המממ אני מקווה שתקראי את זה- לא פתחתי עד עכשיו אז לא ראיתי ששאלת על עוד רעיונות.
מסכמת גם את הקודמים
1. בוחרים דמות ומנהלית איתה שיחה דמיונית
2. בוחרים גיל ומספרת להן סיפור מאותו גיל
3. הילדים אומרים לי 3 מילים ואני מספרת להן משהו מצחיק עם המילים האלה לדוגמא: ספרי לנו על נסיכה, בית ספר, ומלפפון.
ואז אני אומרת: פעם היתה נסיכה שמאד אהבה מלפפונים, ובכל יום לקחה לבית הספר של הנסיכות... יום אחד נגמרו כל המלפפונים בכל החנויות וכל המשרתים חיפשו לה מלפפונים ולא מצאו... (אם אני נתקעת אני שואלת את הילדים מה לדעתם קורה עכשיו)
4. מקריאה לילדים חכמות ודברים מצחיקים שאמרו בגיל צעיר (בשביל זה צריך לתעד- אפשר להתחיל עכשיו אם עוד לא עשיתם את זה. זה הלהיט הכי גדול אצלנו)
5. הילדים בוחרים לי אות ואני מספרת להן סיפור רק באות הזאת, לדוג':
אני אמרתי: אבא! אתה אפית אתמול אדמה, אני אכלתי אדמה, אבל אני אהבתי אותה, אני אבקש, אולי אם אפשר אדמה אדומה?
או למשל באות ב: ברוך ביקש במבה. במבה ברחה. ברוך בכה. במבה באה.... במבה בפה, במבה בידיים, במבה בחולצה... במבה בבית...
וככה ממשיכים עד שנתקעים....
6. הילדים בוחרים שיר ואני מדברת איתם במנגינה של אותו שיר, אבל מחליפה את כל/חלק מהמילים, יכול להיות ממש מצחיק:
לדוגמא- המלאך הגואל אותי- "המלאך הגואל אותי, אולי כבר תבוא לשטוף לי כלים, אין לי כבר כוח לזה, והם מגיעים עד התקרה"...
7. אני בוחרת "בעיה" להתייעץ עם הילדים וכל אחד בוחר דמות לייעץ לי בשמה, לדוגמא: אני עייפה מאד ונעצמות לי העיניים אבל חייבת להגיש משהו למנהלת שלי, מה לעשות? אפשר גם בעיה אופיינית לילד: אין לי עם מי לשחק בהפסקה/ אני עולה חדש ולא מבין עברית/ למורה: התלמידים שלי לא עושים שיעורי בית/ למנקה: הילדים לא מרימים כסאות... וכל ילד מייעץ בשם עצמו או בשם דמות שבחר.
משתמשת בזה כדי להרחיב את היכולת שלהם להיכנס לחשיבה של עוד מישהו. במיוחד מישהו שפחות רגילים לחשוב על הצד שלו.
8. אני בלב- בוחרת איזשהו קוד, והילדים שואלים אותי שאלות, לדוגמא- מהו הצבע החביב עליך? מה עשית היום בבוקר? אני עונה להם רק לפי הקוד, עד שהם מגלים מהו.
לדוגמא קוד קל- כל התשובות שלי יתחילו באותה אות שבחרתי.
קוד בינוני- כל התשובות שלי עם שלוש מילים בדיוק.
קוד קשה- בכל התשובות הכנסתי איזשהו מספר...
קוד ממש ממש קשה- הכנסתי בכל התשובות שמות של פרשות, לדוגמא, לא נוח לי לענות על השאלה הזאת/ קניתי את זה בחנות של פנחס.../ נתתי היום תרומה לגמ"ח בגדים...
9. אני אומרת מספר לכל ילד (יוסף אתה 6, אילה את 8) והילדים מגלים למה מתייחס המספר- לדוגמא, מידת החולצה, הנעליים, שעת הלידה שלהם, יום הלידה, משקל הלידה, וכו'
מספיק רעיונות?