נושא לדיון- מהות החיים.שובל אור

הנה נושא שכבר מטריד אותי המון זמן, ואני ממש אשמח לשמוע דעות חדשות, אולי אני אתחבר לאיזה משו.... אני מקווה שאני אצליח להגדיר אותו בברור.

מה המטרה של היקום- העולם או בני האדם? לפעמים אני מרגישה שהמטרה היא העולם ולא אנחנו בני האנוש, כי תכל'ס העולם הוא הנצחי, ואנחנו הולכים מפה בסופו של דבר.. אז האם כל מהות החיים שלנו היא רק "לתקן עולם במלכות שדי"? העולם הוא העיקר?

מה שלפעמים 'עונה' לי עלזה (זה רק עוזר להשקיט את השאלה הטורדנית הזו) זה מה שתמיד אומרים, שכשהאדם עושה מעשים טובים לשיפור העולם וכו', זה עושה לו טוב ומעלה אותו בדרגה, ואז אחרי 120 שהוא מגיע לפני כיסא הכבוד יש לו שורה שלמה של מעשים טובים שהוא עשה, שנזקפים לזכותו.

אבל זה לא משכנע כלל. זה רק מחזק אצלי את התחושה שהאדם הוא בעצם מעין מריונטה, שכל תפקידה הוא לשחק במשחק של העולם- לדאוג לו.

תמיד אהבתי את השיר- "יחד נעמוד כולם בשביל אחד, אחד בשביל כולם..."- זה נשמע ממש יפה וטוב.. אבל עד שמגיעים להמשך- "עד שנשנה עולם"... וגם זה נשמע טוב ויפה, אבל אז שוב, מה הקטע של בני האנוש?!

אשמח לשמוע את דעתכם, מקווה שהייתי מספיק ברורה.

אוהו... פילוסופיה...3יפי
שירה אני אשמח מאד אם תפני אלי במסרישי. יש לי הרבה מה להגיד לך (ולא לכל חברי הפורום) בנושא הזה.
אני אמחיש לכם את זה יותר-שובל אור

תחשבו על הלחימה עכשיו בלבנון. מה התפקיד של כל חייל וחייל שנלחם שם? לנצח במערכה. המערכה היא העיקר. כולם מתגייסים לטובת המטרה הזו, ואין ערך לכל חייל בנפרד (ברור שכואבים על כל חייל וחייל שנופל, אבל זה לא קשור למשל).

זה לא אותו דבר? גם אנחנו מעין חיילים במערכה. המערכה היא העולם, והיא העיקר, ואנחנו פשוט הכלים באים היא נעזרת.

את נשמעת מדוכאת. על כל פנים, פני אלי בבקשה במסרש.3יפי
אני עם שירה!שומרוני

ואני לא מדוכא.

לא כל בנאדם שמבקש להבין ולדעת הוא מדוכא.

לא אמרתי, אני מאד אוהבת להבין ולדעת, אבל3יפי

היא נשמעת מיואשת מהחיים. "אין מטרה לכל אחד באופן אישי אלא רק לכולם בכללי" וכו'. זה נשמע מדוכא. ושירה- שוב, בבקשה, פני אלי במסר"ש.

נכון לעכשיו זזתי.
ביי.

מדוכאת? ממש לא.שובל אור

אני המון פעמים מדחיקה שאלות כאלה, כי הגעתי למסקנה שככל שחוקרים יותר, מגלים כמה השכל שלנו קטן ולא מבין דברים, ואז זה סתם מתסכל.  אבל יש דברים עקרוניים, כמו זה, שאולי יש לאנשים תשובה מספקת עליו, ולכן שאלתי.

מתי שיהיה לי זמן (מעניין מתי זה יהיה), אני אפנה אלייך למסר"ש, אבל הייתי שמחה לשמוע חוות דעת נוספות.. או שכולם כאן מפחדים להתעסק עם שאלות כאלה?...

אני חושבתעינב
שאת טועה במשהו. העולם הוא לא נצחי, וככה גם לא בני האדם. "הקב"ה בונה ומחריב עולמות", והעולם שלנו לא כל כך זקן...
דיי!!! נמאס לי מכם!שובל אור

סליחה על הבוטות....

אבל שמגיעים לנושאים קצת רציניים שדורשים מחשבה והתעמקות, אתם מעדיפים להתחמק?! זה החיים שלנו! א"א להתחמק מזה!

שוב, סליחה על הבוטות ועל ההתפרצות..

לא.שומרוני

יש דברים שקשה להסביר.

ומי כמוך יודעת זאת.

תקשיב...שובל אור

זו לא פעם ראשונה שאני מעלה נושא לדיון, וכמעט תמיד הוא לא זכה לרייטינג. וגם אפחד לא העלה נושא לדיון מיוזמתו. 

אני מתחילה להרגיש מטומטמת שרק לי יש כ"כ הרבה תהיות ונושאים לדיון...

חבר'ה, קחו לצומי.....

זה פשוט דורש התעמקות- ולכןפלפלתי

לא התייחסתי לזה עד עכשיו.

אם אתם רוצים שנתייחס ברצינות - תנו לנו זמן לחשוב, לעבד, ולא לשלוף שטויות מאי שם..

כשיהיה לי- אני יגיד.

אני לא שותקת כאן יותר מידי- אתם יודעים לבד..

אוהו! הנה יחס!שובל אור
אז תעבדו כולכם, ותכתבו את העיבוד, לפני שזה ילך לאיבוד...
שירה יקרה,רות22

קודם כל פתחת נושא מאוד מעניין.

ות'אמיני לי שאני גם חשבתי על זה פעם.

לפני שנסביר את העיניין נעשה סדר:

שירה שואלת: "מה המטרה של היקום? העולם או בני האדם?" והיא טוענת שהיא מרגישה שהמטרה היא העולם ולא אנחנו! 

ויש אומרים לה שכשאדם עושה מעשים טובים לשיפור העולם זה עושה לו טוב ומעלה אותו בדרגה ואז אחרי 120 שנה יש לו שורה שלימה של מעשים טובים שהוא עשה.  וזה לא משכנע אותה בכלל כי מה שהכי מחזק אותה זה שהאדם הוא כמו מריונטה שכל התפקיד שלו הוא לשחק במשחק של העולם.

ובשורה התחתונה: מהי המטרה היקום? או בני האדם?

שירה יקירתי,

בואי אני יסביר לך זאת בקצרה מפאת חוסר זמן כי זה נושא מאוד מורחב..

אבל הרעיון הוא: שהקב"ה ברא עולם וברא גם בני אדם בשביל שאנחנו נעבוד אותו.

וכל המטרה שלנו גם לשפר את עצמנו וגם לתקן את מידתינו.

אענה על זהאורטל לאה

תראי נאמר ששלוש שותפים באדם, האם האב וה'.

ה' מביא את הנשמה לכל נשמה בעולם הזה יש תפקיד תיקון לעשות בעולם הזה.

העולם הזה הוא גשמי הוא הפורזדור לעולם הבא.

הנשמה היא נצחית!!!

ישנם4 עולמות (אני לא זוכרת אותם).

העולם הזה הוא גשמי זה רק 90 אחוז ממנו  שאנו רואים אותו מבינה גשמית ולא רוחנית,

הגוף זה עטיפה של הנשמה ולכן אנו מוגבלים בתוך הגוף, כבני האדם איננו מסוגלים להבין דברים שמעבר ליכולות שלנו.

בעולם הבא יהיה עולם אחר לגמריי ככל שהדור הופך לרוחני כך העולם הזה יהפוך לרוחני כך הרבי צדיק ז"ל הרב קן=וק טוען.

אין דבר גשמי שלא יכול להתקיים בלי רוחנייות.וגם ההיפך: לדוגמה: נכון גוף זה גשמי בזכות הגוף היגד אני יכולה לתת צדקה בזכות הנשמה והיד היא הכלי לתת צדקה.

ולגבי תשטבתך עינב: טעענת שבני אדם הם לא נצחיים אז זה לא נכון, הנשמה היא נצחית, הגוף שלנו הוא גשמי ורק עטיפה לגוף, בתחיית המתים הנשמה נכנסת לתוך גוף וכך נוצר עולם אחר עולם של נשמות.

עולםמכאל 2 3
עולם הגוף  עולם הנשמה עולם הרוח עולם העליון ו עולם תחתון
"נעבוד אותו"- התכוונת לה'?שובל אור
זוהי המטרה??? תודה רבה... אז שוב משתמשים בבן אדם ככלי למען מטרה כלשהי, ולא הוא המטרה. 
אוהו, איזה כבדים!!פו הדב
אני לא כול כך עמוק היוםאיש-זאב

אבל אתן לך משפט חכם על החיים.

החיים זה כמו סרט בקולנוע,שנכנסת אליו 10 דקות אחרי ההתחלה ואף אחד לא מוכן להגיד לך מה קורה ואת צריכה להרכיב את העלילה מרמזים.

ואין סיכוי שתשארי להצגה שניה.

זה מחכים, אבל לא מדבר על "משמעות" החיים.פו הדב
זה מדבר על החיים.איש-זאב

כן, ברור.פו הדב
אוקאיש-זאב

בקשר למהות החיים,אני חושב שהמשמעות היא להוציא את המירב מעצמך,להספיק כל מה שאתה רוצה לפני שהחיים נגמרים,ועל זה נאמר "נגוס מן החיים כל עוד יש לך שיניים"

מת על המשפט הזה.פו הדב
למות?? אבל זה חיים... סתם..פלפלתי
חח, יפה, חושומור.פו הדב
חסראיש-זאב
חשבת להחליף חתימה
למה להחליף?עינב
כי זה כבר נקלט היטבאיש-זאב
אהה! צ'מע משו-שובל אור

אתה כתבת- "להספיק כל מה שאתה רוצה לפני שהחיים נגמרים"- אז אולי, המטרה של העולם הזה היא לחיות את הגשמיות?? כי זה מה שהעולם הזה מספק בשפע...

כבר מזמן יצא לי לחשוב, שאולי בעצם המטרה של העולם הזה היא הגשמיות, כי זה עולם גשמי, והמטרה של העולם הבא היא הרוחניות, כי הוא עולם רוחני (לפחות ככה אומרים.. אפחד לא יכול לדעת), ואולי אנחנו סתם טורחים כ"כ הרבה בהדחקת הגשמיות והתעסקות בכוח ברוחניות...

וזה לא שיש לי ח"ו שאיפות ורצונות להתעסק רק בגשמיות, להיפך, בגלל שגדלתי בצורה שונה, אז זה רק דוחה אותי התעסקות בלעדית בחיצוניות, אבל אני רוצה להבין מה באמת צריך לעשות בעולם הזה, ואולי בעצם מה שכתבתי הוא הנכון, אחרת לא היה נברא סתם כך כ"כ הרבה שפע גשמי...

ת'אמת אני משערת את התשובות שיתנו לי כאן, ובכלל נראלי שלא תרדו לעומק דעתי, כי לכאורה זה דברים ברורים מאליהם..

אה, ואם תביאו לי כל מיני תשובות של 'אומרים...' וכו', אז זה ממש לא יספק אותי... כי גם אני יכולה לומר משו ולצתת את עצמי אח"כ...

לא,זה לא בדיוק מה שאמרתיאיש-זאב

באותו יום לא הייתי כל כך עמוק ולא היה לי זמן לכתוב.

את מכירה את גלגל החיים,כן?כל חיה נוצרה למען חיה אחרת,אבל ברובד אחר גם למען עצמה,זאת אומרת,ברובד אחד,החיצוני,כמו שבני האדם רואים אותה,למען העולם,ניקח כדוגמה זאב מהטורפים ואיילה מהצמחונים,זאב טורף את האיילה ובכך הוא שומר מאזן החיים בטבע,האיילה אוכלת צמחים ובכך הופכת גם היא לחלק מגלגל המאזן הטבעי,כשהזאב מת גופו מרקיב והופך לדשן לצמחים,אותם האיילה אוכלת,וככה ממשיכים החיים בגלגל החיים,ועד כאן הרובד החיצוני של הגלגל.

באופן הפנימי יותר החיה נוצרה למען עצמה,נוצרה כדי לחיות,גם לחיות יש נשמה,גם הם חיות את הרגע,מתאבלות באותו רגע וכו',אני לא ממש יודע איך לכתוב את זה,זה די מסובך להסביר.

עכשיו,מהות החיים,זאת שאלה קשה,במובן מסוים כן,האדם נוצר לחיות את הגשמיות,את הרגע,וגם כדי להמשיך את המין האנושי,כל אדם בונה לו את מהות החיים שלו וגם של העולם,"כולם למען אחד ואחד למען כולם",אוף,אני לא מצליח להעביר את זה,אני אמשיך לנסות,האדם נוצר בשכבה אחת למענו,לחיות את חייו,יש לך לפעמים את התחושה שאת רוצה להיות מישהו,לא סתם עוד אדם בגלגל?זאת התכונה היחודית לאדם.מה שדחף אותו למעלה מעל כל שאר החיות.למשל מדען שעובד על תרופה לסרטן,מה זה יעזור לו?הוא לא חולה בסרטן,ואף אחד מקרוביו לא חולה בסרטן,והוא מרוויח טוב,זאת התחושה של "אני רוצה להיות מישהו!שיזכרו אותי גם בעוד דורות כזה שהמציא את התרופה לסרטן" מקווה שהסברתי את עצמי,אם זה לא ברור אני אנסה לשפר את זה.

מקפיץ למעלה כדי שזה לאאיש-זאב
יעלם בתהומות השיכחה
אהה,שכחתיאיש-זאב

אני ממשיך עכשיו את הפסקה האחרונה.

...כך שמהות החיים של המדען היא הדרך אותה הוא שירטט לעצמו,כלומר,יצירת התרופה לסרטן.

אדם יכול להחליט,שמהות החיים בשבילו היא לעשות כיף ולחיות את הרגע,כמו שאת אמרת,הגשמיות,אדם יכול להחליט שמהות החיים שלו היא לעבוד את ה'.

שירהעינב
האדם הוא כן כלי, במובן מסויים. הרי לכל אחד בעולם יש שליחות שהוא צריך לבצע, וככה לגרום לעולם להיות מקום טוב יותר. אדם הוא שליח של הקב"ה כדי לשפר את העולם. הקב"ה הוא מי שמשלם את השכר ומורה לך (לפי התורה) את הדרך שבה את צריכה ללכת כדי לבצע את התפקיד שלך על הצד הטוב ביותר וכדי לקבל עליו שכר גדול יותר בעולם הבא, אחרי שתמלאי את השליחות שלך או/ו יגמר לך הזמן המוקצב.
...ענת=)

לאחר שחשבתי על הדבר באופן עמוק ורציני, ולאחר כמה שיחות בשבת שאני בכלל לא אירגנתי או יצרתי אותן, קיבלתי קצט מידע, קודם כול לעצמי! ולאחר אכן כדי שאני יוכל להעביר אותן הלאה... אליך שירה ולכולכם חברים יקרים.

עולמניו- זה שפה, שאנו חיים ונושמים ומקבלים ממנו יומיום הוא לא עולם "ניצחי" כמו ששירה ציינה בנ"ל, הוא נקבע לזמן מוקצב של 6000 שנה(הוא מחולק לשנים שנים בספירות של 2000 אך אני לא זוכרת אותן..) מבריאת העולם ועוד ימות המשיח(אם הוא לא יגיע לפני בעז"ה) ואחר מכן עוד 1000 שנה מיחודות של ביאת המשיח/ימות המשיח (לא למדתי את זה לעומק.) כך שהעובדה שהעולם אינו ניצחי, כמו, הוא פרט שגורם לי לשנות את המבט אליו, אנו יודעים שהעולם הוא אניו מושלם, שלמותו הסופית תושלם עם ביאת גואל צדק, אך בנתיים הקב"ה שלח לו לעולמו שליחים שיעשו את העבודה הקשה, אך הוף יש בעיה, גם האדם הכלי שמגיע לכן הוא אינו "מושלם"/"טלית שכולה תכלת" כדי לתקן את המקולקל או במילים אחרות: "לתקן עולם מלכות ש-די" אז מה עושים? אך יוצאים מיזה? התשובה שאני מצאתי לעצמי היא הבחירה הנתונה בידיינו, הגענו לכן קודם כול עם בחירה ביד לטוב או למוטב, אם תבחר בטוב "ובחרתה בחיים" אתה מגיע לדרך שבה אתה צריך לעבוד ולשפר את עצמך, הרי אתה לא מושלם והגעתה לכאן עם יעוד משימה, עליך לתקן את עצמך!, אחרת מקומך כבר לא הייה כאן...  ויש אפשרות שגם לאחר שאדם כן סיים את שנותיו הוא יחזור שוב, כדי להשלים את יעודו/יעוד שורש נישמתו, כן אני נכנסת כבר לקרע של הנשמה שהיא חלק מאיתנו... כך שא"א להגיד שאולי העולם הזה הרוחני הוא עולם שבו אנו צריכם לחיות בחורניות והעולם הבא שהוא רוחני ברוחניות, כי הרי רוחניות טבועה בנו! ואן אנו יכולים להתעלם ממנה. וכך כאשר אנו נשלים את "הפרויקט" שלנו בעולה"ז(שמראה את החשיבות שלנו בני-האדם העולם) אנו גם ושפר ונתקן את העולם.

כך,לגבי היעוד... אן לי תשובה לאף אחד ממכם, ואפילו לא לעצמי. זהו הדבר שנסתר ממנו ונשאר חבוי בחשבונותי של בורא עולם. במקרה כזה הייתי מציעה לבקש מאנשים שיש להם קשר לכבודו שיארגנו לכם שמהו;)

שירה- מקווה שעזרתי/סיפקתי לך את מבוקשך או אפילו גרגר ממנו. אני בכול אופן מודה לך על האשכול הזה מבול הלב, הוא נתן לי המון!!! תודה!

אני...ענת=)

ממש לא אוהבת תגובות כאלו!!!! במיוחד שאני ממש השקעתי והעמקתי בנושא.

איש-זאב יקר! אתה מתכבד להגיב ביותר רצינות.

בתומ"ר, ענת.

חחחצחקן
אני מסכים איתךאיש-זאבאחרונה

זה יותר עמוק?

מה אני אמור לכתוב?לנתח כול מילה ממילותיך?את דעתי על הנושא כתבתי.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך