פריקה (בבקשה לא למאותגרות פוריות, מבקשת, זה יכאיב)מק"ר
עשו עלי סוג של עליהום בקבוצת ווטסאפ המשפחתית מצד בעלי (בכוונה לא מפרטת מחשש לזיהוי)

על מה? על זה שאני משתפת את התמונות של הילדים יותר מדי וזה מכאיב לאח של בעלי ואשתו שמצפים וחווים כישלונות.

עכשיו תשאלו מה הבעיה?
הבעיה היא שמאיפה לי לדעת שהם מנסים? הם נשואים כמה שנים וכל הזמן הזה גיסתי מנופפת בזה שהיא עוד לא בשלה לילדים והם מונעים, מאיפה לי לדעת שזה השתנה? ועוד שחוותה 2 הפלות רצופות?? מישהו שיתף אותי? בוודאי שהייתי נזהרת יותר.

וחוץ מזה, למה לגיסה הגדולה מותר לשתף כן? היא ילדה קצת לפני, אחרי שהתחתנה בגיל ממש מבוגר (וילדה כמעט מיד, ב"ה), בגלל שאצלה זה כביכול "לא מובן מאליו"? אז בגלל לה מותר ולי אסור?

בכללי לא מבינה מה רוצים ממני
עשו לי שיחה כאילו אני איזה פושעת, בלתי רגישה בעליל
ובכלל לא כיף לי

(ואני משתפת שם כמעט רק בגלל חמי וחמותי שזה הנחת שלהם, שאני יודעת שהם רוצים. סבבה אשלח להם בפרטי מעכשיו)

ואם את מאותגרת והגעת עד לפה אף על פי שביקשתי שלא
מבקשת ממש שאת זה לא תקראי, כי אני יודעת שזה לא יפה ובכל זאת מרשה לעצמי לפרוק-

מי שמכירה אותי יודעת שאולי רק הקליטה להריון בא לי בקלות יחסית, חוץ מזה כל העניין של הריון ואחרי לידה בכלל בכלל לא קל לי, בלשון המעטה. אז אחרי כל הסבל, אסור לי לשתף גם קצת באור?
כאילו למה זה שקוף, למה אני לא בסדר?

כל אחד והמקום של הקושי שלו...
ותאמינו לי שמאז שנודע לי על זה שהם מנסים ועל הקושי, אני מזכירה אותם יום יום בתפילה

פרקתי וברחתי
תרחמו עלי בתגובות בבקשה
מתוודה שקראתי שירה_11

חרף אזהרותייך, כל הכבוד לך שדאגת להזהיר ממש מתחשב מצידך,

אני חושבת שאת ממש חמודה 

ואין לי זמן להגיב אז הגבתי את זה בנתיים ומקווה בל"נ הוסיף בהמשך

איזה לא יפה מצידם!טל..
נראה לי ברור מאליו לשתף בתמונות בקבוצה משפחתית,
במיוחד אם לא דובר אחרת בין כולם.

ואני חושבת שזו ממש נקודה לזכותך- רואים אותך במשפחה כמבורכת ושהכל הולך טוב אצלך, סימן שגם למרות ההריון הקשה את מאירה פנים נחמדה ולא מתמסכנת, אז כל הכבוד לך!
💕💕💕💕לפניו ברננה!
למה לרחם בתגובות?
את צודקת בכל מילה
זה ממש שלא יפה ומעליב מה שהם עשו לך.
והייתי אומרת עוד כמה מילים יותר בוטות - כלפיהם.
יש דרך להגיד כל דבר
ואם למישהו יש ביקורת שיגיד אותה באישי ויפה.
ולא יצא מתוך נקודת הנחה שאת חסרת רגישות, כי כולנו פה יודעות כמה את האדם הכי רגיש בעולם, והוכחה לזה נמצאת (לא רק, אבל גם) בהודעה שפה למעלה, כמה הקפדת שמאותגרות פוריות לא יקראו בה.
וואו איזה לא נעיםהמקורית
מצליחה להבין מאוד את התחושות שלך.
בסופו של דבר, לקחת על עצמך להיות רגישה ולא ידעת. חוצמזה, זה לא שלך.
אם את ממש מלאך את יכולה להתנצל מאחר שלא ידעת למרות שהיא לא סיפרה וזה באמת לפנים משורת הדין
אבל חוסר הנעימות שלך מהסיטואציה בהחלט מובנת. ובתור אחת עם הריונות קשוחים (לא היפראמזיסים אמנם) אני מאוד מבינה אותך.
נקלעת לסיטואציה לא נוחה בעליל שלא באשמתך
מהניסיון הפרטי שליoo
כל מי שהעיר לי על חוסר רגישות כלשהו, היה חסר רגישות בעצמו ולא הצליח לראות מעבר למחשבות של עצמו, לראות את הצד השני.

וגם אותם אנשים היו אנשים שעסוקים עם החיים של אנשים אחרים, במקום להיות עסוקים עם החיים שלהם עצמם. במקום לחפש איך להשתפר ולהתקדם בעצמם, היו עסוקים במה אחרים צריכים לתקן.

ולכן אני מעדיפה להתעלם מביקורות כאלו, שהן יותר הרסניות ורעילות מאשר באות לשפר משהו.
מסכימה איתך מאודהמקורית
והיה ראוי לעשות את זה בדרך אחרת. לגמרי.
בול. וואו.חצילוש
לא נעים בכלל וכל אחד והחבילה שלובתי 123
חבל שהם גרמו לך להרגיש ככה קבוצה של משפחה מובן מאליו לשלוח תמונות של הילדים את לא אמורה להבין מעצמך ובטוח שלא עשית משהו לא בסדר.
עונהשירה_11

אני חושבת שאת דווקא רגישה ממש,

עובדה האזהרות שלך... מי שלא רגיש זה אולי מי שהעיר לך בצורה לא נעימה כל כך,

ייתכן וגיסתך מנפנפת במניעה שלה כי קשה לה עם האתגר שהיא מתצמודדת איתו, את מצידך לא אמורה לדעת,

מילא היא לא הייתה מנפנפת בו אז הייתי מצפה להתחשבות, אזל את לא אמורה לנחש ולחשוב אולי היא מסתירה משו וכו'...

חוץ מזה שזו קבוצה משפחתית, בקבוצה משפחתית יש תמונות ל ילדים מן הסתם...

מה הם מצפים? שלא תעלי בכלל?? או שתעלי מעט?!

ואם היו מעירים לך יותר יפה, לא היית מרגישה כל כך פגועה מן הסתם

איזה חמודות אתם, תודה לכל מי שהגיבהמק"ר
בשכל יודעת הכל
אבל הרגש...

ו @oo את לגמרי צודקת
הם ידועים בכללי כאנשים הכי חסרי טקט שהכרתי
לפעמים אני עוד נחנקת מיציאות שלהם... לרוב התרגלתי
אבל פה זה כאילו היה באשמה כלפי, למה אני לא רגישה וכו

הייתי צריכה לפרוק
יקרה, חיבוק גדול גדולחצילוש
ממש לא נעים
אע"פפרצוף כרית

שאני כן ממתינה קצת זמן .... קראתי  - 

(נראה לי מים גנובים ימתקו   )

ואעפ"כ -

ממש לא יפה שהעירו לך!

זכותך לשתף!

וברור שאי אפשר להתחבא

לדעתי , אם מבקשים יש מקום לכבד את הרגישות לנושא ולא לשלוח בקבוצה אלא כן לסבא וסבתא

אבל אני חושבת שצורת ההערה שהעירו לך על "חוסר רגישות" מצידך - היא לא נכונה בכלל -- בוודאי שמותר לך לשתף בתמונות! מה אסור לך ליהנות מהילדים שלך ולשמוח איתם כי מישהי אחרת מחכה? בגלל שמישהי אחרת מחכה הרבה זמן לילדים - את צריכה לעשות פרצוף חמוץ לילדים , לדוגמא לצורך הענין? ממש לאאאאאא

ה' נתן לך ילדים וזכותך ליהנות ולהתלהב מהם

אם מבקשים לא להתלהב מדי או לשתף בתמונות ליד זוג מסוים שמתקשה - סבבה אז אל תשתפי בקבוצה הזו אלא רק באישי לסבא וסבתא, למשל - אבל צורת ההערה שהעירו לך לא יפה! לגיטימי לשתף ולגיטימי לשמוח בילדים שלך!

להתלהב מדי מול אנשים שמחכים הרבה - לפעמים זה צורם, אבל להתלהב רגיל ולשמוח בהם - שיא הלגיטימי לדעתי

והם הגזימו בתגובתם,

כי זכותך לשמוח

ואלו שמחכים - צריכים להבין בבגרות שיש אנשים אחרים בעולם שיש להם ילדים, זה לא סוד , אין מה לעשות , אתם לא תתחבאו או תחביאו את הילדים שלכם בגלל העובדה שהם מתנסים כרגע בנסיון קשה 

וכל הכבוד שהתפללת עליהם

וברור שיש נשים שחוות הריונות קשים או אחרי לידה קשה, ולא רק המתנה לקליטה היא הסבל היחיד שקשור ללידת ילדים.....

בהצלחה יקרה וברור שאת צודקת וברור לכל הדעות שלא עשית שום דבר לא טוב חלילה!!!

אשריך ותיהני מהילדים המתוקיםםםםם יש לך את כל הלגיטימציהההה

וואוווווווחדשה,,
כמה שאת רגישה!!! אמאלה את מהממת!!! אבל אהובה, תקשיבי:
יש נשים שקשה להן בפוריות
יש נשים שקשה להן בהריון
יש נשים שחוות דכאון אחרי הלידה
יש נשים שהשנה הראשונה מאד קשה להן
יש נשים שגם השנים הבאות מאד מאד קשות להן
ויש נשים שממשששש קשה להן כשמגיעים ילדים נוספים....

אז אהובה, עם כל לבך הרחב ורצונך להתחשב בסביבה - היי גאה בעצמך! הגעת לאור ולנחת למרות דרך לא פשוטה בכלל!
את רגישה, מהממת, ומאחלת את כל הטוב שיש לסובבים אותך!
ושיתפת בתום לב.. את הכי מדהימה! עברת תלאות, את מפיצה את חסדי השם עלייך, ועדיין כל כך רגישה לסביבה. פשוט מהממת!!!
דעה קצת אחרתרינת 23
מצטרפת לכל הודעות התמיכה מעלי, ויחד עם זאת…
אני חושבת שלגיטימי לפעמים להאיר את עיניהם של אנשים שאולי לא שמו לב או לא יודעים שהם מכאיבים לאחרים בלי כוונה (כפי שבאמת את לא ידעת ואולי זה מעליב בפני עצמו).
חשוב מאד לעשות זאת בטקט וכמובן בלי לפגוע. לא פירטת לגבי איך העירו לך… אולי זה באמת היה בצורה מגעילה אבל אולי אם תחשבי על זה ב״משקפיים״ אחרות תצליחי להבין גם את הצד השני.

מקווה שלא עצבנתי יותר מדי ;)
העירו בצורה ממש לא יפה ומכבדתמק"ר
בואי נגיד שהייתי בסיטואציה של עומדת על הגרדום...
וזה גם הגיע משום מקום

תראי כרגע חוץ מהגיסה שילדה אחרי שהתחתנה מאוחר, רק אני ילדתי שם ב-5 שנים האחרונות, מכל מיני סיבות
היו שם המון רווקים מבוגרים ממש (כולם התחתנו בשנה האחרונה!), יש שם גיסה חולה לא על אף אחד, שלא תלד כנראה יותר, למרות שבה כבר בריאה שנתיים(היא לא בקבוצת ווטסאפ). וחמי וחמותי משוויצים בילדים שלי ממש ממש (מפרסמים בסטטוס שלהם תמונות שאני שולחת, חמותי מתגאה בהם בפני כל מי שרוצה ומי שלא...)
ותמיד הרגשתי שזה גורם להם המון נחת

והגיסה ההיא באמת מנעה, היא לא סתם אמרה כדי להסתיר את הקושי ובתקופה האחרונה היו לה 2 הפלות רצופות, אפילו בלי יותר מדי לחכות להריון

הלב שלי ממש איתה, חוויתי בעצמי הפלה אחת, ב"ה זכיתי אח"כ ללדת והיא עדיין לא, אבל בע"ה בקרוב ממש, מתפללת עליה. אבל מאיפה לי לדעת?

בסדר הבנתי, אשלח להם בפרטי, למרות שגם זה לא בא לי
חמותי היתה בראש המעירים...

אולי רק לחמי, הוא החמוד היחיד שם

חחח… תכל׳ס תשלחי רק לו ;)רינת 23
ברור שלהעיר בצורה לא יפה זה לא לעניין בכלל!
לא אמרתי שלא לגיטימי להעיר, אני שמחה שגם התוועדתימק"ר
לעניין
אין לי שום רצון לפגוע חלילה או לדרוך למישהו על יבלות...
אני עשיתי לעצמי כלל:קופצת
לא משתפת בכלום מחיי.
לא תמונות של ילדים, לא תמונות שלנו כזוג במסעדה, לא תמונות של טיול משפחתי.
המקסימום זה תמונה של ערימת כלים שמחכה לי לשטיפה וקריאה נואשת לעזרה😅

זה התחיל ממקרה כמו שתיארת - שיתוף של תמונות ילדים בקבוצה שהכאיבו לזוג מאותגר פוריות והמשיך בזה שאני לא משתפת בכלל - כל אחד מאיתנו, בכל שלב בחיים "מאותגר" בנושא אחר - למה להוציא עיניים?

שמתי לב שזה עושה לי משהו מאוד בריא בנפש.

הבנתי ה שכתבת שלא ידעת בכלל על הקושי וברור לי שלא התכוונת לנקר עיניים בכלל.
כתבתי על עצמי ולא ניסחתי טוב בפסקה למעלה.
אני גםככה אני
מרגישה שכל תמונה יכולה להיות רגישה למישהו.
ולכן שולחת רק בפרטי נגיד לסבא וסבתא וכו.

ולך באמת חיבוק על ביקורת שנאמרה בצורה לא נעימה.
לא יפה
ובטח לא נעים

אני כן רק אוסיף, שזה לגיטימי בעיני שזוג לא משתף בקושי בענייני פוריות. זה דבר מאד פרטי...
יש הבדל בין לא לשתף בקושי לבין להכריז קבל עםהמקורית
ועדה שהיא מונעת.
זה גם בחירה לגיטימית בעיני...ככה אני
יכולה לנבוע מרצון לפרטיות

רק שבאמת אם בוחרים להמציא משהו צריך לקחת בחשבון שאנשים לא ידעו לגלות רגישות,
בשונה ממצב שבו לא משתפים בקושי וגם לא אומרים "אני מונעת"- שזה מצב שכן מצופה מהסביבה לדעתי להגדיל ראש ברגישית
גם בעיניי לגיטימי, רק שאז הם מאבדים כביכולהמקורית
את הלגיטימיות של להעיר על חוסר רגישות. בדיוק כמו שאמרת.
אחותי העלתה עכשיו תמונה שעוררה בי קנאה ודכאוןמחכה עד מאוד
רוצות לשמוע של מה?
בית מתוקתק ברמה מטורפת...
שהיא הגיעה לאיזשהו בגד שלא שלה ושאלה של מי זה?
לא ישתה משהו רע כמובן.
אבל הבית שלי זוועעעעעהה
ןאני עם דמעות כי אני סמרטוט אחריי יומיים וירןס
האמת שגם אני הייתי מקנאה קצת למראה תמונה כזוהמקורית
גם בלי וירוס
חיבוק! רפואה שלמהמק"ר
תמונה של הבית שלי תעודד אותך?😌אין לי הסבר
לגמרי לגיטימי לא לשתףמק"ר
אבל אחרי שכל מה שאני יודעת עליכם זה שאתם מונעים (את זה כן שיתפתם, וכל פעם בערך שפגשתי אתכם)

לכעוס עלי שאני משתפת תמונות של הילדים כי הם בקשיי פוריות, זה לגמרי לא לגיטימי
שיתוף יוצר קשרסליל
כמובן שצריך לגלות רגישות, אבל קבוצת ווטסאפ משפחתית נועדה גם לשיתופים כאלו.
ואני נהנית שגיסי וגיסתי שולחים תמונות עם האחיין החמוד שלי, ואני נהנית לראות שהם מבלים ביחד, למרות שלפעמים זה קצת צובט כי אצלנו אין את זה (טוב ביחד, אבל פשוט אופי אחר ולפעמים זה חסר לי).
אז כמובן שמותר להחליט לא לשתף, ומבינה את המקום שממנו את כותבת.

אבל שיתוף שהוא במידה נכונה, יכול לעשות טוב.
אני גם אוהבת את זה.לא מחוברת
בצד של בעלי אין לנו מושג מה קורה בחיים של הגיסים וכו
אני יכולה לגלות אחרי שנה שמישהו היה באילת.
במשפחה שלי משתפים הכל (ברמה של ארוחת בוקר)
ברור שלפעמים אני גם רוצה אבל אני כן חושבת שחשוב לעשות עבודת המידות
וכן לפרגן מכל הלב
כי לכל אחד יש דברים אחרים שטוב
מסכימה איתךלפניו ברננה!
אצלי במשפחה זה לא מקובל כל כך, מסיבות שונות,
ובמשפחה של בעלי זה מקובל מאוד. וכל עוד זה במינון הגיוני (וזה במינון הגיוני..) אז זה מבורך בעיני. במשפחה שלי זה קצת חסר לי. כמובן שולחת להורים שלי בפרטי, אבל כיף שהאחים מעדכנים ומתעדכנים..
אמנם אני ממש לא מעלה הרבה תמונות בקבוצה המשפחתית של בעלי, אבל מדי פעם כן.. וזה שמבקשים ממני להעלות תמונות של התינוקת כי כבר מלא זמן לא העליתי - זה ממש נחמד.
הפלטפורמה מאוד משמעותית. לסטטוס לא מעלה בכלל דברים כאלה. גם כשיצאו לי תמונות מהממות.
אבל בתוך המשפחה זה צריך להיות מקום חם מוגן ומפרגן, מקום שרוצה לראות את האחיינים וכיף לו להתעדכן בטיול שהאח עושה עם משפחתו (או לבד..)
וכמובן - זה עניין של מינון. ואם למישהו נראה שהמינון לא מתאים - שיגיד בפרטי. (אני אישית אם יש יותר מדי תמונות פשוט לא מסתכלת עליהן...)
אני גם מאוד משתדלת ככה...אודיה.
בדור שלנו שכל ביס מתועד ויולה לסטטוס ולסטורי ולא יודעת איפה עוד אני מרגישה שזה כן מצריך ממני התמודדות מסויימת, לשים סטופ לעצמי ולא לשתף.

לסבתות אנחנו שולחים תמונות בפרטי😅
אני גם לא משתפת כמעט..יערת דבש

פעם ב..תמונה בקטנה מטיול 

אבל לא סתם תמונות של הילדים או חוכמות שלהם

כי יש מגוון בקבוצה המשפחתית ולכל אחד הרגישויות שלו.

ולכן גם כמעט לא מעלה לסטטוס וגם כמעט לא בקבוצות המשפחתיות.

אגב גם לרווקים\ות יכולה להיות בהחלט רגישות בנושא של ילדים וילודה ובזוגיות כמובן ומשפחה.

חשוב להיות מודעים לזה.

אני רק מזדההאביול
אצלנו גם היה את העניין הזה, ובאמת הפסקנו לשתף וזה די מבאס.
עכשיו אמא שלי כל הזמן אומרת כן לפרסם אבל כבר פחות מרגיש שייך...
אבל חיבוק ממש על החוויה, לא נעים שלא אומרים בצורה נעימה
וואו לא קלזמני לשליש1
אני מסכימה עם קודמותיי שאת רגישה ומהממת
ובטוח שלא עשית את זה מכוונה רעה והכי לגיטימי לשתף ובטח לסבא וסבתא.
את לא אשמה כי הם *בחרו* שלא לשתף בקושי שלהם ולא הייתה לך דרך לדעת שהם רוצים, מנסים, ולא מצליחים.
אני מציעה מעכשיו לשלוח ישירות לסבא וסבתא (זה מה שאני עושה.. שולחת בפרטי)
וחיבוק ענק על החוויה הלא נעימה שעברת ❤️
את אחת הרגישות שיצא לי ''להכיר'' בפורוםאורוש3
זה מאוד בולט אצלך! זה שלהם לא שלך. אי אפשר לצפות להתחשבות אם לא משתפים בקושי. ואף אחד לא חייב להוריד ולהסתכל בתמונות. חיבוק לך! תשלחי בפרטי מהיום.
ואי ממשפרח לשימוח🌷
רק מהפורום את מדהימה ורגישה ומתחשבת...
אז תשלחי בפרטי ודי..

תודה שכתבת.
אני גם אקח לתשומת ליבי את הנושא 💓💗
תודה לכל המגיבות, אני לא מצליחה לענות עכשיו אחתמק"ר
אחת
הקטנטונת צורחת פה

אבל הייתי ממש נסערת ואני עדיין
אולי אוציא עוד קצת, עזבו זה חסר היגיון מה שאני כותבת עכשיו, מחר אני אסתכל על זה אחרת
כרגע עושה לי טוב להוציא החוצה את כל הרגשות, אז מי שקשה לה שלא תקרא בבקשה

הזוג הנ"ל שולח בקבוצה כל הזמן תמונות שלהם מטיולים ובילויים שלהם. באמת כיף, הם זוג צעיר ובלי עול כמעט, למה לא.

אז אולי אני אעלב ששכבתי במיטה עם סימפיו קשוח ולא יכולתי לעשות מסלולים מאתגרים (שלא נדבר על להתהפך במיטה), למה הם מוציאים לי את העיניים?
או אולי כשהם שלחו תמונה שלהם ממסעדה טובה, אולי אני אכעס מה הם עושים לי? כשאני כרגע בפעם העשירית להיום עם הראש עמוק עמוק באסלה מקיאה מה שאין לי?

טוב הוצאתי איכשהו החוצה
כי נפגעתי

מחר יום חדש אני אקום נקיה יןתר בע"ה
יכל המאותגרות היקרות כאן, חיבוקים ענקיים, אתם מתוקות אמיתיות
את ממש צודקתפרצוף כרית
הטענות שלהם מוגזמות
את פשוט צודקתסליל
הייתי ממש מתעצבנת אם זה היה קורה לי.
את לא צריכה שום תירוץ
טוב אוף, אני די אוכלת את עצמי שכתבתי ככהמק"ר
מקווה שזה ברור לכולם שאין לי תלונות על עצם הבקשה להתחשב ולא לשלוח בקבוצה
ברור שאם הייתי יודעת הייתי מעצמי מגלה התחשבות ולא שולחת

התלונות שלי פה הם על הצורת הערה ועצם זה שמבקשים ממני בצורה כזאת משהו לגבי עניין שבכלל לא ידעתי עליו!!!

וחיבוק לכל המצפות והמתמודדות באשר הם
אני ממש הבנתיסליל
את מה שכתבת. לגמרי צודקת❤️
זה מובן ממשאין כמו טאטע!
ואת לא צריכה להתנצל!!!

נשמע שהתהפכו עלייך בלי סיבה מוצדקת ויכלו פשוט להגיד לך בפרטי בצורה יפה. במיוחד כי באמת לא ידעת שזה רגיש עבורם...

את צודקת לגמרי והכעס שלך ממש הגיוני. את לא צריכה להצטדק פה .וטוב שפרקת. חיבוק גדול ומקווה שבאמת מחר ייראה אחרת
תודה לשתיכןמק"ר
קראתי..בית חדש
א. לא יפה שעשו עלייך עליהם..גם בנושא רגיש, אפשר לכתוב באופן אישי..

ב.את אומרת שאם זה משמח את החם והחמות, אולי לעת עתה, אפשר לשלוח להם בפרטי? לנו יש קבוצה של הסבתות ושנה אנחנו משתפים את עיקר התמונות...

ג. לגבי גיסתך לפעמים מאותגרי פוריות מתביישים לומר בקול שהם מאותגרים ,או לא רוצים לדבר על זה אז ממבוכה ממציאים תירוצים כמו אני לא בשל וכו'...

ד. וכמואתגרת פוריות אני רוצה לומר לך שזה ממש עניין של תקופות, וגם של אנשים. יש מאותגרות שלא מסוגלות לראות נשים אחרות בהריון או ילדים, ויש תקופות או נשים שיותר מסוגלים לראות,וזה לא יפריע .. את בסדר. אי אפשר להחביא ילדים בגלל שמישהו אחרת מצפה. אי אפשר להפסיק לחיות. אפשר להבין שלאחרים קשה ,אז הנה אמרו לך, ועדיין לא בסדר לדעתי איך שהם אמרו לך.

ה. שוב את בסדר גמור. עם השנים אתה מבין שכל אחד סוחב את הפקאלע שלו, והאתגרים שלו ולכל אחד יש אתגר...

ו. תהני מהילדים המתוקים מהאור ומהשפע
תודה על התגובה המכבדת, חיבוק גדול לך! בשורות טובותמק"ר
מנהלות אולי לנעול? מפחדת שזה רגיש מדימק"ר
להבא עדיף לשלוח דיווחטארקו
זה מגיע אלינו ישירות ומאפשר לטפל בלי לעשות דיון בפורום..
תודה!
וואוירוק בעיניים
איך לרוב פה יש מקרים לא נעימים שקרו בקבוצות משפחתיות שגרמו לנו להימנע מלשתף? כולל אני, ולאו דווקא מהמקרה שתיארת.
תגובה קצת אחרתאנונימית בהו"ל
לא יודעת איך העירו ומה, אבל אולי שווה לנתק את הדרך ולהתרכז בתוכן
אולי זה התפרץ אצלם אחרי הרבה זמן שהתאפקו ולכן יצא יותר עוצמתי
אני כן רוצה לומר שקשקראתי את הבקשה שלך שמאותגרי פוריות לא יכנסו, זה גרם לי להרגיש שאת רוצה תגובות מסוג אחד מבלי לשמוע את הצד השני
אז נראה לי שקיבלת את התגובות והתמיכה שרצית
הגיסים האלה היו בקבוצה בזמן שכל זה קרה?
למה להתרכז בתוכןoo
ולנתק את הדרך?

מבוגר שלא יודע להביע את עצמו בדרך נעימה, עדיף שלא יביע עד שילמד.

הדרך בה אומרים דברים מאד חשובה. אם היא לא נעימה, לא רואה סיבה להקשיב לדברים. אי אפשר לדבר באופן פוגעני, כדי לבקש לא לפגוע, זה אבסורד.
אם ילד מושך בשיער כי כואב לו שגם לו מושכיםאנונימית בהו"ל
אז אפשר להמשיך למשוך לו ולא לפתור כלום.
לא הבנתי מה את מנסה להגיד.טארקו
אם ילד מושך בשיער את קודם תגידי לו שזה לא נעים ושיפסיק, ורק אם הוא ממשיך תכעסי עליו, נכון?
אם ילד במקום להגיד שלא נעים לו ישר ירביץ חזרה זה לגיטימי בעינייך? בעיני ממש לא ולא ככה אני מחנכת..

למה פה כן לגיטימי לכעוס מיד בלי לדבר קודם? אם זה היה אחרי שהעירו בצורה נעימה וזה המשיך, אז אני מסכימה איתך, אבל ממש לא נשמע שזה המצב פה.
לעיתיםoo
ילדים מתקשרים בצורה כזו, מושכים כי משכו להם.
ממבוגרים אני מצפה למשהו אחר.

נכון, יש הרבה מבוגרים שממשיכים להגיב כמו ילדים ואם כואב להם הם מכאיבים לאחרים.
זה לא נכון לנהוג כך ולא לגיטימי.

במיוחד במקרה הזה, שהכאב שלהם לא קשור אליה. אולי התמונה מזכירה להם אותו אבל לא היא זו שמכאיבה.
אני לא חושבת שלהתאפק עושה את זה לגיטימי להתפרץטארקו
במיוחד שהיא לא עשתה משהו רע מובהק, אלא משהו שיצא בדיעבד שהפריע לאחרים.

יש דרך להעיר. למשל לכתוב בעדינות בפרטי, לכתוב הודעה לא מתלהמת.
ובמיוחד שלא הייתה לה דרך לדעת, וזה לא משהו שידוע כרגיש במשפחה ולא משהו שיצא להגיד לפני ונצבר כעס.

לא רואה לגיטימציה להתפרצות כזו, גם אם התוכן אולי נכון.
^^ כתבתי כאן גם למעלה, שמסכימה שעצם הבקשהמק"ר
לגיטימית
מה גם אם הייתי יודעת לא היו יץצריכים לבקש, הייתי מפסיקה מעצמי

אבל לא ביקשו
לא ידעתי
לא יידעו

למהמישר לעשות עלי עליהום?
היא כתבה שהם לא סיפרו לה על הקושי שלהםלא כרגע
ואפילו פזרו משפטים הפוכים.
מי שלא מספר - זכותו המלאה, אבל לקחת בחשבון שיש לזה מחיר, והוא לא יכול לכעוס על מי שלא יודע.

מבינה אותך..התהילה והתפארת
הצורה שבה העירו לך היתה כנראה חריפה מאוד, בטח אם לא ידעת ופעלת בתמימות.
נשמע ממך שכואב לך ממש שציערת מישהו בלי כוונה בכלל, חשוב לזכור שכולנו בני אדם, ודורכים לפעמים לאנשים על הפצעים גם אם אנחנו הכי אוהבים אותם בעולם.. אנחנו לא נביאים.

אני אישית בסיטואציה דומה שולחת לצד הרלוונטי תמונות באישי. בטוחה שזה משמח את ההורים של בעלך ויכול להיות שהסיבה לתגובה החריפה היא הכאב שלהם כשהם ראו איך הבת שלהם שכל כך מחכה נזכרת כל פעם מחדש כמה חוסר יש לה בחיים.

ומילה לסיום- אף פעם אל תשפטי כאב של אחרים. מי שאין לו ילדים ועבר הפלות חווה קושי שאת לא יכולה לתאר לעצמך. מאחלת לך מכל הלב שלא תתנסי לעולם
היא לא שפטה כאבoo
היא ביקרה את האופן בו העירו לה.
מותר ורצוי לבקר, הערות של אנשים, במיוחד שהן נאמרות בצורה לא נעימה.
גם אם האנשים כאובים, זה לא מצדיק לפגוע באחרים.

העולם מלא בכאב ויש הרבה אנשים שחווים אותו. אפשר ללמוד לנהל את הכאב ולהתמודד איתו. לא כדאי לפגוע באחרים בגללו. מניסיון.
את צודקת לגמרי בזה שמה שכואב לי זה העניין שפגעתימק"ר
לא במודע

ואני לא מבינה למה אתן בטוחות שזה שהיא אמרה שהם מונעים לא נכון ורק מחפה על הקשיים.
במאתיים אחוז הם מנעו כל השנים האלה, היא הכריזה על זה עוד לפני החתונה (היא מאוד צעירה, בעלה לא כל כך, יש ביניהם פער של עשור) ודיברה איתי על זה המון פעמים, גם כשהייתי בהריון ראשון וגם שלא היו לי עדיין 3 ילדים

2 ההפלות התרחשו ממש לאחרונה, אחת אחרי השניה
בשבועות ממש מוקדמים (לא היה צריך התערבות רפואית)
ותכלס לא היה להם קשה בכלל להקלט להריון, להפך זה קרה כמעט מיד כשניסו, וההפלות בכלל התרחשו ברצף

זה סתם פרטתי בגלל אלה שכתבו פה שההצהרות שלה על מניעה היו כיסוי לקשיים
מסכימה מאוד ומוסיפהאנונימית בהו"ל
בהגיון שלי אם יש הפלות אז הם לא נוצרות ממניעה ונשמע ששאר המשפחה כן ידעה אז יכול להיות שהיה פה קצר תקשורתי
או שהיא מנעה בהתחלה וסיפרה על זה וחשבת שהיא עדיין מונעת
גם אני מנעתי בהתחלה זה לגיטימי לגמרי
לא אמרתי שההפלות הגיעו ממניעהמק"ר
איפה קראת את זה?
ובכלל למה נכנסו לדיון הזה

לא אמרתי שזה לא לגיטימי
לא חיוותי על זה דעה בכלל
זכותם המלאה, חשבתי ככה לאורך כל השנים

ההורים והילדים שבבית ידעו על ההפלות, הם סיפרו את זה בשבת האחרונה שהיו שם, שאר הנשואים לא ידעו.

אפשר לסיים את הדיון בעניין כי הוא לא קשור
(ולמה את כותבת מאנונימי?)
תודה יקרות לכל מי שקראה והגיבהמק"ר
נראה לי שזה עזר לי לנקות קצת את הלב
ואני מרגישה עם זה כבר הרבה יותר טוב

ניסתי אתמוך להגיב לכל אחת וזה לא נתן ליב קפץ לי ההודעות וברחו באמצע שכתבתי (היה איזה באג?)

אז מודה מפה לכל אחת
וואיי איזה קשהאנייי12
איזה לא יפה התגובות האלה!
את בסדר גמור, את לא אמורה לדעת מה עובר על האחר, במיוחד שאומרים שלא רוצים.

פשוט אל תתייחסי, תמיד יהיו כאלה שמותר להם יותר וחלק שירדו עליהם, את ממש בסדר
חולקת עליך לחלוטיןפורי

אנשים לא מורים לדעת מה עובר על האחר

אבל הם לנסות להרגיש את האחר, אנשים רגישים שמים לב אם על מישהו קרוב עובר משהו....

וכן הם לא חייבים לשתף על ההפלות זה משהו אישי שלהם וזכותם לשתף את מי שהם רוצים.

ההורים מתפקידם לפעמים לעצור וליידע אחרים שכאן צריך קצת רגישות, נכון זה מצב רגיש ולא תמיד צורת ההערה נעשית בדיוק כמו שרוצים תאמיני לי שאני לא מקנאה בהורים האלה לעמוד מול כל החזיתות....

אפשר במקרה כזה שמישהו עובר משהו כזה קצת להתנתק מאיך אמרו כי אין מה לעשות אנחנו בני אדם וכן לפעמים הורים טועים בצורה שבה הם מחנכים ומעירים זה לא אומר שעצם ההערה לא נכונה ועדין צריך להתייחס למהות ולתוכן ההערה.

ובנימה אישית מישהו כנראה הצטער ממך זה לא משנה ידעת לא ידעת וכל מיני בלה בלה בלה עכשיו את יודעת תשתדלי הלאה וזהו

מה זה משנה כן אמרו לא אמרו כן מנעו לא מנעו

עכשיו קשה להם יש דברים שאת לא יכולה לעשות בשבילם את לא יכולה לפתור להם את הבעיות

אבל אם את יכולה להקל על הסבל שלהם שפחות יכאב וישרוף להם אז תעשי את זה בלי הרבה מהומות

וכל מה שאת עברת חיבוק אבל זה פשוט לא רלוונטי.

אנחנו אנשים מבוגרים

וזה שלמיששהו קשה משהו הוא יכול לדרוש חיבוק והכלה אבל בשום פנים ואופן זה לא מתיר ולא קשור לאיך הוא צריך להתייחס לאנשים....

מקווה שהובנתי נכון

היא לא ממשיכה לפגוע ולשלוח תמונותשירה_11

היא כעסה למיטב הבנתי על צורת ההערה, ולא על עצם ההערה.

אני מסכימה שצריך להיות רגישים לאחריםיעל מהדרום
לק"י

אבל נראה שזה בדיוק מה שמק"ר עושה.
(מי שהגבת לה זו לא מק"ר).

והסוף שלך נכון גם לגבי הגיסים- צריך לדעת לדבר גם כשכואב (ברור שלפעמים כאב מתפרץ בצורה לא נעימה, אבל צריך להשתדל לפחות שזה לא יקרה).
חולקת על אנייי12פורי

טענה כזו:

"פשוט אל תתייחסי, תמיד יהיו כאלה שמותר להם יותר וחלק שירדו עליהם, את ממש בסדר"

אינה טענה לגיטמית בעיני

והגבתי בעיקר לגבי זה

"את לא אמורה לדעת מה עובר על האחר"

אז אני מסכימה איתךיעל מהדרום
לק"י

חשבתי שכיוונת את דברייך גם למק"ר.
כנ"לשירה_11אחרונה
אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

בן כמה התינוק?רק טוב!

שייך לשים אותו עליכם במנשא?

או אם הוא קטן ועדיין רוב הזמן בעגלת אמבטיה אולי מראש להגיד שאת מבקשת שלא יתקרבו כי עם כל המחלות שמסתובבות עכשיו את חוששת עליו.

ואם הוא כבר בגיל כזה שמסתובב אז אם נעים לכם, להגיד להם מראש שממש התלבטתם אם לא לבןא בגלל זה, אבל בסוף החלטתם שכן, אבל מבקשים שלא יתקרבו לתינוק כי אתם מפחדים. 

רק אומרתאפרסקהאחרונה

שחצבת כמה שידוע לי מאוד מדבק.

ברמה שאם חולה היה בחדר ויצא ממנו, ומישהו נכנס אחריו לאותו חדר, יכול להידבק. אז זה שהתינוק שמור קרוב להורים לא בטוח יעזור במקרה וח"ו יש מישהו מודבק

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

יש לך מידע איפה יש התפרצויות?השקט הזה
או איפה אפשר למצוא מידע כזה?
מבאס ממש...פאף
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
כן, זה באמת מיוחדהשקט הזה
אבל יש לו משפחה מקסימה ובגלל שהיא לא מאד גדולה אז אפשר גם להצליח להכיר את כולם וליצור קשרים
איזה כיף שיש לך קשר טוב עם המשפחה של בעלךאמאשוני

באסה להפסיד מסיבה,

אבל אני חושבת שהמחשבה על "אני מפסידה בגלל בחירות שלהם"

היא לא ממש נכונה ובטח לא מקדמת.

יש הרבה בחירות של אנשים שמשפיעות על הסביבה, ועדיין הבחירה של מי שנמנע היא גם בחירה.

מכירה מלא שלא ילכו למסיבות ביו"ש בגלל חשש מהדרכים,

ואף אחד לא יגיד בגלל בחירה שלהם לגור במקום מסוכן אני מפסידה מסיבה.

או בגלל ענייני כשרות/ צניעות.

כשהקטן שלי היה בן פחות משנה, גם הייתה תקופת התפרצות חצבת, ושמרתי עליו בבית ככל יכולתי,

ככה שמבינה את הבחירה שלך להישאר,

ועדיין כדאי לתייג את זה שאת בוחרת להישאר כדי לשמור על התינוק שלך, ולא בגלל בחירות של אחרים (שבעינייך זו בחירה חסרת אחריות, מבחינתם זו בחירה על אוטונומיית הגוף שךהם וזו זכותם בדיוק כמו זכותה שך בחורה ללכת עם גופיה גם אם זה מייצר קונפילקט לאחרים.

לעניין פתרונות, אפשר לבקש שיפתחו זום בזמן הדיבורים, זה נחמד לראות אנשים ככה ולשוחח איתם

אצלנו עושים את זה עם חלק המשפחה שבחו"ל.

אם לא עושים אצלכם תוכלי לעשות שיחת וידאו עם בעלך ולבקש לפטפט עם האנשים שרצית במיוחד, ועל הדרך גם עם השאר..

ותפנקי את עצמך הערב בלי קשר 😀

איך אתן מאחסנות מטפחות?מחפשתהמלצה

לובשות עבות וריבוע ככה שזה תמיד נראה בלאגן..

רעיונות ותמונות יתקבלו בברכה!

לי יש כוורתכנה שנטעה

של ריבועים קטנים ואני מגלגלת לבפנים את המטפחות. ממש קליל לסידור (סתם לגלגל ולתקוע) ונראה מסודר כי איך לא

כמו הכוורת שיש בקמיליון?נפש חיה.
אצלי הכנתי מתלה מדופן של מיטת תינוק ישנהטארקו

ואז אני תולה על זה

זה לא סופר מסודר אבל זה נוח לי וקל ונראה יפה בעיני

כל אופציה שדורשת קיפןל/גלגול לא החזיקה לי

במגירה, מקופלות ועומדות אחת ליד השניההשקט הזהאחרונה
ככה שאני פותחת את המגירה ויכולה לראות את כל המטפחות
ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצות
אז הם מחליפים תפקידים כל הזמן?מתואמתאחרונה

גם אנחנו שמים לב לזה אצל התאומים שלנו

בכל אופן, אם הייתם בהדרכת הורים בשביל הילד השני, אז בהחלט כדאי עכשיו ללכת להדרכת הורים על הילד הנוכחי. וזה בעצם יהיה על שניהם, כי אי אפשר לנתק אחים זה מזה.

ובהדרכת ההורים תוכלו להתייעץ אם כדאי ללכת איתו לאבחון או לטיפול רגשי...

כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

צריכה את עזרתכן הדחופהההאנייי חדשה

אז לצערי אני צריכה לעבור גרידה מחר בבוקר, עובר שלא התפתח

שבוע 10

ופתאום עכשיו התחיל דימום חלש האם זה אומר שלא לגשת לעשות גרירה מחר?

זה יקרה טבעי?

אני ממש חוששת שיקרה טבעי מניסיון קודם שלי שהיה כואב ממש ואני רוצה להמינע מזה.

מה מצפה לי הלילה?

אני רק רוצה לדעת האם להתנהג כפי שביקשו ממני ועגיין לגשת לגרידה מחר או שכבר לא רלוונטי

פליז עזרה ממי שמבינה בזה

תודההה

היי חיבוק קודם כלפרח חדש

מה בעצם את מתלבטת

אם ללכת עכשיו למיון?

אני חושבת שבאמת אין כ"כ מה לעשות עכשיו חוץ מלחכות למחר בבוקר ולקוות שלא יצא לבד

ולעבור את הגרידה כמתוכנן.

אולי אם תקפידי ממש לשכב כל הזמן עד הגרידה זה יעכב  במידה מסויימת.

חיבוק גדול ושיעבור בקלות.

השאלה שלי בעצםאנייי חדשה

היא האם זה שהופיע דימום אוטומטית פוסל את הגרידה?

זאת אומרת אם מחר כשאגיע ואגיד שהתחיל דימום יסרבו לבצע גרידה?

אני לא חושבת שזה פוסלפרח חדש
תגידי שממש חשוב לך לעבור את הגרידה ולא לתת לצאת לבד
לא פוסל, פשוט כשתגיעי יבדקו אם יש שאריתחצי שני

כדי לא לעשות סתם גרידה אם כל התוכן יצא.

הרבה נשים מגיעות מדממות לגרידה

לא יסרבונירה22
אולי ישאלו אם את מעדיפה לחכות או לא
תודה לכולן❤️אנייי חדשה
לי קרה משהו דומה, משתפת אותךדובדובהאחרונה

קבעו לי תור לגרידה,

הייתי בשבוע 10 פלוס לעובר שהתאים לשבןע 8 פלןס 3

אבל ההפלה התחילה יום קודם. קצת דימומים שיתגברן ויתגברו עם כאבי בטן

אז בעלי לקח אותי למיון לבדוק אם יש מה לעשות גרידה או שהכל יצא.

שבאנו אמרו לי שיש שארית ממש קטנטונת.

ובאמת היא יצאה בהמשך... ולא היה צורך בגרידה.

הפלה ראשונה לקחה לי כמה ימים. התחיל דימום ורק ביום החמישי אחרי הדימום התחילה ממש ההפלה...

קיצר איפשר לדעת. אם הדימום מתגבר ומתחילים צירים וכאבי בטן הייתי הולכת לבית חולים. 

אולי יעניין אותך