אני ממש ממש לא מסכימה איתך, ואני אסביר.
כדי להקל על התגובה אני אצטט ואגיב בנפרד לכל טענה.
ויפסיקו לספר לתלמידים שמתמטיקה ואנגלית זה מהות החיים ובלעדיהם נחפש אוכל בפח?
מתמטיקה ואנגלית אלו 2 נושאים בסיסיים שקיימים בכמעט כל (אם לא כל) המקצועות באקדמיה. חוץ מזה שהחומר הנלמד בהם בבתי הספר הוא בסיסי על גבול המביך. (כן, אפשר להשתכר מצוין גם בלי תואר, אבל מה לעשות שצריך במשק גם מורים, מתכנתים, מהנדסים, רופאים וכו' וכדי לעבוד במקצועות האלו צריך תואר?)
ולכן אסור ללמד כלום חוץ ממתמטיקה ואנגלית, אסור ללמוד על מס הכנסה ביטוח לאומי עצמאי ושכיר, איך לשכור או לקנות דירה,
כלכלה לא רלוונטית לכל תואר (בשונה ממתמטיקה ואנגלית), והידע הנחוץ להחזקת משק בית הוא מועט כך שאין צורך ללמד אותו בבתי הספר (בטח ובטח שעד שהוא יהיה רלוונטי התלמיד ישכח אותו לחלוטין).
אסור ללמוד איך להישמר מפייק ניוז ברשת,
על איך להישמר מנזקי הרשת (פייק ניוז ועוד) מעבירים הרצאות בכל בית ספר שאני מכירה.
ואפילו אסור ללמד על הלוגיקה שמאחורי הדרישה לא להעתיק במבחן.
אולי יש לוגיקה מאחורי הדרישה לא להעתיק במבחנים, אבל אין צורך בה כשהמורה המצוי בד"כ מסביר לתלמידים שהעתקה גם לא מוסרית וגם תביא אותם לא מוכנים ללימודי ההמשך.
מותר ללמוד רק חומר מתמטי או אנגלית וזהו.
ושכחת תנ"ך, תושב"ע, מחשבת, היסטוריה, אזרחות, ספרות, ביולוגיה, עברית, מעורבות חברתית ומגמה לבחירה.. יש עוד משהו?
ולדתיים, מתי בתי ספר מצד אחד יספרו שגמרא הכי חשוב מצד אחד, ומצד שני פעילות מחוץ לבית ספר תמיד על חשבון גמרא?
באיזה בית ספר לא אומרים את זה?
האם בתי ספר יפסיקו לספר לילד שלא מספיק מקפיד על שיעורי בית שאם ימשיך ככה ישאר כיתה?
זה קשור למחנכים עצמם. אם יש מורים (או אפילו רוב המורים, נגיד) שלא יודעים לחנך זאת לא אשמתה של המערכת (אולי היא באמת צריכה להעיף כמה בעייתיים במיוחד, אבל מה לעשות שקיים מחסור חריף במורים?). בלימודים האקדמיים להוראה מלמדים פדגוגיה מצוין.
וידרשו מתלמידים לבקש רשות בשביל משהו כל כך בסיסי כמו לצאת להתפנות?
בלי סדר ומשמעת אין אפשרות ללמד. די לרחם כ"כ כל הזמן על התלמידים, הם לא מסכנים, אף אחד לא מתאכזר אליהם בדווקא והכל טוב. ילד שלא הטילו עליו משמעת בבית הספר יתקשה להישמע למעסיק שלו כשיגדל.
ילמדו חומר בצורה שעבור המון תלמידים 10 שנים היו בטלה ובשביעית יש עומס בלתי נסבל?
ממש ממש לא נכון. קצב ההתקדמות הוא פשוט מותאם גיל.
ילמדו בצורה שגורמת לאנטי עבור התלמידים וגורמת להם לשכוח הכל 5 דקות אחרי הבגרות?
ברור שכל דבר שדורש מאמץ מהתלמידים ייצור אנטי. אף אחד לא שוכח הכל אחרי 5 דקות וגם לא אחרי חודש, זאת סתם המצאה שכולם אוהבים לחזור עליה. מה שכן קורה זה שהתלמיד פשוט לא רוצה לחזור לחומר כשהוא לא חייב לדעת אותו יותר. מה עדיף, הערכות חילופיות, עבודות ופעילויות? במציאות בדרכים כאלו החומר שנלמד מועט בצורה משמעותית ולמערכת החינוך אין מספיק זמן.
יתנו לתלמידים 6 ימי לימוד בשבוע, יותר מהרבה מהעובדים במשק?
ילדים צריכים מסגרת. בית ספר זה הרבה יותר ממקום להקניית ידע.
ובשביל לאזן חלק מהבעיות מייצרים עוד בעיות ונותנים לילדים ימי חופש זהים לשאר העובדים במשק, כפול חמש?
ומייצרים חופשות מוזרות בחנוכה ובאסרו חג?
מה מוזר בחופשות בחנוכה ובאסרו חג? אלו ימים שיש להם מעמד דתי מיוחד ולגיטימי לחלוטין לאפשר לילדים לנצל אותם במסגרת המשפחתית ולא זו הבית-ספרית הרגילה.
רק מציין בתור עובד בתן ביס שיום יום מוסר מנות לאנשים במשרד של מקום עבודתם, שראיתי בשבוע וחצי האחרונים של החופש הגדול ילדים שבאו למקום העבודה של ההורים ומתרוצצים לאורך כל הבניין ולא מבינים מה יש לעשות שם...
סופסוף דבר אחד שאני מסכימה איתך
החופש הגדול באמת ארוך מידי. החופש הגדול בבית הספר שלמדתי בו היה באורך חודש אחד. אז התבכיינתי והתמסכנתי אבל כבר בחופש הארוך הראשון שלי כשסיימתי ח' הבנתי כמה המנהל של בית הספר היה חכם.
(ולמי שעדיין מאמין שמתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה הם הכרחיים כדי למנוע מאדם לגור ברחוב, מציע להיזכר בפעם האחרונה שנפל החשמל בבית, חיפשתם חשמלאי, 3 או 4 היו תפוסים לאורך כל החודש וחצי הקרובים ובסוף הגיע מי שהגיע ועבד חצי שעה ולקח 450 שקל...)
החשמלאי ההוא למד איפשהו, וכן הוא היה צריך ללמוד גם מתמטיקה בשביל זה...
האם ומתי יגיע השינוי המיוחל?
מסתבר שהייחול הזה הוא לא גורף..