מסקנות מחשבון נפשחי תורה
העולם הזה עולם של שקר, תמצאו את הפן שלכם בתורה! תעבדו את ד' בדרך שלכם! אל תקשיבו למי שאומר לכם שאתם לא תצליחו! לחזור בתשובה זה ברגע אחד! רגע שהוא תהליך ארוך! אפשר להישתנות! להיות אדם אחר! גם אם מאשימים אותכם בחטאים ועוונות! תתעלמו זה לא אתם, אתם זה הטוב שבכם! הרע הוא רק דבר קטן ומציק! ותיזכרו שלחזור בתשובה זה לא רק באלול זה בכל רגע! זה מה שלמדתי על בשרי בשנה האחרונה, זה כאב ללמוד את זה! אבל בסוף הכאב יהפוך ליופי שלם ומאיר! יש לכם כנפי רוח! עופו על זה!
אהבתיכיפת ברזל-סרוגה
חוץ מהמשפט הראשון, העולם הזה הוא עולם של טוב, צריך רק לנקות ממנו את הבוץ של השקר שמכסה אותו לפעמים
לא אמרתי שהוא לא טוב, אמרתי שהוא שקרחי תורה
נכון, אני חולק על זה אומר שהוא לא שקר אלא טובכיפת ברזל-סרוגה
האם שקר סותר טוב? כתוב ''עלמא דשיקרא''חי תורה
ברוב המקרים כןכיפת ברזל-סרוגה
אני יודע שכתוב השאלה היא מה זה אומר. זה אומר שכל העולם הזה הוא שקר? אם כן למה ה' ברא אותו?
אני חושבת ש2 ההגדרות נכונותנעה ונדה

אלו פשוט הסתכלויות מכיוונים שונים. מצד אחד העולם הזה הוא כולו טוב, ברור. אין רע בעולם, יש רק טוב גלוי וטוב נסתר. מצד שני, העולם הזה כולו העלם, האמת לא גלויה בו. "עולם הפוך ראיתי".

כתבת יפה ממש!שימולבאלהנשמה

זה נושא שכל פעם שמזכירים אותו ממש בוער לי להרחיב בו, אז מחילה ממש אם זה קצת מנצל"ש 

אין באמת  דבר כזה "חושך". יש העדר אור, שאין אור, ואת זה אנחנו מכנים חושך. כנ"ל לגבי קור וחום. 

"אור" ו"חום" הם סוגים של אנרגיה, הם משהו ממשי ומציאות בפני עצמם, ומה שאנחנו מכנים בתור חושך וקור הם לא באמת "קיימים" בתור מציאות עצמית אלא זה פשוט העדר יחסי באנרגיות האלה.

ככה לגבי הטוב והרע בעולם. האמת האמיתית היא שאין "רע", יש רק אולי מציאות של העדר יחסי של טוב.  וההעדר הטוב הזה שנמצא בניגוד לטוב מכונה "רע".

וכמו שהמלבי"ם אמר, "כל העדר הוא לצורך הוויה". התכלית של כל ההעלם וההעדר הזה היא לטובה בסופו של דבר כי ה' הוא טוב מוחלט ומביא רק טוב. גם אם אי אפשר להבין עד הסוף כי בן אנוש לא יכול להבין את אלוקים, הכל לטובה, אז גם העדר הטוב- הוא טוב

בהקשר לימים הבעל"ט למה אומרים שנה טובה ומתוקה, לא מספיק טובה? 

כי טובה היא בטוח תהיה, הכל לטובה. רק אנחנו רוצים שהטוב יהיה מתוק ונעים, טוב גלוי ממשחיוך גדול 

וואו אהבתי ממש!! שומרת את זה אצלינעה ונדה

בשמחה!😁שימולבאלהנשמהאחרונה
העלם זה לא שקרכיפת ברזל-סרוגה
..נעה ונדה

אני חושבת ש@שימולבאלהנשמה ענתה על זה הרבה מצוין

אולי העולם הזה מכונה "עולם השקר" בגלל הניגודשימולבאלהנשמה

ל"עולם האמת" שבו אין שקר בכלל

רק פה יש מציאות של שקר ו"ותהי האמת נעדרת" ובעולמות העליונים אין

אישית אני רואה את השאלה על העדר האמת כ"סעיף" של שאלת ההסתרה והרע בעולם באופן כללי,

והתשובה על שאלת הרע בכללי עונה לי גם על זה

רעיון יפה!כיפת ברזל-סרוגה

הרבה יותר הגיוני מאשר שכל העולם הזה הוא שקר

וואו! שכויח!שימולבאלהנשמה

תודה, מחזק מאוד!

...החיים מאושרים

ממש ממש יפה קראתי את זה אתמול וזה ממש חיזק ליי החלק שכתבת ''אל תקשיבו למי שאומר לכם שלא תצליחו''... ובכללי

בדיוק אתמול היינו באיזה מעיין ואני משתדלת תמיד ללכת עם מקסי וככה אני נכנסת למים לים לחוף נפרד להכל.. הקיצר אחיות שלי צחקו עלי שאני לא צריכה להתחפש לדוסית ושאני נראת מוזר ושאני יצחק על איך שאני נראת עוד כמה שנים וזה.. הם גם אמרו את זה ועוד אנשים שמעו וגם לקחתי את זה בכמה דקות קשה ואז שחררתי את זה אבל זה הציק לי ממש שהם אומרות את זה עלי ועוד יותר שהם עצמם הולכות בדרך כלל עם מקסי ורק אז הם הלכו עם קצת יותר קצר וזה ממש ממש הציק לי ואז ראתי מה שכתבת ותקשיב שזה ממש עזר לי לשחרר את זה ומאז לא באמת חשבתי על זה... אז ממש תודה!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך