שלום,
בעקבות אחד השרשורים האחרונים וש"א עם כמה אנשים, אני רוצה להזכיר שצריך להיות זהירים בדייטים.
רוב האנשים בעולם הם אנשים טובים, עם כוונות טובות.
אבל ל"ע ישנו מיעוט של אנשים שעלולים לפגוע בך. המיעוט הזה לא מסתובב עם סימן היכר מיוחד (ויכולים להיות עם כיפה וציצית), וצריך לפתוח את החושים שלנו כדי לנסות לזהות אותם ולהתרחק מהם. לצערינו, אנחנו שומעים מידי פעם סיפורים על נוכלים, מתחזים ושאר מרעין בישין.
אני לא חושבת שאני מומחית בנושא, מוזמנים להוסיף מנסיונכם. מצרפת בסוף כמה קישורים שכדאי בעיניי לקרוא.
אציין גם שלרוב מדובר באלימות של גברים כלפי נשים - אבל יש גם אלימות הפוכה (והכוונה לא רק אלימות פיזית), של נשים כלפי גברים.
אני לא חושבת שצריך לצאת מנקודת הנחה שכולם חשודים עד שיוכח אחרת - נראה לי ממש לא בריא לחיות את החיים ככה. אבל אני כן חושבת שצריך להיות זהירים.
1. לפני שמאשרים הצעה - במיוחד אם הגיעה בצורה וירטואלית\דרך אדם שאתם לא מכירים - תנסו לראות אם יש לכם מכר משותף. לראות שמדובר באדם אמיתי, שהכרטיס פחות או יותר תואם.
2. דייט - לקבוע להיפגש במקום ציבורי, מואר, עם אנשים, בשעות סבירות, ושיש לך דרך בטוחה להגיע ולחזור. אפשר להיות במקומות מועדים לפורענות ולא לעבור על הלכות ייחוד - שימו לב איפה אתם בוחרים להיפגש.
3. אם הוא מאיים עלייך (ולא רק במילים, יכול להיות שמנסה לגעת בך כנגד רצונך, בלי לדבר) - תקומי ותלכי - ובגלל שאתם במקום ציבורי אפשר גם לצעוק.
4. טוב לשתף אחרים (בעלי ניסיון חיים) בקשר, ולקבל מהם פידבק.
5. הקשר מתקדם? שימי לב שאת לומדת להכיר אותו - אם את מכירה אותו חודש ולא יודעת דברים בסיסים עליו, אולי הוא מנסה להסתיר משהו? דברים בסיסים - הכוונה לדברים טכניים, כמו מה הוא עושה בחיי היום יום, אנשים במשפחה (האם הוא מדבר עליהם בכלל?).
אל תתעלמי: 7 סימני אזהרה שיעזרו לך לזהות
האם אני נמצאת בזוגיות אלימה? השאלון שאת צריכה לענות עליו - כיפה
טוייב. לא בקטע של לזרוע דאגה וחרדה לחינם. אבל בקשה מבנות הפו | ערוץ 7