האם יבוא היום ובתי ספר ישתנו?בינייש פתוח
ויפסיקו לספר לתלמידים שמתמטיקה ואנגלית זה מהות החיים ובלעדיהם נחפש אוכל בפח?
ולכן אסור ללמד כלום חוץ ממתמטיקה ואנגלית, אסור ללמוד על מס הכנסה ביטוח לאומי עצמאי ושכיר, איך לשכור או לקנות דירה, אסור ללמוד איך להישמר מפייק ניוז ברשת, ואפילו אסור ללמד על הלוגיקה שמאחורי הדרישה לא להעתיק במבחן. מותר ללמוד רק חומר מתמטי או אנגלית וזהו.
ולדתיים, מתי בתי ספר מצד אחד יספרו שגמרא הכי חשוב מצד אחד, ומצד שני פעילות מחוץ לבית ספר תמיד על חשבון גמרא?
האם בתי ספר יפסיקו לספר לילד שלא מספיק מקפיד על שיעורי בית שאם ימשיך ככה ישאר כיתה?
וידרשו מתלמידים לבקש רשות בשביל משהו כל כך בסיסי כמו לצאת להתפנות?
ילמדו חומר בצורה שעבור המון תלמידים 10 שנים היו בטלה ובשביעית יש עומס בלתי נסבל?
ילמדו בצורה שגורמת לאנטי עבור התלמידים וגורמת להם לשכוח הכל 5 דקות אחרי הבגרות?
יתנו לתלמידים 6 ימי לימוד בשבוע, יותר מהרבה מהעובדים במשק?
ובשביל לאזן חלק מהבעיות מייצרים עוד בעיות ונותנים לילדים ימי חופש זהים לשאר העובדים במשק, כפול חמש?
ומייצרים חופשות מוזרות בחנוכה ובאסרו חג?
רק מציין בתור עובד בתן ביס שיום יום מוסר מנות לאנשים במשרד של מקום עבודתם, שראיתי בשבוע וחצי האחרונים של החופש הגדול ילדים שבאו למקום העבודה של ההורים ומתרוצצים לאורך כל הבניין ולא מבינים מה יש לעשות שם...
(ולמי שעדיין מאמין שמתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה הם הכרחיים כדי למנוע מאדם לגור ברחוב, מציע להיזכר בפעם האחרונה שנפל החשמל בבית, חיפשתם חשמלאי, 3 או 4 היו תפוסים לאורך כל החודש וחצי הקרובים ובסוף הגיע מי שהגיע ועבד חצי שעה ולקח 450 שקל...)
האם ומתי יגיע השינוי המיוחל?
אני ממש מקווה שתשתנה מערכת החינוךעשב לימון

ממש ממש מקווה

בינתיים לא נראה שאפשר שינוי דרסטי, כי כל המדינה בנויה על המערכת הזו-

מבחנים שבי"א הופכים לבגרויות ואחר כך מובילים להשכלה גבוהה שאחר כך מובילים לעליה בשכר וכשמקימים משפחה השעות מותאמות לשעות שהילדים במערכת החינוך וחוזר חלילה

בשביל לשנות את כל המהלך צריך לשנות את שעות העבודה או את צורת העבודה, ודווקא זה נראה שמתחיל להשתנות לאט, אבל ייקח זמן עד שהשינוי יגיע למבחני הבגרות ומשם לבי"ס יסודי ולגנים ולמעונות היום.

כך לפי ראות עיני

מסכימה מאוד שמערכת החינוך חייבת שינוי יסודיבארץ אהבתי
ונראה לי שהרבה כבר מבינים את זה.
אבל הבעיה הגדולה היא שמי ש'מתווה' את השינויים שרוצים לעשות אלו שרי החינוך. ואף אחד מהם לא באמת יכול להוביל תהליך של שינוי, כי הם בקושי שנתיים בתפקיד (במקרה הטוב, נכון למצב הפוליטי העכשווי...). ולא תמיד יש להם גם מספיק ניסיון חינוכי בשביל לעשות שינויים שנכונים וטובים למערכת.
היה יותר טוב אילו היה איזה צוות של אנשים שצמחו מתוך מערכת החינוך ומכירים את האתגרים שלה, ביחד עם עוד מומחים מבחוץ שיתנו מבט אחר, ואולי גם עם אנשים שמכירים מערכות חינוך מוצלחות במקומות נוספים בעולם, היו בונים תכנית ארוכת טווח שבאמת תייעל את המערכת. וזה צריך להתחיל מהמכללות למורים שישץלמדו את המורים ללמד אחרת, במקביל להשתלמויות איכותיות למורים דרך בתי הספר כדי שגם המורים שכבר בתוך המערכת ילמדו איך אפשר ללמד אחרת.
כרגע יש כל מיני השתלמויות שמנסות ללמד שיטות לימוד אחרות, ויש בתי ספר שמיישמים, ויש שינויים לטובה, אבל זה לא בא מלמעלה אלא מהשטח (שזה מצויין, אבל מאפשר כרגע בעיקר שינוי בדרכי ההוראה בלי לשנות את התוכן שעדיין מונחת מלמעלה ואין בו גמישות, וגם לא מגיע לכל המקומות).
...החיים מאושרים

מסכימה ומחזקת למה אני חייבת ללמוד משהו שלא מעניין לי תאפאף??

חלאס בעזה אני לא רוצה להישתמש באנגלית רק עבירית ושישנו את זה כי אם אני ירצה להיות מורה לתורה מה אני צריכה אנגלית??

שיפסיקו לבלבל תמוח!!!

בדיוק היום ממש חפרתי לחברות על זה שאין לי כוח לאנגלית ובעקבות ש.ב. במתמטיקה אמרתי את זה גם על זה!!!

מגניב שאני לא היחדיה.. סתם לא חשבתי ככה אבל ממש מסתכל

רק אם הם יופרטוספק

1. גם היום אף אחד לא טוען שבלי מתמטיקה ואנגלית אנשים מחפשים אוכל בפח - אבל מי שרוצה להעלות את הסיכויים שלו להיות אמיד או אפילו עשיר, כדאי שהוא ירכוש את שתי המפתחות הללו. 

2. הייתי רוצה לכתוב שבמדינת ישראל לא מלמדים על מס הכנסה, ביטוח לאומי של עצמאיים ושכירים וכו' בגלל שלמדינה אין אינטרס שתלמידים יקבלו השכלה כלכלית - אבל סביר להניח שסתם מדובר ברשלנות וחוסר אכפתיות מצד המערכת. 

אם אתה לא יודע אם מדובר ב"בית הקלפים" או ב"פולישוק" - אז בישראל, זה בד"כ פולישוק. 

נבחרי הציבור שלנו רואים בספרים של אפרים קישון ספרי הדרכה במקום סאטירה וזו התוצאה. 

כל יתר התלונות (המוצדקות ברובן) על מערכת החינוך לא ישתנו עד שבתי הספר לא יעברו הפרטה כך שלדרישה מצד ההורים, תהיה משמעות כלשהי מבחינת בית הספר. 

כרגע, ההורים לא צד בכל הסיפור - אז למה שלמישהו יהיה אכפת ממה שהם רוצים עבור הילדים שלהם? 

לגבי החשמלאי שלוקח 450 שקלים לשעה - אני מכיר מחירים שיותר קרובים ל-300 ואל תשכח שמחצית מהסכום הולך למסים. 

הוא גם צריך לנסוע הלוך וחזור - שזה עוד שעה-שעתיים בכיף ואל תשכח את הכלים והרכיבים וכו'

אפשר להתפרנס בכבוד מעבודה כזאת, אבל מתמטיקה ואנגלית יוכלו להביא אותך להרוויח הרבה יותר כשאתה יושב כל היום במזגן. 

כמה דבריםבינייש פתוח
ברמה הבסיסית, יש בתי ספר פרטיים.
לגבי כמה הערות בצד, אמנם באמת אף אחד לא אמר שבלי מתמטיקה ואנגלית נאכל מהפח (זה היה לשון גוזמא) אבל אומרים דברים קיצונים אחרים ושבשורה התחתונה נחיה ברמה נמוכה מאוד וזה פשוט לא נכון.
ואגב חשמלאי מרוויח 450 ש"ח ולפעמים יותר אבל לא עבור עבודה של שעה אלא 20 דקות גג.
ויש אנשים שמעדיפים ליסוע לאנשים הביתה מאשר להיות כל היום באותו משרד
יש בתי ספר פרטייםספק

אבל זה אומר שמי ששולח לשם משלם פעמיים - גם במסים למערכת הציבורית וגם לבית הספר הפרטי. 

דבר נוסף, ההורים ששולחים לבתי הספר הפרטיים מאוד מרוצים - אחרת הם לא היו שולחים לשם את ילדיהם. 

כבר היום, בלי מתמטיקה ואנגלית יכולת ההשתכרות צוללת בממוצע. זה לא אומר שאי אפשר להצליח בלי, אבל זה הרבה הרבה יותר קשה. 

העולם מתקדם היום למקצועות שיותר ויותר מבוססים על מתמטיקה וידע מדעי - כך שהפערים הללו צפויים לגדול. 

טרם נתקלתי בחשמלאי שלקח 450 שקלים עבור 20 דקות עבודה - סביר להניח שיהיה לחשמלאי כזה מאוד קשה למצוא לקוחות. 

גם לבתי ספר פרטיים יש את הבעיות שמניתיבינייש פתוח
בתי ספר פרטיים מתאימים עצמם לרצון ההוריםספק

כלומר, אם ההורים לא רואים בזה בעיה אלא דבר טוב, אז זו לא בעיה. (רוב ההורים דווקא כן רוצים שהילדים שלהם ילמדו מתמטיקה ואנגלית). 

אם המערכת כולה היתה עוברת הפרטה, אז היו גם בתי ספר שמתאימים לתפיסה שלך. 

זה היופי בהפרטת מערכת החינוך - יהיו גישות שונות שיתאימו להורים שונים. 

יחד עם זהתהילה 3>
יש להם משאבים מאד מוגבלים כי הגם שהורים משלמים המון,
זה לא מגיע עדיין לרמת המשאבים שהמדינה מעמידה למוסדות שהם חלק ממנה.
ומשכך לא מעט דברים חשובים נדחקים מחוסר יכולת.

ובנוסף, הגם שאני מעדיפה כרגע בין האפשרויות העומדות לרשותי את החינוך הפרטי,
יש יתרונות שיש בחינוך המפוקח וחסרונם מורגש.
הכי טוב חינוך ביתיבינייש פתוח
אך הבעיה היא שכולם הולכים לבית ספר ומי שלא הולך פחות מכיר קודים חברתיים משאר החברה.
וכמובן שזה בעיה עבור הורים עובדים.
המטרה האמיתית של בתי ספר היא בייבי סיטר עבור הורים. בסגרים של הקורונה ילדי יסודי היו הראשונים לחזור לבית ספר.
וכמו שתיארתי, גם את התפקיד ההוא בתי ספר מתרשלים בו.
ידוע שמי שמקבל השכלה ביתית לומד הרבה יותר טוב נושאים מסוימים ויודע הרבה פחות טוב נושאים אחרים.
אבל אפשר ללמוד לבד אחרי בית ספר.
אין עניין לדחוס את כל ההשכלה עד גיל 18.
99 אחוז מההיסטוריה שאני יודע למדתי הרבה אחרי שסיימתי בית ספר.
לא בטוחהתהילה 3>
שחינוך ביתי מתאים לכולם,
הוא מתאים לא לכל הילדים ולא לכל ההורים.
מי שמתאים לו נהדר. הכרתי כמה וכמה בחינוך ביתי, אף אחד לא המשיך בזה לכל אורך חיי הילד וזה גם בסדר.
ב"ה הידע היום רחב, וטוב שיש ספציאליזציה לכל תחום. רוב הילדים זקוקים גם לחברה...
ברור שלא כולם יכולים לתת השכלה ביתיתבינייש פתוח
אבל מי שיכול כמו שציינתי, יכול לתת השכלה טובה בהרבה מזה של בית הספר
לרוב ההורים אין מספיק ידע כדי ללמד בחינוך ביתיספק

ואגב, כדי ללמד ילד בחינוך ביתי, צריכים לעבור ועדה וגם אחרי שעוברים אותה, אז "לשלב כוחות" עם ילדים אחרים בחינוך ביתי כדי שחלילה לא יוקם בטעות בית ספר פרטי לא מורשה. 

תלויתהילה 3>
מה בעיניך ההשכלה והידע הנצרכים לילד, לדעתי האישית לא בהכרח.
בעיני מיומנויות והתנסויות חברתיות למשל הם לגמרי חלק, חוץ מכל היתר.
ידוע למי? יש לך מחקרים שבדקו את זה?מהלכת בדרכה
לחינוך ביתי יש יתרונות עם שני חסרונות ענקיים:
א. הוא לא באמת מתאים לכל משפחה
ב. לא כל הורה יש לו יכולת/ידע/סבלנות ללמד ולא כל ילד בנוי לקלוע ידע מהאויר
ברור שחינוך ביתי עדיף *למי שיכול*בינייש פתוח
וכן קראתי מאמרים על חינוך ביתי שזה התוצאה שלו.
וגם לוגיקה פשוטה אומרת שהורים לא יכולים לספק מעל 10 מקצועות לילד כמו בית ספר. לכן אם הם יספקו ארבעה או חמישה מקצועות, הם יכולים להשקיע בהם על הצד הטוב ביותר
ההנחה שכלמהלכת בדרכה
הורה הוא מורה (לא מחנך, מורה) היא מוטעית. העירוב הזה לא תמיד נכון ולא מובן שמה שההורה יודע ללמד מתטים לדרישות המשתנות בעולם המודרני.
הבעיה היא שהורים ששולחים לפרטי משלמים פעמייםספק

הם צריכים לקבל החזר על החלק היחסי מהמסים שהם משלמים שהולך לתקציב החינוך או שהחלק הזה יעבור לביה"ס הפרטי. 

אני לא חושב שיש צורך באיזשהו פיקוח מעבר לפיקוח של ההורים - ההורים צריכים להחליט איזה חינוך הילדים שלהם יקבלו ולא אף אחד אחר. 

איך זה עובד במדינות סקנדינביה ושוויץ?בינייש פתוח
אני לא יודע אם זה ממשלתי או פרטי אבל זה נראה כמו מודל שמתאים לפרטי, בלי חובות למתכונות כאלה ואחרים של מבחנים או מקצועות, אלא הרבה לפי מה שמתאים לתלמיד
יש כמה מודליםספק

אבל המשותף לכולם הוא שלמנהלי בתי הספר יש הרבה יותר חופש פעולה בהכל - מבחירת התכנים ועד לתגמול המורים. 

חלק מהמדינות עובדות בשיטת השוברים שזה למעשה הפרטה של המערכת. (במטא-אנליזה שנערכה בשנה שעברה על השיטה, היא הראתה תוצאות טובות מאוד). 

ארצות סקנדינביה מאד סוציאליסטיות44444
החינוך ציבורי. אני חושבת שגם המעונות והאוניברסיטאות.
זה בהחלט בעיהתהילה 3>
אני מאמינה שכשבתי הספר יהיו מופרטים וגם בתי הספר מצד אחד יהיו מתוקצבים ומצד
שני עדיין יצטרכו להוכיח את עצמם המצב בהחלט יהיה טוב יותר.
אמפירית, יש קשר בין שליטה במתמטיקה לגובה המשכורתshaulreznik

מחקר: תלמידי 5 יחידות מתמטיקה ירוויחו שכר גבוה פי שניים

כמו כן, יש בתי ספר פרטיים, אך הם מעטים ויקרים. אם כל המערכת תופרט, אמנם לא נראה פרחחים שהופכים לגאונים, אבל כן נראה מגוון. שמשרד החינוך יכתיב את רשימת מקצועות הליבה שיש ללמד, אבל כל מנהל בית ספר יחילט לבד, באילו שיטות להשתמש.

הדוגמה עם החשמלאי בהחלט טובה, אין שום פסול בבתי ספר מקצועיים. שיאמצו את מה שעושים בשוויץ שבה התלמידים מחליטים על המשך דרכם ומקבלים הכשרה עיונית/מקצועית בהתאם.

גם אם יש קשר מסויים בין רמה במתמטיקה לשכרבינייש פתוח
יכול להיות שמעטים ממש טובים ממש מקפיצים את הממוצע.
ויכול להיות שלא מספקים אלטרנטיביות למי שפחות טוב ומחנכים להשקיע את מיטב הדמים לא להתפשר על 100 5 יחידות, וכך אנשים רבים מתפספסים.
וכל זה קורה כאשר מחנכים שבלי מתמטיקה החיים בזבל, למרות שהם יכולים להיות טובים, גם אם לא באותה רמה, אבל אנשים מפחדים לנסות.
עם חינוך כזה לא דפוק לא פלא שאנשים מפחדים פחד מוות מבית ספר מקצועי, ושתלמידים לא יודעים עליו ולא מעזים לחשוב על בית ספר שלא מלמד מתמטיקה ואנגלית, והוא מיועד לרוב לאנשים שעל סף להידרדר לסמים.
ואולי זו הסיבה למחסור שציינתי בחשמלאים.
אגב כדי להיות חשמלאי יש צורך בידע במתמטיקהאריק מהדרום
וגם אנגלית, נסה מוסכניק או יזם נדלן או נהג פולטריילר.
רק אומרת את דעתי והולכתנעה ונדה

אני ממש ממש לא מסכימה איתך, ואני אסביר.

כדי להקל על התגובה אני אצטט ואגיב בנפרד לכל טענה.

ויפסיקו לספר לתלמידים שמתמטיקה ואנגלית זה מהות החיים ובלעדיהם נחפש אוכל בפח?

מתמטיקה ואנגלית אלו 2 נושאים בסיסיים שקיימים בכמעט כל (אם לא כל) המקצועות באקדמיה. חוץ מזה שהחומר הנלמד בהם בבתי הספר הוא בסיסי על גבול המביך. (כן, אפשר להשתכר מצוין גם בלי תואר, אבל מה לעשות שצריך במשק גם מורים, מתכנתים, מהנדסים, רופאים וכו' וכדי לעבוד במקצועות האלו צריך תואר?)
ולכן אסור ללמד כלום חוץ ממתמטיקה ואנגלית, אסור ללמוד על מס הכנסה ביטוח לאומי עצמאי ושכיר, איך לשכור או לקנות דירה,

כלכלה לא רלוונטית לכל תואר (בשונה ממתמטיקה ואנגלית), והידע הנחוץ להחזקת משק בית הוא מועט כך שאין צורך ללמד אותו בבתי הספר (בטח ובטח שעד שהוא יהיה רלוונטי התלמיד ישכח אותו לחלוטין).

אסור ללמוד איך להישמר מפייק ניוז ברשת,

על איך להישמר מנזקי הרשת (פייק ניוז ועוד) מעבירים הרצאות בכל בית ספר שאני מכירה.

ואפילו אסור ללמד על הלוגיקה שמאחורי הדרישה לא להעתיק במבחן.

אולי יש לוגיקה מאחורי הדרישה לא להעתיק במבחנים, אבל אין צורך בה כשהמורה המצוי בד"כ מסביר לתלמידים שהעתקה גם לא מוסרית וגם תביא אותם לא מוכנים ללימודי ההמשך.

מותר ללמוד רק חומר מתמטי או אנגלית וזהו.

ושכחת תנ"ך, תושב"ע, מחשבת, היסטוריה, אזרחות, ספרות, ביולוגיה, עברית, מעורבות חברתית ומגמה לבחירה.. יש עוד משהו?
ולדתיים, מתי בתי ספר מצד אחד יספרו שגמרא הכי חשוב מצד אחד, ומצד שני פעילות מחוץ לבית ספר תמיד על חשבון גמרא?

באיזה בית ספר לא אומרים את זה?
האם בתי ספר יפסיקו לספר לילד שלא מספיק מקפיד על שיעורי בית שאם ימשיך ככה ישאר כיתה?

זה קשור למחנכים עצמם. אם יש מורים (או אפילו רוב המורים, נגיד) שלא יודעים לחנך זאת לא אשמתה של המערכת (אולי היא באמת צריכה להעיף כמה בעייתיים במיוחד, אבל מה לעשות שקיים מחסור חריף במורים?). בלימודים האקדמיים להוראה מלמדים פדגוגיה מצוין.
וידרשו מתלמידים לבקש רשות בשביל משהו כל כך בסיסי כמו לצאת להתפנות?

בלי סדר ומשמעת אין אפשרות ללמד. די לרחם כ"כ כל הזמן על התלמידים, הם לא מסכנים, אף אחד לא מתאכזר אליהם בדווקא והכל טוב. ילד שלא הטילו עליו משמעת בבית הספר יתקשה להישמע למעסיק שלו כשיגדל.
ילמדו חומר בצורה שעבור המון תלמידים 10 שנים היו בטלה ובשביעית יש עומס בלתי נסבל?

ממש ממש לא נכון. קצב ההתקדמות הוא פשוט מותאם גיל.
ילמדו בצורה שגורמת לאנטי עבור התלמידים וגורמת להם לשכוח הכל 5 דקות אחרי הבגרות?

ברור שכל דבר שדורש מאמץ מהתלמידים ייצור אנטי. אף אחד לא שוכח הכל אחרי 5 דקות וגם לא אחרי חודש, זאת סתם המצאה שכולם אוהבים לחזור עליה. מה שכן קורה זה שהתלמיד פשוט לא רוצה לחזור לחומר כשהוא לא חייב לדעת אותו יותר. מה עדיף, הערכות חילופיות, עבודות ופעילויות? במציאות בדרכים כאלו החומר שנלמד מועט בצורה משמעותית ולמערכת החינוך אין מספיק זמן.
יתנו לתלמידים 6 ימי לימוד בשבוע, יותר מהרבה מהעובדים במשק?

ילדים צריכים מסגרת. בית ספר זה הרבה יותר ממקום להקניית ידע.
ובשביל לאזן חלק מהבעיות מייצרים עוד בעיות ונותנים לילדים ימי חופש זהים לשאר העובדים במשק, כפול חמש?
ומייצרים חופשות מוזרות בחנוכה ובאסרו חג?

מה מוזר בחופשות בחנוכה ובאסרו חג? אלו ימים שיש להם מעמד דתי מיוחד ולגיטימי לחלוטין לאפשר לילדים לנצל אותם במסגרת המשפחתית ולא זו הבית-ספרית הרגילה.
רק מציין בתור עובד בתן ביס שיום יום מוסר מנות לאנשים במשרד של מקום עבודתם, שראיתי בשבוע וחצי האחרונים של החופש הגדול ילדים שבאו למקום העבודה של ההורים ומתרוצצים לאורך כל הבניין ולא מבינים מה יש לעשות שם...

סופסוף דבר אחד שאני מסכימה איתך החופש הגדול באמת ארוך מידי. החופש הגדול בבית הספר שלמדתי בו היה באורך חודש אחד. אז התבכיינתי והתמסכנתי אבל כבר בחופש הארוך הראשון שלי כשסיימתי ח' הבנתי כמה המנהל של בית הספר היה חכם.
(ולמי שעדיין מאמין שמתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה הם הכרחיים כדי למנוע מאדם לגור ברחוב, מציע להיזכר בפעם האחרונה שנפל החשמל בבית, חיפשתם חשמלאי, 3 או 4 היו תפוסים לאורך כל החודש וחצי הקרובים ובסוף הגיע מי שהגיע ועבד חצי שעה ולקח 450 שקל...)

החשמלאי ההוא למד איפשהו, וכן הוא היה צריך ללמוד גם מתמטיקה בשביל זה...
האם ומתי יגיע השינוי המיוחל?

מסתבר שהייחול הזה הוא לא גורף..

כמה דבריםבינייש פתוח
יש המון מקצועות באקדמיה שלא דורשים מתמטיקה בכלל או אנגלית טובה כמו עיצוב גרפי, עריכה לשונית, עריכת דין וכו'.
אפשר ללכת לבית ספר בחנוכה ולעשות פעילות מיוחדת במקום חופש מוחלט שמאוד מקשה על הורים עובדים.
הבעיות של מורים שמניתי קיימות אצל כמעט כולם לכן זו ודאי תקלה של המערכת.
חשמלאי לא צריך לדעת לא אנגלית ולא מתמטיקה או פרבולה או משוואות נקודה.
וגם הנגר, הזגג, המוסכניק, המנעולן.
יש סיבה שגברים משכילים פחות ומרוויחים יותר. נשים כמעט לא עובדות במקצועות הללו.
ןאגב יש הרבה נהגי משאית שמרוויחים טוב פלוס.
לגבי גמרא ציינתי את *הסתירה* לציין שזה הכי חשוב אבל כשצריך לוותר על שיעור שסויים, זה גמרא.
אם היו מלמדים כמו שצריך להישמר מפייק ניוז לא היו מפתחים תיאוריות כל כך מופרכות על הקורונה או על החיסונים.
מתמטיקה אתה אולי צודק. אבל בימינו אין שוםחילזון 123
מקצוע שלא צריך לדעת בישבילו אנגלית.
גם בלי קשר למקצוע, זה שפה שצריך כדי לא להיות אנאלפאבית, ולדעת להסתדר בעולם.

כן גם מורה לתורה ראוי שתדע לפתוח אינטרנט ולקרוא מאמר קצר באנגלית
או תהיה בעלת ידע כללי בסיסי.

כמובן יכול להיות ששיטות הלימוד לא הכי יעילות וכדאי לשפר את זה
לא צריך לדעת אנגלית בשביל ללמודבינייש פתוח
להרכיב פרגולה, להרכיב ארון למטבח, לתקן רכב או תנור או להתקין מנעול עליון לדלת.
לא צריך אנגלית בשביל ללמוד לבשל.
גם לא בשביל להיות שוטר או נהג אוטובוס.
בכל הדברים האלו אם בא לך להתמקצע טובחילזון 123
בהחלט כדאי לדעת אנגלית
בטח שוטר או נהג.
טוב אולי למנעול עליון לא צריך....

וצריך לא רק בשביל עבודה ספציפית אלא כדי לדעת להסצדר בעולם המודרני.
לא להיות מנותק ממה שקורה בעולם

ידע זה לא רק הדבר הפרקטי שצריך כדי להעביר את השבוע שלך ברמה סבירה
פעם קיבלתי שירותאחינועמית
ממעצבת אתרים.
שילמתי לה הרבה כסף וקיבלתי שירות פח.
למה?
כי היא לא ידעה אנגלית ומערכת התפעול של האתר הייתה באנגלית.
אז פשוט הרבה דברים אפשריים היא חשבה שלא אפשריים, והרבה טעויות אחרות גם נעשו כי היא לא ידעה אנגלית מספיק טוב (שבסוף אני תיקנתי בעצמי עם ידע באנגלית)
התשובה היא הפרטת מערכת החינוךshaulreznik

זה לא יעלה בצורה משמעותית את ההישגים (הם תלויים בראש ובראשונה במנת המשכל של התלמידים), אבל ייפתח פתח לתחרות. כשם שיש מגוון רב של חוגים פרטיים שבהם מלמדים תכנות בדרכים שונות ומגוונות, כך נראה בתי ספר המאמצים את שיטת הלמידה הפינית (למידה מבוססת פרויקטים) וכו' וכו'.

לא הבנתי איזה בתי ספר טוענים ש*אסור* ללמדחילזון 123
כלום חוץ ממתמ' ואנגלית
ואיזה בתי ספר חושבים שאסור ללמוד כלכלה וכו'
יכול להיות שאין להם מסםיק משאבים או רצון להוסיף עוד דברים למערכת בגלל עניינים טכניים כספיים וכד'
אבל בטח שלא חושבים שזה מיותר.

ואגב הרבה בתי ספר מביאים כל מני סדנאות העשרה בתחומים האלו של החיים
המונח אסור הוא לשון גוזמאבינייש פתוח
לכך שלומדים רק מתמטיקה ואנגלית בלי ללמוד שום דבר אחר בכלל בכלל. מה שנותן מראית עין כביכול לכך שמקפידים על כך בקנאות
לא נתקלתי בבית ספר שלומדים בן רק מתמטיקה ואנגליתאביול
למה אני צריך להסביר שוב ושוב שמדובר בלשון גוזמאבינייש פתוח
ואני מתכוון שבתי ספר מתנהלים בצורה כזו שרק הבגרות הכי חשובה. רק הציונים שיתנו תשואה מקסימלית ולכן מתמטיקה ואנגלית מקבלים חשיבות עצומה.
(גם אם הם יודעים לדבר אחרת. לומר שגמרא חשובה ממתמטיקה ואנגלית אבל פעילות מחוץ לבית ספר תמיד בבוקר ותמיד על חשבון גמרא
המורה ללשון היתה נותנת לנו כללים בסיסיים ודורשת לזכור עד סוף י"א. זמן הבגרות. הכי חשוב זה הציון. זה גרם לי לחבב אותה על הכנות)
בכמה בתי ספר בארץ שמים דגש על חינוך פיננסי לתלמיד?כלי פשוט
כבר היום ישמהרבה שינוייםאביול
והלמידה נעשית אחרת. בכל בית ספר בגישה שלו. ולומדים עוד הרבה דברים חוץ ממתמטיקה ואנגלית
כדי להגיע לשני העשירונים העליוניםאריק מהדרום
תצטרך כנראה ללמוד מקצועות עתירי מתמטיקה או אנגלית, לרוב הנדסה, מדעי המחשב, רפואה, מתמטיקה וסטטיסטיקה, קשה מאוד להגיע לשם בלי זה אלא אם כן בורכת בכישרון נדיר למכור דברים, להתמקח על דברים (שיכול להפוך אותך ליועץ משכנתאות מוצלח או קניין בחברה גדולה) או שהתחלת מגיל 7 לתקן אופניים של כל החברים ומה שהפך אותך למוסכניק מדהים.
השכלה פיננסית נכנסת בשנים האחרונות להרבה מאוד בתי ספר, סביר להניח שעד שילדיך שלך יגיעו לתיכון כבר תהיה בגרות מסודרת בזה.
קשה ללמד יזמות, יש כאלה שטוענים שזה בלתי אפשרי, אבל הרוב לומדים מהספר "אבא עשיר אבא עני" וספרים וחומרים נוספים באינטנט, זו תפיסה מחשבתית שונה לחלוטין מרוב בני האדם וצריך להיות מוכנים למצב של פשיטת רגל, רוברט קיואסקי עצמו בחוב של מיליארד דולר (חובות טובים) מה שמאפשר לו לא לשלם מיסים, הוא לא צובר כסף, הוא צובר נכסים וזה שונה לגמרי, תנסה לדמיין בנפשך אם אתה מוכן לשנות את תפיסת העולם שלך לתפיסת עולם יזמית, רוב העולם לא יכול, אבל לרוב צעירים יכולים.
תגובה קצת אחרתפליונקה
קודם כל אם ניזכר התקדמות מדעית וטכנולוגיה נוצרה על ידי אנשים שלמדו בבתי ספר סטנדרטיים , עם גיר ולוח , שינון ומחברת. זה דבר ראשון.
דבר שני, אם ילדים יוכלו לצאת משיעור בלי רשות הם פשוט יסתובבו בבית ספר בלי השגחה . להזכירכם יש מורה מחנך לעשרים חמישה ילדים ועוד כמה מקצועיים.
דבר שלישי, בית ספר נותן רקע כללי, לגבי מיומנויות שתיארת , הם רלוונטיים רק אחרי גיל עשרים, ילדים לא יקשיבו לזה כי לא רלוונטי להם עדיין.
מצד שני בן אדם בוגר עם רקע כללי טוב ילמד את זה בקלות בעצמו.
אף פעם לא פגשתי ילד נשאר כיתה. זה רביעית.
חמישית, לא צריך לחכות לתקלה בלוח חשמל, מזמינים חשמלאי ישר כשקונים דירה בודקים את המצב. אם יש צורך מטפלים. אני יודעת את זה למרות שלא לימדו אותי בבית ספר.

כמה דבריםבינייש פתוח
אפשר בהחלו ללמוד ב17-18 דברים שרלוונטים לחיים הבוגרים.
אפשר לשים לב מי יצא מהכיתה כל השיעור ולהגיב בהתאם כמו שעושים מורים בתיכון. אני לא ביקשתי רשות לצאת מהכיתה ל5-10 דקות בשישית שביעית שמינית.
ואין שום לגיטמציה למניפולציות על תלמידים.
ודבר אחרון לא משנה כמה אני או את נהיה חכמים חשמלאי ימשיך להרוויח הרבה בפוטנציה.
וכמעט כל מי שמשפץ ומתקן את הבית.
לגבי סוף תיכון מסכימה איתךפליונקה
באמת כדאי לתת לנוער ידע בסיסי על עולם שבחוץ. להעביר לתלמידים כמה שיותר אחריות.
לגבי יסודי, זה לא יעבוד.

לגבי שיפוצים , אם זה בקטנהפליונקה
הרבה עושים את זה בעצמם.
תראהאחינועמית
לפחות ברמת החשבון הבסיסי+, כדאי מאוד שחשמלאי או נגר או זגג או לא משנה איזה עצמאי, ישע היטב.
אחרת הוא עלול למצוא את העסק שלו בהפסדים.
הוא צריך לדעת לתמחר, ולהפריש מס הכנסה ומע"מ ועלויות תפעול ועוד כמה דברים.

אז זה לא מתמטיקה ברמת תיכון, רק מתמטיקה עד רמת כיתה ו'.
נגר וזגג כנראה כדאי שידעו קצת גיאומטריה.
ואגב אני בטוחה שיש כלי עבודה שאי אפשר לדעת איך להשתמש בהם בלי לדעת אנגלית, פשוט כי הם מגיעים עם הוראות באנגלית.
הטכנולוגיה היום מתקדמת מאוד גם בתחומים "של פעם".

מהיכרותי את עולם העצמאים מקרוב, אני דווקא לא מתרשמת כל כך מ450 ש"ח לשעה של החשמלאי, ובטוחה שאם אותו חשמלאי היה הולך להיות מהנדס חשמל או אפילו הנדסאי (שבהכרח חייב לדעת מתמטיקה ברמת תיכון) הוא כנראה היה מרוויח הרבה יותר ועובד פחות קשה.
לא כל אחד בנוי לעבודה פיזית עד גיל פנסיה ואם יש פוטנציאל לעבוד קשה פחות ולהרוויח יותר, חבל לא להשתמש בו רק בגלל שאולי מתמטיקה זה בזבוז זמן...
לא הצעתי לאסור לימוד מתמטיקה לעולםבינייש פתוח
אני יודע שהמשכורות הטובות נמצאות בהייטק או בתפקידים שדורשים השכלה גבוהה.
אבל גם בתחומים האלה מעטים האנשים ששוברים את תקרת הזכוכית של עצמאי.
ולא כולם באמת מעדיפים לעבוד בהייטק או במשרד.
כמו שציינתי, אני עובד בתן ביס ומוסר להם מנות למשרד אחרי 11 בלילה.
והכי חשוב הוא שמי שמאוד אוהב לבשל ורוצה להיות שף ישמע כל הילדות וההתבגרות שבלי תואר שני במתמטיקה הוא יחפש אוכל בפח.
ובאיזה שעות עובד השף?אחינועמית
ובעבודה פיזית בנוסף...

זה לא משחק סכום 0, או הייטק או נגר, אבל מתמטיקה ללא ספק תגדיל את פוטנציאל ההשתכרות של הרוב המוחלט של האנשים.
א. זה לא סיבה להכריח את *כולם* ללמוד מתמטיקהבינייש פתוח
ב. והחשוב ביותר הוא שזה לא סיבה לשקר שמי שלא אלוף במתמטיקה גווע ברעב.
ממרום שנותיי בתעשיית ההייטקספק

אם מישהו נמצא במשרד ב-11 בלילה, אז או שהוא עובד מול לקוחות מחו"ל וזה בגלל הפרשי השעות או שיש משחק טוב בליגת האלופות באותו ערב והחבר'ה קבעו לראות אותו ביחד במשרד.

באופן אישי, אני לא זוכר מתי הפעם האחרונה שהייתי במשרד אחרי 17:00. (יש כאלה שמגיעים מאוחר ויוצאים ב-18:00, מקסימום ב-19:00).

יש לך ניסיון של חברה אחתבינייש פתוח
לי יש נסיון של כל החברות של פתח תקווה
עבדתי בחיפה, פתח תקווה, רעננה, ראש העין, הוד השרוןספק

ובחברות שונות. 

עם כל הכבוד, אני חושב שיש לי קצת יותר ניסיון וידע של מה שקורה בתוך המשרדים משל עובד בתן-ביס ששם שקיות על הדלת והולך... 

????בינייש פתוח
למה עבדת בכל כך הרבה חברות וערים?????
אני כבר כמה שנים טובות בתעשיהספק

ובהייטק מחליפים עבודות בתדירות יחסית גבוהה. (ככה גם משדרגים את התנאים). 

בחיפה היתה העבודה הראשונה שלי, אז הייתי מוכן להתפשר על המרחק. 

נתת עוד סיבה מצויינת להתרחק מהייטקבינייש פתוח
למה? זה מעולה.ספקאחרונה

ככה לא משתעממים, מכירים אנשים חדשים, יוצרים קשרים - זה נהדר. 

אגב, יש גם אנשים שעובדים 5 שנים ויותר באותו מקום עבודה. 

זה הכל ענין של בחירה. 

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך