מה בי לא בסדר?ריעות.
כלומר
אני חושבת שאני בסדר, אני אפילו אחלה לגמרי
ואני אוהבת את חברות שלי, זה מדהים שהן נשארו עד עכשיו ונכון שכולנו עבדנו על זה
אבל משהו בי לא מסתדר לאנשים
לא בשנים האחרונות
בעצם זה לא נכון
יש קבוצה מסוימת של אנשים שלא אוהבת אותי, או לא מסתדרת עם מי שאני. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל הרוב הוא כזה
וזה כואב לי, כי זו קבוצה ענקית, וכי אני רוצה להצליח להשיג את אחד הדברים הבסיסיים ביותר
וזה לא שניסיתי המון, אבל ניסיתי, ואני לא מצליחה
ואני מפחדת מאוד
(לא מיואשת, זו כבר לא פינת ייאוש)
אני מפחדת שזה לא משנה שאני רק משתפרת, שאני לומדת להעריך את עצמי ואת החלומות שלי, לחיות בשמחה ובטוב
זה לא משנה אם בסוף אני עדיין רחוקה
זה לא שווה
אני אוהבת בני אדם
למה אני עוד כאן? למה?
זה כואב
אני מודה
זה מכאיב לי
המבט החולף, הזלזול, המחשבה הראשונית שאני טיפשה או חלשה או חסרת ניסיון, כשבאמת אני חכמה וחזקה ויש לי המון הצלחות גדולות (עם חותמת של האו"ם!)
מכאיב לי שאני לא באה בחשבון
שאני הדמות המשנית, החברה הטובה שיש לה שלל ניסיון אבל אף אחד לא לוקח ברצינות
זה כואב לי
ואין ברירה, אני בוכה קצת ואז נושמת עמוק וממשיכה הלאה, כי המוטו שלי בחיים הוא להמשיך ללכת ולבנות את האושר שלי
אבל אני רוצה, ומבקשת, ומשהו קורה ומתפרק, קורה ומתפרק
ואני משוועת
ומשתדלת לא להראות את זה, כי זה לא יפה
אז אני מתרגשת במידה ושמחה במידה ועצובה במידה וכועסת במידה
ומייפה את עצמי ואת החדר שלי
וקוראת דברים משעממים
ומדברת על דברים משעממים
והופכת את עצמי לאט לאט למה שפחדתי שאהיה
אבל אני גם מרגישה המון, ולובשת מה שאני אוהבת, ומקיפה את עצמי בספרים מעולים ואומרת את הדעות שלי גם כשקשה
אז נוצר פער
בין ריעות החכמה, הרגישה, החזקה, שמחזיקה בדעות ומתלבשת כמו סטודנטית ואומרת שלום לאנשים עוד לפני שהם פונים אליה ויושבת באמצע השורה וחולמת גם על קריירה וגם על משפחה קטנה ומאושרת
ובין ריעות השקטה, הכואבת, המפוחדת, ששוכחת את הדעות שלה ומתלבשת כמו בת אולפנא ולא מדברת אלא אם כן פונים אליה ויושבת מאחורה בצד וחולמת על משפחה גדולה

אבל ריעות הסטודנטית, גם היא נשארת לבד. שתיהן לבד. רק שריעות בת האולפנא שומעת הצעות ומקבלת הזמנות לערב עם רבנית שתעביר שיעור לקראת זוגיות וכל הנשים בחייה אומרות לה: חכי תראי, תוך רגע את מוצאת מישהו ואז הדרך לחופה כבר קצרה מאוד. וריעות הסטודנטית לא נחשבת כאישה, רק כאובייקט או כשחקן רקע
שזה מצחיק, כי ריעות הילדה שגדלה להיות בת אולפנא היא זו ששמעה שאסור לה ללבוש חולצה מעל המרפק אפילו בבית ואסור לה לשבת עם רגליים על הספה כשיש אורחים והרצונות שלה לא חשובים, רק שלו. אז היא מוכנה להיות רעיה.
וריעות הסטודנטית תמיד ידעה שמגיע לה יותר, היא תמיד חלמה רחוק (ואולי לכן היא לבד), היא ידעה שיש לה גם שכל ושמותר לה להיחשב.
אז למה אני נשארת לבד
ואולי שתיהן אותה אחת, והן מושפעות זו מזו, ואולי אנשים מזהים בי מה שאני מפחדת להודות בו כי אז באמת אשאר לבד

אני ממשיכה לחיות. אני ממשיכה לשמוח ולחלום ולאהוב. אני לא לבד לחלוטין, דאגתי לי. אבל שוב ושוב ושוב לשמוע לא בלי שבאמת היה ניסיון, על סתם, זה כואב. כי מה אנשים מזהים כל כך מרחוק. למה אני לא מספיקה. למה אני לא נחשבת.
נשאר לי רק להתפלל, באמת, אבל אני כבר יודעת שזה מה שהכי עוזר
אני צריכה לקום עוד שעתיים וחציריעות.אחרונה
להתקלח, לארוז, לאכול, ללכת לרופא, לנסוע לאוני, שלושה קורסים ברצף, לנסוע לדירה, להתארגן, לנסוע לבר מצווה
אני לא מצליחה להירדם
רק לבכות
איכשהו נראלי שהרבה זמן לא חדו פה חידותמקפיצים נטושים

אולי הגיע הזמן?
קצת,

בין יתר הדברים,
הבאמת מאוד חשובים פה?

מוזמןריעות.אחרונה
בכלל באתי כדי לכתוב שאני רוצה הביתה שליריעות.
אני שוקלת לקבל החלטה מודעת לא להיות אמאריעות.
התעייפתי, נגמרה לי הסבלנות. הייתי אמא בלי החלקים הטובים כבר יותר מדי זמן
אני לא מצליחה למצוא את המספר שלה בשום מקוםריעות.
אם היינו בפעם אז כולם היו ערים עכשיוריעות.אחרונה
אבל אנחנו בעכשיו שבו אני לא מצליחה להירדם (צריכה לקום עוד חמש שעות ליום ארוך מאוד, ויי), ואם יש עוד אנשים ערים זה כי התינוק שלהם בוכה או שהם שתו יותר מדי אקסל היום. למה משני התנאים השני נכון לגביי, ולמה הראשון לא. 
מדי פעם ממש מתחשק לי לעדכן את כולכםריעות.

לא יודעת, היינו חברים מלא זמן

יאללהאנונימי (2)
זה היה מהיר ריעות.

אני בעבודה כל הזמן, שזה מקסים, כי אני בעבודה

יש לי אחיינית

יש לי 608 ספרים

יש לי קעקוע

אני גרה בנחלאות כבר שנתיים וחצי כמעט

אני מסיימת ללמוד עוד חודשיים

מדי פעם מתחשק לי לחזור אחורה בזמן לאיזה יומיים שלושה, להראות לי שאני דווקא ממש בסדר

מדהימה!!!1אנונימי (2)

ספרי איך

איך מה?ריעות.
הגעת לזהאנונימי (2)
לאט לאט, אחד אחרי השניריעות.אחרונה
מדהים איך אחרי כל השנים כטלפק עדיין רלוונטי ומדויקריעות.

i keep telling her

dont make yourself small

אז זה מה שנשאר לעשותריעות.

לחזור לגור אצל ההורים

לעבוד עד אוקטובר

להתחיל ללמוד הוראת אנגלית איפשהו בסביבה

לעשות תואר

להתחיל לעבוד בזה

להיות מי שתמיד ידענו שאהיה בסוף

אני לא יודעתריעות.
אם אפשר לדלג שנה קדימה זה יהיה נחמדריעות.אחרונה

אולי יעניין אותך