איך לעזאזלהיפה של השכונה
..החיים מאושרים
אולי ממלאים אותה בדברים שווים ככה שלא נשאר זמן לחילול שבת..
אולי מתחזקים בזה שיעורים וכאלה..
ואולי זה עוזר לדעת שה' רואה אותנו תמיד!!
(יש מלאהה דבריםם אבל אולי תלוי בגיל שלך ומה שמעניין אותך וכאלה..)
אשריך ענק ענק עצם השאלה אני בטוחה שה' שמח!!
(מוזמנת לפרטי אם באלך..)
הכל תלוי ברצון ובהרגלחי תורה
כך גם כאן קשה לך לעזוב את מה שהתרגלת אליו לכן את צריכה להחליט החלטה חד משמעית מה הרצון היותר גבוה שלך מה יותר חשוב לך בחיים ההנאות או הקדושה, ולחזק את כח הרצון הזה יותר ויותר עד ששמרת השבת תשוב להיות הרגל קבוע.
וואי...הָיוֹ הָיָה
זה מתסכל, וקשה, ומעצבן.
אבל זה גם הזדמנות גדולה!
כי באמת, קיום מצווה מתוך הרגל הוא ברמה הרבה יותר פחותה מאשר קיום מצווה מתוך בחירה והעמקה. ולפעמים דווקא הנפילה, שמקלקלת את היכולת להמשיך מתוך הרגל כ"מצוות אנשים מלומדה" (מכירה את הביטוי?), היא מקפצה שגורמת לנו להעלות קומה את עבודת ה' שלנו, לבחור מחדש, מתוך בגרות, מתוך הבנה והעמקה!
הדבר הזה הוא יסוד גדול ורחב בעבודת ה' ובתורה, גם ביחס לאדם הבודד וגם ביחס לעם ישראל כולו. זה כמובן לא אומר שצריך ליפול בכוח, אבל זה כן אומר שלאחר שנופלים - צריך להסתכל כל הנפילה כהזדמנות לבניין מעמיק ויפה עוד יותר ממה שהיה קודם!
כולנו רגילים מאז שאנחנו קטנטנים, לשמור שבת, לברך ברכת המזון, לקיים מצוות.
אבל כמה מאיתנו הצליחו "לבגר" את ההתייחסות שלהם לזה, ולא להמשיך בגיל 15 עם אותה שבת שלמדנו מהגננת?
זה קשה, כי אנחנו חיים במרוץ החיים ופשוט עושים על טייס אוטומטי את מה שרגילים.
יש לך הזדמנות עכשיו, לבחור בשבת מתוך בגרות. דווקא מהמקום שאת נמצאת בו עכשיו!
אם פתחת את השרשור הזה, כנראה שאכפת לך. כנראה שכואב לך שאת מחללת שבת. כנראה שאת מאמינה ורוצה לשמור שבת.
תשאלי את עצמך: למה?
מה מיוחד בשבת? מה חשוב לי בשבת? מה בכלל המטרה של שבת? מה המשמעות של מה שחז"ל כתבו שמי ששומר שבת הוא אשכרה "נעשה שותף לקב"ה במעשה בראשית"? למה זה ככה?
את מוזמנת לפתוח את זה עם עצמך, עם ספרים, עם אבא, ולבחור מחדש בשבת. מתוך חיבור פנימי והכרה עמוקה! ואז - השבת שלך תהיה גדולה פי עשר מהשבתות שלפני הנפילה! בהצלחה ענקית!!
ושתי עצות מעשיות:הָיוֹ הָיָה
את יכולה גם "לשדרג" את זה ולקבוע שבכל שבת את חוזרת על ששת ההלכות שלמדת במהלך השבוע.
לימוד הלכות של נושא זה סגולה גדולה להתחזקות בו. תנסי.
ב. אל תייאשי את עצמך מראש. תחשבי כל פעם על כאן ועכשיו: "אני מנסה עכשיו לשמור שבת אחת! כולה 24 שעות, בערב אני כבר יכולה הכל שוב!" . וגם בתוך אותה שבת, נניחשממש בא לך לחלל אותה: "עוד שעה! אני אנזה לשמור עוד שעה ולדחות לאז את מה שאני רוצה לעשות. מה כבר יקרה מעיכוב של שעה"?
ג. בנוסף אני כמובן מצטרף לעצה המצויינת של @החיים מאושרים למלא את הזמן בדברים אחרים. אני די בטוח שאם תשבי עם חברות בבית של מישהי לפטפט - את כנראה לא תחללי שבת במהלך הזמן הזה. ככה תרחיקי מעצמך את הניסיון ותקטיני אותו.
והעיקר העיקר: תאמיני שאת מסוגלת!
מוסיפה על הדברים היפים שכתבתנפש חיה.אחרונה
בעצם לימוד הלכות שבת , מכל הלכה נברא מלאך כדי לסייע לנו שלא ניכשל באותו דבר כדי שנוכל לשמור את השבת כהלכה.
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.אחרונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים