אז ככה לפני כמה חודשים התחתנו, כשיצאנו, גרנו רחוק הוא בצפון ואני ביהודה ושומרון..בנוסף, הוא היה בצבא כך שלא ככ ראיתי אותו בחיי היום יום, יותר בסופ״שים או ברגילות שהיו לו, לפני החתונה הייתי בטוחה שהוא מישהו אחר לגמרי ופתאום אחרי מגלה המון דברים שמאוד קשוח לי להתמודד איתם ולא ידעתי עליהם בכלל מראש. אתחיל ואומר שאני מאוד אוהבת אותו ושהוא מאוד חשוב לי, יחד עם זאת שניה אחרי החתונה אני פתאום מגלה שהוא לא מתעורר בבוקר אם לא מעירים אותן, אין הבנאדם לא מצליח להתעורר לבד אז אני צריכה להעיר אותו.. זה ממש קשה מרגישה כאילו אני אמא שלו, אם אני לא אעיר אותו הוא יקום בשתיים .. וגם כשמעירה זה לוקח מלא זמן עד שהוא קם זה גורם לי להעריך אותו פחות ..הוא המון בפלאפון ואין לו בעיה עם זה, ברמה שאני יכולה לדבר איתו והוא תוך כדי בפלאפון כשדיברתי איתו על זה הוא הבין אבל אמר שקשה לשנות פתאום הרגלים ושאני צריכה להסתכל על תהליך לטווח הרחוק וששינויים לא באים ברגע. מבחינתו חופש זה זמן פשוט לנוח ולהנות ואני בדיוק ההפך אוהבת עשיה ונתינה ולמצוא מה אפשר לעשות ולא איך לנוח. כשיש לו משימה הוא יעשה אבל בזמן שלו ,בבית שלו אמא שלו עשתה הכל בבית ולכן קשה לו גם בנושא הזה אבל הוא כן משתדל. מאוד חוששת מהעתיד אם נביא ילד לא ידעת כמה הוא יהיה מסוגל להתמודד עם הדרישות ואם הוא יבין את המשמעות של גידול ילד, הוא אפילו אומר על עצמו שהוא קצת עצלן, שתבינו כשיצאנו הייתי בטוחה שהוא ההפך לגמרי הוא היה בצבא ותמיד לא היה לו זמן והיה עמוס ופתאום הכל נחת עלי בבום. בנוסף , מבחינת התקשורת אני אוהבת לדבר איתו הוא חכם ויש לי מה ללמוד ממנו אבל הוא פשוט לא אוהב לדבר הרבה וכל פעם שהשיחה מתעמקת מידי הוא מבקש ללכת ובכללי לא מרגישה שהוא מבין את העומקים שלי וחלק גדול ממני ומהשפה שלי שהיא יותר עמוקה ומורכבת לא בא לידי ביטוי בשיח שלנו, אני מאוד משתדלת אבל הוא לא ככ יודע לפתח את השיחה ..מידי פעם יש לו הברקות . אני מרגישה מחוברת אליו ממש בנפש האדם הראשון שאני מצליחה להיות בבכי וחולשה לידו,שזה שינוי מהותי עבורי, לא יודעת מה לעשות מרגישה שהשוני ביננו רק התעצם מרגישה שמשהו בי מהחתונה לא שקט ושאני המון בביקורת כלפיו אני לא רוצה להיות ככה וקצת חסרת אונים, לא ציינתי שיש בו עוד המון דברים טובים כמו זרימה חוש הומור ושכיף לי בזמן איתו יחד ושבאמת הוא משתדל המון עבורי גם כשזה קשה לו, נותן המון חום ואהבה וזה גורם לי להרגשה ממש טובה. פשוט לפעמים מרגישה שאני קצת יותר ממנו בכל מיני מובנים וזה גומר אותי הייתי רוצה להעריך ולהעריץ את מי שהוא ומרגישה שאני לא במקום הזה, אשמח לעצות מניסיון חיים וסתם לשמוע אם אלו התמודדויות נורמאליות.. באמת שרוצה להיות בשמחה כי בסך הכול טוב פשוט הרגש שלי תמיד לוקח אותי להתמקדות במה שלא..
קצת לפרוק ולשמוע מניסיון חייים של אנשים אחרים✨
אז ככה לפני כמה חודשים התחתנו, כשיצאנו, גרנו רחוק הוא בצפון ואני ביהודה ושומרון..בנוסף, הוא היה בצבא כך שלא ככ ראיתי אותו בחיי היום יום, יותר בסופ״שים או ברגילות שהיו לו, לפני החתונה הייתי בטוחה שהוא מישהו אחר לגמרי ופתאום אחרי מגלה המון דברים שמאוד קשוח לי להתמודד איתם ולא ידעתי עליהם בכלל מראש. אתחיל ואומר שאני מאוד אוהבת אותו ושהוא מאוד חשוב לי, יחד עם זאת שניה אחרי החתונה אני פתאום מגלה שהוא לא מתעורר בבוקר אם לא מעירים אותן, אין הבנאדם לא מצליח להתעורר לבד אז אני צריכה להעיר אותו.. זה ממש קשה מרגישה כאילו אני אמא שלו, אם אני לא אעיר אותו הוא יקום בשתיים .. וגם כשמעירה זה לוקח מלא זמן עד שהוא קם זה גורם לי להעריך אותו פחות ..הוא המון בפלאפון ואין לו בעיה עם זה, ברמה שאני יכולה לדבר איתו והוא תוך כדי בפלאפון כשדיברתי איתו על זה הוא הבין אבל אמר שקשה לשנות פתאום הרגלים ושאני צריכה להסתכל על תהליך לטווח הרחוק וששינויים לא באים ברגע. מבחינתו חופש זה זמן פשוט לנוח ולהנות ואני בדיוק ההפך אוהבת עשיה ונתינה ולמצוא מה אפשר לעשות ולא איך לנוח. כשיש לו משימה הוא יעשה אבל בזמן שלו ,בבית שלו אמא שלו עשתה הכל בבית ולכן קשה לו גם בנושא הזה אבל הוא כן משתדל. מאוד חוששת מהעתיד אם נביא ילד לא ידעת כמה הוא יהיה מסוגל להתמודד עם הדרישות ואם הוא יבין את המשמעות של גידול ילד, הוא אפילו אומר על עצמו שהוא קצת עצלן, שתבינו כשיצאנו הייתי בטוחה שהוא ההפך לגמרי הוא היה בצבא ותמיד לא היה לו זמן והיה עמוס ופתאום הכל נחת עלי בבום. בנוסף , מבחינת התקשורת אני אוהבת לדבר איתו הוא חכם ויש לי מה ללמוד ממנו אבל הוא פשוט לא אוהב לדבר הרבה וכל פעם שהשיחה מתעמקת מידי הוא מבקש ללכת ובכללי לא מרגישה שהוא מבין את העומקים שלי וחלק גדול ממני ומהשפה שלי שהיא יותר עמוקה ומורכבת לא בא לידי ביטוי בשיח שלנו, אני מאוד משתדלת אבל הוא לא ככ יודע לפתח את השיחה ..מידי פעם יש לו הברקות . אני מרגישה מחוברת אליו ממש בנפש האדם הראשון שאני מצליחה להיות בבכי וחולשה לידו,שזה שינוי מהותי עבורי, לא יודעת מה לעשות מרגישה שהשוני ביננו רק התעצם מרגישה שמשהו בי מהחתונה לא שקט ושאני המון בביקורת כלפיו אני לא רוצה להיות ככה וקצת חסרת אונים, לא ציינתי שיש בו עוד המון דברים טובים כמו זרימה חוש הומור ושכיף לי בזמן איתו יחד ושבאמת הוא משתדל המון עבורי גם כשזה קשה לו, נותן המון חום ואהבה וזה גורם לי להרגשה ממש טובה. פשוט לפעמים מרגישה שאני קצת יותר ממנו בכל מיני מובנים וזה גומר אותי הייתי רוצה להעריך ולהעריץ את מי שהוא ומרגישה שאני לא במקום הזה, אשמח לעצות מניסיון חיים וסתם לשמוע אם אלו התמודדויות נורמאליות.. באמת שרוצה להיות בשמחה כי בסך הכול טוב פשוט הרגש שלי תמיד לוקח אותי להתמקדות במה שלא..
ברשותך, אני מוסיף גרסה נוחה לקריאה:פשוט אני..
פעם לא כתבתי פה ואולי זו הזדמנות לשמוע קצת אנשים אחרים כי אין לי ככ עם מי להתייעץ בנושא.. תהיו עדינים אני במצב די רגיש.
אז ככה לפני כמה חודשים התחתנו.
כשיצאנו, גרנו רחוק הוא בצפון ואני ביהודה ושומרון.. בנוסף, הוא היה בצבא כך שלא ככ ראיתי אותו בחיי היום יום, יותר בסופ״שים או ברגילות שהיו לו, לפני החתונה הייתי בטוחה שהוא מישהו אחר לגמרי ופתאום אחרי מגלה המון דברים שמאוד קשוח לי להתמודד איתם ולא ידעתי עליהם בכלל מראש.
אתחיל ואומר שאני מאוד אוהבת אותו ושהוא מאוד חשוב לי, יחד עם זאת שניה אחרי החתונה אני פתאום מגלה שהוא לא מתעורר בבוקר אם לא מעירים אותו, אין הבנאדם לא מצליח להתעורר לבד אז אני צריכה להעיר אותו.. זה ממש קשה מרגישה כאילו אני אמא שלו, אם אני לא אעיר אותו הוא יקום בשתיים .. וגם כשמעירה זה לוקח מלא זמן עד שהוא קם זה גורם לי להעריך אותו פחות ..
הוא המון בפלאפון ואין לו בעיה עם זה, ברמה שאני יכולה לדבר איתו והוא תוך כדי בפלאפון כשדיברתי איתו על זה הוא הבין אבל אמר שקשה לשנות פתאום הרגלים ושאני צריכה להסתכל על תהליך לטווח הרחוק וששינויים לא באים ברגע.
מבחינתו חופש זה זמן פשוט לנוח ולהנות ואני בדיוק ההפך אוהבת עשיה ונתינה ולמצוא מה אפשר לעשות ולא איך לנוח. כשיש לו משימה הוא יעשה אבל בזמן שלו, בבית שלו אמא שלו עשתה הכל בבית ולכן קשה לו גם בנושא הזה אבל הוא כן משתדל. מאוד חוששת מהעתיד אם נביא ילד לא ידעת כמה הוא יהיה מסוגל להתמודד עם הדרישות ואם הוא יבין את המשמעות של גידול ילד, הוא אפילו אומר על עצמו שהוא קצת עצלן, שתבינו כשיצאנו הייתי בטוחה שהוא ההפך לגמרי הוא היה בצבא ותמיד לא היה לו זמן והיה עמוס ופתאום הכל נחת עלי בבום.
בנוסף , מבחינת התקשורת אני אוהבת לדבר איתו הוא חכם ויש לי מה ללמוד ממנו אבל הוא פשוט לא אוהב לדבר הרבה וכל פעם שהשיחה מתעמקת מידי הוא מבקש ללכת ובכללי לא מרגישה שהוא מבין את העומקים שלי וחלק גדול ממני ומהשפה שלי שהיא יותר עמוקה ומורכבת לא בא לידי ביטוי בשיח שלנו, אני מאוד משתדלת אבל הוא לא ככ יודע לפתח את השיחה.. מידי פעם יש לו הברקות.
אני מרגישה מחוברת אליו ממש בנפש האדם הראשון שאני מצליחה להיות בבכי וחולשה לידו, שזה שינוי מהותי עבורי, לא יודעת מה לעשות מרגישה שהשוני ביננו רק התעצם מרגישה שמשהו בי מהחתונה לא שקט ושאני המון בביקורת כלפיו אני לא רוצה להיות ככה וקצת חסרת אונים, לא ציינתי שיש בו עוד המון דברים טובים כמו זרימה חוש הומור ושכיף לי בזמן איתו יחד ושבאמת הוא משתדל המון עבורי גם כשזה קשה לו, נותן המון חום ואהבה וזה גורם לי להרגשה ממש טובה.
פשוט לפעמים מרגישה שאני קצת יותר ממנו בכל מיני מובנים וזה גומר אותי הייתי רוצה להעריך ולהעריץ את מי שהוא ומרגישה שאני לא במקום הזה, אשמח לעצות מניסיון חיים וסתם לשמוע אם אלו התמודדויות נורמאליות.. באמת שרוצה להיות בשמחה כי בסך הכול טוב פשוט הרגש שלי תמיד לוקח אותי להתמקדות במה שלא..
בלי להכיר אותו, מקריאה של דברייך נשמע שמשעמם לופשוט אני..
מה הוא עושה מאז שסיים את הצבא?
יש לו עבודה מסודרת? הוא לומד משהו? יש לו לו"ז מעניין ומאתגר שייתן לו מוטיבציה לצאת מהמיטה ולעזוב את הטלפון? הוא עושה דברים?
בקשר לזה שאת צריכה להעיר אותו:
פשוט אל תעשי את זה, את באמת לא אמא שלו.
אם קורא פעם בהרבה זמן שמישהו לא מתעורר בזמן, ברור שאשתו צריכה לעזור. אבל אם זה ממש התפקיד שלך - פשוט תחדלי מכך. שיאחר לעבודה, שיאחר לאן שהוא צריך להגיע, עד שהוא יבין בעצמו שזה לא יכול להימשך ככה. תעבירי את האחריות ממך אליו.
נשמע נורמלי ומצויאור עולה בבוקר
לגבי הפלאפון- רבים מאיתנו כך לצערינו
לגבי עומק השיחה-נשמע הבדל מצוי בין גברים לנשים
לגבי קימה בבוקר- גם מוכר לי היטב,אמנם השעה שתיים אכן קצת מאוחרת, אבל אולי זה ירידת מתח אחרי הלחץ של הצבא.
יבואו חכמים ממני פה ויתנו רעיון איך לשוחח בינכם כך שתרגישי רגועה ושלמה עם הפערים,זו עבודת חיים , חלק נכבד מהעבודה הזוגית
ומקסים לקרוא על הטוב שיש
בהצלחה
אני רק יכולה להגיד לך שנשואים של כמה חודשיםbinbin
ולדעתי כל יום הוא למידה על עצמי, עליו, ועל הזוגיות שלנו.
כשיהיו יותר חוויות אישיות וזוגיות- אתם כנראה תדברו יותר.
העניין עם השינה- גם זה אפשר להתרגל, זה חדש לו אבל הוא יצטרך להפעיל נודניק בשעון מעורר. את שם כדי לעזור לו בהתחלה אבל אפשר להתרגל ולסגל לעצמנו אחריות.
הוא צודק , לשינויים לוקח זמן להיות קבע.
אבל אם יש רצון זה יקרה בטבעי בסוף.
שלום לךלמה לא123
קודם כל חיבוק על הקושי
המציאות והפנטזיה מתנגשים לך וזה קורה לכולם
ברור שהוא מישהו אחר ממה שהכרת אותו
את הכרת מישהו שחשוב לו להראות את הצדדים הטובים שלו
אז קודם כל מה שאני למדתי בהרבה שנות נישואין:
ענווה ועין טובה אלו 2 מידות בעיניי הכי חשובות בנישואין
ענווה, בשביל להבין שאת לא יותר טובה ממנו, להכיר בחסרונות שלך ולדעת שאין אדם מושלם!
ועין טובה- בשביל להכיר במעלות של בן הזוג, ולהעצים אותן.
את לא אמורה להעיר אותו, אלא אם כן הוא מבקש במפורש, את באמת לא אמא שלו ואם זה לא משפיע עלייך ,את אמורה להבין שזה לא קשור אלייך, ככל שתשחררי הוא יהיה פתוח לשנות את זה, אף אחד לא אוהב שכופים עליו שום דבר
ושינוי אכן בא בתהליך, זה לא הגיוני שאדם קם שנים בשעה 12 בצהריים ופתאום מהבוקר של החתונה הוא יתחיל לקום ב7
ואם את רוצה שינוי, אז זה יבוא רק על ע"י עידוד והערכה, אף פעם לא בצורת ביקורת
להגיד משהו כמו: ראיתי שהיה קשה לך לקום היום, וממש הערכתי שקמת היום קצת יותר מוקדם מאתמול"
אני ניסיתי את דרך הביקורת, זה לא עובד!!! זה רק מקטין..
וה' ישלח לכם ילד מדהים בדיוק בזמן ולאבא הנכון לילד, אל דאגה
ועצם זה שיש לך בעל עם כאלה מידות טובות, זה ממש לא מובן מאליו, תקראי פה קצת ותראי כמה זכית
מדהימה את, תגובה נפלאהנגמרו לי השמות
יש לו למה לקום בבוקר?זקנתי
כלומר, מהנתונים שאת כותבת נראה שהתחתנתם בתוך השירות הצבאי שלו או אולי בסמוך לסיומו.
אם הוא כבר משוחרר- יש לו עבודה לקום אליה? וגם, לא הייתי שופטת לחומרה אם הוא אכן רק השתחרר. שירות צבאי הוא בד"כ מתיש וצריך זמן של התאווררות- היה לו כזה? כי נישואין זה מחויבות
עם כל הבונוסים והכיף שבדבר.
ודבר נוסף, יתכן שרק עכשיו את *באמת* מתחילה להכיר אותו. לצאת בזמן שירות זה זמן עמוס ומתוח
ובטח לא משקף אותו כאדם חופשי. אבל בכל נישואין לומדים להכיר אחד את השני באמת רק אחרי החתונה. ופערים תמיד יש, ובטח בין גבר לאשה. רוב הגברים לא אוהבים שיחות חופרות לדעתי.
אפשר לפתח את זה עם הזמן, בנחת ובאהבה. בשביל זה תצטרכי המון עין טובה עליו וסבלנות.
לגבי מוכנות לילד- קשה לומר. יש כל מיני דרכים ורמות להיות אבא. יש מעורבים יותר ויש פחות.
השאלה למה את מצפה?
תודה על התגובות✨
לא להעיר לדעתי.זקנתי
זו אחריות שלו והתמודדות שלו. וכנראה שתראי גם שיפור כשימצא עיסוק.
כרגע תראי בזה סוג של חופשת שיחרור. תחשבי על זה- אנשים נזרקים שנה בהודו כדי להחזיר לעצמם צלם אנוש אחרי שהיו רכוש צה"ל
אז הגיוני שהוא מחפש גם קצת זמן לעצמו.
נשמע קשוח להתחתן ישר אחרי הצבא...
ומצד שני יכול להיות שאם הוא מעיד על עצמו שהוא עצלן יכול הגיוני שתפגשי את התכונה הזו בעתיד
ותצטרכי להשלים איתה ולקוות שבמשך הזמן הוא ישתנה וישתפר, אבל זה לא ברגע אחד.
ו"אבא מעורב" זה מושג מאד כללי. לפי התיאור שלך הוא בן אדם טוב וקשוב ורגיש אלייך, כך שהוא כנראה כן יהיה אכפתי ואוהב לילד שלכם. רק מה לא בטוח שיקום בלילה או אולי יעזור מעט בצד הטכני
(שזה הרבה, לפחות כשהילדים קטנים). תכיני את עצמך לאפשרות הזו.
מוכר לינעמי28
ולא רק בחופשה גם בחיים.
עושה מה שצריך ואוהבת לבזבז סתם את הזמן הפנוי ( גם בשינה יכולה לישון עד 2 אם יתאפשר לי).
פשוט צריך לקבל את זה שככה הוא( בכלל לא פשוט)
אבל כל עוד תנסי להפוך אותו לסוג בנאדם שאת זה רק יצור התנגחויות.
כל עוד זה לא פוגע בזמן שלו איתך / עם הילדים/ בפרנסה.
וגם אם כן אז להגיד במדויק מה הצרכים שלך ולתאם ציפיות שמהשעה הזאת עד השעה הזאת את צריכה אותו לעזור עם הילדים / לבלות איתך / לסיים עם העבודה..
ו
כל אחדלמה לא123
מתמודד עם שיעמום אחרת
וזה לא משנה אם זה נראה לך או שלא
הוא מתמודד בבטלה ואת בעשייה
אין נכון ולא נכון
את צריכה ללמוד להפריד בינך לבינו
ככה הוא בוחר להעביר את הזמן וזו זכותו
וזו בדיוק בדיוק העבודה בנישואין, להשלים עם הצדדים הפחות נעימים של השני
ואת האמת, לפעמים את תגלי בצדדים האלה הרבה יופי והגיון
ולא תביני איך חשבת אחרת
סבלנות סבלנות
אם זה תקופה קצרה של חופשה ממש ממש אל תיראי אותומישהי עם שאלהאחרונה
ושנים הייתי קמה מאוחר
עכשיו אמא ולא יכולה
גם לבעלי זה לא היה הכי כיף אבל זה החיים שלי ןזכותי
כל עוד זה הזמן שלו ולא שהוא פוגע בכם זכותו לנצל את החופש שלו איך שרוצה (בעיניי לישון עד מאוחר זה לנצל

איזו מקסימה את... לאט לאט יקרהנגמרו לי השמות
קודם כל המון מזל טוב לנישואיכם! שתזכו לבניין עדי עד עם שמחה ונחת גדולה ב"ה 🌹
אנסה להתייחס בנקודות לדברים שכתבת:
א. מאוד מאוד טבעי המשפט שכתבת: "הייתי בטוחה שהוא מישהו אחר לגמרי ופתאום אחרי מגלה המון דברים שמאוד קשוח לי להתמודד איתם ולא ידעתי עליהם בכלל מראש. "
אני חושבת שאין כמעט זוג שלא חווה את זה. משני הצדדים כמובן.
מה שיש לפני החתונה, לעומת מה שיש אחרי החתונה,
השלבים השונים של חיי הנישואים (אפרט בהמשך),
וכמובן ההימצאות 24/7 פתאום עם אותו אדם, מאשר לראות אותו רק לכמה שעות כל פעם אחרי הכנה -
יש כאן פער גדול מאוד, טבעי מאוד, מאתגר מאוד והכי משמח וחשוב - ניתן לעבודה!
ב. האמת שלקרוא את דברייך על בעלך ועל הקשר שלכם ריגש אותי מאוד.
אני רוצה רגע שתקראי את הדברים גם את, מנקודת מבט רחבה יותר שמביטה עליכם רגע כאילו "מבחוץ":
כתבת שאת מאוד אוהבת את בעלך
שבעלך מאוד חשוב לך
שאת מרגישה מחוברת אליו ממש בנפש
שבעלך הוא האדם הראשון שאת מצליחה להיות בבכי וחולשה לידו,שזה שינוי מהותי עבורך!
יש לבעלך המון דברים טובים נוספים,
כמו זרימה
חוש הומור
כיף לך בזמן איתו יחד
הוא באמת משתדל המון עבורך, וגם כשזה קשה לו!
הוא נותן לך המון חום ואהבה!
הוא גורם לך להרגשה ממש טובה!
ונשמע שאת כל כך אוהבת אותו והוא כל כך אוהב אותך, ובאמת באמת יקרה שזה הכל! פשוט הכל!
לגמרי זכיתם!
ומרוב האהבה הזו, ודווקא כי את כל כך אוהבת אותו, המחשבות המפחידות הללו שעולות לך מדי פעם, החששות הללו שתיארת, הרגשות הלא פשוטים שבאים לפעמים - כל אלו יכולים עוד יותר להתעצם, עוד יותר להפחיד.
אני ממש יכולה לדמיין אותך יושבת לך לפני השינה או באיזשהו רגע ביום ופתאום עולים כל החששות הללו, פתאום הרגש שלילי - ואת מוצאת עצמך מבוהלת! מפחדת! פשוט פחד עצום.
רגע מה?! איך אני מרגישה את זה?!
איך אני מרגישה את זה *אליו?!* מה קורה פה?! מה, זה אומר שלא בחרתי נכון?1 זה אומר שאנחנו חלילה נתגרש?! אני לא רוצה להתגרש אבל! אני אוהבת אותו! אבל איך אני אצליח ככה כל החיים? ואיך נביא ילדים ככה? ומה יהיה? ואם אני אאבד אותו באמת?!
והפחד הזה עולה ועולה, גדל וגדל, ממש יכול לשתק.
זה באמת מאוד מפחיד.
ואני חושבת שצריך גם לתת מקום לפחד הזה וגם לכל הרגשות הנלווים שציינת.
להביט בהם רגע, בחמלה, בלי שיפוטיות, רק להתבונן בהם.
לנסות להקשיב להם, ומה יש מתחת? להבין את השורש שלהם, להבין ממה הם רוצים להגן עלייך, להבין מה הצורך שלך שם,
לא לפחד מהפחד.
לא לפחד מלהרגיש את זה. גם אם זה רגש קשה.
אז מה, הוא חלק מהחיים.
בזוגיות עולים גם קשיים. גם רגשות קשים. גם ויכוחים. גם כעס אחד על השניה. זה בסדר גמור. זה טבעי לחלוטין. זה חלק מזה.
ובעיקר בעיקר - זה *לא* אומר שאתם לא זוג טוב או שבעלך לא טוב או שאת לא טובה! לא!
זה רק אומר שאתם אנושיים. זה הכל.
זה רק אומר שירידות הן חלק בלתי נפרד מהחיים. זה הכל.
אם נצליח לא להיבהל ולא לפחד מהפחד - אנחנו כבר בדרך קדימה.
וע"ג זה כמובן לקבל תובנות, ידע וכלים שיעזרו לנו עוד יותר בכך.
ולזכור שזוגיות היא לימוד.
זוגיות זה מסע.
זה תהליך.
לאט לאט
דבר דבר
יום אחר יום
עבודה אחר עבודה
השקעה אחר השקעה
לימוד אחרי לימוד.
וזה לגמרי אפשרי!
וזה הכי משתלם שיש!
זו העבודה עם הפירות הכי מתוקים ויקרים שיש!
ואני בטוחה שאתם תזכו להם ב"ה!
ג. לגבי הקימה בבוקר -
אני חושבת שכדאי שתפתחו את הנושא לשיחה ביניכם. בזמן פנוי ורגוע לשניכם ועם תיאום מראש.
בשיחה תספרי לבעלך מה זה עבורך להעיר אותו בבוקר, מדוע זה קשה לך, ואיפה את מוצאת את עצמך מול זה.
ובעלך יספר לך איפה הוא במקום הזה.
לאחר שתבינו עד הסוף אחד את השנייה, יותר נכון אחד את הלב של השנייה, מציאת הפתרונות תהיה הרבה יותר קלה וסלולה.
תוכלו להחליט יחד למשל שאת לא מעירה אותו. שזה תחום שלו. וכל מה שקורה מאז - זה שלו. גם אם הוא מאחר וכדומה - זה שלו. הוא ילמד לאט לאט.
זה באמת קשה לשנות הרגלים של שנים. וזה באמת קשה להתרגל פתאום בבת אחת לקום לבד אחרי שאמא העירה אותו.
אבל הוא מסוגל!
תאמיני בו ותראי את המסוגלות הזו שלו! הרי הוא היה בצבא עד לא מזמן וקם מוקדם כל יום. זה אומר שיש לו את זה והוא יכול ומסוגל!
תשדרי לו את האמון הזה
את האהבה שאינה תלויה בדבר הזו
את ההערכה הזו
והוא יקום בהמשך כמו גדול!
זה מאוד קשור גם לשלב שאתם נמצאים בו בחיים.
יכול להיות שאתם עדיין צעירים, אולי הוא מיד אחרי צבא או תוך כדי,
אולי הוא קצת נהנה מהרוגע שיש אחרי תקופה עמוסה ואינטנסיבית כ"כ בצבא ופשוט מתפנק בשינה מאוחרת כי אין עבודה כרגע או משהו אחר.
מניחה שזה ישתנה כאשר הוא יהיה בלימודים או עבודה או כל אחריות אחרת שתיאלץ אותו לקום בשעה מסוימת. בדיוק כמו שהיה בצבא למשל...
אז אל תיבהלי יקרה.
זה לא אומר על בעלך היקר שום דבר רע.
הוא פשוט אדם 
איזה כיף שהתחתנת עם אדם!
וכמובן שאין אדם מושלם, ולכל אחד החוזקות שלו יחד עם החולשות שלו.
תחשבי רגע למשל איפה החולשות שלך? אולי קימה בבוקר זו חוזקה שלך, אבל בטוח יש משהו שדווקא בעלך יותר חזק בו ממך - חשבי כיצד היית רוצה שהוא יעביר לך את זה ויתייחס אלייך באותה נקודה שהיא דווקא לא הצד החזק שלך? זה יכול גם לתת הרבה.
ד. לגבי הפלאפון -
גם כאן באופן דומה לסעיף ג', הייתי פותחת בעדינות את הנושא בזמן רגוע ופנוי לשניכם.
אפילו כתבת שכבר התחלתם לעשות זאת וכתבת:
"כשדיברתי איתו על זה הוא הבין אבל אמר שקשה לשנות פתאום הרגלים ושאני צריכה להסתכל על תהליך לטווח הרחוק וששינויים לא באים ברגע"
אז קודם כל הוא הבין!
והיה שיח!
והוא רוצה להתקדם!
והוא אומר את האמת - שקשה לשנות פתאום הרגלים - נכון מאוד
ושצריך להסתכל לתהליך לטווח רחוק ושינויים לא באים ברגע - נכון מאוד!
זו עבודת חיים. לאט לאט.
יש כמה כללים חשובים מאוד מאוד שאנו צריכים לזכור בזמן שבן הזוג רוצה לעשות שינוי:
1. קודם כל לזכור שנפילות תמיד יהיו! למה? כי זה חלק בלתי נפרד מהחיים ומהתהליך.
כלומר הוא בוודאות יהיה בפלאפון עוד כמה פעמים כאשר תדברי איתו, אפילו שהחליט שהוא בכיוון של שיפור.
שוב - לא להיבהל מזה. זה קורה. הלאה. נפל - קם. הלאה. להמשיך. להסתכל קדימה. לא להתבחבש דווקא בירידה הזו.
2. כאשר הוא שוכח, ולמשל את מדברת איתו והוא עם הפלאפון - את יכולה בעדינות להזכיר לו. שיהיה ביניכם כמו "סימן היכר מוסכם" מראש של איך מתזכרים אחד לשני ברגע האמת. זה יכול להיות גם דבר מצחיק ולהוסיף הומור שתמיד מוסיף לזוגיות (ועוד שציינת שיש בבעלך חוש הומור גדול
) למשל תסכמו שאם את עושה תנועה מצחיקה עם הידיים - זה מזכיר לו.
וככה אין ביקורת, אלא רק תזכורת אוהבת.
3. כאשר הוא כן מצליח - להעצים את זה! לתת לו פידבק חיובי על זה! להראות לו כמה זה עשה לך טוב לדבר איתו ככה בפניות ובלי הסחות. כמה הרגשת שהוא איתך. כמה האהבה שלו הצליחה להגיע עד ללב שלך בכזו עוצמה משמחת!
ההעצמה הזו דווקא של הטוב תוכל לתת לו עוד יותר דרייב להשתדל גם להבא.
וככה לאט לאט הדפוס הישן יעלם ויתחיל להתקבע הדפוס החדש.
כמובן שתסכמו שכאשר רוצים לדבר אחד עם השנייה חשובה הפניות וקשר העין, ותסבירו גם את ה*למה* (ל' בקמץ) שלכם - *כי* זה נותן לי להרגיש שאני חשובה לך, שאתה איתי במאה אחוז, זה מחמם לי את הלב וכן הלאה...
וביתר הזמן שחררי יותר ותני לו להיות עם הפלאפון...
רק בזמנים שהם התקשורת ביניכם נסו את הנ"ל.
ה. לגבי ההבדלים ביניכם לגבי היחס לחופש -
כתבת: "מבחינתו חופש זה זמן פשוט לנוח ולהנות
ואני בדיוק ההפך אוהבת עשיה ונתינה ולמצוא מה אפשר לעשות ולא איך לנוח.
כשיש לו משימה הוא יעשה אבל בזמן שלו ,
בבית שלו אמא שלו עשתה הכל בבית ולכן קשה לו גם בנושא הזה
אבל הוא כן משתדל."
ניסיתי להעתיק לכל שורה נקודה אחרת:
עבורך חופש זה זמן לעשייה ונתינה ולא מנוחה, ואילו עבור בעלך זה זמן מנוחה והנאה.
אין כאן צודק או לא צודק.
שניכם צודקים.
גם הערך של ההנאה והרוגע חשוב.
וגם הערך של העשייה והנתינה חשוב.
אם לא נהיה מאוימים מהשוני, אלא ניתרם מהשוני אחד של השנייה, נוכל להגיע לאיזון וברכה רבה בחיים שלנו, גם בפן האישי באדם שאנחנו.
הרי העולם הזה ניתן לנו בני האדם גם כדי להנות בו.
יש לנו את כל ברכות הנהנין - שכשמם כן הם - מבטאים הנאה.
הנאה מריח טוב של פירות.
הנאה מאוכל טעים.
הנאה מקניית דבר חדש עבורנו.
הקב"ה רוצה שנעבוד אותו בשמחה.
רוצה את החיוך והשמחה שלנו.
ועתיד אדם ליתן דין על שלא נהנה מאיזה פרי אפילו בעולם הזה...
כלומר יש ערך להנאה בהחלט.
גם לרוגע.
אדם שנח, נרגע, נמצא בשלווה ובנחת רוח - בעצם מכין לעולם כולו אדם שלם יותר, מלא יותר, עם כוחות יותר. וממילא הנתינה שלו תתעצם כך שבעתיים!
ויש אנשים שונים (כשם שפרצופיהם שונים...) שעובדים בצורה הזו. שצריכים את הרגיעה והפינוק וההנאה והחופש המוחלט כדי לאגור כוחות. וזה בסדר גמור! כך הם עובדים!
ולעומתם יש אנשים שונים ויקרים בדיוק אותו דבר שבחופש שלהם יהיו בעשייה ונתינה תמידית - כי כך הם מחווטים. וזה גם בסדר גמור!
כמובן שגם בערכי הנתינה והעשייה יש המון ברכה.
ואת יכולה ללמוד ולהיתרם מהרוגע של בעלך, מערך ההנאה שהוא מביא ומלמד אותך,
ובעלך יכול ללמוד ולהיתרם מערך העשייה והנתינה שלך, שאת מביאה ומלמדת אותו.
ואיזה נהדר זה לגדול יחד!
- אז גם לגבי מה שכתבת:
"כשיש לו משימה הוא יעשה אבל בזמן שלו ,
בבית שלו אמא שלו עשתה הכל בבית ולכן קשה לו גם בנושא הזה
אבל הוא כן משתדל." -
את יכולה לראות שהוא *כן* עושה את המשימות. רק בזמן שלו.
את גם מבינה אותו יותר מהדפוס שהתרגל מבית הוריו, שההבנה הזו חשובה.
ואת גם מציינת שהוא כן משתדל!
כתבת על ההשתדלות הזו שלו כמה וכמה פעמים - וזו תכונה נפלאה, לדעת שאני רק אדם ואני כל החיים עובד ומשתפר ולומד וגדל... זה נהדר! וההשתדלות הזו היא היא מה שהקב"ה רוצה מאיתנו.
ו. לגבי מה שכתבת:
"מאוד חוששת מהעתיד אם נביא ילד לא ידעת כמה הוא יהיה מסוגל להתמודד עם הדרישות ואם הוא יבין את המשמעות של גידול ילד, הוא אפילו אומר על עצמו שהוא קצת עצלן, שתבינו כשיצאנו הייתי בטוחה שהוא ההפך לגמרי הוא היה בצבא ותמיד לא היה לו זמן והיה עמוס ופתאום הכל נחת עלי בבום."
את כבר רואה שבצבא כאשר הוא היה עמוס הוא תפקד מעולה 
גם כאן - לאט לאט.
כאשר יגיע הזמן הנכון עבורכם ותכנסי להריון ב"ה, ואז 9 חודשים, ואז הלידה, ואז ללמוד להיות הורים. זה גם לימוד.
אף אחד לא נולד יודע להיות אבא, כמו שאף אחת לא נולדה יודעת להיות אמא.
אנחנו לומדים את זה.
ואנחנו גם כאן ניפול ונקום, נעשה טעויות ונתקן, נגדל, נצמח, גם בהורות.
יש לבעלך תכונות נפלאות והן יבואו לידי ביטוי גם באבהות שלו.
נסי להתחזק בכך בינך לבין עצמך ותראי איך לאט לאט החשש נעלם.
ז. לגבי מה שכתבת על התקשורת ביניכם - גם אותה ניתן לשכלל. וכולנו הולכים ומשתכללים בה עם הזמן. יכולה לספר לך על עצמי שכיום אחרי כמעט 16 שנות נישואין (ו20 שנות היכרות סה"כ (: ) - התקשורת בין בעלי לביני השתכללה בכמה רמות מאשר בהתחלה וגם מאשר באמצע
אפשר לעבוד על התקשורת. יום אחר יום.
יש לכם חיים שלמים יחד.
אפשר אם רוצים גם לשמוע הרצאות או לקרוא ספרים או לקבל כלים לתקשורת מקדמת או ללכת לכמה מפגשים בודדים לאיש מקצוע ולשכלל את זה.
יש כ"כ הרבה אפשרויות - והבסיס הזה שלכם של הרצון ללמוד, האהבה והחיבור ביניכם יאפשר את כל זה בצורה הכי טובה שיש ב"ה!
- (אם תרצי שאכתוב לך או אשלח לך כמה סיכומים שכתבתי לגבי תקשורות מקדמות - בשמחה ב"ה).
ח. מצרפת לך עוד דברים שכתבתי לגבי השנה הראשונה לנישואין:
השנה הראשונה יכולה להיות קשה ומאתגרת להרבה מאוד זוגות.
יש בה, בשנה הזו, שלבים כמעט מובנים שרובנו נעבור.
אם בשלב הראשוני, שלב ה"אחד באחד" - כלומר שלב של ההתאהבות, ה"היי", הפרפרים, הכיף, החדש, האהבה שמעל לכל, גם לקשיים - הזוגיות מדומה כמו עיגול בתוך עיגול. כלומר אני ואשתי / אני ובעלי ממש אחד בתוך השני/ה.
השלב השני, שמגיע לרוב ממש בתוך השנה הזו, הוא שלב מאבקי הכוח.
זהו שלב שאם נדמה אותו לציור - יהיה שני עיגולים שנפרדים לגמרי אחד מהשני.
זה השלב שבו מתחיל "לרדת" כל ה"היי" של ההתחלה, השיגרה מגיעה, הקונפליקטים צפים, הפערים מועצמים ופתאום נראים כצובעים את הכל. הויכוחים, חילוקי הדעות, הריבים,
הן בדברים הקטנים כמו איפה נעשה שבת/חג, והן בדברים המהותיים יותר כמו איך אנו רוצים שהבית יראה.
זהו שלב לא פשוט, כי הוא גם מגיע אחרי "נפילת הורמונים" של הזוגיות (הכוונה אותה ירידה מההיי הגדול של ההתחלה) - עצם הדבר הזה יכול מאוד להבהיל. יכול לגרום לנו לחשוב מחשבות קשות ביחס לקשר שלנו ו-"למה בכלל התחתנתי איתו/ה?!"
השלב הזה גם לא פשוט כי מצד אחד מגיעים הרבה קונפליקטים כאמור וצפים, ומצד שני עוד לא רכשנו את הכלים לתקשורת נכונה ומטיבה גם בעת אתגר או משבר או ויכוח. ואז זה יכול להיות כואב שבעתיים. גם התוכן, גם הצורה, גם הלפני, גם האחרי, גם התוך כדי - הכל יכול להיראות ולהידמות כמו בליל שלם של איכסה בלב...
ועוד סיבה שהשלב הזה קשוח היא כי בסה"כ אנחנו נשואים טריים. ז"א עדיין את את הקרקע היציבה מאוד הזו, את החוסן הזוגי שנבנה לאט לאט בעמל ויזע, אפילו לעיתים אין את הידיעה הברורה שאנחנו נשרוד את זה, שזה בכלל זה!
ועצם סימן השאלה הזה, עצם הבהלה הזו, בתוך כל אינספור ההתמודדויות הללו - יוצרים תקופה מאוד מאוד מאתגרת!
בשלב הזה צריך להבין ממש לעומק מה בדיוק קורה כאן.
כי לא דומה זוג שמתמודד עם אתגרים כאלה ואחרים, אבל יש ביניהם אהבה, כבוד, רצון להיות יחד, ועוד הרבה דברים שצריך לברר,
לזוג שחווה דברים מהותיים שיכולים לאותת על נורות אדומות (הכי קיצוני זה ל"ע אלימות או זוגיות רעועה מהשורש, חוסר אהבה מוחלט, חוסר התאמה מוחלט, זלזול בעצם האישיות של האדם שנמצא איתי וכו') - ואת כל אלה ועוד צריך להבין ולברר האם הם שם, כמה, איך ומה עושים עם זה.
וזו שאלה מאוד משמעותית. להבין מה המציאות של כל זוג בפני עצמו. בלי "סכמות" או "כללים" כאלה ואחרים, שיכולים להיות יפים על הנייר או הכתב, אבל כאשר הם פוגשים את המציאות עצמה של אותו זוג עצמו - זה יכול בכלל לא להיות שייך אליהם! לכן מאוד מאוד חשובה ההיכרות האישית והעמוקה. לא הייתה מוותרת על זה בדרך להבין כיצד לצמוח ולהגיע לאושר ולרווחה הנפשית השלמה ב"ה.
ועכשיו חוזרת לשלב השלישי - השלב השלישי מדומה בציור כמו שני עיגולים צמודים זה לזה, כאשר חלק מהם אחד בתוך השני וחלק מהם נפרד בפני עצמו.
לשלב הזה קוראים איזון.
והשלב הזה הוא בעצם השאיפה שלנו. להגיע לזוגיות טובה, בריאה, יציבה, מיטיבה.
להגיע למצב שגם יש לנו את הביחד שלנו, והוא טוב ומשמח ומפרה,
וגם יש לנו את הנפרדות שלנו.
ממש למצוא את הנפרדות בתוך הביחד ואת הביחד בתוך הנפרדות. זו עבודת חיים והיא כ"כ חשובה ויקרה! ממש ממש!
יש בתוכה המון מפתחות לאושר הזוגי וגם האישי ובכלל...
וזו מלאכת מחשבת עדינה ועמוקה איך עושים זאת נכון וטוב.
---------------
ט. אחרי ציון השלבים השונים בשנה הראשונה בכלליות, רוצה לכתוב עוד כמה דברים חשובים על אהבה בכללותה ובמהותה:
אהבה -
היא התחייבות ללא תנאים
כלפי אדם לא מושלם
לאהוב
זו לא רק הרגשה חזקה
זו החלטה.
זו בחירה.
והבטחה.
מי שאיתי – בעלי/אשתי הוא/היא הכי מושלם *לי*
כולנו כבר יודעים, אבל בכל זאת חשוב שוב להזכיר - שבכל אדם יש יתרונות וחסרונות.
תמיד צוחקים שאם כל גבר וכל אישה יכלו לעשות "מיקס" של כל התכונות הטובות+הפיזיות הטובה בכל מי שיצאו איתם לאורך כל השנים - הם היו מגיעים לנוסחה של גבר/אשת החלומות.
קצת מההוא,
את זה מההוא,
את זה מההיא -
ויוצא מר/גברת מושלם/ת
ובכן,
לצערנו זה לא קיים.
ולא רק שזה לא קיים,
כל ההשוואות האלה שיש לנו מקשרים קודמים,
יוצרים אצלנו מעין "תרמיל" שהולך ונהיה מאוד כבד על הגב...
בתרמיל הזה נמצאות ההשוואות.
וככל שיוצאים עם יותר מדויטים - כך התרמיל הזה גדל וגדל
ואותו בחור שכרגע נמצא איתך בקשר - נמצא איתך בקשר + עם כל התרמיל שלך וכל מי שאי פעם יצאת איתו.
הוא אפילו בלי לדעת נמצא בתחרות סמויה (או גלויה) עם כל אותם מספר הבחורים עמם יצאת בעבר.
עם כל תכונה ותכונה טובה של מי מהם,
עם כל פרט גופני של מי מהם,
עם כל כימיה, רגש של אהבה, תשוקה ומשיכה שהרגשת לכל מי מהם,
עם כל חוויה וחוויה שעברת איתם
וזה בנוסף לכל מה שאת סוחבת על עצמך עוד מינקות וילדות - וכל הדפוסים והמשפחה הגרעינית וכו' וכו' -
ו...
זה הרבה.
זה לא קל.
צריך באמת להיות כמעט מלאך ומושלם כדי להצליח לנצח בתחרות הזו.
ולעמים נראה שלתחרות הזו פשוט לא יכול להיות מנצח.
התחתנתם כאשר הייתה לכם שלמות בהחלטה ורצון אמיתי לחיות יחד כל החיים.
מה יקרה אחרי החתונה?
אם תכירו מישהו אחר?
זה בכלל לא נכנס למשוואה כאשר יש שלמות, כי אם את אוהבת אותו ובחרת בו - אז בחרת *בו*. וזהו.
אז הוא שלך.
וזהו.
אין עוד אחרים.
אין.
עושים ניתוק במוח - וכל הגוף והנפש מכווננים למצב הזה ש*כבר מצאתי*
ולא למצב של *אני עדיין מחפשת*
כאשר את במצב של כבר מצאתי,
אז אפילו יהיו מיליון בחורים טובים - זה לא אמור להזיז לך - כי יש לך את בעלך שלך.
הוא שלך, ודי.
וכדי לחזק את ה"לא אמור לקרות" הזה - ממשיכים לעבוד על עצמנו ועל הזוגיות שלנו יום יום גם אחרי החתונה -
ממשיכים להשקיע אחד בשני ובעצמנו,
ממשיכים לצאת לדייטים קבועים גם כשנשואים,
ממשיכים לקחת אחד את השנייה כלא מובן מאליו בכלל,
ממשיכים לתת, להשקיע, לאהוב, להתרכז פנימה ולכוון את כל האנרגיות והאהבה לבית פנימה בכל התחומים שיש - וממילא מה שיש בחוץ בכלל לא מעניין כבר.
וזה הזכיר לי משהו שכתבתי פעם:
אתמול ברכבת, ישבו לידי זוג שרק נפגש, איש ואישה שהיו בעיצומה של ההיכרות הראשונית שלהם.
הדבר שהכי בלט לי לעין היה שהגבר לא הפסיק להחמיא לאישה, למצוא בה כ"כ הרבה טוב רק משיחה ראשונית אחת,
והאישה לא הפסיקה לחייך ולשקף עד כמה היא נהנית ומרוצה מהמחמאות שהיא מקבלת, ובחזרה כמובן נתנה ליושב מולה להרגיש שווה ולהחמיא גם לו על כל דבר טוב שזיהתה בו.
והאינטרקציה הכ"כ מופלאה הזו, הכ"כ מרגשת הזו שקורית בהיכרות הראשונית - לא קורית סתם.
בתקופת ההיכרות ה"אני המשוקף" (=איך אחרים תופסים אותי ורואים אותי) עובד שעות נוספות, ובד"כ מקבל פידבק מאוד חיובי שמאוד מרים אותו ומרים לו - ואז הוא מרגיש במקום בטוח וטוב - ויכול לפרגן בחזרה -
ואז ה"אני המשוקף" של בן/בת הזוג שמולנו נוהג בדיוק באותה הצורה.
כל מה שהגבר הרגיש באותה היכרות - זה עד כמה כיף לי וטוב לי להיות כאן במקום הזה. עד כמה אני נחוץ ושווה וחשוב במקום הזה ואל מול האישה הזו.
וכל מה שהאישה הרגישה באותה היכרות ראשונית היה - עד כמה אני שווה וטובה בעיניו. איזה כיף!
עם הזמן ועם שנות הנישואים, אנו שוכחים קצת את המקום הכה חשוב הזה של האני המשוקף - לתת לבן/בת הזוג שלנו להרגיש שהם טובים! שהם שווים! שהם מיוחדים! שהם אהובים!
הבשורה היא, שעם מודעות, רצון טוב והחלטה ברורה - אפשר לחולל פלאים גם אחרי 80 שנות נישואין!
היום כשאת/ה חוזר/ת הביתה,
הבט/י באשתך/בבעלך
תראה אותה כמו שהיא.
תראי אותו כמו שהוא.
תביטו אחד לשניה בעיניים, ככה למשך דקה לפחות.
נסו להביט ב*נשמה* הזו שאיתה החלטתם להתחתן, שאיתה החלטתם להקים בית ולקשור את חייכם בחייה לנצח.
האהבה הזו הייתה שם. הקירבה הזו הייתה שם.
הטוב שראיתם אחד בשניה היה שם.
ויודעים מה?
כל אלה עדיין שם!
איך אני יודעת?
כי הם היו שם! הם לא התאדו, הם פשוט מכוסים בהמון המון אבק של מטענים רגשיים, שגרה שוחקת, ריבים, תסכולים ושאר חבלני הנישואים.
הם שם!
בהבטחה!
וכמו כל דבר בטבע - גם האהבה שלנו צריכה חיים כדי להתקיים.
אם ניתן לה את החיים האלה,
אם נתדלק אחד את השניה במה ראינו טוב בהם *היום*,
בעד כמה אנו מוקירים להם תודה על מה שעשו עבורנו *היום*,
בעד כמה נהיה מרוכזים ב*יש* ולא באין,
בטוב ולא ברע,
במאמץ ולא רק בתוצאה,
בכוונה ולא רק בנפילות -
ונדגיש זאת בפניהם, נרים להם את האני המשוקף שלהם - זה גם יחזור אלינו בטוב כמו בומרנג וגם נזכה להחזיר את האהבה הגדולה הזו של שנינו.
ההחלטה להתחתן
אחרי שמחליטים החלטה, כל מה שנשאר לעשות זה להיות שלמים איתה
שזה אומר - לשים רגע את הפחדים בצד ולחיות, ולהשקיע באופן אקטיבי כוונה ורגש ומחשבה ומאמץ לטובת הקשר, לזנוח את כל ה"מה היה אילו" ולחיות בכאן ועכשיו.
ויותר חשוב - להשקיע בכאן ועכשיו.
להחיות את הכאן ועכשיו כל יום מחדש.
לכוונן את כל האנרגיות שלכם - במקום לבלבול ולספקות שיכרסמו - לבנייה. לביחד שלכם.
להחליט החלטה ברורה ש*כך החלטתי ואני עכשיו נותנ/ת את כל כולי לנצח למען זה*-
ואז אפשר לנתב את כל הבלבולים והפחדים ולתעל אותם לצורך עשייה חיובית.
לכמה שיותר אהבה, וזמן ביחד, ונתינה, והשקעה, וחיבור, ושיחות, ואיכות.
הנישואין מעניקים לבני זוג שייכות אמיתית זו לזה.
התחתנו. אני האישה שלו. הוא האיש שלי. כמו שהילדים שלי הם שלי ואני אמא שלהם, וזו לא שאלה בכלל. וזה הופך את הזוגיות שלנו למשהו חי וקיים, יציב ובטוח, ומתוך המקום הזה בניית הזוגיות נראית שונה לגמרי. בלי לבדוק כל הזמן האם אנחנו מתאימים אחד לשני, אלא מתוך ידיעה שזה בכלל לא משנה, כי אנחנו שייכים אחד לשני.
שמישהו ישאל את עצמו האם ההורים שלו הם הורים שטובים עבורו. הוא יכול לשאול את זה שוב ושוב, ולהתבחבש עד אינסוף, אבל זה לא יועיל לו.
עד לרגע שבו הוא יגיד לעצמו- זה מה יש. אלו ההורים שלי. ובמקום לשאול את עצמו אם הם טובים בשבילו, הוא יחשוב על איך לבנות איתם את הקשר.
אותו דבר כל זמן שיוצאים, וגם אם גרים יחד במשך שנים, תמיד סימן השאלה הזה מרחף מלמעלה- 'האם הוא האדם הנכון עבורי?'.
חתונה מעבירה אותנו ממוד של 'האם' למוד של 'איך'. החלטה חד פעמית וגורפת (שהיא קפיצה למים בעיניים עצומות, לא משנה כמה זמן וכמה לעומק מכירים), שמעבירה את הקשר משאלת ההאם הקשר הזה טוב לשאלת האיך נגרום לקשר הזה להיות טוב.
בן/בת הזוג זה המשפחה שכן בוחרים
ההצלחה של הזוגיות לא קשורה בהכרח לנתוני הפתיחה/האדם, אלא להחלטה - אני שלו והוא שלי, אני אוהבת אותו, אנחנו ביחד.
לשים את 2 ה"סטיקרים" האלה בכל מקום אפשרי, כולל בראש ובלב של כל אדם ואדם.
עמדנו תחת החופה – אז *זה זה*! וזהו!!!
המציאות העצובה בה זוגות על גבי זוגות שעומדים לפני חתונה, או אפילו כבר נישאו זה לזו - לא מפסיקים לשאול את עצמם - האם זה באמת זה?
האם נהיה יחד לנצח?
או שמא גם אנו נמצא עצמינו כחלק בלתי נפרד מהסטטיסטיקה האיומה של הגירושים?
החוסר ודאות הזו,
החוסר אונים הזה,
הבילבול,
הספקות,
סימני השאלה
הפחד והלא יודע - הם האויבים הכי הכי גדולים שלנו ושל האהבה שלנו!!!
הדבר הכמעט יחידי וההכי מרכזי שיקבע אם נהיה מהזוגות האלה שלנצח תמיד בטוב או מהזוגות האלה שמוצאים עצמם חלק מהסטטיסטיקה - הוא הידיעה הברורה שאנו כאן אחד עם השניה לנצח.
שבחרנו נכון.
שזה זה.
שלא צריך עוד לחפש בחוץ.
שיש שלמות בלב ובראש.
זו הבחירה אחד בשנייה כל יום מחדש.
זו המודעות שאשתי/אישי אינם מובנים מאליהם בכלל.
זו השקעת האנרגיה האקטיבית באהבה ולא פסיביות שרק מחכה שהכל יגמר ממש כמו נבואה שמגשימה את עצמה...
בחרתם אחד בשנייה בשלמות?
אתם מהזוגות האלה שינצחו את הסטטיסטיקה!
למה?
כי *תבחרו* בזה!
*זה* הנשק הכי טוב שלכם לנצח אותה
ולא האם יש יותר טוב או יותר טובה מבעלי/אשתי.
בכל מערכת יחסים שהיא יהיו יתרונות,
וגם חסרונות.
בכל איש ובכל אישה יהיו יתרונות
ויהיו גם חסרונות.
רק הקב"ה לבדו מושלם.
אין אדם מושלם! לא היה וגם לא יהיה.
אם נשכיל לקחת בשתי ידיים את הטוב ש*בחרנו* לעצמנו ולהמשיך להשקיע בו ולראות בו את הטוב שהוא אכן - נהיה המאושרים באדם.
אז בפעם הבאה שתראו זוג מאוהב בני 80
תאמרו לעצמכם - הם השכילו לבחור אחד בשנייה בכל יום מחדש,
הם השכילו להשקיע בביחד ובאהבה שלהם.
זה לא שהם מיוחדים בהכרח או יחידי סגולה או בעלי תכונות כאלה ואחרות - זה פשוט שהם השקיעו וידעו והיו בטוחים בביחד שלהם לא משנה מה ולמרות כל הקשיים והאתגרים והמשברים שמביאים איתם החיים בכלל וחיי הנישואין בפרט.
הדבר העיקרי, ואולי היחידי יש יאמרו שיקבע האם זה יהיה זה או לא יהיה זה
זה אך ורק *את* ו*בן זוגך* והבחירה שלכם אחד בשנייה בכל יום מחדש!
אם תבחרי להיות שם,
אם תאמיני בעצמך ובבן זוגך ובמה שיש ביניכם,
ותקחי את האמונה והבחירה והביטחון הזה יום יום שעה שעה - *זה* מה שיגרום לכם להצליח!
*זה* מה שיגרום לנישואים שלכם לעבוד לנצח,
*זה* מה שיהפוך את זה ל*זה*!
וכמה שזה חשוב לומר זאת,
כי לצערנו בדור הזה הבלבול כל כך כל כך גדול, אנשים הולדים ומסתובבים בעולם הזה פשוט מבולבלים, כבר לא יודעים מה ואיך והאם ומדוע
בטוחים שרק אם ימצאו את האחד הזה שעוד יותר טוב מההוא,
ואת האחת הזאת שעוד יותר מוצלחת מההיא - אז הם באמת יהיו מאושרים!
וזה פשוט לא נכון!
מה שהם באמת צריכים זה לבחור בו/בה! בשלמות!
להביט לו בעיניים ולראות בו את האחד *שלך*, כי הוא *שלך*,
להביט לו לתוך הנשמה ולראות בו את השותף לכל חייך,
ולא רק עכשיו, ולא רק באירוסין, ולא רק החתונה, ולא רק בשנה הראשונה והשנייה, ולא רק בשנה ה20, אלא כל יום מחדש!
ההבחירה הזו,
האמירה הברורה הזו,
תגרום לך כל יום לבחור בו מחדש,
להפוך את הנישואים שלכם ללא מובנים מאליהם,
להשקיע ולתת,
להקדיש זמן ומרחב זוגי לכל אורך הדרך
וזה, באמת באמת זה מה שיגרום לך לאושר נצחי ולנישואים חזקים, טובים ומטיבים.
בכל קשר התחלתי יש את האהבה הרומנטית - הפרפרים, ההתרגשות, מעצם כך שזה דבר *חדש*
וכמו כל דבר חדש - אחרי שמתרגלים אליו - הוא נעשה, ובכן... כבר לא חדש.
וכך אפשר למצוא את עצמנו מחליפים בני ובנות זוג כמו גרביים בציפייה לחוות שוב ושוב את אותו "חדש" ומרגש,
אבל זה יגמר עם כולם בסוף - זה טבע העולם.
באהבה הרומנטית הזו, מאוד קל להתאהב, מאוד קל למצוא יתרונות ולהראות אהבה אחד לשנייה, זה בא בקלות וללא כל מאמץ.
אמנם, אחרי שמתחתנים,
אחרי שיש את המחויבות הזו ואת הזמן שחולף ואת השיגרה - כאן כבר מגיעה האהבה המודעת.
אנחנו *במודע* בוחרים לאהוב כל יום מחדש
אנחנו *במודע* משקיעים אנרגיה בקשר שלנו כי הוא חשוב לנו
וכמו כל דבר בטבע שצריךף אנרגיה כדי להתקיים - מאוטו דומם, דרך צמח צומח וקל וחומר שאהבה - אם לא נשקיע את האנרגיה, הזמן, הפניות והמאמץ וההשקעה - היא פשוט תדעך ולא תתקיים. כמו כל דבר בטבע שלא תהיה לו אנרגיה.
אז במודע להעניק
במודע לחשוב על השני
במודע לפנות זמן זוגי בלי הסחות ורק שנינו
במודע הכל.
ואז אפשר להגיע לרמות של אהבה (וכן, גם פרפרים וגם תשוקה בהחלט) עמוקות יותר ורחבות יותר עם בעלי/אשתי דרך האהבה המודעת הזו.
---------------
י. ולהרחבה על מהות הנישואין, כיצד להגיע לאהבה גדולה גם אחרי החתונה ועוד, כתבתי כאן:
האם אפשר להגיע לאהבה גדולה גם אחרי החתונה? - נשואים טריים
המון הצלחה יקרה! שתזכו ב"ה לבניין עדי עד בשמחה, בשלווה, בשלמות ובבהירות שלמה 
תודה אמיתית מהלב✨
בשמחה רבה, שמחה מאוד לשמוע, ב"ה! 🙏נגמרו לי השמות
תצליחו ❤
הי יקרהתהילה 3>
קודם כל תמיד תמיד להפגש עם מישהו ואפילו לחיות איתו זה שונה מלהיות נשואים.
שנית מה הוא עושה בחיים? זה נשמע שהוא הרגע השתחרר מהצבא והוא קצת בנחיתה לאזרחות ורוצה להנות מהזמן שבידו אחרי שנים של עומס.
ועכשיו, אני אתחיל מזה שזה לגיטימי להרגיש אכזבה או תסכול או מה שאת מרגישה.
זה טבעי. הרגש הוא הדרך של הלב שלנו לומר איפה הרצון שלנו, ולאן אנחנו מכוונים ורוצים להגיע, ורצון ביהדות הוא דבר מאד מאד גבוה.
אז קודם כל אני שולחת לך חיבוק כי זה כואב להרגיש אכזבה וריחוק ולהרגיש שרצית משהו מסויים וקיבלת משהו שונה.
חשוב לזכור גם שהכאב הזה הוא שלך. כלומר הוא לא בהכרח קשור אליו, אלא לזה ש*את רצית* משהו מסויים, וקרה דבר שונה, וזה כואב שחלום כך מתנפץ.
זה לא אומר שהוא בהכרח אשם והיה או עדיין חייב להתנהל מראש בצורה שתואמת את החלום שלך.
מה כן?
קודם כל לזכור שאת אשתו. לא אמא שלו. אין זה מתפקידך להעיר אותו בבקר, גם אם הוא יקום ב14.
הוא אדם בוגר, ולרוב זה גם עובד הפוך, אם האחריות על שעת הקימה שלו תלקח על ידייך הוא עלול לשחרר אותה לגמרי. היא שלו ותשאירי אותה לו

מה כן בתחום האחריות שלך?
קודם כל לדאוג לצרכים שלך, הן בחיים הכלליים והן כאישה שעכשיו היא חלק מזוגיות.
הצרכים שלך כאישה זה קודם כל לדעת שהכאב והרגשות הקשים שלך הם לגיטימיים וטבעיים. ולקבל את זה.
לקבל את זה שאת מאוכזבת, לקבל את זה שזה קשה ומורכב לך.
ואם את פורקת את זה בבכי או בחולשה או בכל דרך אחרת זה בכלל טוב, כי זה עוזר לשחרר את הכאב מהלב ולא לצבור תסכולים מרמור וקושי.
והדבר השני שאת זקוקה לו זה כמובן לשמור על הזוגיות שלכם.
ולכן, אם יש משהו שגורם לך צער או ריחוק וכאב אז לשוחח על זה, ולבקש מה שחשוב לך.
והדרך לעשות את זה בצורה נכונה היא לא להסביר ממקום פטרוני שיודע מה האמת,
ולו בגלל שיש כל מיני דרכים ותפיסות וגישה כזאת עלולה או להיות מתנשאת, או לעורר ויכוח שבו כל אחד יסביר למה הוא צודק.
גם לא לדרוש או להכריח אותו, גם כי זה לא המקום שממנו את רוצה שזה יקרה אני מקווה, וגם כי
יש לו זכות לעשות מה שנראה לו לנכון גם אם לך זה לא נראה הדבר הנכון.
האופן של בקשה מתוך המקום האישי שלך, שמשתף מה זה גורם לך להרגיש יאפשר גם קרבה רגשית, וגם יאפשר לו להשתדל לעשות מה שחשוב לך מתוך נתינה,
שזה מקום מאד משמעותי לגבר עבור אשתו, ויכול לחזק ולקרב ביניכם.
ובנוסף, תיארת לא מעט דברים טובים שיש ביניכם.
איזה יופי! זה לא מובן מאליו. תפרגני לו על זה ותשתפי כמה זה עושה לך טוב, זה גם יתן לו דלק וכח וגם יעשה לכם טוב יחד
/>בהצלחה והרבה אושר❤️
תודה✨
איזה כיף🙂 באהבהתהילה 3>
מאוד יפה!עולו
תמיד מנוסח מדוייק ומוסדר
זה עושה שכל (make sense)
תודה רבה
תהילה 3>
^^ מצטרפת לגמרינגמרו לי השמות
@תהילה 3> נהנית מאוד לקרוא אותך,
את מביאה המון אור לפורום ובטוחה שגם בעולם האמיתי! טוב שאת כאן ❤
תודה מהממתתהילה 3>

וכמובן שהכי את בעצמך
❤️❤️נגמרו לי השמות
בקיצור הוא גבר מצוי 😅ובצאתי
המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר
שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.
אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.
כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.
הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.
שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?
עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?
אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.
אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים,
יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.
והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.
תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.
וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי
מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.
חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.
תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
קודם כלהעני ממעש
מקווה שתעבור את זה
חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה
מס' נפשות
מקורות פרנסה סכום ויציבות
האם קיימים פערים לא שגרתיים
וכד
בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
ותשועה ברוב יועץהעני ממעש
מטרת הפורום היא התייעצות אנונימית בלתי מקצועית
לא מקובל באישי בפרט משתמש לא מוכר ומילא אף אחד לא מכיר אותך
ואו אתה ממש אובססיביחוזר
לדעתי בצדקדיאט ספרייט
אני רוצה לציין למען הזהירות שהיום בצהריים קיבלתי ממשתמש זה (חוזר) פניה בשיחות אישיות.
אומנם תמימה ופשוטה בסה"כ בקשה לשוחח, אבל מכיוון שאנחנו לא מכירים, לא הכרנו ובכלל אינני משוחחת עם גברים, חסמתי את המשתמש.
למה משתמש (חדש?) פונה בשיחות אישיות לאישה?
לא ראיתי סיבה.
אני גם מציינת שבפרטים האישיים מצויין שהוא פרוד.
מבחינתי זו אזהרה לציבור, כיוןן שאנו מצויים להתרחק מן הכיעור וכל הדומה לו.
קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט
אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.
פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.
חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.
מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנות
מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.
ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה כמו בכל קושי המתמודדים אתו בבית, שרצוי ש 2 בני הזוג יתגייסו לפתרון, זה הרבה יותר קל בעז"ה.
הציפיה בעיקר ממני, גבר וכוליחוזר
לא יודע, העולם היום השתנהמתוך סקרנות
קשה היום לפרנס בית ממשכורת אחת.
לא ריאלי בדרך כלל לבוא בטענות לגבר, ש"יביא כסף" לבדו.
באשכול סמוך אמרו (בצדק) לגבר שהתלונן שאשתו לא מבשלת מספיק, שיפשיל שרוולים וילמד לבשל בעצמו.
חושב שהרעיון הזה נכון גם במקרים כמו שלכם.
...ברגוע
אחי אל תתייאש זה לא קל אבל זמניזיויק
שלום חברשלג דאשתקדאחרונה
אשתדל להתייחס יותר בפרוטרוט כשאתפנה. ככלל הייתה לי חוויה כזו גם כן.
רק אשאל: זה משהו חדש או מאז שהתחתנתם? היה איזה שינוי שהשפיע לטוב או לרע על המצב שלכם?
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין
בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה
יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?
מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?
יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸
כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.
למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999
במדינות הגדולות
וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.
יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃
גם שם יש שפע של מסעדות כשרות
(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה" אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים)
אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111
היי, אשמח לעצת הפורום
בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.
זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.
זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.
אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות
תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*
אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...
ניסית לדבר איתו על זה?
כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה
התעלמות זו אלימות לכל דבר.
טיפול זוגי אולי יעזור.
מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום
זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.
אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.
ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה
אם הוא היה פהמשה
הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.
איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?
אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד
חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".
בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.
לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).
כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).
סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד
בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.
אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).
אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.
אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט
ממש ממש לא תקין
להישאר ככה זה לא יכול להיות
זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
באמת לא נעיםתהילה 3>
נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.
לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.
מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.
אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.
כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.
לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.
הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.
מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.
איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.
מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.
רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר
נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.
לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.
רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.
הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.
אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.
הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.
אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.
אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.
ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.
בעז"ה שיהיה כה גם לכם.
חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.
חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט
למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.
אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.
אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.
ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.
ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד.
👍.אונמראחרונה
מבינה לגמרי גם את הבהלה.
באמת זה ממש לא נעים.
אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.
החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.
אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.
מעשה שהיהיהלום אובלי
ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.
הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.
אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.
בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.
והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"
בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...
אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!
לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...
ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.
בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?
ואיך אתן הייתן מגיבות?
שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ
אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.
אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.
לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.
את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.
את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.
וברור לגמרי למה. זה מעליב.
מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה
מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם
וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...
איך הייתי מגיבה?
כנראה בצורה תינוקית
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.
גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול
כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.
וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.
אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.
מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.
אבל זה לא במציאות.
להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.
קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?
ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.
זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?
היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו.
אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות
כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤
ורק לגבי הסיפא -
זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,
ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).
שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.
ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.
כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי
לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...
גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת
טעות קשה שלוזיויק
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28
ופותח שרשורים הזויים.
ולא תקין בעליל כמובן.
אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.
ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.
חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.
כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות
לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,
אבל בהחלט באופן כללי:
את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.
כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.
או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.
או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.
או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,
או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,
או "סתם" משועממים,
או נערים/ות,
או טרולים,
או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה
וחשוב ממש להיזהר.
גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה
ובטח שבאישי
ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.
אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.
יכול להיות שלא? יכול.
איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.
וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.
וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,
כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.
אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.
אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
הערותהעני ממעש
אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו
הוא פתוח איתך וזה יפה .
הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו
אינך חייבת לקחת ללב
תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו
ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע
ממש קשורה לנושא.
אני לא שמלהיהלום אובלי
תגובההעני ממעש
נראה שלא הבנת את כוונתי
שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט
אבל משמע ששם נעצר
לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי
כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .
ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו
לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי
וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.
וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...
אוהעני ממעש
אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח
חוסר כבוד וכו שציינת
מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל
עוד משהו -
אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע
אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה
ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור
נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן
מסתמא יהיה לה מה לאמר
הוא שיתף אותך.אדם פרו+
ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.
והוא נכשל
אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.
וגם לשיתוף איתך.
זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.
אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.
באמת אמירה מיותרת יחסית.
מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.
הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי
ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...
נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36
אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...
למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך?
איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי
שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו
וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...
הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven
כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך
לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית
לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..
גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית
אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי
וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...
אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.
ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.
בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven
אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג
לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד
פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...
מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה
אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.
אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.
כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו
אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו
מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה
עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו
לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!
סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל
דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.
זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.
אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.
ולגופו של ענייןדרור אל
יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.
אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.
כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.
עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.
הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה
אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו
עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.
מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.
לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.
יצא שכרו בהפסדו
נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי
המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.
אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..
אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),
אין כאן שום דבר שדורש הכנה.
בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,
בקערה את החומרים של הקציצות,
זהו.
אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.
חיוב מוזר באשראיאפרסקה
הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?
האם עסקה טלפוניתהעני ממעש
או שעבר פס מגנטי בפועל
האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה
האם חיוב מוכר שעבר בעלות
האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך
רשוםאפרסקה
האם הוצג? כן
זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?
בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?
זה חיוב הוראת קבע?משה
תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.
רגע רגעפשוט אני..
קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.
מנסיוןמשה
לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.
זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה
איך אני מבררת מי זה?
כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת
לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה
קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה
תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?
אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט
יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
...רק נשמה
חח ענק
רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש
כיוונים מעניינים
ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל
באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול
לפחות באפליקציה של מקס.
נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.
או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).
ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל…
תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות
ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,
גם כי אין לזה רייטינג,
זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.
ומה שצריכים ללמד וללמוד
זה איך להיות בתוך קשר
איך לבנות קשר
איך להישאר בקשר בטוב
איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.
לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא
לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד
לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה
אלא בתוך
ותוך כדי
ומתמשך
ומלא חיים
וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל
בתוך חיי הנישואים
שנה ראשונה
עשר שנים ראשונות
עשרים שנים
מה עושים אז?
מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?
איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?
מהי בכלל מהות הנישואין?
איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?
איך פותרים קונפליקטים?
מה עושים כאשר פערים צצים?
איך לריב נכון?
וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.
את זה צריך להראות.
את זה עלינו ללמוד וללמד
וגם לשמור ולעשות ולקיים
ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.
גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.
תהיה לו אנרגיה - יתקיים
לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.
אלו לא חיים של בערך
ולא כמעט
לא ליד
ולא בצל או בצד
אלא אלו החיים עצמם
בדיוק
בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.
והמתמידים מרוויחים
כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי
כמו בשיא גופני שדורש התמדה
כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות
וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו
נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח
לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.
החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.
אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות
סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?
נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.
כן, יש המוןנגמרו לי השמות
הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.
ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.
ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...
כי זה לא "פוף" קורה או שלא
זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"
זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"
זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"
אלא זה באמת באמת לימוד
ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות
כולנו
ותורה היא ולימוד היא צריכה
וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.