שלושה חודשים אחרי לידה רביעית ב"ה, ילדים מהממים ברמה אחרת, ומאד מאד אינטנסיבי..
לפני שנתיים עברנו ליישוב מרוחק מההורים ומאזור העבודה של בעלי. מצאנו קהילה טובה ומקום יפה. הקליטה הייתה לא כל כך פשוטה כי הגענו בתקופת הקורונה, ובעלי לא כל כך מצא את עצמו. הוא מדבר עם אנשים בכיף, משתתף לפעמים בכל מיני אירועים או שיחות או שיעורים, אבל כל הזמן הרגיש שהוא לא מוצא את עצמו. הוא צריך להגיע לעבודה פעם/פעמיים בשבוע, שזה יחסית סביר, אבל אני לוקחת חופשת לידה ארוכה ארוכה, והוא לא מצליח להתמקד בעבודה שלו תוך כדי. הוא מאד מאד מתמסר לילדים, מאד מאד מעורב, עד שלפעמים הוא מרגיש שזה כבר יותר מדי.
אחרי כל זה, לילדים טוב פה ממש, הם התמקמו במסגרות מצוינות, וכל אחד מהם ממש פורח.
גם אני מצאתי מקום קרוב וטוב, ויש כאן מרחבים וטבע בלי סוף..
עכשיו בעלי כל הזמן אומר שאנחנו חייבים לעבור מפה במיידי, אפילו עכשיו, גם באמצע שנת לימודים. אין לו מושג לאן, אבל הוא מדגיש לי כל הזמן שממש לא טוב לו, ורואה דברים בצורה שלילית, לא מצליח להינת ממה שכן טוב, ויש ממש הרבה... אני מרגישה שלא טוב לו מסיבות אחרות, יותר עמוקות, אבל הוא טוען שברגע שנעבור כבר יהיה לו טוב יותר.
הבת הגדולה שלי התחילה כיתה ה', אני ממש כל הזמן מבקשת ממנו שנחכה לפחות שנה נוספת, שהיא תסיים בית ספר יסודי (גם ככה היא עברה לפני שנתיים למקום חדש..).
אבל בעלי לא מרפה.
אני מצד אחד לא רוצה שהוא יסבול, וממש רוצה שיהיה לו טוב. אני גם מסכימה שיכול להיות שעדיף לנו למצוא מקום אחר, רק התזמון מאד מאד בעייתי בעיניי, והוא לא מסוגל לקבל את זה..
מה דעתכן? זה נכון לוותר על צרכים של הילדים כדי שהבעל ירגיש יותר בנוח, או להתעקש איתו על זה? מעניין אותי אם יש כיווני מחשבה נוספים. כי הוא מעלה את זה כמה פעמים ביום, ואני פשוט שותקת..
תודה!

שרשור- נחשי מי הרבנית!