לפני כמה ימים ההיתי מאוד מאוד בבאסה , תוך כדי רגלי הוליכו אותי להר המנוחות לציון של ר' שלמה , ישבתי שם בערך שעתיים נשען על הציון.ובהיתי על השמים בדיכאון. חיפשתי לשמוע מה ר' שלמה אומר על המצב המסכן שלי. והשם הראה לי את הקטע הבא בתוך חוברת קטנה שהיתה שם.
(אל דאגה, בסוף איך שהוא הכל הסתדר, והשם שימח אותי
)
מה מאיר לכם?
(מתוך חוברת של ר' שלמה קרליבך על בר מצווה ובת מצווה)
... אני רוצה שתדע משהו. אני בטוח שאתה יודע את התורה של הרבי מאלכסנדר: מה זה אומץ? אתה יודע, הלכתי לסוף שבוע אינטנסיבי עם פסיכולוגים. הם אמרו לי, "תהיה אמיץ", זה מתוק, אני לא דוחה את זה, אך אני צריך יותר מזה.
בחור בר מצווה אני מוסר לך את התורה של הרבי מאלכסנדר, אני אמרתי אותה כל לילה כשהייתי בפולין.
יש פסוק שאומר "להגיד בבוקר חסדך", להגיד את טובך כשהשמש זורחת. כשהכל טוב, כשהחיים שלי מאורגנים, זה קל מאוד להגיד לעולם "השם טוב, יהדות זה טוב, ארץ ישראל היא טובה", אבל גוואלד, גוואלד "ואמונתך בלילות" , מה אתה עושה כשהלילה כל כך ארוך, כשאיבדת את השעון, חס ושלום, ואתה לא יודע מתי הבוקר?
בעניין זה האלכסנדר אומר את התורה הכי עמוקה. יש דבר אחד, להאמין בהשם, נקווה שלכולם יש את זה, אבל זה לא יחזק אותך במשך הלילה. אתה יודע מה יחזק אותך באמצע הלילה? "ואמונתך". אתה יודע כמה השם מאמין בנו? גוואלד! ה' מאמין בנו. גוואלד! ה' מאמין בעולם. גוואלד ה' מאמין בכל יהודי. ואתה יודע בלילה זה לא מספיק שאני מאמין בה'. בלילה אני צריך טעימה של כמה ה' מאמין בי. ואתה יודע מה זה חבר טוב? מישהו שיכול לתת לי טעימה של כמה ה' מאמין בי. וכמה העולם צריך אותי. אני מברך את הבחור בר מצווה, שיהיה לך תמיד חברים טובים...