רק רציתי להוציא כמה דברים מהלב..לא יכולה לשמור בבטן!!
לפני שבוע ביום ראשון אח שלי,יוסי (נשוי+3 ילדים) מתקשר להודיע שהוא צריך להתייצב בצפון ללחימה...אחרי יומיים הוא אומר לנו שהוא בלבנון..אמא בלחץ תמידי..שלושת הטלוויזיות פתוחות על חדשות בשיא הווליום..16 שעות ביממה..שלשום בשעה 4 לפנות בוקר אמא שלי מתעוררת מצלצול טלפון...המחשבות על אח שלי שבלבנון גוברות..והפחד עולה...היא מרימה את השפורפרת "שלום מדברים מצבא הגנה לישראל.." אני לא יודעת מה אתם הייתם עושים באותו הרגע..אבל אמא שלי לא חטפה התקף לב! ברוך ה'! והמשיכה להאזין...הם רצו להגיד לה משהו אחר...זה לא היה קשור ליוסי..אבל זה גם לא היה משהו מעורר שמחה!...."רצינו להודיע ליאיר(עוד אח שלי..נשוי+2 ילדים) שהוא צריך להתייצב בשעה 8 ב....שבדרום.."
בשיחה של יאיר עם אמא שלי הוא אמר "תראי אמא..אני לא יודע מה הם מתכננים...אולי ברגע זה הם בכלל חופרים מנהרה..מתחתינו....אני לא יכול להגדיר לך את המצב שלי..."
אתמול בערב כשהודיעו בחדשות על הכניסה של הצבא לתוך שטחי לבנון...התקשרתי לאח שלי לשאול אם הוא גם בין הנכנסים....דיברנו והוא אמר שהוא לא יודע בנתיים...הוא צחק על זה שאנחנו יודעים על הפעולות של הצבא עוד לפני שמיידעים את החיילים...אמרתי לו שישמור על עצמו ,שיאכל,ישתה...ואז הגיע הקטע המוזר של השיחה...הוא עצר...נשם..והתחיל לדבר בטון שבחיים שלי לא שמעתי שהוא הוציא מהפה!
הוא אמר "יעל...אבל תזכרי שגם אם משהו רע מאוד יקרה..או קורה...הכל מהקב"ה...ואנחנו כאן כדי לבצע שליחות...ולכל אדם יש את סוף יעודו בעולם הזה...ותזכרי שהכל מהקב"ה!! וגם יקרה משהו..אז זה היה אמור להיות! וזה מהקב"ה!!!"
אמרתי לו בצחקוק..שיפסיק להקריא לי את הצוואה שלו ושהכל יהיה בסדר!!! בעזרתו יתברך!
אבל את אמא שלי זה לא כל כך משכנע....אתם יודעים..הקשר בין אם ובן...זה ה-קשר!! היא כל הזמן בלחץ! בוכה! ורואה טלוויזיה בלי סוף...ועוד בוכה ..ועוד...היא גם קוראת תהילים הרבה! אז זה טוב!..אבל אני ממש מרגישה שהיא הורסת את עצמה עם הפחד התמידי הזה...שבכל צלצול טלפון הלב קופץ לה....אין לי מושג מה לעשות..אני כבר אדישה לכל הדברים...וזה מפחיד אותי..כשאמרו לי שנרצחו 15 חיילים..באמת שלא הרגשתי כלום! הייתי אדישה לזה כל כך שזה מצמרר...לא כעסתי,לא בכיתי,לא כלום! אבל ידעתי שזה הזמן! שאבא קורא לי! רוצה אותי קרובה אליו! פתחתי את התהילים והתחלתי לקרוא...
בתקווה שאחיי החיילים(ואני מדברת על כל חיילי ישראל) יחזרו בשלום! הביתה! להורים! למשפחה,לילדים לחברים! ולקרוביהם! אמן שנזכה לגאולת ישראל בקרוב! יהי רצון שנראה מעלת חברינו ולא חסרונם! אוהבת אתכם עם ישראל יקר שלי ואתם צדיקים שלי אנשי פורום היקרים השתדלו לדבר כמה שיותר דברי ערך! לא סתם שיחות חולין! דברי קדושה! זה מה שאנחנו צריכים רק קדושה!