה. זה פשוט לעשות לפי ההוראות.

אפשר לקבוע זמן עם חברה, או ללכת לחוג.

אפשר לשים מוזיקה בלי אוזניות בווליום סביר ולרקודיעל מהדרום

לק"י

או לרקוד בשעות היום עם הילדים.

(רק אם יש שכנים מתחת, לא להגזים בקפיצות שלא יפריע להם).

לצאת מהביתנעמי28

קשה לי לשנות אווירה בתוך הבית.

יוצאת עם עצמי לפחות פעם בשבוע לקפה, לקניות.

ומשאירה לבעלי את הילדים להשכבות.

ספורט

ועבודה שאני אוהבת, ממלא מאוד.

מנסהתהילה 3>אחרונה

קודם כל אני אתייחס לסוף כי זה משמעותי-

כתבת שאין לך כוחות ואת עצובה.

בעיני הרבה פעמים זה השורש, כי כשיש משהו כואב בתוכנו, ואנחנו לא נותנות לו מענה, הלב שלנו לא פנוי לשמוח ולהינות מדברים אחרים. הוא כרגע כואב ופצוע❤️

ולכן הכי חשוב בעיני, וזה השורש להכל, ללמוד לגשת ללב שלנו ולתת לעצמנו מענה רגשי עמוק❤️

אני אישית משתדלת להזין את עצמי בהזנה רוחנית, ללמוד דברים של תורה או של העמקה ודיוק בחיי הנפש שעוזרים לי לצמוח ולהתפתח ולהרגיש משמות ולדייק יותר את העשיה שלי ואותי. בעיני ממש כדאי לכל אישה למצוא את מה שממלא אותה (זה ממש לא חייב להיות גם משהו קבוע... איך שבא לך. פעם פודקסט, פעם שיעור, פעם ללמוד ספר)

מעבר לזה, אלה יכולים להיות דברים קטנים, כמו לאפשר לעצמך לנוח במקום מטלה שאת מרגישה שגדולה עלייך, ולפנק את עצמך בשתיה,

לטפח עציצים או לצייר או להפגש עם חברות, לדבר בטלפון עם מישהי אהובה, לצאת לטבע לים לנוף, ללמוד לנגן, לשיר, לדבר עם ה', להתנדב.

יש גם דברים גדולים יותר כמו ללמוד משהו שרצית, ללכת לקורס או ריטריט או נופש.

נשמע שיש כמה דברים שכן עולים לך, אבל בגלל המצב הרגשי את בעצם בעיקר מנסה לברוח ולכן גם אין לך כוחות❤️

מאחלת לך שתמצאי לך מענה רגשי נכון וגם דברים שיוסיפו לך שמחה וסיפוק בע"ה.

יכול להיות תולעים בגיל שנה ו4?רקאני

אמצע הלילה צרחות אימים

שום דבר לא הרגיע אותה

לא הצלחתי להבין מה מציק לה

היה סיוטטט

בסוף שמנו לה נר אקמול והיא נרדמה מתוך בכי אחרי מלא זמן

אני מנסה להבין מה זה יכול להיות

אשמח לרעיונות

היא אכלה הרבה שטויות בשבת לצערי כי התארחנו אז חשבתי אולי תולעים- הגיוני?

בטח שיכול להיותכבת שבעים
יואו אז מה עושים?רקאני

מותר ורמוקס בגיל הזה?

אם היא עם טיטול ולא מכניסה ידייםיעל מהדרום

לק"י

להבנתי, רוב הסיכויים שזה ייעלם לבד.

וכשהיא צורחת יש משהורקאני

שיכול לעזור?

ניסינו להסתכל עם פנס בלילה ולא ראינו כלום

אבל האמת אני לא ממש יודעת מה אני אמורה לראות

חיפשתי תזוזה

ב"ה אני לא מבינה בזהיעל מהדרום
לק"י

אבל ממליצים לשים גוש של משחה סמיכה בפי הטבעת.

אפשראפרסקה

לנו הרופא רשם מינון נמוך יותר לפי משקל גוף של התינוק. אבל הוא נתן רק כשממש ראיתי תולעת, לפני זה כשאמרתי שלא ראיתי וזה בטוח תולעים הוא אמר שהוא לא רושם

כן, הרופאים נותנים במינון נמוך יותרכבת שבעים
פחות הגיוני שזה תולעים בעקבות הגאנקאמאשוני

בסוף צריך להידבק ממישהו.

אם התארחתם עם ילדים שפחות שומרים על הגיינה אז אולי אולי היא אכלה משהו, וגם אז הסיכוי שזה מיד יופיע,

לא יודעת.

בד"כ נדבקים בשירותים, ארגז חול, אחים שהשהייה איתם ממושכת.

תינוקת עם טיטול (בכורה?) שהייתה בסביבת בוגרים

פחות סביר

הרבה יותר סביר שזה מערכת העיכול שהכבידה עליה.

לא הייתי מביאה סתם וורמוקס במצב הזה

אלא אם תראי סימנים יותר אופייניים.

(כמו אי שקט בלילה ורוגע ביום)

לגבי מה רואים, זה כמו חוט לבן דק שזז.

תודה לךרקאני

היא כן הייתה בחברת ילדים קטנים בשבת

אבל באמת היא תמיד עם טיטול וגופיה עם תיק תק אז אין לה איך להכניס ידיים

הגיוני שזה היה באמת בבטן

היא קמה עם טיטול מלא ממש

כשמכניסים ידייםכבת שבעים

לטיטול זה מדביק, לא מידבק.

ככה שמאוד הגיוני שתינוקת בגיל שלה תידבק אבל לא תדביק. אז אם היתה בחברת גדולים ממנה יש לה סיכוי להידבק.

^^^בדיוק^^^קופצת רגעאחרונה
כעסתי עכשיו על בעליאובדת חצות

לא אכפת לו שהילדים מגיעים כל לילה לישון אצלנו

ולי נשבר!

אני לבד בזה.

הוא מדהים איתם אבל בלילה אין לו כוח להחזיר אותם ובתת מודע זה לא מפריע לו שהם באים אבל אם לא נהיה צוות בזה ונעמוד על זה אז עד שלילה אחד ישנו במזרן הם שוב באו אלינו אני מרגישה שעושים צעד אחד ואז ארבעה אחורה. אני קולטת שאנחנו צריכים עזרה אז איימתי שאני לוקחת יעוץ שינה לילדים במלא כסף או שהוא מתחיל להיות נחוש בנושא. שנינו עייפים ומותשים ואני מרגישה חצי בנאדם. גם מבאס אותי שהוא חננה מולם וחסר עמוד שדרה בנושא. זהו! 

את יכולהoo

להפריד את המיטות

ולהעביר למזרון רק מי שבא אליך למיטה

מהצד של האישה שלא אכפת לה...לפניו ברננה!

ולבעלי מאוד מציק

מבינה אותך ומבינה גם אותו.

מתסכל ממש!

חיבוק ❤️❤️

מקווה שתצליחו למצוא פתרון בקלות.

ייעוץ שינה לא צריך להיות איום.שיפור

נראה לי צריך לדבר ביניכם בזמן רגוע מה היחס של כל אחד מכם לנושא. מה חשוב לכל אחד מכם. ואיך מתקדמים ביחד. וייעוץ שינה זאת אופציה לגמרי הגיונית ולגיטימית. זה מפריע לך כבר המון זמן ומשפיע על איכות החיים שלך. שווה להשקיע בזה גם סכום משמעותי של כסף. מה שכן, אם הנושא לא מפריע לו צריך לדבר מראש- כמה הוא מוכן להשקיע ולהיות שותף בתהליך הזה בשבילך או שאת תעשי את עיקר התהליך אם זה לגיטימי בעינייך.

(נגיד אצלינו בעלי ישן ממש חזק בלילה ויצא שעשיתי את רוב תהליכי הרגלי השינה בעיקר לבד)

גם לבעלי פחות מפריע שהילדים באים לישון איתומתואמת

אז אם הם באים, אני מוודאת שהם ישנים רק איתו/עליו ומרחיקה אותם ממני.

אבל האמת שעם השנים גם הוא למד שזה פחות נוח לישון עם ילד במיטה, אז עכשיו הוא פחות מאפשר את זה, ומקסימום מרשה לישון בשמיכה על הרצפה לידינו... (הוא פשוט יותר מדי עייף בשביל לקום להחזיר אותם...)

בכל אופן, זה עניין שצריך לדבר עליו בצורה נעימה ולא מתחמקת בזמנים רגועים, לא באמצע הלילה כשזה קורה, וגם לא בבוקר הלחוץ... מקווה שתמצאו את הזמן, ותגיעו להחלטות משותפות שיהיו טובות לשניכם❤️

מבאסשומשומ

אבל אני עם בעלך

מעדיפה לישון רציף עם ילדים במיטה במקום לקום בלילה..

אם זה לא מפריע לו- שישן איתם.

הם לא ישארו שם עד הבר מצווה הכל בסדר 

למה חננה?חילזון 123

אולי הוא מאמין שככה יותר נכון להתנהל?

דיברתם על זה?

אתם נשמעים ממש ממש עייפיםמתיכון ועד מעון

יש לכם אפשרות לשוחח בזמן רגוע, בנחת על מה אתם רוצים מבחינת חינוך הילדים? בשינה וגם בנושאים אחרים.

אם הוא לא רואה עין בעין איתך אז יהיה קשה לגייס אותו לשינוי ובטח שדברים לא ישתנו, ממש כדאי להתחיל מהחלטות משותפות

גם אצלנו לבעלי פחות אכפתממצולות

הילדים פשוט באים רק אליו

וזה לא מפריע לי

אני כמו בעלךדיאט ספרייט

ואני לא מוכרת כחננה בגדול....

יותר קל לי להישאר לישון איתם במקום להחזיר ואני ממש משתדלת שלא יעברו לצד של בעלי.

כשהוא חוטף בעיטה (מילד, לא ממני 😅) הוא קם ומחזיר אותו למיטה.

לא דווח על כעסים עד כה.

האמת שלא הבנתי למה בעלך לא בסדרפה לקצת
מבחינתו אין בעיה שילדים יבואו לישון איתכם בלילה, זה לא הופך אותו לחסר עמוד שדרה.

אתם צריכים לדבר ולהחליט ביחד מה מתאים לכם.

ואם זה כל כך מפריע לך, לא יעזור שאת תחזירי אותם למיטה?

קודם עליכם להסכיםshindovאחרונה

המצב הבריא הוא שהילדים צריכים לישון במיטה שלהם. אם תציגו עמדה אחת. הילדים יבינו שאין חור ברשת. וצריך להישאר במיטה.

כמה תמל נותנים בגיל 3-4 ימיםחנוקה

בביח הם אומרים 15 מל זה מנה

וכשמגיעים הביתה?

זכור ליהשם שלי

שביום הראשון זה 10, ביום השני 20,

וככה עולים כל יום עד שמגיעים ל 60 ועם זה נשארים יותר זמן.

תראי גם לפי הצורך של התינוק.

יאאאאאא מזל טוב??????אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזה

יש איזו נוסחה לא?

בחודש הראשוןoo

הם עולים בהדרגה

בגלל שקשה להכין במדויק כמויות קטנות

הכנתי בהתחלה 30

והוא אכל כמה שהוא רצה

כשהתחיל לגמור את ה30 עברתי להכין 60 וכך הלאה

חשוב להאכיל בבקבוק עם פטמה מותאמת ולהחזיק את הבקבוק במאוזן

כדי שלא תהיה זרימה חזקה ואכילת יתר

תודה, איך מכינים 30?חנוקה

בנתיים מכינה 60 וזורקת

יש גם כפיות של 30השם שלי
לא יודעת איך משיגים.

אני הייתי מכינה כמות של שני בקבוקים שומרת חצי במקרר לארוחה הבאה.

חצי כפיתoo

לי זה היה קל למדוד חצי

אם זה קשה ואין כפית ייעודית אז צריך להכין 60 ולזרוק

אל דאגה הם אוכלים בהתחלה קצת ככה שזה לא בזבוז גדול 

במוקד שירות לקוחות של מטרנהחשבתי שאני חזקה

אפשר לבקש כפית של 30 ושלחים לך בחינם בדואר.

בטלפון קצרצר.

או בהזמנה באתר 😉 בחינםאולי בקרוב
או בחלק מחנויות מוצציםפה לקצת
לפחות פעם זה היה
אני פשוט מדדתי חצי כפית לפי העיןכורסא ירוקה
נראה לי שלתינוק קטן מאוד שבאופן בלעדי על תמ"לקופצת רגע
זה פחות מומלץ
יכול להיות..כורסא ירוקהאחרונה

נתתי רק תמל מגיל 0 וככה עשיתי. באמת עם הראשון זה היה קצת מלחיץ, מה אם זה לא מדויק מאה אחוז, ועם השנים והילדים הרגשתי יותר בטוחה בעצמי.

מאד עזרה לי גם ההבנה שבאמת באמת אין דיוק של 100 אחוז - קחי בקבוקים של שתי חברות שונות, תמלאי באחד 100 מל מים בלבד ותעבירי לבקבוק של החברה השניה ותראי שונות קטנה. אז אם המדידה של המים היא לא קריטית במל אחד לכאן או לכאן, חייב להיות שגם עשירית גרם אבקה לכאן או לכאן לא תשנה.

אבל כמובן שכל אחת תעשה מה שהיא רואה לנכון 

בנוטרילון יש כפיות 30מקקה
איזה תמל הוא אוכל?
מזל טוב!! הרבה נחת ושמחה!מתואמת
(לא יודעת לענות על השאלה... את כבר בבית או עדיין בבית החולים? אם עדיין שם - אז תשאלי את האחיות...)
בגדול כל יום זה קופץמחכה להריון

אם נותנים בבית חולים 15

לפי מה שזכור לי שהגענו הביתה כבר אכלו 30 סיסי אפילו 40 סיסי  בכייף

נתקעו על 60 סיסי בחודש הראשון..

^^כורסא ירוקה

כשחוזרים הביתה זה כבר 40 מל, ואחכ עולים ל60.

תאכילי לאט בנחת, והוא אמור להפסיק מעצמו כששבע. לי אמרו שאינדיקציה טובה לכמה הוא צריך זה שישאר 10-20 מל בבקבוק

תודה לכולם, כן ב"ה בסוף ילדתיחנוקה

ברביעי, ואז השתחררתי בשישי.

פעם ראשונה שלא מניקה 

וקצת אבודה בקטע הזה של תמ"ל

(יצא לי לתת אבל לילדים גדולים שז יותר ממתק מאשר אוכל. ופה היא כל כך קטנה שזה מלחיץ)

כנראה שהיתה לה קפיצת גדילה הלילה כי אכלה מלא אבל עכשיו נרגעה ו'חזרה לעצמה'

יואו מזל טוב יקרה!!!אוהבת את השבת

מרגששש

בשעה טובה!!

תגדלי אותה בנחת שמחה ובריאות בע"ה!!

בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

נכון. אני עשיתי לעצמי עם הערכה והיה ממש פשוט ועדיןכבתחילה
התקשרתי לכל בריאות האישה בכללית באיזורבאתי מפעם..
ואמרו לי שאין דבר כזה
אולי שם אין...במכבי ישיעל מהדרום
במכבי? אולי התבלבלת עם gbs?מתחדשת111
לא התבלבלתי. הם התקשרו אלי והציעו לייעל מהדרום
אני בכלליתרק רגע קט

והרופא  נצנה לי ערכה לעשות בעצמי.

היא גם הסבירה לי שלא צריך דווקא את צוואר הרחם, אלא מכל איזור הנרתיק.

לי עשו בליחנוקה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

אני עשיתי בערכה ביתית- היה מצויןממשיכה

תנסי לבקש, אין דבר כזה שבכללית אין. כולם מחזיקים את זה למיטב ידיעתי.

הרופאה בעצמה אמרה לי שכדאי לי לעשות את הביתי כי היא הרבה פחות פולשנית מהבדיקה שהרופאים עושים.

בהצלחה!

אז מה הקטע שאצל רופא זה יותר פולשני?!יעל מהדרום
אמרה לי שהבדיקה שהם עושים היא שונהממשיכה

והם מגיעים ממש עד לרחם. לא יודעת למה באמת הם עושים את המעמיק אם אפשר אחרת

הבדיקה הביתית היא פשוט להכניס ולסובב, מאד עדין.

באמת מעניין מה הסיפוריעל מהדרום
אז מה לעשות ? יש לי תור היוםבאתי מפעם..
אצלי הרופא עשה ולא היה פולשני מידיפה לקצת
נגע רק בצוואר הרחם ולא הגיע לרחם
כי לוקחים דגימה מהצוואר. זה לא בדיקה מטמאתמתחדשת111
האמת שגם לי לא זכור שהיה ככהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

זוכרת שנוגעים עם מן מברשת בפנים. לא זוכרת שהיה עמוק. 

קניות ללידה ראשונהסטודנטית אלופה

1. אשמח לרשימת דברים שצריך לקנות ולארגן לפני הלידה (אם יש לכן).

2. שווה לרדת לאילת כדי לקנות עגלה וכו..

אומנם לא בדיוק מה שביקשתמדפדפת

אבל לגבי קניית בגדים- לפני הלידה התלהבתי וקניתי מלא בגדים ניו בורן ובסוף נולד כבר 0-3 והכל עדיין בשידה עם טיקט🥴 אז עדיף לקנות שיהיה לך בסיס ואחרי הלידה להשלים, במיוחד שבטח תקבלי כל מיני מתנות..

מה שכן חשוב זה הרבה בגדי בסיס (גופיות וגטקס) כדי שלא תצטרכי לכבס כל היום, כי הם מלכלכים בכמויותת 

טיפ טוב, תודה רבה!!❤️סטודנטית אלופה
איזה מידה כדאי לקנות את הבגדי בסיס?
בעיני 0-3.יעל מהדרום
תלוי מה ההערכת משקלהשם שלי

הילדים שלי נולדים קטנים, אז טוב שיש בהתחלה בגדים יותר קטנים.

בשעה טובהחנוקה

לא באופן מושלם אבל עונה לך חלקי

-בהנחה ויש מי שיעשה לך קניות אחרי הלידה/סביר שתקבלי מתנות (נניח לבן מקבלים הרבה יותר בגלל שיש ברית) הייתי קונה גופיות רגליות ואם הלידה בחודשיים הקרובים גם שק שינה טוב. השאר תראי באיזה משקל יוולד, מה תקבלי, ותשלימי. עכשיו עוד לא סופעונה, כל שבוע יכול להיות שאת מרויחה כסף מזה שאת מחכה.

מה צריך כמויות תלוי אם יש לך מייבש או לא אבל בערך 8 מכל פריט

גופיות, רגליות או גרביונים, בגדי גוף חמים, גרביים קטנים (אני שמה מעל הרגליות/גרביון כי זה קצוות ומתקרר בקלות) ורשת כביסה קטנה כדי שלא יתקעו לך במכונה... שמיכה חמה וטובה- כדאי 2 כי זה כמו בגד וכן הולך הרבה לכביסה ואז מה תעשי 4 שעות (בהנחה ויש מייבש)?

בקבוק, מוצץ- תקני אחד אחכ תראי אם זורם לך עם או בלי. אני מציעה גם מטרנה טו גו גם בהנחה ומתכוונת להניק שיהיה איזה אופציה שאם את מותשתתתתת מישהו יכול לקחת לך אותו לכמה שעות ברצף בלי לחץ.

עריסה/עגלה- אפשר יד2 ויש בקבוצות מסירה אפילו, אני לא הייתי נוסעת לאילת בדרכ הפער מתקזז במחיר הנסיעה והזמן, אלא אם את רוצה עגלה ספציפית נורא יקרה.

שימי לב לטקסטיל- סדינים מתאימים בגודל, חיתולים- אני ממליצה ג'רסי. הפלנל נראה נורא כיף אבל אחרי כביסות בודדות כבר לא נעים במגע. 

קניות בסופרפארם:

חבילת טיטולים- אני קונה ישר 1. זה מה יש בביח אז כנראה שהניו בורן לא כזה דחוף. מגבונים. חבילת משטחי החתלה חד פעמיים- לי זה מאד נח. גם בבית כשמחתלת על המיטה שלי וכו שמה את זה כמגן בטחון, ומשתמשת עד שמתבלה (לכן חבילה 1 מספיק לי) מדחום אם אין לך בבית זה הזמן שיהיה, נובימול, ויטמין די (נותנים מיום השחרור). מקלות אזניים בטיחותיים, משחת החתלה, סבון לתינוקות בריח שאת אוהבת (יואו זה התמכרות..) תשווי מחירים זה מוצרים עם פערי ענק בין רשתות ובמצטבר הרבה כסף.

אמבטיה לפעמים לא צריך אם יש לך כיור אז להתחלה זה מיותר. שימי לב שיש חימום טוב באמבטיה. מגבת- יש סוג שנתלה על הצוואר ומאד נח לי אבל אפשר תכלס כל מגבת שיש בבית. אני מנסיוני בהתחלה מקלחת עם חיתול- מכניסה אותם למים עטופים בחיתול (ככה הם פחות בוכים) מורידה במים, מוציאה לתוך חיתול אחר יבש, מנגבת עם חיתול שלישי. למה חיתול ולא מגבת? כי הם פיציים. ומגבת לא מנגבת להם בחיים בין האצבעות ובכל הקפלים... אבל אם כבר קונה מגבת אז מגבת דקה.

נראה לי שמתי לך פה את כל הבסיס, מקווה שלא שכחתי משהו קריטי (ובאמת- אין כזה. הקריטי זה את והתינוק)

שיהיה בשעה טובה!

מוסיפה דברים שהם לא הבסיסמדפדפתאחרונה

אבל לי מאוד עוזרים, לא דחוף לקנות לפני הלידה, יש מצב גדול שתקבלי מתנה

טרמפולינה/ נדנדה, שתוכלי להניח אותו ולקבל כמה דקות של שקט בלי לנדנד אותו בעגלה

תיק לעגלה שיהיה לך נוח וגם יפה להסתובב איתו

כמה מוצצים מסוגים שונים שתראי למה הוא מתחבר

אם אתם מתכננים ללכת הביתה- שווה כבר לקנות חיתולים, מגבונים ומשטחי החתלה שיחכו לכם מוכנים כשתגיעו עייפים עם התינוק

פריקההדרים

שבוע 40+1, עלינו בעלי ואני היום למעקב הריון עודף, לקחנו איתנו את הקטנה שלנו כי המטפלת במעון היום לא הגיעה . השני בגן, פה כבר כמעט 5 שעות בשביל אולטרסאונד מוניטור וכו , וכבר מעל שעתיים מחכה לרופא שיחתום מכתב שחרור או ימליץ זירוז, פשוט יום מאוד עמוס פה בבית חולים. ראינו שלא מספיקים להוציא את הילד , ביקשתי עזרה מ2 אמהות שהילדים שלהן חברים של הילד שלי, הן סוג של התחמקו לא משנה מה הסיבה, פחות התאים כנראה.

המשפחה שלי ברדיוס שעה פלוס נסיעה אז לא היו מספיקים ממילא בהתראה קצרה לגן, בעלי טס עם הקטנה חזרה להספיק לילד (נסיעה של שעה הוא מגיע אליו על הקשקש), אחכ יבוא לחזור לאסוף

אותי מבית החולים. אני בינתיים מחכה לבד לרופא. לא אכלתי מהבוקר כלום כי כל שנייה הפנו אותי למקום אחר , וכשבאתי ללכת לקנות לי משהו הרופא קרא לי ורצתי חזרה , ופתאום קרה מקרה דחוף של יולדת אז הרופא לא זמין ואני מחכה . מרגישה מוצפת ופגועה מהאמהות שביקשתי מהן, מהמשפחה שלי שלא מספיק קרובה (אח שלי יכל היה להספיק להגיע וגם ניסה להפיל את זה על אמא שלי שלא הייתה מספיקה להגיע ), ומבעלי שפגוע מהמשפחה שלי (ואולי בצדק) על חוסר ההשתדלות

אבל הוא בעצמו עכשיו מוצף

והורמונלי ועונה לי בעייפות ומותשות כשאני פה בכלל לבד מחכה לרופא הזה שיתפנה כבר . למזלי אני אדם מאוד שכלי ומכיל אבל די עכשיו בעלי כועס על המשפחה שלי, אני פגועה מה "חברות " שהתחמקו, ועוד בעלי צריך לחזור אח"כ לאסוף

אותי עם שני הילדים (אלא אם כן הרופא ימליץ על זירוז בגלל סיבה מסוימת ), ואני עייפה כבר מהיום הזה . 

יואו אמאלה איזה תסכול זהחנוקה

כל הסרט של מעקב הריון עודף זוועה

אם יש אופציה לא ללכת למיון זה עדיף עשרת מונים

שרפתי שם כמה ימים מחיי לאחרונה

וגם עם הקטע של העזרה ממש מבינה אותך, היינו שעות תקועים בביח, ויש לנו פה משפחה, שאמרו מראש שהם פה ושמחים לעזור וברגע האמת כשבעלי מבקש שיאספו ילד מהגן אומר לבעלי 'רק אם זה ממש קריטי כי אני עייף'- מה הכוונה? אנחנו בחדר לידה, אמרנו את זה מפורש, למה אני כיולדת צריכה להרגיש שאין לגדולים שלי מקום?

בסוף פשוט בקשנו ממישהו בתשלום שיסיע אותם להורים שלי במרחק שעתיים נסיעה, וזה הביא לי את השלוה שהייתי צריכה כדי ללדת אבל האמת שזה לא עבר לי חלק בגרון (ברור שיכלתי לבקש עזרה ממישהו אחר שכנים וכו' אבל זה עשה לי תחושה כל כך לא טובה שלא היה לי חשק להתחיל בקשות וטובות מאף אחד)

תודה יקרה על ההזדהות … ❤️ הגעתי למצב שאניהדרים

מתביישת לבקש מאחותי לישון אצלנו כדי "לשמור את הזכות לעזרה " לאחרי הלידה … ומרגישים לבד .. נפגעתי מהאמהות בשכונה ממש. המשפחה של בעלי בצפון הרחוק , והמשפחה שלי קצת יותר קרובה אבל לא ששה להתייצב

וואי סיוט❤️תקומה

אולי את יכולה לקחת מונית חזור?

ייתן לך קצת שקט, ובעלך לא יצטרך להיסחב עם הילדים.

זה יכול לעשות טוב לשניכם.

התחננתי אליו שיתן לי, הוא לא הסכים כי פחד להשאירהדריםאחרונה
אותי לבד גם ככה . ואין לי כוח להתווכח איתו אני מותשת ביום הזה גמר אותי. וברוך השם שהכל תקין אבל יצאה הערכת משקל גבוהה ואז זה שוב הסרטים שמכניסים לראש של סיכונים לקרעים וכו עם ילד גדול , ואתה יודע שיש לו את הזמן שלו לצאת ולא רוצה לקחת זירוז כל עוד אין סיבה רפואית חוץ מהחשש של המשקל, אבל זה כבר השלב ההורמונלי שכולי כבר מעורערת ועייפה …. ויש עוד שני מתוקים בבית שצריכים יחס …. והמשפחה לא מגיעה לעזור אלא שומרת את הימים של העזרה רק אחרי הלידה …. 
🫂 יואו. איזה קשה ומתסכל זהיעל מהדרום
לק"י

אם את חוזרת למעקב שם, מציעה לך להגיע על הבוקר מיד.

כן בשלישי אני פשוט אתייצב פה על הבוקרהדרים

אני ממש מקווה שתתחיל לידה טבעית כבר עד אז.. בייחוד שיצאה הערכת משקל גבוהה והתחילו להגיד לי אולי כדאי סטריפינג וכו כדי שהוא לא יגדל יותר וכרגע סירבתי … מרגישה סחוטה 

אולי יעניין אותך