אוי הגעגועים...אפשר למות..בקשה תעזרו לי!!נשמה !
בס"ד.

אני לא רוצה להיחשף אז בגלל זה הכל ניכתב בעירפול אבל  הרגשתי שאני לא יכולה יותר!!!
אני ממש ישמח אם תעזרו לי כי אני זקוקה לעזרה מיידית!!!
אז ככה...
אני בת 14 , וברוך ה' הכול בחיים שלי אחלה חוץ מדבר אחד.
לפני כמה שנים (5) הייתה לי חברה טובה, מזה טובה? כולם קראו לנו צמד חמד וכשרצו להדגים מה זאת חברות אמיתית היו מביאים אותנו בתור דוגמא.ובאמת זאת הילדה הכי מקסימה בעולם פשוט אין דברים כאלה,והיא סיפרה לי ממש כל דבר בכל נושא (כע כל מה שאתם חושבים עליו,בנות שהפריעו לה,בנים,החבר שלה,המחזר שלה ובקיצר פשוט הכול!! ) אני שמעתי לזה ותמיד יעצתי לה מה לעשות וברוך ה' העצות שלי היו מועילות,הייתי מעודדת אותה ובלי כל קשר תמיד היה לי כיף איתה והחיים שלי נראו שמחים ומאושרים.עד שיום אחד הגענו לסוף כיתה ו' ואז היינו צריכות להיפרד אחרי 3 שנים של חברות הדוקה כי כל אחת הלכה לתיכון שונה מחוסר ברירה,הרי שתינו רצינו להיות באותו בי"ס אבל מה לעשות שזה לא התאפשר ועד היום אנחנו נלחמות על כך שיתאפשר לנו ללמוד יחד.בקיצור,עברו מאז שנתיים (אני בכיתה ח') אבל אנחנו הזוג היחד ששמר על קשר מכיתה ו'.
אבל איזה קשר? sms פעם ב..כשיש משהו מיוחד,ואנחנו נפגשות בערך פעם בחודש במסיבות או פעילויות שונות. 
וכל פעם שאנחנו נפגשות אנחנו מדברות וזה... וטוב לנו אבל תמיד זה נגמר וחוזרים הביתה להמשך החיים.
ומאז אני ממש לא יכולה בלעדיה ובכל רגע אני חושבת עליה,ממש,בכל שיעור אני ייזכר בה איכשהו גם אם אני ממש יתרכז בשיעור,היא נמצאת בראשי כל הזמן ואני כל כך מתגעגעת אליה,אלוהים יודע כמה אני אוהבת אותה וכמה קשה לי בלעדיה.
עכשיו אל תגידו זה יעבור עם הזמן כי הנה עובדה שלא,עברו שנתיים ואני בכל שנייה חושבת עליה וזאת לא הגזמה.
אני משתדלת לדבר איתה כמה שיותר אבל בכל זאת אין לנו על מה לדבר בכל יום ממש אז יוצא שבערך פעם בשבוע אנחנו מסתמסות או מדברות סתם ככה.
אני ממש נואשת כי אני כבר לא יכולה עם הגעגועים האלה,אני מתה עליה והיא יודעת את זה היא גם מתה עלי ואני יודעת שזה נכון אבל מה לעשות ואנחנו לא ביחד ואני לא יכולה לחיות עם זה!!!!!!!!!!!!!!!
ניסיתי לחפש בכיתה שלי ואפילו בכל הבי"ס שלי אם אני ימצא מישהי שתצליח להיות לפחות דומה לה אבל לא,אין כזה דבר ,אין מישהי שאפילו דומה לה קצת כי היא פשוט ילדה מיוחדת ואין לי מישהי שתחליף אותה.
אני ממש נואשת ולפעמים בא לי למות מרוב געגועים,טוב הגזמתי אבל אתם לא רוצים לדעת כמה לילות מלאים בבכי עברו עלי "בזכותה" מרוב געגועים אליה,וכל החלומות שלי עליה ואני פשוט לא מפסיקה לחשוב עליה,גם בבי"ס!!!
אני ממש נואשת וזקוקה לעזרה,עצות,עידוד כי תראו לאן הגעתי,בחיים שלי לא חשבתי שאני יעלה את זה לפורום אבל הנה זה קרה וזה בגלל שאני כבר לא יכולה להתמודד עם הגעגועים האלה,הם הורגים אותי!!!
ואל תגידו לי לנתק איתה את הקשר לגמרי כי אני רוצה קשר איתה עד סוף החיים שלי,באמת,זה בנאדם מיוחד ואין סיכוי שאת הקשר הקטן שעוד נשאר לנו אני מנתקת!!!!
מחכה בציפיה לעזרה ותגובות!!!
וואו קשה להתחיל לענות..דניאלה .ד.
זה נשמע שממש ממש קשה לך...
תקשיבי קרה לי משהו דומה עם חברה שלי אני וחברה שלי נרשמנו לאותו תיכון ובילינו יחד והכל היה טוב ויפה אבל התיכון לא ממש התאים לנו ורצינו מקום אחר חברה שלי הציע את אולפנה צביה וישר אמרתי כן זה מקום טוב.. וניסינו, בכיתה י' הם לא ממש מסתכלים עלייך האולפנה הם הסכימו לחברה שלי שתהיה שתרשם בתנאי שהיא נשארת שנה בכיתה י' ואני לא רציתי אני כ"כ רציתי להיות באולפנה הזאת היו ימים שבכיתי מהבי"ס הקודם שלי וללא ברירה אני וחברה שלי פנינו למקום אחר אני נרשמתי לבי"ס אחר והיא לאולפנה הזו.. בהתחלה היה לנו מזה קשה לקבל את זה שלא נהיה יותר יחד ושבכלל היא נשארת שנה...
והיו רגעי עצבות וגעגועים אבל זכרנו שהכל לטובה!
שמרנו על קשר של טלפונים כמה פעמים בשבוע וגם באות אחת לשניה ואנחנו לא מרגישות כזה הבדל כמובן חוץ מהמסגרת בה אנחנו לומדות.. אבל חוצמיזה ב"ה שזיכה אותי להשאר איתה בקשר.
עכשיו למה שאני מציעה לך חמודה, קודם כל תנשמי עמוק!! (נשמת??)
עכשיו תחשבי על מה היה קורה אם היא היתה נוסעת לארץ אחרת לגור שם תמיד זה היה הרבה יותר כואב.
זה קשה אני לא אומרת שלא כי היא בטח היחידה שהבינה אותך מן חברת נפש כזאת אם ככה את מרגישה עדיף שתתחילו ליצור קשר יותר חזק להתראות יותר ולצאת ביחד ולשמור על קשר, וגם אם לא תשתדלי תמיד לשמוח כי השמחה מביאה את האדם למצב של סיפוק לא יחסר לך דבר אם תהי בשמחה (וזו עבודה כמובן)
ברגעים שאת נזכרת שימי שירים בפול ווליום תרקדי תשיחי את דעתך..., תשירי שיר שמח תדברי עם אנשים על נושאים אחרים!
זה עוזר בהצלחה חמודה!
קפיץ.שיראל.
נשמה !אוסנת
יש פה קטע מהספר "האם יש סיכוי לאהבה":

תלות רגשית היא תופעה קיימת ומוכרת. היא תלויה בדרך כלל באופי של בני האדם. התופעה הזו קיימת בכל מקום: בישיבות תיכוניות וגבוהות, באולפנות, בתיכונים, בצבא, באוניברסיטה, בין בנים לבנים, בין בנות לבנות, ובין שני המינים. האדם ה´נתלה´ הוא בדרך כלל או בעל רגש חזק שאוהב חוויות מסעירות, או בעל רצון חזק לתת ולהשפיע. יכול להיות גם אדם שחסרה לו אהבה בילדותו. הוא רוצה קשר מאוד חזק, שיתפוס את כל כולו. אבל ´בעומק´, האמת היא שהוא רוצה מישהו שיהפוך אותו למוקד המרכזי בחייו. ה´נתלה´ חושב שהוא רוצה לאהוב את השני, אבל בעצם הוא רוצה הרבה יותר שהשני יאהב אותו. זה צורך קיומי בשבילו. לכן הוא סובב כל הזמן מסביב לזה, מחפש אישורים לזה שהוא באמת מספיק חשוב בשביל השני.
הטיפוס ה´תלותי´ רוצה להיתלות במישהו שנראה לו מושלם, הוא רוצה יחס ממישהו כריזמטי. כשמישהו נראה טוב חיצונית, בין אם זה מבחינת המראה ובין אם זה מבחינת ההתנהגות – הוא מושך אליו את הטיפוסים ה´תלותיים´ כמו מגנט.
לכל בנאדם יש חסרונות. יש טיפוסים כעסנים, קמצנים, תאוותנים, רכלנים, פגיעים, חוצפנים, וכולי. האופי של כל אחד נקבע ברגע היצירה שלו. אי אפשר לשנות אותו. העבודה שלנו היא להשתמש בבחירה החופשית ולהפנות את הכוחות שנבראנו אִתם, לאפיקים הנכונים.
התלות צריכה להיות מופנית לקב"ה, הוא באמת מושלם מכל הבחינות, בלי דמיונות.
והוא גם באמת חושב עלינו כל הזמן. כל אחד הוא עולם מלא בשבילו.
מכיוון שאתה רוצה להיות במרכז חייו של מישהו אחר, אתה מאבד את כל העצמיות שלך, אתה חי כל הזמן סביב משהו לא מציאותי, שלא יכול להתממש, אתה מתמלא עוד ועוד אכזבות. לפעמים גם... זה יכול להוביל לרצון לחום וקירבה פיזיים, ואז זה כבר יכול להסתבך הרבה יותר."

אז מה עושים?
קודם כל, נרגעים. בסדר - הגיוני, קורה, לא נדיר.
אח"כ מבינים שהדרך לפתרון, וגם דרך טובה בלי קשר - זה לבנות את עצמי.
להבין מה אני, מי אני, מה אני רוצה מעצמי, מה התכונות שלי, לאן אני שואפת.
זה יגרום לך לחזק את האישיות שלך כך שלא תצטרכי לקשר רגש-תלותי כה עמוק עם ילדה אחרת.

אני מציעה לך גם לדבר עם מישהו שמכיר אותך טוב, מקרוב (מחנכת?).
היא תעזור לך להתמודד עם זה בגבורה ולצאת מזה הכי מחוזקת שאפשר!
אוסנת נראה לי שזו התשובה שרציתי שיתנו להדניאלה .ד.
אבל בגלל חוסר ידיעתי דיברתי מהלב אמרתי משהו שיכול להרגיע ולעזור כל הכבוד לך!
אוסנת ודניאלה!נשמה !
בס"ד.

אוסנת-לא ממש הבנתי מה הקשר בין הבנייה של עצמי והתכונות שלי,מה שאני שואפת אליו לבין מה שקורה לי.אני לא תלויה בה אבל אני אוהבת אותה מאוד וגם כשהיינו חברות אני עזרתי לה יותר ממה שהיא עזרה לי כי לה היו המון בעיות בכל מיני נושאים ואני הייתי יותר סגורה ככה שאני הייתי זאת שעודדה אותה ואני שמחתי שיכולתי לעזור לאדם שאני אוהבת.אשמח אם תוכלי להסביר ותודה על התגובה והרצון לעזור.

דניאלה-וואי,ממש עזרת לי ורואים שגם את עברת ניסיון דומה.אני מסכימה איתך בכל מה שרשמת רק בקשר לסוף-
אני לא מסוגלת להסיח את דעתי ממנה ולדבר עם אנשים אחרים במקום לחשוב עליה כי הם נראים לי כל כך קטנונים לידה,ואני באמת משתדלת אבל זה כל כך קשה!!!!
בכל זאת זה קשה כל כך לא לחשוב על בנאדם שאוהבים מאוד בייחוד כשלפעמים מעלים את השם שלו בכיתה כי חברות שלי נמצאות איתה בשבט,וגרות לידה.אבל אני כל כך רוצה להיפגש איתה יותר ולצאת לבלות יחד כמו שהצעת ובשבילה יש לי את כל הזמן שבעולם אבל זה משונה כזה כי אני לא יודעת לאן נלך ומה נעשה ואיך היא תגיב.מה להגיד לה?
ואני גם לא רוצה אותה לידי רק פעם ב..כשאנחנו מבלות אלא אני רוצה שהיא תלמד איתי כי זה בעצם רוב היום שלי-אנחנו נמצאים בבי"ס רוב היום ושם קורות כל החויות,הצחוקים,הטיולים ושם כל אחד קונה את החברים שלו אבל אין לנו אפשרות להיות יחד כי אמא של החברה לא מסכימה לה לעבור לבי"ס שלי למרות שהחברה שלי מתה לעבור אליו והיא כל הזמן מנג'סת לאימא שלה אבל היא לא מסכימה.ובכלל אני לא יודעת אם באמת טוב לי בכיתה שלי,כי נכון שאנחנו כיתה מיוחדת וכל הזמן יש צחוקים וכולם חברות של כולם אבל לא ברמה של לבוא ולספר דברים אישיים,לעודד,לתמוך ולהיות חברות טובות,אין מישהי כזו בכיתה שלי כי כולם חברות של כולם ויכול להיות שזה לא טוב לי כי אני חייבת חברה טובה שאני אוכל לספר לה דברים ושתתמוך בי כמו שאני תומכת בה וכנראה בגלל זה יש מצב שאולי עדיף לי לעבור לבי"ס שלה למרות שהבנות שם שונות לחלוטין מהבנות שלומדות איתי כרגע וגם אני יודעת ששם כל הבנות כבר חברות טובות ואני לא בטוחה שאני יצליח להשתלב בכיתה שלהם כי הם כבר מגובשות וגם לאותה חברה שלי יש שם חברות ואני מפחדת שאם אני יעבור לבי"ס שלה היא לא תחזור להיות החברה הכי טובה שלי כי יש לה כבר חברות ויכול להיות שהיא תפחד ממה שהם יחשבו עליה ואז אולי עדיף להישאר עם הקשר שלנו עכשיו אבל אני לויודעת,תעזרו לי!!!!
*^*^*אוסנת
כמו כל "התאהבות", גם תלות רגשית גורמת לשינוי מעשים (אף על פי שזה לא מה שמתאים לך, לאישיות שלך).
זה יכול לקרות משתי סיבות:
א. הרצון להמשיך להיות נאהב ע"י מושא התלות.
ב. בונים אישיות אחת לשני אנשים בגלל האהבה.
תלות לא חייבת להיות דווקא באדם שגדול ממך או יותר 'טוב' ממך.
אדם יכול לפתח תלות גם כלפי אדם נזקק שהוא עוזר לו.
וכמו שאת רואה, זה ממש לא טוב... את בעצמך מרגישה שהקשר הזה קצת מסובך: "אני לא מסוגלת להסיח את דעתי ממנה ולדבר עם אנשים אחרים במקום לחשוב עליה".

אפשר לאהוב חברה, אבל ברגע שזה הופך להיות *רק היא* ולא בנות אחרות, או שכל היום חושבים עליה (מה היא תגיד על זה? איך היא תתמוך בי הפעם? איך היא מרגישה בנוגע ל...?) - זה כבר לא בריא.

אז שוב, מה עושים?
א. תשתפי בזה את אחד מהמבוגרים שמסביבך.
ב. תזכירי לעצמך שוב ושוב שאת אישיות בפני עצמך, ושלאהבה שלך אליה יש גבול.
תגבילי שיחות, תגבילי ביקורים. תצרי נתק זמני.
כדאי לספר לה מה התחושות שלך, כדי שהקשר לא יתנתק לחלוטין...
הוא אמור רק לתפוס מרחק כדי להתאפס, ואח"כ להמשיך להיות החברות הכי הכי טובות - רק בלי התלות. בלי שהחיים מרוכזים בה.

בהצלחה יקרה.

---תגובה---נשמה !
בס"ד.

דבר ראשון אני לא יודעת איך להודות לכולכם על הרצון לעזור.
זה עושה כל כך טוב על הלב לראות שיש אנשים שאתה בכלל לא מכיר אבל מאוד אכפת להם ממך!

אז ככה...

עכשיו אני מבינה יותר את מה שרצית להסביר אוסנת,ואני חושבת שאת צודקת.
אבל...
הבעיה היא שבת'כלס של הדברים אני לא ממש יודעת מה לעשות!!!
א. עם איזה מבוגר בדיוק אני ידבר על זה?? 
ב.אני ממש מפחדת ליצור נתק זמני למרות שאני חושבת שיכול להיות שזה הדבר הנכון שצריך לעשות כרגע כי אני לא רוצה לנתק את הקשר היחיד שעוד נשאר לנו.
תראי,הביקורים שלי איתה הם פעם בחודש והשיחות שלנו פעם בשבוע שבועיים - אז אני חושבת שאם אני ינתק את הקשר הקטן הזה וגם אם זה יהיה זמני - יהיו לו תוצאות הרסניות!!!
ואם יהיה לי את האומץ - איך נחדש את הקשר אחר כך ונגרום לו להפוך לחזור למה שהיה קודם כשהיינו חברות טובות? אם אני ידע שאנחנו נוכל להחזיר את הקשר לקדמותו אחרי הנתק - יהיה לי הרבה יותר קל לבצע את זה כי אני יידע כבר אז שלאחר הנתק אנחנו נחזור להיות חברות טובות בלי כל בעיה. ועוד משהו - לכמה זמן מומלץ הנתק הזה? בערך...שאני ידע...

מחכה לתגובה!!!
ושמחה שיש אנשים כמוך בעולם,אין לך מושג כמה את עוזרת לי,
כולכם - כל מי שהגיב כאן תודה ענקית!!!  3>3>3>
אם כבר הקפיצו...אוסנת
עניתי במסר.
אם השרשור עניין מישהו - בשמחה יכול לפנות .

לילה טוב.
וואייי....אורי=]
ווואאאיייי......אורי=]
באמת נשמע קשה.....
אני רק רוצה להגיד לך שליפני כמה חודשים עברתי ליישוב,
לפני שעברתי גרתי בבת ים 13.5 שנים והיו לי חברים מאוד טובים.[אולי לא כמו שאת מתארת אבל הם היו חברים באמת טובים]
וגם אני שעזבתי את בת ים היה לי מאוד קשה כי לא הכרתי אפחד....[אחרי זה הכרתי,כמובן]
ועכשיו למה שאני מציע לך לעשות,
אני אישית העברתי את הגעגועים עם זה שחשבתי שיש אנשים שאין להם ולא היו להם וגם לא יהיו להם חברים מסיבות שונות,את תמיד צריכה לחשוב שקיבלת מתנה מאלוקים שיש לך חברה כזאת,ואני מבטיח לך שמתי שהו החברות שלכם תחזור!!!!!!!

נשמה אין לך מה לדאוג היא עדיין אוהבת אותך........
לרררררררבביסט......נשמה !
בס"ד.

דבר ראשון אני לא יודעת איך להודות לכולכם על הרצון לעזור.
זה עושה כל כך טוב על הלב לראות שיש אנשים שאתה בכלל לא מכיר אבל מאוד אכפת להם ממך!

וואי אתה לא יודע כמה עוזרת לי העצה שלך וכל הזמן אני חושבת על כך שזכיתי במתנה מאלוקים בחברה כזו!
אבל כשמקבלים מתנה - רוצים להשתמש בה!!!
ואני ואותה החברה שקיבלתי במתנה ענקית מה' כמעט לא משתמשות אחת בשניה,זאת אומרת אנחנו כע אבל לעיתים רחוקות מאוד!
וזו הבעיה שלי. אני רוצה אותה לידי שאוכל "להשתמש בה ולהנות ממנה".
ובכל זאת אין לכם מושג,כמה העצות שלכם עוזרות לי ושתדעו שמאז שקיבלתי את העצות,אני משתדלת לבצע אותם והם עוזרות!!!  ולכן גם אם אני לא יכולה להנות ממנה אני עדיין מודה בפה מלא ובצורה ענקית לקדוש ברוך הוא שנתן לי כזאת מתנה שאין לי מושג מדוע זכיתי בה.רק שאני עדין רוצה להנות ממנה ואיתה!

אה ועוד משהו - המשפט האחרון שכתבת היה :נשמה אין לך מה לדאוג היא עדיין אוהבת אותך........
אז - מאיפה אתה יודע את זה?
בדיוק בזמן האחרון הביטחון שלי בכך שהיא אוהבת אותי מתערער ואני לוידעת מה לעשות.
ברור לי שהיא אוהבת אותי אבל אני לא בטוחה שזה באותה מידה כמו שפעם היא אהבה אותי.
פעם כשהיינו חברות טובות,היא ממש אהבה אותי והודיעה זאת פעמים רבות בגלוי ואני הייתי נבוכה אבל מאז זה לא קרה,ודווקא אצלי קרה ההיפך, עכשיו אני כבר ממש לא נבוכה מזה ואני אוהבת אותה עוד הרבה יותר מפעם ואני מוכנה להצהיר זאת בגלוי.(עשיתי זאת פעמים אחדות)
אז מן הסתם היא עדיין מחבבת אותי כמו כל חברה אחרת אבל אוהבת? איך אני ידע אם כן או לא?
וואווו-מה זאת התלות הזאת?!?מתו"ש
בס"ד

מאיפה היא מגיעה?? זה לא משו נורמלי...
זה נורמלי מאוד!נשמה !
פשוט כשמעלים את זה על הכתב זה נשמע מוגזם אבל בכללי זה ממש נורמלי ולכל חברות טובות , זוג אוהבים וכדומה.. שנפרדו יש בדיוק אותם הרגשות!!!!
--------מתו"ש
בס"ד

את משווה את האהבה הזאת לזוג אוהבים?!?

יש לי חברה טובה טובה, נולדנו בהפרש של עשר ימים באותו היישוב, מהמעון עד שכיתה ח' היינו ביחד בכל אותם מוסדות חינוך, חגגנו ימי הולדת ביחד, והיינו עוד לפני שאני זוכרת את עצמי-חברות זה מושג קטן מידי, היינו (ואנחנו עדיין) יותר כמו אחיות. לפני שנתיים היא הלכה לפנימייה אחת ואני אחרת מסיבות בעל כורחנו וזה קשה, אני מאד אוהבת אותה ומעוד מלא סיבות, אבל הקשר לא מתרחק כשאנחנו נפגשות, ואני לא נכנסת מיזה לבאסה רצינית.....
לא אומרת שאת דפוקה חלילה וחס, תלות זה דבר שכיח בימינו, תחשבי על זה
אל תשווי את זה לא לזוג אוהבים!!!!!!111טל!=)
נמאס לי מהתגובות המטומטמות שלך פה (ל"מתוקה שכזאת&qgolani
(לא כולם רק חלק קטן מהם, אבל הוא מספיק מזיק) את הורסת את הפורום וחשוב מזה את מזיקה לאדם עצמו, הוא מגיע ומבקש עצה ובמקום זה את מבהילה אותו ונותנת לו הרגשה שהוא לא נורמלי. תתבישי, איפה המצפון?
גולני-לולה=]
תתבייש לך אתה בעצמך.
אתה לא יודע, ולא מכיר, ולא יכול לשפוט אף תגובה של מישהו אחר. אתה יכול לא להסכים לדעתו, אבל לשאול איפה המצפון?? איפה המצפון שלך?? למה לא באישי? למה בכלל לשאול? אתה יודע משהו ממה שקורה שאתה ככה כותב?

רחלי ממש לא הורסת את הפורום. לפחות לא מבחינתי.
 אם היא הורסת את הפורום, אז כולם פה הורסים, ואתה אפילו יותר מכולם.
(לא אמרתי שאתה הורס,זה ייאמר רק בתנאי שרחלי הורסת את הפורום.)

לולה צודקת~~אני~~

היא מוסיפה הרבה לפורום, אינך יכול להחליט שהיא מורידה מהרמה וכד' והורסת כי זה לא נכון! וכמו שאמרה יעלה, באם אתה סבורתך שהיא הורסת- אזי שכולם פה הרסניים לפורום עד מאוד!

בושה!שלבוקית
ממתי דיעה של בנאדם הורסת?!
ודווקא רחלי- נראלי שהיה ממש משעמם אם כולם היו חושבים אותו דבר אז מה רע בקצת גיוונים?!
אני ממש לא הייתי מוותרת על התגובות שלך-רחלי..

וכן אני עם לולה ב-110%!!

זה לא דיעה זאת השפלה!!!!!!!!!!!!!!!!טל!=)
שתדבר בכבוד אל האדם שמבקש עיצה. זה לא דיעה זה ירידה על ילדים!
לולה את בעצמך אמרת לי לא לרדת על ילדים ולא להיות יותר מדי ציני......
מה לה יש זכות ולי לא? אני מקווה שאין פרוטקציות בפורום הזה..
הוא ביקש עיצה ואת ירדת עליו. תתביישי.
אמרתי שחלק מההודעות שלה הורסות.golani
בקשר לשאר הטענות? פשוט תקראו שוב את התגובה שלי...
רק רגעgolani
כן! ההודעות האלה הורסות את הפורום! הבן אדם נאזר אומץ ופורק את מה שמציק לו ומבקש עזרה, ומה הואא מקבל? מקלחת רותחת לפרצוף!
רק שים לב מה אתה עושה!נועמיק
למה אתה נותן לה מקלחת רותחת לפרצוף?

תן לה עידוד,תמיכה,ותנסה לברר למה היא הורסת את הפורום(היא לא).

תכלס,מה שהיא כותבת זאת אפשרות,וגם אם זה לא נעים,צריך לומר את זה.אולי בדרך יותר עדינה...אבל לי זה היה נראה מספיק מעודן.

אני לא חושב שזה נובע מסיבות עמוקותgolani
אני חושב שזה נובע בחוסר תשומת לב/אכפתיות. בעיני לומר לאדם שהעיז לפרוק את מה שמציק לו ,זה לא נורמלי" בצורה כזאת בוטה זה מעשה חמור. בעינייך זה מספיק מעודן? תעמידי את עצמך שנייה במקום של אותה כותבת ותנסי לדמיין מה את היית מרגישה אם היו אומרים לך כזה דבר. וזה לא הפעם האשונה.
גולני--שלבוקית
הייתי גם בצד הזה..
פרקתי וצחקו עליי וירדו עליי.. [למרות שזה לא מה שקרה פה..]
אז מה? ת'אמת הבנתי.. ולא לקחתי את זה כ"כ קשה...
זו דעתה.. יש לכל אזרח במדינה את הזכות לחופש הביטוי!!![אזרחות..]
ובאמת מאיפה הבאתה את הסמכות לשפוט את רחלי!
מה שעשיתה עכשיו זה הדבר שמוריד פה את הרמה!
זה מה שהורס ולא עושה אוירה טובה!!

ותקרא עכשיו את התגובה של רחלי..
אני לא ראיתי שם שום בעיה..

זה שאת לא לוקחת קשה זה  לא אומר שכולםטל!=)
לא לכולם יש מנעד רגשי של כפית....
לכי תדעי אם היא לא בוכה עכשיו בחדר.
(אם זה אחותי אז כן...)
אם היא לא הסתובבה עצובה בימים האחרונים.
לכי תדעי...
העם עם רחלי!קינמון
אבל יש משהו שגולני צדק בו, אנשים פה צריכים לשים יותר לב לתגובות שהם כותבים.
ואני מדברת על המווווון אנשים (וגם אני..) שכותבים בלי לחשוב ויכולים לפגוע...
וכבר קרו מקרים פה שמישו לקח אומץ וסופסוף פרק משו בפורום ואחרי התגובות שהוא קיבל- לא נראלי שהוא אי פעם יפרוק פה (או בכל מקום אחר) וחבל, כי זה יכול ממש לעזור לאנשים..
אז בפעם הבאה, לפני שאתם לוחצים על "שלח" תקראו שוב את מה שכתבתם ותשבו מה זה היה עושה לכם לקבל תגובה כזו...
המריבות האלה הן מה שהורס את הפורום!.<אריאל>
א.תמיד אפשר להתדיין בצורה טובה.
ב.זיכרו שמאחורי הניק עומד בן-אדם,שגם הוא טועה/מתבלבל.
ג.חשבו תמיד על האפשרות שאולי אתם טועים/מתבלבלים, וכי אתם לא בני אדם?("ומותר האדם מן הבהמה..אין...") 
ה.אף פעם אל תכתבו תגובה כשיש בכם רגש ששולט בכם, כמו כעס.
ו.לא שמתם לב שלא היה ד.  
ז.עכשיו אתם בודקים את זה בדיוק.
ח.מו'-ח' זה היה סתם כדי להוסיף הומור   ושמחה להודעה היבשה הזו. שב"ש!
איראל אשריך!דוסית גאה!
ההומור היה במקום!!=)
ת'אמת מתוקה שכזאת אם את יכולה להפסיק לחוש זה יועילטל!=)
לכולנו
אני שיא המבינה אותךמשקפופרית
גם לי קרה דבר דומה רק שהחברה שלי לומדת איתי באותה כיתה ואני יודעת שזה ממש קשה לראות איך החברה שלך נעלמת לך מול העיניים ואת מרגישה לבד.

תנסי לדבר איתה לראות מה היא חושבת על המצב,אולי זה יעזור ויבהיר דברים ביניכן.
אין אף אחת שיכולה להתאים להיות חברה טובה בשבילך אפילו קצת???? הראה לי שכדי לך למצוא חברה שהיא אמנם תהיה פחות קרובה ומדהימה מהחברה הקודמת אבל היא משהו שמתקרב.
תזכרי שאי אפשר להחליף אף בן אדם באופן מלא כי כל אחד מיוחד אבל אפשר למצוא תחליף דומה. 
אולי באמת לא תמצאי חברה כמוה אבל תמצאי עוד מישהי.

תנסי למצוא מבוגר שאת יכולה לדבר איתו. זה יכול להיות הורה,אחות, מדריכה,יועצת, וכו'.... 

אולי תמצאי מישהו/משהו שאפשר לספר לו מה את חושבת ולפרוק אליו -זה יכול להיות יומן שתכתבי ותפרקי בו וככה יהיה לך יותר קל.

מקווה שקצת עזרתי 

בהצלחה!
וואי,לי גם היה כזה..טל!=)
וזה עדיין. לאט לאט משתפר.את צריכה לפנות אליה ולשדל אותה...ככה לי היה. אם היא מעליבה אל תתיחסי.
אני כבר יושב איתו באותו שולחן.....אוף...זה באסה...
לשדל אותה מה?נשמה !
לדבר איתה כל פעם יותרטל!=)
למות, אפשר גם בלי געגועים.....יהודי מרמ"ג
אני לא רוצה למות בכל מקרה!!נשמה !
למה לא בעצם?~~אני~~
יא אממ זה ביטוי למות מגעגועים,לא באמת למות!!נשמה !
יא בלתי רגיש. זוועה לדבר איתך יא פנאטטל!=)
דווקא אני נורא רגיש.....יהודי מרמ"גאחרונה
רק שאני משתדל לא להראות את זה פה....
וחוצמזה מה שרציתי להגיד,
זה שאסור לבנאדם ל"מות" משומדבר.....
זה פשוט משהו שלילי.
ועכשיו כולכם תגידו:
"יופי לך קל להגיד"
אז אני אומר לכם שב"ה עברתי הרבה דברים קשים שאתם אפילו לא יכולים לדמיין....
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך