1. לא משמעותי, כל עוד יש הערכה הדדית - כלומר, כל עוד אתה מסוגל להעריך אותה על מי שהיא.
מעתיקה מתגובה שכתבתי בשרשור אחר (ואולי כדאי לעיין בתגובות שם):
אוף לבטים.. | ערוץ 7
"לפעמים אנשים שיש להם IQ גבוה נמצאים (עוד לפני שהם פוגשים אותך) בסביבה שמעודדת את החכמה - אם זה לימודים תורניים\אקדמאיים, אם זה חברים עם מנת משכל דומה.
ואז כשהם מחפשים מישהי להתחתן איתה, הם מחפשים מישהי שלא תהיה עמיתה, לא מישהי שמתעניינת דווקא בתחום הספציפי שבו הם מתעסקים, אלא מרחב שייתן ביטוי לצדדים נוספים שלו שלא באים לידי ביטוי בקשרים אחרים."
ועוד תגובה מאותו שרשור:
"אם יש לך שיח איתו, אם הוא מקבל ומכיל את העולם הפנימי שלך, מה אכפת לך שהוא לא יודע (נגיד) לפתור משוואות דיפרנציאליות?
בעיניי בזוגיות יש חשיבות הרבה יותר גדולה לחכמת חיים מאשר לציונים במבחנים.
לא אומרת שאת צריכה להתחתן עם מישהו שהוא טיפש בעינייך, השאלה היא אם את מסוגלת להעריך אנשים למרות שה-IQ שלהם לא גבוה. אני באופן אישי מכירה כמה אנשים כאלו, שנראה אפילו שה-IQ שלהם נמוך מהממוצע, אבל הם אנשים מדהימים והלוואי הייתי מצליחה ללמוד קצת מהאישיות שלהם - והייתי מעדיפה להתחתן עם מישהו שאני מעריכה כאדם מאשר מישהו שאני מעריכה כשכל. זה שלמישהו יש IQ גבוה לא אומר שהוא יהיה אבא טוב, ולהפך."
2. עולם הערכים לא נראה לי קשור למשכל. אפשר לראות אנשים מכל מנת משכל בתפיסות עולם מנוגדות - אי אפשר לומר שאנשים בעלי רמת משכל גבוהה מאמינים ב-X, וכל האחרים ב-Y.
3.
תמיד יהיו פערים.
ואני חושבת שאנחנו צריכים להיכנס לזוגיות מתוך המחשבה הזאת.
באיזשהו צורה, כשאני יוצאת עם מישהו, אני בעצם מנסה להחליט האם יש כאן פערים שאני יכולה ורוצה להתמודד איתם, או שאנחנו רחוקים מידי זה מזה.
ייתכן שעם אדם מסוים היה לנו פער בתחום X אבל דווקא בתחום Y היה לנו חיבור מדהים, ועם מישהו אחר בדיוק הפוך.
הפערים לא ייעלמו.
אתה צריך להחליט עם איזה פערים אתה מסוגל להתמודד, ואיזה לא.
אני מציעה לדבר על הפערים האלה. זה מה שבונה את הקשר. כל אחד מאיתנו מגיע מעולם אחר וצריך לבנות גשר שיחבר בינינו.
4. אני לא יודעת מה יהיה הטווח הארוך - אבל בלי שתוכל לכבד ולהעריך אותה, לא נראה לי שיש סיכוי לקשר. ייתכן שאתה מסוגל להעריך רק מישהי עם מנת משכל גבוהה - זו נקודה שאתה צריך לברר מול עצמך. וצריך לזכור שמנת משכל גבוהה היא רק חלק מהאדם שמולך, ואתה צריך להחליט מה המשקל של הדבר הזה בעינייך.